Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Το μυστήριο των κρυστάλλινων κρανίων

Σε διάφορα ντοκιμαντέρ, όπως και σε βιβλία που ανιχνεύουν μυστήρια (π.χ. αυτά του Έριχ φον Νταίνικεν), έχουμε ακούσει ίσως για το περίφημο κρυστάλλινο κρανίο που ανακαλύφθηκε στην περιοχή των Μάγιας, στην Κεντρική Αμερική.
Πριν αναφερθώ σ αυτό, όμως, θα ήθελα να πω, πως το συγκεκριμένο κρανίο από κρύσταλλο χαλαζία, δεν είναι το μόνο...
Υπάρχουν αρκετά που έχουν ανακαλύψει εξερευνητές και αρχαιολόγοι. Υπολογίζεται στα περισσότερα η ηλικία τους από 100 έως και 1000 έτη πριν την εποχή μας. Μεταξύ τους διαφέρουν σε μέγεθος. Τα πιο πολλά είναι γνήσια χειροποίητα αντικείμενα από πολιτισμούς της Κεντρικής Αμερικής και είναι γνωστά σαν «μάσκες κρανίων». Βρέθηκαν σε ερείπια ιθαγενών πολιτισμών και φρουρούνται από τους απόγονους αυτών των φυλών. Συνήθως, όταν τα παρατηρήσουμε καλά, κάποιο ίχνος από εργαλεία επεξεργασίας μπορεί να διακριθεί.
Υπάρχουν, όμως και αρχαία κρανία άνω των 1500-2000 ετών, χαραγμένα σε κρύσταλλο χαλαζία ή άλλο είδος ορυκτού.


Οι ερευνητές των μυστηρίων, προβάλλουν διάφορες εικασίες.


Για παράδειγμα, πως τα κρανία αυτά σχετίζονται με εξωγήινους θεούς, ή με πολιτισμούς της Κοίλης Γης, είτε με χαμένες ηπείρους, όπως αυτές της Ατλαντίδας και της Λεμουρίας. Λέγεται μάλιστα, ότι θρύλοι αναφέρουν πως κάποιοι άνθρωποι φυλάνε τέτοια κρανία κρυφά, καθώς περιέχουν κωδικά μηνύματα και πληροφορίες. Υπάρχει η υπόθεση, πως κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτά τα αντικείμενα σαν υπολογιστές, ή σε τελετές θεραπευτικές, για να διοχετεύσουν ενέργεια για πνευματικούς ή τεχνολογικούς λόγους. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν, πως αυτά τα αντικείμενα, ανήκουν στις κατασκευές που δημιουργήθηκαν από διάνοιες άλλων εποχών, για να βοηθήσουν τον άνθρωπο να συνδεθεί με την ανώτερη πηγή ενέργειας, την Παγκόσμια Συνείδηση ή τον ανώτερο εαυτό του. Είναι βοήθεια για τον μυημένο να ανακαλύψει τα μυστήρια της Δημιουργίας.
Αναφορά σε τέτοιες ανακαλύψεις άρχισε να γίνεται στον 19ο αιώνα, όταν οι Ευρωπαίοι κατακτητές ερευνούσαν παλιούς πολιτισμούς στην Κεντρική Αμερική. Στο Παρίσι, στο «Μουσείο του Ανθρώπου» υπάρχει ένα τέτοιο κρανίο, όπως και στο αντίστοιχο Μουσείο του Λονδίνου. Και τα δύο ανακαλύφθηκαν στο 1860, κατά την περίοδο της γαλλικής κατοχής στο Μεξικό.

Χωρίς αμφιβολία το διασημότερο και πιο αινιγματικό κομμάτι αρχαίου κρυστάλλου που ανακαλύφθηκε μέχρι σήμερα είναι αυτό. Παρουσιάστηκε σε εκθέσεις, τράβηξε το βλέμμα επιστημόνων κι ερευνητών κάθε είδους κι ονομάστηκε «κρανίο της μοίρας».

Το κρυστάλλινο κρανίο του Mitchell-Hedges είναι 3600 ετών!


Ο Mitchell-Hedges ήταν ένας τυχοδιώχτης κι ερευνητής και το 1927 καθώς εξερευνούσε ένα αρχαίο ναό των Μάγιας στην βρετανική Ονδούρα, η κόρη του Άννα που τον συνόδευε, βρήκε κάτω από σκόνες και χώματα, το όμορφο αυτό αντικείμενο. Του έλειπε μέρος της σιαγόνας, την οποία ανακάλυψαν αργότερα.


Το περίεργο στο συγκεκριμένο κρανίο είναι πως είναι ενιαίο, από ένα μόνο κομμάτι κρυστάλλου, ψηλό 5 ίντσες, μακρύ 7 ίντσες, φαρδύ 5 ίντσες, και με βάρος 11 λίβρες και 7 ουγγιές. Μοιάζει πολύ στο μέγεθος με ένα ανθρώπινο μικρό κρανίο, με τέλειες λεπτομέρειες και μάλιστα δείχνει να είναι γένους αρσενικού.
Το 1970, δόθηκε η άδεια από την κόρη του εξερευνητή, να εξεταστεί σε ειδικά εργαστήρια της Καλιφόρνιας, το αντικείμενο αυτό. Ο μελετητής του κρανίου Frank Dorland, ανακάλυψε πως το κρανίο ολόκληρο κατασκευάστηκε από το ίδιο κομμάτι πέτρας χαλαζία. Έχει χαραχτεί στο φυσικό άξονα του κρυστάλλου, κάτι που είναι στη σύγχρονη εποχή, η πρώτη διαδικασία, για να αποφύγει ο κατασκευαστής το σπάσιμο, ενώ διαμορφώνει το γλυπτό του. Ο άγνωστος καλλιτέχνης δεν φαίνεται να χρησιμοποίησε κανένα εργαλείο μεταλλικό, παρά την μεγάλη μικροσκοπική ανάλυση. Δεν υπάρχει σημάδι γρατζουνιάς στο κρύσταλλο. Αλλά και η πυκνότητα του κρυστάλλου είναι τόσο μεγάλη, που κι ένα σύγχρονο μεταλλικό εργαλείο, δεν θα μπορούσε να το σημαδέψει.


Ο Dorland διαπίστωσε πως το κρανίο σμιλεύτηκε πρώτα σε μία τραχιά μορφή, πιθανώς με διαμάντι. Στη συνέχεια, έγινε η λεπτή διαμόρφωση, η λείανση και η στίλβωση, με τη βοήθεια άμμου, νερού και πυριτίου κρυστάλλου. Το μεγάλο πρόβλημα, είναι πως αυτές οι διαδικασίες, θα απαιτούσαν πάνω από 300 χρόνια για να ολοκληρωθεί το κρανίο! Άραγε υπήρχαν κάποιοι που έκαναν ένα τέτοιο άθλο, ή μία άγνωστη σε μας τεχνολογία δημιούργησε το κρανίο?


Τα ζυγωματικά του ενεργούν σαν ελαφριοί σωλήνες, που διοχετεύουν φως από τη βάση του κρανίου στις υποδοχές των ματιών του. Από τις υποδοχές των ματιών, μικροσκοπικοί κοίλοι φακοί, μεταφέρουν το φως στη συνέχεια, στο ανώτερο μέρος του κρανίου. Στο εσωτερικό του κρανίου, υπάρχει ένα πρίσμα από μικροσκοπικά φωτεινά κανάλια, από τα οποία όλο το ανάγλυφο φωτίζεται.
Το μυστήριο του κρανίου, δεν σταματά όμως εδώ. Ο συγγραφέας ενός βιβλίου για το θέμα αυτό, Richard Garvin, πιστεύει πως σχεδιάστηκε για να φωτίζεται με λίγο φως, αλλά το πρίσμα κάνει να φωτίζεται ολόκληρο και τα μάτια να μοιάζουν πως φλογίζονται. Πράγματι, ο Dorland ανάφερε πως με τα πειράματά του, είδε τα φώτα στα μάτια να μοιάζουν με πυρκαγιά. Διαπιστώθηκε πως η σιαγόνα κινείται όπως θα συνέβαινε σε ένα πραγματικό κρανίο, έτοιμο να αρθρώσει λόγο ή να μασήσει τροφή.


Γιατί όμως κατασκευάστηκε αυτό το αντικείμενο? Ήταν απλά έργο ενός εμπνευσμένου καλλιτέχνη, ή όπως πιστεύει ο Dorland, προοριζόταν για τελετουργικούς και προφητικούς σκοπούς? Περίεργα φαινόμενα συνδέονται μαζί του.
Διάφοροι παρατηρητές έχουν αναφέρει, πως ενώ το εξέταζαν, το κρανίο άλλαζε χρώματα, σαν ένα λευκό χρώμα να κάλυπτε το μέτωπο, ή εξαφανιζόταν σαν να γινόταν αόρατο για λίγα λεπτά, άλλοτε σκοτείνιαζε ένα σημείο, το οποίο μετά εξαφανιζόταν, άλλοτε στις υποδοχές των ματιών έβλεπαν σχήματα, όπως κτήρια κι άλλα αντικείμενα, άλλοτε μία αύρα κάλυπτε το κρανίο για λίγα λεπτά. Η αίσθηση της μυρωδιάς, του ήχου, της θερμότητας, έχουν παρατηρηθεί στο κρανίο.




Ο Dorland θεωρεί πως το κρύσταλλο υποκινεί ένα άγνωστο μέρος του εγκεφάλου κι ανοίγει μία ψυχική πόρτα προς το σύμπαν. Τα κρύσταλλα εκπέμπουν συνεχώς ηλεκτρισμό, όπως τα ραδιοκύματα. Επειδή ο ανθρώπινος εγκέφαλος κάνει το ίδιο, αλληλοεπιδρούν. Διαπίστωσε πως οι θέσεις του Ήλιου, της Σελήνη, των πλανητών, είχαν σχέση με τα περιοδικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν στο κρανίο. Η ερευνήτρια MarianneZezelic πιστεύει επίσης το κρανίο χρησιμοποιήθηκε για να υποκινήσει και να ενισχύσει ψυχικές δυνατότητες όσων το έχουν. Λέει πως «χρησιμεύει σαν ένα συσσωρευτής του γήινου μαγνητισμού. Και όταν το κοιτάζουμε, υποκινεί την παρεγκεφαλίδα μας. Η παρεγκεφαλίδα επομένως γίνεται μια δεξαμενή του μαγνητισμού που επηρεάζει την ποιότητα της μαγνητικής εκροής μέσω των ματιών, οργανώνοντας κατά συνέπεια μια συνεχή ροή του μαγνητισμού μεταξύ του παρατηρητή και του κρυστάλλου. Το ποσό ενέργειας που εισάγει τον εγκέφαλο αυξάνεται τελικά σε μια τέτοια αναλογία ώστε να επηρεαστούν οι πόλοι του εγκεφάλου, μια περιοχή που επεκτείνεται ακριβώς επάνω από τα μάτια, συμβάλλοντας στα ψυχικά φαινόμενα». (πιθανά εννοεί το άνοιγμα του τρίτου ματιού). Ο Tom Bearden, ένας ψυχομέτρης μελετητής, είπε πως το κρανίο μετασχηματίζει την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και χρησιμοποιείται ως ενισχυτής και ως συσκευή αποστολής σημάτων ψυχικών δυνάμεων και γήινης ενέργειας.
Οι ερευνητές διαπιστώνουν και συμπεραίνουν πως στη σύγχρονη εποχή, που ο άνθρωπος έφθασε και πάτησε στο φεγγάρι, είναι αδύνατον να κατασκευάσει ένα τέτοιο ανάγλυφο, και δεν είναι θέμα υπομονής ή χρόνου, αλλά απλά είναι αδύνατον!


Παρ’ ότι υπάρχουν άνθρωποι που αμφισβήτησαν το ότι το κρανίο ανακαλύφθηκε από τον Mitchell-Hedges και την κόρη του, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, την άρτια τεχνική του, την ύπαρξη μη-λογικής εξήγησης της κατασκευής του, αλλά και τα περίεργα φαινόμενα που το ακολουθούν. Είναι από τα αντικείμενα, που ενώ η επιστήμη αποδέχεται πως έχουν κατασκευαστεί σε εποχή που τα τεχνικά μέσα δεν επέτρεπαν τέτοιες κατασκευές, τα δέχεται σαν μυστήρια και δεν τα απορρίπτει.
 
 http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/blog-post_295.html?

Διέλυσαν οι ρώσοι το σύστημα αεράμυνας AEGIS στη Μαύρη Θάλασσα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! Διέλυσαν οι ρώσοι το σύστημα αεράμυνας AEGIS στη Μαύρη Θάλασσα Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
για το Πολεμικό Ημερολόγιο
Όπως όσως γνωρίζεται στη Μαύρη Θάλασσα επιχειρούν αρκετά πολεμικά πλοία της Αμερικής, εφοδιασμένα με το πιο σύγχρονο σύστημα εντοπισμού και σκόπευσης το AEGIS.
Η πληροφορία ήρθε πριν από λίγο και δεν μπορώ να την επιβεβαιώσω 100%, όμως σαν την παραθέτω, ακριβώς όπως μου ήρθε (πρόχερια μεταφρασμένη από τα Ρωσικά στα Ελληνικά).
"Πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πέταξαν σε σχηματισμό, χωρίς να γίνουν αντιληπτά από κανέναν από το αμερικανικά πλοία. Τα πληρώματα έτρεχαν πανικόβλητα μέσα στη νύχτα να προστατευθούν αφού τα πολεμικά αεροσκάφη της ρωσσίας ακουγόταν πολύ κοντά, ενώ λόγω του σκότους ήταν αδύνατος ο οπτικός εντοπισμός τους. Στα κέντρα επιχειρήσεων των πλοίων σήμανε συναγερμός όμως στα συστήματα εντοπισμού, αναλογικά και ψηφιακά (aegis) δεν φαινόταν απολύτως τίποτα".
 

Χαστούκι του Πούτιν στα παπαγαλάκια: Η Ρωσία δεν θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε τη βρώμικη προπαγάνδα!

Χαστούκι του Πούτιν στα παπαγαλάκια: Η Ρωσία δεν θα σας επιτρέψει να συνεχίσετε τη βρώμικη προπαγάνδα!

Πυρά εναντίον των δυτικών μέσων ενημέρωσης για τη μεροληπτική κάλυψη της ουκρανικής κρίσης εξαπέλυσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.
«Η κατάσταση στην Ουκρανία δεν θα πρέπει να παρουσιάζεται μεροληπτικά», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Σήμερα σημειώνονται συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, η ουκρανική κυβέρνηση έχει αναπτύξει στρατεύματα εκεί. Έχουν εκτοξευθεί και πύραυλοι, αλλά αναφέρεται αυτό; Ούτε λέξη δεν έχει μεταδοθεί», είπε ο Πούτιν στο ARD, σύμφωνα με το οποίο η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Βλαδιβοστόκ.
«Αυτό σημαίνει ότι εσείς (τα δυτικά μέσα ενημέρωσης) θέλετε η ουκρανική κυβέρνηση να καταστρέψει τα πάντα εκεί, περιλαμβανομένων όλων των πολιτικών αντιπάλων και εχθρών της. Αυτό επιθυμείτε; Δεν είναι αυτό που θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό», σχολίασε σε αυστηρό ύφος ο Ρώσος πρόεδρος.
 


hellasforce.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/11/blog-post_663.html

Όταν οι «Κέρβεροι» μας εκβιάζουν…

Γράφει η Ζέζα Ζήκου

Σήμερα, σε μία περίοδο γεωπολιτικής αναταραχής, οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι, αφού έστησαν σκηνικό τύπου… νέων Ιμίων στην Κύπρο, με τις δήθεν σεισμολογικές έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ με το «Μπαρμπαρός», εξανάγκασαν τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου να αποδεχθούν τα τετελεσμένα που δημιούργησε η Άγκυρα. Δηλαδή, τη δράση του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, μία “de facto” αποδεκτή κατάσταση από την Αθήνα και τη Λευκωσία.

Η Άγκυρα, με την πάγια τακτική των εκβιασμών και των απειλών, έθεσε ένα νέο δίλημμα προς τη Λευκωσία: Είτε θα αρχίσει η συζήτηση για τη συνδιαχείριση του φυσικού πλούτου είτε τερματίζονται οι έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Βεβαίως και δεν παρέλειψε να ρίξει στο τραπέζι και την απειλή της διχοτόμησης της Κύπρου, για να τρομοκρατηθούν οι ραγιάδες. Όμως, δεν υπάρχει καμία έρευνα που να μπορεί να επιβεβαιώσει την ύπαρξη ενεργειακού πλούτου στο βόρειο τμήμα της Κύπρου με το αντίστοιχο στο Νότο.
Η Τουρκία καίγεται να αποκτήσει τον έλεγχο των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο για να μειώσει την εξάρτησή της από Ρωσία και Ιράν, αλλά και για να εμφανισθεί ως ενεργειακή γέφυρα της Δύσης! Η σύγκρουση με τη Λευκωσία και την Ιερουσαλήμ, που έχουν κοινό συμφέρον να αναπτύξουν την παραγωγή φυσικού αερίου στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες τους, είναι αναπότρεπτο.

Με τις δηλώσεις Ερντογάν, και τους «κανόνες εμπλοκής» για ενδεχόμενο «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο, η Άγκυρα έστειλε ηχηρό μήνυμα ότι θέλει να έχει λόγο σε χωρικά ύδατα που δεν της ανήκουν! Απέναντι στην ιταμή αυτή πρόκληση, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να κινηθεί με σύνεση! Δηλαδή σύρθηκε από τον εκβιασμό του «Κέρβερου» να επιλέξει ανάμεσα στην παράτολμη αξιοπρέπεια και την επωφελή ταπείνωση της σύνεσης. Όπως άλλωστε του σύστηναν το ευαγές ίδρυμα ΕΛΙΑΜΕΠ και το δημοσιογραφικό φερέφωνό του. Σε μία προσπάθεια κατευνασμού και αποκλιμάκωσης της έντασης, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι ο τακτικός διάλογος για τα ελληνοτουρκικά θα συνεχιστεί κανονικά και ανακοίνωσε την σύγκληση του τρίτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στην Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου. Όμως η απόφαση αυτή ενέχει υψηλό ρίσκο, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μιάς ουσιαστικής αποτυχίας του διαλόγου, που θα είναι μοιραία για τον κ. Σαμαρά και τη χώρα.

Πάντως, ακόμη περιμένουμε την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων Σαμαρά, που έλεγε ότι σε έξι μήνες θα ανακηρυχθεί η ΑΟΖ στο Αιγαίο. Εδώ ούτε η… Αλβανία δεν αναγνωρίζει την ΑΟΖ στην περιοχή της, μέχρι εκεί φτάσαμε! Εδώ δεν τολμάμε να ξεκινήσουμε έρευνες για πετρέλαια μη τυχόν και θίξουμε τους τούρκους, για ποια επιτυχία μιλάμε; Μόνο τα πετρέλαια του Ιονίου εν αγγίζουμε, αλλά δεν αποκλείεται να εγείρει θέμα η Άγκυρα και γι αυτά…

Ειδικότερα στο Αιγαίο, έχουμε από τη μία πλευρά το νομικό καθεστώς, το σύνολο δηλαδή των διεθνών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από την Ελλάδα και την Τουρκία, και από την άλλη το “status quo”, που είναι η έμπρακτη άσκηση δικαιωμάτων ή «προβολής ισχύος» στον χώρο, πέρα από τα αδιαμφισβήτητα όρια κυριαρχίας. Το νομικό καθεστώς διέπεται από τις Συμφωνίες’/Συνθήκες της Λοζάνης (το 1923), του Μοντρέ (το 1936) και των Παρισίων (το 1947), χωρίς να έχει γίνει καμία προσθήκη έκτοτε, και αλλάζει με την υπογραφή νέων συμφωνιών.
Αντίθετα, το «status quo» της περιοχής τις τελευταίες δεκαετίες αλλάζει σταδιακά. Άλλο «status quo» υπήρχε πριν από το 1974, που η Τουρκία σεβόταν τα 10 ναυτικά μίλια της Ελλάδας στο Αιγαίο, άλλο υπήρξε μετά το 1974, άλλο όταν κλιμακώθηκαν οι παραβιάσεις (μετά τα 1982), άλλο πριν από τη διακήρυξη του «casus belli» (το 1995), άλλο πριν από τη διακήρυξη των «γκρίζων ζωνών» (το 1996 μετά τα Ίμια) και άλλο σήμερα, με τις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά (Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Καστελλόριζο).

Το «status quo» προσδιορίζεται από εκατέρωθεν πρακτικές, που γίνονται «de facto» «αποδεκτές», αλλάζει δε όταν η μία πλευρά επεκτείνει τις πρακτικές της και η άλλη δεν αντιδρά, ή, παρά την αντίδρασή της, αναγκάζεται να «αναδιπλωθεί». Εν προκειμένω, η πλευρά που «επεκτείνεται» είναι η Τουρκία, ενώ η Ελλάδα κατά κανόνα, «αναδιπλώνεται», με αποτέλεσμα η κλιμάκωση της τουρκικής πολιτικής αναφορικά με τις διεκδικήσεις της να ανατρέπει το «status quo» δοκιμάζοντας τα ελληνικά αντανακλαστικά. Σταδιακά –αλλά συστηματικά- έχει δημιουργηθεί μία αναντιστοιχία ανάμεσα στο νομικό καθεστώς (που έχει μείνει αναλλοίωτο) και το “status quo” (που έχει αλλάξει αισθητά).

Η Τουρκία, με βάση την αναντιστοιχία αυτή, επιδιώκει να τροποποιηθεί το νομικό καθεστώς προς όφελός της, ώστε οι πρακτικές της να καταστούν «νόμιμες».
Στον αντίποδα, η Ελλάδα πιστεύει ότι, αφού καλύπτεται από το διεθνές δίκαιο, αυτό και μόνο αρκεί για να αναχαιτίσει την Τουρκία, επιπλέον δε ότι, στην περίπτωση που η Τουρκία δεν συγκρατηθεί, η διεθνές κοινότητα θα σπεύσει να τη συνετίσει. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα αρκείται να καταγγέλλει την επιθετικότητα της Τουρκίας χωρίς όμως να τολμά να τη σταματήσει εμπράκτως, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι επιμένει σε δικαιώματα που η ίδια δεν μπορεί να προασπιστεί.

Η ελληνική κυβέρνηση, είτε η σημερινή είτε η επόμενη, οφείλει να ξεκαθαρίσει με αποφασιστικότητα το σημερινό «τοπίο στην αιθαλομίχλη» και να προβάλει –έστω δειλές- αντιστάσεις στις απαιτήσεις της τρόικας. Η «ηγεμονία» της τρόικας επέβαλε μία ιστορικά πρωτότυπη δομή επικυριαρχίας, που γελοιοποίησε και εξέθεσε κάθε έννοια ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Αυτός ο «Κέρβερος» της ευρωζώνης, όπως αποκαλεί την τρόικα ο «Economist», επιστρέφει δριμύτερος. Με την προσδοκία, στο νέο τοπίο που θα δημιουργήσουν οι επικυρίαρχοι, να έχουν πάλι μία θέση οι «παλαίμαχοι κακοποιοί» να ορίζουν πάλι την (κακομοιριασμένη πλέον) μοίρα των φτωχών και των ανέργων, των φοβισμένων και των απελπισμένων.

Απέναντι στην τουρκική μεγαλομανία
Η τουρκική ηγεσία διακατέχεται από αυτοπεποίθηση σε υπερβολικό βαθμό, που δεν της επιτρέπει να κατανοήσει τα λάθη της, να τα διορθώσει και να στραφεί σε μία άλλη πολιτική. Πρόκειται για μία μεγαλομανή πολιτική, που έχει ως αποτέλεσμα η Άγκυρα, αντί να διορθώνει τα λάθη της, να απομονώνεται οικοδομώντας πάνω σε αυτά.
Η τουρκική ηγεσία πιστεύει ότι ηγείται μίας χώρας που είναι τόσο ισχυρή ώστε να περιφρονεί τους διεθνείς κανόνες, αρνούμενη να μπει σε καλούπια. Επίσης η τουρκική ηγεσία κινείται με λογικές και όρους ισχύος.
Αυτή είναι η πολιτική που αναγνωρίζει και αντίστοιχα στο διεθνές επίπεδο σέβεται τις χώρες που κινούνται με λογικές και όρους ισχύος. Όχι η δική μας.

Το διφυές νόημα της γεωπολιτικής
Είναι ολοφάνερο ότι η λέξη «γεωπολιτική» έχει σήμερα βαρύνουσα σημασία, αλλά και διφυές νόημα. Σημαίνει το ενδιαφέρον, τη σημασία – σπουδαιότητα που έχει μία χώρα ή περιοχή στο πλαίσιο της διεθνούς πολιτικής, των αναμετρήσεων ισχύος μεταξύ των εθνών. Την αναμέτρηση ισχύος, επομένως και τη γεωπολιτική σημασία μιάς χώρας ή περιοχής, την αντιλαμβανόμαστε συνήθως με προσλαμβάνουσες ενδεχόμενων πολεμικών συρράξεων:
Τα Στενά των Δαρδανελλίων, π.χ., καταλαβαίνουμε ότι προσφέρονται για εύκολο και αποτελεσματικό έλεγχο από ξηράς της πρόσβασης στη Μεσόγειο πλοίων από τη Μαύρη Θάλασσα. Ή ότι η Κύπρος είναι ένα τεράστιο αεροπλανοφόρο (σταθερή αεροπορική βάση – ορμητήριο και βάση ανεφοδιασμού) που μπορεί να ελέγχει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.

Σήμερα χρησιμοποιούμε τη λέξη «γεωπολιτική» και μεταφορικά. Διότι η κατάκτηση μιάς χώρας δεν συμφέρει πια να πραγματοποιηθεί στρατιωτικά, έχει μικρότερο κόστος (μάλλον μηδενικό) αν πραγματοποιηθεί οικονομικά. Δεν απαιτούνται ούτε στρατεύματα για την εισβολή και την κατοχή, ούτε κυβερνήσεις δοσίλογων, μισητές από τους εντόπιους πληθυσμούς. Η υποδούλωση των λαών, που άλλοτε προϋπέθετε πολέμους και εξοπλισμούς, σήμερα κατορθώνεται από εταιρισμούς δανειστών, που χορηγούν θανατηφόρες, εκ προμελέτης, δόσεις δανείων. Η υπερχρέωση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ολοκληρωτική υποταγή της χώρας στους δανειστές της –υποταγή εθελούσια, με υπογραφή συνθηκών παράδοσης («μνημόνια») και πανηγυρισμού, με την παραισθησιογόνο «αισιοδοξία» ότι οι θυσίες των πολιτικών πιάνουν τόπο.

Οι «φίλοι» μας στην Ευρώπη κατέκτησαν και υποδούλωσαν ήδη την Ελλάδα. Αλλά, ο «γείτονας» δεν ενδιαφέρεται για νέες μεθόδους, αφού κοιτάζει στο «μεγαλοπρεπές» παρελθόν του…

Πηγή εφημ. «Επένδυση»
http://kostasxan.blogspot.gr/2014/11/blog-post_671.html

Πουλάνε τρέλα οι Τούρκοι: Κάνουμε έρευνες σε όλη την Κύπρο

Πουλάνε τρέλα οι Τούρκοι: Κάνουμε έρευνες σε όλη την Κύπρο


Άνευ προηγουμένου είναι οι προκλητικές δηλώσεις του υπουργού ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ.

Μιλώντας σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ υποστήριξε πως οι εργασίες του Μπαρμπαρός στην ανατολική Μεσόγειο γίνονται για ολόκληρη την Κύπρο «είτε βρεθεί (πετρέλαιο) στο βορρά, είτε στο νότο, είτε στην ΑΟΖ που έχει αναγνωριστεί, είτε που δεν έχει αναγνωριστεί».
«Γι αυτό και το σεισμογραφικό μας Μπαρμπαρός συνεχίζει αυτές τις εργασίες μέσα στη δική του περιοχή. Και πάλι είναι μια εργασία που γίνεται για ολόκληρη την Κύπρο» υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός για να πουλήσει τρέλα στην συνέχεια αφού όπως δήλωσε δεν το βρίσκει σωστό να μετατραπεί αυτή «προσπάθεια» του Μπαρμπαρός σε… κρίση.
«Το βλέπουμε ως μια θετική εργασία η οποία στηρίζει την πολιτική σταθερότητα και την ενισχύει. Δεν το βρίσκουμε σωστό να μετατραπεί αυτό σε κρίση» πρόσθεσε.
 

tribune.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/11/blog-post_430.html

Χιλιάδες φωτογραφίες από τον Ήλιο σε ένα εκπληκτικό time-lapse βίντεο


Το Ηλιακό Παρατηρητήριο της NASA έδωσε στη δημοσιότητα το μαγευτικό time lapse που βλέπεις παραπάνω που αποτελείται από 17.000 υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες του ήλιου που τραβήχτηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, λίγες μέρες πριν δηλαδή.
Το πιο εντυπωσιακό είναι το λαμπρό σημείο που σταδιακά περνά από δεξιά προς τα αριστερά. Πρόκειται για μια ηλιακή κηλίδα, η μεγαλύτερη που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 22 χρόνια και έχει διάμετρο 80.000 μίλια.



http://www.apocalypsejohn.com/2014/11/xiliades-fwtografies-hlio-ekplhktiko-time-lapse-video.html

Ελεγχος των μαζών μέσω της ψυχολογίας...

Γράφει ο Αυγερινός Χατζηχρυσός
Ο Εριχ Φρομ (Erich Fromm) διέκρινε τις αντιδράσεις ενός λαού σε τρεις μορφές.
-Στην πρώτη αντιδρούν, ασχέτως αν είναι...
αυθόρμητο ή καθοδηγούμενο, – πάντα υπάρχουν τα πραγματικά αίτια – με τη συσσώρευση τόσου μίσους και καταστροφικότητας ώστε οδηγούνται στην αυτοκαταστροφή, όπως είδαμε στην περίπτωση της Ουκρανίας.

-Στην δεύτερη η αντίδραση του λαού μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια ανεξαρτησία και επιθυμία για ελευθερία ώστε να προκύψει μια καλύτερη κοινωνία. Αλλά αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως οικονομικούς δηλαδή το μέγεθος της εξαθλίωσης, το πνευματικό του επίπεδο και το πολιτικό περιβάλλον που θα μετουσιώσει τις κοινωνικές απαιτήσεις.

-Στην τελευταία κατηγορία που λείπουν οι άνω παράγοντες αντιδρούν μεαπάθεια, παραίτηση από την πραγματικότητα, από την πρωτοβουλία, χάνουν το αυτεξούσιο κι αφήνονται στην ροή των γεγονότων. Βέβαια ειναι κι αυτό επίσης «ενοχλητικό» αν και λιγότερο για την δεσποτική εξουσία μιας και οι υπήκοοι παύουν να είναι ικανοί να εκτελέσουν τις ντιρεκτίβες, όπως στην περίπτωση μας το «δεν πληρώνω» ή τα λουκέτα ή φυγή στο εξωτερικών των ικανότερων πολιτών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν την ανάπτυξη, που κι ως λέξη πλέον έχει γίνει του συρμού.

Στις αρχές τις Κρίσης πολλοί περίμεναν να γίνουν οι αντιδράσεις αλυσιδωτές και δρούν αθροιστικά σε κάθε νέο μέτρο, σε κάθε αυτοκτονία, σε κάθε νεοφιλελεύθερη φασιστική μεθόδευση. Αλλοι περίμεναν, από αφέλεια, ότι τελικά θα λειτουργούσε το Μνημόνιο και το χρονοδιαγραμμα που υπόσχονταν, λες κι σε εμάς, από λύπη ή από θαυμασμό, θα μας λυπούνταν και θα σωζόμασταν ωσαν να διαφέραμε από τις 30 και πλέον χώρες που ισοπέδωσε η νεοφιλελεύθερη λοιμική.

Ομως μετά από τέσσερα χρόνια έχουν διαψευστεί όλοι, την πρώτη περιόδο ήμασταν λίγα πληκτρολόγια σε μπλόγκς που προειδοποιούσαμε και δίναμε βήμα στις αντίθετες φωνες να εκφραστούν.

Οι γύπες των Αγορών (μτφ εκ του Volture Funds), όπως αποκαλούνται οι νεοφιλελεύθερες συντεχνίες, εχουν περάσει από δεκάδες χώρες και λαούς πριν από εμας.

Εχουν εκμαυλίσει όλων των ειδών τους Μεγαλοαστούς, έχουν λαδώσει πολιτικούς όλων των ιδεολογίων, έχουν κάνει τα λάθη τους, όπως στη Αργεντινή που έσκασε στα χέρια τους από την απληστεία τους.

Γνωρίζουν λοιπόν εκ των προτέρων πως θα αντιδράσουμε, ξέρουν πότε θα αντιδράσουμε, αν τελικά θα αντιδράσουμε και φυσικά έχουν και τα αντιμετρα, μελετημένα μήνες πριν, είτε για καμψουν τις διαμαρτυρίες με καταστολή και βια, είτε για να μας αφήσουν να εκτονωθούμε και να επιτύχουν έτσι την συμμόρφωση μας.

Για να το πετύχουν αυτό επιστρατεύουν ψυχολόγους, image makers, διαφημιστές, συμβούλους, δημοσκοπήσεις, ΜΜΕ και πανεπιστήμια που μελετούν την ανθρώπινη συμπεριφορα.

Ψυχολογικός Πόλεμος.

Απο την αρχαιότητα ήταν γνωστό ότι το ηθικό και η ψυχή ενός αντίπαλου στρατιώτη έκρινε την μάχη, ακόμη και απένταντι σε υπερτερο στρατό. Ενα παράδειγμα που περιγράφει ο Πολύαινος στα «ΣΤΡΑΤΗΓΙΜΑΤΑ» :


Ο ΠΑΝ ΉΤΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΌΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΎΣΟΥ ΚΑΙ ΚΆΠΟΤΕ ΕΊΧΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΕΙ ΈΝΑΝ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΑΝΤΊΠΑΛΟ, ΈΤΣΙ ΕΊΠΕ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΏΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΒΡΆΔΥ ΝΑ ΑΠΛΩΘΟΎΝ ΚΑΤΆ ΜΉΚΟΣ ΜΙΑ ΚΟΙΛΆΔΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΆΞΟΥΝ ΌΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΌΝ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ. ΟΙ ΑΛΛΑΛΑΓΜΟΊ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΗΝ ΗΧΏ ΤΡΌΜΑΞΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΆΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΎΘΗΚΑΝ ΧΩΡΊΣ ΜΆΧΗ ΚΙ ΑΠΌ ΤΌΤΕ ΟΝΟΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΈΞΗ ΩΣ «ΠΑΝΙΚΌ»

Σήμερα με την πρόοδο της επιστήμης υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες να επιτεθεί μια δύναμη στον αντίπαλο «αναίμακτα» και να παρέμβει στην ανθρώπινη συνειδησιακή υπόσταση και να προκαλέσει συμπεριφορική μεταβολή κατά το δοκούν.

Τα πρόσφατα παραδείγματα του Πολέμου του Ιρακ, του Άμπου Γκράιμπ και του Γκουαντάναμο είναι τρομακτικά. Χωρις να ξεχνάμε και τις ψυχοτρόπες ουσίες που χρησιμοποιούν στις ανακρίσεις, που προκαλούν μερικές φορές και μόνιμες βλάβες στην υγεία (πχ LSD κτλ).

Το Πείραμα Κοινωνικής Συμμόρφωσης του Solomon Asch

Ο Σόλωμον Ας (Solomon E. Asch) ήταν ένας πρωτοπόρος της Κοινωνικής Ψυχολογίας.

Γεννήθηκε στην Βαρσοβία το 1907 και πήγε στις ΗΠΑ το 1920, εξερευνούσε την Μορφολογική (Gestalt) θεωρία προσανατολισμένος στην αντίληψη, την συσχέτιση, την μάθηση και την σκέψη. Εργάστηκε τέλος στο Swarthmore College.

Ο ειδικός στην κοινωνική ψυχολογία και την ευπείθεια, πάνω στην εργασία του για την κοινωνική πίεση και την συμμόρφωση των μαζών έκανε το εξής πείραμα:

Μάζεψε φοιτητές και σε ομάδες των 6 και τους έδειχνε εικόνες όπως αυτή του πίνακα α’
Είναι οφθαλμοφανές ότι το σωστό είναι το C, πολλοι συμμετέχοντες στο πείραμα όμως είχαν λάθος απαντήσεις!

Πως το έκανε αυτό; Σε κάθε ομάδα μόνο ένας ήταν το πραγματικό πειραματόζωο, οι υπόλοιποι ήταν προσυνεννοημένοι να απαντάνε “λάθος”, ετσι ενώ το υποκείμενο του πειράματος έβλεπε και γνωριζε τη σωστή απάντηση, απαντούσε λάθος γιατί κι υπόλοιποι απαντούσαν λάθος.

Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, απαντούσε εις γνώση του την λάθος απάντηση για να μην διαφοροποιηθεί από την ομαδα.
πίνακας Α’

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, λόγω της κοινωνικής συμμόρφωσης/πίεσης το 30% να απαντήσει λάθος σε μια οφθαλμοφανή εύκολη ερώτηση.


Οταν επανέλαβε το πείραμα βάζοντας αυτή τη φορά έναν από τους μυημένους να απαντήσει κι αυτός σωστά, τότε τα δεδομένα άλλαξαν και μόνο το 5% απήντησε λάθος, αποτέλεσμα που απέδειξε ότι δεν είναι το πλήθος της ομάδας αρκετό ώστε να επιβάλλει την θεληση της αλλα η ομοφωνία καθ’εαυτή. Οταν σπάει η ομοφωνία ακομη κι από ένα άτομο τότε η δύναμη της ομάδας εκμηδενίζεται.

Όταν τέλος επανέλαβε τις ερωτήσεις ιδιωτικά στον καθε έναν οι συμμετέχοντες έδωσαν τη σωστή απάντηση περισσότερο από 98%.


Αυτό σημαίνει ότι πολλοί συνάνθρωποι μας συμμορφώνονται σε καθεστώς κοινωνικής πίεσης ακόμη κι αν η λογική τους λέει ότι είναι λάθος !

Οι διαφημιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν αυτήν την τακτική σαν Βίβλο !

Τα πειράματα του Ας που συνεχίστηκαν με διάφορες παραλλαγές, κατέδειξαν πως πολλοί άνθρωποι, υπό ορισμένες συνθήκες, μπροστά στο ενδεχόμενο να περιθωριοποιηθούν από ένα κοινωνικό σύνολο, είναι διατεθειμένοι να αυτοϋποβληθούν, να υποκύψουν και να συμμορφωθούν με το «κοινωνικά ορθό», ακόμη κι όταν αυτό είναι προφανέστατα λάθος κι έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την αντίληψή τους και τα πιστεύω τους!

H συμμόρφωση είναι είτε κανονιστική λόγω της κοινωνικής όμαδας που ανήκουμε και εμπιστευόμαστε, είτε πληροφοριακή συμμόρφωση όταν έναν άτομο λόγω της εμπιστοσύνης που μας εμπνέει και των πληροφοριων που μας παραθέτει μας πείθει ότι έχει δίκιο.
Ετσι εξηγούνται πολλά πράγματα όπως τα δίλληματα των εκλογών και με ποιο τρόπο και ποιοι αποφασίζουν ποια θα ειναι αυτά.

Αυτο αποδεικνύει ότι φοβούνται περισσότερο την διαφοροποίηση των συγκυβερνώντων βουλευτών παρά την ίδια την αντιπολιτευση, γιατί αυτό μπορεί να δώσει δύναμη και σε άλλους να ψηφίσουν εκτός κυβερνητικής γραμμής.

Και επίσης και τον μεγάλο ρόλο των Δημοσιογραφων που αποκαλούν μάλιστα , όχι τυχαία, opinion maker γιατί μπορούν να παραμορφώνουν την πραγματικότητα με ψευδείς ή ελλειπείς ειδήσεις, όπως για παράδειγμα τα «εκατομμύρια» των Δημοσιών Υπαλλήλων όπως κατήγγηλαν οι Ειδήσεις των 8 τελικά όταν μετρηθηκαν, βρέθηκαν μόλις 614.053 εκ των οποίων το 1/3 είναι οι ένστολοι.

Το πείραμα των παρευρισκομένων (bystander effect)

Η επίδραση των παρευρισκομένων (bystander effect) ή αλλιώς τοσύνδρομο Genovese είναι ένα φαινόμενο της κοινωνικής ψυχολογίας αντίστοιχο με τον προηγούμενο κατά το οποίο άτομα αρνούνται ή μένουν απαθή από το να βοηθήσουν ένα άλλο ατομο αν και παρευρίσκονται στην ίδια περιοχή με τον άνθρωπο που χρήζει βοήθειας αν κι άλλοι είναι παρόντες, εκτός αν κάποιος άλλος από την όμαδα κάνει την αρχή.

Όσο δηλαδή περισσότεροι άνθρωποι είναι παρόντες τόσο λιγότερο πιθανό είναι να βοηθήσει κάποιος.

Το φαινόμενο πήρε το όνομά του από την υπόθεση της δολοφονίας της Kitty Genovese το 1964 στη Νέα Υόρκη. Η 28χρονη γυναίκα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου έξω από το σπίτι της στη Νέα Υόρκη.

Ο δρόμος ήταν πολυσύχναστος και 38 άτομα (γείτονες και περαστικοί) που είδαν τη δολοφονία δεν κάλεσαν την αστυνομία ούτε έδωσαν κάποια βοήθεια.

Πως εξηγείται αυτό.

Οπως και στο πείραμα του Σολομον Ας, όταν κάποιος μπροστά μας, χρειάζεται βοήθεια αν είμαστε παρόντες μόνον εμείς, τότε σπεύδουμε ευκολότερα να βοηθήσουμε από το αν είμαστε μαζί με άλλους μπροστά στο συμβάν.

Αυτό γιατί λειτουργεί η αρχή της κοινωνικής επιρροής που μας αποτρέπει να διαφοροποιηθούμε από την ομάδα, με το σκεπτικό ότι αν δεν βοηθούν οι «άλλοι» ή δεν συντρέχει λόγος - «κοινωνική συμμόρφωση» - ή γνωρίζουν οι «άλλοι» κάτι που «εγώ» δεν γνωρίζω (πχ κάποιος μπορεί να είναι γιατρός) όποτε βάση των δεδομένων έχουμε «πληροφοριακή συμμόρφωση»
Επίσης σπουδαίο ρόλο παίζει κι η εικόνα του ανθρώπου που καθορίζεται από τα ταξικά ή ρατσιστικά στερεότυπα.

Για παράδειγμα στο ίδιο πείραμα όταν το «θύμα» φορούσε κοστούμι μέσα σε 4 δευτερόλεπτα κάποιος έσπευσε να βοηθήσει, ενώ όταν ήταν ρακένδυτος χρειάστηκαν 20 λεπτά μέχρι κάποιος να πάρει την απόφαση να βοηθήσει.

Στην πραγματική ζωή το σύνδρομο είχε μοιραία κατάλληξη για ένα μικρό κόριτσι στην Κίνα. Τον Οκτώβριο του 2011 όταν το δύο χρονών κοριτσάκι στη Κίνα, η Wang Yue, χτυπήθηκε από δυο αυτοκίνητα στην πόλη Foshan. Οι καμερες κυκλοφορίας κατέγραψαν 18 άτομα που προσπέρασαν αδιαφορώντας για το αιμόφυρτο κοριτσάκι.

Το άτυχο νήπιο έμεινε αβοήθητο για 7 λεπτά και μόνο μία γυναίκα οδοκαθαριστής – το ταξικό που προαναφέραμε – ενδιαφέρθηκε. Το κοριτσι σε κρίσιμη κατάσταση απεβίωσε μερικές μέρες αργότερα στην εντατική.
Stanley Milgram

Το πείραμα του Stanley Milgram.

O Στάνλεϋ Μίλγκραμ (Stanley Milgram) ηταν καθηγητής Ψυχολογίας στο Yale που θελησε να ερευνήσει τα αιτια των ανθρώπων που συμμετειχαν στην Ναζιστική θηριωδία, καθώς η δικαιολογία των περισσότερων ήταν ότι εκτελούσαν διαταγές.

Ο Stanley Milgram τοποθέτησε έναν ηθοποιό σε μια καρέκλα που υποτίθεται ότι προκαλουσε ηλεκτροσοκ κι αυτός αντιδρούσε προσποιούμενο ανάλογα με την ποσότητα του ρεύματος που δεχόταν.

Το ατομο που ήταν το πειραματόζωο, ο «δάσκαλος», νόμιζε ότι προκαλούσε πραγματικά ηλεκτροσοκ στον ηθοποιο.

Ενας επιστήμονας έκανε ερωτήσεις ασκησης μνήμης στον ηθοποίο και σε κάθε λάθος απάντηση έδινε εντολή στον «δάσκαλο» να αυξάνει την τάση μεγαλώνοντας την ένταση. Στα 75Volt το «θύμα» στενάζει, στα 120 διαμαρτύρεται, στα 150 απαιτεί να σταματήσει το πείραμα στα 285 έκανε πως λιποθυμα.

Το πραγματικό ερώτημα του Μιλγκραμ ήταν , τι κάνει ο «δάσκαλος». Τα αποτελέσματα ήταν τρομακτικά. Οι ψυχίατροι προέβλεπαν ότι μόνο το 4% των «δασκάλων» θα ξεπερνούσαν τα όρια και ότι θα λειτουργούσε η συνείδηση τους, αλλά αντίθετα το 60% αποδείχθηκαν τελείως πειθήνιοι εμπιστευόμενοι τον «Ειδικό» προκαλόντας χωρίς αντίρρηση πόνο στον συνάνθρωπο τους !

Το πείραμα δεν είναι θέσφατο, αλλά παρ” όλες τις αδυναμίες του, δείχνει ότι όταν η εξουσία καταφέρει να επιβληθεί είτε δια της βίας, είτε επιβολής ή ηθικής ανωτερότητας κι αυθεντίας, το άτομο δείχνει μια περίεργη ενδοτικότητα.

Φυσικά αυτό δεν αναιρεί την προσωπική ευθύνη και η «διαταγη» αν και αναγκαίος δεν είναι επαρκής όρος για να προβούμε σε βίες πράξεις.

Για παραδείγμα τα μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν προ πολλού εν πλήρη συνείδηση αποδεχθεί εκ των προτέρων ότι οι στρατιωτική εκπαίδευση και οι ασκήσεις ακριβείας δεν είναι για να πάνε βόλτα και να μοιράζουν απλά φυλλάδια της οργάνωσης και μάλιστα και μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν υπάρχουν ούτε οι προφάσεις.

Αλλά μην ξεχνάμε και το ότι το 40% αρνήθηκε να συνεχίσει το πείραμα.

Η Παιδεία και οι ηθικές αξίες, όχι ως ηθικολογία αλλά ως αξονας κοινωνικής συνοχής κι αλληλεγγύης είναι λόγοι που μπορούν να μας δώσουν την δυναμη να αρνηθούμε.

Ειμαστε θύματα όσο θέλουμε να είμαστε θύματα και έχουν εξουσία και δύναμη όσο εμείς τους δίνουμε αυτή την εξουσία και την δύναμη να μας εξουσιάζουν. Οταν σταματήσουμε να είμαστε υπάκουοι υπήκοοι κι αρχίσουμε να είμαστε πολίτες.

Οπως ο ήρωας του Καμύ στην ΠΤΩΣΗ ακούει κάποιον να πνίγεται κι αδιαφορεί, για να τον σώσει κάποιος άλλος, άλλωστε έκανε κρυο κι αυτό ήταν η αιτία να αλλάξει όλη του η ζωή και να γίνει «Δικαστής και Κριτής» των πάντων και να μας θυμίζει ότι η σκλαβιά είναι εύκολη λύση, να έχεις κάποιον να σου υπαγορεύει το πως θα ζείς, θα αγαπάς και θα πεθαίνεις.

Η Ελευθερία αντίθετα είναι δύσκολη γιατί φέρει και το βάρος του αυτεξούσιου, του λάθους της κριτικής αλλά και το προνόμιο της επιλογής.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/blog-post_233.html

Επιστολή προς τους Τρώες!



Μια σύντομη ανοικτή συμβουλευτική επιστολή
…προς στους Τρώες,
τους έχοντες και κατέχοντες και σε όσους διακατέχονται από την …Τρωαδίτικη παλαιομοδίτικη συσσώρευσης πλούτου.
Την αστική και μικροαστική νοοτροπία
μαζί με μια αχόρταγη απληστία.


.Προς Τρώες

Μη συσσωρεύετε υπερβολικά πλούτη και αγαθά μαζί με την γνώση για την απόκτηση τους υφαρπάζοντας ότι όμορφο υπάρχει και ανήκει σε όλους και τον πλανήτη.

Μη κλείνεστε και υψώνετε τείχη νομίζοντας ότι θα είστε ασφαλείς.

Δεν υπάρχουν τείχη, κάμερες ασφαλείας και φρουροί που θα μπορούσαν να σας προστατεύσουν από εξοργισμένους απελπισμένους Αχαιούς.


Μη χρησιμοποιείτε τον θεό σαν άλλοθι
για να αυξάνετε περιουσίες και να γεμίζετε τα θησαυροφυλάκια σας.


Μη εμφανίζεστε με χρυσοποίκιλτα ρούχα ακριβά.


Μη ρωτάτε σαν την Μαρία Αντουανέτα, γιατί αυτοί οι ταλαιπωρημένοι πολιορκητές“ δεν τρώνε παντεσπάνι”.

Η απάντηση βρίσκεται μόνο στις γκιλοτίνες και είναι αργά για να διορθώσετε τα λάθη σας.

Είναι αργά για να συνειδητοποιήσετε,
πως σε ένα κόσμο που οι άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα και τα παιδιά οδηγούνται στην πορνεία, δεν μπορείτε εσείς να έχετε δύο πισίνες , ούτε καν μία, αν υπάρχει έστω και ένας άλλος που δεν έχει που να κοιμηθεί, 150 ακίνητα και τουαλέτες μια χρήσεως εκατομμυριών ευρώ.


Δεν υπάρχουν ασφαλή τείχη να σας προστατεύσουν ακόμη και αν ένα μέρος τους, έχει γίνει από τους θεούς, ούτε να κρατήσουν τις μετοχές και τα χρηματιστήρια ψηλά.

Θα καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι και θα κλάψετε πολύ
πικρά για αυτή της αρπαγή της αδελφής των Διόσκουρων και
της όμορφης κόρης του Δία.


Βγείτε από τα τείχη, αγκαλιάστε τους συνανθρώπους σας ειλικρινά,
μοιράστε δίκαια τον πλούτο,
γιατί η μεγάλη οικονομική ψαλίδα και διαφορά
δημιουργεί την κοινωνική αδικιά και διαφθορά.


Αγκαλιάστε τους συνανθρώπους σας
και όχι με υποκρισίες και δήθεν φιλανθρωπίες
σε πανάκριβα γκαλά
και ενωθείτε μαζί τους σε ένα ταξίδι επιστροφής
στην πατρίδα του Ανθρώπου με νοημοσύνη
απλότητα και συνειδητά.

Αναρωτηθείτε για την δικαιοσύνη
και την ανθρωπιά.

Δεν μπορείτε να κοιμάστε εσείς ήσυχοι πια
αν οι υπόλοιποι υποφέρουν
εξ αιτίας σας βαθιά.


ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΟΝ


21η θέση αριστερά πάνω
σε διάζωμα συμπεριεκτικό.
Στο βάθος δάσος και κήπος και ένα έργο θεατρικό!




elzin


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΚΕΡΔΙΣΕ 2.000 ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ


Τόφαλος. Όνομα θρυλικό. Ακούγεται σα ψευδώνυμο. Έχει εξελιχθεί και σε βρισιά. Ειρωνεία. Πώς είσαι έτσι, ρε, τόφαλος έχεις γίνει. Λέμε γι' αυτόν που έχει πάρει κιλά. Τόφαλος είναι κι αυτός που είναι μεγαλόσωμος, μια αρκούδα, σκέτη ντουλάπα. Έτσι ήταν ο Δημήτρης Τόφαλος, πρόσωπο υπαρκτό, με απίστευτη φυσική δύναμη. Φιγούρα γραφική στα μάτια τα σημερινά, φάτσα ανατολίτικη, μουστάκι εντυπωσιακό, ορεσίβιο.
Τα 'φερε έτσι η τύχη και σταυρώθηκαν οι δρόμοι, μάλιστα εκτός Ελλάδος, των δύο πιο δυνατών Ελλήνων. Ο Τόφαλος πασίγνωστος ήδη και στο εξωτερικό συναντά τον βοηθό σερβιτόρου σε ρεστωράν της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, τον Χρήστο Θεοφίλου από το Κουτσοπόδι Άργους, τον μετέπειτα Τζιμ Λόντο. Ο Πατρινός έγινε δάσκαλος και μάνατζερ του συμπατριώτη του.

Γεννήθηκε το 1884 ο Τόφαλος κι όταν συνειδητοποίησε τη φυσική του δύναμη για να τη δοκιμάσει από τα δέκα του χρόνια πήγαινε και βοηθούσε τους εργάτες που φόρτωναν πράγματα στα βαγώνια του σιδηροδρόμου. Το ατύχημα δεν το έπαθε από τραίνο, όπως λένε, αλλά τον κτύπησε η ρόδα από κάρο με άλογο. Οι γιατροί αποφάσισαν ότι πρέπει να του κόψουν το διαλυμένο χέρι. “Δεν ξέρετε τι σας γίνεται” είπε ο πατέρας του Δημητράκη.
Τελικά, δεν έγινε το χειρουργείο, το χέρι σώθηκε, αλλά δεν αναπτύχθηκε κανονικά. Μ' ένα χέρι πιο κοντό ο Τόφαλος κέρδισε στην άρση βαρών, στους αγώνες της μεσολυμπιάδος, το 1906. Έγινε ο ήρωας της Πάτρας. Της Ελλάδος όλης. Στην Αμερική έκανε τον κάτσερ. Για να βγάλει λεφτά.
Δύο χιλιάδες αντίπαλους κέρδισε ο Τόφαλος, που γύρισε όλον τον κόσμο και τον γουστάρανε οι γυναίκες. Αυτός καψουρεύθηκε μια πρωταγωνίστρια του θεάτρου, ήθελε να την παντρευτεί, αλλά “ευτυχώς γλύτωσα το γάμο, χάρη στον φίλο μου Γεώργιο Σουρή”, όπως παραδέχεται ο ίδιος ο παλαιστής.
Ο Δημήτρης Τόφαλος πέθανε σα σήμερα, 15 Νοεμβρίου, το 1966.


apodytiriakias
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ – ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ G20


bk jb ljb lb l

G20
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας. Διπλωματική υπάλληλος του πολιτικού τμήματος της Γερμανικής Πρεσβείας στη Μόσχα απελάθηκε μετά από αίτημα των ρωσικών αρχών.  Το Βερολίνο σχολίασε το περιστατικό ως μέτρο αντιποίνων καθώς μια ρωσίδα διπλωμάτης είχε κληθεί να εγκαταλείψει τη Ρωσική Πρεσβεία στη Γερμανία, όπως βεβαιώνει το περιοδικό Der Spiegel.

ljvmgmgmgimgik 
Γερμανική πρεσβεία στη Μόσχα
“Ένας υπάλληλος της γερμανικής πρεσβείας στη Μόσχα κλήθηκε να εγκαταλείψει. Πρόκειται για πράξη αντιποίνων από τις ρωσικές αρχές. Λυπούμαστε για αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια και εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας και στη Ρωσική κυβέρνηση “, ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας του Βερολίνου.
Σύμφωνα με το Spiegel, υπήρξε και μια ακόμη περίπτωση απέλασης Ρώσου διπλωμάτη που εργαζόταν στο  Γενικό Προξενείο της Βόννης και μετά από παρακολούθηση μηνών των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, χαρακτηρίσθηκε ως κατάσκοπος. To γερμανικό περιοδικό εκθειάζει την απέλαση του Ρώσου κατασκόπου η οποία έγινε μέσα σε κλίμα απόλυτης διακριτικότητας και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Για να συνεχίσει κατηγορώντας τους Ρώσους ότι μετά την αποτυχία τους στην  πολιτική του οφθαλμός αντί οφθαλμού τώρα χρησιμοποιούν  τα χτυπήματα βελόνας.
Οι ηγέτες Κίνας, Ρωσίας, Ινδίας, Βραζιλίας, Ν.Αφρκής (BRICS) G20 
Οι ηγέτες Κίνας, Ρωσίας, Ινδίας, Βραζιλίας, Ν.Αφρκής (BRICS) G20
“Πρόκειται για μια πολιτική χειρουργικής βελόνας. Δεν γνωρίζουμε που θα οδηγήσει αυτό”, σχολίασε παράγοντας του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.
ljbljbljbljbljbljbljbljbljbljbljbljbljbljbljbljbljbljb 
G20
Ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο, οι εντάσεις μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας έχουν ενταθεί. Στη σύνοδο κορυφής των G20 στο Brisbane, της Αυστραλίας, η Γερμανίδα Καγκελάριος θα συναντηθεί κατ΄ιδίαν με τον Πρόεδρο Πούτιν στις 10.00 μ.μ. τοπική ώρα για το ουκρανικό ζήτημα. Το ρεπορτάζ λέει ότι στην αίθουσα συνεδριάσεων σήμερα η Μέρκελ, έχασε την υπομονή της και κατηγόρησε τη Ρωσία  για επεκτατικές βλέψεις σε    Ουκρανία, Μολδαβία και Γεωργία.
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/11/g20.html

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΟΥΓΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ: ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΠΤΟΗΤΗ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ...

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
Διεθνολόγος-Στρατιωτικός Αναλυτής. Ειδικός σε θέματα ΝΑΤΟ-Ασύμμετρων απειλών-Τρομοκρατίας και παγκόσμιας ασφάλειας.
Απτόητη η Άγκυρα συνεχίζει την ιδιαίτερα προκλητική συμπεριφορά της απέναντι σε Αθήνα και Λευκωσία με σταθερή έμφαση στις αεροναυτικές της δυνάμεις οι όποιες ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο υπερτερούν σε πολύ υπολογίσιμο βαθμό(πλην του Ισραήλ).
Στην διάρκεια των τελευταίων ημερών πέραν της συνεχιζόμενης θρασύτατης παρουσίας του ερευνητικού πλοίου «Μπαρμπαρός», μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ, οι Τούρκοι προχώρησαν σε σειρά παραβιάσεων των χωρικών μας υδάτων ως και του εναερίου μας χώρου στην Χίο, κοντά στην Κω καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου. Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις μου το Καστελόριζο υπολείπεται της ΝΑ Μεσογείου μόνο , αναφορικά με ενδεχόμενη περιοχή εκδήλωσης θερμού επεισοδίου, μέσω κάποιας ασύμμετρης ενέργειας.. Και όλα αυτά ενώ αναμένουμε μέσα στις προσεχείς ημέρες τον πρωθυπουργό της γείτονας χώρας Νταβούτογλου στα πλαίσια του Συμβουλίου των δύο χωρών για να συζητήσει διάφορα θέματα με την Ελληνική κυβέρνηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τούρκοι δεν φαίνεται να επηρεαστήκαν σημαντικά από την πρόσφατη τριμερή Ελλάδος-Κύπρου –Αιγύπτου στο Κάιρο και το σχετικό ανακοινωθέν, αφού γνωρίζουν επί χρόνια τις εγγενείς αδυναμίες της Αθήνας να καλύψει πρακτικά την Μεγαλόνησο, τις εσωτερικές διχογνωμίες στην Λευκωσία για επιμέρους χειρισμούς (αναφορικά με τον διάλογο Ε/Κ και Τ/κ και όχι μόνο), ενώ η Αίγυπτος έχει πολλά δικά της προβλήματα να επιλύσει πριν στραφεί στα της ΝΑ Μεσογείου.(η κατάσταση με τα τζιχάντια στο Σινά είναι έκρυθμη, οι σχέσεις με την Χαμάς προβληματική, το εσωτερικό χάος της Λιβύης διευρύνεται, το λεγόμενο Ισλαμικό Χαλιφάτο ήδη προώθησε επαφή με μια ακραία Ισλαμική οργάνωση στο εσωτερικό της χώρας, η Μουσουλμανική Αδελφότητα παρά τα κατασταλτικά μέτρα του στρατιωτικού καθεστώτος ενώ έχει ακόμα ανοικτά τα νότια μέτωπα με το Σουδάν και την Αιθιοπία σχετικά με τα φράγματα του Νείλου που αφορούν τους υδάτινους πόρους ). Ήδη μέσα στην εβδομάδα έγινε μια περίεργη επίθεση τζιχαντιών σε πλοίο του Αιγυπτιακού ναυτικού με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους μεταξύ άλλων και 8 στελέχη του, από την ανταλλαγή πυρών.
Η πολιτική ηγεσία στην Κύπρο δυστυχώ εκ νέου υπαναχωρεί σε πολλά επιμέρους θέματα που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκοκυπριακή πλευρά για το εθνικό θέμα ως και για την συνέχιση των ερευνών στα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ, . Επιπρόσθετα δεν έχει καταθέσει ξεκάθαρες συντεταγμένες της δικής της ΑΟΖ
Αμφότερα τα μεγάλα κόμματα ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ εκ νέου παλινωδούν , δείχνοντας έλλειψη στρατηγικής και αυτοπεποίθησης στις δίκαιες θέσεις της Λευκωσίας. Παράλληλα μετά την συνάντηση του Καΐρου οι διεθνείς παράγοντες μέσω των γνωστών πιεστικών μεθόδων φαίνεται ότι ενήργησαν εκ νέου παρασκηνιακά , με την κυβέρνηση Αναστασιάδη, αλλά και την ηγεσία του ΑΚΕΛ να μην διατηρούν την αρχική ζέση τους. Επιπλέον εκκρεμούν επισκέψεις του Προέδρου σε Μόσχα και Τελ Αβίβ για να εξετάσει από κοινού ,με Πούτιν και Νετανιέχου ποιες πιθανό να είναι οι εγγυήσεις σε μείζονα ζητήματα ασφαλείας και ειδικά στην περίπτωση που η Τουρκική επιθετικότητα εκφραστεί στην πράξη μέσω ασύμμετρης ενέργειας.
Η κατάσταση στη ΝΑ Μεσόγειο θα παραμείνει για αρκετό διάστημα έκρυθμη αφού η συγκεκριμένη περιοχή είναι τμήμα του τόξου κρίσης που αρχίζει από το Ντονμπάς της Ανατολικής Ουκρανίας και μέσω Μεσοποταμίας περνάει από τη ΝΑ Μεσόγειο και καταλήγει στην ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην Λιβύη. Όλα τα επιμέρους ανοικτά θέματα θα είναι σε εκρηκτική κατάσταση , στο προσεχές διάστημα. Για την Άγκυρα δεν είναι αποκλειστικά το οικονομικό θέμα από τους υδρογονάνθρακες της ΑΟΖ. Για την Τουρκία το θέμα είναι-όπως γράφουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες μελέτες των Ακαδημιών Πολέμου- να είναι παρούσα η χώρα στο υπό καταλυτική μετεξέλιξη τοπίο που διαμορφώνεται στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και Μέσης Ανατολής μέσα στα επόμενα χρόνια . Η Τουρκία θέλει να έχει ισχυρή επιρροή και λόγο στην περιοχή για αυτό και έχει αναβαθμίσει σημαντικά τον ρόλο και την παρουσία των αεροναυτικών της δυνάμεων.
Αναφορικά με το τελικό ανακοινωθέν του Καΐρου είναι επίσης απαραίτητο να αξιολογήσουμε τις αντιδράσεις πολλών χωρών της περιοχής αλλά και διεθνών οργανισμών. Πχ της κυβέρνηση του Λιβάνου στην όποια συμμετέχει η ριζοσπαστική Χεζμπολλάχ. Επίσης η θέση της Παλαιστινιακής Αρχής ως και της Χαμάς αφού η Λωρίδα της Γάζας έχει έξοδο προς την Μεσόγειο. Το Ισραήλ θα ήταν σημαντικό να ξεκαθαρίσει την θέση του απέναντι σε πολλές επιμέρους περιπτώσεις ενδεχόμενης κρίσης. Οι τετραμερείς ή τριμερείς ή πενταμερείς είναι καλές αν έχουνε «δόντι» διαφορετικά είναι «χάρτινες τίγρεις» (είναι πολλές οι τριμερείς στα Βαλκάνια και όχι μόνο που στο βάθος δεν απέδωσαν, πχ μεταξύ Ελλάδος-Αρμενίας-Ιράν, Ελλάδος-Βουλγαρίας-Ρουμανίας στις οποίες κατά καιρούς είχαμε επενδύσει πολλά και στο τέλος ήταν χώρος φιλολογικών συζητήσεων. Ασφαλώς θα είναι καλό να γνωρίζουμε από πολιτικής πλευράς τις θέσεις του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, του Αραβικού Συνδέσμου , της ΕΕ. του Παγκοσμίου Οργανισμού Ενέργειας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας κα. Δεν φθάνουν τα ευχολόγια του Ευρωκοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η μεγαλόνησος επί 40 χρόνια έχει βαρεθεί να ακούει μεγαλοστομίες και διακηρύξεις. Είναι καιρός για να υπάρξει μια πιο γενναία παρέμβαση κάτι που προφανώς δεν επιθυμεί η Άγκυρα. Και ας το δούμε πιο πέρα λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΝΑ Μεσόγειος είναι στις 3 πιο στρατικοποιημένες γωνιές του πλανήτη και ως εκ τούτου εύκολα μπορεί να εμφανιστεί υποτροπή.(λόγω Παλαιστινιακού-Λιβανικού-τζιχαντιστών –εμφυλίου πολέμου στην Συρία-εκρηκτική κατάσταση σε Λιβύη-και ασφαλώς στις επιχειρήσεις του συνασπισμού των 63 χωρών κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Η Ελλάδα και η Κύπρος καλούνται πέραν της μόνιμης και προκλητικής στάσης της Άγκυρας να ενισχύσουν όλα τα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση τζιχαντικής ενέργειας σε χερσαίο ή θαλάσσιο χώρο γιατί την συνάντηση του Καΐρου στην οποία το τελικό ανακοινωθέν αναφέρεται στη καταπολέμηση ως και στη συνεργασία κατά της τρομοκρατίας δεν την είδαν με καθόλου καλό μάτι οι Ισλαμιστές-εξτρεμιστές όπως διαφαίνεται από τους σχολιασμούς αρκετών ιστοσελίδων εκρηκτικού περιεχομένου.
Ο υπογράφων μεταξύ άλλων και μετά τα συμφωνηθέντα στο Κάιρο –και προφανώς διαβλέποντας-την απύθμενη θρασύτητα της Τουρκικής πλευράς , προτείνει τα εξής (γιατί ένα θερμό επεισόδιο θα έχει δραματικές επιπτώσεις στα δυο Ελληνικά κράτη) :
* Στα πλαίσια των διαθέσιμων πόρων και δυνάμεων μια πιο κινητικήαεροναυτική παρουσία στο τρίγωνο Καστελόριζου –Λασίθι-Κύπρος.
*Η Κύπρος επειδή πρόκειται να αντιμετωπίσει επί χρόνια προκλήσεις στην ΑΟΖ θα ήταν καλό να προχωρήσει στην υιοθέτηση αντιλήψεων μιας πιο «έξυπνης άμυνας». Έχει κατά καιρούς επενδύσει μεγάλα ποσά και σε λάθος όπλα με αποτέλεσμα να διαθέτει πανσπερμία υλικού που τελικά δεν ενισχύει το ολοκλήρωμα ασφαλείας και άμυνας. Οι βασικές πλέον απειλές για το νησί δεν προέρχονται αποκλειστικά από τους κατοχικούς στρατιώτες και τον οπλισμό που φέρουνε. Η Εθνοφρουρά έχει περιορισμένες δυνατότητες αντίστασης και δεν μπορεί για μεγάλο χρονικό διάστημα να αμυνθεί, ενώ ελλοχεύουν κίνδυνοι από διάφορες κινήσεις των Τούρκων (που μπορούν να της προκαλέσουν) καίρια πλήγματα. Η Λευκωσία και ειδικά τα στελέχη της Εθνοφρουράς θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένα για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και κινδύνων. Παρακολουθώ επί χρόνια αρκετές μελέτες Ελληνοκυπρίων αξιωματικών στις διάφορες Σχολές Επιτελών μας που είναι στατικές, χωρίς παραγωγή ιδεών ως και πάνω στην ίδια θεματολογία. Αυτά πέρασαν ανεπιστρεπτί. Να αλλάξουμε μυαλά και να δίδονται θέματα σύγχρονα προς μελέτη, όπως γίνεται στις Ακαδημίες Πολέμου της Τουρκίας καθώς στο ας το αποκαλέσω με μια πιο απλή έκφραση Πανεπιστήμιο των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.(αναφέρομαι στην περιοχή μας)
* Η Τουρκία παρακολουθεί και διδάσκεται από τις κινήσεις Πούτιν στην Ουκρανία. Αθήνα και Λευκωσία πρέπει να αναβαθμίσουν και συντονιστούν αναφορικά με τις Ψυχολογικές-Πληροφορικές επιχειρήσεις καθώς και με την προώθηση των θέσεων μας μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Υστερούμε οικτρά. Καθολική αναβάθμιση του τομέα των Πληροφοριών. Η Κύπρος υστερεί δραματικά, ενώ εμείς σε αυτό τον τομέα κινούμαστε ερασιτεχνικά….Απαιτείται μεγάλη προσοχή.
*Επειδή η ΑΟΖ είναι μεγάλος χώρος(εκτασιακά) απαιτείται η διαρκής παρουσία ως και πτήσεις Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας , μη-επανδρωμένων αεροσκαφών , συνεχής εκπαίδευση Κυπρίων εφέδρων στις νέες αντιλήψεις περί άμυνας και ασύμμετρων απειλών , προμήθεια ταχύπλοων σκαφών με πυραύλους επιφανείας-επιφανείας , μόνιμη παρουσία ελικοπτέρων Έρευνας-Διάσωσης στον Κυπριακό χώρο καθώς και διευρυμένης ακτίνας δράσης επάκτιων συστοιχιών (που να είναι ικανές να απειλήσουν τα εχθρικά πλοία). Η χώρα μας θα πρέπει να αποσυρθεί από το MARITIME COMPONENT της πολυεθνικής δύναμης στην Ανατολική Μεσόγειο (σε εφαρμογή της απόφασης 1701 του ΣΑ//ΟΗΕ σχετικά με την κατάσταση στο Λίβανο και την μη-εισαγωγή όπλων εκεί) Το μέτωπο της κρίσης έχει αλλάξει πολύ συγκριτικά με το 2006. Έτσι μπορούμε να διαθέσουμε το πλοίο μας σε πιο διαφορετικό πλαίσιο…
*Ο τομέας της ενεργειακής ασφάλειας μελετάται εκτενώς από το ΝΑΤΟ, ενώ σε χώρα της Βαλτικής υπάρχει συγκεκριμένο κέντρο όπου γίνονται πολλές και ενδιαφέρουσες μελέτες. Ασφαλώς η Κύπρος δεν είναι κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ για να μπορεί να έχει άμεση πληροφόρηση. Όμως η χώρα μας μπορεί να συνδράμει με έξυπνο τρόπο και χωρίς να προκληθούν περίεργες αντιδράσεις…..
Η κατάσταση στην ΝΑ Μεσόγειο εκτιμάται ότι για αρκετό διάστημα θα είναι πολύ ρευστή και θα εγκυμονεί υπολογίσιμους κινδύνους για Αθήνα και Λευκωσία. Η αμυντική μας στάση πίσω από το Διεθνές Δίκαιο είναι σωστή αλλά δεν βοηθάει, όταν έχεις κακό γείτονα. Τέλος πάνω από όλα χρειάζεται ενδυνάμωση ηθικού του λαού ως και ετοιμότητα για την διαχείριση πολύπλοκων και πολυπαραμετρικών κρίσεων.
 
 

Πιθανά γεμάτος χρυσάφι ήταν ο τάφος στην Αμφίπολη...



Οι εξελίξεις στην ανασκαφή στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη έχει στρέψει το ενδιαφέρον όλων στις ειδικές εξετάσεις που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα του νεκρού.


Σύμφωνα και με το Υπουργείο Πολιτισμού, στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης έχει γίνει «παρέλαση» τυμβωρύχων, που επαληθεύεται και από την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίο σάρωσαν κάθε κτέρισμα
και αντικείμενο μεγάλης αξίας.


«Πρέπει να σήκωσαν πολύ χρυσάφι. Ο τάφος πρέπει να ήταν από το φέρετρο ως την οροφή γεμάτος αγγεία και πιθανόν όπλα. Πάντως σίγουρα ήταν πολυτελής, αν κρίνουμε από τα ελάχιστα διακοσμητικά του φέρετρου που βρέθηκαν», δήλωσε έμπειρος αρχαιολόγος την Παρασκευή στην εφημερίδα «Τα Νέα».


Ο αρχαιολόγος περιγράφει πώς έδρασαν οι τυμβωρύχοι, οι οποίοι πρέπει να μπήκαν στον τάφο περισσότερες από μια φορές. Την πρώτη φορά μάλλον πήραν ένα πολύτιμο τεφροδόχο αγγείο και κτερίσματα που μάλλον υπήρχαν στον τρίτο θάλαμο. 


«Οι επόμενοι», συνεχίζει ο αρχαιολόγος, «αναζητώντας επίσης χρυσό κατέστρεψαν το ψηφιδωτό για να διαπιστώσουν αν κρύβεται από κάτω θησαυρός και στη συνέχεια πιθανόν να διαπίστωσαν ότι ήταν αδύναμο στο συγκεκριμένο σημείο το δάπεδο του τρίτου θαλάμου, το έσπασαν και πήραν ό,τι βρήκαν». 

http://ideopigi.blogspot.gr/2014/11/blog-post_217.html

Αυτονομήθηκε και δεύτερη Κουρδική πόλη στην Τουρκία...

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, νέα νίκη πέτυχαν οι εξεγερμένοι κούρδοι, καθώς μετά την πόλη Τσίζρε στη Νοτιανατολική Τουρκία, οι κούρδοι αντάρτες κήρυξαν την αυτονομία και της πόλης Σιλόπη, η οποία βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ.


Η Σιλόπι αποτελείται από 3 δήμους και 23 χωριά και
σύμφωνα με την τελευταία απογραφή έχει 80 χιλιάδες κατοίκους, στην πλειοψηφία τους Κούρδοι.
Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, μετά την ανακήρυξη της αυτονομίας,οι Κούρδοι ξεκίνησαν να φτιάχνουν ορύγματα και να στήνουν μπλόκα σε κεντρικά σημεία της πόλης στις γειτονιές Σουρ, Κούντι και Νουρ προκειμένου να εμποδίσουν τους Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς να μπουν στην πόλη τους.


Δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου αναφέρουν ότι οι δύο μεγάλες πόλεις στα σύνορα με την Συρία και το Ιράκ μετά από δύο μαζικότατες και πολύ δυναμικές κινητοποιήσεις της νεολαίας του ΡΚΚ ανακηρύχθηκαν αυτόνομες περιοχές.


Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, στην περίπτωση της πόλης Τσίζρε ο στρατός είχε στείλει ισχυρές δυνάμεις τεθωρακισμένων για να τις καταστείλουν ωστόσο δεν προχώρησαν ποτέ στην καταστολή της εξέγερσης με αποτέλεσμα να προχωρήσουν οι Κούρδοι και στην κήρυξη της αυτονομίας της Σιλόπης, όπου βρίσκεται και το μοναδικό πέρασμα της Τουρκίας προς το Ιράκ.


Η τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν» πριν από λίγες ημέρες φιλοξενούσε δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών που παραδεχόταν ότι η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο πολλών πόλεων κατα την διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων για την Κομπάνι.

«Ουσιαστικά το PKK έχει κάνει ένα παράλληλο κράτος μέσα στην Τουρκία» τονίζει στην Ζαμάν ο Ατίλα Σαντικλί, πρόεδρος του Ινστιτούτου Bilgesam.

«Ο διάλογος που ξεκίνησε ο Ερντογάν με τους Κούρδους για να λύσει το μεγάλο πρόβλημα με την τρομοκρατία (sic σ.σ.: εννοεί την δράση των Κούρδων εξεγερμένων) κυρίως εξυπηρετεί το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν PKK, που βρήκε την ευκαιρία να δώσει μια γεύση αυτονομίας στους υποστηρικτές του» σημειώνει η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Τουρκία Ζαμάν.

«Από τον φόβο να μην σπάσει ο δάλογος που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, η κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή και δεν αντιδρά στα στελέχη του PKK, που παραμένει τρομοκρατική οργάνωση τόσο στην Τουρκία όσο και την Ευρώπη, να αυξάνουν με την δύναμη των όπλων την αυτονομία ολόκληρων πόλεων στην νοτιοανατολική Τουρκία» συμπληρώνει το ρεπορτάζ.


Η μη καταστολή της πρώτης αυτονόμησης, σύμφωνα με τούρκους αναλυτές, έδωσε το «σήμα» και στην δέυτερη πόλη ότι η Άγκυρα βρίσκεται σε αδυναμία, και δεν μπορεί ουσιαστικά να τηρήσει την τουρκική εξουσία στην περιοχή.


Σύμφωνα με τους ίδιους αναλυτές, ο Ταγίπ Ερντογάν απέφυγε την ένοπλη επέμβαση στην πόλη Τσίζρε επειδή φοβήθηκε μια γενική εξέγερση του κουρδικού πληθυσμού. Όμως οι αυτονομήσεις έρχονται αλυσιδωτά.





infognomonpolitics.blogspot.com
http://ideopigi.blogspot.gr/2014/11/blog-post_472.html

Διπλωματικό θρίλερ με Πούτιν η Σύνοδος κορυφής των G20

Από "πόλεμος" ανάμεσα σε Βλαντιμίρ Πούτιν και δυτικούς ηγέτες με φόντο την Ουκρανία, η Σύνοδος της G20, των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών, στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας γίνεται... διπλωματικό θρίλερ. Πρωταγωνιστής παραμένει ο πρόεδρος της Ρωσίας, με την Άνγκελα Μέρκελ να υψώνει... ανάστημα και να παρεμβαίνει πυροσβεστικά, πείθοντας τον Πούτιν να μην εγκαταλείψει άρον άρον την Αυστραλία, εξοργισμένος απ’ όσα άκουσε από Μπαράκ Ομπάμα, Ντέιβιντ Κάμερον, Τόνι Άμποτ και Στίβεν Χάρπερ.
Εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου διέψευσε, με αρκετές ώρες καθυστέρηση, τις πληροφορίες που ήθελαν τον Πούτιν να φεύγει πριν την... ώρα του από τη Σύνοδο της G20, αντιδρώντας έτσι στην κριτική για την πολιτική της Μόσχας στην Ουκρανία.
Ο Πούτιν θα παραμείνει στη σύνοδο μέχρι την λήξη της αύριο το μεσημέρι, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax και πρόσθεσε ότι όλες οι συνομιλίες που είχε ο πρόεδρος με τους ηγέτες στη σύνοδο μέχρι στιγμής αφορούσαν αποκλειστικά την Ουκρανία και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα εξαιτίας της σύγκρουσης.
Ανάμεσα στις φήμες πως ο Πούτιν φεύγει και τη διάψευση του εκπροσώπου του, είχε μεσολαβήσει μια συνάντηση του Ρώσου προέδρου με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Οι δυο ηγέτες συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο πρόεδρος της Ρωσίας. Και το τετ α τετ τους κράτησε περισσότερο από μια ώρα! Αυτό τουλάχιστον δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο διπλωμάτες.
Μετά τη συνάντηση, ήρθε η δήλωση του εκπροσώπου του Πούτιν ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα φύγει εσπευσμένα από την Αυστραλία...

Τι είχε προηγηθεί
Ο Πούτιν φαίνεται πως "έφαγε ξύλο" και αυτό είναι κάτι που δεν έχει συνηθίσει...
"Φαντάζομαι θα ανταλλάξουμε χειραψία, αλλά έχω μόνο ένα πράγμα να σας πω: πρέπει να φύγετε από την Ουκρανία", είπε ο Στίβεν Χάπερ στον Βλαντιμίρ Πούτιν και φαίνεται πως αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να καταπιεί ο Ρώσος πρόεδρος, που δεν έχει μάθει να του λένε τι να κάνει! Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Καναδού πρωθυπουργού, η απάντηση του Ρώσου προέδρου στον Καναδό πρωθυπουργό ήταν αρνητική.
Δεν ήταν όμως μόνο ο Χάρπερ που εκνεύρισε τον Πούτιν. Ήταν και η μάλλον αμήχανη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, που φέρεται να του είπε: "σταμάτα να κάνεις τον νταή με την Ουκρανία!"
Σύμφωνα με την Telegraph, οι δυο άνδρες είχαν μια τεταμένη 50λεπτη συζήτηση, στην οποία ο Κάμερον προειδοποίησε τον Πούτιν πως ρισκάρει τις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση και πρέπει να σταματήσει την υποστήριξη στους Ουκρανούς αντάρτες.

Ο δε οικοδεσπότης, πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, προειδοποίησε τον Πούτιν πως θα τον... καταχεριάσει, χρησιμοποιώντας έναν όρο του αυστραλιανού ράγκμπι, το shirt front. Η έκφραση αυτή χρησιμοποείται όταν ο αμυντικός αντί να κάνει τάκλιν για να σταματήσει τον επιτιθέμενο, τον χτυπάει δυνατά στο στήθος!

Έτσι, εξοργισμένος από τις πιέσεις των δυτικών ηγετών της
G20 αποφάσισε να φύγει άρον άρον από την Αυστραλία και να μην παραστεί αύριο στην ομάδα εργασίας των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών. Την απόφαση του Πούτιν να εγκαταλείψει την Αυστραλία πριν τελειώσει η Σύνοδος αποκάλυψε Ρώσος αξιωματούχος που τον συνοδεύει.
Αλλά φαίνεται πως είχε υπολογίσει χωρίς τη Μέρκελ. Και αυτό είναι κάτι που δεν έχει συνηθίσει η καγκελάριος της Γερμανίας...
 
http://greeknation.blogspot.gr/2014/11/g20.html 

Τριήμερη προειδοποιητική αποχή των δικηγόρων από 19 έως και 21 Νοεμβρίου...

Για τις τροπολογίες του κώδικα πολιτικής δικονομίας.

Τριήμερη προειδοποιητική απόχη από την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 αποφάσισε σήμερα η συντονιστική επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως στην Αθήνα μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας από
τον υπουργό Δικαιοσύνης στη Βουλή.

Η συντονιστική επιτροπή σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Από την ανάγνωση του εν λόγω νομοσχεδίου καθίσταται -δυστυχώς- σαφές ότι η εξαγγελία περί διαλόγου με τη νομική κοινότητα (δικαστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές) ήταν άκρως προσχηματική. Αγνοήθηκαν πλήρως οι εμπεριστατωμένες παρατηρήσεις και προτάσεις επί των άρθρων του σχεδίου του ΚΠΔ, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί και γνωστοποιηθεί - ήδη τον Αύγουστο - από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Παραγνωρίστηκε η ομόφωνη σχεδόν απόφαση της Διοικητικής Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ότι οι προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι - στην πλειονότητά τους - ατυχείς και σε κάθε περίπτωση απρόσφορες προς επίτευξη των σκοπών που τις συνοδεύουν. Δεν ελήφθησαν υπόψη οι ανάλογου περιεχομένου αποφάσεις των διοικητικών Ολομελειών των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας».

Ακόμη, στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Είναι δε γνωστό ότι στο σχέδιο τροποποίησης του ισχύοντος Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας εισάγονται διατάξεις, με τις οποίες:

α) Επανακαθορίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων, αλλά και της όλης φιλοσοφίας της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, με δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των οφειλετών των Τραπεζών, ιδίως αναφορικά με τα ζητήματα πλειστηριασμών ακινήτων και την ενίσχυση των προνομίων των Τραπεζών και τον περιορισμό των εν γένει δικαιωμάτων εργαζομένων, δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλιστικών οργανισμών, εγχειρόγραφων δανειστών, υπέρ των προνομίων των εμπραγμάτων προνομιούχων, ήτοι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Πρόκειται για ρυθμίσεις που έρχονται σε συνέχεια σειράς βαρύτατα δυσμενών μέτρων κατά της μικρής και μεσαίας τάξης ή της μικρής ιδιοκτησίας.

β) Καταργείται η εμμάρτυρη απόδειξη, με αποτέλεσμα να καθίσταται άνευ ουσιαστικού περιεχομένου η αποδεικτική διαδικασία και να αναιρείται κάθε έννοια δίκαιης δίκης.

γ) Διατηρείται η καταβολή εξοντωτικών παραβόλων και η επέκταση του αγωγώσιμου, που έχουν οδηγήσει σε οιονεί αρνησιδικία, ενόψει της δραματικής οικονομικής κατάστασης των πολιτών.

Είναι ευνόητο ότι η κατά ως άνω αδιάλλακτη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης συνιστά απρόκλητη επίθεση όχι μόνον κατά της νομικής κοινότητας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, η οποία συνεχίζει να βάλλεται. Ουσιαστική στόχευση των ρυθμίσεων δεν είναι η ορθή και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης , αλλά η εξυπηρέτηση συμφερόντων των Τραπεζών.

Η νομική κοινότητα ομονοεί ότι εν λόγω νομοσχέδιο όχι μόνον δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της πολιτικής δίκης, αλλά αντίθετα επιτείνει στην επιβράδυνση της πολιτικής δίκης. Θα προκαλέσει στην πράξη σοβαρά προβλήματα εφαρμογής, ανασφάλεια δικαίου και εν τέλει έλλειμμα Δικαιοσύνης».

Μετά από όλα αυτά, η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων αποφάσισε ομόφωνα:

1. Προειδοποιητική αποχή από τα καθήκοντα των δικηγόρων, από την Τετάρτη 19.11.2014 έως και την Παρασκευή 21.11.2014.

2. Ταυτόχρονη συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων κάθε Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας την Τρίτη 18.11.2014.

3. Συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 19.11.2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ, με πρόσκληση σε συμμετοχή των εκπροσώπων των Ενώσεων των δικαστικών λειτουργών και των κοινωνικών φορέων (όπως ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ,ΓΣΒΕ, ΤΕΕ, Επιμελητήρια, Σύλλογοι συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών κ.ά) για την ανάπτυξη των θέσεών μας επί του επίμαχου σχεδίου ΚΠΔ.

4. Συνάντηση με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων για την επεξήγηση των θέσεών μας επί του εν λόγω σχεδίου ΚΠΔ.

5. Σύγκληση έκτακτης Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων την Παρασκευή21.11.2014, στις 12 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΔΣΑ».


http://ideopigi.blogspot.gr/2014/11/19-21.html

Στο εσωτερικό της Γης ανακαλύπτονται συνεχώς ίχνη ζωής

Οι ειδικοί αναζητούν απαντήσεις για τη δημιουργία της ζωής στην επιφάνεια της Γης.

Όμως τα τελευταία χρόνια διάφορες έρευνες εντοπίζουν συνεχώς την παρουσία της ζωής σε ολοένα και μεγαλύτερα βάθη στο εσωτερικό της. Πριν από λίγες εβδομάδες ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ ανακοίνωσε ότι εντόπισε ευρήματα που υποδεικνύουν την παρουσία ζωής σε βάθος περίπου 20 χλμ. από την επιφάνεια του πλανήτη μας.
Οι ερευνητές εντόπισαν αραγωνίτη (ένα πολυμορφικό ορυκτό του ασβεστίου) σε πετρώματα που βρίσκονται σήμερα στην επιφάνεια της Γης αλλά έχει διαπιστωθεί ότι πριν από διάστημα 100 εκατ. ετών βρίσκονταν σε βάθος 20 χλμ. Η χημική ανάλυση του συγκεκριμένου αραγωνίτη δείχνει ότι σχηματίστηκε από μεθάνιο το οποίο παρήγαγαν μικροοργανισμοί που βρίσκονταν σε εκείνο το μεγάλο βάθος.
Αν η ανακάλυψη επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη αφού θα είναι το βαθύτερο ως σήμερα σημείο στον πλανήτη στον οποίο διαπιστώνεται η παρουσία ζωής. Επιπλέον, η παρουσία ζωής (έστω και σε μικροβιακό επίπεδο) σε τόσο μεγάλα βάθη αυξάνει τις ελπίδες να υπάρχει ζωή κάτω από το έδαφος πλανητών στην επιφάνεια των οποίων επικρατούν ακραίες και γενικότερα μη φιλικές για τη ζωή συνθήκες.
Η «βαθιά βιόσφαιρα»
Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν διεξήγαγαν αναλύσεις και μελέτες σε περιοχές της Γης που οι ειδικοί ονομάζουν «βαθιά βιόσφαιρα». Πρόκειται για περιοχές σε μεγάλα βάθη του πλανήτη. Ανακάλυψαν μικροβιακές μορφές ζωής που ζουν σε βάθη 5 χλμ. Εκτιμούν ότι τα μικρόβια αυτά ζουν αποκομμένα από τη βιόσφαιρα της επιφάνειας για εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια έτη.
Τα μικρόβια που εντόπισαν οι ερευνητές αποτελούν μια ανεξάρτητη κοινότητα η οποία δεν επικοινωνεί με εκείνες της... άνω βιόσφαιρας. Από τις αναλύσεις όμως διαπιστώθηκε ότι τα μικρόβια του... κάτω κόσμου έχουν γενετικές ομοιότητες με εκείνα που ζουν στην επιφάνεια της Γης, γεγονός που υποδεικνύει την ύπαρξη ενός κοινού προγόνου ο οποίος πιθανότατα έζησε κατά την περίοδο εμφάνισης της ζωής στη Γη.
Η ανακάλυψη έρχεται να στηρίξει μια νέα θεωρία που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην επιστημονική κοινότητα. Σύμφωνα με αυτήν, η ζωή στη Γη δημιουργήθηκε μέσα σε μικρές σχισμές υπόγειων πετρωμάτων - κάποια είδη πετρωμάτων κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης μπορούν να παραγάγουν υδρογόνο και μεθάνιο. Με αυτά τα στοιχεία θα μπορούσαν να τροφοδοτούνται μικροβιακές μορφές ζωής και να μην έχουν έτσι ανάγκη την ενέργεια του Ηλιου.
Φυσικά για τον σχηματισμό (και) των υπόγειων μορφών ζωής απαραίτητο συστατικό είναι το νερό. Οι θιασώτες της νέας θεωρίας αναφέρουν ότι μικρές ποσότητες νερού που κύλησαν μέσα στις σχισμές των υπόγειων πετρωμάτων ήταν αρκετές για να συμβάλουν στη δημιουργία των «εναλλακτικών» μικροβίων. Η κρατούσα θεωρία θέλει τη ζωή να δημιουργείται μέσα στην «αρχέγονη σούπα» των θαλασσών ή λιμνών της επιφάνειας της Γης.
Το σκουλήκι
Το σκουλήκι που εντοπίστηκε να ζει στα βάθη της Γης δίνει ελπίδες για παρόμοιες ανακαλύψεις και σε άλλους πλανήτες
Ερευνητές από τις ΗΠΑ ανακάλυψαν ένα σκουλήκι το οποίο ζει 1,3 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της Γης, το μεγαλύτερο βάθος στο οποίο έχει εντοπιστεί ως σήμερα κάποιος πολυκύτταρος οργανισμός. Το ονόμασαν Halicephalobus mephisto προς τιμήν του Μεφιστοφελή, της ενσάρκωσης του Σατανά στον «Φάουστ» του Γκαίτε. Οι επιστήμονες αποκάλυψαν μάλιστα ότι στο σχετικό άρθρο, το οποίο δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Nature», είχαν βάλει αρχικά τον τίτλο «Σκουλήκια από την Κόλαση» αλλά οι υπεύθυνοι της επιθεώρησης δεν τον αποδέχθηκαν.
Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον αναζητεί ζωή στο υπέδαφος από το 1996. Βάσει των ερευνών της είναι κάποια ορυχεία στη Νότια Αφρική που εκτείνονται σε βάθος τριών χιλιομέτρων. Προηγούμενες μελέτες, κυρίως κάτω από τον ωκεάνιο πυθμένα, έχουν εντοπίσει σε βάθος περίπου δύο χιλιομέτρων την παρουσία μονοκύτταρων οργανισμών οι οποίοι καταφέρνουν να επιβιώνουν σε θερμοκρασίες που φθάνουν τους 110 βαθμούς Κελσίου.
Το H.mephisto όμως είναι διαφορετική και μοναδική μέχρι στιγμής περίπτωση. Πρόκειται για ένα σκουλήκι μήκους 0,5 χιλιοστών το οποίο ζει σε σχισμές πετρωμάτων και τρέφεται με βακτήρια. Εντοπίστηκε στο χρυσωρυχείο Beatrix στη Νότια Αφρική και όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές καταφέρνει να αναπαραχθεί ασεξουαλικά, με διαίρεση των κυττάρων του και δημιουργία κλώνων του.
Οι χημικές αναλύσεις που έκαναν οι επιστήμονες δείχνουν ότι το σκουλήκι ζει σε αυτά τα βάθη εδώ και τουλάχιστον τρεις χιλιάδες χρόνια. Η ανακάλυψη του H.mephisto κάνει ακόμη πιο αισιόδοξη την επιστημονική κοινότητα για τον εντοπισμό όχι απλά μικροβιακών αλλά πιο πολύπλοκων μορφών ζωής στο Διάστημα αφού όπως φαίνεται η ζωή βρίσκει τρόπους να επιβιώνει σε εξαιρετικά ακραίες συνθήκες.

Πηγή: Το Βήμα science

ΜΥΘΩΔΙΑ ΜΥΘΟΙ & ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΧΗ.

           Και τι δεν έχει γραφτεί για τη συναυλία του Βαγγέλη Παπαθανασίου και την Μυθωδία του.Ο ίδιος δήλωσε πως με την συναυλία αυτή ένιωσε πως ταυτίστηκε με την NASA στην εξερεύνηση του πλανήτη Άρη.
Ήταν καλοκαίρι, 28 Ιουνίου του 2001 όπου έλαβε χώρα μια από τις ομορφότερες συναυλίες,ίσως η ομορφότερη,όλων των εποχών…
Μια συναυλία που έγινε έρμαιο στα χέρια των συνωμοσιολόγων οι οποίοι πιστεύουν ότι η Μυθωδία γράφτηκε κατά παραγγελία για την NASA και την αποστολή της στον Άρη με την ονομασία Mars Odyssey η οποία λάμβανε χώρα την ίδια ακριβώς στιγμή της συναυλίας και θεωρείτο ότι ολόκληρη η συναυλία ήταν μια ικεσία-παράκληση στον Δία για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αποστολή και να μην έχουμε καμία παρέμβαση με κάνα αστροπελέκι από μέρους του καθώς η αποστολή έμπαινε σε μια καίρια φάση,την τροχιά γύρω από τον Άρη.
Όλα αυτά σύμφωνα με την φαντασία των συνωμοσιολόγων.
Σημαντικό
Η εκτόξευση του  Mars Odyssey έγινε στις 7 Απριλίου του 2001 και μπήκε σε τροχιά γύρω από τον  Άρη στις 24 Οκτωβρίου του 2001 και όχι τη νύχτα της 28 Ιουνίου του 2001,την νύχτα δηλαδή της συναυλίας όπως γράφουν οι συνωμοσιολόγοι.
http://mars.jpl.nasa.gov/odyssey/
http://en.wikipedia.org/wiki/2001_Mars_Odyssey
Αυτό από μόνο του φτάνει να καταρριφθεί ο συνωμοσιολογικός μύθος.
Ας συνεχίσουμε όμως…
Στηρίζουν μάλιστα την θεωρία αυτή στο ότι μπλέχτηκε και η Ελληνική κυβέρνηση,όντως μπλέχτηκε αλλά για άλλους λόγους όπως θα δούμε παρακάτω.
Η NASA έψαχνε μια μουσική για να ντύσει την αποστολή της,η Μυθωδία δεν γράφτηκε κατά παραγγελία,όπως υποστηρίζουν αλλά υπήρχε, μάλιστα η πρώτη συναυλία της Μυθωδίας έγινε στο Ηρώδειο στις 13 Ιουλίου του 1993.
http://www.vangelismovements.com/mythodea.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Mythodea
Η Μυθωδία παρέμεινε στην αφάνεια για 8 χρόνια καθώς κανείς από όσους μιλάνε τώρα για αυτήν δεν της έδωσε σημασία μέχρι που κάποιοι (NASA) εκτίμησαν την μελωδία της και τους στίχους της και αποφάσισαν να ντύσουν μελωδικά ότι σχετίζεται με την αποστολή- CD,ντοκιμαντέρ κλπ- με την εκπληκτική σύνθεση του Βαγγέλη Παπαθανασίου.
Το CD με την συναυλία κυκλοφόρησε επίσημα μια μέρα πριν η αποστολή μπει σε τροχιά γύρω από τον Άρη στις 23 Οκτωβρίου του 2001 για λόγους επικοινωνιακούς και μάρκετινγκ και τίποτα άλλο.
Ο προϋπολογισμός της συναυλίας άγγιξε τα 7 εκ.δολάρια, τα μισά τα κάλυψε η  ελληνική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα η εταιρία Sony η οποία ανέλαβε την ηχογράφηση,έντυσε μουσικά την αποστολή της NASA και έβγαλε στο εμπόριο το CD της συναυλίας και όχι, δεν υπήρχαν ειδικά μηχανήματα που έστελναν τη μουσική με δορυφόρο στο όχημα της αποστολής και αυτό με την σειρά του να το στέλνει στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη για να μαγεύει τα αυτιά του Δία και λοιπών Ολύμπιων Θεών.
Η NASA συμμετείχε στη συναυλία με προτζέκτορες που πρόβαλαν εικόνες από τον πλανήτη Άρη σε συνδυασμό με την ελληνική μυθολογία. Επίσης ο πλανήτης “Αρης ήταν ακριβώς πάνω από τον χώρο της συναυλίας την ώρα της διεξαγωγής της. Αν μάλιστα δεν το ανακοίνωναν εκείνη την στιγμή ενημερώνοντας τους θεατές να κοιτάξουν ψηλά κανείς δεν θα το έπαιρνε χαμπάρι. Είπαμε όλα για το μάρκετινγκ.
Η NASA συνηθίζει να ντύνει μουσικά τις διαστημικές της αποστολές και δεν το έκανε πρώτη φορά όπως φαίνεται
http://www.nasa.gov/mp4/242998main_GLAST_musicvideoSM_080610.mp4
http://www.nolangasser.com/GLASTPrelude.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Space-themed_music
Λέτε και το Johnny be goode του Chyck Berry το οποίο και συμπεριέλαβαν στο δίσκο του Voyager που εκτοξεύθηκε στο αχανές διάστημα το 1977 να κρύβει κάποιο μήνυμα για τους εξωγήινους ή να περιέχει κάποια έμμεση προειδοποίηση για τους αρχαίους Ολύμπιους Θεούς;
http://voyager.jpl.nasa.gov/spacecraft/music.html
Η Μυθωδία λοιπόν δεν κρύβει τίποτα το συνωμοσιολογικό αλλά είναι μια πολύ καλή διαφήμιση για την χώρα μας.
Την περίοδο εκείνη ήταν μια καλή περίπτωση και για την προώθηση της Ολυμπιάδας του 2004 και να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Παπαθανασίου δεν πήρε καμία χρηματική αμοιβή για τη συναυλία αυτή όπως έκανε και στη πρώτη συναυλία της Μυθωδίας στο Ηρώδειο το 1993.
Το υπουργείο πολιτισμού λοιπόν και η Ελληνική κυβέρνηση πήραν μέρος στις συζητήσεις για την συναυλία ακριβώς γιατί τους ενδιέφερε η διαφήμιση της Ελλάδας στο εξωτερικό για την επικείμενη Ολυμπιάδα.
Δαπάνησαν 3,5 εκ.δολάρια μεν αλλά τα έσοδα της Ολυμπιάδας ήταν μεγάλο δέλεαρ και πολλά περισσότερα από τα έξοδα τη συναυλίας.
Μια συναυλία που όλοι είχαν ένα όφελος,η κυβέρνηση για την διαφήμιση της χώρας και το μεγάλο πάρτι του 2004,η ΝASA που βρήκε την τέλεια μελωδία για να ντύσει μελωδικά ότι αφορά την αποστολή της στον Άρη και βεβαίως η Sony που εισέπραξε πολλά χρήματα από το CD της Μυθωδίας.
Ένα έργο το οποίο όταν πρωτοπαρουσιάστηκε δεν έτυχε αποδοχής και εκτίμησης από τους απανταχού φαν της συνωμοσιολογίας αλλά όταν η NASA το εκτίμησε για να ντύσει μουσικά μια αποστολή της οργίασαν…
ΚΡΥΠΤΕΙΑ
http://diogeneis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_76.html 
 

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters