Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

H ΕΤΑΙΡΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΚΛΩΣE ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ TTIP( Transatlantic Trade) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΕΙΡΗΝΙΚΗ TPP(Trans-Pacific ) ΣΥΜΦΩΝΙΑ

the-tpp-is-not-free-trade-its-managed-trade1444055002 
Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις είναι μια επίθεση στη δημοκρατία από την “Εταιριοκρατία”

http://www.independent.co.uk/voices/comment/what-is-ttip.html

LEEWILLIAMS

Tuesday 7 October2014Whatis TTIP? And six reasons why the answer should scare you

Thetrade negotiations are an assault on democracy. I would vote againstthem except… hang on a minute, I can’t

Μετάφραση: Γεωργία Βαγενά
Έχετε ακούσει για ΤΤΙΡ; Αν η απάντησή σας είναι όχι, μην ανησυχείτε δεν θα ήθελαν να έχετε ακούσει…
Η The Transatlantic Trade and Investment Partnership (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων) είναι μια σειρά από εμπορικές διαπραγματεύσεις που διεξάγονται ως επί το πλείστον μυστικά μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ. Ως μια διμερή συμφωνία εμπορίου, ΤΤΙΡ που σχετίζεται με τη μείωση των ρυθμιστικών εμποδίων στο εμπόριο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, θέματα όπως το δίκαιο της ασφάλειας των τροφίμων, την περιβαλλοντική νομοθεσία, τις τραπεζικές ρυθμίσεις και τις κυρίαρχες εξουσίες των μεμονωμένων εθνών. Είναι, όπως ο John Hilary, εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας εκστρατείας Waron Want, είπε: «. Μια επίθεση στις ευρωπαϊκές και αμερικανικές κοινωνίες από τις πολυεθνικές εταιρείες»
Πριν ακόμα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ΤΤΙΡ τον περασμένο Φεβρουάριο, η διαδικασία υπήρξε μυστικοπαθής και αντιδημοκρατική. Αυτή η μυστικότητα βρίσκεται σε εξέλιξη, για όλες σχεδόν τις πληροφορίες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που προέρχονται από έγγραφα που διέρρευσαν και από αιτήματα Ελευθερίας στην παροχή πληροφοριών.
Ωστόσο η ανησυχία για την συγκεκαλυμμένη φύση των συνομιλιών μπορεί κάλλιστα να είναι το μικρότερο από τα προβλήματά μας. Εδώ είναι έξι άλλοι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να φοβόμαστε για την ΤΤΙΡ, και μάλιστα πολύ:
  1. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας Ε.Σ.Υ.
    Οι δημόσιες υπηρεσίες, ιδιαίτερα το Ε.Σ.Υ. , είναι στο στόχαστρο. Ένας από τους κύριους στόχους της ΤΤΙΡ είναι να ανοίξουν τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, της εκπαίδευσης και των υδάτων της Ευρώπης για τις αμερικανικές εταιρείες. Αυτό θα μπορούσε να σημάνει ουσιαστικά την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.
  2. Τρόφιμα και περιβαλλοντική ασφάλεια
    Η Ατζέντα ΤΤΙΡ  «κανονιστική σύγκλιση» θα επιδιώξει να φέρει τα πρότυπα της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων και το περιβάλλον πιο κοντά σε εκείνα των ΗΠΑ. ΣΗΜΕΙΟΤΕΟΝ ΟΤΙ οι κανονισμοί των ΗΠΑ είναι πολύ λιγότερο αυστηροί, με το 70 τοις εκατό όλων των μεταποιημένων τροφίμων που πωλούνται στις ΗΠΑ σε σούπερ μάρκετ περιέχουν πλέον γενετικώς τροποποιημένα συστατικά. Αντίθετα, η ΕΕ δεν επιτρέπει σχεδόν καθόλου τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης πολύ λιγότερο αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με τη χρήση των φυτοφαρμάκων. Χρησιμοποιεί, επίσης, αυξητικών ορμονών στο βόειο κρέας του, τα οποία περιορίζονται στην Ευρώπη, λόγω των σχέσεων με τον καρκίνο. ΗΠΑ αγρότες προσπάθησαν να έχουν αυτούς τους περιορισμούς αρθεί κατ “επανάληψη στο παρελθόν, μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και είναι πιθανό ότι με την ΤΤΙΡ θα το πράξουν ξανά.
    Το ίδιο ισχύει και για το περιβάλλον, όπου οι κανονισμοί REACH της ΕΕ είναι πολύ πιο σκληρή σε δυνητικά τοξικές ουσίες. Στην Ευρώπη, μια εταιρεία πρέπει να αποδείξει οτι μια ουσία είναι ασφαλής πριν να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, στις ΗΠΑ ισχύει το αντίθετο: κάθε ουσία  μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι να αποδειχθεί ασφαλής. Ως παράδειγμα, η ΕΕ απαγορεύει σήμερα 1.200 ουσίες από τη χρήση σε καλλυντικά, οι ΗΠΑ μόλις 12.
  3. Τραπεζικοί Κανονισμοί
    Η ΤΤΙΡ χαλαρωνει τους τραπεζικούς περιορισμούς. Το Ηνωμένο Βασίλειο, υπό την επίδραση του παντοδύναμου City του Λονδίνου, πιστεύεται ότι επιδιώκει να δημιουργήσει χαλάρωση των τραπεζικών κανονισμών των ΗΠΑ. Οι Δημοσιονομικοί κανόνες της Αμερικής είναι πιο σκληροί από τους δικούς μας. Είχαν τεθεί σε εφαρμογή μετά την οικονομική κρίση για να περιορίσουν άμεσα τις εξουσίες των τραπεζιτών και να αποφύγουν μια παρόμοια κρίση στο μέλλον. Η ΤΤΙΡ, υπάρχει ο φόβος οτι θα άρει τους περιορισμούς αυτούς, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν όλες αυτές τις εξουσίες πίσω στους τραπεζίτες.
  4. Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
    Θυμάστε την ACTA (την Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης); Αυτήν που απέρριψαν με μαζική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2012 μετά από μια τεράστια δημόσια αντίδραση ενάντια σε αυτό που δικαίως θεωρείται ως μια επίθεση στην ιδιωτική ζωή των ατόμων και με την οποία απαιτούσαν απο παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να παρακολουθούν online τη δραστηριότητα των ανθρώπων. Υπάρχει φόβος λοιπόν, ότι η ΤΤΙΡ θα μπορούσε να φέρει πίσω κεντρικά στοιχεία της ACTA, αποδεικνύοντας ότι αν η δημοκρατική προσέγγιση δεν λειτουργεί, υπάρχει πάντα η πίσω πόρτα. Η χαλάρωση των νόμων προστασίας των προσωπικών δεδομένων και ο περιορισμός της πρόσβασης του κοινού σε κλινικές δοκιμές φαρμακευτικών εταιριών είναι επίσης μεσα στα σχέδια της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων.
  5. θέσεις εργασίας
    Η ΕΕ έχει παραδεχθεί ότι ΤΤΙΡ θα προκαλέσει μεγαλύτερη ανεργία, ενώ οι εργασιακές σχέσεις θα ακολουθούν τα πρότυπα των ΗΠΑ, όπου τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι χαμηλότερα. Έχει επίσης ήδη συμβουλεύσει τα μέλη της ΕΕ να αντλήσουν από τα ευρωπαϊκά ταμεία στήριξης προκειμένου να αντισταθμίσουν την αναμενόμενη ανεργία.
    Παραδείγματα από άλλες παρόμοιες διμερείς εμπορικές συμφωνίες σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν την υπόθεση για την απώλεια θέσεων εργασίας. Η Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών (NAFTA) μεταξύ των ΗΠΑ, του Καναδά και το Μεξικό προκάλεσε την απώλεια του ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ πάνω από 12 χρόνια, αντί των εκατοντάδων χιλιάδων επιπλέον που είχαν υποσχεθεί.
  6. Δημοκρατία
    Μεγαλύτερη απειλή της ΤΤΙΡ στην κοινωνία είναι η εγγενής επίθεσή της στη δημοκρατία. Ένας από τους κύριους στόχους της ΤΤΙΡ είναι η εισαγωγή του Διαιτητή επίλυσης διαφορών (ISDS) μεταξύ επενδυτή και κράτους , οι οποίες επιτρέπουν στις εταιρείες να μηνύσουν κυβερνήσεις εάν οι πολιτικές των κυβερνήσεων «προκαλέσουν απώλεια των κερδών”. Στην πράξη αυτό σημαίνει μη εκλεγμένη διεθνικές εταιρείες μπορούν να υπαγορεύουν τις πολιτικές των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων.
Η ISDS είναι ήδη σε ισχύ σε άλλες διμερείς εμπορικές συμφωνίες σε όλο τον κόσμο και έχει οδηγήσει τέτοιες αδικίες, όπως στη Γερμανία, όπου σουηδική εταιρεία ενέργειας Vattenfall μηνύει την γερμανική κυβέρνηση για τα δισεκατομμύρια δολάρια πάνω από την απόφασή της για τη σταδιακή κατάργηση των πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας στον απόηχο της καταστροφής της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία. Εδώ βλέπουμε μια πολιτική για τη δημόσια υγεία που έχει τεθεί σε εφαρμογή από μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να απειλείται από ένα ενεργειακό γίγαντα λόγω της πιθανής απώλειας του κέρδους. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο κυνικά αντι-δημοκρατικό.
Υπάρχουν περίπου 500 παρόμοιες υποθέσεις επιχειρήσεων έναντίον των εθνών που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή και όλες λαμβάνουν χώρα κατω από από την εποπτεία των «διαιτητικών δικαστηρίων» που αποτελείται από εταιρικούς δικηγόρους οι οποίοι διορίζονται στη βάση ad hoc, που σύμφωνα με War on Want Τζον Χίλαρι, είναι «κάτι περισσότερο από καγκουρό δικαστήρια» που έχουν «έννομο συμφέρον να βγάλουν απόφαση υπέρ της επιχείρησης.»
Για όλους αυτούς τους λογούς επιβάλλεται να σπάσουμε τη συνωμοσία της σιωπής γύρω από την TTIP The Transatlantic Trade and Investment Partnership (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων) ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.
http://stopttip.net/what-is-ttip/
https://plus.google.com/+EuropeanCommission/posts/Y69KLtz1aXa
https://www.facebook.com/eci.ttip
http://www.gaiafoundation.org/orsinittip
………
ΤΟ Εταιρικό πραξικόπημα
ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΤΟ TPP, ΤISA και το διατλαντικό εμπόριο και Επενδύσεων Συνεργασίας (ή ΤΤΙΡ, η οποία καλύπτει την Ευρώπη) KAI Το τι συμβαίνει είχε προβλεφθεί από τον David Korten στην υπερπαραγωγή του 1995, «Όταν οι εταιρίες κυβερνούν τον κόσμο» . Η Catherine Austin Φιτς το αποκαλεί «εταιρικό πραξικόπημα.»
Αυτό το εταιρικό πραξικόπημα περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση και τις μετεγκαταστάσεις της δικαστικής λειτουργίας η οποία ανατίθεται σε ενα δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ στο Σύνταγμα, μέσω Επίλυσης Διαφορών επενδυτών και κράτους (ISDS) διατάξεις που ενισχύουν τις υφιστάμενες διαδικασίες ISDS.
Όπως εξηγείται στο περιοδικό The Economist , ISDS θα παρέχει στις ξένες επιχειρήσεις ένα ειδικό δικαίωμα να ζητήσουν από ένα μυστικό δικαστήριο υψηλόμισθμων εταιρικών δικηγόρων να διεκδικούν αποζημίωση κάθε φορά που η κυβέρνηση περνά ένα νόμο που βλάπτει τα εταιρικά κέρδη – όπως την αποθάρρυνση του καπνίσματος, την προστασία του περιβάλλοντος ή την αποτροπή μιας πυρηνικής καταστροφής. Οι διαιτητές πληρώνονται $ 600-700 την ώρα, δίνοντάς τους ελάχιστο κίνητρο για να απορρίψουν τις περιπτώσεις. …..
Μέχρι σήμερα, το υψηλότερο βραβείο ISDS ήταν για $ 2.3 δισεκατομμύρια στην Occidental Oil Company ενάντια στην κυβέρνηση του Ισημερινού κατά τη λήξη της σύμβασης πετρελαίου παραχώρησης, αν η καταγγελία ήταν προφανώς νόμιμη. Σύμφωνα με το TPP, ωστόσο, ακόμη μεγαλύτερα και πιο απρόβλεπτες κρίσεις μπορεί να προβλεφθεί, δεδομένου ότι το είδος της «επένδυσης» προστατεύει περιλαμβάνει όχι μόνο «τη δέσμευση των κεφαλαίων ή άλλων πόρων», αλλά « την προσδοκία του κέρδους ή κέρδη . «Αυτό σημαίνει ότι η τα δικαιώματα των εταιριών θα επεκταθουν όχι μόνο στα εργοστάσιά τους αλλα και σε άλλα «κεφάλαια», για τα κέρδη που αναμένουν να λάβουν. ….http://www.globalresearch.ca/sentence-first…/5457359
H ΕΤΑΙΡΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΚΛΩΣE ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ TTIP( Transatlantic Trade) ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΕΙΡΗΝΙΚΗ TPP(Trans-Pacific ) ΣΥΜΦΩΝΙΑ…https://www.eff.org/issues/tpp
……………
Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και 10 ακόμα χώρες του Ειρηνικού υπέγραψαν σήμερα τη Σύμφωνία Εμπορίου ΤPP, που καλύπτει το 40% της παγκόσμιας οικονομίας. Διαβάστε τους λόγους της 17ωρης καθυστέρησης της Συνέντευξης Τύπου
Η TPP έχει επικριθεί παγκοσμίως, αφού χαλαρώνει τους περιορισμούς με τους οποίους δεσμεύονται οι πολυεθνικές εταιρείες, ενώ το περιεχόμενο των διατλαντικών συμφωνιών παραμένει εν πολλοίς άγνωστο. Πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν μαζέψει περισσότερες από 3 εκατ. υπογραφές κατά της TTIP, της ανάλογης συμφωνίας που αφορά και την Ευρώπη
Η υπογραφή της TPP έγινε στην Ατλάντα, μετά από 5 ημέρες μυστικών διαπραγματεύσεων, ωστόσο οι ΗΠΑ επεξεργάζονται αυτές τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου τα τελευταία 5 χρόνια.
Οι υπόλοιπες χώρες που υπέγραψαν την TPP, εκτός των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας είναι η Αυστραλία, ο Καναδάς, το Μεξικό, το Μπρουνέι, η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, το Περού, η Νέα Ζηλανδία, η Χιλή και το Βιετνάμ.
Οι λογοι που καθυστέρησε η συμφωνία για την TPP
Η Συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε η συμφωνία της Trans-Pacific Partnership, καθυστέρησε περίπου 17 ώρες, καθώς υπήρχαν θέματα για τα οποία υπήρχαν διαφωνίες.
Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, αρκετές ήταν οι χώρες που στις τελευταίες πέντε ημέρες, προσπάθησαν να κερδίσουν όσο το δυνατόν πιο επωφελείς γι αυτές όρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η TPP θα επηρεάσει το 40% της παγκόσμιας οικονομίας.
Όπως αποκάλυψαν πηγές, -οι οποίες είναι περιορισμένες λόγω της μυστικότητας γύρω από τις συζητήσεις- ένας από τους λόγους της καθυστέρησης ήταν η δυσκολία επίτευξης συμφωνίας στα θέματα του εμπορίου γάλακτος, όπου υπήρχαν αντιδράσεις από τον Καναδά και την Νέα Ζηλανδία. Η Νέα Ζηλανδία, ήθελε μεγαλύτερη πρόσβαση στις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ιαπωνίας. Επιπροσθέτως, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και Μεξικό συμφώνησαν τις τελευταίες ώρες στους όρους που ορίζουν to κατά πόσο ένα όχημα θα πρέπει να κατασκευάζεται από χώρες που συμμετέχουν στην TPP ώστε να πληρεί τις προϋποθέσεις απαλλαγής από δασμούς.
Ακόμη, οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Αυστραλία κατάφεραν να τα βρουν στα θέματα της προηγμένενης φαρμακευτικής, όπου όμως παρουσίαζε αντιρρήσεις το Περού. Όπως φάνηκε εν τέλει, οι 12 χώρες που συμμετέχουν βρήκαν τον τρόπο ώστε να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις. 
Ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την TPP
Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την επίτευξη της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου, καθώς θεωρούν ότι οι τιμές των φαρμάκων θα αυξηθούν κατακόρυφα.
 
Οι μεγάλοι χαμένοι, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, είναι οι ασθενείς και όσοι προσπαθούν να παράσχουν βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες. Συνεχίζοντας, χαρακτηρίζουν την TPP ως τη χειρότερη εμπορική συμφωνία που αφορά την πρόσβαση στα φάρμακα για τους κατοίκους των αναπτυσσόμενων χωρών.
 
Για παράδειγμα, η ενίσχυση του μονοπωλίου στα βιολογικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς θα αναγκάσει τους ανθρώπους που κατοικούν στις αναπτυσσόμενες χώρες να πληρώνουν πολύ μεγάλα ποσά προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Κλείνοντας, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, εκτιμούν ότι η TPP θα έχει τεράστια επίπτωση για πολλά χρόνια στη δημόσια υγεία και δε θα επηρεάσει μόνο τις 12 χώρες που συμμετέχουν σε αυτήν.
 
Δείτε το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=meujkw0H4Os
………………………………..
 

http://alfeiospotamos.gr/?p=17993

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters