Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

CCIAS:Το Ελληνικό «άκρως απόρρητο» υπερόπλο που είναι στα υπόγεια του Πενταγώνου!


To σύστημα που δεν πρόλαβε να  υλοποιήσει  ο Στρατηγός  Γράψας !
Οι αποκαλύψεις του Τύπου σχετικά με την απαράδεκτη – κωλυσιεργία στην υπόθεση της κατασκευής πρωτοποριακού συστήματος παθητικής άμυνας CCIAS, το οποίο ανέπτυξαν Έλληνες επιστήμονες από το ΑΠΘ, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη σε όσους γνωρίζουν την προϊστορία με ανάλογα θέματα.
( Ιπτάμενος : «Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν)
Δεδομένου μάλιστα του ενδιαφέροντος ξένων δυνάμεων, δεν αμφιβάλλουμε ότι όπως έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα, δεν αποκλείεται κάποτε να το αγοράσουμε από ξένους κατασκευαστές, αφού όπως μας έχει «διδάξει» η ιστορία, τότε κάποιοι θα έχουν και το γνωστό, σε όλους, κίνητρο…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News» το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό «άκρως απόρρητο». Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να «σπάσει» τη σιωπή…

Η ιστορία είναι απίστευτη
2006: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS. Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο «παθητικών» ραντάρ.

Ποιες θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει;

• «Βλέπουν» χωρίς να εκπέμπουν – άρα και χωρίς να εντοπίζονται- σε εμβέλεια 400 χιλιομέτρων!
• Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και «υπό καθολική ηλεκτρονική σίγαση», δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν.
• Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.
• Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες
• Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς συστήματος, αγορασμένου από το εξωτερικό!!!

Υπερβολές θα πείτε όλα αυτά. Όμως η αξιολόγηση της ανακάλυψης των πέντε επιστημόνων από τη στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει. Και δεν μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. 15 ταξίδια στην Αθήνα έκαναν οι επιστήμονες και σ’ όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους!

Πρώτη παρουσίαση ενώπιων 60 Επιτελών
Το 2006 ΥΕΘΑ είναι ο Β. Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει τη πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιόν 60 Επιτελών. Αμέσως μετά τη παρουσίαση χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει ενθουσιασμένοι και καλεί τους επιστήμονες να προχωρήσουν τάχιστα.

Ακολουθούν παρουσιάσεις σ’ όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι. Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και εισηγείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δημήτριος Γράψας, ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος. Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του,τον Αύγουστο του 2009,ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην αντζέντα του ΣΑΓΕ, αυτό το ζήτημα !

Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ, δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται. Όλα δείχνουν έτοιμα για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά , με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι το θέμα θα… επανεξεταστεί!

Στις 19/01/2010 ,στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι. Γιάγκο, εκφράζοντας τη λογική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος. Μετά απ’ αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του ελληνικού συστήματος! Το ΓΕΕΘΑ, διαβεβαιώνει ότι «το θέμα θα προχωρήσει άμεσα».

Έχουμε φθάσει στις 15/04/2010, με υπουργό Άμυνας πια τον Ε. Βενιζέλο. Το Συμβούλιο Αρχηγών συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως «άκρως απαραίτητο και κατεπείγον». Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πλήρη οικονομοτεχνική μελέτη.

Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δυο και τρεις φορές. Ο χρόνος που μεσολάβησε είναι μεγάλος. Όμως παραδόξως η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει τη καμία απάντηση! Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για να είναι ενήμεροι. Καμία αντίδραση!

Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα! Η ομάδα των πέντε δεν θέλει να το πουλήσει, αλλά δεν μπορεί και να μην θυμηθεί τα όσα είπε ένας έντιμος – όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι – σμήναρχος σε μία από τις πολλές παρουσιάσεις που έκαναν στο Πεντάγωνο:

«Το σύστημα αυτό, αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας, θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι, αν μας επιτεθούν πρώτοι. Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλοποιηθεί. Είναι πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα…»!

Συμπερασματικά, τα αρμόδια συμβούλια έχουν συνηγορήσει για την κατασκευή και ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος. Για την κωλυσιεργία της υλοποίησής του, οδηγούμεθα σε συνειρμούς περί συμφερόντων, μίζας και τα συναφή…

Καλό θα είναι να μας απαντήσουν από το ΓΕΕΘΑ τι «σκέπτονται» πριν το σύστημα CCIAS βρεθεί εκτός Ελλάδος και το… αγοράσουμε από κάποιους άλλους…Για να πάρουμε τις μίζες και τα εξώγαμα κάποιων που γεννήθηκαν να διαφεντεύουν τούτον εδώ τον βράχο στην άκρη της Γης 

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/09/ccias.html

 

http://cretablogger.wordpress.com

ΣΟΚ!! ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ OYTΣΕΤΣΕΔΩΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΕΥΠ… !! ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ VIII ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ!!!

 

Του Βελισσάριου Δραγάτση._ Ένα περιστατικό βίας στη Λέσβο φέρνει στο φως τη σκοτεινή δράση Αλβανών παρακρατικών εις βάρος της Ελλάδας – Απόρρητη έρευνα για τον UCC

Περίεργος θόρυβος έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα σχετικώς με τις κινήσεις υποτιθέμενων αυτονομιστών τσάμηδων στην Ήπειρο και του αποκαλούμενου «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς» (UCC / Ushtria Clirimtare e Camerise), ύστερα από δημοσιεύματα σε ενημερωτικά ιστολόγια. 

 

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ο δραστήριος διοικητής της VIII Μεραρχίας Πεζικού στα Ιωάννινα ταξίαρχος Κων. Τσαγγανάς έχει ζητήσει από τους επιτελείς να ερευνήσουν τα γραφόμενα και να συλλέξουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που απαιτούνται.

 

Αφορμή για όλη αυτήν την κινητικότητα έχει αποτελέσει ένα γεγονός που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 28 Αυγούστου στην περιοχή Χαραμίδα της Λέσβου, όταν ομάδα Αλβανών εισέβαλε στο σπίτι 27χρονου Έλληνα και τον ξυλοκόπησε βάναυσα. Αιτία ήταν ένα σχόλιο που έκανε ο 27χρονος σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και παρουσίαζε έξι Αλβανούς να πυροβολούν την ελληνική σημαία με ΑΚ-47, την οποία τελικώς έκαψαν. 

 

Μικρότερης έκτασης περιστατικά με φραστικά επεισόδια και λογομαχίες καταγγέλθηκαν επίσης στη Θεσπρωτία την ίδια ημέρα, ενώ ακολούθησαν και τουλάχιστον τρεις αναρτήσεις σε ιστολόγια με θεματολογία ειδικού περιεχομένου. Από τότε ξεκίνησε μια ηπίων τόνων έρευνα όσον αφορά στην παρουσία και τις δραστηριότητες αυτοαποκαλούμενων «τσάμηδων». 

 

Τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη διάθεση των υπηρεσιών πληροφοριών είναι σημαντικά. Στρατιωτικές πηγές σημειώνουν ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) επιβεβαιώνει την ύπαρξη του αποκαλούμενου UCC. 

 

Οι πυρήνες του UCC 

 

Από το 1999 ως σήμερα έχουν οργανωθεί πυρήνες των πέντε και έξι «αυτονομιστών» που δεν ξεπερνούν συνολικώς τα 150 άτομα. Κάποια από τα υποτιθέμενα ηγετικά στελέχη προέρχονται από σκληροπυρηνικούς αντάρτες του UCK, δηλαδή του υποτιθέμενου «Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου», ο οποίος ευθύνεται για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία.

 

Στελέχη του αποκαλούμενου UCC έχουν εντοπισθεί κυρίως στις περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας ενώ συνδέονται και με εγκληματικές οργανώσεις. Έχουν δημιουργήσει κρύπτες οπλισμού με υλικό που προέρχεται από τρεις πηγές. 

 

Βασική πηγή ήταν τα τυφέκια και το υλικό που αποσπάσθηκε από τις αποθήκες οπλισμού του αλβανικού στρατού κατά την εξέγερση του 1997. Σε δεύτερο επίπεδο έχουν συλλεχθεί υλικά που χρησιμοποιήθηκαν από τον UCK ενώ υπάρχουν όπλα, όπως εκτιμάται, προέρχονται από την Βοσνία και την Κροατία. 

 

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από όπλα που έχουν βρεθεί σε κρύπτες που έχουν εντοπισθεί τυχαία από τις Αρχές. Πρόσφατα, άνδρες του τμήματος Διώξεως Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διευθύνσεως Καστοριάς ανακάλυψαν μια τέτοια κρύπτη με σημαντικό υλικό το οποίο ήταν συσκευασμένο και καλά κρυμμένα. 

 

Τι έμαθε ο Βουλγαράκης από την ΕΥΠ 

 

Βρέθηκαν τρία τυφέκια τύπου ΑΚ-74 «Καλάσνικωφ», ένα τυφέκιο τύπου «Μάνλιχ», τρία υποπολυβόλα αγνώστου τύπου και προέλευσης, οκτώ γεμιστήρες πολεμικού όπλου, χειροβομβίδες αγνώστου προελεύσεως, κοινοί πυροκροτητές χειροβομβίδων, 18.415 φυσίγγια πολεμικών όπλων διαφόρων διαμετρημάτων και δύο συσκευασίες εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ συνολικού βάρους μισού κιλού. Πριν από τέσσερα χρόνια, τέτοια εποχή, στα Δολιανά Ιωαννίνων είχε ανακαλυφθεί άλλη μια κρύπτη όπλων (με ανάλογο υλικό) ύστερα από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δασική περιοχή.

 

Αξιόπιστες πηγές σημειώνουν μάλιστα ότι επί πρωθυπουργίας κ. Κώστα Καραμανλή, ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Βουλγαράκης είχε ενημερωθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΥΠ και της Ελληνικής Αστυνομίας ότι είχαν εντοπιστεί πρόσωπα αλβανικής υπηκοότητας που εμπλέκονταν σε τρομοκρατικές οργανώσεις και εγκληματικές δραστηριότητες.

 

Χαρακτηριστικό είναι ότι τότε ζητήθηκε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για κάποια από τα πρόσωπα αυτά και όλως τυχαίως ακολούθησε ενεργοποίηση εκατό καρτοκινητών στην περιοχή των Ιωαννίνων, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ανήκαν σε Αλβανούς! 

 

Στρατολογήσεις μέσω «κοινωνικής δικτύωσης» 

 

Νεώτερα στοιχεία αναφέρουν ότι μέρος του οπλισμού έχει μεταφερθεί στην Αττική ενώ υπάρχουν περιπτώσεις νέων που στρατολογούνται από «διάφορους» μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης έναντι κάποιου ποσού, το οποίο προέρχεται από τρίτες πηγές. Όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση, χρήματα διακινούνται από τη Σαουδική Αραβία, την Αλβανία, την αλβανική ομογένεια των ΗΠΑ και από «αόρατους χρηματοδότες» με έδρα στην Ελβετία. Εξ ου και η αγωνία για το περιστατικό με το σχόλιο στο YouTube και τον ξυλοδαρμό του 27χρονου.

 

Όλα αυτά τα δεδομένα με αφορμή και τα πρόσφατα περιστατικά βίας και προσβολής της εθνικού συμβόλου μας από Αλβανούς προκαλούν την έντονη ανησυχία τόσο στις αστυνομικές, όσο κυρίως στις στρατιωτικές αρχές. Δεν είναι τυχαίο ότι στην παρούσα φάση δεν αποκλείεται και η πιθανότητα προβοκάτσιας από ξένα κέντρα αποσταθεροποίησης ώστε η χώρα να βρεθεί σε ακόμα πιο δεινή διπλωματική και διαπραγματευτική θέση. 

 

Σε επικοινωνία που είχαμε με στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών επισήμανε πως από το 1994 προωθείται από εθνικιστικούς κύκλους των Τιράνων το σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας», στο οποίο εντάσσεται το φληνάφημα περί Τσαμουριάς και οι επεκτατικές ονειρώξεις της γειτονικής χώρας μέχρι την Πρέβεζα. newsbomb.gr 

 

stoxos.gr

 

http://cretablogger.wordpress.com

Ανάκληση φυσικών χυμών «Amita Motion»

Την ανάκληση φυσικών χυμών με την επωνυμία «100% φυσικός χυμός Amita Motion» από την εταιρεία που τους παρασκευάζει, απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Κεντρική Υπηρεσία, καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, απέβησαν αποδέκτες σχετικών πληροφοριών όσον αφορά στη διακίνηση φυσικού χυμού με δυσάρεστη γεύση.

Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώθηκε και από την εταιρεία παραγωγής, η οποία γνωστοποίησε την ανίχνευση στα συγκεκριμένα προϊόντα, του μη παθογόνου μικροοργανισμού Alicyclobacillus spp.

Πρόκειται για φυσικό χυμό με την εμπορική επωνυμία «100% Φυσικός χυμός Amita Motion», που παρασκευάζεται από την επιχείρηση «Coca cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιάλωσης ΑΕ», σε διάφορες συσκευασίες και ημερομηνίες λήξης: * 330 ml, χάρτινη συσκευασία με ημερομηνίες λήξης: 8/1/2013, 9/1/2013, 11/1/2013, 12/1/2013, 16/1/2013, 17/1/2013, 18/1/2013, 1/2/2013 και 6/2/2013.

* 1 l, χάρτινη συσκευασία με ημερομηνίες λήξης: 9/1/2013, 11/1/2013, 17/1/2013, 18/1/2013, 1/2/2013, 6/2/2013, 7/2/2013, 13/2/2013 και 14/2/2013 * 1,5 l, χάρτινη συσκευασία με ημερομηνίες λήξης: 9/1/2013, 11/1/2013 και 18/1/2013.

Ο ΕΦΕΤ άμεσα προχώρησε τόσο σε επιθεώρηση των μονάδων παραγωγής των εν λόγω προϊόντων, όσο και σε αντίστοιχους εργαστηριακούς ελέγχους αυτών, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα προϊόντα αυτά, για προληπτικούς λόγους να μην τα καταναλώσουν.

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/09/amita-motion.html

Δηλαδή ρε μάγκες της κόκα κόλα τι θα έπρεπε να έχει μέσα για να ανησυχήσουμε;

Απάντηση της Coca - Cola Τρία Έψιλον για συσκευασίες Amita Motion: Φταίει η ζέστη!!
06/09/2012, Τομέας:GREEN BLOG

Κανέναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία δεν εγκυμονεί
ασυνήθιστη γεύση, που έχει παρατηρηθεί σε ορισμένες συσκευασίες του 100% Φυσικού Χυμού Amita Motion, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Coca - Cola Τρία Έψιλον.

Ωστόσο, η εταιρεία ενημερώνει τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί προϊόντα Amita Motion, με τις συγκεκριμένες ημερομηνίες ότι μπορούν να τα επιστρέψουν στο σημείο αγοράς τους, προκειμένου να τα αντικαταστήσουν.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ένα από τα 9 φρούτα, που αναμειγνύονται, για να δημιουργήσουν τη γεύση της Amita Motion, αποτελεί τη γεννεσιουργό αιτία αυτής της γευστικής απόκλισης.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι ο χυμός του συγκεκριμένου φρούτου περιείχε έναν αβλαβή και φυσικά αναπτυσσόμενο μικροοργανισμό, περιοδικά εμφανιζόμενο κατά τη συγκομιδή και αγροτική επεξεργασία των φρούτων, ο οποίος, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος, αντέδρασε, προκαλώντας μία ασυνήθιστη γεύση, η οποία δεν είναι επιβλαβής για τη δημόσια υγεία.

Σε ότι αφορά τις συσκευασίες, πρόκειται για προϊόντα με ημερομηνίες λήξης:

- 330 ml, χάρτινη συσκευασία με ημερομηνίες λήξης: 8/1/2013, 9/1/2013, 11/1/2013, 12/1/2013, 16/1/2013, 17/1/2013, 18/1/2013, 1/2/2013 και 6/2/2013.

- 1 l, χάρτινη συσκευασία με ημερομηνίες λήξης: 9/1/2013, 11/1/2013, 17/1/2013, 18/1/2013, 1/2/2013, 6/2/2013, 7/2/2013, 13/2/2013 και 14/2/2013

- 1,5 l, χάρτινη συσκευασία με ημερομηνίες λήξης: 9/1/2013, 11/1/2013 και

 http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3871.html

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΕΡΝΟΥΜΕ ... ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ... ΤΙ ΤΖΑΜΠΑ ΞΥΛΟ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ;

diadilotis-xilo-aimaΠαρακολουθούμε εδώ και 48 ώρες τις δακρύβρεχτες δηλώσεις και τις διαμαρτυρίες του αρχισυνδικαλιστή Φωτόπουλου και των συν αυτω τεμπέληδων που τον περιστοιχίζουν.

Όπως και τους υποκριτικούς λεονταρισμούς του γραφειοκράτη αρχηγού της ΕΛΑΣ Παπαγιαννόπουλου που έφτιαχνε καμπινέδες ιλουστρασιόν στην Κατεχάκη για να απολαύσει την μονοκρατορία του.

Λυπούμαστε αλλά έχουμε μνήμη καμήλας. Σαν makeleio.gr ομολογούμε ότι αγαπάμε την καλή αστυνομία. Αυτή που φυλάττει τον πολίτη και ενδιαφέρεται για την δημόσια ασφάλεια αλλά και για τις ζωές αθώων που χάνονται. Να ρωτήσουμε λοιπόν τον κ.Φωτόπουλο και όλους αυτους τους περιστοιχίζοντες.

-Εδώ και δύο χρόνια αυτοκτονούν χλιάδες συμπολίτες μας. Βγάλατε καμία ανακοίνωση για τους αδικοχαμένους(μεταξύ των οποίων ήταν και συνάδερφοί σας;)σε περιστατικά που επιληφθήκατε;

-Εδώ και δύο χρόνια πολίτες τρώνε ξύλο στους δρόμους και τόνους από δακρυγόνα. Κάνατε κάτι για να τα αποτρέψετε και να διαμαρτυρηθείτε ενάντια στην άγρια βία;

-Εδώ και τρία χρόνια υπακούτε τυφλά σε Παπουτσήδες, Χρυσοχοίδηδες και Δένδιες σε καταστάσεις αγριοτήτων κατά Ελλήνων. Βγάλατε μια ανακοίνωση ότι δεν υπακούτε στις διαταγές ξυλοφορτώματος πατριωτών μας;

-Εδώ και τρία χρόνια αλλοδαποί λαθραίοι μπουκάρουν σε σπίτια πολιτών και σκοτώνουν ηλικιωμένους και αθώους Έλληνες. Βγάλατε καμία ανακοίνωση για τους σκοτωμένους και τις οικογένειες τους;

Όχι κύριε Φωτόπουλε. Αυτή την αστυνομία δεν θα την υποστηρίξουμε. Να πεινάσετε. Θα υποστηρίξουμε όμως την αστυνομία των παιδιών της ομάδας ΔΙΑΣ, των άγρυπνων αστυνομικών των τμημάτων ασφαλείας, των μάχιμων που είναι στο δρόμο. Γι αυτους αξίζει τον κόπο. Για σας, όχι...

Σας χαρίζουμε κάποια πλάνα από την αστυνομία που θέλετε να στηρίξουμε.







http://makeleio.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/09/blog-post_6280.html

Πλησιάζει τὸ τέλος τῆς ἐλευθερίας;

Ὅσα θὰ διαβάσετε παρακάτω προέρχονται ἀπὸ τὴν γνωστὴ ἀγγλικὴ ἐφημερίδα «Γκάρντιαν» καὶ τὰ ὑπογράφει ἡ δημοσιογράφος Ναόμι Γούλφ. Σᾶς παροτρύνουμε νὰ τὰ διαβάσετε μὲ πάρα πολλὴ προσοχὴ καὶ νὰ σκεφθῆτε, ὅτι ὅλες αὐτὲς οἱ «πατέντες» δὲν ἀργοῦν νὰ ἔλθουν καὶ στὴν χώρα μας, χωρὶς βεβαίως νὰ βρεθῆ κανεὶς ἀπὸ πρὶν γιὰ νὰ μᾶς ἐνημερώση...

«Πολλὰ εἶναι αὐτὰ ποὺ τὰ θεωροῦμε σενάρια ἐπιστημονικῆς φαντασίας στὶς ταινίες τοῦ Χόλλυγουντ.

Ὅμως κυβερνήσεις καὶ ἑταιρεῖες προϊόντων ἀσφαλείας ἀντλοῦν τὴν ἔμπνευσί τους ἀπὸ ἐκεῖ (σ.σ.: Τὰ ἔργα τοῦ Χόλλυγουντ μᾶς «προετοιμάζουν» γιὰ τὸ αὔριο, χωρὶς νὰ εἶναι ἁπλῶς ἀθῶες «ταινίες»...) καὶ τὰ ἐφαρμόζουν στὴν πρᾶξι. Χαρακτηριστικὸ παράδειγμα αὐτῶν εἶναι τὰ κλειστὰ κυκλώματα τηλεοράσεως μὲ ἀναγνώρισι προσώπων(!) μέσω βιομετρικῶν στοιχείων, ὅπως ἡ διαστολὴ τῆς κόρης τοῦ ματιοῦ! Αὐτὲς οἱ πρακτικὲς δίνουν τὴν ἐντύπωσι, ὅτι περνᾶμε σὲ ἕνα καθεστὼς νέου ἀπολυταρχισμοῦ.

Ἕνας μηχανικὸς ἠλεκτρονικῶν προγραμμάτων ἔγραψε πρόσφατα στὸ Facebook, ὅτι ἐπισκέφθηκε τὴν Disneyland καὶ ἀφοῦ ἀνέβηκε σὲ ἕνα τραινάκι, ὑπάλληλος τοῦ πάρκου τοῦ προσέφερε μία φωτογραφία μὲ τὴν σύντροφό του γιὰ νὰ τὴν ἀγοράση. Τὸ περίεργο εἶναι, ὅτι ἡ φωτογραφία εἶχε ἤδη ἐπάνω τὰ στοιχεῖα τῆς πιστωτικῆς του κάρτας! Ὁ ἴδιος δὲν εἶχε δώσει κανένα στοιχεῖο του στὸ πάρκο, οὔτε εἶχε ἐνημερώσει τοὺς γύρω του γιὰ τὸ ποιός εἶναι.

Ἀπὸ τὴν ἐπαγγελματική του ἐμπειρία κατάλαβε, ὅτι ἡ «Disneyland» χρησιμοποιεῖ κάποιο σύστημα ἀναγνωρίσεως προσώπων, καὶ καθὼς ὁ ἴδιος δὲν εἶχε συναινέσει ποτὲ σὲ κάτι τέτοιο, ἡ χρῆσις του ἦταν παράνομη. Μάλιστα, ἀνέφερε, ὅτι ἡ “Disney” παρεχώρησε κάποια ἀπὸ τὰ δεδομένα, ποὺ συλλέγει τὸ σύστημα αὐτό, στὸν ἀμερικανικὸ στρατό!

Ὅσο παρανοϊκὸ καὶ ἂν ἀκούγεται εἶναι ἀληθινό. Τὸ ἵδρυμα “Carnegie and Knight”, μαζὶ μὲ τὸ “Νews21”, ἀνέφεραν ὅτι ἡ “Disney” ὄντως χρησιμοποιεῖ τέτοιο λογισμικό, γιὰ τὸ ὁποῖο ἔχει ἐκφράσει τὸ ἐνδιαφέρον τοῦ ὁ στρατός. Ἡ ἑταιρεία ποὺ τὸ ἐγκατέστησε, ἡ “Identix”, ἔχει συμβάσεις ἔργων γιὰ παρόμοια τεχνολογία καὶ μὲ τὴν ἀμερικανικὴ κυβέρνησι.

Θυμᾶμαι ὅταν ξεφούσκωσε τὸ κίνημα “Occupy Wall Street” (τὸ κίνημα ποὺ διαδήλωνε ἔξω ἀπὸ τὸ ὁμώνυμο κτίριο στὴν Νέα Ὑόρκη) ποὺ παρετήρησα κάποιες περίεργες κάμερες ἀσφαλείας (CCTVs) γύρω ἀπὸ τὴν Γιούνιον Σκουέαρ, ὅπου βρισκόταν ὁ καταυλισμὸς ὅσων ἀπέμειναν ἀπὸ τὸ κίνημα. Αυτές οἱ κάμερες, ποὺ μοιάζουν μὲ φανοστάτες τοῦ δήμου, ἐγκαταστάθηκαν καὶ στὸ Οὐάσιγκτων Σκουέαρ Πάρκ.

Τότε ἔβγαλα μία φωτογραφία, τὴν ἔβαλα στὸ Facebook, ρωτῶντας περὶ τίνος πρόκειται. Σχολιαστές, ποὺ ἔζησαν στὴν Κίνα, ἀπήντησαν ὅτι τέτοιες κάμερες βρίσκονται σὲ ὅλους τοὺς δημοσίους χώρους στὴν Κίνα καὶ ἐπιτρέπουν στὴν ἀστυνομία νὰ ἀναγνωρίζη τὰ πρόσωπα τῶν περαστικῶν καὶ τὶς πινακίδες τῶν αὐτοκινήτων, λαμβάνοντας πλήρη στοιχεῖα σὲ πραγματικὸ χρόνο.

Κάποιος σχολιαστὴς ἔγραψε, ὅτι τέτοια συστήματα ἐγκαταστάθηκαν καὶ στὸ Μίτσιγκαν καὶ φωνάζουν στοὺς περαστικοὺς «Ὑπάκουσε». Τὸ θεώρησα ὑπερβολὴ μέχρι ποὺ βρέθηκα στὸ Ρίτσμοντ, κοντὰ στὸ ἀεροδρόμιο τοῦ Βανκοῦβερ, καὶ πάγωσα μπροστὰ σὲ μία τέτοια κάμερα ὅταν ἄρχισε νὰ μοῦ μιλάη καὶ νὰ μοῦ ἐξηγῆ πῶς πρέπει νὰ διασχίσω τὸν δρόμο!

Τὴν περασμένη ἑβδομάδα ὁ δήμαρχος τῆς Νέας Ὑόρκης, Μάϊκλ Μπλοῦμπεργκ, ὑποστήριξε τὸν ἀρχηγὸ τῆς ἀστυνομίας, γιὰ τὴν ἀπόκτησι ἑνὸς συστήματος παρακολουθήσεως, κατασκευασμένου ἀπὸ τὴν Microsoft. Δὲν ὑπάρχει, βέβαια, ἀκόμη κάποια ἀνακοίνωσις γιὰ τὸ κατὰ πόσον τὸ σύστημα αὐτὸ θὰ χρησιμοποιῆ ἀναγνώρισι προσώπων. Ἀπὸ τὴν ἄλλη, δὲν ὑπάρχει σχετικὴ νομοθεσία στὶς ΗΠΑ, ποὺ νὰ ἀπαγορεύη τὴν δημιουργία βάσεως δεδομένων μὲ ἀναγνώρισι προσώπων (βολικό, ἔ;).

Τὴν στιγμὴ ποὺ ὁ ἀμερικανικὸς στρατὸς ποντάρει σὲ τέτοιες τεχνολογίες, τὸ περιοδικὸ ‘PC World’ γράφει, ὅτι πρῶτο στὸν χῶρο εἶναι τὸ ‘Facebook’, ἀλλὰ ὁ στρατὸς καὶ οἱ ὑπηρεσίες ἀσφαλείας, δὲν εἶναι πολὺ (...) πίσω του.

Συμφώνως μὲ τὸ “Homeland Security Newswire”, ὁ προϋπολογισμὸς γιὰ τὴν ἀνάπτυξι βιομετρικῶν τεχνολογιῶν, ἱκανῶν νὰ ἐντοπίζουν καὶ νὰ ἀναγνωρίζουν τὸν ὁποιονδήποτε(!) σὲ ὁποιοδήποτε σημεῖο τοῦ κόσμου(!), μέσω σαρώσεως τῆς ἴριδος τοῦ ματιοῦ ἢ σαρώσεως τοῦ βήματος(!) ἢ τῆς φωνῆς, ἀνέρχεται σὲ πολλὰ δισεκατομμύρια δολλάρια.

Μὲ βᾶσι τὴν τετάρτη τροπολογία τοῦ συντάγματος, αὐτὰ εἶναι νόμιμα σὲ περιπτώσεις, ποὺ ὁ ὕποπτος ἔχει νὰ κάνη μὲ τρομοκρατία ἢ ἐκκρεμεῖ σὲ βάρος του κάποιο εἰσαγγελικὸ ἔνταλμα. Εἶναι προφανὲς ὅμως, ὅτι πλέον θὰ ἀντιμετωπίζωνται ὡς ὕποπτοι ὅλοι: ἐσεῖς καὶ ἐγώ. Τὰ συστήματα αὐτὰ κατασκευάσθηκαν γιὰ νὰ ἀναγνωρίζουν, νὰ ἀκολουθοῦν καὶ νὰ καταγράφουν τὴν ζωὴ τοῦ κάθε πολίτη διαρκῶς καὶ ἐπὶ μονίμου βάσεως.

Ὅλα αὐτὰ θυμίζουν πολὺ σκηνικὰ ἀπὸ ταινίες, ὅπως τὸ “Minority Report” (σ.σ.: Θυμίζουμε ἐπίσης τὴν ἐξαιρετικὴ ταινία, «ὁ ἐχθρὸς τοῦ κράτους» - “enemy of the state”, μὲ τὸν Γούϊλ Σμὶθ καὶ τὸν Τζὴν Χάκμαν), ὅπου οἱ ἑταιρεῖες παρακολουθήσεως ἔχουν ἄπειρα κέρδη, ὅπου ἡ κοινωνία παρακολουθεῖται μέσῳ τῆς τηλεοράσεως σὲ κάθε σπίτι, ὅπου μία διαφημιστικὴ πινακίδα στὸν δρόμο σὲ ἀναγνωρίζει καὶ σὲ χαιρετᾷ(!) καθὼς τὴν προσπερνᾶς μὲ τὸ αὐτοκίνητο, ὅπου τὸ F.B.I. ξέρει ποῦ ἔχεις κάνει... τατουάζ!

Πρὸς κλιμάκωσι ὅλων αὐτῶν, ὁ Βρεττανὸς πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, καὶ ὁ Καναδὸς ὁμόλογός του, Στῆβεν Χάρπερ, ἐπανέφεραν τὴν νομοθεσία γιὰ τὴν παρακολούθησι τῶν λογαριασμῶν ἀγορῶν. Ὅσον ἀφορᾷ τὶς ΗΠΑ, τὴν «γῆ τῆς ἐλευθερίας», ἡ ἄκρατη παρακολούθησις τῶν πάντων προχωρᾷ ἀνεξέλεγκτα»...
Τὰ σχόλια δικά σας!
«'Ιωάννης Καποδίστριας»



 http://ethniki-eteria.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3.html

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/09/blog-post_4854.html

Κραχ στις εφορίες


Ενα απερίγραπτο κραχ συντελείται στις εφορίες αυτό τον καιρό, καθώς οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους φόρους που πέφτουν σαν βροχή. Από τα τελευταία στοιχεία για τις πληρωμές της δόσης του φόρου εισοδήματος (καταληκτική ημερομηνία 31/8) προκύπτει ότι, ενώ περίμεναν να εισπράξουν 4,4 δισ., στα ταμεία του Δημοσίου μπήκαν μέχρι στιγμής μόνο 1,7 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη είναι άκρως ανησυχητική και προμηνύει μεγάλη υστέρηση στα έσοδα του τρέχοντος Προϋπολογισμού, η οποία, όπως έχει διαμηνύσει η τρόικα, θα καλυφθεί με λήψη νέων μέτρων, ίσου ύψους με τις απώλειες που θα καταγραφούν.

Το κάθισμα στη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων διαπιστώθηκε από την προηγούμενη πρώτη δόση (31/7), όπου με βάση τα στοιχεία πήγαν να πληρώσουν μόνο οι οκτώ στους 10 Ελληνες. Η φορολογική λαίλαπα, πρωτοφανής για δυτική χώρα, έχει «στεγνώσει» τους Ελληνες φορολογουμένους, οι οποίοι αφήνουν τις οφειλές να γίνουν ληξιπρόθεσμες και κατόπιν σπεύδουν στις εφορίες για να υπαχθούν σε ρύθμιση με πολλές δόσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει προϋπολογίσει για το 2012 συνολικά έσοδα 6 δισ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος. Με δεδομένο ότι ο μέσος φόρος φέτος ξεπερνά τα 2.000 ευρώ, είναι βέβαιο ότι θα διευρυνθεί το κίνημα «δεν πληρώνω»... φόρους. Οι αρμόδιοι λένε ότι θα χρειαστεί ένα θαύμα για να εισπραχθούν φέτος 4 δισ. ευρώ από τα 6 δισ. που έχουν προϋπολογιστεί ως φόρος εισοδήματος.

Τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι από τους φόρους 4,4 δισ. ευρώ που είχαν βεβαιωθεί τον Αύγουστο εισπράχθηκε μόνο το 40%, ενώ από τους 2.200.000 φορολογουμένους που έπρεπε να καταβάλουν είτε την πρώτη είτε τη δεύτερη δόση στις 31 Αυγούστου μόνον οι 700.000 ενδιαφέρθηκαν να τυπώσουν τα κουπόνια με τις δόσεις τους μέσω του Taxisnet.

Η πορεία των εσόδων από τον φόρο εισοδήματος πάει από το κακό στο χειρότερο κάθε μήνα που περνάει. Από την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος (στις 31 Ιουλίου) το υπουργείο περίμενε έσοδα της τάξης των 133.000.000 ευρώ, αλλά εισέπραξε 111.000.000 ευρώ. Ο υπόλοιπος φόρος 22.000.000 ευρώ, που δεν εισπράχθηκε, έγινε ληξιπρόθεσμο χρέος με επιβάρυνση 1% για κάθε μήνα που δεν καταβάλλεται. Βέβαια οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπου μπορούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους με περισσότερες δόσεις (έως 48).

Στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2012 οι εισπράξεις από φόρο εισοδήματος κατέγραψαν υστέρηση 1,4 δισ. ευρώ έναντι των στόχων στο επτάμηνο. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων σημείωσαν υστέρηση 1,043 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από τη φορολόγηση νομικών προσώπων υπολείπονται των στόχων κατά 330.000.000 ευρώ. Οι πολίτες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις φέτος, καθώς τα εισοδήματά τους έχουν μειωθεί κατά 15%- 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι φόροι έχουν πενταπλασιαστεί!

Οι επτά στους 10 φορολογουμένους θα κληθούν φέτος να πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρων, κάτι που οφείλεται στα σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί όπως τα ακόλουθα:
-Μείωση του βασικού αφορολόγητου ορίου εισοδήματος από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το όριο της φτώχειας.
-Περικοπές στα αφορολόγητα όρια εισοδήματος των τριτέκνων και των πολυτέκνων κατά 10.000-11.500 ευρώ.

-Αυξήσεις στους συντελεστές φόρου για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
-Αυξήσεις-φωτιά, κατά 33%-70%, στα τεκμήρια για κατοικίες και Ι.Χ. αυτοκίνητα.
-Περικοπές στις εκπτώσεις δαπανών για ενοίκια, φροντιστήρια, στεγαστικά δάνεια, ασφαλιστικές εισφορές και ιατρική περίθαλψη.

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, πρέπει να εισπραχθούν 23 δισ. ευρώ ως το τέλος του χρόνου. Από αυτά τα 7 δισ. ευρώ πρέπει να προέλθουν από φόρο εισοδήματος και τα 16 δισ. ευρώ από ΦΠΑ και άλλους έμμεσους φόρους. Αυτό σημαίνει ότι από τον Αύγουστο και μετά θα πρέπει η μέση μηνιαία είσπραξη φορολογικών εσόδων να φτάνει τα 4,7 δισ. ευρώ. Αντί όμως τα έσοδα να αυξάνονται, συνεχίζουν να μειώνονται και καταγράφουν υστέρηση κοντά στα 3 δισ. ευρώ!


Ελεγχος σε 10.000 μικρομεσαίους

Δειγματοληπτικούς ελέγχους σε περίπου 10.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση αυτοπεραίωσης, θα πραγματοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε στις εφορίες, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που θα ελεγχθούν θα επιλεγούν βάσει κριτηρίων τα οποία συνδέονται με τον κίνδυνο για φοροδιαφυγή. Τα πέντε κριτήρια είναι τα εξής:

-Το ύψος των δαπανών που δηλώθηκε καθώς και του κόστος των πωληθέντων.
-Το πόσο απέχουν από τα όρια υπαγωγής στη ρύθμιση τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης ή του επαγγελματία (150.000 ευρώ για παροχή υπηρεσιών και 300.000 ευρώ και κάτω για εμπορικές επιχειρήσεις).

-Το ύψος των απαλλασσόμενων εκροών.
-Το ύψος του πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ 2009.
-Το ύψος του πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ για τη χρήση του 2010.


efimerida dimokratia 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3012.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters