Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ άφησαν τα Πλημμυρίσει ο ναός της Αρτέμιδας


Πλημμύρισε μετά τις καταρρακτώδεις βροχές ο αρχαιολογικός χώρος της Βραυρώνας στην Ανατολική Αττική, ο οποίος μέσα σε λίγες ώρες μετατράπηκε σε λίμνη καθώς τα λασπόνερα κάλυψαν όλο το χώρο.
Οι λάσπες και τα νερά έφτασαν μέχρι τη μέση του ναού της Αρτέμιδας μετατρέποντας τον
σε λίμνη!

Ενδεικτικό της ποσότητας του νερού που έπεσε το τελευταίο 24ωρο στην Αττική είναι το γεγονός ότι με βάση τα στοιχεία από τους μετεωρολογικούς σταθμούς έπεσε το 1/7 του νερού που πέφτει σε ένα ολόκληρο χρόνο.


 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/12/blog-post_486.html

ΟΥΣΤ ΒΡΟΜΟΣΚΥΛΟ...

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «Πιστεύω ότι οι Έλληνες, οι οποίοι περνούν πολύ δύσκολες στιγμές, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημαίνει για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα».
Οι Έλληνες οι οποίοι ένεκα υμών των στυγνών εκμεταλλευτών των λαών "περνούν πολύ δύσκολες στιγμές" θα σου έλεγαν, αγαπητέ κύριε Γιούνκερ, να μας να γ@μηθ€ίς, αλλά όντας ευγενείς...
το προσπερνάνε και σου λένε όσο πιο ευγενικά γίνεται, άμε στο διάολο αρπαχτοδιεφθαρμενοσκατομπεκρούλιακα...
 http://greki-gr.blogspot.gr/2014/12/blog-post_588.html

Τραγωδία στο Σχηματάρι. Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για την καραμπόλα – Οι πρώτες εικόνες από τη φονική καραμπόλα. ΒΙΝΤΕΟ

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας για την καραμπόλα – ΒΙΝΤΕΟ
Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την καραμπόλα που σημειώθηκε στο 60ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος των διοδίων Σχηματαρίου, στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Αθήνα. «Στην ατυχία μας, ήμασταν τυχεροί» είπε ο αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο MEGA. Όπως είπε ο ίδιος στο σημείο «έριξαν πίσσα, ή χθες ή σήμερα, με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι ολισθηρός» . «Δεν υπήρχε περίπτωση κανένα λάστιχο να κρατήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά. Δείτε το βίντεο>>
 
Σχηματάρι: Οι πρώτες εικόνες από τη φονική καραμπόλα

Καραμπόλα τoυλάχιστον τριάντα οχημάτων σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο 60ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, ρεύμα προς Αθήνα, στα παλιά διόδια του Σχηματαρίου. 
Μία κοπέλα που ανασύρθηκε βαριά τραυματισμένη κατέληξε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Συνολικά οι τραυματίες είναι επτά, ενώ ένας από αυτούς μεταφέρεται αυτήν την ώρα σε νοσοκομείο της Αθήνας. Οι υπόλοιποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. ΒΙΝΤΕΟ>>
Η πυροσβεστική ξεκίνησε την έκτακτη επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών (12 πυροσβέστες με 4 οχήματα). Κατά πληροφορίες, στο τροχαίο ενεπλάκησαν επίσης δύο νταλίκες και ένα λεωφορείο. Στο σημείο έσπευσαν 8 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. 
Στην περιοχή βρέχει και το οδόστρωμα είναι ολισθηρό, ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο ατύχημα. Η κυκλοφορία στην E.O. κοντά στη Θήβα, στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου συνέβη το ατύχημα, έχει διακοπεί.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/12/blog-post_364.html  

Περίεργα και άλλα μυστικά:Γιατί οι Γερμανοί κάνουν με την Ελλάδα αυτό που δεν έκαναν το 2011;

Γράφει ο Δ. Τρικεριώτης
«Υπάρχουν μυστικά που κάνουμε ότι δεν ξέρουν οι άλλοι ή οι άλλοι κάνουν ότι δεν τα ξέρουμε εμείς» είπε ο Σόιμπλε και συμπλήρωσε «την ευθύνη έχουν το ελληνικό κοινοβούλιο και ο…
ελληνικός λαός» αποκαλύπτοντας έτσι ότι η κίνηση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ) είχε ήδη εγκριθεί – αν όχι επιβληθεί – από την Γερμανία και ρίχνοντας το μπαλάκι των εξελίξεων στους Έλληνες βουλευτές και ψηφοφόρους σε αντίθεση με ό,τι συνέβη το 2011 με την κατάπνιξη της κίνησης για δημοψήφισμα από τον Παπανδρέου.
Η Γερμανία δείχνει μια περίεργη αυτοπεποίθηση για την έκβαση της εκλογής ΠτΔ ή ακόμη και για την αναμενόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόωρες εκλογές. Τι συμβαίνει; Είναι οι Γερμανοί τόσο σίγουροι για 180 «ναι» ή ρισκάρουν επειδή θεωρούν ότι, όπως δήλωσε ο Σόιμπλε, «για να ολοκληρωθούν  οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και για να έχουμε μια επιτυχή κατάληξη του τρέχοντος προγράμματος και όλων των συνεπαγόμενων μέτρων» προϋπόθεση είναι το πολιτικό ξεκαθάρισμα, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει προσφυγή σε πρόωρες εκλογές και πτώση της σημερινής κυβέρνησης;
Και αυτό το ρίσκο αποτελεί μια «αναγκαιότητα» όπως εκτίμησε ο οίκος Nomura ή μήπως υπάρχουν και άλλα αναγκαία και κοινά μυστικά που θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες, μέσα στον μήνα, πριν ή ακόμη και μετά τις εκλογές και θα συνθέσουν το παζλ; Μήπως η «συναίνεση» θα επιβληθεί πάλι εκ των πραγμάτων;
Σε μια πρώτη ανάγνωση, η κίνηση για εκλογή του ΠτΔ σε συνδιασμό με την απόφαση του eurogroup για 2μηνη παράταση του μνημονίου – μέσα στην οποία θα πρέπει να περάσουν όλα εκείνα τα μέτρα των οποίων η αδυναμία ψήφισης οδήγησε ακριβώς σε αυτήν! – θα μπορούσε να θωρηθεί μια κίνηση ρουά-ματ της Γερμανίας τόσο στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στο εκλογικό σώμα.
Πριν την κίνηση υπήρχαν δύο δεδομένα: (1) ότι η κυβέρνηση, σε αυτή τη φάση, δεν θα μπορούσε να περάσει από τη Βουλή ούτε τα ήδη υπογραφέντα μέτρα του ΜΠΔΣ 2015-2018 που εκκρεμούσαν, ούτε τα επιπλέον μέτρα για την κάλυψη του επίσης συμφωνημένου δημοσιονομικού κενού και (2) ότι η δημοσκοπική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί αμηχανία τόσο σε σημαντική μερίδα της αστικής τάξης στο εσωτερικό, που εκφράζει ανασφάλεια για την θέση της σε ένα νέο μετεκλογικό περιβάλλον, όσο και σε εκπροσώπους των αγορών που θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη πιο αφερέγγυο από την σημερινή κυβέρνηση – είναι χαρακτηριστικό ότι οι αγορές από την πρώτη κιόλας μέρα διάβασαν την εξαγγγελία για εκλογή ΠτΔ σαν πρόκριμμα πρόωρων εκλογών και πολιτικής αστάθειας με το 10ετές ομόλογο από 7,2% να ξεπερνά σήμερα το 9% και το Ελληνικό χρηματιστήριο μέσα σε 3 συνεδριάσεις να ξεπερνά σε πτώση το 23%!
Μετά την κίνηση αυτή, που θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «δυο μήνες μπρος, δυο μήνες πίσω» τα παραπάνω δεδομένα παρέμειναν, αλλά τροποποιήθηκαν:
Τα δύσκολα μέτρα πρέπει πάλι να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 28/02, έτσι ώστε να εκταμιευτεί η δόση και να αρχίσει η συζήτηση για το καθεστώς της πιστωτικής γραμμής και τα νέα μέτρα που θα το συνοδεύουν. Και αυτό πρέπει να συμβεί είτε εκλεγεί ΠτΔ, είτε γίνουν εκλογές και σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεπώς ο πολιτικός βίος της σημερινής κυβέρνησης καθορίζεται κυρίως από την υπερψήφιση των μέτρων και όχι από την εκλογή ΠτΔ. Αλλά με ανάλογο τρόπο καθορίζεται και η πολιτική αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ.
Για ΝΔ/ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε «καλύτερη» επιλογή, αφού ακόμη κι αν πέσουν θα το παρουσιάσουν «ηρωϊκή έξοδο», αλλά η Ελληνική κοινωνία καταλαβαίνει ότι στην πραγματικότητα οι Γερμανοί ισοπεδώνουν πολιτικά την κυβέρνηση και ενδεχομένως να γαρνίρουν την απαξίωσή τους σε αυτήν «δίνοντας» στη δημοσιότητα έργα και ημέρες από την μακρόχρονη δικομματική διαφθορά.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η κίνηση «δυο μήνες μπρος, δυο μήνες πίσω», σημαίνει άμεση και αναγκαστική σύγκρουση με την ώρα της αλήθειας. Αν γίνει κυβέρνηση, θα πρέπει μέσα σε λίγες ημέρες πριν την λήξη της παράτασης, αλλά και την λήξη ομολόγων του Μαρτίου, να αποφασίσει με ποιον και τι θα πάει και ποιον και τι θα αφήσει στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Για την εκδοχή που περιλαμβάνει εκλογή ΠτΔ και υπερψήφιση των μέτρων, το μπαλάκι πέφτει στους βουλευτές της σημερινής Βουλής. Η «εμπιστοσύνη» των Γερμανών μπορεί να απορρέει από την εκτίμηση ότι η κρίσιμη μάζα των βουλευτών θα προκρίνει το προσωπικό της συμφέρον για να παραμείνει στην θέση της άλλο ενάμισυ χρόνο και δεν θα ρισκάρει νέα εκλογική αναμέτρηση, είτε γιατί θεωρούν ότι τελικά κάποιοι βουλευτές θα ψηφίσουν «ναι» με το κριτήριο να μην γίνουν εκλογές που σε αυτήν την φάση ευνοούν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για την εκδοχή που περιλαμβάνει εκλογές το μπαλάκι πέφτει στους ψηφοφόρους. Και στο διάστημα από την μη εκλογή ΠτΔ μέχρι τις εκλογές μπορούμε να φανταστούμε ποια θα είναι η πίεση και οι εκβιασμοί που θα ασκηθούν στο εκλογικό σώμα. Αυτό έχει ξανασυμβεί το 2012 και το σκηνικό αναμένεται τώρα να είναι και πιο «δημιουργικό».
Αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Το θέμα είναι αν σε αυτή την κρίσιμη φάση μπορεί να δοθεί μια Ελληνική απάντηση-πρόταση, που θα είναι εποικοδομητική για την πλειονότητα της κοινωνίας.
Αν δεν προκύψει πολιτική συμβιβαστική λύση, όπως για παράδειγμα συμφωνία με τον νέο ΠτΔ για εκλογές τον Ιούνιο με παράλληλη παράταση του μνημονίου, τότε θα μπορούσαν να υπάρξουν δύο λύσεις:
(1) «Κάντε το όπως με τον Ρωμανό», που παρότι αποτελεί την ουτοπική εκδοχή, καλό είναι να αναφέρεται. Αυτή η λύση θα περιλάμβανε μια πρωτοβουλία «πολιτικής συμμαχίας» με παραίτηση του πρωθυπουργού, ακόμη και μετά την εκλογή ΠτΔ και πριν την υπερψήφιση των μέτρων και νέα κοινή διαπραγματευτική προσπάθεια, μέχρι τον Ιούνιο, με παράλληλο αίτημα για νέα παράταση και αιχμή την αναθεώρηση των στόχων του ΜΠΔΣ για το πρωτογενές πλεόνασμα.
(2) «Κάντε το με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», μετά τις εκλογές, που θα περιλάμβανε πλατύ κάλεσμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για συστράτευση όχι μόνο των πιθανών κυβερνητικών εταίρων του, αλλά προς όλες τις κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις για κοινό μέτωπο, που στο πλαίσιο μιας νέας παράτασης μέχρι τον Ιούνιο, θα κινιόταν στο πλαίσιο της λύσης(1). Αλλά η πρόταση για την λύση (2) θα έπρεπε να ξεκινήσει από τώρα, πριν καν την πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ.
Α. Με σαφή προσδιορισμό των μετεκλογικών κυβερνητικών εταίρων και των στόχων της διαπραγμάτευσης.
Β. Με αίτημα για παράταση του μνημονίου μέχρι τον Ιούνιο.
Γ. Με άμεσες κινήσεις επαφών με το ΔΝΤ, την Γερμανία και την Κομισιόν.
Ο κ. Τσίπρας πρέπει να δείξει από τώρα αν είναι ο ηγέτης, που θα αξιοποιήσει και τις όποιες αντιθέσεις ΔΝΤ και Ευρωπαίων προς όφελος της χώρας ή αν είναι ο επόμενος πολιτικός τυχοδιώκτης μετά τους κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Βενιζέλο ή απλά ο εκ του ασφαλούς επόμενος διαχειριστής του σάπιου φρούτου, κάπου μέσα στο 2015 ή το 2016.
Το προχθεσινό statement του eurogroup για τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών δείχνει ότι η κατάσταση στην Ευρωζώνη μπορεί να μην έχει την κρισιμότητα του 2011, αλλά εξακολουθεί ασταθής και απρόβλεπτη.
Ωστόσο η Ελληνική περίπτωση δεν είναι το ίδιο απειλητική για τις υπόλοιπες χώρες, ακόμη και αν συνεχίζει να λειτουργεί και σαν σκιάχτρο και σαν μοντέλο. Η Γερμανία και ο Σόιμπλε θέλουν να δείχνουν ότι ελέγχουν το παιχνίδι και, προς το παρόν, αυτό που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται ότι μπορεί να βρεθεί εκτός ελέγχου.
Πριν δύο χρόνια, στην ανάρτηση «Στο μυαλό του Σόιμπλε, της αλεπούς της Ευρωπαϊκής ερήμου» γράφαμε και ακόμη υποστηρίζουμε:
«Στο μυαλό του Σόιμπλε η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη. Η Γερμανία κερδίζει αρκετά παρά το κλίμα αβεβαιότητας για τη δυνατότητα παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ. Παρά το γεγονός ότι στη χώρα επικρατεί ήδη εσωτερική στάση πληρωμών και τα κρατικά έσοδα καταρρέουν. Και εντέλει η πολιτική ένταση δεν είναι ανεπιθύμητη στο βαθμό που βοηθά στην εναλλαγή εκτονωτικών, αλλά και αναλώσιμων πολιτικών φρουρών στη χώρα. Η δεύτερη λοιπόν σκέψη του είναι ότι ακόμα και αν οι Έλληνες αρχίσουν να τρώγονται μεταξύ τους σε πιο έντονο βαθμό από εκείνον με τον οποίο σήμερα αυτοκτονούν, ακόμη και αν οξυνθεί περισσότερο το μεταναστευτικό πρόβλημα και πάλι η χώρα δεν θα πρέπει να αφεθεί να βγει από το ευρώ.
Αλλά στο μυαλό του Σόιμπλε μια αναγκαστική αποχώρηση της Ελλάδας – όπως από μη καταβολή της δόσης ούτε για τις δανειακές υποχρεώσεις – δεν θα ήταν επιζήμια μόνο για αυτόν τον λόγο. Βασικά η Ελλάδα προορίζεται να γίνει μοντέλο ενός νέου τύπου οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης. Ούτε αμιγώς τύπου αμερικανικού ονείρου με πρωταρχικό ρόλο στην ατομική επιχειρηματικότητα, ούτε ευρωπαϊκού με πρωταρχικό ρόλο στην πελατειακή συλλογικότητα, αλλά ούτε και κινεζικού, από το οποίο αφαιρούνται σχεδόν ολοκληρωτικά τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα. Η τρίτη σκέψη του είναι ότι αν η Ελλάδα αφηνόταν σε ένα δικό της πολιτικό και κοινωνικό χάος δύο τινά θα μπορούσαν να συμβούν: (1) Τα όνειρα των παγκόσμιων οικονομικών ανταγωνιστών της Γερμανίας να γίνουν ο εφιάλτης της επί Ελληνικού εδάφους ή (2) Η Ελλάδα να τα καταφέρει με μια νέα ανεξάρτητη από το Βερολίνο πολιτική ηγεσία που θα εξισορροπούσε πολύπλευρα τα ξένα συμφέροντα προς όφελός της – αυτό θα ήταν και η αρχή του τέλους της Γερμανικής Ευρώπης.
Και βέβαια στο μυαλό του Σόιμπλε αυτά δεν πρέπει να συμβούν. Αντίθετα το αναπόφευκτο χάος που βλέπει να έρχεται στην Ευρώπη θα πρέπει, όπου και αν εκδηλώνεται, να είναι όσο το δυνατόν πιο ελεγχόμενο από το Βερολίνο. Αν οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι που προηγήθηκαν συνέβαλαν σε κάποια μορφή αναδιοργάνωσης της προπολεμικής αταξίας στην Ευρώπη, το βαρύ καθήκον που θεωρεί ότι επωμίζεται σήμερα η Γερμανία είναι να κρατήσει τις ισορροπίες στην τρέχουσα οικονομική και κοινωνική αταξία, προς όφελος μιας ανάκαμψης νέου τύπου, όπου η σκληρή εργασία και η μετρημένη ζωή θα πρωτοστατούν και βέβαια η ίδια θα προίσταται. Και αυτή είναι η τελική του σκέψη.
Εντέλει στο μυαλό του Σόιμπλε το υπάρχον ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να παράγει έργο διεξόδου από την κρίση. Λείπει η ενέργεια που θα μπορούσε να το μετασχηματίσει από πελατειακό, υποτελές και κερδοσκοπικό σε υγιές και εν εξελίξει παραγωγικό, ασφαλές και δίκαιο για μια κοινωνία της ευημερίας. Οι πληροφορίες που στηρίζουν και κυκλοφορούν στο σύστημα είναι παρωχημένες και ανεπαρκείς και η διαδικασία της αποδιοργάνωσής του πρέπει να ολοκληρωθεί. Και η εικόνα της αναδιοργάνωσης είναι ακόμα μακρινή και ομιχλώδης. Αλλά σε αυτό το επερχόμενο χάος, σε αυτήν την αφθονία της εντροπίας και την στρατηγική μιας νέας ήττας για τη Γερμανία, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αξιώνει να είναι ο Στρατάρχης. Κάτι σαν την «Αλεπού της Ευρωπαϊκής Ερήμου»».
Πηγή

ΕΚΤΑΚΤΟ: Καραμπόλα 20 Αυτοκινήτων Στην Εθνική – Ενεπλάκησαν 2 Νταλίκες Και Λεωφορείο ΚΤΕΛ



Το απίστευτο τροχαίο συνέβη στο 60ο χλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε μία άμορφη μάζα σιδερικών, μετά από σφοδρή καραμπόλα που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στο 60ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα.
Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν δύο νταλίκες και ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες.
Ωστόσο, η πρόσβαση είναι δύσκολη και οι Πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς, που είναι ελαφρά τραυματισμένοι.
ΠΗΓΗ

Υπεργολάβος του Deree το υπουργείο

Απίστευτο, αλλά αληθινό! Αφού οι υπουργοί Παιδείας της τελευταίας δεκαετίας διεκπεραίωσαν ένα θλιβερό έργο ξεχαρβαλώματος, με τη σταδιακή «αναβάθμιση» των διάφορων κολεγίων και την ταυτόχρονη υποβάθμιση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, αφού πρόσφατα με μια σκανδαλώδη διαδικασία νομοθέτησαν ώστε να είναι ισοδύναμα τα πτυχία τους με τα πτυχία των δημόσιων Πανεπιστημίων, τώρα δεν διστάζουν να τα διαφημίζουν μέσα στα δημόσια Λύκεια της χώρας.

Με έγγραφό του, το υπουργείο Παιδείας...
εγκρίνει «στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας την πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων σε Λύκεια ανά την ελληνική επικράτεια για το σχολικό έτος 2014-2015». Σύμφωνα -λοιπόν- με το έγγραφο 199648/Δ7/9-12-2014, αποφασίζεται: αφενός η παρουσίαση του συνολικού προγράμματος ακαδημαϊκών υποτροφιών που προσφέρει το Deree βάσει του βαθμού απολυτηρίου, αφετέρου η διοργάνωση παρουσιάσεων/workshops με ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου για διάφορα αντικείμενα σπουδών (π.χ. Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά, Τουρισμός, Τέχνες, Ψυχολογία κ.ά.).

Κατόπιν ραντεβού

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι «για την αποτελεσματικότερη διάχυση των δράσεών σας στη μαθητική κοινότητα, παρακαλούμε να προγραμματίζονται εγκαίρως οι επισκέψεις, σε συνεργασία με τα Λύκεια όλης της χώρας και τα κατά τόπους Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) του ΥΠΑΙΘ».

Οι επισκέψεις στα σχολεία θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους διευθυντές Λυκείων και τους υπευθύνους ΣΕΠ των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ). Δηλαδή με όλη την επισημότητα, με στόχο προφανώς την αλίευση μαθητών–πελατών για φοίτηση στο ιδιωτικό κολέγιο.

Ετσι, λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νόμου για την «Ερευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία», όπου με τη συνήθη τεχνική των τροπολογιών «τακτοποίησαν» και τις «εκκρεμότητες» που «όφειλαν» στους κάθε λογής επιχειρηματίες που πουλούν μεταλυκειακή κατάρτιση και φρόντισαν να προσφέρουν «λεία» και σε κάθε επιχείρηση μεταλυκειακής εκπαίδευσης, έρχονται σήμερα και πλασάρουν τα κολέγια μέσα στο δημόσιο Λύκειο.

Στοχοπροσήλωση

Στόχοι της προσπάθειας για τη συστηματική «αναβάθμιση» των ιδιωτικών επιχειρήσεων μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης και την παράλληλη υποβάθμιση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι:

■να υποβαθμιστεί, να απαξιωθεί και να συρρικνωθεί η δημόσια και δωρεάν παροχή ανώτατης εκπαίδευσης, όπως και κάθε κοινωνική κατάκτηση

■να υποβαθμιστούν και να απαξιωθούν οι πτυχιούχοι-μελλοντικοί εργαζόμενοι

■να διαλυθεί, έστω και μόνο σαν εικόνα, το πλεονέκτημα της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απέναντι στα κάθε είδους ιδιωτικά κολέγια, ώστε να φαίνονται πλέον ισότιμα, όπως απαιτούν οι εγχώριοι και ξένοι ιδιοκτήτες τους

■να προετοιμαστεί το έδαφος για να περάσει σαν φυσική συνέπεια η «αναγνώριση της νέας πραγματικότητας» με την αναθεώρηση του άρθρου 16, που έχουν ήδη ετοιμάσει.

■Οπως σωστά επισημαίνει ο πανεπιστημιακός Λάζαρος Απέκης (ΕΜΠ), επιβάλλουν την εμπορευματοποίηση στη δημόσια δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε να εδραιωθεί σταδιακά το καθεστώς γενικευμένης «αγοράς μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης», στην οποία θα συμμετέχουν, «ισότιμα» πλέον, δημόσια ιδρύματα και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μια εξέλιξη που θα μετατρέψει τις σπουδές σε ένα άκρως ταξικό προνόμιο.

Η μεταρρυθμιστική σταυροφορία
Οφείλουμε να αποκαλύψουμε τον γενικότερο σχεδιασμό της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το δημόσιο Πανεπιστήμιο ως προβληματική δημόσια επιχείρηση που πρέπει να «εξυγιανθεί», όπως άλλες δημόσιες επιχειρήσεις! Οπως φαίνεται, ακολουθεί το πρότυπο «εξυγίανσης» της αγοράς τηλεπικοινωνιών, αερομεταφορών, ενέργειας, υγείας: προηγείται η απαξίωση του δημόσιου φορέα και η τεχνητή δημιουργία έτοιμης «πελατείας» για τους ιδιώτες που θα προκύψουν.

Επιδέξια και αθόρυβα, με τη βοήθεια του τακτοποιημένου λόγου μιας νέας (;) μεταρρυθμιστικής σταυροφορίας, όπου σκόπιμα έχει υποκατασταθεί η αναζήτηση των αιτιών από τη διαπίστωση των αποτελεσμάτων, όλος ο προβληματισμός μοιάζει με τη θεωρία του πεπρωμένου στη θρησκευτική σκέψη, όπου οι άνθρωποι αναφωνούν «είναι θέλημα θεού», προκειμένου να εξηγήσουν ή να δικαιολογήσουν μια ορισμένη εξέλιξη των πραγμάτων: τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια είναι η λύση!

Αν, όμως, τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια είναι η απάντηση, ποια ακριβώς είναι η ερώτηση; Μήπως θα πάψουν να πληρώνουν δίδακτρα οι 55.000 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού με ετήσιο συνολικό κόστος 1 δισ. ευρώ; Μήπως μέσω του ανταγωνισμού θα βελτιωθούν οι σπουδές στα δημόσια Πανεπιστήμια;

Να το πούμε καθαρά και ας μην αμφιβάλλει κανείς: Η κυβέρνηση έχει μια κεντρική κατεύθυνση για τον εαυτό της και μια πολύ συγκεκριμένη «οδηγία» για τα Πανεπιστήμια. Η κατεύθυνση δεν είναι άλλη από τη μείωση της δημόσιας χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων. Η «οδηγία» προς τους πανεπιστημιακούς συνοψίζεται στο εξής: «Βγάλτε το ψωμί σας μόνοι σας».

Τι σημαίνει αυτό; Σπρώχνει τα Πανεπιστήμια να πουλάνε «σύντομα και βολικά» πακέτα κατάρτισης σε ιδιώτες, να συνδέσουν την έρευνά τους αποκλειστικά με τα στενά συμφέροντα των επιχειρήσεων, να αλλάξουν τα προγράμματα σπουδών τους έτσι, ώστε να ταυτίζονται άμεσα με τις ανάγκες της αγοράς (το Τμήμα Αρχαιολογίας ή Ιστορίας να γίνει τμήμα ξεναγών για την τουριστική βιομηχανία κ.λπ.), να διαγράψουν όσους φοιτητές δεν είναι ανταγωνιστικοί, καθυστερούν τις σπουδές τους κ.λπ. ή να τους μετατρέψουν σε πελάτες, επιβάλλοντας σιγά σιγά δίδακτρα.

Ακριβώς σ’ αυτόν τον στόχο έρχεται να απαντήσει η νομιμοποίηση των ιδιωτικών κολεγίων (στην ουσία η νομιμοποίηση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, παραρτημάτων -φτηνών σε περιεχόμενο και υποδομές και ακριβών σε δίδακτρα- ξένων πανεπιστημίων), καθώς γίνεται το μέσο για την «ορθολογικοποίηση του αριθμού των εισακτέων» (μείωση των προσφερόμενων θέσεων) στα δημόσια ΑΕΙ και τη μετακύλιση του κόστους σπουδών στις οικογένειες των υποψήφιων φοιτητών.
Ετσι, με το σκιάχτρο της ίδρυσης των ιδιωτικών Πανεπιστημίων ωθούνται τα δημόσια Πανεπιστήμια να λειτουργήσουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να μειώσουν τα χρόνια σπουδών, να επιβάλουν δίδακτρα, να κόψουν τα δωρεάν συγγράμματα, να ξεφορτωθούν ένα μέρος των φοιτητών, στρέφοντάς το στην αγκαλιά των ιδιωτικών.
Του Χρήστου Κάτσικα από efsyn
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/12/deree.html

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ E-MAIL ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
ΙΔΟΥ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
H Iskra παραθέτει τα όσα αποδέχτηκε η κυβέρνηση από τις απαιτήσεις της τρόικας στον ασφαλιστικό και μισθολογικό τομέα με βάση το e-mail του Γκίκα Χαρδούβελη προς την τρόικα:
1. Αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για κατώτερη σύνταξη στα 67 χρόνια ηλικίας από τα 15 στα 20 χρόνια ασφάλισης, από 4,5 χιλιάδες ένσημα στα 6 χιλιάδες ένσημα. Είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, σε εποχές πολύ μεγάλης ανεργίας και εισφοροδιαφυγής να συγκεντρώσει ένας ασφαλισμένος αυτά τα ένσημα. Όσοι θα έχουν λιγότερα από 15 χρόνια ασφάλισης δεν θα παίρνουν τίποτε, ενώ όσοι έχουν από 15 – 20 χρόνια θα παίρνουν αναλογικήσύνταξη 323 ευρώ μηνιαία, δηλαδή πολύ μικρότερη σύνταξη από την κατώτερη εγγυημένη σύνταξη, που σήμερα είναι 486,8 ευρώ μηνιαία.

2. Κατάργηση των ειδικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, δηλαδή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για όσους τις δικαιούνταν πριν τα 62 χρόνια. Δηλαδή τιμωρούν τις εργαζόμενες μητέρες, επειδή είχαν παιδιά και τόλμησαν να εργαστούν και να μη μείνουν στο σπίτι, επειδή δεν έβγαιναν οικονομικά αυτές και οι οικογένειές τους, αλλά κυρίως γιατί είναι δικαίωμα τους να εργάζονται. Τιμωρούν έτσι και τα ΑμεΑ, επειδή δεν έμειναν στο σπίτι ή δεν ιδρυματοποιήθηκαν και αναζήτησαν και βρήκαν δουλειά. Τιμωρούν επίσης τους εργαζόμενους στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα που σακατεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια, με το να μην τους αφήνουν πλέον να φεύγουν πριν από τα 62, εφόσον έχουν τις προϋποθέσεις. Και τέλος τιμωρούν με αυτό τον τρόπο τους παλιούς ασφαλισμένους πριν το 1983, που είχαν διατηρήσει το δικαίωμα να συνταξιοδοτούνται με 35 χρόνια ασφαλισμένης εργασίας χωρίς όριο ηλικίας.
3. Δραστική μείωση από τον ερχόμενο Απρίλιο των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, που κατά τεκμήριο είναι οι πλέον χαμηλοσυνταξιούχοι, αυστηροποιώντας τα ισχύοντα και σήμερα εισοδηματικά κριτήρια και προσθέτοντας και περιουσιακά κριτήρια, προετοιμάζοντας το έδαφος για την ικανοποίηση της θρασύτατης απαίτησης της τρόικας για πλήρη κατάργησή του το 2016 και αντικατάσταση του από τα ψίχουλα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
4. Πλήρη εφαρμογή των εργαλειοθηκών του ΟΟΣΑ, της 1ης, της 2ης και της 3ης. Όσον αφορά το ασφαλιστικό και τα ΑμεΑ, οι εργαλειοθήκες αναφέρουν δύο πράγματα. Πρώτον, ως προς το ασφαλιστικό, ότι το ΕΚΑΣ δεν είναι ανταποδοτικό και πρέπει να καταργηθεί. Δεύτερον, ότι το προνοιακό μέρος της κατώτερης σύνταξης των 486,8 € μηνιαία δεν είναι ανταποδοτικό και πρέπει να καταργηθεί. Δηλαδή, εάν αφαιρέσουν το προνομιακό μέρος που ζητάει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, θα πάνε την κατώτερη σύνταξη από τα 486,8 € μηνιαία σε 323 €. Επίσης, η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ λέει ότι πρέπει να μπουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να παίρνουν τα ΑμεΑ τα προνοιακά επιδόματά τους, δηλαδή τα στέλνουν για κοινωνική ευθανασία και ότι αυτά θα πρέπει να ενοποιηθούν προς τα κάτω και να αντικατασταθούν από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
5. Πάγωμα των συντάξεων από 1.1.2016 μέχρι το 2018, που υπήρχε μια ελπίδα ότι μπορεί να υπάρχει μια οριακή αύξηση, γιατί οι νόμοι λένε ότι πρέπει να παίρνεται υπόψη από 1.1.2016 για την διαμόρφωσή τους το ΑΕΠ της χώρας την προηγούμενη χρονιά καθώς και ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή.
6. Εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ, κατ’ αρχή από 1-1-2015 ΓΙΑ τους νεοεισερχόμενους με μείωση τους εισαγωγικού μισθού από 780 ευρώ μηνιαία στα 680 ευρώ μηνιαία, κατόπιν πιλοτικά από 1-7-2015 στους εργαζόμενους στο Υπουργείο Οικονομικών, με περικοπή της προσωπικής διαφοράς τους, και τέλος για όλους από 1-1-2016.
7. Επαναφορά του εργοδοτικού lock – out (ανταπεργίας) μέσω ειδικού άρθρου του Αστικού Κώδικα.
ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ 
ΤΡΟΪΚΑ, 
ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ E-MAIL 
ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ
1. Επέκταση εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, του συντελεστή βιωσιμότητας και του νέου μαθηματικού τύπου στις επικουρικές και στα εφάπαξ με σταδιακές ανά τρίμηνο μειώσεις τους με αποτέλεσμα να εξαερωθούν και εν συνεχεία ενσωμάτωσή τους στο «υπερταμείο» του ΙΚΑ, στο οποίο θα έχουν ενοποιηθεί και όλα τα ταμεία κύριας σύνταξης, με στόχο την πλήρη κατάργηση τους. Ουσιαστικά οι συνταξιούχοι οδηγούνται σε κοινωνική ευθανασία και οι συντάξεις και το ασφαλιστικό σύστημα σε καταστροφή.
2. Πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα μέσω της έγκρισης τους όχι πλέον από τον Υπουργό Εργασίας αλλά από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, στο οποίο πλειοψηφούν οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ και της κυβέρνησης, που ήδη αποδέχτηκαν την αίτηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, για την απόλυση σχεδόν του συνόλου των εργατών της.
3. Δραστικό περιορισμό μέχρι κατάργησης των συνταγματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων για ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και κήρυξη απεργίας. Δηλαδή για να κηρυχτεί απεργία θα χρειάζεται να συμφωνήσει το 50% συν 1 των μελών του σωματείου και όχι της συνέλευσης των εργαζομένων, περιορισμός προστασίας των συνδικαλιστών και των ιδρυτικών μελών του σωματείου από απολύσεις κλπ. Μέτρα δηλαδή που δεν έχουν σχέση με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά ωφελούν, ιδιοτελή ιδιωτικά συμφέροντα, δηλαδή τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις μεγάλες τράπεζες, τις μεγάλες ξενοδοχειακές τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις. Κυρίως, ωφελούν τις γερμανικές επιχειρήσεις, που έρχονται και ήδη έχουν αρχίσει, ξεκινώντας από τα αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία, να αγοράζουν τα πάντα στη χώρα μας.
ΤΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 
ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΟ E – MAIL ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Γη και ύδωρ φέρονται να ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, εμμένοντας στις θέσεις τους για την αύξηση του ΦΠΑ, ζητώντας κατάργηση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες και πιέζοντας για θεμελιώδεις αλλαγές στο ασφαλιστικό
Το πολυσέλιδο μέιλ που ήρθε ως απάντηση στις ελληνικές θέσεις δείχνει πως η διάθεση της τρόικας είναι να παραμείνει αμετακίνητη από τις θέσεις της σε όλα τα ακανθώδη ζητήματα που δυσχαιρένουν τη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News οι 17 αξιώσεις της τρόικα αφορούν στις προβλέψεις της πως το “δημοσιονομικό κενό για το 2015 εκτιμάται στα 2,425 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,773 δισ. ευρώ αφορά στον Προϋπολογισμό και τα 652 εκατομμύρια ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα”.
Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις η τρόικα ζητά:
*Αύξηση όλων των υπερμειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από το 6,5% που είναι σήμερα (αφορά τουριστικές υπηρεσίες, φάρμακα, εκδόσεις και θέατρα)
*Κατάργηση της έκπτωσης φόρου στο ΦΠΑ που ισχύει για τα νησιά.
*Επιβολή φόρου πολυτελείας στην περιουσία, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για κινητή και ακίνητη, ούτε και το όριο πάνω από το οποίο θα επιβληθεί.
*Κατάργηση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και επιβολή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την υπαγωγή των οφειλετών στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου.
*Άύξηση του φόρου σε αλκοολούχα ποτά και προϊόντα καπνού.
*Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.
*Επιβολή κατάσχεσης ποσοστού άνω του 25% για μισθούς  και συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ σε περίπτωση οφειλών στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Οι πιο έντονες όμως πιέσεις φαίνεται πως στοχεύουν στο ζήτημα του ασφαλιστικού με βασικό άξονα να ενοποιηθούν όλα τα ταμεία υπό το ΙΚΑ, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και του τμήματος των συντάξεων που δεν προέρχονται από καταβολή εισφορών. Σε γενικές γραμμές στο σχετικό κείμενο η τρόικα προτείνει:
*Δημιουργία ενός ασφαλιστικού φορέα και εναρμόνιση των κανόνων λειτουργίας όλων των ταμείων. Τα βήματα που προτείνονται είναι η δημιουργία κοινού διοικητικού φορέα και συγχώνευση ως το τέλος του χρόνου, θέσπιση κοινών υπηρεσιών μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 και εναρμόνιση της βάσης εισφοράς με καταληκτική ημερομηνία το Δεκέμβρη του 2016.
*Αλλαγή του τρόπου εφαρμογής των ποσοστών αναπλήρωσης των συντάξεων.
*Κατάργηση όλων των ειδικών καθεστώτων που επιτρέπουν την πρόωρη συνταξιοδότηση πριν τα 62 έτη.
*Κατάργηση των τμημάτων της σύνταξης που δεν ανταποκρίνονται στις καταβαλλόμενες εισφορές.
*Κατάργηση της τριμερούς χρηματοδότησης των συντάξεων (βασική σύνταξη, ΕΚΑΣ και κατώτατη σύνταξη). Προτείνεται όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης να λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με την εφαρμογή εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων, αλλά και την επιβολή βασικής σύνταξης 360 ευρώ σε όσους έχουν συμπληρώσει τα 20 χρόνια ασφάλισης.
*Εισαγωγή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις κυριότερες συντάξεις με την εφαρμογή βασικών παραμέτρων που θα συνδέονται με την μακροπρόθεσμη αναλογιστική ισορροπία του συστήματος. Την εφαρμογή συντελεστή βιωσιμότητας που θα επιτρέπει την αυτόματη αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων με βάση την πορεία των μισθών ή του ΑΕΠ.
*Αύξηση των εισφορών για ασφαλισμένους στον ΟΓΑ ώστε να εναρμονιστεί με εκείνες των νέων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.
*Διεύρυνση και εκσυγχρονισμό της βάσης υπολογισμού των εισφορών για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και εξίσωση των καταβαλλόμενων εισφορών. Η τρόικα προτείνει την είσπραξη των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους με βάση το τζίρο, δηλαδή το πραγματικό εισόδημα από τη δραστηριότητά τους.
Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, πριν προλάβει και υπογράψει με την τρόικα αυτή την συμφωνία και ολοκληρώσει την καταστροφή των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και των εργασιακών σχέσεων του λαού μας. Όσοι βουλευτές ψηφίσουν την πρότασή της για πρόεδρο της δημοκρατίας γίνονται συνεργοί σε αυτό το έγκλημα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΑΠΟ ΤΟ SUCCESS STORY ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !!! ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ;;;

Απογειώνονται spreads και τα CDS κρατικών ομολόγων και τραπεζών !!!

Τέρμα η κοροϊδία !!!
Ας μας εξηγήσει η κυβέρνηση γιατί σπάνε τα κοντέρ τα CDS του ελληνικού χρέους, αφού μας λένε ότι είναι βιώσιμο, και των τραπεζών, αφού μας λένε ότι έχουν διασωθεί με τα 215 δις που χρεώθηκαν στους φορολογούμενους ;;;
ΖΗΤΑΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!
Για να μάθουμε τι έγιναν τα χρήματα που εισέρρευσαν στο ελληνικό δημόσιο και τις πτωχευμένες ελληνικές τράπεζες, με τα οποία χρεώθηκαν οι Έλληνες και Ευρωπαίοι Φορολογούμενοι !!!
Διαβάζουμε σήμερα στο protothema :
Στο 11% η απόδοση των 3ετών ομολόγων - Στο 9,7% η απόδοση των 5ετών - Στο 9,2% η 10ετία την ώρα που η Ευρωπεριφέρεια κινείται στα ιστορικά χαμηλά επίπεδαΣτο περιθώριο των αγορών εισέρχεται εκ νέου η ελληνική αγορά καθώς η πολιτική αβεβαιότητα έχει εντείνει τα αντανακλαστικά των ξένων επενδυτών, κυρίως αυτών που επενδύουν σε ομόλογα. Η ανοδική τάση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά συνεχίζεται παρά την αντίδραση στο ΧΑ, ωθώντας μάλιστα την απόδοση των 3ετών ομολόγων πλέον στο 11%. Κάτι που καταδεικνύει ότι στην εξίσωση του ελληνικού ρίσκου οι επενδυτές βάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο μίας στάσης πληρωμών και σίγουρα αρκετές αναταράξεις βραχυπρόθεσμα.
Μάλιστα η απόδοση των τριετών ομολόγων που είχαν εκδοθεί τον περασμένο Ιούλιο, ως δεύτερη κίνηση επιστροφής στις αγορές, έχει αυξηθεί πάνω από 450 μβ, ξεπερνώντας κατά πολύ τις αποδόσεις των πιο μακροπρόθεσμων ομολόγων. Η τιμή τους έχει υποχωρήσει στο 84,255 της ονομαστικής τους τιμής.
Την ίδια ώρα η απόδοση του 5ετούς ομολόγου έχει αυξηθεί στο 9,7% έχοντας προσπεράσει εδώ και δύο ημέρες την αντίστοιχη του 10ετούς ομολόγου το οποίο σήμερα κινείται πέριξ του 9,2% με την τιμή του να έχει υποχωρήσει στο 64,45 της ονομαστικής του αξίας.
Μάλιστα αυτή την εβδομάδα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά 200 μ.β. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κίνηση που έχει κάνει απ' το Μάιο του 2012.
Όπως σχολιάζει το Bloomberg «την τελευταία φορά που τα ελληνικά ομόλογα είχαν τόση άσχημη εβδομάδα η Ελλάδα μόλις είχε ολοκληρώσει τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έγινε στην ιστορία της και οι επικείμενες εκλογές είχαν κορυφώσει τους φόβους για έξοδο απ' το ευρώ».
"Ο κόσμος ανησυχεί πολύ", λέει ο Μαρκ Οστβαλντ της ADM Investor Services International στο Λονδίνο. "Όλα έχουν να κάνουν με την αβεβαιότητα. Ο κόσμος δεν θεωρεί ότι οι νέες εκλογές και μία επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει κέρδη, αλλά ότι τα ρίσκα είναι πολύ μεγάλα", προσθέτει.
CDS
Ο φόβος των επενδυτών αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στα παράγωγα με τα οποία επιχειρούν να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο μίας πιθανής στάσης πληρωμών.
Κάπως έτσι τα spreads των CDS των 5ετών ομολόγων τόσο του ελληνικού Δημοσίου όσο και των ελληνικών τραπεζών την τελευταία εβδομάδα έχουν σημειώσει κατακόρυφη αύξηση.
Σύμφωνα με την Moody's το spread των CDS των 5ετών κρατικών ομολόγων κινείται πλέον στα επιπεδα των 900 μονάδων βάσης, από 717 μονάδες που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, πριν τη δρομολόγηση των πολιτικών εξελίξεων.


http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/12/success-story.html

Τριάντα αλήθειες που… μάλλον δεν γνωρίζετε

Πρόκειται για ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που προκαλούν το θαυμασμό και πολύ συχνά την έκπληξη σε όσους τις διαβάσουν. Τις περισσότερες φορές, όμως, δίνουν απάντηση στις όποιες απορίες μπορεί να έχουμε…


1. Στη Νέα Υόρκη πληρώνει πρόστιμο όποιος βάλει την τσάντα του σε άδεια θέση λεωφορείου. 
2. Το 1997, οι αμερικάνικες αεροπορικές εταιρίες γλύτωσαν 40,000 $ μόνο και μόνο… βάζοντας μια ελιά λιγότερο σε κάθε σαλάτα.

3. Εκατομμύρια δέντρα φυτεύονται κατά λάθος από σκίουρους που θάβουν σπόρους και μετά ξεχνάν πού τους κρύψανε.

4. Οι κροκόδειλοι καταβροχθίζουν πέτρες για να βουτήξουν πιο βαθιά.

5. Τα ψηλά τακούνια ανακαλύφθηκαν στη Μέση Ανατολή για να μην καίγονται τα πόδια στην άμμο.

6. Το να φας ένα μήλο είναι πιο αποτελεσματικό από ένα καφέ για να κρατηθείς ξύπνιος.

7. Ο μαϊντανός είναι το βότανο που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλο τον κόσμο.

8. Το ανθρώπινο όργανο που μπορεί να αυξήσει το μήκος του 20 φορές είναι. . . .Η κόρη του ματιού!
 
9. Υπάρχει ένα μόνο τρόφιμο που δεν χαλάει: Το μέλι

10. Τα δελφίνια κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό.

11. Το μάτι της στρουθοκαμήλου είναι μεγαλύτερο από τον εγκέφαλό της.

12. Οι δεξιόχειρες ζουν κατά μέσο όρο 9 χρόνια περισσότερο από τους αριστερόχειρες.

13. Ο πιο δυνατός μυς του ανθρώπινου σώματος είναι… η γλώσσα.

14. Είναι αδύνατο να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά.

15. Μια μόνο σταγόνα λάδι μηχανής είναι ικανή να κάνει 25 λίτρα νερού μη πόσιμο.

16. Οι χιμπατζήδες και τα δελφίνια είναι τα μόνα ζώα μαζί με τον άνθρωπο που μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη.

17. Το γέλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνει τον βραδινό ύπνο καλύτερο.

18. H ψηλότερη γυναίκα που μετρήθηκε ποτέ είναι μια Κινέζα με ύψος 2.47 μέτρα.

19. Τα καζίνο στο Λας Βέγκας δεν έχουν ρολόγια.

20. Τα χαρτονομίσματα δεν κατασκευάζονται από χαρτί -όπως πιστεύουν πολλοί. Στην πραγματικότητα είναι 74% βαμβάκι και 25% λινό.

21. Η ποσότητα χαλκού που περιέχει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, είναι αρκετή για να φτιαχτεί μια κάρτα ήχου Η/Υ (6mg).

22. Το πιο δυνατό ζώο είναι ένα …σκαθάρι (Scarabaeidae) που συναντάται κυρίως σε τροπικές ζώνες. Μετρήθηκε ότι μπορεί να σηκώσει 850 φορές το βάρος του. Σαν να σήκωνε ένας μέσος άνθρωπος 64 τόνους.

23. Οι γυναίκες ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους 2 φορες συχνότερα απ’ ότι οι άντρες.

24. Το 90% των γυναικών που περπατά σε ένα πολυκατάστημα στρίβει δεξιά.

25. Σε όλη του τη ζωή ο άνθρωπος παράγει τόσο σάλιο που φτάνει για να γεμίσει δύο  πισίνες.

26. Στα ΚΨΜ της Τουρκίας το αντικείμενο που πωλείται περισσότερο είναι οι σερβιέτες, και μάλιστα αυτές με φτερά. Οι στρατιώτες τις βάζουν στις αρβύλες τους για να μην τους χτυπάνε.

27. Οι άνθρωποι φοβούνται περισσότερο τις αράχνες από το θάνατο.

28. Η μοναδική χώρα που το όνομα της ξεκινά με «Α» και δεν τελειώνει σε «Α» είναι το    Αφγανιστάν. (ή τουλάχιστον ήταν μέχρι να ανεξαρτητοποιθεί το Αζερμπαϊτζάν)

29. Ο Thomas Edison, ο εφευρέτης της ηλεκτρικής λάμπας, φοβόταν το σκοτάδι.

30. Στον κόσμο υπάρχουν 6.909 διαφορετικές γλώσσες.
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_637.html

H τρομακτική ανακάλυψη του νυχιού του Όρους Όουεν

Πριν από περίπου τρεις δεκαετίες, μια ομάδα αρχαιολόγων πραγματοποίησε μια αποστολή μέσα σε ένα μεγάλο σύστημα σπηλέων στο όρος Όουεν στη Νέα Ζηλανδία, όταν σκόνταψε πάνω σε ένα τρομακτικό και ασυνήθιστο αντικείμενο.
Με λίγη ορατότητα στην σκοτεινή σπηλιά, αναρωτήθηκαν αν τα μάτια τους τους κορόιδευαν, επειδή δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι βρισκόταν μπροστά τους, ένα τεράστιο νύχι, όμοιο με νύχι δεινοσαύρου ακόμα άθικτο με σάρκα και φολιδωτό δέρμα. Το νύχι ήταν τόσο καλά διατηρημένο που φαινόταν να προέρχεται από κάτι που είχε μόλις πεθάνει πολύ πρόσφατα.

Η αρχαιολογική ομάδα ανέκτησε με ανυπομονησία το νύχι και το πήγε για ανάλυση. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά, το μυστηριώδες νύχι βρέθηκε να είναι 3.300 ετών μουμιοποιημένο λείψανο ενός ορεινού Μόα -μεγάλο προϊστορικό πουλί που έχει εξαφανιστεί αιώνες πριν.

Το ορεινό Μόα (Megalapteryx didinus) είναι ένα είδος πτηνού Μόα που ενδημεί στη Νέα Ζηλανδία. Μια ανάλυση του DNA που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών πρότεινε ότι το πρώτο Μόα εμφανίστηκε περίπου 18,5 εκατομμύρια χρόνια πριν και υπήρχαν τουλάχιστον δέκα είδη, αλλά εξοντώθηκαν «με την τεκμηριωμένη ραγδαία εξαφάνιση των ειδών που διευκόλυνε τα μεγάλα θηλαστικά και τον άνθρωπο».

Με ορισμένα υποείδη Μόα να φθάνουν πάνω 3 μέτρα ύψος, το Μόα ήταν κάποτε το μεγαλύτερο είδος πουλιού στον πλανήτη. Ωστόσο, το ορεινό Μόα, ένα από τα μικρότερα είδη Μόα, ήταν όχι μεγαλύτερο από 1,3 μέτρα. Είχε φτερά που κάλυπταν ολόκληρο το σώμα του, εκτός από το ράμφος και τα πέλματα των ποδιών του και δεν είχε φτερά ή ουρά. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το ορεινό Μόα ζούσε στις υψηλότερες, πιο δροσερές περιοχές της χώρας.
           

Αριστερά: καλλιτεχνική απεικόνιση του ορεινού Μόα, που απεικονίζει τα μεγάλα πόδια με τα σαν ξυράφια αιχμηρά νύχια. Δεξιά: διατηρημένα ίχνη ενός Μόα που βρέθηκε το 1911.

Η ανακάλυψη του Μόα

Η πρώτη ανακάλυψη του Μόα συνέβη το 1839 όταν ένα μέλος της αυτόχθονης φυλής Μαορί έδωσε στον John W. Harris, έναν έμπορο λιναριού και λάτρη της φυσικής ιστορίας, ένα ασυνήθιστο απολιθωμένο οστό από Μόα, ο ιθαγενής είπε ότι είχε βρεθεί σε μια όχθη του ποταμού.

Το οστό στάλθηκε στον Sir Richard Owen, ο οποίος εργαζόταν στο Μουσείο Hunterian του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών του Λονδίνου. Ο Owen προβληματίστηκε από το κόκαλο για τέσσερα χρόνια, καθώς δεν ταίριαζε με οποιοδήποτε άλλο οστό που είχε συναντήσει.

Τελικά, ο Owen κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το οστό ανήκε σε ένα εντελώς άγνωστο γιγαντιαίο πουλί. Η επιστημονική κοινότητα γελοιοποίησε τη θεωρία του Owen, αλλά αργότερα αποδείχθηκε σωστή με τα ευρήματα πολλών δειγμάτων οστών, το οποίο και επέτρεψε την πλήρη ανακατασκευή του σκελετού του Μόα.

Ο Sir Richard Owen στέκεται δίπλα σε ένα σκελετό Μόα κρατώντας το πρώτο κομμάτι οστού Μόα που βρέθηκε ποτέ

Από την πρώτη ανακάλυψη των οστών του Μόα, χιλιάδες άλλα έχουν βρεθεί, μαζί με κάποια αξιοσημείωτα μουμιοποιημένα λείψανα, όπως το τρομακτικής εμφάνισης νύχι του Όρους Όουεν. Μερικά από αυτά τα δείγματα εξακολουθούν να εμφανίζουν μαλακό ιστό με μυς, δέρμα και ακόμη και φτερά.

Τα περισσότερα από τα απολιθωμένα λείψανα έχουν βρεθεί σε αμμόλοφους, βάλτους και σπηλιές, όπου τα πουλιά ενδέχεται να έχουν εισέλθει στη φωλιά ή για να ξεφύγουν από τις κακές καιρικές συνθήκες, διατηρήθηκαν μέσω αποξήρανσης όταν το πουλί πέθανε σε φυσική ξηρά τοποθεσία (για παράδειγμα, μια σπηλιά με ένα σταθερό ξηρό αεράκι που φυσά μέσα σ” αυτή).
              

Μουμιοποιημένο κεφάλι ενός ορεινού Μόα

Όταν οι Πολυνήσιοι μετανάστευσαν πρώτα στη Νέα Ζηλανδία στη μέση του 13ου αιώνα, ο πληθυσμός των Μόα ανθούσε. Αυτά ήταν τα κυρίαρχα φυτοφάγα ζώα στο δάσος της Νέας Ζηλανδίας, στις θαμνώδεις εκτάσεις, καθώς και στα υπαλπικά οικοσυστήματα για χιλιάδες χρόνια και είχαν μόνο έναν θηρευτή, τον αετό Haast.

Ωστόσο, όταν οι πρώτοι άνθρωποι έφτασαν στη Νέα Ζηλανδία, το Μόα γρήγορα μπήκε σε κίνδυνο εξαφάνισης λόγω του υπερβολικού κυνηγιού και της καταστροφής των οικοτόπων.

«Καθώς ωριμάζουν πολύ αργά, δεν ήταν σε θέση να αναπαράγονται αρκετά γρήγορα για να διατηρήσουν τους πληθυσμούς τους, αποτέλεσμα ήταν να απειλούνται με εξαφάνιση», γράφει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

«Όλα τα Mόα είχαν εκλείψει από τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι έφτασαν στη Νέα Ζηλανδία στη δεκαετία του 1760″. Ο αετός Haast, που είχε ως θήραμα τα Μόα, πέθανε σύντομα μετά.
       

Ο γιγάντιος αετός Haast επιτίθεται σε Μόα στη Νέα Ζηλανδία

Αναβίωση του Mόα;


Το Μόα συχνά αναφέρεται ως υποψήφιος για την αναβίωση μέσω κλωνοποίησης δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά καλά διατηρημένα λείψανα του, από τα οποία το DNA μπορεί να εξαχθεί. Επιπλέον, δεδομένου ότι εξαφανίστηκε πριν από λίγους αιώνες, πολλά από τα φυτά που αποτελούσαν την διατροφή των Μόα εξακολουθούν να υφίστανται.

Ο Ιάπωνας γενετιστής Ankoh Yasuyuki Shirota έχει ήδη διεξάγει προκαταρκτικές εργασίες προς τον σκοπό αυτό με την εξαγωγή DNA από λείψανα ενός Μόα, το οποίο προτίθεται να εισαγάγει σε έμβρυα κοτόπουλου. Το ενδιαφέρον για την αναβίωση του αρχαίου πουλιού απέκτησε περαιτέρω υποστήριξη στα μέσα του τρέχοντος έτους, όταν ο Trevor Mallard, ένα μέλος του Κοινοβουλίου της Νέας Ζηλανδίας, πρότεινε ότι η αναβίωση του Μόα κατά τα επόμενα 50 χρόνια είναι μια βιώσιμη ιδέα.

Το Τζουράσικ Πάρκ γίνεται πραγματικότητα εν μέρη, ωστόσο αυτό που μας απασχολεί είναι ότι τα λείψανα των προϊστορικών προγόνων του Μόα -είδος δεινοσαύρου και πτηνού είναι 3.300 ετών. Οπότε υπήρξε το προϊστορικό αυτό πουλί μαζί με τον άνθρωπο κατά την ιστορική περίοδο;

Άρα μας λένε ψέματα ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν εκατομμύρια χρόνια πριν;
aorata-gegonota

H μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία της Ιστορίας: Deal 300 δισ. δολ. μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας για ενέργεια-άμυνα!

Κολοσσιαία συμφωνία οικονομικού ύψους 250 δισ. δολαρίων για την κατασκευή 12 πυρηνικών σταθμών από τη ρωσική Rosatom στην Ινδία υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρεντά Μόντι, ενώ
υπογράφηκαν και αμυντικές συμφωνίας ύψους 50 δισ. δολαρίων, μεταξύ των οποίων και αυτή της προμήθειας από την Ινδία ως συμπαραγωγή του θπερμαχητικού πέμπτης γενιάς Τ-50 PAK FA, την ανάπτυξη του οποίου έχει χρηματοδοτήσει με ποσό περί τα 2 δισ. ευρώ η Ινδία.

Επίσης υπεγράφη και μία ενεργειακή συμφωνία στο τομέα των υδρογονανθράκων μεταξύ της ρωσικής Rosneft και της ινδικής Essar Oil που θα ξεπεράσει σε ύψος τα 5 δισ. δολ.

Oι παραπάνω ενεργειακές συμφωνίες θα αλλάξουν την πορεία και το μέλλον της Ινδίας των 1,15 δισ. κατοίκων, καθώς θα επιστρέψουν την ηλεκτροδότηση αχανών περιοχών της ινδικής υποηπείρου που τώρα δεν ηλεκτροδοτούνται.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ενεργειακή-αμυντική συμφωνία πακέτο της ιστορίας που θα ξεπεράσει τα 300 δισ. δολάρια και το κυριότερο για την Ρωσία αποκτά τα ανεργειακά και αμυντικά "κλειδιά" της μεγάλης ασιατικής χώρας με τον ίδιο τον Ινδό πρωθυπουργόνα δηλώνει ότι «παρά το γεγονός ότι οι επιλογές της Ινδίας είναι πλέον πολύ περισσότερες από ότι ήταν την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, η Ρωσία θα παραμείνει ο βασικός συνεργάτης της Ινδίας, στον τομέα της άμυνας».

Eνα άλο σημαντικό στοιχείο για την ρωσική αμυντική βιομηχανία είναι η υπογραφή για την κατασκευή στην Ινδία εργοστασίου ρωσικών ελικοπτέρων, καθώς η προμήθεια των AH-64Δ Αpache και των ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακιακού πολέμου S-70 Sikorski, είχαν τραυματίσει τις ινδορωσικές σχέσεις, ειδικά, η πρώτη, καθώς η επιλογή του Apache έγινε έναντι του ρωσικού επιθετικού ελικοπτέρου Mil Mi-28 Havoc μια επιλογή η οποία τραυμάτισε την εικόνα του ρωσικού ελικοπτέρου διεθνώς.

Επίσης υπεγράφη η συμφωνία για την προμήθεια μεταξύ 60 και 100 T-50 σε προνομιακή τιμή για την ινδική Αεροπορία και η από κοινού ανάπτυξη ενός νέου μεταγωγικού αεροσκάφους το οποίος θα αναπτυχθεί για να αντικαταστήσει το πολύ καλό ρωσο-ουκρανικό Αntonov, ανώτερων προδιαγραφών από το πανάκριβο Α400Μ  που ήταν έτοιμο να μπει στην παραγωγή πριν ξεσπάσουν τα γεγονότα στην Ουκρανία.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη φιλία και την εμπιστοσύνη των Ινδών φίλων», ανταπάντησε λακωνικά ο Πούτιν, ο οποίος για άλλη μια φορά "έσπασε την μπάνκα", μετά από την συμφωνία με την Κίνα για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου.

Οι δύο ηγέτες, εξάλλου, υπέγραψαν μια κοινή διακήρυξη, έναν οδικό χάρτη της διμερούς συνεργασίας, στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, η οποία επισφραγίστηκε με την συμφωνία για την κατασκευή των 12 πυρηνικών αντιδραστήρων.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως η Ρωσία μπορεί να προμηθεύσει την Ινδία με επιπλέον οκτώ πυρηνικά αντιδραστήρες. Ήδη ένας αντιδραστήρας, παραγωγής 1.000 MW λειτουργεί στην Ινδία και το 2015 θα τεθεί σε λειτουργία ένας δεύτερος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον Πούτιν συνόδευε στο ταξίδι του και ο ηγέτης της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσιόνοφ, ο οποίος είχε ανεπίσημες επαφές με Ινδούς επιχειρηματίες, καθώς η Μόσχα επιζητεί διεθνείς επενδύσεις στην Κριμαία την οποία σκοπεύει να μετατρέψει με το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς σε "Χοννγκ Κονγκ" της Ευρώπης.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/h-deal-300.html

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α ΤΟ 1960;

Πρόγραμμα διασφάλισης που αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1960 για να καταρρίψει τους εισερχόμενους ρωσικούς διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Χτισμένο με κόστος 6 δισ. δολάρια
Όποιος έχει τύχει να περάσει από τη Νεκόμα στη Βόρεια Ντακότα, σε απόσταση αναπνοής από τα καναδικά σύνορα, σίγουρα την προσοχή του θα έχει τραβήξει η τεράστια πυραμίδα που υψώνεται στη μέση του πουθενά και ξεπροβάλλει στον ορίζοντα.
Αυτή η πυραμίδα ήταν κάποτε το «σπίτι» του τμήματος του στρατού των ΗΠΑ που είχε αναλάβει το αντιβαλλιστικό πυραυλικό αμυντικό σύστημα της χώρα και είχε σαν στόχο κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου να καταρρίψει ενδεχόμενους σοβιετικούς πυραύλου, έτσι ώστε να μην βρουν το στόχο τους και σκοτώσουν χιλιάδες Αμερικανούς.

 Η πυραμίδα της Νεκόμα αποτελεί μέρος του συμπλέγματος των στρατιωτικών εγκαταστάσεων που είναι γνωστές ως συγκρότημα διασφάλισης Stanley R. Mickelsen η οποία χτίστηκε το 1975. Μέσα στην πυραμίδα είχε εγκατασταθεί το ραντάρ που σάρωνε όλη την εναέρια περιοχή των ΗΠΑ, για τον εντοπισμό αερομεταφερόμενων αντικειμένων που ενδεχομένως θα αποτελούσαν απειλή για τις ΗΠΑ. 
Επίσης, στην πυραμίδα ήταν εγκαταστημένοι 30 πύραυλοι Spartan και 16 μικρότερου βεληνεκούς.
Σε διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου από τη λειτουργία της, στις 10 Φεβρουαρίου του 1976, η περιοχή απενεργοποιήθηκε πλήρως, έπαψε δηλαδή να λειτουργεί. Ωστόσο, το ραντάρ παραμένει σε λειτουργία και σήμερα ως μέρος ενός περιμετρικού συστήματος ασφάλειας. 


ΠΗΓΗ
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters