Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010

ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ... ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ!

ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ... ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ 
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ! Έκπληξη αποτελεί, όσο τουλάχιστον έχει να κάνει με την επιστημονική και όχι θρησκευτική ιδιότητα των μελών του, η τελευταία ανακοίνωση (123 / 26.7.2010) του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με την οποία τάσσεται περιέργως ενάντια στην αντικατάσταση με αντίγραφα των κακοποιημένων αρχαίων μελών του Ναού του Θεού «Αμυκλαίου» Απόλλωνος που έχουν ενσωματωθεί σε βυζαντινές εκκλησίες της περιοχής.

Και λέμε έκπληξη, γιατί η τοποθέτηση αυτή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στην πραγματικότητα αποτελεί απροκάλυπτη προσπάθεια ακύρωσης του αξιέπαινου έργου στοιχειώδους ανάδειξης του εν λόγω Ιερού των Λακεδαιμονίων, σημαντικότατου ήδη από την προϊστορική εποχή, σε σημείο που τουλάχιστον ο επισκέπτης να βλέπει αρχαιότητες και όχι ένα ακόμη από τα αμέτρητα εκκλησίδια (επί του προκειμένου της Αγίας Κυριακής) που «τυραννεύουν» τους τόπους της Εθνικής μας Λατρείας. Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο εκκλησίδιο χτίστηκε την περίοδο 1907 - 1920 από τα σπαράγματα που είχε φέρει στο φως μια παλαιότερη ανασκαφή!

Τουλάχιστον άστοχη μάλιστα είναι η επίκληση από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων του νόμου 3028/2002 («Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»), υπονοώντας ότι τα βεβηλωμένα σπαράγματα του Ναού της Εθνικής μας Θρησκείας είναι δήθεν... «αναπόσπαστα μέλη» των βυζαντινών κτισμάτων, οι κτίστες των οποίων ωστόσο συνειδητά τα χρησιμοποίησαν ως «αποδαιμονισθέντα» (κατά την ορολογία της πρωτο- βυζαντινής αντιπαγανιστικής νομοθεσίας) λάφυρα θρησκευτικού πολέμου.

Παραδόξως (εντός ή εκτός εισαγωγικών), σε αυτές τις ιδιόρρυθμες ακροβασίες της επιχειρηματολογίας του ο Σύλλογος ταυτίζεται απολύτως με την ανατριχιαστικά χυδαία επιχειρηματολογία του προηγούμενου Αρχιεπίσκοπου, ότι δήθεν οι χριστιανοί... «εξαγίασαν» τα σπαράγματα των λατρευτικών χώρων της Εθνικής Θρησκείας με το να τα χρησιμοποιήσουν ως δομικά υλικά (1). Και όχι μόνο ταυτίζεται, αλλά κρίνει μάλλον ότι η ρητορική του πρέπει να «ενισχυθεί» με μία πρόσθετη πρέζα από μελό, αφού τα βεβηλωμένα σπαράγματα μετατρέπονται, επειδή έτσι βολεύει, σε «αναπόσπαστα στοιχεία» της αρχιτεκτονικής μορφής των βυζαντινών κτισμάτων μόνο και μόνο επειδή δήθεν, κατά τον συντάκτη της ανακοίνωσης, «ο ανώνυμος τεχνίτης (ιδιαίτερα στην περίπτωση του Προφήτη Ηλία) προσπάθησε συνειδητά να δημιουργήσει μια νέα γραφική σύνθεση μέσα από την ποικιλία των υλικών, των αρμολογημάτων, των αρχιτεκτονικών μελών σε δεύτερη χρήση καθώς και της φυσικής πολυχρωμίας» (sic). Τόσο σίγουρος δείχνει ο συντάκτης για τον «ανώνυμο τεχνίτη» του Μεσαίωνα αλλά και για τις «συνειδητές» εικαστικές του προθέσεις, που αναρωτιέται κανείς μήπως έχουν ήδη επιτευχθεί τα πρώτα ταξίδια στον Χρόνο και συνεπώς της ανακοίνωσης του Συλλόγου έχει προηγηθεί κάποια... προσωπική γνωριμία και συνέντευξη.

Ευχόμαστε το παράξενο αυτό αίτημα του Συλλόγου να μην τύχει «ευηκόου» (ήτοι δουλικού προς την δικτατορεύουσα Εκκλησία) ωτός και οι εργασίες της στοιχειώδους ανάδειξης του Ιερού να συνεχιστούν. Αν μη τι άλλο, εμείς τουλάχιστον γνωρίζουμε πως το συγκεκριμένο σημείο απετέλεσε σημαντικότατο σημείο αναφοράς για κάποιους Λακεδαιμόνιους προγόνους μας. Για εκείνους που σε σκοτεινούς αιώνες και μέσα από κρύφιες ατραπούς διατήρησαν ισχυρή την εθνική τους συνείδηση και την μετέδωσαν σε εμάς, που με την σειρά μας, όταν η ισχυροποίηση της δημοκρατίας στον τόπο μας το επέτρεψε, θέσαμε επιτέλους δημόσια το ζήτημα της παλινόρθωσης της εθνικής μας Θρησκείας, αυτογνωσίας και αξιοπρέπειας.

Οι εργασίες για την ανάδειξη του «Αμυκλαίου» Ιερού πρέπει να συνεχιστούν απρόσκοπτα. Δεν το ζητάμε μόνο εμείς, δεν το ζητάει μόνο ο ολοζώντανος τόπος, πρωτίστως οφείλει να το ζητάει η αρχαιολογική επιστήμη, την οποία υποτίθεται ότι και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων υπηρετεί.

 

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

(1) «...και οι χριστιανοί εσεβάσθησαν την λατρεία και την θρησκεία των προγονών τους και εξαγίασαν τα ιερά τα οποία ήσαν αφιερωμένα στις ειδωλολατρικές θεότητες, τα εξαγίασαν με το να τα χρησιμοποιήσουν ως ναούς ή να χρησιμοποιήσουν τα υλικά για να γίνουνε χριστιανικοί ναοί»
πηγη

Τα πράσινα άλογα. «βόσκουν» στην πράσινη ανάπτυξη

Ο μπατιροτραπεζίτης ΣΑΛΛΑΣ και η μπατιροτράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ


http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_25.html

Τεράστια και ανθελληνικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από την πρόταση του Σάλλα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα.Δεν πρέπει ν' αφήσουμε να σωθεί ο Σάλλας και η ετοιμόρροπη τράπεζά του με τα δημόσια "φιλέτα"
Όταν σου προσφέρουν έναν δίσκο με σοκολατάκια, σοκολατάκι παίρνεις και όχι τον δίσκο. Αυτό, το οποίο το καταλαβαίνουν οι πάντες, δεν το καταλαβαίνει ο κατά τα άλλα πονηρός Σάλλας.
Στον «δίσκο» λοιπόν απλώνει το χέρι του, διεκδικώντας το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική. Όταν κάποιοι κυβερνητικοί και οικονομικοί παράγοντες συμφωνούσαν στην ανάγκη συγχωνεύσεων μεταξύ των εμπορικών τραπεζών, προκειμένου να επιβιώσουν - και υποτίθεται να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των καταθετών - , δεν εννοούσαν αυτό, το οποίο αντιλήφθηκε ο Σάλλας.
Το «σοκολατάκι» της συμβουλής της υποστήριξης -και λίγο της ανοχής τους σ' ό,τι αφορά τους κρατικούς ελέγχους- προσέφεραν στον σχεδόν χρεοκοπημένο Σάλλα και όχι το δημόσιο κεφάλαιο, για να σωθεί.
Συγχωνεύσεις μεταξύ των μπατιροτραπεζιτών των μπατιροτραπεζών πρότειναν και όχι "σανίδα" σωτηρίας αποτυχημένων τοκογλύφων από τα "φιλέτα" του δημοσίου. Πόσο μάλλον όταν αυτοί οι υποψήφιοι αγοραστές αυτών των 'φιλέτων του δημοσίου επιχειρούν τις αγορές τους με δημόσιο χρήμα. Αυτό κι αν είναι ειρωνεία, εφόσον η τράπεζά του βρίσκεται στο κακό της το χάλι.


Είναι άλλο πράγμα η προβληματική Πειραιώς να συγχωνευτεί με την όμοιά της Άλφα ή Μιλένιουμ Μπανκ και άλλο πράγμα να πιαστεί από την κρατική περιουσία.
Άλλο πράγμα είναι να πιαστούν -για να μην πέσουν- δύο μεθυσμένοι μεταξύ τους και άλλο πράγμα ένας μεθυσμένος να καβαλήσει έναν αθλητή. Αυτό κάνει ο Σάλλας σήμερα. Ο ετοιμοθάνατος, πριν πέσει κάτω από μόνος του, αγκαλιάζει τους απέναντι, για να φαίνεται ότι "παλεύει". Ο ετοιμοθάνατος, ο οποίος ουρλιάζει από τους επιθανάτιους πόνους και τους εμφανίζει σαν πολεμικές "κραυγές".
Αυτό κάνει η Τράπεζα Πειραιώς σήμερα. Ο θρασύς Σάλλας, που τολμά και "παίζει" επιθετικά εις βάρος της κρατικής περιουσίας με το κρατικό χρήμα.
Το κρατικό χρήμα της επιχορήγησης της επιτρέπει να επιβιώνει στα όρια της επιβίωσης. Σ' αυτά τα όρια παίζει ο Σάλας το παιχνίδι του "αυτοκράτορα".
Μια τράπεζα, η οποία για τους γνωρίζοντες έχει φτάσει τον τελευταίο καιρό πολλές φορές κοντά στο τέλος της. Μια τράπεζα, η οποία εδώ και καιρό βρίσκεται στην "εντατική", χαροπαλεύοντας. Μια τράπεζα, η οποία λειτουργεί και υπάρχει εξαιτίας των κρατικών επιχορηγήσεων.

Δεν πρέπει ν' αφήσουμε να σωθεί ο Σάλλας και η ετοιμόρροπη τράπεζά του με αυτά τα "φιλέτα".

Μια τράπεζα, λοιπόν, η οποία, αν αφεθεί αβοήθητη από το κράτος, μετράει λίγους μήνες ζωής, έρχεται ν' "αγκαλιάσει" τα κρατικά φιλέτα, για να φαίνεται ότι τα "παλεύει". Μια τράπεζα, η οποία κατά "σύμπτωση" κάνει την πρόταση λίγο πριν ανακοινωθούν τα "στρες τεστ" για τις τράπεζες. Ο κατά πάσα πιθανότητα -και με επιβεβαιωμένα στοιχεία- "ετοιμοθάνατος" απλώνει το χέρι στα τραπεζικού τύπου "φιλέτα" του δημοσίου. Γιατί τα ονομάζουμε τραπεζικού τύπου "φιλέτα" και όχι τράπεζες; Γιατί ούτε η Αγροτική Τράπεζα ούτε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι εμπορικές τράπεζες με την απόλυτη σημασία του όρου.

Ο "τζίτζικας" και ο "μέρμηγκας".


Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όλα αυτά τα χρόνια της υπερβολής και της σπατάλης, που θησαύριζαν οι εμπορικές τράπεζες -και άρα και η Πειραιώς- ακολουθούσε τη χαμηλή απόδοση, η οποία προέκυπτε από τον ρόλο του. Δεν έμπαινε στις μεγάλες αποδώσεις. Δεν έδινε δάνεια σε όποιον στεκόταν στα δύο του πόδια, μόνο και μόνο για ν' αυξάνει τεχνητά το ενεργητικό του και άρα να τα "γράφει" στο κιτάπια του. Έλεγχε και ξαναέλεγχε την πιστοληπτική ικανότητα των δυνάμει πελατών του. Κρατούσε τον λόγο μεταξύ καταθέσεων και χορηγήσεων χαμηλά. Υπερβολικά χαμηλά. Χαμηλά .σε σημείο να διαθέτει μόνιμα -και σε βαθμό σκανδαλώδη για τα ήθη της περασμένης εποχής- περισσότερες καταθέσεις στα ταμεία της παρά "υποσχέσεις" αποπληρωμής παροχών.
Αυτό όμως το καθιστούσε υγιές. Πόσο υγιές; Απόλυτα υγιές και με τη "βούλα" του τραπεζικού νόμου. Το Τ.Τ. πάντα πληρούσε -και με το παραπάνω- τα όρια και τους περιορισμούς του Συμφώνου της Βασιλείας. Του Συμφώνου, το οποίο μεταξύ άλλων προσδιόριζε αριθμητικά την έννοια της τραπεζικής "υγείας". Τι σημαίνει αυτό; Ότι "υγιής" τράπεζα είναι αυτή, η οποία διαθέτει σε χορηγίες το πολύ το 85% των καταθέσεών της. Το Τ.Τ. βρίσκεται σήμερα στο "αθλητικό" επίπεδο του 65%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς στο επίπεδο του "μεθυσμένου" που τρικλίζει στο 140%. Στο επίπεδο αυτό, το οποίο σήμερα επιτρέπει στο Τ.Τ. να μην ανησυχεί καθόλου για τα "στρες τεστ" των τραπεζών, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς να βλέπει τον "χάρο" με τα μάτια της.
Αυτήν την "υγεία" το Τ.Τ. την πλήρωνε με τεράστιο κόστος. Την ίδια ώρα που οι εμπορικές τράπεζες -σαν την Πειραιώς- "μεθούσαν" από τα "εικονικά" κέρδη των παράλογων και επικίνδυνων χορηγήσεων, οι οποίες αύξαναν τα "ενεργητικά", για να παίρνουν μπόνους οι υπάλληλοί της, οι συνάδελφοί τους στο Τ.Τ. δεν είχαν τις ίδιες απολαβές. Την ίδια ώρα που οι εμπορικές τράπεζες αύξαναν μέσα σε λίγες ημέρες τα μερίδιά τους στην αγορά, εφόσον δεν σέβονταν ούτε καν τα όρια της νομιμότητας σ' ό,τι αφορά τον λόγο μεταξύ καταθέσεων και χορηγήσεων, το Τ.Τ. έδειχνε "αργό", εφόσον τηρούσε αυτόν τον λόγο με θρησκευτική ευλάβεια. Όλα αυτά όμως είχαν κόστος. Κόστος, το οποίο περνούσε και στους πελάτες της. Αυτά τα ασφαλή αλλά χαμηλά κέρδη της περνούσαν και στους πελάτες της. Τα "τζιτζίκια" των εμπορικών τραπεζών πανηγύριζαν τα τεράστια κέρδη τους, ενώ τα "μυρμήγκια" του Τ.Τ. δεν είχαν καν γιορτή.
Οι πρώτοι "έτρεχαν" και "πηδούσαν", ενώ οι δεύτεροι απλά "περπατούσαν". Αυτό ήταν ένα κόστος και ήταν τεράστιο. Κόστος τόσο για το ίδιο το Ταμιευτήριο όσο και για τους πελάτες του. Το Ταμιευτήριο δεν ήταν ανταγωνιστικό στην τραπεζική του λειτουργία. Για το Ταμιευτήριο αυτή η έλλειψη ανταγωνιστικότητας ήταν κόστος. Έχανε πελάτες και δεν μεγάλωνε το μερίδιό του στην τραπεζική αγορά. Με τεράστια υποδομή σε όλη την επικράτεια δεν κατόρθωσε ακόμα και σήμερα να πάρει πάνω από 3,7% της αγοράς. Δεχόταν όμως αυτό το κόστος, εφόσον αυτό προέκυπτε από τον ρόλο του.
Παρέμενε ένα ασφαλές ταμιευτήριο και δεν μπορούσε ν' ανταγωνιστεί στα ίσα τις κοινές εμπορικές τράπεζες. Έχανε συνέχεια πελάτες, εφόσον δεν βόλευε τα "λαμόγια" δανειολήπτες ή τους "βιαστικούς" για κέρδη καταθέτες ή επενδυτές. Τους καταθέτες, οι οποίοι γύριζαν από τράπεζα σε τράπεζα, αναζητώντας τους υψηλότερους τόκους. Αυτό το τεράστιο κόστος, το οποίο ήταν μετρήσιμο, ήταν η "αντιπαροχή" για την ασφάλεια. Την ασφάλεια των πελατών του, οι οποίοι πάντα ήταν σίγουροι ότι τα χρήματά τους υπάρχουν και δεν έχουν μπει σε κάποιο κερδοσκοπικό "καζίνο". Τι θα πει ασφάλεια; Οι συνεχείς και αυστηροί έλεγχοι του Τ.Τ. μπορεί να "έδιωχναν" πελάτες, αλλά είχαν ως αποτέλεσμα το Τ.Τ. να έχει πολύ μικρές επισφάλειες.
Το Τ.Τ. σήμερα -και εν μέσω οικονομικής κρίσης- έχει επισφάλειες της τάξης του 1,6%, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς έχει πάνω από το 10% .Ένας θεός γνωρίζει πόσο πιο πάνω, εφόσον είναι βέβαιον ότι η Τράπεζα "κρύβει" νούμερα .Ένας θεός γνωρίζει πόσες "πιστολιές" έχει φάει η Πειραιώς από τους "ακάλυπτους" πελάτες της και δεν τις εμφανίζει, για να μην φανεί η πραγματική κατάσταση της "υγείας" της. Μια "υγεία", η οποία για το Τ.Τ. είναι δεδομένη κι αναμφισβήτητη. Μια "υγεία", η οποία θεωρείται δεδομένη, όταν οι επισφάλειες είναι ανεκτές σε περίπτωση που κινούνται γύρω στο 2% -και το Τ.Τ έχει 1,6%-. Αυτά όλα τα γνώριζαν οι πελάτες του και γι' αυτό το επέλεγαν. Επένδυαν στην ασφάλεια του ταμιευτηρίου και δεν άκουγαν τις "σειρήνες" των εμπορικών τραπεζών, οι οποίες δήθεν έδιναν στους πάντες τα πάντα.
Όπως λοιπόν το Ταμιευτήριο επέλεγε -με τρομερό κόστος- τις τοποθετήσεις σε χαμηλές αλλά ασφαλείς αποδώσεις, έτσι επιλεγόταν και το ίδιο από τους πελάτες του με το ανάλογο κόστος από την πλευρά τους. Στα χρόνια που οι "άλλοι" δήθεν θησαύριζαν, είτε ως τράπεζες είτε ως πελάτες τους, στη "χώρα" του Ταμιευτηρίου τα πάντα ήταν ήσυχα. Ήσυχα .αλλά ασφαλή. Δεν επεδίωκαν μεγάλα κέρδη, αλλά δεν ρίσκαραν και μεγάλες ζημιές. Δεν κοιμούνταν "μεθυσμένοι" από τα κέρδη, αλλά δεν φοβούνταν μήπως ξυπνήσουν φτωχοί. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις διαφημίσεις των "ξύπνιων" της Eurobank, οι οποίες έδειχναν χρήματα και υπαλλήλους να "ροχαλίζουν"; Ήταν κοιμισμένοι οι υπάλληλοι του Τ.Τ., οι οποίοι βαστούσαν "κοιμισμένα" τα χρήματα των πελατών τους και ήταν "ξύπνιοι" οι "ανοικτομάτες" της Eurobank. Τόσο "ανοικτομάτες", που τώρα έχουν επισφάλειες πάνω από το 20%.
Τώρα, που οι εμπορικές τράπεζες -και άρα και η Πειραιώς- περνάνε από την εποχή των παχιών αγελάδων στην εποχή των ισχνών αγελάδων, θέλουν ν' αρπάξουν αυτά, τα οποία οι άλλοι διατηρούσαν με κόστος. Τώρα που οι "ανοιχτομάτηδες" είναι "νταντέλες", θέλουν να βάλουν χέρι στα χρήματα των "κοιμισμένων". Θέλουν ως ιδρύματα να καρπωθούν την "υγεία" του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Τα ίδια και χειρότερα θέλουν να κάνουν οι καταθέτες τους εις βάρος των πελατών του Ταμιευτηρίου. Θέλουν να βάλουν τους χιλιάδες καταθέτες, οι οποίοι επί χρόνια είχαν χαμηλές αποδώσεις στα κεφάλαιά τους -με κέρδος την ασφάλεια-, να μοιραστούν την ανασφάλεια των πελατών της Πειραιώς.
Αν δηλαδή υπάρξει αντίδραση σε μια μελλοντική συγχώνευση των εταιρειών αυτών, αυτή δεν θα πρέπει να περιοριστεί στους υπαλλήλους του Ταμιευτηρίου. Πρωτίστως πρέπει να είναι αντίδραση των καταθετών του, γιατί αυτών το χρήμα κάποιοι πονηροί επιβουλεύονται.
Αυτών τις εξασφαλισμένες καταθέσεις κάποιοι επιθυμούν να ελέγχουν, για να "εγγυηθούν" τις υπ' ατμόν καταθέσεις των πιο κερδοσκόπων καταθετών της ετοιμοθάνατης Πειραιώς.
Τα "καθαρά" και ασφαλή χρήματα των πελατών του Τ.Τ. θα μπουν στην ίδια βρόμικη "λεκάνη" με αυτά των πελατών της Πειραιώς, οι οποίοι γυρνούσαν από τράπεζα σε τράπεζα, αναζητώντας τον μεγαλύτερο τόκο. Τώρα, που κινδυνεύουν, θέλουν να βάλουν τα χέρια τους στις "τσέπες" των άλλων.
Και εδώ βέβαια τίθεται και το μέγα ερώτημα. Τι θα γίνει αν μετά από μια τέτοια συγχώνευση-εξαγορά οι πονηροί και "ψυλλιασμένοι" πελάτες της Πειραιώς πάνε την επόμενη ημέρα και σηκώσουν τις καταθέσεις τους; Στην πραγματικότητα θα πάρουν τα χρήματα των πελατών του Τ.Τ., εφόσον είναι βέβαιον ότι η Πειραιώς είναι "νταντέλα". Θα φορτώσουν τον "μουντζούρη" στους πελάτες του Τ.Τ. Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Χρήματα η Πειραιώς δεν έχει.
Οι αποδόσεις, τις οποίες υποσχόταν στους πελάτες της, παραμένουν κενά νούμερα στα τραπεζικά βιβλιάρια των καταθετών της. Προφανώς τα τοκογλυφικά κέρδη, που αναζητούσαν οι "επενδυτοκαταθέτες" της Πειραιώς, υπολογίζουν ότι θα τους τα δώσουν οι πελάτες του Τ.Τ από το υστέρημά τους.
Αυτός είναι ο απώτερος στόχος αυτών, οι οποίοι θέλουν πάση θυσία τη συγχώνευση. Θέλουν να βάλουν τα "μυρμήγκια" να πληρώσουν τις εξυπνάδες των "τζιτζικιών"; Πόσοι από τους πελάτες της Πειραιώς σήμερα γνωρίζουν ότι είναι "εγκλωβισμένοι" και περιμένουν να απεγκλωβιστούν με τα χρήματα των έτσι κι αλλιώς "αργών" καταθετών του Τ.Τ; Αυτό είναι το παράνομο και το παράλογο. Δεν μπορείς να ενώσεις τα κλουβιά των "λύκων" με αυτά των "κουνελιών"; Θέλει η Τράπεζα Πειραιώς ν' "αγοράσει" το Τ.Τ; Καλά κάνει, εφόσον αυτό την συμφέρει. Όμως, συμφέροντα δεν έχει μόνον αυτή. Συμφέροντα έχουν και οι άλλοι.
Τι θα γίνει λοιπόν αν πάνε αύριο όλοι οι πελάτες του Τ.Τ. και "σηκώσουν" τα χρήματά τους, γιατί αυτό τους συμφέρει; Να προλάβουν να τα σηκώσουν πριν τους τα σηκώσουν οι πελάτες της Πειραιώς; Να το πάρει "άδειο" το μαγαζί ο Σάλλας, για να δούμε τι περίπου αναζητούσε ως κέρδος από αυτήν την αγορά.
Αυτό φοβάται ο Σάλλας και γι' αυτόν τον λόγο δεν θέλει να έρθει σε σύγκρουση με τους εργαζόμενους του Τ.Τ.. Γι' αυτόν τον λόγο τούς υπόσχεται τα πάντα. Φοβάται τους εργαζόμενους, γιατί έχουν επαφή με τους πελάτες του Τ.Τ. και μπορούν να τους βάλουν ιδέες, που δεν τον συμφέρουν. Τους φοβάται, γιατί μπορούν να τους βάλουν ιδέες να "σηκώσουν" τα χρήματά τους από το Ταμιευτήριο, προκειμένου να τα σώσουν από τις αρπακτικές διαθέσεις των καταθετών της Πειραιώς.
Γι' αυτόν τον λόγο σε μια εποχή, όπου τα κόστη λειτουργίας είναι αυτά που τρομάζουν τους επιχειρηματίες και κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, αυτός τα αγνοεί επιδεικτικά. Δεν θέλει "εξυγίανση" των κρατικών και άρα εκ των δεδομένων "πλαδαρών" χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που στοχεύει ν' αγοράσει.
Σε μια εποχή, που η ίδια η Πειραιώς θα έπρεπε να προχωρά σε δικό της πρόγραμμα εξυγίανσης, απαλλάσσοντας τον εαυτό της από χιλιάδες περιττούς -λόγω της κρίσης- υπαλλήλους, ο Σάλλας δέχεται να φορτωθεί κι άλλους πολύ περισσότερους. Είναι προφανές, δηλαδή, ότι δίνει όσο-όσο για να τα αποκτήσει, εφόσον από εκεί περιμένει να σωθεί. Με προσωπικό 13.442 άτομα ελάχιστα τον απασχολούν τα δυόμισι χιλιάδες άτομα του Τ.Τ. Τα χρήματα του Τ.Τ. θέλει, γιατί εκεί βρίσκεται η λύση του προβλήματός του. Τους δείκτες "υγείας" του Τ.Τ. θέλει, για να ρίξει τον μέσο όρο των "καρκινικών" δεικτών της δικής του τράπεζας.
Ποιος μας αποκλείει δηλαδή το ενδεχόμενο ότι αυτή η προσπάθεια του Σάλλα δεν είναι μια απλή οικονομική απάτη;
Πίσω δηλαδή από την επιθετικότητά του είναι πιθανόν να κρύβεται μια "ελίτ" μεγαλομετόχων και μεγαλοκαταθετών της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι γνωρίζουν την τραγική κατάστασή της και να αγωνιούν για τη σωτηρία των χρημάτων τους. Άνθρωποι, οι οποίοι πραγματικά αγωνιούν για τη σωτηρία χρημάτων τους, τα οποία φαίνονται σχεδόν χαμένα, εφόσον η τράπεζα είναι έτοιμη για φαλιμέντο. Ποιος δηλαδή μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτή η "ελίτ", που επί χρόνια ρίσκαρε τα χρήματα των καταθετών της για τα μεγάλα κέρδη, να μην κάνει τώρα το τελευταίο της "κόλπο", βλέποντας την καταστροφή να έρχεται;
Απλά πράγματα. Κάποιοι μεγαλομέτοχοι και μεγαλοκαταθέτες της Πειραιώς μπορούν να λύσουν όλα τους τα προβλήματα με το Τ.Τ. .Όλα τους τα προβλήματα, τόσο στο επίπεδο των μετοχών όσο και στο επίπεδο των καταθέσεων.
Μπορούν, για παράδειγμα, να καλλιεργήσουν ένα τεχνητό κλίμα "ευφορίας" στο επενδυτικό κοινό και να ξεφορτωθούν μεγάλα πακέτα μετοχών της Πειραιώς, τα οποία σήμερα είναι πακέτα άχρηστων μετοχών μιας υπό χρεοκοπίας τράπεζας. Μόνον από τις πρόσφατες φήμες για την προσφορά της Πειραιώς οι μετοχές της "ανέβηκαν" από 3,89 ευρώ σε 4,65 ευρώ. Κάποιοι, δηλαδή, "ξεφορτώθηκαν" μετοχές και αυτοί είναι οι μέτοχοί της. Μετοχές, τις οποίες λίγες ημέρες πριν δεν θα τις πουλούσαν ούτε για δύο ευρώ το κομμάτι. Κάποιοι διπλασίασαν τα χρήματά τους μόνο και μόνο από τη φήμη για εξαγορά. Κάποιοι φιλοδοξούν να κερδίσουν άπειρα χρήματα από την πραγματική εξαγορά.
Αυτό είναι πολύ εύκολο να το καταφέρουν, αν σκεφτεί κάποιος ότι ανάμεσα στους μεγαλομετόχους αυτής της ξοφλημένης τράπεζας είναι οι Βαρδινογιάννηδες με τα άπειρα μέσα.
Μπορούν μέσα από τα δικά τους ΜΜΕ να "ενθουσιάσουν" τον κόσμο με αυτήν την "έξυπνη" κίνηση του Σάλλα. Μπορούν με τους πολιτικούς, που διατηρούν στο pay roll τους, να "πείσουν" τον κόσμο ότι τον "συμφέρει" αυτή η εξαγορά. Ας θυμηθεί ο αναγνώστης ποια τηλεοπτικά κανάλια "ενθουσιάστηκαν" με την πρόταση της Πειραιώς. Ας θυμηθεί ο αναγνώστης ποιοι πολιτικοί "ενθουσιάστηκαν" με την επιχειρηματικότητα του Σάλλα; Από τη στιγμή που μπαίνουν στο "κάδρο" της εξαγοράς τόσο μεγάλα συμφέροντα, ευνόητο είναι ότι θα πρέπει να ελεγχθούν παράμετροι, οι οποίες δεν έχουν άμεση σχέση με αυτήν καθ' αυτήν την εξαγορά.
Οι Βαρδινογιάννηδες λοιπόν μπορεί να κρύβονται πίσω από τον Σάλλα. Αυτοί μπορεί να του επέτρεψαν να χρησιμοποιήσει τις τελευταίες δυνάμεις της τράπεζας, προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματα για την εξαγορά του Τ.Τ.. Αυτοί μπορεί να του "συμπλήρωσαν" τα χρήματα που μπορεί να του έλλειπαν, ώστε κατά τη διαδικασία της εξαγοράς να προλάβουν να ξεφορτωθούν μετοχές της Πειραιώς. Αφού σώσουν τα χρήματα των μετοχών τους, στη συνέχεια να σώσουν και τις καταθέσεις τους. Να προλάβουν να τραβήξουν τα χρήματά τους από το νέο τραπεζικό σχήμα και στην πραγματικότητα από τις καταθέσεις του Τ.Τ. .Συμφέρει, αν το σκεφτεί κάποιος καθαρά οικονομικά. Τι είναι 300 εκατομμύρια για καταθέτες τύπου Βαρδινογιάννη, οι οποίοι όλοι μαζί μπορεί να έχουν "εγκλωβισμένα" κάποια δις στην τράπεζα Πειραιώς; Τι είναι αυτά τα χρήματα, όταν με αυτά θα πάρουν ταυτόχρονα και τα άπειρα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των αγορών τους; Ποιος δεν θα έδινε 300 εκατομμύρια, για ν' "αγοράσει" μερικά δισεκατομμύρια;
Με την εξαγορά του Τ.Τ. κάποιοι λύνουν ως δια μαγείας όλα τους τα προβλήματα εις βάρος των καταθετών του ταμιευτηρίου. Κάποιοι, οι οποίοι τώρα είναι αναγκασμένοι να κάνουν πρόβες χρεοκοπίας, μπορούν, εξαιτίας του Τ.Τ., να ονειρεύονται νέες "μπάζες". Με μόνον τριακόσια εκατομμυριάκια θα βάλουν το "χέρι" τους στον πιο μεγάλο "κουμπαρά" της χώρας. Το Τ.Τ. έχει τα πιο ζεστά χρήματα στην ελληνική επικράτεια .Ζεστά, σαν να είναι "αγουροξυπνημένα" .Ζεστά, σε μια συγκυρία, όπου οι Βαρδινογιάννηδες, για παράδειγμα, έχουν ανάγκη το ζεστό το χρήμα, γιατί "στέγνωσαν" από τις τελευταίες τους επενδύσεις.
Έκαναν τεράστιες επενδύσεις νέας τεχνολογίας στα διυλιστήρια της Μότορ Όιλ. Ταυτόχρονα εξαγόρασαν με μετρητά το σύνολο του δικτύου της Shell. Όλα αυτά εν μέσω οικονομικής κρίσης. Εν μέσω μιας κρίσης, η οποία περιορίζει σε επικίνδυνο βαθμό τις εισπράξεις τους.
Να υποθέσουμε ότι και η επιλογή του Κωνσταντόπουλου στη θέση του προέδρου του Παναθηναϊκού εξυπηρετεί την ανάγκη αυτής της νέας πολιτικής;
Της πολιτικής της διεκδίκησης κρατικού χρήματος για τη σωτηρία της "οικογένειας"; Έκαναν "δώρο" στον κόσμο του Παναθηναϊκού ένα πρωτάθλημα και θέλουν να πάρουν κι αυτοί το "δωράκι" τους; "Δωράκι", το οποίο υπό την καθοδήγηση ενός πολιτικού-προέδρου θα τους το δώσουν οι φίλαθλοι με την ανοχή και την ηθική τους υποστήριξη;
Από τα πάλαι ποτέ "κάτω τα χέρια από τον Πρόεδρο", ο οποίος έκλεβε στο όνομα του Ολυμπιακού, θα πάμε στο "κάτω τα χέρια από τον ιδιοκτήτη", ο οποίος κλέβει στο όνομα του Παναθηναϊκού;
Αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει να "σπρώχνει" αυτήν την αγοραπωλησία, οι υπάλληλοι του Τ.Τ. είναι υποχρεωμένοι να προστατεύσουν τα συμφέροντα των πελατών τους. Να ενημερώσουν τους πελάτες τους για τον κίνδυνο και να τους προτείνουν να σηκώσουν τα χρήματά τους από το Τ.Τ., για να τα σώσουν. ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ αν δεν το κάνουν. Έτσι κι αλλιώς οι υπάλληλοι δεν χάνουν τίποτε. Μόνον το Τ.Τ. θα εξασθενίσει σ' αυτήν την περίπτωση. Το πολύ-πολύ να πάψει να ενδιαφέρει ως αγορά τους άρπαγες. Οι ίδιοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι και τέτοιοι θα παραμείνουν.
Έχουν υποχρέωση όμως να δώσουν τη μάχη, για να προστατεύσουν τη δημόσια περιουσία και τους πελάτες τους.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

Όλοι οι Έλληνες είναι βλάκες και ο μέγας τραπεζίτης Σάλλας έξυπνος

Ο «ετοιμοθάνατος Σάλλας η Αγροτική Τράπεζα και τα νεοταξίτικα συμφέροντα

Αυτός, που ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα, στην πραγματικότητα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ' αυτήν
Όλοι οι Έλληνες είναι βλάκες και ο μέγας τραπεζίτης Σάλλας έξυπνοςhttp://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/07/blog-post_25.html

Στην περίπτωσή της Αγροτικής Τράπεζας πιο πολύ μας «τρομάζει» η «πράσινη ανάπτυξη», την οποία δήθεν πρεσβεύει ο Σάλλας, παρά το ποταπό της οικονομικής προσφοράς για την απόκτησή της.
Πιο πολύ μας τρομάζει το τι μπορεί να συμβεί στον ελληνικό λαό εξαιτίας της απώλειάς της, παρά τα χρήματα που μπορεί να χαθούν εξαιτίας της λεηλασίας της κρατικής περιουσίας.
Μιλάμε για λεηλασία και οι αριθμοί μάς το επιβεβαιώνουν.
Το 2006 πουλήθηκε το 7,18 % της τράπεζας για 328 εκατ. και έρχεται ο Σάλλας σήμερα και κάνει "συμφέρουσα" -σύμφωνα με τα κανάλια της διαπλοκής- προσφορά της τάξης των 370 εκατ., για ν' αποκτήσει το 77,3 % της τράπεζας.
Μιλάμε δηλαδή για "έξυπνο" άνθρωπο. Όλοι οι Έλληνες είναι βλάκες και ο Σάλλας έξυπνος. Ο μέγας τραπεζίτης.
Όμως, όπως είπαμε πιο πάνω, πιο πολύ μας τρομάζουν τα "αγροτικά" σχέδια μιας ιδιωτικής εμπορικής τράπεζας, παρά αυτή καθ' αυτή η απώλεια ενός ισχυρού τραπεζικού οργάνου από το κράτος. Του τελευταίου κρατικού οργάνου, που, όπως δείχνουν τα πράγματα, του επιτρέπουν να παίζει παρεμβατικό ρόλο στην αγορά. Πιο πολύ μας τρομάζει η αγορά της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την τύχη ολόκληρου του ελληνικού λαού, παρά η οικονομική ζημιά που θα υποστεί ο ελληνικός λαός εξαιτίας της λεηλασίας.
Γιατί μας τρομάζει αυτό;
Γιατί η Αγροτική Τράπεζα ελέγχει το σύνολο σχεδόν της γεωργικής δραστηριότητας στη χώρα. Αυτός, ο οποίος ελέγχει την Αγροτική Τράπεζα, στην πραγματικότητα ελέγχει ως ιδιοκτήτης το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ' αυτήν.
Ακόμα και αν η νέα ιδιωτική τράπεζα υπό την ηγεσία της Πειραιώς δεν απειλεί τους αγρότες με κατασχέσεις, μπορεί να τους εκβιάζει, προκειμένου να τους "κατευθύνει" σε μορφές παραγωγής, οι οποίες μπορεί να μην συμφέρουν τον ελληνικό λαό.
Αυτό μας τρομάζει.
Μας τρομάζει να πάρουν ιδιώτες έναν "μοχλό", ο οποίος επιτρέπει σε κάποιους να "σπρώχνουν" και να "κατευθύνουν" τον αγροτικό κόσμο σε μορφές παραγωγής, οι οποίες συμφέρουν τις πολυεθνικές του εμπορίου και όχι τον λαό.
Σε μορφές παραγωγής, οι οποίες συμφέρουν τις πολυεθνικές των "μεταλλαγμένων" προϊόντων και απειλούν την υγεία του λαού. Σε μορφές παραγωγής, οι οποίες στην πραγματικότητα συμφέρουν τους "επενδυτές" της τράπεζας.
Τους όποιους "επενδυτές". Μικρούς ή μεγάλους. Φανερούς ή κρυφούς. Είναι πολλά τα πράγματα, τα οποία ελέγχονται μέσω της τράπεζας αυτής. Ακόμα και τις λαϊκές αγορές μπορούν όλοι αυτοί να ελέγχουν μέσω της Αγροτικής Τράπεζας.
Τις λαϊκές, οι οποίες απειλούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών, εφόσον δημιουργούν βαλβίδα ασφαλείας, που δεν τους επιτρέπει να στριμώξουν τον ελληνικό λαό στο μονοπώλιο των καρτέλ.
Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πολλά τα συμφέροντα, τα οποία προστατεύονται από την Αγροτική Τράπεζα. Συμφέροντα εθνικά, κοινωνικά και πολιτικά. Συμφέροντα, τα οποία ξεπερνούν τα απλά οικονομικά συμφέροντα. Συμφέροντα, τα οποία περιορίζουν τα κέρδη όλων αυτών, που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον ελληνικό λαό.
Συμφέροντα, τα οποία για κάποιους είναι πραγματικά "τζάμπα", αν κατορθώσουν και τα παρακάμψουν με κάποια ασήμαντα 300 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία το κράτος θα τα "φάει" μέσα σε λίγες ημέρες, ξεπληρώνοντας τοκογλύφους και δίνοντας μπόνους στον εαυτό του. Συμφέροντα, τα οποία θα τα εξουδετερώσουν με το αστείο τίμημα που προσφέρει ο Σάλλας .Ο πονηρός Σάλλας .Ο σχεδόν χρεοκοπημένος Σάλλας μιας σχεδόν χρεοκοπημένης τράπεζας .Ο "σαλιάρης" Σάλλας.
Τι υποθέτουμε; Ότι ο μπατίρης Σάλλας λειτουργεί ως "πεμπτοφαλαγγίτης" άλλων. Κάποιοι κερδοσκόποι -εντός και εκτός Ελλάδας- τού δίνουν χρήματα, για να παίξει παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού. Πολλά χρήματα.
Πολύ περισσότερα από αυτά, τα οποία σήμερα εμφανίζει στην προσφορά του. Τι σημαίνει αυτό;
Ότι η σημερινή προσφορά μπορεί να είναι ένας απλός "λαγός", για να τον "κυνηγήσει" ο λαός. Εμφανίζεται μια ταπεινή πρόταση, για να βάλει τον λαό να σκέφτεται σε λάθος κατεύθυνση. Να τον βάλει να σκέφτεται αν συμφέρει ή όχι το τίμημα της προσφοράς. Εκεί θα την πατήσει ο λαός.
Ο λαός πρέπει εξ' αρχής να αρνείται να παραδώσει σε ιδιώτες το χρηματοοικονομικό "εργαλείο", το οποίο ελέγχει τη γεωργική παραγωγή.
Να το θεωρεί Casus Belli ακόμα και να συζητηθεί. Αν αρχίσει να σκέφτεται το μέγεθος της προσφοράς, την "πάτησε".
Απλά πράγματα. Απειλείς με βία όποιον θέλει να βγάλει την αδερφή σου στο "πεζοδρόμιο". Αν "τσιμπήσεις" από τη χαμηλή προσφορά κι αρχίσεις τη συζήτηση για προσφορές και αξίες, την "πάτησες".
Είναι βέβαιο ότι υπάρχει μεγάλο "παρασκήνιο" στην προσφορά της Πειραιώς.
Γι' αυτόν τον λόγο η προσφορά για την Αγροτική Τράπεζα έγινε "πακέτο" με αυτήν του Τ.Τ.. Πολλοί ενδιαφέρονται γι' αυτήν και για πολλούς λόγους.
Από τους πιο απλούς, οι οποίοι έχουν σχέση με την τοκογλυφία, μέχρι τους πιο σύνθετους, οι οποίοι συνδέονται με τον ιμπεριαλισμό. Από τους πιο απλούς, που είναι να διαχειριστούν τα πραγματικά υπαρκτά δισεκατομμύρια των καταθέσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μέχρι τους πιο σύνθετους, που είναι να ελέγξουν ιμπεριαλιστικά την εθνική μας γεωργική παραγωγή.
Εμείς θεωρούμε μαθηματικά βέβαιον ότι ισχύει κυρίως το δεύτερο και απλά δίνουν τα αποθεματικά του Τ.Τ. σε κάποιους ως "αντίδωρο", για να τους εξυπηρετήσουν. Κάποιοι προδότες θα εξυπηρετηθούν με τη γρήγορη λεηλασία του Τ.Τ. και κάποιοι ιμπεριαλιστές θα εξυπηρετηθούν με τον μόνιμο έλεγχο της γεωργικής παραγωγής στην Ελλάδα.
Για εμάς είναι βέβαιον ότι πίσω από την προσφορά της Πειραιώς κρύβονται νεοταξίτικα συμφέροντα, τα οποία αυτόν τον καιρό βάλουν κατά του ελληνικού λαού. Συμφέροντα, τα οποία καθημερινά τον λεηλατούν, στοχοποιώντας ό,τι έχει αξία σ' αυτήν τη χώρα. Πονηρά και μόνον να σκεφτεί κάποιος, μπορεί να καταλάβει ότι δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό αυτή η πρόταση. Πώς; Από το να δει ποιοι την υποστηρίζουν. Αν καταλάβεις ποιοι υποστηρίζουν αυτήν τη συγχώνευση-εξαγορά, θα καταλάβεις και αν συμφέρει ή όχι τον ελληνικό λαό.
Τα ΜΜΕ της διαπλοκής, τα οποία σκύλιασαν για να μας πείσουν ότι μας "συμφέρει" να μπούμε στο ΔΝΤ -για να μας "σώσει"-, σήμερα υποστηρίζουν με το ίδιο πάθος αυτήν την εξαγορά. Να υποθέσουμε ότι ο Μπόμπολας και οι όμοιοί του, οι οποίοι κονομάνε από τη διαφθορά και το δημόσιο χρήμα, "χαιρετούν" αυτήν την εξαγορά, γιατί είναι καλοί πατριώτες;
Την επιθυμούν, επειδή αγαπάνε την Ελλάδα και τους Έλληνες και όχι επειδή είναι συνέταιροι με την Goldman Sachs και όλα τα λαμόγια του Πλανήτη; Τα δύο μεγάλα κόμματα είναι φανερό ότι τη μεθόδευσαν παρασκηνιακά, εφόσον είναι φύση αδύνατον να μην γνώριζαν τι κάνει ο Σάλλας.
Τα κόμματα, τα οποία ελέγχονται από γνωστούς θαμώνες της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, δεν γνωρίζουν κάτι, το οποίο είναι βέβαιο ότι μεθόδευσε αυτή η Λέσχη; Δεν ήταν "τζάμπα" τα ευνοϊκά σχόλια του διεθνούς τύπου για την εξαγορά. Η Λέσχη τα πλήρωσε. Ακόμα και το "ευρώ" δήθεν επηρεάστηκε από την "έξυπνη" πρόταση του Σάλλα.
Απλά όλοι έσπευσαν να μας διαβεβαιώσουν ότι δεν γνώριζαν τίποτε απ' όλα αυτά που δρομολογούνταν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να ελεγχθούν και τα "χαρτοφυλάκια" τους, για να δούμε αν είχαν ή όχι κέρδος στο χρηματιστήριο από αυτήν τη γνώση. Υπάρχει ποινικό αδίκημα αν γνώριζαν κάποιοι και άρα αν είχαν "εσωτερικές" πληροφορίες. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι κάποιοι κομματάνθρωποι και πάλι έβγαλαν το "κατιτίς" τους από το χρηματιστήριο. Διακομματικό ήταν μάλλον και αυτό το "χαρτζιλίκι" ."Μεζεδάκι", για το μεγάλο "φαγοπότι" που θ' ακολουθήσει. Είμαστε βέβαιοι, δηλαδή, ότι πρέπει να υπάρχουν επιφανείς ΠΑΣΟΚΟΙ και Νεοδημοκράτες ανάμεσα σ' αυτούς, οι οποίοι είχαν τη "μαντική" ικανότητα να κάνουν αγοραπωλησίες με μετοχές των τριών εμπλεκομένων τραπεζών στην πρόταση Σάλλα και Βαρδινογιάννη.
Μικρή είναι η Ελλάδα και ακόμα πιο μικρές οι "παρέες" της. Συμμαθητές και φίλοι από το Κολέγιο υπάρχουν και κινούνται παντού. Συμμαθητές του αντιπρόεδρου της Πειραιώς Γιάννη Βαρδινογιάννη βρίσκονται τόσο στα δύο μεγάλα κόμματα όσο και στις ίδιες λίστες της Λέσχης Μπίλνεμπεργκ. Συμμαθητής του δεν ήταν και ο ίδιος ο υπουργός των οικονομικών ο Παπακωνσταντίνου; Αυτός, ο οποίος "ενθουσιάστηκε" με την πρόταση του φίλου και συμμαθητή του; Αυτός, ο οποίος θα εξετάσει "αντικειμενικά" την πρόταση του φίλου και συμμαθητή του, αλλά θα την κρίνει με βάση το "εθνικό" μας συμφέρον; Αυτός, που, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του αγρότη, του εργάτη ή του συνταξιούχου, θα "στεναχωρήσει" τον "Τζίγγερ". Τον "Τζίγγερ", ο οποίος έχει ανυπολόγιστη "χασούρα" από τις μετοχές της Πειραιώς και στην κυριολεξία ψάχνει τρόπο να σωθεί.
Όμως, δεν είναι μόνον τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία μας "αποκαλύπτουν" τις προθέσεις των ισχυρών. Υπάρχουν κι άλλοι "δείκτες" του νεοταξισμού στην Ελλάδα. Την πρόταση-Σάλλα υποστηρίζει και ο γνωστός υπάλληλος του Μητσοτάκη ο διαβόητος ψευδοπατριώτης Καρατζαφέρης. Ο βασιλικός δημοκράτης. Άρα την υποστηρίζει καί ο Μητσοτάκης καί η κόρη του. Αν τώρα ο αναγνώστης νομίζει ότι ως άτομο ο ίδιος έχει κοινά συμφέροντα με όλους αυτούς τους πλούσιους δωσίλογους της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, τότε μπορεί να είναι σίγουρος ότι συμφέρει και τον ελληνικό αυτή η εξαγορά.
Έστω όμως κι έτσι. Να εξετάσουμε αυτήν την πρόταση. Ωραία. Μας προτείνει ο "μεγιστάνας" Σάλλας ν' αγοράσει με 700 εκατομμύρια -"μετρητά" μάλιστα- τα κομμάτια των "φιλέτων" που στοχεύει. Μπορεί ν' αποδείξει το "πόθεν έσχες" αυτών των χρημάτων; Μπορεί να μας δείξει η τράπεζά του από ποιους γεμάτους δικούς της λογαριασμούς θα γίνει η εκταμίευση; Μήπως επιχειρεί ν' αγοράσει κρατική περιουσία με τα ίδια τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης, τα οποία πήρε από το πακέτο για τη στήριξη των τραπεζών; Ως υποψήφιος αγοραστής κρατικής περιουσίας, αντέχει έναν έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδας όλων εκείνων των στοιχείων που δίνει για την τράπεζά του; Απλά πράγματα. Δεν πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα του "στρες τεστ" πριν αξιολογήσουμε την πρότασή του;
Αυτά, τα οποία λέμε, δεν είναι πρωτοφανή. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε υπό εξέλιξη "στρες τεστ" για τις τράπεζες, θα έπρεπε να το κάνουμε για την Τράπεζα Πειραιώς. Ο τελευταίος ιδιώτης, ο οποίος πουλάει ένα σημαντικό περιουσιακό του στοιχείο, ζητάει να ελέγξει την "ποιότητα" του κάθε υποψήφιου αγοραστή. Ένα αυτοκίνητο πουλάς και ρωτάς δεξιά κι αριστερά για τον υποψήφιο αγοραστή. Το ελληνικό κράτος γιατί δεν ελέγχει την Τράπεζα Πειραιώς; Αφού ο Σάλλας τόλμησε ν' ανοίξει τον "διάλογο" με αυτό, ας τον ελέγξουν. Να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει στην Πειραιώς. Έχει "άπλα" -όπως μας δείχνει- ή όχι; Εμάς δεν μας φαίνεται και πολύ εύρωστη. Άποψή μας είναι πως ούτε τις πινακίδες τους δεν μπορούν να φωτίσουν εκεί στην Πειραιώς. Ποιος όμως θα ελέγξει ποιον, όταν όλοι τους είναι ομοτράπεζοι της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και ομογάλακτοι της Goldman Sachs;
Άρα; Άρα ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι πίσω από αυτά τα χρήματα δεν κρύβονται κάποιες πολυεθνικές αλυσίδες τροφίμων, οι οποίες θέλουν να βάλουν σε "αγρανάπαυση" όλη την ελληνική αγροτική γη, προκειμένου να θησαυρίζουν με τα σκουπίδια που θα τρώνε στο μέλλον οι Έλληνες; Μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να βγάλουν αυτά τα χρήματα, με την κερδοσκοπία που θα μπορούν να ασκήσουν εις βάρος του ελληνικού λαού χωρίς το εμπόδιο των αγροτών.
Υπάρχουν όμως και χειρότερα. Καθημερινά γίνονται μάχες για τη διείσδυση των μεταλλαγμένων προϊόντων στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο ίδιος ο Μπαρόζο κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε τέτοιες υποθέσεις. Ο ίδιος ο Μπαρόζο κατηγορείται ότι προσπαθεί να "σπάσει" την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στα μεταλλαγμένα, μετακινώντας τη στη σφαίρα των εθνικών επιλογών. Τώρα, που δεν τους συμφέρει να είναι κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση τα μεταλλαγμένα, προσπαθούν οι πονηροί να τη μετατρέψουν σε απλή εθνική υπόθεση. Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ότι πίσω από αυτά τα χρήματα δεν κρύβεται η Monsando, η οποία με εκβιασμούς θα βρει μια μεγάλη μάζα αγροτών να πιέζει, προκειμένου αυτοί να καλλιεργούν τα μεταλλαγμένα προϊόντα της; Μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορούν να βγάλουν αυτά τα χρήματα, εφόσον ανοίξουν -μέσω της Ελλάδας- μια "τρύπα" στην ευρωπαϊκή αγορά.
Ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρίσκονται από κοινού όλοι αυτοί πίσω από τον Σάλλα; Έτσι κι αλλιώς συνεργάζονται μεταξύ τους σε άπειρα άλλα θέματα και με τον έλεγχο των Ελλήνων αγροτών και της ελληνική αγροτικής γης μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Μπορούν με 300 εκατομμύρια να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα φέουδο και τους Έλληνες αγρότες σε δουλοπάροικους, οι οποίοι θα πληρώνονται με ποσοστά από την παραγωγή τους. Από την παραγωγή μιας γης, η οποία θα ανήκει στους φεουδάρχες της Τράπεζας. Από την παραγωγή, η οποία θα γίνεται με μεταλλαγμένους σπόρους, που θα ανήκουν στους "επενδυτές" της Τράπεζας.
Όμως, ταυτόχρονα πρέπει να σκεφτούμε και ένα άλλο πολύ σημαντικό δεδομένο. Εκτός της αστικής περιουσίας το σύνολο σχεδόν των ιδιοκτησιών της επικράτειας μοιράζεται ανάμεσα σε δύο "μεγαλοϊδιοκτήτες" .Τον δημόσιο και τον αγροτικό κόσμο. Ο αγροτικός κόσμος είναι αυτός, ο οποίος "παρακολουθεί" τι συμβαίνει σ' αυτό το επίπεδο ιδιοκτησίας. Οι αγρότες είναι τα πραγματικά "μάτια" και "αυτιά" του λαού, τα οποία προστατεύουν τη δημόσια περιουσία και όχι οι κρατικές υπηρεσίες. Οι αγρότες είναι μέρα και νύκτα δίπλα σ' αυτήν την περιουσία.
Όταν οι ξένοι μνηστήρες αυτής της δημόσιας περιουσίας μπορούν με 300 εκατομμύρια να ελέγχουν και να εκβιάζουν τους άπειρους Έλληνες αγρότες, ευνόητο είναι ότι με πολύ λιγότερα θα επιχειρήσουν να ελέγξουν την άπειρη περιουσία του Δημοσίου. Την περιουσία, που θέλουν να λεηλατήσουν. Κατάλαβε ο αναγνώστης πώς κλείνουν οι κύκλοι; Ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος "ενθουσιάστηκε" με την προσφορά των ιδιωτών για την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας, είναι ο ίδιος, που θέλει να βάλει την ΚΕΔ στο χρηματιστήριο. Ο άνθρωπος, ο οποίος θέλει να παραδώσει σε ξένους το σύνολο της χώρας στην κυριολεξία για λίγα "ψίχουλα". Άρα, θα τούς ήταν χρήσιμο να απειλούν και να εκβιάζουν αυτούς, οι οποίοι θα μπορούσαν ν' αντιδράσουν, γιατί θα γνώριζαν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει με τη δημόσια περιουσία. Θα αντιδρούσε ο αγρότης των πολύτιμων για τον ίδιο 30 στρεμμάτων, όταν θα έβλεπε ξαφνικά ως γείτονά του ιδιοκτήτη κάποιον Fritz με χιλιάδες στρέμματα ελληνικής γης.
Οι αγρότες σήμερα είναι η τελευταία γραμμή άμυνας του ελληνικού λαού. Η τελευταία μερίδα κεφαλαιοκρατίας. Δεν υπάρχουν άλλοι κεφαλαιοκράτες στη χώρα, για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά της και να δημιουργήσουν νέα.
Οι βιομήχανοι και οι βιοτέχνες προ πολλού έχουν πάψει να υπάρχουν. Μόνον το εργατικό δυναμικό απομένει για ν' αντισταθεί, αλλά κι αυτό είναι εξουθενωμένο από τη σημερινή οικονομική κρίση.
Οι εργάτες είναι πολύ άνεργοι και άρα πολύ αδύναμοι ν' αντέξουν στην παραμικρή πίεση. Μόνον οι αγρότες απομένουν.
Αν, μέσω της Αγροτικής Τράπεζας, αποκτήσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και έμποροι τη δυνατότητα να τους εκβιάζουν και να τους απειλούν με "θάνατο", απλά ."τελειώσαμε".
Ούτε στο βασικό επίπεδο δεν θα μπορούμε ν' αντισταθούμε. Στο επίπεδο του ."πάρε κότα .δώσε ντομάτα και πάρε πατάτα .εξέτασε το άρρωστο παιδί" .
"ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ".

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

http://eamb-ydrohoos.blogspot.com

Ιδού οι «πράσινες δουλειές» του Αδελφόθεου και του «investment Χάρυ»

Abu DhabiImage via Wikipedia
Φουσκώνει η προίκα της Abu Dhabi Mar και τα…. ποσοστά

Το θέμα δεν είναι αν θα πάνε φυλακή αλλά το πότε!
Η σύμβαση – πλαίσιο , του ελληνικού Δημοσίου με την TKMS (Thyssen Krupp Marine Systems) και την «Αμπού Ντάμπι Μαρ» , που ετοίμασαν ο «Αδελφόθεος» και ο «investment Χάρυ» , θα στοιχίσει στον φορολογούμενο περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ εφέτος και συνολικά 1,32 δισ. ευρώ.
Τώρα αποκαλύπτεται ότι η «Οικογένεια» αποφάσισε να εκχωρήσει σχεδόν το σύνολο του εξοπλιστικού προγράμματος του Πολεμικού Ναυτικού, ακόμα και το σύνολο των 6 φρεγατών FREMM , όπως αναφέρει απόρρητη αναφορά του υπουργείου Οικονομίας που έφερε στην δημοσιότητα το defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=13445&Itemid=139
Η αναφορά υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομίας, Ηλία Πλασκοβίτη έχει αποδέκτη τον Hambert Drabbl διευθυντή της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κοινοποιείται και στην Barbara Brandtnen που είναι Head of Unit στην Διεύθυνση.
Στάλθηκε στις 2 Ιουλίου και πέρα από το γεγονός ότι θέτει σε γνώση ξένων υπηκόων με τον πιο επίσημο τρόπο, άκρως απόρρητα εθνικά εξοπλιστικά προγράμματα, δημιουργεί πλέον υπόνοιες για συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» με την ADM στο πλαίσιο της αγοράς από αυτήν των ΕΝΑΕ.
Προφανώς δεν είναι τυχαίο που αναφέρει μέσα στην αναφορά σχετικά με το πρόγραμμα των φρεγατών FREMM, ότι «Τα ΕΝΑΕ έχουν δυνατότητες που δεν έχει το άλλο ναυπηγείο η Ελευσίνα», η οποία έχει συμφωνήσει με τους Γάλλους της DCNS για την ανάληψη του ναυπηγικού έργου!

Στην αναφορά προς την Διεύθυνση Ανταγωνισμού, η οποία συντάχθηκε προκειμένου να υποστηριχθεί η διαγραφή από την Ε.Ε. του προστίμου των 230 εκατ. ευρώ (συν τους τόκους) που έχει επιβληθεί στα ΕΝΑΕ και να καταστεί δυνατή η μεταβίβαση των τελευταίων στην ADM, πέρα από τα δύο υποβρύχια Τ-214 που έχει ήδη εξαγγείλει το υπουργείο «ενημερώνουν» ότι τα ΕΝΑΕ θα λάβουν και τα εξής προγράμματα:

-Εκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής (MLM) των 4 φρεγατών MEKO-200, ύψους 200 εκατ. ευρώ

-Τη ναυπήγηση 6 φρεγατών FREMM, των οπίων μάλιστα ο προϋπολογισμός στο ΕΜΠΑΕ 2011-2015 από 2,2 δις. ευρώ ανέρχεται πλέον βάσει του εγγράφου του υπουργείου Οικονομίας στα 3 δις ευρώ!

-Η ναυπήγηση 4 Κανονιοφόρων (με τις προδιαγραφές κορβετών) προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ με προτεραιότητα νο16 (ενημερώνουν ακόμα και για την προτεραιότητα!).


Εδώ να σημειώσουμε ότι έχουμε μία δεύτερη είδηση: Κανονιοφόροι με προδιαγραφές κορβετών, όπως γράφει το έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας, δεν υπάρχουν. Πολύ, δε, περισσότερο δεν υπάρχουν κορβέτες που να κοστίζουν 400 εκατ. ευρώ. Περιπολικά, μπορεί, κορβέτες όχι.
Αλλά εδώ έχουμε και άλλα, ας πούμε, περίεργα:
Αναφέρεται ότι τα ΕΝΑΕ έχουν ναυπηγήσει την κλάση κανονιοφόρων ΜΑΧΗΤΗΣ και «δεν πρέπει να χαθεί η τεχνογνωσία ναυπήγησης της κλάσης η οποία εύκολα μπορεί να αναβαθμιστεί σε … κορβέτα»! Δηλαδή η τεχνογνωσία για το «αρχαίο» σχέδιο του ΜΑΧΗΤΗ, θα είναι η βάση για να ναυπηγηθεί κορβέτα των 100 εκατ. ευρώ! Μα τόσο κοστίζει το μισό από τα super-yatchs των εμίρηδων που υποτίθεται θα φέρει για να ναυπηγήσει στα ΕΝΑΕ η ADM!

Σε ότι αφορά την προτεραιότητα των προγραμμάτων η ναυπήγηση των FREMM είναι στην κορυφή (Νο1)του ΕΜΠΑΕ του Π.Ν., ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ-200 είναι στην 5η θέση και η ναυπήγηση των 4 κανονιοφόρων-κορβετών-αναβαθμισμένων ΜΑΧΗΤΩΝ είναι στην 16η θέση! Μαζί με τα δύο υποβρύχια, έχουμε προϋπολογισμό 4,9 δις ευρώ με τα οποία βάσει του εγγράφου θα «προικοδοτηθεί» η ADM για να αγοράσει τα ΕΝΑΕ!

Το μείζον ερώτημα που προκύπτει από όλα αυτά, είναι πως και γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να εμπλέξει την ADM στη ναυπήγηση των FREMM, δεδομένου ότι η ναυπηγός εταιρεία DCNS έχει έλθει σε συμφωνία εδώ και χρόνια με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας-Νεωρίου. Πόσο μεγάλη είναι πλέον η προίκα που πρέπει να πάρει η ADM για να αγοράσει τα ΕΝΑΕ; Έχουν παίξει ρόλο και «παράπλευροι παίκτες» οι οποίοι έχουν τα κατάλληλα κανάλια για να «φουσκώνουν» τη προίκα;

Θα θυμάστε βεβαίως την υπόθεση του περιβόητου ταξιδιού της χλιδής του
Ν. Παπανδρέου στο Άμπου Ντάμπι με το προεδρικό αεροσκάφος και τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ έξοδα στο handling του αεροδρομίου.
Ο, «Ακόμη και τούμπες είμαι πρόθυμος να κάνω προκειμένου να βοηθήσω την πατρίδα μου», (σσ.τις ΗΠΑ), Αδελφόθεος, έχει αναλάβει καθήκοντα κυνηγού αραβικών επενδύσεων, για λογαρισμό της Οικογένειας. Και τώρα βγαίνει όλο το deal. Μόνο τα ποσοστά της Οικογένειας δεν είναι γνωστά.


πηγη
Enhanced by Zemanta

Ανασχηματισμό με τον «Μπαμπούλα» των εκλογών σχεδιάζει η Οικογένεια


του Σπύρου Χατζάρα

  Ο αφανής «αντ' αυτού», Andy, o Nick, και η «mother», έχουν δυσαρεστηθεί, με τον  επισήμως «αντ' αυτού», «investment Ηary», διότι δεν κάνει αρκετά, για το βασικό καθήκον που του έχουν αναθέσει, τον συντονισμό, με αποτέλεσμα στο «ρεμπέτ ασκέρι», τίποτα να μην λειτουργεί. Στη διάσκεψη  στον Πόρο, το ζεύγος Ψευτογιώργο - Γερουλάνος, η μητέρα και τα «παιδιά», συζήτησαν αρκετά την κατάσταση, και αποφάσισαν να επιταχυνθεί ο ανασχηματισμός, και να κάνουν πρωθυπουργό «αντ' αυτού», τον Γερουλάνο.
  Ο Ψευτογιώργος,  που ζει στον socialist international κόσμο του, δεν έχει πάντα πλήρη πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα, αποφεύγει να ασχολείται με τα εσωτερικά και προτιμά τα ταξίδια και τα συνέδρια. Τα «εσωτερικά», τα έχουν αναλάβει ο Andy και ο «investment Xary», που οργάνωσαν μαζί με τον «χαρτογιακά»,  το Colpo Grosso με τον «Πράσινο τραπεζίτη» τους, και δεν αφήνουν τον Ψευτογιώργο  να παρεμβαίνει  ουσιαστικά, στα πράσινα deals.
  Η αναδόμηση στο Μαξίμου , με την οποία θα θυσιαστούν πολλοί πράσινοι σύμβουλοι, θα προηγηθεί του ανασχηματισμού που θα πραγματοποιηθεί , μετά τα εγκαίνια  της ΔΕΘ, και μετά το «Εθνικό Συμβούλιο», της 3ης Σεπτεμβρίου.
  Τo μέγιστο επικοινωνιακό και επομένως πολιτικό τους πρόβλημα, είναι οι αποδοκιμασίες που θα εισπράξει ο Ψευτογιώργος, στην Θεσσαλονίκη, και το πολεμικό κλίμα στο «Εθνικό Συμβούλιο», που το αναβάλλουν διαρκώς, φοβούμενοι ότι «θα φάνε ξύλο». Άλλωστε , «Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ», με συνέδρους τα ΜΑΤ του Χρυσοχοίδη, θα ήταν και το τέλος τους.
  Εάν δεν τους δείρουν στο Εθνικό Συμβούλιο, ο  «δομικός» ανασχηματισμός θα είναι μια νέα αρχή. Ο «Χαρτογιακάς», τον οποίο δεν θέλει να βλέπει μπροστά του κανένας, ούτε κυβερνητικός, ούτε κομματικός , θα φορτωθεί την συμφωνία με το ΔΝΤ, και θα τον στείλουν, στο «Ευρω-κυνοβούλιο». Για να είναι δίκαιοι, θα ξεφορτωθούν  και την Λούκα, που έχει μόνιμη  κόντρα με τον υπουργό Οικονομικών.
  Ο «investment Hary», που αναπτύσσει επενδυτικές πρωτοβουλίες, μέσω των δικών του «διαύλων», μπορεί να αξιοποιηθεί στην «Ανάπτυξη».
  Ο Luerdi, θα αναλάβει και το υπουργείο της Mari-Lisa, για την οποία δεν υπάρχει πολύς ενθουσιασμός. Αποστρατεύεται ο «μεγάλος Τραγουδιστής», που έτσι κι αλλιώς δεν κάνει τίποτα, ενώ ο Ρέππας, έχει ήδη αυτομολήσει.
  Πέντε ειναι σίγουρα out. Για τους in θα γίνει "σκοτωμός".
  Η μεγάλη αγωνία της Οικογένειας και των επενδυτών φίλων της, στρέφεται στον κίνδυνο να ακυρωθούν από το Ανώτατο Δικαστήριο, οι εκλογές του 2009, επειδή έγιναν με αντισυνταγματικό εκλογικό νόμο. Για το λόγο αυτό ο Ψευτογιώργος, ζήτησε από τον Σαραγκούση, να προετοιμάσει τον νέο εκλογικό νόμο, ώστε να ελέγχουν τις εξελίξεις, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας.
  Με αυτές τις πρωτοβουλίες θα πάνε στις εκλογές του Νοεμβρίου με ανεξάρτητους «πράσινους υποψηφίους», όπως ο Αλεκοτσάμης Ντοροσημιτόπουλος στην Αττική, και ο πράσινος  τέως οινοπαραγωγός, στην Θεσσαλονίκη.
Οπότε καλά κρασιά.
http://deltio11.blogspot.com

Τα μέτρα θα περάσουν

Τα μέτρα θα περάσουν
και ο Έλληνας δεν θα αντιδράσει

(έλεγε σε συνομιλητές του ο Στρος Καν)

  Όλα όσα βιώνουμε σήμερα, το κρέμασμα στο τσιγκέλι της Ελλάδας, με τον ελληνικό λαό να βρίσκεται κάτω από την απειλή πτώχευσης, να γυρίσουμε στη δραχμή και ότι κινδυνεύσαμε να χάσουμε ό,τι ο καθένας κατάφερε να φτιάξει, ήταν όλα προγραμματισμένα. Μέχρι και στην τελευταία λεπτομέρεια! Βήμα βήμα... Και σίγουροι για την επιτυχία τους!
  Τα μέτρα θα περάσουν όλα. Και ο Έλληνας δεν θα αντιδράσει! Είναι εκμυστηρεύσεις στενότατων φίλων, Γάλλων, του προέδρου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν. Και οι οποίοι τις έχουν μεταφέρει σε συζητήσεις που είχαν με φίλους τους εδώ στην Ελλάδα.
  Ο ψυχολογικός πόλεμος ήταν το καίριο στοιχείο για την επιτυχία του σχεδίου. Και το εφαρμόζει κατά γράμμα ο έλληνας πρωθυπουργός, λένε, ο οποίος τήρησε όλες τις... συμβουλές που του είχαν δοθεί απ΄ έξω... Και... ελληνοποιήθηκαν με το επικοινωνιακό επιτελείο που συνεδρίαζε σε ξενοδοχείο των βορείων προαστίων. Το πρότζεκτ έφερε το όνομα «Φόβος». Στόχος να καταρρεύσει ο Έλληνας, να φοβηθεί ότι θα τα χάσει όλα και να συμβιβασθεί, να αποδεχθεί τα μέτρα, να μην αντιδράσει, να μη χάσει τα λιγότερα...
  Το «σλόγκαν» «Χρεοκοπία ή μέτρα» εκεί απέβλεπε... Και πέρασε μια... χαρά μέσα από άρθρα και ρεπορτάζ... Και απέδωσε, όπως είχε προβλεφθεί.
  Μαζικές διαδηλώσεις δεν υπήρξαν. Ο κόσμος, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, αλλά και μικρομεσαίοι, παρότι το εισόδημά τους ληστευόταν, η δουλειά τους κινδύνευε, το λουκέτο ήταν προ των πυλών, δεν βγήκε στους δρόμους... Βέβαια όλα αυτά μέχρι στιγμής... Γιατί κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να έρθει από τον Σεπτέμβριο και μετά... Επομένως ας μη χαίρονται οι εμπνευστές της... ιδιωτικοποίησης της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.
  Ομολογούν πάντως ότι η... εμπειρία του ΔΝΤ είναι ότι τέτοια μέτρα ανάλγητα μόνο με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις μπορούν να περάσουν... Και αυτό συμβαίνει παντού, λένε οι συνομιλητές του Στρος Καν στους έλληνες φίλους τους...
  Αν και οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις –όπως η δική μας– προσφέρονται να υλοποιήσουν τα... προγράμματά του (για το... καλό μας πάντα....), παραδέχονται ότι δεν είναι αποτελεσματικές οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις. Αλλά και αυτό τους εξυπηρετεί! Γιατί, θα διερωτηθείτε. Η εξήγηση είναι απλούστατη αλλά και σατανική: Δημιουργούν με την αναποτελεσματικότητά τους τις προϋποθέσεις να παρέμβουμε και να επιβάλουμε ό,τι θέλουμε, στον βωμό της ανάκαμψης, να αποτραπεί η καταστροφή, η πτώχευση, η θηλιά των κερδοσκόπων, λένε...
  Και μετά η χώρα γίνεται προτεκτοράτο, αποικία του ΔΝΤ, υπάλληλός τους η κυβέρνηση. Και μέσα σ' αυτό το... πλαίσιο, μετά τα οικονομικά και τα εργασιακά, έρχεται η σειρά των εθνικών θεμάτων. Όπου ήδη το ζούμε, με όλους γύρω μας από κάτι να γυρεύουν και τον... φίλο μας τον Ερντογάν να κάνει όλο και νέα βήματα μπροστά, εκεί κατέληξε η θερμή επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού.
  Είναι πεπεισμένος πάντως ο Ντομινίκ Στρος Καν ότι ο Παπανδρέου θα τα καταφέρει. Τον στηρίζουν όλοι, έχει πλάτες, λένε οι στενοί φίλοι του προέδρου του ΔΝΤ. Εκείνο έλειπε, να τους κάνει τη δουλειά και να μην τον στηρίζουν... Μικρό πράγμα είναι, ότι τους άνοιξε την Κερκόπορτα για να εισβάλουν στην Ευρώπη και να κάνουν μπάχαλο το ευρώ...

Κι αν δεν έχει μέλλον εδώ, μια θέση έξω τον περιμένει...
(Από το Παρόν)
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=56922&colid=37&catid=33&dt=2010-07-25
------
 Σημείωση στυξ: Θυμηθείτε άλλωστε τι "έπαθαν" άλλοι αποτυχημένοι "Σοσιαλθολούρες", τύπου Τόνι Μπλέρ και Γκέρχαρντ Σρέντερ...Σύμβουλοι τώρα, μεγαλοσυμφερόντων...
πηγη

Δημοσκόπηση Public Issue: Η πιο γρήγορη φθορά κυβέρνησης στην ιστορία!ImageΤην πιο γρήγορη φθορά σε μία κυβέρνηση στην νεότερη πολιτική ιστορία, καταγράφει για τη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου η δημοσκόπηση της Public Issue!
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η κυβέρνηση σημειώνει εντυπωσιακή φθορά σε σημείο που η εικόνα της να είναι παρόμοια που αυτή της κυβέρνησης Καραμανλή λίγο πριν τις εκλογές του 2009!

Η κοινωνική δυσαρέσκεια έχει πολλαπλασιαστεί ειδικά στην οικονομία και την ανάπτυξη, ενώ δυσαρέσκεια παρουσιάζεται και για τις επιδόσεις στην εξωτερική πολιτική.

Όσον αφορά  την ανεργία, την ακρίβεια και την κατάσταση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η δημοσκόπηση καταγράφει δυσαρέσκεια των πολιτών σε ποσοστό 90%. Στο ασφαλιστικό και τον τουρισμό τα ποσοστά προσεγγίζουν το 70%.
Όσον αφορά τις προσωπικές επιδόσεις των υπουργών μόνο οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδη, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταφέρνουν να υπερβούν τη βάση αξιολόγησης του 5.5 στην κλίμακα 1 έως 10.

Τη μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή καταγράφουν οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου ( -2 βαθμούς),  Ανδρέας Λοβέρδος (-1,6 βαθμούς) και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (-1,6 βαθμούς).

Δηλαδή στους κυβερνητικούς τομείς που επηρεάζονται περισσότερο από τη λειτουργία του μνημονίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η «πράσινη» κατοχική Χούντα και η επιστράτευση των φορτηγατζήδων

Άντε ρε ανοίξτε και τα ξερονήσια να τελειώνουμε
«Αποφασίζομεν και διατάσσομεν», είπε ο Αβάπτιστος παπαΕβραίου, με το Ιουλιανό πραξικόπημα όπως και ο Ζαγοριανάκος, μετά το Πολυτεχνείο, και επιστράτευσε φορτηγά και οδηγούς.
«Κανένα επιμέρους αίτημα, καμία ειδική ομάδα, δεν έχει το δικαίωμα να κρατά ως ομήρους όλη την ελληνική κοινωνία και να παραλύει ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο Χαρτογιακάς για την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημοσίας χρήσεως, προσθέτοντας ότι «αυτό η κυβέρνηση θα το διασφαλίσει με κάθε πρόσφορο τρόπο. «Ο εχθρός δεν θα περάσει», είχε πει ο Μαρκεζίνης.

Προσπαθούν να στρέψουν τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, για να παριστάνουν τον προστάτη του δημοσίου συμφέροντος.
Το διαίρει και βασίλευε είναι γνωστή μέθοδος. πλην όμως πεπαλαιωμένη και γνωστή!

«Η χώρα μας βρίσκεται σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. δήλωσε ο κωλοτούμπας του ΔΝΤ, σχολιάζοντας την επίταξη των οδηγών βυτιοφόρων , σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. «Ποτέ δεν κατάλαβα τι νόημα έχει σε μια ελεύθερη αγορά το «κλειστό επάγγελμα», σχολίασε ο κ. Καρατζαφέρης.

Από τη στιγμή που οι άδειες αγοράστηκαν δεν παύουν να είναι περιουσία.
Με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των «εταιρειών» που θα φτιάξει η πράσινη χούντα ,αυτομάτως θα εξανεμιστεί το ποσοστό των τέως ιδιοκτητών.
Ούτε αυτά καταλαβαίνει ο πράσινος Κωλοτούμπας.

-Ο μέγας σύμβουλος Μίχαλος και το παράδειγμα του για το Κοντέινερ που κοστίζει περισσότερο να πάει Αθήνα-Αλεξανδρούπολη απ' ότι Κίνα-Πειραιά!!! Είναι για τα πανηγύρια. Από την Κίνα έρχεται μ' άλλα χίλια παρέα, στην Αλεξανδρούπολη πάει μόνο του!
Και με το ΚΤΕΛ έρχεται κανείς από το Μεσολόγγι με 20 ευρώ, αλλά το ταξί από το πρακτορείο μέχρι το Αεροδρόμιο κάνει 35 ευρώ!

-Ο Ρέππας δεν τρελάθηκε ξαφνικά. Απλά άλλαξε την "ατζέντα" διότι άρχισε να αποκαλύπτεται που πάει το πράγμα με τα δημόσια έργα. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται απο το πως γίνεται ο χειρισμός για την επέκταση του τραμ στον Πειραιά ώστε αντί του πρώτου μειοδότη το έργο να καταλήξει σε κοινοπραξία που ελέγχεται απο τους κ.κ Ψυχάρη και Μπόμπολα. Το θέμα άρχισε να παίζει και στο διαδίκτυο:

http://www.topontiki.gr/articles/view/7141 http://agorapress.blogspot.com/2010/06/blog-post_2655.html
http://tolimeri.blogspot.com/2010/06/blog-post_1803.html

Ο Χαρτογιακάς δήλωσε: «Τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν, επειδή θα πρέπει να πέσουν οι τιμές, θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του κάθε νοικοκυριού και να βοηθηθεί η ανάπτυξη της χώρας»…..
-Οι εκπρόσωποι των απεργών συνεχίζουν να διαπραγματεύονται επί ώρες με τον υπουργό Υποδομών. Οι συνδικαλιστές δεν επιμένουν στην 5ετή μεταβατική περίοδο και ζητούν να ισχύσει από την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και όχι από τις 30/06 όπως προβλέπεται. Επίσης ζητούν οι συντάξεις τους να εξομοιωθούν με αυτές του πρώην ΤΕΒΕ. Σήμερα η σύνταξη που παίρνει ένας ιδιοκτήτης φορτηγού είναι 680 ευρώ, ενώ συνταξιούχος του πρώην ΤΕΒΕ 1080. Στις 17.30 Ο Δ. Ρέππας επέστρεψε στην συνάντηση με τους Φορτηγατζήδες, αφού ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο. Σε λίγο συμπληρώνονται 24 ώρες από την στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επίταξη των οχημάτων και των απεργών. Μπάχαλο με την επίδοση των φύλλων πορείας ,αφού σε πολλές νομαρχίες οι λίστες που έφτασαν είναι λάθος
πηγη.

Για να ξέρετε την Αλήθεια

View of Downtown focused around the Goldman Sa...Image via Wikipedia
Το πρόσωπο με την βαθειά «εξυπνάδα», στον όμιλο της Πειραιώς , δεν είναι ο Σάλλας, αλλά ο Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών της Τράπεζας Πειραιώς, Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου, του Ελισαίου, που δεν λέγεται Λυσιμάχου. Λέγεται Ροζενμπέργκ. Και το Τριαντάφυλλος, είναι από το ROSE. Διπλό ψευδώνυμο.

Και η πολυμετοχική Πειραιώς ,ανήκει στο «κλίμα Ρότσιλντ», όπως και η ΛΑΙΚΗ της Κύπρου και η ΜΑΡΦΙΝ του Βγενόπουλου.

Και για να μην ξεχνάμε, μερικές «δουλειές» των Ρότσιλντ στην Ελλάδα.
Με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε χτες, από τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας της Βουλής, ο διορισμος τoυ (Ιουδαίου)
« Νικολάου» Manassi (Μανασή) 18 Μάη 2000
Έξι εταιρείες παραμένουν στην κούρσα της διεκδίκησης της θυγατρικής του ΕΛΤΑ, ΕΛΤΑ - Ταχυμεταφορές .Η Rotchield που είναι ο σύμβουλος ιδιωτικοποίησης της κυβέρνησης αναμένεται να ολοκληρώσει το τελικό κείμενο της προκήρυξης έως τα τέλη Μαϊου. 14/05/2008

Επισπεύδεται η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, …σύμβουλος μετοχοποίησης , Rothschild (ΗΜΕΡΗΣΙΑ - 4/9/2001).

ΕΥΔΑΠ: Ο σύμβουλος μετοχοποίησης, η Rothchild διερευνά τις δυνατότητες νέας διάθεσης μετοχών πέραν του 30% των μετοχών που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο. (ΗΜΕΡΗΣΙΑ - 9/9/2001).

Εξελίξεις αναμένονται στη Γενική και από το "μέτωπο" της αναζήτησης στρατηγικού εταίρου. Ήδη η έκθεση του διεθνούς οίκου ΝΜ Rothschild για τις μελλοντικές εναλλακτικές λύσεις της τράπεζας (ΗΜΕΡΗΣΙΑ -16/10/2001).

Περί τα 100 δισ. θα αντλήσει η ΔΕΗ από τη Σοφοκλέους. Συντονιστές κύριοι ανάδοχοι της συνδυασμένης προσφοράς είναι η ABN Amro Rothschild, η Alpha Finance, η Goldman Sachs και η Εθνική Τράπεζα. (ΗΜΕΡΗΣΙΑ-15/11/2001).


πηγη 
Enhanced by Zemanta

πως λειτουργεί το σύστημα

Η κρίση

του Κώστα Καββαθά


Δημοσιεύθηκε στις 24.05.09 στο “Πρώτο ΘΕΜΑ”, πιο επίκαιρο από ποτέ, το άρθρο μου περιγράφει πως λειτουργεί το Σύστημα και δείχνει τα τερατώδη ψέματα, που οι εντεταλμένοι του πράκτορες λένε στους λαούς.


Δείτε πως λειτουργεί το σύστημα: Οργανισμοί σαν τους: FED, CITI, Morgan&Stanley, Διεθνής Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Τράπεζα της Αγγλίας , Morgan και οι ιδιωτικές τράπεζες που έχουν πείσει τους λαούς ότι ανήκουν στα κράτη, τυπώνουν π.χ. 100 δισ δολάρια, ευρώ, γιεν, ότι από τα οποία μόνο το 2-3% έχει αντίκρισμα σε χρυσό. Μετά δανείζουν τα “χαρτιά” σε άλλες τράπεζες που τους δίνουν κάποιου είδους υποσχετική. Οι «μεγάλοι» δανείζουν κυβερνήσεις, κράτη καθώς και άλλες, μικρότερες, επίσης ιδιωτικές, τράπεζες. Οι χώρες των οποίων οι οικονομίες έχουν γονατίσει απ’ τα σκάνδαλα, δανείζονται με “επαχθείς όρους” (π.χ Ελλάδα). Για να «τονωθεί» η οικονομία 28 δισεκατομμύρια ευρώ στις εθνικές τράπεζες. Αυτές τα δανείζουν (με τόκο) τις επιχειρήσεις για να “αναπτυχθούν” και τους πολίτες για να αγοράσουν σπίτι, αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, τηλεόραση, κλιματιστικό, να πάρουν εορτοδάνειο, διακοποδάνειο κ.ο.κ. Επιχειρήσεις και πολίτες πληρώνουν υψηλούς τόκους στα ευαγή αυτά ιδρύματα που, στα θησαυροφυλάκια τους έχουν μόνο τις καταθέσεις των θυμάτων τους. Όταν, τα κράτη αδυνατούν να πληρώσουν, οι Μεγάλες τράπεζες στέλνουν πολυεθνικές για να αγοράσουν(με πολιτικά ορθό τρόπο) τον εθνικό πλούτο (Ηλεκτρισμό, Νερό, Τηλεπικοινωνίες, Ναυπηγεία, Ορυχεία, Σιδηροδρόμους, αεροπορικές εταιρίες). Μόλις τις αρπάξουν πουλάνε το προϊόν στους ιθαγενείς σε πολλαπλάσια τιμή. Όταν οι επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να πληρώσουν οι Αργυραμοιβοί αρπάζουν την κινητή και ακίνητη περιουσία τους.
Όταν οι απλοί πολίτες αδυνατούν κατάσχουν σπίτια, χωράφια, οικόπεδα, τζέρια.
Όταν οι μεγάλοι και μικροί αργυραμοιβοί «φάνε» όσα έχουν ο πλανήτης (νερό, πετρέλαιο, ορυκτά, αλιεύματα, δάση), αρχίζουν τους κατακτητικούς πολέμους. Στέλνουν ιδιωτικούς στρατούς στην Γιουγκοσλαβία, στο Κουβέίτ, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στον Καύκασο, στο Αιγαίο, στην Ινδία (μόλις αρχίσει να απειλεί τα συμφέροντά τους). Έτσι αρχίζουν να δουλεύουν οι πολεμικές βιομηχανίες, για να πουλήσουν (με δανεικά από τις ΗΠΑ, την Ρωσία, την Γαλλία, την Γερμανία, την “κομουνιστική” κλίκα της Κίνας κ.α.) όπλα στους κράτη για να “φάει” το ένα το λαρύγγι του άλλου.
Ποιοι συντηρούν το Σύστημα; Εγώ, εσείς, εμείς, όλοι, οι περισσότεροι.
Πως πολεμιέται; Με την άρνηση και την αποχή από την προγραμματισμένη απαξίωση των προϊόντων. Αγοράζεις σήμερα ένα κινητό, έναν υπολογιστή, μία τηλεόραση και, σε δύο χρόνια, έχουν παλιώσει. Κολοσσιαίες διαφημιστικές εκστρατείες πείθουν τους «πρόθυμους ηλίθιους» (εμάς) πως πρέπει να πάρουμε καινούρια. Κάθε μέρα, στον «αναπτυγμένο» κόσμο, λειτουργεί (λειτουργούσε;) αυτό το “αλισιβερίσι”. Για να αλλάξουμε το ένα σκουπίδι με άλλο, τρώμε τις σάρκες του 3ου Κόσμου αλλά, και της ίδιας της Γης.
Αν την ελλατώσουμε μπορεί, το Σύστημα να …καταρρεύσει.
Τι θα επακολουθήσει; Δεν ξέρω.
Το Χάος. Ο Νέος Μεσαίωνας. Η Αποκάλυψη του Ιωάννου .Η Ουροvision.
Ο Μπαρόζος. Ο Kostas. Ο Giorgakis.
Παρά τα τρισεκατομμύρια που “έριξαν” στην αγορά οι ισχυροί, η κρίση συνεχίζεται και η Πυραμίδα κλονίζεται, για πρώτη φορά από την ανακάλυψη του χρήματος. Πόσα δολάρια, ευρώ, ρούβλια, γιεν, γουάν νομίζετε ότι θα τυπώσουν πριν αρχίσει η Πτώση;


πηγη

Οι ΑΕΡΓΟΙ αθίγγανοι Απελαύνονται απο Γαλλια Γερμανια-κλπ. και... έρχονται εδω!!!!

Περιπτεράκι στην πλατεία Ηρώων
Η Ευρωπαικη Επιτροπη αποφασισε εχθες Παρασκευη 30.07.2010 οτι, καθε χωρα μελος της Ενωσης πρεπει μονη της να αποφασίσει αν θα απελάσει τους Γυφτους.... αντιδρώντας στην απόφαση της Γαλλίας να διαλύσει στους επόμενους τρεις μήνες 300 καταυλισμούς Γύφτων και να τους απελάσει στην Ρουμάνια και την Βουλγαρία.
ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!
ΤΑ ΑΚΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ;

Ο Ρουμάνος Υπουργός Υπ. Εξ. Θεοδωρος Μπακόνσκι αντέδρασε έντονα λέγοντας οτι πρόκειται για Ευρωπαίους πολίτες, που έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΕΡΓΙΑΣ, ΜΙΖΕΡΙΑΣ, ΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΛΟΥΜΠΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ...
Η Γαλλία δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που παίρνει τέτοια μέτρα.

Πριν δυο χρονια η Ιταλια εδιωξε τους Γυφτους που ειχαν κατακλυσει ολες τις Ιταλικες πολεις.
Η Γερμανια ετοιμαζεται αυτες τις μερες να απελασει στο Κοσοβο 12.000 Γυφτους, που κατεκλυσαν τα τελευταια χρονια την Γερμανια.

Στην Δανια, οι αρχες της Κοπενχαγης, ξεκινησαν αυτη την εβδομαδα επιχειρηση "Σκουπα" κατα των 500 περιπου Γυφτων απο τα Βαλκανια που μετετρεψαν το κεντρο της πολης σε Μπαγκλαντες!!!!

Συμφωνα με τις επισηςμες στατιστικες, πριν μπει η Ρουμανια και η Βουλγαρια στην Ε.Ε. (πριν 2-3 χρονια ουσιαστικα που αρχισε η ελευθερη μετακινηση) η Ρουμανια ειχε 2.800.000 Γυφτους και η Βουλγαρια 1.000.000.
Η Σερβια (μαζι με το Κοσοβο) 700.000 Γυφτους, τα Σκοπια 200.000 και η Ελλαδα, απο 120.000- 200.000.(Σ΄αυτους να προσθεσουμε τις 90.000 Αλβανογυφτους που ηρθαν μαζικα εδω και θα ελληνοποιηθουν κιολας ελεω Ραγκουση) και καμια 200.000 Βουλγαρους και Ρουμανους που κι΄αυτοι στολιζουν τις πολεις και τα τουριστικα μερη της Ελλαδος, χωρις χαρτια φυσικα!

Το θεμα ειναι: Τι θα γινουν ολοι οι Γυφτοι που θα απελαθουν αυτο τον καιρο απο τις σοβαρες χωρες της Ευρωπης. Γιατι στην Ρουμανια και την Βουλγαρια, δεν προκειτα να ξαναπανε. Που θα πανε;

Το παραμυθι του Ευρωπαιου πολιτη που πουλανε οι Ρουμανοι(οι οποιοι τους αντιπαθουν σφοδρα) για να τους ξεφορτωθουν, δεν ισχυει. Γιατι και για τους Ευρωπαιους Πολιτες χρειαζεται αδεια παραμονης, προσκομιση ποινικου μητρωου, δηλωση κατοικιας και πληρωμη ΙΚΑ, για καθε μερα περα απο τις 90 τουριστικες...

Στέφανος Σωτηρίου
Enhanced by Zemanta

Μπεσλάν: Σχολείο στη μνήμη του ηρωικού Έλληνα δασκάλου

Έξι χρόνια μετά το λουτρό αίματος που προκάλεσαν Τσετσένοι τρομοκράτες σε σχολικό συγκρότημα της πόλης Μπεσλάν –όπου σκοτώθηκαν περισσότερα από 350 άτομα, μεταξύ των οποίων και 155 μικρά παιδιά–, ένα νεόδμητο σχολείο στην πόλη αυτή της Βόρειας Οσετίας θα θυμίζει σε όλους την ηρωική πράξη του 74χρονου ομογενή δάσκαλου γυμναστικής, Γιάννη Κανίδη, που εκτελέστηκε από τους τρομοκράτες.


Ο πολυαγαπημένος σε όλους Έλληνας δάσκαλος –ο μεγαλύτερος σε ηλικία όμηρος των τρομοκρατών– σκοτώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 2004 υπερασπιζόμενος τα παιδιά που λάτρευε. Ο Γιάννης Κανίδης άφησε την τελευταία του πνοή στο σχολείο, όπου γενιές και γενιές μεγάλωσαν στα χέρια του. Το νήμα της ζωής του έκοψαν οι σφαίρες των τρομοκρατών στο γυμναστήριο του σχολείου, όταν ο ίδιος προσπάθησε να τους εμποδίσει να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά για να ανατινάξουν το σχολικό συγκρότημα.

Φέτος στις 6 Σεπτεμβρίου θα γίνουν στο Μπεσλάν τα εγκαίνια ενός σύγχρονου σχολείου – οικοτροφείου, αθλητικής κατεύθυνσης, που θα φέρει το όνομα του Γιάννη Κανίδη, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της περιφέρειας Πραβομπερεζνί της Βόρειας Οσετίας.

Το σχολείο κατασκευάζεται με συγχρηματοδότηση των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Νορβηγίας. Πριν από λίγες ημέρες, το Μπεσλάν επισκέφθηκαν διπλωμάτες των πρεσβειών των δύο χωρών στη Ρωσία, για να επιβλέψουν την πρόοδο των εργασιών. Η αντιπροσωπεία, μαζί με τον επικεφαλής της περιοχής Πραβομπερεζνί, Ρουσλάν Νταούροφ, επισκέφθηκαν την «Πόλη των Αγγέλων», όπου κατατέθηκαν λουλούδια στο μνημείο «Το Δέντρο της Θλίψης», αλλά και το μαρτυρικό σχολείο.

Το σχολείο - οικοτροφείο «Γιάννης Κανίδης» έχει σχεδιαστεί για να υποδεχτεί 200 μαθητές. Το οικοτροφείο θα μπορεί να φιλοξενεί 72 παιδιά, ενώ έχουν προβλεφθεί μεγάλοι χώροι άθλησης. «Πρόκειται για ένα πολύ καλό σχολείο, που πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές», τόνισε ο πρώτος γραμματέας της πρεσβείας της Ελλάδα στη Μόσχα, Δημήτριος Σκαούτας. «Από την ποιότητα των εργασιών φαίνεται ότι οι οικοδόμοι εργάστηκαν από την καρδιά, δεν φείδονταν ούτε δύναμη, ούτε χρόνου. Ως εκπρόσωποι των δωρητριών – χωρών, ανυπομονούμε να δούμε τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών στα επίσημα εγκαίνια του ιδρύματος», πρόσθεσε.
http://www.agelioforos.gr

Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_9658.html#ixzz0vIPbSo87
Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters