Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Τὰ ἀρχαῖα Ἑλληνικὰ θεραπεύουν!Ὑπάρχουν πολλοὶ ποὺ θὰ φέρουν ἀντίλογο ἐπὶ τοῦ συγκεκριμένου. ‘Υπάρχουν καὶ πάρα πολλοί, ὅλο καὶ περισσότεροι, ποὺ θὰ συμφωνήσουν.Διαθέτω πλέον προσωπικὲς ἐμπειρίες γιὰ νὰ στηρίξω τὴν ἄποψί μου (ὄχι γνώμη) καὶ καταφθάνουν διαρκῶς νεότερες ἐπιβεβαιώσεις.

Δὲν ἔχω συμμετάσχει σὲ ἔρευνες, ἀλλὰ γνωρίζω πὼς γίνονται καὶ ἔχουν ἐκπληκτικὰ ἀποτελέσματα. Δὲν εἶμαι ἰατρός, ἀλλὰ ἀντιλαμβάνομαι τὰ ἐπιτεύγματα τῆς ἰατρικῆς. Καὶ εὐτυχῶς ἐπιβεβαιώνουν διαρκῶς τὸν τίτλο τῆς ἀναρτήσεως.

Τὸ κείμενον ἀπὸ τὸ newsboμb, δὲν εἶναι ἐπιβεβαίωσι ἐπιστημονική, ἀλλὰ μία κοινὴ πλέον παραδοχή ποὺ ἀρχίζει ἐπί τέλους νὰ βρίσκῃ τὸν δρόμο τῆς διαδόσεως. 
Φιλονόη
 

Υ.Γ. Ἡ Εἰρήνη Μαυροπούλου εἶναι μία ἐρευνήτρια ποὺ κατέχει τὴν γλώσσα μας καὶ τὴν διδάσκει σὲ παιδιά. Ἐλπίζω νὰ εἶναι ὅλο καὶ περισσότεροι αὐτοὶ ποὺ θὰ ὁδηγήσουν τὰ παιδιά τους στὴν γνώσι.

Τα αρχαία ελληνικά είμαι μια ζωντανή γλώσσα και, όπως αποδεικνύουν έρευνες Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, θεραπευτική, σύμφωνα με τον καθηγητή Παν/μιου Πατρών και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας Σταύρο Παπαμαρινόπουλο.
Ο καθηγητής, που τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με την ελληνική γλώσσα και την αποκωδικοποίηση της ελληνικής μυθολογίας, παρουσιάζει αποκλειστικά στο newsbomb.gr όλες τις έρευνες που έχουν γίνει πάνω στην δυναμική της ελληνικής γλώσσας και την επίδρασή της στον εγκέφαλο.

«Σύμφωνα με την θεωρία, του Καθηγητού της Φιλολογίας Eric Havelock η οποία στηρίζεται στον Πλάτωνα, το αρχαίο ελληνικό αλφάβητο προκάλεσε πακτωλό αφηρημένων εννοιών στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, λόγω ενεργοποίησης του
εγκεφάλου των χρηστών του. Στον συνεδριακό τόμο των τετρακοσίων σελίδων «Alphabet and the Brain, έκδοση Springer του 1988» παρουσιάζονται τα συμπεράσματα πλήθους κορυφαίων επιστημόνων φιλολόγων, γλωσσολόγων και άλλων ειδικοτήτων πλην Ελλήνων αντιστοίχων ειδικοτήτων. Επιμελητές της έκδοσης ήταν ο Καθηγητής της Ιατρικής Charles Lumsden του Πανεπιστημίου του Τορόντο και ο Διευθυντής του Κέντρου Θεωρίας της Επικοινωνίας “Marchal McLuhan” Derrick De Kerckhove.» υποστηρίζει ο κ. Παπαμαρινόπουλος.

Τα επιστημονικά αποτελέσματα που υποστηρίζουν τη θεωρία του Havelock είναι τα εξής: Πρώτον η περιοχή Broca που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου ενεργοποιήθηκε λίγο περισσότερο λόγω του ελληνικού αλφαβήτου διότι χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς φωνήεντα σε γραφή για πρώτη φορά. Δεύτερον, ο ανθρώπινος εγκέφαλος επαναπρογραμματίστηκε επιτυχώς και τρίτον, η πιο πάνω αναφερθείσα συγκλονιστική μεταβολή στην λειτουργία του εγκεφάλου, προκάλεσε μία ουσιώδη αλλαγή στην ψυχολογία των
χρηστών του αλφαβήτου, από την οποία προέκυψε η ανάγκη επικοινωνίας των πολιτών δια της λειτουργίας του θεάτρου.
Οι δημοσιευμένες έρευνες της επιστημονικής ομάδας του ψυχιάτρου Ιωάννη Τσέγκου, παρουσιάζονται στο βιβλίο «Η εκδίκηση των τόνων». Σε αυτές, αλλά και σε νεώτερες έρευνες 1999-2010, απέδειξαν ότι οι μετρήσιμοι δείκτες της Λεκτικής Νοημοσύνης και της Αφαιρετικής Σκέψης με αποδεκτές τεχνικές επιταχύνθηκαν σε ομάδα 25 μη-δυσλεξικών παιδιών. Η διδασκαλία στα παιδιά αυτά καθώς και οι μετρήσεις των δεικτών άρχισαν από την ηλικία των 8 ετών και συνεχίστηκαν μέχρι και τα 12 χρόνια τους. Οι ίδιοι δείκτες επιβραδύνθηκαν στην ισάριθμη ομάδα μη-δυσλεξικών παιδιών τα οποία δεν διδάχθηκαν εβδομαδιαίως και εξωσχολικώς επί δίωρο την Αρχαία Γλώσσα. Ας σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες διδάχθηκαν τα ίδια προγραμματισμένα μαθήματα στο κανονικό ωράριο η δε στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων έγινε με γενικώς αποδεκτό πρότυπο.

«Η αυστραλή πανεπιστημιακή ερευνήτρια Kate Chanock, έκανε ένα βήμα παράλληλο ως προς τον Ιωάννη Τσέγκο, διότι στο έργο της «Help for a dyslexic learner from an unlikely source: the study of Ancient Greek, Literacy 2006» περιγράφει πως κατέστησε ένα αγγλομαθή δυσλεξικό σε μη-δυσλεξικό με τα Αρχαία Ελληνικά! Εν τούτοις, από φέτος, τα μεν παιδιά της Αγγλίας του Δημοτικού στην περιοχή της Οξφόρδης, με επιστημονική πρόταση, επιπροσθέτως των μαθημάτων τους θα μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά, τα δε αντίστοιχης ηλικίας λληνόπουλα, μόνον με πολιτική απόφαση, δεν θα διδάσκονται την Αρχαία Γλώσσα ενώ θα έπρεπε, αλλά Αγγλικά!» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαμαρινόπουλος.

Δείτε το παρακάτω video στο οποίο επιστήμονες μιλούν για την αρχαία ελληνική γλώσσα και την επίδρασή της στον άνθρωπο…

Ρεπορτάζ: Νάντυ Παπαμήτσου

 

http://visaltis.blogspot.com/2011/06/blog-post_8250.html

ΒΟΜΒΕΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΓΙΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ:"ΗΤΑΝ ΑΦΡΑΓΚΟΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ-ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΙΚΗ ΥΕΝΕΔ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ"!

Το εκπληκτικό αυτό βίντεο είναι από την χθεσινοβραδυνή (Σάββατο 11 Ιουνίου 2011) εκπομπή του Στέφανου Χίου στο κανάλι "Κόντρα": Ο 54χρονος Πατριώτης πρώην Αρχηγός της ΟΝΝΕΔ (1984-85) Μάνος Μανωλάκος δίνει πραγματικό ρεσιτάλ, αποκαλύπτοντας το ποιόν του Αρχηγού του Λάος Γιώργου Καρατζαφέρη... Ο φαρμακοποιός στο επάγγελμα, Μάνος Μανωλάκος, υπήρξε στέλεχος του Λάος ένα φεγγάρι και ξέρει από πρώτο χέρι τα πράγματα. Το κυριώτερο που αποκαλύπτει σε αυτό το συλλεκτικό βίντεο ο Μάνος ο Μανωλάκος είναι το εξής (0:23 του βίντεο) που αγνοούν όλοι:

Ο Καρατζαφέρης ήταν παντελώς άφραγκος (0:41 του βίντεο) μέχρι το 1993 που μπήκε στην πολιτική και πλούτισε αιφνιδίως!.. Και για να βγάλει ένα μεροκάματο να συντηρήσει την γυναίκα του την Βένη, πήγαινε στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ και παρακαλούσε τον Μανωλάκο και τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, να τον φωνάζουν όποτε γινόντουσαν επεισόδια με τον Αρκουδέα, για να τα τραβάει με την κάμερα και να πουλάει κασέτες της Τίβί-Πρέςς!
 
Προσέξτε επίσης την αποκάλυψη που κάνει ο Μανωλάκος στο 0:45 του βίντεο, για το πώς έκανε τις κομπίνες με τις διαφημίσεις ο μεγάλος διαφημιστής Γιώργος Καρατζαφέρης. Επίσης, στο 2:35 του βίντεο, ο Μανωλάκος αποκαλύπτει αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν: Ο δημοκράταρος σημερινός Αρχηγός του Λάος υπήρξε επί χρόνια το αγαπημένο παιδί της Δέσποινας Παπαδοπούλου, η οποία τον είχε διορίσει (μαζί με τον αδελφό του τον Σπύρο) και στην χουντική ΥΕΝΕΔ να κάνει εκπομπές με το άλλο αγαπημένο παιδί της 21ης Απριλίου, Νίκο Μαστοράκη!

 
ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY:Φωνάζουμε εδώ και καιρό αυτά που λέει ο Μανωλάκος,αλλά κάποιοι μας βγάζουν...τρελούς!

Η αλήθεια πάντως είναι πως οι "μπίζνες" του Καρατζαφέρη είχαν αρχίσει νωρίτερα,όταν τη δεκαετία του '60 πήγαινε στην Τρούμπα και είχε περίεργα...πάρε-δώσε με τους Αμερικανούς ναύτες του Έκτου Στόλου!

Την δεκαετία του '70 ίδρυσε τα περίφημα "πρακτορεία μοντέλων",ενώ σίγουρα η χοντρή κονόμα έγινε όχι με την Tv-Press,αλλά κατά την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη (1990-'93),οπότε το...μεροκάματο με διάφορες "υποθέσεις" έβγαινε πολύ εύκολα!

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΕΠΙΜΟΝΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ Λάος ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕΤΑ!!!

Ακούστε εδώ τις καταγγελίες για τις "πατριωτικοχριστιανικές" μπίζνες του Καρατζαφέρη τη δεκαετία του '70:
 
 

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/06/blog-post_7874.html

Ένας τραπεζίτης αποκαλύπτει την αλήθεια

Δείτε το βίντεο!

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/06/blog-post_2836.html

«Ἄν σοῦ ἔλεγα τί εἴπαμε στὴν Bilderberg, θὰ ἔπρεπε μετὰ νὰ σὲ σκοτώσω»

Αυτό ἀπάντησε πέρυσι ὁ Ὑπουργὸς Οἰκονομικῶν Γιώργος Παπακωνσταντίνου ὅταν ρωτήθηκε ἀπὸ δημοσιογράφο για τα θέματα των συζητήσεων στήν περίφημη Λέσχη. Ἡ ἀπίστευτη αὐτὴ δήλωση, μόνο ὡς χιούμορ δὲν μπορεῖ νὰ εκληφθεί: καὶ εἶναι νὰ απορεί κανείς,πῶς τὸ θέμα δὲν πῆρε μεγαλύτερες διαστάσεις,ἀφοῦ καὶ μόνο τὸ «μυστικό» του Παπακωνσταντίνου, θὰ ἔπρεπε νὰ ἀπασχολήσει περισσότερο τὰ ελληνικά ΜΜΕ! Κι ὅμως! Οὔτε ἕνας δημοσιογράφος δὲν τολμάει.. νὰ αγγίξει κάποια εὐαίσθητα θέματα ποὺ ἀφοροῦν ἄμεσα τὸν ἑλληνικὸ λαὸ. Είναι γνωστὸ πῶς όλες αυτὲς οἱ "λέσχες",οὐσιαστικὰ ἔχουν δομὴ καὶ προσανατολισμό μασωνικοῦ τύπου. Τί ἐννοοῦμε; Πολὺ ἁπλά,πρέπει νὰ ὑπάρχει απόλυτη μυστικότητα μεταξὺ τῶν μελῶν,ἐνῶ ἂν κάτι ξεφύγει,τὸ ἑπόμενο βῆμα εἶναι ὁ θάνατος! Αὐτὸ λοιπὸν εἶπε καὶ ὁ Παπακωνσταντίνου,σὲ μία εἰλικρινέστατη αποστροφή τῶν λόγων του:τὸν πιστεύουμε,πῶς ἂν τυχὸν τοῦ ξέφευγε τίποτα, θὰ ἔπρεπε νὰ πεθάνει εἴτε αὐτὸς ποῦ τὸ ἔμαθε,εἴτε ἐκεῖνος,εἴτε καὶ οἱ δύο μαζί!!! Αυτή εἶναι ἡ μασονική, σιωνιστικὴ λέσχη Bilderberg:καὶ δὲν πρόκειται πλέον γιὰ "συνωμοσιολογίες",ἀλλὰ γιὰ σκληρὴ πραγματικότητα.
Ἡ δήλωση τοῦ Ὑπουργοῦ δημοσιεύτηκε πέρυσι στὸ ΒΗΜΑ: http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=337401
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/06/bilderberg_231.html

Τους δίνουν χάπια για να δουλεύουν νυχθημερόν

Τους δίνουν χάπια για να δουλεύουν νυχθημερόν

Η ύπαρξη του Σι Σονγκμπίν έγινε γνωστή στην Ιταλία, μόνο όταν εμβρόντητοι οι κάτοικοι στην οδό Barsanti της πόλης Prato, βρήκαν το πτώμα του, έξω από ένα υπόγειο γκαράζ συγκροτήματος άθλιων διαμερισμάτων.  

“Τον πέταξαν σαν σακούλα με σκουπίδια”, σχολίασε τοπική εφημερίδα, επισημαίνοντας ότι ήταν το τρίτο πτώμα που βρέθηκε με αυτόν τον τρόπο μέσα σε δυο εβδομάδες. Οι νεκροί είναι τα μέχρι τώρα άγνωστα πρόσωπα ενός τεράστιου, κρυφού, παράνομου δικτύου βιοτεχνιών υφασμάτων, που διαχειρίζονται Κινέζοι στην καρδιά της Τοσκάνης”, έγραψαν πρόσφατα οι Financial Times, σxολιάζοντας ότι αυτή είναι μόνο μια από τις πλευρές της “μαύρης οικονομίας” που ανθεί στην Ευρώπη. ‘Ίσως από τις πιο τραγικές.

Οι αρχές αποφάνθηκαν ότι ο 29χρονος Σι πέθανε από υπερβολική δόση φαρμάκων, που του έδιναν για να μπορεί να μένει ξύπνιος και να δουλεύει ατελείωτες ώρες, κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα. Οι εργοδότες του πρέπει να τον πέταξαν νεκρό στον δρόμο για να αποφύγουν την επίσκεψη της αστυνομίας στο παράνομο εργαστήριο τους.
Το Prato είναι πολύ ενδεικτική περίπτωση για το πώς ο συνδυασμός παγκοσμιοποίησης και ανυπαρξίας κυβερνητικής πολιτικής, μπορεί να πυροδοτήσει τη “μαύρη”, υπόγεια οικονομία, κυρίως στις νότιες και ανατολικές παρυφές της Ευρώπης.

Παράνομη εργασία, που δεν αποδίδει φόρους, μειώνει τα έσοδα του κράτους κι αυξάνει τα ελλείμματα, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση με την σειρά της να αυξήσει τους φόρους για τους υπόλοιπους πολίτες, οι οποίοι στη συνέχεια καταφεύγουν στην “μαύρη οικονομία” για να αναπληρώσουν το δικό τους χαμένο εισόδημα και να κάνουν πιο φθηνά την δουλειά τους. Ένας τραγικός για όλους φαύλος κύκλος, ο οποίος στο Prato έχει αναδειχθεί σε όλο του το μεγαλείο.  

Μεσαιωνική πόλη, η δεύτερη μεγαλύτερη στη Τοσκάνη μετά το Μιλάνο και φημισμένη για τη βιομηχανία υφασμάτων της, τραβάει σαν μαγνήτης τους Κινέζους μετανάστες- παράνομους και νόμιμους- από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Τότε ήταν η περίοδος που οι “μαύρες” δραστηριότητες βοήθησαν ώστε να αναδειχθεί η Ιταλία – για λίγο- η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Και ήταν η ίδια περίοδος που η επιχειρηματική τάξη της χώρας φιλοδοξούσε να καθιερώσει την ετικέτα “Made in Italy” σε όλο τον κόσμο.

Τα Κινεζικά εργατικά χέρια- αρχικά λίγες εκατοντάδες, σήμερα υπολογίζονται σε 45.000 μόνο στο Prato- άρχισαν να μεταμορφώνουν την πόλη από “πρωτεύουσα του ποιοτικού ιταλικού υφάσματος” σε “πρωτεύουσα του φθηνού υφάσματος”, θολώνοντας τα όρια μεταξύ του “Made in Italy” και του “Made in China” προϊόντος και υπονομεύοντας τη δυνατότητα της Ιταλίας να απευθυνθεί με “υψηλής ποιότητας” εμπορεύματα στις διεθνείς αγορές.

Βέβαια, ορισμένοι πλούτισαν και πλουτίζουν. Η χώρα, όμως, σε γενικές γραμμές έχασε και χάνει. Το ίδιο και οι πολίτες της. Το ίδιο, βεβαίως, και οι μετανάστες, παράνομοι και νόμιμοι. Αλλά το σύστημα «βολεύει» πολλούς…

Παράδειγμα της περιπλοκότητας του προβλήματος είναι η Ισπανία, όπου το μεγάλο μέρος της “μαύρης οικονομίας” δεν προέρχεται τόσο από την εργασία των παράνομων μεταναστών, αλλά από την παράνομη εργασία των ίδιων των Ισπανών.

Υπολογίζεται ότι η παραοικονομία στην Ισπανία ισοδυναμεί με το 19,2% του ΑΕΠ, που είναι περίπου και ο μέσος όρος για τις 31 χώρες της Ευρώπης. Έτσι εξηγείται- γράφουν οι Financial Times- γιατί, παρά την πολύ υψηλή ανεργία, δεν υπάρχει η αντίστοιχα μεγάλη κοινωνική αναταραχή, σημειώνοντας ότι τη δεκαετία του 1980 οι θέσεις εργασίας στην παραοικονομία υπολογίζονταν σε 1,5 εκατομμύριο και το 2008 σε 4 εκατομμύρια.

Η μαύρη οικονομία από αυτή την πλευρά εξυπηρετεί… είναι ένα πολύτιμο “κοινωνικό μαξιλάρι”, σε περιόδους κρίσης. Χωρίς αυτήν  η Ισπανία πιθανώς θα είχε καταρρεύσει. Η μη δηλωμένη εργασία φέρνει λίγο μεν, αλλά ζεστό χρήμα στα νοικοκυριά. Επιπλέον, πολλές κυβερνήσεις προτιμούν να κάνουν τα στραβά μάτια, ελπίζοντας τελικά ένα μέρος του “μαύρου κεφαλαίου” να επιστρέψει στην νόμιμη οικονομία και να φορολογηθεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι στον πλούσιο βορρά η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη απ’ ότι στον Νότο. Στη Γερμανία, για παράδειγμα, η παραοικονομία υπολογίζεται ότι κυμαίνεται λίγο πάνω από το μέσο όρο των ανεπτυγμένων χωρών, που είναι το 15% του ΑΕΠ, στην Ολλανδία είναι 10%, και όσο κατηφορίζουμε νοτιότερα, τα ποσοστά αυξάνονται. Περίπου 17% είναι στο Βέλγιο, 25% του ΑΕΠ στην Ιταλία.

Και για να επιστρέψουμε στην κινεζική παροικία του Prato… εκεί είναι προφανής η αδυναμία αντιμετώπισης του προβλήματος, που έχει, στην προκειμένη περίπτωση τρεις πλευρές: παράνομη εργασία, παράνομη μετανάστευση και συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα.

Οι αρχές έκαναν επιδρομές σε 320 επιχειρήσεις πέρσι, αλλά όσοι συνελήφθησαν κι απελάθηκαν επέστρεψαν γρήγορα κι έπιασαν πάλι δουλειά.  

Η Κίνα αρνείται να δεχθεί τους παράνομους μετανάστες-πολίτες της πίσω, έτσι αυτοί με μια τουριστική βίζα τριών εβδομάδων ταξιδεύουν πάλι στην Ιταλία και μένουν εκεί. Αυτή η παραοικονομία- που εξυπηρετεί και το οργανωμένο έγκλημα- αποφέρει πολλά, αλλά όχι στην Ιταλία. Όπως υπολόγισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, την τελευταία πενταετία, περίπου 5 δισ ευρώ έχουν σταλεί με εμβάσματα από την Chinatown του Prato στην Κίνα, μέσω υποκαταστήματος της Τράπεζας της Κίνας, που πολύ βολικά βρίσκεται στο Μιλάνο.

Ο νόμος το επιτρέπει, εφόσον το ποσό δεν ξεπερνά τα 1.999 ευρώ.

Η υπόλοιπη Ιταλία παρακολουθεί στενά, με προσοχή κι ανησυχία. Οι Κινέζοι λένε ότι εάν δεν ήταν αυτοί, η πόλη θα είχε “πεθάνει” και ότι βοήθησαν να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Θέσεις εργασίας μπορεί να δημιουργήθηκαν, αλλά όχι για τους Ιταλούς.

Τα στοιχεία του εμπορικού επιμελητηρίου της πόλης δείχνουν ότι ο αριθμός των Ιταλικών βιομηχανιών υφασμάτων- που έχουν την έδρα τους στο Prato- μειώθηκε κατά 50% από το 2001 και μετά. Έχουν απομείνει 3.200, δηλαδή 200 λιγότερες από τις βιομηχανίες κινεζικής ιδιοκτησίας.

Όσοι Κινέζοι ελέγχουν την εργασία των μεταναστών συμπατριωτών τους που έχουν, πλέον, τα χρήματα και αγοράζουν τα πάντα: ιταλικές επιχειρήσεις, διαμερίσματα και κάθε είδους ακίνητα, πληρώνοντας συνήθως με μετρητά. Τα προϊόντα τους τα εξάγουν σε περισσότερες από 30 χώρες, τα διοχετεύουν σε ιταλικά πολυκαταστήματα, αλλά και σε πολύ γνωστές φίρμες σε όλη την Ευρώπη.

Γράφουν “Made in Italy, φέρουν την σφραγίδα της Ε.Ε, αλλά είναι κατασκευασμένα στη “μικρή Κίνα” της Ιταλίας, πολύ πιο φθηνά, “στιγμιαία ρούχα”, “γρήγορη μόδα”, όπως την χαρακτηρίζει η συγγραφέας Σίλβια Περατσίνι, στο βιβλίο της “Η Κινεζική Πολιορκία”.

πηγή
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_7641.html

Η ιταλική μαφία βυθίζει πλοία με τοξικά στο Ιόνιο

Καταστροφική ρύπανση για τα επόμενα 300 χρόνια επιφυλάσσουν στις ελληνικές θάλασσες τα ραδιενεργά και τοξικά απόβλητα που απορρίπτονται παρανόμως από κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος της Ιταλίας.

«Η ιταλική μαφία, σε συνδυασμό με ασυνείδητους βιομήχανους και διαχειριστές εργοστασίων, δεν έπαψε ποτέ να συμπεριφέρεται στις θάλασσες σαν χωματερές. Δυστυχώς έχουμε βάσιμες υποψίες ότι αυτή η πρακτική συνεχίζεται ακόμα και σήμερα», δηλώνει στην «Real planet» ο Αντόνιο Περγκολίτζι, υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας της «Λεγκαμπιέντε».

Η «Λεγκαμπιέντε» είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 40 ύποπτες εξαφανίσεις πλοίων, με ακόμα πιο ύποπτο φορτίο ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Τουλάχιστον επτά από αυτά τα ναυάγια βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Δυστυχώς πολλοί πολιτικοί, επιχειρηματίες και άτομα του οργανωμένου εγκλήματος έχουν συμφέρον από την αποσιώπηση της υπόθεσης. Επισήμως, η Δικαιοσύνη λέει ότι για τη διεξαγωγή οποιασδήποτε έρευνας απαιτείται ο εντοπισμός και η ανέλκυση ενός τέτοιου ναυαγίου. Αυτό βέβαια θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο αλλά και κοστοβόρο. Από την άλλη, δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο αν εντοπίσει τις βιομηχανίες που παράγουν επικίνδυνα απόβλητα», λέει ο εκπρόσωπος της «Λεγκαμπιέντε».

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και η ύπαρξη παλαιών ναυαγίων στο βυθό του Ιονίου ενέχει σοβαρότατες προκλήσεις για το θαλάσσιο περιβάλλον.

dealnews 

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_1644.html

O XΙΟΣ ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΑΡΙΟΝΤΕΣ

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΧΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΙΟΥ... ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΕΦΑΝΕ ΜΠΡΑΒΟ..\


http://anti-ntp.blogspot.com/2011/06/o-x.html

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του κινήματος αγανακτισμένων πολιτών Πύργου Ηλείας

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Του εδρεύοντος στον Πύργο Ηλείας, Κινήματος των Αγανακτισμένων Πολιτών Πύργου Ηλείας. ΚΑΤΑ Των Βουλευτών του Ν. Ηλείας : 1. Παναγιώτη Γ. Αντωνακοπούλου, κατοίκου Πύργου Ηλείας (Μανωλοπούλου 2). 2. Παναγιώτη... Π. Δημητρουλοπούλου, κατοίκου Πύργου Ηλείας (Μανωλοπούλου 11). 3. Μιχαήλ Ι. Κατρίνη, κατοίκου Πύργου Ηλείας (Μανωλοπούλου 28). 4. Γεωργίου Δ. Κοντογιάννη, κατοίκου Πύργου Ηλείας (28ης Οκτωβρίου 4). 5. Ιωάννη Δ. Κουτσούκου, κατοίκου Πύργου Ηλείας (28ης Οκτωβρίου 11) και 6. Κωνσταντίνου Γ. Τζαβάρα, κατοίκου Πύργου Ηλείας (Λετρίνων 12). ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ Κοινοποιούμενη προς : τον Πρόεδρο της Βουλής των.....
Ελλήνων. Κύριοι Βουλευτές, Έχει παρέλθει ήδη ένα έτος από την ψήφιση από την Ελληνική Βουλή, του περίφημου μνημονίου και εμείς, μόλις πριν από λίγους μήνες λάβαμε γνώση, δυστυχώς όχι από εσάς, τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε. Σε γενικές γραμμές, λάβαμε γνώση ότι, με το μνημόνιο, ως δανειακή σύμβαση : Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας. Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπογείων και υποθαλασσίων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κλπ), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων, θα δύναται να λάβει χώρα εις όφελος της δανειακής σύμβασης και προς εκπλήρωση των παρεπόμενων και αναληφθέντων προς αυτήν υποχρεώσεων και, ως εκ τούτου μόνο με την συγκατάθεση της Τρόϊκα (Κ.Ε.Τ., Δ.Ν.Τ., Ε.Ε.). Βάσει αυτής της δανειακής σύμβασης, που υπεγράφη, αν δεν καταβληθεί έγκαιρα μία δόση, οι δανειστές μας μπορούν να προβούν σε κατάσχεση κάθε δημόσιας περιουσίας μας, χωρίς περιορισμό. Τυχόν δικαστική διένεξη, που θα προκύψει (με πολίτες πχ), θα επιλύεται με βάση το αγγλικό δίκαιο και όχι το ελληνικό, δηλαδή με το δίκαιο των δανειστών μας : «Η παρούσα Σύμβαση Εκχώρησης και οποιεσδήποτε εξωσυμβατικές υποχρεώσεις, που απορρέουν από αυτήν ή συνδέονται με αυτήν, διέπονται από το αγγλικό δίκαιο». Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν δύναται, χωρίς την συναίνεση των δανειστών της, να συνάψει οιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση, με τρίτη χώρα ή οργανισμό. Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και, το προϊόν της αξιοποίησης, θα είναι δεσμευμένη περιουσία. Με την προαναφερόμενη δανειακή σύμβαση, «ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία, που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την ανωτέρω σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας, όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και, όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή και κατά των περιουσιακών στοιχείων του». Με όλα τα ανωτέρω, εμείς αντιλαμβανόμαστε ότι, η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές μας, οι οποίοι και δύνανται να την μεταβιβάσουν σε τρίτους. Εσείς κ. Βουλευτές ΕΧΕΤΕ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ; Αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε το Σύνταγμα, την Εθνική Κυριαρχία και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και όχι των δανειστών μας, τα δικαιώματα των οποίων έπονται των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού, όπερ και εσείς δεν πράξατε. Ερωτάσθε : Τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετείτε ; Επειδή θεωρούμε ότι, στις κρίσιμες και ιστορικές τούτες στιγμές, οι Έλληνες Βουλευτές θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και της εντεταλμένης αποστολής των, ως αντιπροσώπων των Ελληνικού Λαού και να ενεργήσουν τοιουτοτρόπως και όχι, ως εκτελεστές αθέμιτων εντολών του κόμματός των ή και ξένων συμφερόντων. Επειδή, κατά την παρ. 2 περ. α΄ του άρθρου 134 παρ. 1 του ΠΚ, τιμωρείται για εσχάτη προδοσία, όποιος με τα μέσα της βίας ή της απειλής ή με σφετερισμό της ιδιότητας του δράστη, ως οργάνου του Κράτους, επιχειρεί να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα, που στηρίζεται στην λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού. Επειδή απορρέει από την διάταξη του άρθρου 120 παρ. 2 του Συντάγματος ότι, «ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους, που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία, αποτελούν ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» Επειδή ως εκ τούτου, πρέπει να ενεργοποιηθεί η διάταξη του άρθρου 120 παρ. 4 του Συντάγματος, δυνάμει της οποίας «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, οι οποίοι δικαιούνται ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ με κάθε μέσο, εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία». Επειδή εντός των προσεχών ημερών, επίκειται η ψήφιση και νέου επαχθέστερου μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του Ελληνικού Λαού και ενός εκάστου των θιγομένων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας, ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο. Επειδή ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαιτίους μιας κοινωνικής – εθνικής καταστροφής, που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτήν του 1922, του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΗΤΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ ΕΝΤΟΝΩΣ για την μέχρι πρότινος αντισυνταγματική και, ως εκ τούτου, προφανώς παράνομη και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά παντός υπευθύνου, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ : 1. Θα ζητήσουμε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου, ενώπιον της αρμόδιας Αρχής, για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής, με δόλο οποιουδήποτε βαθμού, ο οποίος υπάρχει, είτε διότι επιδιώκονται ευθέως τα εγκληματικά ανωτέρω αποτελέσματα, είτε προβλέπονται, ως αναγκαία συνέπεια των ανωτέρω πράξεων, είτε, ως ενδεχόμενη συνέπεια αυτών και παρά ταύτα, κάθε υπεύθυνος δεν απέχει από την ενέργειά του αυτή, αποδεχόμενος την παραγωγή των (των ανωτέρω εγκληματικών αποτελεσμάτων). 2. Θα ζητήσουμε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου, ενώπιον της αρμόδιας Αρχής, για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής, έχει ήδη προκύψει εις βάρος των Ελλήνων Πολιτών. 3. Επιφυλασσόμεθα, για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής, με δόλο οποιουδήποτε βαθμού, έχει ήδη προκύψει εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου ή λόγω της εξουσιοδότησης από εσάς, τρίτων προς ψήφισή τους. ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ : Να μην προβείτε στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των συνημμένων μετ’ αυτού εφαρμοστικών νόμων, όπως έχει τεθεί, ως προαπαιτούμενο από το ΔΝΤ, για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης της δανειακής σύμβασης. Με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται, όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς, προς τους οποίους απευθύνεται και ειδικότερα, προς τους Βουλευτές του Ν. Ηλείας : 1. Παναγιώτη Γ. Αντωνακόπουλο, κάτοικο Πύργου Ηλείας (Μανωλοπούλου 2), 2. Παναγιώτη Π. Δημητρουλόπουλο, κάτοικο Πύργου Ηλείας (Μανωλοπούλου 11), 3. Μιχαήλ Ι. Κατρίνη, κάτοικο Πύργου Ηλείας (Μανωλοπούλου 28), 4. Γεώργιο Δ. Κοντογιάννη, κάτοικο Πύργου Ηλείας (28ης Οκτωβρίου 4), 5. Ιωάννη Δ. Κουτσούκο, κάτοικο Πύργου Ηλείας (28ης Οκτωβρίου 11) και 6. Κωνσταντίνο Γ. Τζαβάρα, κάτοικο Πύργου Ηλείας (Λετρίνων 12), καθώς και, όπως κοινοποιήσει την παρούσα, προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, προς γνώση των και για τις νόμιμες συνέπειες. Πύργος 12.06.2011 Το Εξωδίκως Προσκαλόν Κίνημα Αγανακτισμένων Πολιτών Πύργου

ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/06/blog-post_1885.html

Καταγγελία της σαπίλας στη Δικαιοσύνη ! ! !

Tο διάβασε κανένας πουθενά εδώ και 6 μήνες;

Της Ευγενίας Γ. Κουτσουλιέρη
Συγγραφέως-Αρθρογράφου

Από την απλή ανάγνωση διατάξεων, βουλευμάτων και αποφάσεων, αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε εάν υφίσταται διαπλοκή ή όχι. Από την έναρξη της διαδικασίας της δίκης (σε περίπτωση που για τα μάτια του κόσμου γίνεται δίκη), αντιλαμβάνεται κανείς εάν υφίσταται μεροληψία ή όχι. Ουσιαστικά στέλνετε τους Πολίτες ως πρόβατα επί σφαγή, σε μία Δικαιοσύνη, που αρνείσθε να ελέγξετε και τους υποχρεώνετε σε.....
φόρο υποτελείας, με βλάβη των συμφερόντων τους (το κύκλωμα διεκδικεί συχνά πυκνά τα σπίτια τους και σεις το επιτρέπετε. Δεν φτάνει που αδικούνται,πρέπει να πληρώνουν και αυτούς που τους αδίκησαν)
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
(Με την ιδιότητα του Πολίτη,
στο όνομα του οποίου λόγω Πολιτεύματος, λαμβάνονται οι αποφάσεις)

Αξιότιμους κ.κ.: Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας , Πρόεδρο Βουλής των Ελλήνων , Πρόεδρο Ελληνικής Κυβερνήσεως ,Υπουργό Δικαιοσύνης,Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων [ως Προϊσταμενικής αρχής, διασφάλισης της ανεξαρτησίας στην Δικαιοσύνη] , Προέδρους κομμάτων αντιπολίτευσης , ΄Ελληνες Βουλευτές ,΄Εντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο (λόγω της υποχρέωσης των υπηρετούντων σε αυτά,μη επιλεκτικής ενημέρωσης της Κοινωνίας)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι , Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γενεύη) , Εθν. Επιτροπή για τα δικαιώματα του Ανθρώπου , 3/θμια συνδικαλιστικά όργανα εργαζομένων(λόγω των θιγομένων δικαιωμάτων) , Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

Αξιότιμοι κύριοι,
Η ανεξαρτησία στο χώρο της Δικαιοσύνης, δεν αποτελεί επιλεκτική συνθήκη γι΄ αυτούς που την υπηρετούν, αμειβόμενοι μάλιστα από τον Ελληνικο λαό. Αποτελεί κατάκτηση των λαών, που χαρακτηρίζει το Πολίτευμα, ενώ η χειραγώγησή της από οποιονδήποτε, καταλύει το Πολίτευμα και ως πράξη, έχει το μέγεθος της εσχάτης προδοσίας και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.
΄Απαντες με δηλώσεις Σας, έχετε επισημάνει τη σήψη και τη διαφθορά στο χώρο της Δικαιοσύνης.΄Απαντες έχετε υποσχεθεί ότι θα φτάσει το «μαχαίρι στο κόκκαλο», ενθαρρύνοντας σε καταγγελίες τους Πολιτες. Το μόνο που συμβαίνει και το γνωρίζετε, είναι ότι το μαχαίρι βρίσκει τρόπους να ξεγλυστρήσει από το στόχο του και να καρφωθεί σ΄αυτόν που τόλμησε να καταγγείλει και μάλιστα, όχι εστιάζοντας σε οποιοδήποτε κόκκαλο, αλλά σε όργανα ζωτικής σημασίας, που κλείνουν δια παντός το στόμα.
Το τι συμβαίνει στη Δικαιοσύνη, είναι καταγραμμένο σε αμέτρητες σελίδες στο διαδίκτυο (η πληροφόρηση μέσω του διαδικτύου, έρχεται να καλύψει το κενό της επιλογής των ΜΜΕ, να σιωπούν, για θέματα που πάντα αποτελούσαν και ήταν «είδηση»). Κατά κόρον απαλλακτικά Βουλεύματα, για τους μετέχοντες σε σκάνδαλα, για παιδεραστές, για εμπόρους ναρκωτικών, για εγκληματίες κατά της ζωής, της αξιοπρέπειας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ.Αμέτρητες και οι καταδίκες της Ελλάδος από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέσω των οποίων επιδικάζονται τεράστια ποσά, τα οποία καλείται ο Ελληνικός λαός να καταβάλει στα θύματα της Δικαιοσύνης, και όχι οι ίδιοι οι υπεύθυνοι, οι οποίοι παραμένουν στη θέση τους, συνεχίζοντας να δικάζουν, προάγονται και ευημερούν σε βάρος μας, παρά την οικονομική και ηθική βλάβη που μας έχουν επιφέρει, λαμβάνοντας άδικες αποφάσεις στο όνομά μας.
Το τι ακριβώς συμβαίνει στη Δικαιοσύνη, αποτυπώνεται και στη συνέντευξη του τ. Α΄αντιπροέδρου του Α.Π., κ. Παπανικολάου, η οποία αντί να αποτελέσει το έναυσμα ερεύνης στο σύνολό της και στην παραμικρή της λεπτομέρεια, κατέληξε με την μέθοδο της αποσιώπησης από αρμοδίους και ΜΜΕ, ως μη υφισταμένη, δίνοντας την ευκαιρία και την ευχέρεια στους καταγγελθέντες μέσω αυτής να την πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων, με την μέθοδο της «αυτοκάθαρσης» του χώρου τους, δια του αποχαρακτηρισμού εγκλημάτων, σε.. πειθαρχικά παραπτώματα, από τα οποία άπαντες απαλλάσσονται, ώστε αν παρ΄ελπίδα κάτι φτάσει στο ακροατήριο,να υφίσταται το πρόκριμα της απαλλαγής!!! ΄Ετσι το νέο εφεύρημα της «αυτοκάθαρσης», καθιστά τον ελεγχόμενο,ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ελεγκτή του εαυτού του, εντάσσοντας τις επιταγές του Συντάγματος και των νόμων, στην απόλυτη εξουσία της δικής του συνείδησης (τι συνείδηση μπορεί να διαθέτει κάποιος που παραβιάζει τους νόμους και αδικεί, ώστε να του δώσουμε ως Πολιτεία και το δικαίωμα να αυτοκαθαρθεί, συνεχίζοντας με την αυτή συνείδηση να δικάζει και να αμείβετε από εργοδότες, που τους θεωρεί και τους συμπεριφέρεται ως υποτελείς στην εξουσία του;).
΄Όταν η κυρά της Ρω ύψωνε την ελληνική σημαία στο ακριτικό νησί, δεν φανταζόταν ότι επ΄ονόματί της, θα λαμβάνονταν αποφάσεις υπέρ παιδεραστών και εμπόρων ναρκωτικών. ΄Όταν οι πατεράδες και οι παππούδες μας έδιναν τη ζωή τους για την Ελευθερία και την υπεράσπιση των Δικαίων του λαού,έναντι κατακτητών φασιστικής αντίληψης και συμπεριφοράς, δεν μπορούσαν να διανοηθούν, ότι στο όνομα αυτού του λαού, θα εκδίδονταν απαλλακτικές διατάξεις και βουλεύματα για κακουργήματα και εγκλήματα που στρέφονται κατά της ιστορικής φυσιογνωμίας (κοινωνικής και πολιτιστικής) αυτού του λαού, ούτε μπορούσαν να φανταστούν ότι η Πολιτεία θα παραχωρούσε, στους εκδότες των ανωτέρω, ως δικαίωμα την «αυτοκάθαρση» και δεν θα τους επέβαλε τον έλεγχο που επιβάλλει στους λοιπούς Πολίτες και μάλιστα στην περίπτωσή τους, έλεγχο και με λαϊκή συμμετοχή.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Δικαιοσύνης,
Η προάσπιση της Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, αποτελεί πρωτίστως δική σας, πολιτική ευθύνη και εναπόκειται στον δικό σας προϊσταμενικό έλεγχο, να διακριβώσετε τις παραβάσεις και να ενεργήσετε κατά νόμο, και όχι σ΄αυτούς που καταγγέλλονται για παραβάσεις. Οι αναφορές στο διαδίκτυο για παραδικαστικό κύκλωμα,που πολλάκις δρα σε αγαστή συνεργασία με κομματικούς και θρησκευτικούς χώρους, όπως καταγγέλλει και στην συνέντευξή του ο κ. Παπανικολάου και όχι μόνο, και οι καταδίκες της Ελλάδος από την ΕΕΑΔ, θα πρέπει να Σας προβληματίσουν και όσον αφορά τους υπηρετούντες σε υπηρεσίες του Υπουργείου Σας, σε σχέση με τους ελέγχους που κάνουν, αφήνοντάς σας εκτεθειμένο σε πολιτικές ευθύνες. Δεν μπορεί παιδεραστές να απαλλάσσονται με Βουλεύματα, που συνέταξαν μόνοι τους. Δεν μπορούν να υπάρχουν εισαγγελικά κείμενα, που εμφανίζουν ένα παιδί 9 ½ ετών, ότι παρενόχλησε τον μεσήλικα, δραστηριοποιούμενο σε κομματικό χώρο πατριό του, δεν μπορεί να υπερέχουν οι ισχυρισμοί διαδίκου, των αποφάσεων του ΣτΕ, δεν μπορεί για τον θάνατο του μικρού Π. Βασιλέλλη που συντάραξε το Πανελλήνιο (τότε τα ΜΜΕ πρόβαλαν το θέμα), να έχουν απαλλαγεί με Βουλεύματα άπαντες (αυτό δεν το πρόβαλαν τα ΜΜΕ), δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι, στο εγχείρημα εγκλεισμού υγιούς παιδιού σε τρελλοκομείο, δεν μπορεί να υπάρχουν απαλλακτικά Βουλεύματα για ξυλοδαρμούς μέχρι θανάτου, δεν μπορούν οι καταγγελίες των Πολιτών να πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων, υφιστάμενες τον έλεγχο αυτών που έχουν καταγγελθεί (και εδώ οι υπηρεσίες του Υπουργείου Σας, έχουν ευθύνη) κλπ.
Από την απλή ανάγνωση διατάξεων, βουλευμάτων και αποφάσεων, αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε εάν υφίσταται διαπλοκή ή όχι. Από την έναρξη της διαδικασίας της δίκης (σε περίπτωση που για τα μάτια του κόσμου γίνεται δίκη), αντιλαμβάνεται κανείς εάν υφίσταται μεροληψία ή όχι. Ουσιαστικά στέλνετε τους Πολίτες ως πρόβατα επί σφαγή, σε μία Δικαιοσύνη, που αρνείσθε να ελέγξετε και τους υποχρεώνετε σε φόρο υποτελείας, με βλάβη των συμφερόντων τους (το κύκλωμα διεκδικεί συχνά πυκνά τα σπίτια τους και σεις το επιτρέπετε. Δεν φτάνει που αδικούνται,πρέπει να πληρώνουν και αυτούς που τους αδίκησαν)
Κύριε Υπουργέ, ως Πολίτης, που και στο όνομά μου, τολμούν λειτουργοί της Δικαιοσύνης, απολαμβάνοντες απουσία κάθε ελέγχου, να εκδίδουν τέτοιες αποφάσεις, Σας καλώ, ως υπερασπιστή της εφαρμογής του Συντάγματος και των νόμων μέσω Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, να παραστείτε σε εκδικάσεις (για να μορφώσετε ο ίδιος, που κατά συνταγματική υποχρέωση προασπίζεται το θεσμο, άποψη, του τι ακριβώς συμβαίνει) υπόθεσης παιδεραστίας, η οποία επιπροσθέτως συνδέεται και με κομματικούς χώρους και άλλους χώρους εξουσίας (γι΄αυτό αλλωστε το απαλλακτικό Βούλευμα, συντάχθηκε από τον ίδιο τον καταγγελθέντα). Προς τούτο, θα σας ενημερώσω για τις ημερομηνίες εκδικάσεων, καθώς και άπαντες τους παραλήπτες της παρούσης, και άπαντες κατά την κοινοποίηση.
Θεωρώ ότι δεν μπορείτε να στέλνετε τον Πολίτη να δικάζεται, από άτομα που δεν ελέγχονται κατά το Σύνταγμα και τους νόμους, απολαμβάνοντας ιδιαίτερου καθεστώτος «αυτοκάθαρσης», που καταργεί την συνταγματικη επιταγή της ισότητας, πριν η Πολιτεία εγγυηθεί την ανεξαρτησία στη Δικαιοσύνη. Με τις επικρατούσες συνθήκες, που μπορεί να απευθυνθεί ο Πολιτης; Πρέπει δηλαδή να δηλώσει συμμετοχή στο Big-brother, με την ελπίδα να καταστήσει γνωστό το προβλημά του, ή να ζητήσει Πολιτικό άσυλο σε άλλη χώρα, για τη συστηματική και παγία προσβολή των δικαιωμάτων του;

Αθήνα 30.1.2011

stopcartel Newsdesk

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/06/blog-post_9113.html

Γιώργο, απέτυχες. Παραιτήσου!!!


του Δημήτρη Συρμάτση

Στην Ελλάδα μας εκπαίδευσαν να έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Να μην σκεφτόμαστε, να μην συγκρίνουμε, να μην θυμόμαστε τα λεγόμενα , τις υποσχέσεις και τα πεπραγμένα των πολιτικών μας.

Σε αυτό πάνω, στέκεται προφανώς, ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος ανακοίνωσε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου τα νέα μέτρα που φέρνει το Μνημόνιο 2 (δεν μπορεί αυτό να καλείται μεσοπρόθεσμο…).

Ήταν 13 μήνες πριν, σαν χθες, στις 10/05/2010, όπου στους Νέους Φακέλους του Αλέξη Παπαχελά, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έλεγε...

«αν χρειαστεί να έρθουν νέα μέτρα, ίσως να είναι ένας άλλος Υπουργός, οποίος θα το κάνει […]

Αν χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα, θα σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει»

Τραγική ειρωνεία της Ιστορίας. Ο Πρωθυπουργός να έχει γενέθλια του Αγίου Μνημονίου και ο υπουργός να αναγγέλλει τα νέα μέτρα ακριβώς 13 μήνες μετά τις δηλώσεις του.

Γιώργο, απέτυχες. Ήρθε η ώρα να παραιτηθείς…

ΥΓ. Το σενάριο, το μεσοπρόθεσμο=Μνημόνιο 2 να είναι η τελευταία προσφορά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην κυβέρνηση, για να μην αναγκαστεί να το κάνει το πρόσωπο κοινής αποδοχής, δεν είναι …επιστημονικής φαντασίας!!!

 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/06/blog-post_2912.html

"Project Jedi" θάνατος με την δύναμη του μυαλού

Η παρακάτω σκηνή εκτυλίσσεται σε ένα υπόστεγο στην περιοχή Fort Bragg της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ. Τριάντα κατσίκες με ταμπελίτσες κρεμασμένες στο λαιμό τους βρίσκονται κάτω από αυτό και μασάνε με τις ώρες την τροφή τους κοιτάζοντας στο κενό! Στις ταμπέλες αναγράφεται ένας αριθμός από το 1 εως το 30.

Κάθε 10 περίπου λεπτά μία από αυτές σταματά ξαφνικά το μάσημα, σαν να της κόβετε η ανάσα. Για λίγα δευτερόλεπτα μοιάζει να πνίγεται και να μην μπορεί να αναπνεύσει, αλλά αμέσως μετά συνέρχεται και συνεχίζει να τρώει σαν αν μην συνέβη τίποτα. Αυτό συμβαίνει σταδιακά σε όλες τις κατσίκες του υπόστεγου!

Πώς να σκοτώσετε με τη δύναμη του μυαλού σας!
Ο ένας τοίχος του χώρου όπου βρίσκονται τα ζώα, είναι γυάλινος. Ακριβώς από πίσω του βρίσκεται ένα δωμάτιο. Σε αυτό είναι ένας νεαρός λοχίας του αμερικανικού στρατού ο οποίος έχει το πρόσωπό του "κολλημένο" στο τζάμι και ανά 10 λεπτά επιλέγει μία από τις κατσίκες και "καρφώνει" πάνω της το βλέμμα του! Λίγο πιο πέρα στέκονται και τον παρατηρούν πέντε αξιωματικοί!
Ο λοχίας επιλέγει την κατσίκα με τον αριθμό 17 και αρχίζει να την κοιτάει με απόλυτη αφοσίωση στο έργο του! Ξαφνικά το ζωντανό βγάζει μια σπαρακτική κραυγή και σωριάζεται νεκρό στο έδαφος. Οι πέντε αξιωματικοί αρχίζουν να χειροκροτούν! "Πέτυχε!", φωνάζουν ενθουσιασμένοι!
Ο λοχίας κάθεται εξουθενωμένος σε μία πολυθρόνα. Έχει μόλις καταφέρει να σκοτώσει ένα ζώο με τη δύναμη του μυαλού του! Επιτέλους μετά από χρόνια ερευνών το απόρρητο στρατιωτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ με τον κωδικό "Project Jedi", αρχίζει να έχει θετικά αποτελέσματα!
Η ταινία "Οι άντρες που κοιτούσαν τις κατσίκες", με τον George Clooney.
Αν η παραπάνω σκηνή σας θυμίζει ταινία του Χόλιγουντ, είναι πολύ πιθανό να έχετε δει την ταινία με τίτλο " The Men Who Stare At Goats" και πρωταγωνιστές τους George Clooney και Ewan McGregor. Το σενάριό της δεν αποτελεί μυθοπλασία αλλά μεταφορά ενός υπαρκτού απόρρητου στρατιωτικού προγράμματος των ΗΠΑ, όπως αυτό περιγράφεται στο ομώνυμο βιβλίο του Jon Ronson .
Τι είναι το "Project Jedi" του αμερικανικού στρατού!
Και το όνομα αυτού "Project Jedi"! Ένα άκρως μυστικό πρόγραμμα που είχε ως στόχο τη δημιουργία του υπερ- στρατιώτη που θα μπορούσε να γίνει αόρατος, να περνάει μέσα από τοίχους και να σκοτώνει με τη δύναμη της σκέψης του! Αν όλα πήγαιναν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των Αμερικανών οι "στρατιώτες Jedi" , θα είχαν την δυνατότητα αξιοποιώντας τις άγνωστες δυνάμεις του εγκεφάλου τους, να εξελιχθούν σε έναν ανίκητο στρατό "υπερανθρώπων"!
"Πρέπει να καταλάβουμε, ότι αυτές οι ιδέες δεν είναι παρανοϊκές" λέει ο λοχίας Glenn Wheaton, ένας στρατιώτης των Ειδικών Δυνάμεων αποσπασμένος στο πρόγραμμα Jedi. "Από πολλούς θεωρούνται ως η επόμενη στρατιωτική φάση. Γι αυτό και οφείλαμε να γνωρίζουμε αν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθούν "μεταφυσικές" δυνάμεις για στρατιωτικούς σκοπούς. Όχι μόνο για να τις αξιοποιήσουμε οι ίδιοι αλλά και για να μπορέσουμε να αμυνθούμε αν κάποιος άλλος στρατός τις χρησιμοποιούσε εναντίον μας!"
Ο αξιωματικός που ήθελε να "περπατάει στους τοίχους"
Το 1983 ο Υποπτέραρχος Albert Stubblebine III, ήταν επικεφαλής τέτοιων ερευνών. Ένας από τους πιο διακεκριμένους αξιωματικούς του αμερικανικού στρατού και αρχηγός του Τομέα "US Army Intelligence" με 16.000 στρατιώτες υπό τις διαταγές του!
Ο Stubblebine ήταν απόλυτα σίγουρος ότι οι άγνωστες δυνάμεις του ανθρώπινου μυαλού μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς λόγους. Οι αξιωματικοί που συνεργάζονταν μαζί του , υποστηρίζουν πως ο ίδιος έκανε καθημερινά εξάσκηση στο... περπάτημα πάνω στους τοίχους αλλά δυστυχώς το μόνο που κατάφερνε ήταν να τραυματίζεται συνεχώς!
Μπορεί η αρνητική σκέψη να σκοτώσει;
Ήταν ο ίδιος άνθρωπος που στα τέλη της δεκαετίας του 1970, πίστευε πως ο επόμενος πόλεμος θα γινόταν με όπλο τις δυνάμεις του νου, και όχι με συμβατικές βόμβες και σφαίρες. Στα πλαίσια αυτά ξεκίνησε το πρόγραμμα Jedi, που είχε την απόλυτη στήριξη της Αμερικανικής Κυβέρνησης, η οποία και το χρηματοδοτούσε!
Αμερικανοί επιστήμονες είχαν μόλις ανακαλύψει ότι η επικέντρωση σε αρνητικές σκέψεις μπορούσε να επηρεάσει ζωνατνούς οργανισμούς! "Άρα γιατί να μην μπορεί και να σκοτώσει;", ήταν το επόμενο βήμα τους! "Αν η σκέψη μπορεί να σκοτώσει, τότε θα έχουμε ανακαλύψει το τέλειο φονικό όπλο"!
Ο... χορτοφάγος Γιούρι Γκέλερ και το πρόγραμμα Jedi.
Σύμφωνα με το βιβλίο του Jon Ronson, σε αυτήν τους την προσπάθεια ζήτησαν τη βοήθεια του, νεότατου τότε, Γιούρι Γκέλερ, ο οποίος κλήθηκε να σκοτώσει έναν χοίρο με τη δύναμη του μυαλού του! Εκείνος είχε αρνηθεί με την δικαιολογία ότι ήταν... χορτοφάγος! "Μου ζήτησαν να σκοτώσω ένα ζωντανό πλάσμα χρησιμοποιώντας τη σκέψη μου. Δεν μπορώ να σας πω πόσο συγκλονισμένος ήμουν. Λατρεύω τα ζώα. Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ τις δυνάμεις μου για να τα βλάψω", είχε δηλώσει τότε ο Γκέλερ..
"Σκότωνε τις κατσίκες σε 30 δευτερόλεπτα..."

Σύμφωνα με τον λοχία Glenn Wheaton, τελικά βρέθηκαν άλλοι εθελοντές οι οποίοι δοκίμασαν με επιτυχία τις φονικές δυνάμεις της σκέψης τους! Αρχικά τους ζητήθηκε να σκοτώσουν σκυλιά με τη δύναμη του μυαλού, αλλά συνάντησαν την αντίδραση των ... φιλόζωων αξιωματικών!!! Έτσι κατέληξαν στις κατσίκες!
"Ένας από τους άντρες μας, ο Michael Echanis, μπορούσε να σταματήσει την καρδιά του ζώου μόνο με τη σκέψη του! Τον είδα με τα μάτια μου να το κάνει, μέσα σε 30 δευτερόλεπτα", υποστηρίζει. "Λίγες ημέρες αργότερα , υπέστει και ο ίδιος ο Echanis καρδιακό επεισόδιο. Ίσως ήταν αυτό που λέμε κάρμα".
Τα επιστημονικά συμπεράσματα για το πρόγραμμα Jedi.
Αν και επισήμως ο στρατός των ΗΠΑ δεν ανακοίνωσε ποτέ λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αυτό, υπήρξαν κάποιοι επιστήμονες που πήραν θέση. H καθηγήτρια Jessica Utts από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "τα ψυχικά φαινόμενα είναι πραγματικά. Ο στρατός των ΗΠΑ είχε ανακαλύψει πραγματικά έναν τρόπο αξιοποίησης του παραφυσικού".
Ο ερευνητής , Ray Hyman, υποστήριξε ότι "ο στρατός λέει ότι έχει αποδείξεις ότι οι ψυχικές δυνάμεις είναι υπαρκτές. Προσωπικά έχω τις επιφυλάξεις μου".
Οι "ψυχικές δυνάμεις" και ο Μπιν Λάντεν!
Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι ο στρατός των ΗΠΑ έχει ενεργοποιήσει και πάλι το πρόγραμμα των "ψυχικών ερευνών" ώς ύστατο όπλο για το κυνήγι του Μπιν Λάντεν. "Αργά ή γρήγορα, ο Μπιν Λάντεν θα βρεθεί," λένε . "Ο μόνος τρόπος να τον αιφνιδιάσουμε και εξολοθρεύσουμε είναι να τον σκοτώσουμε με τη δύναμη της σκέψης, από απόσταση!"a-pistefto

Ηράκλειτος ο Μέγας

Ο Ηράκλειτος,(540-475 π.Χ.) σε αντίθεση προς τους Ελεάτες φιλοσόφους που είχαν θεσπίσει την ακινησία του ΕΙΝΑΙ, κήρυξε το αεί γίγνεσθαι και μεταβάλλεσθαι και μη ουδέποτε το αυτό μένειν. Κάθε γέννηση, κατά τον Ηράκλειτο, είναι προϊόν των στοιχείων εκείνων της φύσεως που βρίσκονται σε συνεχή διαπάλη και αντίθεση. Από την πάλη των στοιχείων γεννιέται η αρμονία. Δίχως την «εναντιοδρομία» αυτή, όπως την λέγει, δε θα υπήρχε ζωή. Γι’ αυτό και εκθειάζει τον πόλεμο των στοιχείων ως πατέρα των πάντων, και ως κίνητρό τους το πυρ. Περίσσεια θερμότητας σημαίνει περίσσεια κινήσεως και συνειδήσεως. Περίσσεια ψυχρού, σημαίνει ακινησία και νέκρα.
(σημ. Όλα τα δόγματα και όλοι οι –ισμοί είναι περίσσεια ψυχρού, δηλ. είναι ακίνητα και άρα νεκρά. -ισμός είναι και η λογική. Μερικοί πολύ γνωστοί –ισμοί, που κρατούν νεκρό τον άνθρωπο, χριστιανισμός, ελληνισμός, πολιτισμός, λογισμός, πρωταθλητισμός, σκεπτικισμός, κρατισμός, υλισμός, νατουραλισμός, διαφωτισμός, μινιμαλισμός, φουτουρισμός, ιμπεριαλισμός, σουρεαλισμός, κυνισμός, μεταλλισμός, διαλογισμός, σαδισμός, ισλαμισμός, ταοϊσμός, βουδισμός, ρομαντισμός και δεκάδες παγωμένα (ψυχρά) και άρα νεκρά συστήματα αποτελούν την ταφόπλακα της ανθρώπινης ψυχής. Αυτοί που είπαν σκοτεινό τον Ηράκλειτο είναι οι παγωμένοι, γιατί είναι αδύνατο για τον πάγο να καταλάβει την ζεστασιά και την ροή της φωτιάς.) 
irakleitos
Ο Ηράκλειτος θεωρείται ως ένας από του πρωϊμότερους φιλοσόφους αναγνωρίζοντας την παγκοσμιότητα της αλλαγής και ανάπτυξης, διαμέσου εσωτερικών αντιφάσεων. Διαφώνησε με τους Θαλή, Αναξίμανδρο και Πυθαγόρα γύρω από τη φύση της τελικής ουσίας, αλλά αντί αυτής υποστήριζε ότι η φύση των πάντων αποτελεί την αλλαγή την ίδια.
Χρησιμοποιεί το πυρ μεταφορικά παρά σαν λύση του υλικού μονισμού. Αυτό οδήγησε στη πεποίθηση ότι η αλλαγή είναι αληθής ενώ η σταθερότητα ψευδής. Για τον Ηράκλειτο τα πάντα βρίσκονται σε «ρευστότητα», όπως αφορίζει με το διάσημο «Τα Πάντα ρεί» ! 
Ο Ηράκλειτος έζησε στην Έφεσο, αθηναϊκή αποικία των παραλίων της Λυδίας στη Μικρά Ασία καταγόμενος από βασιλική οικογένεια. Φαίνεται ότι έζησε απόμακρη ζωή και έτρεφε βαθειά περιφρόνηση για τις μάζες και τους δημοκρατικούς θεσμούς του καιρού του, περιφρόνηση που συνοψίζεται στη φράση του «εἷς ἐμοὶ μύριοι, εἰ ἄριστος ἦ ». …ένας μόνον άνθρωπος αξίζει δέκα χιλιάδες εφ’ όσον είναι ο καλύτερος.
Οι ανατρεπτικές φιλοσοφικές του απόψεις και το δύσκολο του χαρακτήρα του δεν ευνόησαν βέβαια τη δημοτικότητά του. Αναφέρεται γι αυτόν ότι έγραφε τους αφορισμούς του σε λεπτά ελάσματα χρυσού πού διατηρούσε στα θησαυροφυλάκια του Ναού, σκέψεις πού θα γίνονταν γνωστές μόνον μετά το θάνατό του. Η φιλοσοφική σκέψη του Ηρακλείτου περιστρέφεται γύρω από τέσσερα θεμελιώδη σημεία.
  1. Το γίγνεσθαι,
  2. τον πόλεμο, την αντιπαράθεση μεταξύ των αντιθέσεων,
  3. τον Λόγο,
  4. και το πυρ - φωτιά σαν «στοιχείο», σαν φυσική ουσία ταυτόσημη με τη διαφορετικότητα των υπαρχόντων πραγμάτων.
DSC02820
1> Το γίγνεσθαι αποτελεί τη συνεχή μεταβολή όλων των πραγμάτων από μια κατάσταση στην άλλη. Όλος ο κόσμος αποτελεί μια συνεχή μεταβολή, τίποτα δεν παραμένει στην ίδια μορφή. (εκτός από τους –ισμούς) Η ίδια η ζωή αποτελεί μια συνεχή μεταβολή από μια κατάσταση στην άλλη. Τα Πάντα Ρεί,μηδέποτε κατά τ' αυτό μένειν τα πάντα ρέουν και όλα χάνονται, ακατάπαυστα και είναι αυτή η συνεχής μεταβολή πού συνθέτει την ίδια την έννοια του κόσμου, την θεμελιώδη αρχή του, την έσχατη σημασία του. Όπως λέει ο Ηράκλειτος
«Ποταμῷ γὰρ οὐκ ἔστιν ἐμβῆναι δὶς τῷ αὐτῷ καθ' Ἡράκλειτον οὐδὲ θνητῆς οὐσίας δὶς ἅψασθαι κατὰ ἕξιν (τῆς αὐτῆς)· ἀλλ' ὀξύτητι καὶ τάχει μεταβολῆς σκίδνησι καὶ πάλιν συνάγει (μᾶλλον δὲ οὐδὲ πάλιν οὐδ' ὕστερον, ἀλλ' ἅμα συνίσταται καὶ ἀπολείπει) καὶ πρόσεισι καὶ ἄπεισι».
…Δεν μπορούμε να μπούμε δυο φορές στο ίδιο ποτάμι, κατά τον Ηράκλειτο, ούτε ν' αγγίξουμε δυο φορές μια ουσία θνητή, γιατί σκορπίζεται και πάλι μαζεύεται με την οξύτητα και την ταχύτητα της μεταβολής, (και μάλιστα όχι πάλι, ούτε αργότερα, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζεται και χάνεται) και πλησιάζει κι απομακρύνεται.
Το γίγνεσθαι για τον Ηράκλειτο συνιστά την αρχή στην οποία στηρίζεται ο κόσμος πού είναι η αρχή. Αυτή πού είναι ίδια και δεν μεταβάλλεται στο περιβάλλον των μεταβολών όλων των πραγμάτων, είναι η ίδια η μεταβολή. Κάθε πράγμα, πράγματι, βρίσκεται σε κάποιο σημείο της ύπαρξής του, σε μια κατάσταση η οποία αυτή είναι αντίθετη σε όλες τις άλλες, κάθε πράγμα όντας όλο, εκείνο πού δεν είναι το άλλο. Για να είναι κάτι, το κάθε πράγμα απαιτεί το πολλαπλό για να εξάγει την ιδιαιτερότητα του από την αντιπαράθεση με τα άλλα πράγματα.
Αλλά προτού το ερμηνεύσουμε σαν αντανάκλαση στο χρόνο, η μαρτυρία του Ηρακλείτου παράγει μια αίσθηση του γίγνεσθαι ξεκάθαρη. Το γίγνεσθαι, η μετατροπή των πραγμάτων, καθορίζεται από την ίδια την αντιπαράθεση μεταξύ των πραγμάτων, η μεταβολή συμφύεται (απαιτητικά δεσμευμένη) στην αντιπαράθεση των αντιθέτων πραγμάτων.
2> Ο Πόλεμος, η εναντίωση μεταξύ των αντιθέτων. Συνεπώς κάθε πράγμα είναι αυτό πού είναι, διότι κατέχει άλλα πράγματα πού οροθετούν την ουσία, για παράδειγμα ξέρουμε ότι είναι ημέρα γιατί γνωρίζουμε τη νύχτα. Συνεπώς ορίζουμε την ημέρα σαν εκείνο πού αντιτίθεται στη νύχτα, εάν δεν υπήρχε η νύχτα δεν θα μπορούσαμε να ξέρουμε τι είναι η ημέρα. Ο Ηράκλειτος δηλώνει ότι δεν θα υπήρχε φώς δίχως σκοτάδι, υγεία δίχως ασθένεια, χορτασμός δίχως πείνα, κάθε πράγμα προσεγγίζει τον ορισμό του από τη σύγκριση με τα άλλα.
«πόλεμος πατήρ πάντων» είναι ένα επίσης από τα γνωστά ρητά του συνδέεται στην ουσία με το «τα πάντα ρει» καθώς τα πάντα στον Κόσμο είναι σε συνεχή κίνηση και διεργασία = σε πόλεμο.
Κάθε πράγμα για να υπάρχει και να ορισθεί απαιτεί την ύπαρξη και άλλων πραγμάτων κατά τρόπο πού να εκφράζει τη ταυτότητά του σε σύγκριση με τα άλλα. Αυτή η έννοια ορίζεται από τον Ηράκλειτο ως πόλεμος, ή αντίθεση μεταξύ των αντιθέτων, (φλόγα vs πάγος). Τα πράγματα υπάρχουν και συνεχώς υπεισέρχονται στα άλλα (για παράδειγμα η ημέρα υπεισέρχεται στη νύχτα, το κρύο στη ζέστη, το υγρό στο ξηρό), και είναι αυτή η έριδα πού δημιουργεί εκείνη την απαραίτητη ισορροπία πού διαιωνίζει την ύπαρξη κάθε πράγματος. (σημ. Αν στην δημιουργία δεν υπάρχει ο πόλεμος, δεν υπάρχει δημιουργία).
2> Ο Λόγος. Ο ύψιστος νόμος πού κυβερνά τον κόσμο, αυτός πού εξισορροπεί τα αντίθετα επιτρέποντας την αρμονία στον κόσμο, ταυτίζεται με την ομιλία, τον λόγο. Σ’ αυτή τη λέξη μπορούν να αποδοθούν πολλαπλές έννοιες: διάλεξη, κρίση, ευφυΐα, νόμος, σκέψη, λογική, κανόνας θεμελιώδης των πάντων, όλες σημασίες πού εξομοιώνονται με την έννοια της κρίσεως πού αντικατοπτρίζει τη λειτουργία του κόσμου σε όλες του τις όψεις.
Ο Ηράκλειτος διαιρεί τους ανθρώπους σε κοιμώμενους και εγερμένους (οι τελευταίοι είναι οι σοφοί, οι λίγοι, οι φλογεροί, ενώ οι πρώτοι οι κοινοί άνθρωποι, η μάζα, οι πολλοί, οι παγωμένοι). Ο νόμος πού εκφράζεται από το λόγο, δηλαδή την κατανόηση των αληθών σχέσεων πού εγκαθίστανται μεταξύ των πραγμάτων, είναι στη διάθεση όλων, αλλά δεν είναι ίδιοι όλοι οι άνθρωποι, μερικοί θεωρούν αυτό το νόμο καλύτερον από άλλους δυνάμει των αντιστοίχων διανοητικών ικανοτήτων.
Όποιος θα είναι σε θέση να κατανοήσει το λόγο περισσότερο θα προσεγγίσει την αλήθεια και την αυθεντική σοφία.
Για τον Ηράκλειτο δεν είναι σοφός εκείνος πού γνωρίζει έναν μεγάλο αριθμό πραγμάτων, αλλά εκείνος πού γνωρίζει να συλλέγει καλύτερα από άλλους, τη φύση των σχέσεων πού εγκαθίστανται μεταξύ των πραγμάτων.
Ο λόγος αντικατοπτρίζει και διασαφηνίζει, τη δομή όλων εκείνων των αντιθέσεων μεταξύ των πραγμάτων πού καθιστούν δυνατό το γίγνεσθαι και την ίδια τη ζωή στο σύμπαν, ο λόγος είναι η ίδια η δομή, ο νόμος πού εκφράζει το σύνολο των σχέσεων. Όλα τα πράγματα του κόσμου, όπως είδαμε, εξομοιούνται από την αντίθεση, δηλαδή από τις απαραίτητες σχέσεις πού εγκαθίστανται μεταξύ τους, ο λόγος αντιπροσωπεύει το σταθερό σύνολο αυτών των σχέσεων, τον ίδιο τους τον χάρτη.
Η σχέση των ανθρώπων με τον λόγο εκφράζει τη σχέση με την αλήθεια. Ο νόμος και η τάξη των Πάντων είναι μια αιώνια Ομιλία (λόγος) πού προσφέρεται στην ακοή όλων. Οι περισσότεροι την ακροάζονται, αλλά δεν ξέρουν να την ακούσουν. Κάθε ημέρα την ανταμώνουν και πάραυτα δεν την καταλαβαίνουν. Ζουν συνεπώς με το όνειρο, χωριστοί όπως είναι από εκείνο πού είναι «κοινό», δηλαδή το νόμο των Πάντων.
4> Το πυρ (φωτιά) ως «στοιχείον».
Εάν η ενιαία αρχή πού εξομοιώνει όλα τα πράγματα του κόσμου είναι το γίγνεσθαι, για τον Ηράκλειτο το φυσικό στοιχείο από το οποίο όλα τα άλλα στοιχεία αποτελούνται, είναι το πυρ. Αυτό διότι το πυρ θεωρείται ως στοιχείο αποσταθερωτικό, σε θέση να προκαλέσει εκείνη την αλλαγή πού επιτρέπει στα πράγματα να μετατραπούν από τη μια κατάσταση στην άλλη.
Σύμφωνα με τον Ηράκλειτο, από το πυρ ελευθερώνονται αέρια, τα αέρια γίνονται νερό, το νερό μόλις εξατμιστεί, αφήνει υπολείμματα πού πηγαίνουν να συνθέσουν όλα τα στερεά. Αυτή η ιδέα της φωτιάς, ως στοιχείου καταστρεπτικού και δημιουργικού, θα συνεχιστεί αργότερα από τους στωϊκούς, μαζί με την έννοια του λόγου.
220px-Heraclitus,_Johannes_Moreelseimages
Όταν ο Σωκράτης διάβασε το έργο του Ηράκλειτου, είπε:
"αυτά που κατάλαβα είναι σπουδαία, νομίζω όμως ότι είναι εξίσου σπουδαία και αυτά που δεν μπόρεσα να καταλάβω...Ωστόσο χρειάζεται να είσαι ένας δεινός κολυμβητής σαν αυτούς από τη Δήλο για να μην πνιγείς μέσα στο βιβλίο του".
Εκτός από το γνωστό, και αυτό κατά το ήμισυ, «Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ' αυτό μένειν»
Υπάρχουν πολλά αξιοπρόσεκτα και πλούσια για τροφή της σκέψης ποιητικά λόγια του Ηράκλειτου, διάβασε και χρησιμοποίησε τα στην καθημερινότητα σου για να πάρεις μια στάλα από την σοφία του μεγάλου φιλόσοφου. Αυτό που προτείνω να βάλεις για τα καλά στην ζωή σου είναι τα τέσσερα θεμελιώδη σημεία της φιλοσοφίας του μεγάλου Ηράκλειτου. Αν μπορέσεις να τα κατανοήσεις, είσαι ήδη στο μονοπάτι της ελευθερίας.
> τους καθεύδοντας εργάτας είναι και συνεργούς των εν τωι κόσμωι γινομένων>  αυτοί που κοιμούνται είναι εργάτες και συνεργοί σε όσα γίνονται στον κόσμο
> πάντων, α φέρουσιν ώραι > Όλα τα πράγματα έρχονται στην ώρα τους.
> όκωσπερ σάρμα είκη κεχυμένων ο κάλλιστος κόσμος > Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα είναι ο ομορφότερος κόσμος.
> ψυχής έστι λόγος εωυτόν αύξων.>  Η ψυχή έχει κάθε λόγο να αυξάνει τον εαυτό της.
> ανθρώπους μένει αποθανόντας, άσσα ουκ έλπονται ουδέ δοκέουσιν >  Τους ανθρώπους όταν πεθάνουν τους περιμένουν πράγματα που δεν τα ελπίζουν και δεν τα υποθέτουν
> αξύνετοι ακούσαντες κωφοίσιν εοίκασι• φάτις αυτοίσιν μαρτυρεί παρεόντας απείναι. >  οι ανόητοι κι αν ακούσουν με κουφούς μοιάζουν , έχουν τη φήμη πως και παρόντες είναι απόντες
> ψυχής πείρατα ιών ουκ αν εξεύροιο πάσαν επιπορευόμενος οδόν• ούτω βαθύν λόγον έχει. > Της ψυχής τα πέρατα δεν θα τα βρεις, όποιο δρόμο κι αν πορευθείς, τόσο βαθύ λόγο έχει
> παίδες τα αθύρματα άνδρες γενόμενοι απέρριψαν. >Παιδικά παιχνίδια οι ανθρώπινες δοξασίες
> είς εμοί μύριοι, εάν άριστος ήι.>  Ο ένας για μένα αξίζει μυριάδες αν είναι άριστος
©  miastala.com η αναδημοσίευση επιτρέπεται ΜΟΝΟ με αναφορά στο όνομα του συγγραφέα και ΣΥΝΔΕΣΜΟ στο άρθρο
http://miastala.blogspot.com/

Η Ελλάδα σε ρόλο ρυθμιστή των εξελίξεων στην Ευρώπη


  • Οι Γερμανοί μπλόφαραν παίζοντάς το σκληροί με την χώρα μας, ενώ στην πραγματικότητα τρέμουν…
Όσο ο καιρός περνάει και ο Jeffrey δεν μπορεί να εξασφαλίσει την περιβόητη «συναίνεση», που θα σήμαινε την αποδοχή και νομιμοποίηση των νέων επώδυνων μέτρων, τόσο οι Ευρωπαίοι -και ειδικά οι Γερμανοί- αρχίζουν να …αποκαλύπτονται. Αρχίζουν να φανερώνουν τον εκνευρισμό τους και την αμηχανία τους, πράγμα πολύ επικίνδυνο σε μια παρτίδα σκληρού πόκερ, σαν αυτό που έχουν ξεκινήσει να παίζουν με την Ελλάδα. Αρχίζει να βγαίνει στην επιφάνεια η πραγματική κατάσταση, που είναι η δεινή οικονομική θέση της Ευρώπης.
Αρχίζω να πιστεύω πως ο Σαμαράς έχει αντιληφτεί την κατάσταση που διαμορφώνεται και παίζει αρκετά καλά το χαρτί της «άρνησης». Ίσως αυτό να οφείλεται σε απλή σύμπτωση, διότι είχε εγκλωβιστεί από την αρχή στην άρνηση του Μνημονίου και δεν μπορούσε να κάνει πίσω, ίσως όμως να οφείλεται και σε διορατικότητα. Το μέλλον θα δείξει. Σημασία πάντως έχει, πως αν καταφέρει να κρατήσει έως τέλους την σκληρή στάση άρνησης, τότε υπάρχει το ενδεχόμενο να βγει τελικά νικητής, τουλάχιστον στο πεδίο των εντυπώσεων, διότι οι «σκληροί» Γερμανοί αρχίζουν σιγά-σιγά να …υποχωρούν.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα και ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν έναν ενδεχόμενο οικονομικό όλεθρο, δεν υπάρχει όμως στο μεταξύ αμφιβολία, πως ο δικός μας όλεθρος θα συμπαρασύρει ολόκληρη την Ευρώπη και θα ανατρέψει τα όποια σχέδια της Γερμανίας για ομαλή διαφυγή!
Οι Γερμανοί μπλόφαραν, παίζοντάς το σκληροί με την χώρα μας, ενώ στην πραγματικότητα τρέμουν… Οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της συντηρητικής Χριστιανικής Ένωσης, Φόλκερ Κάουντερ, το δείχνει αυτό. Εκτιμά, ότι αν δεν δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα ενδέχεται να απειληθεί νέα οικονομική και δημοσιονομική κρίση.
«Μπορώ να κατανοήσω τις αγωνίες των [γερμανών] πολιτών. Αλλά αν δεν δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα θα είναι πολύ επικίνδυνο και κατ΄ επέκταση ανεύθυνο», λέει στην κυριακάτικη εφημερίδα «Bild am Sonntag» (12.6.11). Ο κ. Κάουντερ προειδοποιεί ότι αν δεν δοθεί βοήθεια, «η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει, η Αθήνα δεν θα μπορέσει να πληρώσει, θα διασαλευτεί το σύστημα δημοσιονομικών και άλλων χωρών και η συνέπεια θα είναι μία νέα οικονομική και δημοσιονομική κρίση».
Ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σημειώνει ότι «δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά», αλλά ταυτόχρονα συνδέει τη χορήγηση νέας βοήθειας στην Ελλάδα με αυστηρές προϋποθέσεις.
Προτείνει άρα τη συνέχιση της παρτίδας, μολονότι έχουμε δει τα χαρτιά τους.
Θα μπορούσε κάποιος να πει στο σημείο αυτό, πως μολονότι είμαστε θεωρητικά οι χαμένοι, μπορούμε εντούτοις να βγούμε ωφελημένοι από την κατάσταση αυτή, αν παίξουμε σωστά το τελευταίο μας χαρτί, που είναι ο φόβος των Γερμανών!
Εγώ πάντως τολμώ να τονίσω, πως εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα πια, διότι ό,τι ήταν να πάθουμε το πάθαμε, τώρα οι δανειστές μας φοβούνται πιο πολύ από εμάς. Δεν μπορούν να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε… Εμείς έχουμε σήμερα το πάνω χέρι… Και τώρα είναι η σειρά μας να παίξουμε!
Το γερό διαπραγματευτικό μας χαρτί, είναι: Η ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ… και η αναδιαπραγμάτευση των όρων του πρώτου μνημονίου, ώστε να διασφαλιστούν στο ακέραιο τα εθνικά μας συμφέροντα.
‘Ολα δείχνουν, πως αυτός που παίζει σήμερα το χαρτί της Ελλάδας δεν είναι άλλο ο Jeffrey και ο ΠΑΠΑΚ αλλά ο Σαμαράς!
Πηγή

http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_9073.html

Μονόλογος Στάθη Ψάλτη -Aνατριχιαστική αφήγηση!

Μονόλογος Στάθη Ψάλτη σε θεατρική παράσταση...

...με συγκλονιστικές αλήθειες, ανατριχιαστική αφήγηση! Αξίζει να το δείτε πιο κάτω...
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/06/blog-post_9717.html

Πού είναι οι δικαστές; Πού είναι οι εισαγγελείς;


Σύμφωνα με τις επιταγές του μνημονίου όλη η περιουσία, τα εδάφη, οι ένοπλες δυνάμεις, τα κτήρια, τα λιμάνια τα πάντα πλέον έχουν περάσει στον έλεγχο του ΔΝΤ και των πιστωτών μας.

Δεν θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει να κάνουν αυτανεπάγγελτες μυνήσεις σε όλους τους βουλευτές;

Εάν όπως πιστεύουμε όλα αυτά είναι έκνομα, τότε που βρίσκονται όλοι οι αντιπρόσωποι της Θέμιδος;

Γιατί δεν παίρνουν θέση;

Μήπως γιατί είναι και αυτοί μέρος του αμαρτωλού αυτού συστήματος;

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ όλους αυτούς που χρόνια τώρα – από την μεταπολίτευση και μετά – βίασαν με όλους τους τρόπους αυτήν την χώρα και ξεπούλησαν την περιουσία της;

Ποτέ πια δεν πρέπει ξανά να δεχθούμε κυβερνήσεις προδοτών και δοσίλογων.
Πρέπει η ψήφος μας να πιάνει τόπο.
Όταν αγοράζουμε αυτοκίνητο ή σπίτι ή ακόμα ακόμα και μία τηλεόραση ψάχνουμε χίλιες δύο παραμέτρους και χαρακτηριστικά.
Όταν ρίχνουμε όμως την ψήφο μας όμως τις πιο πολλές φορές, αγνοούμε τι αντιπροσωπεύει ο κάθε ένας υποψήφιος.
Δεν είναι δικαιολογία πλέον το “ε, και ποιόν να ψηφίσω...;”.

Ψάχνουμε πλέον.
Και οι πολιτικοί να θυμούνται...
Τίποτε δεν είναι όπως παλιά.
Αυτοί πλέον θεωρούνται εχθροί και σαν εχθρούς θα τους αντιμετωπίσουμε.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_5836.html

Ελβετός τραπεζίτης κατηγορεί τη Λέσχη Bilderberg για δολοφονίες ηγετών ενώ υποστηρίζει ότι στόχος της είναι η καταστροφή της Ευρώπης!


Σοκάρει η εξομολόγηση ενός Ελβετού τραπεζίτη στο wearehange.org, για τις δολοφονίες με εντολή της Λέσχης Bilderberg, οι οποίες πληρώνονται μέσω ελβετικών τραπεζών.

Ο τραπεζίτης υποστηρίζει ότι η Ευρώπη βρίσκεται κάτω από τη σιδερένια γροθιά της Λέσχης η οποία φοβάται μόνο την αλήθεια και τη δημοσιότητα και δηλώνει ότι αποφάσισε να μιλήσει επειδή έγινε στην Ελβετία-αυτό το Σαββατοκύριακο- η Σύνοδος της Λέσχης:

"Κυνηγούν τη δύναμη και καταστρέφουν ολόκληρες χώρες όπως την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία και η Ελβετία θα είναι η τελευταία στη σειρά.
Χρησιμοποιούν τους Κινέζους σαν σκλάβους. Ένα άτομο σαν τον Josef Ackermann, που είναι Ελβετός πολίτης, είναι ο κορυφαίος άνθρωπος γερμανικής τράπεζας και χρησιμοποιεί όλη του την ενέργεια για την απληστία του και δεν σέβεται τους απλούς ανθρώπους..."
Ε.: Πείτε μας λίγα πράγματα σχετικά με την εμπλοκή σας στον Ελβετικό Τραπεζικό Επιχειρηματικό κλάδο;
Α.: Έχω δουλέψει στις Ελβετικές Τράπεζες για πολλά χρόνια. Με είχαν ορίσει κορυφαίο διευθυντικό στέλεχος σε μία από τις μεγαλύτερες Ελβετικές τράπεζες. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, ενεπλάκη στην πληρωμή, στην απευθείας πληρωμή μετρητών ενός προσώπου που δολοφόνησε τον Πρόεδρο μιας ξένης χώρας.
Παρευρισκόμουν στη συνάντηση κατά την οποία αποφασίστηκε να δοθεί το μετρητό χρήμα στον δολοφόνο. Αυτή η υπόθεση μου προκάλεσε δραματικούς πονοκεφάλους και βάρος στη συνείδησή μου. Δεν ήταν βέβαια και η μοναδική. Υπήρξαν πολλές υποθέσεις που με έκαναν να αισθάνομαι πολύ άσχημα, αλλά σίγουρα η συγκεκριμένη ήταν η χειρότερη.
Εδώ είχαμε να κάνουμε με μια χειρόγραφη εντολή πληρωμής κατά παραγγελία μιας ξένης μυστικής υπηρεσίας σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να γίνει πληρωμή μετρητών τα οποία θα προέρχονταν από μυστικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση επαναστατικών εξεγέρσεων ή τη δολοφονία ανθρώπων. Μπορώ με κάθε βεβαιότητα να επιβεβαιώσω αυτά που γράφει στο βιβλίο του “Confessions of an Economic Hit Man” ο John Perking. Υπάρχει όντως το σ΄συτημα που περιγράφει στο βιβλίο του και οι Ελβετικές Τράπεζες εμπλέκονται σε τέτοιου είδους υποθέσεις.

Ε.: Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι αυτή η τράπεζα και ποιος ήταν υπέυθυνος;
Α.: Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες εκείνης της εποχής και τον Πρόεδρο μιας χώρας του Τρίτου Κόσμου. Όμως δεν θα επιθυμούσα να δημοσιοποιήσω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα ονόματα τράπεζας και Προέδρου διότι κάτι τέτοιο θα αποκάλυπτε την ταυτότητά μου. Θα ρίσκαρα τη ζωή μου.

Ε.: Δεν μπορείτε να μας δώσετε ένα όνομα στελέχους της τράπεζας;
Α.: Όχι δεν μπορώ, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτό που σας περιγράφω συνέβη. Εκτός από μένα, υπήρχαν και μερικά ακόμη άτομα στο χώρο της συνάντησης. Ο υπεύθυνος που κλήθηκε να εκταμιεύσει αυτό το υπέρογκο ποσό των μετρητών, κάποια στιγμή ήρθε στο χώρο που βρισκόμασταν όλοι μαζί, μας πλησίασε και μας ρώτησε εάν του επιτρέπεται να προβεί σε μια τέτοιου είδους συναλλαγή μεταξύ τράπεζας και ενός φυσικού προσώπου (του δολοφόνου). Όλοι του είπαν ότι μπορεί να προχωρήσει τη διαδικασία.

Ε.: Συνέβαινε συχνά συτό;
Α.: Ναι. Επρόκειτο για ένα ειδικό ταμείο, σε έναν ειδικό χώρο μέσα στην τράπεζα. Εκεί έφταναν και όλα τα κωδικοποιημένα γράμματα από το εξωτερικό. Εμείς έπρεπε να τα αποκρυπτογραφούμε. Μέσα εκεί υπήρχαν εντολές πληρωμών συγκεκριμένων ποσών σε μετρητά από λογαριασμούς για δολοφονίες, χρηματοδοτήσεις επαναστατικών εξεγέρσεων, χρηματοδοτήσεις απεργειακών κινητοποιήσεων, χρηματοδοτήσεις διαφόρων παρατάξεων. Γνωρίζω ότι ορισμένα άτομα της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ ήταν μπλεγμένα σε τέτοιου είδους εντολές. Εννοώ πως έδιναν εντολές δολοφονιών.
Ε.: Μπορείτε να μας πέιτε ποια δεκαετία συνέβη αυτό;
Α.: Θα προτιμούσα να μη σας πω συγκεκριμένη χρονιά, αλλά μπορώ να πω πως πρόκειται για τη δεκαετία του '80.

Ε.: Εσείς είχατε πρόβλημα με αυτού του είδους τη δουλειά;
Α.: Ναι. Πολύ μεγάλο πρόβλημα. Έχασα τον ύπνο μου για πολλές μέρες και μετά από λίγο διάστημα έφυγα από την τράπεζα. Φοβάμαι πως σας δίνω πολλές λεπτομέρειες και θα με αναγνωρίσουν. Αρκετές μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών, κυρώς αγγλόφωνων, έδιναν εντολές χρηματοδότησης παράνομων δραστηριοτήτων, ακόμη και τις δολοφονίες ανθρώπων μέσω των Ελβετικών τραπεζών. Εμείς έπρεπε να κάνουμε τις πληρωμές των εντολών ξένων δυνάμεων για τις δολοφονίες ανθρώπων που δεν ακολουθούσαν τις εντολές της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ή της Παγκόσμιας Τράπεζας για παράδειγμα.
Ε.: Κάνετε μια τρομακτική αποκάλυψη. Γιατί νιώσατε την ανάγκη να το κάνετε αυτό τώρα;
Α.: Διότι η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ συνέρχεται στην Ελβετία. Διότι η παγκόσμια κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη. Και διότι οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας εμπλέκονται σε ανήθικες δραστηριότητες. Οι περισσότερες από αυτές, είναι εκτός ισολογισμού και είναι πολλαπλάσιες αυτών που έχουν επισήμως δηλωθεί. Οι πραξεις αυτές δεν ελέγχονται και δεν φορολογούνται. Τα ποσά που κινούνται έχουν πολλά μηδενικά στο τέλος. Πρόκειται για τεράστια ποσά.

Ε.: Άρα μιλάμε για δισεκατομμύρια;
Α.: Είναι πολύ περισσότερα. Είναι τρισεκατομμύρια, παντελώς ανέλεγκτα, παράνομα και εκτός φορολογικού συστήματος. Βασικά πρόκειται για καταλήστευση όλων μας. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η πλειοψηφία των κανονικών ανθρώπων πληρώνουν φόρους και τηρούν τους νόμους. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι εντελώς κόντρα στις Ελβετικές αξίες, όπως η ουδετερότητα, η εντιμότητα και η καλή πίστη. Όλες οι συζητήσεις που γίνονταν στις εν λόγω συναντήσεις που παρευρισκόμουν, ήταν παντελώς αντιδημοκρατικές. Βλέπετε, τα περισσότερα διευθυντικά στελέχη των ελβετικών τραπεζών δεν είναι πια Ελβετοί, είναι ξένοι.
Οι πιο πολλοί είναι Αγγλο-Σάξονες, είτε Αμερικανοί είτε Βρετανοί, οι οποίοι δεν σέβονται την ουδετερότητά μας, τις αξίες μας, είναι κατά της άμεσης δημοκρατίας μας, απλά χρησιμοποιούν τις ελβετικές τράπεζες για τους παράνομους σκοπούς τους. Χρησιμοποιούν τεράστια ποσά χρημάτων που δημιουργούνται από το τίποτα, καταστρέφουν την κοινωνία μας και καταστρέφουν και τους ανθρώπους παγκοσμίως μόνο και μόνο από απληστία. Κυνηγούν τη δύναμη και καταστρέφουν ολόκληρες χώρες όπως την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία και η Ελβετία θα είναι η τελευταία στη σειρά. Χρησιμοποιούν τους Κινέζους σαν σκλάβους. Ένα άτομο σαν τον Josef Ackermann, που είναι Ελβετός πολίτης, είναι ο κορυφαίος άνθρωπος γερμανικής τράπεζας και χρησιμοποιεί όλη του την ενέργεια για την απληστία του και δεν σέβεται τους απλούς ανθρώπους. Έχει εμπλακεί σε αρκετές νομικές υποθέσεις στη Γερμανία και τώρα πια και στην Αμερική. Είναι μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και δεν τον ενδιαφέρει ούτε η Ελβετία ούτε και καμία άλλη χώρα.

Ε.: Εννοείτε δηλαδή ότι μερικά από τα άτομα που αναφέρατε, θα παρευρίσκονται στην επερχόμενη σύνοδο τον Ιούνιο στο St. Moritz;
A.: Ναι

Ε.: Συνεπώς σήμερα βρίσκονται σε θέση ισχύος
Α.: Ναι. Έχουν στη διάθεσή τους τεράστια χρηματικά ποσά και τα διαθέτουν προκειμένου να καταστρέψουν ολόκληρα κράτη. Εδώ καταστρέφουν την βιομηχανία μας και τη χτίζουν στην Κίνα. Από την άλλη μεριά ανοίξαν τις πύλες της Ευρώπης για όλα τα κινέζικα προϊόντα. Το εργατικό δυναμικό της Ευρώπης κερδίζει όλο και λιγότερα. Ο πραγματικός στόχος είναι να καταστραφεί η Ευρώπη.
Ε.: Θεωρείτε πως η σύνοδος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ έχει συμβολική αξία; Διότι το 2009 έγινε στην Ελλάδα, το 2010 στην Ισπανία και δες τι έχει συμβεί σε αυτές. Μήπως αυτό σημαίνει ότι αναμένεται κάτι κακό για την Ελβετία;
Α.:Ναι. Η Ελβετία είναι μία από τις πιο σημαντικές χώρες γι' αυτούς για το λόγο ότι εδώ υπάρχει πάρα πολύ κεφάλαιο. Θα συναντηθούν εκεί διότι πέρα από άλλα πράγματα, θέλουν να καταστρέψουν τις αξίες της. Βλέπετε αποτελεί εμπόδιο γι' αυτούς για το ότι δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Εuro, δεν είναι από απόλυτα ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες κ.ο.κ. Όσον αφορά τις αξίες, δεν εννοώ τις μεγάλες ελβετικές τράπεζες, διότι δεν είναι ελβετικές πια, οι περισσότερες διοικούνται από τους Αμερικανούς. Μιλάω για το αληθινό ελβετικό πνεύμα που οι καθημερινοί άνθρωποι όχι μόνο το διατηρούν αλλά και το κρατούν ψηλά.

Ε.: Πιστεύετε πως στόχος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ είναι να δημιουργήσει ένα είδος δικτατορίας που θα ελέγχεται από μεγάλες παγκόσμιες εταιρίες ενώ δεν θα υπάρχουν κυρίαρχα κράτη πια;
Α.: Ναι. Και η Ελβετία είναι το μοναδικό μέρος που απόμεινε με άμεση δημοκρατία και τους κλείνει το δρόμο. Χρησιμοποιούν τον εκβιασμό "too big to fail" όπως στην περίπτωση της UBS προκειμένου να βυθίσουν τη χώρα σε τεράστιο χρέος όπως έκαναν και με πολλά άλλα κράτη. Πιθανόν τελικά να θέλουν να κάνουν με την Ελβετία ότι ακριβώς έκαναν και με την Ισλανδία όπου όλες οι τράπεζες της χώρας χρεοκόπησαν.

Ε.: Και επίσης να το μεταφέρουν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση;
Α.: Φυσικά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται υπό τη σιδερένια γροθιά της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ.

Ε.: Τι θα μπορούσε να σταματήσει αυτό το σχέδιο πιστεύετε;
Α.: Λοιπόν αυτός είναι ο λόγος που μιλάω σε σας. Είναι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ο μόνος τρόπος. Ρίξτε φως σε αυτή την υπόθεση, εκθέστε τους. Δεν τους αρέσει να είναι στο προσκήνιο. Πρέπει να δημιουργήσουμε διαφάνεια στην τραπεζική βιομηχανία και σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.

Ε.: Αυτό που λέτε είναι ότι από τη μια πλευρά υπάρχει σωστή ελβετική τραπεζική επιχειρηματικότητα και από την άλλη υπάρχουν μερικές τράπεζες που κάνουν κακή χρήση του οικονομικού συστήματος προκειμένου να εκπληρώσουν παράνομες δραστηριότητες.
Α.: Ναι. Οι μεγάλες τράπεζες εκπαιδεύουν το προσωπικό τους με Αγγλο-Σαξονικές αξίες. Τους μαθαίνουν να είναι άπληστοι και αδίστακτοι. Και η απληστία καταστρέφει την Ελβετία και όλους τους άλλους. Στη χώρα μας βρίσκεται η πλειοψηφία των τραπεζών με το αρτιότερο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, εάν κοιτάξετε τις μικρές και μεσαίες τράπεζες. Το πρόβλημα είναι οι μεγάλες τράπεζες, αυτές που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν είναι ελβετικές πλέον και δεν θεωρούν και οι ίδιες ότι είναι.

Ε.: Πιστεύετε ότι είναι καλό ο κόσμος να μαθαίνει την αλήθεια για τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και ποιοι αληθινά είναι αυτοί που συμμετέχουν σ' αυτή;
Α.: Πιστεύω πως η υπόθεση Στρος Καν είναι μια καλή ευκαιρία για μας, διότι μας δείχνει πόσο διεφθαρμένοι και άρρωστοι είναι. Μερικοί από αυτούς όπως ο Στρος Καν, βιάζουν γυναίκες, άλλοι είναι σαδομαζοχιστές ή παιδόφιλοι ενώ πολλοί είναι σατανιστές. Όταν πας σε κάποιες τράπεζες μπορείς να δεις σατανιστικά σύμβολα όπως για παράδειγμα στην Rothschild Bank στη Ζυρίχη. Αυτοί οι άνθρωποι κοντρολάρονται με εκβιασμούς εξαιτίας της αδυναμίας που έχουν. Οφείλουν να εκτελέσουν εντολές αλλιώς θα εκτεθούν, θα καταστραφούν ή ακόμη θα θανατωθούν. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης "τελείωσαν" τη φήμη του Στρος Καν. Εκτός από αυτά θα μπορούσαν να τον "τελειώσουν" και τον ίδιο στην κυριολεξία.

Ε.: Δεδομένου ότι ο Ackermann βρίσκεται στην διοικούσα επιτροπή της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, πιστεύετε είναι αυτός βασικά που λαμβάνει τις αποφάσεις;

Α.: Ναι. Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί άλλοι όπως η Lagarde που μάλλον θα είναι και η νέα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά ο Σαρκοζί και ο Ομπάμα. Το νέο σχέδιο που έχουν, είναι η λογοκρισία του Ιnternet μιας και το Internet είναι ακόμη ελεύθερο. Θέλουν να το ελέγξουν και χρησιμοποιούν την τρομοκρατία ή ο,τιδήποτε άλλο σαν αιτία. Θα μπορούσαν ακόμη και να στήσουν ένα φρικτό σκηνικό προκειμένου να έχουν δικαιολογία.

Ε.: Συνεπώς ποιος είναι ο φόβος σας;
Α.: Δεν είναι απλά φόβος, είμαι βέβαιος γι' αυτό. Όπως σας είπα, έδιναν εντολές για δολοφονίες, συνεπώς είναι ικανοί να κάνουν φρικτά πράγματα. Εάν έχουν το αίσθημα πως χάνουν τον έλεγχο, όπως συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και την Ισπανία και ίσως να ακολουθήσει και η Ιταλία είναι πολύ πιθανό να εφαρμόσουν ένα νέο Gladio. Ήμουν κοντά στο δίκτυο Gladio. Όπως γνωρίζετε συγκεκριμένες τρομοκρατικές οργανώσεις υποκινούνταν και πληρώνονταν από αμερικανούς, προκειμένου να ελέγξουν το πολιτικό σύστημα της Ιταλίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Όσον αφορά τη δολοφονία Aldo Moro, η πληρωμή έγινε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που σας περιέγραψα.

Ε.: Ήταν ο Ackermann μέρος αυτής της μεθόδου πληρωμής σε ελβετική τράπεζα;
Α.: (Χαμόγελο…) εσείς είστε ο δημοσιογράφος. Δείτε την καριέρα του και πόσο γρήγορα έφτασε στην κορυφή.

Ε.: Τι νομίζετε ότι μπορεί να γίνει για να τους εμποδίσουμε;
Α.: Κοιτάξτε, υπάρχουν μερικά καλά βιβλία εκεί έξω που εξηγούν το παρασκήνιο και ενώνουν τις τελείες. Σαν κι αυτό που σας ανέφερα πριν του Perkins. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πράγματι στη δούλεψή τους δολοφόνους (hit men) που πληρώνονται για να σκοτώνουν. Ορισμένοι από αυτούς λαμβάνουν τα χρήματά τους μέσω ελβετικών τραπεζών. Αλλά και όχι μόνο. Έχουν στήσει ένα ολόκληρωμένο παγκόσμιο σύστημα. Και θα πρέπει να εκτεθούν στον κόσμο αυτοί οι άνθρωποι που είναι προετοιμασμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να κρατούν τον έλεγχο στα χέρια τους. Και εννοώ τα πάντα.

Ε.: Μέσω της έκθεσης θα μπορούσαμε να τους σταματήσουμε;
Α.: Μάλιστα. Λέγοντας την αλήθεια. Είμαστε αντιμέτωποι με αδίστακτους εγκληματίες καθώς επίσης και με εγκλήματα πολέμου. Είναι έτοιμοι και ικανοί να σκοτώσουν εκατομμύρια ανθρώπους προκειμένου να διατηρήσουν οι ίδιοι τη δύναμη και τον έλεγχο.

Ε.: Μπορείτε να εξηγήσετε από τη δική σας οπτική, το γεγονός ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Δύση είναι σχεδόν σιωπηλά σχετικά με τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ;
Α.: Διότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ αυτών και των ιδιοκτητών των μέσων. Δεν μιλάτε γι' αυτό. Τους εξαγοράζουν. Επίσης κάποιες κορυφαίες περσόνες των media προσκαλούνται στις συνόδους αλλά φυσικά τους έχουν πει και γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να αναφέρουν ο,τιδήποτε δουν ή ακούσουν.

Ε.: Στη δομή της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ υπάρχει ένας κεντρικός πυρήνας που σχεδιάζει τα πλάνα και από εκεί και πέρα υπάρχει και η πλεοψηφία που απλά ακολουθεί τις εντολές;
Α.: Ναι. Υπάρχει ένας κεντρικός κύκλος που ασπάζεται το σατανισμό και μετά είναι τα αφελή και λιγότερο πληροφορημένα άτομα. Μερικοί μάλιστα που ανήκουν στον εξωτερικό κύκλο πιστεύουν ότι κάνουν κάτι καλό.

Ε.: Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά και με δικές τους δηλώσεις η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ αποφάσισε το 1955 τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Euro, συνεπώς πήραν σημαντικές και μακρόπνοες αποφάσεις.
Α.: Έτσι είναι. Και θα γνωρίζεται ότι η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ ιδρύθηκε από τον Prince Bernard, ένα πρώην μέλος των SS και των Ναζί που εργάστηκε επίσης για την IG Farben θυγατρική εταιρία της οποίας παρήγαγε το Cyclone B. Ο άλλος ιδρυτής ήταν ο επί κεφαλής της Occidental Petroleum ο οποίος είχε στενές σχέσεις με τους κομμουνιστές της Σοβιετικής Ένωσης. Δούλευαν και από τις δύο πλευρές αλλά στην πραγματικότητα αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι παρά φασίστες που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα και τους πάντες. Και όποιος σταθεί εμπόδιο στο δρόμο τους, "απομακρύνεται".

Ε.: Η μέθοδος πληρωμής που μας εξηγήσατε γίνεται ξεχωριστά από την κανονική λειτουργία της τράπεζας, σε άλλο τμήμα και με μυστικότητα;
Α.: Σε αυτές τις ελβετικές τράπεζες οι κανονικοί υπάλληλοι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει. Λειτουργεί ξεχωριστό μυστικό τμήμα μέσα στην τράπεζα γι' αυτή τη δουλειά. Όπως προανάφερα αυτές οι πράξεις δεν εμφανίζονται στον ισολογισμό και γίνονται χωρίς καμία επίβλεψη. Κάποιες από αυτές λαμβάνουν χώρα μέσα στο κτίρο της τράπεζας, κάποιες άλλες εκτός. Υπάρχει ξεχωριστή ασφάλεια γι' αυτό το ειδικό τμήμα ενώ στο χώρο επιτρέπεται να εισέρχονται μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα.

Ε.: Με ποιο τρόπο κρατούν εκτός διεθνούς συστήματος Swift αυτές τις συναλλαγές;
Α.: Κάποιες από τις Clearstream λίστες ήταν αληθινές στην αρχή. Απλώς συμπεριλάμβαναν ψεύτικα ονόματα για να κάνουν τον κόσμο να πιστέψει ότι ολόκληρη η λίστα είναι ψευτική. Βλέπετε και αυτοί κάνουν λάθη. Η πρώτη λίστα ήταν αληθινή και από εκεί μπορούν να ανιχνευτούν πολλά πράγματα. Βλέπετε, υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι που ανακαλύπτουν παρατυπίες και βγαίνουν και λένε την αλήθεια. Μετά βέβαια υπάρχουν οι αγωγές και αυτοί οι άνθρωποι αναγκάζονται να κλείσουν το στόμα τους. Ο καλύτερος τρόπος να τους σταματήσουμε είναι λέγοντας την αλήθεια και βγάζοντάς τους στο προσκήνιο. Εάν δεν τους σταματήσουμε θα καταλήξουμε σκλάβοι τους.

Ε.: Ευχαριστώ πολύ γι' αυτή τη συνέντευξη.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/bilderberg_13.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters