Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Το σώμα Θεματοφυλακής και οι Ομολογητές του Άρθρου 120 (Συνέντευξη - Video)


Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ, ΣΤΗΝ SFAGI.GR 
Το σώμα Θεματοφυλακής και οι Ομολογητές του Άρθρου 120 (Συνέντευξη – Video)

ΕΚΤΑΚΤΟ -Ν.Τραμπ: Ακροαριστεροί ελέγχουν Facebook, Instagram, Twitter και Google -Αυτό πλέον αλλάζει



«Βόμβα» από τον Αμερικανό πρόεδρο

Σφοδρή επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζήτησε από το λαό να στείλει ονόματα και περιστατικά στα οποία θα καταγγέλλεται η ασυδοσία των ακροαριστερών που έχουν υπό τον απόλυτο έλεγχο τους το Διαδίκτυο....

Συγκλονιστική ομιλία κατά του Bill Gates στην ιταλική Βουλή – Προσπάθησαν να την σταματήσουν (ΒΙΝΤΕΟ)


Έγινε χαμός στο Ιταλικό Κοινοβούλιο…
H Sara Cunial είναι βουλευτής του Ιταλικού Κοινοβουλίου. Εξελέγη το 2018 στην Βουλή των Αντιπροσώπων με το Κίνημα 5 Αστέρων του Πέπε Γκρίλο.

Έδωσε μία συγκλονιστική ομιλία στην Ιταλική Βουλή, η οποία ξεσήκωσε αντιδράσεις από μέλη του Κοινοβουλίου, τα οποία δυσκολεύον
αν να ακούσουν.

Ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης, Andry Rajoelina κάλεσε όλα τα Αφρικανικά Έθνη να εγκαταλείψουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ)


Ο Πρόεδρος της Μαδαγασκάρης, Andry Rajoelina κάλεσε όλα τα Αφρικανικά Έθνη να εγκαταλείψουν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) λόγω της κακής πίστης της Ευρώπης έναντι της Αφρικής.
Ο πρόεδρος της Μαδαγασκάρης λέει, η Ευρώπη δημιούργησε οργανισμούς με την επιθυμία οι Αφρικανοί να παραμείνουν εξαρτημένοι από αυτούς. Η Αφρική έχει βρει ένα φάρμακο κατά του Coronavirus, αλλά η Ευρώπη πιστεύει ότι έχουν το μονοπώλιο της νοημοσύνης ως τέτοιες αρνούνται να το αναγνωρίσουν. 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπλόκαρε πρόγραμμα του Bill Gates για τον κορωνοϊό

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) «μπλόκαρε» πρόγραμμα του ιδρύματος Μπιλ Γκέιτς το οποίο σκόπευε να στείλει δικιάς του κατασκευής «τεστ κορωνοϊού» στα σπίτια εκατομμυρίων Αμερικανών, καθώς εξέφρασε «ανησυχίες» σχετικά με την αξιοπιστία του τεστ αλλά και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και τι πραγματικά μετράει.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ ΜΟΝΟ

Agamemnon Danos

Στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου και με την ζέστη που έκανε το θέαμα ήταν καταπληκτικό. Το πρώην TASK FORCE για τον ιό ήταν και οι τρείς με μάσκες, ενώ οι υπόλοιποι ομιλητές που μίλησαν και όπως πάντα και ο Τράμπ δεν φορούσαν.


Το καταπληκτικό ήταν ότι τούς είχε εκεί στον ήλιο φιμωμένους με τις μάσκες σαν τιμωρία ενώ δεν μίλησαν καθόλου. 

Ξέχνα τις 12 Αλυσίδες του DNA


Tο ανθρώπινο DNA προγραμματίζεται με σκέψεις και λέξεις.
 Χαώδης Μορφοδιατάξεις και Μαγνητισμένες Σκουληκότρυπες.
Το ανθρώπινο DNA είναι ένα βιολογικό ιντερνέτ και ανώτερο από πολλές πλευρές, από το τεχνητό. Η τελευταία Ρωσική επιστημονική έρευνα, σχετικά με το ανθρώπινο DNA, εξηγεί άμεσα η έμμεσα φαινόμενα όπως η μαντική ικανότητα, η διαίσθηση, η εξ αποστάσεως θεραπεία, η αυτό-θεραπεία, οι ασυνήθιστες αύρες γύρω από ανθρώπους, η επήρεια του μυαλού στον καιρό και πολύ περισσότερα.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί Εξολόθρευσε Τους Εβραίους Στην Τριπολιτσά Ο Κολοκοτρώνης;

Στην Τριπολιτσά ο Κολοκοτρώνης εξολόθρευσε 5.000 Εβραίους!

Οι ίδιοι οι Εβραίοι ομολογούν ότι ήσαν πιστοί σύμμαχοι των Οθωμανών και δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι της εξέγερση των Ελλήνων, οι οποίοι φανερά τους μισούσαν.

Όπως γράφει ο Πιερόν, από το 1821 μέχρι το 1831 που ιδρύθηκε το Ελληνικό Κράτος, ο Εβραϊκός Πληθυσμός της Ελλάδος συρρικνώθηκε δραματικά εξ αιτίας των σφαγών και της μετανάστευσεως. Οι Εβραίοι έφευγαν από την Ελλάδα για να μην τους σφάξουν οι Έλληνες!

DNA· HAARP & X-BAND RADAR


Μέσα καλοκαιριού, οι θερμοκρασίες παίζουν και φλερτάρουν με τα 38αρια και τα 40φεύγα. Κάποιες φορές είναι ευχάριστα, ειδικά όταν βρισκόμαστε κοντά σε δασώδη περιοχή. Κάποιες άλλες όμως όχι, ακόμη κι αν δεν αλλάξουμε περιβάλλον. Ενώ η θερμοκρασία κινείται σε λογικά κι αναμενόμενα πλαίσια, μέσα καλοκαιριού, κάτι συμβαίνει.
Τις τελευταίες μέρες νιώθετε να ζεσταίνεστε από μέσα, σαν να σας ψήνουν σε φούρνο μικροκυμάτων;

Αισθάνεστε ότι καίγεστε ακόμη και μέσα σε χώρο με κλιματιστικό;
Νοιώθετε μάλιστα ότι μόνο εσείς καίγεστε σε μια παρέα, ενώ οι υπόλοιποι απλά ζεσταίνονται;

Το πυρηνικό πρόγραμμα «Trident» του Ηνωμένου Βασιλείου.


Από τις «επίσημες» πυρηνικές δυνάμεις (Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Κίνα), το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πιθανώς την πιο ιδιοσυγκρασιακή προσέγγιση για την πυρηνική αποτροπή. 

Αλλά πριν συζητήσουμε την γενική ιδέα, ας ρίξουμε μια ματιά στις λεπτομέρειες. Επί του παρόντος, η πυρηνική αποτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου φαίνεται όσο το δυνατόν πιο βελτιστοποιημένη και βασίζεται σε τρεις στυλοβάτες.

– Τέσσερα, κλάσης «Πρωτοστάτης» πυρηνικά οπλισμένα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων (Υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων) που κατασκευάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και παρέχουν συνεχή θαλάσσια αποτροπή (CASD), δηλαδή το σύστημα είναι οργανωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει πάντα ένα υποβρύχιο στην θάλασσα (πιθανώς στο βορειοανατολικό τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού), έτοιμο να χτυπήσει τον εχθρό ανά πάσα στιγμή (με ένα από τα άλλα υποβρύχια να προετοιμάζεται και μάχιμο στην βάση ενώ τα άλλα δύο υπό συντήρηση)·

– Trident II, βαλλιστικοί πύραυλοι υποβρυχίων (SLBMs) μισθωμένα από τις ΗΠΑ (αχρησιμοποίητα αποθέματα αποθηκεύονται σε μια ναυτική βάση των ΗΠΑ με το όνομα: «Kings Bay» «Ο κόλπος του Βασιλιά»).

– Πυρηνικές κεφαλές, σχεδιασμένες από το Ηνωμένο Βασίλειο (πιθανώς με μια σειρά από χαρακτηριστικά, που τις καθιστούν στενούς συγγενείς της οικογένειας W-76 των ΗΠΑ), με απόδοση περίπου 100 κιλοτόνων (άλλες παραλλαγές είναι δυνατές) και «συσκευασμένες» πιστεύεται, σε κεφαλές παρόμοιες με της οικογένειας Mk4/Mk4A των ΗΠΑ.
Υπάρχει μια σταθερή μείωση του συνολικού αριθμού των πυρηνικών κεφαλών. Κατά την διάρκεια της τελευταίας φάσης του 2015, οι ακόλουθοι δείκτες κατοχυρώθηκαν από το νόμο: όχι περισσότερες από 120 κεφαλές, με ανώτατο όριο 40 κεφαλές σε υποβρύχια.

Σχετικά με το θέμα των πυρηνικών κεφαλών για τους SLBMs του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι σημαντικό να σημειωθεί ένα ενδιαφέρον (αν και επίσημα ανεπιβεβαίωτο) γεγονός – ενώ η ανάπτυξη της W76-2 χαμηλής απόδοσης πυρηνικής κεφαλής στις ΗΠΑ, προκάλεσε αρκετά έντονες συζητήσεις σε παγκόσμια κλίμακα, η παρουσία παρόμοιων κεφαλών στην απογραφή του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού δεν ενοχλεί ιδιαίτερα κανέναν. Επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για μια νέα γενιά στρατηγικών υποβρυχίων που μεταφέρουν πυραύλους με το επάξιο όνομα «Θωρηκτό», τα οποία θα πρέπει να είναι έτοιμα να αντικαταστήσουν τα υποβρύχια κλάσης «Πρωτοστάτης», στις αρχές του 2030 και να παρέχουν ένα «πειστικό, ανεξάρτητο και αποτελεσματικό» εργαλείο για την αποτροπή στο βρετανικό οπλοστάσιο μέχρι το 2060.

Τα νέα Θωρηκτά θα είναι εξοπλισμένα με κοινά διαμερίσματα πυραύλων (CMCs) για 12 SLBMs (τρία τμήματα με τέσσερις εκτοξευτές), ενώ το πραγματικό φορτίο θα είναι οκτώ SLBMs. Αυτό το στοιχείο θα είναι πανομοιότυπο με αυτό που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ, στα νέας γενιάς Columbia-κλάσσης SSBN, όπου το Λονδίνο συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξή τους. Παρεμπιπτόντως, οι εταίροι των ΗΠΑ βοηθούν επίσης τους Βρετανούς συμμάχους τους στην ανάπτυξη ενός πυρηνικού σταθμού για τα Θωρηκτά.

Μέχρι σήμερα, η κατασκευή έχει ξεκινήσει για τα πρώτα και τα δεύτερα Υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων «HMS Θωρηκτό» (2016) και «HMS Ανδρείο» (2019), με τους τρίτα και τα τέταρτα, να λαμβάνουν τα εξίσου άξια ονόματα των «HMS Άχτι του Πολέμου» και «HMS Βασιλιάς Γεώργιος VI».

Μια περίεργη κατάσταση προέκυψε κυριολεκτικά τους τελευταίους μήνες – Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ένα πρόγραμμα για την κατασκευή νέου εξοπλισμού μάχης για SLBMs με την ονομασία W93/Mk7 (στην γλώσσα του START, οι κωδικοί που αρχίζουν με την επιστολή W αφορούν π.κεφαλές και οι Mk, επανείσοδο οχημάτων), στο πλαίσιο των οποίων η συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρθηκε ρητά. Αυτό ήρθε ως είδηση για τους εμπειρογνώμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά δεδομένου ότι το Υπουργείο Άμυνας καλείται να ενημερώσει το κοινοβούλιο για τυχόν σχέδια για την ανάπτυξη νέων τύπων πυρηνικών όπλων. Ομολογουμένως, το Υπουργείο Άμυνας ήταν πολύ γρήγορο στο να εκδώσει μια δημόσια δήλωση.

Εκτόξευση δοκιμής πυραύλων Trident

Φυσικά, οι συζητήσεις γύρω από το επίθετο «νέα» όταν αυτό χρησιμοποιείται σε πυρηνικές κεφαλές (ιδίως δεδομένου αυτού που πιστεύω, πως είναι έλλειψη ευκαιρίας για την δοκιμή τους, μέσω μιας πυρηνικής έκρηξης ή ακόμη και οποιονδήποτε σχεδίων για να το πράξουν αυτό) είναι συναρπαστικό από μόνο του και κάθε πλευρά, έχει την δική της άποψη για το θέμα, αλλά η κατάσταση είναι ωστόσο, ένα σαφές παράδειγμα των πιθανών αποτυχιών στον συντονισμό «σχεδόν πυρηνικών» επικοινωνιών, ακόμη και μεταξύ αυτών των στενών συμμάχων. Μέχρι σήμερα, το W93 έχει επίσης προκαλέσει πολλά περισσότερα ερωτήματα από ό,τι έχει δώσει απαντήσεις. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα SSBN του Ηνωμένου Βασιλείου σταθμεύουν στην ναυτική βάση Clyde στην Σκωτία. Παρά το Brexit, οι προοπτικές για μια ανεξάρτητη (και μη πυρηνική) Σκωτία είναι μάλλον απατηλές, αλλά το χειρότερο σενάριο (για το Λονδίνο) είναι ότι θα πρέπει να βρεθεί μια νέα τοποθεσία και μια νέα υποδομή να κατασκευαστεί, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η έννοια.
Το πυρηνικό δόγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, ορίζει ότι θα προκληθεί απαράδεκτη ζημία σε έναν εχθρό σε περίπτωση επιθετικότητας του και δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλλουμε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ανεξάρτητα, όσο και ως μέρος των πυρηνικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Αυτού λεχθέντος, οι πύραυλοι της Trident δεν έχουν στοχεύσει σε συγκεκριμένους στόχους από το 1994. Ταυτόχρονα, η διατήρηση κάποιας ασάφειας σε σχέση με την ετοιμότητα για την έναρξη της πρώτης πυρηνικής επίθεσης, θεωρείται ένας αρκετά χρήσιμος τρόπος ενίσχυσης της αποτροπής.

Ο πρωθυπουργός είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει την εντολή για εκτόξευση πυρηνικού όπλου, αν και οι ειδικοί πιστεύουν ότι η απόφαση θα είναι συλλογική. Δοσμένης από ένα ειδικό δωμάτιο εντός ενός καταφυγίου κάτω από το Whitehall, η εντολή θα φτάσει το SSBN μέσω μιας σειράς ενδιάμεσων συνδέσεων, με δύο άτομα να συμμετέχουν στην διαβίβαση της εντολής, σε κάθε στάδιο. Πιστεύεται ότι η εντολή θα μπορούσε αρχικά να εκδοθεί από το αεροπλάνο του πρωθυπουργού, αν και θα περάσει και πάλι από το Πίνταρ.

Κόκκινο κουμπί: Αυτή η σκανδάλη θα χρησιμοποιηθεί στο τελικό στάδιο
της εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων.

Το γεγονός ότι ο σημερινός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μολύνθηκε για άλλη μια φορά από τον κοροναϊό, προκάλεσε για άλλη μια φορά το ζήτημα της μεταβίβασης της ευθύνης για το «πυρηνικό κουμπί», αλλού. Σύμφωνα με ισχυρισμούς, ο πρωθυπουργός μπορεί να διορίσει προσωπικά μέχρι τρεις «πυρηνικούς βουλευτές» εντός της κυβέρνησης, η ταυτότητα των οποίων διατηρείται μυστική και οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα να δίνουν εντολές στις πυρηνικές δυνάμεις με προκαθορισμένη σειρά. Κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, οι αναπληρωτές (συνήθως δύο) περιελάμβαναν τους υπουργούς Εξωτερικών, Αμυνας και Εσωτερικών. Ανεστάλη μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αλλά η διαδικασία αυτή επανήλθε το 2001. Είναι ίσως ασφαλές να υποθέσουμε ότι, ενώ ο Τζόνσον ήταν στο νοσοκομείο, αυτός ο «αναπληρωτής» ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ, ο οποίος ανέλαβε επίσης και άλλα πρωθυπουργικά καθήκοντα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η παράδοση του πρωθυπουργού να γράφει τι μέτρα πρέπει να λάβουν και τους στόχους που πρέπει να χτυπήσουν σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, μετά τον οποίο το «γράμμα» αυτό σφραγίζεται σε έναν φάκελο και κλειδώνεται σε ένα χρηματοκιβώτιο εντός του SSBN, είναι ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο η Βρετανία διοικεί και ελέγχει τις πυρηνικές δυνάμεις της. Οταν ένας πρωθυπουργός αποχωρεί από το αξίωμα, οι παλιές παραγγελίες καταστρέφονται χωρίς να ανοίγουν το φάκελο και εκδίδονται νέες (επίσης σφραγισμένες). Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, παρά το γεγονός ότι η ασθένεια που μαστίζει σήμερα τον κόσμο των επίσημων και ευαίσθητων πληροφοριών που διαρρέουν, το περιεχόμενο αυτών των «φακέλων» εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμο στους ερευνητές. Παρ’ όλα αυτά, οι πιθανές «επιλογές» που θα μπορούσε να λάβει ο διοικητής της SSBN σε μια τέτοια κατάσταση είναι οι εξής: «χρησιμοποιήστε πυρηνικές δυνάμεις», «μην χρησιμοποιείτε πυρηνικές δυνάμεις», «κάντε την πιο λογική απόφαση» και «θέστε τον εαυτό σας υπό τις διαταγές μιας συμμαχικής χώρας».

Ανθρωποι
Το Βασιλικό Ναυτικό, αποτελείται από πραγματικούς ανθρώπους και αυτό όχι μόνο οδηγεί σε σκάνδαλα ναρκωτικών και σεξ, αλλά θα μπορούσε επίσης να θέσει σε κίνδυνο την πολιτική CASD, δεδομένης της τρέχουσας πανδημίας COVID-19 που αναφέρθηκε προηγουμένως. Κατ ‘αρχήν, οι περιορισμένοι χώροι, συχνά χωρίς πρόσβαση σε καθαρό αέρα, είναι ένα εξαιρετικά κατάλληλο περιβάλλον για την εξάπλωση των λοιμώξεων, έτσι υπάρχουν δικαιολογημένοι φόβοι ότι το casd θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το πρώτο διάλειμμα του στα τελευταία 50 χρόνια. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ωστόσο, ότι σε περίπτωση ενός τέτοιου σεναρίου, το άρρωστο πλήρωμα θα εκτελέσει την εντολή εκτόξευσης εάν αυτό είναι απαραίτητο και ένα δεύτερο σκάφος θα ήταν προετοιμασμένο για την ανάληψη των καθηκόντων περιπολίας.

Δεν είναι γνωστό αν το ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην αποτυχία του βρετανικού SSBN, κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής εκτόξευσης των Trident το 2016 (οι φήμες λένε ότι το βρετανικό πλήρωμα έκανε τα πάντα σωστά και ήταν ο αμερικανικός πύραυλος που απέτυχε), αλλά η «πολιτική διάσταση» της κατάστασης έγινε πολύ προσωπική. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ο Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε προσωπικά από τον τότε πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, να μην αποκαλύψει τις λεπτομέρειες του τι ακριβώς συνέβη. Η Τερέζα Μέι, η οποία ανέλαβε την θέση λίγο αργότερα, παρέμεινε επίσης σιωπηλή.

Μία από τις πρώτες «νίκες» του νέου υπουργικού συμβουλίου, ήταν η επιτυχής ψηφοφορία το ίδιο καλοκαίρι για την ανανέωση του βρετανικού προγράμματος πυρηνικής αποτροπής (το οποίο είναι αυτό που τελικά έγινε το προαναφερθέν «Θωρηκτό»). Είναι δύσκολο να πούμε αν η έγκαιρη αποκάλυψη των πληροφοριών θα είχε αλλάξει την κατάσταση, αλλά η συνολική εικόνα δεν είναι όμορφη (αν και είναι κλασσική).

Προσωπικό υπηρεσιών 9 ατόμων στο HMS Επάγρυπνος,
έχουν απολυθεί από το βασιλικό ναυτικό μετά από την θετική εξέταση τους, για ναρκωτικά.


Ενα άλλο σημαντικό «ανθρώπινο» στοιχείο είναι το σχετικά ισχυρό αντιπυρηνικό κίνημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο κατά καιρούς παράγει εξαιρετικά ενδιαφέροντα έγγραφα. Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα είναι ίσως η *έκθεσή του, σχετικά με τις συνέπειες μιας πυρηνικής επίθεσης στην Μόσχα, από ένα υποβρύχιο Trident. Δεν πρόκειται να εμβαθύνουμε πολύ στις λεπτομέρειες αυτού του πολύτιμου υλικού, σημειώνοντας μόνο πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που περιέχονται στην έκθεση αυτή, έως και ο μισός πληθυσμός της Μόσχας θα σκοτωνόταν. Το σύστημα πυραυλικής άμυνας της Μόσχας θα μπορούσε να χειριστεί μια τέτοια επίθεση φυσικά, αλλά αρκετά βρετανικά υποβρύχια θα μπορούσαν να έχουν εκτοξεύσει πυραύλους. Είναι αυτονόητο ότι πρόκειται για ένα εντελώς υποθετικό σενάριο, αλλά καταδεικνύει τέλεια την καταστροφική δύναμη ακόμη και τέτοιων μέτριων (σε σχέση με την Ρωσία και τις ΗΠΑ όσον αφορά την ποσότητα) των πυρηνικών δυνατοτήτων.

Η Διεθνής Διάσταση.
Σε αντίθεση με τη Γαλλία, η οποία είναι εμφατικά «ανεξάρτητα πυρηνική» το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρούσε πάντα ένα σημαντικό «διεθνές» στοιχείο στην πυρηνική ανάπτυξή της, κυρίως όσον αφορά την πολύ στενή συνεργασία του με τις ΗΠΑ. Στα τέλη του 1970 για παράδειγμα, οι Βρετανοί ήταν οπλισμένοι με σχεδόν 400 αμερικανικές κεφαλές, συμπεριλαμβανομένων «εξωτικών» αντικειμένων, όπως βλήματα πυροβολικού και πυρηνικές νάρκες. Ωστόσο, όσον αφορά τον έλεγχο του εξοπλισμού, οι πυρηνικές δυνατότητες των συμμάχων των ΗΠΑ, παραδοσιακά είναι παραγκωνισμένες.

Ρώσοι ερευνητές σημειώνουν, ότι η διατήρηση του Ηνωμένου Βασιλείου εκτός των συμφωνιών ελέγχου των πυρηνικών όπλων Ρωσίας-ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ SLBMs, είναι μια ευκαιρία για «ανεπίσημες» δοκιμαστικές εκτοξεύσεις των trident. Φαίνεται ότι, όσον αφορά αυτόν τον πύραυλο μακράς διάρκειας, το θέμα μάλλον δεν είναι τόσο σχετικό. Ωστόσο, όσον αφορά τη νέα γενιά των «Αγγλοσαξονικών» SLBMs, (περίπου έτοιμοι μέχρι το τέλος του 2030), θα είναι δυνατό να συζητηθούν νέες προσεγγίσεις αυτού. Ως εκ τούτου, το ζήτημα του πολυμερούς ελέγχου των πυρηνικών όπλων, δεν πρέπει φυσικά να περιοριστεί στο τρίγωνο Ρωσίας-ΗΠΑ-Κίνας.

Στην περίπτωση της Βρετανίας, τα παραδοσιακά προτεινόμενα μέτρα διαφάνειας φαίνονται πιθανώς, υπερβολικά μετριοπαθή. Και όμως, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, η αναζήτηση ενιαίων προσεγγίσεων για δηλωτικές πληροφορίες σχετικά με την σύνθεση των ανεπτυγμένων και μη ανεπτυγμένων πυρηνικών δυνάμεων, οι κοινοποιήσεις εκτόξευσης δοκιμών και ούτω καθεξής, θα μπορούσε να βοηθήσει περαιτέρω την κίνηση προς τον πολυμερή έλεγχο των όπλων.

@ORIENTAL REVIEW – 28/04/202
Μετάφραση σε απόδοση: Terrapapers

Στου μπακαλολοιμωξιολόγου


Για μια ακόμα «επίσημη» «ενημέρωση» κανείς ρουφιανοπαπαγάλος δεν ρώτησε για τους 46 της Βουχάν. 

Ο μπακαλολοιμωξιολόγος αναφέρθηκε στις «ακραίες για την εποχή θερμοκρασίες» και είπε ότι «ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και η έκθεση στον ήλιο δεν «σκοτώνουν» τον ιό. Μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό ανεξάρτητα από τις εξωτερικές θερμοκρασίες». 

ΤΟ ΦΕΚ “ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ” ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ!

Ντρέπομαι πραγματικά για την κατάντια αυτής της ένδοξης χώρας..... ντρέπομαι να βλέπω σιχάματα στο δρόμο της Αθήνας να φιλανε και να χειροκροτανε αυτούς που τους βιάζουνε δεκαετίες.... μητσοτακηδες.... τσιπρες και όλο το συναφι τους....
Είναι η εσχάτη προδοσία της Πατρίδος μας....στο αποκορύφωμα της...
Μόνο μίσος και σιχαμάρα νιώθω πλέον...

Συμφωνία κατασκευής μαζικών ενέσεων με τσιπάκι (ΒΙΝΤΕΟ)

To Yπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ, μαζί με το Υπουργείο Υγείας σύναψαν συμβόλαιο 138 εκατ. δολ. για κατασκευή σύριγγας με τσιπάκι εντοπισμού, που θα είναι προγεμισμένη με το εμβόλιο κορωνοϊού, μόλις αυτό γίνει διαθέσιμο!


Το συμβόλαιο ύψους 138 εκατ. δολ. έγινε με την εταιρία ApiJect Systems America, ως μέρος ενός σχεδίου επέκτασης της παραγωγικής ικανότητας των ΗΠΑ στην κατασκευή εγχώριας ιατρικής σύριγγας με RFID.

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters