Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Και τα πετρέλαια «μαζί τα φάγαμε»;;; Το «πεδίο Levantine», οι Τράπεζες, οι Στουρνάρες και οι ... Πάγκαλοι!!!



Λάζαρος Ελευθεριάδης
Ένα τεράστιο παιχνίδι τρισεκατομυρίων ευρώ για το οποίο ο Σόιμπλε τράβηξε το αυτί του Στουρνάρα και τον ... στεναχώρησε!!!

Τις εκτιμήσεις της, για την ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτίως της Κρήτης, αξίας έως και 427 δισ. ευρώ, με υπολογιζόμενο καθαρό όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 214 δισ. ευρώ ή 107% του ΑΕΠ, αναφέρει σε έκθεσή της η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, τοποθετώντας μία, ίσως την σημαντικότερη, παράμετρο στην “υπόθεση” του Ελληνικού χρέους.

Η έκθεση της γερμανικής τράπεζας επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη προβεί σε προκαταρκτικές σεισμολογικές έρευνες, και τα πρώτα πορίσματα αναμένονται στα μέσα του 2013.

Η Deutsche Bank αναφέρει ότι τα έσοδα θα αρχίσουν να τρέχουν σε μια περίοδο από 8 έως 10 χρόνια, δηλαδή από το έτος 2020 ή το 2022, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας (USGS), και ότι τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης είναι ανάλογα με αυτά του «πεδίου Levantine», τα οποία υπολογίζονται από την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) σε 15 τρισ. κυβικά μέτρα.

Είναι αξιοπερίεργο το “timing”, δηλαδή ο χρόνος, της δημοσιοποίησης αυτής της εκτίμησης της Deutsche Bank, πολύ δε περισσότερο η χρονική τοποθέτηση των ωφελημάτων από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων στην περιοχή Νοτίως της Κρήτης, σημειώνω ότι (απλά !!!) συμπίπτει με την επίτευξη της “βιωσιμότητας” του Ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ το έτος 2020.
Αποκαλύπτεται πλέον σε ολόκληρη την μεγαλοπρέπειά του, η στόχευση του καλοστημένου “σχεδίου” υποδούλωσης της Ελλάδος, και το “πλιάτσικο” στο οποίο την εξέθεσαν παρόμοιοι σχεδιασμοί, Τραπεζικών συμφερόντων, μεγάλων κερδοσκοπικών Founds, Εθνικών συμφερόντων και βέβαια ευρύτεροι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί ισχυρών ανταγωνιστικών συμφερόντων.

Βέβαια το να προκαλέσεις τις θεωρητικές “ανησυχίες” του κάθε επιστήμονα-οικονομολόγου ανά τον πλανήτη, είναι εύκολο, και συγχρόνως να επιβάλλεις συστηματικά και μεθοδευμένα ένα σχέδιο υποδούλωσης και κατοχής μιάς χώρας. Να καθιστάς μια χώρα υποτελή με χρήση οικονομικών μέσων και με τους “εφιάλτες” πολιτικούς της, με μοναδικό σκοπό την “κλοπή” του πλούτου της, είτε αυτός είναι ορυκτός πλούτος, είτε είναι πλούτος ο οποίος πηγάζει εκ της γεωπολιτικής θέσης της, είτε έμμεσα συναγόμενος “πλούτος”, υπό την επίφαση και την “φτηνή” δικαιολογία της “σωτηρίας” της.

Παρακάτω παραθέτω αυτά τα οποία, οι ανά τον κόσμο οικονομολόγοι πιστεύουν γενικά για το εσωτερικό χρέος μιάς χώρας, και το εξωτερικό χρέος αυτής.
Υπάρχουν διαφορετικές “σχολές σκέψης” σχετικά με τα ελλείμματα. Πολλοί οικονομολόγοι, κυρίως εκείνοι οι οποίοι κατά την “κεϋνσιανή” σχολή, πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να μειώσουν τα ελλείμματα σε περιόδους ύφεσης και περιόδους υψηλής ανεργίας για να αντισταθμίσουν την έλλειψη της ιδιωτικής ζήτησης στην οικονομία.

Και πώς θα πρέπει μόνο σε περιόδους πλήρους απασχόλησης και ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης οι κυβερνήσεις να εργαστούν για την εξισορρόπηση του προϋπολογισμού των.

Η αύξηση του δημόσιου χρέους κατά τη διάρκεια μιας ύφεσης μπορεί να τονώσει την οικονομία (ενώ σε περιόδους υψηλού ΑΕΠ, τα ελλείμματα μπορεί να είναι ένας σοβαρός παράγοντας ο οποίος συμβάλλει στην αύξηση του πληθωρισμού).
Πολλοί οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι τα πακέτα “κινήτρων” τα οποία θεσπίστηκαν σε όλο τον κόσμο μετά την οικονομική κρίση του 2007, έχουν “υποβαθμίσει” την σοβαρή πιθανότητα εμφάνισης μιάς νέας "Μεγάλης Ύφεσης".
Αρκετοί όμως οικονομολόγοι από την άλλη πλευρά υποστηρίζουν ότι το πιο σημαντικό ζήτημα είναι, να μειωθεί το έλλειμμα με την περικοπή των φόρων και των κρατικών δαπανών.

Ενώ κατά την έναρξη της “κρίσης” οι ηγέτες του κόσμου φαίνονταν να προσκολλούνται σε κεϋνσιανές οικονομικές θεωρίες, με τεράστια πακέτα στήριξης σε πολλές χώρες, από τις αρχές του 2010, οι συμμετέχοντες πολιτικοί άρχισαν πλέον να επικεντρώνονται στα αυξανόμενα επίπεδα χρέους και να ζητούν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.

Εξ αιτίας του γεγονότος ότι η αναταραχή στην αγορά πυροδοτήθηκε από τα δημόσια ελλείμματα των χωρών της ζώνης του ευρώ, στην Ελλάδα ειδικότερα, και αργότερα το 2011 στην Ιταλία και στην Πορτογαλία.

Την περίοδο 2005-2009 η οικονομική κρίση και οι λάθος πολιτικές επιλογές, οδήγησαν σε δραματική αύξηση των δημοσίων ελλειμμάτων σε πολλές προηγμένες οικονομίες, με πολλές από αυτές να βιώνουν υψηλότερα επίπεδα του χρέους τους μετά από το Β `Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στα τεράστια προγράμματα κινήτρων σε χώρες σε όλο τον κόσμο, με τα οποία, εκτός από τις διασώσεις των κυβερνήσεων, οι οποίες εφαρμόστηκαν με recapitalizations (ανακεφαλαιοποιήσεις-τροφοδότηση των Τραπεζών με δανεικά κεφάλαια του Δημοσίου), με εξαγορές και συγχωνεύσεις των τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ένας άλλος παράγοντας, σύμφωνα με μερίδα οικονομολόγων, ο οποίος συμβάλλει στα υψηλότερα ελλείμματα ήταν η μείωση των φορολογικών εσόδων.

Πρόσφατα, το ΔΝΤ έχει, ωστόσο, επισημάνει ορισμένα σημάδια ανάκαμψης, με τη μείωση του δημόσιου χρέους και των ελλειμμάτων ωθούμενα από την οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη των κρατικών εσόδων σε πολλές προηγμένες οικονομίες.

Η βασική δημοσιονομική προτεραιότητα, όπως το ΔΝΤ έχει δηλώσει, είναι η ενίσχυση της μεσοπρόθεσμης βιωσιμότητας του χρέους στις ανεπτυγμένες χώρες, ενώ στις αναδυόμενες και στίς οικονομίες χαμηλού εισοδήματος - όπου η ανάκαμψη έρχεται πιο γρήγορα - θα πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρότερη δημοσιονομική πολιτική αναλόγως.

Κατά την περίοδο 2009-2012, στίς χώρες οι οποίες κατέγραψαν τα υψηλότερα ελλείμματα περιλαμβάνονται η Ιρλανδία, η Ελλάδα, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε αυτόν τον οικονομικό “παράδεισο”, στην χώρα της ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΟΣ, στην χώρα μας, σε ότι αφορά τον δανεισμό των κυβερνήσεων και των εγχώριων Τραπεζικών ιδρυμάτων, με “εγγυημένο” αποτέλεσμα, δηλαδή το πλήρως εξασφαλισμένο “κέρδος” στο μεγάλο χρηματηστηριακό κεφάλαιο, κάποιοι πολιτικοί μας προτίμησαν την “συμμαχία” με τους πιστωτές και όχι με τον Ελληνικό λαό.
Εξ ού και η “ατάκα” του Υπουργού των Οικονομικών της Ελλάδος στην τελευταία ερώτηση της συνέτευξής του, στον κ. Αλέξη Παπαχελά: “Πέστε μια ανθρώπινη στιγμή που απογοητευθήκατε κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως υπουργός Οικονομικών;” και η αφοπλιστική απάντηση του κ. Στουρνάρα :

“Στενοχωρήθηκα…όταν με πήρε ξαφνικά στο τηλέφωνο ο Σόιμπλε και με μάλωσε επειδή είπα στη Βουλή για την επιμήκυνση του χρέους.
Αυτό δεν έπρεπε να το πεις μου είπε. Εκεί λύγισα”.!!! (σ.σ.Τα σχόλια περιττεύουν !!!)

Όμως δεν πρέπει να λησμονούμε ότι αποτελούμε τον στόχο αισχρής και στυγνής εκμετάλλευσης ώς χώρα, ώς λαός, εάν αναλογισθούμε τις προσπάθειες του ξένου και ντόπιου οικονομικο-πολιτικού προσωπικού, μιάς “κάστας” ανθρώπων, απάτριδων, να εξασφαλίσουν την “προμήθειά” τους, ξεπουλώντας την “περιουσία” του Έλληνα πολίτη.

Όταν Κρατικά και ιδιωτικά funds από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους δεκάδες δισ. Δολάρια, είναι “πρόθυμα” να έλθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, σε τράπεζες, σε λιμάνια, σε ξενοδοχεία, σε ακίνητα, σε πετρέλαια, φυσικό αέριο και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και σε άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Δεν πρέπει να έχουμε “κοντή μνήμη” σε γεγονότα όπως αυτά στίς 11 Ιανουαρίου 2012 ημέρα Τετάρτη, κατά τα οποία, στις αίθουσες ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Λαγονήσι, 24 μεγάλοι κρατικοί και ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίοι συνόδευαν τον υπουργό Εξωτερικών σεΐχη Αμπντάλα μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχαγιάν στην επίσκεψή του στην Ελλάδα, είχαν επαφές με περίπου 300 στελέχη ελληνικών επιχειρήσεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες διαφόρων μορφών όπως : συμμετοχές στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, εξαγορές ελληνικών επιχειρήσεων και δημιουργία μικτών ελληνοαραβικών επιχειρήσεων.

Παράλληλα, στίς τότε διαδοχικές συναντήσεις του Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου με τον Αμπντάλα μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχαγιάν και τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Mανιάτη, εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον των ΗΑΕ να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στην ενέργεια και στις έρευνες για πετρέλαιο και αέριο στην Ελλάδα.Και όλα αυτά τον Ιανουάριο του 2011.Το αποτέλεσμα αυτών των επαφών και τα deals ουδέποτε ανακοινώθηκαν ή δημοσιοποιήθηκαν.Προφανώς οι "επενδυτές" θέλουν να αγοράσουν "φτηνά" και χωρίς πολύ-πολύ "θόρυβο" !!!

Από ελληνικής πλευράς στο Λαγονήσι είχαν παρευρεθεί σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη των προς ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων, ενώ από τον ιδιωτικό τομέα βρέθηκαν στελέχη κατασκευαστικών εταιρειών που θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στην κατασκευαστική αγορά των χωρών του Κόλπου, βιομηχανιών τροφίμων, αλλά και φαρμακευτικών εταιρειών που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις εξαγωγικές τους δραστηριότητες στις χώρες αυτές.

ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!

Στο στόχαστρο των σεΐχηδων ήταν και είναι, και οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες λόγω του δικτύου των καταστημάτων τους στα Βαλκάνια αποτελούν έναν ισχυρό πόλο έλξης για τα αραβικά κεφάλαια.

Δεν είναι τυχαίο βέβαια, ότι, στους ομίλους οι οποίοι συμμετείχαν στο φόρουμ της Τετάρτης, συμπεριλαμβάνονται δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΑΕ, η Abu Dhabi Commercial Bank και η Mashrek Bank.

Σαφές όσο και οφθαλμοφανές, είναι, και το ενδιαφέρον των σεΐχηδων για τις αποκρατικοποιήσεις στα Ελληνικά Πετρέλαια και στη ΔΕΠΑ.!!!

Στο φόρουμ της Τετάρτης στο Λαγονήσι, συμμετείχαν η Dana Gas, μία από τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής φυσικού αερίου, η International Petroleum Investment Company και η Abu Dahbi National Oil Company η οποία δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα των πετρελαιοειδών και του φυσικού αερίου.

Τον περασμένο μήνα, το Ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι είχε λάβει οκτώ προσφορές από 11 εγχώριες και ξένες εταιρείες για τα δικαιώματα εξερεύνησης υδρογονανθράκων.

Προκαταρκτικές εκτιμήσεις οι οποίες έγιναν από εμπειρογνώμονες στούς οποίους ανατέθηκε από το Ελληνικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, δείχνουν ένα δυναμικό 22 δισεκατομμυρίων βαρελιών στο Ιόνιο Πέλαγος στα ανοικτά των ακτών της δυτικής Ελλάδας και περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια βαρέλια στο Βόρειο Αιγαίο.
Η περιοχή νότια της Κρήτης φέρεται ότι είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, ενώ η Ανατολική Μεσόγειος, ιδιαίτερα η περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη, την Κύπρο και την Ρόδο, πιστεύεται ότι είναι η θέση του μεγαλύτερου αποθέματος πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ωστόσο, η Ελλάδα μέχρι σήμερα, είναι μία από τις λιγότερο διερευνηθείσες χώρες στην Ευρώπη όσον αφορά την έρευνα για τα ορυκτά καύσιμα.

«Η Ελλάδα έχει μια από τις μεγαλύτερες δυνατότητες διύλισης πετρελαίου στην περιοχή των Βαλκανίων, καθώς είναι και μία από τα πιο ενδιαφέρουσες στρατηγικά και γεωπολιτικά, περιοχές της Ευρώπης.

Με μια άψογη ναυτιλιακή βιομηχανία η οποία μπορεί να τροφοδοτήσει πραγματικά την Ευρώπη με φυσικό αέριο», δήλωσε η κ. Χρύσα Τσουράκη, μία από τους διοργανωτές της κυπριακή-ελληνικής “Oil & Gas” Συνόδου Κορυφής στη Λάρνακα τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, την Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) στη θάλασσα ανάμεσα στην Κρήτη, η Κύπρος, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, υπάρχουν περίπου 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, φυσικού αερίου και πετρελαίου τα οποία περιμένουν να εξαχθούν.

Η Ελλάδα δαπανά σήμερα περίπου το 5% (τοις εκατό) του ΑΕΠ της, στις εισαγωγές πετρελαίου.

Άς επανέλθουμε όμως στην έκθεση της D.B. η οποία δημοσιοποιήται τώρα, ενώ στίς Wed Oct 3, 2012 1:13pm BST το πρακτορείο Reuters δημοσιεύει άρθρο των Oleg Vukmanovic and Stephen Jewkes στο οποίο αναφέρει ακριβώς τα ίδια με την έκθεση της D.B. Παραθέτω τό άρθρο :

LONDON/MILAN, Oct 3 (Reuters) - Offshore natural gas could dramatically change Greece`s fortunes, should early estimates of $600 billion worth of reserves be confirmed, according to a study presented to Prime Minister Antonis Samaras in June and seen by Reuters.
The study, collating existing scientific data, says that geological similarities indicate that reserves offshore Crete may match the prolific Levantine Basin where recent Israeli and Cypriot discoveries are clustered.
It points to strategically significant reserves in Greek waters south of Crete in the range of 3.5 trillion cubic meters (Tcm), enough to cover over six years of EU gas demand, and the equivalent of about 1.5 billion barrels of oil.
While it will take years to explore and develop any offshore gas sector, Greece has launched a licensing round and has commissioned a seismic survey company to pin down the extent of hydrocarbon deposits. The results are expected in mid-2013.
Presenting their findings, study authors Antonis Foscolos, Elias Konofagos and Nikos Lygeros said they expected the reserves to generate $599 billion in state earnings over 25 years.
"We feel this is a very conservative figure," Konofagos, whose Athens-based company Flow Energy informally advises the government on energy strategy, told Reuters.
Foscolos, professor emeritus at the Technical University of Crete and the Canadian Geological Survey, said that subsea methane emissions and the presence of gas hydrate mounds on the seabed indicate the presence of large reservoirs.
Another study published in the Journal of Environmental Science and Engineering in June estimated that Greece had 4 Tcm of gas and a further 3 billion barrels of crude oil.

Η μετάφρασή του :

ΛΟΝΔΙΝΟ / MILAN, Οκτ 3 (Reuters) - Το υπεράκτιο φυσικό αέριο θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά την τύχη της Ελλάδας, θα πρέπει όμως η πρώιμη εκτίμηση των $ 600 δισ. από τα αποθεματικά να επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με μια μελέτη η οποία παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά τον Ιούνιο και έλαβε γνώση το Reuters.
Η μελέτη, βάσει των διαθέσιμων επιστημονικών στοιχείων, λέει ότι οι γεωλογικές ομοιότητες δείχνουν ότι τα αποθέματα στίς υπεράκτιες περιοχές της Κρήτης μπορεί να ταιριάζουν με αυτά της πληθωρικής Λεβαντίνης, όπου είναι συγκεντρωμένες οι τελευταίες ανακαλυψεις του Ισραήλ και της Κύπρου.
Επισημαίνει στρατηγικά σημαντικά αποθέματα σε ελληνικά χωρικά ύδατα νότια της Κρήτης στην περιοχή των 3,5 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (TCM), αρκετή για να καλύψει πάνω από έξι χρόνια την συνολική ζήτηση φυσικού αερίου στην ΕΕ, και το ισοδύναμο περίπου των 1,5 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου.
Αν και θα χρειαστούν χρόνια για να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν οποιονδήποτε υπεράκτιο τομέα του φυσικού αερίου, η Ελλάδα έχει ξεκινήσει ένα γύρο αδειοδότησης και έχει αναθέσει σεισμική έρευνα σε εταιρείες για να προσδιορίσουν την έκταση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.
Τα αποτελέσματα αναμένονται στα μέσα του-2013.
Παρουσιάζοντας τα ευρήματά τους, οι συγγραφείς της μελέτης Αντώνης Φώσκολος, Ηλίας Κονοφάγος, Νίκος Λυγερός, είπαν ότι τα αποθέματα αναμένεται να δημιουργήσουν κέρδη της τάξης των 599 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο κράτος σε πάνω από 25 χρόνια.
"Αισθανόμαστε ότι αυτό είναι μια πολύ συντηρητική εκτίμηση," δήλωσε ο κ. Η. Κονοφάγος, του οποίου η εταιρεία ενέργειας εδρεύει στην Αθήνα και συμβουλεύει άτυπα την κυβέρνηση για την ενεργειακή στρατηγική, δήλωσε στο Reuters.
Ο κ. Α. Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο Καναδικό Τμήμα Γεωλογικών Ερευνών, δήλωσε ότι οι εκπομπές μεθανίου υποθαλάσσια και η παρουσία του ένυδρου αέριου στο βυθό της θάλασσας δείχνουν την παρουσία μεγάλων δεξαμενών-κοιτασμάτων.
Μια άλλη μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Environmental Science and Engineering τον Ιούνιο του 2012, εκτιμά ότι η Ελλάδα είχε 4 Tcm φυσικού αερίου και επιπλέον 3 δις βαρέλια αργού πετρελαίου.

Ανεξαρτήτως των εκτιμήσεων του ύψους των ποσοτήτων και της “αξίας” των, του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος, ένα είναι πλέον το βέβαιον, ότι αυτά τα στοιχεία υπήρχαν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, υπήρχαν και τότε όταν, ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός της χώρας, ο ΓΑΠ και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του Θ. Πάγκαλος, προσπαθούσαν να πείσουν τον Ελληνικό λαό, και τους βο(υ)λευτές τους, εντός της Βουλής των Ελλήνων, ότι δεν υπάρχει “σταγόνα” πετρελαίου στην Ελληνική Επικράτεια.

Αυτούς τους κυρίους σήμερα τούς ταίζει και τούς συντηρεί ο Ελληνικός λαός δια της βο(υ)λευτικής τους αποζημίωσης ώς “ΕΘΝΟΣΩΤΉΡΕΣ”.

Συνεχίζουμε να πληρώνουμε αυτούς και τούς κηπουρούς τους, τα "τσανάκια" τους, και τα λογής λαμόγια της αυλής τους.

Μέχρι πότε ;;;


http://www.triklopodia.com/2012/12/triklopodia-levantine.html


ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ;



Γιατί ο θειικός χαλκός, - ένα γνωστό ζιζανιοκτόνο, μυκητοκτόνο και φυτοφάρμακο - χρησιμοποιείται σε παρασκευάσματα για βρέφη; Και γιατί επιδεικνύεται υπερήφανα στις ετικέτες προϊόντων ως θρεπτικό συστατικό;
Χρησιμοποιούνται για να σκοτώσουν το μύκητα απο τα υδρόβια φυτά και τις ρίζες των φυτών, τις παρασιτικές λοιμώξεις στα ψάρια και σαλιγκάρια ενυδρείου, καθώς φύκια και βακτηρίδια όπως το Escherichia coli, ο θειικός χαλκός ακούγεται μετά βίας κατάλληλος για ανθρώπινη κατανάλωση, πόσο λιγότερο για τα βρέφη.
Πράγματι, τα βρέφη πολύ συχνά αντιμετωπίζονται ως «μικροσκοπικοί ενήλικοι» από την άποψη των τοξικολογικών εκτιμήσεων κινδύνου, και όχι απο αυτό που είναι: δυσανάλογα (αν όχι εκθετικά) πιο ευαίσθητα στις αρνητικές επιπτώσεις της περιβαλλοντικής έκθεσης. Αντί για τη μείωση ή την εξάλειψη εντελώς της έκθεσης σε χημικές ουσίες που μπορούν να αποφευχθούν απο τα βρέφη (αρχή της προφύλαξης), η χημική βιομηχανία βρίσκεται πάντα στον καθορισμό «ενός αποδεκτού επιπέδου ζημιάς»
Είναι στη φαντασία μας πώς ο θειικός χαλκός κατέληξε σε παρασκευάσματα για βρέφη, καθώς και δεκάδες άλλα προϊόντα για την υγεία των καταναλωτών, όπως το Centrum και οι καθημερινές βιταμίνες;
Είναι ταξινομημένο σύμφωνα με την Οδηγία περί Επικίνδυνων Ουσιών (ένας από τους κύριους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη χημική ασφάλεια) ως «Επιβλαβές (Xn), Ερεθιστικό (Xi) και Επικίνδυνο για το περιβάλλον (Ν)."

Επιπλέον, η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) απαιτεί ότι το προειδοποιητικό σήμα "ΚΙΝΔΥΝΟΣ" εμφανίζεται στις ετικέτες όλων των προϊόντων θειικού χαλκού που περιέχουν 99% απο το ενεργό συστατικό σε κρυσταλλική μορφή.
Το Φύλλο Δεδομένων Ασφάλειας Υλικού για τον θειικό χαλκό δηλώνει σαφώς, «Τμήμα 3: Προσδιορισμός των κινδύνων", έχει τις ακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία:
«Πιθανές οξείες επιπτώσεις στην υγεία: Επικίνδυνος σε περίπτωση επαφής με το δέρμα (ερεθιστικό), της επαφής με τα μάτια (ερεθιστικό), και της κατάποσης, της εισπνοής.
Η ουσία μπορεί να είναι τοξική για τα νεφρά, το ήπαρ. Η επανειλημμένη ή παρατεταμένη έκθεση στην ουσία μπορεί να προκαλέσει βλάβη των οργάνων.
Ο Θειικός χαλκός χρησιμοποιείται στα περισσότερα παρασκευάσματα για βρέφη στην αγορά. Ακόμα και το Similac (παρόμοιο με τη γαλουχία) φόρμουλα περιέχει το συστατικό:
Θα μπορούσε αυτό να είναι ένας λόγος για τον οποίο τα παρασκευάσματα για βρέφη έχουν συνδεθεί με πάνω από 50 αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα σε βρέφη που δίνονται αντί του μητρικού γάλακτος. Η κοινή εξήγηση / ο ισχυρισμός είναι ότι τα παρασκευάσματα για βρέφη δεν είναι επιβλαβή απο το μητρικό γάλα και ότι ο θηλασμός είναι μόνο πιο υγιεινός. Πιστεύω ότι αυτή η προοπτική είναι αβάσιμη, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα με το θειικό χαλκό, καθώς και δεκάδες άλλα αμφισβητήσιμα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα προϊόντα, όπως είναι τα παράγωγα του πετρελαίου, η τοκοφερόλη (βιταμίνη Ε συνθετικό), ο θειικός ψευδάργυρος, το σεληνιακό νάτριο, το θειικό μαγγάνιο, κλπ.
Μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) το 2001 διαπίστωσε ότι τα παρασκευάσματα για βρέφη παρασκευάζονται σύμφωνα με τα εφαρμόσιμα πρότυπα του Codex Alimentarius όπου είναι μια ασφαλής συμπληρωματική τροφή και ένα κατάλληλο υποκατάστατο γάλακτος αντί του μαστού.
Η ευθύνη για την υγεία του παιδιού σας είναι αποκλειστικά δική σας!
http://atheatignosi.blogspot.gr/2012/12/blog-post_9.html


http://okloios.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7658.html

ΒΟΜΒΑ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ:"ΑΝ ΣΑΣ ΠΩ ΠΟΣΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ ΖΟΥΝ ΕΔΩ,ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΩ ΠΑΝΙΚΟ"!!!....

Ο πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας αποκαλύπτει πως γνωρίζει για τους εξωγήινους που ζουν στη Ρωσία...

Σε μια αποκαλυπτική συζήτηση με δημοσιογράφο Ρωσικού καναλιού, μετά το τέλος της εκπομπής, κι ενώ νόμιζε πως τα μικρόφωνα ήταν κλειστά, λέει πως ο κάθε πρόεδρος της χώρας, όταν αναλαμβάνει καθήκοντα, μαζί με τη βαλίτσα με τους κωδικούς των πυρηνικών, παραλαμβάνει και ...

φάκελλο μυστικών υπηρεσιών με την δραστηριότητα των εξωγήινων στην Ρωσική επικράτεια.

Μάλιστα λέει πως δεν μπορεί να αποκαλύψει πόσοι είναι οι εξωγήινοι γιατί θα προκληθεί πανικός. Τέλος, μας προτρέπει να δούμε την ταινία M.I.B. (Men in Black) γιατί δίνει μερικές εκδοχές και αλήθειες για το τι κάνουν ακριβώς αυτές οι μυστικές υπηρεσίες που "είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο των κινήσεων των εξωγήινων στη Ρωσία"...

Τελικά, το Hollywood εξακολουθεί να μας προετοιμάζει...



ΠΗΓΗ 


http://afipnisoy.blogspot.com/2012/12/medvedev.html#ixzz2EY0TH8Ss







 http://kerberos-hellas.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6892.html

Ο ΟΗΕ ζητά να αποκτήσει τον έλεγχο του Internet σε ολόκληρο τον κόσμο

Russia Today

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Πρόγραμμα που διαβάζει κάθε πληροφορία και θα επανασυνδέεται στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε.

Θα προχωρεί σε καταλογράφηση τους στο όνομα σας, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Τα στοιχεία αυτά θα δίνονται στην κυβέρνηση όταν ζητηθούν πληροφορίες για εσάς ή στο μεγαλύτερο πλειοδότη.


Μέλη της Ένωσης Διεθνών Τηλεπικοινωνιών των Ηνωμένων Εθνών (ITU) έχουν συμφωνήσει να εργαστούν για την υλοποίηση ενός προτύπου για το Διαδίκτυο, που θα επιτρέψει τις υποκλοπές σε παγκόσμια κλίμακα.

Σε ένα συνέδριο στο Ντουμπάι αυτή την εβδομάδα, τα μέλη της ITU αποφάσισαν να υιοθετήσουν το πρότυπο Y.2770 για τον έλεγχο των πακέτων δεδομένων, μία άκρως απόρρητη πρόταση που ακολουθεί το παράδειγμα της Κίνας και θα επιτρέψει σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών σε όλο τον κόσμο να ψάχνουν πιο εύκολα τα δεδομένα που έχουν περάσει σε όλο το διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η εφαρμογή του πακέτου αυτού βαθύτερου ελέγχου, ή DPI, σε μια τέτοια παγκόσμια κλίμακα θα επιτρέψει στις αρχές να εντοπίζει ευκολότερα την μεταφορά και ανταλλαγή των υλικών που άπτονται πνευματικών δικαιωμάτων και άλλα αρχεία που θα προστατεύονται με απευθείας ανάλυση του ωφέλιμου φορτίου σε απευθείας σύνδεση κατά τη μετάδοση , και όχι μόνο για τα δεδομένα κεφαλίδας που συνήθως εντοπίζονται και ερμηνεύονται.

"Δεν είναι μια τυπική διαδικασία για τη δρομολόγηση πακέτων με βάση τις επιγραφές τους, είναι το τμήμα του πακέτου που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον προβλεπόμενο προορισμό του πακέτου," γράφει ο Λόρενς της Inquirer του Lati, "αλλά με τον έλεγχο των περιεχομένων του κάθε ISPs πακέτου οι κυβερνήσεις, και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να κοιτάξει σε ευαίσθητα δεδομένα. Ενώ οι χρήστες μπορούν να μετριάσουν τους κινδύνους από την κρυπτογράφηση των δεδομένων. "

Ο Tim Berners-Lee, ένας Βρετανός επιστήμονας υπολογιστών που θεωρείται ευρέως ως ο «πατέρας του Internet», μίλησε ενάντια στην προτεινόμενη DPI εφαρμογή σε μια τέτοια μεγαλειώδη κλίμακα κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης νωρίτερα φέτος στο World Wide Web Consortium.

"Κάποιος εισχωρεί ένα μεγάλο πακέτο ελέγχου στη σύνδεση σας το οποίο διαβάζει κάθε πληροφορία και επανασυνδέεται στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε, προχωρεί σε καταλογογράφηση τους στο όνομα σας, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου σας και τα στοιχεία αυτά είτε θα δίνονται στην κυβέρνηση όταν ζητηθούν πληροφορίες για εσάς ή θα πωληθούν στο μεγαλύτερο πλειοδότη - αυτό είναι πραγματικά μια σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, » είπε.

Ο Blogger Arthur Herman γράφει αυτή την εβδομάδα για το Fox News σε απευθείας σύνδεση ότι ο στόχος των αντιπροσώπων στο ITU " είναι να αρπάξει τον έλεγχο του Παγκόσμιου Διαδικτυακού ιστού μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και να τον τοποθετήσουν σε ένα σώμα του ΟΗΕ των γραφειοκρατών. "

"Θα είναι η μεγαλύτερη αρπαγή εξουσίας στην ιστορία των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και μια διαστροφή της εξουσίας του», προειδοποιεί.

Ο Γραμματέας της ITU, Δρ Ι. Hamadoun Toure, απέρριψε τους κριτικούς οι οποίοι έχουν χαρακτηρίσει το προτεινόμενο μοντέλο DPI επεμβατικο, γράφοντας σε ένα περιοδικό αυτή την εβδομάδα, όπου επιμένει πως η συνάντηση της οργάνωσής του στο Ντουμπάι δεν αποτελεί « καμία απειλή για την ελευθερία του λόγου. "

"Είναι η ευκαιρία μας να χαράξουμε μια παγκόσμια συμφωνία-οδικό χάρτη για να συνδέσετε τους ασύνδετους, διασφαλίζοντας παράλληλα τις επενδύσεις για τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής για την εκθετική αύξηση της κυκλοφορίας φωνής, βίντεο και δεδομένων," ο Δρ Τουρέ υποστηρίζει τα τεκταινόμενα του συνεδρίου, προσθέτοντας ότι παρουσιάζει στον ΟΗΕ «μια χρυσή ευκαιρία για να παρέχει οικονομικά προσιτή συνδεσιμότητα για όλους, συμπεριλαμβανομένων των δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που δεν μπορούν ακόμα να προχωρήσουν σε απευθείας σύνδεση."

Παρά τις εξηγήσεις του, όμως, κάποια έθνη-κράτη και μεγάλα ονόματα επιχειρήσεων παραμένουν σε αντίθεση με την πρόταση. Το Συνέδριο της ITU αυτή την εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, και οι εκπρόσωποι σε απευθείας σύνδεση με φορείς παροχής υπηρεσιών της Google, το Facebook και το Twitter είχαν παραγραφεί από την παρακολούθηση.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα από το CNet, ο δημοσιογράφος Declan McCullagh αναφέρεται σε ένα κορεατικό έγγραφο που περιγράφει το εμπιστευτικό Y.2770 πρότυπο, γράφοντας πως είναι σε θέση να προσδιορίσει"ενσωματωμένο ψηφιακό υδατογράφημα σε αρχεία MP3," να ανακαλύπτει "προστασία πνευματικών δικαιωμάτων ηχητικού περιεχομένου," να εντοπίζει " Jabber μηνύματα με κείμενο στην ισπανική γλώσσα, " ή να προχωρά σε εντοπισμό " των χρηστών που φορτώνουν υλικό τύπου BitTorrent ."

Την Τετάρτη, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ομόφωνα ένα ψήφισμα της Γερουσίας που ζητά η αμερικανική κυβέρνηση να αντιτάσσεται σε κάθε προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών για τον έλεγχο του Διαδικτύου.



 Πηγή


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/internet_9.html

«Έργα και ημέραι» του Σταύρου Παπασταύρου

Μπορεί ο ακαδημαϊκός του βίος να βρίθει περγαμηνών και διακρίσεων, ωστόσο η παρουσία του Σταύρου Παπασταύρου στην πολιτική σκηνή, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, στο πολιτικό παρασκήνιο είναι γεμάτη από σκοτεινές σελίδες: Χρηματιστήριο, λίστα Λαγκάρντ, Siemens....Το όνομά του εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε υπόθεση «ειδικού» ενδιαφέροντος, εγείροντας ερωτηματικά καταρχήν για το ποιος είναι ο πραγματικός του ρόλος και κατά συνέπεια για το πώς παραμένει στο απυρόβλητο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», την εποχή που το Χρηματιστήριο κάλπαζε προς τη «φούσκα», ο νεαρός τότε δικηγόρος με το μεταπτυχιακό και την υποτροφία στο Harvard, υπήρξε πρόεδρος διαφόρων φοιτητικών οργανώσεων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, θέσεις που άλλωστε τον βοήθησαν να γνωριστεί καλύτερα με τη γαλάζια παράταξη.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, την περίοδο εκείνη, φημολογούνταν έντονα ότι επενδύθηκαν σε ελληνικές μετοχές εκατομμύρια μάρκα από το ταμείο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μέσω του οποίου διακινήθηκαν και «μαύρα» χρήματα κορυφαίων Ευρωπαίων πολιτικών. Το πλούσιο ταμείο της Νεολαίας του ΕΛΚ αποτελούσε ανέκαθεν κοινό μυστικό, η διαχείριση όμως και ο τρόπος εποπτείας του παραμένουν άγνωστα. Όπως άγνωστη παρέμεινε και η εμπλοκή του Παπασταύρου στην υπόθεση.

Ο Καραμανλής και η συμβουλή του Έβερτ

Λίγο μετά τις εκλογές του 2007, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θέλοντας να αξιοποιήσει τις ευρωπαϊκές διασυνδέσεις του Παπασταύρου, τον διορίζει γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ. Παράλληλα, τον τοποθετεί και στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Ωστόσο, είναι φανερό πως ο πρώην πρωθυπουργός κρατάει αποστάσεις από τον διακεκριμένο δικηγόρο: δεν τον παίρνει μαζί του στα ευρωπαϊκά ταξίδια, αλλά και ούτε τον εντάσσει στην ομάδα της «Ραφήνας», ακολουθώντας πιθανότατα τις συμβουλές του Μιλτιάδη Έβερτ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είχε συμβουλεύσει τον Καραμανλή να είναι προσεκτικός «με τον νεαρό Σταύρο που ενεργεί ως ταξιδιωτικός πράκτορας πολιτικών προσώπων», αναφερόμενος στην εποχή της υποτίμησης της δραχμής το 1998, όταν Έλληνες πολιτικοί ταξίδεψαν αμέσως στην Ελβετία.

Από το στρατόπεδο της Ντόρας, πρωτοπαλίκαρο του Σαμαρά

Όταν ο Καραμανλής άνοιξε τις διαδικασίες για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία, ο Παπασταύρου βρέθηκε στο στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη. Η επικράτηση του Σαμαρά θα περίμενε κανείς ότι θα του δημιουργούσε πρόβλημα. Άλλωστε και ο ίδιος, όταν αντιλήφθηκε ότι είχε κάνει λάθος επιλογή, ένιωσε «ξεκρέμαστος». Ωστόσο, ο κ. Παπασταύρου ως έμπειρος δικηγόρος φαίνεται πως ξέρει πολύ καλά την τέχνη του ελιγμού. Προσεγγίζει το νέο αρχηγό και γρήγορα αποκτά την εμπιστοσύνη του, ίσως περισσότερη και από ότι ο ίδιος θα περίμενε.

Πλέον η ανάδειξή του σε βασικό στέλεχος του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι το διαβατήριο για την πολιτική του επιβίωση και όχι μόνο, καθώς παρά και την πρόσφατη αρνητική δημοσιότητα για την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Παπασταύρου μοιάζει να είναι στο απυρόβλητο. Και βέβαια αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση δεν είναι η σιωπή της Συγγρού. Αυτή ήταν αναμενόμενη. Όμως, όπως αποδεικνύεται, υπάρχει διακομματική «omerta» όσον αφορά τον κ. Παπασταύρου, αφού ούτε τα άλλα κόμματα δείχνουν να έχουν διάθεση να «σκαλίσουν» τα πεπραγμένα του.




http://www.newsbomb.gr/politikh/story/260348/erga-kai-imerai-toy-stayroy-papastayroy#ixzz2EV0gMn13


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/blog-post_976.html

Τα παιδιά των Ελλήνων τεκμήρια και τα παιδιά των μεταναστών ανθρώπινες ψυχές…

Γράφει ο ..(( Λ ))..

Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός του ρατσισμού τότε τι είναι;

Δεν είναι βλάκες, είναι προδότες που θέλουν να αφανίσουν τον ελληνικό πληθυσμό και να τον αντικαταστήσουν με ψυχές μεταναστών.

Η «ενοχοποίηση» των ελληνοπαίδων διευκολύνει τον εποικισμό


Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, τους απλούς Έλληνες πολίτες, τους απλούς ψηφοφόρους που ασυνείδητα ή και συνειδητά λόγω βλακείας ή πλήρους άγνοιας, συνεχίζετε να στηρίζετε δια της ψήφου σας πολιτικές εθνοκτόνες και προδοτικές. Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που ακόμα πιστεύετε πως το ζήτημα είναι μόνον οικονομικό και πως όλα θα λυθούν ύστερα από τις επίπονες θυσίες που θα κάνουμε …πως θα ανακάμψουμε λαβωμένοι… και τα σχετικά φαιδρά που ακούγονται από τους «περίλυπους» πολιτικούς μας ταγούς.

Σχέδιο εξαφάνισης των πληθυσμών της Ευρώπης

Έλληνες δείτε επιτέλους καθαρά τι συμβαίνει. Δείτε τι προσπαθούν να κάνουν στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση την ύπαρξη εθνικού στοιχείου σε καμία χώρα της Ευρώπης. Για αυτόν τον λόγο φροντίζουν μέσα από τεχνητές διαδικασίες, που δεν γίνονται ευρέως αντιληπτές, να μας οδηγούν σε σταδιακή μείωση των γηγενών πληθυσμών. Το ίδιο πρόβλημα σε ολόκληρη την Ευρώπη. ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ και κατ’ επέκταση ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ταυτόχρονα με την αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών τι λέτε πως πετυχαίνουν; Απλά μαθηματικά. Μειώνονται οι γηγενείς πληθυσμοί και αυξάνονται οι μετανάστες…! Συνέπεια αυτού είναι η σταδιακή εξαφάνιση μας και αντικατάσταση μας…!

Το ελληνόπουλο μετατρέπεται σε… «οικονομικό βάρος»

Δεν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε περεταίρω ανάλυση των σχεδίων της Νέας Τάξης για την εγκαθίδρυση Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, καθώς έχουμε ξανά πει πως ότι συμβαίνει στον πλανήτη αυτή τη στιγμή έχει αυτόν τον σκοπό. Ας μείνουμε εδώ, στο καθαρά Ελληνικό ζήτημα. Γνωρίζοντας λοιπόν οι φωστήρες της βουλής, τα καμάρια μας, οι εθνοσωτήρες μας, ότι ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ υπάρχει πρόβλημα υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, κατά συνέπεια υπάρχει και δημογραφικό πρόβλημα, έπραξαν το απολύτως λογικό (!!) για να ξεμπερδεύουν μια ώρα αρχύτερα από την ενοχλητική παρουσία των Ελλήνων σε αυτή τη χώρα.

Τι σε 20 χρόνια, που με βάση τις μελέτες ο πληθυσμός μας θα είναι μόλις 5 εκ. ενώ των μεταναστών 12 εκ., τι σε 7-8 χρόνια, που πλέον αφού το ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ θα είναι τεκμήριο, ποιος Έλληνας θα « τολμήσει» να τεκνοποιήσει; Ποιος Έλληνας θα τολμήσει να φέρει στον κόσμο πλέον ένα «τεκμήριο»;;; 
 Ναι το ξανά λέμε, γιατί πλέον με βάση τα παραγγέλματα των ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΩΝ μας ,τα ελληνόπουλα δεν είναι ανθρώπινες ψυχές, αλλά τεκμήρια! Τεκμήρια, δηλαδή βάρη, πιο συγκεκριμένα… οικονομικά βάρη. Και το οικονομικό βάρος στις μέρες που ζούμε είναι το πιο δυσβάσταχτο βάρος για τους Έλληνες εργαζόμενους, ανέργους, νέους, συνταξιούχους….! Μετά λοιπόν από αυτή την εξέλιξη… ποιος Έλληνας θα θελήσει να βάλει τα χεράκια του και να βγάλει τα ματάκια του προσθέτοντας άλλο ένα οικονομικό βάρος στην ήδη επιβαρυμένη οικονομικά καμπούρα του;

Η «ενοχοποίηση» των ελληνοπαίδων διευκολύνει τον εποικισμό

Αυτό είναι το σκεπτικό στο οποίο επιχειρούν να βάλουν τον υπερήφανο ελληνικό λαό τη στιγμή που τα σύνορα είναι αφύλαχτα και ο αριθμός των εποίκων αυξάνεται ραγδαία. Πλέον μπορούμε ανοιχτά να μιλούμε για σχέδιο εποικισμού από μετανάστες καθώς είναι ολοφάνερο το σχέδιο μετά και από την μεταμόρφωση των ελληνοπαίδων σε «τεκμήρια»!

Οι μαριονέτες της ελληνικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής μέσω της τεχνητής οικονομικής κρίσης που τα αφεντικά τους δημιούργησαν, θα αφανίσουν εντέχνως γηγενείς πληθυσμούς. Επειδή η Ελλάδα αποτελεί το πειραματόζωο ο πρώτος πληθυσμός που προσπαθούν να αφανίσουν είμαστε εμείς! Πως μπορείτε να συνεχίσετε να το επιτρέπετε;

Αφυπνισθείτε επιτέλους Έλληνες!

 Πηγή


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6362.html

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΩΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΣΑΣ

Οι τρωγλοδύτες των εταιρειών δημοσκόπησης, μια και το ΠΑΣΟΚ τα έφτυσε οριστικά, δίνουν τα (ξοφλημένα) ρέστα τους για να κρατήσουν στη ζωή το σκουπιδαριό της ΝΔ και τον πανίβλακα Κομανέτση…

Από που κι ως που ρε νταβατζοκουρντισμένα καραγκιοζάκια στο 20% η ΝΔ; 20% σε κλωτσιές μάλιστα, το καταλαβαίνω…

Οι βλάκες ξύπνησαν ρεεε, αλλά εσείς έχετε προφανώς τους λόγους σας να το παίζετε ρουφιανοδεκανίκια των δωσίλογων…
Μέχρι πότε όμως…

Ο ακροδεξιοβεληγκέκας της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο εμπνευστής των εμφυλιακών αντιαριστερών παραληρημάτων του κόμματος των ηλιθίων, που σε λίγο δε θα ξέρει που θα κρύβεται, δίνει μαθήματα Δημοκρατίας με ύφος σαράντα καρδιναλίων!

Χωρίς ίχνος ντροπής, αυτό θλιβερό πολιτικό πλαγκτόν, αποκάλεσε τους Έλληνες που ασκούν κριτική στη Ν.Δ. επικαλούμενοι τα προεκλογικά «θα» του Κομανέτση, ανόητους και επικίνδυνους!!!

Ο αξιοθρήνητος γενίτσαρος πήρε τη φόρα, αλλά ξεχνάει ότι το σκάμμα της εξουσίας εκτός από άμμο έχει και πολλά… παλούκια!
ΟΥΣΤ, ΚΟΠΡΙΤΗ...

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5879.html

Νέο κούρεμα 50% στα εφάπαξ.

Νέο μεγαλύτερο κούρεμα έρχεται στο εφάπαξ που μπορεί να φτάσει ακόμη και το 50% για όσους αποχωρούν από την 1/1/2014 και μετά με το νέο τρόπο υπολογισμού του βοηθήματος που ήδη προωθείται από το υπουργείο Εργασίας, με υπουργική απόφαση Ο νέος τρόπος υπολογισμού του βοηθήματος:

- Οι εισφορές που έχει πληρώσει κάθε ασφαλισμένος μετατρέπονται σε ατομική μερίδα.

- Κατά τη συνταξιοδότησή του, θα παίρνει ένα μέρος των εισφορών έντοκα, με μια εκτιμώμενη απόδοση της τάξης του 4% για κάθε χρόνο καταβολής.

- Το υπόλοιπο ποσό θα μείνει στο Ταμείο ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο αποθεματικό κεφάλαιο που θα χρησιμοποιείται για να πληρώνονται τα εφάπαξ όσων αποχωρούν τα επόμενα χρόνια.

- Τα τρία πρώτα χρόνια εφαρμογής του νέου συστήματος θα είναι μεταβατικά.




Πηγή: Τύπος της Κυριακής


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/50.html

Δε γ@μιέσαι ρε κράτος !!!

Δηλαδή πόσο έξυπνοι είναι οι μηχανισμοί σου, ρε Κράτος, που θέλουν να με βάλουν να πλακωθώ με τους φαρμακοποιούς επειδή μου ζητάνε να πληρώσω τα φάρμακά μου; Πλήρωσα ποτέ ασφαλιστικές εισφορές στο φαρμακοποιό; Τίποτα δε μου χρωστάει εκείνος. Εσύ μου τα χρωστάς, Κράτος απατεώνα.

Πόσο έξυπνο είσαι, ρε Κράτος, που βάζεις τους…μηχανισμούς σου να με πείσουν ότι «Κράτος είμαστε όλοι»; Εγώ είμαι πολίτης. Εσύ έχεις υποχρέωση να με υπηρετείς. Εγώ σε πληρώνω χρόνια ολόκληρα. Κι εσύ με κλέβεις χρόνια ολόκληρα. Αν είναι να μπει κάποιος φυλακή επειδή χρωστάει στον άλλον, είσαι εσύ κι όχι εγώ. Δεν είσαι ανώνυμο κράτος. Έχεις το πρόσωπο του κάθε κόμματος που υποσχέθηκε να με υπηρετεί και το ονοματεπώνυμο του κάθε πρωθυπουργού.

Πόσο γαλαζοαίματο είσαι, ρε Κράτος καθώς όλοι όσοι μπερδεύονται με τα της διαχείρισής σου αποτελούν μια τεράστια οικογενειακή συγκέντρωση; Ο Γιάννος Παπαντωνίου βάφτισε την κόρη του Στουρνάρα. Η σύζυγος του Παπαντωνίου, δεν έχει δηλώσει τα χρήματα που είχε καταθέσει σε υποκαταστήματα της HSBC στη Γενεύη, ύψους άνω των 2 εκατ. δολαρίων και τώρα «ελέγχεται».

Από ποιους ελέγχεται; Από υπηρεσίες των οποίων o Στουρνάρας είναι πολιτικός προϊστάμενος. Θες να με τρελάνεις ρε Κράτος, και να πειστώ ότι μέσα σ’ ένα τεράστιο σόι πολιτικο-επιχειρηματιών ελέγχεστε μεταξύ σας;

Για πόσο μάγκας περνιέσαι ρε Κράτος που αρνήθηκες να χρησιμοποιήσεις την έστω πειραγμένη λίστα Λαγκάρντ με το επιχείρημα ότι δεν προερχόταν από νόμιμη πηγή; Εδώ ρε Κράτος γελοίο έχεις δημιουργήσει τετραψήφιο αριθμό για να ρουφιανευόμαστε ανώνυμα οι πολίτες μεταξύ μας έστω και για «περίεργα πολυτελή βίο», κι όταν πέσει ανώνυμη ρουφιανιά, πας και κάνεις έλεγχο. Αυτό είναι νόμιμο δηλαδή, αλλά η λίστα Λαγκάρντ που ήξερες ποιος σου την έδωσε, δεν είναι;

Πόσο απίστευτος καραγκιόζης είσαι ρε Κράτος που θες να με πείσεις ότι κυνηγάς τη φοροδιαφυγή, την ώρα που για ακόμη μια φορά τη νομιμοποιείς παρέχοντας μια ντουζίνα φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές;

Αυτό δεν είναι νόμιμη φοροδιαφυγή δηλαδή; Αλλά επειδή συνήθισες κάθε μέρα να δίνεις στη δημοσιότητα ονόματα συλληφθέντων για χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο και θες να σου λέμε «μπράβο» και «ζήτω», για πες μας πόσα μάζεψες απ’ όλους αυτούς; Για εκατοντάδες εκατομμύρια έκανες συλλήψεις. Γιατί δε μας λες πόσα πήρες;

Μήπως επειδή δεν πήρες τίποτα; Μήπως επειδή τους ήθελες μόνο για πυροτέχνημα; Μήπως επειδή η νομοθεσία σου που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή, σ’ έκανε να πάρεις μόνο τ’ αρχίδια σου;

Πόσο κωλοκράτος είσαι ρε Κράτος που ενώ ομολογείς ότι δε μπορείς ή το πιθανότερο δε θες να ελέγξεις τα τέσσερα όλα κι όλα διυλιστήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα, έρχεσαι και φορτώνεις σ’ εμένα την ποινή για λαθρεμπόριο καυσίμων; Δεν πήρα φέτος πετρέλαιο. Κυκλοφορώ στο σπίτι με 5 μπλούζες, 2 παλτά και 3 σώβρακα από μέσα εξ αιτίας των ελέγχων που δε θες να κάνεις και ζητάς να σε σεβαστώ;

Πόσο ξεφτιλισμένο είσαι ρε Κράτος την ώρα που κάνεις τα πάντα για να ενισχύσεις τη φοροδιαφυγή σε κάθε κοινωνικό στρώμα; Εμένα, Κράτος τρισάθλιο, αν έρθει η ιδιοκτήτρια και μου προτείνει να δηλώνω ότι πληρώνω μικρότερο ενοίκιο επειδή της έχεις αυξήσει το φόρο αλλά τον μείωσες σε όσους νοικιάζουν ολόκληρα κτίρια και παίρνουν ενοίκια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, γιατί να της το αρνηθώ;

Ούτως ή άλλως Κράτος σάπιο, μου αφαίρεσες το δικαίωμα να δικαιολογώ το ενοίκιό μου στη φορολογική δήλωση, ενώ η ιδιοκτήτρια του σπιτιού θα μου κόψει 30 ευρώ που τα έχω ανάγκη. Αυτό γουστάρεις ανώμαλο Κράτος, να με κάνεις για 30 ευρώ τον μήνα συμμέτοχο στη φοροδιαφυγή κι ύστερα να βάζεις τον κάθε σκατοκουβά σου να δηλώνει ότι όλοι μαζί τα φάγαμε.

Κράτος, δεν τα πηγαίναμε ποτέ καλά εμείς οι δύο. Χαίρομαι που βλέπω όλο και περισσότερους να μην τα πηγαίνουν καλά μαζί σου. Νιώθω ωραία που βλέπω χτεσινούς νοικοκυραίους να σε σιχαίνονται και να σε βρίζουν. Κράτος, κάθε μέρα που ξυπνάω μου ζητάς λεφτά.

Δε σε νοιάζει πού θα τα βρω, αλλά μου ζητάς λεφτά για να καλύψεις τις τρύπες που αφήνουν οι πολιτικοί και οι κολλητοί τους επιχειρηματίες. Μου κόβεις κάθε φοροαπαλλαγή, αλλά διατηρείς όλες τις φοροαπαλλαγές στους βουλευτές. Κοροϊδεύεις ότι δε θα κόψεις τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά – λες και κάνεις χάρη – αλλά τα παίρνεις από το τέλος επιτηδεύματος και τα χαράτσια.

Κράτος ασυγκράτητης μαλακίας, μόνο δύο επιλογές μου αφήνεις. Ή να σαλτάρω ή να σε στείλω να γαμηθείς. Σε πληροφορώ μετά λύπης σου ότι δεν έχω κανένα σκοπό να σαλτάρω. Οπότε, άντε και γαμήσου.




kartesios.com
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3717.html

Επέλαση στις ΔΕΚΟ από πρώην βουλευτές και πολιτευτές - ΑΥΤΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΑΙ.

Την επιστροφή στην παλιά πρακτική της επιλογής πολιτευτών και πρώην βουλευτών για τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ επέλεξε η τρικομματική κυβέρνηση. 

Με μια συμφωνία που προσομοιάζει με τη Συμφωνία της Γιάλτας, οι κυβερνητικοί εταίροι «μοιράζουν» την κρατική μηχανή και τις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών βάσει των ποσοστών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Κάθε κόμμα επιλέγει τους εκλεκτούς του για τους οργανισμούς που θα στελεχώσει προτάσσοντας κυρίως τις κομματικές ισορροπίες από το δημόσιο συμφέρον και την ικανότητα των στελεχών.

Η επέλαση από πρώην βουλευτές και πολιτευτές στις ΔΕΚΟ καταδεικνύει ένα πάρτι «ημετέρων» και διαψεύδει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αξιοκρατία και ριζικές αλλαγές στη στελέχωση των δημοσίων οργανισμών με ικανούς μάνατζερ.

Επέλαση στις ΔΕΚΟ από πρώην βουλευτές και πολιτευτές

Υστερα από πολύμηνο μπαράζ παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεννόηση με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ολοκληρώνει τη λίστα με τα ονόματα των νέων κρατικών αξιωματούχων.

Στον βωμό όμως της τήρησης της περίφημης ποσόστωσης θυσιάζονται ακόμη και μάνατζερ που θεωρούνται ιδιαιτέρως ικανοί. Αποτυχόντες βουλευτές, πρώην μέλη του Κοινοβουλίου, αιώνιοι πολιτευτές και κομματικά στελέχη αποτελούν το «πρώτο κύμα» των διοικητών δημοσίων οργανισμών, που αυτήν τη φορά επελέγησαν χωρίς παρέμβαση των αρμόδιων υπουργών. Οι υπουργοί για πρώτη φορά δεν είχαν το πάνω χέρι στις επιλογές, αφού τον πρώτο λόγο είχε το Μαξίμου με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Επέλαση στις ΔΕΚΟ από πρώην βουλευτές και πολιτευτές

Εξαίρεση μοιάζει να αποτελεί ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, που κατάφερε να «επιβάλει» κάποια από τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις διοικήσεις στους εποπτευόμενους οργανισμούς του υπουργείου του.

Προβληματισμός
Σε συζητήσεις μεταξύ υπουργών υπάρχει έντονος προβληματισμός σχετικά με την ανάγκη εφαρμογής μιας ενιαίας πολιτικής ανά υπουργείο την περίοδο που κρίνεται το μέλλον του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας από την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων. Μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης του «ιού Ρουπακιώτη» στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Επέλαση στις ΔΕΚΟ από πρώην βουλευτές και πολιτευτές


Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στο παρασκήνιο, καθώς ο ανασχηματισμός στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ αναμένεται να είναι σαρωτικός. Το ενδιαφέρον των κομμάτων δεν επικεντρώνεται μόνο στα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τους διοικητές και τους διευθύνοντες συμβούλους, αλλά και στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων.


Οι εκλεκτοί της ΝΔ
Ανοίγματα στην Ντόρα και στην... εποχή Καραμανλή
Επέλαση στις ΔΕΚΟ από πρώην βουλευτές και πολιτευτές

Η αρχή για το ξήλωμα των διοικήσεων που διατηρούνταν από την εποχή του «opengov» έγινε σε περίπου 30 φορείς των υπουργείων Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας, Ναυτιλίας και Εργασίας. Η ΝΔ πραγματοποίησε τις περισσότερες τοποθετήσεις διοικητών, όπως ήταν φυσικό, λόγω ποσόστωσης. Οι επιλογές αφορούν πολιτευτές που στήριξαν τις θέσεις του Αντ. Σαμαρά στο κόμμα χωρίς να απουσιάζουν και ανοίγματα σε πρόσωπα που ανήκουν στο περιβάλλον της Ντ. Μπακογιάννη, αλλά και σε στελέχη δημόσιων Οργανισμών που θήτευσαν επί κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ ΑΕ, που περιλαμβάνει τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ) ορίστηκε ο Γ. Οικονόμου, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη ΝΔ και είχε προσχωρήσει στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Οι σπουδές του κ. Οικονόμου δεν είναι συμβατές με τις συγκοινωνίες, καθώς είναι γεωπόνος και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Επέλαση στις ΔΕΚΟ από πρώην βουλευτές και πολιτευτές

Ο πρώην πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων (2008-2010) και πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΗΣΑΠ Ν. Παπαθανάσης αναλαμβάνει τις σταθερές συγκοινωνίες (Μετρό, Τραμ, ΗΣΑΠ) και επιστρέφει στα παλιά λημέρια του. Είναι πολιτικός φίλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στην προσωπική του ιστοσελίδα έχει αναρτήσει βίντεο με τον Ν. Παπαθανάση να πλέκει το εγκώμιο του βουλευτή της ΝΔ.
Στην εταιρεία Αττικό Μετρό επελέγη ο Αντώνης Σελιανάκης, ο οποίος έχει θητεύσει ως πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας επί κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή.

Στα ΚΕΚ-ΕΛ.ΤΑ. θα τοποθετηθεί ο πολιτευτής της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής Μάκης Γάκης, ενώ διοικητής του ΟΓΑ αναμένεται να αναλάβει ο Κώστας Ζωντανός, γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας. Στη θέση του προέδρου του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων θα οριστεί ο Στέφανος Αγιάσογλου, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής.
Ενας ακόμα υποστηρικτής του Σαμαρά, ο πρώην περιφερειάρχης Ηπείρου Δημήτρης Πανοζάχος (φωτογραφία δεξιά) και υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης πηγαίνει στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, που βαίνει προς αποκρατικοποίηση.
Ο πρώην βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Γρηγόρης Αποστολάκος (φωτογραφία δεξιά) θα αναλάβει τον ΟΠΕΚ.


Οι μάνατζερ θυσία στον βωμό της ποσόστωσης
Στην πόρτα της... εξόδου βρέθηκε και ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Για αντικαταστάτης του ακούγεται ο Δημήτρης Κούκης από τη Μεσσηνία, δικηγόρου στο επάγγελμα, που είχε διατελέσει πρόεδρος του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.Χωρίς να έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος βρέθηκε στην καρέκλα του επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον Απρίλιο του 2010, μέσω του «opengov». O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαίτησε την αντικατάστασή του αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής του. Αλλωστε ο Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος θεωρείται πετυχημένος, έχοντας καταφέρει να βάλει σε «ράγες» εξυγίανσης και κερδοφορίας την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ συμμετείχε ενεργά στην ολοκλήρωση της μεγάλης σημασίας συμφωνίας της εταιρείας με τον αμερικανικό κολοσσό Hewlett-Packard και την Cosco. Ο Αθ. Ζηλιασκόπουλος αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση μάνατζερ που κινδυνεύει να θυσιαστεί στον βωμό της ποσόστωσης.
Οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ

Ευκαιρία για προσέγγιση με το παπανδρεϊκό στρατόπεδο
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, οι τοποθετήσεις διοικητών δημοσίων φορέων αποτέλεσαν μοναδική ευκαιρία για να πραγματοποιήσει η ηγεσία του κόμματος «ανοίγματα» σε στελέχη που ανήκαν στο «πάλαι ποτέ» παπανδρεϊκό στρατόπεδο (π.χ. Β. Εξαρχος και Αγ. Τόλκας) αλλά και να αναδείξει πρόσωπα που έχουν στηρίξει τον Ευ. Βενιζέλο (Κ. Σπηλιόπουλος) εν όψει και των εσωκομματικών διαδικασιών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που πρυτάνευσε η λογική της ποσόστωσης των τριών κυβερνητικών κομμάτων, θυσιάζοντας πετυχημένα στελέχη για χάρη πολιτευτών που απέτυχαν να εκλεγούν βουλευτές, αποτελεί και ο ΕΛΓΑ. Στον Ελληνικό Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε τον αποκεφαλισμό του δραστήριου διοικητή Θεόδωρου Σαρρή. Ο πρώην βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Εξαρχος (φωτογραφία) -ο οποίος ήταν χαρακτηρισμένος «παπανδρεϊκός»- και το κομματικό στέλεχος της ΝΔ Κώστας Μπέσης κονταροχτυπιούνταν για το ποιος θα αναλάβει το πόστο. Τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή, με τον Βασίλη Εξαρχο να αναλαμβάνει τη θέση στον ΕΛΓΑ και τον αποτυχόντα πολιτευτή Κώστα Μπέση να τοποθετείται στον οργανισμό ΕΛΓΟ.

Ο Αγγελος Τόλκας, πρώην υφυπουργός Επικρατείας επί υπουργίας Ηλ. Μόσιαλου, αναλαμβάνει τελικά επικεφαλής στον ΕΛΟΤ. Πράσινη θα είναι και η διοίκηση των Κεντρικών Αγορών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν κλείσει αντίστοιχα τα ονόματα των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ Π. Σταμπουλίδη και Π. Κακαφίκα.

Ιδιες παραμένουν οι διοικήσεις που έχουν τη «σφραγίδα» του ΠΑΣΟΚ, καθώς εντάχθηκαν στην ποσόστωση των διοικητών που μπορούσε να προτείνει η Ιπποκράτους. Για παράδειγμα, ο έμπιστος συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου, Στέλιος Αγγελούδης (φωτογραφία) παραμένει στη διοίκηση του ΟΛΘ, η Μένη Μαλιώρη στον ΟΚΑΝΑ και ο Γιώργος Ανωμερίτης συνεχίζει ως διοικητής του ΟΛΠ.
Στην περίπτωση της ΕΡΓΟΣΕ, το ΠΑΣΟΚ επέβαλε τελικά την τοποθέτηση του πρώην βουλευτή Αχαΐας του κόμματος Κώστα Σπηλιόπουλου, ο οποίος έχει θητεύσει και ως υφυπουργός στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας επί υπουργίας Ευ. Βενιζέλου. Ο Κ. Σπηλιόπουλος αν και Αχαιός υπήρξε εξαρχής υποστηρικτής των επιλογών του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Οι εκλεκτοί της ΔΗΜΑΡ

Ντεμπούτο και στη μάχη των ιδιωτικοποιήσεων
Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ επελέγησαν κομματικά στελέχη για τις διοικήσεις των Οργανισμών που -λόγω ποσόστωσης- παραχωρήθηκαν στις επιλογές της Αγ. Κωνσταντίνου. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν διαθέτει «πολιτευτές» με την κλασική έννοια του όρου, καθώς είναι ένα νέο κόμμα.
Παρ' όλα αυτά, η Αγ. Κωνσταντίνου δέχτηκε εισηγήσεις και προτάσεις για την αξιοποίηση κομματικών στελεχών, εκ των οποίων οι περισσότεροι αναλαμβάνουν για πρώτη φορά καθήκοντα προέδρων σε δημόσιους Οργανισμούς.

Για διοικητής του ΝΑΤ έχει προταθεί ο δικηγόρος Γ. Θεοτοκάς, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα με τη ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στον Νομό Χίου. Αναμένεται επίσης να ανακοινωθεί για την προεδρία του ΕΦΕΤ το όνομα του Γ. Τσιάλτα, εργαζομένου στον Οργανισμό και στελέχους της ΔΗΜΑΡ.

Ο οικονομολόγος Αλ. Κοτσαμπόμπουλος θα αναλάβει την προεδρία της ΓΑΙΟΣΕ, ενώ για τη θέση της βοηθού Συνηγόρου του Καταναλωτή έχει προταθεί η Ε. Μαγείρου, η οποία είναι στέλεχος του κόμματος στα Κύθηρα και ασχολείται με την προώθηση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Για τη θέση του προέδρου των ΕΛΤΑ -που θα στελεχωθεί από τη ΔΗΜΑΡ- έχει «κλειδώσει» το όνομα του στελέχους του κόμματος Κ. Μελαχρινού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΕΛΤΑ (ΔΗΜΑΡ) και ο ΟΣΕ (ΠΑΣΟΚ) ανήκουν στους Οργανισμούς που τελούν υπό ιδιωτικοποίηση.






 http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63750656


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6426.html

Καφές, καφεΐνη και υγεία

Η καφεΐνη είναι ένα φυσικό φυτοφάρμακο που βρίσκεται σε διάφορα φυτά για να τα προστατεύει από τα έντομα. Υπάρχει κυρίως στους σπόρους του καφέ και του κακάο, στα φύλλα του τσαγιού και στους καρπούς guarana και κόλα. Οι πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η καφείνη δρα επίσης ως αντιοξειδωτικό (εξουδετερώνει ελεύθερες ρίζες). Στον άνθρωπο λειτουργεί ως διεγερτικό. Το ερώτημα είναι αν η καφεινη κάνει καλό ή κακό στην ανθρώπινη υγεία. Ένα πιο ειδικό ερώτημα είναι αν η καφεΐνη πρέπει επιτρέπεται ή να απαγορεύεται κατά την εγκυμοσύνη.

Η μέση περιεκτικότητα σε καφεΐνη στον αλεσμένο καβουρδισμένο καφέ είναι περίπου 85 mg ανά 150 ml (ένα φλιτζάνι), στον στιγμιαίο καφέ είναι 60 mg και στο ντεκαφεϊνέ είναι μόλις 3 mg. Στο τσάι που φτιάχνεται από φύλλα ή από φακελάκι υπάρχουν 30 mg καφεινη και στο στιγμιαίο τσάι 20 mg. Στο κακάο ή τη ζεστή σοκολάτα υπάρχουν 4 mg. Ένα ποτήρι (200 ml) ενός μη αλκοολούχου ποτού περιέχει 20-60 mg καφεΐνη.

Στην Ευρώπη οι ενήλικες καταναλώνουν κατά μέσον όρο 200 mg καφείνη την ημέρα (από 100 ώς 400 mg) κυρίως από τον καφέ και το τσάι, αλλά και από μη αλκοολούχα ποτά, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα «ενεργειακά ποτά». Οι βόρειες ευρωπαϊκές χώρες είναι γνωστές για τη μεγάλη κατανάλωσή τους σε καφέ: στην Δανία, την Φινλανδία, την Νορβηγία ή την Σουηδία η μέση κατανάλωση καφεΐνης φθάνει τα 400 mg την ημέρα. Τα παιδιά, οι νεαροί ενήλικες και όσοι απέχουν από τον καφέ προσλαμβάνουν την καφεΐνη συνήθως από το τσάι και ταμη αλκοολούχα ποτά.
Καφεΐνη και νευρικό σύστημα

Οι περισσότερες μελέτες σχετικές με την καφεΐνη και την υγεία μελέτες είναι στην πραγματικότητα βασισμένες στον καφέ. Το γεγονός αυτό καθιστά συχνά πολύ δύσκολο να διακρίνουμε τα αποτελέσματα της καφεΐνης ξεχωριστά από τα αποτελέσματα του καφέ συνολικά. Ωστόσο έχουν εντοπιστεί κάποιες διαφορές.

Η καφεΐνη έχει τη δυνατότητα να ενισχύει την επαγρύπνηση και τη συνεχή προσοχή κάτι που έχει τεκμηριωθεί καλά από τις διάφορες μελέτες. Πρόκειται δηλαδή για ένα διεγερτικό του νευρικού συστήματος. Ο τρόπος δράσης της καφείνης στο κεντρικό νευρικό σύστημα οφείλεται στο ότι αποτελεί ανταγωνιστή της αδενοσίνης.

Η αδενοσίνη είναι μια φυσική ουσία του σώματος που ενεργεί ως αγγελιοφόρος στη ρύθμιση της δραστηριότητας του εγκεφάλου και στον έλεγχο των καταστάσεων διέγερσης και ύπνου (με απλά λόγια δίνει το σήμα της κούρασης). Η καφεΐνη εμποδίζει συγκεκριμένους υποδοχείς της αδενοσίνης στο νευρικό ιστό, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, διατηρώντας έτσι τον άνθρωπο σε κατάσταση διέγερσης. Με αυτόν τον μηχανισμό η καφεΐνη μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα για διανοητική και σωματική προσπάθεια προτού προκύψει η κούραση. Δόσεις 100-600 mg καφεΐνης παράγουν γρηγορότερες και καθαρότερες σκέψεις και καλύτερο γενικό συντονισμό του σώματος.

Η δέσμευση των υποδοχέων της αδενοσίνης μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνη για τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, που ανακουφίζει από την ημικρανία και τον πονοκέφαλο. Αυτό εξηγεί γιατί η καφεΐνη είναι συστατικό πολλών αναλγητικών χαπιών.

Ως προς τις αρνητικές επιδράσεις, η καφείνη μπορει να οδηγήσει σε παροδικές συμπεριφορικές αλλαγές, όπως αυξημένη διέγερση, οξυθυμία, νευρικότητα ή ανησυχία. Ποσά μεγαλύτερα από 2000 mg μπορούν να προκαλέσουν αϋπνία, τρέμουλο και γρήγορη αναπνοή. Αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται μερικές φορές και σε χαμηλότερες δόσεις. Με συχνή κατανάλωση, ωστόσο, αναπτύσσεται ανοχή για πολλές από αυτές τις επιδράσεις. Έτσι οι διεγερτικές ιδιότητες της καφεΐνης επηρεάζουν λιγότερο τους τακτικούς καταναλωτές του καφέ από τους περιστασιακούς.

Η καφεΐνη έχει πολλές άλλες οξείες επιδράσεις. Διεγείρει την παραγωγή κορτιζόλης και αδρεναλίνης, τα οποία προκαλούν αύξηση στην πίεση αίματος και τον καρδιακό ρυθμό. Έχει επίσης διουρητικές επιδράσεις, καθώς προκαλεί βρογχική χαλάρωση, αυξάνει την παραγωγή γαστρικού οξέος και αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό.
Καρδιά, καρκίνος, πίεση του αίματος και διαβήτης

Για αρκετές δεκαετίες, η καφεΐνη ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τις έρευνες αναφορικά με τις καρδιαγγειακές παθήσεις, επειδή συνδεόταν πιθανώς με αλλαγές στα λιπίδια του αίματος, με την πίεση του αίματος και με την αρρυθμία της καρδιάς. Η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης, απουσία κάποιου ιατρικού προβλήματος, συνήθως δεν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Αν και η κατανάλωση καφεΐνης έχει θεωρηθεί κατά τη διάρκεια αρκετών δεκαετιών ότι αυξάνει την πίεση του αίματος, πιο πρόσφατες κλινικές και εργαστηριακές μελέτες δεν έξειξαν ότι τα συνήθη επίπεδα κατανάλωσης έχουν κάποια επίδραση. Παρά τις αποκλίσεις των αποτελεσμάτων, αντιδράσεις αυξημένης πίεσης αίματος έχουν αναφερθεί συχνότερα σε άτομα μη συνηθισμένα στην καφεΐνη, σε νεότερα άτομα και μετά από πολύ υψηλές προσλήψεις. Ελλείψει οριστικών επιστημονικών στοιχείων, σε άτομα που πάσχουν ήδη από υπέρταση συστήνεται να μην καταναλώνουν πολλή καφεΐνη.

Οι μελέτες, κυρίως από τις χώρες της Σκανδιναβίας, έχουν δείξει ότι ο καφές μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ολικής και LDL-χοληστερόλης (κακή χοληστερίνη). Αυτή η επίδραση φαίνεται να περιορίζεται στον βρασμένο και όχι στον φιλτραρισμένο, καφέ (ο φιλτραρισμένος, ο διηθημένος ή ο στιγμιαίος καφές δεν αυξάνουν τη χοληστερίνη του αίματος). Αυτή η επίδραση φαίνεται να προκαλείται από κάποια συστατικά του καφέ, καλούμενα ως διτερπένια, που υπάρχουν σε υψηλότερες ποσότητες σε κάποιες ποικιλίες κόκκων καφέ, αλλά αφαιρούνται με το φιλτράρισμα. Δηλαδή η αύξηση της χοληστερίνης οφείλεται στα διτερπένια του καφέ και όχι στην καφεινη.

Τελικά τα επιδημιολογικά στοιχεία για τη σύνδεση μεταξύ της τακτικής κατανάλωσης καφέ και του κινδύνου για στεφανιαία νόσο δεν δείχνουν αυξημένο κίνδυνο από μια μέτρια κατανάλωση καφέ. Ωστόσο, υπάρχουν και μελέτες που δείχνουν ότι η πρόσληψη καφέ μπορεί να προκαλέσει έμφραγμα του μυοκαρδίου σε ορισμένα άτομα: περιστασιακοί καταναλωτές καφέ που έχουν τρεις ή περισσότερους παράγοντες κινδύνου για στεφανιαία νόσο και άτομα με αργό μεταβολισμό της καφεΐνης. Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία απόδειξη ότι η καφεΐνη σχετίζεται με τις καρδιακές αρρυθμίες.

Όσον αφορά τον καρκίνο, επίσης δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η πρόσληψη καφεΐνης είναι παράγοντας κινδύνου για ανάπτυξη καρκίνου σε ανθρώπους. Αυτή η άποψη υποστηρίζεται από την Παγκόσμια Αντικαρκινική Εταιρεία, η οποία, σε μια πλήρη αναθεώρηση της, δήλωσε ότι «τα περισσότερα στοιχεία προτείνουν ότι η συχνή κατανάλωση καφέ ή/και τσαγιού δεν έχει καμία σημαντική σχέση με τον κίνδυνο καρκίνου σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος». Αντιθέτως, ορισμένες πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να είναι προστατευτική ενάντια στην ανάπτυξη ορισμένων καρκίνων, όπως του παχέος εντέρου και του ήπατος, αλλά αυτό είναι υπό διερεύνηση.

Ο καφές μπορεί να έχει προστατευτικές επιδράσεις ενάντια στον διαβήτη τύπου 2, το Parkinson και τις ηπατικές ασθένειες (κίρρωση και ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα). Όπως με πολλούς τομείς έρευνας, ο ακριβής μηχανισμός αυτής της προφανούς προστατευτικής επίδρασης πρέπει να διευκρινιστεί. Φαίνεται ότι ουσίες που βρίσκονται στον καφέ, εκτός από την καφεΐνη, ευθύνονται για την επίδραση αυτή, καθώς τέτοιου είδους επιδράσεις παρατηρούνται και στα καφεϊνούχα και στα ντεκαφεϊνέ προϊόντα. Ενδεχομένως αυτή η θετική επίδραση να οφείλεται στα αντιοξειωτικά του καφέ.

Υπάρχουν, επίσης, αυξανόμενα πρόσφατα στοιχεία ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των γνωσιακών λειτουργιών κατά τη γήρανση. Αυτά τα μακροπρόθεσμα οφέλη μπορεί να συνδέονται με την καφεΐνη και τα φλαβονοειδή του καφέ, τα οποία και τα δύο είναι αντιοξειδωτικά, αλλά κάτι τέτοιο θα πρέπει να επιβεβαιωθεί.

Με βάση επιδημιολογικά στοιχεία που υπάρχουν μέχρι σήμερα, το γενικό συμπέρασμα είναι ότι δεν προκύπτει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα για την ανθρώπινη υγεία, τουλάχιστον όταν η πρόσληψη της καφεΐνης είναι κάτω από 300 mg την ημέρα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχουν και κάποιες θετικές επιδράσεις. Από την άλλη μεριά όμως κάποιοι άνθρωποι ενδεχομένως να είναι ευαίσθητοι στην καφείνη (να παρουσιάζουν κάποια δυσκολία στον μεταβολισμό της) και αυτό να τους δημιουργεί κάποια προβλήματα. Επιπλέον, η καφεινη ενδέχεται να επιδρά αρνητικά όταν υπάρχουν κάποιες ασθένειες. Τέλος, το θέμα της καφεΐνης κατά την εγκυμοσύνη βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση.
Ευαισθησία στην καφεΐνη

Οι άνθρωποι διαφέρουν πολύ ως προς την ευαισθησία τους απέναντι στην καφεΐνη. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μάλιστα και ένα «γονίδιο αργού μεταβολισμού» της καφεΐνης: τα άτομα με αυτό το γονίδιο αποβάλλουν την καφεΐνη πιο αργά.

Η καφεΐνη φθάνει στην κυκλοφορία του αίματος μέσα σε 30-45 λεπτά από την κατάποση. Διανέμεται σε όλο το νερό του σώματος, μεταβολίζεται και εκκρίνεται μέσω των ούρων. Ο μέσος χρόνος ημιζωής της καφεΐνης στο σώμα είναι 4 ώρες (οι εκτιμήσεις ποικίλλουν μεταξύ 2-10 ωρών).

Κατά την εγκυμοσύνη επιβραδύνεται ο ρυθμός με τον οποίο μεταβολίζεται η καφεΐνη και οι έγκυες γυναίκες γενικά διατηρούν υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα από το κανονικό. Οι έγκυες και τα άτομα που πάσχουν από κάποιες ασθένειες ή είναι ευαίσθητα στην καφεΐνη, πρέπει να προσέχουν και να διατηρούν την πρόσληψη καφεΐνης σε μέτρια επίπεδα.

Το ερώτημα για πιθανές επιδράσεις στο έμβρυο κατά την εγκυμοσύνη (αν τακτικά προσλαμβάνεται σημαντική ποσότητα καφεΐνης) παραμένει ανοικτό. Λόγω του αργού ρυθμού μεταβολισμού της καφεΐνης στην εγκυμοσύνη, ενδείκνυται ο μετριασμός της πρόσληψης, από οποιαδήποτε πηγή, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.



 http://www.healthyliving.gr/

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/blog-post_4974.html

Eνοχλήθηκε ο Παπούλιας που οι Τσάμηδες τον είπαν «Ορθόδοξο Τσάμη»!

Σ.Α: Μήπως δεν είναι απλά "Ορθόδοξος"; Διαβάστε και την παλαιότερη ανάρτησή μας για το πως ο Παπούλιας και οι "σύντροφοι" σταμάτησαν την προέλαση των ελληνικών δυνάμεων προς την Βόρειο Ήπειρο!!

Eνοχλήθηκε ο Παπούλιας που οι Τσάμηδες τον είπαν «Ορθόδοξο Τσάμη»!
Ενοχλημένος είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, που οι Τσάμηδες τον αποκάλεσαν “Ορθόδοξο Τσάμη”.

Βέβαια ο κ. Παπούλιας δεν έχει Τσάμικη καταγωγή, ωστόσο ο πρόεδρος του Τσάμικου Κόμματος της Αλβανίας Σεπτίμ Ιντρίζι, λόγω, προφανώς, αλβανικών εκλογών, τον χαρακτήρισε Τσάμη. Εισήγαγε μάλιστα και νέο όρο, αυτόν του “Ορθόδοξου Τσάμη”! Για να κάνει προπαγάνδα! Οι Τσάμηδες, που ζούσαν στη Θεσπρωτία και καταδικάστηκαν για σωρεία εγκλημάτων εναντίον του τοπικού πληθυσμού, ήταν όλοι Μουσουλμάνοι, σύμφωνα με την Κάτοψη.

‘Αλλωστε δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι Τσάμηδες και δικαίως ενοχλήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 Olympia

ΣΤΟΝ "ΕΛ.Α.Σ" ΗΤΑΝ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ...

Στο βιβλίο του Γεωργίου Αϋφαντή "ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ" και στην σελίδα 881 γράφει:

"Εις τις 15 Οκτωβρίου 1944,ο ΕΛΑΣ διαπράττει και νέα προδοσίαν εις βάρος της πατρίδος.Οι δυνάμεις του Ζέρβα ,εν αντιθέσει με τον ΕΛΑΣ κατεδίωκαν τα γερμανικά στρατεύματα εις την Ηπειρον και τη στιγμή που έφθασαν εις τα σύνορα και θα έμπαιναν να ελευθερώσουν την Βόρειο Ηπειρο,ο ΕΛΑΣ συνεργαζόμενος με την Αλβανική ΤΣΕΤΑ μπήκαν μπροστά και διέκοψαν την προέλασι των ανταρτών του ΕΔΕΣ..Εαν δεν έκανε ο ΕΛΑΣ αυτή την ασχημίαν η Βόρειος Ηπειρος θα ήταν απο τότε ελεύθερη και θα γλύτωναν οι Βορειοηπειρώτες τα βασανιστήρια του Χότζα.

Μερικοί λένε οτι μεταξύ των Ελασιτών της 8ης μεραρχίας της Ηπείρου,οι οποίοι έφραξαν το δρόμο του Ζέρβα,ήταν και τότε ως καπετάνιος κάποιου τμήματος και ο κ. Παπούλιας(σ.σ:ο σημερινός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας που θέλουν να τον ξαναεκλέξουν.Ο κ. Παπούλιας ήταν και Υπουργός Εξωτερικών σε προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ),δια την συμμετοχήν όμως του κ. Παπούλια δεν το βρήκα πουθενά γραμμένο.

Ας μας πεί την αλήθεια επίσημα,η σιωπή σημαίνει ενοχή.Καίτοι πέρασαν πολλά χρόνια απο το 1998 που εκυκλοφόρησε η Α' έκδοσις,ο κ. Παπούλιας δεν απάντησε...",συνεχίζει παρακάτω"...ο κ. Παπούλιας κτυπά δια δεύτερη φορά τους Βορειοηπειρώτες,έκανε μονομερώς και παρανόμως,χωρίς την έγκριση της Βουλής και χωρίς να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των Βορειοηπεριωτών ή έστω ένα μικρό αντάλλαγμα απο τους Αλβανούς,την άρσιν του εμπολέμου με την Αλβανίαν δια να αποδυναμώσει όπως ισχυρίζονται οι Ηπειρώτες τις αποφάσεις και το κύρος του Συνεδρίου των...".

Παρακάτω όμως διαβάζουμε:"...Ισως δια να δικαιολογήσει τις πράξεις του δήλωσε στον δημοσιογράφο Γιάννη Μαρίνο οτι,οι αντάρτες του Ζέρβα(ΕΔΕΣ) ήσαν "ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ" των Αγγλων.Το εδημοσίευσε ο κ. Μαρίνος στις 3 Δεκεμβρίου 1987,εις το περιοδικό "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ"...",ενω λίγο πιο κάτω και στην σελίδα 883 γράφει ο Γεώργιος Αϋφαντής "...Και μια απόδειξις:Η εφημερίς "City Press" στις 8-2-2005 σελ. 4,γράφει δια τον κ. Παπούλια:"Απο τα Γιάννενα στο Προεδρικό Μέγαρο...

Η πολιτική του δράση ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 14 ετών,οπότε και έγινε ο νεότερος αντάρτης στο 15ο Σύνταγμα της 8ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ."Ορίστε και η απόδειξις της συμμετοχής σας κ. Παπούλια,εις την 8ην μεραρχίαν του ΕΛΑΣ"..."Τώρα απο την επιστολή του "Καπετάν Βασίλη" γνωρίζουμε οτι:"Στις 21-1-1944 ο Καπετάν Ορέστης(του ΕΛΑΣ) συνεμάχησε με τους Αλβανούς για την εξόντωσιν του Ζέρβα." και ερωτά ο Γεώργιος Αϋφαντής "...δια αυτό την 15-10-1944 ο ΕΛΑΣ με τους Αλβανούς φράξατε τον δρόμο του Ζέρβα προς την Βόρειο Ηπειρο;"


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ



Ενα τελευταίο για τον κ. Παπούλια σημειώνει ο κ. Αϋφαντής,σελ. 882 "ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ":"...Αυτά όλα ισχύουν εφ'όσον είσθε Ελληνας το γένος,εάν όμως είσθε μέτοικος κ. Παπούλια,οταν τα διαβάζετε αυτά θα γελάτε....μας λένε καθημερινώς οτι είσθε Ηπειρώτης...Το όνομά σας Κάρολος είναι Γερμανικό του μεγάλου Καρόλου του "Καρλομάγκνου",ερευνώντας δια τις ρίζες του πατέρα σας δεν τις βρήκα..."

Σημείωση Αντιπληροφόρησης: ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ...


 http://antipliroforisi.blogspot.gr/2012/12/e.html

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/e.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έτσι μας κλέβουν με την πιστωτική κάρτα οι τράπεζες

Κρυφές χρεώσεις εν αγνοί των πολιτών που φτάνουν μέχρι και το 30% για να κερδίζουν περισσότερα χρήματα οι τράπεζες, μέσω μια "δημιουργικής λογιστικής" που χρησιμοποιούν...

Γι αυτό απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους κατόχους των πιστωτικών καρτών μιας και οι καιροί είναι χαλεποί οικονομικά και όχι μόνο. Γιατί όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω η τραπεζική αυθαιρεσία έχει χτυπήσει "κόκκινο" στις τσέπες των καταναλωτών...

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", οι τράπεζες επιβάλλουν τόκους αναδρομικά σε περιπτώσεις όπου δεν μηδενίζεται η κάρτα, αλλά εξοφλείται μέρος του ποσού.

Μάλιστα οι τόκοι αφορούν όχι μόνο στο ποσό που μένει, αλλά και στο ποσό που πληρώθηκε, από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού έως και την εξόφληση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη τραπεζικά στελέχη, όταν μένει ανεξόφλητο ποσό στο λογαριασμό, οι τόκοι χρεώνονται επί ολόκληρου του αρχικού ποσού και κλιμακώνονται ανάλογα με τις ημερομηνίες έκδοσης του λογαριασμού, πληρωμής του ποσού και της λήξης. Αυτό σημαίνει, ότι το ονομαστικό επιτόκιο του 15%-20% στην πράξη καταργείται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών, μόλις το 20% των λογαριασμών πιστωτικών καρτών εξοφλούνται πλήρως κάθε μήνα. Έτσι, αν κάποιος πληρώνει μόνο την ελάχιστη καταβολή κάθε μήνα, το χρέος συνεχώς αυξάνεται.

Αυτή τη στιγμή, στην ελληνική αγορά, κυκλοφορούν περίπου 4 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες. Το 80% των λογαριασμών δεν εξοφλείται πλήρως κάθε μήνα και το 30% όσων λήγουν δεν ανανεώνονται λόγω "Τειρεσία".



http://spirospero.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1200.html

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ Γεωπόνου,Υπεύθυνου παραγωγής στη Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Τί λέει στο γράμμα που άφησε...

ΣΟΚ στα Ιωάννινα από την είδηση της αυτοκτονίας του 52χρονου Αναστάσιου Στάμου , Γεωπόνου ,Υπεύθυνου παραγωγής στη Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. 

Ήταν περίπου 1.30 σήμερα το μεσημέρι , όταν δικοί του άνθρωποι τον βρήκαν νεκρό μέσα στο διαμέρισμά του .

 Σύμφωνα με πληροφορίες του www.firmani.gr 52χρονος άνδρας πήρε φυτοφάρμακα και τερμάτισε τη ζωή του για προσωπικούς λόγους, όπως γράφει και στο γράμμα που άφησε στους δικούς του ανθρώπους...

Στο σημείωμα που άφησε αναφέρει μεταξύ άλλων οτί :

ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ,ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΕΧΤΗΚΑΤΑ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ,ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ.....

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο αυτόχειρας είχε διάφορα ψυχολογικά προβλήματα και εμφάνιζε σημάδια κατάθλιψης. Να σημειωθεί ότι άφησε στους δικούς του ανθρώπους κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό. Η είδηση συγκλονίζει την κοινωνία των Ιωαννίνων,μία ακόμη αυτοκτονία έρχεται να προστεθεί στις ήδη πολλές στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.




http://firmani.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7899:2012-12-09-13-14-12&catid=41:2011-07-30-00-04-27&Itemid=190

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5263.html

Αφιερώστε 11 λεπτά από τον χρόνο σας και δείτε αυτό το βίντεο




http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/11.html

Οι Πακιστανοί θα αποκτήσουν ηλεκτρονική ταυτότητα !



σχόλιο ID-ont: Μετανάστες Πακιστανοί στην Ελλάδα με ηλεκτρονική ταυτότητα κι Έλληνες πολίτες χωρίς; Να ένα πιθανό επιχείρημα που θα δούμε να χρησιμοποιείται για την Ελληνική Κάρτα του Πολίτη.

Διαβάστε ένα άρθρο για την Πακιστανική Κάρτα του Πολίτη! Το άρθρο αυτό θα μπορούσε να είναι ένα κείμενο από το μέλλον της ...Ελλάδας, την εποχή που θα χρησιμοποιούνται τέτοια κείμενα για να προπαγανδίσουν τη χρήση της Κάρτας του Πολίτη στη χώρα μας.

Η Nadra (National Database & Registration Authority) του Πακιστάν, σχεδίασε μια Ηλεκτρονική Ταυτότητα, τελευταία λέξη της τεχνολογίας, για την παροχή hi-tech λύσεων και την προστασία της ταυτότητας του κατόχου της. Η έξυπνη Εθνική Ταυτότητα (SNIC) είναι πολύ πιο έξυπνη και πιο εξελιγμένη σε σχέση με την προηγούμενη Μηχανογραφημένη Εθνική Ταυτότητα (CNIC). Αυτές έχουν ενσωματωμένο ένα τσιπάκι. Έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας αλλά και για να αποθηκεύονται επάνω τους δεδομένα. Οι έξυπνες κάρτες θα συνδέονται άμεσα με την κεντρική βάση δεδομένων της Nadra.

Ο Κάτοχος του SmartNIC θα έχει δωρεάν ασφάλιση ζωής για δύο χρόνια. Υπάρχουν σχέδια για να συνδεθεί και με πολλές άλλες εφαρμογές όπως: των βιομετρικών στοιχείων, ηλεκτρονική πληρωμή διοδίων αυτοκινητοδρόμων, έκτακτη βοήθεια σε καταστροφές, άδεια οδήγησης, άδεια οπλοφορίας, διαβατήριο, κάρτα σχολείου, κάρτα υγείας και ηλεκτρονική ψηφοφορία. Θα βοηθήσει επίσης στην πρόσβαση σε προγράμματα εκταμίευσης μετρητών (προφανώς εννοεί κρατικές ενισχύσεις), μειώνοντας τραπεζικές και χρηματοοικονομικές συναλλαγές, κλπ. Υπάρχει επίσης πρόβλεψη για την αποθήκευση επάνω τους δεδομένων από εγκεκριμένους χρήστες π.χ. τράπεζες κλπ.


Ο κ. Tariq Malik Πρόεδρος της Nadra έγραψε στη στήλη του στην Daily Express στις 13 Νοέμβρη του 2012, ότι είναι η πιο ασφαλής ταυτότητα στον κόσμο. Είναι τυπωμένη σε πολλαπλά στρώματα και κάθε στρώμα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά ασφαλείας. 

Όταν αυτή η κάρτα τοποθετείται σε ένα μηχάνημα ανάγνωσης, ελέγχονται πρώτα στοιχεία του κατόχου και στη συνέχεια ζητούνται τα δακτυλικά αποτυπώματα του χρήστη της κάρτας, για να συγκριθούν με τα δακτυλικά αποτυπώματα που είναι αποθηκευμένα στην κάρτα. Έτσι είναι αδύνατον να γίνει κακή χρήση αυτής της κάρτας.

Η πρώτη Έξυπνη Ταυτότητα/Κάρτα δόθηκε στον Πρόεδρο Ασίφ Αλί Zardai τον περασμένο μήνα. 

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της Έξυπνης Ταυτότητας/Κάρτας 

Ακολουθούν μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά των έξυπνων καρτών:

1. Η Κάρτα με το ενσωματωμένο Chip έχει 36 χαρακτηριστικά ασφαλείας,
 

2. Πολυδιάστατη χρήση και υπηρεσίες,
 

3.Συμμετοχή σε κοινωνικά και οικονομικά προγράμματα,
 

4.Ενσωμάτωση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας κρυπτογράφησης,
 

5.Άμεση αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων,
 

6.Εύκολη εκταμίευση της σύνταξης,
 

7.Ασφάλιση έναντι θανάτου αξίας Rs.100,000 για 2 χρόνια,
 

8.Τα πρότυπα σχεδίασή της είναι συμβατά με όσα ορίζει ο ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας),
 

9.Τα δεδομένα που θα γράφονται στην κάρτα θα είναι τόσο στα Ουρντού (Πακιστανική γλώσσα) όσο και στην αγγλική γλώσσα, το οποίο θα είναι πολύ χρήσιμο για τους μετανάστες Πακιστανούς και όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Κόστος της κάρτας SNIC
Το κόστος της SNIC είναι Rs.1500, ενώ δεν υπάρχει καμία χρέωση για τους απλές ​​CNIC. Το τέλος ανανέωσης της CNIC είναι Rs.75. Αρχικά, οι έξυπνες κάρτες θα εκδίδονται για περίοδο 10 ετών.


Για να πάρετε την έξυπνη κάρτα σας, επισκεφθείτε το πλησιέστερο Κέντρο Εγγραφής της Nadra.
http://www.pakistanhotline.com/2012/11/nadra-introduced-smart-national-id-card.html
  


http://id-ont.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8.html
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8173.html

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

Έχει διατυπωθεί πολλές φορές ότι τα μεγάλα κανάλια εξασκούν προπαγάνδα στον Ελληνικό λαό, με ειδήσεις που παρασύρουν τον κόσμο σε λανθασμένα συμπεράσματα κάνοντας τον πρόβατα προς την σφαγή.

Τα συμφέροντα που υπάρχουν είναι τεράστια, αλλά μαζί με αυτά δημιουργούν δημοσιογράφους ψεύτες, με ενημέρωση που εμπεριέχουν στημένα θέματα, προβάλλοντας τα τις απαιτήσεις των αφεντικών τους.

Άραγε ποια είναι αυτά τα αφεντικά που μέσω της τηλεόρασης και των ΜΜΕ επιδρούν στην διαμόρφωση την κοινής γνώμης, αυτό το εύλογο ερώτημα απαντιέται μέσα από την λίστα που παραθέτουμε για τους μετόχους των τηλεοπτικών σταθμών.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τραπεζική κρίση, κρίση για να ελέγξουν και να τρομοκρατήσουν τους λαούς, κάνοντας τους έρμαια της παγκόσμιας εξουσίας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ίδιοι έχουν αναφέρει ότι από το 2009 κυβερνά η Παγκόσμια Κυβέρνηση, δηλαδή αυτοί που έχουν την οικονομική δύναμη, επίσης μόνο οι Ελληνικές τράπεζες από το 2008 (κυβέρνηση Καραμανλή) έχουν παραλάβει από τις Ελληνικές κυβερνήσεις με άγνοια του Ελληνικού λαού το συνολικό ποσό των 238 δισ. ευρώ.

(Ετοιμάζουμε σχετικό θέμα με την βοήθεια των νομικών μας συνεργατών).
Συνεπώς τα συμφέροντα των τραπεζών θα πρέπει να διαδοθούν μέσα από τα ΜΜΕ, για να υπάρξει επίδραση στο λαό, για να επιτευχθεί ο σκοπός τους οι τραπεζίτες ελέγχουν την τηλεόραση όπως φαίνεται στην λίστα των μετόχων που ακολουθεί.

Η επιστροφή στην δραχμή όπως διαφήμιζαν στον ΑΝΤΕΝΝΑ είναι καταστροφή, όχι για τον Ελληνικό λαό, αλλά για τους τραπεζίτες και τους δημοσιογράφους που προωθούν την Παγκόσμια Κυβέρνηση.

Αυτή η απατηλή διαφήμιση κατάφερε να φοβίσει και να δημιουργήσει μια αστάθεια στους ψηφοφόρους των τελευταίων εκλογών που μέσα τους θεώρησαν πιο ασφαλή να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ψηφίζοντας τον Σαμαρά. Έτσι και με πολλούς ακόμα τρόπους διαμορφώνονται οι απόψεις και οι συνειδήσεις από τα φαιρέφωνα της Νέας Τάξης, για αυτό κλείστε την φωνή τους, κλείστε την τηλεόραση ή δείτε κανάλια που δεν ελέγχουν άμεσα οι τραπεζίτες και οι πολυεθνικές.

ΣΥΝΟΨΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ:
ΑΝΤΕΝΝΑ TV
Τράπεζες:
THE BANK OF NEW YORK
 Πολυεθνικές:
 ALTAVISTA GLOBAL HOLD.LTD
GLOBECAST HOLDINGS LTD
HOLNEST INVESTMENTS LTD
PROGRESSCO HOLDINGS LIMITED

MEGA CHANNEL
Τράπεζες:
BNP PARIBAS PRIVATE BANK (SWITZERLAND S.A.)
GS BANK
ΤΡΑΠΕΖΑ E.F.G. EUROBANK ERGASIAS A.E.
EFG BANK (MONAKCO) S.A.M.
ALPHA BANK LONDON NOMINEES LTD
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πολυεθνικές:
BENABAY LLIMITED
PREMIER LTD
SARAN HOLDINGS S.A.
ELKIN HOLDINGS SA
MOONGOLD INVESTMENTS LIMITED
GOODLASS INVESTMENTS LIMITED
BALTAZI INVESTMENTS LIMITD
OPALTON INVESTMENTS LIMITED
CYRENIA ENTERPRISES SA
LAGAN ENTERPRISES SA
TONE BUSINESS SA
VALENS TRADING SA
BENABAY LLIMITED (συμφερόντων ΒΙΚΤΟΡΑ Σ. ΡΕΣΤΗ)
COMET SHIPHOLDING INC
PLAZA SHIPHOLDING CORP.
GAZPROMEXPORT LTD

STAR CHANNEL
Πολυεθνικές:
THELON TRADING LIMITED
DASEN HOLDINGS LIMITED
MOOREFIELDS S.A.
BLUE DIME HOLDING S.A.
HOGRID HOLDINGS LIMITED
RICHARD BREKELMANS
APLHA
Πολυεθνικές:
SIXOMEN LTD

ALTER:
Τράπεζες:
COMMERZBANK AG FRANKFURT IB


Πηγή: από τήν επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Φωτογαρφία:http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/mega-antenna-alpha-star660.jpg
 http://namarizathema.blogspot.gr/2012/11/blog-post_19.html

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/blog-post_4898.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters