Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

TTIP: Το σκιώδες υπερόπλο ΗΠΑ-Ε.Ε. που ισχυροποιεί τις πολυεθνικές και φέρνει μεταλλαγμένα στην Ευρώπη


Όσα πρέπει να ξέρετε για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, ή αλλιώς TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership). Γιατί έχει δημιουργηθεί υπερεθνικό κίνημα εναντίον της. Τι διακυβεύεται για τους λαούς της Ε.Ε. Αντιρρήσεις και από τον ΣΥΡΙΖΑ εντός Ελλάδας
Πρόκειται πλέον για ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής. Λίγοι ξέρουν τι σημαίνει το αρκτικόλεξο TTIP και λογικό, μιας και η εν λόγω συμφωνία οριστικοποιείται με μυστικότητα και απόλυτη έλλειψη διαφάνειας κάτι που προφανώς, αντιβαίνει στους δημοκρατικούς θεσμούς και τις αξίες που επικαλείται με κάθε ευκαιρία η Ε.Ε.
ADVERTISEMENT
Πρόκειται για μια διατλαντική συμφωνία για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών (Transatlantic Trade and Investment Partnership - TTIP), που, αν τελικά επιτευχθεί, θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά.
Η συμφωνία συζητείται εδώ και δύο περίπου χρόνια εν κρυπτώ ανάμεσα στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Για να μιλήσουμε με νούμερα, η συμφωνία TTIP αφορά 850 εκατ. κατοίκους, στους οποίους αντιστοιχεί το 45% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Υπολογίζεται ότι το εμπόριο που θα επηρεαστεί από την TTIP ανέρχεται σε 500 δισ. ευρώ ετησίως.
Το θέμα έρχεται και πάλι στη δική μας επικαιρότητα, μιας και συζητήθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.
Τι προβλέπεται
Μεταξύ άλλων, η TTIP ανοίγει τον δρόμο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να αναλάβουν οποιονδήποτε τομέα δημοσίων υπηρεσιών επιθυμούν, όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό κ.λπ. χωρίς κανέναν ουσιαστικό περιορισμό.
Επίσημα, η συμφωνία στοχεύει στη διευκόλυνση των άμεσων επενδύσεων και στην εξάλειψη "περιττών γραφειοκρατικών εμποδίων".
Παρόλα αυτά, οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν πως κύριος στόχος της TTIP είναι η απορρύθμιση των κανονιστικών ρυθμίσεων που αποτελούν "εμπόδιο" στην κερδοφορία των πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, στην πραγματικότητα,"εμπόδια" για την ΤΤΙP αποτελούν οι κοινωνικές κατακτήσεις των τελευταίων δεκαετιών (εργασιακά δικαιώματα, περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, κανόνες ασφάλειας για τα τρόφιμα, προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο κ.ά).
Συγχρόνως, η προτεινόμενη συμφωνία τείνει να μεταβάλλει την ίδια τη θεσμική αρχιτεκτονική της ΕΕ υπέρ των πολυεθνικών εταιριών και κεφαλαίων, καθώς αφορά λιγότερο στο εμπόριο -οι αντίστοιχοι δασμοί είναι ήδη σημαντικά χαμηλοί- και περισσότερο σε ρυθμίσεις και εμπορικά πρότυπα, εταιρικά δικαιώματα και επενδυτικές εγγυήσεις.
Επιπλέον, με την ενσωμάτωση της ρύθμισης του Μηχανισμού διαιτησίας Επίλυσης Διαφορών μεταξύ Επενδυτών και Κρατών, το περίφημο ISDS (Investor-State Dispute Settlement), τα εταιρικά συμφέροντα αποκτούν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι εκείνων των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.
Έτσι, μόνο οι εταιρείες δύνανται να προσφύγουν εναντίον κυβερνήσεων και όχι το αντίθετο, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο κατάφωρα θεμελιακές αρχές της δημοκρατίας, όπως η αρχή της ισότητας απέναντι στον νόμο.

  Σε πρόσφατο άρθρο του στην Αυγή, ο Θανάσης Πετράκος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, έγραφε σχετικά:
"Η συμφωνία TTIP θεωρείται ο δούρειος ίππος για την εισαγωγή στην Ευρώπη γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, κρεάτων με ορμόνες κ.λπ.
Η ρήτρα θα επιτρέπει σε ιδιωτικές εταιρείες να μηνύουν ακόμη και χώρες σε διαιτητικά δικαστήρια για να ακυρώσουν μέτρα που θεωρούν προστατευτικά. Ο κίνδυνος είναι πολυεθνικές υποστηριζόμενες από στρατούς δικηγόρων να μπορούν να εκφοβίζουν ολόκληρα κράτη, Περιφέρειες, Κοινότητες, για να επιβάλουν τα δικά τους συμφέροντα.
Η εφαρμογή της TTIP αποτελεί κίνδυνο για τους φυσικούς πόρους και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Ταυτόχρονα κινδυνεύουν με κατάργηση οι κανόνες αειφορείας για τις ΑΠΕ, αφού αποτελούν εμπόδιο για την επέκταση των αγροκαυσίμων που προωθούν οι Αμερικανοί παραγωγοί.
Η TTIP προβλέπει πλήρη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Πρέπει να τονιστεί ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κυρώσει τις συμβάσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας".
Πέραν των παραπάνω όμως, εκείνο που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το γιατί η συμφωνία βρίσκεται σε πλήρη αδιαφάνεια.
Η τελευταία διαπραγμάτευση στα τέλη Απριλίου έγινε με κλειστές πόρτες ενώ κανένα κείμενο δεν έχει δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα, ενώ ελάχιστες πληροφορίες έχουν έρθει στην επιφάνεια ως διαρροές.
Εμπόδιο για την επίτευξη συμφωνίας, θεωρείται η  "αρχή της προφύλαξης".
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κομβική διαφορά στην αντιμετώπιση της διατροφικής ασφάλειας ανάμεσα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Η Ε.Ε. τηρεί για την ώρα την αρχή της προφύλαξης. Στην ουσία, όταν υπάρχει αμφιβολία σχετικά με μια ουσία και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία, η ουσία απαγορεύεται.

  Οι ΗΠΑ, θεωρούν ότι πρέπει πρώτα να αποδειχθεί με αδιάψευστο τρόπο ότι το προϊόν είναι επιβλαβές για την υγεία πριν αποσυρθεί από την αγορά.
Αν χαλαρώσει το πλαίσιο, τότε θα έχουμε και επίτευξη συμφωνίας. Αν φτάσουμε σε συμφωνία, τότε σε περίπτωση που μια μεγάλη αμερικανική εταιρεία κρεατικών, αντιμετωπίζει για παράδειγμα εμπόδια θεσμικά να εξάγει τα προϊόντα της σε κάποια χώρα, η εταιρεία αυτή θα μπορούσε να κινηθεί εναντίον της χώρας απαιτώντας αποζημίωση.
Το δικαστήριο θα είναι υπερεθνικό και διαιτητικό.

Πάμε να δούμε όμως πώς προσαρμόζονται τα πράγματα ήδη, υπέρ της TTIP

Μόλις στις 25 Μαΐου, η Ε.Ε. απέσυρε νόμους προστασίας από τα Φυτοπροστατευτικά εξαιτίας της Διατλαντικής σχέσης Εμπορίου (TTIP) με τις ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει ο Guardian, Αμερικανοί αξιωματούχοι άσκησαν ισχυρές πιέσεις για να αποσυρθούν επικείμενες ρυθμίσεις στην Ε.Ε. έναντι φυτοφαρμάκων, προκαλώντας την πτώση των ευρωπαϊκών προτύπων, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους, με σκοπό να διευκολύνουν την υπογραφή της Διατλαντικής Σχέσης Εμπορίου μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφα του Δικτύου Δράσης για τα Φυτοπροστατευτικά (Pesticides Action Network) που δόθηκαν στην δημοσιότητα.
Οι πιέσεις κατάφεραν να αναβάλουν την δημιουργία σχετικής νομοθεσίας στην Ε.Ε., μέχρι το 2016, ενώ αυτή ήταν προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2014, καθώς το κόστος από τις προκληθείσες ασθένειες ανέρχεται στα 150 δις ευρώ για συστήματα υγείας της Ένωσης.
Νωρίτερα φέτος, 64 ευρωβουλευτές έθεσαν σχετική ερώτηση, για την αναβολή του νομοσχεδίου για το 2016, ενώ η Σουηδία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχουν εκκινήσει νομικές διαδικασίες έναντι της Κομισιόν με σκοπό την αντιμετώπιση του κολλήματος.
Η υπογραφή της συμφωνίας άλλωστε έχει τεθεί ρητά εντός των προτεραιοτήτων της Προεδρίας του Ζαν-Κλόντ Γιουνκέρ και σε μία πιθανή αποτυχία διακυβεύεται το κύρος της Κομισιόν.
Η υποχώρηση της Ένωσης έναντι των απαιτήσεων του Αμερικανικού λόμπι, εκλαμβάνεται από Ευρωπαίους αξιωματούχους, ως έκπτωση των ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας τροφίμων, κάτι το οποίο δεν θα ήθελαν να δουν ως επίπτωση της δημιουργίας ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ των δύο Ενώσεων.
Ενώ το ΕΚ δεν αποτελεί επίσημα μέρος των διαπραγματεύσεων για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ, οι ευρωβουλευτές θα αποφασίσουν την τελική της μοίρα. Ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνούς εμπορίου Bernd Lange:


Οι θέσεις των ελληνικών κομμάτων και η εμπλοκή της χώρας μας

Το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαίου, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης στάθηκε στις "ισχυρές επιφυλάξεις της ελληνικής κυβέρνησης" σε βασικά σημεία της Εμπορικής Συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ (TTIP). Μια από τις βασικές διαφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης είναι η θέση της Αμερικάνικης πλευράς στο θέμα της προστασίας των προϊόντων με γεωγραφική ένδειξη (ΠΟΠ, ΠΓΕ κ.α.). "Δεν υπάρχει καμία υποχώρηση των ΗΠΑ, αντίθετα, διατηρεί μια τελείως ανελαστική στάση και δεν αφήνει να μπει καν στη συζήτηση το θέμα", είπε ο κ. Σταθάκης.
Πάντως ο υπουργός σημείωσε ότι οι συζητήσεις είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο και οι διαπραγματεύσεις προχωρούν πολύ αργά ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το πότε και αν θα καταλήξουν σε συμφωνία η οποία, όπως εκτίμησε, σε κάθε περίπτωση θα είναι μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Έντονες αντιρρήσεις εκφράστηκαν ακόμα και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή αυτής της συμφωνίας.
"Μια τέτοια συμφωνία θα ήταν ταφόπλακα για την ελληνική οικονομία. Δεν σημαίνει ότι κάθε τι που έρχεται απ’ έξω πρέπει να το δεχόμαστε ως ντε φάκτο", υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, εκφράζοντας παράλληλα την βαθιά του ανησυχία "για την απουσία ενημέρωσης των πολιτών και την δραματική σιωπή που υπάρχει σε ένα τόσο βασικό ζήτημα". "Τα οικονομικά μέτρα διορθώνονται αλλά οι συμφωνίες που θα τις υποστούμε για χρόνια δεν διορθώνονται", τόνισε.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. "Θα πρόκειται για ένα υπερσύνταγμα, αν συναφθεί αυτή η συμφωνία. Θα καθιερωθεί το πιο ακραίο επιθετικό σχέδιο που έχει επινοηθεί από πολυεθνικές εταιρίες, οι οποίες θα έχουν απροκάλυπτη ισχύ ερήμην της Ε.Ε.", τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.
Ο Κώστας Λαπαβίτσας έκανε λόγο από τη δική του μεριά, για συμφωνία που εμπεριέχει επικίνδυνα μέτρα, όπως απορρύθμιση εργασιακών δικαιωμάτων.
Απαντώντας στις έντονες αντιρρήσεις που εκφράστηκαν ακόμα και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση "θα είναι εδώ για να ακούσει και να πάρει γνώμες και συμβουλές".
Μιλώντας στη Βουλή ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, τάχθηκε υπέρ της μικτής συμφωνίας. Υπογράμμισε τη σημασία να προστατευτεί η προτεραιότητα των εθνικών δικαστηρίων και τα αγροτικά προϊόντα. Εξέφρασε, όμως, επιφυλάξεις για διαφυλαχθεί το δικαίωμα των κρατών μελών να προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον.
Ο κ. Τραγάκης υπογράμμισε ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα φέρουν την εξάλειψη των εμποδίων σε δασμούς και τέλη, ενώ επεσήμανε ότι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η μεγαλύτερη οικονομική συμφωνία, αφού αφορά το 50% των παγκόσμιων ανταλλαγών αγαθών και θα φέρει εκατομμύρια θέσεις εργασίας.
Από την πλευρά του Ποταμιού ο κ. Σπύρος Δανέλλης δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να απορρίψουμε την εμπορική συμφωνία εκ των προτέρων, ζητώντας να στηρίξουμε τις θέσεις μας και τα ελληνικά συμφέροντα στις διαπραγματεύσεις της Επιτροπής και να αξιολογήσουμε το τελικό αποτέλεσμα συνολικά πριν εισηγηθούμε την έγκριση ή απόρριψη του.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, τόνισε ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στα όποια δικαιώματα της εργατικής τάξης και επισήμανε τον κίνδυνο να ανοίξει ο δρόμος για την εισαγωγή μεταλλαγμένων προϊόντων και με κρεάτων ορμόνες.
Η αλήθεια είναι πως η κατάργηση των δασμών για τα Αμερικανικά γεωργικά προϊόντα πλήττει τους μικροπαραγωγούς.

  Το "Φόρουμ Δίκαιου Εμπορίου", μία οργάνωση με έδρα το Βερολίνο που εκπροσωπεί δίκτυα εμπορίας και διανομής σε όλη τη Γερμανία, υποστηρίζει ότι οι μικροί παραγωγοί στις αναπτυσσόμενες χώρες ανησυχούν ιδιαίτερα για τις διαπραγματεύσεις Ευρώπης- ΗΠΑ με στόχο μία κοινή ζώνη ελεύθερων συναλλαγών (ΤΤΙP), που θα καταργεί τους εμπορικούς δασμούς για αμερικανικά αγροτικά προϊόντα στην Ευρώπη και αντιστρόφως.
Εάν συμβεί αυτό, τότε θα καταργηθούν και τα όποια προνόμια παραχωρούσε μέχρι σήμερα η Ευρώπη στις αναπτυσσόμενες χώρες για να διευκολύνει τις εξαγωγές τους στις ευρωπαϊκές αγορές
"Με το TTIP η πίεση του ανταγωνισμού για τους Ευρωπαίους θα ήταν ακόμη πιο έντονη και η διαφορά τιμής ανάμεσα σε ένα προϊόν δίκαιου εμπορίου και στο αντίστοιχο συμβατικό προϊόν θα γινόταν ακόμα μεγαλύτερη. Θα άλλαζε όμως και η ροή του διεθνούς εμπορίου με την ευρωατλαντική ζώνη να ενισχύεται σε βάρος των αναπτυσσόμενων χωρών" έχει τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξη του στη Deutsche Welle ο Γιούργκεν Μάγερ, εκπρόσωπος της οργάνωσης "Φόρουμ για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη".
Σε επίσημο επίπεδο διαβουλεύσεων, η Διατλαντική Συμφωνία υπολογίζεται ότι θα αυξήσει το μέγεθος της οικονομίας της ΕΕ κατά περίπου €120 δισ. (0,5% του ΑΕΠ) και των ΗΠΑ κατά €95 δισ. (0,4% του ΑΕΠ). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα πρόκειται για μία μόνιμη αύξηση στην ποσότητα του πλούτου τον οποίο η ευρωπαϊκή και η αμερικανική οικονομία μπορεί να παράγει κάθε χρόνο. Επίσης, εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 15 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας και πως θα ενισχυθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούσαν να εξάγουν λόγω των δυσανάλογων –εξαιτίας του μεγέθους τους- δαπανών. Αναμένεται δε αύξηση των εξαγωγών των κ-μ ΕΕ προς τις ΗΠΑ κατά 28%, δηλαδή κατά 187 δισ. Το όφελος μιας τετραμελούς οικογένειας στην ΕΕ από την πλήρη εφαρμογή της ΤΤΙΡ υπολογίζεται έως και σε 545 ευρώ με τη μορφή αύξησης διαθέσιμου εισοδήματος.
Παρόλα αυτά, οι αντιδράσεις που σχετίζονται με την απόλυτη επικράτηση των πολυεθνικών έναντι των μικρότερων παραγωγών, κρίνονται ως λογικές και απολύτως δικαιολογημένες. Λογικές είναι και οι ανησυχίες που συνδέονται με το θέμα των μεταλλαγμένων προϊόντων αλλά και των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (προστατευόμενα), το οποίο όπως είπαμε, θίγει και τη χώρα μας.
Σύμφωνα με το άρθρο της Deutsche Welle, στα "προστατευμένα προϊόντα" περιλαμβάνεται η φέτα και άλλα παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα.
Πρόσφατα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης συναντήθηκε στο Λουξεμβούργο με τον αμερικανό ομόλογό του Τομ Βίλσακ, για να θέσει το ζήτημα των ΠΟΠ. Την ίδια στιγμή όμως ο Βίλσακ δέχεται πιέσεις από την Ουάσιγκτον. 55 γερουσιαστές του ζήτησαν πρόσφατα, σε κοινή επιστολή, να καταργηθούν οι "περιορισμοί" σε ονομασίες τυριών, περιλαμβανομένης της φέτας.
Και ξαναλέμε κλείνοντας, ότι οι διαπραγματεύσεις μεν συνεχίζονται, σε απόλυτη αδιαφάνεια όμως.
Το πλήρες κείμενο της έκθεσης για την TTIP βρίσκεται εδώ: http://trade.ec.europa.eu/consultations/index.cfm?consul_id=181
Περισσότερα: Κομισιόν
http://news247.gr/eidiseis/afieromata/ttip-to-skiwdes-yperoplo-hpa-e-e-poy-isxyropoiei-tis-polyethnikes-kai-fernei-metallagmena-sthn-eyrwph.3495937.html

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ



Χάρη στην επιτροπή Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ) και ΥΣΜΑ, μία ανανεωμένη ψηφιακή εφαρμογή της εικονικής περιήγησης στον βράχο της Ακρόπολης είναι γεγονός. Ο επισκέπτης- με τη χρήση ενός υπολογιστή, τάμπλετ ή «έξυπνου» κινητού μπορεί να βρεθεί στον ναό της Αθηνάς Νίκης, στον Παρθενώνα, στο Ερέχθειο, και να απολαύσει την πανοραμική θέα της Αθήνας με ένα μόνο κλικ!

Ο Ιερός Βράχος είναι πλέον προσβάσιμος διαδικτυακά, γεγονός που αποσκοπεί στην παρουσίαση των αναστηλωτικών εργασιών που πραγματοποιούνται στην Ακρόπολη όσο και στην προώθηση της πρόσβασης στο σημαντικότερο μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Η εικονική Περιήγηση στα μνημεία Ακρόπολης αποτελείται από εικόνες και πανοράματα υψηλής καθώς και από λεπτομερείς φωτογραφικές απεικονίσεις επιλεγμένων εξωτερικών όψεων των αρχαίων τειχών που περιβάλλουν το βράχο. Κάθε άποψη συνοδεύεται από περιγραφικά στοιχεία σχετικά με τα μνημεία και επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος.

Η φωτογραμμετρική αποτύπωση της επιφάνειας του βράχου σε μορφή χάρτη επιτρέπει τον προσανατολισμό και την πλοήγηση στα επιμέρους σημεία θέασης. Οι εικόνες προσφέρουν δυνατότητες αυξημένης εστίασης στις λεπτομέρειες των μνημείων που είναι δύσκολο να γίνουν ορατές κατά την επίσκεψη στο χώρο. Ακόμη, ο χρήστης μπορεί να αντιληφθεί τη θέση του μνημείου σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο ή ακόμα και να πραγματοποιήσει ένα εικονικό «περίπατο» επιλέγοντας τη δική του διαδρομή

Για να περιηγηθείτε στην Ακρόπολη πατήστε εδώ: ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ 
thesecretrealtruth
...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/09/akropolis-psifiaka-me-ena-click.html#sthash.iSLYBrLf.dpuf

ΕΦΟΔΟΙ Α ΛΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΦΟΡΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Έφοδοι εφοριακών σε μεγάλες επιχειρήσεις α λα Γερμανικά !!!


Αιφνιδιαστικές εφόδους εφοριακών σε μεγάλες επιχειρήσεις προαναγγέλλει το υπουργείο Οικονομικών". Θα βλέπουμε σκηνές όπως στη Γερμανία όπου οι εφοριακοί εισέβαλαν ξημερώματα σε επιχειρήσεις για μεγάλες υποθέσεις" διεμήνυσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Τρύφων Αλεξιάδης.

«Πρότυπό μας είναι η Γερμανία όπου οι εφοριακοί εισέβαλαν τα ξημερώματα σε επιχειρήσεις για να ελέγξουν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, από το βήμα της Βουλής δίνοντας ένα σαφές σήμα ως προς την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πατάξει τη μεγάλη φοροδιαφυγή. «Τέτοιες σκηνές θα βλέπουμε από δω και πέρα και στην Ελλάδα» διαβεβαίωσε στον ίδιο τόνο. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχτεί περιστατικά όπως αυτό της Φλώρινας όπου προπηλακίστηκαν εφοριακοί υπάλληλοι οι οποίοι εντόπισαν πλαστές ταμειακές μηχανές. «Δεν θα ανεχτούμε εμείς τέτοιες καταστάσεις. Να συλλαμβάνονται οι ελεγκτές που κάνουν τη δουλειά τους» είπε και συμπλήρωσε «τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής θα τη δώσουμε μαζί με όλη την κοινωνία γιατί φοροδιαφυγή σημαίνει λιγότερα δημόσια έσοδα».
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε επίσης ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε υποθέσεις όπου έχουν ήδη εκδοθεί ήδη εντολές ελέγχου και αφορούν επιχειρήσεις και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. «Στόχος μας είναι να υλοποιηθούν αυτοί οι έλεγχοι εντός πέντε μηνών. Βάζουμε τέλος στην ασυλία» δήλωσε. Βάζουμε τέλος στη διαφθορά.Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι θα επιταχυνθεί η διερεύνηση της «λίστας Λαγκάρντ» καθώς υπάρχει κίνδυνος να παραγραφεί όπως είπε στις 31 Δεκεμβρίου του 2015. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η πρόοδος των ελέγχων είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιητική αφού από τα 2.062 πρόσωπα έχουν ελεγχθεί μόλις 481 και έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε 180. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αντέκρουσε, ωστόσο, τις αιτιάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης περί διάλυσης του ΣΔΟΕ υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ενισχύει το ρόλο του σώματος.

Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα θα εισαχθεί ρύθμιση για να αποφευχθεί η παραγραφή κρίσιμων εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Ανέφερε, επίσης ότι θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους έχουν κεφάλαια στο εξωτερικό για τη αποκάλυψη, την νομιμοποίησή και την επανεισαγωγή τους.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2016 θα τερματιστεί η προσωπική επαφή του κοινού με τις εφορίες. «Έτσι οι εφορίες θα πάψουν να είναι χώροι καθυστερήσεων και γραφειοκρατίας» είπε και συμπλήρωσε ότι θα διευρυνθούν οι διαδικασίες ηλεκτρονικής κοινοποίησης εγγράφων και θα αξιοποιηθούν οι συναλλαγές με κάρτες. Με αυτό το στόχο προανήγγειλε και την παροχή φορολογικών κινήτρων σε πολίτες και επιχειρήσεις για τη χρήση πιστωτικών καρτών.

ΠΗΓΗ
http://news247.gr/eidiseis/politiki/efodoi-eforiakwn-se-megales-epixeirhseis-a-la-germanika.3703755.html
 
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/10/blog-post_77.html

ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ!



Εκπληκτικές αποκαλύψεις για τον μέγιστο Έλληνα μαθηματικό του 20ού Αιώνος, Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή (1873-1950) έκανε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στον «Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας 89,5 FM» ο πρόεδρος του «Μουσείου Καραθεοδωρή» στην Κομοτηνή, Αθανάσιος Λιπορδέζης. 
Ο μαθηματικός στο επάγγελμα, κ. Λιπορδέζης, αποκάλυψε κάτι που ξέρουν
ελάχιστοι και αποσιωπά ακόμη και η υπό μπολσεβίκικη επιτήρηση Ακαδημία Αθηνών: Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Καραθεοδωρή δεν ήταν πως υπήρξε ο Δάσκαλος του Αϊνστάϊν στα Μαθηματικά και αυτός που του έλυσε τις δύσκολες εξισώσεις με τις οποίες επιβεβαιώθηκε η Γενική Θεωρία της Σχετικότητος. Το μεγαλύτερο επίτευγμά του ήταν η «Θεωρία της Ανισότητας» στη οποία στηρίζεται ολόκληρη η σύγχρονη εποποιΐα της Αεροδιαστημικής!.. Σπεύδουμε να μεταφέρουμε επί λέξει τις αποκαλύψεις του προέδρου του «Μουσείου Καραθεοδωρή» για να μην χαθούν στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος…

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΠΟΡΔΕΖΗΣ: «Σε μια ομιλία του το 2001, εδώ στην Ελλάδα, ο διάσημος ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου της Βαυαρίας, καθηγητής Ronald Burlis, είχε πεί το εξής: «Υπήρξε μία αδικία που έγινε στον Καραθεοδωρή. Η «ανισότητα του Βέλφαν» εφαρμόζεται σήμερα στην Διαστημική, αλλά είναι δική του. Εμείς οι Γερμανοί, αν μας την κλέβανε θα βγαίναμε στους δρόμους. Εσείς οι Έλληνες ούτε το ξέρετε αυτό»!.. Κι αυτό ακούγεται πρώτη φορά από το ελληνικό ραδιόφωνο, τώρα που το έφερε η κουβέντα μας. Την θεωρία αυτή του Καραθεοδωρή την δημοσίευσε μετά τον θάνατό του ένας Γάλλος μαθηματικός ως δική του!.. Κι έχει αυτή η θεωρία τεράστιες εφαρμογές στην Διαστημική. Θα έπρεπε να πούμε στον καθηγητή Burlis ότι εμείς τώρα ανακαλύπτουμε τον ίδιο τον Καραθεοδωρή, πώς θα ξέρουμε για την κλεμμένη θεωρία του που χρησιμοποιεί η Διαστημική; Και συνέχισε τότε ο καθηγητής Ronald Burlis, πως ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή είναι το μεγάλο δώρο της Ελλάδος προς την Γερμανία και είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας μαθηματικός από την Αρχαιότητα, από την εποχή του Αρχιμήδη! «Σας ευχαριστούμε γι’ αυτό το δώρο σας»!..»..

ΒΑΘΙΑ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΜΑΞ ΠΛΑΝΚ…

Προηγουμένως, ο κ. Λιπορδέζης είχε αποκαλύψει πως (εκτός από τον Αϊνστάϊν) και ο μέγας Γερμανός φυσικός Μάξ Πλανκ έγραφε επιστολές γεμάτες ευγνωμοσύνη προς τον Καραθεοδωρή γιατί του άνοιξε τα μάτια. ΙΔΟΥ μία, όπως την κατέθεσε ο κ. Λιπορδέζης, το περασμένο Σάββατο στον Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας…

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΠΟΡΔΕΖΗΣ: «Πρέπει να πούμε και για τον μεγάλο Μάξ Πλανκ, ο οποίος αναγόρευσε τον Καραθεοδωρή μέλος της Πρωσσικής Ακαδημίας Επιστημών. Είχε πεί ο μεγάλος Μάξ Πλάνκ κατά την αγόρευσή του όταν ο Καραθεοδωρή έγινε μέλος της Πρωσσικής Ακαδημίας: «Εσείς, κύριε Καραθεοδωρή, μάς επιστήσατε την προσοχή στον διπλό ρόλο που ενυπάρχει στην Θεωρία των Μεταβολών. Γιατί αυτή η Θεωρία των Μεταβολών κατευθύνει την προσοχή μας από το δύσκολο ξεκαθάρισμα των μεμονωμένων περιπτώσεων στην εύκολα εποπτευμένη Ολότητα. Όπου μία πληθώρα μεμονωμένων προτάσεων συμπεριλαμβάνεται σε μία απλή πρόταση. Και το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι όχι μόνο ο άνθρωπος προτιμά αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο θεώρησης, αλλά και η Φύση! Εύχομαι ορισμένοι από τους καρπούς της επιστημονικής σας δουλειάς να κοσμούν τα ακαδημαϊκά πεπραγμένα μας»!..

ΚΑΡΓΑ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΙΔΕΩΔΗ

Ο κ. Λιπορδέζης διάβασε και τις γνωστές επιστολές ευγνωμοσύνης του Εβραίου Αϊνστάϊν προς τον Ελληνόψυχο δάσκαλό του, Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή, αλλά δεν μας παίρνει ο χώρος να τις μεταφέρουμε εδώ. Υπάρχουν στο Διαδίκτυο, τα πρωτότυπα φυλάσσονται επιμελώς στο Πανεπιστήμιο του Τέλ-Αβίβ, αλλά το Μουσείο Καραθεοδωρή έχει τα αντίγραφα ορισμένων και όχι όλων!... Θα τελειώσουμε με την αποκάλυψη του κ. Λιπορδέζη για το πόσο Ελληνόψυχος και πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός υπήρξε ο Μέγας Καραθεοδωρή, τον οποίο οι άθλιοι μπολσεβίκοι έσπευσαν μετά τον θάνατό του να κατηγορήσουν για Ναζιστή και Χιτλερικό, επειδή πέρασε ολόκληρο τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στο σπίτι του στην Γερμανία και δεν την κοπάνησε για τις ΗΠΑ όπως ο Αϊνστάϊν και οι λοιποί απόγονοι του Αβραάμ..

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΠΟΡΔΕΖΗΣ: «Και να κάνωμε τον επίλογό μας επιγραμματικά, λέγοντας ότι ο Καραθεοδωρή ήταν ο άνθρωπος που επιδίωκε να είναι ποιοτικός. Παρά το επιστημονικό του έργο, ήταν αφιερωμένος στην οικογένειά του. Διαρκώς έλεγε στα παιδιά του να έχουν Αξίες, Ιδανικά, να αγαπάνε την δουλειά τους, μα πάνω απ’ όλα να αγαπάνε την Ελλάδα. Πιστός στα Ελληνοχριστιανικά Ιδεώδη, ανέθρεψε τα παιδιά του με τις Ελληνικές παραδόσεις και με τις αρχές που ανατράφηκε αυτός από την αρχόντισσα της Χίου, την Δέσποινα Πετροκόκκινου, γιατί είχε χάσει μικρός την μάνα του»!..

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΤΟΥΣΑΝΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ!..

Ο «Στόχος υπενθυμίζει πως η αγαπημένη κόρη του Μεγίστου Έλληνος μαθηματικού από την εποχή του Αρχιμήδη, η πανέμορφη μέχρι τα βαθιά της γεράματα κυρία Δέσποινα Καραθεοδωρή (1910-2009) έφυγε σε ηλικία 99 ετών πρίν από 5 χρόνια (Νοέμβριος 2009). Η Δέσποινα Καραθεοδωρή υπήρξε σύζυγος του (ομοφυλόφιλου!) μακαριστού Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Ροδόπουλου (1896-1971), «κολλητού» του «Εθνάρχη» Καραμανλή και αδελφού του γνωστού λογοτέχνη Μ. Καραγάτση!..

Τον οποίο Ροδόπουλο, μόλις αντελήφθη ότι αρέσκεται στην οπισθογέμιση, τον απατούσε με άλλους επώνυμους άνδρες, και οι κατακτήσεις της Δέσποινας είχαν αφήσει εποχή στην Παλιά Αθήνα!..

Επίσης, να υπενθυμίσουμε πως ο Μέγας Καραθεοδωρή δίδαξε και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών την Δεκαετία του 1920 (ο Ελευθέριος Βενιζέλος του είχε αναθέσει την οργάνωση του Πανεπιστημίου της Σμύρνης, όπου έδειξε ιδιαίτερο ζήλο για την διάσωση του εξοπλισμού του, ενώ οι ορδές του Κεμάλ έμπαιναν στην ελληνικότατατη πόλη).

Αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν και υπενθυμίζει σήμερα ο «Στόχος» είναι ότι οι βρωμεροί Έλληνες φοιτητές τον κορόϊδευαν επειδή η προφορά του στα ελληνικά ήταν γερμανική και του πετούσαν ντομάτες την ώρα του μαθήματος, όπως έχει αποκαλύψει ο βιογράφος του, γνωστός μαθηματικός Ευάγγελος Σπανδάγος! Μάλιστα, όπως είναι γνωστό, οι τότε καθηγητές του Αθήνησι απαγόρευσαν στον Καραθεοδωρή να διδάσκει Μαθηματικά για να μη τους φάει την θέση. Και ο μέγας Καραθεοδωρή αναγκάστηκε να διδάσκει Χημεία, για να παίρνει έναν μισθουλάκο! Αυτό, δυστυχώς, υπήρξε πάντα το Ψευτορωμέηκο…

"ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΧΟΣ"
Πηγή: stoxos.gr ,  ellaniapili
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/10/ston-ellina-mathematiko-karatheodori-stirixtike-sygxroni-aerodiastimiki.html#sthash.a7ST2jBu.dpuf

Φοιτητές πανεπιστημίου της Νέας Ζηλανδίας τραγουδούν στα αρχαία ελληνικά (Βίντεο)



Μια σειρά από βίντεο με σπουδαστές που τραγουδούν στα αρχαία ελληνικά, έχει δημιουργήσει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός C L A S S O C – University of Auckland Classical Society. 

Οι σπουδαστές του Πανεπιστημίου του Auckland της Νέας Ζηλανδίας μεταμορφώνουν γνωστά τραγούδια και τα ντύνουν με αρχαίους ελληνικούς στίχους και με πολλή διάθεση! 

Υπενθυμίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο του Auckland ανήκει μέσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και διδάσκει Αρχαία Ελληνικά στους φοιτητές της με πολύ μεγάλη επιτυχία. 

Οι φοιτητες χρησιμοποιούν ερασμική προφορά.

Μα τον Δία….







enallaktikidrasi.com
...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/10/foitites-panepistimiou-new-zeland-tragoudoun-arxaia-ellinika-ma-ton-dia.html#sthash.gr3bZTv2.dpuf

H ΕΤΑΙΡΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΚΛΩΣE ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ TTIP( Transatlantic Trade) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΕΙΡΗΝΙΚΗ TPP(Trans-Pacific ) ΣΥΜΦΩΝΙΑ

the-tpp-is-not-free-trade-its-managed-trade1444055002 
Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις είναι μια επίθεση στη δημοκρατία από την “Εταιριοκρατία”

http://www.independent.co.uk/voices/comment/what-is-ttip.html

LEEWILLIAMS

Tuesday 7 October2014Whatis TTIP? And six reasons why the answer should scare you

Thetrade negotiations are an assault on democracy. I would vote againstthem except… hang on a minute, I can’t

Μετάφραση: Γεωργία Βαγενά
Έχετε ακούσει για ΤΤΙΡ; Αν η απάντησή σας είναι όχι, μην ανησυχείτε δεν θα ήθελαν να έχετε ακούσει…
Η The Transatlantic Trade and Investment Partnership (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων) είναι μια σειρά από εμπορικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται ως επί το πλείστον μυστικά μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ. Ως μια διμερή συμφωνία εμπορίου, ΤΤΙΡ που σχετίζεται με τη μείωση των ρυθμιστικών εμποδίων στο εμπόριο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, θέματα όπως το δίκαιο της ασφάλειας των τροφίμων, την περιβαλλοντική νομοθεσία, τις τραπεζικές ρυθμίσεις και τις κυρίαρχες εξουσίες των μεμονωμένων εθνών. Είναι, όπως ο John Hilary, εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας εκστρατείας Waron Want, είπε: «. Μια επίθεση στις ευρωπαϊκές και αμερικανικές κοινωνίες από τις πολυεθνικές εταιρείες»
Πριν ακόμα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ΤΤΙΡ τον περασμένο Φεβρουάριο, η διαδικασία υπήρξε μυστικοπαθής και αντιδημοκρατική. Αυτή η μυστικότητα βρίσκεται σε εξέλιξη, για όλες σχεδόν τις πληροφορίες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που προέρχονται από έγγραφα που διέρρευσαν και από αιτήματα Ελευθερίας στην παροχή πληροφοριών.
Ωστόσο η ανησυχία για την συγκεκαλυμμένη φύση των συνομιλιών μπορεί κάλλιστα να είναι το μικρότερο από τα προβλήματά μας. Εδώ είναι έξι άλλοι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να φοβόμαστε για την ΤΤΙΡ, και μάλιστα πολύ:
  1. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας Ε.Σ.Υ.
    Οι δημόσιες υπηρεσίες, ιδιαίτερα το Ε.Σ.Υ. , είναι στο στόχαστρο. Ένας από τους κύριους στόχους της ΤΤΙΡ είναι να ανοίξουν τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, της εκπαίδευσης και των υδάτων της Ευρώπης για τις αμερικανικές εταιρείες. Αυτό θα μπορούσε να σημάνει ουσιαστικά την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.
  2. Τρόφιμα και περιβαλλοντική ασφάλεια
    Η Ατζέντα ΤΤΙΡ  «κανονιστική σύγκλιση» θα επιδιώξει να φέρει τα πρότυπα της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων και το περιβάλλον πιο κοντά σε εκείνα των ΗΠΑ. ΣΗΜΕΙΟΤΕΟΝ ΟΤΙ οι κανονισμοί των ΗΠΑ είναι πολύ λιγότερο αυστηροί, με το 70 τοις εκατό όλων των μεταποιημένων τροφίμων που πωλούνται στις ΗΠΑ σε σούπερ μάρκετ περιέχουν πλέον γενετικώς τροποποιημένα συστατικά. Αντίθετα, η ΕΕ δεν επιτρέπει σχεδόν καθόλου τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης πολύ λιγότερο αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με τη χρήση των φυτοφαρμάκων. Χρησιμοποιεί, επίσης, αυξητικών ορμονών στο βόειο κρέας του, τα οποία περιορίζονται στην Ευρώπη, λόγω των σχέσεων με τον καρκίνο. ΗΠΑ αγρότες προσπάθησαν να έχουν αυτούς τους περιορισμούς αρθεί κατ “επανάληψη στο παρελθόν, μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και είναι πιθανό ότι με την ΤΤΙΡ θα το πράξουν ξανά.
    Το ίδιο ισχύει και για το περιβάλλον, όπου οι κανονισμοί REACH της ΕΕ είναι πολύ πιο σκληρή σε δυνητικά τοξικές ουσίες. Στην Ευρώπη, μια εταιρεία πρέπει να αποδείξει οτι μια ουσία είναι ασφαλής πριν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, στις ΗΠΑ ισχύει το αντίθετο: κάθε ουσία  μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι να αποδειχθεί ασφαλής. Ως παράδειγμα, η ΕΕ απαγορεύει σήμερα 1.200 ουσίες από τη χρήση σε καλλυντικά, οι ΗΠΑ μόλις 12.
  3. Τραπεζικοί Κανονισμοί
    Η ΤΤΙΡ χαλαρωνει τους τραπεζικούς περιορισμούς. Το Ηνωμένο Βασίλειο, υπό την επίδραση του παντοδύναμου City του Λονδίνου, πιστεύεται ότι επιδιώκει να δημιουργήσει χαλάρωση των τραπεζικών κανονισμών των ΗΠΑ. Οι Δημοσιονομικοί κανόνες της Αμερικής είναι πιο σκληροί από τους δικούς μας. Είχαν τεθεί σε εφαρμογή μετά την οικονομική κρίση για να περιορίσουν άμεσα τις εξουσίες των τραπεζιτών και να αποφύγουν μια παρόμοια κρίση στο μέλλον. Η ΤΤΙΡ, υπάρχει ο φόβος οτι θα άρει τους περιορισμούς αυτούς, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν όλες αυτές τις εξουσίες πίσω στους τραπεζίτες.
  4. Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
    Θυμάστε την ACTA (την Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης); Αυτήν που απέρριψαν με μαζική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2012 μετά από μια τεράστια δημόσια αντίδραση ενάντια σε αυτό που δικαίως θεωρείται ως μια επίθεση στην ιδιωτική ζωή των ατόμων και με την οποία απαιτούσαν απο παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να παρακολουθούν online τη δραστηριότητα των ανθρώπων. Υπάρχει φόβος λοιπόν, ότι η ΤΤΙΡ θα μπορούσε να φέρει πίσω κεντρικά στοιχεία της ACTA, αποδεικνύοντας ότι αν η δημοκρατική προσέγγιση δεν λειτουργεί, υπάρχει πάντα η πίσω πόρτα. Η χαλάρωση των νόμων προστασίας των προσωπικών δεδομένων και ο περιορισμός της πρόσβασης του κοινού σε κλινικές δοκιμές φαρμακευτικών εταιριών είναι επίσης μεσα στα σχέδια της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων.
  5. θέσεις εργασίας
    Η ΕΕ έχει παραδεχθεί ότι ΤΤΙΡ θα προκαλέσει μεγαλύτερη ανεργία, ενώ οι εργασιακές σχέσεις θα ακολουθούν τα πρότυπα των ΗΠΑ, όπου τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι χαμηλότερα. Έχει επίσης ήδη συμβουλεύσει τα μέλη της ΕΕ να αντλήσουν από τα ευρωπαϊκά ταμεία στήριξης προκειμένου να αντισταθμίσουν την αναμενόμενη ανεργία.
    Παραδείγματα από άλλες παρόμοιες διμερείς εμπορικές συμφωνίες σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν την υπόθεση για την απώλεια θέσεων εργασίας. Η Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών (NAFTA) μεταξύ των ΗΠΑ, του Καναδά και το Μεξικό προκάλεσε την απώλεια του ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ πάνω από 12 χρόνια, αντί των εκατοντάδων χιλιάδων επιπλέον που είχαν υποσχεθεί.
  6. Δημοκρατία
    Μεγαλύτερη απειλή της ΤΤΙΡ στην κοινωνία είναι η εγγενής επίθεσή της στη δημοκρατία. Ένας από τους κύριους στόχους της ΤΤΙΡ είναι η εισαγωγή του Διαιτητή επίλυσης διαφορών (ISDS) μεταξύ επενδυτή και κράτους , οι οποίες επιτρέπουν στις εταιρείες να μηνύσουν κυβερνήσεις εάν οι πολιτικές των κυβερνήσεων «προκαλέσουν απώλεια των κερδών”. Στην πράξη αυτό σημαίνει μη εκλεγμένη διεθνικές εταιρείες μπορούν να υπαγορεύουν τις πολιτικές των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων.
Η ISDS είναι ήδη σε ισχύ σε άλλες διμερείς εμπορικές συμφωνίες σε όλο τον κόσμο και έχει οδηγήσει τέτοιες αδικίες, όπως στη Γερμανία, όπου σουηδική εταιρεία ενέργειας Vattenfall μηνύει την γερμανική κυβέρνηση για τα δισεκατομμύρια δολάρια πάνω από την απόφασή της για τη σταδιακή κατάργηση των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στον απόηχο της καταστροφής της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία. Εδώ βλέπουμε μια πολιτική για τη δημόσια υγεία που έχει τεθεί σε εφαρμογή από μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να απειλείται από ένα ενεργειακό γίγαντα λόγω της πιθανής απώλειας του κέρδους. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο κυνικά αντι-δημοκρατικό.
Υπάρχουν περίπου 500 παρόμοιες υποθέσεις επιχειρήσεων έναντίον των εθνών που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή και όλες λαμβάνουν χώρα κατω από από την εποπτεία των «διαιτητικών δικαστηρίων» που αποτελείται από εταιρικούς δικηγόρους οι οποίοι διορίζονται στη βάση ad hoc, που σύμφωνα με War on Want Τζον Χίλαρι, είναι «κάτι περισσότερο από καγκουρό δικαστήρια» που έχουν «έννομο συμφέρον να βγάλουν απόφαση υπέρ της επιχείρησης.»
Για όλους αυτούς τους λογούς επιβάλλεται να σπάσουμε τη συνωμοσία της σιωπής γύρω από την TTIP The Transatlantic Trade and Investment Partnership (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων) ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
http://stopttip.net/what-is-ttip/
https://plus.google.com/+EuropeanCommission/posts/Y69KLtz1aXa
https://www.facebook.com/eci.ttip
http://www.gaiafoundation.org/orsinittip
………
ΤΟ Εταιρικό πραξικόπημα
ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΤΟ TPP, ΤISA και το διατλαντικό εμπόριο και Επενδύσεων Συνεργασίας (ή ΤΤΙΡ, η οποία καλύπτει την Ευρώπη) KAI Το τι συμβαίνει είχε προβλεφθεί από τον David Korten στην υπερπαραγωγή του 1995, «Όταν οι εταιρίες κυβερνούν τον κόσμο» . Η Catherine Austin Φιτς το αποκαλεί «εταιρικό πραξικόπημα.»
Αυτό το εταιρικό πραξικόπημα περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση και τις μετεγκαταστάσεις της δικαστικής λειτουργίας η οποία ανατίθεται σε ενα δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ στο Σύνταγμα, μέσω Επίλυσης Διαφορών επενδυτών και κράτους (ISDS) διατάξεις που ενισχύουν τις υφιστάμενες διαδικασίες ISDS.
Όπως εξηγείται στο περιοδικό The Economist , ISDS θα παρέχει στις ξένες επιχειρήσεις ένα ειδικό δικαίωμα να ζητήσουν από ένα μυστικό δικαστήριο υψηλόμισθμων εταιρικών δικηγόρων να διεκδικούν αποζημίωση κάθε φορά που η κυβέρνηση περνά ένα νόμο που βλάπτει τα εταιρικά κέρδη – όπως την αποθάρρυνση του καπνίσματος, την προστασία του περιβάλλοντος ή την αποτροπή μιας πυρηνικής καταστροφής. Οι διαιτητές πληρώνονται $ 600-700 την ώρα, δίνοντάς τους ελάχιστο κίνητρο για να απορρίψουν τις περιπτώσεις. …..
Μέχρι σήμερα, το υψηλότερο βραβείο ISDS ήταν για $ 2.3 δισεκατομμύρια στην Occidental Oil Company ενάντια στην κυβέρνηση του Ισημερινού κατά τη λήξη της σύμβασης πετρελαίου παραχώρησης, αν η καταγγελία ήταν προφανώς νόμιμη. Σύμφωνα με το TPP, ωστόσο, ακόμη μεγαλύτερα και πιο απρόβλεπτες κρίσεις μπορεί να προβλεφθεί, δεδομένου ότι το είδος της «επένδυσης» προστατεύει περιλαμβάνει όχι μόνο «τη δέσμευση των κεφαλαίων ή άλλων πόρων», αλλά « την προσδοκία του κέρδους ή κέρδη . «Αυτό σημαίνει ότι η τα δικαιώματα των εταιριών θα επεκταθουν όχι μόνο στα εργοστάσιά τους αλλα και σε άλλα «κεφάλαια», για τα κέρδη που αναμένουν να λάβουν. ….http://www.globalresearch.ca/sentence-first…/5457359
H ΕΤΑΙΡΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΚΛΩΣE ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ TTIP( Transatlantic Trade) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΕΙΡΗΝΙΚΗ TPP(Trans-Pacific ) ΣΥΜΦΩΝΙΑ…https://www.eff.org/issues/tpp
……………
Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και 10 ακόμα χώρες του Ειρηνικού υπέγραψαν σήμερα τη Σύμφωνία Εμπορίου ΤPP, που καλύπτει το 40% της παγκόσμιας οικονομίας. Διαβάστε τους λόγους της 17ωρης καθυστέρησης της Συνέντευξης Τύπου
Η TPP έχει επικριθεί παγκοσμίως, αφού χαλαρώνει τους περιορισμούς με τους οποίους δεσμεύονται οι πολυεθνικές εταιρείες, ενώ το περιεχόμενο των διατλαντικών συμφωνιών παραμένει εν πολλοίς άγνωστο. Πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μαζέψει περισσότερες από 3 εκατ. υπογραφές κατά της TTIP, της ανάλογης συμφωνίας που αφορά και την Ευρώπη
Η υπογραφή της TPP έγινε στην Ατλάντα, μετά από 5 ημέρες μυστικών διαπραγματεύσεων, ωστόσο οι ΗΠΑ επεξεργάζονται αυτές τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου τα τελευταία 5 χρόνια.
Οι υπόλοιπες χώρες που υπέγραψαν την TPP, εκτός των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας είναι η Αυστραλία, ο Καναδάς, το Μεξικό, το Μπρουνέι, η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, το Περού, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή και το Βιετνάμ.
Οι λογοι που καθυστέρησε η συμφωνία για την TPP
Η Συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε η συμφωνία της Trans-Pacific Partnership, καθυστέρησε περίπου 17 ώρες, καθώς υπήρχαν θέματα για τα οποία υπήρχαν διαφωνίες.
Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, αρκετές ήταν οι χώρες που στις τελευταίες πέντε ημέρες, προσπάθησαν να κερδίσουν όσο το δυνατόν πιο επωφελείς γι αυτές όρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η TPP θα επηρεάσει το 40% της παγκόσμιας οικονομίας.
Όπως αποκάλυψαν πηγές, -οι οποίες είναι περιορισμένες λόγω της μυστικότητας γύρω από τις συζητήσεις- ένας από τους λόγους της καθυστέρησης ήταν η δυσκολία επίτευξης συμφωνίας στα θέματα του εμπορίου γάλακτος, όπου υπήρχαν αντιδράσεις από τον Καναδά και την Νέα Ζηλανδία. Η Νέα Ζηλανδία, ήθελε μεγαλύτερη πρόσβαση στις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ιαπωνίας. Επιπροσθέτως, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και Μεξικό συμφώνησαν τις τελευταίες ώρες στους όρους που ορίζουν to κατά πόσο ένα όχημα θα πρέπει να κατασκευάζεται από χώρες που συμμετέχουν στην TPP ώστε να πληρεί τις προϋποθέσεις απαλλαγής από δασμούς.
Ακόμη, οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Αυστραλία κατάφεραν να τα βρουν στα θέματα της προηγμένενης φαρμακευτικής, όπου όμως παρουσίαζε αντιρρήσεις το Περού. Όπως φάνηκε εν τέλει, οι 12 χώρες που συμμετέχουν βρήκαν τον τρόπο ώστε να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις. 
Ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την TPP
Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την επίτευξη της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου, καθώς θεωρούν ότι οι τιμές των φαρμάκων θα αυξηθούν κατακόρυφα.
 
Οι μεγάλοι χαμένοι, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, είναι οι ασθενείς και όσοι προσπαθούν να παράσχουν βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες. Συνεχίζοντας, χαρακτηρίζουν την TPP ως τη χειρότερη εμπορική συμφωνία που αφορά την πρόσβαση στα φάρμακα για τους κατοίκους των αναπτυσσόμενων χωρών.
 
Για παράδειγμα, η ενίσχυση του μονοπωλίου στα βιολογικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς θα αναγκάσει τους ανθρώπους που κατοικούν στις αναπτυσσόμενες χώρες να πληρώνουν πολύ μεγάλα ποσά προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Κλείνοντας, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, εκτιμούν ότι η TPP θα έχει τεράστια επίπτωση για πολλά χρόνια στη δημόσια υγεία και δε θα επηρεάσει μόνο τις 12 χώρες που συμμετέχουν σε αυτήν.
 
Δείτε το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=meujkw0H4Os
………………………………..
 

http://alfeiospotamos.gr/?p=17993

ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΥΠΕΡΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ



..- "Η Ρωσία διαθέτει υπερόπλα, τα οποία οι Δυτικοί ούτε καν διανοήθηκαν ότι μπορεί να υπάρχουν!"

Βλαντιμήρ Πούτιν, πρώην αρχηγός της KGB

Στις 10/04/1963 ο Χρουτσιώφ επισκέφθηκε το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της ΕΣΣΔ στα Ουράλια, για να παρακολουθήσει την διεξαγωγή ενός πειράματος, που αφορούσε τα νέα Ψυχοτρονικά Υπερδιαστημικά Υπερόπλα της Σ. Ένωσης.
Στόχος του νέου υπερόπλου, ήταν το νεοναυπηγηθέν καύχημα του Αμερικανικού ναυτικού, το πυρηνικό υποβρύχιο "THRESHER", το οποίο εκείνη τη στιγμή έπλεε στον Ατλαντικό Ωκεανό συνοδευόμενο από πλοία επιφανείας, έξω από το Πουέρτο Ρίκο.
Η συσκευή έπρεπε να καμπυλώσει τον χωροχρόνο και να εισχωρήσει στο υπερδιάστημα πέρα από τις συμβατικές διαστάσεις του τρισδιάστατου χώρου και χρόνου, να επιστρέψει πίσω στο σύμπαν από ένα προκαθορισμένο σημείο της Γης και από την άλλη άκρη της και να δημιουργήσει υπερδιαστημική ενεργειακή σύνδεση ανάμεσα στον φωτογραφικό "μάρτυρα" και τον στόχο.

Η φωτογραφία του "THRESHER" τοποθετήθηκε στη συσκευή και σκεπάστηκε με μαύρο ύφασμα. Η συσκευή άρχισε να λειτουργεί και ο χώρος του εργαστηρίου άρχισε να αλλάζει χρωματισμούς, σε κόκκινο - πορτακαλί - άσπρο και τέλος σε ιώδες, το οποίο δημιουργεί μυστηριώδη παράθυρα στον χωροχρόνο.
Μεταφέρθηκε μια τεράστια ποσότητα ενέργειας στο υποβρύχιο, το οποίο δεν άντεξε στις πιέσεις του νέου σοβιετικού υπερόπλου και συνθλίφτηκε σαν τενεκεδένιο κουτί αναψυκτικού, παίρνοντας μαζί του στον βυθό και τα 129 μέλη του πληρώματος.
Την ώρα διεξαγωγής του πειράματος, όλες οι ενσύρματες και ασύρματες επικοινωνίες των σκαφών επιφανείας, είχαν νεκρωθεί. Οι Αμερικανοί, μη καν διανοούμενοι την ύπαρξη τέτοιας τεχνολογίας, απέδωσαν την απώλεια του υποβρυχίου τους σε βλάβη και έκρηξη των αντιδραστήρων του.
Η συσκευή αυτή ονομάστηκε "Κανόνι Υπερχώρου" ή "Υπερδιαστημική Ψυχοτρονική Μηχανή"..


- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/10/sussian-kanoni-yperhorou.html#sthash.TUpnvx7D.dpuf

Fraport: Δυο δισ. ευρώ θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό η παραχώρηση των αεροδρομίων στους Γερμανούς!

Fraport: Δυο δισ. ευρώ θα στοιχίσει στον ελληνικό λαό η παραχώρηση των αεροδρομίων στους Γερμανούς!
Δήλωση- βόμβα του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) Βασίλη Αλεβιζόπουλου ο οποίος αποκαλύπτει στο newsbomb.gr, άγνωστες λεπτομέρειες της σύμβασης με τους Γερμανούς - 'Ολο το κρίσιμο παρασκήνιο της συνάντησης με τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας Fraport στη Θεσσαλονίκη.
Της Γεωργίας Λινάρδου
Όλα φαίνεται να είναι ανοιχτά με την υπόθεση παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη γερμανική εταιρεία Fraport AG η οποία κέρδισε τον περασμένο Νοέμβριο τον διεθνή διαγωνισμό του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Οι Γερμανοί σήμερα ζητούν από το ΤΑΙΠΕΔ πολύμηνη παράταση των εγγυητικών επιστολών (λήγουν τέλος του μήνα) στο διαγωνισμό. Γιατί; Διότι επιθυμούν να εξασφαλίσουν καλύτερη χρηματοδότηση. Το ΤΑΙΠΕΔ θα δώσει, ως φαίνεται όμως από τον πρόεδρο Στ. Πιτσιόρλα, δίχως να δεχθεί και μείωση του τιμήματος…
Η ιστορία της κληρονομιάς ΝΔ ΠΑΣΟΚ
Το Νοέμβριο του 2014, η Fraport AG αναδείχθηκε ως ο καταλληλότερος επενδυτής για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στη χώρα που είχαν βγει στο «σφυρί». Η προσφορά που κατατέθηκε και κρίθηκε συμφέρουσα, ανέρχονταν στο 1, 234 δισ. ευρώ εφάπαξ και ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκατομμύρια ευρώ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει τον διαγωνισμό.

Λίγους μήνες μετά κι ενώ τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβαν ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, το θέμα της Fraport φάνηκε να «παγώνει». Η γερμανική εταιρεία ανησυχούσε ότι κάτι δεν πάει καλά.
Τον Φεβρουάριο του 2015 ο υπουργός Επικρατείας Αλ.Φλαμπουράρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ξεκαθάριζε: «Η σύμβαση για τα 14 αεροδρόμια της χώρας δεν έχει υπογραφεί, είναι στη διαδικασία επικύρωσης και ζητήσαμε να σταματήσει». Γιατί; Διότι «για εμάς τα αεροδρόμια δεν είναι ένα πακέτο. Μπορεί σε κάποιο να επιλεγεί μία σύμπραξη ιδιώτη με το δήμο, αλλά να είναι μόνον ιδιώτης, θα το δούμε». Και ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας τότε δήλωνε πως: «Τα αεροδρόμια είναι μέρος της τουριστικής μας βιομηχανίας. Ετσι η Ελλάδα βγάζει τα προς το ζην της. Είναι κάτι που πρέπει να επανεξετάσουμε».
Φτάνουμε στον Ιούνιο του 2015. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, Στέφαν Σούλτε εκφράζει δημόσια την αγωνία του σε γενική συνέλευση των μετόχων. Αποκαλύπτει πως η ελληνική κυβέρνηση έχει παγώσει την προγραμματισμένη ανάληψη διαχείρισης των αεροδρομίων από την κοινοπραξία. Ο Σούλτε πιέζει πολύ. Άλλωστε για τον ίδιον, τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια «είναι ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο». Δεν το κάνει για φιλανθρωπία ή επειδή συμπαθεί τους έλληνες, αλλά διότι στο βάθος βλέπει… κήπο. Όπως ο ίδιος υποστήριζε τότε: «Η Ελλάδα συνιστά σταθερό και υπολογίσιμο μέγεθος στον τουρισμό, τόσο σήμερα όσο και μελλοντικά. Διακρίνουμε επομένως πολλές σημαντικές ευκαιρίες».
Τον Αυγουστο που στην ελληνική Βουλή συζητούσαν τους όρους του νέου μνημονίου, τόσο ο Σούλτε όσο και ο πρέσβης του κρατιδίου της Εσης επισκέπτονταν για μία ακόμη φορά τις Βρυξέλλες ώστε αφ’ ενός μεν να πιέσουν να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τα αεροδρόμια, αφ’ ετέρου να εξασφαλίσουν ευνοϊκότερες εγγυήσεις. Σ’ αυτό το παιχνίδι πιέσεων, όπως τουλάχιστον αναφέρει το παρασκήνιο, πρωταγωνίστησαν όχι μόνον οι Βρυξέλλες αλλά και η γερμανική πλευρά.
Εν τέλει, επικυρώθηκε με κυβερνητική απόφαση η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν είχαν «σωπάσει» έντονες αντιδράσεις ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποία υποστήριζαν πως η απόφαση είναι προβληματική διότι για τα 40 χρόνια εκμετάλλευσης των περιφερειακών αεροδρομίων από την Fraport, οι γερμανοί θα κερδίσουν συνολικά 22 δισεκατομμύρια ευρώ σε αντίθεση με το ελληνικό δημόσιο που θα βάλει στα ταμεία του μόλις 3,85 δισ. ευρώ. Θα μπορέσει, όμως, να κερδίσει έστω και αυτά το ελληνικό δημόσιο ή θα χάσει πολλά περισσότερα τα οποία στο τέλος θα πέσουν στην καμπούρα του έλληνα φορολογούμενου;
Β. Αλεβιζόπουλος: «Δεν είναι επενδυτές, είναι κατακτητές»
Η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή τη συμφωνία παραχώρησης των αεροδρομίων με την Fraport.
Γιατί; Διότι θεωρεί «αποικιοκρατική» τη φιλοσοφία της σύμβασης και μη συμφέρουσα για την ελληνική κοινωνία και τις τοπικές κοινωνίες. Διότι δεν συνυπολογίστηκαν στη συμφωνία οι μεγάλες δαπάνες που θα απαιτηθούν για απαλλοτριώσεις και παρεμβάσεις στις υποδομές των αεροδρομίων. Εδώ θα πρέπει να σταθούμε...
Όπως αποκαλύπτει στο newsbomb, ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ Β. Αλεβιζόπουλος τα αεροδρόμια βρίσκονται σε καθεστώς εγκατάλειψης και μη συντήρησης εδώ και δεκαετίες. Ως εκ τούτου για να μπορέσουν να λειτουργήσουν-αξιοποιηθούν «θα χρειαστούν 700 εκατομμύρια ευρώ για έργα και άλλα 300 εκατ. ευρώ για απαλλοτριώσεις», επισημαίνει ο Β. Αλεβιζόπουλος.
Και πάμε παρακάτω. Οπως μας αποκαλύπτει, από τη σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο της Fraport προβλέπεται (έχει συμφωνηθεί) η λήξη όλων των συμβάσεων των ιδιωτών που αυτήν την στιγμή βρίσκονται στα αεροδρόμια και η αποζημίωσή τους από το ελληνικό δημόσιο!!!
Και σα να μην έφτανε αυτό, με βάση τη σύμβαση θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τα Αφορολόγητα. Όπως επισημαίνει ο Β. Αλεβιζόπουλος: «Η σύμβαση με τα Αφορολόγητα λήγει σε 32 χρόνια». Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί πως το ελληνικό δημόσιο θα χρειαστεί να τα αποζημιώσει «με άλλα 400 εκατομμύρια ευρώ!»
Επίσης, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται έργα στα περιφερειακά αεροδρόμια μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Αν τεθεί σε εφαρμογή η σύμβαση, όπως υποστηρίζει ο Β. Αλεβιζόπουλος «το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα πίσω». Τουτέστιν γύρω στα 500 εκατομμύρια ευρώ!


Read more: http://www.newsbomb.gr
 
http://greeknation.blogspot.gr/2015/10/fraport.html

Ο ΥΛΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ



Τι είναι ο άνθρωπος της Γης; αποτελείται το σώμα του κατά 60% με 70% περίπου,  από υγρά στοιχεία, (νερό), και τα υπόλοιπα από την γη.


Τι είναι όμως τα επόμενα δύο στοιχεία της φύσης; ο αέρας και η φωτιά;

Ο άνθρωπος γεννήθηκε από τα συστατικά της Γαίας, και έχει μέσα του όλα τα χαρακτηριστικά της, όπως το νερό, την γη, τον αέρα, και την φωτιά.


Η Γαία αντιπροσωπεύει την ζωή αποκλειστικά από τον υλικό αισθητό της κόσμο, και τα συστατικά της είναι τα τέσσερα στοιχεία, η γη το νερό ο αέρας και η φωτιά, και ο άνθρωπος της Γης είναι φτιαγμένος, από την γη και το νερό.

Τι είναι όμως τα υπόλοιπα δύο συστατικά της Γαίας;


ο αέρας και η φωτιά;


Αν η γη και το νερό είναι η ανθρώπινη σάρκα στην υλική αισθητή υπόσταση της Γαίας που εκδηλώνει την ζωή, γεννώντας τον άνθρωπο της Γης, ο αέρας και η φωτιά είναι το πνεύμα της Γαίας που μεταδόθηκε στον άνθρωπο της Γης.

Άρα η λογική μας δόθηκε από την Γαία, από το δικό της πνεύμα, τον αέρα, που βρίσκεται μέσα στην Γαία και ολοκληρώνει το σφαιρικό περυτίλυγμα της ατμόσφαιρας που την περικλείει, άρα και συμβολίζει την ανθρωποκεντρική λογική όσον αφορά την αισθητή ζωή πάνω στην Γαία.

Η φωτιά που είναι το μοναδικό στοιχείο της Γαίας, με φορά προς τα πάνω στον ουρανό, και συμβολίζει την ανθρωποκεντρική αντίληψη της δημιουργίας, του σύμπαντος, σύμφωνα με την δυαδική φύση της των αντιθέτων, της δράσης και αντίδρασης, του καλού - κακού, την ζωή και τον θάνατο.

Αφού αυτά είναι τα συστατικά της Γαίας και του πνεύματος της, είναι και λογικό ο άνθρωπος της Γης να μην μπορεί να αντιληφθεί την αληθινή του υπόσταση την ψυχή του!! και πως άλλωστε να την αντιληφθεί όταν για τα πάντα σκέφτεται ανθρωποκεντρικά με το πνεύμα της Γαίας και του αισθητού της κόσμου.

Τι είναι η ψυχή λοιπόν;  άνθρωπος της Γης; αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που έχω αναφερθεί πολλές φορές..

..όνειρα αληθινά..όνειρα ψυχής..


morfeas sky

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΠΟΙΟΙ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ


Ως συμπέρασμα, την ζωή μας πάνω στον πλανήτη δεν την ορίζουμε εμείς οι ίδιοι, αλλά η επονομαζόμενη "μοίρα" μας, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η εκμετάλλευση των ανθρώπινων ψυχών, ώστε να παράγουν την ενέργεια που χρειάζονται μέσω των αρνητικών συναισθημάτων.


Αυτός ο  νοητός εικονικός κόσμος πάνω στην Γη, στην ουσία είναι μία φυλακή των ψυχών, παραγωγής "ζωϊκής" ενέργειας μέσω των αρνητικών συναισθημάτων που μας προκαλλούν οι δεσμοφύλακες μας.
morfeas sky

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΕΔΩ ΒΟΥΛΗ !!! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΑΝ ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ;;;
Η μια κυρία ψάχνεται για την καλύτερη πόζα για selfie και η άλλη για κανένα καλό κρεμμύδι !!!
 
 
 
 
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/10/blog-post_22.html

ΑΛΕΞΗΗΗΗΗ !! Ανάπτυξη με κατακλυσμό φόρων ΔΕΝ γίνεται…ΤΙ ΔΕΝ καταλαβαίνεις; ΠΙΝΑΚΑΣ. Γράφει ο Ceteris Paribus

editorial-6-10
Οι διακηρύξεις (βλέπε προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή) λένε ότι βασικός άμεσος στόχος είναι η ανάπτυξη, αλλά το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει μία διετία ύφεσης, φέτος και το 2016. Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς, όταν σε διάστημα ουσιαστικά 15 μηνών θα επιπέσουν επί της οικονομίας νέα μέτρα συνολικού ύψους 6,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 4 δισ. ευρώ νέοι φόροι; Όπως το έλεγε πολύ σωστά και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να πραγματοποιήσει τη «στροφή στο ρεαλισμό» του νέου μνημονίου, ανάπτυξη με συνεχείς νέες περικοπές και νέους φόρους δεν μπορεί να υπάρξει...
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η σχέση μεταξύ περικοπών και φόρων έχει αυτή τη φορά ανατραπεί σημαντικά υπέρ των φόρων, αφού η προσαρμογή αυτή τη φορά στηρίζεται κατά 62,5% στους νέους φόρους και κατά 37,5% στις νέες περικοπές.
Ο παραλογισμός αυτής της μεθόδου προσαρμογής γίνεται φανερός από το εξής προφανές δεδομένο: προβλέπονται 4 δισ. ευρώ νέοι φόροι για να παραμείνουν τα δημόσια έσοδα το 2016 στο ίδιο ακριβώς επίπεδο με το 2015! Με λίγα λόγια, οι νέοι φόροι και οι νέες περικοπές μειώνουν τα δημόσια έσοδα, το μνημόνιο απαιτεί παρ’ όλα αυτά να αυξάνονται, οπότε νέοι φόροι και νέες περικοπές έρχονται για να διατηρείται το επίπεδο των εσόδων… σταθερό!
Έτσι, το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, αποτυπώνει τα δεδομένα μίας ακόμη διετίας ύφεσης και οικονομικής μιζέριας, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του πίνακα που παραθέτουμε.
 
  • Ύφεση μέχρι και τα τέλος του 2016. Προστιθέμενη στην ύφεση των 7 συνεχόμενων ετών από το 2008 έως και το 2014, σημαίνει μια σωρευτική απώλεια του ΑΕΠ που φτάνει πλέον το 30%! Το φαινόμενο (9 συνεχόμενα χρόνια ύφεσης και μείωση ΑΕΠ 30%) είναι μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά σε καιρό ειρήνης!
  • Η δημόσια αλλά και η ιδιωτική κατανάλωση προβλέπεται (εντελώς αναμενόμενα με αυτό τον ορυμαγδό μέτρων) ότι θα μειωθούν τόσο το 2015 όσο και το 2016.
  • Εντυπωσιακή είναι η πρόβλεψη για τη μείωση στον ακαθάριστο σχηματισμό παγίου κεφαλαίου για φέτος (-16,5%!) και μάλλον μη αναμενόμενη η αύξησή της (4,5%) το 2016 παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση.
  • Οι εξαγωγές μειώνονται, και την κατάσταση στο ισοζύγιο «σώζει» η μείωση και των εισαγωγών (-3,6% το 2015), όχι όμως για καλό λόγο αλλά εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης.
  • Οι εκτιμήσεις για τον αποπληθωριστή του ΑΕΠ φαίνονται μάλλον αισιόδοξες (αποπληθωρισμός -2,6% το 2014, αλλά μόλις -0,7% το 2015 και θετικός 1,1% το 2016, παρά την ύφεση και τη μείωση της κατανάλωσης). Σημειώνεται ότι ο αποπληθωριστής του ΑΕΠ προστίθεται στους ρυθμούς ανάπτυξης, οπότε τους μειώνει αν είναι αρνητικός ή τους αυξάνει αν είναι θετικός…
  • Ο μεγάλος δείκτης κοινωνικής μιζέριας, όμως, είναι η πρόβλεψη για αύξηση του ποσοστού ανεργίας τόσο το 2015 όσο και το 2016 έως τα όρια του 26%.



http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/10/ceteris-paribus.html

Το μυστηριώδες «μάτι» της Σαχάρα, που είναι ορατό και ….από το διάστημα [φωτό-βίντεο]



Το μάτι της Σαχάρα, ή αλλιώς η δομή Richat, βρίσκεται στην έρημο Σαχάρα στη Μαυριτανία.




Εξαιτίας του μεγέθους του (έχει διάμετρο περίπου 50 χιλιόμετρα) και του ότι εύκολα ξεχωρίζει από το κατά τα άλλα μονότονο περιβάλλον της ερήμου, είναι ορατό από το διάστημα και μάλιστα αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πληρώματα των διαστημοπλοίων και των διαστημικών σταθμών.
Εξαιτίας του σχήματός του, είχε θεωρηθεί αρχικά σαν το αποτέλεσμα της σύγκρουσης κάποιου μετεωρίτη με τη Γη. Οι ειδικοί πιστεύουν πλέον ότι η δημιουργία του οφείλεται σε διάβρωση του ανυψωμένου τοπίου, από φυσικά αίτια όπως η βροχή και ο αέρας.







Δείτε το σχετικό βίντεο

http://www.paraxeno.com/29203/to-mati-tis-sachara-pou-ine-orato-ke-apo-to-diastima-foto/
...
http://www.diadrastika.com/2015/10/mysteriodes-mati-sahara-orat-apo-diastima.html

ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΟΥΤΙΝ, «ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ»

fft86_mf6008017

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο με τους Τζιχαντιστές, φέρεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τουρκικά δημοσιεύματα, τα οποία τονίζουν ότι δεν προβλέπεται να τελειώσει η ρωσική επέμβαση αν δεν εξαλειφθεί οριστικά η ισιλαμιστική απειλή στην Συρία και όχι μόνο.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal, ο Ρώσος πρόεδρος έχει δώσει σαφή εντολή στις δυνάμεις του που έχουν εγκατασταθεί και επιχειρούν από τις ρώσικες βάσεις στην Συρία, να πιάσουν και να φέρουν αλυσοδεμένο ζωντανό τον αρχηγό των Τζιχαντιστών, Ebubekir Bağdat, καθώς και όλο το επιτελείο του στην Μόσχα, για να… τους περιποιηθεί αναλόγως.

Την είδηση αυτή μετέδωσε πρώτα η αραβόφωνη εφημερίδα, Afitab-i Yezd, επικαλούμενη αποκλειστικές ρωσικές πηγές και στην συνέχεια πέρασε και στον τουρκικό τύπο, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση.

Η εντολή αυτή του Πούτιν, όπως αναφέρεται, έχει σκοπό αφ’ ενός να καταδείξει ότι η όποια αμερικανική επέμβαση δεν έβλαψε καθόλου τους Τζιχανστιστές και αφ’ ετέρου να αποδείξει διεθνώς ότι ο αρχηγός των Τζιχαντιστών είναι καθαρά δημιούργημα των Αμερικανών και η άνδρωση του στηρίχτηκε από την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, δηλαδή οι χώρες που πρωτοστατούν εναντίον της ρωσικής επέμβαση στην Συρία.

Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, İgor Konaşenkov, απαντώντας στις νατοϊκές επικρίσεις για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην Συρία, δήλωσε πως μέχρι τώρα όλοι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των Αμερικανών το μόνο που κατάφεραν είναι να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τους Τζιχαντιστές. Για αυτό η ρωσική επέμβαση θα συνεχιστεί.

Δηλαδή…ρωσική Τελεία και Παύλα!ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Μια αχρεία επιχείρηση της ΝSA στην Ελλάδα

image16 

Του Κώστα Μπετινάκη
To 2004, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των ολυμπιακών αγώνων, η ελληνική κυβέρνηση είχε επιτρέψει στους Αμερικανούς να παρακολουθούν τις τηλεπικοινωνίες για τυχόν δράση ένοπλων ομάδων. Το υλικό που επέτρεπε τις παρακολουθήσεις, υποτίθεται ότι θα αποσυρόταν μετά το τέλος των Αγώνων, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε… Το αποτέλεσμα τραγικό με τους υπαίτιους να παραμένουν ατιμώρητοι.

Ο τίτλος της ιστοσελίδας «Τhe Intercept» (*) προκαλεί σοκ. «Μια αχρεία επιχείρηση της ΝSA προκάλεσε τον θάνατο ενός Έλληνα εργαζόμενου στις τηλεπικοινωνίες;», τιτλοφορείται το αποκαλυπτικό πόνημα του δημοσιογράφου-ερευνητή James Bamford.
Ο ερευνητής James Bamford
Ο ερευνητής James Bamford
Το δημοσίευμα ανακινεί μια παλιά -σχεδόν ξεχασμένη από όλους- ιστορία, ξεκινώντας με μία σύντομη περιγραφή όσων συνέβησαν στην κατοικία του 38χρονου ειδικού στις τηλεπικοινωνίες εργαζόμενου επί 11 χρόνια στην εταιρία «Panafon», Κώστα Τσαλικίδη, ο οποίος βρέθηκε από τη μητέρα του και τον αδελφό του νεκρός, κρεμασμένος από ένα σχοινί στο μπάνιο, ενώ δίπλα του υπήρχε πεσμένη μια ξύλινη καρέκλα.
Την προηγουμένη του αποτρόπαιου θανάτου του Κώστα, ο προϊστάμενός του είχε διατάξει να απενεργοποιηθεί και να αφαιρεθεί από τα συστήματα ένας ιδιαίτερα πολύπλοκος κωδικός («ιός» όπως αποκαλείται στα ηλεκτρονικά συστήματα) που μόλις είχε ανακαλυφθεί.
Ο ιός αυτός, που παραμένει άγνωστο από ποιον είχε εγκατασταθεί, στόχευε στην παρακολούθηση των τηλεφώνων 100 και πλέον κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων συμπεριλαμβανομένου και του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή και της συζύγου του Νατάσας, υπουργών και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.
Το ερώτημα ήταν, ποιος το έκανε και ποιος παρακολουθούσε τις ιδιαίτερα ευαίσθητες αλλά και απόρρητες συνομιλίες.
Επί ένα χρόνο το θέμα είχε παραμείνει μυστικό, αλλά όταν επιτέλους έγινε γνωστό, θεωρήθηκε ως κάτι ανάλογο με ένα «ελληνικό Watergate».

Η δικαστική έρευνα για το «ελληνικό Watergate»

Ο Τύπος το χαρακτήρισε «κολοσσιαίων διαστάσεων» και οι σκιές του πήγαζαν από τα παρασκήνια της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Την ώρα που οι αθλητές αγωνίζονταν για ένα μετάλλιο κάποιες «σκιές» είχαν κάνει «χάκινγκ» στη μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνίας, παρακολουθώντας και καταγράφοντας συνομιλίες.
Δέκα χρόνια αργότερα, ο θάνατος του Κώστα συνεχίζει να απασχολεί τις δικαστικές αρχές και η έρευνα έχει επικεντρωθεί στο ενδεχόμενο να εντάσσεται σε συγκαλυμμένη επιχείρηση αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.
«Τον περασμένο Φεβρουάριο οι ελληνικές δικαστικές αρχές -σε μια πρωτοφανή ενέργεια- εξέδωσαν διεθνές ένταλμα σύλληψης για αξιωματούχο της CIA που οι Έλληνες θεωρούν πως αποτελούσε άνθρωπο-κλειδί στην επιχείρηση όσο βρισκόταν στην Αθήνα».

Ο Κώστας Τσαλικίδης
Ο Κώστας Τσαλικίδης
Το δημοσίευμα τον κατονομάζει ως «William George Basil, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί κατηγορία για κατασκοπία και παράνομη παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών».
Ωστόσο αυτός έχει φύγει πλέον από την Ελλάδα και η αμερικανική κυβέρνηση -όπως συνηθίζει να κάνει εδώ και δέκα χρόνια- «έχει υψώσει τείχος, ώστε οι ελληνικές αρχές να μην μπορούν να διακρίνουν την ανάμειξη των Αμερικανών πρακτόρων στην υπόθεση».
Όπως υποστηρίζει όμως ο συντάκτης της έρευνας, James Bamford, «οι κατηγορίες από τις ελληνικές δικαστικές αρχές, αγγίζουν μόλις την επιφάνεια και ο Basil μάλλον δεν είναι ο άνθρωπος κλειδί, αλλά ένα μικρότερο πιόνι στην υπόθεση κατασκοπίας».
Έρευνα της ιστοσελίδας «The Intercept» έχει αποκαλύψει όχι μόνον τον ρόλο της CIA, αλλά και της NSA (Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ), καθώς και το πώς και γιατί έγινε η επιχείρηση.
«Ετοιμάζομαι να δώσω στη δημοσιότητα τα στοιχεία -γράφει ο Bamford- στο ντοκιμαντέρ που πρόκειται να προβληθεί στις 14 Οκτωβρίου από το καλωδιακό PBS με συνεντεύξεις που έχω ήδη συγκεντρώσει αλλά και με νέα στοιχεία -άκρως απόρρητα- για την δραστηριότητα της NSA που αποκάλυψε ο Edward Snowden».
Τα ντοκουμέντα και τα απόρρητα έγγραφα του Snowden
Σύμφωνα με τα άγνωστα έως τώρα ντοκουμέντα από το αρχείο του Snowden, η NSA έχει μακρά ιστορία στην τηλεφωνική παρακολούθηση την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, τόσο στις ΗΠΑ όσο και το εξωτερικό. Εξαιρετική δραστηριότητα είχε σημειώσει στον τομέα αυτόν κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες, το 1984, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν το 2003.

Ο Edward Snowden
 
 Edward Snowden
Ανάλογη δραστηριότητα είχε εξυφανθεί κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, του Σίδνεϊ και του Σολτ Λέικ, με πρόφαση τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας.
Η NSA, είχε μάλιστα τη στήριξη του FBI, ενώ είχε δημιουργηθεί και το Κέντρο Ολυμπιακής Αντικατασκοπίας (Olympics Intelligence Center – OIC).
Για την «υποστήριξη των Ολυμπιακών του 2004 στην Αθήνα, η στήριξη της NSA ήταν πολύ πιο πολύπλοκη», καθώς, για πρώτη φορά μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 γίνονταν Ολυμπιακοί Αγώνες και μάλιστα εκτός των ΗΠΑ, πράγμα που σήμαινε πως οι δυσκολίες θα ήταν μεγαλύτερες».
Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, ανώτερος πρώην αξιωματούχος της αμερικανικής αντικατασκοπίας, που συμμετείχε στην επιχείρηση, αποκάλυψε πως «υπήρχε στενή συνεργασία μεταξύ της NSA και της ελληνικής κυβέρνησης».
Οι Ολυμπιακοί πραγματοποιήθηκαν χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο και ήταν ελληνική επιτυχία. Δημιουργήθηκε πρόβλημα, όμως, μετά τους Ολυμπιακούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Η NSA είπε πως θα πάρουμε το λογισμικό και θα φύγουμε. Μόνο που δεν έγινε έτσι και το λογισμικό συνέχισε να δίνει ανώνυμα σήματα που οι Έλληνες ανακάλυψαν πως είχαν για αποδέκτη την αμερικανική πρεσβεία».
Για τον λόγο αυτό, λέει η ίδια πηγή, από την ελληνική κυβέρνηση κλήθηκε ο Richard Eric Pound, τότε σταθμάρχης της CIA στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας. Ο Pound είχε φτάσει στην Αθήνα τον Μάιο του 2004, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Michael F. Walker, πρώην υπαρχηγό της Υπηρεσίας στο τμήμα παραστρατιωτικών Ειδικών Δραστηριοτήτων.
Ο Pound περιγράφεται ως ένα «επαρχιωτόπουλο από την Ιντιάνα», που, σύμφωνα πάντα με την πηγή του Bamford, δεν είχε ιδέα για την όλη επιχείρηση και για τον λόγο αυτό κάλεσε τον αρχηγό του στην CIA για να μάθει λεπτομέρειες. (Ο ίδιος αρνήθηκε να μιλήσει στην «The Intercept»). Η πηγή υποστηρίζει ότι ούτε ο τότε πρεσβευτής γνώριζε για την επιχείρηση -κάτι που αποτελεί παράβαση του πρωτοκόλλου.

Ο υποδιευθυντής της NSA John Chris Inglis στην Ουάσιγκτον, στις 18 Ιουνίου 2013
Ο υποδιευθυντής της NSA John Chris Inglis στην Ουάσιγκτον, στις 18 Ιουνίου 2013
Στα 2006, ο Chris Inglis έγινε ο Νο2 αξιωματούχος της NSA και ήταν σε θέση να μάθει τι είχε ακριβώς συμβεί. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Bamford είχε ερωτηθεί: «Ήταν η NSA αναμεμειγμένη;». Η απάντησή του δεν ήταν κατ΄ευθείαν αρνητική: «Δεν μπορώ να πω αν η NSA είχε ανάμειξη σε εκείνη ή οποιαδήπτε άλλη δραστηριότητα που κατηγορείται ότι έχει δραστηριοποιηθεί στα αντικατασκοπικά της καθήκοντα. Αφήστε την NSA ήσυχη».
Το ίδιο ερώτημα είχε υποβάλει ο Bamford στον στρατηγό Michael Hayden, διευθυντή της NSA εκείνη την εποχή. «Θυμάστε το περιστατικό για την ανάμειξη της ΝSA στην Ελλάδα;» τον είχε ερωτήσει. «Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο μπορούμε να συζητήσουμε εδώ», ήταν η απάντηση. «Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας;» επέμεινε ο ερευνητής-ρεπόρτερ. «Δεν είναι κάτι που θα συζητήσουμε» ήταν η απάντηση.
Την ίδια εποχή με την υπόθεση της υποκλοπής τηλεφωνημάτων στην Ελλάδα, ο Hayden ήταν ο εξ απορρήτων επικεφαλής χειριστής του προγράμματος παρακολούθησης της μεγαλύτερης παράνομης υπόθεσης αντικατασκοπίας στην αμερικανική ιστορία.


Αεροφωτογραφία της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου 2002 από τον Θανάση Σταυράκη/AP
Το προφίλ του καταζητούμενου πράκτορα
Παρά το αμερικανικό τείχος σιωπής, οι ελληνικές ανακριτικές αρχές κατόρθωσαν να ακολουθήσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη ως την εξώπορτα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και κατόπιν να φτάσουν στον William George Basil, τον μυστηριώδη αξιωματούχο της, ο οποίος γεννήθηκε στη Βαλτιμόρη, ωστόσο βρέθηκε από νεαρός στην Κάρπαθο εξαιτίας οικογενειακών συγκυριών.



 Η Visa από το αμερικανικό διαβατήριο του William George Basil

Απόφοιτος του Σχολείου της Αμερικανικής Κοινότητας της Αθήνας το 1968, υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό πέντε χρόνια κατόπιν. Είχε γίνει βοηθός σερίφη στην επαρχία της Βαλτιμόρης και αργότερα προσελήφθη στην CIA.
Η καλή γνώση της ελληνικής τον προώθησε στην Επιχειρησιακή Διεύθυνση, απ” όπου χάνονται τα ίχνη του, πίσω από το πυκνό πέπλο μυστικότητας της υπηρεσίας, για να επανεμφανισθεί ως Αξιωματούχος της Υπηρεσίας Εξωτερικών Υποθέσεων του State Department.
Aπό εκεί, εστάλη στην Αθήνα, που τόσο καλά γνώριζε, ενώ διέθετε και διαμέρισμα στη Γλυφάδα. Στην πρεσβεία ανέλαβε επίσημα καθήκοντα δεύτερου γραμματέα περιφερειακών υποθέσεων και κατόπιν αναβαθμίστηκε σε πρώτο γραμματέα. Ωστόσο, αρμοδιότητά του ήταν η αντιτρομοκρατία.
Σύμφωνα με την εμπιστευτική έκθεση του εισαγγελέα Γιάννη Διώτη, που εξασφάλισε η ιστοσελίδα «The Intercept», ο Basil είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην επιχείρηση του Μαρτίου 2003 -λίγο πριν την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ- με την κωδική ονομασία «Νet».
Η επιχείρηση με την ανάμειξη Αμερικανών και Ελλήνων πληροφοριοδοτών, είχε οδηγήσει στην ανακάλυψη μικρού οπλοστασίου και εκρηκτικών υλών στο υπόγειο της ιρακινής πρεσβείας στην Αθήνα.
Ενώ η διάρκεια θητείας στο Εξωτερικό είναι περίπου δύο χρόνια, ο Basil κατόρθωνε να παρατείνει την παραμονή του στην Αθήνα.
Ένα πρόσωπο που τον είχε γνωρίσει ήταν ο John Brady Kiesling, πρώην Διπλωματικός υπάλληλος των ΗΠΑ και συγγραφέας του βιβλίου «Diplomacy Lessons: Realism for an Unloved Superpower» (Potomac Books 2006). Ήταν ο πρώτος από τους τρεις διπλωματικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ που είχαν παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ. Ο Kiesling είχε υπηρετήσει ως διπλωματικός υπάλληλος στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, από τον Ιούλιο του 2000 ως το Μάρτιο του 2003.
Ο Κώστας Τσαλικίδης, στις 9 Μαρτίου 2005
Ο Κώστας Τσαλικίδης, στις 9 Μαρτίου 2005
Ο Bamford συνάντησε τον Kiesling στην κατοικία του στην Πλάκα, όπου διαμένει μετά την παραίτησή του από την υπηρεσία. Στην διάρκεια της θητείας του είχε παρακολουθήσει από κοντά την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Έδειξε, μάλιστα, έκπληκτος όταν ο συντάκτης του άρθρου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συγκαλυμμένης της επιχείρησης από τη ΝSA χωρίς της γνώση του πρέσβης και του σταθμάρχη της CIA. «Είναι κάτι που παραμένει αγκάθι στις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις», είπε.
Εκείνο όμως που ενέτεινε την ανησυχία του Kiesling είναι το γεγονός ότι «συνεχίσθηκε η παρακολούθηση των τηλεφώνων και μετά τους Ολυμπιακούς».
«Ουδέποτε το αφαίρεσαν», υποστήριξε ένας άλλος αξιωματούχος της NSA που είχε ασχοληθεί με παρόμοιες υποθέσεις παρακολουθήσεων. «Όταν έχεις την ευκαιρία να εγκαταστήσεις, εγκαθιστάς έναν ιό. Είναι ευκαιρία και δεν τον αφαιρείς».
Σύμφωνα με τις ελληνικές ανακριτικές αρχές, στις 8 Ιουνίου 2004, κάποιος άνδρας με το όνομα Μάρκος Πέτρου, αγόρασε από κατάστημα τηλεπικοινωνιών στην ακτή Μιαούλη τα πρώτα τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τα οπαία στη συνέχεια έγιναν 14 και επρόκειτο να γίνουν τα «τηλέφωνα σκιές» που δέχονταν το παράλληλο κύμα της γραμμής. Τα τηλέφωνα δέχονταν στοιχεία και φωνητικές κλήσεις αυτόματα και εν συνεχεία τις αναμετέδιδαν χιλιόμετρα μακριά, στο κέντρο παρακολούθησης της NSA όπου αποθηκεύονταν και αναλύονταν.
Ένας από εκείνους που διέθετε παρόμοιο τηλέφωνο ήταν και ο William Basil, σύμφωνα με συνάδελφό του στην πρεσβεία, ο οποίος του είχε τηλεφωνήσει σε ένα από αυτά τα τηλεφωνικά νούμερα σκιές. Ένα από αυτά τα τηλέφωνα, με διαφορετική κάρτα SIM έκανε τηλεφωνήματα στο Μέριλαντ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Snowden, το κέντρο αυτό στην πρεσβεία των Αθηνών είχε κωδική ονομασία US-966G.
Στην έρευνα που συνεχίζεται επί δέκα χρόνια, έχουν εξετασθεί περί τους 500 μάρτυρες.
Ενώ συνεχιζόταν η χρονοβόρα διαδικασία δικαστικής έρευνας της υπόθεσης, ο Basil -στο μεταξύ- είχε προαχθεί σε υπαρχηγό σταθμάρχη στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν και ακολούθως είχε σταλεί πίσω στο αρχηγείο, ως διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στο Κέντρο Αντιτρομοκρατίας.
Τώρα, συνταξιούχος πια, χωρίς να διαθέτει διπλωματική ασυλία ίσως να μην μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Την χώρα όπου ζει η σύζυγός του, στην κατοικία της οικογένειάς της στον Πειραιά.
————————————————————-

(*) Η ιστοσελίδα «Τhe Intercept» ασχολείται κυρίως με ζητήματα αποκαλύψεων για τα οποία αποφεύγουν να δείχνουν ενδιαφέρον τα λεγόμενα «Μέσα του συρμού».
Όπως υποστηρίζει στο προφίλ της η ιστοσελίδα, (δημιουργήθηκε το 2014) «είναι αφιερωμένη στην παραγωγή δημοσιογραφικών αποκαλύψεων χωρίς φόβο».
Οι δημιουργοί της πιστεύουν ότι «η δημοσιογραφία θα πρέπει να αντιμετωπίζει με διαφάνεια και ευθύνη τις πανίσχυρες κυβερνητικές και παραδοσιακές δομές, με τους δημοσιογράφους της ιστοσελίδας να έχουν την συντακτική ελευθερία, αλλά και τη νομική υποστήριξη να προωθούν την αποστολή τους».
zougla.gr

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters