Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

The National Interest: "Η Ρωσία με πέντε όπλα μπορεί να προκαλέσει οδυνηρό χτύπημα στο ΝΑΤΟ"

"ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ" ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ;

 
Το φόβο και τον τρόμο Αμερικανών αναλυτών, αλλά και του ΝΑΤΟ, προκαλούν τα Ρωσικά οπλικά συστήματα. Πέντε εξ αυτών εντάσσονται στη λίστα των πιο «φονικών» και σύμφωνα με ανάλυση του αμερικανικού περιοδικού «The National Interest» θα μπορούσαν να προκαλέσουν «οδυνηρό χτύπημα» του ΝΑΤΟ σε μία ενδεχόμενη στρατιωτική αναμέτρηση για την Ουκρανία.
Όπως αναφέρει το περιοδικό, σε περίπτωση που η διπλωματία δεν λειτουργήσει και οι εξελίξεις στην Ουκρανία αναγκάσουν τη Συμμαχία να εμπλακεί σε μία πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία, τότε τα μαντάτα είναι… μαύρα.
«Η Μόσχα έχει ένα βαρύ οπλοστάσιο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει για να διαλύσει στόχους του ΝΑΤΟ, ακόμη και πριν αυτό αντιληφθεί τι συμβαίνει», επισημαίνεται στην ανάλυση του «The National Interest».
Πιθανόν το δημοσίευμα να συνιστά ένα «καμπανάκι» προς την Ουάσιγκτον για το επικίνδυνο παιχνίδι που παίζει στην Ουκρανία, το οποίο ίσως αποβεί βόμβα που θα της «σκάσει» στα χέρια.
Και αυτό γιατί η συνδρομή των ΗΠΑ στη νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου σε επιχειρήσεις κατά ρωσόφωνων της νοτιοανατολικής Ουκρανίας ίσως τελικά δεν αποτρέψει μία εισβολή της Ρωσίας ως ειρηνευτική δύναμη ή και να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα προκαλώντας εμπλοκή του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το «The National Interest», πρώτο στον κατάλογο με τα «φονικά» όπλα της Ρωσίας είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι «Iskander». Τα βλήματα τους είναι εξαιρετικά ακριβή και μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση 400 χιλιομέτρων.
Επιπλέον, μπορούν να ελιχθούν σε πτήση και να πλήξουν ακόμη και κινούμενους στόχους βαθιά μέσα στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με παρατηρητές, όπως αναφέρει το περιοδικό, το ΝΑΤΟ θα προσπαθήσει να καταστρέψει τους «Iskander» στο πρώτο στάδιο της σύγκρουσης με τη Ρωσία. Ωστόσο, για να είναι επιτυχημένη μία τέτοια επιχείρηση θα πρέπει το ΝΑΤΟ να επικρατεί και στο εναέριο πεδίο της μάχης.
Κάτι τέτοιο όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο με τη δράση των μαχητικών αεροσκάφων της οικογένειας των Su-27. «Τα αεροσκάφη ήταν μία απάντηση στα αμερικανικά F-15, αλλά κινούνται με υψηλότερη ταχύτητα και έχουν απίστευτη ικανότητα ελιγμών.
Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει αναπτύξει ακόμη την τακτική για το Su-27, η οποία επιτρέπει στο αεροσκάφος να πολεμά εναντίον μαχητικών με τεχνολογία “stealth”»
Το τρίτο επικίνδυνο όπλο που διαθέτει η Ρωσία είναι οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι  S-400 «Triumph». «Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν να αντιμετωπίσουν στη μάχη τα πιο σύγχρονα συστήματα αεράμυνας. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η Συμμαχία αύξησε κατακόρυφα τις δαπάνες για την κατασκευή αντιαεροπορικών συστημάτων, αλλά αυτό έμοιαζε «οικονομική καταστροφή χωρίς αποτέλεσμα».
Τα S-400 είναι σχεδιασμένα για να καταστρέψουν τους στόχους του αέρα. Με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς μπορεί να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση 400 km, ενώ οι πύραυλοι μικρού βεληνεκούς είναι ικανοί να χτυπήσουν γρήγορους και ευέλικτους  στόχους. Επιπλέον μπορούν να καταστρέψουν και βαλλιστικούς πυραύλους.
«Έτσι, S-400, που βρίσκεται στο Καλίνινγκραντ, μπορούν να αποτελέσουν απειλή ακόμη και για στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ που γίνονται βαθιά στο εσωτερικό της Ευρώπης».
Τα υποβρύχια του τύπου 971 «Pike-B», είναι το τέταρτο στη λίστα επικίνδυνο οπλικό σύστημα, κι αυτό λόγω των όπλων που φέρει, συμπεριλαμβανομένων τορπιλών και πυραύλων cruise που μπορούν να χτυπήσει και στόχους σε θάλασσα και στεριά.
Ειδική αναφορά γίνεται στους πυραύλους «Caliber», που διαθέτουν τα συγκεκριμένα υποβρύχια και έχουν την ικανότητα καταστροφής στόχων και στην ξηρά σε απόσταση μεταξύ 300 έως 2.500 χιλιομέτρων.
Και τέλος, ένα άλλο τρομερό όπλο στα χέρια της Μόσχας είναι οι ειδικές δυνάμεις spetsnaz. «Αν μιλήσουμε για ένα όπλο όχι με την τεχνική έννοια του όρου, οι spetsnaz είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία στο οπλοστάσιο της Ρωσίας. Οι μονάδες αυτές θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε οποιαδήποτε σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, ίσως ακόμη και πριν η Συμμαχία συνειδητοποιήσει ότι η σύγκρουση άρχισε».
Άσχημα τα πράγματα λοιπόν για το ΝΑΤΟ, όπως παραδέχεται το «The National Interest» και σίγουρα δεν είναι μόνο αυτά τα πέντε όπλα που έχει στη διάθεση της η Ρωσία. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν υποτιμούνται και οι δυνατότητες της Συμμαχίας. Απλά αποδυναμώνονται σημαντικά στην «αυλή» της Ρωσίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βίντεο-μαρτυρία: Έλληνας πολεμιστής μαζί με έναν Ρώσο περιγράφουν πώς κατέρριψαν ένα Su-25 των Ουκρανών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ "ΕΛΛΗΝΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ
 

Ενα βίντεο-ντοκουμέντο στην εμπόλεμη ζώνη της Νέας Ρωσίας επιβεβαιώνει την εμπλοκή Ελλήνων ή ελληνικής καταγωγής πολεμιστών, στο πλευρό των ρωσόφωνων, όπως ήδη έχει αποκαλύψει το defencenet.gr.
Στο ρεπορτάζ μιλάει ένας πολεμιστής με το ψευδώνυμο "Κιρπίτς" που περιγράφει πώς με ένα ΑΚ-47 Kalashnikov κτύπησε ένα Su-25, ενώ τον κάλυπτε ένας άλλος πολεμιστής εθελοντής που κατονομάζεται ως "Ο Έλληνας" και μάλλον είναι ελληνικής καταγωγής κάτοικος της περιοχής.
Ακολουθεί ακριβής μετάφραση ολόκληρου του διαλόγου της συνέντευξης:
Δημοσιογράφος: Εδώ είναι ο μαχητής μας ο «Κιρπίτς» (σ.σ. πρόκειται για ψευδώνυμο που σημαίνει «τούβλο»). Είναι μαχητής του θρυλικού λόχου των «Μοτορόλα». Οι περισσότεροι μαχητές του λόχου είναι σαν αυτόν. Μόλις πριν μιλήσαμε με τον Ερμάκ. Και είχαμε μία καλή κουβέντα. Θέλεις να μας πεις από πού είσαι; (σ.σ. ρώτησαν τον Ερμάκ). Είναι από τη Ζαπορόζιε όπως και ο φίλος του ο Μποτσμάν, και τώρα θα πάρουμε συνέντευξη από τον Μποτσμάν. Πες μας πώς ξεκίνησε. Και… Κιρπίτς πες μας ποιο είναι το όνομά σου; 
Κιρπίτς: Βιτάλι
Δημοσιογράφος: Βιτάλι, πες μας πώς απόκτησες αυτό το παράσημο; Κοιτάξτε! Είναι ένας Σταυρός του Τάγματος του Αγίου Γεωργίου. Οι παραδόσεις της Μεγάλης Ρωσίας ανασταίνονται. Οι μαχητές μας πολεμούν και πάλι, όπως έκαναν οι προπάπποι τους. Και νικούν τον εχθρό. 
Κιρπίτς: Και ο Ερμάκ πήρε το ίδιο παράσημο!
Δημοσιογράφος: Και ο Ερμάκ πήρε το ίδιο παράσημο; Δεν ήθελε να μας το δείξει! Πες μας σε παρακαλώ, τι συνέβη;
Κιρπίτς: Δεν ξέρω. Πήρα το παράσημο για απλά πράγματα.
Δημοσιογράφος: Ποιος κτύπησε το αεροπλάνο; 
Κιρπίτς: Εγώ το κτύπησα!
Δημοσιογράφος: Πώς έγινε; Εγώ έτρεχα… ο τομέας μας είχε περικυκλωθεί… δεν προλάβαινα ούτε φωτογραφία να τραβήξω…! Κι εσύ το διέλυσες!
Κιρπίτς: Το περίμενα… Ήταν το τρίτο μαχητικό που επιτιθόταν.
Δημοσιογράφος: Στις 6 του μήνα ήταν ε;
Κιρπίτς: Δε θυμάμαι πότε ήταν. […] Το περίμενα (σ.σ. αεροπλάνο) και τότε άρχισε την επίθεση… και το κτύπησα με το όπλο μου, το αεροπλάνο είχε βουτήξει στα 300 μέτρα και πέταξε από πάνω μου… Και πυροβόλησα τον κινητήρα του!
Δημοσιογράφος: Και το όπλο σου είναι το ημι-αυτόματο Kalashnikov!
Κιρπίτς: Ναι!
Δημοσιογράφος: Δηλαδή αν είχες και δυνατότερο όπλο τι θα είχε συμβεί στο αεροπλάνο;
[Στο σημείο αυτό μπαίνει στο πλάνο ο «Έλληνας», ο οποίος αμέσως αγκαλιάζει το φίλο του «Κιρπίτς»]:
Έλληνας: Εγώ τον κάλυψα!
Κιρπίτς: Ναι αυτός με κάλυψε!
Δημοσιογράφος: «Έλληνα» μπορώ να σε δείξω;
Έλληνας: Ναι.
Δημοσιογράφος: Ο «Έλληνας» έχει μία κόρη. Πώς είναι η κόρη σου;
Έλληνας: Είναι όμορφη!
Δημοσιογράφος: Τα γενέθλιά της ήταν πρόσφατα, στις 6 του μήνα. Μετά από αυτό ο «Έλληνας» τραυματίστηκε την ίδια μέρα με τον «Κιρπίτς». Θα σας πω μία μικρή ιστορία. Δωμάτιο πανικού. Ένα sms ήρθε από τον Μποτσμάν, με 10 ώρες καθυστέρηση, οι «Μοτορόλα» το διάβασαν και άρχισαν να γελούν. Έχουμε μόνο δύο ελαφρά τραυματίες, τον «Έλληνα» και τον «Κιρπίτς». Όλα είναι καλά. Έφυγαν από το πεδίο της μάχης με τα ίδια τους τα πόδια. Οι «Μοτορόλα» και οι άλλοι πέθαναν στα γέλια. Και αυτοί που «έφυγαν με τα ίδια τους πόδια» είναι σήμερα εδώ και πολεμούν ξανά! Παιδιά τους ρωτάμε όλους. Ποια είναι η γνώμη σας: Πόσο θα κρατήσει αυτός ο πόλεμος; Και πώς θα τελειώσει; Σε ποια χώρα θα ζούμε τότε; Θα είναι ομοσπονδία; Δημοκρατία; Νέα Ρωσία; Μεγάλη Ρωσία;
Κιρπίτς: Νέα Ρωσία!
Δημοσιογράφος: Νέα Ρωσία! Ανεξάρτητη;
Κιρπίτς: Θα δούμε…
Δημοσιογράφος: Θα κρατήσει πολύ ο πόλεμος;
Κιρπίτς: Έτσι νομίζω. Δεν μπορώ να πω ημερομηνία, αλλά δε θα είναι σύντομα. 
Δημοσιογράφος: Έλληνα εσύ τι νομίζεις;
Έλληνας: Το ίδιο με τον Κιρπίτς.
Δημοσιογράφος: Και θα ζούμε στη Νέα Ρωσία τότε;
Έλληνας: Έτσι νομίζω ναι.
Δημοσιογράφος: Σας ευχαριστούμε παιδιά
.


 
 
 
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ


Ενα αποκαλυπτικό βίντεο για το τι δεν γνωρίζουν οι Αμερικανοί για το Ισραήλ. Το αποτέλεσμα είναι να νομίζουν οτι υπερασπίζοντας το Ισραήλ προωθούν τα συμφέροντά τους....




http://antipliroforisi.blogspot.gr/2014/07/blog-post_7429.html

ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΕ ΓΟΥΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ - ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

 
 
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Michel Sapin, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Christian Noyer και ο διευθύνων σύμβουλος της TOTAL, της μεγαλής πετρελαϊκής εταιρείας της Γαλλίας Christophe de Margerie ζήτησαν την αποδολαριοποίηση στις συναλλαγές της χώρας και την χρήση πλέον του ευρώ ως εναλλακτικού αποθεματικού νομίσματος σε μία εξέλιξη που συμβαίνει για πρώτη φορά.
 
Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της TOTAL, Christophe de Margerie μάλιστα είπε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να πληρώνει η Γαλλία σε δολάρια το πετρέλαιο που αγοράζει και ότι μπορεί να χρησιμοποιεί το ευρώ.
 
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ συμφώνησε με την παραπάνω θέση προτείνοντας "ενεργή χρήση" του ευρώ στις διεθνείς συναλλαγές της Γαλλίας αντί του δολαρίου.
 
Ουσιαστικά πρόκειται για την έναρξη των γαλλικών "αντιποίνων" για το οικονομικό πρόστιμο ύψους 10 δισ.δολαρίων που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην μεγάλη γαλλκή τράπεζα  BNP Paribas για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί σε ορισμένες χώρες από την Ουάσιγκτον.
 
Ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Christian Noyer τόνισε μάλιστα ότι πλέον η Γαλλία μπορεί αν δέχεται και γουάν από την Κίνα και όιχι δολάρια στο και αυτό μπορεί να συμβεί με όλα τα κράτη της ΕΕ: "Δεν χρειάζεται η χρήση του δολαρίου, μπορείς να πληρώσεις με ευρώ ή γουάν. Η Τράπεζα της Γαλλίας και η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ήδη εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, και υπέγραψαν και σχετικό μνημόνιο".
 
Η Γαλλία δεν είναι η μόνη χώρα που θέλει να τελειώσει την ηγεμονία του δολαρίου. Η Κίνα ήδη πολλές συναλλαγές της τις κάνει σε γουάν, η δε ουκρανική κρίση οδηγεί τάχιστα προς την αποδολαριοποίηση.Ήδη από το 2013 η Αυστραλία αν και σύμμαχος των ΗΠΑ στις συναλλαγές της με Κίνα χρησιμοποιεί το γουάν που κοστίζει φθηνότερα από το δολάριο.
 
Πάντως ακόμα οι Αμερικανοί αναλυτές αρνούνται να πιστέψουν ότι το εθνικό τους νομισμα θα χάσει "βάρος" , αν και καταλαβαίνουν το προφανές.
 
Ο Ian Stannard, στρατηγικός αναλυτής στη Morgan Stanley στις συναλλαγματικές ισοτιμίες στην Ευρώπη είπε: "Η Ασία και η Κίνα συναλλάσσονται με τοπικά νομίσματα, νόμιζω ότι θα συνεχιστεί αυτό αλλά δεν θα αποτελέσει απειλή στην κυριαρχία του δολαρίου"!
 
Αυτό, πριν μάθει την θέση των Γάλλων...
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέρασε το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ", με 51 "ναι" των πρασινομπλέ μοσχαριών που αποφάσισαν για 10 εκ Έλληνες

Πέρασε το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ", με 51 "ναι"
Μετά από έντονη συζήτηση, "πέρασε" το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ", με 51 "ναι". Τι είπαν οι κοινοβουλευτική εκπρόσωποι. Δημοψήφισμα ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Με 51 "ναι", 46 "όχι" και έναν βουλευτή να ψηφίζει "παρών", υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο "Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας" (μικρή ΔΕΗ).
Για τα άρθρα 1, 2, 4, 9, 10 και το ακροτελεύτιο άρθρο "ναι" ψήφισαν 51 βουλευτές, "όχι" 46 βουλευτές και "παρών" 1 βουλευτής.
Βάσει των τοποθετήσεων στη συζήτηση που προηγήθηκε, υπέρ τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και κατά ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΧΑ, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές....

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε απόψε και επί του συνόλου, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για την κατάθεση των προτάσεων των κομμάτων για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ήδη η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, με δήλωσή της στο Τμήμα ενημέρωσε ότι το κόμμα της καταθέτει πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Οι ΑΝΕΛ ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος βάσει του άρθρου 44 του Συντάγματος με την επίκληση σοβαρού κοινωνικού λόγου.

Άμεση σύγκληση της ολομέλειας ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης και η μεγάλη πλειοψηφία των ανεξάρτητων βουλευτών συντάσσονται απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια για εκποίηση της ΔΕΗ με παράκαμψη της Ολομέλειας της Βουλής, αλλά και της λαϊκής βούλησης.

Ακόμη κι αν η "επιλεγμένη" πλειοψηφία του Α' Θερινού Τμήματος εγκρίνει απόψε το νομοσχέδιο, πράγμα καθόλου βέβαιο, η εκχώρηση της ενέργειας στους ιδιώτες έχει μακρύ και δύσκολο δρόμο, καθώς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που κατά βάση έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και οι οποίοι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα εκπροσωπούν την κοινωνική πλειοψηφία, ζητούν να αποφανθεί ο ελληνικός λαός.

Την Τρίτη κατατέθηκε εν τω μεταξύ πρόταση για δημοψήφισμα από 15 ανεξάρτητους βουλευτές.

Την πρόταση υπογράφουν οι Πάρις Μουτσινάς, Μάρκος Μπόλαρης, Νίκος Σταυρογιάννης, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Κώστας Γιοβανόπουλος, Μίκα Ιατρίδη, Βασίλης Καπερνάρος, Γιώργος Κασαπίδης, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Νταβρής, Θόδωρος Παραστρατίδης, Πέτρος Τατσόπουλος, Θοδώρα Τζάκρη.

Υψηλοί τόνοι από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η αντιπαράθεση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται της νομοθετικής πρωτοβουλίας της και την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για ξεπούλημα και παράδοση σε ιδιωτικά συμφέροντα του ενεργειακού πλούτου της χώρας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αναστάσιος Νεράντζης έκανε λόγο για λύση δοκιμασμένη και επιτυχημένη που αναμένεται βάσιμα να οδηγήσει στην πτώση των τιμών και στη διενέργεια των απαραίτητων αναπτυξιακών επενδύσεων.

Παράλληλα, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για κενό θέσεων και έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας από μια κυβέρνηση που δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση. «Η ΔΕΗ δεν είναι περιουσία ούτε του πρωθυπουργού, ούτε του υπουργού ούτε δική σας των βουλευτών και δεν μπορείτε να δεσμεύσετε τη χώρα και την επόμενη κυβέρνηση, με δεδομένο ότι δεν έχετε την πολιτική νομιμοποίηση γιατί έχετε χάσει την πλειοψηφία με βάση το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Λαφαζάνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος τόνισε την ανάγκη η Βουλή να έχει ενεργό ρόλο τόσο στη διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού όσο και στο τελικό κείμενο της σύμβασης. Παράλληλα, ζήτησε να γίνουν δεκτές τρεις βασικές διασφαλίσεις που ζητά το ΠΑΣΟΚ με τροπολογίες που έχει καταθέσει. Πρώτον, να διασφαλιστούν τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και τα προνόμια των τοπικών κοινωνιών. Δεύτερον, να διασφαλιστεί ότι η πώληση της ΔΕΗ θα γίνει με βάση τη λογιστική της αξία και σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα και, τέλος, να προσδιοριστεί με σαφήνεια και όχι αόριστα ότι τα χρήματα θα πάνε σε συγκεκριμένες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων της

«Εμείς λέμε ένα ξεκάθαρο "όχι" στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και λέμε ένα ξεκάθαρο "ναι" στο δημοψήφισμα» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Ακόμα, έκανε λόγο για εθνικό κίνδυνο με ξεπούλημα της ΔΕΗ που θέτει αυτόματα θέμα ενεργειακής ασφάλειας της χώρας. Ο κ. Κασιδιάρης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία, γιατί -όπως είπε- απαξιώνει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής για το δημοψήφισμα, ενώ χαρακτήρισε υποκριτικές τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ, καλώντας τα δυο κόμματα να μην διαφοροποιηθούν, διότι «έτσι, θα αποδεχτεί ότι παίζουν το παιχνίδι της μνημονιακής χούντας».

«Κανένα όφελος δεν θα έχει ούτε η χώρα ούτε οι καταναλωτές από τη διάλυση και διάσπαση της μεγαλύτερης κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Θωμάς Ψύρρας και πρόσθεσε: «Με τέτοιες τακτικές ξεπουλήματος της ΔΕΗ δεν εξυπηρετούνται οι δομές της, δεν προάγεται ο ανταγωνισμός προς όφελος των καταναλωτών, δεν ωφελείται η χώρα και η ανάπτυξη».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παίζει με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού», καθώς -όπως υποστήριξε- «κανένα όφελος δεν θα έχει ούτε η χώρα, ούτε οι καταναλωτές, ούτε οι εργαζόμενοι, από το ξεπούλημα και την διάλυση της ΔΕΗ, αλλά οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι». Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, ο κ. Παφίλης τόνισε ότι το κόμμα του θα καταθέσει τη δική του πρόταση για ακύρωση του συνολικού πλαισίου απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και κατά του νομοσχεδίου για «μικρή ΔΕΗ». Παράλληλα υποστήριξε ότι παρά τις διαφορές που υπάρχουν στις προτάσεις των κομμάτων μπορεί το θέμα αυτό να συζητηθεί στην ολομέλεια, καθώς υπάρχει προηγούμενο -όπως είπε-, ώστε να κρίνει ο λαός ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά παλεύουν να είναι η ενέργεια δημόσιο αγαθό και ποιοι κρύβονται για να μην εκτεθούν ότι υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Μάρκος Μπόλαρης υποστήριξε ότι η πώληση της ΔΕΗ με τον τρόπο που γίνεται, εγείρει συνταγματικά ζητήματα. Κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, την κυβέρνηση ότι πουλάει τα αποθέματα του λιγνίτη ως περιουσία της ΔΕΗ, ενώ -όπως είπε- είναι περιουσία του ελληνικού λαού. «Εγείρεται μεγάλο ζήτημα αντισυνταγματικότητας, που αμφισβητεί το διαγωνισμό. Κόβουμε ένα "φιλέτο" για να το δώσουμε σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Παράλληλα, τίθεται τεράστιο ζήτημα μεταβίβασης καταναλωτικού κοινού, καθώς αγνοείται το Σύνταγμα» τόνισε ο κ. Μπόλαρης.

Επίθεση Μανιάτη στον ΣΥΡΙΖΑ

Ως μία από τις «μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις και κορυφαία αναπτυξιακή τομή της χώρας, προς όφελος της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για «κινήσεις τακτικισμού» σε ότι αφορά το δημοψήφισμα, ελλείψει επιχειρημάτων και προτάσεων και ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας απαιτεί καθαρές πολιτικές τοποθετήσεις και πιο ξεκάθαρες ιδεολογικές προσεγγίσεις, απαιτεί απόλυτη σαφήνεια αν η μεταρρύθμιση αυτή βοηθά ή όχι τη ΔΕΗ, αν βοηθά τα κοινωνικά στρώματα» επισήμανε ο κ. Μανιάτης

Ακόμα, ο υπουργός μίλησε για πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη ΔΕΗ ΑΕ, καθώς και για προνομιακές δεσμεύσεις υπέρ των τοπικών κοινωνιών, ενώ διαβεβαίωσε ότι «δεν πρόκειται να θιγεί ούτε κατά κεραία το κοινωνικό τιμολόγιο».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε ότι «η ΔΕΗ είναι αυτή που θα κάνει τη διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, η ίδια θα επιλέξει τον ανεξάρτητο, παγκόσμιου κύρους εκτιμητή που θα δώσει στο ΔΣ της εύλογη τιμή». Τόνισε δε, ότι τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση δεν θα πάνε ούτε στους δανειστές ούτε στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στο ταμείο της ΔΕΗ για επενδύσεις και αναβάθμιση των υποδομών της.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/07/51-10.html

ΑΡΘΡΟ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ


  
Τις σκοπιμότητες των εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται στην Ουκρανία, σε βάρος των ρωσόφωνων, με ευθύνη αποκλειστικά της Ουάσιγκτον επισημαίνι ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Ρέιγκαν, Πολ Γκρεγκ Ρόμπερτς και καλεί τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία, όπως έκανε στη Γεωργία και στην Κριμαία για να σώσει τους ρωσόφωνους και να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Με ένα άρθρο-φωτιά κατά των ΗΠΑ, με στόχευση ειδικά στην Ουάσιγκτον όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα «εγκλήματα πολέμου που απλώνονται από την Αφρική και την Μέση Ανατολή στην Ουκρανία» (έτσι τιτλοφορείται ο άρθρο) ο Πολ Γκρεγκ Ρόμπερτς κάνει λόγο για μια στρατιωτική εκστρατεία του Κιέβου, κατ’ εντολή της Ουάσιγκτον, κατά των ρωσικών πληθυσμών της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.
Αυτή η επιχείρηση έχει απροκάλυπτα χαρακτηριστικά εθνοκάθαρσης και καμένης γης και για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνει ο Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς «θα έπρεπε η κυβέρνηση Ομπάμα να δικασθεί για εγκλήματα πολέμου, όπως άλλωστε και αυτές του Μπους και του Κλίντον.
Στόχος της Ουάσιγκτον, κατά τον Πολ Γκρεγκ Ρόμπερτς είναι με τις σφαγές των αμάχων οι οποίες θα ενταθούν, να προκαλέσει μία στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και να πείσει τους υποτακτικούς της Ευρώπης να προβούν σε κυρώσεις κατά της Μόσχας. Και ποιος είναι ο απώτερος στόχος; Να πληγούν οι εμπορικές συναλλαγές και η επιχειρηματική σύνδεση που αναπτύσσεται μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού, η Ουάσιγκτον δεν διστάζει να προβαίνει σε εγκλήματα πολέμου, τα οποία φέρουν σε δύσκολη θέση τη Μόσχα. «Όσο όμως ο Πρόεδρος Πούτιν ακολουθεί μία διαλλακτική στάση σε αυτή την εξόντωση των ρωσόφωνων θα γίνεται συνένοχος στα εγκλήματα πολέμου και θα εκτίθεται».
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Πολ Γκρεγκ Ρόμπερτς καλεί τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να επέμβει στην Ουκρανία, όπως έκανε στη Γεωργία, ή την Κριμαία, «για να υπερασπιστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Δύση».
Διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό άρθρο του Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς και βγάλτε τα συμπεράσματα σας:
"Θα μπορούσε κανείς να σκεφθεί πως η αποστροφή της «διεθνούς κοινότητος» κατά της ακόλαστης σφαγής πολιτών σε οκτώ χώρες από την Ουάσιγκτον θα είχε επισύρει την έκδοση ενταλμάτων συλλήψεως από το Διεθνές Δικαστήριο Εγκλημάτων Πολέμου σε βάρος των προέδρων Κλίντον, Μπους και Ομπάμα και πολλών αξιωματούχων των καθεστώτων τους.
Αλλά το ομιλητικό τμήμα της «διεθνούς κοινότητας» -η Δύση- έχει πια εθισθεί στα εγκλήματα της Ουάσιγκτον κατά της ανθρωπότητας και δεν μπαίνει στον κόπο να διαμαρτυρηθεί. Πράγματι πολλές από αυτές τις κυβερνήσεις είναι συνένοχες στα εγκλήματα και θα μπορούσε κάλλιστα να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και γι’ αυτές.
Μόνη εξαίρεση είναι η Ρωσία. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέδωσε μια Λευκή Βίβλο των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κανόνων Δικαίου στην Ουκρανία. Οι προπαγανδόπληκτοι Αμερικανοί πιστεύουν ότι όλες οι παραβιάσεις στην Ουκρανία διαπράχθηκαν από Ρώσους. Η Λευκή Βίβλος τεκμηριώνει προσεκτικά και σωστά τις παραβιάσεις που σημειώθηκαν στην Ουκρανία από τον Δεκέμβριο 2013 έως τα τέλη Μαρτίου 2014.
Η Λευκή Βίβλος είναι διαθέσιμη, αλλά δεν θα ακούσετε τίποτα από τα συστημικά ΜΜΕ και είναι απίθανο να έχει μεγάλη δημοσιότητα στην Ευρώπη. Τα γεγονότα βρίσκονται σε τέτοια σύγκρουση με τη θέση της Δύσης ώστε η Λευκή Βίβλος να είναι γι’ αυτήν πηγή πολύ μεγάλης αμηχανίας.
Η σφαγή Ουκρανών με διαταγές της Ουάσιγκτον από την κυβέρνηση ανδρεικέλων στο Κίεβο έχει σημαντικά επιδεινωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες, δημιουργώντας περισσότερους από 100.000 πρόσφυγες που προστρέχουν στη Ρωσία για προστασία από βομβαρδισμούς από αεροπλάνα, πυροβολικό και τάνκς, εναντίον κατοικιών αμάχων.
Κάθε προσπάθεια της Ρωσίας να φέρει την Ουάσιγκτον, την Ε.Ε. και το Κίεβο σε διαπραγματεύσεις για μια ειρηνική λύση απέτυχε.
Η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρεται για διευθέτηση. Αναστατωμένη από την εξάρτηση των υποτακτικών της στο ΝΑΤΟ από την ρωσική προμήθεια ενέργειας και τις αυξανόμενες οικονομικές σχέσεις Ρωσίας και Ευρώπης, η Ουάσιγκτον επιδίδεται, μέσω των εντολοδόχων της στο Κίεβο, στη σφαγή πολιτών του ανατολικού και νοτίου τμημάτων της σημερινής Ουκρανίας, που άλλοτε αποτελούσαν τμήμα της Ρωσίας.
Η Ουάσιγκτον διακήρυξε ότι αυτοί οι πολίτες είναι «τρομοκράτες» και προσπαθεί να αναγκάσει τη Ρωσία να επέμβει στρατιωτικά για να τους προστατέψει. Η προστατευτική επέμβαση της Ρωσίας θα καταγγελλόταν τότε από την Ουάσιγκτον ως «εισβολή» και «προσάρτηση». Η Ουάσιγκτον θα χρησιμοποιούσε αυτή την προπαγάνδα, που θα «παίζονταν» από τα δυτικά ΜΜΕ, για να πιέσει την Ευρώπη να υποστηρίξει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Οι κυρώσεις θα πετύχαιναν να καταστρέψουν τις υπάρχουσες οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης.
Η Ουάσιγκτον δεν σημείωσε επιτυχία με την επιβολή κυρώσεων, επειδή, παρά την προθυμία των συνεργατών της, όπως η Μέρκελ, τα επιχειρηματικά συμφέροντα στη Γερμανία, την Γαλλία και την Ιταλία είναι εναντίον των κυρώσεων. Η Ουάσιγκτον ελπίζει πως αναγκάζοντας την Ρωσία να επέμβει, θα μπορέσει να την δαιμονοποιήσει αρκετά και να φιμώσει τα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά συμφέροντα με την προπαγάνδα.
Για να εξουδετερώσει το παιχνίδι της Ουάσιγκτον, ο Πούτιν ζήτησε από την ρωσική Βουλή να άρει την εξουσιοδότησή της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία. Σε αντίθεση με τους Αμερικανούς προέδρους Κλίντον, Μπους και Ομπάμα, ο Πούτιν δεν διεκδικεί το εξουσιαστικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί στρατιωτικές δυνάμεις χωρίς την εξουσιοδότηση της νομοθετικής εξουσίας.
Η απάντηση της Ουάσιγκτον στην διαλλακτικότητα του Πούτιν είναι να αυξήσει την σφαγή των αμάχων πολιτών, ενώ παράλληλα να διαψεύδει ότι συμβαίνει τέτοια σφαγή. Η Ουάσιγκτον είναι αποφασισμένη να αρνείται την ύπαρξη της σφαγής για την οποία ευθύνεται, μολονότι όλοι γνωρίζουν ότι το Κίεβο δεν θα τολμούσε να τα βάλει με τη Μόσχα χωρίς την στήριξη της Ουάσιγκτον.
Ο Πούτιν υπολογίζει ότι τα ευρωπαϊκά οικονομικά συμφέροντα θα επιβληθούν στα σκυλάκια του καναπέ της Ουάσιγκτον (σ.σ. εννοεί τους Ευρωπαίους πολιτικούς). Αυτός είναι ένας φέρελπις και αισιόδοξος υπολογισμός, αλλά η Ουάσιγκτον δουλεύει ήδη για να υπονομεύσει την αντίσταση των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών συμφερόντων. Χρησιμοποιώντας μαγειρευμένες κατηγορίες έκλεψε 9 δισεκατομμύρια δολάρια από την μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας επειδή είχε δοσοληψίες με χώρες που δεν εγκρίνει (την Κούβα και το Σουδάν).
Αυτό ήταν η προειδοποίηση της Ουάσιγκτον στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να συμμορφωθούν με τις κυρώσεις της. Είπε μάλιστα στη Γαλλία ότι το πρόστιμο θα μπορούσε να μειωθεί ή και να ακυρωθεί αν η Γαλλία έσπαγε το συμβόλαιό της με τη Ρωσία για την τη προμήθεια των δυο ελικοπτεροφόρων Mistral. Ετοιμάζονται και άλλες τέτοιες ενέργειες κατά των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, με σκοπό να τις εκφοβίσουν ώστε να πάψουν να αντιτίθενται στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
Η αλαζονεία της Ουάσιγκτον ότι μπορεί να αποφασίζει με ποιόν μια γαλλική τράπεζα μπορεί να συναλλάσσεται είναι εκπληκτική. Περισσότερο εκπληκτικό όμως είναι ότι η Γαλλία και η τράπεζα αποδέχονται τέτοια αλαζονεία και καταπάτηση της γαλλικής κυριαρχίας. Η γαλλική αποδοχή της ηγεμονίας της Ουάσιγκτον δείχνει ότι ένας κίνδυνος του υπολογισμού του Πούτιν είναι πως ποντάρει στο ότι τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων θα υπερισχύσουν του στρατηγικού συμφέροντος της Ουάσιγκτον.
Ο άλλος κίνδυνος στους υπολογισμούς του Πούτιν είναι ότι υποχωρώντας και ανεχόμενος την σφαγή των αμάχων από την Ουάσιγκτον καθίσταται συνένοχος των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητος που η Ουάσιγκτον διαπράττει. Όσο περισσότερο συνεχίζεται η σφαγή τόσο περισσότερο συνένοχη γίνεται η ρωσική κυβέρνηση.
Επιπλέον η πάροδος του χρόνου επιτρέπει στο Κίεβο να ενισχύει τις δυνάμεις του και στο ΝΑΤΟ να εφοδιάζει αυτές τις δυνάμεις με φονικότερα όπλα. Μια ρωσική επέμβαση, πολύ προηγουμένως θα είχε μιαν εύκολη επιτυχία, γίνεται πιο απαιτητική και χρονοβόρα όσο αυξάνουν οι δυνάμεις του Κιέβου.
Η μαριονέτα της Ουάσιγκτον στο Κίεβο κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να συμβιβασθεί με οποιαδήποτε συμφέροντα της Μόσχας ή με οποιαδήποτε αντίθεση των ουκρανικών επαρχιών στις ακραίες αντιρωσικές πολιτικές της κυβέρνησης ανθρωποειδών της Ουάσιγκτον, καθώς δεν παραδέχεται καμιάν ευθύνη για την κατάσταση, μέχρι πότε μπορεί ο Πούτιν να περιμένει την Μέρκελ ή τον Ολάντ να διαχωρίσουν τη θέση τους από της Ουάσιγκτον;
Η άλλη οδός για τον Πούτιν είναι να έρθει σε βοήθεια των Ουκρανών που υφίστανται την επίθεση. Ο Πούτιν θα μπορούσε να αποδεχθεί το αίτημα των επαναστατημένων επαρχιών να επανενωθούν με την Ρωσία, όπως έγινε με την Κριμαία, να διακηρύξει ότι το ανδρείκελο της Ουάσιγκτον, ο Ποροσένκο, είναι εγκληματίας πολέμου και να εκδώσει ένταλμα συλλήψεώς του και να στείλει τα ρωσικά στρατεύματα να αναμετρηθούν με τον στρατό του Κιέβου.
Εκτός της Δύσης αυτό θα καθιερώσει τον Πούτιν ως υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εντός της Δύσης θα ξεκαθαρίσει στους Ευρωπαίους υποτελείς της Ουάσιγκτον ότι οι συνέπειες της ευθυγράμμισής τους μαζί τους θα είναι να συρθούν σε ένα πόλεμο με τη Ρωσία και, πιθανότατα, επίσης με την Κίνα. Και οι Ευρωπαίοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από αυτούς τους πολέμους.
Το συντομότερο ο Πούτιν πρέπει να αντιληφθεί πως η λογικότητά του δεν βρίσκει ανταπόκριση στην Ουάσιγκτον. Η Ουάσιγκτον εκμεταλλεύεται την διαλλακτικότητα του Πούτιν για να εκθέτει τη Ρωσία.
Ο Πούτιν έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει τη σύγκρουση. Τώρα επιβάλλεται να κάνει το σωστό, όπως έκανε στη Γεωργία και στην Κριμαία».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τι θα γίνει στις 20 Ιουλίου κα Λαγκάρντ;

 
Περίεργα πράγματα....Η Κριστίν Λαγκαρντ μιλάει για αριθμολογία, σε συνέντευξη τύπου του ΔΝΤ! Μοιάζει να υποδεικνύει κάποιο προσχεδιασμένο γεγονός που θα λάβει χώρα στις 20 Ιουλίου, όπως επίσης φαίνεται να απευθύνεται σε κάποιους εκτός του εκεί ακροατηρίου της...
Για πολλούς σηματοδοτεί σε συνδυασμό με άλλα γεγονότα, πως στις 20/07 οι επικυρίαρχοι έχουν προγραμματίσει να αλλάξουν το παρόν οικονομικό σύστημα! Κάτι σαν plan B, αν το αντληφθήκαμε σωστά... (δείτε τον τελευταίο υπερσύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης) 
Πάντα με επιφύλαξη...
Πολλές φορές όταν ένα σχέδιο αποκαλύπτεται...αναβάλλεται.





Σύμφωνα με τον δημιουργό του βίντεο κάνει αναφορές στον μαγικό αριθμό 7 εννέα φορές στο βίντεο...

"7" references:
Αναφορές στο "7":

1:22 - "Now I'm going to test your numerology skills by asking you to think about the magic seven"
¨Τώρα θα ελέγξω τις ικανότητες σας στην αριθμολογία ζητώντας σας να σκεφτήτε τον μαγικό αριθμό επτά"
1:34 - "Most of you will know that seven is quite a number"
"Οι περισσότεροι από εσάς θα γνωρίζετε πως το 7 είναι σημαντικός αριθμός"
2:24 - "2014, you drop the zero, fourteen, two times, seven"
"2014 βγάλτε το μηδέν, δεκατέσσερα, δύο φορές το επτά"
4:08 - "It will mark the 70th anniversary, 70th anniversary, drop the zero, seven, of the Bretton Woods Conference that actually gave birth to the IMF" (7 + 0 = 7)
"Θα σημειώσει την εβδομηκοστή επαίτιο,70η επαίτιος, βγάζουμε το μηδέν, επτά 7, της συνδιάσκεψης του  Bretton Woods η οποία γέννησε το ΔΝΤ" (7+0=7)
4:22 - "And it will be the 25th anniversary of the fall of the berlin wall, 25th.." (2 + 5 = 7)
" Και θα είναι η 25η επαίτιος της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, 25η..." (2+5=7)
4:38 - "It will also mark the 7th anniversary of the financial market jietters"
"Θα σημειώσει την έβδομη επαίτιο των μεγάλων χρηματηστηριακών κρίσεων"
5:08 - "After those seven miserable years, weak and fragile"
"Μετά τα επτά αυτά μίζερα, αδύναμα και εύθραυστα χρόνια"
5:14 - "We have seven strong years"
"έχουμε επτά δυνατά χρόνια"
5:43 - "Now I don't know if the G7 will have anything to do with it" (G is also the 7th letter of the alphabet)
"Τώρα, δεν γνωρίζω αν οι G7 θα έχουν να κάνουν (θα έχουν σχέση) με αυτό" (Το γράμμα G είναι το έβδομο γράμμα του αλφαβήτου)


"2014" references:
1:18 - "The global economy and what we should expect for 2014"
2:19 - "So if we think about 2014"
2:24 - "2014, you drop the zero, fourteen, two times, seven"
3:54 - "So 2014 will be a milestone and hopefully a magic year in may respects"
5:05 - "So my hope and my wish for 2014"

To watch the full video go to:
https://www.youtube.com/watch?v=ZUXTz...

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ:
ACITHWOTE

ΕΚΤΕΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ: 

Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ… ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ – ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ …
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ … ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ – ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ .
ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ :
Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ !!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΙΔΕΑ !!!!!!
ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ Η ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΕΑΝ ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ … ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟ DNA ΣΑΣ.
ΤΟ DNA ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ !!!
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΕΜΑΣ !!!
ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΙΟΛΑΣ !!
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ – ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΥΛΗ -
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ !!!
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΝΟΗΣΗ !!!
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ !!!
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ !!!
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ !!!
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΕΛΛΗΝΑ – ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ , ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΛΕΣ ΕΥ ΣΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ !!
ΜΕΤΑ ΛΟΓΟΥ ΓΝΩΣΕΩΣ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ , ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , ΟΥΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 50 – 100 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ !!
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑ !!!
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕΣ`ΤΟΝ ΤΑΦΟ !!
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΜΕ ΧΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ !!
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ !!!
Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΕΧΕΙ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ :
ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ !! ΝΑ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙ !! ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ !! ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ !!!
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ !!!
ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΠΛΕΥΣΕΙ ΕΙΝΑΙ : Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !! Η ΗΘΙΚΗ !! ΚΑΙ Η ΑΡΕΤΗ !!
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ -
ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!
ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΗΘΙΚΗ !!
ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΡΕΤΗ !!
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ….
ΤΟ DNA ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ !!
ΤΟ DNA ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ !!
ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ – ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ !!
ΕΑΝ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ !!
ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ !!!
ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ E.N.D.
( 19-3-2013 )



http://alfeiospotamos.gr/?p=7968

Oι αρχαίοι Ελληνες γνώριζαν την απόλυτη αλήθεια...


ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΛΑΦΟΥΝ.

Ο άνθρωπος βρίσκεται συνεχώς σε μιά αέναη αναζήτηση για να κατανοήσει τι πραγματικά είναι, ποιά είναι η σχέση του με όλα τα άλλα που απαρτίζουν τον ορατό και αόρατο κόσμο, τι απογίνεται μετά το θάνατό του και τόσα άλλα θεμελιώδη ερωτήματα. Πρόσφατα μέσα από τις εξελίξεις της κβαντικής κυρίως φυσικής ο άνθρωπος έχει αρχίσει να κατανοεί πράγματα που γιά τα περισσότερα χρόνια της μακράς πορείας του φαίνονταν αδιανόητα, όπως ότι αυτός "δημιουργεί" αυτό που κατανοεί ως πραγματικότητα και ότι εντέλει αυτή είναι μία ψευδαίσθηση ουσιαστικά και συνεπώς "υφίσταται" "κάτι άλλο" που δεν υπακούει στις γνωστές χωροχρονικές συντεταγμένες... Και όμως αυτήν ακριβώς την θεώρηση για την ύπαρξη είχαν, απ' ότι έχει εκφρασθεί από πολλές πλευρές, και οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί.

Οι αρχαίοι αυτοί διανοητές, λοιπόν, έβλεπαν το φυσικό σώμα του ανθρώπου όχι ως κάτι ξεχωριστό, όπως λανθασμένα κάνει η επιστήμη έως τώρα, αλλά πάντοτε σε σχέση με την ψυχή που εδρεύει σε αυτό. Γι' αυτούς το σώμα είναι απλά το όργανο που αυτή χρησιμοποιεί και σώμα χωρίς ψυχή είναι κάτι αδιανόητο.
 Για τους Πυθαγόρειους και Πλατωνικούς η λέξη άνθρωπος σήμαινε κάτι πολύ περισσότερο από τον ορατό άνθρωπο και, στην κυριολεξία, με τον όρο αυτόν εννοούσαν αποκλειστικά τον άνθρωπο, ως το πνεύμα και την ψυχή την ενσαρκωμένη προσωρινά στο ανθρώπινο σώμα. «άνθρωπος εστί ψυχή σώματι χρωμένη» (Πλάτων, Τιμαίος 42 D, Φαίδων 111 Α). 
Η ψυχή έλκει την καταγωγή της από το νοητικό πεδίο, για να εκδηλώσει την διαπλαστική και οργανική της ικανότητα. Κατέχει διάμεση θέση μεταξύ νοητού και αισθητού και έρχεται να εμψυχώσει τα σώματα, γεννώντας το χώρο και το χρόνο. Αποτελεί τμήμα της παγκόσμιας ψυχής του κόσμου η οποία μερίζεται σε ατομικές ψυχές, με σκοπό την απόκτηση της εμπειρίας του υλικού πεδίου.

Συμβατά με την θεώρηση αυτή των αρχαίων Ελλήνων και σύμφωνα με τις νεότερες απόψεις της επιστήμης, είναι και τα όσα ο καθηγητής Robert Lanza πρεσβεύει και τα οποία εδράζονται κυρίως στην κβαντική φυσική. Η θεωρία αυτή που έχει αναπτύξει λέγεται biocentrism (βιοκεντρισμός) και αναπτύσσει τις παρακάτω βασικές δοξασίες.

Η θεωρία του biocentrism διδάσκει ότι ο θάνατος, όπως τον γνωρίζουμε, είναι μια ψευδαίσθηση που δημιουργείται από τη συνείδησή μας. «Πιστεύουμε ότι η ζωή είναι μόνο η δραστηριότητα του άνθρακα και ενός μείγματος μορίων – ζούμε και στη συνέχεια σαπίζουμε στο έδαφος», λέει ο επιστήμονας στην ιστοσελίδα του. Και συνεχίζει ο Lanza: Οι άνθρωποι πιστεύουμε στο θάνατο, επειδή «έχουμε διδαχθεί ότι θα πεθάνουμε», ή πιο συγκεκριμένα, επειδή στη συνείδησή μας το σώμα μας και η ζωή μας συνδέονται άμεσα, ​​και επειδή γνωρίζουμε ότι οι οργανισμοί πεθαίνουν.
Η θεωρία του biocentrism, ωστόσο, εξηγεί ότι ο θάνατος δεν μπορεί να είναι τερματικόςσταθμός όπως πιστεύουμε ότι είναι. Biocentrism είναι η θεωρία των πάντων και προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις το «κέντρο της ζωής». 
Είναι η πεποίθηση ότι η ζωή και η βιολογία είναι ύψιστης σημασίας για την πραγματικότητα και ότι η ζωή δημιουργεί το σύμπαν, και όχι το αντίστροφο. Αυτό υποδηλώνει ότι η συνείδηση ​​ενός ατόμου καθορίζει το σχήμα και το μέγεθος των αντικειμένων στο σύμπαν.
Ο Lanza χρησιμοποιεί το παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας. Βλέπουμε τον ουρανό μπλε, αλλά τα κύτταρα στον εγκέφαλό μας θα μπορούσαν να αλλάξουν ώστε να βλέπουμε τον ουρανό πράσινο ή κόκκινο. Πρόσθεσε επίσης ότι όλα όσα μπορούν ενδεχομένως να συμβούν, συμβαίνουν κάποια στιγμή στα πολυσύμπαντα, και αυτό σημαίνει οτι ο θάνατος δεν μπορεί να υπάρξει «πραγματικά». Αντ ‘αυτού, είπε ότι όταν πεθαίνουμε η ζωή μας γίνεται ένα «αιώνιο λουλούδι που επιστρέφει για να ανθίσει στο πολυσύμπαν». Και συνέχισε: «Η ζωή είναι μια περιπέτεια που ξεπερνά το συνήθη γραμμικό τρόπο σκέψης μας».

Ο Lanza αναφέρει το περίφημο πείραμα της διπλής σχισμής για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του. Στο πείραμα, όταν οι επιστήμονες παρακολουθούν ένα σωματίδιο να περνά μέσω δύο σχισμών σε ένα φράγμα, το σωματίδιο συμπεριφέρεται σαν μια σφαίρα και περνά, ή μέσα από τη μια σχισμή, ή την άλλη. Ωστόσο, εάν ένα άτομο δεν παρακολουθεί το σωματίδιο, αυτό λειτουργεί σαν ένα κύμα, δηλαδή περνά μέσα από τις δύο σχισμές ταυτόχρονα. Αυτό αποδεικνύει ότι η ύλη και η ενέργεια μπορεί να εμφανίσουν χαρακτηριστικά και των κυμάτων και των σωματιδίων, και ότι η συμπεριφορά των αλλαγών των σωματιδίων βασίζεται στην αντίληψη και τη συνείδηση ​​ενός ατόμου.

http://thesecretrealtruth.blogspot.com
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters