Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Δεν ζούμε τρέχουμε

Η μοναξιά του δρομέα μεγάλων αποστάσεων.
Δεν ζούμε, τρέχουμε.
Όλο τρέχουμε, κάτι να προλάβουμε, κάτι να κάνουμε, κάποιον να δούμε, κάτι να πληρώσουμε, κάτι να ακούσουμε, κάτι να μάθουμε, κάτι να διαβάσουμε, κάτι.
Απ’ τη στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας μέχρι να τα κλείσουμε, τρέχουμε.
Ακόμα και τις στιγμές που ξεκουραζόμαστε, ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο μας, ακόμα και τότε κάτι πρέπει να κάνουμε.
«Τι κάνεις;»
«Τίποτα»
(αυτή είναι η πιο ανησυχητική απάντηση)
«Τι κάνεις;»
«Τρέχω»
(αυτή είναι η πιο συνηθισμένη απάντηση)
Αν μείνεις για μια ώρα χωρίς να κάνεις τίποτα, απλώς κοιτώντας τον τοίχο ή το δέντρο απέναντι, αισθάνεσαι ενοχές.
Αν σε δουν να μένεις έτσι για μια ώρα, χωρίς να κάνεις τίποτα, απλώς κοιτώντας τον τοίχο ή το δέντρο απέναντι, θα σου προτείνουν αντικαταθλιπτικά.
Γιατί πέρα από τις δουλειές που πρέπει να κάνεις, πέρα από τα καθήκοντα σου, θα μπορούσες να αξιοποιήσεις αυτή την ώρα, διαβάζοντας, ακούγοντας μουσική, κάνοντας γυμναστική -αντί να χάνεις το χρόνο σου.
Λες και η ώρα του ρεμβασμού είναι χαμένη ζωή.
Λες και η υπόλοιπη ζωή, όπου όλο τρέχουμε κάτι να προλάβουμε, είναι κερδισμένη ζωή.
Ακόμα και τα παιδιά μας τα γαλουχούμε με το ιδανικό της άοκνης προσπάθειας.
Ερεθίσματα, ακόμα περισσότερα ερεθίσματα, καταιγισμός ερεθισμάτων από την κούνια, μην τυχόν και δεν ακούσει Μότσαρτ, μην τυχόν και δεν μιλήσει ως τα δύο, και περισσότερα ερεθίσματα μετά, και παιχνίδια εκπαιδευτικά και διάβασμα και μουσική προπαιδεία και εξωσχολικές δραστηριότητες και εποικοδομητικό παιχνίδι (λες και το παιχνίδι μπορεί να είναι κάτι άλλο) και dvd και τάμπλετ και κολυμβητήριο και δύο ξένες γλώσσες από νωρίς (γιατί τότε μαθαίνουν πιο εύκολα), τα παιδιά μας τρέχουν πίσω μας κι αυτά.
Τρέχουμε εμείς, τρέχουν και τα παιδιά μας.
Πρέπει πάντα να κάνεις κάτι, να μην «χάνεις τον καιρό σου», να μη σπαταλάς τον καιρό σου.
Όμως αυτή η άδεια ώρα είναι ανάγκη του ανθρώπου.
Όταν αφήνουμε τον νου μας να αδειάσει, τότε πλησιάζουμε περισσότερο τον πυρήνα μας.
Γιατί όλα όσα μάθαμε κι όλα όσα μαθαίνουμε, όλα όσα κάνουμε και όλα όσα τρέχουμε να προλάβουμε (all that you give, all that you deal, all that you buy -beg, borrow or steal), είναι ενδύματα του νου και όταν τον νου τον βαρυφορτώνεις τότε αυτός, αναπόφευκτα κάποια στιγμή, καταρρέει.
Οι ψυχικές ασθένειες είναι η πανδημία του σύγχρονου πολιτισμού. Κατάθλιψη, ψυχαναγκασμοί, φοβίες και κυρίως άγχος.
Γιατί τρέχουμε. Τρέχουμε να προλάβουμε τη ζωή και δεν καταλαβαίνουμε ότι η ζωή έχει μείνει πίσω.
Αυτό που κυνηγάμε είναι η fata-morgana των προσδοκιών που πρέπει να έχουμε.
Γιατί πρέπει να είμαστε επιτυχημένοι, πρέπει να έχουμε περισσότερα λεφτά, πρέπει να είμαστε καλλιεργημένοι-έξυπνοι-όμορφοι-γυμνασμένοι-αδύνατοι-χαρούμενοι-ευτυχισμένοι, πρέπει να έχουμε τα πιο έξυπνα παιδιά, και πρέπει να ξεπεράσουμε τους άλλους, να έχουμε περισσότερα λεφτά από τους άλλους, να είμαστε πιο καλλιεργημένοι-έξυπνοι-όμορφοι-γυμνασμένοι-αδύνατοι-χαρούμενοι-ευτυχισμένοι από τους άλλους…
Πρέπει να κάνουμε, πρέπει να είμαστε, πρέπει να έχουμε κάτι παραπάνω και κάτι παραπάνω και όλο τρέχουμε για να το έχουμε και όλο πασχίζουμε για να πετύχουμε αυτό το κάτι παραπάνω, αυτό το μεγάλο, και τελικά έρχεται μια στιγμή όπου καταλαβαίνεις ότι έχασες εκείνο το μικρό και «λίγο παρακάτω» που είχες.
Δεν απόλαυσες το σώμα σου και την νεότητα σου, γιατί πάντα ήθελες να είσαι πιο αδύνατος/η, πιο όμορφος/η, πιο sexy, πιο Μπραντ Πητ/Αντζελίνα Τζολί.
Όταν όμως είσαι ογδόντα χρονών και κοιτάς τις φωτογραφίες της νεότητας καταλαβαίνεις ότι ήσουν πιο όμορφος/η απ” όσο πίστευες τότε.
Δεν απόλαυσες τον σύντροφο σου, γιατί διαρκώς γκρίνιαζε και δεν έβγαζε αρκετά λεφτά, και δεν ήταν αρκετά ρομαντικός-όμορφος-ερωτικός και γιατί δεν πρόλαβες να ασχοληθείς μαζί του, είχατε το Τρέξιμο.
Αλλά στα ογδόντα, όταν πια δεν θα τον έχεις δίπλα σου, νοσταλγείς τη γκρίνια του και τα ελαττώματα του και εκείνον τον χαζό τρόπο που σου έλεγε: «Ε, ναι, σ” αγαπώ. Πάλι τα ίδια θα λέμε;»
Δεν απόλαυσες τα παιδιά σου, γιατί έπρεπε να τα στείλεις στον παιδικό σταθμό ώστε να μπορείς να τρέχεις για να τους προσφέρεις τα πάντα και έπρεπε να τα προετοιμάσεις για το νηπιαγωγείο, να τα στείλεις διαβασμένα στο δημοτικό, να τα στείλεις να μάθουν αγγλικά-γαλλικά-μουσική-θέατρο-μπαλέτο-υπολογιστές, και έπρεπε να διαβάζουν όλη μέρα για να περάσουν στο πανεπιστήμιο και μετά έφυγαν από το σπίτι πριν να το καταλάβεις.
Και στα ογδόντα σου, κοιτάς τις φωτογραφίες των παιδιών σου και καταλαβαίνεις ότι δεν πρόλαβες να τα αγκαλιάσεις όσο ήθελες, δεν πρόλαβες να παίξεις μαζί τους, γιατί έπρεπε να τρέχεις και έπρεπε να τρέχουν κι εκείνα.
Κοιτάς πίσω και καταλαβαίνεις ότι δεν πρόλαβες τίποτα.
Ούτε τους φίλους σου να δεις ούτε τους γονείς σου να καταλάβεις ούτε έρωτες να ζήσεις ούτε να χορέψεις ούτε να κάνεις αυτά που θεωρούσες σημαντικά όταν ήσουν παιδί.
Κι αυτό σου φαίνεται παράξενο. Όλο έτρεχες κι όμως δεν πρόλαβες.
Γιατί έτρεχες τότε; Για να πληρώσεις όλους τους λογαριασμούς; Μα ακόμα χρωστάς και νέοι λογαριασμοί έρχονται κάθε μέρα.
Και καταλαβαίνεις ότι έτρεχες για να επιβιώσεις.
Λυπάμαι που στο λέω, αλλά τώρα, στα ογδόντα, δεν έχεις χρόνο για τύψεις.
Έχεις λίγο χρόνο να ζήσεις ακόμα, μην τον χαραμίσεις σε τύψεις γι’ αυτά που δεν έζησες. Άλλωστε ο χρόνος πάντα έτσι είναι, λίγος, όσων χρονών και να είσαι.
Πάρε μια βαθιά ανάσα και άδειασε τον νου σου.
Μην τρέχεις πια. Στάσου!
Κι αν δεν είσαι ογδόντα, αν έχεις μικρά παιδιά, πιάστα απ’ το χέρι, αγκάλιασέ τα, παίξε μαζί τους. Τόσο γρήγορα, πριν να το καταλάβεις, δεν θα θέλουν να τα κρατάς απ’ το χέρι, δεν θα είναι παιδιά.
Κι εσύ δεν θα είσαι νέος, ζωντανός για πολύ ακόμα. Ένα ανοιγόκλεισμα των ματιών διαρκεί η ζωή, όσο και να τρέχεις.
Στάσου! Πάρε μια ανάσα.
***
«Η μοναξιά του δρομέα μεγάλων αποστάσεων» είναι ένα διήγημα του Άλαν Σίλιτοου. Έγινε ταινία από τον Τόνι Ρίτσαρντσον, το 1962 και τραγούδι από τους Iron Maiden
sanejoker.info

edwhellas.gr
http://www.katohika.gr/2014/10/den-zoume-trexoume.html

«δος ημίν σήμερον»

«δος ημίν σήμερον» Φτώχεια λέγεται η κατάσταση εκείνη κατά την οποία η επιβίωση αποτελεί την πρώτη και σχεδόν τη μοναδική φροντίδα του ανθρώπου. Ο φτωχός δεν ζει, επιβιώνει όταν μπορεί να επιβιώσει. Το σύνθημα “ζωή, όχι επιβίωση” παραπέμπει στη σταθερή απαίτηση του ανθρώπου, από τότε που έγινε sapiens (σκεπτόμενος), να αποδεσμευτεί κάποτε από τον αγώνα για την επιβίωση και να μπει στη ζωή χωρίς αγωνία.
Πέρασαν πολλοί αιώνες από τότε που ο άνθρωπος κατάλαβε πως σκοπός της ύπαρξής του δεν είναι η επιβίωση, όπως στα ζώα, αλλά η ζωή. Κι ωστόσο το σύνθημα «ζωή, όχι επιβίωση» διατηρεί πάντα τη σημασία που είχε την εποχή του ανθρώπου του Νεάντερταλ. Είναι λίγοι αυτοί που πράγματι ζουν. Οι περισσότεροι είτε -επιβιώνουν, είτε ψευτοζούν με το φόβο πως θα χάσουν ακόμα και τη δυνατότητα της επιβίωσης που εξασφάλισε στους περισσότερους ο καπιταλισμός.
Ο καπιταλισμός όντως εξασφάλισε στους περισσότερους τη δυνατότητα της επιβίωσης. Γιατί, τα πριν απ’ αυτόν κοινωνικά συστήματα θα μπορούσαν να έχουν ως σύνθημα «επιβίωση, όχι θάνατος», Η διαφορά ανάμεσα στα δύο συνθήματα είναι προφανής. Σήμερα, μπορεί να επιβιώσει κανείς ασκώντας, ας πούμε το «επάγγελμα» του ζητιάνου. Όμως, σκεφτήκατε ποτέ πως στο Μεσαίωνα και ζητιάνος να ήσουν και να εξαρτούσες τη ζωή σου αποκλειστικά από την ελεημοσύνη θα ήταν δύσκολο να επιβιώσεις.
Ήταν τόσο λίγοι οι πλούσιοι τότε, που κι αν φανταστούμε όλους τους πλούσιους ελεήμονες και φιλάνθρωπους θα κατάφερναν να κάνουν να επιβιώσουν διά της ελεημοσύνης μόνο ένα εντελώς ασήμαντο μέρος από τις στρατιές των εξαθλιωμένων. Αυτή η κατάσταση θα διαρκέσει κάπου 13 αιώνες, από τους λεγόμενους Σκοτεινούς Χρόνους που διαδέχονται την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας τον 50 αιώνα, μέχρι τον 180 ή τον 190 αιώνα.
Η φεουδαρχία, που αρχίζει να οργανώνεται σε κοινωνικό σύστημα μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, βάζει μια στοιχειώδη τάξη στο χάος που προκαλεί αυτή η παταγώδης πτώση, τότε που οι μάζες των λαών της Ευρώπης εγκαταλείπονται στην κακή τους μοίρα καθώς οι δούλοι χάνουν τους δουλοκτήτες που τους εξασφάλιζαν ένα κομμάτι ψωμί. Κανείς καλλιεργητής δεν αφήνει το βόδι να ψοφήσει από την πείνα. Κι αν βρεθεί μπροστά στο δίλημμα, θα προτιμούσε ίσως να πεθάνει το παιδί του ή ο γονιός του, που δεν μετέχουν στην παραγωγική διαδικασία, παρά να καταστραφούν τα μέσα παραγωγής που για αιώνες είναι τα ζώα ή οι άνθρωποι που αντιμετωπίζονται σαν ζώα στο δουλοκτητικό σύστημα παραγωγής.
Μέχρι τον 180 ή τον 190 αιώνα, λοιπόν, το σύνθημα «ζωή, όχι επιβίωση» θα μπορούσαν να το κάνουν πράξη μόνο οι ελάχιστοι πλούσιοι της εποχής, ενώ για την απέραντη μάζα των εξαθλιωμένων το σύνθημα «επιβίωση, όχι θάνατος» θα ηχούσε εφιαλτικά, αν υπήρχε. Δεν πρέπει να μας εξαπατούν οι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν τα 1.300 χρόνια, που η φτώχεια είναι κυρίαρχη κατάσταση σ’ όλο τον κόσμο. Γιατί, όποιος κι όσος πολιτισμός εμφανίστηκε αυτά τα χρόνια είναι δημιούργημα των ελαχίστων πλούσιων που, όταν δεν είχαν ανάμεσά τους ικανούς ανθρώπους, έπαιρναν στη δούλεψή τους τούς εκ των εξαθλιωμένων ταλαντούχους και τους έδιναν ένα κομμάτι ψωμί για να σκέφτονται και να δημιουργούν για λογαριασμό της άρχουσας τάξης ή για να παράγουν τέχνη προς τέρψιν της άρχουσας τάξης.
Δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως η συμφωνική μουσική, πχ, εμφανίστηκε, αναπτύχθηκε και ολοκληρώθηκε στην κλασική της μορφή μέσα στις αυλές των βασιλιάδων, των πριγκίπων και των αρχόντων από ταλαντούχους συνθέτες, που δεν είχαν καμιά σχέση με την άρχουσα τάξη. Ο Μπαχ, πχ, η πιο μεγάλη μορφή σ’ ολόκληρη την ιστορία της συμφωνικής μουσικής, πέρασε όλη του τη ζωή σαν μεροκαματιάρης παραγωγός έντεχνων ήχων στις αυλές των αρχόντων και ποτέ δεν χόρτασε ψωμί αυτός και η πολυμελής οικογένειά του. Σήμερα, όλοι οι χορτάτοι ακούν Μπαχ και νιώθουν «ρίγη συγκινήσεως» από τη θεία μουσική του, χωρίς να πολυνοιάζονται κάτω από ποιες συνθήκες δημιουργήθηκε αυτή η εκπληκτική μουσική.
Το γεγονός πως σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότεροι πλούσιοι απ’ όσους υπήρχαν πριν από έναν ή δύο ή δώδεκα αιώνες δεν σημαίνει και πάρα πολλά από πολιτιστικής απόψεως. Σημαίνει όμως πολλά από οικονομικής απόψεως. Διότι αυτοί που σκορπούν τα χρήματά τους ανοήτως, μπορεί να είναι ημιβάρβαροι, αλλά η βαρβαρότητα τους είναι νέου τύπου. Οι σύγχρονοι ημιβάρβαροι έχουν λύσει το πρόβλημα της επιβίωσης, χωρίς ωστόσο να έχουν λύσει το πρόβλημα της ζωής. Αντιλαμβάνονται την «καλή ζωή» σαν δυνατότητα να «τ’ ακουμπά» κανείς μέρα παρά μέρα, ας πούμε στα μπουζούκια, κάνοντας πλούσιους κι άλλους ομοίως ημιβάρβαρους που, μάλιστα, αυτοχαρακτηρίζονται «λαϊκοί καλλιτέχνες».


Παρά ταύτα, όμως, είτε βαρβαρίζων, είτε πολιτισμένος, ο πλούσιος είναι πλούσιος. Και είναι πάρα πολύ καλό μια κοινωνία να έχει πλούσιους, έστω κι αν σου γυρίζουν τ’ άντερα βλέποντας να μην ξέρουν τι να κάνουν τον πλούτο τους, σαν να νιώθουν αμηχανία που βρέθηκαν πλούσιοι, σαν να θεωρούν την κατάστασή τους αφύσικη, σαν να νοσταλγούν τον «παλιό καλό καιρό» της «έντιμης φτώχειας», τότε που η φτωχογειτονιά ήταν κάτι σαν θερμοκήπιο καλών αισθημάτων.
Ο καλός Θεός άκουσε την αγωνιώδη επίκληση «δος ημίν σήμερον» και κάτι έδωσε στα καλύτερα εκ των τέκνων του για σήμερα. Μη με ρωτάτε πώς κατάλαβε ότι αυτά είναι τα καλύτερα τέκνα του. Πάντως, σε κάποιους έδωσε και για σήμερα και για αύριο και για μεθαύριο και για όλη τους τη ζωή, που δεν είναι πλέον μια ζωή αφιερωμένη στην επιβίωση. Αν τους έδινε ο Θεός και μυαλό, θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα.
Η ανθρωπότητα, παρά την αύξηση του αριθμού των πλουσίων, παρά τη μείωση του αριθμού των φτωχών, συνεχίζει να έχει άλυτο το πρόβλημα της επιβίωσης όλων των ανθρώπων και όχι μόνο των προνομιούχων. Κι ενώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν σαν δασικό τους μέλημα την επιβίωση, αυτοί που έχουν λύσει το πρόβλημα της επιβίωσης σύντομα θα υποχρεωθούν να πάρουν μέτρα για τη ζωή τους. Ήδη οι μισοί οπλοφορούν για να αντιμετωπίσουν την πιθανή επίθεση εκείνων που δεν έχουν λύσει το πρόβλημα της επιβίωσης. Και, βέβαια, προκειμένου να επιβιώσει κανείς, και θα σκοτώσει και θα κλέψει, και θα ρημάξει.
Πάντως σ’ αυτόν τον τερατώδη αγώνα για την επιβίωση που συνεχίζεται, η φύση ευνόησε τη γυναίκα, ίσως γιατί τη χρειάζεται περισσότερο απ’ όσο τον άντρα για τη διαιώνιση του είδους. Ένας άντρας μπορεί να γονιμοποιήσει πολύ περισσότερες της μιας γυναίκες. Συνεπώς, μια κοινωνία με εκατό ας πούμε γυναίκες και με ένα μόνο άντρα θα μπορούσε να συνεχίσει την ιστορία της ανετότατα.
Η πανάρχαια πορνεία είναι μια οικονομικής φύσεως παραχώρηση της κοινωνίας προς την πολύ χρήσιμη για τη διαιώνιση του είδους γυναίκα. Κάθε γυναίκα έχει μια «φάμπρικα» ανάμεσα στα σκέλια της, που θα μπορούσε να τη βάλει μπροστά πάρα πολύ εύκολα, μέσα σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Και μη μου πείτε πως η πορνεία είναι ανήθικο πράγμα, γιατί στον αγώνα για την επιβίωση τίποτα δεν είναι ανήθικο. Η επιβίωση είναι α-ηθική, τοποθετείται πέραν της ηθικής, δεν είναι ανήθικη. Δεν υπάρχει ηθική για ζώα, ούτε για ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στη ζωώδη κατάσταση από ανάγκη.
Το λέει και ο Θουκυδίδης: όλοι οι άνθρωποι που αγωνίζονται για την επιβίωση τους βρίσκονται κοντά στην κατάσταση του ζώου και συνεπώς τοποθετούνται αυτόματα πέραν της ηθικής. Αλλά και πέραν της αισθητικής και πέραν των πάντων. Η φτώχεια, άλλωστε, κάνει πολύ καλή παρέα με την άγνοια, την αγραμματοσύνη, την πρόληψη, τη δεισιδαιμονία. Η φτώχεια περιορίζει ασφυκτικά τα όρια της ζωής και αποκλείει από τον άνθρωπο τη δυνατότητα για τον παραπέρα εξανθρωπισμό. Γιατί ο άνθρωπος είναι το μόνο ον στη φύση που δεν γεννιέται μόνο αλλά και γίνεται. Οι φτωχοί είναι καταδικασμένοι να περιορίζονται σε όσα τους χάρισε η φύση, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν μέσα από την κοινωνική ζωή τα φυσικά τους χαρίσματα.
Πριν από διακόσια μόλις χρόνια ευημερούσε μόλις το 10% του πληθυσμού της σημερινής αναπτυγμένης Ευρώπης και Αμερικής. Σταδιακά, η φτώχεια έπεσε από το 90% στο 30%. Σήμερα βρίσκεται κατά μέσο όρο στο 20%. Δηλαδή 20% των ανθρώπων στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο και όχι σ’ όλο τον κόσμο, γιατί αν επεκτείνουμε τη στατιστική σ’ όλο τον κόσμο θα μας στρίψει, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οξύτατο πρό6λημα επιβίωσης. Βέβαια, σε σχέση με το 90% των φτωχών του 180υ αιώνα, το σημερινό ποσοστό του 20% φαντάζει εντελώς ασήμαντο.
Αλλά δυστυχώς δεν επισημαίνονται τάσεις παραπέρα συρρίκνωσης, όπως γινόταν συνεχώς υπό καπιταλιστικό καθεστώς μέχρι το 1940 περίπου. Είναι βέβαιο, κι αυτό δεν το λένε μόνο οι μαρξιστές, πως ο καπιταλισμός εξάντλησε τις δυνατότητές του να μεταθέσει όλους από την κατάσταση της ένδειας στην κατάσταση της ευμάρειας.
Όμως, το καπιταλιστικό κατάλοιπο του 20% της αμετακίνητης φτώχειας αποκλείεται να μη δημιουργήσει κοινωνικά προβλήματα, αργά ή γρήγορα. Το 20% του πληθυσμού μιας αναπτυγμένης χώρας που είναι οι φτωχοί δεν είναι καθόλου μικρό για να γίνει αποτελεσματική μια αυθόρμητη επίθεση στα σούπερ μάρκετ.
Βέβαια, η σπουδαία καπιταλιστική εφεύρεση του επιδόματος ανεργίας, που το καπιταλιστικό καθεστώς δεν δίνει γιατί σκοτίζεται για τους άνεργους, αλλά γιατί νοιάζεται μην κάνουν γιουρούσι και γίνουν όλα ρημαδιό, θα είναι αποτελεσματική όσο υπάρχει κάποιο περίσσευμα από το 80% των λιγότερο φτωχών και των πλουσίων. Όμως, τι θα γίνει στο νέο κραχς (Η ηχοποίητη λέξη κραχ παράγεται από τον ήχο κρατς-κρουτς που κάνει μια οικοδομή την ώρα που καταρρέει).
Χάρη στο επίδομα ανεργίας, το 20% των φτωχών μπορούν και κρατιούνται στα ποδάρια τους. Και το μόνο που χρειάζεται ένας πεινασμένος για να κάνει έφοδο είναι να στέκεται στα ποδάρια του. Το επίδομα ανεργίας πρέπει να είναι καλά υπολογισμένο για να μην κρατιέσαι για πολύ στα ποδάρια σου.
Βασίλης Ραφαηλίδης

edwhellas.gr
http://www.katohika.gr/2014/10/dos-hmin-shmeron.html

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ.. ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ TO "FORMAΤ" ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Διαχρονικά, ο άνθρωπος που έχει στα χέρια του μόνο χρήματα, έχει αέρα κοπανιστό. Ο άνθρωπος που έχει χρυσό, καλλιεργήσιμη γη, σπόρους & πόσιμο νερό, κρατά την τύχη στα χέρια του.
Ο χρυσός… πλέον έχει συσσωρευτεί στα χέρια της ελίτ της γήινης πυραμίδας. Είναι συγκεντρωμένος στα παγκάρια των ¨ιδιωτών¨. Η ανθρωπότητα έχει στην κατοχή της το χάρτινο αντίκρισμα του χρυσού, δηλαδή τα χαρτονομίσματα, τα οποία ουδεμία αξία έχουν σε σχέση με τον πραγματικό πλούτο και τα υλικά αγαθά πρώτων αναγκών. Ακόμη και ο χρυσός των κρατών, δεν βρίσκεται στην κατοχή των κυβερνήσεων τους, αλλά σε άγνωστα ιδιωτικά χέρια. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, ούτε η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πρόσβαση στον χρυσό της. Υποτίθεται ότι φυλάσσεται στους χώρους των ομοσπονδιακών αποθεμάτων, και διοικείται από ένα 7μελές συμβούλιο στο ποιο τα 5 μελή είναι ιδιώτες και μόνο τα 2 διορίζονται από την εκάστοτε ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών! Τέρμα ο χρυσός από τα χέρια μας, η κατοχή του πρέπει να δηλώνεται, αλλιώς είναι παράνομος και κατάσχεται. Άρα μόνο (άχρηστα) χαρτονομίσματα…
Η καλλιεργήσιμη γη… είναι πλέον ταμπού για την νέα τάξη πραγμάτων, και συμφώνα με την ¨πράσινη ανάπτυξη¨ που πρέπει να επιβληθεί στον πλανήτη, δεν πρέπει κανείς να καλλιεργεί οτιδήποτε τρώγεται διότι μειώνεται ο υδροφόρος ορίζοντας του πόσιμου νερού, μολύνονται τα νερά από τα φυτοφάρμακα και παράγεται πολύ co2 (από την κτηνοτροφία) που επιβαρύνει την ατμόσφαιρα. Ήδη επιβάλλονται ποινές σε ερασιτεχνικές καλλιέργειες τύπου ¨κήπος σπιτιού¨. Τέρμα τα βότανα, η φρέσκια διατροφή και η αυτονομία του κήπου. Άρα μόνο από (πολυεθνικές) σουπερ μάρκετ και φαρμάκια...
Οι σπόροι… είναι ο αληθινός πλούτος της ανθρωπότητας. Η καλλιέργεια τους ανέθρεφε χιλιάδες χρόνια τώρα τους πολιτισμούς και εξευγένιζε τους βαρβάρους. Τώρα έχουν αποσυρθεί πάνω από 90% των αρχέγονων σπόρων και έχουν αντικατασταθεί με υβριδικούς σπόρους που διαλύουν το dna των ανθρώπων και μεταλλάσουν το ανθρώπινο είδος σε αχυράνθρωπο. Η πρόφαση είναι ότι οι νέοι σπόροι με γονίδια σκορπιού, κατσαρίδας ή ακόμη και ανθρώπινα, είναι ανθεκτικά στα βαρέα μέταλλα, όπως το αλουμίνιο και αναπτύσσονται πιο γρήγορα, ενώ αποδίδουν περισσότερη σοδιά. Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι οι σπόροι αυτοί είναι στείροι. Δηλαδή αν κρατήσεις έναν νέο σπόρο που έβγαλες από το φυτό που φύτεψες, για να τον ξανά φυτέψεις την επομένη χρονιά, τότε θα διαπιστώσεις ότι δεν πρόκειται να φυτρώσει τίποτα. Πρέπει πάλι να αγοράσεις σπόρους από τις πολυεθνικές εταιρείες. Άρα είσαι εξαρτημένος από τους έμπορους – δολοφόνους της φύσης...
Το πόσιμο νερό… είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό σε όλη την φύση. Είναι όμως έτσι; Συμφώνα με τον γενικό διευθυντή της nestle, το νερό δεν αποτελεί πλέον δημόσιο αγαθό, και όλα τα κράτη κατ΄εντολή του ΟΗΕ, στο όνομα της ¨πράσινης ανάπτυξης¨ ιδιωτικοποιούν πόσιμο νερό, εν αγνοία των πολιτών! Αν τολμήσεις να μαζέψεις νερό της βροχής, αυτό είναι ήδη παράνομο και θα διώκεσαι ποινικά. Άρα μόνο ελεγχόμενο νερό με 1000% περισσότερο χλώριο από τα επιτρεπόμενα ποσοστά...
Ας υποθέσουμε τώρα ότι παίζουμε ένα παιχνίδι…. ας πούμε μονόπολη, και έχουμε για πιόνια του παιχνιδιού … χαρτονομίσματα, χρυσό, γη, σπόρους και νερό. Εάν το παιχνίδι τέλειωνε ξαφνικά και ο ένας έχει στα χέρια του μόνο τα χαρτονομίσματα και ο άλλος όλα τα υπόλοιπα, ποιος θα είναι ο νικητής με διάφορα; Μα ασφαλώς αυτός που έχει τα λοιπά αγαθά πλην των χαρτονομισμάτων.
Ε λοιπόν σας λέω ότι η μονόπολη παίζεται από την δεκαετία του 60 έως και σήμερα και το παιχνίδι θα λήξει σύντομα και ξαφνικά. Η ανθρωπότητα θα έχει στα χέρια της λίγα ταλαιπωρημένα χαρτονομίσματα και η ελίτ θα έχει όλα τα υπόλοιπα. Όχι πως έχουν ανάγκη τα υπόλοιπα αγαθά, πλην του χρυσού που τους ενδιαφέρει άμεσα, άπλα τα πήραν για να μην τα έχεις εσύ στα δικά σου χέρια και γίνεις ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ, άρα ανεξέλεγκτος!
Τώρα κατάλαβες γιατί τα τελευταία 50 έτη θεσπιστήκαν χιλιάδες νόμοι & διατάξεις παγκοσμίως γύρω από την στέρηση της γης, του νερού και των σπόρων προς τους ανθρώπους; Για να είσαι εξαρτημένος από αυτούς, άρα και υποχείριο τους.
Ακόμη και τώρα υπάρχει χρόνος αυτονομίας και αυτοδυναμίας. Ακόμη και τώρα που δεν υπάρχουν χρήματα πλέον στις τσέπες σου. Μην πολεμάς το σύστημα με όπλα, ανακοινώσεις, λόγια και θυμό προς τους συνάνθρωπους σου επειδή νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν, γιατί έτσι γίνεσαι μέρος του συστήματος και το συντηρείς. Πολέμησε το σύστημα με την απομάκρυνση σου από αυτό, όσο πιο μακριά φεύγεις τόσο πιο πολύ το πολεμάς και το αποδυναμώνεις, όσο πιο αυτόνομος και ανεξάρτητος γίνεσαι τόσο πιο πολύ ισχυρός γίνεσαι απέναντι σου.
Το παιχνίδι με το χρυσό έχει γίνει πολλές φόρες στο παρελθόν και μιλώ για χιλιάδες χρονιά πίσω. Το χρυσό κόσμημα που έχεις, κάποτε ήταν χρυσός των ναϊτών, πιο πριν ήταν ρωμαϊκός, περσικός, αζτέκικος και ατλαντικός χρυσός. Ο χρυσός ανεβάζει τις αυτοκρατορίες και ο χρυσός τις ρίχνει. Αυτό το κίτρινο μέταλλο διαγράφει πολιτισμούς και κάνει επανεκκινήσεις. Τώρα είμαστε πολύ κοντά στην διάλυση αυτού του πολιτισμού της χέστρας. Η συσσώρευση του χρυσού τέλειωσε, τώρα ξεκινά επανεκκίνηση δια μέσου χάους. Πολέμησε και αντιστάσου έξυπνα, όχι για την οικογένεια και την πατρίδα μόνο, αλλά για όλη την ανθρωπότητα. Δεν υπάρχουν πλέον φυλές και διαχωρισμοί, υπάρχει μόνο το ανθρώπινο είδος εναντίον των σκιών.
Υ.Γ:
Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από το ΔΝΤ τον προηγούμενο Μάιο και Ιούνιο και σύμφωνα μ' αυτά συνολικά υπάρχουν 31.812 τόνοι χρυσού, εκ των οποίων οι 10.784,1 είναι στην Ευρώπη.
Αναλυτικά η πρώτη 10άδα
1. ΗΠΑ 8.133,5 τόνοι - 71,9% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
2. Γερμανία 3.384,2 τόνοι - 68,4% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
3. Ιταλία 2.451,8 τόνοι - 67% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
4. Γαλλία 2.435,4 τόνοι - 65,1% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
5. Ρωσία 1.094,7 τόνοι - 9,7% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
6. Κίνα 1.054,1 τόνοι - 1,1% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
7. Ελβετία 1.040 τόνοι - 8% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
8. Ιαπωνία 765,2 τόνοι - 2,5% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
9. Ολλανδία 612,5 τόνοι - 54,3 σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
10. Ινδία 557,7 τόνοι - 7,3% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
Η Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με την ίδια λίστα, είναι στην 32η θέση με 112,3 τόνους
ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΚΑΛΑ....
Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ ΧΡΥΣΟΥ (31.812 ΤΟΝΟΙ) ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 1 ΤΡΙΣ 200 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ. ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΗΛΩΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΟΤΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ. ΑΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΧΡΥΣΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ (ΝΑΥΑΓΙΑ, ΜΥΣΤΙΚΑ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΚΤΛ) ΤΟΤΕ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΤΑ 5 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ. ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ 50 ΤΡΙΣ! ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΦΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ Π.Χ....ΧΡΥΣΟ 5 ΤΡΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΕΟΣ 10ΠΛΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ. ΠΩΣ ΚΟΠΗΚΕ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΤΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ; ΑΡΑ....ΜΟΥΦΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ...ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΛΕΜΕ!!!!! ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΟΥΣ (ΡΕΥΣΤΟ) ΣΕ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΧΡΥΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ.
ΤΟ 90% ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ...ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΥΠΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΤΡΥΠΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ. ΑΡΑ.....ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΣΑΝ ΝΤΟΜΙΝΟ.
ΠΗΓΗ

Αόρατος Πόλεμος: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΤΕ...

Ώρα 03:30 το πρωί. Ο φρουρός κοίταξε στον ουρανό τα αστέρια. H Μεγάλη Άρκτος στην θέση της. Χαμογέλασε. Ένα απαλό αεράκι σηκώθηκε, σαν κάτι να τον χάιδεψε. Μια σχεδόν ανεπαίσθητη αίσθηση στο δεξί του αυτί. Τριάντα δευτερόλεπτα πέρασαν. Άρχισε να αισθάνεται παράξενα. Υγρό τρέχει από το αυτί του. Κάτι δεν είναι καλά. Ο οργανισμός προσπαθεί μάταια να ανταπεξέλθει στην ύπουλη επίθεση.
Το πρώτο που ένιωσε, ένας ο πόνος στον δεξί ώμο, και λίγο αργότερα η παράλυση. Το όπλο πέφτει από τα χέρια του. Πανικός. Προσπαθεί να φωνάξει, να ζητήσει βοήθεια. Οι φωνητικές χορδές μία-μία αποσυνδέονται σαν αυτές μιας κιθάρας. Τα γόνατα λυγίζουν, ένοιωσε για μια στιγμή τα κόκαλά του να καταρρέουν, ο σκελετός εξαφανίζοταν από μέσα του, σαν κάτι να του τρώει τα σωθικά. Ο εσωτερικός εχθρός του χρησιμοποίησε το ίδιο το ανθρώπινο υλικό για αναπαραγωγή, για καύση, διέλυσε τον οργανισμό του. Χιλιάδες χιλιάδων νανομηχανές, εκκατομύρια νανοπριόνια, σταθερά έκοψαν τις ίνες, τα νεύρα παρέλυσαν, κατέστρεψαν τον οργανισμό. Χρησιμοποιώτας την ροή του αίματος οι νανομηχανές ήδη έφτασαν και κατέστρεψαν την αορτή. Άλλες ακολούθησαν την σπονδυλική στήλη, άλλες επεξεργάστηκαν τον εγκέφαλο, οι κρίνοι υποδοχείς δεν θα μύριζαν πλέον τίποτα. Γύρισε τα μάτια στον ουρανό. Το τελευταίο που είδε ήταν η Μεγάλη Άρκτος να σβήνει σαν κεράκι - πρόλαβε μια νοερή προσευχή: Κύριε Ιησού ελέησον με. Το μόνο που πρόδιδε ότι κάποιος άνθρωπος ήταν εκεί μερικά λεπτά νωρίτερα ήταν κομματάκια από το ύφασμα της φθαρμένης του στολής. Οι νανομηχανές είχαν ήδη χορτάσει από το μέταλλο του όπλου του. Οι πρώτες ειδικές μονάδες του εχθρού, ντυμένες με ειδικές στολές νανομηχανών δίνοντάς τους ιδιότητες stealth, και αυτοθεραπευτικές συνάμα, αισθάνθηκαν σαν το σπίτι τους, καταλαμβάνοντας το έδαφος του εθχρού.

Ώρα 03:30 το πρωί. Τα ραντάρ σημάνουν συναγερμό, τα αεριωθούμενα απογειώνονται γρήγορα για να αναχαιτίσουν τον εχθρό. Οι πιλότοι κάνουν χρήση των μετακαυστήρων. Τα κλασικά σχήματα διαμαντιού υπερηχητικής φωτιάς ακολουθούν τα αεροσκάφη. Με υψηλή ταχύτητα περνούν μέσα από τα σύννεφα για να σκαρφαλώσουν ψηλά - ο κλασσικός ελιγμός του παρέχει τη δυνατότητα να στρίψουν προς τα κάτω και σαν γεράκια να ψάξουν για τα εχθρικά θηράματα. Εκείνο που δεν γνωρίζουν είναι ότι η καταστροφή με προκατειλημμένο τέλος είχε ήδη αρχίσει. Τα σύννεφα... τα σύννεφα περιέχουν νανομηχανές. Εκατομύρια εκατομυρίων σμήνη ροκανίζουν την άτρακτο. Άλλα σμήνη εργάζονται με την ίδια διακρίνεται μια οπή. Τα προειδοποιητικά λαμπάκια εκπέμπουν τρελά. Φωτιά στον κινητήρα. Η αριστερή πτέρυγα αποκολλήθηκε πλήρως. Ένα εφιαλτικό όνειρο. Τσιμπίματα στα γόνατα, τα χέρια παραλύουν. Το αεροσκάφος ήδη βρίσκεται σε κάθετη πορεία προς την θάλασσα, ενώ ταυτοχρόνως χάνει κομμάτια της μάζας του. Ο γενναίος πιλότος σηκώνει τα μάτια του στον ουρανό. Η Μεγάλη Άρκτος στην θέση της. Πρόλαβε μια νοερή προσευχή. Θεέ μου, τι ήταν αυτό;

Ώρα 04:30 το πρωί. Ο στόλος έχει αποπλεύσει. Ετοιμοπόλεμος. Τα ραντάρ σαρώνουν ολόκληρο το τόξο για τον αόρατο εχθρό. Από το πουθενά ξεσπά η καταιγίδα. Δισεκατομμύρια παράξενα έντομα τα οποία διαλύονται και ξαναενώνονται, και πάλι διαλύονται και πάλι ξαναενώνονται! Ουδείς μπορεί να πιστέψει το κακό που έχει επέλθει. Τα ραντάρ λιώνουν, χωρίς να φαίνεται η φλόγα της φωτιάς, εξαφανίζονται μέσα σε ένα βουητό. Μέταλλα και άνθρωποι, μια μάζα να καταβροχθίζεται από έναν εχθρό για τον οποίο στα επιτελεία δεν γνωρίζουν τίποτε. Η μόνη ελπίδα είναι τα υποβρύχια. Αλλά και κεί κάτι δεν πάει καλά. Χιλιάδες χιλιάδων μέδουσες, φονικές βδέλες πάνω στο κύτος του σκάφους. Λεπτά αργότερα, το κέλυφος έχει ανοίξει και το υποβρύχιο συνθλίβεται σαν κούφιο αυγό υπό την πίεση του νερού, παίρνοντας μαζί του το μυστικό. Τα τηλέφωνα συνεχίζουν να χτυπούν στα επιτελεία. Η εικόνα που σχηματίζεται στην οθόνη, μαύρη βροχή, σαν λάσπη. Όλοι οι στρατιωτικοί μηχανισμοί και τα τανκς εξαφανίζονται. Μόνο κομμάτια από το σκληρό εμπλουτισμένο ουράνιο μένουν πίσω.

Ώρα 05:30 το πρωί. Οι τηλεπικοινωνίες άχρηστες. Ρεύμα δεν υπάρχει. Όλος ο πολιτισμός, οι σύγχρονες υποδομές, ανενεργές, λόγω του κύματος των ηλεκρομαγνητικών παλμών1 απο τις βόμβες που ακολούθησαν. Μια κραυγή απελπισίας ανεβαίνει στον ουρανό.

Ώρα 06:30 το πρωί. Ο Πρόεδρος κοιτά το ρολόι του. Δίπλα του διακρίνεται ξαφνικά ένα περίεργο σχήμα. Ανοιγοκλείνει τα μάτια του. Δεν πιστεύει αυτό που βλέπει: σχηματισμοί από ασημί κορδέλλες ενώνονται, εξαφανίζονται, ξαναεμφανίζονται. Σαν εναέρια φίδια πετούν γύρω του, παίζοντας μαζί του. Μια μακρινή εικόνα στο μυαλό του, ασημί ταινίες ή φίδια που κολυμπούν στο διάστημα... κάποιος του είχε αναφέρει. Ανοιγοκλείνει τα μάτια του, κάτι ένιωσε. Το βλέμμα του στρέφεται στο μισάνοιχτο παράθυρο. Τα πρώτα αεροσκάφη αντιβαρύτητας κάνουν αισθητή την παρουσίασή τους πάνω από κυνερνητικό μέγαρο και το κτίριο του κοινοβουλίου. Υποσυνείδητα μυνήματα ήδη έχουν βομβαρδίσει ολονύκτια τους κατοίκους της πόλης, για μια καινούργια και καλύτερη εποχή.

Ώρα 07:30 το πρωί. Η άνευ όρων συνθηκολόγηση υπεγράφη... υποδουλώνοντας τους πολίτες και παραδίδοντας γη και ύδωρ στον κατακτητή. Τέσσερις ώρες μετά την πρώτη επίθεση, χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα. Το φως του ηλίου για άλλη μια φορά κάνει τα αστέρια να μην φαίνονται. Η Μεγάλη Άρκτος στη θέση της. Ο Αυγερινός ελάχιστα ορατός. ¨Δέδυκε μὲν ἀ σελάννα καὶ Πληίαδες· μέσσαι δὲ νύκτες, πάρα δʹ ἔρχετʹ ὤρα· ἔγω δὲ μόνα κατεύδω¨,..., μόνος κατεύδω, χαμογέλασε ο μοναχός, σήμα ελήφθην, ο αόρατος πόλεμος γίνεται ορατός.

Το σενάριο φαντάζει απίστευτο. Ο αναγνώστης δικαίως αισθάνεται αμήχανος. Η εικόνα ενός αόρατου πολέμου ενός 'αόρατου' αθόρυβου εχθρού, χωρίς βόμβες και ραδιενεργά κατάλοιπα, τρομάζει. Για ορισμένους, οι τεχνολογίες αυτές είναι απίστευτες. Αλλά μια επίσκεψη σε μια απο τις εταιρίες ή τα πανεπιστήμια που εξοπλίζονται με σύγχρονα ηλεκτρονικά μικροσκόπια, είναι να τους πείσει για το αντίθετο. Σε μια εποχή που η μικροβιολογία έφθασε στο σημειο οι κρεατομάζες να αυτο-αναπτύσσονται και να αυτο-αναπαράγονται, ώστε σύντομα να μην χρειάζονται 'αγελάδες' και σε μια εποχή όπου η κλωνοποίηση αποτελεί γεγονός, εκείνο που προέχει είναι η αφύπνιση για την υπάρχουσα και υπό ανάπτυξη τεχνολογία. Άλλωστε, το φίλτρο του σώματος ξεγελάει και επιτρέπει μόνο την αναγνώριση αντικειμένων και συστημάτων τα οποία ο άνθρωπινος οργανισμός έχει την δυνατότητα να καταγράψει μέσω των αισθήσεων: όραση, ακοή, οσμή, γεύση και αφή. Και στην πλειονότητα των ανθρώπων μία ή παραπάνω αισθήσεις, δεν λειτουργούν εκατό τοις εκατό!

 
Φωτο 1. Αμοιβάδα Proteus, Εμφύτευση Σπέρματος σε Ανθρώπινο Ωάριο

Ας εξετάσουμε με μια μικρή ματιά δείγματα νανοτεχνολογίας, βιολογικής και μηχανολογικής όπως εμφανίζονται στην ανοιχτή λογοτεχνία. Τα μικρότερα αντικείμενα που ένα υγιές γυμνό ανθρώπινο μάτι μπορεί να διακρίνει είναι 0.1mm μήκους, δηλαδή μια αμοιβάδα Proteus ή ένα ανθρώπινο γεννητικό ωάριο (Βλέπε Φωτο1). Με ενα οπτικό μικροσκόπιο, μπορούν να καταγραφούν κυτταρικές δομές μεγέθους περίπου 500 nm, όπως ο πυρήνας, τα μιτοχόνδρια και οι χλωροπλάστες. Τα πιο ισχυρά μικροσκόπια φωτός μπορεί να επιλύσουν δομές από βακτηρίδια, αλλά όχι τους ιούς, για τους οποίους χρειάζεται το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Για παράδειγμα το DNA αποτελείται από δύο ελικοειδείς αλυσίδες κάθε μια τυλιγμένη γύρω από τον ίδιο άξονα, και με κλίση 34 angstroms η 3,4 νανόμετρα (nm) και σε ακτίνα 10 angstroms η 1,0 νανόμετρο (nm). Ένα νανόμετρο (nanometer=nm) είναι ίσο με ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου. Η διάμετρος ή πάχος της ανθρώπινης τρίχας κυμαίνεται μεταξύ 50.000 nm και 100.000 nm! Στην Φωτο 2 δεικνύεται αποσυνδεδεμένο DNA και μικρογραφία σάρωσης ηλεκτρονίων της επιφανείας ενος τσιπ πυριτίου, η δυνατότητα φωτογράφηση δίνεται μόνο με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο.

 
Φωτο 2. DNA Αποσυνδεδεμένο Σάρωσης ηλεκτρονίων μικρογραφία επιφάνειας τσιπ πυριτίου

Χρησιμοποιώντας τεχνικές που απορρέουν από την ηλεκτρονική τεχνολογία, το ανθρώπινο γένος έχει την δυνατότητα να παράγει σχεδιασμούς και προϊόντα τα οποία λίγα χρόνια νωρίτερα φαίνονταν εξωπραγματικά. Για παράδειγμα νανοίνες, νανοδομές, μεταλλικές και σε υγή κατάσταση, ανοίγουν τον τρόπο μιας νέας κατανόησης της φυσικής (Φωτο3). Η φυσική αυτή δεν ακολουθεί την κλασική φυσική του Νεύτονα, αλλά απαιτεί την κατανόηση φαινομένων που ίσως στην μακριά αρχαιότητα γνώριζαν πολύ καλά και σήμερα η ανθρωπότητα ανακαλύπτει ξανά, και προσπαθεί να εξηγήσει μέσω της Κβαντικής Φυσικής (Quantum Mechanics).

 
Φωτο 3. Bi3Ni ναννο-ιστοί, Ναννοδομές, Ήλιον Υπερευστό

Όπως δεικνύεται στην Φωτο 3, Bi3Ni παράλληλοι νανο-ιστοί, έχουν σιδηρομαγνητικές και υπεραγώγιμες ιδιότητες σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το μέγεθος της ατομικής δομής του πλέγματος είναι μόνον λίγα νανομέτρα, σε μπλε χρώμα φαίνεται ο ιστός κατασκευασμένος από Βισμούθιο και εσωτερικά περιέχει άτομα από Νικέλιο σε χρώμα πράσινο. Σε νανοκλίμακα οι φυσικές και χημικές ιδιότητες των υλικών εξαρτώνται άμεσα από το μέγεθος και το σχήμα δομής κατασκευής. Ο απώτερος στόχος είναι να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν ορθολογικά υλικά με προγραμματιζόμενες δομές και προβλέψιμες ιδιότητες, ούτως ώστε με αυτόν τον τρόπο και την μαζική τους παραγωγή, να επιφέρουν την επιθυμητή λειτουργικότητα από την νανοκατασκευή στον μικρόκοσμο και στον κόσμο μας. Όπως δεικνύεται, κατευθυνόμενη σύνθεση νανοκρυστάλλων μέσω τεχνικής πεπτιδίου. Η τεχνολογία υπερρευστών υλικών επίσης προωθείται αλματωδώς, και όπως δεικνύεται, το υγρό Ηλιο μπορεί να διαπεράσει το τοίχος ενός υάλινου δοχείου περνώντας μέσα από ρωγμές μεγέθους μορίου, να ανέβει και πάνω από τις πλευρές του δοχείου, και να παραμένει ακίνητο όταν ο περιέκτης του περιστρέφεται! Ακόμη και στην δομή του RNA είναι εύκολο να διακριθεί ο μηχανισμός ρύθμισης ενός μοριακού κινητήρος! (Βλεπε Φωτο 4 –Β) Επιπλέον, μια RNA απλή διαμεμβρανική αντλία έχει κατασκευαστεί συναρμολογούμενη από P4 εξαμερές!

 
Φωτο 4. Μοριακός Κινητήτρας RNA και Διαμεμβρανική Αντλία

Τα παραδείγματα αυτά παρέχουν μια μικρή γεύση από τις δυνατότητες που κατέχει η ανθρωπότητα στην νανοτεχνολογία. Στην Φωτο 5 βλέπουμε τον κλασσικό σχεδιασμό ενός δορυφόρου ο οποίος δύναται να παραχθεί με την νανοτεχνολογία2.


 
Φωτο 5. Νανοδορυφόρος από Σιλικόνη

Μια ενδιαφέρουσα δομή της τεχνολογίας νανομηχανών είναι εκείνη της 'ασθένειας' των Morgellons. Η περίπτωση έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις ένεκα του ότι το ερευνητικό και ιατρικό κατεστημένο αρνείται να εξετάσει ή να παραδεχθεί ότι η 'ασθένεια' είναι μια απόροια μιας μαζικής δοκιμής νανομηχανών και άλλων ουσιών σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι παράδοσης, από προσωπική εξατομικευμένη μέθοδο παράδοσης, κατά την οποία ένα διαφανές πλαστικό με δυνατότητα αυτοδιαλύεσεως με ειδική κόλλα πάνω, στην οποία έχουν κολλημένες τις νανομηχανές. Κάτι τέτοιο, εύκολα αφίεται στην εισαγωγή αέρος του αυτοκινήτου, ή στο σύστημα κλιματισμού, ούτως ώστε ο αέρας μεταφέρει τις νανομηχανές στο θύμα, οι οποίες εισέρχονται μέσω των αυτιών ή απλώς ανοίγουν μικροσκοπικές διόδους στο δέρμα και εισχωρούν στον οργανισμό, σχηματίζοντας 'συρματάκια' ή 'παράσιτα'. Οι νανομηχανές αυτές χρησιμοποιούν την ηλεκτροχημική ιδιότητα του σώματος για παραγωγή ενέργειας και αναπαραγωγή. Μια μαζική μέθοδος παράδοσης πιστεύεται ότι είναι μέσω των χημικών μονοπατιών (chemical trails) τα οποία αφήνουν στην ατμόσφαιρα ειδικά αεροσκάφη. Σχήματα 'chem trails' στην ατμόσφαιρα καθώς και νανομηχανές 'Morgellons' δεικνύονται στην Φωτο 5.

 
Φωτο 6. 'Chem Trails' & 'Morgellons' Ναννομηχανές

Ίσως ειναι εκπληκτικό το γεγονός οτι νανοτεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη σε πολλές βιομηχανίες συμπεριλαμβανομένων της αεροναυπηγικής και αστροναυτικής, ιατρικής, καθώς και της γεωργική βιομηχανία (σχετικές συνδέσεις στη βιβλιογραφία). Αρκετές νανοτεχνολογίες έχουν πλέον αφήσει πίσω την κατάσταση της έρευνας και μελέτης και έχουν εισέλθει σε μαζική παραγωγή, αποκομίζοντας τρισεκατομμύρια δολάρια των επιχειρήσεων οι οποίες πρωτοπορούν σε αυτόν τον τομέα. Η χρήση νανοτεχνολογιών στην καθημερινότητα αναμένεται να έχει κατακόρυφη ανάπτυξη. Εκτιμάται ότι μέχρι το έτος 2020 πάνω από 163 εκατομύρια κιλά νανοσύνθετων πλαστικών και νανοσωλήνωνν αποτιμώμενα πάνω από ένα δισσεκατομύριο δολλάρια, θα παραχθούν για τις ανάγκες της αεροναυπηγικής και αστροναυτικής. Όπως δεικνύεται στην Φωτο 7, οι νανοτεχνολογίες προσφέρουν την δυνατότητα για μείωση βάρους έως και 68% με συνδυασμένη μείωση κατανάλωση καυσίμων, αύξηση χρήσιμου ωφέλιμου φορτίου, αύξηση ασφάλειας μέσω αύξηση της ελαστικότητας και δυσκαμψίας από κλασικα gigaPascal σε terraPascal καθώς επίσης και ιδιότητες stealth.

 
Φωτο 7. Polymer Nannocomposites Structures, Weight reduction, Carbon Nannotube

Είναι ενδεικτικό ότι ο τοίχος του νανοσωλήνα από το στοιχείο του Άνθρακα αποτελείται από κρυσταλλική δομή σχήματος εξαγώνου. Επιπλέον, για να αυξηθεί η μνήμη των 'ηλεκτρονικών' συστημάτων έχει πραγματοποιηθεί με τη χρήση των βιολογικών μορίων τα οποία σε συνδυασμό με αυτοδίδακτο 'ασαφούς λογικής' ('fuzzy logic') προτίθενται να παρομοιάζουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά με νευρωνικά δίκτυα (neural networks, βλέπε Φωτο 8).

 
Φωτο 8 Bacteriorhodopsin (bR), Fuzzy Logic Application on Wing, Neural Network

Οι εφαρμογές της νανοτεχνολογίας είναι σχεδόν αμέτρητες. Από εφαρμογές σε ανθρώπινους παράγοντες, σε συστήματα σμηνών κ.ο.κ.

 
Φωτο 9. REBR Reentry Probe, Gold/Nannoparticle Protein Complex Aggregate Detection

Στην Φωτο 9, Ενα REBR (Reentry Breakup Recorder) Pico Reentry Probe (Prep) από την The Aerospace Corporation σε συνεργασία με την NASA είναι εφικτό να ανήκει σε σμήνος ή να εκτελεί αποστολές μόνο του. Ένεκα του μεγέθους, τα προβλήματα τα οποία συνήθως συνδέονται με συστήματα εισόδου στην ατμόσφαιρα όπως υπερβολικής θέρμανσης ένεκα τριβής δεν ισχύουν. Παρόμοια συστήματα επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεγελάσουν τον αντίπαλο εκπέμποντας ακτινοβολίες παρόμοιες με πυρηνικές κεφαλές. Οι ναννοτεχνολογίες επιτρέπουν την χρήση μετάλλων όπως χρυσού, στο οποίο έχοντας ξεγελαστεί, προσκολλούνται τα αντισώματα για έγκαιρη ανίχνευση και καταστροφή διαφόρων ασθενειών. Επίσης προτίθενται συστήματα από ναννομηχανές να καθαρίζουν συνεχώς υάλινες επιφάνειες (τζάμια) τρεφόμενες από την 'βρώμα' μέχρι συστήματα από νανομηχανές για φακούς επαφής τρεφόμενες από τις πρωτεϊνες του ματιού. Η Φωτο 12, είναι ενδεικτική για το μέλλον της νανοτεχνολογίας στον τομέα της αεροναυπηγηκής και αστροναυτικής. Όπως με όλες τις τεχνολογίες οι οποίες αναπτύχθηκαν από αεροναυπηγικά ή αστροναυτικά προγράμματα, έτσι και αυτές οι τεχνολογίες θα βρουν παράλληλα και θα μεταναστεύσουν στην καθημερινή ζωή.

 
Φωτο10. Περίληψη Νανοτεχνολογιών στον Τομέα Αστροναυτικής

Πρέπει η ανθρωπότητα να πάρει άμεσες αποφάσεις για την νανοτεχνολοία ούτως ώστε να προστατέψει τον εαυτό της; Ο Bill Joy, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του τομέα Τεχνολογίας στην εταιρία Sun Microsystems, εξέφρασε τους φόβους του για την τεχνολογία. Νανομηχανές, νανοσυσκευές, νανο-οργανισμοί μπορεί να βγουν εκτός ελέγχου ένεκα του τεραστίου αριθμού και της δυνατότητας να αναπαραγάγουν τον εαυτό τους. Νανομηχανές, νανο-οργανισμοί μπορεί να χρησιμποιηθούν για την κατασκευή νέων τρομακτικών οπλικών συστημάτων τα οποία σε αντίθεση με την τεχνολογία των θερμοπυρινικών βομβών η οποία είναι κατά κάποιον τρόπο 'ελεγχόμενη' , τα νέα συστήματα είναι αδύνατον να ταξινομηθούν, να παρακολουθηθούν επακριβώς, και να καταστραφούν πλήρως. Η αλματώδης πρόοδος στην τεχνολογία πληροφοριών με την τεχνική νοημοσύνη, βασιζόμενη σε αυτοδιδασκαλία και ασαφή λογισμικό, όπως το ανθρώπινο, ίσως επιτρέψει ρομπότ στο εγγύς μέλλον να στραφούν εναντίον της ανθρωπότητος με αποτέλεσμα την καταστροφή της. Μήπως λοιπόν υπάρχει ένα όριο στο οποίο η ανθρωπότης πρέπει να σταματήσει μέχρι να μάθει να συμπεριφέρεται ως ανθρωπότητα στον συνανθρωπό της, για να υπάρχει ένα πραγματικό μοντέλο σωστής ζωής, το οποίο τα ρομπότ θα πρέπει να μάθουν να ακολουθήσουν; Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Το τι θα νοιώσει η ανθρωπότητα είναι άμεση συνέπεια αυτού που ζούμε. Η απόφαση είναι δική μας: Εφιάλτης ή Παράδεισος.

*Adapted & Translated from Nannotechnology The Future is Already Here by C. Yiannas Internal Memorandum R&D Tech Development Path, Proton Aerospace Corporation, April 10, 2012

References:
http://learn.genetics.utah.edu/content/begin/cells/scale/
http://www.fidelitysystems.com/Unlinked_DNA.html
http://www.sciencephoto.com/media/347834/enlarge
http://nanotechnologytoday.blogspot.com/2011_04_01_archive.html
http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=superfluid-can-climb-walls
http://www.astbury.leeds.ac.uk/people/staffpage.php?StaffID=RT
http://www.green-alternative.com/tag/morgellons-disease
http://www.care2.com/news/member/185341883/800893
http://www.nanoforum.org/dateien/temp/Nanotechnology%20in%20Aerospace.pdf?19042007135603
http://www.freepatentsonline.com/6565039.html
http://www.teleamerica.net/reference/Software/IntroToFuzzySystemsNuralNetsGeneticAlgorithms.pdf
http://www.nerd-lab.com/

Micro- and Nanotechnology for Space Systems H. Helvajian and E. Y. Robinson, editors, The Associated Press 1997, The Aerospace Corporation
Chris Yiannas
Proton Aerospace Corporation- Jupiter, Fl USA
http://www.fox2magazine.net/

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΓΝΩΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΟΛΩΝ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΜΑΧΗΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ... ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_4430.html

ΜΙΣΟΘΑΜΕΝΟ UFO στην ΑΡΗ; (video)

Ένα ακόμα περίεργο εύρημα στην επιφάνεια του  Άρη φαίνεται να μας αποκαλύπτει φωτογραφία του Curiosity Rover. Η ομοιότητα με τον κλασσικό τύπο ιπτάμενου δίσκου είναι τεράστια. Διακρίνεται, μάλιστα και ο θόλος στο πάνω και το κάτω μέρος του δίσκου. 

Θα μπορούσε να είναι απλά μία σύμπτωση κάποιου "στρογγυλού" βράχου; Ένα παιχνίδι της φύσης, της σκιάς, του φωτός και του ματιού;

Πρόκειται για ένα UFO το οποίο για κάποιο λόγο και αιτία σφηνώθηκε στον βράχο;
Δείτε το video:

Πηγή: http://diadrastiko.blogspot.com/2014/10/ufo-video_18.html#ixzz3GWtZLntG

Να πώς με την ενέργεια δένεται όλη η ΕΕ στο άρμα των Γερμανών. Και η Ελλάδα, βεβαίως-βεβαίως



Στις 23-24 Οκτωβρίου γίνεται στις Βρυξέλλες η Ειδική Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την ενέργεια και το κλίμα και το Euractivαποκάλυψε χθες τις θέσεις, με τις οποίες προσέρχονται στη “διαπραγμάτευση” οι χώρες-μέλη.
“Διαπραγμάτευση”; Ποια διαπραγμάτευση; Όπως θα δείτε στο σχετικό πίνακα …
 (κι αν δεν διακρίνεται καλά, δείτε τον στη Euractiv), οι περισσότερες χώρες προσέρχονται με τις ίδιες πάνω-κάτω θέσεις: ό,τι πει η Γερμανία.

Οι προτεινόμενοι απ’ την ΕΕ στόχοι περιλαμβάνουν νομικά δεσμευτική μείωση 40% των αερίων θερμοκηπίου (GG), 30% βελτίωση στην ενεργειακή αποδοτικότητα (EE), και 27% μερίδιο των ΑΠΕ (R) στο ενεργειακό μείγμα της ΕΕ. Τα κράτη-μέλη θα αποφασίσουν αν οι στόχοι για την ενεργειακή αποδοτικότητα και το μερίδιο των ΑΠΕ θα είναι νομικά δεσμευτικοί.
 
Η Πολωνία εμφανίζεται αντίθετη σε συμφωνία, ενώ η Σουηδία θέλει πιο φιλόδοξους στόχους. Βρετανία και Κύπρος δεν θέλουν νομικά δεσμευτικούς στόχους για την ενεργειακή αποδοτικότητα. Γερμανία, Δανία & Πορτογαλλία θέλουν και τους τρεις στόχους νομικά δεσμευτικούς και στόχο 30% τόσο για τις ΑΠΕ όσο και την αποδοτικότητα.
Και η Ελλάδα; Η Ελλάδα, κύριε, που μας ρωτούσαν πριν λίγα χρόνια; Σύμφωνα με τον πίνακα της Euractiv, η Ελλάδα φαίνεται ότι πάει στη Σύνοδο με αυτοκτονικές διαθέσεις. Εμφανίζεται ότι θέλει νομικά δεσμευτική 40% μείωση των αερίων θερμοκηπίου, μη δεσμευτική 30% βελτίωση στην αποδοτικότητα και δεσμευτική τουλάχιστον 27% συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επιμένει στη βαθιά λαθεμένη πολιτική να εξωπετάξει το λιγνίτη απ’ την ηλεκτροπαραγωγή. Πώς θα έχει η χώρα ρεύμα το 2030; Δεν μας το λέει κανείς, καθώς η περίφημη Επιτροπή Ενεργειακού Σχεδιασμού που είχε συγκροτήσει το ΥΠΕΚΑ δεν μάθαμε ποτέ τι αποτελέσματα είχε, παρόλο που πέρασαν σχεδόν 10 μήνες.
Το αποτέλεσμα της Συνόδου θα αποτελέσει τη θέση με την οποία θα προσέλθει η ΕΕ στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στις 30 Νοεμβρίου στο Παρίσι (COP 21). Ακόμα κι αν ναυαγήσει άλλη μια Διάσκεψη του ΟΗΕ, μετά την Κοπεγχάγη (COP 15), το Κανκούν, το Ντέρμπαν, τη Ντόχα, τη Βαρσοβία και τη Λίμα, η Γερμανία θα έχει επιτύχει να δέσει όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση στο άρμα της της “πράσινης παράνοιας”. Θα έχει εξασφαλίσει δουλειά για τη Γερμανική βιομηχανία και συνέχιση της επίτευξης εμπορικών πλεονασμάτων σε βάρος των “εταίρων” της.
Την ώρα που οι παντογνώστες πολιτικοί θα αυτοδεσμεύουν την ΕΕ σε μια αυτοκαταστροφική πολιτική πανάκριβης, αλλά και επισφαλούς ενέργειας, η βιομηχανία θα ανοίγει τα πανιά της για άλλες ηπείρους, με πιο φθηνή ενέργεια. 
Καληνύχτα Ευρώπη …
Τα λινκς τεκμηρίωσης (με μπλε) βρίσκονται στο http://greeklignite.blogspot.gr/2014/10/blog-post_18.html 

και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite!
olympia.gr

Σε φλεγόμενη ζώνη η Ελλάδα

«Στην επικίνδυνη γεωγραφική περιοχή όπου υπάρχει η Ελλάδα, οι Κούρδοι είναι ένας καλός σύμμαχος»

Γράφει ο Φοίβος Οικονομίδης

Σήμερα η Ελλάδα, παράλληλα με τα δύσκολα οικονομικά της προβλήματα, βρίσκεται σε μία ευρύτερη γεωγραφική περιοχή διάστικτη από δυσεπίλυτα και επικίνδυνα εθνικά ζητήματα, που, θέλει δεν θέλει, πρέπει να την απασχολήσουν σοβαρά.

Από τα σύνορα της Δυτικής Θράκης μέχρι την Ουκρανία η απόσταση δεν είναι πολύ μεγάλη, όπου Ρώσοι και Ουκρανοί βρίσκονται σε πολεμική αντιπαράθεση. Στα βόρεια σύνορά μας η διαμάχη Σέρβων και Αλβανών περί το Κόσοβο δεν έχει λήξει ακόμη και ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας στο Βελιγράδι έδειξε τις σοβαρές αντιθέσεις που παραμένουν μεταξύ των δύο λαών.

Αλλά και στη FYROM μόλις που υποκρύπτεται η σλαβοαλβανική διαμάχη. Η ηγεσία τού ενός από τα δύο αλβανικά κόμματα που υπάρχουν στα Σκόπια δήλωσε σχετικά πρόσφατα ότι το νέο κράτος πρέπει να μετασχηματιστεί σε ομοσπονδιακό, περιλαμβάνοντας δύο οντότητες: τη γιουγκοσλαβική Μακεδονία και την Ιλλυρία.

Στην περιοχή της Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μια ανάσα από την Ελλάδα, η Συρία και το Ιράκ φλέγονται, η Τουρκία βρίσκεται σε έκρυθμη κατάσταση, ενώ τα προβλήματα της Κύπρου παραμένουν σε επικίνδυνη εκκρεμότητα. Αλλά και η διαμάχη Ισραηλινών - Παλαιστινίων παραμένει σ' επικίνδυνο σημείο, στην κόψη του ξυραφιού.

Σε όλη αυτή την άκρως επικίνδυνη γεωγραφική περιοχή η Ελλάδα διατηρεί βέβαια διπλωματικές σχέσεις με τις αναφερόμενες χώρες, αλλά ο πλέον καλός της σύμμαχος μοιάζει να είναι ο κουρδικός λαός.

«Ειρωνεία»

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η Ελλάδα και οι Κούρδοι βρέθηκαν αντιμέτωποι τότε που θα μπορούσαν να πετύχουν πολλά πράγματα επωφελή και για τους δύο. Αλλα η άγνοια, η ανωριμότητα και των δύο πλευρών δεν το επέτρεψε.

Οι Κούρδοι αρκετές φορές και για διάφορους λόγους βρέθηκαν στο πλευρό των Τούρκων. Τον Αύγουστο του 1514 οι Κούρδοι βοήθησαν τον Σουλτάνο Σελίμ να νικήσει τον Σάχη Ισμαήλ Σαφαβίντ στο Σαλντιράν. Πρώτη φορά εκείνη τη χρονιά, εξήντα περίπου χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, οι γεωγραφικές περιοχές των Κούρδων διαμοιράστηκαν μεταξύ των Περσών και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αργότερα, το κουρδικό κίνημα βρέθηκε αντιμέτωπο με το Ιράν και την Τουρκία.

Μια μεγάλη κουρδική εξέγερση που πραγματοποιήθηκε το 1880, κατάφερε προσωρινά ν' απελευθερώσει μια μεγάλη περιοχή μεταξύ της λίμνης Ουρμιάχ και της λίμνης Βαν. Αλλά οι Κούρδοι νικήθηκαν, τελικά, από τις ενωμένες περσικές και οθωμανικές δυνάμεις.

Η τουρκική ηγετική τάξη προσπαθώντας να εξουδετερώσει το εθνικό αίσθημα των Κούρδων πρόβαλλε την κοινή θρησκευτική καταγωγή. Η διάλυση της ηττημένης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου δυνάμωσε τις ελπίδες των Κούρδων πατριωτών για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους. Αλλωστε, μιλάμε για μια πολυάριθμη εθνότητα αφού στις μέρες μας τουλάχιστον 30.000.000 άνθρωποι μιλούν την κουρδική γλώσσα.

Η Συνθήκη των Σεβρών

Η Συνθήκη των Σεβρών στις 10 Αυγούστου 1920 στα άρθρα 62 και 64 προέβλεπε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν. Η ίδια συνθήκη ήταν θετική και για τις ελληνικές διεκδικήσεις έναντι της Τουρκίας.

Παρ' όλα αυτά, στην ελληνική εκστρατεία κατά των Τούρκων (1919-1922) οι Κούρδοι πείστηκαν από τις υποσχέσεις του Κεμάλ και πολέμησαν κατά των Ελλήνων. Είναι άξιο μελέτης αν η ελληνική πλευρά έκανε οποιαδήποτε ουσιαστική πρόταση προς τους Κούρδους εκείνη την εποχή.

Οπως αναφέρει και ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων (Ι. Λαυρεντίδης) «θα ήτο βεβαίως εντελώς διάφορος η τύχη του αγώνος εκείνου εάν δεν επολεμούσαν οι Κούρδοι μετά των Τούρκων, εναντίον των Ελλήνων».

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος άνοιξε νέους δρόμους για το εθνικό κουρδικό κίνημα. Τον Αύγουστο του 1941 οι Σύμμαχοι εισέβαλαν στο Ιράν, γι' αυτό άλλωστε στα τέλη του 1943 σε ασφαλές έδαφος, με τη συμμετοχή των Ρούζβελτ, Τσόρτσιλ και Στάλιν, έγινε εκεί η Διάσκεψη της Τεχεράνης. Η κατάληψη του Ιράν από τους Συμμάχους έδωσε την ευκαιρία για την ανασύνταξη του κουρδικού κινήματος. Μετά το τέλος του πολέμου στις 24 Ιανουαρίου 1946, λίγο πριν αναχωρήσουν τα σοβιετικά στρατεύματα από την Περσία, ανακηρύχτηκε η πρώτη Κουρδική Δημοκρατία που έζησε λιγότερο από ένα χρόνο, αλλά άφησε καλές αναμνήσεις και την ελπίδα ότι ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος μπορεί να υπάρξει.

Η ΕΣΣΔ

Η Σοβιετική Ενωση για τους δικούς της λόγους είχε αρχίσει να υποστηρίζει το κουρδικό κίνημα. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφορούνταν ότι οι εξεγερμένοι Κούρδοι κοντά στη σοβιετική Αρμενία, υπό την ηγεσία του μουλά Μουσταφά Μπαρζάνι, έβρισκαν καταφύγιο στην ΕΣΣΔ απειλώντας δύο από τις μεγαλύτερες πετρελαιοφόρες χώρες, το Ιράκ και το Ιράν, και με αναμφισβήτητες συνέπειες στο τουρκικό Κουρδιστάν. Στην κουρδική εξέγερση οι ΗΠΑ έδιναν το χαρακτηρισμό ενός ένοπλου αγώνα «αλά ελληνικά». Τότε οι ΗΠΑ έβλεπαν τους Κούρδους με μισό μάτι αλλά αργότερα άλλαξαν γνώμη.

Η συνεχής αγωνιστική πορεία του κουρδικού κινήματος και η αντοχή του πρόσφεραν στη συνέχεια θετικές προοπτικές. Η πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ έδωσε τη δυνατότητα για τη δημιουργία ενός αυτόνομου κουρδικού κράτους και η επίθεση κατά της Συρίας έκανε τον Ασαντ να προσφέρει τη σχετική αυτονομία στις κουρδικές περιοχές της χώρας, όπως είναι το Κομπάνι που αντιστέκεται ηρωικά στην επίθεση των τζιχαντιστών.

Είναι πάντως άξιο προσοχής ότι οι τζιχαντιστές έθεσαν ως έναν από τους κύριους στόχους τους την κατάλυση της αυτονομίας των Κούρδων στο Ιράκ και τη Συρία. Κάτι που ασφαλώς δεν θα έβλεπαν αρνητικά και άλλες δυνάμεις της περιοχής, που τις απασχολεί έντονα το κουρδικό πρόβλημα, όπως είναι η Τουρκία.

Οι Κούρδοι μοιάζουν σήμερα ως ένα ανάχωμα για οποιεσδήποτε εξτρεμιστικές λύσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πηγή
http://kostasxan.blogspot.gr/2014/10/blog-post_682.html

ΗΠΑ: Έγγραφο προς τους δασκάλους για την εξάλειψη των «στερεοτύπων»: Τέρμα οι λέξεις «αγόρια» και «κορίτσια». Θα αποκαλείτε τους μαθητές «μωβ πιγκουίνους»

Λέει ο γιατρός : «Συγχαρητήρια κύριε, η σύζυγός σας μόλις γέννησε ένα υγιές μωρό»

Άντρας: «Ω, σας ευχαριστώ γιατρέ! Είναι αγόρι ή κορίτσι;»

Γιατρός: «Εμείς δεν χρησιμοποιούμε τέτοια φασιστική γλώσσα εδώ κύριε, η σύζυγός σας έχει γεννήσει ένα μωβ πιγκουίνο και θα έπρεπε να το γνωρίζετε!»

Άλλη μια συνηθισμένη ημέρα στο Προοδευτικό Χαλιφάτο της Πολιτικής Ορθότητας

Μια σχολική περιφέρεια στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ απέστειλε στους εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης ένα έγγραφο που τους συμβουλεύει να χρησιμοποιούν εκφράσεις για «φύλο χωρίς αποκλεισμούς», όπως «μωβ πιγκουίνοι», αντί για εκφράσεις «φύλου» όπως «αγόρια και κορίτσια».

«Αποφύγετε να ζητάτε από τα παιδιά να παραταχθούν ως αγόρια και ως κορίτσια ή να τους χωρίζετε με βάση το φύλο», λέει ένα έγγραφο κατάρτισης που συντάχθηκε από το Gender Spectrum και δόθηκε στο διδακτικό προσωπικό των Δημόσιων Σχολείων του Λίνκολν, σύμφωνα με το National Review.

«Αντ’ αυτού, χρησιμοποιείστε πράγματα “περίεργα, ακόμα και την ημερομηνία γέννησης” ή “τι θα επιλέγατε: skateboards ή ποδήλατα / γάλα ή χυμό / σκύλους ή γάτες / καλοκαίρι ή χειμώνα / να μιλάτε ή να ακούτε ”. Προσκαλέστε τους μαθητές να καταλήξουν οι ίδιοι σε επιλογές.

Τα έγγραφα καθοδηγούν επίσης τους εκπαιδευτικούς να μην χρησιμοποιούν φράσεις όπως "αγόρια και κορίτσια", "εσείς παιδιά" ("you guys"), "κυρίες και κύριοι".

«Αντίθετα να λέτε πράγματα όπως, “καλώ όλους τους αναγνώστες” ή “έι,  κατασκηνωτές” ή “θα μπορούσαν όλοι οι αθλητές να έρθουν εδώ”. Δημιουργήστε ονόματα στην τάξη και στη συνέχεια ζητήστε από όλους τους “μωβ πιγκουίνους” να συναντηθούν στο χαλί».

Επιπλέον, δηλώνει: «Βοηθήστε τους μαθητές να αναγνωρίσουν τη γλώσσα “όλα ή τίποτα”, βοηθώντας τους να κατανοήσουν τη διαφορά μεταξύ των προτύπων και των κανόνων. Διδάξτε τους φράσεις όπως “Αυτό μπορεί να ισχύει για μερικούς ανθρώπους, αλλά όχι όλους τους ανθρώπους” ή “συχνά, αλλά όχι πάντα” ή “πιο συχνά και λιγότερο συχνά”. Αποφύγετε τη χρήση της λέξης «κανονική» για να καθορίσετε συμπεριφορές.

Μετά από αντιρρήσεις που προβλήθηκαν, ο Έφορος Δημοσίων Σχολείων του Λίνκολν, Steve Joel, εξήγησε ότι το υλικό δόθηκε από μέλη της επιτροπής στο Irving Middle School, που κλήθηκαν να εξετάσουν ζητήματα αμεροληψίας που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους μαθητές. Τα μέλη της επιτροπής έδωσαν το υλικό στο προσωπικό για συζήτηση και εξέταση και δεν το υιοθέτησαν ως πολιτική, είπε ο Joel.

Ο Joel είπε, επίσης, ότι οι υπεύθυνοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν κάθε μαθητή να αισθάνεται άνετα. «Έχουμε 39.000 μαθητές. Θέλουμε κάθε ένας από αυτούς να είναι επιτυχής. Δεν θέλουμε κανένα παιδί ποτέ να αισθανθεί ότι δεν ανήκει στα σχολεία μας».

Ερωτηθείς αν ξέρει πόσοι μαθητές αυτοπροσδιορίζονται ως κάτι άλλο εκτός από αγόρι ή κορίτσι, ο Joel είπε, «Αυτά δεν είναι στοιχεία που συλλέγουμε συνήθως. Δεν ρωτάμε».



Λύθηκε το «αίνιγμα» της σκοτεινής ύλης;


Ανακάλυψη του βρετανικού πανεπιστήμιου του Λέστερ υποδεικνύει πως η σκοτεινή ύλη αποτελείται από αξιόνια, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την πληρέστερη κατανόηση του σύμπαντος.
Ένα «αφύσικο» σήμα από το ευρωπαϊκό διαστημικό τηλεσκόπιο XMM-Newton φαίνεται να αποτελεί την πρώτη άμεση ανίχνευση σκοτεινής ύλης και να εξηγεί από ποια σωματίδια αυτή αποτελείται, υποστηρίζουν αστρονόμοι από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Λέστερ.
Τα ευρήματα των επιστημόνων, τα οποία περιγράφονται σε άρθρο τους στην επόμενη έκδοση του περιοδικού «Monthly Notices» της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, είναι πιθανό να χρειασθούν χρόνια για να επιβεβαιωθούν. Ωστόσο, σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρόκειται για μια ιστορική ανακάλυψη, που θα δώσει τη δυνατότητα να κατανοηθεί το σύμπαν πολύ πληρέστερα απ’ ότι σήμερα.
Η σκοτεινή ύλη είναι αόρατη, καθώς δεν εκπέμπει ούτε ανακλά ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Παρ’ όλα αυτά παίζει καταλυτικό ρόλο στη δομή του σύμπαντος, αφού η ύπαρξή της αποτελεί τη μοναδική εξήγηση για την περιστροφική κίνηση των αστέρων που βρίσκονται στις παρυφές των γαλαξιών. Έτσι, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει ανιχνευθεί άμεσα, υπολογίζεται πως αναλογεί στο 23% του σύμπαντος, συγκριτικά με το 4% που αντιστοιχεί στη συμβατική «ορατή» ύλη.
Το σήμα εντοπίσθηκε από τους αστρονόμους του πανεπιστημίου του Λέστερ κατά την ανάλυση των δεδομένων από το διαστημικό τηλεσκόπιο XMM-Newton της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, το οποίο καταγράφει την ακτινοβολία Χ. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι μετρήσεις παρουσίαζαν 10% αύξηση όταν το τηλεσκόπιο «σάρωνε» τα όρια του γήινου μαγνητικού πεδίου που βρίσκονται απέναντι από τον Ήλιο.
Η παρατήρηση αυτή ήταν αναπάντεχη, αφού αφαιρώντας την ακτινοβολία Χ από τις πιο ισχυρές πηγές, όπως τους αστέρες και τους γαλαξίες, κανονικά οι μετρήσεις θα έπρεπε να είναι παρόμοιες σε όλες τις περιοχές. Επειδή κανένα συμβατικό μοντέλο δεν μπορούσε να εξηγήσει την ανωμαλία, οι επιστήμονες στράφηκαν σε εναλλακτικές θεωρίες, διαπιστώνοντας πως μόνο ένας συγκεκριμένος μηχανισμός θα μπορούσε να την εξηγήσει.
Ο μηχανισμός αυτός προβλέπει την ύπαρξη των αξιονίων, θεωρητικών σωματιδίων τα οποία έχουν προταθεί εδώ και χρόνια για συστατικά της σκοτεινής ύλης. Τα αξιόνια εκπέμπονται από τον Ήλιο, προτείνουν οι επιστήμονες, αφού πρώτα παραχθούν στον πυρήνα του. «Ταξιδεύοντας» στο διάστημα, όσα σωματίδια φτάνουν στις παρυφές του γήινου μαγνητικού πεδίου εκπέμπουν ακτινοβολία Χ, κάτι που θα δικαιολογούσε την αύξησή της που παρατηρείται τοπικά.
Όπως είναι φυσικό, για να αποκλειστεί οποιαδήποτε άλλη πιθανή εξήγηση, η θεωρία θα πρέπει να επαληθευτεί από επόμενα ανεξάρτητα πειράματα. «Πάντως, η ανακάλυψη θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να επιδράσει με καταλυτικό τρόπο όχι μόνο στην καλύτερη κατανόηση των πηγών ακτινοβολίας Χ στο σύμπαν, αλλά και στον προσδιορισμό της φύσης της σκοτεινής ύλης», σημειώνει στο σάιτ του βρετανικού πανεπιστημίου ο καθηγητής και επικεφαλής της έρευνας Άντι Ριντ.
Την ίδια άποψη συμμερίζεται ο Μάρτιν Μπάρστοου, πρόεδρος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας και επίσης καθηγητής στο Λέστερ. «Πρόκειται για ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα. Αν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την πρώτη φορά που εντοπίσθηκαν άμεσα και ταυτοποιήθηκαν τα σωματίδια σκοτεινής ύλης, με τεράστιες συνέπειες για τις θεωρίες μας για το σύμπαν».
http://www.apocalypsejohn.com/2014/10/luthike-to-ainigma-tis-skoteinis-ulis.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ: Οι 17 ρήτρες του μνημονίου που κρύβει ο Σαμαράς

x0bf2d865ddea65b9d6b341c6f9ac982c_L.jpg.pagespeed.ic.bmJfnEDL1w
Και όμως: Τα χειρότερα δεν πέρασαν όπως προσπαθούν να μας πείσουν. Τα χειρότερα ΕΡΧΟΝΤΑΙ και …
καθιστούν ανάγκη επιβίωσης την ανατροπή της αδίστακτης μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Αυτήν την Κυριακή Το ΧΩΝΙ δημοσιεύει την έρευνα – σοκ του Αλέξη Μητρόπουλου
Δείτε με τα μάτια σας τις 17 ρήτρες που «κρύβει» το Μνημόνιο! Έχουν, ΗΔΗ, υπογράψει την οριστική καταδίκη των Ελλήνων.
Η κυβέρνηση εμπαίζει τον λαό! Μας κοροϊδεύει ότι το μνημόνιο τελειώνει. Η αλήθεια είναι ότι ο εφιάλτης θα συνεχιστεί.
- για τη ρήτρα ΘΑΝΑΤΟΥ που θα υποχρεώνει τους συνταξιούχους να αποκληρώνουν εν ζωή τις συζύγους τους από τη σύνταξη!
- πώς έχουν υπογράψει τη διαρκή, ανά τρίμηνο, μείωση επικουρικών και εφάπαξ μέχρι να καταργηθούν οριστικά!
- ποιο άρθρο προβλέπει νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό και ποιο το πάγωμα των τριετιών!
- τις ρήτρες που φέρνουν μείωση ΣΤΟ ΜΙΣΟ για τις ήδη ανελέητα κουτσουρεμένες δαπάνες για την υγεία!
- με ποιον τρόπο θα επέλθει η βουλγαροποίηση των μισθών!
- γιατί ο ΕΝΦΙΑ θα είναι ΜΟΝΙΜΟΣ φόρος και με ποια μεθόδευση θα καταργήσουν όλα τα κοινωνικά επιδόματα!
Οι εθελόδουλοι μνημονιακοί έχουν φροντίσει να υπογράψουν τις ρήτρες – καταδίκη για την πατρίδα μας. Για πάντα.
Η ανατροπή τους είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.
Η αλήθεια που πασχίζουν να μας κρύψουν Στο ΧΩΝΙ αυτήν την Κυριακή.
 
 
http://www.triklopodia.gr/apokalipsi-sok-17-ritres-tou-mnimoniou-pou-krivi-o-samaras/

Τί κρύφτηκε πίσω απο τη τελευταία κρίση στο Χρηματιστήριο; Εποχές ΓΑΠ…

 image[7]
Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Είναι χρήσιμο να κατανοεί κανείς με θεμελιώδη ανάλυση τις μελλοντικές χρηματοπιστωτικές εξελίξεις μιας χώρας. Αυτό όμως αφορά τις μεγάλες μεταβολές και όχι τις μικρές ή τις απότομες μεταβολές που οφείλονται σε κάποια νέα που επηρεάζουν τις αγορές.
Οι Ελληνικές συστημικές τράπεζες όπως ξέρετε χρειάζονται χρήματα για να λύσουν τα προβλήματα με τα κόκκινα δάνεια που έχουν και συνεπώς να αυξήσουν τη ρευστότητά τους. Τους τελευταίους μήνες χρειάζονται επειγόντως χρήματα και αυτά μόνο απο την ΕΚΤ μπορούν να τα πάρουν. Αλλά και η ΕΚΤ χρειάζεται να έχει και αυτή κάποιο κέρδος…
Με 6% επιτόκιο στα Ελληνικά ομόλογα τα δάνεια για την ΕΚΤ θα της στοίχιζαν ακριβά, αφού ομόλογα της Ελλάδας δίνουν στην ΕΚΤ ως εγγυήσεις οι Ελληνικές Τράπεζες. Αν όμως το επιτόκιο ήταν λίγο ψηλότερα π,χ, στο 9% τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για την ΕΚΤ, αφού θα αγόραζε φτηνότερα τις εγγυήσεις των τραπεζών…!

Θα ήταν χειρότερα για την Ελλάδα. Ποιός τη γ… όμως αυτή; Μια χώρα τίγκα στη μαγκιά και τη βλακεία. Ένας λαός που ότι του δώσουν το τρώει. Χαρούμενοι άνθρωποι.
Όταν ανεβαίνουν τα επιτόκια, κανείς δεν παίρνει δάνειο. Ούτε οι πεθαμένοι.
O Σαμαράς έκανε ότι έπρεπε για να ανεβάσει τα επιτόκια των ομολόγων (εγγυήσεων), πρίν πάρει δάνειο απο την ΕΚΤ λέγοντας ότι η χώρα θα βγεί απο το μνημόνο με 25 δις ευρώ να χρειάζεται για τον επόμενο χρόνο και με τις τράπεζες φορτωμένες με κόκκινα δάνεια. Φυσικά ότι συνέβη στο ΧΑΑ και στο επιτόκιο των ομολόγων το έρριξε εξ ολοκλήρου στην αντιπολίτευση. Αυτοί πάλι δεν πήραν είδηση τίποτα. Κανείς τους. Αλλά θέλουν να κυβερνήσουν και είναι υπέρ των ΕΟΖ…
Το Τ+3 ας πούμε επιτρέπει στις τράπεζες να ολοκληρώνουν τις μεταβιβάσεις μετοχών σε 3 το πολύ μέρες. Στη περίοδο αυτή μπορεί και να ακυρώσουν τις μεταβιβάσεις. Τρείς μέρες πέρασαν απο τη Τρίτη. Λέτε να έχασαν κάτι απο αυτό που έγινε; Ποιοί έχασαν; Οι συνήθεις ύποπτοι…
Οι αναλύσεις μου προέβλεψαν τη κρίση που συνέβη στα επιτόκια των Ελληνικών ομολόγων και τις μετοχές των τραπεζών (βλέπετε εδώ). Δεν βασίζονταν όμως στη θεμελιώδη ανάλυση αλλά στη τεχνική ανάλυση.
Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι οι κινήσεις των τιμών δίνουν περισσότερες πληροφορίες από τις πληροφορίες που δίνει η θεμελιώδης ανάλυση, που πάντα δεν είναι πλήρης, αφού αρκετά οικονομικά στοιχεία αποκρύπτονται. Ποιοί ας πούμε γνωρίζουν τί ακριβώς γίνεται στην ΕΛΣΤΑΤ και ποιός ελέγχει και παρακολουθεί εκτός από τους δανειστές τα στοιχεία της;

Στη Γερμανία έχουν πολιτικούς που ξέρουν απο τη προηγούμενη ότι θα πέσει το Χρηματιστήριο;

 
Στην Ελλάδα υπάρχουν…! Στο video που σας παραθέτω και ευχαριστώ πολύ το φίλο που μου έστειλε τη διασύνδεση, μια πολιτευτής της Ελιάς-ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στην εκπομπή ΕΞΙ-ΔΕΚΑ της ΝΕΡΙΤ σε κρίση στο Χρηματιστήριο στις 8:37 το πρωί της Δευτέρας που πέρασε! Τότε δεν ήταν κάν στο 7% το επιτόκιο των ομολόγων. Εκείνη φάνηκε ότι κάτι ήξερε. Με εντυπωσίασε!
Aκούστε τη, στο 1:26:10  περίπου να αναφέρει, ότι το Χρηματιστήριο είναι κάτω απο τις 1000 μονάδες. Κάτι που φυσικά δεν ίσχυε, αφού το ΧΑΑ δεν είχε κάν ανοίξει. Ο Βενιζέλος της το είχε πεί; Περίεργο.
Απο τότε μέχρι σήμερα παίχτηκε πολύ θέατρο απο τη κυβέρνηση όπως και τους άλλους στο εξωτερικό. ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ντράγκι, Γιούνκερ, Μέρκελ, Σόιμπλε κλπ για να στραφεί η προσοχή όλων αλλού.
Kανείς δεν μπορεί να στηρίζεται πλέον σε όσα ανανκοινώνουν τα ΜΜΕ. Δεν “μασάμε” όλοι στην Ελλάδα…  Αποζημιώσεις άραγε θα υπάρξουν;
Φυσικά, τώρα που έγινε η “δουλειά” το επιτόκιο θα πέσει και το καθεστώς θα μιλάει για εμπιστοσύνη των αγορών, επιτυχίες κλπ. Τα γνωστά Αφρικανικά κόλπα.

[zcode-gr.blogspot.gr]
http://www.triklopodia.gr/ti-kriftike-piso-apo-ti-teleftea-krisi-sto-chrimatistirio-epoches-gap/

Η συνεργασία Ιταλο-Γερμανών με τους Αλβανούς, κατά της Ελλάδας

pic-0-norm 
Η συγκάλυψη πραγματικών περιστατικών, αλλά και η διαστρέβλωσή τους, το μόνο που κάνει είναι να επαυξάνει την επιθετική βουλιμία λαών
Δεν το κρύβω, ότι με ενοχλεί η απουσία κάθε αντίδρασης στις ιταμές προκλήσεις των Αλβανών και ακόμη περισσότερο η προσπάθεια συγκάλυψης των εχθρικών κατά της Ελλάδας ενεργειών τους, από δήθεν φιλειρηνικούς κύκλους, οι οποίοι διαστρέφοντας την ιστορία αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό, κατά τις επιταγές της Νέας Τάξης Πραγμάτων (όπου τα «πράγματα» είμαστε εμείς).
Είναι προφανές, πως θα ήμουν ανόητος εάν δεν ήθελα να υπάρχουν ειρηνικές σχέσεις μεταξύ των λαών της βαλκανικής, για να μπορέσουν να ζήσουν τα παιδιά μας χωρίς να γνωρίσουν τα τραγικά γεγονότα που γνώρισαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας.
Η συγκάλυψη όμως πραγματικών περιστατικών, αλλά και η διαστρέβλωσή τους, το μόνο που κάνει είναι να επαυξάνει την επιθετική βουλιμία λαών, που αν τους αντιμετωπίζαμε εξ αρχής όπως ταιριάζει σε Έλληνες, οι μεταξύ μας διαφορές δεν θα είχαν την σημερινή όξυνση. Επειδή θα γνώριζαν, ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία βλάβη των εθνικών μας συμφερόντων. Με την απαράδεκτη υποχωρητικότητά μας όμως, τους επιτρέπουμε να μας θέτουν συνεχώς σε απολογία, ενώ είμαστε τα θύματα.
Οι Αλβανοί πολέμησαν εναντίον μας στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. Αυτός είναι και ο λόγος που διατηρείται ακόμη η «εμπόλεμη κατάσταση». Ο όρος μιλά από μόνος του, ότι είχαμε πόλεμο μεταξύ μας, που δεν έληξε, αφού δεν υπογράψαμε Συνθήκη Ειρήνης. Και η Ελλάδα έχει σοβαρούς λόγους να μη υπογράφει.
Δεν συναντήσαμε μόνον ένοπλα τμήματα του αλβανικού στρατού να συμπολεμούν με τους Ιταλούς εναντίον μας, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας συνεργάστηκαν οι Τσάμηδες με τον στρατό Κατοχής, επιφέροντας πλήγματα κατά του ελληνικού λαού. Να μου επιτραπεί να παραθέσω αποσπάσματα από επιστολή του ηγέτη των Αλβανο-Τσάμηδων, Νουρή Ντίνο Μπέη προς τον Μουσολίνι, όπου καταδεικνύεται πλήρως η προδοτική τους συμπεριφορά, εφόσον ήσαν Έλληνες πολίτες.
Γράφει ο Νουρή Ντίνο Μπέη: «Η αφοσίωσή μου και οι από πλέον των 40 ετών παρασχεθείσες υπηρεσίες στην Ιταλία με υποχρεώνουν να σας αναφέρω όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Τσαμουριά, Ελλάδα και Νότια Αλβανία (σημ.: εννοεί την Βόρειο Ήπειρο) όπου έτυχα μάρτυς και θύμα μιας ύπουλης επίθεσης, που κόστισε την ζωή και αρκετών Ιταλών στρατιωτών.
» (…) Αυτοί που τον τελευταίο καιρό είχαν την εξουσία στην Αλβανία αποδείχθηκαν αδύναμοι και συμβιβαστικοί προς τους [Έλληνες] αντάρτες προς μεγάλη ζημιά της Ιταλίας και της Αλβανίας. Σήμερα θα χρειαζόταν να διαλέξουμε κατάλληλα άτομα που μπορούν να αναλάβουν την αποστολή και την ευθύνη της απόλυτης καταστολής αυτών των σκοτεινών κινημάτων.
» Αυτά τα άτομα πρέπει να είναι πιστοί και δοκιμασμένοι φίλοι της Ιταλίας, από πατριωτισμό και όχι από χρηματισμό, να κατέχουν όλη την απαραίτητη ενεργητικότητα και αποφασιστικότητα, χωρίς φόβο να εμπλακούν με σκοπό να διεξαγάγουν ένα ανηλεές κυνηγητό στους αντάρτες και τους φίλους των και εν ανάγκη να καταστρέψουν τις εστίες τους και τα χωριά που τους βοηθούν αρχίζοντας από το Curvelesi.
» Εάν δεν θεωρηθεί σκόπιμο να γίνει αυτό από μέρους των Ιταλικών δυνάμεων, δεν θα είναι δύσκολο να πετύχουμε τον σκοπό με τον σχηματισμό των 6.000 εθελοντών Τσαμουριωτών και Κοσοβάρων που είναι πραγματικοί φίλοι της Ιταλίας επειδή γνωρίζουν τι τους περιμένει εάν αυτή τους εγκαταλείψει.
» Εμείς ελπίζαμε να ελευθερωθούμε από την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς μας κόβεται η ανάσα, βλέποντας ότι εμείς και η χώρα μας είμαστε εγκαταλελειμμένοι στα χέρια των διωκτών μας της Αθήνας, όταν στα νησιά του Ιονίου οι Έλληνες που δεν έκαναν τίποτα, για να το αξίζουν από την Ιταλία, χαίρουν μιας απόλυτης δικαιοσύνης και ασφάλειας με μια τέλεια πολιτική και οικονομική Ιταλική διοίκηση, κάτω από τη συνετή διεύθυνση ενός ανθρώπου έξυπνου σωστού και τιμημένου.
» Όλοι οι Έλληνες είναι οπλισμένοι, και μέρα με τη μέρα περιμένουν την πολυπόθητη άφιξη των Άγγλων, απευθύνοντας μας συχνά απειλητικά υπονοούμενα. Οι Τσαμουριώτες εν τω μεταξύ μου έχουν συχνά απευθύνει την ερώτηση: «Η Ιταλία πολέμησε την Ελλάδα για την Τσαμουριά, γιατί τώρα δεν υπολογίζει την πίστη μας και μας αφήνει στο έλεος των κοινών μας εχθρών;».
» Όλοι [οι Τσαμουριώτες] φοβούνται ότι η Ιταλία θα αποσυρθεί αφήνοντάς τους σε μια κατάσταση πολύ χειρότερη από εκείνη του 1917 και παρακαλούν οι οικογένειές τους να επιτραπεί να μπουν στην Αλβανία, και στους άνδρες να επιστραφούν τα όπλα που παρέδωσαν στις στρατιωτικές αρχές. Αυτός ο κόσμος οπλισμένος δυνατός και γενναιόδωρος θα μπορούσε να υπερασπιστεί τη γη του, και να πεθάνει για την αφοσίωσή του στην Ιταλία».
Αυτοί είναι οι Τσάμηδες, με τους οποίους δήθεν προοδευτικοί στην Ελλάδα, επιζητούν την φιλία.
Ο Μακεδών
 
http://www.triklopodia.gr/sinergasia-italo-germanon-tous-alvanous-kata-tis-elladas/
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters