Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ο Προβόπουλος έδωσε "συγχωροχάρτι" στον Κοντομηνά για το δάνειο των 18,9 εκ. ευρώ!

 
Η Τράπεζα της Ελλάδος με επίσημο έγγραφό της επιχείρησε να βγάλει καθαρό το δάνειο των 18,9 εκατ. ευρώ που χορήγησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με επισφαλείς όρους στην εταιρεία «Bestline Ανώνυμος Εταιρεία Διανομής Ασφαλιστικών και Χρηματοοικονομικών Προϊόντων» συμφερόντων του επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά, η οποία μετά τη συνεργασία της με το Τ.Τ μετονομάστηκε σε «HELLENIC POST CREDIT Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Πιστώσεων» (HPS).

Το έγγραφο που έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας έχει χαρακτηριστεί από την ΤτΕ ως «εμπιστευτικό» και στάλθηκε στις 28 Αυγούστου 2012 προς τον τότε πρόεδρο του Τ.Τ, Κλέωνα Παπαδόπουλο, με αριθμό πρωτοκόλλου 2088.

Το έγγραφο είχε, σύμφωνα με έγκυρες και πληροφορίες από τραπεζικές πηγές, την απόλυτη έγκριση του διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου και υπογράφεται από τον διευθυντή του Τμήματος Εποπτείας Πιστωτικών Ιδρυμάτων,Ιωάννη Γούσιο.

Σ’ αυτό αναφέρεται κατά λέξη: «Σχετικά με τα αναφερόμενα στο Πόρισμα ελέγχου που διενεργήθηκε στη θυγατρική σας εταιρεία Hellenic Postcredit Α.Ε.Π.Π. και διαβιβάστηκε σε εσάς με το έγγραφό μα 1540/6053/29.6.2012 και ειδικότερα στην παράγραφο 1.1.4, σας γνωρίζουμε ότι γίνεται δεκτός ο ισχυρισμός σας σύμφωνα με τον οποίον το ποσό των €18,9 εκατ. είναι συμβατό με την εκτιμηθείσα αξία από την ελεγκτική εταιρεία και καταβλήθηκε από την Τράπεζα για την απόκτηση του 50% της HPC μέσω αύξησης κεφαλαίου.

Παρακαλούμε όπως λάβουν γνώση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και οι υπεύθυνοι εσωτερικού ελέγχου, διαχείρισης κινδύνων και κανονιστικής συμμόρφωσης, της Τράπεζας και της εταιρείας».

Καταπέλτης το πόρισμα των επιθεωρητών της ΤτΕ

Αντίθετα, για το ίδιο θέμα το πόρισμα των επιθεωρητών της ΤτΕ αναφέρει ότι η πραγματική εμπορική αξία της «Bestline», με βάση την τρέχουσα αξία ανερχόταν στα 2.800.000 ευρώ, ενώ με βάση τη Μέθοδο Μελλοντικών Ταμειακών Ροών που είχε κάνει η εταιρεία ορκωτών λογιστών Deloitte στα 19.800.000 ευρώ.

Ωστόσο, η τότε διοίκηση του Τ.Τ με πρόεδρο τον Άγγελο Φιλιππίδη στις 24-4-20108, κατέβαλε 19.800.000 ευρώ για την απόκτηση μόνο του 50% της «Bestline» και ενώ το 70% των μετοχών της ήταν ήδη ενεχυριασμένο για την κάλυψη δανείου το οποίο είχε χορηγηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς, με ανεξόφλητο υπόλοιπο 6.335.000 ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο από το τότε μετοχικό της κεφάλαιο.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της σκανδαλώδους σύμβασης, όπως αναφέρει το πόρισμα της εισαγγελική λειτουργούΠόπης Παπανδρέου, είναι το γεγονός ότι το Τ.Τ, πλήρωνε με δικά του αποκλειστικά κεφάλαια τη χρήση του δικτύου του από την «Bestline» του ομίλου ΔΕΜΚΟ καθώς και όλα τα έξοδα των εταιρειών αυτών.

Αντίθετα όταν η «Bestline» απέδωσε κέρδη για τα έτη 2008, 2009 και 2010 η ΔΕΜΚΟ καρπώθηκε - ως μέτοχος το 50% των μετοχών της εταιρείας αυτής, μερίσματα συνολικού ύψους 3.380.000 ευρώ, ενώ οι μετοχές αυτές ήταν ενεχυριασμένες υπέρ του Τ.Τ ως εξασφάλιση του ομολογιακού δανείου που είχε χορηγηθεί.

Με τις χαριστικές αυτές ενέργειες προς τις εταιρείες συμφερόντων Κοντομηνά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πόρισμα της κ. Παπανδρέου, εκτιμήθηκε ότι το Τ.Τ ζημιώθηκε από τη συγκεκριμένη συνεργασία κατ’ ελάχιστο 73.800.000 ευρώ και κατά μέγιστο 141.100.000 ευρώ!

Δείτε το έγγραφο


TtT TT 14-1-2014

Με πρόσχημα τον Ξηρό, ετοιμάζουν «Αλκατράζ»

Η εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού επισπεύδει τα σχέδια των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης να αποκτήσει η χώρα μας το δικό της «Αλκατράζ», που δεν θα είναι άλλο από το σωφρονιστικό κατάστημα Δομοκού, ενάμισι χιλιόμετρο έξω από την κωμόπολη της Φθιώτιδας. 
Στη φυλακή αυτή αναμένεται να μεταφερθούν για να εκτίσουν την ποινή τους οι θεωρούμενοι…
επικίνδυνοι κακοποιοί, αλλά και όσοι έχουν καταδικαστεί ή είναι υπόδικοι για υποθέσεις τρομοκρατίας.
Είναι εξάλλου από τις πλέον σύγχρονες, καθώς παραδόθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία πριν από επτά χρόνια και διαθέτει σύγχρονα ηλεκτρονικά και άλλα συστήματα ασφαλείας.
Διαθέτει ακόμη αίθουσα ψυχαγωγίας, αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολείο, εκκλησία κ.λπ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, με το νέο σχεδιασμό προβλέπεται ότι την εξωτερική φύλαξή τους θα αναλάβει η ΕΛ.ΑΣ. και όχι το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Επίσης, οι αστυνομικοί θα αναλάβουν τον έλεγχο στην κεντρική πύλη, αλλά και στην πύλη όπου γίνεται η τροφοδοσία.
Πληροφορίες ανέφεραν ακόμη ότι υπήρξε και η σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, ενώ έγινε συζήτηση μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου ώστε να δοθούν θωρακισμένα οχήματα για την εξωτερική φύλαξη των φυλακών, για την αποφυγή ενδεχόμενης εξωτερικής επίθεσης, όπως είχε γίνει πριν από περίπου ένα χρόνο στις Φυλακές Τρικάλων, με την απόπειρα απόδρασης του Π. Βλαστού.
Ακόμη θα ενισχυθεί το σύστημα της παρακολούθησης με κάμερες και θα τοποθετηθούν «κόφτες» επικοινωνίας με κινητά τηλέφωνα και Διαδίκτυο, ώστε η επικοινωνία των κρατουμένων να γίνεται μόνο μέσω των σταθερών τηλεφώνων της φυλακής. Καρτ.
πηγή
enet.gr
 
http://ohifront.wordpress.com/2014/01/15/%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BE%CE%B7%CF%81%CF%8C-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B1/

Προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.: ΟΧΙ στην ταφή των χημικών όπλων της Συρίας στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

Προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.: ΟΧΙ στην ταφή των χημικών όπλων της Συρίας στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης
Τοξική βόμβα απειλεί την δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομίατης χώρας μας κι ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου, απο την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.Το αρχικό σχέδιο ταφής των χημικών όπλων στην Αλβανία ναυάγησε έπειτα απο τις αντιδράσεις των πολιτών και τελικώς επιλέχθηκε η θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, με την ανοχή των ελληνικών αρχών. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες του Δημόκριτου και του Πολυτεχνείου Κρήτης που κάνουν λόγο για πλήρη καταστροφή οικοσυστήματος και του τουρισμού αφού “δεν θα μπορούν οι άνθρωποι να κολυμπήσουν”.
Σύμφωνα με τον επιστημονικός συνεργάτη του Δημόκριτου και πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Νίκο Κατσαρό, “εάν πραγματοποιηθεί η εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης τότε μιλάμε για ένα εφιαλτικό σενάριο. Είναι μια μέθοδος εξαιρετικά επικίνδυνη με απρόβλεπτες επιπτώσεις για το ευρύτερο περιβάλλον της Μεσογείου και για τους πληθυσμούς της Κρήτης, της Λιβύης και της Μάλτας.”
Οι επιπτώσεις αυτές θα είναι η πλήρη νέκρωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και η μόλυνση σε ολόκληρη το Λιβυκό και Κρητικό πέλαγος. Τα ψάρια θα δηλητηριαστούν με κίνδυνο μόλυνσης του πληθυσμού που θα τα καταναλώσει.
Επίσης ενδεχόμενα να μην μπορούν οι άνθρωποι να κολυμπήσουν στις περιοχές της Κρήτης και της Μάλτας και να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμο και την οικονομία των περιοχών αυτών. Διότι τα χημικά αυτά, ακόμη και τα προϊόντα υδρολύσεως τους είναι εξαιρετικά τοξικά. Τουλάχιστον 5 χρόνια θα διαρκέσει η μόλυνση
Συνήθως τα χημικά καταστρέφονται μέσως της καύσης σε ειδικούς χώρους. Αυτο επρόκειτο να γίνει με τα χημικά της Συρίας τα οποία θα μεταφέρονταν στην Αλβανία και θα καταστρέφονταν μέσα σε μεγάλους κλιβάνους. Ομως η μαζική αντίδραση των κατοίκων της γειτονικής χώρας οδήγησε την κυβέρνηση να αρνηθεί παρά τα γεναιόδωρα ανταποδοτικά οφέλη που πρόσφεραν οι Αμερικανοί. Καταφεύγουν λοιπον στη μέθοδο της υδρόλυσης ανοιχτά της Κρήτης γιατί καμία άλλη χώρα δε δέχτηκε να γίνει καταστροφή των χημικών της Συρίας στο έδαφός της.
Για σοβαρό κίνδυνο κάνει λόγο ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Γιδαράκος, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τις ελληνικές Αρχές που εμφανίζονται αμέτοχες σε αυτή τη διαδικασία.
«Τα συγκεκριμένα χημικά αυτά είναι μείγματα επικίνδυνων και τοξικών ουσιών που δεν είναι σε θέση να αδρανοποιηθούν μόνο με τη χρήση αυτής της μεθόδου, ώστε να μην προκαλέσουν καταστροφές στους ζώντες οργανισμούς», υπογραμμίζει ο κ Γιδαράκος. Η συγκεκριμένη ζώνη μεταξύ Αδριατικής και Μεσογείου είχε γίνει «νεκροταφείο χημικών» από την ιταλική μαφία, η οποία βύθισε μέσα σε μία 20ετία στην Αδριατική περίπου 30 πλοία με διαφόρου τύπων απόβλητα χημικών βιομηχανιών, όπως αποκαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια.
Σύμφωνα με το BBC, τα χημικά όπλα θα μεταφορτωθούν σε σκάφος του πολεμικού ναυτικού των Η.Π.Α. Πάνω στο CAPE RAY και σε ειδική δεξαμενή από τιτάνιο το φορτίο των χημικών θα καταστραφεί με τη μέθοδο της υδρόλυσης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μάλτας – Λιβύης – Κρήτης.
Tο πρώτο φορτίο απέπλευσε ήδη από το λιμάνι «Λαττάκεια» της Συρίας, χθες (9 Ιανουαρίου 2014), με το πλοίο «Ark Futura», συνοδευόμενο από Ρωσικά και Κινεζικά πολεμικά πλοία. Την ίδια στιγμή ωστόσο στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την εξέλιξη αυτή, με την υποσημείωση βέβαια ότι για υποθέσεις όπως αυτές περισσότερο αρμόδια είναι τα υπουργεία Εξωτερικών και Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με το σχέδιο, το πλοίο θα φτάσει στην Ιταλία και το τοξικό φορτίο του θα μεταφερθεί σε πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο θα το μεταφέρει στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ιταλίας-Ελλάδος, όπου και θα καταστραφεί, χωρίς να δίδονται περαιτέρω διευκρινίσεις. Η διαδικασία για την τμηματική καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από δύο μήνες.
Αν οι πολίτες της χώρας μας αντιδράσουν, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να αποτρέψουμε αυτήν την καταστροφική κίνηση.
JOIN: https://www.facebook.com/NoSyriaChemicalWeapons
Πηγές:
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-25642463
http://www.koutipandoras.gr/article/103763/sos-sti-thalassa-tis-kritis-tha-rixoyn-ta-himika-opla-tis-syrias
 
http://ohifront.wordpress.com/2014/01/14/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CE%BF%CF%87/

Ο κατάλογος των κωδικών Ελληνικών Ομολόγων που δεν συμπεριλήφθηκαν στο PSI


ΟΝΟΜΑ / CURRENCY / Εκδότης / Ημ.Λήξης / Εκδόθηκε

GR0514017145 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 3.650.285.000 21/05/2014 21/05/2009
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ GR0514018150 ευρώ 78.300.000 07/23/2014 23/07/2009
GR0514019166 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 1.500.000.000 08.10.2014 10.08.2009
GR0326040236 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 2.716.000.000 19.04.2013 19.04.20107944585000 (για οποιοδήποτε λόγο δεν ήταν μέρος του PSI) 


GR0002088517 ΕΛΛΗΝΙΚΗ T-BILL EUR 1.600.000.000 17.04.2012 14.10.2011
GR0002089523 ΕΛΛΗΝΙΚΗ T-BILL ευρώ 1600000000 11.05.2012 11.11.2011
GR0002090539 ΕΛΛΗΝΙΚΗ T-BILL EUR 2,000,000,000 15.06.2012 16.12.2011
GR0002091545 ΕΛΛΗΝΙΚΗ T-BILL EUR 2,000,000,000 13.07.2012 13.01.2012
GR0000092925 ΕΛΛΗΝΙΚΗ T-BILL EUR 2,000,000,000 20.04.2012 20.01.2012
GR0002092550 ΕΛΛΗΝΙΚΗ T- BILL EUR 1,000,000,000 10.08.2012 10.02.2012
GR0000093931 ΕΛΛΗΝΙΚΗ T-BILL EUR 1.600.000.000 18.05.2012 17.02.2012
GR0002093566 ΕΛΛΗΝΙΚΗ T-BILL EUR 1,400,000,000 07.09.2012 09.03.2012
GR0000094947 ΕΛΛΗΝΙΚΗ T-BILL EUR 1,300,000,000 22.06.2012 23.03.2012

14500000000 ( Έντοκα γραμμάτια της Δημοκρατίας στην Ελλάδα)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ GR0106005813 EUR 2.114.000.000 18.05.2012 15.02.2012
GR0106006829 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 2.582.423.000 20.08.2012 15.02.2012
GR0508002137 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 141.278.000 20/02/2013 15/02/2012 3305645000
GR0108005449 EUR ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 05.20.2013 15.02.2012GR0108004434
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 779.550.000 20.05.2013 15.02.2012GR0108006454
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ευρώ 84.300.000 03/07/2013 15/02/2012EUR 1.902.000.000
GR0108007460 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 08.20.2013 15.02.2012GR0108008476
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 1.478.750.000 11.01.2014 15.02.2012GR0110024263
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ευρώ 2905250000 20.05. 2014 15.02.2012GR0510007785
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ευρώ 40.000.000 21/05/2014 15/02/2012
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ GR0110025278 ευρώ 30.000.000 01.07.2014 15.02.2012GR0110026284
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 3.565.820.000 08.20.2014 15.02.2012GR0112005674
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 2.130.880.000 20.07.2015 15.02.2012GR0112006680
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 3.020.300.000 20.08.2015 15.02.2012GR0114026512
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 1.486.070.000 20.07.2016 15.02.2012GR0516004612
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ευρώ 48.000.000 04/04/2017 15/02/2012EUR 1.185.800.000 GR0116003881
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 04.20.2017 15.02.2012GR0116004897
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 2.412.206.000 20/07/2017 15.02.2012 GR0118015636
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 1.265.900.000 07.20.2018 15.02.2012 GR0120004156
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 3.317.950.000 19.07.2019 15.02.2012 GR0120005161
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 1.455.650.000 22.10.2019 15.02.2012 GR0122004758
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 1.132.350.000 06.19.2020 15.02.2012 GR0128006633
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ευρώ 302 εκατ. 20.02.2013 21.02.2012 GR0108012510
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 1.283.250.000 20.05.2013 21.02.2012 GR0108011504
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 225.315.630 20.05.2013 21.02.2012 GR0108013526
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 268 εκατ. ευρώ 08.20.2013 21.02.2012 GR0108014532
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 374.412.913 01/11/2014 21/02/2012 1249500000 GR0110027290 EUR
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 20.05.2014 21.02.2012 GR0110028306
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ευρώ 393 εκατ. 20.08.2014 21.02.2012 GR0112007696
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 1.360.500.000 07.20.2015 21.02.2012 GR0112008702
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 168 εκατ. ευρώ 20:08. 2015 21.02.2012 GR0114027528
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 821.800.000 20/07/2016 21/02/2012
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ GR0116005902 168 εκατ. ευρώ 20.04.2017 21.02.2012 GR0116006918
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 1.465.700.000 20.07.2017 21.02.2012 GR0118016642
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 590.480.000 20/07/2018 21/02/2012 GR0120007183
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 434.500.000 19/07/2019 21/02/2012
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ GR0120008199 EUR 561.869.732 10/22/2019 21/02/2012
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ GR0122005763 ευρώ 234 εκατ. 19.6.2020 21.02.2012 GR0128009660
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 767.937.000 10/22/2022 21/02/2012
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ GR0128007649 ευρώ 215 εκ. 20/03/2024 21.02.2012 GR0128008654
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 240 εκατ. ευρώ 20.03.2026 21.02.2012 GR0138004701
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 116 εκατ. ευρώ 20.09.2037 21.02.2012ΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 03.20.2024 15.02.2012 GR0128004612
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 696.706.000 03/20/2026 15/02/2012
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ GR0138003695 ευρώ 16.800.000 09/20/2037 15/02/2012
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ GR0338003552 I / L 10.000.000 ευρώ 25.07 0.2030 20.02.2012 GR0128005627
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ I / L 48.000.000 25/07/2025 21/02/2012 EUR
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ GR0133005182 I / L ευρώ 75.000.000 25/07/2030 21/02/2012 EUR 1.220.300.000 GR0106009856
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 18.05.2012 21.02.2012 GR0106010862
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 551.500.000 20:08 0.2012 21.02.2012 GR0508003143
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ευρώ 302 εκατ. 20.02.2013 21.02.2012 GR0108012510
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 1.283.250.000 20.05.2013 21.02.2012 GR0108011504
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 225.315.630 20.05.2013 21.02.2012 GR0108013526
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 268 εκατ. ευρώ 08.20.2013 21.02.2012 GR0108014532
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 374.412.913 01/11/2014 21/02/2012 1249500000 GR0110027290 EUR
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 20.05.2014 21.02.2012 GR0110028306
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ευρώ 393 εκατ. 20.08.2014 21.02.2012 GR0112007696
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 1.360.500.000 07.20.2015 21.02.2012 GR0112008702
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 168 εκατ. ευρώ 20:08. 2015 21.02.2012 GR0114027528
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 821.800.000 20/07/2016 21/02/2012
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ GR0116005902 168 εκατ. ευρώ 20.04.2017 21.02.2012 GR0116006918
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 1.465.700.000 20.07.2017 21.02.2012 GR0118016642
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 590.480.000 20/07/2018 21/02/2012 GR0120007183
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 434.500.000 19/07/2019 21/02/2012
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ GR0120008199 EUR 561.869.732 10/22/2019 21/02/2012
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ GR0122005763 ευρώ 234 εκατ. 19.6.2020 21.02.2012 GR0128009660
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ EUR 767.937.000 10/22/2022 21/02/2012
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ GR0128007649 ευρώ 215 εκ. 20/03/2024 21.02.2012 GR0128008654
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 240 εκατ. ευρώ 20.03.2026 21.02.2012 GR0138004701
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 116 εκατ. ευρώ 20.09.2037 21.02.2012  51871863274 ( Δάνειο η ΕΚΤ, Fed, ΕΤΕ) 


Σύνολο 74.316.448.274 (ίδιο καθεστώς με τους μη ανταλλάσσονται διεθνώς ομόλογα Νόμου)

Ελπίζω μπορεί κανείς να διαβάσει!

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι 74 δισ. δεν ήταν μέρος ή PSI μας χωρίς εξαναγκασμό, προστίθεται σε 55 δισ.

Ομόλογα PSI και τα δάνεια από την KfW και τους ομοίους (η οποία μάλιστα θα είναι pari passu).

Μoυ είναι διακριτές διαφορές από την Αργεντινή και θα πρέπει να μιλούν ενάντια σε μια σκληρή προεπιλογή.

 πηγή
http://amfipolis.blogspot.gr/2014/01/psi.html

Τα δισ. του Ισραήλ για τη Διασπορά και η δική μας απραξία…


Δισεκατομμύρια δολάρια θα διαθέσει η κυβέρνηση του Ισραήλ με σκοπό τα επόμενα 20 (!) έτη να ενδυναμώσει την εβραϊκή ταυτότητα απανταχού στον πλανήτη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Jerusalem Post ο υπουργός… αποδήμου εβραϊσμού, Ναφταλί Μπένετ, φέρεται να έχει πει ότι «στο Ισραήλ τυπικά θεωρούμε τον κόσμο ως μία πηγή μετανάστευσης [σ.σ. προς το εθνικό κέντρο] (aliya) και ως ένα μεγάλο χοντρό πορτοφόλι, και αυτό πρέπει να αλλάξει».
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Είναι προφανές ότι η πολιτική του Τελ-Αβίβ να προσπαθεί να προσελκύσει πόρους από το εξωτερικό και φυσικά τις κατά τόπους εβραϊκές κοινότητες πρόκειται να αλλάξει αφού η πρόθεση είναι να αντιστραφεί η ροή χρήματος από το εσωτερικό προς το εξωτερικό.
Στο φλέγον δε ερώτημα αναφορικά με το πόσα χρήματα σχεδιάζει η κυβέρνηση να αφιερώσει στον ιερό σκοπό για ένα έθνος και μία θρησκεία ο οποίος δεν είναι άλλος από την επιβίωσή του και εκτός του εθνικού και θρησκευτικού κέντρου, η απάντηση είναι εντυπωσιακή: «Η πρόθεση είναι να αφιερωθούν περί τα 30 εκατομμύρια δολάρια για το 2014, ποσό το οποίο θα αγγίξει τα 300 εκατομμύρια δολάρια σε πέντε χρόνια από σήμερα», και θα είναι η οροφή για το μέλλον. Με άλλα λόγια από το 2019 το Ισραήλ σχεδιάζει να ξοδεύει περί τα 300 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για την υποστήριξη της εβραϊκή ταυτότητας.
Το βάθος χρόνου του προγράμματος αναφέρεται στα 20 έτη. Με άλλα λόγια και σε απλά μαθηματικά, από το 2019 έως το 2034 το ποσό αναμένεται να αγγίξει τα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε κάθε περίπτωση και με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς και σχεδιασμούς το ποσό θα υπερβεί σίγουρα το 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Όπως είναι φυσικό η πρωτοβουλία στοχεύει κυρίως την νέα γενιά – ηλικιακή ομάδα 12 με 35 ετών – και έχει χωριστεί σε διαφορετικές δράσεις και τομείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιτροπές που έχουν επιφορτιστεί με τον σχεδιασμό είναι μεικτές αφού έχουν ως μέλη Ισραηλινούς, αλλά και Εβραίους της διασποράς.
Αυτονόητα, το μέγεθος του εγχειρήματος έχει εγείρει αμφιβολίες τόσο για την επιτυχία της οργάνωσής του όσο και για το αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετές εβραϊκές οργανώσει ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη δηλώνουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ζητάνε καλύτερο συντονισμό.
Η συγκεκριμένη είδηση σε συνδυασμό με την ανάρτηση του «defence-point.gr» με τίτλο «ΥΠΕΘΑ: Ελληνική και εβραϊκή διασπορά στον Δ. Αβραμόπουλο» (http://www.defence-point.gr/news/?p=93481), δεν μπορεί παρά να μας ωθήσει στο να προχωρήσουμε σε κάποιες σκέψεις αναφορικά με την δική μας περίπτωση.
Πρώτον, ο παγκόσμιος ελληνισμός σύμφωνα με τις μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις κυμαίνεται από 15 έως 21 εκατομμύρια άτομα, πράγμα που αμέσως κάνει συγκρίσιμο το μέγεθος του έθνους μας με τον παγκόσμιο εβραϊσμό (προσοχή μιλάμε για θρησκευτική ταυτότητα στην συγκεκριμένη περίπτωση) ο οποίος υπολογίζεται περί τα 15 εκατομμύρια άτομα.
Δεύτερον, εάν οι συγκεκριμένοι αριθμοί είναι ακριβείς, αυτό σημαίνει ότι τόσο ο ελληνισμός όσο και ο εβραϊσμός διαθέτουν το ίδιο περίπου ποσοστό «διασποράς» στο σύνολο του πληθυσμού τους. Δηλαδή εάν στην Ελλάδα διαμένουν 11 εκατομμύρια σχεδόν άλλοι τόσοι βρίσκονται στο εξωτερικό. Το ίδια συμβαίνει και με το Ισραήλ όπου στην χώρα διαβιούν περί τα 7,4 εκατομμύρια,κατά συνέπεια άλλοι τόσοι βρίσκονται στο εξωτερικό.
Τρίτον, εάν ένα σοβαρό κράτος χρειάζεται περί τα 4,5 δισεκατομμύρια για τα επόμενα 20 έτη για να διαφυλάξει το 50% του λαού του (εννοώντας αυτών που ακολουθούν την συγκεκριμένηθρησκεία και πολιτισμική ταυτότητα) γίνεται αμέσως κατανοητό ότι απαιτείται να επενδυθεί ένα αξιοπρεπές ποσό από ένα σοβαρό ελληνικό κράτος το οποίο δεν θα ήθελε να «αφελληνιστεί» στο άμεσο μέλλον, ένα ποσό που θα αφορούσε δηλαδή το διεσπαρμένο ανά το πλανήτη 50% του ελληνικού έθνους.
Τέταρτο, το Ισραήλ παρά το γεγονός του μεγέθους της απειλής που αντιμετωπίζει στα σύνορά του και παρά την οικονομική στενότητα η οποία έχει ανακύψει τα τελευταία έτη (αρκεί να θυμηθούμε τις πρόσφατες ισχυρές διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου με στόχο την οικονομική της πολιτική και την κατάσταση της χώρας), φαίνεται να έχει προτεραιότητες οι οποίες αφορούν την επιβίωση των ανθρώπων του και του πολιτισμού τους, όχι των αριθμών(τουλάχιστον όχι μόνο αυτών).
Με βάση όλα τα παραπάνω δεν έχουμε παρά να παρατηρήσουμε ότι η χώρα μας – σε αντίθεση με το Ισραήλ – δείχνει να θέτει υπό αμφισβήτηση την κοινωνική της συνοχή, την πολιτισμική της ταυτότητα, και την εθνική επιβίωση, στο βωμό της μακροοικονομικής της «ευμάρειας». Να ρωτήσουμε ποια είναι τα αντίστοιχα κονδύλια για την υποστήριξη του απανταχού ελληνισμού;
Φυσικά δεν αναφερόμαστε για την περίοδο 2009-2014 αφού κάτι τέτοιο θα ήταν απλώς ένα ρητορικό σχήμα, αλλά για πιο πριν και σίγουρα από την περίοδο δημιουργίας του περίφημου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού το 1995. Σε μία περίοδο όπου το ζητούμενο δεν είναι ο απόδημος ελληνισμός αλλά η επιβίωση του… ντόπιου ελληνισμού, και ειδικά στις νησιωτικές καιπαραμεθόριες περιοχές μας όλα τα παραπάνω μπορεί να θεωρηθούν ρομαντικά ή εκτός τόπου και χρόνου.
«Ίσως» να έλεγε κάποιος, αλλά είναι χρέος τόσο προς εμάς τους ίδιους όσο και προς τις νέες γενεές των Ελλήνων εντός και εκτός της επικράτειας να σφυρηλατήσουμε το πολιτισμικό μας κληροδότημα και την ταυτότητά μας διότι μόνο έτσι να θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε του οικονομικού ολετήρα που φαίνεται να ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά του.
Η ενίσχυση του παγκόσμιου ελληνισμού και η ενδυνάμωση της ταυτότητάς μας είναι ίσως και το πιο σημαντικό αντίμετρο στην καταστροφή που αντιμετωπίζουμε διότι πολύ απλά η έννοια του «Έλληνα» περιλαμβάνει μία σειρά αξιών και στάσεων ζωής οι οποίες μπορούν να μας βγάλουν από το σημερινό αδιέξοδο.
Καλό θα ήταν λοιπόν να παραδειγματιστούμε από άλλους λαούς οι οποίοι έχουν μάθει και αυτοί να επιβιώνουν διαχρονικών αντιξοοτήτων και να δούμε πώς αντιμετωπίζουν θέματα τέτοιας σοβαρότητας όπως το πώς καταφέρνουν να διατηρούν αναμμένη την φλόγα στο 50% του λαού τους ο οποίος βρίσκεται εκτός των συνόρων τους.
Στο συγκεκριμένο σημείο, ο τυπικός «Ελληνάρας» θα έλεγε ότι «δεν χρειάζομαι λεφτά για να παραμείνω Έλληνας». «Φυσικά» θα του ανταπαντούσε κάποιος άλλος, όμως τα χρήματα για να μπορούν να υπάρχουν τα εχέγγυα ώστε να μάθουν τα παιδιά και τα εγγόνια σου Ελληνικά και το τι εστί Ελλάδα, ώστε να διατηρήσουν (εκ)τιμώντας την ελληνική τους ταυτότητα, δεν θα έρθουν από μόνα τους. Τα προγράμματα για να επισκεφτούν οι νέες γενιές την πατρίδα, να σπουδάσουν ή/και να δουλέψουν εκεί επίσης δεν πρόκειται να πέσουν από τον ουρανό.
Τέλος, το να προβάλεις τον πολιτισμό μας στο εξωτερικό και να δημιουργήσεις φιλέλληνες – σε μία εποχή που τους χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε – φυσικά και έγκειται στον βίο και την πολιτεία του κάθε ενός από εμάς ξεχωριστά στο εξωτερικό αλλά σίγουρα η οργανωμένη παρουσία θα έδινε μία νέα ώθηση σε όλα αυτά.
Ίσως η κοινή επίσκεψη των δύο αντιπροσωπιών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας να καταδεικνύει και τη δυνατότητα συνεργασίας σε οικονομικό και «τεχνικό» επίπεδο μεταξύ των συμβουλίων αποδήμων των δύο λαών. Η συνεργασία πλέον είναι πολύ στενή και πολυεπίπεδη.
Θα αποδειχθεί και αμοιβαία επωφελής αφού θα μείωνε το κόστος προγραμμάτων «πλανητικών διαστάσεων», ενώ σίγουρα θα σφυρηλατούσε περαιτέρω σε στέρεες βάσεις μία στρατηγική συνεργασία στην περιοχή ενδιαφέροντος και των δύο λαών.
πηγή
http://ohifront.wordpress.com/2014/01/15/%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7/

Δείτε ποιός δεν κινεί τις διαδικασίες για τον έλεγχο του Χρεόυς των Ελλήνων.


Ο θανών Καρούζος διαχειρίστηκε 800 δις Ευρώ , κατείχε 6500 οικοδομικά πολύγωνα και λάδωσε με 140 δις ευρώ Όλες τις πολιτικές φατρίες που διοικούν την Ελλάδα μας.
Ξέρετε γιατί θέλουν να μη γίνει ο έλεγχος;
Ξέρετε ότι χωρίς την συμμετοχή / συνενοχή των κρατικών και τραπεζικών οργάνων, δεν ήταν δυνατόν να γίνει η απάτη που ξεκίνησε το 1967;
Γνωρίζετε τους εικονιζόμενους;
Γνωρίζετε ότι με τις απάτες μέσω CIA και κυβερνητών στην Ελλάδα, έγινε η καταστροφή της Ελλάδος;
Γνωρίζετε ότι η Ελλάδα από μέτοχος και διοικητικό στέλεχος της CIA που στήθηκε για να προστατεύει τις χώρες της Διεθνούς Τράπεζας που είναι και μέτοχος (World Bank, IMF), έγινε στόχος προς καταστροφή, καταστρατήγησης και κλοπής;
Γνωρίζετε ότι οι βολεμένοι και κομματικοποιημένοι στην Ελλάδα είναι η πηγή καταστροφής της Ελλάδος;


http://ohifront.wordpress.com/2014/01/15/

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ !


Artemis Sorras

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΗΔΗ.....ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ, ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΝΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ! ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ!
https://app.box.com/s/531gab2y6sc24ujopvcc (ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΚΤΥΠΩΝΕΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ)


ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ! ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ! ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΗΞΕΙΣ-ΑΦΗΞΕΙΣ... ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ! ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ... "ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΕ ΜΕΝΑ" ! ΕΚΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ.

Ο ΜΥΣ SABBY MIONIS,Η ΕΒΡΑΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΙ Ο...ΕΛΛΗΝΑΣ JEFFREY PAPANDREOU...

ΜΕΤΑ ΤΟ...MARGARET CHANT AND JEFFREY PAPANDREOU.Η ΜΑΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΣΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ!
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ...ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ "ΓΙΩΡΓΟΣ" ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ..2,3 ΕΚ/ΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ.ΓΚΡΑΤΣΙΑ ΚΟΣΚΩΤΑΣ!
ΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ..."ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΟ" ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΗΣ MARGARET CHANT,ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ...ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΝΩΝΥΜΙΑ! Κάποιος συνονόματος του υπερασπιστή της κας Μαργαρίτας Παπανδρέου, διώκεται για φοροδιαφυγή - μαμούθ στις ΗΠΑ!

Και αυτή την τρομερή συνωνυμία, αποκαλύπτει η Τρολυμπία.

Σας το έχω πει αγαπητοί μου φίλοι, ότι η λίστα Λανγκάρντ είναι ολόκληρη, μια τεράστια συνωνυμία. Φαίνεται όμως ότι η συνωμοσία της συνωνυμίας, περνά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα, αφού οι πηγές μου στην Αμερική, μ' ενημέρωσαν για μία τρομερή υπόθεση που ταλανίζει το εκεί ΣΔΟΕ. Το IRS όπως το λένε οι παλιοαμερικάνοι που θα πατάξει το ΠΑΣΟΚ.
Κάποιος λοιπόν με το όνομα Sabby Mionis, αναζητείται για φοροδιαφυγή - μαμούθ Ενός
εκατομυρίου Δολαρίων , σε μία υπόθεση με κωδικό 319327706. Η υπόθεση στοιχειοθετήθηκε στις 29/6/2006 και το ακριβές ποσό (τότε) ήταν 957,502 ντόλαρς. Γύρευε πόσο θα έχει πάει τώρα.
Κατά σατανική σύμπτωση, ο κύριος Sabby Mionis, έχει το ίδιο όνομα με τον τ. διαχειριστή fund, που βγήκε χθες με επιστολή του και διέψευδε ότι γνωρίζει την κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου ή οποιοδήποτε μέλος της οικογενείας Παπανδρέου. Άρα, σίγουρα πρόκειται για συνωνυμία, αφού η οικογένεια Παπανδρέου δεν θα δεχόταν ποτέ στήριξη από μπαταχτσήδες.
Αφήστε που ο ίδιος ο κύριος Sabby Mionis, στην παρέμβαση του συμπλήρωσε ότι δεν είναι δικά του τα λεφτά, αλλά ήταν απλώς ένας ταπεινός διαχειριστής. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση ένας απλός εργαζόμενος να χρωστά τέτοιο ποσό στην Αμερικάνικη εφορία.
Άλλη μία σατανική σύμπτωση βεβαίως, είναι ότι το 2006, την χρονιά που η IRS κυνήγαγε τον συνώνυμο, ο πραγματικός Sabby Mionis μετακόμισε στο Ισραήλ. Αυτό το λέμε για να μην πουν κάποιοι κακοήθεις ότι την κοπάνισε επειδή τον κυνήγαγε το IRS.
Αλλά η πλέον σατανική σύμπτωση, είναι αυτό που αποκάλυψαν οι συκοφάντες του Ολυμπία, ότι λίγες ημέρες μετά από την δίωξη του συνώνυμου (25/7/2006), ο γνήσιος Mionis έπαψε να είναι διαχειριστής και τα Funds μεταβιβάστηκαν στην EFG. Απίστευτη σύμπτωση έτσι;
Αφήστε που ένας στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού όπως ο κύριος Παπασταύρου, δεν θα μπορούσε να σχετίζεται με φοροφυγάδες, όταν έχει κάνει τέτοιον τιτανιο αγώνα για να φορολογηθούν οι ...φοροφυγάδες της Ελβετίας. Το ότι μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει, είναι και αυτό απολύτως συμπτωματικό.
Το καλύτερο όμως το φυλάμε για το τέλος. Το επίμαχο Fund περιγράφει τις δραστηριότητες του ως: Capital Management Advisors Group S.A (CMAG) is a Luxembourg-based hedge fund sponsor. The firm primarily services family offices, institutions, and high net worth individuals.
Δηλαδή, το φουντ (που λέει και η Μάνια), εξυπηρετεί "οικογενειακές επιχειρήσεις, ινστιτούτα και χάι ιδιώτες". Ως γνωστόν η οικογένεια Παπανδρέου δεν διατηρεί "οικογενειακή επιχείρηση", ούτε σχετίζεται με "ινστιτούτα".Κερδοσκοπικά εννοούμε, όλα τα ινστιτούτα που έχουν είναι μη κερδοσκοπικά. Άρα, ο κύριος Μιωνής έλεγε αλήθεια.
http://olympia.gr/2012/12/03/
ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ...


APOLLO11 είπε Δεκεμβρίου 3, 2012 στις 10:23 μμ
Olympia Εδώ είσαι !
χωρίς μαλλί ....να λέει ασυναρτησίες με κορύφωση το είμαι Ελληνας !!!

και εδώ είναι το πουλάκι μου !!!
kh-uia.org.il/en/aboutus/struct/world-executive/pages/sabby-mionis.aspx
Sabby Mionis is the co-Chairman of KH Athens and member of KH Endowment and Executive Committees.
Sabby is the founding partner and Chairman of Capital Management Advisors, an investment advisory firm based in Geneva, NY and Bermuda.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ ΤΗΣ ΤΣΑΝΤ !

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ:ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ,ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ Η ΦΡΥΝΗ;;
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2012/12/o-mys-sabby-mionis-h-ebraia-margarita-kai-o-ellhnas-jeffrey-papa.html

Ένα συγκλονιστικό γράμμα για ένα ιδιαίτερο παιδί. Ένα μάθημα ζωής για όλους μας!

diaforetiko.gr : JHC3 600x400 Ένα συγκλονιστικό γράμμα για ένα ιδιαίτερο παιδί. Ένα μάθημα ζωής για όλους μας!

Όταν έμαθα ότι ήμουν έγκυος, δεν προσευχόμουν να γεννήσω ένα όμορφο μωρό. Αυτό ίσως το ονειρευόμουν, αλλά το μόνο πράγμα που με απασχολούσε ήταν να γεννήσω ένα υγιές παιδί. Έτρεμα στη σκέψη ότι μπορεί το μωράκι μου να είχε αυτισμό, σπαστικότητανοητική στέρηση. Έτρεμα, γιατί έχω ζήσει από κοντά τον πόνο της μάνας που κλαίει μερόνυχτα για τον ρατσισμό που δέχεται το παιδάκι της. Οικογένειες διαλύονται γιατί δεν αντέχουν το βάρος… Παιδιά ζουν σαν μπαλάκια, πότε στο ένα ίδρυμα και πότε στο άλλο γιατί δεν τα δέχονται στα σχολεία. Άνθρωποι τους συμπεριφέρονται σαν μιάσματα, σχεδόν τους φοβούνται και τους απεχθάνονται
Κάθε φορά που συναντώ μαμάδες με αυτιστικά παιδάκια, διαλύομαι. Πώς να περιγράψεις τον πόνο τους; Πώς να τον νιώσεις τη στιγμή που το δικό σου παιδί χαίρει άκρας υγείας, παίζει με τα υπόλοιπα παιδάκια στην παιδική χαρά, πάει καθημερινά στο σχολείο…
Αυτές οι μαμάδες, είναι σύγχρονες ηρωίδες και σε αυτές τις μαμάδες είναι αφιερωμένο το σημερινό μου post.
Αυτό που θα διαβάσετε, είναι το γράμμα που έγραψε η Κατερίνα για την καλή της φίλη που αγωνίζεται να μεγαλώσει αξιοπρεπώς το αυτιστικό παιδί της. Η Κατερίνα δεν είναι δημοσιογράφος, ούτε συγγραφέας. Όμως θα εκπλαγείτε με το συγκινητικό γράψιμό της, με την αληθινή της γραφή που ξεχειλίζει σε περιγραφικότητα και συναίσθημα.
Κατερίνα, σ’ ευχαριστώ γι’ αυτό που διάβασα!
«Όταν ήμουν στην Έκτη Δημοτικού έγινε κάτι μαγικό! Γνώρισα τον Τάκη! Ο Τάκης ήταν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, κάποια χρόνια μεγαλύτερός μου. Ήταν η μασκότ της περιοχής με την κακή, κάκιστη έννοια… Τα παιδιά τον κορόιδευαν, οι μεγάλοι τον κορόιδευαν, όλοι τον κορόιδευαν και τον περιγελούσαν κι έκαναν πλάκα με τον Τάκη.
Με τον τρόπο που μιλούσε ή προσπαθούσε να μιλήσει, με τις άναρθρες κραυγές του, με τις άτσαλες κινήσεις και τους μανιερισμούς του, με το γέλιο του και το ορθάνοιχτο στόμα του. Κι εκείνος γελούσε ακόμη περισσότερο προκαλώντας ακόμη περισσότερο τις κοροϊδίες και τα πειράγματα.
Ήταν η πρώτη ημέρα στην Έκτη τάξη και θυμάμαι την μαμά του Τάκη να τον κρατά από το χέρι ολόκληρο άντρα και να μιλά με το δάσκαλο.
Έκλαιγε, έκλαιγε γοερά και θυμάμαι μια φράση που άκουσα στα κλεφτά “Θα γονατίσω εδώ μπροστά σας, να σας φιλήσω τα πόδια. Σας ικετεύω, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ”. Δεν το ήξερα τότε, μα έβλεπα μια Ικέτιδα…
Αμέσως μετά ο Τάκης μπήκε στην τάξη με το δάσκαλο κι έγινε χαμός. Γέλια, φωνές, λες κι ήρθε το τσίρκο… Ο δάσκαλος δεν μας μάλωσε, δεν είπε τίποτε. Έβαλε τον Τάκη να καθίσει στο πρώτο θρανίο και μας ανακοίνωσε πως κάθε λίγες ημέρες ένα νέο παιδί από όλους εμάς θα καθόταν δίπλα στον Τάκη και θα είχε την ευθύνη του, έτσι ώστε ο Τάκης να μη χάνει τα μαθήματα, να βρίσκει τα μολύβια και να μαζεύει τα πράγματά του, να έχει βοήθεια στο διάβασμα…
Φρίξαμε! Θα καθόμασταν μαζί με τον Τάκη; Μα ο Τάκης έχει σάλια. “Θα του μάθετε να τα σκουπίζει!”, μας είπε ο δάσκαλος. Μα ο Τάκης μας πειράζει, μας χτυπάει, μας ενοχλεί. “Θα σταματήσετε να τον πειράζετε, να τον χτυπάτε, να τον ενοχλείτε!”, έλεγε εκείνος. Μα ο Τάκης δεν ξέρει να διαβάζει καν! “Θα τον βοηθήσετε εσείς, να μάθει να διαβάζει!”.
Κι έτσι η τάξη στην Έκτη Δημοτικού εκείνη την αξέχαστη χρονιά… ανέλαβε τον Τάκη. Κάθισα κι εγώ μαζί του σαν ήρθε η σειρά μου και τον θυμάμαι τόσο χαρούμενο και γελαστό, τόσο γενναιόδωρο για τη βοήθεια, τόσο αγωνιστή και τόσο ευτυχισμένο για πρώτη φορά!
Θυμάμαι να προσπαθώ να τον κάνω να πει το όνομά μου κι όταν τα κατάφερε τι απίθανο ήταν εκείνο το χειροκρότημα και το άναρθρο δυνατό του γέλιο με το λαμπερό πρόσωπο! Θα μου μείνει αξέχαστο!
Στο τέλος της χρονιάς ο Τάκης είχε μάθει να διαβάζει, μάζευε τα πράγματά του και πάντα ερχόταν προετοιμασμένος για την επόμενη ημέρα! Και το πιο σημαντικό: Είχε φίλους! Έπαιζε μαζί με τα αγόρια ποδόσφαιρο και με τα κορίτσια κυνηγητό κι αν και ήταν άτσαλος και αργός πάντα ήταν μαζί μας στα ομαδικά παιχνίδια. Έκανε για πρώτη φορά παρέλαση, περήφανος κι όλοι τον χειροκροτούσαν παρόλο που έχανε το βήμα του, επιτέλους αποδεκτός μπροστά σε όλους εκείνους που τον είχαν σαν παιχνίδι.
Στο τέλος της χρονιάς ο Τάκης ήταν ο προστατευόμενός μας, κανείς δεν τον πείραζε, κανείς δεν τον ενοχλούσε, δεν ανεχόμασταν λέξη για εκείνον… Ο Τάκης είχε γίνει από ιδιαίτερος ξεχωριστός… Σπάνιος! Κι ήταν δικός μας και νιώθαμε κι εμείς ξεχωριστοί μαζί του.
Την τελευταία ημέρα στο σχολείο, θυμάμαι την μαμά του Τάκη. Κρατούσε στα χέρια της τα χέρια του δασκάλου, είχε το πρόσωπό της κολλημένο σε εκείνα τα ντροπαλά του χέρια, τα φιλούσε κι έκλαιγε με λυγμούς, ψιθυρίζοντας “ευχαριστώ, ευχαριστώ…”.
Ήταν η τελευταία του χρονιά στο σχολείο η Έκτη Δημοτικού. Δεν πήγε ποτέ στο γυμνάσιο ο Τάκης… Η μαμά μου ακόμη τον θυμάται και κλαίει κι ακόμη θυμόμαστε εκείνον το δάσκαλο, τον καταπληκτικό εκείνο άνθρωπο που μας έκανε το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσε να κάνει ένας δάσκαλος… Μας έκανε υπεύθυνους ανθρώπους. Μας έκανε ανθρώπους! Εκείνον τον απίθανο μπουρλοτιέρη που έβαλε φωτιά στα όνειρα μας… Δραγανίδης ήταν το όνομα του. Δεν έχω γράψει ποτέ μου ονόματα μα θα κάνω μιαν εξαίρεση για αυτόν τον ξεχωριστό παιδαγωγό. Ο κύριος Δραγανίδης… νέος, ξανθός, μουσάτος, ψηλός, αδύνατος κι όμορφος, σαν το Χριστό τον ίδιο. Όπου κι αν είσαι δάσκαλε, καλή σου ώρα και σε ευχαριστώ!
Πριν λίγα χρόνια γεννήθηκαν τα παιδιά μας κι ήμασταν ευτυχισμένοι μα για ένα αγαπημένο μας ζευγάρι η ευτυχία είχε πίκρα και πόνο όταν διαπιστώθηκε πως ο πανέμορφος γιος τους μεγαλώνοντας ανέπτυσσε κάποιες ιδιαιτερότητες στη νοητική και κινητική του ανάπτυξη.
Ο δρόμος είναι ατελείωτος για το γονιό, μα όλα τα μπορεί για το παιδί του. Μαθαίνει πως ο δρόμος έχει αγώνα και προχωρά προσπερνώντας εμπόδια, ιδιαίτερα στη χώρα μας κι εκεί που όλα μπαίνουν σε ένα ρυθμό και ο γονιός χαλαρώνει λίγο, έρχεται η ώρα το παιδί να μπει στην Δημόσια Εκπαίδευση και ο γονιός να γίνει, η μαμά του Τάκη!
Έτσι με φρίκη διαπιστώσαμε εν έτη 2000 και κάτι, γονείς να μαζεύουν υπογραφές για να φύγει από τα νήπια το ιδιαίτερο παιδί που ρίχνει το επίπεδο Χάρβαρντ των παιδιών τους… Ένα παιδί γελαστό κι ήσυχο, χωρίς ίχνος επιθετικότητας, που το μόνο του έγκλημα ήταν πως ήταν αργό και καθυστερούσε το ρυθμό στην τάξη. Και ξαφνιαστήκαμε ακόμη περισσότερο, γιατί αυτοί οι γονείς που έβαλαν τις υπογραφές τους, δεν μας ήταν άγνωστοι.
Ζήσαμε από τους φίλους μας να αντιστέκονται, να παλεύουν με ένα θηρίο… Και το σύστημα να νικά ξανά και ξανά!
Ζήσαμε δασκάλους “μικρούς”, μικρότερους των περιστάσεων, να μην θέλουν να παλέψουν για ένα παιδί που έχει ανάγκη, πολύ μεγαλύτερη από τα υπόλοιπα νήπια του επιπέδου Χάρβαρντ, που ήξεραν κιόλας να κόβουν, να κολλούν και να λένε βου και α, βα! Πολύ πιο γρήγορα από εκείνον τον μικρό ξεχωριστό γιο των φίλων μας…
Και τα κατάφεραν! Τον έδιωξαν…
Κι οι γονείς συντετριμμένοι σαν τη μαμά του Τάκη έψαχναν να βρουν κάποιον γενναίο, κάποιον με όραμα, κάποιον άνθρωπο… Και βρήκαν. Βρήκαν πολλούς! Γιατί υπάρχουν…
Θυμάμαι τη φίλη μου, τη μαμά, με πόση αξιοπρέπεια να στέκεται μπρος μου με τα μάτια θολά λέγοντάς μου ” Κάθε αρχή της χρονιάς ο ίδιος αγώνας… Κάθε αρχή της χρονιάς τρέμω…”.
Τρέμει γιατί στην χώρα αυτή δεν υπάρχει σχέδιο ή πρόγραμμα για τους ιδιαίτερους ανθρώπους. Ελπίζεις να πέσεις σε καλό δάσκαλο, σε καλό διευθυντή, σε καλό άνθρωπο…
Το αγόρι μας τα κατάφερε κι έμαθε να γράφει και να διαβάζει και να μιλάει και να λύνει μαθηματικές ασκήσεις, γιατί έχει για μαμά, “την μαμά του Τάκη” και για δασκάλους ανθρώπους μα Α κεφαλαίο….
Όμως, όλα αυτά τα έγραψα για άλλο λόγο. Γιατί έρχεται η ώρα του θερισμού και μπορεί να γεννήσεις ένα φυσιολογικό υγιέστατο πανέμορφο στα μάτια σου παιδί μα να είσαι προσεκτικός και ταπεινός γιατί η ζωή έχει γυρίσματα πολλά.
Τα παιδιά βρίσκουν τον τρόπο να περιθωριοποιήσουν, να κοροϊδέψουν, να ταπεινώσουν και σήμερα μπορεί να είναι διαφορετικός ο Τάκης, μα αύριο ποιος ξέρει… ίσως να είναι διαφορετικό το δικό μας παιδί.
Για πολλούς και ασήμαντους λόγους… Δεν χρειάζεται να είναι κάτι σοβαρό, μην νομίζουμε πως μόνο τα σοβαρά μας κάνουν ιδιαίτερους…
Στα μάτια των παιδιών, το δικό μας παιδί, μπορεί να είναι διαφορετικό ή ιδιαίτερο γιατί έχει μακριά μαλλιά, γιατί μιλά πολύ αργά ή πολύ γρήγορα, γιατί ψευδίζει, γιατί κλαίει πολύ ή γιατί είναι φωνακλάδικο, γιατί είναι φαφούτικο, γιατί είναι γκρινιάρικο, γιατί παριστάνει το μάγκα, γιατί είναι κοντύτερο ή ψηλότερο από τα παιδιά της ηλικίας του, γιατί είναι παχουλό, ή πολύ αδύνατο, γιατί δεν μπορεί να τρέξει γρήγορα, γιατί δεν μπορεί να βάλει καλάθι στο μπάσκετ, γιατί το θεωρούν άσχημο, γιατί δεν μπορεί να διαβάσει το ίδιο καλά ή γρήγορα με τα υπόλοιπα παιδιά, γιατί δυσκολεύεται στα μαθήματα, γιατί είναι πιο σκούρο το δέρμα του ή πιο ανοιχτό… Ποιος ξέρει;
Τα παιδιά βρίσκουν λόγους για να γίνουν σκληρά με τη διαφορετικότητα και τότε θα έρθει η σειρά μας να νιώσουμε το περιθώριο μέσω του παιδιού μας… Θα νιώσουμε τον πόνο και την απόγνωση και τότε θα γίνουμε “η μαμά του Τάκη”! Κι ίσως αυτό να είναι παροδικό μιας και το παιδί μας μπορεί να αλλάξει, να ψηλώσει, να αδυνατίσει, να κόψει τα μαλλιά του και να μην είναι πια διαφορετικό, όμως ο Τάκης θα είναι για πάντα Τάκης κι η μαμά του θα έχει για πάντα να αντιμετωπίζει γονείς σαν εμάς που θεωρούμε τα παιδιά μας ανώτερα και σημαντικότερα και μπορεί να ξεχάσουμε πως είμαστε άνθρωποι και να γίνουμε κάτι άλλο. Τότε θα έχει έρθει για εμάς η ώρα του θερισμού…
Όχι, η ζωή δεν εκδικείται, η ζωή εκπαιδεύει και για κάποιους, ήρθε η ώρα της εκπαίδευσης. Η ζωή θα βρει τρόπο να μας εκπαιδεύσει κι ας μην χρειαστεί αυτό να γίνει με πόνο. Οπότε ας κάνουμε χρήσιμη μια σκληρή εμπειρία, ας εκπαιδευτούμε κι ας εκπαιδεύσουμε κι εμείς τα παιδιά μας στο να αποδέχονται την διαφορετικότητα. Μόνον έτσι θα μάθουν να αναγνωρίζουν την περιθωριοποίηση για να την αποφεύγουν είτε ως θύτες, είτε ως θύματα, είτε ως απλοί παρατηρητές.
Έχε το νου σου λοιπόν, γιατί όλα στη ζωή αλλάζουν. Να το θυμάσαι κάθε φορά που δεν θέλεις έναν Τάκη να σταθεί δίπλα στο τέλειο πλάσμα σου… Να θυμάσαι πως ίσως έρθει η στιγμή να δοκιμαστείς σκληρά, πολύ σκληρότερα από όσο αξίζει σε άνθρωπο και σε γονιό και τι θα γίνει τότε; Τι θα γίνει αν το πλάσμα σου σταματήσει να είναι “τέλειο”; Τι θα γίνει αν η ζωή θελήσει εσύ αύριο να είσαι η “μαμά του Τάκη”; Ικέτιδα στα πόδια ενός ξένου;
Με τεράστιο σεβασμό στις μαμάδες του κάθε Τάκη και πάνω από όλα σε εσένα φίλη, γενναία μαμά του γενναίου σου παιδιού…
Αισθάνομαι πελώρια συγκίνηση σήμερα με αυτό το θέμα που ανακίνησε μνήμες και συναισθήματα πολλά… Είμαστε όλοι γονείς του Τάκη…
Κατερίνα»
Καλή σας ημέρα!
Πηγή: http://www.mothersblog.gr/
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2014/01/blog-post_6847.html

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ 1,2 ΔΙΣ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕT.ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!!



Την τύχη-φιάσκο της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ αναμένεται να έχει η περιβόητη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει το ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που η Τράπεζα αναζητεί ποσά που υπερβαίνουν το 1 δις ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα όμως, παρά το ότι από τις 30 Μαΐου έχει στα χέρια της πρόταση του επιχειρηματία Αρτέμη Σώρρα για αγορά μετοχών 1,171 δις ευρώ, κάνει την πάπια. Όπως ισχυρίζεται ο κ. Σώρρας το ποσό έχει κατατεθεί στην Royal Bank of Canada, με όλα τα σχετικά πιστοποιητικά. Ο κ. Σώρρας σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας αναφέρει ότι το παιχνίδι είναι στημένο και δήθεν η πρόσκληση του κ. Τουρκολιά (διευθύνοντα συμβούλου της Τράπεζας) απευθύνεται σε ιδιώτες. Υποστηρίζει ότι η Εθνική δεν έχει δώσει ποτέ μετοχές της πάνω από 5%, κανείς μέτοχός της δεν έχει πάνω από 5% εκτός του Ρότσαϊλντ και αυτό διότι εάν ένα μέτοχός της έχει ποσοστά πάνω από 5% αυτομάτως έχει διαχειριστικό έλεγχο στην Τράπεζα. «Το 12% που αντιστοιχεί στο 1,171 δις ευρώ, δεν θέλουν να το δώσουν στο Σώρρα γιατί θα ελέγξω και την Τράπεζα της Ανατολής που την έχουν κρυμμένη και ό,τι άλλη διαχείριση έχει η Εθνική Τράπεζα».


· ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΩΡΡΑ ΠΡΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: «ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΟΣΑΣΤΑΝ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ; ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ;»

· ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΤΑ ΣΩΡΡΑ!


Σώρρας: Ο κ. Τουρκολιάς ζήτησε η Τράπεζα να παραμείνει σ' ελληνικά χέρια. Λένε ότι ολόκληρη η Τράπεζα αξίζει 9,5 δις ευρώ. Η Τράπεζα όμως είναι τεράστια.

Όταν λέτε τεράστια τι εννοείτε;

Σώρρας: Δεν φαντάζεστε τι έχει! Τα πάντα: η Εθνική Τράπεζα έχει το 50% της παγκόσμιας Credit Swiss, στα Cayman Islands διατηρεί off shore Τράπεζες με πάνω από 1 εκατομμύριο λογαριασμούς με πάνω από 1 δις ο καθένας. Έχει όλη την Ευρώπη και την Τουρκία, έχει το 99% της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Έχει ρουφήξει κι έχει απορροφήσει όλες τις Τράπεζες. Ο κ. Ρότσάϊλντ ελέγχει τις Κεντρικές Τράπεζες 192 χωρών!

Ας έρθουμε όμως στο προκείμενο, στην πρόσκληση της Εθνικής για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Σώρρας: Έκανε ο κ. Τουρκολιάς πρόσκληση και είπε ότι η Τράπεζα κόπτεται να παραμείνει σε ελληνικά χέρια. Δώσαμε λοιπόν όλη την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου την ώρα που η Εθνική Τράπεζα έχει μαζέψει από μικρομετόχους ένα κεφάλαιο των 700 εκατομμυρίων. Γιατί λοιπόν δεν παίρνει το δικό μας 1 δις 200 εκατομμύρια και να προσθέσει και τα 700 εκατομμύρια που λέει ότι έχει μαζέψει ώστε να έχει μεγαλύτερη κεφαλική επάρκεια; Πίσω από την πρόσκλησή μας υπάρχει τοstatement από λογαριασμό μας στην Τράπεζα Royal Bank of Canada, «κλειδωμένο» ποσό σε δολάρια (1 δις 575 εκ. δολάρια).

Και δεν σας έχουν απαντήσει, επί της προσφοράς σας;

Σώρρας: Όχι. Θα έπρεπε να μας έχουν πάρει 500 τηλέφωνα. Έχουν όλα τα στοιχεία στη διάθεσή τους και μπορούν να τα ελέγξουν ανά πάσα στιγμή.

Και γιατί δεν απαντούν;

Σώρρας: Θεωρώ ότι έχουν παγώσει και από την πλευρά της Εθνικής και των πατρώνων τους.

Ήταν δηλαδή ένας μύθος το σύνθημα να παραμείνει σε ελληνικά χέρια η Εθνική;

Σώρρας:
Μην κοροϊδευόμαστε. Η Εθνική δεν ήταν ποτέ σε ελληνικά χέρια. Σας απαντώ λοιπόν γιατί δεν θέλουν τον Σώρρα: εάν αγοράσω μετοχές πάνω από 5% έχω δικαίωμα ελέγχου της Εθνικής. Γι' αυτό και κανένας μέτοχος μέχρι τώρα δεν έχει μετοχές 5%! Εκτός βέβαια από τους Ρότσαϊλντ που ελέγχουν όλη την Τράπεζα.

Το ποσό που βάλατε εσείς σε τι ποσοστό της Εθνικής αντιστοιχεί;

Σώρρας:
Στο 12%. Το 1 δις 175 εκατομμύρια ευρώ αντιστοιχεί στο 12% της Εθνικής Τράπεζας. Εάν λοιπόν εγώ πάρω το 12% της Εθνικής, αντιλαμβάνεστε ότι θα μπω με την ομάδα μου μέσα και θα ελέγξω και την Τράπεζα της Ανατολής που την έχουν κρυμμένη και ό,τι άλλη διαχείριση έχει η Τράπεζα. Μήπως λοιπόν η Εθνική Τράπεζα φοβάται τον Σώρρα να τον κάνει μέτοχό της; Αφού ο Σώρρας σας δίνει και παραπάνω, σας αγοράζει όλη την αξία της Τράπεζας, γιατί δεν τον δέχεστε; Ας δοκιμάσετε λοιπόν τον Σώρρα εάν έχει χρήματα ή όχι. Άρα μήπως έχει χεσμένη τη φωλιά της η Εθνική Τράπεζα; Και γι' αυτό δεν απαντάει στην προσφορά μου;

Αν θυμάμαι καλά, ο κ. Καμμένος σας είχε προκαλέσει να αγοράσετε ελληνικά ομόλογα. Τώρα κάνατε πρόταση να αγοράσετε μετοχές της Εθνικής. Τι του απαντάτε τώρα;

Σώρρας: Καλά το θυμηθήκατε. Ο Καμμένος με προκαλούσε να αγοράσω ομόλογα 100 εκατομμυρίων. Κάνω πρόσκληση στον κ. Καμμένο ή στο ΣΥΡΙΖΑ και σε όποιον άλλον θέλει, να υποστηρίξουν την πρότασή μου να αγοράσω τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας. Πού είστε κύριοι; Ο Σώρρας δίνει 1 δις 200 εκατομμύρια στην Εθνική Τράπεζα για την αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου. Πού είστε κύριε Καμμένε να στηρίξετε την πρότασή μας. Δεν είναι καλύτερο να μπει ο Σώρρας και να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Εθνική από το να του λέτε να αγοράσει 100 εκατομμύρια σκουπίδια ομόλογα;

Η Εθνική Τράπεζα φαίνεται λοιπόν να σας αντιμετωπίζει όπως και η Βουλή: έχει βάλει την πρότασή σας στο συρτάρι και δεν ασχολείται με αυτή.

Σώρρας: Εσείς το λέτε «την έχει βάλει στο συρτάρι» και είναι βαριά κουβέντα να την ακούει ο Έλληνας. Τίποτε δεν μπορεί να μπει στο συρτάρι. Η μάχη αυτή είναι σαν το σκάκι και ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτε. Όλα αυτά, είναι μια μεγάλη σπάθα που αιωρείται πάνω από το κεφάλι τους. Πώς θα μπει στο συρτάρι; «Τρέχουν» μηνύσεις που έχω κάνει σε βάρος των 300 της Βουλής και σε βάρος των Στουρνάρα-Προβόπουλου.

Εάν τελικά η Εθνική Τράπεζα αδιαφορήσει για την πρότασή σας, τι ενέργειες θα κάνετε;

Σώρρας: Η Εθνική είναι υποχρεωμένη να μου αιτιολογήσει: «δεν πήραμε εσάς κ. Σώρρα αλλά έναν άλλον Έλληνα». Να μας πει ποιος είναι!


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΩΡΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ





Προς
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ανώνυμης τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία: " ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. " .
Κοιν. : ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΑΡΤΕΜΙΟΥ ΣΩΡΡΑ , κατοίκου Πατρών
Αξιότιμοι κύριοι ,
Δια της παρούσης επιστολής μου σας εκφράζω την ρητή και υπεύθυνη βούληση μου για την συμμετοχή μου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) , ποσού 9.750.000.000 €, ως έχει κατά νόμο αποφασισθεί με την από 29-4-2013 εγκεκριμένη απόφαση της Β' επαναληπτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της τράπεζας και ειδικότερα σύμφωνα με το εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ειδικότερα σας γνωρίζω υπεύθυνα ότι ενδιαφέρομαι και είμαι σε θέση να ανταποκριθώ δια καταβολής μετρητών ( βλ. συνημμένη επιστολή της 29-5-2013 της DDMBG, με παροχή δικαιώματος άμεσης πιστοποίησης ) , στην εν γένει απόκτηση ή/την εγγραφή προς απόκτηση όλων των μετοχών ή/και δικαιωμάτων προτιμήσεως της "Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε." ή/και τίτλων παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης μετοχών της Τράπεζας (Warrants) εκδιδόμενων σύμφωνα με το ν. 3864/2010 (μετοχές, δικαιώματα προτίμησης, Warrants ) και συγκεκριμένα επιθυμώ και δύναμαι να καλύψω το σύνολο του απαιτούμενου ποσού των 1.171.000.000 € , με καταβολή μετρητών για την απόκτηση του συνόλου ( 272.960.373 ) των εκδιδόμενων νέων , άυλων , κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών στην ορισθείσα ονομαστική αξία των και όλων των επακόλουθων δικαιωμάτων , ως και πλέον αυτών , από το ΤΧΣ , όπως και όποτε μου ζητηθεί.
Είμαι στην διάθεση σας για την άμεση παροχή κάθε απαιτούμενης διευκρίνισης ή και περαιτέρω ενημέρωσης , σε οτιδήποτε μου ζητηθεί , με σκοπό την υλοποίηση της πρότασης μου και για την καλόπιστη συνδρομή μου , ως έλληνα πολίτη , στην επιδιωκόμενη ανακεφαλοποίηση , επ' ωφελεία της τράπεζας , της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας .
Αθήνα 30-5-2013 Για τον ενδιαφερόμενο
Ο πληρεξ. Δικηγόρος
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Ν. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ


Ο ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ & ΔΑΡΑΒΙΓΚΑ!


Στις 28 του Ιουνίου εκδικάζεται στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και ο γνωστός από τα τηλεοπτικά πάνελ Γιάννης Δαραβίγκας, σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα. Η κατηγορία αφορά σε «διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Για την δικαστική αυτή υπόθεση, ο κ. Σώρρας, είπε:

«Ο στόχος της σε βάρος μου μήνυσης εξυπηρετεί συγκεκριμένη σκοπιμότητα: να καταδικαστώ από το δικαστήριο ώστε να βγει πάνω από τους τριακόσιους της Βουλής η δική μου μήνυση για εσχάτη προδοσία. Θέλουν στο μικρό-πρωτόδικο δικαστήριο να καταδικαστεί ο Σώρρας ώστε να γκρεμίσουν την μεγάλη μήνυση του Σώρρα σε βάρος των 300 της Βουλής! Προσέξτε όμως, εάν ο Σώρρας αθωωθεί από την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων, τότε οι 300 της Βουλής πάνε για ... μέσα!

Θα πρέπει λοιπόν οι μηνυτές μου να αποδείξουν ότι όσα έχω πει μέχρι τώρα είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων! Δεν στηρίζονται όμως, παρά σε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», σε μια επιστολή του κ. Προβόπουλου και σε δύο site! Οι κ.κ. Γεωργιάδης-Δαραβίγκας -άκουσον άκουσον- στήριξαν τις κατηγορίες τους μόνο στην εν λόγω εφημερίδα που δημοσίευσε ότι ο Σώρρας είναι «απατεώνας» και σε δύο site! Εγώ όμως έχω ήδη μηνύσει και τον κ. Μπόμπολα και τον κ. Προβόπουλο. Καλώ όλο τον έντυπο Τύπο και τις τηλεοπτικές κάμερες να 'ρθουν στη δίκη αυτή και να την καταγράψουν. Έχω όλα τα στοιχεία στη διάθεσή τους, μέχρι και τραπεζίτες ενδέχεται να φέρω, που να τα βεβαιώνουν. Εάν με καταδικάσουν, θα μιλάμε για το μεγαλύτερο φιάσκο του αιώνα!

Ζητήσαμε και την άποψη του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μας είπε ότι θα μας κάνει δήλωση αφού πρώτα ενημερωθεί για την υπόθεση από τον δικηγόρο του.



Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΟΥΡΚΟΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ


Προσέξτε τα κυριότερα σημεία της πρόσκλησης του διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής κ. Τουρκολιά, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Απευθύνεται στο θυμικό των παραληπτών, εργαζομένων και ιδιωτών, τους αποκαλεί «εθνικάριους» και καλώντας τους σε πανστρατιά συμμετοχής, τους υπενθυμίζει ότι η Εθνική Τράπεζα είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Ελλάδος. Παρά ταύτα όμως, ο κ. Τουρκολιάς δείχνει να έχει κάνει ... γαργάρα την πρόταση Σώρρα, ο οποίος επιμένει ότι αγοράζει όλο το διαθέσιμο μερίδιο τους 12% της Εθνικής!

"Αγαπητοί Συνάδελφοι,

...Οι Μέτοχοι της Εθνικής καλούνται να εγκρίνουν την σταθερά, αταλάντευτη και ομόφωνη θέση, τουλάχιστον του συνόλου των εργαζομένων της Τράπεζας, και εξ' όσων γνωρίζω και γνωρίζετε, της πλειονότητας της κοινωνίας, για μια Εθνική διαχρονικά ισχυρή και ανεξάρτητη στην εκπλήρωση του στόχου τον οποίο επί 170 χρόνια υπηρετεί.

Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, σε διεθνές επίπεδο και κάτω από έντονο ανταγωνισμό, καλούμεθα όλοι να συστρατευτούμε στην επίτευξη της ελάχιστης συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην απαιτούμενη αύξηση. Και το όλοι δεν είναι σχήμα λόγου, όπως άλλωστε γνωρίζετε, όταν αναφέρομαι στην Εθνική.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού που είναι συναντίληψη όλων των εθνικάριων και όχι μόνο αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων Μετόχων, Πελατών, είτε είναι Καταθετικοί είτε Δανειακοί, υπάρχει και βούληση και στρατηγική.

Πολύ πρόσφατα, όλοι μας σαν αποδέκτες «ενημέρωσης», κατακλυστήκαμε από πληροφορίες που έθιγαν ή θίγουν προσωπικές αξίες, κυρίως όμως υπονομεύουν την αξιοπιστία, το κύρος, την ισχύ της Εθνικής Τράπεζας. Το σύνολο των ανυπόστατων ή και κακόβουλων αναφορών, πέραν του ότι καταρρίπτεται από τις εξελίξεις, αντιμετωπίζεται καταλλήλως. Οφείλω όμως να εστιάσω την προσοχή μου σε δύο στοιχεία που αναφέρονται στην Εθνική ως κεφάλαιο και όχι ως προς τη Διοίκησή της. Πρώτον, ουδέποτε η Εθνική αποξενώθηκε της υποχρέωσης που έχει να επιδιώξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και δεύτερον ουδέποτε εμφανίστηκε στην τρέχουσα περίοδο αρνητική κινητικότητα στον τομέα των καταθέσεων της Εθνικής. Αντίθετα, όπως γνωρίζετε, υπάρχει συνεχής ροή καταθέσεων στην Εθνική.

Σήμερα για μας, για τη Διοίκηση, το σύνολο των Εργαζομένων μας και πιστεύω και των Μετόχων μας, ο κοινός στόχος είναι ένας: να υλοποιήσουμε επιτυχώς την αναγκαία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην προγραμματιζόμενη αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

...Συστρατευόμαστε όλοι στην επίτευξη της προσπάθειας και κατά συνέπεια θα είμαστε όλοι συμμέτοχοι στο αυριανό μας όραμα.

Η ευθύνη, φυσικά, είναι της Διοίκησης αλλά η επιτυχία εξαρτάται από τον κάθε «εθνικάριο».

Δεν προσεγγίζουμε το στόχο, αντικρούοντας προβαλλόμενες αρνητικές συνέπειες για την Τράπεζα, τους Εργαζόμενους, τους Πελάτες και τους Μετόχους της, εάν δεν επιτευχθεί η αναγκαία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Προσεγγίζουμε θετικά το ζήτημα. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, θεωρούμε ότι υπάρχει, πέραν των άλλων, και μία πρόκληση για διεύρυνση της μετοχικής βάσης της Εθνικής με τη συμμετοχή στο κεφάλαιό της, πέραν των ήδη Μετόχων της και νέων Μετόχων που όμως ενστερνίζονται τη φιλοσοφία μας και τους συμβολισμούς που εκπέμπει η Εθνική Τράπεζα, που είναι ταυτόσημη με την ιστορία της χώρας.

Αλέξανδρος Τουρκολιάς
Διευθύνων Σύμβουλος"

"Ελεύθερη Ωρα, Νέοι Άνθρωποι"
ΠΗΓΗhttp://indobserver.blogspot.com/2013/06/12_16.html

http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/06/12.html

28/6/2013 Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ!!! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/06/h-ethnikh-trapeza-krybei-thn-protash-1-2-dis-swrra-gia-ayxhsh-to.html

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ "ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ" ΑΛΛΑ ΛΟΞΟΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ! ΝΕΜΕΣΙΣ

995793_1390723904516981_785694274_n.jpg
[...Το αδιέξοδο είναι κάτι περισσότερο από φανερό. Κάνει μπαμ από χιλιόμετρα. Μόνο αν αποδειχτούν αληθινά τα δισεκατομμύρια του Πατρινού μεγιστάνα ή αν κατέβουν οι Ελ στο κοσμοδρόμιο της Καλαμάτας με τόνους χρυσού στις αποσκευές τους έχουμε ελπίδες...] !!!!!!!!!!!!!
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ... ΚΙ ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΛΟΞΟΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΥΦΗ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ...ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ!!!  ΛΥΚΟΡΝΙΑ ΚΙΟΣΑΤΕ !!! ΠΑΡΑΔΩΣΤΕ ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΟΜΑΛΑ ΤΩΡΑ !!! ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ... 
..........................................................................................................................
Πιο κοντά στον μεγάλο συνασπισμό;
Δεν κτυπάνε καμπανάκια. Κοντεύουν να σπάσουν οι πολυέλαιοι στις εκκλησίες. Καμπάνες ηχούν δαιμονισμένα, προειδοποιώντας για το ανεπάντεχο:  Η Ευρώπη δεν πρόκειται να ελαφρύνει άμεσα το ελληνικό χρέος και θα πορευτούμε στο άμεσο μέλλον με ό,τι διαθέτουμε. Οι μόνοι που δεν ακούν το παραμικρό και νομίζουν ότι ο ελληνικός λαός τους ετοιμάζει αψίδα θριάμβου, είναι ο τσάρος της Οικονομίας και τα φιλαράκια του.  
Ετοιμαστείτε τώρα για την επόμενη πράξη του δράματος. Όταν οι δικοί μας θα δηλώνουν εξαπατημένοι από τους μοχθηρούς Ευρωπαίους και θα αναζητούν τι έφταιξε και ψόφησε ο γάιδαρος. Δηλαδή η μεσαία τάξη που θα πέσει μέχρις ενός, αδυνατώντας να πληρώσει τις εναπομείνασες δόσεις των νέων φόρων. 
Και να ήταν μόνο αυτό! Συζητήστε με έναν φοροτεχνικό. Θα σας πει ότι οι τελευταίοι των ελευθέρων επαγγελματιών ετοιμάζονται να δηλώσουν παραίτηση και να στείλουν εκατοντάδες χιλιάδες μηδενικές δηλώσεις στον Χάρη Θεοχάρη. 
Αλλά είπαμε! Οι Έλληνες δεν είναι υπερφορολογημένοι κι αυτά που βλέπουμε είναι εικονική πραγματικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να εξηγήσουν ποιά άλλη εναλλακτική πολιτική έχουν και σε αυτό το σημείο τα πράγματα αρχίζουν πραγματικά και γίνονται δύσκολα. 
Το αδιέξοδο είναι κάτι περισσότερο από φανερό. Κάνει μπαμ από χιλιόμετρα. Μόνο αν αποδειχτούν αληθινά τα δισεκατομμύρια του Πατρινού μεγιστάνα ή αν κατέβουν οι Ελ στο κοσμοδρόμιο της Καλαμάτας με τόνους χρυσού στις αποσκευές τους έχουμε ελπίδες.  
Στο παρασκήνιο κάποιοι επεξεργάζονται ιδέες που έχουν στόχο την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βλέπετε, τα δημοσιεύματα που ξεφύτρωσαν στα ξαφνικά σαν τα μανιτάρια δεν είναι τυχαία. Κάποιον ρόλο έχουν να παίξουν. Πιθανότατα να ενισχύσουν το σενάριο της μεγάλης συμμαχίας, με την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ ή έστω του... ευρωπαϊκού του κομματιού. 
Ανεξάρτητα απ΄ όλα αυτά, υπάρχει ένα θέμα ουσίας που σίγουρα θα απασχολήσει τους ιστορικούς του μέλλοντος: Τι ήταν εκείνο που τελικά απέτρεψε τον ελληνικό πολιτικό κόσμο να αναζητήσει μία κοινή λύση για την κοινή μας πατρίδα και αντί γι' αυτό επέλεξε να διχάσει τον λαό με την ανούσια αντιπαράθεση μνημονίου - αντιμνημονίου.  Δεν ξέρουμε αν ο μεγάλος συνασπισμός θα γίνει τελικά ή όχι. Αν πάντως γίνει, αυτό θα είναι το πραγματικό τέλος της μεταπολίτευσης. Κι ίσως μία νέα αρχή για μία χώρα που την χρειάζεται και την προσδοκά. 


Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr

Πηγή:www.capital.gr

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2014/01/miloyn-gia-megalo-synaspismo-alla-loxokoitazoyn-pros-ton-artemh-.html

O Φάρατζ τα ΈΧΩΣΕ στον προδότη Σαμαρά !!! BINTEO


«Να ονομάσετε το κόμμα σας ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή»!

BINTEO: O Φάρατζ τα ΈΧΩΣΕ στον προδότη Σαμαρά: «Να ονομάσετε το κόμμα σας ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή»!

Επιτέλους, κάποιος είπε στον Αντώνη Σαμαρά, κατάμουτρα, την ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο βρετανός ευρωβουλευτής, Νάιτζελ Φάρατζ κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο δεν έχασε την ευκαιρία να... τσαλακώσει τα success stories του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο γνωστός για τον ευθύ και....
εύστοχο λόγο του ευρωβουλευτής δεν έχασε την ευκαιρία και όταν άκουσε τον Σαμαρά να μιλάει για... κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού, πήρε τον λόγο και του είπε: «Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα. Η τρόικα κυβερνά! Το κόμμα σας ονομάζεται «Νέα Δημοκρατία», αλλά νομίζω ότι θα "πρεπε να το ονομάσετε «No Democracy» (Μη Δημοκρατία), διότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό ξένη κατοχή!»

Όλα τα λεφτά είναι το... ενοχλημένο βλέμμα του Σαμαρά που δεν έχει συνηθίσει να ακούει αλήθειες!

"Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά για την ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας της Ε.Ε, φαντάζομαι θα είναι χιλιάδες τώρα στους δρόμους της Αθήνας και θα πανηγυρίζουν. Δεν έχει, βέβαια, σημασία που η ανεργία έχει φτάσει το 30%, η ανεργία στους νέους αγγίζει το 60%, ότι το νεοναζιστικό κόμμα ανεβαίνει, ότι έγινε τρομοκρατικό χτύπημα στη γερμανική πρεσβεία. Μην ανησυχείτε για αυτά γιατί... ήταν επιτυχία" είπε ο Φάρατζ αρχικά για να προσθέσει:

«Έρχεστε εδώ κ. Σαμαρά και μας λέτε ότι εκπροσωπείτε την σταθερή θέληση του ελληνικού λαού. Συγγνώμη που σας το αποκαλύπτω, κ. Σαμαρά, αλλά δεν κάνετε εσείς κουμάντο στην Ελλάδα, έχετε χάσει τον έλεγχο. Και προτείνω να μετονομάσετε το κόμμα σας από Νέα Δημοκρατία σε ΚΑΘΟΛΟΥ Δημοκρατία. Γιατί αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι υπό ξένη κατοχή. Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόφαση, έχετε παραδώσει τη Δημοκρατία, αυτό που η χώρα σας εφηύρε! Δεν μπορείτε καν να παραδεχτείτε ότι ήταν λάθος που μπήκατε στο ευρώ, γιατί ο κ. Παπανδρέου το έκανε αυτό. Μάλιστα, ζήτησε και δημοψήφισμα. Και μέσα σε 48 ώρες η ανίερη συμμαχία που κάνει κομάντο στην Ε.Ε. τον είχε απομακρύνει και τον είχε αντικαταστήσει από έναν πρώην υπάλληλο της Goldman Sachs-μαριονέτα. Τώρα σας κάνουν κουμάντο οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλες τράπεζες και οι μεγάλοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα καταρρίψουν τον μύθο ότι όλα αυτά ήταν αναπόφευκτα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:



ΠΗΓΗ

Protest at Greek presidency's inauguration - Brussels 2014





http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2014/01/binteo-o-faratz-ta-ehwse-ston-prodoth-samara.html

ΘΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ! Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (ΣΚΟΥΠΙΔΙ) ΕΓΙΝΕ...ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ ΒΟΘΡΟΔΕΚΤΗΣ;...

 
"Θάφτηκε" από τα ΜΜΕ η επίθεση με σκ@τ@ εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη;...
Φήμες για 70χρόνη που πέταξε κεσεδάκι με σκ@τ@ στον υπουργό υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, κυκλοφορούν από το πρωί στα social media. Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν...
το περιστατικό με σχετικές αναφορές, τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter, συμπληρώνοντας ότι το περιστατικό «θάφτηκε» από το σύνολο των ΜΜΕ! 
Σημειώνεται ότι η επίθεση στον υπουργό υγείας έγινε κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο "Αγία Όλγα" την ώρα που τα Μέσα μιλούσαν για "μικρής έντασης επεισόδια"!...
enimerosi24.gr
nonews-news






 
 
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2014/01/thafthke-apo-ta-mme-o-gewrgiadhs-skoypidi-egine-ahortagos-bothro.html

ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ

1488187_1471361986424047_586893395_n.jpg
Οι συνέλληνές μας και πατριώτες μου,Δημήτριος και Διονύσιος Δημητρακόπουλος Μαίανδρος και Διόνιος ), Γιώργος Νερούλιας και Παναγιώτης Βουτσιώτης, ,κατόπιν συζητήσεων λόγω των άκαρπων προσπαθειών προς τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας,πήραν την πρωτοβουλία να επέμβουν ως ενεργοί πολίτες με έγγραφη αίτηση πλέον προς τον Δήμο τους,ώστε να συζητηθεί το θέμα της προσφοράς του Αρτέμη Σώρρα!




ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ 14/01/2014

ΑΙΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Αξιότιμοι κύριοι

  • Την ώρα που έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία χιλιάδες Έλληνες συνέπια της οικονομικής κρίσης, για την οποία δεν ευθύνονται.

  • Την ώρα που η ανεργία καλπάζει κι έχουμε μείωση σε μισθούς και συντάξεις.

  • Την ώρα που κλείνουν μικρομεσαίες αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις.

  • Την ώρα που τα παράνομα χαράτσια έρχονται το ένα μετά το άλλο και έχουν εξουθενώσει οικονομικά τους πάντες, ενώ παράλληλα ανακοινώνονται και νέοι παράλογοι φόροι.

  • Την ώρα που η εφορεία κατάσχει μισθούς και συντάξεις από τραπεζικούς λογαριασμούς οδηγώντας στην απελπισία χιλιάδες συμπολίτες μας.

  • Την ώρα που οι τράπεζες ετοιμάζονται για μαζικές παράνομες κατασχέσεις κατοικιών καθώς και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

  • Την ώρα που ηλικιωμένοι κι ανήμποροι οδηγούνται στην επαιτεία και στα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε.

  • Την ώρα που γονείς δεν έχουν να δώσουν το καθημερινό γάλα στα παιδιά τους και μαθητές λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία.

  • Την ώρα που ασθενείς δεν έχουν να αγοράσουν τα φάρμακα που τους κρατούν στην ζωή κι αργοσβήνουν αβοήθητοι και εγκαταλελειμμένοι.

Αυτήν την ΩΡΑ, σας καλούμε να εξετάσετε την πρόταση του ΕΛΛΗΝΑ επενδυτή κ. ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ και του συμβουλευτικού οργανισμού E.N.D.(EndNationalDept) που αφορά την άτοκη χρηματοδότηση έργων, από τα οικονομικά προγράμματα του Ο.Η.Ε. τόσο ανταποδοτικής όσο και κοινωφελούς φύσεως.

Καθώς επίσης και την εξόφληση των κόκκινων δανείων όλων των δημοτών, την ευνοϊκή ρύθμιση των επαγγελματικών δανείων, την ενίσχυση απόρων οικογενειών και πολλών πολλών άλλων ευεργετημάτων, όπως των θέσεων εργασίας, που θα προκύψουν από την εκτέλεση και την λειτουργία των έργων.

Εσείς κύριε Δήμαρχε τα γνωρίζεται πολύ καλά όλα αυτά, μετά την ενδελεχή επί τρίωρον ανάλυση, που σας έγινε από τον εκπρόσωπο του οργανισμού κ. Ιωάννη Καλογερόπουλο προ διμήνου στο γραφείο σας, και από την κατάθεση του πλήρους φακέλου της πρότασης χρηματοδότης του οργανισμού, που σας παρεδόθη.

...................................



Ακόμη σας υπενθυμίζουμε ότι προ δύο ετών εσείς όλοι, οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι, ψηφήσατε μια παρόμοια πρόταση που ήρθε στον δήμο σας, και δώσατε την εξουσιοδότηση στον Δήμαρχο και μάλιστα με συγκριμένη υπόδειξη ξένης χρηματοδοτικής ιδιωτικής εταιρείας, που ηγείτο ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας Τόνυ Μπλερ, και την οποία εκπροσωπούσε στην Ελλάδα, κάποιος Γιάννης Δράκος.

Η συγκεκριμένη εταιρεία η οποία δεν διέθετε δικά της κεφάλαια, όμως γνωρίζοντας το πεντηκονταετές άτοκο πρόγραμμα του Ο.Η.Ε. που σας αναφέρουμε παραπάνω, προσπάθησε ουσιαστικά να σας (μας) εξαπατήσει προς ίδιον όφελος, εκμεταλλευόμενη την οικονομική ανάγκη των Δήμων και την άγνοια των Δημάρχων, για την ύπαρξη των συγκεκριμένων ανθρωπιστικών προγραμμάτων του οργανισμού.

Για αυτόν τον λόγο είχε προσεγγίσει πολλούς δήμους ανά την Ελλάδα όταν έγιναν ''Καλλικρατικοί'' όπως και τον όμορο Δημητσαίνης Κρεστένης, και τον δικό μας, αλλά δεν κατάφερε εν τέλει να πραγματοποιήσει καμία εντολή Δημάρχου, από όσες ανέλαβε να υλοποιήσει, για πολλούς λόγους, και κυρίως, διότι δεν διέθετε τις απαιτούμενες προς τούτο εγγυήσεις.

Τότε όμως κανένας σας δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει ή και να ερευνήσει ακόμη ως όφειλε, το καταστατικό και τις πραγματικές δυνατότητες της εταιρείας, από πού θα αντλούσε κεφάλαια, τους όρους, τις εγγυήσεις και τις ενδεχόμενες δεσμεύσεις που απαιτούσε μια τέτοια δανειακή σύμβαση συνεργασίας από τον Δήμο, κι ουσιαστικά από όλους εμάς τους Δημότες.

........................



Και φυσικά ούτε το ανθελληνικό κράτος με το υπουργείο Εσωτερικών, ενδιαφέρθηκε να προειδοποιήσει τους Δημάρχους για την δράση της ξένης και πιθανόν σκοτεινών συμφερόντων εταιρείας, και να τους προστατεύσει ως όφειλε και όπως έπραξε τώρα με την υπ αριθμόν ... ... ... επιστολή του που απέστειλε ο υπουργός Μηχελάκης, προς όλους τους Δήμους, επιστολή την οποία και σας επισυνάπτουμε.

Επιπροσθέτως και συν τοις άλλοις, σας επισυνάπτουμε και το από 13/12/2013 προεδρικό διάταγμα υπ αριθμόν 169 το οποίο καταργεί τον νόμο του 256/1984 και καθορίζει τον νέο τρόπο χρηματοδότησης των Δήμων, ΟΤΑ και λοιπών οργανισμών, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το ανθελληνικό κράτος των παράνομων μνημονίων γνωρίζοντας μέσω της υπηρεσίας ''Διαύγεια'' του υπουργείου, τους δήμους οι οποίοι έχουν ήδη υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τον Έλληνα Αρτέμιο Σώρρα, για την άτοκη πεντηκονταετή και άνευ δεσμεύσεων από την πλευρά των Δήμων χρηματοδότηση, θορυβημένο προέβη και στην ανωτέρω απόφαση.

Τονίζουμε δε ότι το Τ.Π.Δ. δεν είναι κάποιος κρατικός φορέας όπως ίσως μερικοί να πιστεύετε, αλλά παράρτημα της Εθνικής Τράπεζας, η οποία είναι ιδιωτική και μόνον επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1841, όπως από το καταστατικό της προκύπτει το οποίο μάλιστα, απαγορεύει τον έλεγχό της από το Ελληνικό κράτος, στο οποίο ουδέποτε έχει πληρώσει φόρους.

Μία και μόνο απλή αντιπαράθεση, των όρων και των προνομίων που προκύπτουν από τις δύο -ή περισσοτέρων

...................................



που ενδεχομένως υπάρχουν- προτάσεων δανειακών συμβάσεων που προτείνονται στους Δήμους -και στον δικό μας Δήμο Αρχαίων Ολυμπίων- ήτοι , της πρώτης του Ο.Η.Ε. μέσω του Αρτεμίου Σώρρα και του συμβουλευτικού Οργανισμού ΕΙ-ΕΝD, και της άλλης του Τ.Π.Δ. μπορείτε μόνοι σας οι δημοτικοί σύμβουλοι να μελετήσετε, να αξιολογήσετε, και να πάρετε υπεύθυνη θέση.

Για την καλύτερη, νηφαλιότερη και ασφαλέστερη από πλευράς σας απόφαση, σας ενημερώνουμε και σας προτείνουμε να πράξετε κάτι ανάλογο με τον Δήμο Ιεράπετρας, που με πρωτοβουλία του Δημάρχου, συνέστησε πενταμελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων και τους ανέθεσαν τον διεξοδικό έλεγχο της πρότασης -το πόρισμα της το οποίο επίσης σας επισυνάπτουμε- και ''σας λύνει τα χέρια'' να αποφασίσετε θετικά.



Ως πολίτες - δημότες κι ως έχοντες έννομο συμφέρων, σας ζητούμε να εξετάσετε την πρώτη εκ των ανωτέρω πρόταση του Αρτέμη Σώρρα και του οργανισμού ΕΙ-ΕΝDπου σας έχει προταθεί με πλήρη φάκελο από τις 14/11/13 και την οποία υποστηρίζουμε.

Σας επισημαίνουμε όμως στον, και στην, κάθε σύμβουλο ξεχωριστά ότι: την όποια απόφασή σας απαιτούμε να ακολουθείται από το σκεπτικό της, και πως σε περίπτωση αρνητικής τοιαύτης, κι επειδή δεν θα τύχουμε εμείς κι οι οικογένειές μας των προνομίων, των ευεργετημάτων και των οικονομικών ωφελειών που φαίνεται να προκύπτουν από μία τέτοια συνεργασία,επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας.

.......................



Συνημμένα

  1. Έγγραφο Μιχελάκη προς Δήμους (σελ. 2)
  2. Έγγραφο απάντησης της βουλής προς Δήμος (σελ. 7 )
  3. Έγγραφο επιτροπής Δήμου Ιεράπετρας (σελ. 4)
  4. Έγγραφο χρηματοδότησης Παρακαταθηκών και Δανείων(σελ. 7)
  5. Έγγραφο Δήμου Ανδρίτσαινας- Κρέστενας (σελ. 3)
  6. Έγγραφο υπουργείου οικονομικών αναγνώρισης ποσού δωρεάς (σελ. 2)
  7. Έγγραφο Ιεράς Συνόδου αναγνώρισης μετοχής Τράπεζας Ανατολής (σελ. 1)
  8. Έγγραφο αθωωτικής δικαστικής απόφασης Α. Σώρρα Μ. Λαμπράκη (σελ. 2)
  9. Έγγραφο φωτογραφιών βράβευσης Α. Σώρρα κι εκπρόσωπων ΕΙ- ΕΝD ως ευεργετών και Α. Σώρρα με τον οικονομικό δ/ντή του Ο.Η.Ε. Ν. Οσόριο.
  10. Έγγραφα με λίστες ονομάτων δημοτών που ζητούν την εξέταση της αίτησης χρηματοδότησης από τον Ο.Η.Ε. μέσω των εγγυήσεων του Αρτέμη Σώρρα και τον συμβουλευτικό οργανισμό ΕΙ-ΕΝD (σελ. 5 υπογραφές 65)

Επιφυλασσόμεθα να προσκομίσουμε και να επισυνάψουμε όσες ακόμη υπογραφές συναχθούν έως και την ημερομηνία συζητήσεως του θέματος από το συμβούλιο

.....................................



ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ



Α/Α
ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ
ΑΡ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ



http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2014/01/dhmotes-ths-arhaias-olympias-katethesan-aithsh-na-exetastei-h-pr.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters