Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Η agenda 2030 του ΟΗΕ και ο ρόλος της θρησκείας – Μέρος Β’

Κάθε θρησκευτικό σχήμα αποτελεί μία οργάνωση, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και στόχο. Προτού προχωρήσω στο δεύτερο μέρος αυτής της ανάλυσης θα ήθελα να κάνω πρώτα μια διευκρίνιση, απαντώντας κυρίως σε κάποιους σχολιαστές στο πρώτο μέρος (από την αναδημοσίευση στο http://www.olympia.gr) που δείχνουν να παρερμήνευσαν τα γραφόμενα θεωρώντας τα ως προσβλητικά για τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Θα έλεγα πως η αντίδραση αυτή δείχνει μάλλον θρησκευτικό φανατισμό παρά πραγματική πίστη και αυτό αυτόματα παραπέμπει σε περιπτώσεις φονταμενταλισμού, οι οποίες γνωρίζουμε που οδηγούν. Θα σύστηνα λοιπόν μια ποιο προσεκτική ανάγνωση, διότι ο φανατισμός φανερώνει έλλειψη αντικειμενικής γνώσης και προπάντων ΈΛΕΙΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, διότι, σύμφωνα με τα λεξικά, ο φανατισμός «αντιμάχεται την ελευθερία της σκέψης». Λίγο περισσότερο μετριοπάθεια λοιπόν δεν βλάπτει.

Και για να μην έχουμε και στη συνέχεια παρόμοιες αντιδράσεις, τονίζω, πως όσα θα γραφτούν δεν αποσκοπούν στην αποδόμηση της πίστης οποιουδήποτε, διότι δεν είναι δογματικά αλλά αποτελούν καρπό συστηματικής έρευνας με ειλικρινή κίνητρα και αγαθές προθέσεις. Τονίζω επίσης, και όσοι παρακολουθούν αυτόν τον ιστότοπο μπορούν να το διαβεβαιώσουν, πως δεν θα επιτρέψω να περάσει τίποτα μέσα από όσα γράφονται χωρίς να έχει «φιλτραριστεί» δεόντως.
Και τώρα η συνέχεια…
Στο πρώτο μέρος έγινε αναφορά, στον τρόπο με το οποίο κάποιοι επιτήδειοι (οι ταγοί των διαφόρων θρησκειών) κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις πνευματικές ανάγκες του απλού λαού για να τον αιχμαλωτίσουν και να τον «μαντρώσουν» στα διάφορα θρησκευτικά τους σχήματα.
Ίσως κάποιος όμως τώρα αναρωτηθεί, τι σχέση μπορούν να έχουν αυτά με την agenda 2030 του ΟΗΕ. Η απάντηση είναι: ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ.
Όπως τα διάφορα αυτά θρησκευτικά σχήματα δημιουργήθηκαν με σκοπό την χειραγώγηση του απλού λαού, έτσι και ο ΟΗΕ, γι αυτόν τον σκοπό δημιουργήθηκε, και τώρα ήρθε ο καιρός που θα προχωρήσει αυτό σε μια σαρωτική υλοποίηση.
Θυμίζω ότι το κάθε θρησκευτικό σχήμα αποτελεί μία ‘οργάνωση’, με συγκεκριμένη δομή και ιεραρχία, αλλά και στόχο. Σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη, ‘οργάνωση’ σημαίνει μεταξύ άλλων: «αρμονική συγκρότηση μερών συνόλου με σκοπό την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία του».
Και ρωτώ, τι αποδίδει ένα θρησκευτικό σχήμα, και σε ποιόν;
Αν κάποιος τώρα αντιτείνει λέγοντας πως ο όρος έχει και άλλες ερμηνείες, όπως: «συγκροτημένη ομάδα ατόμων, που συνδέονται με κοινές πεποιθήσεις και αγωνίζονται για την πραγμάτωση των ίδιων στόχων», τότε θα ρωτήσω, ποια είναι αυτά τα ‘άτομα’, ποιες είναι οι ‘πεποιθήσεις’, και ποιοι είναι οι ‘στόχοι’; Ένα γκάλοπ στην Πλατεία Συντάγματος, και σε άλλες κεντρικές πλατείες του πλανήτη, θα μας έδειχνε πολύ ενδιαφέροντα πράματα, όπως ότι το πόπολο δεν έχει ιδέα ούτε για τα ‘άτομα’, ακόμα ούτε και για τις ’πεποιθήσεις’ και κυρίως απόλυτη άγνοια σχετικά με τους ‘στόχους’. Όποιος αμφιβάλει γι αυτό ας κάνει μόνος του αυτή τη σφυγμομέτρηση στον κύκλο των γνωστών του ή και μόνο μέσα στα πλαίσια της οικογένειάς του, για να μην πω, απλά στον εαυτό του…
Αν μια οργάνωση κάποιων ατόμων λοιπόν δεν έχει επίγνωση αυτών των πραγμάτων ή αν υπάρχει σύγχυση σχετικά με αυτά, τότε ποια είναι η λογική συνέπεια; Μα φυσικά «η μη εύρυθμη λειτουργία». Έτσι δεν είναι;
Δεν νομίζω όμως να αμφισβητήσει κάποιος το ότι δεν υπάρχουν οργανώσεις που να έχουν τόση αποτελεσματική διαχρονική λειτουργία και …αποδοτικότητα, που να μπορούσαν να συγκριθούν με τα θρησκευτικά σχήματα. Που οφείλεται αυτό; Μα είναι απλό, διότι τα «άτομα» που τις συγκροτούν δεν προέρχονται από το ποίμνιο αλλά από τους …πεφωτισμένους!
Σας θυμίζει τίποτα αυτό;
Μήπως αρχίζει να γίνεται τώρα κατανοητή η σχέση του ΟΗΕ με τις θρησκείες;
Διευκρινίζω ακόμα μια φορά ότι άλλο τα θρησκευτικά σχήματα και άλλο η σχέση του κάθε ανθρώπου με τον Θεό… Διότι περισσότερη σχέση με τον Θεό έχει ο απλός κτηνοτρόφος στην Κένυα, ή ο ψαράς στη Βόρεια θάλασσα, απ’ ό,τι έχουν τα «άτομα» που βρίσκονται πίσω από αυτές τις θρησκευτικές «οργανώσεις».
Στη συνέχεια παραπέμπω σε ένα παλιό δικό μου κείμενο, από το 2008 (γραμμένο πριν ξεκινήσει η νέα παγκόσμια ύφεση του Οκτωβρίου), το οποίο αναφέρεται σε κάποιες λεπτομέρειες που θα βοηθήσουν να προχωρήσουμε σε αυτή τη νέα ανάλυση. Έχει τον τίτλο: «Η αλήθεια στα χαρακώματα»
…Συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters