Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Τί κρύφτηκε πίσω απο τη τελευταία κρίση στο Χρηματιστήριο; Εποχές ΓΑΠ…

 image[7]
Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Είναι χρήσιμο να κατανοεί κανείς με θεμελιώδη ανάλυση τις μελλοντικές χρηματοπιστωτικές εξελίξεις μιας χώρας. Αυτό όμως αφορά τις μεγάλες μεταβολές και όχι τις μικρές ή τις απότομες μεταβολές που οφείλονται σε κάποια νέα που επηρεάζουν τις αγορές.
Οι Ελληνικές συστημικές τράπεζες όπως ξέρετε χρειάζονται χρήματα για να λύσουν τα προβλήματα με τα κόκκινα δάνεια που έχουν και συνεπώς να αυξήσουν τη ρευστότητά τους. Τους τελευταίους μήνες χρειάζονται επειγόντως χρήματα και αυτά μόνο απο την ΕΚΤ μπορούν να τα πάρουν. Αλλά και η ΕΚΤ χρειάζεται να έχει και αυτή κάποιο κέρδος…
Με 6% επιτόκιο στα Ελληνικά ομόλογα τα δάνεια για την ΕΚΤ θα της στοίχιζαν ακριβά, αφού ομόλογα της Ελλάδας δίνουν στην ΕΚΤ ως εγγυήσεις οι Ελληνικές Τράπεζες. Αν όμως το επιτόκιο ήταν λίγο ψηλότερα π,χ, στο 9% τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για την ΕΚΤ, αφού θα αγόραζε φτηνότερα τις εγγυήσεις των τραπεζών…!

Θα ήταν χειρότερα για την Ελλάδα. Ποιός τη γ… όμως αυτή; Μια χώρα τίγκα στη μαγκιά και τη βλακεία. Ένας λαός που ότι του δώσουν το τρώει. Χαρούμενοι άνθρωποι.
Όταν ανεβαίνουν τα επιτόκια, κανείς δεν παίρνει δάνειο. Ούτε οι πεθαμένοι.
O Σαμαράς έκανε ότι έπρεπε για να ανεβάσει τα επιτόκια των ομολόγων (εγγυήσεων), πρίν πάρει δάνειο απο την ΕΚΤ λέγοντας ότι η χώρα θα βγεί απο το μνημόνο με 25 δις ευρώ να χρειάζεται για τον επόμενο χρόνο και με τις τράπεζες φορτωμένες με κόκκινα δάνεια. Φυσικά ότι συνέβη στο ΧΑΑ και στο επιτόκιο των ομολόγων το έρριξε εξ ολοκλήρου στην αντιπολίτευση. Αυτοί πάλι δεν πήραν είδηση τίποτα. Κανείς τους. Αλλά θέλουν να κυβερνήσουν και είναι υπέρ των ΕΟΖ…
Το Τ+3 ας πούμε επιτρέπει στις τράπεζες να ολοκληρώνουν τις μεταβιβάσεις μετοχών σε 3 το πολύ μέρες. Στη περίοδο αυτή μπορεί και να ακυρώσουν τις μεταβιβάσεις. Τρείς μέρες πέρασαν απο τη Τρίτη. Λέτε να έχασαν κάτι απο αυτό που έγινε; Ποιοί έχασαν; Οι συνήθεις ύποπτοι…
Οι αναλύσεις μου προέβλεψαν τη κρίση που συνέβη στα επιτόκια των Ελληνικών ομολόγων και τις μετοχές των τραπεζών (βλέπετε εδώ). Δεν βασίζονταν όμως στη θεμελιώδη ανάλυση αλλά στη τεχνική ανάλυση.
Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι οι κινήσεις των τιμών δίνουν περισσότερες πληροφορίες από τις πληροφορίες που δίνει η θεμελιώδης ανάλυση, που πάντα δεν είναι πλήρης, αφού αρκετά οικονομικά στοιχεία αποκρύπτονται. Ποιοί ας πούμε γνωρίζουν τί ακριβώς γίνεται στην ΕΛΣΤΑΤ και ποιός ελέγχει και παρακολουθεί εκτός από τους δανειστές τα στοιχεία της;

Στη Γερμανία έχουν πολιτικούς που ξέρουν απο τη προηγούμενη ότι θα πέσει το Χρηματιστήριο;

 
Στην Ελλάδα υπάρχουν…! Στο video που σας παραθέτω και ευχαριστώ πολύ το φίλο που μου έστειλε τη διασύνδεση, μια πολιτευτής της Ελιάς-ΠΑΣΟΚ αναφέρεται στην εκπομπή ΕΞΙ-ΔΕΚΑ της ΝΕΡΙΤ σε κρίση στο Χρηματιστήριο στις 8:37 το πρωί της Δευτέρας που πέρασε! Τότε δεν ήταν κάν στο 7% το επιτόκιο των ομολόγων. Εκείνη φάνηκε ότι κάτι ήξερε. Με εντυπωσίασε!
Aκούστε τη, στο 1:26:10  περίπου να αναφέρει, ότι το Χρηματιστήριο είναι κάτω απο τις 1000 μονάδες. Κάτι που φυσικά δεν ίσχυε, αφού το ΧΑΑ δεν είχε κάν ανοίξει. Ο Βενιζέλος της το είχε πεί; Περίεργο.
Απο τότε μέχρι σήμερα παίχτηκε πολύ θέατρο απο τη κυβέρνηση όπως και τους άλλους στο εξωτερικό. ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ντράγκι, Γιούνκερ, Μέρκελ, Σόιμπλε κλπ για να στραφεί η προσοχή όλων αλλού.
Kανείς δεν μπορεί να στηρίζεται πλέον σε όσα ανανκοινώνουν τα ΜΜΕ. Δεν “μασάμε” όλοι στην Ελλάδα…  Αποζημιώσεις άραγε θα υπάρξουν;
Φυσικά, τώρα που έγινε η “δουλειά” το επιτόκιο θα πέσει και το καθεστώς θα μιλάει για εμπιστοσύνη των αγορών, επιτυχίες κλπ. Τα γνωστά Αφρικανικά κόλπα.

[zcode-gr.blogspot.gr]
http://www.triklopodia.gr/ti-kriftike-piso-apo-ti-teleftea-krisi-sto-chrimatistirio-epoches-gap/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters