Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ο λαός να ακυρώσει τον Παπανδρέου και τις υπογραφές του


Στις 6 Μαΐου 2010 η κυβέρνηση ψήφισε στη βουλή των Ελλήνων με τη διαδικασία του κατ’ κατεπείγοντος το μνημόνιο, εξέλιξη η οποία «επιτεύχθηκε» με την «ευγενή χορηγία» των οίκων αξιολόγησης και όπως φανερώνουν οι ειδήσεις της εποχής, με προσυνενοημένη πολιτική απόφαση ΔΝΤ- Γ. Παπανδρέου.
Για να δικαιολογήσει τότε ο υπουργός οικονομικών την αναγκαιότητα υπαγωγής της χώρας στις ρυθμίσεις του ΔΝΤ ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι 9 μέρες μετά έληγε ένα ομολογιακό δάνειο εννιά δισ.ευρώ!...
Προαπαιτούµενο για να δοθεί ένα μέρος των δανειακών αναγκών της χώρας από το πακέτο δανεισμού ΕΕ- ΔΝΤ δλδη τα 110 δισ. ήταν το γνωστό πλέον τριετές πρόγραµµα οικονομικής πολιτικής που στο τέλος θα έλυνε τα δημοσιονομικά και αναπτυξιακά προβλήματα της χώρας.
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με ψέματα και μεθοδευμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας για να δικαιολογήσει την ψήφιση του μνημονίου είχε δηλώσει σε εκείνη τη συνεδρίαση της βουλής ότι από την ψήφιση η όχι του τριετούς προγράμματος «κρίνεται η οικονοµία, η δηµοκρατία, η κοινωνική συνοχή. Κρίνεται η εικόνα µας, αλλά και ο ίδιος ο ελληνισµός». «Ή ψηφίζουµε και εφαρµόζουµε τη Συµφωνία, ή καταδικάζουµε την Ελλάδα στην χρεοκοπία» είχε πει χαρακτηριστικά.
Από τότε έως σήμερα οι εξελίξεις δεν τον επιβεβαίωσαν, το δημόσιο χρέος της χώρας συνεχώς αυξάνεται και το μνημόνιο έχει αναθεωρηθεί σε τουλάχιστον 20 σημεία με ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι η κυβέρνηση, μέσω της τρόικας, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι χρειάζεται νέο πρόγραμμα ύψους 18 δις ευρώ και υποθήκευση για 50 δις ευρώ του συνόλου της δημόσιας περιουσίας για να μπορέσουμε να επαναγοράσουμε αντίστοιχου ποσού ελληνικό χρέος.
Επίσης, οι αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία εξαιτίας των αποτελεσμάτων που δημιουργεί η πολιτική του μνημονίου και η έλλειψη προοπτικής αναζωπυρώνουν την πίεση και ανάγκασαν το πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου σε χθεσινοβραδινή ομιλία του στο πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου να παραδεχτεί ότι «είναι ορατός ο κίνδυνος να μην μπορέσει ο ελληνικός λαός να σηκώσει το βάρος του διογκούμενου χρέους», εάν δεν αντιμετωπιστεί μια σειρά ζητημάτων, όπως το ζήτημα των επιτοκίων κ.α.
Με αυτά και με άλλα η χώρα κατέληξε όχι μόνο μέρα παρά μέρα να βυθίζεται όλο και περισσότερο στην φτώχεια και την απόλυτη εξαθλίωση, αλλά αυτή τη στιγμή δυσχεραίνεται σε μεγάλο βαθμό και η διαπραγματευτική της ευχέρεια. Αν δρομολογηθεί κάποια λύση εξαρτάται πλέον από το αποτέλεσμα των εκλογών στο Αμβούργο, το πολιτικό κλίμα στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τη διάθεση των αγορών, κ.α.
Συνεπώς, χρειάζεται άμεσα να απορριφθεί από το λαό η δανειακή σύμβαση αποικιακού χαρακτήρα που υπόγραψε η κυβέρνηση Παπανδρέου και στη συνέχεια μέσω διαπραγματεύσεων και με άλλη κυβέρνηση το ελληνικό δημόσιο να συμφωνήσει σε μια καλύτερη πρόταση από αυτή που ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Όποιος τώρα υποστηρίξει ότι αυτά δεν γίνονται πρέπει πρώτα να απαντήσει στο ερώτημα αν θέλουν, σε υπερεθνικό επίπεδο ανά τον κόσμο, την Ελλάδα να είναι μέρος του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Το παράδειγμα της Ισλανδίας δείχνει το δρόμο που πρέπει, ως χώρα, να ακολουθήσουμε στο ζήτημα του δημοσίου χρέους.

Ο βουνίσιος
http://kostasxan.blogspot.com/2011/02/blog-post_6043.html

Φωτοβολταϊκά..Αγροτικό προϊόν η…ηλεκτρική ενέργεια!

Ένα από τα πιο ισχυρά επιχειρήματα αυτών που κυβερνούν τόσα χρόνια προς τους αγρότες, για την είσοδό μας στην ΕΟΚ και κατόπιν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν η… μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά των εκατόν πενήντα εκατομμυρίων κατοίκων, που θα άνοιγε γι αυτούς. Σύμφωνα δε με τους πρωταγωνιστές της ένταξης στην ΕΕ το αγροτικό εισόδημα θα είχε μια εντυπωσιακή αύξηση! Όλα αυτά λέγονταν τη στιγμή που έμπαιναν σε εφαρμογή σχέδια για δραματική μείωση του αγροτικού πληθυσμού αλλά και της ίδιας της αγροτικής παραγωγής, τη στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις με τους «εταίρους» μας ενέταξαν τη χώρα μας σε χώρα που θα στηρίζει την οικονομία της στην παροχή υπηρεσιών και όχι στην παραγωγή πλούτου άρα και αγροτικών προϊόντων.

Σήμερα, όλα αυτά τα σχέδια επιβεβαιώνονται. Η παραγωγή προϊόντων έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό, η ανεργία καλπάζει προς τα ύψη, ο πλούτος που παράγεται στη χώρα μας συγκεντρώνεται σε ελάχιστα χέρια και διακινείται ανεξέλεγκτα ανάλογα με τα συμφέροντα των κατόχων του. Επιστέγασμα αυτής της πολιτικής το μνημόνιο, η στέρηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, η φτώχεια που εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλο και περισσότερα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Ένα κομμάτι της κοινωνίας μας, που πληρώνει αδρά αυτήν την πολιτική και σήμερα βρίσκεται σε απόγνωση, είναι οι μικροί και μεσαίοι αγρότες. Η κυβέρνηση αντί να προστατέψει τα γεωργικά μας προϊόντα και να στηρίξει την αγροτική παραγωγή, περιορίζοντας την αθρόα εισαγωγή αγροτικών προϊόντων, ώστε η χώρα μας να καλύπτει μόνη της τις διατροφικές της ανάγκες και όχι μόνο, προτείνει να…φυτέψουν οι αγρότες στα χωράφια τους φωτοβολταϊκά(!), για να βγουν από το αδιέξοδο(;), που οδηγήθηκαν από αυτές τις πολιτικές!!!

Μέρος της ευθύνης για τα αδιέξοδα, στα οποία οδηγήθηκαν οι αγρότες μας, βαραίνει και μια μεγάλη μερίδα από αυτούς. Η ΕΕ, με την συναίνεση των ελληνικών κυβερνήσεων, τους επιδοτούσε για να πετάξουν την παραγωγή τους στη χωματερή!!! Αυτό είχε ως άμεση συνέπεια να μειωθεί το ενδιαφέρον των αγροτών για την ποιότητα των προϊόντων τους. Ταυτόχρονα κάναμε ως χώρα εισαγωγή προϊόντων σαν αυτά που πετούσαμε(!), τα οποία διακινούνταν πανάκριβα στην αγορά. Επίσης δίνονταν επιδοτήσεις για την εγκατάλειψη των δυναμικών καλλιεργειών, όπως ζαχαρότευτλα, βαμβάκι, καπνά και άλλες. Αντί αυτών προτείνονταν καλλιέργειες μειωμένης απόδοσης, όπως αρωματικά φυτά, λεύκες κλπ. Επίσης έδιναν ισχυρά κίνητρα για την προώθηση του αγροτοτουρισμού. Όλα αυτά είχαν ως στόχο να διαρρήξουν τους δεσμούς των αγροτών με τη γη τους, ώστε εύκολα να την εγκαταλείψουν και να συγκεντρωθεί σε ελάχιστα χέρια. Τότε, όταν και η απλή λογική έδειχνε πού οδηγούνται τα πράγματα, δυστυχώς μια μεγάλη μερίδα των αγροτών δεν έκανε τον κόπο να απαντήσει στο γιατί και βολεύτηκε!
Βέβαια η κατάσταση απογοήτευσης και τα αδιέξοδα στα οποία έχουν βρεθεί σήμερα οι αγρότες, ενώ άλλες υποσχέσεις είχαν, δεν είναι και οι καλύτεροι σύμβουλοί τους αυτήν τη στιγμή. Και τώρα στα πλαίσια αυτού του στόχου, των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, ζητούν από τους αγρότες να εγκαταλείψουν την γεωργική παραγωγή και να…φυτέψουν στα χωράφια τους φωτοβολταϊκά. Να γίνουν δηλαδή αγροτοηλεκτροπαραγωγοί! Δηλαδή αντί να υπολογίζουν παραγωγή σιταριού, βαμβακιού, καλαμποκιού, ρυζιού, ροδάκινων, ζαχαρότευτλων κλπ, θα μετρούν… κιλοβατώρες(!), ενώ άλλοι πρώην συνάδελφοί τους που έγιναν… αγροτοξενοδόχοι μετρούν ποσοστά κάλυψης των… κλινών! Γιατί άραγε;

-Γιατί δίνεται η δυνατότητα και η ώθηση να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά σε χωράφια υψηλής απόδοσης;

-Στις συμβάσεις που υπογράφουν οι αγρότες με την ΔΕΗ, θα πουλούν την κιλοβατώρα σε πενταπλάσια(!) περίπου τιμή από αυτήν που την πουλάει η ΔΕΗ στους καταναλωτές της. Ποια λογική έχει αυτό για μια επιχείρηση; Είναι δηλαδή σαν μία τράπεζα να δίνει στα επιτόκια καταθέσεων πενταπλάσιο τόκο από ό,τι παίρνει από τα επιτόκια χορηγήσεων!

-Για ποια πράσινη ανάπτυξη μιλάμε, όταν καταστρέφουμε το πράσινο με την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών και στη θέση του δημιουργούμε σεληνιακό τοπίο;

-Για όσους γνωρίζουν, η τεχνολογία των φωτοβολταϊκών εξελίσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Τι θα γίνει, αν αυτά που εγκατασταθούν σήμερα, κριθούν ασύμφορα στο άμεσο μέλλον και ζητηθεί από τους αγρότες να εγκαταστήσουν άλλα με νέο κόστος, νέα δάνεια, νέα χρέη;

-Αν η ΔΕΗ αδυνατεί στο μέλλον, όταν πλέον έχουν γίνει οι επενδύσεις, να πληρώσει την τιμή που συμφώνησε με τους αγροτοηλεκτροπαραγωγούς και μάλιστα απαιτήσει να αγοράζει την κιλοβατώρα με χαμηλότερη τιμή από όσο την πουλά, τότε που οι πρώην γεωργοί θα είναι καταχρεωμένοι στις τράπεζες και θα έχουν καταστρέψει τα γόνιμα χωράφια τους, ποιος θα είναι δίπλα τους; Η ελληνική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση ή το ΔΝΤ; Ή με τις ευλογίες όλων αυτών μαζί θα χάσουν τις περιουσίες τους;

-Και αφού είναι τόσο αποδοτική η επένδυση, γιατί δεν επενδύουν αυτοί που έχουν κεφάλαια και φυσικά η κερδοφόρα ΔΕΗ.; Και αυτό να γίνει σε περιοχές που δεν θα επιβαρύνουν αισθητικά το περιβάλλον αλλά ούτε την αγροτική παραγωγή;

-Και ενώ έχουν χρεώσει τον ελληνικό λαό μέχρι το απροχώρητο, εκτός από την αγορά αεροπλάνων, υποβρυχίων κλπ, μήπως στις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης προς τους «εταίρους» εντάσσεται και η αγορά των φωτοβολταϊκών;

Δηλαδή η κυβέρνηση δανείζεται με επαίσχυντους όρους , χρεώνοντας ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό για δεκάδες χρόνια, δίνει τα λεφτά στις τράπεζες, για να δανείσουν τους αγρότες, ώστε να γίνουν… ηλεκτροπαραγωγοί!

Με τα παραπάνω δεδομένα ο κίνδυνος να μην αποπληρωθούν τα χρέη των αγροτών-επενδυτών στις τράπεζες είναι κάτι παραπάνω από ορατός και αυτό θα έχει ως συνέπεια να χάσουν τα χωράφια τους ή και τις περιουσίες τους ακόμη. Οι δε άλλοτε περήφανοι αγρότες μας θα βρεθούν να…ξεσκονίζουν τα τζάμια των φωτοβολταϊκών, τα οποία ενδεχομένως να ανήκουν στις τράπεζες πλέον!

Και μια άλλη παράμετρος, που αφορά όλους μας. Σήμερα με μία άλλη πολιτική η χώρα μας είναι σε θέση όχι μόνο να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της και τις ανάγκες εν γένει σε αγροτικά προϊόντα, αλλά και να κάνει εξαγωγές. Όταν στα γόνιμα χωράφια θα… φυτρώσουν φωτοβολταϊκά και ξενοδοχειακές μονάδες, τότε και να θέλουμε δεν θα υπάρχει η δυνατότητα επαρκούς αγροτικής παραγωγής. Έτσι η εξάρτηση θα γίνεται όλο και πιο μεγάλη. Για παράδειγμα, η απόφαση της Ρωσίας να σταματήσει τις εξαγωγές σιταριού προκάλεσε άμεσα τάσεις ανόδου της τιμής των αλεύρων στη χώρα μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Είναι γεγονός ότι η απόγνωση δεν είναι καλός σύμβουλος. Δυστυχώς με την πολιτική ξεκληρίσματος των αγροτών, που εφάρμοσαν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις, σήμερα οι μικροί και μεσαίοι αγρότες είναι με το πιστόλι στον κρόταφο και είναι εύκολο να υποκύψουν στις σειρήνες της Κυβέρνησης, των τραπεζών, των εταιριών κλπ, που τους υπόσχονται… εγγυημένο εισόδημα, αν γίνουν παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας. Έτσι όμως δεν έγινε και με το χρηματιστήριο; Πόσοι τότε άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους, ωθούμενοι από την ίδια την Κυβέρνηση να… επενδύσουν, ενώ εκ των προτέρων ήταν γνωστό, για όσους γνώριζαν τον μηχανισμό του Χρηματιστηρίου, σε ποιες τσέπες θα πήγαιναν αυτά τα χρήματα;

Χαρακτηριστικές οι τότε δηλώσεις των εκπροσώπων των κυβερνητικών κομμάτων, για την προσέλκυση «πελατών» στο Χρηματιστήριο. «Στο ΠΑΣΟΚ οφείλεται η άνθηση του Χρηματιστηρίου», δήλωνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας. Την ίδια δήλωση έκανε τον Αύγουστο του 1999 και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου. Στις 5 Σεπτέμβρη του 1999 σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης είπε: "Ο τζίρος του Χρηματιστηρίου θα είναι υψηλός και θα αποδώσει αυτά τα οποία έχουμε σχεδιάσει" Ενώ ο Κ. Καραμανλής στα μέσα του Φλεβάρη του 2000 δήλωνε: "Η ΝΔ εγγυάται την ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου".

Να θυμίσουμε επίσης ότι ο κ. Ρέππας, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, στις ευρωεκλογές είχε «πνίξει» κυριολεκτικά τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα με τις προεκλογικές διαφημίσεις του κ. Λαλιώτη, στις οποίες εκθειαζόταν ο τζόγος της Σοφοκλέους, ενώ καλούσε τον ελληνικό λαό να μη διαμαρτύρεται ούτε για την παράδοση του Οτσαλάν, ούτε για τη συνενοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης στο έγκλημα του Κοσσυφοπεδίου, γιατί υπήρχε λέει… ο κίνδυνος να χαλάσει το καλό κλίμα του Χρηματιστηρίου!!!

Όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στις 29 Φλεβάρη του 2000, όταν ρωτήθηκε για την οικονομική καταστροφή, που έχουν υποστεί εκατοντάδες χιλιάδες «επενδυτές» λόγω της συνεχούς πτώσης του Χρηματιστηρίου, δήλωνε ανερυθρίαστα: «είναι θέμα δικής τους ευθύνης»!!!

Έτσι, με αυτό το… «κόλπο», 171 επιχειρηματικοί όμιλοι και τράπεζες… εισέπραξαν μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών...4,7 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ!!! Ή περίπου 13 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!!!

Να θυμηθούμε ότι και τότε οι Τράπεζες αποτέλεσαν το βασικό μοχλό δανειοδότησης για όσους η ελπίδα, η ανέχεια, η σκέψη για εύκολο πλουτισμό ξεπέρασαν κατά πολύ την απλή λογική, η οποία έλεγε: Ποιος θα έχανε, μιας και ήταν αδύνατον να βγουν όλοι κερδισμένοι; Και παρ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φρόντισε διά νόμου να δίνουν οι τράπεζες αφειδώς δάνεια για να… επενδυθούν στον «ναό του τζόγου», γνωρίζοντας πολύ καλά πού αυτά θα κατέληγαν. Έτσι μέσω αυτού του μηχανισμού υποθηκεύτηκαν και χάθηκαν περιουσίες και περιουσίες!

Να μην ξεχνάμε επίσης, ότι χάθηκαν τεράστια ποσά από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, γατί η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη έκανε…πολιτική και με τα λεφτά των συνταξιούχων και σήμερα χωρίς ίχνος ντροπής ρίχνουν ευθύνες σε μισθωτούς και συνταξιούχους!

Έτσι ίσως θα έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερος προβληματισμός από τους αγρότες, πριν υπερχρεωθούν στις τράπεζες, πριν υποθηκεύσουν το βιός τους, πριν τσιμεντοποιήσουν τα χωράφια τους. Αποδείχτηκε πολλές φορές ότι τα λόγια των κυβερνώντων έχουν…μηδενική αξία! Στο κάτω-κάτω αυτοί δεν δίστασαν να κοροϊδέψουν ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, για να του πάρουν την ψήφο και τώρα, έχοντας συνεργούς τα μεγάλα ΜΜΕ, με πρόσχημα την κρίση, αφού τον τρομοκρατούν, του αφαιρούν κατακτήσεις πάνω από έναν αιώνα. Αυτοί λοιπόν θα έχουν πρόβλημα αν κοροϊδέψουν ή όχι τους αγρότες;

Πρέπει να διαμαρτυρηθούν όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και αυτοί που ενδιαφέρονται για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αφού, εκτός από την ελεύθερη εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σε γόνιμους αγρούς και την καταστροφή του πράσινου, δίνεται η ευχέρεια να μπορούν να εγκατασταθούν ανεξέλεγκτα σε κάθε είδους στέγη, μέχρι και σε στέγες διατηρητέων κτισμάτων! Προφανώς η πράσινη…ανάπτυξη μάλλον θα σημάνει πράσινη καταστροφή για τους αγρούς και οι πόλεις, αν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, θα θυμίζουν κάτι από σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Είναι λοιπόν ικανοί, οι έχοντες την εξουσία, να μην αφήσουν όρθιο τίποτα από αυτά, που έστω και με δυσκολία μέχρι στιγμής έμειναν!

Ίσως να θυμούνται οι παλιότεροι τις λιτανείες, στα χωριά κυρίως, που έκαναν οι αγρότες, παρακαλώντας τον Θεό να βρέξει, όταν περνούσε μεγάλη περίοδος ανομβρίας και τα σπαρτά τους κινδύνευαν να καταστραφούν. Όλες οι ηλικίες του χωριού μαζεύονταν έξω από την εκκλησία, όλοι με εικόνες ή με λάβαρα στα χέρια, με τον ιερέα του χωριού μπροστά, να γυρίζουν γύρω από την εκκλησία και να ψάλουν, επαναλαμβάνοντας συνεχώς εκείνο το κατανυκτικό αλλά και αγωνιώδες «Κύριε ελέησον», ενώ συγκινητικές ήταν οι κλεφτές ματιές όλων των συμμετεχόντων προς τα επάνω, γεμάτες ελπίδα, μήπως εισακούστηκε η παράκληση και αρχίσουν να μαζεύονται σύννεφα στον ουρανό. Οι καιροί όμως άλλαξαν. Τα αρδευτικά έργα, που έγιναν στη συνέχεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σιγούρεψαν περισσότερο την αγροτική παραγωγή.

Η χώρα μας είχε θετικό ισοζύγιο στις εξαγωγές-εισαγωγές. Σήμερα οι αγρότες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις δυναμικές καλλιέργειες, ζητείται από αυτούς να εγκαταλείψουν την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων, ενώ ως χώρα έχουμε προχωρήσει σε αθρόες εισαγωγές από όλον τον κόσμο και μάλιστα προϊόντων που και εμείς παράγουμε! Τώρα οι… «επιχειρηματίες» ηλεκτροπαραγωγοί αγρότες , με άχρηστη τη γεώτρηση στο χωράφι ή το νερό που περνάει στο αρδευτικό κανάλι, με άχρηστα τα πανάκριβα, ίσως και χρεωμένα στις τράπεζες γεωργικά εργαλεία, με άχρηστες τις αποθήκες, με κίνδυνο να χάσουν και αυτά τα χωράφια που τους έμειναν για καλλιέργεια, θα κάνουν…λιτανείες, ώστε κυριολεκτικά και μεταφορικά να βγάλει ήλιο!!!

Και επειδή οι υπολογισμοί για το…εγγυημένο εισόδημα, από την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών σιγουρεύουν μόνο στα χαρτιά, θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος να μην αποπληρωθούν τα χρέη στις τράπεζες και να χαθούν οι περιουσίες που υποθηκεύτηκαν. Με όσα βλέπουμε κάθε μέρα, δεν τους είναι καθόλου δύσκολο ως νέοι… σαλτιμπάγκοι, να πουν στους συνδρομητές της ΔΕΗ: «Πληρώνετε ακριβό το ρεύμα, επειδή ο προνομιούχοι αγρότες μας το πουλούν σε αστρονομική τιμή!» Οι άνθρωποι είναι επιστήμονες στον λεγόμενο… κοινωνικό αυτοματισμό. Έτσι και θα στρέψουν την υπόλοιπη κοινωνία κατά των αγροτών και με συνοπτικές διαδικασίες θα χαμηλώσουν πολύ την τιμή της κιλοβατώρας.

Και όπως και να το δει κανείς, όλη η φιλοσοφία τους είναι πώς θα αφαιρέσουν τις περιουσίες που έχουν στα χέρια τους ακόμα οι άνθρωποι της δουλειάς, είτε μέσω του Χρηματιστηρίου, όπως έγινε και γίνεται, είτε μέσω του τοκογλυφικού δανεισμού από τις τράπεζες, είτε λόγω των οικονομικών αδιεξόδων στα οποία βρέθηκαν. Με τη στέρηση δε της μόρφωσης και τον περιορισμό της σκέψης, που φρόντισαν και φροντίζουν να μας …εξασφαλίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα, με την στρεβλή ενημέρωση, που επιμελώς την έχουν αναλάβει τα κανάλια των μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεπιχειρηματιών, με τους… «έγκριτους δημοσιογράφους» τους , τον ωχαδερφισμό, που δυστυχώς κυριαρχεί σε ευρεία έκταση, την ψήφο που πολλοί από εμάς θεωρούμε ότι έχει ανταλλακτική αξία, ευελπιστούν οι κυβερνώντες στην παραγωγή ραγιάδων με τα γνωστά οδυνηρά επακόλουθα.

Ένας δρόμος προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και η ώθηση που ασκούν στους αγρότες να καταστρέψουν τα χωράφια τους και να…απαλλαγούν από αυτά, να θέσουν σε αχρηστία όλη την υπάρχουσα υποδομή για την καλλιέργεια της γης και να υποθηκεύσουν τις περιουσίες τους.

Μήπως λοιπόν χρειάζεται και μια δεύτερη σκέψη; Μήπως ήρθε η ώρα, τώρα όλοι μαζί να πούμε:


Όχι δεν πάει άλλο. Ως εδώ και μη παρέκει!

Του Δημήτρη Τσιμούρα:είναι Φυσικός
πηγη : www.ramnousia.com

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Διπλωμάτης - Εξαιρετικά αφελείς είναι όσοι πιστεύουν ότι το ''σύστημα ΠΑΣΟΚ'' θα παραιτηθεί οικειοθελώς των προνομίων του, την ώρα που ο ελληνικός λαός πένεται. Εν πλήρει αντιθέσει προς την ΝΔ, η οποία αλληλοσπαράσσετο δημιουργήσασα ''παράδοση'', οι του ΠΑΣΟΚ έχουν αποδείξει διαχρονικώς πως για να παραμείνουν εις την εξουσία, παραμένουν αδιστάκτως προσκολημμένοι μεταξύ τους. Ενώπιον της θεάς εξουσίας, οι ΠΑΣΟΚοι έδειξαν στο παρελθόν αξιοθαύμαστη συνοχή, συνοχή που προεκλογικώς ανήρχετο εις τα ύψη. Συνοχή που επέτρεψε στο σοσια-ληστρικό αυτό κόμμα να κατευθύνει τις τύχες των ατυχών Ελλήνων επί 30 και πλέον έτη. Τι απεργάζονται τώρα οι πράσινοι ινστρούκτορες, αφού θέμα χρόνου είναι ΝΔ και Σαμαράς να τους προσπεράσουν; Μα, απλώς τα πάντα!


Είπαμε: Απεδείχθησαν ικανοί όσο και αδίστακτοι εραστές της εξουσίας, προς ίδιον βεβαίως όφελος. Διότι επί Ανδρέα και ζιβάγκο, δεν τους ήξερε ούτε ο θυρωρός τους. Τα δε τηλέφωνα των οικιών τους (όσοι είχαν), άρχιζαν τότε από 57 και 55, τώρα αρχίζουν από 80.
Πρότυπο των homo pasocus δεν ήταν ο Καράγιωργας και ο Χαραλαμπίδης, αλλά ο Άκης και ο Τσουκάτος. Έτσι δρουν και σκέφτονται. Έως και σήμερα.
Ιδού, αντιληπτά σε όσους διαθέτουν κοινόν νου, τα σχέδιά τους, προς παραμονή στην εξουσία:


1. Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ''ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ'': Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έδωσε στο Ερζερούμ το σύνθημα της δημαγωγικής επίθεσης, παρουσιαζόμενος από τα ελεγχόμενα και δουλοπρεπή ΜΜΕ περίπου ως νέος Νικηταράς Τουρκοφάγος. Ο πλασιέ του σχεδίου Ανάν, ομίλησε ενώπιον των Τούρκων διπλωματών περί εισβολής-κατοχής στην Κύπρο. Ξεπέρασε και τον ίδιο του τον εαυτό. Λόγοις βεβαίως, όχι έργοις. Αλλιώς, μάλλον δεν θα έφθαναν οι φρεγάτες των Τούρκων στη Μύκονο και το Λαύριο. Ούτε η φοβία τους έναντι των Νεο-οθωμανών θα ήταν τόση, που φοβούνται να μιλήσουν περί ΑΟΖ σε Αιγαίο και Κύπρο.
΄Όμως έτσι θα το πάνε τώρα και όσο πλησιάζουμε προς εκλογές, Γιώργος, Δρούτσας και οι λοιποί ''αητοί'' της εξωτερικής πολιτικής της χώρας: ''Πατριωτικά''. Στόχος, να πεισθή ο αιχμάλωτος των δανείων Νεοέλληνας, πως οι αστέρες του ΠΑΣΟΚ διαθέτουν πατριωτισμό. Το πόσο πατριωτικό είναι το κόμμα των Ιμίων όμως (με τον τότε σημαιοφόρο του εθνικού εξευτελισμού, σήμερα αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως), κάποιοι το θυμούνται ακόμη. Ας το θυμηθή και η πλειοψηφία του λαού, την ώρα που θα πρέπει...
2. ΘΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ''ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ'': Γνωρίζουν οι φωστήρες που κατάντησαν τη χώρα αμερικανική αποικία, πως πρέπει προεκλογικώς το αντίθετο να αποδείξουν. Ότι είναι ''ανεξάρτητοι'', όχι ''αμερικανάκια''.
Αίφνης λοιπόν, θα γίνουν ''πολυδιάστατοι'' και θα εμφανισθούν ως χαράσσοντες ''ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική''. Επ΄ αυτού, η προσπάθεια που θα καταβληθή θα είναι έντονη. Το επικείμενο ελληνορωσικό συνέδριο π.χ., για μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας, που είχε συμφωνηθεί προ πολλού με την Μόσχα, θα γίνει εις την Αθήνα. Πλην όμως, περιθωριοποιημένο. Οι δρούτσειες προθέσεις θέλουν να το κρατήσουν σε τεχνικό επίπεδο και άνευ πολιτικής σημειολογίας. Έτσι (σημειολογικό το παράδειγμα) το υπουργείο εξωτερικών αλλά και ο πρωθυπουργός θα εκμεταλλευτούν επικοινωνιακώς τέτοιες περιπτώσεις, για να καταδείξουν πόσο ανεξάρτητοι των Αμερικανών είναι. Η πραγματικότητα βεβαίως βοά, περί πλήρους υποταγής της χώρας στις επιταγές της Ουάσικτον: Πάγωμα κάθε προώθησης σχέσεων με Ρωσία, Γαλλία, Κίνα, και απόλυτη υποταγή στα περί Αιγαίου και Κύπρου κελεύσματα. Ουδέποτε η Ελλάς υπήρξε τόσο εξαρτημένη!
3. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ''ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ'': Ναι, και αυτό θα επισυμβεί! Τους πόνεσε πολύ το χαστούκι του Στε. Υπάρχουν ακόμη Έλληνες δικαστές! Δεν το ξέχασαν αυτό οι πράσινοι προφέσσορες. Μπροστά στη ψήφο όμως, θα ''το ξεχάσουν''! Το ΠΑΣΟΚ της ακατασχέτου μεταναστολαγνείας, το κόμμα - όχημα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, το κόμμα που εφαρμόζει τις νεοταξίτικες εντολές περί διαλύσεως της εθνικής και κοινωνικής συνοχής, που πασχίζη για τη διάλυσι του των Ελλήνων κράτος, αρχίζει να μεταμφιέζεται (πλησιάζουν και οι Απόκριες) σε ''εθνικό'': Τείχη εις τον Έβρο, δηλώσεις του αρμοδίου υπουργού Παπουτσή περί απελάσεων λαθρομεταναστών και έπονται και άλλα. Ξαφνικά ''αγάπησαν'' τους Έλληνες (και πρωτίστως την ψήφο τους).
Αυτοί, οι επαγγελματίες του ψευτοπροοδευτισμού και του φαρισαικού ανθρωπισμού, αυτοί που μετέβαιναν εις τον Άγιο Παντελεήμονα για να πράξουν το αντιρατσιστικό τους καθήκον και ευθύς επέστρεφαν εις τις βίλλες τους (Εκάλη, Φιλοθέη κοκ), ξαφνικά θα ''ανακαλύψουν'' και τα δίκαια των Ελλήνων. Για να τους κοροιδεύσουν εκ νέου, οδηγώντας τους σε νέα μνημόνια και μνημόσυνα, σε ισόβια φτώχεια...
4. ''ΛΕΦΤΑ (ΘΑ ΞΑΝΑ)ΥΠΑΡΧΟΥΝ: Εις την εκλογική ευθεία την τελική, θα ξαναριφθή το αλήστου μνήμης παπανδρεικό πυροτέχνημα. Θα υποσχεθούν, θα διορίσουν, θα μοιράσουν (λόγοις ξανά...), θα παραπλανήσουν. Θεωρούν πως ''ο λαός ξεχνά''. Αυτή τη φορά όμως Έλληνες, δεν δικαιούσθε να ξεχάσετε. Αν ξεχάσετε, απλώς όλα θα τα χάσετε (αν ήδη δεν τα χάσατε...)
5. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ: Επ' αυτού υπάρχει η πράσινη ''τεχνογνωσία''. Πρόκειται περί τομέως όπου είναι πραγματικά ασυναγώνιστοι! Όλες οι τηλεκατευθυνόμες πένες και μικρόφωνα, θα στηρίξουν την κυβέρνηση των ανδρεικέλων, για να μείνη η χώρα στην ''ορθή πορεία''. Εδώ το ''σύστημα ΠΑΣΟΚ'' θα εργαστή πυρετωδώς για να περάση η προπαγάνδα του. Θυμηθείτε το σχέδιο Ανάν...
6. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ:
Και εδώ είναι έμπειροι! Όπως επί σχεδίου Ανάν προεξοφλούσαν την καταστροφή της Κύπρου εάν έλεγε όχι, έτσι και τώρα θα επιχειρησούν να πείσουν τον λαό πως είναι ''αναντικατάστατοι και απαραίτητοι''. Εδώ τα πυρά τους τα επικοινωνιακά θα είναι μαζικά. ''Ψηφίστε Γιώργο ειδάλλως η Ελλάδα θα καταστραφή!''
Και αυτοί, έτσι θα πορευθούν. Εμείς; Θα δώσουμε εκ νέου εντολή στα πράσινα τρωκτικά να συνεχίσουν την καταστροφή της χώρας;
Τόσο αφελείς; Και για πολλοστή φορά στα άγκιστρα του χυδαιότερου βερμπαλισμού πιασμένοι;
΄Ώρα ευθύνης! Διότι το διακορευθέν (μνημόνιο γαρ) Σύνταγμα της χώρας, κάτι λέει...
Περί πατριωτισμού των Ελλήνων...
Και κάπου, αυτός ο πατριωτισμός, επαφίεται...

Διπλωμάτης 
http://greeknation.blogspot.com/2011/02/2010.html

Παράξενα φυλλάδια στους δρόμους των Εξαρχείων, καλούν σε έφοδο...

  • Το Indymedia έπιασε ήδη δουλειά…
Στην πλατεία Εξαρχείων και στις γύρω οδούς, σήμερα (Τρίτη) το βράδυ είχαν πεταχτεί εκατοντάδες μονοσέλιδα διαφημιστικά ασπρόμαυρα φυλλάδια.
Στο κείμενο των φυλλαδίων γίνεται έκκληση για «προλεταριακή έφοδο στον ουρανό», σε ένα προφανές κάλεσμα για την αυριανή ημέρα.
Το φυλλάδιο δείχνει κάποια φιγούρα με προτεταμένο το χέρι και να κρατά κάτι (που δεν μοιάζει με ανθοδέσμη), με σαφή επιθετική στάση του σώματος…, ενώ στο κάτι δεξί μέρος εμφανίζεται ένα κεφαλαίο άλφα (Α)…
Το συγκεκριμένο φυλλάδιο έχει αναρτηθεί και στον γνωστό διαδικτυακό τόπο του Indymedia.
Δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο, αλλά είναι απολύτως σαφές πως κάποιοι δραστηριοποιήθηκαν νύχτα για ένα κάλεσμα που θα μπορούσε να γίνει και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 http://kostasxan.blogspot.com/2011/02/blog-post_5607.html

Γενική Απεργία, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ολοι στις πλατείες και τους δρόμους την Τετάρτη στις 23 Φεβρουαρίου, στην γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


 
Χωρίς δικαιολογίες δεν μπορώ και δεν έρχομαι.

Και μην ακούτε αυτούς που λένε πως “είμαστε άξιοι της μοίρας μας” και “τίποτε δεν γίνεται” και “είμαστε κότες” και “γιατί δεν αντιδράει κανείς” στην λεηλασία.
Αντέδρασε εσύ και πάρε μαζί σου στην πορεία και τον διπλανό σου έλληνα.
UPDATE (που λένε και τα μεγάλα blogs): Προετοιμαστείτε. Δεν πάμε μόνοι μας στη συγκέντρωση. Πάρτε τηλέφωνο φίλους και γνωστούς και ξεσηκώστε τους. Οσο πιο πολλούς μπορείτε. Θυμήστε τους τι μισθό παίρνουν, τι βενζίνη πληρώνουν, και πόσο ξοδεύει η γυναίκα τους στο σούπερ-μάρκετ για να πάρει τα μισά πράγματα από αυτά που έπαιρνε πριν 8 μήνες. Κάντε παρέες. Από τώρα. Γράψτε στα ιστολόγιά σας, στο facebook και στο twitter. Πάρτε τηλέφωνα λέμε. Σηκώστε τους από τον καναπέ. Μην το αφήσουμε τελευταία στιγμή. Αντε. Αντε σιγά-σιγά να ξαναγινόμαστε κοινωνία. Οι Κερατιώτες μας δείχνουν τον δρομο.
UPDATE 2: Θεσσαλονικείς, εμείς στην πλατεία Αριστοτέλους στις 10 το πρωϊ. Το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε ότι θα κάνει την δική του συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στο πάνω μέρος της πλατείας. Το ΕΚΘ δεν ξέρω, δεν βρήκα τίποτε. Συνήθως το ΕΚΘ πάει στο κάτω μέρος της πλατείας. Διαλέξτε και πάτε. Πάτε όμως.
Διεκδικητικό κύμα και σε άλλες χώρες. Στις ΗΠΑ και Μ.Βρεττανία το Σάββατο, 26 Φεβ. οι οργανώσεις UK-Uncut και US-Uncut έχουν πανεθνικές διαδηλώσεις.
Αντε, μας βάλαν τα γυαλιά οι Κερατιώτες. Αντε λέμε.
Θραξ Αναρμόδιος
http://ideopigi.blogspot.com/2011/02/23-2011.html

ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ;;;;;

ΑΝ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ.ΧΩΡΙΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.
ΧΩΡΙΣ ΕΜΒΟΛΙΟ.
ΧΩΡΙΣ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΟΝΙΑΡΙΣΜΑ.
ΧΩΡΙΣ ΞΕΝΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ.
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.
ΦΑΝΤΑΣΘΗΤΕ ΝΑ.....
ΗΤΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΤΣΙ.ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΕΡΗΣΗΣ.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.
ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΥΠΕΙ.

ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ" ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ.ΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΘΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΠΟΣΟ ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ. (ΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ)

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ 

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/02/blog-post_6727.html

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ

Λένε πως έρχεται το Τέλος του Κόσμου. Ο κόσμος μας θα καταστραφεί, πάει, τέλειωσε, και προς το παρόν ζούμε στην εποχή λίγο πριν από τη Συντέλεια.
Πόσο τον αγαπώ αυτόν τον υπέροχο κόσμο μας και πόσο με στεναχωρεί η επερχόμενη πιθανή καταστροφή του! Τι φρίκη!
Είναι φριχτό που θα καταστραφούν όλα αυτά τα υπέροχα δισεκατομμύρια αυτοκίνητα και οι οδηγοί τους! Οι πανέμορφες ελληνικές πολυκατοικίες μας θα γκρεμιστούν και θα γίνουν στάχτη και δεν θα μείνει παρά η νοσταλγική ανάμνησή τους, στα μυαλά των αξιοθαύμαστων κακών ανθρώπων που θα επιζήσουν (γιατί όλοι οι φριχτοί καλοί άνθρωποι θα πεθάνουν). Τι κρίμα που θα εξαφανιστούν όλες αυτές οι καταπληκτικές μάρκες απορρυπαντικών! Και, θα μπορέσουμε άραγε να σώσουμε μερικούς πολύτιμους τόνους αρχείων και εγγράφων από την εξαίσια γραφειοκρατία μας;;
Και, αν επιβιώσω με κάποιον τρόπο, σίγουρα θα μου λείψει η τέχνη μας: τα υπέροχα σκυλάδικα, τα πολύτιμα αγάλματα των πολιτικών, τα ringtones των κινητών τηλεφώνων, τα ταλέντα του X-Factor, οι μυριάδες καλόγουστες πινακίδες των συνοικιακών καταστημάτων, η εμπνευσμένη σκηνοθεσία των τηλεοπτικών διαφημίσεων, οι συγκινητικές μελωδίες των σούπερ-μάρκετ, οι αριστουργηματικές θεατρικές επιθεωρήσεις, η κηπουρική των νησίδων στην άσφαλτο, οι ζογκλέρ στα φανάρια. Και δεν μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο χωρίς ΦΠΑ, χωρίς τα μικρά απολαυστικά γεύματα των αεροπορικών εταιριών, χωρίς αθλητικά παπούτσια, χωρίς τη Nestle, χωρίς ψαροταβέρνες και χάμπουργκερ, χωρίς ινστιτούτα αδυνατίσματος, χωρίς λεωφορεία, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς συναγερμούς αυτοκινήτων, χωρίς καρτοκινητά, χωρίς καλλυντικά, χωρίς Facebook! Χωρίς αυτά ο πολιτισμός μας θα χαθεί ανεπιστρεπτί.
Πόσο βαθιά με θλίβει που θα χάσουμε για πάντα όλες εκείνες τις αξιαγάπητες γλυκές τράπεζες! Φαντάζομαι την τραγωδία όλων των άδοξα ακυρωμένων πιστωτικών καρτών του κόσμου, την ανυπόφορη νοσταλγία για τα γκισέ που χάθηκαν, τους αγαπημένους νεκρούς διευθυντές, κι όλα τα πολύτιμα χαρτάκια με τους αριθμούς προτεραιότητας θα είναι πια άχρηστα!
Θα καταστραφούν οι αγαπημένες μας εταιρείες πετρελαίου, η ευρωπαϊκή νομισματική μας ένωση, οι γραφικές μας Βρυξέλες, θα χάσουμε το θεάρεστο έργο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, τη γνώση που μοιράζει ειλικρινά και απλόχερα η NASA, τους λατρεμένους μας πλανητάρχες, τις ωφέλειες του Echelon, το διασκεδαστικό μας χρηματιστήριο, τα δωρεάν SMS, τη λαϊκή σοφία του Google.
Τι αβάσταχτο να χάνεις όλα εκείνα που τόσο αγαπάς, και που τόσα χρόνια ζούσες ανυποψίαστος για τον επερχόμενο χαμό τους, τι οδύνη φέρνουν στον καλοκάγαθο ανθρώπινο νου όλες αυτές οι φριχτές σκέψεις που πλέον γίνονται βασανιστικές και αποτρόπαιες μεγάλες πιθανότητες! Ω, δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι… Κανένα άρρωστο μυαλό δεν θα μπορούσε να φανταστεί μεγαλύτερη φρίκη, κι όμως, να που τώρα μια τέτοια φρίκη πάει να γίνει πραγματικότητα!
Τα φριχτά δάση θα πάψουν να καίγονται και θα κατακλύσουν τα πάντα, όλες οι βίλες θα χαθούν, οι κεραίες μας, τα καζίνο μας, τα χιονοδρομικά μας κέντρα, οι πισίνες των ξενοδοχείων, τα ραντάρ, το ράφτινγκ, τι φρίκη! Όλα θα γίνουν ένα απέραντο δάσος! Πόσο ξύλο! Αμέτρητοι τόνοι χαρτιού εφημερίδας που κανείς δεν θα τους παράγει, ούτε εφημερίδες θα υπάρχουν! Θα χάσουμε τις εφημερίδες μας! Τους υπέροχους οδηγούς μαγειρικής, τους οδηγούς συμπλήρωσης φορολογικών δηλώσεων, τις στήλες με τα καλλιτεχνικά κουτσομπολιά, τις προσφορές με κοινωνικές ταινίες, τα ζώδια!
Και…μόλις τώρα σκέφτηκα το χειρότερο απ’ όλα… Τρέμω και μόνο στη σκέψη του… Αν καταστραφεί ο κόσμος…θα καταστραφούν μαζί του και τα δελτία παροχής υπηρεσιών! Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών! Ο Σύνδεσμος Κατανωλωτών! Τα Τέλη Κυκλοφορίας! Και…ω…θα τελειώσει το Τόλμη και Γοητεία!
Κλαίω από τώρα για τους δύστυχους ανθρώπους που θα επιβιώσουν μετά την καταστροφή...
Τι έχουν να δουν τα μάτια τους! Πρωτάκουστα και ανεπανάληπτα πράγματα θα γίνονται, μετά την καταστροφή: οι φίλοι θα προδίδουν τους φίλους για το συμφέρον, στην πάλη της επιβίωσης! Θα βασιλεύει η ανηθικότητα και η αδικία! Οι περισσότερες οικογένειες θα διαλυθούν! Τα παιδιά θα μεγαλώνουν χωρίς γονείς! Όλοι θα παίρνουν ναρκωτικά για να αντέξουν! Όλοι θα μαχαιρώνουν πισώπλατα ο ένας τον άλλον! Οι άνθρωποι δεν θα ξέρουν τι θα τρώνε, και θα τρώνε ό,τι να’ναι. Άνθρωποι θα πεθαίνουν αβοήθητοι. Μοναξιά! Επιδημίες! Ταραχές! Μόλυνση! Και…το ανήκουστο…δεν θα υπάρχουν χρήματα, κανείς δεν θα έχει χρήματα!

Πώς θα γίνει να αποφευχθούν αυτές οι ανήκουστες συνέπειες της καταστροφής; Είναι αναπόφευκτες, η άτυχη ανθρωπότητα που θα απομείνει, αν απομείνει, θα βιώσει τέτοια ανομολόγητα πράγματα…

Μετα την καταστροφή, όπου όλα θα χαθούν, το φαντάζομαι, οι άνθρωποι δεν θα ξέρουν τίποτε, θα βασιλεύει η άγνοια, και όλοι θα λένε ότι τα ξέρουν όλα, θα κοροϊδεύουν ο ένας τον άλλον ότι είναι σοφοί! Θα βασιλεύει η ανοησία, οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι ανόητοι, αμαθείς, κομπλεξικοί, μισαλλόδοξοι, τυφλοί. Μετα την καταστροφή, οι άνθρωποι που θα μείνουν θα χάσουν τις αξίες τους, την ειλικρίνειά τους, την ευγένειά τους, την ανωτερότητά τους, και όλοι θα είναι μικροπρεπείς, στερημένοι, αγενείς, ανάξιοι, ξεδιάντροποι, υποκριτές! Μοιάζει απίστευτο, αλλά αυτό θα γίνει! Θα ακμάσει το εμπόριο όπλων! Θα γίνονται πόλεμοι για τις πηγές ενέργειας! Και οι άνθρωποι δεν θα έχουν πατρίδα! Και θα πάψουν και να ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο! Θα χάσουν τη μεγάλη και ειλικρινή πίστη τους στον Θεό, θα δαιμονοποιηθούν, θα πάψουν να είναι καλοί και γεναιόδωροι, θα σταματήσουν να βοηθούν ο ένας τον άλλον, θα πάψουν να εξερευνούν, και…ω…δεν θα μαθαίνουν καινούργια πράγματα! Όλα αυτά τα φριχτά πράγματα θα γίνουν, και άλλα πάρα πολλά, ακόμη πιο απίστευτα, μετά την καταστροφή, για τους άτυχους που θα επιβιώσουν…
Αν καταστραφούν τα σπίτια μας, θα χάσουμε τους καναπέδες μας, τις τηλεοράσεις μας, τα ποπ-κορν, τα υγρά καθαρισμού τζαμιών, τα αποσμητικά, τις ηλεκτρικές σκούπες, τις τοστιέρες μας! Θα χάσουμε τα κομπιούτερ μας!!!
Και το χειρότερο; Λοιπόν, τι φρίκη, δεν θα έχει πια καμιά αξία ο Μαρξισμός μας, ο Μοντερνισμός μας, η Ψυχανάλυση, η Στατιστική, ο Ορθολογισμός μας, η Κοινωνιολογία μας, η Επιστημολογία μας, η Εμπειρογνωμοσύνη μας, οι γραβάτες μας, και η υπέροχη Δημοκρατία μας! Και…δεν θα έχουμε πια δικηγόρους! Θα χάσουμε τους δικηγόρους μας!

Έρχεται η συντέλεια του κόσμου. Έρχεται. Είναι σχεδόν εδώ. Θα καταστραφούν οι χιλιάδες μάρκες παντελονιών, οι πολυβιταμίνες, τα τζιπ, οι ρετσίνες, τα απορροφητικά χαρτιά κουζίνας, οι εισπρακτικές εταιρείες, η Ποπ, το msn, οι τσιχλόφουσκες, τα Πόκεμον, τα όργανα γυμναστικής, τα διαφημιστικά μας έντυπα, τα γιώτ μας, τα ντοκιμαντέρ με ζώα, οι πολυαγαπημένες μας ασφαλιστικές εταιρείες! Θα χαθούν και οι συντάξεις του δημοσίου! Θα καταστραφεί το γκαζόν, η κοινωνική δικαιοσύνη, το ψωμί ολικής αλέσεως, θα καταστραφούν τα γυάλινα κλουβιά με τα σκυλάκια στις βιτρίνες, οι τηλεπαρουσιάστριες, οι εταιρικοί ουρανοξύστες, τα σεσουάρ, τα φανάρια κυκλοφορίας, τα παρκόμετρα και τα πάρκινγκ, οι επιχορηγήσεις, τα δελτία τύπου, οι κρέπες, τα αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας, τα θεατρικά του Τσέχωφ, η ανακύκλωση, τα ψητά κοτόπουλα, τα πανηγύρια, τα λιοντάρια, τα πορσελάνινα φλυτζάνια, οι ψευδοροφές, τα αυτόματα ασανσέρ, τα καλοπιστικά φυτά εσωτερικών χώρων, τα ντουλάπια της κουζίνας!

Τι τιτάνια και τρομερότατη τραγωδία, λένε ότι ο κόσμος θα καταστραφεί, αυτός ο ανώτερος και αξιοθαύμαστος καλός κόσμος μας, αυτός ο κόσμος που τον αγαπώ τόσο πολύ, και που φοβάμαι τόσο πολύ μήπως τον χάσω, αυτός ο πολύτιμος καλός κόσμος θα καταστραφεί. Θα χαθεί κι η καταπληκτική ζωή μας, η μοναδική ιδιαιτερότητά μας, η υπέροχή μας καθημερινότητα, οι καταπληκτικές μας γνώσεις, η σοφία μας, οι ανεπανάληπτες περιπέτειές μας, οι υπέροχοι έρωτές μας, οι τεράστιες περιουσίες μας, η μεγάλη ευτυχία μας, η απίστευτη καλοσύνη μας, η αρμονία μας, ο παράδεισός μας. Όλα θα τελειώσουν!

Από την άλλη, ίσως, ω…ίσως, όλα αυτά να είναι απλώς μια καταστροφολογία! Φήμες, διαδόσεις, φανταστικά σενάρια, μια καταστροφολογία που διαδίδεται ανήθικα και ψεύτικα, διαβλητικά. Γιατί όχι; Έχει ξαναγίνει πολλές φορές στο παρελθόν. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τι ποταπό, αναρωτιέμαι ποια κακά και άρρωστα φαντασιόπληκτα μυαλά διαδίδουν μια τέτοια καταστροφολογία. Τώρα που το σκέφτομαι, θα ψάξω να βρω καμιά διάψευση…

http://giannoulakis.blogspot.com/

Χοντρά υπονοούμενα για τον Γ. Παπακωνσταντίνου


Ένα ενδιαφέρον κείμενο για τον Γ. Παπακωνσταντίνου έχει το περιοδικό «Επίκαιρα». Για το κυβερνητικό αυτό στέλεχος που «ξεκίνησε από τη θέση του χαμηλόμισθου υπαλλήλου του ΟΟΣΑ για να υποθηκεύσει το παρόν και το μέλλον της χώρας», όπως υπογραμμίζει το περιοδικό, φημολογούνται πάρα πολλά.

«Στην τελική και επικρατέστερη εκδοχή ο κ. Παπακωνσταντίνου όχι μόνο γνώριζε και συμφώνησε με τους συνομιλητές του στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έως το 2015, αλλά συναποφάσισε μαζί τους ότι οι ανακοινώσεις θα έπρεπε να γίνουν από την τρόικα, για να μην χρεωθεί η κυβέρνηση το πολιτικό κόστος της πρωτοφανούς εκποίησης», αναφέρει το περιοδικό.

Ισως το πιο ενδιαφέρον σημείο του δημοσιεύματος είναι οι συγκαλυμμένες μπηχτές που ρίχνει το δημοσίευμα στον υπουργό των Οικονομικών γράφοντας ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρξουν «αναζήτηση ποινικών ευθυνών» σε βάρος του, ρίχνοντας το χοντρό καρφί στην κατακλείδα του άρθρου του: Αν το επόμενο διάστημα ο κ. Παπακωνσταντίνου μείνει τελικά εκτός κυβερνητικού σχήματος υπό την πίεση της κοινής γνώμης και τη δυσφορία που έχει προκαλέσει στους συναδέλφους του υπουργούς τουλάχιστον θα έχει προλάβει να αποκτήσει ακριβά γούστα. Πρόσφατα μετακόμισε από το μικρομεσαίο διαμέρισμα στου Παπάγου σε άλλο μεγαλύτερο κι ακριβότερο στη Φιλοθέη».

Το εμβόλιο για τον Η1Ν1 συνδέεται με τη ναρκοληψία

Την ανησυχία της εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων, σχετικά με νέες αναφορές για πιθανή σχέση του εμβολίου αυτού με τη ναρκοληψία, μια σπάνια διαταραχή του ύπνου, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι για την ασφάλεια του εμβολίου Pandermix της GlaxoSmithKline (GSK) για τη γρίπη H1N1.
Η EMA ανακοίνωσε πως η Επιτροπή της για Ιατρικά Προϊόντα για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) εξετάζει περαιτέρω στοιχεία από τη Φινλανδία που, όπως αναφέρει, «αυξάνουν την...
ανησυχία για μια σχέση ανάμεσα στη ναρκοληψία και το Pandermix».

Προσθέτει ωστόσο ότι τα δεδομένα εξακολουθούν να είναι ανεπαρκή για να διαπιστωθεί μια αιτιώδης σχέση ανάμεσα στο Pandermix και τη ναρκοληψία.
H EMA αναφέρει ακόμη ότι, εκτός από τα δεδομένα από τη Φινλανδία, συνεχίζονται οι έρευνες στη Σουηδία, όπου υπήρξε επίσης «ένας απροσδόκητος αριθμός κρουσμάτων ναρκοληψίας έπειτα από εμβολιασμό με Pandermix».
Προσθέτει όμως ότι άλλες μη σκανδιναβικές χώρες δεν έχουν διαπιστώσει παρόμοια αυξημένα ποσοστά κρουσμάτων ναρκοληψίας. Στον Καναδά, όπου έγινε σημαντική χρήση αυτού του τύπου εμβολίου, όπως αναφέρει δεν υπήρξε καμιά ένδειξη αύξησης των κρουσμάτων ναρκοληψίας.
«Ως εκ τούτου δε μπορεί προς το παρόν να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα και δεν προτείνεται καμιά αλλαγή στις συστάσεις για τη χρήση του Pandermix», αναφέρεται στη δήλωση της EMA.

http://evia-logos.blogspot.com/

Ο σεμνός και ταπεινός Γιωργάκης

Τελικά, όπως λέει και ο μαρτυριάρης φίλος του Γιωργάκη και πραγματικός πρωθυπουργός, Στρος Καν, την ώρα που ο αντιεξουσιαστής Γιωργάκης μας διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνουμε υποτελείς του ΔΝΤ πίεζε αυτόν τον φιλανθρωπικό οργανισμό να μας αναλάβει.

Ήταν τόσο μεγάλη η πίεση του που το ΔΝΤ μη μπορώντας να την αντέξει μας έδωσε καμιά 25 δις και για να μοιράσει την πίεση μας έβαλε πάνω στο κεφάλι μας άλλα δύο αφεντικά να μας πίνουν το αίμα.

Όπως θα θυμάστε όλοι, όταν τελικώς μπήκαμε στο ΔΝΤ, ο Γιωργάκης και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που τον στηρίζουν έλεγαν ότι ...
ο πρωθυπουργός είχε μια μεγάλη επιτυχία.

Επιτυχία λοιπόν το καπέλωμα από την τρόικα. Αλλά για να καταλάβετε πόσο υπεράνω είναι ο Γιωργάκης, αντί να υπερηφανεύεται για την πίεση που είχε ασκήσει στον Στρος Καν προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός.

Μια φιλική κουβεντούλα είχαν. Εκεί που μιλούσαν και φιλοσοφούσαν για τις αξίες του σοσιαλισμού και για την προτεραιότητα που δίνει στους αδύνατους είπαν και δυο τρεις κουβέντες για τον δανεισμό της Ελλάδας.

Ο Γιωργάκης είναι ένας άνθρωπος που δεν επηρεάστηκε από την επιτυχία του, και η σεμνότητα του δεν του επιτρέπει να μας πει τι άλλο έχει σχεδιάσει να μας κάνει.

Η απόσυρση των παλιών αυτοκινήτων ξεκίνησε. Η απόσυρση των παλιοπολιτικών πότε θα ξεκινήσει;

Μετά την αποτυχία της συγχώνευσης Εθνικής και Alpha η κυβέρνηση θα βάλει τα δυνατά της να πετύχει η συγχώνευση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΝΤΟΡΑΣ.

Και η συγχώνευση αυτή έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν θα είναι και τόσο αισιόδοξο για την χώρα. Αν ο Γιωργάκης μόνος του έχει καταφέρει να μας προκαλέσει τέτοια καταστροφή φαντάσου αν ενώσουν και όλοι αυτοί τις δυνάμεις τους.

Ούτε καν στον χάρτη δεν θα υπάρχει αυτή η χώρα.

Θυμάστε ποιο θα ήταν το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο; Ναι, ναι… το αεροδρόμιο στο Ελληνικό.

Απλά από το πολύ fast και το ανάλογο fuck αντί για δέντρα θα ξεφυτρώσουν κτίρια. Και για να είναι συνεπής και ο Γιωργάκης με την πράσινη ανάπτυξη θα βάψουν τις πόρτες πράσινες.

Ωρύονται κάποιοι λέγοντας ότι η κυβέρνηση μας έλεγε ψέματα όταν ισχυριζόταν ότι δεν υπήρχε ούτε καν σκέψη για ΔΝΤ.

Αδυνατώ να τους παρακολουθήσω. Πρόκειται καθαρά για προβοκάτσια. Πότε, ρωτάω, πότε αυτή η κυβέρνηση πιάστηκε να λέει ψέματα;

Τέτοια αξιοπιστία κυβέρνησης είχαμε να δούμε πριν και από την δημιουργία του ελληνικού κράτους. Για να μην πω πριν την δημιουργία του κόσμου.

Απλά, εμείς ως απαίδευτος λαός, δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την λογική της κυβέρνησης.

Η οποία δεν ψεύδεται προς τους πολίτες της χώρας αλλά λέει τα αντίθετα από αυτά που κάνει ή θα κάνει για να αποπροσανατολίσει τις μυστήριες δυνάμεις που θέλουν να καταστρέψουν αυτήν την χώρα.

Είναι απλό λοιπόν. Απλά θα καταλαβαίνουμε τα αντίθετα από αυτά που μας λένε και έτσι θα ξέρουμε ανά πάσα στιγμή την αλήθεια, την οποία και φυσικά δεν θέλει να κρύψει η κυβέρνηση.

Λέει, ας πούμε: Δεν θα μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα. Εμείς ας σκεφτούμε το ποσοστό μείωσης.
Ή λέει: Δεν θα πουλήσουμε την Ελλάδα. Εμείς ας σκεφτούμε το τίμημα της πώλησης, την μίζα που θα πάρουν και τα μεσιτικά.

Την Μέρκελ θα δει ο Γιωργάκης στο Βερολίνο. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να μάθει πως είναι να χάνει πάνω από 20% της εκλογικής σου δύναμης.

Αν και ήδη, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ κάπου ανάμεσα στο 20% με 21% βρίσκεται….

Το ωραίο είναι ότι πανηγυρίζει η ΝΔ επειδή κλείνει την ψαλίδα. Το ότι μειώνονται και τα δικά της ποσοστά δεν μετράει…

Οι έξι στους δέκα απορρίπτουν τα δύο κόμματα εξουσίας. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι τελικά αν και μειοψηφία στην κοινωνία θα αποκτήσουν πλειοψηφία στην βουλή. Και θα μας κοροϊδεύουν λέγοντας ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τους στηρίζει.

http://greki-gr.blogspot.com/2011/02/blog-post_6827.html

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΘΡΑΚΗ! ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ!

 ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Ολέθριο σφάλμα του Πρωθυπουργού στη Θράκη, ο οποίος στα πλαίσια εκκίνησης της προεκλογικής περιόδου από την πλέον ευαίσθητη περιοχή της χώρας, εξήγγειλε κατά την ...
επίσκεψή του στο ακριτικό Δημάριο της Ξάνθης, ότι οι προφορικές εξετάσεις των οδηγών θα γίνονται πλέον και στην Τουρκική Γλώσσα, ενώ και στα Κέντρα Εξυπηρέτησεις Πολιτών (ΚΕΠ) θα...
προσληφθούν υπάλληλοι που θα γνωρίζουν Τουρκικά!!!


Κρατικές δηλαδή υπηρεσίες, μέσα στο ελληνικό έδαφος, θα συναλλάσονται με τους Έλληνες πολίτες στην τουρκική γλώσσα και όχι στην μόνη επίσημη μέχρι τώρα ελληνική, αλλάζοντας δεδομένα και ισσορροπίες, προσφέροντας γόνιμο έδαφος στην προπαγάνδα του Προξενείου και της Άγκυρας!

Για πρώτη επίσης φορά, εξαγγέλεται, ότι Κρατικές Εξετάσεις, όπως είναι οι Εξετάσεις Οδήγησης, δεν θα γίνονται στα Ελληνικά, αλλά στα Τουρκικά, που σημαίνει ότι παραβιάζεται η μοναδικότητα της Ελληνικής Γλώσσας, όταν αυτή έχει να κάνει με Έλληνες Πολίτες και αναγνωρίζεται έτσι και η τουρκική σαν κρατική γλώσσα συναλλαγών, δηλαδή σαν ντε φάκτο επίσημη κρατική γλώσσα, παράλληλη με την Ελληνική!



Το χειρότερο είναι, πως ο Πρωθυπουργός πήγε σε Πομακοχώρι, όχι σε "τουρκοχώρι" και αντί να μιλήσει τους Πομάκους, τους ακραιφνείς, ορεισίβιους Έλληνες της Ροδόπης και την Πομακική Διάλεκτο, εκείνος του μίλησε για την ξένη προς εκείνους Τουρκική Γλώσσα!!!

Την ώρα που καταπιέζονται και τρομοκρατούνται οι Πομάκοι από τους ανθρώπους της Άγκυρας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, πήγε πάνω στα Πομακοχώρια, κρατώντας όχι την "ελληνική σημαία", αλλά την "τουρκική"! Μιλώντας όχι για "Ελλάδα", αλλά για "Τουρκία"!

Σαν να λέει σε Έλληνες Πολίτες, απογόνους των θρυλικών Αγριάνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου "μάθετε Τουρκικά και εμείς εδώ είμαστε, θα διορίζουμε τουρκόγλωσσους να σας καταλαβαίνουν"...

Σαν να τους αναγνωρίζει έτσι πως είναι "Τούρκοι"!!!

Αντί να τους ενθαρρύνει να μάθουν Ελληνικά, αντί να ζεστάνει τις καρδιές τους πως είναι Έλληνες, αντί ζητήσει συγνώμη για τον παραμελισμό των Πομάκων, αντί να ανακοινώσει πως στα σχολεία θα μπει η Πομακική Διάλεκτος και να βγεί η αυθαίρετη και ξενική Τουρκική Γλώσσα, εκείνος ενθάρρυνε, έσπρωξε όλη τη Θράκη να μάθει Τουρκικά, μια και αυτά πλέον θα αναγνωρίζονται σε ΚΕΠ και Εξετάσεις Οδήγησης για αρχή...

Όπως λέει και το ρητό "οι μεγάλες ανοησίες, ξεκινούν από πολλές μικρές"... Και φαίνεται πως έχουν ήδη ξεκινήσει...

Η Θράκη οφείλει να ξεσηκωθεί, γιατι με τα μυαλά αυτά, αύριο θα είναι "Κόσσοβο"...

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/02/blog-post_6034.html

Το ιστορικό των ερευνών πετρελαίου στην Ελλάδα

Μόλις 175 ερευνητικές γεωτρήσεις σε έκταση 130.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, γεγονός που καθιστά τη χώρα ως μία από τις λιγότερο ερευνημένες περιοχές παγκοσμίως για την ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στη λεκάνη του Πρίνου, για παράδειγμα, συνολικής έκτασης 450 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έχουν γίνει 26 ερευνητικές γεωτρήσεις, ενώ οι...
 ερευνητικές εργασίες συνεχίζονται.

Η κυβέρνηση, προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα αυτή, προχωρά στη σύσταση Εθνικού Φορέα, που υπό τον έλεγχό του θα τεθεί η διαχείριση των δικαιωμάτων του Δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, με βάση τις ρυθμίσεις νομοσχεδίου που σχεδιάζει το ΥΠΕΚΑ.

Κατά το πρόσφατο συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης ο Κωνσταντίνος Νικολάου, Γεωλόγος Πετρελαίων και Ενεργειακός Οικονομολόγος παρουσίασε το ιστορικό των ερευνών για ανακάλυψη υδρογονανθράκων στη χώρα.

Συγκεκριμένα αυτό έχει ως εξής:
-Από το 1903 ως το 1974 έγιναν 52 ερευνητικές γεωτρήσεις από διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες, μεταξύ αυτών οι εταιρίες BP, TEXACO, CHEVRON και OCEANIC.

-Από το 1960 ως το 1967 το Ελληνικό Δημόσιο έκανε 17 γεωτρήσεις.

-Στο διάστημα 1975 - 1996 η ΔΕΠ-ΕΚΥ (πρώην θυγατρική των ΕΛΠΕ με αντικείμενο την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων) έκανε 74 γεωτρήσεις.

-Από το 1971 ως το 2010 η Κοινοπραξία NAPC και οι εταιρίες που την διαδέχθηκαν, μετά την αποχώρησή της το 1999, έκαναν 26 γεωτρήσεις στην περιοχή Καβάλας / Πρίνου, στο Θρακικό πέλαγος.

-Οι τελευταίες παραχωρήσεις περιοχών για έρευνα έγιναν το 1997 στη Δυτική Ελλάδα, σε Κοινοπραξίες των ΕΛΠΕ με τις εταιρίες Enterprise Oil και Triton, όπου εκτελέστηκαν συνολικά 6 γεωτρήσεις ως το 2002.

Τα κοιτάσματα που έχον ανακαλυφθεί από τις έρευνες είναι:

-Στο Θρακικό πέλαγος τα κοιτάσματα πετρελαίου Πρίνος, Βόρειος Πρίνος, Έψιλον, Άθως, Αμμώδης και Ανατολική Θάσος και το κοίτασμα φυσικού αερίου Νότια Καβάλα.

-Στη Χαλκιδική, το κοίτασμα φυσικού αερίου Επανωμή.

-Στο Ιόνιο, το κοίτασμα πετρελαίου Δυτικό Κατάκωλο και η ανακάλυψη κοιτάσματος ασφάλτου στη Ζάκυνθο.

Όπως τόνισε ο κ. Νικολάου, από τις 149 γεωτρήσεις στο Θρακικό Πέλαγος, μόνον οι 20-22 έγιναν με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να επανεξετάσουμε προηγούμενες γεωτρήσεις, οι οποίες δεν παρουσίασαν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Οι επόμενες παραχωρήσεις σχεδιάζονται στη δυτική Ελλάδα, όπου οι έρευνες δεν απέδωσαν, χωρίς ωστόσο οι γεωτρήσεις να φθάνουν στο βάθος που προέβλεπαν οι αρχικές συμφωνίες.

Στις περιοχές που η ύπαρξη πετρελαίου θεωρείται ως ιδιαίτερα πιθανή συγκαταλέγεται η Δυτική Ελλάδα, τα Γρεβενά, ο Θερμαϊκός Κόλπος, το Θρακικό πέλαγος, η Δυτική Θράκη, η θαλάσσια περιοχή των Σποράδων, το Αιγαίο και η θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοανατολικά της Κρήτης.

http://e-parembasis.blogspot.com/

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΡΦΗ... ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΑΛΗΘΙΝΗ....

Διαδηλωτές έξω από την ελληνική πρεσβεία με πανό που βρίζει την Ελλάδα χυδαία.

Το Ελληνικό Υπ.Εξ που είναι; Ο Υπουργός κοιμάται ή κάνει ότι δεν ακούει;
Οι δηλώσεις του έλληνα προξένου και οι χιλιάδες πολίτες που αλλάζουν υπηκοότητα από αλβανική σε ελληνική ενόχλησαν τους εθνικιστές ενόψει απογραφής πληθυσμού.

Από κοντά και με μεγάλη προσοχή παρακολουθεί το υπουργείο Εξωτερικών την εξέλιξη της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία, καθώς το τεταμένο κλίμα θέτει εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή τόσο των δημοτικών εκλογών της 8ης Μαΐου όσο και της απογραφής πληθυσμού, ζητήματα για τα οποία έχει άμεσο ενδιαφέρον η ελληνική μειονότητα.

Την ηλεκτρισμένη πολιτική ατμόσφαιρα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι, με πιέσεις και εκβιασμούς, ώστε να μην υπάρξει σαφής καταγραφή των μειονοτήτων και κυρίως της ελληνικής στα νότια της χώρας. Η κατάσταση αυτή είχε και παράπλευρες απώλειες, καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ανακλήθηκε ο έλληνας πρόξενος στην Κορυτσά, ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες και διάβημα της αλβανικής κυβέρνησης. Επισήμως ο Θεόδωρος Οικονόμου «βρίσκεται στην Αθήνα», ωστόσο στην πραγματικότητα έχει τεθεί στη διάθεση του υπουργού Εξωτερικών.

Ο κ. Οικονόμου σε εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ίδρυση της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» προέτρεψε τους ομογενείς να μην φοβηθούν να δηλώσουν την καταγωγή τους στην απογραφή. «Οι παππούδες σας ήταν Ελληνες, εδώ έγιναν ένδοξες μάχες, ο ελληνικός λαός ήταν πάντα παρών εδώ. Πρέπει να μάθετε τα δικαιώματα των μειονοτήτων, τα οποία πρέπει να εφαρμοστούν σε όλους τους τομείς του αλβανικού κράτους και ειδικά στην περιοχή που αντιπροσωπεύει τη Βόρεια Ηπειρο» είπε―.
Η αναφορά περί «Βορείου Ηπείρου»… ξεσήκωσε θύελλα στα αλβανικά ΜΜΕ, το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε εξηγήσεις από τον έλληνα πρέσβη, ενώ κυβερνητικοί βουλευτές πρότειναν να κηρυχθεί ο πρόξενος «ανεπιθύμητο πρόσωπο».

Ως προς την απογραφή η καθυστέρηση είναι μεγάλη, αφού ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη διεξαγωγή της, ενώ όπως καταγγέλλει η «Ομόνοια», ούτε το ερωτηματολόγιο έχει οριστικοποιηθεί. Κυρίως δε όσον αφορά τα επίμαχα ερωτήματα αυτοπροσδιορισμού της εθνικότητας, της γλώσσας και της θρησκείας, κάτι που θα αποτύπωνε πρώτη φορά μετά το καθεστώς Χότζα την ακριβή εικόνα κάθε μειονότητας.
Ισχυρές πιέσεις για να μην περιληφθούν αυτά τα ερωτήματα στο δελτίο απογραφής ασκούν ακραίοι κύκλοι στα Τίρανα, με την ανοχή και των δύο μεγάλων κομμάτων, ανησυχώντας για την εικόνα που θα καταγραφεί κυρίως στο Νότο με την ελληνική μειονότητα, εις βάρος της οποίας καλλιεργείται φανατισμός, ο οποίος οδήγησε το καλοκαίρι στη δολοφονία του ομογενούς Αρ. Γκούμα.

Στο πλαίσιο αυτό διατάχθηκε από το ανώτατο δικαστήριο να εξεταστούν 2.000 δικαστικές αποφάσεις αλλαγής εθνικότητας, από αλβανική σε ελληνική, οι οποίες προέρχονται κυρίως από μη αναγνωρισμένες μειονοτικές ζώνες και μεικτούς γάμους.
Ανησυχία για τις εξελίξεις εκφράζουν και οι ομογενείς, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι μερίδα του τύπου και εθνικιστικά κέντρα ανακαλύπτουν ανύπαρκτα θέματα για να συντηρούν κλίμα εντάσεων στη συνύπαρξη των κοινοτήτων και στις σχέσεις των δύο χωρών. «Το μόνο που ζητάμε είναι κατοχύρωση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και καλούμε τον αρμόδιο υπουργό να συζητήσουμε τους όρους μιας δημοκρατικής απογραφής στα πρότυπα της Ε.Ε.», λέει στην «Κ.Ε» ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» και δήμαρχος Χιμάρας, Βασίλης Μπολάνος.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, για να εδραιώσει τη θέση της η μειονότητα πρέπει να συμμετάσχει μαζικά στην απογραφή, προκειμένου να καταγραφεί η πραγματική κατάσταση.

Στο θέμα των δημοτικών εκλογών, τέλος, ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ στα Τίρανα εξέφρασε στον πρόεδρο Μπαμίρ Τόπι τις ανησυχίες του, καθώς μέχρι τώρα έχουν σχηματιστεί μόνο οι μισές τοπικές εκλογικές επιτροπές, μετά την άρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος να διορίσει εκπροσώπους.

ΠΗΓΗ

Οι Γερμανοί ξανάρχονται...για τη δεύτερη μάχη της Κρήτης!Η μέρκελ απαιτεί να της παραδοθεί το νησί!Θα το δεχτούν οι Κρητικοί;

Συνδυάζοντας αυτά που είχαμε αναρτήσει στις 27/9/2009..."OVERKILL"-"ΦΑΙΔΩΡΑ".Τι γνωρίζουν ο ΓΑΠ και η ΝΤΟΡΑ;

Με δεδομένη τη σχέση του Μητσοτακέϊκου με τους Γερμανούς...

Με δεδομένο τον χρηματισμό των πολιτικών από τη ZIEMENS(ΜΙΖΕΝΣ)...

Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο κάθε υπόδουλος Έλληνας,ποιοί είναι οι προδότες πολιτικοί που τον έχουν πουλήσει σκλάβο,μαζί με τη γη που γεννήθηκε...Προσυμφωνημένα τα πάντα...


merkel-papandr-thumb-large.jpgΣε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις (τρόπος του λέγειν) της ελληνικής κυβέρνησης με την Άνγκελα Μέρκελ, για την εκχώρηση της Κρήτης στους ΓερμανοΣτην ουσία πρόκειται για ειρηνική παράδοση του νησιού με άλλοθι τις γερμανικές επενδύσειςΟι Γερμανοί φιλοδοξούν αφ ενός μεν να εκμεταλλευτούν γεωστρατηγικά το νησί (βλέπε πετρέλαια, ΑΟΖ, Σούδα κλπ) και αφετέρου να το μετατρέψουν σ ένα οργανωμένο θέρετρο για τους εύπορους πολίτες τους.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ Μέρκελ σε Παπανδρέου> Δώστε μας την Κρήτη!..

Την αποκάλυψη βόμβα κάνει μικρής επισκεψιμότητας γερμανική ιστοσελίδα-είναι "ανοιχτή" μόνο στους συνδρομητές της-, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται σε δεινή θέση και εξαιτίας του σκανδάλου της Siemens, μια και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ενημερώσει την Καγκελαρία για τις μίζες που έλαβαν συγκεκριμένοι Έλληνες πολιτικοί και τα κόμματά τους.
"Η κα Μέρκελ ζήτησε πρόσφατα από τον Έλληνα πρωθυπουργό να δει την Κρήτη σαν το "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" που βρίσκεται στα χέρια του γερμανικού κολοσσού, της HOCHTIEF…", σημειώνει η ιστοσελίδα.Όπως αντιλαμβάνεστε δεν πρόκειται Όπως αντιλαμβάνεστε δεν πρόκειται να μείνει τίποτε όρθιο εαν δεν αντιδράσουμε...
Ολυμπία

Το απαγορευμένο όνομα...

Ευλόγως απορεί κάθε Έλλην που σέβεται τον εαυτόν του,τους προγόνους του και τη ΦΥΛΗ του...

-Πως είναι δυνατόν να συνεχίζουν οι μεταβυζαντινογραικύλοι τις παπάρες περί "ελληνικού"...Βυζαντίου(το όνομα είναι καπηλεία της προ-χριστιανικής πόλεως,που είχε κτίσει ο Βύζας ο Μεγαρεύς),όταν ακόμα και ο χριστιανός ιστορικός Παπαρρηγόπουλος αναφέρει ότι την πόλη που οικοδόμησε ο..."μέγας" Κωνσταντίνος πάνω στα ερείπια του Βυζαντίου,την ονόμασε "Κωνσταντινούπολη-Νέα Ρώμη;

-Πως είναι δυνατόν να εξακολουθούν πολλοί πραγματικοί Έλληνες,να υπερασπίζονται τους κατακτητές μας και καταστροφείς μας,εθελοτυφλούντες μετά μανίας στην πραγματική ιστορική αλήθεια;

Να ήταν από κάποιον πολέμιο των Νεορωμαίων κατακτητών μας γραμμένα τα παρακάτω,θα μπορούσε να πει κάποιος ότι διαστρέφει την πραγματικότητα.
Αλλά,ότι το όνομα Έλλην,ήταν απαγορευμένο και μάλιστα με ποινή θανάτου από τους εβραιοχριστιανούς,το γράφει ο καταδικός τους Παπαρρηγόπουλος.
Άλλωστε,μέχρι σήμερα τα μαύρα κοράκια οι ρασοφόροι,συνεχίζουν και επιμένουν να διατηρούν το αγαπημένο τους όνομα "ρωμιός"...
Γι'αυτό κρατούν με νύχια και με δόντια υπό τον έλεγχό τους το υπουργείο..."παιδείας και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ",του υποτιθέμενου "ελληνικού κράτους"...
Γιατί μόνο έτσι καταφέρνουν να συντηρούν τα ψεύδη τους... 

 



 
http://alfeiospotamos.blogspot.com/2011/02/blog-post_1288.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters