Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ

Σ.Α: Λειτουργώντας πάντοτε παρασκηνιακά και χωρίς να αναφέρεται σε κανένα μεγάλο ΜΜΕ, η εβραϊκή οικογένεια των τραπεζιτών, Ρόθτσιλντ, ρυθμίζει τις σχέσεις μεταξύ των οικονομιών των λαών της Γης. Αυτοί και οι υπόλοιπες 10 περίπου εβραϊκές οικογένειες τραπεζιτών που ελέγχουν την οικονομία του πλανήτη επιβάλλουν στην πραγματικότητα την πολιτική που τους συμφέρει προκειμένου να προωθήσουν τα σχέδιά τους για Παγκόσμια Κυβέρνηση.
Ακόμη και στην περίπτωση της Κίνας, παραδοσιακά πλέον οι Ρόθτσιλντ αποτελούν τους κύριους συνομιλητές για οικονομικά θέματα. Αφού αυτοί επισκεφθούν μια χώρα και ρυθμίσουν όλες τις λεπτομέρειες και κάνουν τις συμφωνίες ακολουθούν μερικοί αρχηγοί κρατών που παρουσιάζονται απο τα κανάλια σαν κύριοι διαμεσολαβητές προκειμένου να έχουμε την εντύπωση οτι οι οικονομίες ελέγχονται και κυβερνώνται απο τα έθνη-κράτη, ενώ στην πραγματικότητα οι Ρόθτσιλντ είναι αυτοί που αποφασίζουν.
Φημολογείται ότι ο Ρόθτσιλντ πήγε στην Κίνα για να συζητήσουν για το Παγκόσμιο Νόμισμα, το οποίο η Κίνα εδω και καιρό έχει προτείνει...


του Yao Weijie, beijingtoday.com


Ο Ρόθτσιλντ στην Κίνα

Το μετοχικό ίδρυμα του Rothschild στοχεύει στις Κινεζικές υπερπόντιες επενδύσεις

Ο Λόρδος Jacob Rothschild, πρόεδρος του RIT Capital Partners , ταξίδεψε στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα(τέλη Ιουλίου) για να προωθήσει το ιδιωτικό κεφάλαιο του JRC που θα αυξήσει το γιέν στην Κίνα και θα επιτρέψει στους Κινέζους επενδυτές να επενδύσουν υπερπόντια.

Ο Rothschild θέλει να κερδίσει 750 εκατομμύρια μέσω του ιδρύματος. Αυτό διοικείται μέσω της στρατηγικής «εγχώρια αύξηση, επενδύσεις στο εξωτερικό.»
Είναι δύσκολο για τους Κινέζους ιδιώτες και εταιρείες να επενδύσουν υπερπόντια εξαιτίας του σφιχτού Κινεζικού κεφαλαίου και του ελέγχου του νομίσματος. Οι κεφαλαιαγορές ανοίγουν βαθμιαία για να επιτρέψουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις να επενδύσουν υπερπόντια σε εταιρείες και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για τις εταιρείες αυτές να μπούν στην κινεζική αγορά, αλλά η διαδικασία προχωρά αργά.
Το ίδρυμα JRC που είναι κοινοπραξία μεταξύ του RIT Carital, του Κινέζικου επενδυτικού ομίλου Great Group και της συμβουλευτικής εταιρείας επενδύσεων Quercus Associates, είναι ένα απο τα δύο μόνο ιδρύματα που κέρδισαν ρυθμιστική έγκριση.
«Εκτός απο τα 100 εκατομμύρια δολλάρια χρηματοδότησης σπόρου, τα υπόλοιπα 650 εκατομμύρια του JRC θα έρθουν απο ιδιωτικές κινέζικες επιχειρήσεις. Το ίδρυμα θα επικεντρωθεί σε ποικίλους τομείς στις Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές χώρες, συμπεριλαμβάνοντας φαρμακευτικά είδη, βιοτεχνολογία, καθαρή ενέργεια, υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, προστασία του περιβάλλοντος και υπηρεσίες πληροφοριών,» είπε ο Rothschild στην ομιλία του την περασμένη εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.
Η βιομηχανική παραγωγή αποτελεί μόνο το 3% του ΑΕΠ της Κίνας αυτή τη στιγμή, και το οποίο θα αυξηθεί σε 20% πριν τα τέλη του 2020. «Αυτή η μοναδική επιχείρηση θα επιτρέψει στον ιδιωτικό τομέα της Κίνας να επενδύσει σε Δυτικές εταιρείες, παρέχοντας ταυτόχρονα ευκαιρίες για Δυτικές εταιρείες να εισέλθουν στην ταχέως αυξανόμενη και δονούμενη οικονομία της Κίνας», είπε ο Rothschild όταν ανακοινώθηκε η δημιουργία του ιδρύματος τον Μάρτιο.
Μερικοί μελετητές πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλα οφέλη επίσης.
«Η Κινεζική κυβέρνηση πήρε πολλά μέτρα για να μειώσει την επιρροή του πληθωρισμού. Η Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκια 3 φορές αυξάνοντας την αναλογία αποθεματικών 6 φορές κατα τη διάρκεια του πρώτου μισού το 2011. Η πολιτική αυτή τέθηκε σε ισχύ και ανέστειλε την υπερθέρμανση των επενδύσεων. Σε αυτή την κατάσταση, η επένδυση σε αδρανή κεφάλαια σε έργα στο εξωτερικό  είναι μια καλή ευκαιρία», είπε ο Yu Huayi, Καθηγητής σε μια Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Renmin.
Η πρώτη φορά που η οικογένεια Rothschild ήρθε στην Κίνα ήταν το 1830. Λειτούργησαν μια μικρή επιχείρηση εμπορίου χρυσού και ασημιού έξω απο την Σανγκάη(Σ.Α:στην πόλη αυτή βρίσκεται η μεγαλύτερη εβραϊκή κοινότητα της Κίνας). Σήμερα το όνομα Ρόθτσιλντ είναι περιβόητο στην Κίνα όχι μόνο εξαιτίας του Chateau Lafite, του κρασιού της οικογένειας Rothschild που είναι πολύ διαδεδομένο μεταξύ των πλούσιων Κινέζων, αλλά εξαιτίας του Κινέζικου βιβλίου «Πόλεμοι του Νομίσματος», στο οποίο η οικογένεια Rothschild αποτελεί τους κεντρικούς πρωταγωνιστές.


http://www.wakeupfromyourslumber.com/blog/andie531/rothschilds-equity-fund-promote-chinese-overseas-investment
 
http://antipliroforisi.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

Πόσο Νταλάρας είσαι;…

ΑΓΡΙΑ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΡΑΜΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΝΤΑΛΑΡΑ
Σκληρή επίθεση στον Γιώργο Νταλάρα εξαπέλυσε μέσα από άρθρο του ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος με αφορμή τις δηλώσεις του καλλιτέχνη σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο Γιώργος Καραμέρος έκανε λόγο για…”χρήμα που σκοτώνει την έμπνευση” και πολλά ακόμα στο κείμενο που ακολουθεί:


“Γνωρίζω ανθρώπους που κλαίνε με τα τραγούδια του Νταλάρα και έχουν συνδέσει τις καλύτερες στιγμές τους με τη χροιά της φωνής του. Ποτέ δεν μου άρεσε αλλά αναγνώριζα πάντα την αφοσίωσή του στο σύστημα και τον επαγγελματισμό του. Από παιδάκι τον θυμάμαι να δίνει συναυλίες σε κατάμεστα στάδια και θέατρα, πλουτίζοντας …τις αναμνήσεις μας στο όνομα της Κύπρου, της Παλαιστίνης, του εκσυγχρονισμού, του Μεγάρου, των Ολυμπιακών αγώνων, της Καρέτα Καρέτα, της Πόρσε Καγιέν. Κάπου τον έχασα μαζί με το τέλος της εποχής Σημίτη- Λαμπράκη -Ολυμπιακών Αγώνων. Βλέπετε το χρήμα σκοτώνει την έμπνευση. Είναι νόμος.

Και ξαφνικά βγήκε στο προσκήνιο η σύζυγός του, που από εξαδέλφη Ραγκούση εξελίχθηκε ραγδαία σε υφυπουργό Απασχόλησης μέσω κανό και Πάρου!

Και μετά ήρθαν τα γιαούρτια. Πολύ γιαούρτι και γιούχα για την υφυπουργό όπου στεκόταν και όπου βρισκόταν. Έτσι στον πρώτο ανασχηματισμό την χάσαμε από την κυβέρνηση. Καταλαβαίνω πως ο Γιώργος Νταλάρας μαθημένος στα πολλά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και έχοντας αναπτύξει μεγάλες υποχρεώσεις χρειάζεται συναυλίες, μεγάλες συναυλίες για μεγάλους σκοπούς! Όμως η Ελλάδα και ο Έλληνας κουράστηκε να τραγουδάει στα νταμάρια και τα στάδια καθώς τώρα χρυσοπληρώνει το σύστημα που εξέφραζε ο κύριος Νταλάρας. Και που είναι τώρα η κονόμα; Στην Τουρκία. Μεγάλα κεφάλαια, χρυσή εποχή με τον Ερντογάν και τους Αμερικανούς και ο φτωχός Ελληνας ας βλέπει Ezel κάθε βράδυ αφού ο Γιάγκος Δράκος ήταν της εποχής Νταλάρα. Η Πάρος και η Σύμη και το υπόλοιπο Αιγαίο γεμάτη Τούρκους νεόπλουτους. Αγώνας οικονομικής ανόδου για τους γείτονες και είναι να μην ακούσει για “αγώνα” ο Νταλάρας. Και να σου:

“Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του” στη Χουριέτ,

“Εγω δεν υποστήριζα τον Οτσαλάν” στην Ραντικάλ. Μένει να δηλώσει στις τουρκικές αθλητικές εφημερίδες:

”Από μικρός ήμουν με τη Φενέρ Μπαξέ”.

Κι όλα αυτά για να πετύχει μια συναυλία που διοργανώνει στην Κωνσταντινούπολη.Σαν καρχαρίας που μύρισε αίμα και πλησιάζει να δαγκώσει. Λυπάμαι τόσο πολύ για όλους αυτούς που έφτασαν την χώρα μου στο χείλος του γκρεμού και τώρα κρύβονται στη Γαλλία, τα Δολιανά και την Κωνσταντινούπολη σαν να μην τρέχει τίποτα. Και για μην γράψω τίποτα βαρύτερο και με τρέχει ο Νταλάρας στα δικαστήρια σαν τον Τζίμη Πανούση βάζω να δω λίγο Εζέλ….”.
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/08/blog-post_3341.html

Κλέβουν κωδικούς ακόμη και από κλειστούς υπολογιστές

Να κλέψουν κωδικούς ασφαλείας από τη μνήμη ακόμη και κλειστών υπολογιστών φαίνεται ότι μπορούν οι επιτήδειοι, μέχρι και μία ώρα αφότου ο χρήστης αποσυνδεθεί από τον λογαριασμό του σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο όπως το facebook ή σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, όπως gmail και hotmail. Την έρευνα πραγματοποίησε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Οι ειδικοί συνιστούν πάντως να βγάζουμε τον υπολογιστή από την πρίζα, ενώ πιο επικίνδυνοι θεωρούνται οι φορητοί υπολογιστές.

Πιο ευάλωτος σε σχέση με τον Internet Explorer, αποδεικνύεται ο περιηγητής ιστοσελίδων (browser) Firefox, καθώς δεν διαγράφει (zero-out) τους...
κωδικούς ασφαλείας των χρηστών, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Σταυρούλα Καραγιάννη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), επικαλούμενη τα αποτελέσματα μελέτης, που περιλάμβανε 65 σχετικούς ελέγχους, στο διάστημα 2009-2010.

«Στο 56% των τεστ που κάναμε, μπορέσαμε να ανακτήσουμε κωδικούς από τη μνήμη των κλειστών υπολογιστών, 15 λεπτά - σε μία περίπτωση ακόμη και 60 λεπτά - αφότου ο χρήστης αποσυνδέθηκε και έκλεισε τη μονάδα. Πιο επικίνδυνοι από αυτή την άποψη φαίνεται ότι είναι οι φορητοί υπολογιστές - laptop και netbook - που διαθέτουν μπαταρία, ενώ ο χρόνος εντός του οποίου κάποιος μπορεί να ανακτήσει στοιχεία εξαρτάται από τον τύπο της μνήμης RAM, αλλά και από εξωγενείς παράγοντες, όπως η θερμοκρασία του χώρου όπου βρίσκεται ο υπολογιστής», σημείωσε η Στ. Καραγιάννη, η οποία μαζί με τον επίκουρο καθηγητή του ΔΠΘ Βασίλειο Κάτο, μίλησε για το θέμα στο συνέδριο των πανεπιστημίων Μακεδονίας και ανατολικού Λονδίνου για την ασφάλεια του Διαδικτύου και την ηλεκτρονική δημοκρατία, στη Θεσσαλονίκη.

Διευκρίνισε δε, ότι δεν επρόκειτο για «υποκλοπή» στοιχείων εξ αποστάσεως, αλλά από τους ίδιους τους (κλειστούς) υπολογιστές, που είχαν προηγουμένως χρησιμοποιήσει οι χρήστες του Διαδικτύου. Μάλιστα, για την ανάκτηση στοιχείων όπως οι κωδικοί ασφαλείας, δεν χρειάζονται εξαιρετικές δεξιότητες, επιπέδου χάκερ (hacker), αλλά αρκούν οι προχωρημένες γνώσεις πληροφορικής.

Βγάζετε τον υπολογιστή από την πρίζα

Μπορεί ο μέσος χρήστης υπολογιστή να προστατευτεί από τέτοια φαινόμενα; «Μόνο αν βγάζει τον υπολογιστή από την πρίζα, όποτε δεν τον χρησιμοποιεί. Έτσι, το όφελος είναι διπλό, καθώς εξοικονομεί και ενέργεια», σημείωσε η Στ. Καραγιάννη.

Τι γίνεται, όμως, σε περίπτωση υπολογιστών κοινής χρήσης, σε χώρους όπως τα ίντερνετ καφέ, όπου ο χρήστης δεν μπορεί να αποσυνδέσει τον υπολογιστή από το ρεύμα; «Σε αυτή την περίπτωση», σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Β. Κάτος, «ελάχιστα μπορεί να κάνει ο ίδιος ο χρήστης. Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρχει ένα προεγκατεστημένο λογισμικό ασφαλείας». Κατά τον ίδιο, σε μια εποχή που η ηλεκτρονική διακυβέρνηση διευρύνεται, επιβάλλεται να κινητοποιηθούν και οι ίδιες οι εταιρείες που αναπτύσσουν λογισμικό, αλλά και να ενημερώνεται το κοινό σχετικά με τα θέματα ασφαλείας που ανακύπτουν.

Σύμφωνα με την Στ. Καραγιάννη, η δυνατότητα ανάκτησης στοιχείων από τη μνήμη υπολογιστών, παρά την αρνητική πτυχή της που είναι η ελλιπής προστασία του χρήστη, μπορεί μελλοντικά να αποτελέσει σημαντική πηγή ψηφιακών πειστηρίων (digital forensics), π.χ. σε περίπτωση ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Από enet 
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/08/blog-post_832.html

Αποκάλυψη:Τι ακριβώς βάρος προβλέπεται να επωμισθούμε, με τη νέα Συμφωνία για τη Σούδα;

Δείτε ΤΙ απαντάει το ΥΕΘΑ στον Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ

19861erotisi

Στη Σούδα οι Αμερικανοί δεν πληρώνουν φόρους, δασμούς, διόδια, με συνέπεια η φτωχιά πλήν τιμία Ελλάς να χάνει 1.500.000  ευρώ ετησίως!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ  ΤΟΥ ΥΕΘΑ!
19861apantisi


http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/08/blog-post_7524.html#more

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΗΝΥΣΑΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΤΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΙΑΣΟ ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ... "ΣΩΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ).
Μια ενδιαφέρουσα δίκη έγινε πρόσφατα στη Μελβούρνη. Πρόκειται για την εκδίκαση της προσφυγής του Αυστραλο-Μακεδονικού Συμβουλίου (Australian Macedonian Advisory Council) από την πολιτειακή Επιτροπής Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας της Βικτόριας (Victorian Civil and Administrative Tribunal) κατά της σλαβομακεδονικής εφημερίδας Australian Macedonian Weekly για άρθρο της, που εξύβριζε χυδαία την Ελλάδα και τους Έλληνες.
   
Το άρθρο με τίτλο «Who in this celestial world gave the Greeks the right to take away the Macedonian language?» («Ποιος σε τούτο τον ουράνιο κόσμο έδωσε στους Έλληνες το δικαίωμα να αρπάξουν τη γλώσσα των Μακεδόνων;») δημοσιεύτηκε στις 14 Μαΐου 2009. Περιλάμβανε χυδαίες ύβρεις σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων και ιστορικές αναλήθειες περί δήθεν «αρπαγής» από τους Έλληνες της εθνικής ταυτότητας, της πατρογονικής γης και της γλώσσας των «Μακεδόνων».
   
Επικαλούμενος δήλωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Χαρίλαου Τρικούπη, ότι «...η Μακεδονία θα εξελληνιστεί» αν την κατακτήσουν οι Έλληνες μετά «το Μεγάλο Πόλεμο», ο συγγραφέας του άρθρου χαρακτηρίζει τους Έλληνες «έθνος κλεφτών» ("thieving nation"), που επέλεξαν να πραγματοποιήσουν το σχέδιο εξελληνισμού της Μακεδονίας «...με τις πλέον βίαιες και απάνθρωπες μεθόδους που επινοήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ποτέ εναντίον άλλων ανθρώπινων υπάρξεων» ("through the most brutal and inhumane methods ever invented and used against other human beings")...
   

Ο αρθογράφος προσάπτει στην Ελλάδα την κατηγορία χρησιμοποίησης του «φασιστικού» στρατού της για τον εξελληνισμό της Μακεδονίας: «... αυτό το έθνος κλεπτών χρησιμοποίησε μεθοδικά το φασιστικό στρατό του για να καταστρέψει ο,τιδήποτε Μακεδονικό και να το αντικαταστήσει με ελληνικό»("this thieving nation meticulously engaged its fascist army in destroying anything Macedonian and replacing it with Greek"), ισχυρίστηκε.
   
Συνεχίζοντας το παραλήρημά του, ο αρθογράφος καταγγέλλει την Ελλάδα για διάπραξη του εγκλήματος «της εθνικής κάθαρσης των Μακεδόνων από τις εστίες τους» ("their crime in ethnically cleansing the Macedonian people from their homes") καθώς και άλλων εγκλημάτων «...εις το όνομα του Ελληνισμού» ("the murders perpetrated in the name of Hellenism")
   
Και καταλήγει με τη "διάγνωση" ότι οι Έλληνες «...διαταραγμένα πνευματικά, νόθα τέρατα άρπαξαν τη γλώσσα των μακεδονόπουλων» ("these Greek deranged bastardly monsters took the Macedonian language away from our Macedonian children").
   
Το Αυστραλο-Μακεδονικό Συμβούλιο, που παρακολουθεί συστηματικά την προπαγάνδα των Σλαβομακεδόνων, προσέφυγε πέρυσι στην Επιτροπή Ίσης Ευκαιρίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βικτωρίας κατά της εφημερίδας για ρατσιστική επίθεση στους Έλληνες, σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους της πολιτείας.
   
Επειδή η Επιτροπή Ίσης Ευκαιρίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν έχει τη δικαιοδοσία να εκδικάσει τέτοιες προσφυγές η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας με αίτημα την καταδίκη του άρθρου ως υβριστικού, που υπονομεύει την ενότητα της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της Αυστραλίας και υποκινεί τη βία.
 
Ο ταμίας του Αυστραλο-Μακεδονικού Συμβουλίου Γιάννης Πελεκανάκης, δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα "Νέος Κόσμος", ότι η γλώσσα του δημοσιεύματος υποχρέωσε το Συμβούλιο να προσφύγει στην Επιτροπή Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας.
   
«Η γλώσσα του άρθρου είναι τόσο υβριστική, εξοργιστική θα έλεγα, που μας υποχρέωσε να προσφύγουμε κατά του εντύπου που το δημοσίευσε. Όπως τονίσαμε κατά την ακροαματική διαδικασία η χρήση τέτοιας γλώσσας μπορεί να προκαλέσει συγκρούσεις μεταξύ μελών των δύο κοινοτήτων, της ελληνικής και της σλαβομακεδονικής, σε βάρος της ενότητας της πολυπολιτισμικής κοινωνία μας. Όπως ομολόγησε, άλλωστε, ο εκδότης της ΑΜW, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου μας, Τομ Χέρλεϊ, η δημοσίευση άρθρου κατά των Σλαβομακεδόνων από ελληνική εφημερίδα, με τόσο οξείς, υβριστικούς χαρακτηρισμούς, μπορεί να είχε προκαλέσει βίαιη αντίδραση της σλαβομακεδονικής κοινότητος», εξήγησε ο κ. Πελεκανάκης.
   
«Παράλληλα, θέλαμε να καταγγείλουμε στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία τις προκλητικές δραστηριότητες των Σλαβομακεδόνων, που αρέσκονται να παίζουν τα θύματα της ελληνικής επιθετικότητας. Πιστεύουμε, ότι η καταδίκη του δημοσιεύματος από την Επιτροπή Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας θα συνετίσει τους Σλαβομακεδόνες προπαγανδιστές και θα λειτουργήσει αποτρεπτικά», πρόσθεσε.
   
Η απόφαση της Μονομελούς Επιτροπής Αστικής και Διοικητικής Διαιτησίας θα εκδοθεί σε περίπου ένα μήνα.
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/08/blog-post_3228.html

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Του Βλάσση Αγτζίδη
διδάκτωρ σύγχρονης ιστορίας του ΑΠΘ

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα φαινόμενα στη σύγχρονη Τουρκία αποτελεί αυτό της ύπαρξης μουσουλμανικών ελληνόφωνων ομάδων. Η παραδοσιακή ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, η αυταρχική εσωτερική δομή της Τουρκίας, η εξέγερση των Κούρδων, μαζί με την επιβίωση των στερεοτύπων για τη διαμόρφωση των νεότερων εθνών στην περιοχή μας, εμπόδισε τη μελέτη του φαινομένου αυτού. Η μετάβαση ελληνοφώνων ομάδων από το χριστιανικό θρησκευτικό σύστημα στο ισλαμικό κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κατάκτησης αποτελεί μέχρι σήμερα ένα θέμα άγνωστο για τη νεοελληνική επιστήμη. Το φαινόμενο αυτό έχει εμφανιστεί σε ολόκληρο τον ελληνικό κόσμο. Από την Κύπρο και την Πελοπόννησο έως την Ήπειρο και τον Πόντο.
Σήμερα όμως, η δημόσια εμφάνιση όσων από τις ομάδες αυτές επιβιώνουν διευρύνει το ερευνητικό ενδιαφέρον. Η βιβλιογραφική και αρθρογραφική παρουσία των ελληνόφωνων ομάδων της Τουρκίας είναι πλέον γεγονός. Η αρχή έγινε πριν από μερικά χρόνια με την Tanju Izbek, η οποία έλαβε το βραβείο Ιπεκτσί για μια νουβέλα της στο κρητικό ιδίωμα, όπως αυτό μιλιέται σήμερα στην περιοχή της Gunda (τα παλιά Μοσχονήσια). Πιθανότατα, σύμφωνα με το τουρκικό περιοδικό Actuel, να υπήρχαν πολιτικές ομάδες στη Βόρεια Τουρκία που δραστηριοποιούνταν, πριν από το πραξικόπημα του '80, γύρω από τον πολιτισμό του Πόντου. Το 1996 εκδόθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον εκδοτικό οίκο Belge, το κλασσικό πλέον βιβλίο του Omer Asan με τίτλο "Pontos Kulturu", δηλαδή: Ο πολιτισμός του Πόντου. Σήμερα υπάρχουν τέσσερις ελληνόφωνες ομάδες στην Τουρκία: κρητική, ποντιακή, μακεδονική και κυπριακή. Κάθε μια απ' αυτές έχει εξαιρετικό ιστορικό ενδιαφέρον. Η έκφραση είναι γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, εφόσον αναδεικνύει μια άγνωστη πλευρά της σύγχρονης τουρκικής κοινωνίας, που ολοένα γίνεται σημαντικότερη.
Η δημόσια εμφάνιση των ομάδων αυτών δεν αφορά μόνο στην τουρκική κοινωνία, η οποία συνειδητοποιεί αργά τον πολυεθνοτικό της χαρακτήρα, καθώς και στους εθνογενετικούς της μύθους. Αφορά παράλληλα και στην ελληνική, γιατί της αποκαλύπτει τον τρόπο συγκρότησης των σύγχρονων εθνικών κρατών στην περιοχή μας και το αδιέξοδο των ενδιάμεσων ομάδων - γέννημα της ιστορίας - οι οποίες υποχρεώθηκαν να ενταχθούν στο κράτος που είχε ως ιδεολογικό υπόβαθρο το δικό τους θρησκευτικό δόγμα. Η κρητική και η κυπριακή, από τις τέσσερις αυτές ομάδες - οι οποίες στη διαχρονική τους παρουσία ταυτίστηκαν ως μουσουλμανικές με την οθωμανική αυτοκρατορία - συγκρούστηκαν με το επαναστατικό κίνημα των χριστιανών Ελλήνων. Εμμέσως υπέστη τις συνέπειες της ελληνοτουρκικής σύγκρουσης και η μακεδονική, η οποία υποχρεώθηκε με βάση τη συμφωνία ανταλλαγής των πληθυσμών να εγκαταλείψει τα γενέθλια εδάφη της περιοχής του Αλιάκμονα και της Κοζάνης και να αναχωρήσει για την Τουρκία το 1824.

Η διαμόρφωση του φαινομένου


Η κατανόηση του φαινομένου της επιβίωσης ελληνόφωνων μουσουλμανικών πληθυσμών απαιτεί την υπέρβαση της σημερινής εικόνας που έχουμε για τις σχέσεις ισλαμισμού και χριστιανισμού, καθώς και για τις σύγχρονες αρχές συγκρότησης των μονοεθνικών κρατών. Θα πρέπει να δεχθούμε ότι το σημερινό τείχος που υπάρχει ανάμεσα σε εμάς και τους γείτονές μας, σε θρησκευτικό επίπεδο, είναι μια πραγματικότητα της τελευταίας ιστορικής περιόδου. Για εκατονταετίες υπήρχε ένα ανακάτεμα εθνών και θρησκειών. Αν σήμερα ο διαχωρισμός είναι απόλυτος μεταξύ άσπρου και μαύρου, εντούτοις, για μεγάλο διάστημα, υπήρχε ανάμεσά τους ένας εκτεταμένος γκρίζος χώρος. Για να κατανοήσουμε το φαινόμενο που σήμερα εξετάζουμε θα πρέπει να δούμε τη διαπλοκή του Ισλάμ με τον Ελληνισμό σε χρονικό και γεωγραφικό επίπεδο. Από τον 14ο αιώνα συναντιούνται Έλληνες στους χώρους της νέας θρησκείας. Ο περιηγητής Ιμπντί Μπατούτα γράφει ότι συνάντησε στον ποταμό Κούμα, κοντά στην πόλη Ματζάρ, το αναχωρητήριο του μουσουλμανικού τάγματος Αχμεδέ στο οποίο όπως γράφει «διεβίουν σε κοινή ζωή Δερβίσες, Αραβες, Πέρσες, Τούρκοι και Ελληνες».

Ο εξισλαμισμός μέρους των Ελλήνων ανοίγει την δίοδο για να εισχωρήσουν στον ισλαμικό χώρο οι ελληνικές φιλοσοφικές δοξασίες. Οι σοφιστικές απόψεις για παράδειγμα εκφράζονται με τους "σούφι", το θρησκευτικό τάγμα των δερβίσηδων. Ο δημιουργός του, Τζελαδεδίν Ρουμί, χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα - όπως μιλιόταν κατά τους μέσους χρόνους στην Καππαδοκία. Τα μελωδικά κείμενα των δερβίσηδων αποτελούν προσαρμογή των βυζαντινών μελωδιών στις νέες ανάγκες. Ο Μ. Ρικό, γραμματέας του Βρετανού πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει το 1670 ότι στον ισλαμικό κόσμο υπάρχει «μεγάλη ποικιλία γνωμών και απόψεων, ασυγκρίτως μεγαλύτερα από τον χριστιανικό κόσμο». Ο Ρικό θεωρεί ότι η είσοδος νέων εθνών στο μουσουλμανικό χώρο δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα. Γράφει: «Δεδομένου ότι την καλλίτερη μερίδα των νέων εθνών αποτελούν οι Έλληνες και ότι δεν ικανοποιήθηκαν με τις ονειροπολήσεις του Κορανίου, αυτοί που άλλοτε υπήρξαν διδάσκαλοι των επιστημών από τις οποίες τους απέμεινε κάποια συγκεχυμένη γνώση, αφού προσέθεσαν στη νέα τους θρησκεία παλιές παραδόσεις και κάποιες γνώμες αρχαίων φιλοσόφων, δημιούργησαν μέρος της ποικιλίας των γνωμών για τις οποίες μιλούμε».
Η ύπαρξη ελληνόφωνων ομάδων στην σύγχρονη Τουρκία, εκτός από μια εντυπωσιακή επιβίωση που ενθουσιάζει τους ιστορικούς, τους γλωσσολόγους και τους λαογράφους, μπορεί να αποτελέσει και μια αποτελεσματική και μόνιμη γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο πλευρών του Αιγαίου. Η πιθανή εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας κάνει, ίσως, εφικτή την προσέγγιση των δύο λαών. Η ανάδειξη των κοινών στοιχείων βοηθά, κατ' αρχάς στο να γίνει κατανοητή η διαδικασία διαμόρφωσης των σύγχρονων κρατών στην περιοχή μας και να γίνει επίσης ο απολογισμός για τις διάφορες παραμέτρους που καθόρισαν τα πολιτικά αποτελέσματα στην εποχή του έθνους - κράτους.

http://www.e-istoria.com/gl24.html
 
http://aioniaellinikipisti.blogspot.com/2011/08/blog-post_25.html

Μια διαχρονική προφητεία για τον Ελληνισμό που επαληθεύεται!

-
“Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος”

Όταν στις αρχές του 2ου προχριστιανικού αιώνα ο πολύπειρος Αρκάδας στρατηγός Φιλοποίμην,είδε τη διάθεση για εμπλοκή στα ελληνικά πράγματα του Ρωμαίου υπάτου Φλαμινίκου,κατάλαβε πως οι Έλληνες βρισκόταν μπροστά σε τεράστιες περιπέτειες.

Ο Φιλοποίμην αποφάσισε τότε να συμβουλευτεί το Μαντείο των Δελφών για το μέλλον της Ελλάδας.

Η Πυθία έδωσε τον εξής χρησμό-και ταυτόχρονα τον απόλυτο ορισμό της Ελλάδας που εδώ και 22 αιώνες επιβεβαιώνεται στο ακέραιο: “Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος”

Η ιέρεια των Δελφών παρομοίασε,δηλαδή,την Ελλάδα με φουσκωμένο ασκί στο φουρτουνιασμένο πέλαγος,που κλυδωνίζεται μεν λόγω των κυμάτων,αλλά που δεν πρόκειται να βυθιστεί ποτέ!

Και πράγματι.. Οι Ρωμαίοι-επιβεβαιώνοντας τους φόβους του Φιλοποίμενα-ήρθαν.Οι Γότθοι ήρθαν.Οι Άβαροι ήρθαν.Οι Φράγκοι ήρθαν.Οι Τούρκοι ήρθαν.Οι Άραβες ήρθαν. Οι Γερμανοί ήρθαν.Σύμμαχοι ήρθαν,προδότες ήρθαν,χρεωκοπίες ήρθαν,μνημόνια ήρθαν...

Αλλά ο ασκός,σε πείσμα όλων αυτών και πολλών άλλων,"μηδεποπωτε βυθίζεται"!

Γιώργος Ηλιόπουλος-Περ."Τρίτο Μάτι"
.visaltis.blogspot.com
 
http://greeksurnames.blogspot.com/2011/08/blog-post_8090.html 

Φήμες ότι ενεργοποίησε το ELA ιδιωτική τράπεζα αντλώντας περίπου 2,1 δις ευρώ

Έντονες φήμες κυκλοφορούν στην αγορά που θέλουν ιδιωτική τράπεζα να ενεργοποίησε το ELA, το Emergency Liquidity Assistance, τον  έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας από την ΤτΕ αντλώντας 2,1 δις ευρώ.
Στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε ότι «δεν σχολιάζουμε για το ELA» και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την πληροφορία ότι ιδιωτική τράπεζα ενεργοποίησε το ELA αντλώντας 2,1 δις ευρώ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι τράπεζες έχουν υπογράψει με την ΤτΕ το πρόγραμμα παροχής έκτακτης ρευστότητας ELA  και πλέον ανά πάσα στιγμή μπορούσε να ενεργοποιηθεί.
Ο μηχανισμός παροχής έκτακτης ρευστότητας θα δίνει την δυνατότητα στις τράπεζες να αντλούν ρευστότητα από την  ΤτΕ η οποία θα κάνει αποδεκτά στοιχεία του ενεργητικού των τραπεζών τα οποία θα έχουν καταπέσει ολοκληρωτικά ή σε μεγάλο βαθμό από την ΕΚΤ
Όμως το ELA είναι ένας έκτακτος μηχανισμός παροχής ρευστότητας δηλαδή οι τράπεζες θα έχουν ρευστότητα και είναι λάθος η δαιμονοποίηση του, δεν αποτελεί καταστροφή.
Καταστροφή θα είναι να μείνουν χωρίς ρευστότητα οι τράπεζες.

Μέχρι τώρα το τραπεζικό σύστημα στηρίζεται από τις καταθέσεις του ελληνικού δημοσίου με  7 - 8 δις ευρώ από τα δημόσια Ταμεία και δημόσιες επιχειρήσεις ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα κλονιστεί το τραπεζικό σύστημα….
Είναι σε όλους πλέον γνωστό ότι το ελληνικό δημόσιο για να στηρίξει τις τράπεζες τους διοχέτευε ρευστότητα. Οι καταθέσεις του δημοσίου στις τράπεζες ξεπερνάει πλέον τα 8,5 δις ευρώ.
Οι καταθέσεις του δημοσίου κρατούν εν ζωή τις ελληνικές τράπεζες.
Η στρατηγική αυτή αποδείχθηκε σωτήρια για το τραπεζικό σύστημα γιατί αν δεν είχαν υπάρξει καταθέσεις από το δημόσιο προς τις  τράπεζες πιθανότατα θα έχει κλονιστεί σοβαρά το τραπεζικό σύστημα.

Η απόφαση του Ε. Βενιζέλου να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα ακόμη και με νομοθετική πράξη δηλαδή να διοχετεύει ρευστότητα προς τράπεζες που εμφανίζουν βραχυχρόνια προβλήματα ρευστότητας ήταν σωστή υπό την έννοια ότι πρέπει πάση θυσία να προστατευτεί η σταθερότητα του συστήματος.

Το ελληνικό κράτος πάντως πλειστάκις φορές έχει στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες.
Το προηγούμενο διάστημα ορισμένες ελληνικές τράπεζες 4 με 5 όπως αναφέρουν πηγές κινδύνευσαν να βρεθούν σε αδιέξοδο όσον αφορά την ρευστότητα τους.
Μέσα σε αυτές τις τράπεζες περιλαμβάνονται και 2 μεγάλες και 3 μικρότερες τράπεζες οι οποίες λόγω της συνεχούς εκροής καταθέσεων η οποία φθάνει σε μηνιαία βάση τα 3-4 δις ευρώ αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

Ωστόσο οι τράπεζες χρειάστηκαν πρόσφατα σημαντική ρευστότητα ώστε να καλύψουν βραχυχρόνιες ανάγκες τους.
Αποτάθηκαν και στην ΕΚΤ και έτσι εξηγείται γιατί η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών έχει εκτοξευθεί πάνω από τα 103 δις ευρώ για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο επίσης αυξάνεται στα 105 δις ευρώ.  

Τα στοιχεία για τον Ιούλιο όσον αφορά την ρευστότητα από την ΕΚΤ θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Όμως ως γνωστό οι εγγυήσεις των τραπεζών έχουν απολέσει μέρος της αξίας τους και οι τράπεζες για να μπορούν να δανείζονται είτε καταθέτουν περισσότερες εγγυήσεις είτε καταθέτουν ρευστά διαθέσιμα για να βελτιώσουν την πιστοληπτική ικανότητα των collaterals. Εσχάτως παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα στα collaterals και η ενεργοποίηση του ELA θεωρείται πλέον πάρα πολύ πιθανή.

Ο ρόλος του ΕLA

Η ΤτΕ είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει και πιο ακραίες κρίσεις αν ανακύψει θέμα με την ρευστότητα των τραπεζών, ενεργοποιώντας το  Emergency Liquidity Assistance δηλαδή τον  έκτακτο μηχανισμό  παροχής ρευστότητας  από την ΤτΕ η οποία θα αποδέχεται τα μη αποδεκτά στοιχεία της ΕΚΤ. Το ELA θα  αποτελεί ένα εργαλείο για τις ελληνικές τράπεζες αλλά και την κεντρική τράπεζα ώστε να αποφορτίσει τυχόν εμπλοκή με τις εγγυήσεις στην ΕΚΤ.

Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών έχουν ζητήσει από την ΤτΕ και προφανώς έχουν παρασχεθεί όλα τα στοιχεία για το πώς λειτουργεί το ELA αυτός ο έκτακτος μηχανισμός παροχής ρευστότητας.

Η ΤτΕ έχει ενημερώσει αναλυτικά το τραπεζικό σύστημα για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το ELA και υπό ποιες συνθήκες.  

To  ELA είναι ένας μηχανισμός 2 σταδίων. Στο πρώτο στάδιο μια τράπεζα με μη αποδεκτά στοιχεία από την ΕΚΤ προσφεύγει στην ΤτΕ στην εθνική εποπτική αρχή και ζητάει ρευστότητα.
Στο  δεύτερο στάδιο οι τράπεζες εφόσον έχουν καταπέσει μέρος των collaterals από την ΕΚΤ που ανέρχονται εσχάτως στα 148,8  δις ευρώ μεταφέρουν μέρος των εγγυήσεων τους  στην ΤτΕ η οποία τις κάνει αποδεκτές υπό την βασική προϋπόθεση ότι κάθε τράπεζα που θα ζητάει ρευστότητα από την ΤτΕ θα πρέπει να διαθέτει μια βασική προϋπόθεση το tier 1 - όχι το core tier 1 – να βρίσκεται πάνω από 8%.

Η ΤτΕ έχει πλήρως προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και είναι έτοιμη να προστατεύσει την ρευστότητα των τραπεζών να προστατεύσει την σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/08/ela-21.html

Σαρωτικές εξελίξεις στο Παγκόσμιο στερέωμα


Το άρθρο του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ με τις απόψεις αναλυτού για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος, έχει ήδη προκαλέσει θύελλα επισκεψιμότητας στο blog της εφημερίδας μας “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ”.

Δεν είναι τυχαίο: Το ταραγμένο διεθνές περιβάλλον, οι συγκρούσεις που γίνονται σε πολλά σημεία του πλανήτη, οι εσωτερικές ταραχές και η βία, ακόμη και στην καρδιά της Ευρώπης (βλέπε Μεγάλη Βρετανία), μαζί με την ολοένα επιδεινούμενη οικονομική κρίση, συνηγορούν στο –απευκτέο- ενδεχόμενο παγκόσμιου πολέμου.

Ο dr. Θανάσης Δρούγος,  στρατιωτικός αναλυτής, διεθνολόγος, ειδικός σε θέματα ΝΑΤΟ, τρομοκρατίας και παγκόσμιας ασφάλειας,  έστω και αν δεν αναφέρεται ευθέως σε παγκόσμιο πόλεμο, όχι μόνον δεν αποκλείει την πιθανότητα, αλλά μιλάει για σαρωτικές εξελίξεις στο παγκόσμιο στερέωμα με πολλές συγκρούσεις και βίαιες ανατροπές. Ιδού η άποψή του Θανάση Δρούγου:

«Ασφαλώς τεράστια ποσά έχουν κάνει φτερά το τελευταίο διάστημα (μιλώ για τρις δολάρια) και κανένας δεν γνωρίζει πού βρίσκονται. Αυτό με προβληματίζει έντονα. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι σε φάσεις παρόμοιες, σε άλλες εποχές προκλήθηκαν αιματηρές και βίαιες συγκρούσεις.

Ανησυχώ πολύ για εσωτερικές συγκρούσεις και ξεσηκωμούς μέσα στα κράτη. Ήδη άρχισαν και εκτιμώ ότι και σε Ευρώπη-Ασία και ίσως αργότερα στις ΗΠΑ να έχουμε αρκετές.

Πάντως προσθέτω ότι οι δραματικές εξελίξεις στον αραβικό κόσμο από το Μαρακές του Μαρόκου, μέχρι τον κόλπο των πετρελαίων, περιλαμβάνουν πολλές επιμέρους συγκρούσεις. Την ανατροπή Καντάφι θα διαδεχθεί η ανατροπή Άσαντ στη Δαμασκό, ορισμένες σημαντικές αλλαγές σε Αίγυπτο-Υεμένη, αναζωπύρωση παλαιστινιακού και λιβανικού και τέλος πόλεμος της Δύσης/ανατροπή καθεστώτος Ιράν.

Κάτι πρέπει να γίνει για …να πάρει τα πάνω της σε ΗΠΑ-ΕΕ και η στρατιωτική βιομηχανία. Οι συγκρούσεις σε Πακιστάν-Σομαλία και οι επιχειρήσεις κατά της εξτρεμιστικής ισλαμικής τάσης, ιδεολογίας και μεθόδων της, θα συνεχιστούν.

Δέκα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου υπάρχουν πολλά μέτωπα ανοικτά…και έχουμε μπροστά μας σε Ανατολική Μεσόγειο, Κόλπο, Ινδικό Ωκεανό, Κέρας της Αφρικής, σημαντικές εξελίξεις και βίαιες ανατροπές.

Κάνω λόγο για μια τριετία σαρωτικών εξελίξεων»

 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/08/blog-post_438.html

ΜΕΤΑ το ΛΑ.Ο.Σ, έφυγε ΚΑΙ η Ν.Δ. απο την "παράσταση" του ΠΑΣΟΚ. Θιασάρχης Πεταλωτής: «Έχουμε υποχρέωση να πάμε την υπόθεση της Siemens μέχρι τέλους»Γελάμε ΤΩΡΑ; ή αργότερα;


«Όταν θέλουμε να αποκρύπτουμε τότε βάζουμε το επιχείρημα ότι οι υπουργοί είναι οι τελευταίες τρύπες της φλογέρας. Είμαστε σε φάση που διερευνούμε πως θα ζητήσουμε αποζημιώσεις από τη Siemens, είμαστε σε λεπτή φάση. Δεν είναι εύκολο σε μία αγωγή να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα μας, ακόμα και για επιβολή προστίμων που είμαστε κοντά», πρόσθεσε και δεσμεύτηκε να εκδικαστούν άμεσα όλες οι παρόμοιες υποθέσεις.
Οι δύο που παραπέμπονται είναι οι μόνοι για τους οποίους δεν έχει επέλθει παραγραφή, παραδέχθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης-που ήταν και πρόεδρος της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής και συντάχθηκε με την άποψη ότι είναι καλύτερη η φανερή ψηφοφορία για ανάληψη πλήρους και εξατομικευμένης ευθύνης από τους βουλευτές.
«Δεν είναι καιρός πλέον να αφήσουμε αλχημείες και συμπεριφορές που δίνουν δικαίωμα στην γνώμη να λέει για κουκούλωμα και τα έχουμε βρει μεταξύ μας; Αν αποδεχθείτε την πρόταση θα αναβιώσουμε μύθο Αισώπου με το λύκο και το αρνί. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε κ να συμπράξουμε σε αυτή την παραπομπή», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Νεράντζης.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησαν για «κοροϊδία» και «κουκούλωμα».
Οι δύο πρώην υπουργοί παραπέμπονται για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/08/siemens_25.html

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Υπουργός υπέβαλε (γραπτή) παραίτηση στον πρωθυπουργό...


Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μου, την παραίτησή του υπέβαλε στον πρωθυπουργό υπουργός. Πρόκειται για υπουργό που το όνομά του βρέθηκε στο επίκεντρο ιδιαίτερα τα τελευταία 24ωρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει στείλει και επιστολή παραίτησης στον Γ. Παπανδρέου πριν από μερικές ημέρες.
Στο παρασκήνιο καταβάλλονται προσπάθειες να μην επιμείνει, να την ανακαλέσει και να κλείσει το θέμα. Αν οι προσπάθειες δεν αποδώσουν, είναι πολύ πιθανό η παραίτηση να δημοσιοποιηθεί ακόμη και εντός της ημέρας.
Η εξέλιξη αυτή μπορεί να έχει σχέση και με τη...
 χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αυτή την ώρα πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί πυρετός για το θέμα και ο Γ. Παπανδρέου ασχολείται προσωπικά με αυτό. 
 
pressgr 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/08/blog-post_5077.html

Μυστικές συνομιλίες Παπανδρέου για πετρέλαιο και αέριο

Η χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ με τη Μεγαλόνησο θα ολοκληρώσει τον άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ, αναδεικνύοντας τη χώρα μας σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο. Μυστικές συνομιλίες Παπανδρέου. Παράθυρο ευακιρίας για τη χώρας πολλών δις ευρώ


Το σημερινό (25/8/11) τεύχος του περιοδικού "Επίκαιρα" φέρνει στο φως ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με τις μυστικές συνομιλίες Παπανδρέου με Ισραήλ και ΗΠΑ για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο.

Καθώς η κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο από την κατάρρευση της οικονομικής πολιτικής μέσω της επιβεβλημένης ανακήρυξης της ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης), ο Παπανδρέου φαίνεται ότι σχεδιάζει νέες επενδυτικές στρατηγικές, ενώ Ομπάμα και Νετανιάχου είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν τα συμφέροντά τους στην περιοχή CasusBelli από την Τουρκία.

Η ανακήρυξη της ΑΟΖ με την Κύπρο θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για τον εντοπισμό και την εκεμτάλλευση των πιθανολογούμενων κοιτασμάτων άνθρακα στην ευρύτερη περιοχή ελληνικού ενδιαφέροντος, βάζοντας την Ελλάδα δυναμικά στο ενεργειακό παιχνίδι, το οποίο ήδη εξελίσσεται στην Ανατολική Μεσόγειο. Με την κίνηση αυτή άλλωστε, συμφωνεί σύσσωμη και η αντιπολίτευση, αφού καιρό τώρα η ΝΔ ζητά την ανακήρυξη της ΑΟΖ της Κύπρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο σημερινό τεύχος του περιοδικού, ο δεύτερος παράγοντας που συμπληρωματικά με τον πρώτο ωθεί την κυβέρνηση σε ένα τέτοιο σχεδιασμό είναι η ταχέως πλέον εξελισσόμενη ενεργειακή συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ, η ιδανική ολοκλήρωση της οποίας, απαιτεί την συνεργασία και της Ελλάδας.

Άλλωστε, η ηχηρή παρέμβαση των ΗΠΑ και της Ρωσίας υπέρ του δικαιώματος της Κύπρου να προβεί σε γεωτρήσεις εντός της ΑΟΖ και η κάθετη απόρριψη Ουάσιγκτον και Μόσχας για τις παρόμοιες πρωτοβουλίες της Τουρκίας αποδεικνύουν ότι ένα νέο γεωπολιτικό παράθυρο ιστορικής σημασίας ανοίγει για την Ελλάδα.

Αν βέβαια η Ελλάδα αδρανήσει και το παράθυρο κλείσει, θα επρόκειτο για ασυγχώρητη ολιγωρία, με εθνικές οικονομικές συνέπειες.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε συζητήσει το θέμα με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον κατά την επίσκεψή της στη χώρα μας, αλλά και με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η ανακήρυξη των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξυ Ελλάδας και Κύπρου θα ενοποιήσει το θαλάσσιο οικονομικό και ενεργειακό χώρο μέχρι το Ισραήλ, το επόμενο λογικό βήμα τη δημιουργία αγωγού, ο οποίος θα μεταφέρει κυπριακό, ισραηλινό και αργότερα εφόσον εντοπιστεί ελληνικό φυσικό αέριο στις αγορές της Ευρώπης.

Οι συμφωνίες που ανοίγουν το δρόμο
Συμφώνησαν σε όλα η ισραηλινή εταιρεία Delek με την αμερικανική Noble για συμμετοχή στις εξορύξεις που θα γίνουν στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Delek ανακοίνωσε πως υπέγραψε σχετική συμφωνία με τη Noble Cyprus, αλλά και την Avner Oil and Gas Ltd σχετικά με ερευνητικές δραστηριότητες στο οικόπεδο 12. Στην ανακοίνωση προστίθεται πως η Κυπριακή Δημοκρατία θα μπορεί να αποφασίσει αν θα επιτρέψει τη συμμετοχή της Delek και της Avner στις έρευνες μέχρι την 1η Αυγούστου 2013.

Με τη συμφωνία, Delek και Avner θα αναλάβουν το 15% των εξόδων που θα κάνει η Noble για ερευνητικές εργασίες συμπεριλαμβανομένων εξορύξεων, αξιολογήσεων, ανάπτυξης ακόμα και παραγωγής.

Παράλληλα, μέχρι την 1η Αυγούστου 2013, η Delek Drilling Management και η Avner Oil and Gas θα δικαιούνται να μεταφέρουν τα δικαιώματα τους από τη συμφωνία σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος, το οποίο θα γίνει αποδεκτό από τη Νoble, αλλά θα λάβει την έγκριση και των κυπριακών αρχών.

Σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εγκρίνει τη συμμετοχή των δύο εταιρειών και η Noble ανακοινώσει εμπορικά ευρήματα στο οικόπεδο 12, τότε θα δικαιούνται επιστροφή των χρημάτων που συνέβαλαν στο συνεταιρισμό από τη Noble, αναφέρει η συμφωνία.

Παράλληλα, μέχρι την έγκριση από την κυπριακή κυβέρνηση, οι δύο εταιρείες δεν θα έχουν καμία πρόσβαση σε πληροφορίες που σχετίζονται με το οικόπεδο 12, οι οποίες είναι εμπιστευτικές.

Εξάλλου, η εταιρεία Cairn Energy, από τους μεγαλύτερους στο είδος του οργανισμούς, ενδιαφέρεται για επέκταση των ερευνητικών της δραστηριοτήτων στον τομέα της ενέργειας και στην Κύπρο, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times και σύμφωνα με την παρουσίαση των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας.

 http://news247.gr

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/blog-post_9802.html

Δίνουμε 180 εκ ευρώ σε επιδόματα ανεργίας σε ...Αλλοδαπούς ( Εθνική ξεφτίλα )

Απίστευτη αποκάλυψη από τον Κυριάκο Βελόπουλο:
Δικαιούχοι επιδομάτων ανεργίας υπήκοοι τρίτων χωρών
με 180 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!!!



Δήλωση Βελόπουλου: «Με βάση τα στοιχεία του κ Κουτρουμάνη, δίνουμε 180 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο (τουλάχιστον) , για επιδόματα ανεργίας σε αλλοδαπούς.
Σε μια χώρα που η ανεργία αγγίζει εφιαλτικά επίπεδα, είναι απορίας άξιον, πώς υπάρχουν ακόμη άτομα που θέλουν να επιτρέπεται να καταλαμβάνουν τις θέσεις εργασίας των Ελλήνων, αλλοδαποί! Και όχι μόνο αυτό, αλλά να τους πληρώνουμε και επίδομα ανεργίας!»
Δείτε τα αποκαλυπτικά στοιχεία..΄. 


18352 ερώτηση: Στοιχεία για τους δικαιούχους υπηκόους τρίτων χωρών, επιδομάτων ανεργίας.
http://www.eglimatikotita.gr/
http://trikalagr.blogspot.com/

Οι αλλοδαποί παίρνουν επιδόματα ανεργίας



Την ίδια στιγμή που η ανεργία θα φτάσει στο 20% και οι Έλληνες εγκαταλείπουν την χώρα
Με ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, επανέφερε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης το ζήτημα της χορήγησης επιδομάτων ανεργίας σε αλλοδαπούς. Στην ερώτησή του αυτή, ερωτά τον αρμόδιο υπουργό σχετικά με το ποσό το οποίο παίρνουν οι διάφοροι αλλοδαποί σε επιδόματα. Παρόμοια όμως ερώτηση είχε κάνει τον Απρίλιο και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ Κυρικάκος Βελόπουλος. Και τότε μάλιστα είχε πάρει απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό κ. Λοβέρδο. Το ερώτημά του αφορούσε το ποιά επιδόματα παίρνουν οι αλλοδαποί που βρίσκονται στην χώρα μας.
Μάθαμε λοιπόν τότε, ότι οι διάφοροι αλλοδαποί (και μιλάμε φυσικά για άτομα που δεν προέρχονται από χώρες της ΕΕ είναι είναι ομογενείς) δικαιούνται εκτός από τα επιδόματα τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας και μία πληθώρα άλλων επιδομάτων. Παραδειγματος χάριν: α)ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, β) ειδικό βοήθημα – επίσχεση, γ) ειδικό επίδομα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας, γ) ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα των Ανέργων, δ) Ανεξόφλητες αποδοχές λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, ε) ειδική παροχή προστασίας Μητρότητας, συμπληρωματικές παροχές μητρότητας, στ) οικογενειακό επίδομα, ζ) εποχιακά βοηθήματα άρθρου 22 Ν.1836/89 η) επίδομα σε νέους/νέες από 20-29 ετών.
Έχουμε και λέμε λοιπόν
Οι εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαποί που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας και κατάφεραν να αποσπάσουν όχι αναγκαστικά νομιμοποίηση, αλλά έστω μια άδεια προσωρινή η οποία τους δίδει πρόσβαση στην αγορά εργασίας (δηλαδή ακόμη και η εξάμηνη αναβολή της απέλασης, λόγω αδυναμίας πραγματοποίησής της, όλοι αυτοί που έχουν πάρει άσυλο ή που έχουν έστω υποβάλλει αιτήσεις;) δικαιούνται άμεσα μία σειρά επιδομάτων.
Την ίδια στιγμή λοιπόν που η ανεργία χτυπάει κόκκινο και τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, την ίδια στιγμή που όσοι τυχεροί έχουν δουλειά δέχονται την φοροεπιδρομή του κράτους, αυτό χρησιμοποιεί τα λεφτά τους για να επιδοτεί τους αλλοδαπούς.
Είναι μόνο όμως αυτοί, οι νόμιμοποιημένοι, οι οποίοι λαμβάνουν τα επιδόματα; Από ό,τι φαίνεται όχι, αφού υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία παραγωγής πλαστών εγγράφων, με τα οποία ακόμη περισσότεροι λαθραίοι λαμβάνουν επιδόματα.
Ένα σχεδόν μήνα πριν συνελλήφθησαν κάποιοι από αυτούς. Επρόκειτο για έναν 28χρονο Σύριο, ο οποίος είχε καταθέσει κανονικά τα χαρτιά του.Και φυσικά ήταν όλα πλαστά. Ένας θεός ξέρει πόσοι άλλοι παίρνουν αυτή την στιγμή επιδόματα με πλαστά χαρτιά, καθώς είναι γνωστό ότι στην χώρα μας υπάρχουν χιλιάδες αλλοδαποί με πλαστά έγγραφα.
Ο Καμίνης ξεκίνησε την ιστορία αυτή
Η όλα ιστορία με τα επιδόματα ανεργίας σε αλλοδαπούς μετανάστες δεν ξεκινάει όμως σήμερα. Πάει πίσω στο 2006, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Όταν ο τότε Συνήγορος του Πολίτη και σημερινός Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης γνωμοδοτούσε κατά του ΙΚΑ που προσπαθούσε να αποφύγει αυτή την εξέλιξη και υπέρ μετανάστη, του οποίου η άδεια εργασίας είχε λήξει.
Ο Κύκλος Κοινωνικής Προστασίας του Συνηγόρου του Πολίτη εξέδωσε τότε πόρισμα με θέμα “Υποβολή αίτησης για χορήγηση επιδόματος ανεργίας από αλλοδαπό, του οποίου έχει λήξει η άδεια εργασίας”.
Το πόρισμα εξετάζε την, από μέρους του ΟΑΕΔ, αφενός μη αποδοχή αιτήματος για επιδότηση λόγω ανεργίας αλλοδαπού μετανάστη, για το λόγο ότι δεν ήταν κάτοχος άδειας εργασίας σε ισχύ, και αφετέρου την κατόπιν της εκ των υστέρων προσκομίσεως της άδειας εργασίας, απόρριψη του ιδίου αιτήματος ως εκπρόθεσμου.
Η διοίκηση του ΟΑΕΔ υποστήριζε τότε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Παροχών Ανεργίας, η ύπαρξη άδειας εργασίας σε ισχύ είναι προϋπόθεση για την εγγραφή στους καταλόγους ανέργων (επομένως και για την επιδότηση λόγω ανεργίας) και ότι η προϋπόθεση αυτή πρέπει να συντρέξει εντός του χρονικού διαστήματος μέσα στο οποίο ο απολυθείς, σύμφωνα με το άρθρο 27 του ΝΔ 2961/1954 οφείλει να υποβάλει τη σχετική αίτηση (60 ημέρες από την απόλυση).
Αντίθετα, ο ΣτΠ υποστήριξε ότι η παραπάνω πρακτική συνιστά παράβαση του άρθρου 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, όπως αυτό ερμηνεύεται παγίως από την νομολογία και ότι, εν προκειμένω, θα μπορούσε να τύχει εφαρμογής η παραγρ. 4 του άρθρου 10 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, που επιτρέπει την εκ των υστέρων υποβολή δικαιολογητικού, του οποίου η έκδοση καθυστερεί από υπαιτιότητα της υπηρεσίας. Ουσιαστικά δηλαδή ο Καμίνης θεμελίωσε το δικαίωμα αυτό των μεταναστών.
Ίσως τελικά λεφτά υπάρχουν! Αλλά μόνο για αλλοδαπούς, από ότι φαίνεται

http://kostasxan.blogspot.com/2011/08/blog-post_6329.html

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤA ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ;


Το βίντεο τραβήχτηκε σήμερα το πρωί 23 Αυγούστου με μια κάμερα HD και ένα απλό μονόκυαλο. Κοιτάξτε τα αντικείμενα που φαίνονται πως φεύγουν από την επιφάνεια της Σελήνης. Δεν πρόκειται για 1 αντικείμενο σε διαφορετικές λήψεις, αλλά για 10 διαφορετικά αντικείμενα που φεύγουν από διαφορετικά σημεία της επιφάνειας της Σελήνης!  Τι είναι αυτά που φεύγουν;;; 





Aυτό το άρθρο προέρχεται από το worldjudge2012.blogspot.com worldjudge2012.blogspot.com: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤA ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ; http://worldjudge2012.blogspot.com/2011/08/blog-post_8307.html#ixzz1VzWXUmLm
Under Creative Commons License: Attribution
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters