Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση των τραπεζιτών έπεσε! Στο εξής θα κυβερνούν οι ίδιοι οι τραπεζίτες

  Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερος σχολιασμός των δηλώσεων του εντολοδόχου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου –τις οποίες παραθέτουμε σε βίντεο- από την σημερινή γελοιογραφία του Στάθη που υπάρχει στο περιοδικό «Επίκαιρα»: «Η κυβέρνηση των τραπεζιτών έπεσε! Στο εξής θα κυβερνούν οι ίδιοι οι τραπεζίτες».

Το μόνο που ίσως θα έπρεπε να προσθέσουμε είναι τα όσα προκύπτουν από την επίσημη ανακοίνωση της προεδρίας της δημοκρατίας. Εκεί σημειώνεται ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.
Είναι φανερό δηλαδή ότι όλα όσα ακουγόταν τις προηγούμενες μέρες ειδικά από την Ν.Δ –ότι δηλαδή θα συμμετάσχει στην συγκυβέρνηση μόνο για να υπογράψει για το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους και το νέο δάνειο- είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Ακόμα και από το ίδιο το ανακοινωθέν της Προεδρίας επιβεβαιώνεται ότι πέρα απ’ την ψήφιση αυτών των αποφάσεων η νέα κυβέρνηση θα ψηφίσει και όλα εκείνα τα μέτρα που θα οδηγούν το βιοτικό επίπεδο του εργαζόμενου λαού στα τάρταρα. (Εχουμε αναφερθεί αναλυτικά σε περασμένη ανάρτησή μας).

Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι στις δηλώσεις Παπαδήμου αλλά και στο ανακοινωθέν της προεδρίας της δημοκρατίας ότι δεν αναφέρεται ρητά πότε προβλέπονται να γίνουν βουλευτικές εκλογές κάτι που μας λέει ότι πιθανόν να μην είναι τόσο προσωρινή αυτή η κυβέρνηση όσο αρχικά είχαν αφήσει να διαφανεί.
 

Διαβάστε περισσότερα: http://ideopigi.blogspot.com/2011/11/blog-post_1011.html#ixzz1dKAjmJQZ

Λ. Παπαδήμος: Η χρηματοδότηση των ελληνικών ελλειμμάτων είναι παρελθόν

Ομιλία για τα 10 χρόνια της έδρας «Κ. Καραμανλή» στο Ταφτς της Βοστώνης
Γεώργιος Π. Μαλούχος
Αν και τυπικά ήταν απλός συντονιστής μίας από τις συζητήσεις με θέμα «Η Ευρώπη, η Ελλάδα και το Ευρώ» και όχι ομιλητής, ο Λουκάς Παπαδήμος συγκέντρωσε πάνω του όλα τα βλέμματα, ελληνικά και ξένα, στο συνέδριο για τα δέκα χρόνια της Εδρας «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» που διοργανώθηκε πριν από μερικές ημέρες στη σχολή Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Ταφτς στη Βοστώνη.

Δεν είναι παράξενο: οι πάντες γνώριζαν ότι η πιθανότητα να αναλάβει πρωθυπουργός της Ελλάδας σε αυτή την τραγικά δύσκολη συγκυρία, ήταν εξαιρετικά υψηλές. Στην ακαδημαϊική ηρεμία της κατάμεστης αίθουσας του εβδόμου ορόφου του κτηρίου Κάμποτ στο Φλέτσερ, μακριά από τους προβολείς της ευρείας δημοσιότητας, αυτή ήταν η πρώτη παρέμβασή του μετά το πολυσυζητημένο άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» λίγες μέρες πριν.
Και φυσικά, ρωτήθηκε για τους έντονους φόβους που είχε εκφράσει στο άρθρο του για «κούρεμα» μεγαλύτερου του 50%. Στην απάντησή του περιέγραψε ότι οι σκέψεις που αναπτύσσονταν για μεγαλύτερο κούρεμα θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο αν γίνονταν πραγματικότητα, καθώς ενώ θα οδηγούσαν σε συγκριτικά πολύ μικρό όφελος, επί της ουσίας θα αύξαναν δραματικά τους κινδύνους για τη χώρα γι' αυτό και κάτι τέτοιο έπρεπε με κάθε τρόπο να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.
Ο Λουκάς Παπαδήμος, μίλησε τότε με την ιδιότητα του επισκέπτη καθηγητή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Και αφού πρώτα ανέλυσε τις ιδιαίτερα θετικές για την Ελλάδα πρόνοιες της συνθήκης της 26ης Οκτωβρίου, σημείωσε με νόημα ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και αυτές δεν έχουν ακόμα διαλευκανθεί.
Αυτό, συμπλήρωσε, πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου Ελλάδα και Ευρώπη να μην ξεπεραστούν από τα γεγονότα μαζί με την ίδια τη συμφωνία και να απαλειφθεί το ενδεχόμενο οι αγορές να ακυρώσουν το γενικό πλαίσιό της. Εκεί κάλεσε όλους να επικεντρώσουν πλέον τις προσπάθειές τους, εκφράζοντας μάλιστα την απορία για τη στάση κομμάτων της αριστεράς που δεν υποστηρίζουν το «κούρεμα».
Και όλοι οι παριστάμενοι κατάλαβαν την άκριτα υποτιμημένη κρισιμότητα αυτών των «λεπτομερειών» που μπορούν να αποβούν καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του τόπου.
Ο κ. Παπαδήμος ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι η εποχή που η Ευρώπη χρηματοδοτούσε τα ελληνικά ελλείμματα έχει παρέλθει οριστικά και ανεπιστρεπτί, ενώ σημείωσε τα οφέλη για τη χώρα από το γεγονός ότι η Ευρώπη «παίρνει πάνω της» μεγάλο κομμάτι του ελληνικού χρέους, υπό την προϋπόθεση του ισοσκελισμού των ελληνικών προϋπολογισμών και της δημιουργίας πρωτογενών πλεονασμάτων.
Τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα οφείλει να πιάσει τους στόχους χωρίς απόκλιση και χωρίς καθυστέρηση, ενώ, συζητώντας αργότερα σε στενότερο κύκλο, κατέστησε σαφές ότι κατά την κρίση του δεν είναι εφικτό να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνηθέντων και, πάντως, κάτι τέτοιο, σε καμία απολύτως περίπτωση δεν θα μπορούσε καν να συζητηθεί δημόσια.
Τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν με την περιπέτεια του δημοψηφίσματος και επιβεβαίωσαν δραματικά αυτές τις απόψεις δεν είχαν ακόμα συμβεί, όμως, επί της ουσίας, οι γραμμές είχαν τεθεί από το σύνολο των ομιλητών, μεταξύ των οποίων η κυρία Ελένη Λουρή, αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Stephen Βosworth, Πρύτανης της Σχολής Φλέτσερ και ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Β. Κορέα, ο Κωνσταντίνος Αχιλλέα Καραμανλής, οι καθηγητές Λοράν Ζακ, Δημήτρης Καιρίδης, Γιάννης Ιωαννίδης, Robert L. Pfalzgraff jr., Stanley Hoffman, Peter Uvin, Στάθης Καλύβας, Κωνσταντίνα Μπότσιου, Ελισσάβετ Προδρόμου, η Ε. Παπούλια διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος Κόκκαλη στο Χάρβαρντ και ο κάτοχος της Εδρας Καραμανλή στο Φλέτσερ, καθηγητής Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.
Το ουσιαστικό γενικό συμπέρασμα του συνεδρίου δεν ήταν άλλο παρά το ότι η Ελλάδα αντιμετώπιζε άμεσα όχι μόνον τον κίνδυνο της χρεοκοπίας αλλά και της εξόδου της από την ευρωζώνη κι αυτό χωρίς καν να έχει φορτωθεί το τεράστιο βάρος των μετέπειτα πολιτικών εξελίξεων.
Και το «κλειδί» ήταν φυσικά αυτό που και σήμερα παραμένει έστω και υποσκιασμένο από τα γεγονότα των δύο τελευταίων ημερών: η πορεία εξειδίκευσης και πιστής εφαρμογής της συμφωνίας του Οκτωβρίου.

Η γεωπολιτική διάσταση
Πέραν της δημοσιονομικής και της καθαρά ευρωπαϊκής διάστασης της κρίσης που αποτελούσε φυσικά το κεντρικό τμήμα των εργασιών της ημερίδας, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι εργασίες της στόχευαν και στην ταυτόχρονη ανάδειξη και αξιοποίηση των ιδιαίτερα σημαντικών γεωπολιτικών δυνατοτήτων της Ελλάδας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και μάλιστα υπό συνθήκες μιας άλλης μεγάλης διεθνούς κρίσης εκεί, που αναπτύσσεται την ίδια στιγμή με την κρίση του ευρώ. Η Ελλάδα βρίσκεται οργανικά ενταγμένη στην πρώτη κρίση, αλλά γεωγραφικά πολύ κοντά στη δεύτερη, και γι' αυτό είναι επιβεβλημένη η συμπληρωματική αντιμετώπισή τους, ειδικά από τη στιγμή που οι εξελίξεις στα ενεργειακά ζητήματα μοιάζει πλέον να καθίστανται καθοριστικής σημασίας όχι μόνον για την ασφάλεια, αλλά και για την οικονομική πορεία της χώρας στο μέλλον.

Δέκα χρόνια στο Φλέτσερ με ιδιωτική και όχι κρατική χρηματοδότηση
Αξίζει ιδιαίτερα να σημειωθεί ότι η Εδρα Καραμανλή είναι η μοναδική του είδους της στο εξωτερικό που δεν χρηματοδοτήται από κρατικούς αλλά από ιδιωτικούς πόρους, καθώς και ότι σε αυτήν ισχύει το σύστημα της εναλλαγής καθηγητών, οι οποίοι, με αυτό τον τρόπο, έχουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες να μεταφέρουν την εμπειρία τους στο Φλέτσερ στο ελληνικό πανεπιστημιακό σύστημα.
Η Έδρα Καραμανλή ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», Ελλήνων αποφοίτων του Πανεπιστημίου Τufts και φίλων του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με στόχο τη μελέτη της Ελλάδας και της περιοχής της, στην κορυφαία αμερικανική Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher, καθώς και την ενίσχυση των εκπαιδευτικών και ευρύτερων πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ της ελληνικής και της αμερικανικής ακαδημαϊκής κοινότητας.
BHMA
 
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/blog-post_995.html

Να προετοιμαζόμαστε?... Πορεία Ενότητας μέσα από την κατάρρευση του παλαιού

Αγαπημένοι μου φίλοι,


έλαβα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο ενημερώνει για ανάγκη προετοιμασίας μας, καθώς πρόκειται να βιώσουμε όπως αναφέρει μια απίστευτη γεωπολιτική κατάρρευση... και διπλασιασμό της τιμής των τροφίμων...

Ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει:

Επείγον...
ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΜΙΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΓΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΑΔΡΑΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΝΩ Ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑΣ .... Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΟΡΡΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ ΑΓΑΘΩΝ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΣΙΤΙΡΑ ... Ο ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΩΡΩΝ / ΗΜΕΡΩΝ ... ΟΙ ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΤΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ .... 
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΙΤΙΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ... ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ .... ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΟΧΛΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ .... ΚΑΝΤΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΑΣ ... Η ΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ ... Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΘΑΡΟ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ

Δεν φοβόμαστε τίποτε και κανέναν, ωστόσο για να μην περιέλθουμε σε κατάσταση όχλου, την παρούσα στιγμή θεωρώ απαραίτητη την πρόληψη. Ο άνθρωπος όταν δεν έχει τα απαραίτητα για την επιβίωση πολύ εύκολα περιέρχεται σε ζωώδη κατάσταση... όχι απλά σε αυτή του όχλου...
Και σε εκείνη την κατάσταση γίνεται και εύκολα χειραγωγήσιμος...

Ναι θα χρειαστεί να καταρρεύσει όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου για να στηθεί κάτι νέο και καλύτερο- και μολονότι σαφώς θα προτιμούσαμε να συμβεί αυτό με μια πιο ήρεμη μετάβαση, φαίνεται πως είναι πιθανή η περίπτωση να συμβεί με απότομο τρόπο... Αυτό που μοιάζει αυτή τη στιγμή κακό και απειλητικό δεν είναι παρά ο υπηρέτης του καλού...

Ας είμαστε ενωμένοι και κοντά σε όσους αγαπάμε- τίποτε κακό δεν μπορεί να μας συμβεί. Ας φροντίσουμε για την ασφάλεια των παιδιών, γιατί αυτά είναι που θα χτίσουν το νέο κόσμο. Εμείς απλά χτίζουμε τις γέφυρες από τον παλιό στο νέο κόσμο...

Είναι βέβαιο πως καμία αλλαγή δε θα γίνει ορατή από τη μία στιγμή στην άλλη. Πρόκειται για μια διαδικασία, όμως είναι βέβαιο πως μέχρι το 2033 ολόκληρη η ανθρωπότητα θα έχει αγκαλιάσει τις νέες ενέργειες. ήδη κινούμαστε προς εκείνη την κατεύθυνση και ήδη τινάζουμε από πάνω μας όλες εκείνες τις βαριές ενέργειες και καταστάσεις του παλιού...
Είμαστε ακόμη στη διαδικασία κάθαρσης...

Το 2012 το Δεκέμβρη θα νιώσουμε πολύ πιο έντονα τις νέες ενέργειες της συνείδησης ενότητας και θα αναπτερωθεί το ηθικό της ανθρωπότητας ολόκληρης...
Όμως τα βήματα που θα κάνουμε σαν σύνολο θα είναι αργά και σταθερά... με μια μικρή στασιμότητα γύρω στο 2016-2018 και χρόνο το χρόνο η ανθρωπότητα θα χτίζει τη νέα κατανόηση και το νέο παράδειγμα... Πράγμα που θα ολοκληρωθεί σε πρώτη φάση το 2033. Τότε όλοι θα λειτουργούμε με τη συνείδηση ενότητας πλέον και με βάση εκείνη θα πορευόμαστε.

Μέχρι τότε πολλές ανακατατάξεις θα συμβούν και πολλές αλλαγές. Μη σας τρομάζει η αλλαγή. Καλούμαστε να είμαστε πιο ρευστοί στην εποχή του Υδροχόου. Καλούμαστε να πλέουμε στην επιθυμία αλλαγής και μετάβασης σε μια νέα πραγματικότητα που θα βασίζεται στην ειρήνη, τη δημιουργικότητα, τη χαρά και την αλληλεγγύη. Καλούμαστε να δρούμε ενωμένοι και αγαπημένοι.

Οι σημαίες των κρατών μπορεί να αλλάξουν... Τα έθνη ωστόσο καλούνται να θυμηθούν τη σοφία των προγόνων τους, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό τους και όλα μαζί να συνθέσουν ένα νέο πολιτισμό. Όχι για να κριθεί η υπεροχή του ενός ή του άλλου, αλλά για να βρεθεί η χρυσή γραμμή που ενώνει όλους μας... 

Σύνθεση και δημιουργικότητα. Νέες ιδέες και ομαδική εργασία.
Αυτά θα είναι τα βασικά μοντέλα εργασίας μας.

Αφοβία και συνδημιουργία φίλοι μου!
Όλα θα πάνε καλά. Καλύτερα από όσο μπορούμε να φανταστούμε

Γι΄αυτό καλό είναι να μην κρίνουμε τα πάντα μέσα από την παλιά γραμμή σκέψης. Ναι, πολλά πράγματα μοιάζει να είναι επαναλήψεις από τις πιο άσχημες στιγμές που έζησε η ανθρωπότητα πριν από πενήντα ή εκατό χρόνια... Η γεωπολιτική σκακιέρα βρίσκεται σε αναταραχή... Όμως το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που ήταν τότε... Η αφύπνιση που μεσολάβησε έχει αλλάξει τη ροή. 

Η ίδια η Γη φρόντισε να μας ταρακουνήσει. Η Γη, ως φορέας των νέων ενεργειών, μας έλκει προς μια άλλη κατεύθυνση...  Και μιας και αναφέρομαι σε αυτό... ακούμε πολλές φορές να λένε πως οι άνθρωποι είμαστε που κατεβάζουμε τις ενέργειες και τις πληροφορίες της νέας συνειδητότητας στη Γη... Πόσο εγωιστική και αλαζονική είναι αλήθεια μια τέτοια σκέψη... Να θεωρούμε πως εμείς, ένας κόκκος άμμου σε σχέση στο μέγεθος του πλανήτη μας, του ηλιακού μας συστήματος και του γαλαξία μας, που σαν μεγέθη επηρεάζουν την ενεργειακή ισορροπία και τη μορφή συνείδησης που επικρατεί στο δικό μας γήινο κόσμο, να αρεσκόμαστε στη σκέψη πως εμείς με τη συνείδηση μας είμαστε αυτοί που καθορίζουν τα πράγματα...

Εμείς, στην καλύτερη περίπτωση, θαρρώ πως έχουμε να αφεθούμε στη ροή... και αφού συνειδητά πετάξουμε τα παλιά φίλτρα σκέψης, να πορευτούμε προς την κατεύθυνση που ορίζει η ίδια η Γη μας... που με τη σειρά της δέχτηκε νέες ποιότητες ενέργειας από τον ήλιο μας... και εκείνος από τον κεντρικό ήλιο του γαλαξία μας...

Ναι είναι αμφίδρομη η σχέση. Και εμείς επηρεάζουμε από την πλευρά μας τα συστήματα αυτά. Όμως αυτό απαιτεί υψηλή συνείδηση και ομαδικό πνεύμα. Και αυτό μόλις που αρχίσαμε να το καλλιεργούμε...

Ας κάνουμε λοιπόν ότι καλύτερο μπορούμε.

Ας δίνουμε ανά πάσα στιγμή τον καλύτερο μας εαυτό,
Κι ας έχουμε σα στόχο μας το υψηλό και ιδανικό.

Είσαι ένα άλλο εγώ.
(In Lack ech)

η τοξότισσα

Το Τέλος των Οικονομικοπολιτικών Αναλύσεων.

Του Δημήτρη Καζάκη
Η Ελλάδα και επίσημα σε πλήρη καραντίνα υπό το κλίμα Εμφυλίου

Κράτη των οποίων το χρέος δέχεται απομείωση, θα πρέπει να αποδέχονται περιορισμούς της κυριαρχίας τους, υποστήριξε η καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας σε βουλευτές της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, σύμφωνα με τηνDeutsche Welle (19/10)....


Του Δημήτρη Καζάκη
Η καγκελάριος Μέρκελ μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός «τείχους προστασίας» για τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης χρέους.
Η Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε αυτό που δύο από τους υπουργούς της είχαν υπαινιχθεί πριν από μερικές εβδομάδες, δηλαδή ότι κράτη των οποίων το χρέος δέχεται απομείωση, θα πρέπει να αποδέχονται περιορισμούς της κυριαρχίας τους. Μπορώ να φανταστώ, φέρεται να είπε η καγκελάριος, ότι θα υπάρχει ένα είδος «διαρκούς τρόικας» στις υπερχρεωμένες χώρες. Σύμφωνα με συμμετέχοντες στην σύσκεψη, υπάρχει η θέση, σε νευραλγικούς τομείς της δημόσια διοίκησης και κυρίως στο πεδίο των δημοσιονομικών να υπάρχουν ομάδες τεχνοκρατών, οι οποίοι θα βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις Βρυξέλλες. Θα ασκείται τρόπον τινά μια «μόνιμη επιτήρηση», με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. «Αυτά τα χρέη των κρατών χτίστηκαν επί δεκαετίες και δεν πρόκειται να τερματιστούν με μια σύνοδο. Θα χρειαστεί σκληρή και μακρόχρονη δουλειά», δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ.
Εν τω μεταξύ το πρακτορείο Reuters (18/10) δημοσιοποίησε «προβληματισμούς» της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Φιλανδίας και άλλων για ακόμη πιο αυστηρή επιτήρηση: Πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει η επιθυμία να δημιουργηθεί ένα μόνιμο σώμα ώστε να αναλάβει μέρος της δουλειάς της τρόικας, το οποίο θα αποτελείται από επιθεωρητές της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Χρειάζεσαι κάποιον που να μιλά Ελληνικά αλλά δεν είναι με την πλευρά των Ελλήνων», είπε η πηγή. «Οι εξουσίες τους θα συνδέονται στενά με τους όρους του δανείου. Θα πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά – πέστε το τεχνική βοήθεια ή κάτι σχετικό. Δεν μπορεί να φανεί ότι τους ποδοπατάς.»
Η συζήτηση αυτή, αν και δεν γίνεται ανοιχτά, αποτελεί βασικό στοιχείο των διαβουλεύσεων του Eurogroup και της «λύσης» που μελετά για το ελληνικό πρόβλημα. Η Γερμανία και τα όργανα της ευρωζώνης θεωρούν ότι από εδώ και πέρα η Ελλάδα πρέπει να μπει σε πλήρη καραντίνα («τείχος προστασίας»). Ένα νέο τείχος του Βερολίνου χτίζεται. Αυτή την φορά γύρω από την Ελλάδα. Ποτέ άλλοτε η χώρα δεν έχει απομονωθεί σε τέτοιον βαθμό. Το σύνολο των εξωτερικών και των εσωτερικών της οικονομικών σχέσεων έχει τεθεί υπό επιτήρηση και έλεγχο. Τέτοια προσβολή και κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας επί Ευρωπαϊκού εδάφους έχει να συμβεί από την εποχή της ναζιστικής κατοχής.
Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Ο κ. Χορστ Ραϊχενμπαχ και η κουστωδία του, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανέρχεται σε πάνω από 330 επιτρόπους και επιτηρητές, αποκτά επίσημα πλέον καθεστώς «μόνιμης επιτήρησης». Τα δημοσιεύματα κυρίως του Γερμανικού τύπου δεν αποκλείουν την άφιξη δυνάμεων αστυνόμευσης για την ενίσχυση του ρόλου της «μόνιμης επιτήρησης». Άλλωστε ο κ. Πολ Τόμσεν είχε εκφράσει την ζωηρή του ανησυχία για το μέγεθος και την ένταση των λαϊκών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα σε σχετικά πρόσφατη συνέντευξή του ως εξής: «Οι άνθρωποι εκφράζουν την απογοήτευσή τους, μερικές φορές με πολύ δυσάρεστο τρόπο. Αυτή είναι μια από τις πιο άσχημες πτυχές της δουλειάς μου. Και η ένταση με την οποία εκφράζεται εδώ είναι κάτι καινούργιο για μένα.» (Reuters, 8/10)
Το βασικό ζήτημα λοιπόν που απασχολεί την ευρωζώνη και κυρίως Γερμανία-Γαλλία είναι πώς θα τεθεί υπό άμεση αποικιοκρατική κηδεμονία η πτωχευμένη Ελλάδα. Γιατί; Μα για να ξεπουληθεί το σύμπαν: ιδιωτική και δημόσια περιουσία, εθνική επικράτεια και φυσικός πλούτος. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να σπάσει το ηθικό και η αγωνιστική διάθεση του ελληνικού λαού. Πώς θα γίνει αυτό; Μόνο με καταστολή; Απ’ ότι φαίνεται η καταστολή από μόνη της, όσο αδίστακτη κι αν είναι, δεν πιάνει. Κύκλοι του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος απεργάζονται άλλα πολύ πιο σκοτεινά σχέδια. Τον ανοιχτό εκφασισμό της ελληνικής πολιτικής ζωής στο όνομα του «καταλύεται η δημοκρατία». Ένα μανιφέστο νεοφασιστικής υστερίας μας προσέφεραν με την επιστολή τους οι τρεις «πρωτοκλασάτοι» υπουργοί της τωρινής κυβέρνησης (Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος) την Κυριακή 16/10. Αφού χρέωσαν συλλογικά και συλλήβδην – όπως άλλωστε είναι τυπικό της ιδεολογίας του φασισμού – στην ελληνική κοινωνία την ευθύνη για την αθλιότητα του επίσημου πολιτικού συστήματος και των οικονομικών συμφερόντων που αντιπροσωπεύει σ’ ολόκληρη την μεταπολιτευτική του πορεία, κατέληξαν σε μια ακόμη παραλλαγή του «μαζί τα φάγαμε»: «Μέσα από τέτοιου είδους κοινωνικο-πολιτικές διεργασίες, και με τη λογική «τα θέλουμε όλα δικά μας», φθάσαμε στην περιφρόνηση κάθε έννοιας Δικαιοσύνης και δημόσιου συμφέροντος και στη de facto επιβολή του κανόνα: κατάληψη στο σχολείο, και ενίοτε καταστροφή του, κατάληψη στο πανεπιστήμιο, διακοπή της λειτουργίας των μέσων μεταφοράς, της αποκομιδής των σκουπιδιών και προσβολή της δημόσιας υγείας, κατάληψη δημόσιων κτηρίων, ακόμη και υπουργείων, αποκλεισμοί λιμανιών και αεροδρομίων, και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, πράξεις και απειλές ακόμη και κατά της ζωής.  Το σημαντικότερο όλων δε είναι, πως αυτή η εξαιρετικά αντιδημοκρατική και αντικοινωνική «κουλτούρα» και συμπεριφορά, επενδύθηκε με το μανδύα του προοδευτισμού και της επαναστατικότητας, για να κρύψει το πραγματικό πρόσωπο του συντεχνιακού συμφέροντος. Βαφτίστηκε «κοινωνία» η κάθε συντεχνία, ενώ στην πραγματικότητα οι κοινωνοί καλούνταν να πληρώσουν τα αιτήματα των συντεχνιών, που μόνιμα και σταθερά γίνονταν δεκτά. Οι λέξεις, λοιπόν, έχασαν το νόημά τους και επιλογές με υψηλό κοινωνικό κόστος εμφανίζονταν μέσα σε αυτό το ιδιότυπο «matrix» ως «κοινωνικές κατακτήσεις», ενώ στην πραγματικότητα η χώρα απλά δανειζόταν και αργά ή γρήγορα θα πλήρωνε «τα σπασμένα». Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουμε όλοι!»
Ούτε η χούντα έτσι. Εφόσον λοιπόν κατά τους εκλεκτούς αυτούς υπουργούς δημοκρατία και δικαιοσύνη είναι η απαράβατη συμμόρφωση της κοινωνίας και του λαού με τις άνωθεν υποδείξεις και εντολές, φτάνουν στο καλύτερο: καλούν την «σιωπηρή πλειοψηφία», που κατά περίεργο τρόπο μόνο αυτοί την εκφράζουν, να ξεκινήσει εμφύλιο πόλεμο εναντίον όσων αντιδρούν βοηθώντας τις δυνάμεις καταστολής. Να τι λένε: «Μια κοινωνία που αγωνιά και αναζητεί δημιουργικές διεξόδους από την κρίση, προφανώς και δεν μπορεί  να τα φορτώνει όλα στην αστυνομία και τους εισαγγελείς. Καμιά εισαγγελική ή αστυνομική ενέργεια δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική αυτενέργεια. Η μία δραστηριότητα, άλλωστε, συμπληρώνει και στηρίζει την άλλη. Η μεν κοινωνία έχει υποχρέωση να υπερασπιστεί τον εαυτό της από κάθε επιβολή ιδεολογικών, κομματικών ή συντεχνιακών συμφερόντων, οι δε δημοκρατικά νομιμοποιημένες κρατικές λειτουργίες έχουν την υποχρέωση να ανταποκριθούν στο κοινωνικό αίτημα για την τήρηση της νομιμότητας. Δίχως τη στήριξη των πολιτών η λειτουργία του κράτους θα συκοφαντηθεί ως αυταρχική και, πάντως, θα έχει περιορισμένη αποδοτικότητα. Και δίχως το κράτος και τις λειτουργίες του, η κοινωνία των πολιτών δεν θα είχε νόημα, όποια γνώμη κι αν πλειοψηφούσε σε αυτήν.»
Τι ζητούν οι εν λόγω υπουργοί; Προκείμενου να χάσουν την εξουσία και πολύ περισσότερο προκειμένου να χάσουν οι δανειστές τοκογλύφοι και η τρόικα, προτιμούν να δουν την ελληνική κοινωνία να πνίγεται στον εμφύλιο. Ονειρεύονται νέα Δεκεμβριανά όπου παραστρατιωτικές και παρακρατικές συμμορίες σε συνεργασία με τις δυνάμεις καταστολής θα επιβάλουν το νόμο του Μέρφι σε όσους αντιδρούν. Στο όνομα βέβαια της «κατάλυσης της δημοκρατίας». Αν βέβαια βρισκόμασταν σε ευνομούμενη πολιτεία, οι κύριοι αυτοί θα αντιμετώπιζαν τον εισαγγελέα για μόχλευση παθών και πρόσκληση σε εμφύλιο πόλεμο. Ωστόσο, στην χώρα μας έχει επιβληθεί τέτοιο καθεστώς πλήρους κυβερνητικής ανομίας ώστε οι εισαγγελείς να απασχολούνται είτε με διώξεις απεργών, είτε με «διασπορά ψευδών ειδήσεων» όταν δεν βολεύει την κυβέρνηση, είτε να δίνουν διαπιστευτήρια καλής διαγωγής στους τροϊκανούς μήπως και οι νέοι καταχτητές τους πάρουν από καλό μάτι.
Την ίδια ημέρα το νεοφασιστικό μανιφέστο των τριών υπουργών βιάστηκε να προσυπογράψει και ο Μπενίτο της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος: «Είναι πολύ θετική η πρωτοβουλία των τριών υπουργών να απευθυνθούν στην κοινή γνώμη με μια ανάλυση του τρόπου με τον οποίο έχει διαμορφωθεί η σημερινή ελληνική κοινωνία, με κύρια ευθύνη του πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Πίσω από κάθε μεγάλη πολιτική πρωτοβουλία και κυρίως πίσω από τη δύσκολη διαχείριση μιας τεράστιας κρίσης που θέτει σε κίνδυνο τη χώρα, πρέπει πάντα να βρίσκεται: πρώτον, ένα θεωρητικό σχήμα και δεύτερον, μια ισχυρή πολιτική βούληση σχηματισμένη από ανθρώπους έτοιμους να αγωνιστούν στην πρώτη γραμμή. Υπό την έννοια αυτή, το κείμενο των τριών συναδέλφων μου, με τους οποίους ανήκουμε στην ίδια γενιά, έχουμε κοινές προσλαμβάνουσες παραστάσεις και δίνουμε έναν κοινό συλλογικό αγώνα είναι ένας πολύ καλός οιωνός για την κρίσιμη εβδομάδα που αρχίζει, κατά τη διάρκεια της οποίας κρίνονται πολλά, ίσως όλα.»
Όλα αυτά δείχνουν ότι στις κορυφές της κυρίαρχης πολιτικής αναφύεται ένας νεοφασισμός, του οποίου η ιδεολογία και η πολιτική τίθεται στην υπηρεσία, όπως άλλωστε και παλιά, των πιο αντιδραστικών μερίδων του χρηματιστικού κεφαλαίου. Κι αυτές οι μερίδες σήμερα επιδιώκουν την επίσημη κατοχή και εκποίηση της χώρας. Έτσι πιστεύουν ότι μπορεί να διασωθεί το ευρώ, η ευρωζώνη, οι τράπεζες και οι αγορές.
Αυτό είναι το επίδικο ζήτημα και της συνόδου κορυφής στις 23 του μηνός. Κι όχι το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Άλλωστε γι’ αυτό το επιδιωκόμενο «κούρεμα» ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτική η δήλωση του Μιχάλη Σάλλα, προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς. Ολόκληρη η δήλωση Σάλλα έχει ως εξής: «Αυτοί που υποστηρίζουν το μεγάλο "κούρεμα" των Ελληνικών Ομολόγων, δηλαδή το πάνω από 21%, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στην πρώτη ανήκουν εκείνοι που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ούτε από την κατάρρευση της Ελλάδας και φυσικά ούτε από τα χαρτοφυλάκια τους. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν αυτοί που δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τις συνέπειες αυτής της ενέργειας και το πιθανότερο ούτε καν περί ποίου "κουρέματος" πρόκειται. Το λυπηρό είναι ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται και άνθρωποι που οφείλουν να καταλαβαίνουν. Με βάση τις συμμετοχές που εκτιμάται ότι δηλώθηκαν για το εθελοντικό PSI της 21ης Ιουλίου, εάν δεχτούμε ότι αντί για το 21% "κούρεμα" που προέβλεπε η απόφαση αυτή, τώρα το εθελοντικό "κούρεμα" θα φθάσει στο 50%, τότε οδηγούμαστε σε μία επιπλέον μείωση του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους ουσιαστικά κατά 20 έως 25 δισεκ. ευρώ περίπου, σε παρούσες αξίες, και όχι κατά 180 δισεκ. ευρώ, που πολλοί, είτε από αφέλεια είτε από ελλιπή ενημέρωση, πιστεύουν. Το όφελος δηλαδή θα ήταν περίπου 20 - 25 δισεκ. ευρώ, το οποίο, όμως, κατά το μεγαλύτερο μέρος, η Ελλάδα θα είναι αναγκασμένη και πάλι να το ξαναδανειστεί από τις ευρωπαϊκές χώρες και το Δ.Ν.Τ., προκειμένου να ενισχύσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να επανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες. Μιλάμε δηλαδή, στο τέλος της ημέρας, για ένα όφελος της τάξης των 10 ή 15 δισεκ. ευρώ, από ένα σύνολο χρέους 360 δισεκ. ευρώ! Δυστυχώς, δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι στο προτεινόμενο από διαφόρους "κούρεμα" μέσω του PSI , εξαιρούνται τα Ομόλογα της ECB, περίπου € 60 δις ονομαστικής αξίας, τα δάνεια της Τρόϊκα, ύψους € 65 δις, άλλα δάνεια που έχει συνάψει το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 20 δις, τα Έντοκα Γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου 15 δις, Ομόλογα λήξης μετά το 2020 άλλα 40 - 45 δις, άλλες υποχρεώσεις προς προμηθευτές κλπ του Ελληνικού Δημοσίου και ασφαλώς εκείνους στο Εξωτερικό οι οποίοι και δεν προσήλθαν ούτε στο "κούρεμα" του 21% στο PSI του Ιουλίου. Επίσης, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι αυτοί που δήλωσαν συμμετοχή για την συγκεκριμένη περίοδο λήξης Ομολόγων στο PSI του Ιουλίου, ήταν σχεδόν πάνω από 50% Ελληνικές Τράπεζες, Ασφαλιστικές Εταιρίες και Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία. Δηλαδή, όλη η ιστορία αφορά κυρίως το Ελληνικό Ασφαλιστικό και Τραπεζικό Σύστημα, για τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να ξαναδανειστεί για να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται εξαιτίας αυτής της αύξησης "κουρέματος". Έτσι, θα έχουμε το φαινόμενο, το Ελληνικό Δημόσιο να αποδέχεται να διαγράψουν τα Ελληνικά Ιδρύματα, χρέος που θα τα οδηγήσει σε μείωση των αποθεματικών ή της κεφαλαιακής τους επάρκειας, για να δανειστεί στη συνέχεια και πάλι το Κράτος από Διεθνείς Οργανισμούς, με ό,τι αυτό σημαίνει πολιτικά και οικονομικά, για να επανακεφαλαιοποιήσει τις Τράπεζες και να καλύψει τα Ταμεία. Συνέπεια όλων αυτών είναι η χώρα να καταρρακώνεται διεθνώς, να της ασκούν ακόμη περισσότερες πιέσεις, να δημιουργείται κίνδυνος μόλυνσης ολόκληρου του Ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως άλλωστε υποστηρίζει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ασφαλώς να διαλύεται για πολλά χρόνια το Ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο έχει υποστεί ήδη δεκάδες δις ζημία από την όλη συζήτηση.» (Κέρδος, 14/10)
Δεν απέχουν και πολύ από την αλήθεια αυτά που επισημαίνει ο κ. Σάλλας. Ξεχνά απλά να μας πει ότι μια τέτοια κίνηση (εθελοντική ανταλλαγή με «κούρεμα» 50%) θα βαθμολογηθεί από τους οίκους αξιολόγησης ως SD (επιλεκτική πτώχευση) και με βάση τα δεδομένα της δημοσιονομικής κατάστασης και της ύφεσης μάλλον θα σημάνει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας. Ίσως είναι αυτό που θέλουν και οι ευρωκράτες προκείμενου να επιταχύνουν τις «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» και την επιβολή «μόνιμης επιτήρησης».
Τα τονίζουμε όλα αυτά γιατί η ώρα των οικονομικοπολιτικών αναλύσεων τελείωσε. Το Eurogroup επίσημα πια μεθοδεύει την επίσημη πτώχευση της χώρας. Ο κ. Βενιζέλος ουσιαστικά το ανακοίνωσε με την συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη. Πώς αντιμετωπίζει ένας λαός αυτό το άμεσο ενδεχόμενο της επίσημης πτώχευσης; Έχει κανείς απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα; Οι κυρίαρχες δυνάμεις επιδιώκουν να σπείρουν τον πανικό και την απόγνωση. Δεν θα διστάσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα να αναστείλουν ή να καθυστερήσουν για ένα διάστημα πληρωμές μισθών και συντάξεων για να πανικοβάλουν τον κόσμο και να τον κάνουν να παρακαλεί για την επέμβαση της τρόικας, να παρακαλεί για την 6η δόση, κοκ.
Πώς θα αντιμετωπίσει ο λαός αυτές τις ασκήσεις πανικού και χτυπήματος του ηθικού του; Υπάρχει κάποια δύναμη που να δίνει σαφή απάντηση; Οι ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης πολιτεύονται με σκοπό να καρπωθούν την δυσαρέσκεια του κόσμου στις επόμενες εκλογές. Σκασίλα τους για τα υπόλοιπα. Άλλοι πάλι ονειρεύονται ψηφοδέλτια και πολιτικά μέτωπα που θα τους ανοίξουν την πόρτα του κοινοβουλίου. Υπάρχει λοιπόν τρόπος να αντιμετωπίσει ο λαός την επερχόμενη πτώχευση; Μονάχα ένας: να κρατήσει την ψυχραιμία του και να οργανωθεί στις γειτονιές, να αποκαταστήσει και να περιφρουρήσει την κοινωνική του συνοχή, να μην επιτρέψει να τον πανικοβάλουν και να τον μετατρέψουν σε ζώο με αγελαία ένστικτα κοινωνικού κανιβαλισμού. Αυτό προέχει σήμερα. Και η μόνη δύναμη που μπορεί να το πετύχει σήμερα αυτό είναι το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο, που απλώνεται γοργά σε όλες τις γειτονιές, σε κάθε χωριό και πόλη της Ελλάδας. Μια νέα δύναμη έχει γεννηθεί και μαζί της η ελπίδα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Δημήτρης Καζάκης

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Hellenic Nexus, τχ. 57, Νοέμβριος 2011, σελ. 12-14
/listonplace

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_4516.html

Με ποιούς επικοινωνήσατε κύριε Παπαδήμο πριν δώσετε το έναυσμα για την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική τραγωδία της κοινωνίας;;;

Την πρώτη, την ζούμε σήμερα.
Με ποιους άραγε είχε επικοινωνήσει ο τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος, πριν προχωρήσει στην περίφημη προειδοποίησή του τον Σεπτέμβριο του 1999, με την οποία έσκασε η φούσκα του Χρηματιστηρίου, ή σε ποιους είχε τηλεφωνήσει πριν προχωρήσει η κυβέρνηση στην υποτίμηση της δραχμής το 1998;

Ερωτήματα που περιβάλλουν με αχλύ μυστηρίου ορισμένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν το οικονομικό γίγνεσθαι των τελευταίων ετών.

Απαντήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να φωτίσουν το ρόλο που διαδραμάτισαν οι πρωταγωνιστές στις κρίσιμες αυτές καμπές. Ομως απαντήσεις μάλλον δεν θα λάβουμε ποτέ, γιατί ζούμε στην Ελλάδα, όπου οι θεσμοί...
αντιγράφονται επιλεκτικά από την Εσπερία.

Στις ΗΠΑ, όμως, προχθές μόλις ένας καθηγητής (απλός λέκτορας για την ακρίβεια) από το πανεπιστήμιο Wharton στη Φιλαδέλφεια αξίωσε και έλαβε από τη Fed όλο τον κατάλογο των τηλεφωνημάτων που έκανε ο πρόεδρός της Μπεν Μπερνάνκι (φωτογραφία) στις 7 Αυγούστου, όταν απειλήθηκε με κατάρρευση όλο το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα.

Το αίτημα, που έγινε αποδεκτό, με αποτέλεσμα να «φωτογραφηθούν» όλοι οι άνθρωποι του προέδρου (μεταξύ αυτών ήταν ορισμένοι επιφανείς τραπεζίτες), στηρίχθηκε στην περιώνυμη Πράξη περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης (Freedom of Information Act).
Χ.Ζ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 06/10/2007

Από olympia
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/11/blog-post_1359.html

Ἀεροψεκασμοί: ἡ χημικὴ χειραγώγησις τοῦ πληθυσμοῦ.-ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΞΕΝΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΡΡΩΣΤΕΙΕΣ;

Ἀεροψεκασμοί: ἡ χημικὴ χειραγώγησις τοῦ πληθυσμοῦ.


Ἀπὸ τὸν/τὴν Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου

2 Votes





Γιὰ τὸ ζήτημα τῶν ἀεροψεκασμῶν ἔχουμε γράψει ἢδη ἀρκετὲς φορές. Γιὰ τὰ σωματίδια ποὺ περιέχονται στὶς ῥίψεις τους ἐπίσης. Γιὰ τὶς ἐταιρεῖες ποὺ συμπράττουν ἐπίσης.



Ἀλλὰ τὶς τελευταῖες ἑβδομᾶδες, ἰδίως ἀπὸ τότε ποὺ ξεκίνησαν οἱ συλλογικὲς δράσεις πολιτῶν, τὸ ἔχουν παρακάνει. Ἀκόμη καὶ τὰ παιδιὰ πλέον ἀναγνωρίζουν τὶς γραμμὲς τῶν ἀεροπλάνων. Ἔχει καταντήσει ἀνέκδοτο. Ἐὰν μίαν ἡμέρα δὲν μᾶς ψεκάσουν ἀναρωτιόμαστε γιὰ τὴν ὑγεία τους.



Τὸ χειρότερον βέβαια εἶναι οἱ ἄλλου τύπου ἐπιπτώσεις κι ἐπιπλοκὲς ποὺ δημιουργοῦνται. Σαφῶς καὶ ἡ ὑγεία μας ἐπιβαρύνεται ἀπὸ τοὺς ἀεροψεκασμούς.



Ἀλλὰ εἶναι μόνον αὐτό; Ὑπάρχει κάτι ποὺ νὰ ἐπεμβαίνῃ στὴν φύσι δίχως νὰ δημιουργῇ ἁλυσιδωτές ἀντιδράσεις σὲ κάθε τομέα; Ὑπάρχει κάτι ποὺ νὰ μένῃ ἀνεπηρέαστον ἀπό αὐτοῦ τοῦ εἴδους τίς παρεμβάσεις;



Πέραν τῆς ὑγείας μας ποὺ τὴν καταστρέφουν, θὰ ἔπρεπε νὰ ἀναλογιστοῦμε ἐπὶ τέλους καὶ τὶς ἄλλες παραμέτρους. Ὁ ἔλεγχος τῶν καιρικῶν φαινομένων ἐπιφέρει κι ἄλλου εἴδους καταστροφές. Καταστροφὲς ποὺ ἀκόμη δὲν μποροῦμε νὰ ὑποψιαστοῦμε. Ἀλλὰ ὅπως σὲ κάθε τομέα, ἔτσι καὶ στὸ περιβᾶλλον, πρῶτα πράττουμε καὶ μετὰ ἀντιλαμβανόμαστε πὼς κακῶς πράξαμε.



Φιλονόη.







ΣΟΣ…..ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ: Η ΧΗΜΙΚΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ…

Η ΤΡΙΠΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΩΝ (CHEMTRAILS) –

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, Η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΡΩΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

“ … μέ τους ἀεροψεκασμούς γίνονται πειράματα, μέ πειραματόζωα ἐμᾶς τούς ἀνθρώπους (κι ὄχι τά ποντίκια ὅπως συνηθίζεται ἐδῶ καί αἰῶνες). Μέ τήν ρίψη τεχνητῶν ἰῶν καί κατόπιν μέ τήν ρίψη τῶν ἀντίστοιχων ἤδη προκατασκευασμένων ἐμβολίων τους…”

Οἱ ἀεροψεκασμοί, δέν ἀφοροῦν μόνο τόν ἔλεγχο τῶν καιρικῶν φαινομένων. Φαίνεται παράξενο, ἀλλά ἐπεμβαίνουν μέ αὐτούς, στίς μετεωρολογικές λειτουργίες τῆς φύσης, μέ πρόσχημα τήν προστασία ἀπό τό φαινόμενο τοῦ θερμοκηπίου καί τήν τρύπα τοῦ ὄζοντος.

Ἐπιπλέον, ἀφοροῦν καί τήν «σπορά» ψυχοτρόπων ἰῶν γιά τήν καταστολή τῶν «μαζῶν», προκειμένου νά δημιουργήσουν «πειθήνια ὄργανα ὑπακοῆς» στό σύστημα. «Ἀνδρείκελων» πού θά σκύβουν συγκαταβατικά τό κεφάλι, σέ ὅλα τά προστάγματα τοῦ «έναέριου» ἄρχοντος τοῦ κόσμου τούτου καί τῶν ἐπίγειων ὑποταγμένων σ’ αὐτόν ἀρχόντων, ἐπιστημόνων καί ὁπαδῶν του, μέ ἐξασθενημένα σωματικά καί ψυχικά ἀντανακλαστικά ἀντίδρασης στά παγκόσμια δρώμενα.

Ἡ «λατρεία τοῦ καναπέ», δέν θά ὑφίσταται πλέον μόνο λόγω κακῆς νοοτροπίας ὅπως ξέραμε μέχρι τώρα, ἀλλά περισσότερο λόγω κακῆς σωματικῆς καί κυρίως κακῆς ψυχικῆς ὑγείας…. Τέλος, μέ τους ἀεροψεκασμούς γίνονται πειράματα, μέ πειραματόζωα ἐμᾶς τούς ἀνθρώπους (κι ὄχι τά ποντίκια ὅπως συνηθίζεται ἐδῶ καί αἰῶνες). Μέ τήν ρίψη τεχνητῶν ἰῶν καί κατόπιν μέ τήν ρίψη τῶν ἀντίστοιχων ἤδη προκατασκευασμένων ἐμβολίων τους. Στόχος εἶναι ἡ ἱκανοποίηση τῶν κερδοσκοπικῶν σκοπῶν κάποιων πολυεθνικῶν φαρμακευτικῶν ἐταιρειῶν. (Βλέπε τό φιάσκο μέ τόν τελευταῖο ἰό τῆς γρίππης τῶν χοίρων, μᾶλλον τῆς γρίππης «μαϊμοῦ»), πού ἔδωσε δίς στίς ἑταιρίες ἐμβολίων καί ἄχρηστα, ἀχρησιμοποίητα, ἀζήτητα ἐμβόλια σέ ξεχασμένες ἀποθῆκες.

Ἐνδεικτικά διαβάστε:Ενημέρωση (γράφει η Δέσποινα Δημότση)

Ποιοι ελέγχουν τον καιρό;



Οι επιστήμονες «το παράκαναν» με την τεχνητή χιονόπτωση στο Πεκίνο. Η «Υπηρεσία Τροποποίησης Καιρού» της κινεζικής κυβέρνησης δέχεται οργισμένες επικρίσεις επειδή προκάλεσε μια τεχνητή χιονόπτωση που, αντί να λύσει απλώς το πρόβλημα της λειψυδρίας, πάγωσε το Πεκίνο και παρέλυσε την κυκλοφορία.

Αυτά διαβάσαμε στις εφημερίδες και είδαμε στις ειδήσεις την 1/11/2009, ότι κάποιοι «έπαιξαν» με τον καιρό και δημιούργησαν σε ελάχιστες ώρες χιονόπτωση «βομβαρδίζοντας» τα σύννεφα. Κάτι που συμβαίνει πολύ καιρό πριν είναι ο έλεγχος του καιρού, απλά το τελευταίο διάστημα το αποδέχονται δημοσίως. Τι γίνεται όμως όταν τίποτα δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται; Τι γίνεται όταν μπορούν να ελέγχουν ακόμα και τυφώνες ή σεισμούς; Όχι δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας είναι η αλήθεια!!!

Τα τελευταία χρόνια μας ψεκάζουν, για να αναπνέουμε τι; Άγνωστης προέλευσης αεροσκάφη πετούν πάνω από τις πόλεις αφήνοντας πίσω τους τις ουρές των καυσίμων τους, με τη μόνη διαφορά πως οι ουρές δεν διαλύονται στον αέρα, όπως θα ήταν το φυσιολογικό, αλλά αντίθετα εξαπλώνονται και γίνονται σύννεφα.

Γιατί δεν μας απαντούν οι κυβερνήσεις τι μας ψεκάζουν; Γιατί τα αποτελέσματα τα «βλέπουμε» στους πονοκεφάλους και τις ζαλάδες τα οποία αυτά συμπτώματα είναι μη φυσιολογικά. Βέβαια δεν έχουν το θεμιτό αποτέλεσμα σε χρόνο ρεκόρ που θέλουν και γι αυτό βρίσκουν και άλλους τρόπους όπως μαζικό εμβολιασμό για δήθεν πανδημίες (μας θυμίζει κάτι;).

Ας σκεφτούμε διπλά και τριπλά για τον οποιοδήποτε εμβολιασμό, ήδη στη Σουηδία είχαμε τους πρώτους θανάτους όπως και το 1974 που πέθανε πολύς κόσμος κάνοντας παρόμοιο εμβόλιο. Από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έπειτα, και ειδικά μετά το 1970, υπήρξε μια τεράστια αύξηση στις εκφυλιστικές ασθένειες του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος, και ειδικά με την άφιξη ανήκουστων ασθενειών, όπως το σύνδρομο της χρόνιας κοπώσεως και του AIDS. Όλα αυτά συμβαίνουν για τον απλούστατο λόγο ότι οι χρόνια άρρωστοι άνθρωποι είναι πιο χρήσιμοι από τους νεκρούς, χρειάζονται ακριβά φάρμακα και είναι καλοί σκλάβοι του κράτους

(τα chemtrails τους ψεκασμούς δηλαδή μπορείτε να τους δείτε εδώ : http://www.youtube.com/watch?v=saxOxFcAJqY και εδώ : http://www.youtube.com/watch?v=4×8-2TAHXfU ).



Εκτός από τους ψεκασμούς έχουμε και τα διάφορα «φυσικά» φαινόμενα, τα οποία δεν είναι και τόσο φυσικά. Πληθαίνουν οι τυφώνες, εμφανίζονται τσουνάμια, τα οποία δικαιολογούνται σαν «η εκδίκηση της φύσης» με την μόνη διαφορά ότι ελέγχονται πλήρως από κάποιους. Γιατί η τρομοκρατία έχει πολλά πρόσωπα και όταν εκδηλώνεται με «φυσικά» καιρικά φαινόμενα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.





Όπως φάνηκε στους τυφώνες Charlie, Frances, Ivan, Jeanne κλπ, υπήρξε απόλυτος έλεγχος της ισχύος και της συμπεριφοράς τους, καθώς και της διευθύνσεως και της ταχύτητας, για την επιλογή του στόχου. Ο Ivan έστριψε 180 μοίρες, η Jeanne έστριψε 360 μοίρες.

Στην πραγματικότητα, πολλές από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα (εναλλασσόμενο ρεύμα, λάμπες φωτισμού, ρομποτική κλπ) τις εφηύρε ο Τέσλα στα τέλη του 19ου αιώνα . Επίσης εφηύρε μια προχωρημένη τεχνολογία που προσέφερε ελεύθερη ενέργεια σε ολόκληρο τον πλανήτη, παντού ασύρματα. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι επικυρίαρχοι του πλανήτη εξαφάνισαν το όνομά του από τα βιβλία της ιστορίας. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε το γιατί. Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο, όπου το πετρέλαιο, η υδροηλεκτρική ενέργεια και η πυρηνική ενέργεια θα ήταν άχρηστες ως κύριες πηγές ενέργειας;

Ο Τέσλα ήθελε να δώσει αυτήν την ελεύθερη ενέργεια στον κόσμο, και αυτός ήταν ο λόγος που η JP Morgan Westinghouse και άλλοι τού έκοψαν τη χρηματοδότηση και δεν επέτρεψαν ποτέ να αναγνωρισθεί για τα επιτεύγματά του.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων προτιμάει να μην ξέρει κανείς καν ότι υπήρξε, ώστε να κρατούν αυτήν την απίστευτη τεχνολογία μακριά από τον κόσμο.

Γεωμετρικά σύννεφα, άλλη μία εκδοχή του ελέγχου του καιρού. Γιατί αυξάνονται τόσο οι βροχές με αποτέλεσμα τις πλημμύρες ή αντίθετα την ξηρασία; Είναι γνωστό πως δημιουργείται η βροχή, άρα και εκεί για να αυξήσει την ισχύ της και την επιθετικότητα της κάποιος παρεμβαίνει. Ακόμα και οι σεισμοί έχουν άμεση σχέση με όλα αυτά καθώς μπορούν να προκληθούν ως πείραμα ιδιαίτερα σε σεισμογενείς περιοχές όπως στην χώρα μας για να μην τραβήξουν την προσοχή.

Το γνωστό HAARP λοιπόν είναι το Αμερικανικό υπερόπλο μαζικής καταστροφής και σύγχρονο «κουτί της Πανδώρας», που αποτελεί στην ουσία μια εξελιγμένη μορφή «ιονοσφαιρικού θερμαστή». Βομβαρδίζει το ανώτερο στρώμα της ιονόσφαιρας, η οποία εκτείνεται από 60 ως 900χλμ., με μια πανίσχυρη κατευθυνόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτίνα και ίσως (;) να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αν και έχει λοιπόν ως σκοπό την μελέτη της ιονόσφαιρας και τις τηλεπικοινωνίες, δεν πείθει πλέον κανέναν ότι δεν είναι «υπεύθυνο» για τον έλεγχο του καιρού.

Πηγές : Ίων Μάγγος – περιοδικό Άβατον, in.gr, βικιπαίδεια.

δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα “παρατηρητής” στις 11/11/2009 Αρ.Φ. 812

Ἄς μήν λοιπόν παρασυρόμαστε ἀπό τίτλους ὅπως «ἡ φύση ἐκδικεῖται» καί «πράσινες ἐκστρατεῖες καί ἑταιρεῖες», διότι τά παγκόσμια ἀφεντικά δημιουργοῦν τό πρόβλημα θέλοντας νά ἐλέγξουν τόν παγκόσμιο πληθυσμό, νά τόν μειώσουν καί νά τόν ὑποτάξουν. (εὐανάγνωστον)HPV

http://amphiktyon.blogspot.com/2011/11/blog-post_7061.html

Tο παρασκήνιο για Παπαδήμο και η μυστική συνάντηση της Φρανκφούρτης...

O Λουκάς Παπαδήμος, αν και σπούδασε φυσική και έκανε μεταπτυχιακό ως ηλεκτρολόγος –μηχανικός, στήριξε την καριέρα του στο διδακτορικό του στα οικονομικά. Οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος, υποδιοικητής και διοικητής στη συνέχεια, αργότερα και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας-θέση από την οποία αποχώρησε το 2010, είναι, θέλοντας και μη, και τεχνοκράτης και τραπεζίτης.

Τον κ. Παπαδήμο, δεν τον τσίμπησε...
κάποια μύγα εκεί που βρισκόταν στην Ουάσιγκτον και πήρε το αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Ελλάδα, την ώρα που το όνομά του άρχισε να συζητείται (την περασμένη εβδομάδα) για τη θέση του Πρωθυπουργού. Είναι προφανές ότι κάποιος από το περιβάλλον του (τέως πλέον Πρωθυπουργού) Γιώργου Παπανδρέου, τον ειδοποίησε.

Τώρα εάν ήρθε και έως χθες το βράδυ είχε μιλήσει μόνον με τη Ρεγγίνα Βάρτζελη, αυτό είναι άλλο θέμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πτήση του από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, δεν ήταν direct. Είχε stop over στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Φρανκφούρτη. Και μόνον αυτό το stop over, εάν ο κ. Παπαδήμος ήταν πολιτικός θα αρκούσε για να γραφτούν και να ειπωθούν… δράκοι με φτερά, που βγάζουν φωτιές από το στόμα! Πολλώ δε μάλλον, αν- όπως λέγεται για την περίπτωση Παπαδήμου, κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του στη Γερμανία, συνάντησε αξιωματούχους της καγκελαρίας και συζήτησε μαζί τους.

Ο Λουκάς Παπαδήμος βλέπετε, είχε ταχθεί εναντίον του «κουρέματος» των ομολόγων κατά 21% και τώρα θα κληθεί για διαχειριστεί ένα «κούρεμα» της τάξης του 50%! Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς διημείφθη κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι οι Γερμανοί αξιωματούχοι, έθεσαν όρους και στόχους στον εν αναμονή Πρωθυπουργό. Με δυο λόγια, ο Λ. Παπαδήμος έφτασε στην Ελλάδα γνωρίζοντας τι ακριβώς καλείται να κάνει. Αν υποθέσουμε ότι ως τεχνοκράτης- τραπεζίτης ασχολείται με τα νούμερα, δεν προβλέπεται να ευημερήσουν οι άνθρωποι… Τα αναγραφόμενα, είναι γνωστά στο πολιτικό προσωπικό.

Όπως είναι γνωστό και το γεγονός ότι οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς δέχθηκαν αφόρητες πιέσεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό, από πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους, για να προχωρήσουν στη λύση Παπαδήμου.

Γνωστό- σε όλους πλέον, είναι επίσης ότι ο κ. Παπαδήμος δεν αποτελούσε την πρώτη επιλογή του Γ. Παπανδρέου, ούτε την πρώτη επιλογή του Α. Σαμαρά. Αποτέλεσε όμως την τελευταία. Και αυτό είναι που μετράει. Θυμίζουμε ότι όλα ξεκίνησαν με το πρόσωπο του Παπαδήμου, αλλά για να φτάσουμε στη σημερινή τελική επιλογή, μεσολάβησαν οι Ευ. Βενιζέλος, ο Απ. Κακλαμάνης, ο Π. Ρουμελιώτης, ο Φ. Πετσάλινικος και ο Β. Σκουρής. Άπαντες πλην του τελευταίου με (μικρές η μεγάλες) πολιτικές περγαμηνές. Για να γίνει όμως η τελική επιλογή, χρειάστηκαν και οι έντονες διαμαρτυρίες των «ενδιαφερομένων» με όσα μέσα διαθέτουν και αποδείχθηκε ότι διαθέτουν πολλά.

Ήδη αρκετοί άρχισαν να ψιθυρίζουν ότι η επιλογή Παπαδήμου ήταν μια νίκη του οικονομικού κατεστημένου επί του πολιτικού συστήματος. Στο μέλλον, οι ψίθυροι, ενδεχομένως να μετατραπούν σε φωνές. Ίδωμεν. Το βέβαιο είναι ότι στις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές- κοντός ψαλμός αλληλούια, ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν θα λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό.

Τα κόμματα που τον στήριξαν όμως θα λογοδοτήσουν…

Από newpost
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/11/t_10.html

ESM: Το μεγάλο κόλπο λεηλασίας!


Τις τελευταίες μέρες και μετά την άρνηση του ελληνικού λαού στη νέα σύμβαση, ζούμε ένα θέατρο παραλόγου! Ένα θέατρο που ίσως δεν έχει προηγούμενο με κατάλυση κάθε συνταγματικής νομιμότητας και κάθε λαϊκής βούλησης…

Η αγωνία τους ότι ο Ελληνικός λαός, που σημειωτέον αποτελεί και το πειραματόζωο όπως οι ίδιοι έχουν ομολογήσει, μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια και να οδηγήσει και σε κατάρρευση του ευρώ… ήταν αυτό που πυροδότησε όλα αυτά με έναν και μόνο σκοπό: Να επιβάλουν πάση θυσία τη νέα δανειακή σύμβαση που θα οδηγήσει στην εκχώρηση της χώρας στους ξένους μέσω της ύπατης αρμοστείας αλλά και να κρατήσει οπωσδήποτε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ ώστε να προλάβουν να ολοκληρώσουν το κόλπο που έχουν στήσει για “την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”…

Ολοκλήρωση ή ολοκληρωτισμός…;

Ακούμε συνέχεια να μας λένε ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στο επόμενο βήμα…

Μας λένε ότι πρέπει να φτιαχτεί ένα ανεξέλεγκτο υπερυπουργείο οικονομικών στις Βρυξέλλες και από εκεί να μας επιβάλλεται η οικονομική πολιτική…

Οι Γερμανοί μας λένε ότι “χρειάζεται αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ”…

Μας λένε ότι οι ανυπάκουοι της ευρωζώνης πρέπει να τιμωρούνται από τα σύγχρονα SS του 4ου Ράιχ…

Μας λένε ότι χωρίς ευρώ θα καταστραφούμε…

Μας λένε ότι στήνουν έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης για να μην καταστραφεί το “όνειρο” της ΕΕ και του ευρώ…

Ακόμη και ο “αντιμνημονιακός” Αντωνάκης αναγκάστηκε να πετάξει τη μάσκα και να τρέξει να στριμωχτεί στο κάδρο με τους μνημονιακούς δωσίλογους και προδότες μπρος στον κίνδυνο! Από “πατριωτικό καθήκον” φυσικά…
 

Ξαφνικά η νέα σύμβαση έγινε “αναπόφευκτη” και “σωτήρια”! Να σημειώσω ότι πέρα από ένα πλαίσιο συμφωνίας δεν υπάρχει η σύμβαση ακόμη αλλά όλοι, χωρίς να την έχουν διαβάσει, δήλωσαν πρόθυμοι να την υπογράψουν!
 

Ξαφνικά ο “αντιμνημονιακός” Αντωνάκης δήλωσε ότι ουδέποτε είχε καμία αντίρρηση ούτε με την πρώτη σύμβαση!!!
 

Και για τη “σωτηρία” μας πρέπει να καταλυθεί το σύνταγμα και να μας επιβάλουν πραξικοπηματικά μία κυβέρνηση που θα προχωρήσει το σχέδιο (λες και μας ενοχλούσε η φάτσα!) και ότι οι εκλογές είναι “καταστροφικές” άσε που ως “ανώριμος” λαός μπορεί και να μην αποφασίσουμε το σωστό! Το “σωστό” είναι φυσικά το δικό τους σωστό!!!

Όλοι σπεύδουν να μας “σώσουν” αν και οι ευρωπαίοι το δηλώνουν μέσες-άκρες ότι χεσμένους μας έχουν και πρέπει να θυσιαστούμε για να σωθεί το ευρώ… Και παράλληλα να γίνουμε και παράδειγμα προς αποφυγή για όλα τα “κακά” παιδιά της Ευρώπης που δε θα υποτάσσονται στη μπότα του 4ου Ράιχ και σε όσους βρίσκονται πίσω του…!

Εδώ και πολύ καιρό γράφω ότι το ευρώ ήταν μία καλοστημένη κομπίνα ώστε ο έλεγχος της οικονομίας όλων των ευρωπαϊκών κρατών να περάσει στις Βρυξέλλες… Πίσω από τις Βρυξέλλες πρέπει να δούμε μία ολιγαρχία που διοικεί και επιβάλλεται στους ευρωπαϊκούς λαούς είτε κρυφά είτε φανερά… Και για άλλη μία φορά στη ιστορία, βλέπουμε τη Γερμανία ως κύριο εκφραστή του ευρωπαϊκού ολοκληρωτισμού! Υποθέτω ότι κάποιο ρόλο παίζει και η ιδιοσυγκρασία αυτού του λαού… Σιγά – σιγά όλο και περισσότερες πληροφορίες βοηθάνε να ενώσουμε το παζλ και να συνειδητοποιήσουμε γιατί στήθηκε η ΕΕ (ΕΟΚ αρχικά) αλλά και τι υπηρετούσε το ευρώ στο οποίο παγίδευσαν όλα τα κράτη που συμμετείχαν και τώρα λένε στον κόσμο ότι πρέπει να τιμωρηθεί διότι δεν είναι αντάξιός του (του ευρώ) αλλά και ότι δεν πρέπει να φύγει διότι θα καταστραφεί…

Με το βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να σχηματίσετε μία εικόνα για το τι στήνεται στις πλάτες όλων μας και την απόλυτη λεηλασία (μέσω ESM “Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης”) που ετοιμάζουν για όλους τους λαούς της Ευρώπης… και θέλω να σας θυμίσω ότι σε αυτά τα πρότυπα έχει στηθεί το ταμείο λεηλασίας της χώρας (“ταμείο αποκρατικοποιήσεων”) με συνυπεύθυνους του Πασόκ και τον “αντιμνημονιακό” μέχρι πρότινος Σαμαρά αλλά και τον “πατριώτη” Καρατζαφέρη! Και οι τρεις (Πασόκ-ΝΔ-Λαός) έβαλαν τους ανθρώπους τους στο ταμείο… Βλέπετε στη μάσα υπάρχει απόλυτη συγκυβέρνηση!!!



Ακόμη αναρωτιέστε ευρώ ή δραχμή και ποιος θα καταστραφεί αν καταρρεύσει το ευρώ…;

Μήπως ήρθε η ώρα να τους τραβήξουμε το χαλί κάτω από τα πόδια και να απελευθερωθούμε από τους δυνάστες μας όλοι οι λαοί της Ευρώπης…;

Διαδώστε το βίντεο όσο μπορείτε, ενημερώστε τον κόσμο, αφυπνίστε τους γύρω σας!
 

Αν τους αφήσουμε να κάνουν αυτό που θέλουν παρακολουθώντας αμέτοχοι και αμήχανα τις εξελίξεις και τους σφετεριστές να φέρνουν τους πραξικοπηματίες… ίσως αργότερα να είναι αργά…
 

Μαζί με τους πραξικοπηματίες και τους επιτρόπους φέρνουν και δυνάμεις καταστολής…

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ!

 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/11/esm.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters