Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι η Ελλάδα  είναι αδύνατο να προστατεύσει  τα ευρωπαϊκά σύνορα, και το έργο αυτό θα πρέπει να το αναλάβουν  άλλες χώρες. Τόνισε επίσης την σημασία της συνεργασίας με την Γερμανία, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
Προφανώς ο συγκεκριμένος πολιτικός γνωστός για την « στάση του» σε αγαστή συνεργασία με το Βερολίνο επιθυμεί να «πιέσει» την ελληνική κυβέρνηση να  παραδώσει « γη και ύδωρ» στους απογόνους της Βέρμαχτ.
Το σχέδιο είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο «βρώμικο» από όσο φαίνεται.  Μέσω της συκοφάντησης της Ελλάδος και της  εμφάνισης μιας  ιδιότυπης «ανικανότητας» ελέγχου των θαλάσσιων συνόρων , επιχειρείται ο έλεγχος του Αιγαίου με σκοπό την αποτροπή «διακίνησης» ρωσικών πολεμικών πλοίων από και προς τις συριακές ακτές  από την ΕΕ, για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, αλλά και του ελέγχου των ελληνικών κοιτασμάτων.!!   
Υπενθυμίζουμε ότι εμείς οι Έλληνες διαφυλάττουμε τα σύνορα της Ευρώπης αιώνες τώρα, και εάν δεν υπήρχαν οι πρόγονοι μας οι Ασία  θα έχει « καταλάβει» την ήπειρο αυτή εδώ και αιώνες .
«Οι ελληνικές αρχές μπορούν να επιτρέψουν σε άλλες χώρες της ΕΕ να προστατεύσουν τα  σύνορά της , εφόσον δεν μπορούν να το χειριστούν μόνες τους» , δήλωσε με περίσσεια αλαζονεία  ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων . RIA Novosti
« Νομίζω ότι αν οι Έλληνες δεν μπορείτε να προστατεύεται τα σύνορά σας, πρέπει να  ζητήσετε ευγενικά να επιτραπεί  αυτό από  άλλες χώρες να προστατεύσουν αυτό το ευρωπαϊκό σύνορο», είπε ο Ορμπάν σε δημοσιογράφους πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την μετανάστευση.
Ερωτηθείς αν ο ίδιος κατηγορεί την Γερμανία  για το ζήτημα της μετανάστευσης , είπε: «Είναι αδύνατο, εγώ ποτέ δεν κατηγορώ κανέναν, ιδιαίτερα τους  Γερμανούς . Πρέπει να συνεργαζόμαστε με τους Γερμανούς».  ΚΟΙΝΩΣ  ( Είναι φίλοι μας οι Γερμανοί) που είπε και ο ηθοποιός Δήμος Σταρένιος στην ομώνυμη  ταινία.
Το σχέδιο είναι σαφές , ευδιάκριτο και έχει στόχο το έλεγχο του Αιγαίου πελάγους έχοντας ΠΑΝΤΑ ως σκοπό  τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων και την αποτροπή ελεύθερης διακίνησης ρωσικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών δια μέσου της Ελλάδος προς την Συρία.