Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

O Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Την υπερηφάνεια του για το έργο που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση, τους 11 μήνες από την εκλογή της, εξέφρασε από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου...

Τόνισε ότι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και ιστορικό της χρέος ήταν να αποφευχθεί η χρεοκοπία και να σωθεί η χώρα και κατηγόρησε την ΝΔ «για την κληρονομιά που μας άφησαν», προσθέτοντας ότι η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα μιας ταπεινωτικής χρεοκοπίας, ενώ το μεγαλύτερο έλλειμμα ήταν εκείνο της αξιοπιστίας.

«Για να αντιστρέψουμε την κατάσταση που βρήκαμε, αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, χωρίς να υπολογίζουμε πολιτικό κόστος», είπε. Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε «εκείνους που έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν εύκολη κριτική» στις αποφάσεις της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «[κανείς], δεν μίλησε ευθέως στους Έλληνες πολίτες για το τι θα συνέβαινε αν δεν τις παίρναμε».

«Η φτώχεια θα ήταν τεράστια με πρώτα θύματα τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Η ύφεση διαρκής. Η δυνατότητα του Κράτους να πληρώνει μισθούς και συντάξεις ανύπαρκτη. Η Ελλάδα δεν θα γυρνούσε απλώς λίγο πίσω. Θα έμπαινε στη μαύρη τρύπα της εξαθλίωσης για πολλά χρόνια μπροστά. Αυτό ήταν που ανατρέψαμε», επεσήμανε.

Εξαίροντας «την επιμονή, αντοχή και αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού που αναγνωρίζεται πια και διεθνώς», ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μετά την ανάκαμψη της οικονομίας είναι δέσμευση της κυβέρνησης η στήριξη, με καλύτερες συντάξεις, των χαμηλοσυνταξιούχων που με την θυσία τους συνέβαλαν στο να σωθεί η πατρίδα.

Αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι παρά τις απίστευτες δυσκολίες «και τα όποια στραβοπατήματα», ποτέ άλλοτε μια κυβέρνηση και μια κοινοβουλευτική ομάδα δεν παρήγαγε τόσο έργο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ προχώρησε και σε απολογισμό του μέχρι τώρα κυβερνητικού έργου, αλλά και στις κινήσεις στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση, για την προσέλκυση επενδύσεων και την αλλαγή του παραγωγικού της μοντέλου.

Σχετικά με την εξωτερική πολιτική ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα σήμερα είναι παρούσα και παντού και υπογράμμισε ότι και ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχει καταθέσει προτάσεις για τον «εξανθρωπισμό της παγκόσμιας οικονομίας», ενάντια στο απαράδεκτο των φορολογικών παραδείσων, ενώ έχει προτείνει και τη θέσπιση κανόνων διαφάνειας στο πιστωτικό σύστημα.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο φόρο Tobin επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών στην Ευρώπη και διεθνώς, ενώ πρόσθεσε ότι «στην ΕΕ όπου κυριαρχεί μια αντίληψη λιτότητας, έχουμε προτείνει αντί για πολιτική λιτότητας, μια πολιτική υπευθυνότητας και ευθύνης, για την «πράσινη ανάπτυξη», την παιδεία, την καινοτομία, την επένδυση για εργασία και τις απαραίτητες υποδομές για μια ανταγωνιστική Ευρώπη, που θα χρηματοδοτείται μέσα από πράσινους φόρους πράσινα ομόλογα και μέρος των φόρων συναλλαγών».

Επισημαίνοντας ότι η έκβαση αυτών των προτάσεων δεν εξαρτάται μόνο από την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μπορούμε «να καθορίσουμε εμείς τα του οίκου μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε παρά τις διεθνείς εξελίξεις - θετικές ή αρνητικές - να μπορούμε να βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις».

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα τα καταφέρουμε», καλώντας ταυτόχρονα σε μια «επανάσταση στη χώρα».

«Δεν είμαι εδώ ούτε για να ανακοινώσω αποσπασματικές παροχές ούτε ψεύτικες υποσχέσεις, είμαι εδώ να σας διαβεβαιώσω ότι όπως είχαμε το θάρρος να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις να σωθεί η Ελλάδα έχουμε την βούληση και το θάρρος να αλλάξει η Ελλάδα»,υπογράμμισε και σημείωσε ότι εκείνο που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι οι πρακτικές και αντιλήψεις που οδήγησαν την χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

«Το πρώτο βήμα ήταν και εξακολουθεί να είναι, να αφήσουμε πίσω μας όσα πλήγωσαν τη χώρα μας και την έφτασαν σε όλα όσα ζήσαμε» είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «ήμασταν εμείς, το ΠΑΣΟΚ, που δείξαμε την τόλμη και την αποφασιστικότητα να συγκρουστεί με νοοτροπίες κι αντιλήψεις που κράτησαν την Ελλάδα καθηλωμένη».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι απαιτείται δουλειά για να πάμε «από μια χώρα που καταναλώνει σε μια χώρα που παράγει και δημιουργεί» και τόνισε ότι ο πήχυς είναι «ο τουρισμός μας, η γεωργία μας, η ναυτιλία μας, η καθαρή ενέργεια να αποτελέσουν πρότυπα παγκοσμίως».

Ταυτόχρονα ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η χώρα θα επενδύσει όχι απλά σε υποδομές, αλλά πρώτα απ' όλα στο ανθρώπινο δυναμικό, με την αλλαγή στην Παιδεία να αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τα επόμενα χρόνια μαζί με το κράτος πρόνοιας.

Στο σημείο αυτό ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε προσωπικά τον παρόντα στο Εθνικό Συμβούλιο Γιοακίμ Πάλμε, που θα βοηθήσει στο επόμενο διάστημα την κυβέρνηση σε θέματα κοινωνικού κράτους.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον «Καλλικράτη» ως βασικό καθοριστικό αναπτυξιακό εργαλείο για τη χώρα και υ πογράμμισε ότι ο «Καλλικράτης» δεν είναι μια εκλογική διαδικασία, αλλά μια διαδικασία αναμόρφωσης της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρωθυπουργός είπε ότι σε αυτές θα συγκρουστεί το χθές με το αύριο.

«Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τις εκλογές δήθεν σε «ψήφο κατά του μνημονίου», όπως λένε. Οι δυνάμεις τη συντήρησης πολύ εύκολα, όπως και να βαφτίζονται δεξιοί ή αριστεροί, μας λένε ότι για όλα φταίει η Τρόικα» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «είναι κυρίως εκείνοι που κατέστρεψαν την Ελλάδα και μας οδήγησαν στο Μνημόνιο, είναι εκείνοι που σήμερα ομολογούν ότι ήθελαν να ψηφίσουν υπέρ, αλλά ψήφισαν κατά λόγω πολιτικού κόστους». Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι επιφυλάσσεται να μιλήσει περισσότερο «όταν θα βγούμε από την κρίση».

Αναφέροντας πως το επόμενο διάστημα, οι επόμενοι μήνες, δεν θα είναι εύκολο, ο πρωθυπουργός είπε ότι «απαιτώ να είναι πραγματικά δύσκολοι για όσους πλουτίζουν αθέμιτα σε βάρος της χώρας», ενώ επέκρινε τα ΜΜΕ ότι κυνηγώντας την τηλεθέαση αγγίζουν τα ένστικτα του φόβου και της αυτοσυντήρησης του κόσμου.

«Δεν σας ζητώ να σπάσετε τις τηλεοράσεις. Ζητώ όμως από όλους σας να σπάσετε την εικόνα της μιζέριας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «μπροστά στα δύσκολα δεν παραιτούμαστε», υπογράμμισε ότι «η ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους είναι όρος επιβίωσης» και επισήμανε ότι «36 χρόνια μετά την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος από τον ιδρυτή μας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το ιστορικό μας χρέος απέναντι στη χώρα, τους πολίτες και τα παιδιά μας είναι τεράστιο».

«Ακόμη κι αυτοί που ποτέ δεν μας ψήφισαν, αναγνωρίζουν ότι αν αποτύχουμε εμείς, θα αποτύχει η Ελλάδα και απαιτούν να τα καταφέρουμε», είπε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας την ομιλία του με όσα επαινετικά έγραψε για την Ελλάδα ο δημοσιογράφος Πιέρ Μπριανσόν στο πρακτορείο Reuters για την Ελλάδα και προσθέτοντας ότι «αποδεικνύουμε πως μπορούμε να αλλάξουμε και να τα καταφέρουμε».

Υποψηφιότητες και διαφωνίες

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου θα «κλειδώσουν» οι υποψηφιότητες για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας, εν όψει των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση, τον Νοέμβριο.

Μέχρι την Κυριακή, οπότε αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις, θα πρέπει να καμφθούν οι αντιδράσεις των υπουργών και υφυπουργών που αρνούνται την πρόταση της Ιπποκράτους να είναι υποψήφιοι.

Τα μηνύματα που λαμβάνουν οι διαφωνούντες υπουργοί έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα. Από τη μία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε πριν λίγες ημέρες ότι «οι υπουργοί βρίσκονται στα υπουργεία τους, όσο έχουν μια συγκεκριμένη εντολή» και πως «είναι ευθύνη του πρωθυπουργού να ορίζει σε ποιες θέσεις και ποιοι είναι υπουργοί», ενώ χθες -στη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου- ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσπάθησε να «πείσει» τα μέλη της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο «για περιφερειάρχες που θα είναι ισότιμοι, αν όχι και πιο ουσιαστικοί από υπουργούς».

Οι διαφωνίες, ωστόσο, δεν έχουν ξεπεραστεί. Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή (ακούγεται για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας), τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Απόστολο Κατσιφάρα (ακούγεται και για τον δήμο Πατρέων και για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) και τον υφυπουργό Δικτύων και Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη (συζητείται για την Κεντρική Μακεδονία, μαζί με το όνομα του Χάρη Καστανίδη, που επίσης διαφωνεί).

Σύμφωνα με τα Νέα, αρνητική απάντηση εισέπραξε ο κ. Παπανδρέου και από τους Πάρι Κουκουλόπουλο (για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) και Άντζελα Γκερέκου (για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων).

«Ναι» στην πρόταση Παπανδρέου είπαν ο βουλευτής Καβάλας Μιχάλης Τιμοσίδης (για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) και ο νυν νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας για τον Δήμο Πειραιά. Ο κ. Μίχας φέρεται, ωστόσο, να έθεσε ως όρο για τη δική του αποδοχή να μην είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής ο νυν νομάρχης Γιάννης Σγουρός.

ΦΟΒΕΡΟΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΣΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ...

Παπανδρέου: Οι φόροι είναι …. «αλληλεγγύη στην κυβέρνηση» !!!


«Οι φόροι που βαρυγκωμούν οι πολίτες για να πληρώσουν και καταστρέφουν την μεσαία τάξη της χώρας δεν είναι χαράτσι» δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου. στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Τι είναι τότε οι φόροι; «Αλληλεγγύη στην …κυβέρνηση», απάντησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στον εαυτό του.
Ναι κυρίες και κύριοι, αγαπητοί φίλοι. Το είπε κι αυτό, προφανώς βέβαιος πλέον ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς του Αμαζονίου που δεν καταλαβαίνουν τι λέει και τα ανέχονται όλα.
Πάρτε το και αναλυτικά: «Ξέρουμε ότι τα βάρη φέτος είναι περισσότερα από κάθε άλλο χρόνο, διότι έχουμε και ύφεση και περισσότερους φόρους, όμως, δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Και ο φόρος, γι’ αυτή την κυβέρνηση, δεν είναι χαράτσι, είναι αλληλεγγύη, γιατί οι φόροι με αυτή την κυβέρνηση, σημαίνουν ότι αυτά τα λεφτά θα πάνε εκεί όπου πρέπει. Θα πάνε για να στηρίξουν περισσότερο εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που το έχουν ανάγκη, όπως βεβαίως και μια αναπτυξιακή διαδικασία, που την έχει ανάγκη όλη η χώρα και ιδιαίτερα η νέα γενιά, οι άνεργοι κλπ» επεσήμανε ο πρωθυπουργός».
Μιλάμε για πολύ μεγάλο δούλεμα, αδέλφια.
Κατά τα άλλα, ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, άλλαξε το προηγούμενο εκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» με το «αλλάζουμε ή δεν αλλάζουμε τη χώρα», αποδεχόμενος έτσι την πολιτικοποίηση της αναμέτρησης από τη ΝΔ.  Επέκρινε επίσης τη ΝΔ για την σύνδεση των εκλογών με τη στρατηγική της κατά του Μνημονίου με ΕΕ λέγοντας: «Είναι πολύ εύκολο κάποιος να καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν κατά της τρόικας. Αυτό δεν θα είναι απλώς μια ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά κυρίως χωρίς ουσία. Γιατί σκοπός του είναι να αποκρύψει τα πραγματικά προβλήματα, τα πραγματικά ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και για τα οποία ευθύνονται ιδιαίτερα αυτοί που μας έφεραν στην κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε».
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι η νίκη σε οκτώ από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και ο κ. Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να επιστρατεύσει κορυφαία στελέχη ως υποψήφιους .
Αν κρίνουμε από τις συναντήσεις των τελευταίων ωρών πιθανοί υποψήφιοι είναι η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, η οποία έρχεται πρώτη στα γκάλοπ για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο βουλευτής Καβάλας Μ.Τιμοσίδης, ο οποίος θεωρείται ότι θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Απόστολος Κατσιφάρας, το όνομα του οποίου ακούγεται για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος θεωρείται πιθανός υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο βουλευτής Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος.

«Υπεύθυνος Οικονομικού» του ΠΑΣΟΚ και «δανειολήπτης» από την Ζήμενς

Siemens logoΠριν από λίγο ολοκληρώθηκε η κατάθεση του μάρτυρα Παύλου Νικολαίδη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Siemens. Ο μάρτυρας παραδέχτηκε ότι έλαβε 200.000 μάρκα (τότε 5 εκατ. δρχ., μέσω της Ελβετικής τράπεζας UBS στις 26 Ιουλίου 2000) από τον πρώην γενικό διευθυντή της Siemens, Ηλία Γεωργίου ως … δάνειο επειδή δεν πήγαινε καλά το κατάστημα αθλητικών που διατηρούσε και που στη συνέχεια το εξόφλησε…
Όμως, (τυχαίο; δεν νομίζω…) την περίοδο εκείνη ο κ. Π. Νικολαΐδης ήταν διορισμένος ως αντιπρόεδρος στο Δ.Σ της ΕΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Όπλων) και στη συνέχεια αναβαθμίστηκε σε διευθύνοντα σύμβουλο ως πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, με τον οποίον είχε και έχει στενές φιλικές σχέσεις.
Αυτό όμως που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι ο κ. Νικολαΐδης ανέδειξε ιδιαίτερα τις σχέσεις του με το ΠΑΣΟΚ αναφέροντας ότι από το 1974 έως το 1978 ήταν υπεύθυνος οικονομικού του ΠΑΣΟΚ και μετά πήγε Γραμματέας του Εκτελεστικού Γραφείου ενώ η σύζυγός του ήταν ιδιαιτέρα του Α. Παπανδρέου…
Ο μάρτυς ανέφερε ότι γνώριζε τον κ. Γεωργίου από τότε που ήταν και ο ίδιος υπάλληλος στη Siemens, ότι αγόρασε με τον Κλαουδάτο ένα ξενοδοχείο στο Καρπενήσι αλλά στη συνέχεια αποχώρησε ο Κλαουδάτος, ότι επειδή ήταν οικογενειακοί φίλοι με τον Α. Τσοχατζόπουλο πήρε την κόρη του Αρετή για να το ανακαινίσει , αλλά δεν ήξερε τίποτα για το λογαριασμό και τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Σύμφωνα με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο μάρτυρας δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση για τα χρήματα που πήρε από τον Γεωργίου και πρότειναν να σταλεί η κατάθεσή του στον Εισαγγελέα
Enhanced by Zemanta

Ο Τσοχατζόπουλος στην Εξεταστική και ο Βερελής στον …Κουρή


Καταθέτοντας σήμερα στην Εξεταστική για την Ζήμενς, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είπε ότι υπάρχει σκάνδαλο Siemens και παραδέχτηκε ότι είχε κοινωνικές σχέσεις με τον Μ. Χριστοφοράκο, Είπε επίσης ότι η κόρη του ως Πρόεδρος του ΠΙΚΠΑ είχε ζητήσει από τον Μ. Χριστοφοράκο να της δοθεί χορηγία, αλλά οι προσωπικές επιθέσεις που δέχεται  είναι άδικες και συκοφαντικές και έχουν ως στόχο την πολιτική του εξόντωση.
«Πρέπει να προστατεύουμε το συμφέρον του κράτους. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Πρέπει να βρούμε ποιοι τα πήραν από τη Ζήμενς. Αυτό είναι το έργο σας» είπε στην αρχή της συνεδρίασης απευθυνόμενος προς τα μέλη της επιτροπής. Αλλά δεν έπεσε κανείς κάτω από το έδρανο από τα γέλια.
Σε σχετικό ερώτημα απάντησε  ότι πούλησε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στη γερμανική εταιρεία για να μην χάσουν την δουλειά τους 1500 εργαζόμενοι… και διέψευσε τον πρώην συνάδελφό του Υπουργό Χρ. Βερελή λέγοντας ότι «εγώ δεν είχα καμία σχέση στην τροποποιητική σύμβαση για τροχαίο υλικό»…
(Ο Χρ. Βερελής φέρεται να έχει πάρει εκπομπή στον ΚΟΝΤΡΑ στο νέο τηλεοπτικό σταθμό του Γ. Κουρή)
Ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε τέλος ότι ήταν ο παραλήπτης του non paper που του είχε στείλει ο Χριστοφοράκος πριν από την περιβόητη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ στην οποία αποφασίστηκε η προμήθεια του C4i, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία συμμετοχή στο C4I, αλλά πρόσθεσε ότι «έπρεπε να προχωρήσουμε λόγω ολυμπιακών αγώνων». Είπε επίσης  πως μόνο ένα μικρό κομμάτι 25 εκ. ευρώ από τα Patriot δόθηκε στη Siemens Θεσσαλονίκης ως αντισταθμιστικό και ότι ο ίδιος είχε σχέση με την προμήθεια για τους ηλεκτρονικούς πίνακες στα υποβρύχια και για το Πρόγραμμα «Ερμής» ως υπουργός

Αποκαλυπτικό έγγραφο για το “Σιφοράϊ»


Αποκαλυπτικό έγγραφο κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για την Ζήμενς, ο βουλευτής της ΝΔ,  Π. Καμμένος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θέλω να επισημάνω στους συναδέλφους ένα πολύ σημαντικό έγγραφο, το οποίο ήρθε από το γραφείο του κ. Αλέξανδρου Λυκουρέζου από την Debevoise & Plimpton, με αριθμό της δικογραφίας 15372. Είναι ένα e-mail από τον κ. Σίμο Δήμα στις 18 Οκτωβρίου 2006, ώρα 18.37΄ προς τον κ. Διονύσιο Δενδρινό, με θέμα το C4I. Θέλω να σας το διαβάσω διότι εδώ προκύπτουν σοβαρά θέματα.
Το κείμενο γράφει: «Γεια σου, Διονύση. Συγνώμη που δεν επικοινώνησα. Θυμάσαι τη βρετανική εταιρία και τον Έλληνα που τους πήρε τα 25 εκατομμύρια ευρώ; Τον τσακίσαμε! Σ’ έναν μήνα ερευνών και πιεστικών επιθέσεων τον φέραμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και σε τρεις δεκαπεντάωρες ημέρες συμβιβάστηκε για 33 εκατομμύρια. Οι Βρετανοί αναχωρούν αύριο. Έχω πολλά να σου πω. Η Κυβέρνηση αναφέρει ότι είναι πολύ ευχαριστημένη από τις διαπραγματεύσεις με τη SAIC. Θα ξέρω πολύ περισσότερα αύριο από τον ίδιο το «μεγάλο άνδρα». Θα τηλεφωνήσω αύριο. Χαιρετισμούς. Σίμος Δήμας»…
Ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος Σίμος Δήμας (αν πρόκειται γι αυτόν) ήταν σύμβουλος της προμηθεύτριας εταιρεία του C4I, της SAIC, και στενός συνεργάτης του παιδικού φίλου της οικογενείας Παπανδρέου Γιώργου Τρεπεκλή.
Πότε γράψαμε τελευταία φορά γι αυτόν;
Ο Τρεπεκλής ήταν στα γραφεία πριν από την έκρηξη;
Ένα e-mail για το C4I και 6,5 εκατομμύρια

Η Μαριλίζα βλάπτει σοβαρά τους καπνιστές

Θρίλερ στο Πεκίνο με εμπλοκή συμβούλου του Παπανδρέου


Μια φωτογραφία που εικονίζει τον νέο σύμβουλο του έλληνα πρωθυπουργού Τομάζο Πάντοα Σιόπα με τον κεντρικό τραπεζίτη της Κίνας Ζου Ξιαοχουάν είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ σε ένα πολιτικό, οικονομικό, διπλωματικό και κατασκοπευτικό θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Η υπόθεση αφορά την φημολογούμενη διαφυγή του Ξιαοχουάν στις ΗΠΑ προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία του από την κινεζική κυβέρνηση μετά τις απώλειες ύψους 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέστη η τράπεζα και για τις οποίες φέρεται ο ίδιος ως κύριος υπεύθυνος.
Η πληροφορία περί διαφυγής του κινέζου κεντρικού τραπεζίτη κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, μετά από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας του Χονγκ Κονγκ «Μινγκ Πάο» που έκανε λόγο στις 28 Αυγούστου για επικείμενη τιμωρία του για τις απώλειες σχεδόν μισού δισ. δολαρίων, οι οποίες προέκυψαν από την λανθασμένη επένδυση μέρους των αποθεμάτων στις αμερικανικές στεγαστικές τράπεζες Φάνι Μέι και Φρέντι Μακ που κατέρρευσαν το 2008. Τα κινεζικά μπλογκς κατακλύστηκαν από την πληροφορία περί διαφυγής του. Όταν την είδηση την «τσίμπησε» από τα μπλογκς και την αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ένα από πιο έγκυρα ινστιτούτα διεθνούς διπλωματίας, το αμερικανικό «Στράτφορ», προκλήθηκε σάλος αλλά και… πανικός.
Άμεση ήταν η αντίδραση της κινεζικής πλευράς, που προσπάθησε θορυβημένη να μετριάσει τις διαστάσεις που άρχισε να παίρνει διεθνώς το θέμα. Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας με μια ασυνήθιστη παρέμβαση, ανάρτησε στην ιστοσελίδα της φωτογραφία του διοικητή της Ξιαοχουάν μαζί με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Τομάζο Πάντοα-Σιόπα, οι οποίοι φέρεται να συναντήθηκαν τη Δευτέρα στο γραφείο του πρώτου στο Πεκίνο. Ο τελευταίος, ως γνωστόν, είναι εδώ και μερικές μέρες επισήμως σύμβουλος και του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με τα όσα γράφει στο χθεσινό της φύλλο η ιταλική «Κοριέρε ντελα Σέρα» και αναδημοσιεύουν τα «Νέα», ο σύμβουλος του έλληνα πρωθυπουργού συναντήθηκε με τον Ξιαοχουάν με την ιδιότητά του ως προέδρου του Δ.Σ. του ιδρύματος της Επιτροπής Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (ΙΑSC), στο πλαίσιο ευρύτερης αποστολής του στην Απω Ανατολή (Ιαπωνία, Κίνα και Ν. Κορέα). Κάνοντας μάλιστα μια εξαίρεση στη σιωπή που τηρεί παραδοσιακά το ΙΑSC, δημοσίευσε χθες και αυτό στην ιστοσελίδα του τη φωτογραφία από τη συνάντηση Ξιαοχουάν- Σιόπα. Παράλληλα, δημοσίευσε και δήλωση του ιταλού οικονομολόγου, στην οποία φέρεται να λέει ότι «δεν μιλήσαμε για θέματα νομισματικής πολιτικής» και να προσθέτει ότι «δεν μου δόθηκε η εντύπωση πως συνέβαινε κάτι το ασυνήθιστο».
Την ώρα όμως που η κινεζική προπαγάνδα έτεινε να επιτύχει τον πλήρη περιορισμό της έκτασης που πήγε να πάρει το θέμα σημαίνοντας λήξη συναγερμού, οι φήμες ξαναφούντωσαν όταν διαπιστώθηκε ότι τα μπλογκς που είχαν μεταδώσει την πληροφορία μερί διαφυγής του κινέζου τραπεζίτη στις ΗΠΑ είχαν όλα κατεβάσει την συγκεκριμένη είδηση. Αρκετά ξένα μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου φρόντισε να μπλοκάρει τις λέξεις «Ζου Ξιαοχουάν» σε όλες τις μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο, ενώ όταν οι χρήστες του διαδικτύου έκαναν κλικ στα μπλογκς που μέχρι μια ημέρα πριν ήταν γεμάτα από ειδήσεις για το θέμα αντίκρυζαν λευκές σελίδες ή παντελώς άσχετες με το θέμα. Παράλληλα, η εφημερίδα «Μινγκ Πάο» του Χονγκ Κονγκ που πρωτοανέδειξε το θέμα αρνήθηκε πως η ίδια δημοσίευσε την είδηση της φυγής Ξιαοχουάν στις ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν το όνομά της.
Το θρίλερ με την πληροφορία περί διαφυγής του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας δεν έχει πάντως τελειώσει, αλλά για την ώρα δεν έχει επηρεάσει τις αγορές και τα χρηματιστήρια επειδή δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα προκαλούνταν σάλος, καθώς το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα στο οποίο ηγείται ο Ζου Ξιαοχουάν διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα αποθέματα στον κόσμο και αποτελεί τον μεγαλύτερο πιστωτή των ΗΠΑ, με ό,τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για την αναστάτωση που θα προκαλούνταν ή θα προκληθεί στις διεθνείς αγορές εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία…
http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=58295

Τι έλεγε ο Παπακωνσταντίνου το 2007 για το πετρέλαιο θέρμανσης;


Τώρα θέλουν να αυξήσουν την τιμή του το πετρελαίου θέρμανσης ενώ για επίδομα, ούτε λόγος να γίνεται, Και επειδή είμαστε λίγοι, γνωριζόμαστε και θυμόμαστε τι λέει ο καθένας, σας μεταφέρουμε αυτούσιο άρθρο του Βουλευτή Κοζάνης (!) Γ. Παπακωνσταντίνου της Πέμπτης, 15 Νοεμβρίου, 2007
Το ΠΑΣΟΚ επιμένει για το επίδομα θέρμανσης
Το πετρέλαιο έχει πλέον φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι και αυτή η άνοδος της τιμής του έχει προκαλέσει ένα νέο ανατιμητικό κύμα στις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών. Το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων πλήττεται όλο και περισσότερο, ιδιαίτερα εξαιτίας της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας που επικρατούν στην αγορά, λόγω της έλλειψης αποτελεσματικών ελέγχων και της αδράνειας που επιδεικνύει η Κυβέρνηση.
Με το χειμώνα μπροστά μας, η αναμενόμενη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να πλήξει – ιδιαίτερα δε στη Βόρειο Ελλάδα – σημαντικά το εισόδημα των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, την ίδια στιγμή που στο κράτος εισρέουν μεγάλα ποσά από την φορολογία των καυσίμων.
Ήδη μεταξύ Οκτωβρίου 2006 και Οκτωβρίου 2007 η τιμή του πετρελαίου ανά βαρέλι, αυξήθηκε κατά περίπου 40% πράγμα που προδικάζει ιδιαίτερα σημαντική αύξηση και της δαπάνης των νοικοκυριών για το πετρέλαιο θέρμανσης. Την ίδια στιγμή, το χειμώνα 2006 – 2007, το κράτος εισέπραξε επιπλέον περίπου 850 εκατ. ευρώ μόνο από την εφαρμογή του Φ.Π.Α. στις αυξημένες τιμές των καυσίμων.
Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται παρά ταύτα πεισματικά και παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, να χορηγήσει «Επίδομα Θέρμανσης» στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.
Κι αυτό ενώ την περίοδο 2000 – 2001, όταν σημειώθηκαν μικρές ανατιμητικές τάσεις στις τιμές του πετρελαίου, με τιμή μάλιστα 32 δολάρια το βαρέλι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνοντας την κοινωνική της ευαισθησία, χορήγησε στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οικονομική ενίσχυση με διάθεση κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Σήμερα που η τιμή του πετρελαίου προσεγγίζει τα 100 δολάρια το βαρέλι και το Ελληνικό Δημόσιο έχει αυξήσει τα έσοδά του από την φορολογία κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία για να χορηγηθεί το ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ στους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, και τους μακροχρόνια άνεργους της χώρας. Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από κοινού καταθέσαμε ήδη σχετικό σχέδιο νόμου το οποίο θα συζητηθεί σύντομα στη Βουλή.
Με την πρόταση καθιερώνεται το επίδομα θέρμανσης υπό την μορφή αφορολόγητης οικονομικής ενίσχυσης. Δικαιούχοι προτείνεται να είναι οι μισθωτοί που αμείβονται με τον εκάστοτε προβλεπόμενο κατώτερο μισθό ή ημερομίσθιο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι που δικαιούνται Ε.Κ.Α.Σ., οι μακροχρόνια άνεργοι. Το ύψος του επιδόματος προτείνεται να κυμανθεί ανάλογα με τις περιοχές της χώρας και στην περιοχή μας να είναι 400 Ευρώ.
Εδώ, λοιπόν, στη συζήτηση αυτής της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ, θα φανεί καθαρά η περίφημη «κοινωνική ευαισθησία» την οποία διατείνεται πως έχει η κυβέρνηση. Θα φανούν οι επιλογές της και θα ξεσκεπαστούν οι προτεραιότητές της. Με ποιους είναι, ποιους στηρίζει, ποιών τα συμφέροντα εξυπηρετεί και για ποιών κοινωνικών στρωμάτων τα συμφέροντα αδιαφορεί.
http://www.gpapak.gr/media/arthra-ston-typo/politics/to-pasok-epimeni-gia-to-epidoma-thermansis-2/

Αποκάλυψη για το Μνημόνιο


Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για το λάκκο που μας σκάβει η κυβέρνηση, ανεβάζει σήμερα το antinews με σκοπό να μάθετε ότι τα δεινά που ζούμε τώρα είναι ελάχιστα, μπροστά σε όσα μας περιμένουν για άλλα τέσσερα χρόνια.
Η κυβέρνηση υπέγραψε ένα Μνημόνιο που έχει χρονική ισχύ μέχρι και το 2014, με συνεχή μέτρα, φόρους και περικοπές που στόχο έχουν να αποφέρουν έσοδα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, ή το 13% του ΑΕΠ. Με τα μέτρα που έλαβε φέτος και όλοι λέμε ότι είναι σκληρά, θα εξοικονομήσει πόρους της τάξης των 5,8 δισ. ευρώ. Οπότε όλοι θα πρέπει να ξέρουμε τι υπέγραψε η κυβέρνηση με την Τρόικα. Ένα μνημόνιο που προβλέπει για τα έτη 2011,2012,2013,2014 εξεύρεση πόρων της τάξης των 24,2 δισ. ευρώ.
Αναλύοντας ορισμένους πίνακες που υπάρχουν στο παράρτημα του ντροπιαστικού νόμου 3845/2010 βλέπουμε ότι στο λαιμό του ελληνικού λαού κρύβεται μια θηλιά που θα σφίγγει χρόνο με το χρόνο. Παράλληλα, αποκαλύπτονται στοιχεία που η κυβέρνηση δεν μας έχει εξηγήσει κι αν ισχύουν τότε κάνουν ακόμη πιο αποικιοκρατική τη συμφωνία.
Σύμφωνα λοιπόν με τους πίνακες:
Το 2011 προβλέπονται εξοικονομήσεις πόρων 9,65 δισ. ευρώ που προέρχονται είτε από φόρους είτε από περικοπές. Για παράδειγμα υπολογίζονται έσοδα από τα αυθαίρετα 800 εκατ. ευρώ. Πράσινα τέλη 300 εκατ. ευρώ, αύξηση των αντικειμενικών αξιών 400 εκατ. ευρώ, ημιυπαίθριοι 500 εκατ. ευρώ, 1 δισ. από τον ΦΠΑ, περικοπές 150 εκατ. στις υψηλές συντάξεις, και μείωση κατά 500 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Το 2012 τα έσοδα που προβλέπονται ανέρχονται σε 5,57 δισ. ευρώ και περιλαμβάνονται έσοδα από ΦΠΑ, τεκμήρια, 200 εκατ. από νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, νέα μείωση 500 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ, 300 εκατ. από φόρους στην κατανάλωση μη αλκοολούχων ποτών. Μάλιστα προβλέπεται εξιοκονόμηση πόρων 600 εκατ. από τη μείωση των προσλήψεων των δημοσίων υπαλλήλων πέραν του 5:1. Εχει πει δηλαδή η κυβέρνηση ότι θα φεύγουν 5 και θα προσλαμβάνεται ένας αλλά τώρα φαίνεται ότι σχεδιάζει απολύσεις επιπλέον.
Το εντυπωσιακό είναι ότι εμφανίζεται κι ένας κωδικός με την ονομασία “Μη καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα” που θα φέρουν 900 εκατ. ευρώ.
Το 2013 τα έσοδα έχουν προϋπολογιστεί σε 4,77 δισ. ευρώ με τον κωδικό “Μη καθορισμένα μέτρα για λειτουργικά έξοδα” να έχει έσοδα 4,2 δισ. ευρώ και άλλα 500 εκατ. από νέες απολύσεις πέραν του 5:1.
Και το 2014 τα μη καθορισμένα μέτρα δίνουν 5,7 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή θα εισπραχθούν φέτος με τα ήδη ληφθέντα μέτρα.
Τα ερωτήματα είναι πολλά και βασανιστικά. Θα απαντήσει, όμως, κανείς; Εμείς θα τα θέσουμε διότι κάποιος πρέπει να τα πει, να τα αποκαλύψει για να ξέρει ο κόσμος τι να περιμένει.
  1. Τη σημαίνει μη καθορισμένα μέτρα; Είναι απλά ένα “μαξιλάρι” ή μήπως πρόκειται για κρυφά μέτρα που δεν ξέρει κανείς παρά μόνο οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι;
  2. Τι σημαίνει ότι θα μειωθούν περαιτέρω οι δημόσιοι υπάλληλοι. Από που θα γίνουν απολύσεις ή μήπως θα κοπούν και οι προσλήψεις που έχουν προαναγγελθεί στο πλαίσιο του ποσοστού 5:1;
  3. Γιατί το Μνημόνιο πάει μέχρι το 2014; Τριετής δεν είναι ο εναγκαλισμός με το ΔΝΤ;
  4. Γιατί να βρεθούν 30 δισ. ή το 13% του ΑΕΠ; Εμείς δε θέλουμε να το μειώσουμε κάτω από το 3%; Γιατί μιλάνε εδώ για έλλειμμα ουσιαστικά 0,5%; Ή μήπως είναι μεγαλύτερο απ’ ότι σήμερα λένε, δηλαδή 13,5%-13,7%;
  5. Αν η οικονομία, η αγορά, οι οικογένειες, οι επιχειρήσεις έχουν διαλυθεί με μέτρα ύψους 5,8 δισ. τι θα κάνουν όταν θα πρέπει να βρεθούν 30 δισ.;
Ιδού και οι πίνακες:







Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters