Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Το κλεμμένο «νησί της ντροπής» των Αμερικάνων

Ο μικρός εξωτικός παράδεισος του Ινδικού Ωκεανού που λειτουργεί πλέον ως η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των Αμερικανών εκτός ΗΠΑ μπήκε μόλις στον δημόσιο λόγο, από τη θεωρία συνωμοσίας που θέλει την τραγική Πτήση MH370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών να κατευθύνθηκε εκεί.
Κι αυτό γιατί τα χρονικά του Ντιέγκο Γκαρσία μοιάζουν πράγματι με συνωμοσιολογικό σενάριο, καθώς η ζοφερή πραγματικότητα ξεπερνά πολλές φορές τον σκοτεινό νου όσων βλέπουν απόκρυφες ιστορίες παντού!
Η ατόλη της Μικρονησίας λοιπόν, στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού, είναι επισήμως βρετανικό έδαφος -ντροπιαστικό κληροδότημα από την αποικιοκρατική εποχή της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας- και στεγάζει ναυτική και αεροπορική βάση των ΗΠΑ.
Όχι όμως μια από τις πολλές των Αμερικανών στον κόσμο, αλλά το μεγαλύτερο -και πάνοπλο- στρατιωτικά και επιχειρησιακά κέντρο των ΗΠΑ εκτός αμερικανικού εδάφους.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, καθώς η ιστορία του Ντιέγκο Γκαρσία περιλαμβάνει εκτοπίσεις του ντόπιου πληθυσμού, δικαστικές διαμάχες των κατοίκων του με τη βρετανική κυβέρνηση, αλλά και τη σύγχρονη στρατιωτική ιστορία των ΗΠΑ, καθώς από δω έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στα θέρετρα πολέμου του Περσικού Κόλπου και στα πρόσφατα χαρακώματα Ιράκ και Αφγανιστάν.
Η ιστορία και ο εκτοπισμός του γηγενούς πληθυσμού
Ο κοραλλιογενής παράδεισος με τα κρυστάλλινα νερά και τους φοίνικες που φτάνουν ως τις κατάλευκες παραλίες μπήκε για πρώτη φορά στο στόχαστρο των Δυτικών όταν ο ισπανός εξερευνητής Diego Garcia de Moguer το ανακάλυψε τον 16ο αιώνα και το διεκδίκησε για λογαριασμό των Ισπανών, δανείζοντάς του φυσικά το όνομά του.
Ο κόσμος άκουσε για πρώτη φορά την ύπαρξή του πριν από 10 χρόνια περίπου, όταν οι αναφορές για χρήση του ως εναλλακτικού Γκουαντανάμο από την Αμερική έκαναν τον γύρο του κόσμου: στο Ντιέγκο Γκαρσία κρατήθηκαν πράγματι και βασανίστηκαν φερόμενοι τρομοκράτες από την πανταχού παρούσα CIA.
Μεταξύ 1814 και αρχές δεκαετίας του 1960 το νησάκι ήταν επισήμως έδαφος του Μαυρικίου και τότε ήταν που το διεκδίκησαν οι Βρετανοί, ενσωματώνοντάς το στο νεοσύστατο Βρετανικό Έδαφος του Ινδικού Ωκεανού (British Indian Ocean Territory). Ο λόγος κάτι παραπάνω από προφανής: όντας στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου και σε στρατηγικό σημείο, φάνταζε ιδανικό για τις κοινές πολεμικές επιχειρήσεις Βρετανών και Αμερικανών.
Το Ντιέγκο Γκαρσία ήταν μάλιστα το μόνο κατοικημένο νησάκι του αρχιπελάγους Τσαγκός, αυτό δεν εμπόδισε όμως τους Βρετανούς να λειτουργήσουν για άλλη μια φορά ως αποικιοκράτες και να εκδιώξουν τον γηγενή πληθυσμό από τη σύγχρονη «αποικία» τους.
Στη δεκαετία του '60 λοιπόν, στον κολοφώνα του Ψυχρού Πολέμου, η κυβέρνηση του Χάρολντ Γουίλσον, θέλοντας να διαπραγματευτεί στρατηγικά με τις ΗΠΑ ως ισότιμος εταίρος, αποφάσισε να κάνει την κίνηση-ματ: να τους παρέχει δηλαδή την ιδανική τοποθεσία για την ανάπτυξη στρατιωτικής βάσης στην περιοχή, καθώς ο πόθος των Αμερικανών για έλεγχο του Ινδικού Ωκεανού και στενότερο μαρκάρισμα της Σοβιετικής Ένωσης ήταν διακαής.
Τίποτα δεν ήταν πιο κατάλληλο από το παρθένο νησί των 17 τετραγωνικών μιλίων γης από κοράλλια και άμμο, καταμεσής του Ινδικού Ωκεανού.
Η βρετανική κυβέρνηση το μισθώνει λοιπόν στους Αμερικανούς και παίρνει αντίτιμο ένα σωρό καλούδια: οικονομικά προνόμια και αθρόα χρηματοδότηση για το βρετανικό πρόγραμμα υποβρυχίων Polaris.
Όσο για τον εκτοπισμένο πληθυσμό της ατόλης, τους Τσαγκοσιανούς, μια ενοχλητική λεπτομέρεια στα σχέδια Βρετανών-Αμερικανών δηλαδή, εκτοπίστηκαν με αδειανά τα χέρια. Ούτε μια αποζημίωση για τα μάτια του κόσμου...
Από τα τέλη του '60 λοιπόν μπήκε μπροστά ένα ζοφερό σχέδιο εκκένωσης του νησιού που ξεπερνά ακόμα και τη νοσηρότερη φαντασία. Όσοι κάτοικοι εγκατέλειπαν το σπίτι τους για προμήθειες στα γειτονικά νησιά ή αναζήτηση ιατρικών υπηρεσιών, έβλεπαν στην επιστροφή τους την «πόρτα» κλειστή: οι Βρετανοί τους απαγόρευαν να γυρίσουν στα σπίτια τους!
Μέχρι το 1973, όλοι οι κάτοικοι της ξεχασμένης αυτής ατόλης, απόγονοι των σκλάβων που είχαν μεταφερθεί εδώ για να δουλέψουν στις φυτείες καρύδας είχαν μεταφερθεί με τη βία αλλού, στις παραγκουπόλεις του Μαυρίκιου, τις φτωχογειτονιές των Σεϊχελών και τις εργατικές κατοικίες της Βρετανίας, αφήνοντάς τους να παλεύουν πια με τη φτώχεια και την ανέχεια του ξεριζωμού, κάτι που συνεχίζει να υφίσταται ακόμα και σήμερα.
Στο διεθνές δίκαιο υπάρχει όρος γι' αυτό: «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» το λέμε και οι ένοχοι τιμωρούνται συνήθως. Εδώ και 4 δεκαετίες, οι κάτοικοι του Ντιέγκο Γκαρσία, που έχουν σήμερα βρετανική υπηκοότητα και 1.000 περίπου από αυτούς έχουν φτιάξει μια μικρή κοινότητα στο Σάσεξ, παλεύουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, με τη δικαστική τους διαμάχη με τη βρετανική κυβέρνηση -που εξελίσσεται σε βρετανικά δικαστήρια- να μοιάζει συχνά με παρωδία. Τραγική παρωδία βέβαια, καθώς η Βρετανία έχει κηρύξει πλέον τον τόπο θαλάσσιο καταφύγιο, στην προσπάθειά της να εμποδίσει την επιστροφή των αυτοχθόνων...
Η αμερικανική βάση και ο γεωστρατηγικός της ρόλος




Ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» που έχει κηρύξει η Αμερική μοιάζει βέβαια σημαντικότερη υπόθεση για τους ίδιους από τον ξεριζωμό τόσων ανθρώπων από την παραδοσιακή τους εστία. Η στρατιωτική βάση που καταλαμβάνει σήμερα τα σπίτια των γηγενών θεωρείται από τον αμερικανικό στρατό ως η πλέον στρατηγική στην οικουμένη για τα συμφέροντά τους, γι' αυτό και όσα εκτυλίσσονται εκεί καλύπτονται από ακόμα μεγαλύτερη μυστικότητα από τη συνήθη υπερβολική που συναντάμε σε άλλα αμερικανικά «project».
Η τεράστια βάση λειτουργεί σήμερα ως «σπίτι» για διάφορες στρατιωτικές επιχειρήσεις, που περιλαμβάνουν από πάνοπλες ναυτικές και αεροπορικές εγκαταστάσεις μέχρι και απόρρητη φυλακή της CIA για την ανάκριση υπόπτων τρομοκρατίας.
Η δημοσιοποίηση της τραγικής συνεργασίας Βρετανών και Αμερικανών να διώξουν τους κατοίκους για την προάσπιση των συμφερόντων τους αποδεικνύει εξάλλου στην πράξη το πώς οι ΗΠΑ έχουν σφυρηλατήσει μια νέου είδους αυτοκρατορία που κυριεύει διακριτικά τον πλανήτη μέσω εκατοντάδων στρατιωτικών βάσεων στις γωνιές της οικουμένης. Τις οποίες βέβαια κανείς δεν παίρνει μυρωδιά. Ποιος να λογαριάσει εξάλλου τον ανθρώπινο πόνο και πώς να τον βάλει πάνω από τα κελεύσματα των «γερακιών» της εξωτερικής πολιτικής;
Η ναυτική/αεροπορική βάση των ΗΠΑ (και σταθμός ανεφοδιασμού των βρετανικών επιχειρήσεων) φιλοξενεί περισσότερους από 4.000 στρατιώτες, την ίδια ώρα που το νησάκι είναι προσβάσιμο μόνο με στρατιωτικά μέσα. Η μεγαλύτερη βάση των Αμερικανών εκτός ΗΠΑ φιλοξενεί δύο διαδρόμους για βομβαρδιστικά αεροπλάνα, περισσότερα από 30 ετοιμοπόλεμα πολεμικά πλοία και έναν δορυφορικό κατασκοπευτικό σταθμό, μοναδικό στο είδος του.
Το Πεντάγωνο έχει χαρακτηρίσει το Ντιέγκο Γκαρσία ως την «απαραίτητη πλατφόρμα» για την αστυνόμευση της περιοχής. Από δω εξάλλου εκπορεύτηκαν οι αεροπορικές επιδρομές στον Πόλεμο του Κόλπου (1990-91), η εισβολή στο Αφγανιστάν (2001) και η πρώτη φάση του Πολέμου του Ιράκ, από τον παράδεισο αυτό με τα ένοχα μυστικά και την ανθρώπινη τραγωδία, που στα μυαλά των αμερικανών επιτελαρχών φαντάζει απλώς ως «το πολυτιμότερο κομμάτι ακίνητης περιουσίας στη Γη».
Το ένοχο μυστικό του κλεμμένου -από τον πληθυσμό του- νησιού κρατήθηκε μυστικό για τόσες δεκαετίες, μέχρι τώρα τουλάχιστον που ήρθε στο φως «ξώφαλτσα», ως συνωμοσιολογικό σενάριο για την τύχη της μοιραίας πτήσης των Μαλαισιανών Αερογραμμών...



http://www.apocalypsejohn.com/2014/03/to-klemmeno-nisi-tis-dropis-ton-amerikanon.html

Ποιοι ήταν οι Εβραίοι που πολέμησαν ως σύμμαχοι με τους ναζί στον Β'ΠΠ-ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ-ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΕΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ-ΘΕΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ(ΜΑΡΞ) ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΙΤ ΜΠΙΡΟ ΔΙΕΘΕΤΑΝ 17 ΕΒΡΑΙΟΥΣ 
 ΕΝΑΝΤΙ 6 ΜΗ ΕΒΡΑΙΩΝ  ( 23 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΛΗ ). ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΣΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ  ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΩΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΟΡΤΑ 

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ 

  
Η ιστορία επαναλαμβάνεται: Όπως σήμερα στην Ουκρανία που ο διεθνής εβραϊσμός (και ο Ν.Μούιζνιεκς) κάνει "τα στραβά μάτια" στους νεοναζί του Κιέβου και της δυτικής Ουκρανίας έτσι και στον Β'ΠΠ υπήρξαν Εβραίοι που πολέμησαν φανατικά στο πλευρό των Γερμανών στον Β'ΠΠ!
Οι Εβραίοι της Φινλανδίας!
Πολέμησαν στο πλευρό των Γερμανών και του Χίτλερ κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με πάθος και φανατισμό μόνο και μόνο επειδή ο εχθρός ήταν οι Ρώσοι.
Το Σεπτέμβριο του 1941 ένας στρατιωτικός γιατρός προέβη σε μια τόσο ηρωική πράξη, για την οποία του απονεμήθηκε Σιδηρούς Σταυρός.
Αδιαφορώντας για την ασφάλειά του ο διοικητής Leo Skurnik, περιφερειακός γιατρός ο οποίος κάποτε φιλοδοξούσε να γίνει πιανίστας, οργάνωσε την εκκένωση ενός νοσοκομείου στο πεδίο της μάχης κοντά στα ρωσο-φινλαδικά σύνορα, σώζοντας τις ζωές περισσοτέρων από 600 αντρών, οι περισσότεροι από τους οποίους μέλη των SS.
Ο Skurnik δεν ήταν ο μοναδικός στρατιώτης που παρασημοφορήθηκε με το ναζιστικό παράσημο του Σιδηρού Σταυρού στον Β'ΠΠ.
Ο Skurnik ήταν ... Εβραίος!
Ένας από τους χιλιάδες Εβραίους που πολέμησαν στο πλευρό των Γερμανών.
Πάνω από 3000 Εβραίοι ενώθηκαν με τους Ναζί, όταν η Φινλανδία μπήκε στον πόλεμο τον Ιούνιο του 1941.
Η συμμαχία του Χίτλερ με την ομάδα των ανθρώπων που είχε ορκιστεί να εξολοθρεύσει, είναι μία από τις πιο εκπληκτικές πτυχές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, την οποία όμως σχεδόν κανείς –συμπεριλαμβανομένων των Φινλανδών- δε γνωρίζει, γράφει ο Paul Kendall σε πρόσφατο άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα The Telegraph.
«Ζούσα 25 χρόνια εδώ ήδη, όταν άκουσα για πρώτη φορά αυτήν την ιστορία. Και είμαι Εβραίος» δήλωσε ο John Simon, ένας Νεοϋορκέζος ο οποίος μετακόμισε στο Ελσίνκι το 1982. «Είναι μια ιστορία που δε λέγεται πολύ εδώ».
Οι βετεράνοι Εβραίοι –κάποιοι από τους οποίους είναι ακόμη ζωντανοί- επιμένουν ότι δε μετανιώνουν και δε νιώθουν ντροπή για τις πράξεις τους. Ωστόσο, αν περάσει κανείς ένα βράδυ μαζί τους συζητώντας και με άλλα μέλη της κοινότητας, οι οποίοι μελέτησαν τα γεγονότα εις βάθος, μπορεί να αντιληφθεί ότι μέσα τους γίνεται μια «μάχη», σχολιάζει ο αρθρογράφος.
Η πρώτη «γεύση» από το στρατό που πήρε ο Aron Livson ήταν το 1939. Ήταν 23 ετών, ζούσε στην πόλη Vyborg και συντάχθηκε με το στρατό όταν η Σοβιετική Ένωση εισέβαλε στη Φινλανδία. Ο ίδιος, όσο και πολλοί άλλοι Εβραίοι, ήταν αποφασισμένος να κάνει το καθήκον του όσο καλύτερα μπορούσε, δίνοντας ακόμη και τη ζωή του για την πατρίδα του.
Σχεδόν χωρίς καμία εξαίρεση, οι Εβραίοι της Φινλανδίας κατάγονταν από ρώσους στρατιώτες, που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας. (Βάσει νόμου στη Ρωσία, οι Εβραίοι εξαναγκάζονταν να υπηρετήσουν στο στρατό από την ηλικία των 10 ετών, μέχρι και για 25 χρόνια).
Στην υπόλοιπη Φινλανδία τους αντιμετώπιζαν με καχυποψία, μέχρι την ανεξαρτησία της χώρας από τη Ρωσία το 1917 και τον πόλεμο που ξέσπασε το 1939, όταν στον εβραϊκό πληθυσμό της περιοχής παρουσιάστηκε μια «ευκαιρία» να αποδείξουν πόσο πιστοί και αφοσιωμένοι πολίτες ήταν.
Ο Livson αγωνίστηκε τόσο γενναία, επιδεικνύοντας πρωτοβουλία και επιδεξιότητες, που του «χάρισαν» το βαθμό του λοχία.
Όταν ο Χίτλερ εισέβαλε στη Σοβιετική Ένωση με την Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα, η Φινλανδία είχε μια ευκαιρία να ανακτήσει τα εδάφη που είχε χάσει κατά τη διάρκεια του Χειμερινού Πολέμου και ένωσε τις δυνάμεις της με τη Γερμανία.
Ο Livson, όπως και άλλοι Εβραίοι, είχε ακούσει για τις θηρωδίες του Χίτλερ εναντίον των Εβραίων, όμως όταν έφτασε η διαταγή για να συνταχθούν με τις γερμανικές δυνάμεις κατά της Σοβιετικής Ένωσης, δεν σκέφτηκε ούτε για ένα λεπτό να μην υπακούσει, προσθέτει ο αρθρογράφος.
Σήμερα είναι 97 ετών. Η φωνή του παραμένει δυνατή και καθαρή, η χειραψία του σταθερή και οι απόψεις του ακλόνητες.
«Έπρεπε να κάνω το καθήκον μου, όπως όλοι οι άλλοι. Δεν ήμασταν Εβραίοι που πολεμούσαμε στο φινλανδικό στρατό. Ήμασταν Φινλανδοί πολίτες, Φινλανδοί στρατιώτες, που πολεμούσαμε για την πατρίδα μας» είπε ο ίδιος στο δημοσιογράφο.
Εκτός από το ότι έκαναν το καθήκον τους ως στρατιώτες και απέδειξαν την αφοσίωσή τους στην πατρίδα τους, οι βετεράνοι Εβραίοι της Φινλανδίας επιμένουν ότι είναι χαρούμενοι που πολέμησαν και για ακόμη έναν λόγο: Η Φινλανδία και η Γερμανία πολεμούσαν σε διαφορετικούς πολέμους, λένε. Ένας ήταν πόλεμος αυτοάμυνας, και ο άλλος κατάκτησης.
«Δεν είχα να κάνω με Γερμανούς. Δεν υπήρχαν Γερμανοί εκεί που υπηρετούσα εγώ. Βρίσκονταν 200 χιλιόμετρα πιο βόρεια από το δικό μου σύνταγμα» είπε ακόμη ο Livson.
Η ιστορία του Livson όμως μάλλον διαφέρει, από αυτήν άλλων Εβραίων της Φινλανδίας.
Στα σύνορα με τη Ρωσία, στην περιοχή της Καρελίας, φινλανδικά και γερμανικά στρατεύματα πολεμούσαν μαζί και οι Εβραίοι είχαν να αντιμετωπίσουν δύο εχθρούς: έναν μπροστά τους και έναν δίπλα τους.
Ζούσαν με ένα διαρκή φόβο ότι θα αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, όμως οι γερμανοί στρατιώτες δεν ασχολήθηκαν περισσότερο. Ήταν Φινλαδνοί, είχαν την υποστήριξη των ανωτέρω τους και οι Γερμανοί –παρότι πολλές φορές ένιωθαν έκπληξη που πολεμούσαν μαζί με Εβραίους- δεν είχαν καμία εξουσία να τους επικρίνουν. Μάλιστα, αναγκάζονταν να χαιρετούν στρατιωτικά έναν εβραίο αξιωματικό, αναφέρει ακόμη ο Kendall.
Στη Φινλανδία μπορεί να υπήρχαν γερμανικά στρατεύματα και στο Ελσίνκι γερμανική διοίκηση και η Γκεστάπο, όμως η χώρα απέρριψε τις απαιτήσεις του Χίτλερ να εισαχθούν αντι-εβραϊκοί νόμοι.
Όταν ο Χίμλερ, ο αρχιτέκτονας της «Τελικής Λύσης», επισκέφθηκε τη Φινλανδία τον Αύγουστο του 1942 και έθεσε στον πρωθυπουργό Jukka Rangell το «Εβραϊκό Ζήτημα», ο Rangell απάντησε: «Δεν έχουμε τέτοιο θέμα».
Ο John Simon, ο οποίος έχει πάρει πολλές συνεντεύξεις από βετεράνους για πολλά χρόνια σχολίασε το εξής: «Πρέπει να θυμάται κανείς ότι μόλις πριν από 20 χρόνια η Φινλανδία είχε περάσει ένα φριχτό εμφύλιο πόλεμο, που είχε χωρίσει την κοινωνία στη μέση. Από τότε, ορισμένοι λαμπροί πολιτικοί, έκαναν συντονισμένες προσπάθειες για να ενώσουν ξανά τη χώρα. Οι Εβραίοι αποτελούσαν μέρος αυτής της κίνησης».
Φιλίες Εβραίων με στρατιώτες της Βέρμαχτ
«Έχω ακούσει μια ιστορία για έναν εβραίο στρατιώτη, ο οποίος επέστρεφε στην κατασκήνωση μαζί με έναν γερμανό στρατιώτη. Ο Εβραίος είπε στο Γερμανό να μην αποκαλύψει ότι είναι Εβραίος και τότε ο δεύτερος του απάντησε το εξής: ‘Μα, δε θα σου συμβεί τίποτε. Εσύ είσαι φινλανδός στρατιώτης. Εγώ θα βρω μπελά’» ανέφερε ο Simon.
Ένα λεύκωμα που ανήκε στην Chaje Steinbock, μια εβραία νοσοκόμα στο κεντρικό νοσοκομείο στο Oulu, περίπου 600 χιλιόμετρα βόρεια του Ελσίνκι, περιέχει πολλά εγκάρδια μηνύματα που της έγραψαν γερμανοί στρατιώτες.
«Στην αγαπημένη μου. Σου έχω πει τι είσαι για μένα. Το τι είμαι εγώ για σένα δεν σου ζήτησα ποτέ να μου πεις. Δεν θέλω να ξέρω, δε θέλω να το ακούσω, γιατί όταν γνωρίζει κανείς πολλά καταστρέφεται η ευτυχία. Θα σου πω μόνο ένα πράγμα: θα σου δώσω ό,τι επιθυμήσει η καρδιά σου. Είσαι η γυναίκα που αγάπησα πάνω απ’ όλα. Μέχρι τώρα δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο υπάρχει» της είχε γράψει ένας στρατιώτης που υπογράφει με το όνομα Rudy.
Μία άλλη γυναίκα, η Dina Poljakoff, που εργαζόταν ως βοηθός νοσοκόμα, βραβεύτηκε με Σιδηρούν Σταυρό. Ήταν η τρίτη και τελευταία από τους Εβραίους της Φινλανδίας που τους δόθηκε το παράσημο αυτό.
«Οι ‘μη Άριες’ γυναίκες δεν έπρεπε να περιποιούνται τους ‘Αρίους’ και παρότι οι Γερμανοί γνώριζαν ότι η μητέρα μου ήταν Εβραία, τη συμπαθούσαν» λέει η Aviva Nemes-Jalkanen, η κόρη της Steinbock.
Υπάρχουν αναφορές ότι Γερμανοί επισκέφτηκαν μια φορά μια συναγωγή, η οποία στήθηκε στην πρώτη γραμμή. «Ήταν μια απίστευτη εικόνα. Γερμανοί στρατιώτες με τις στολές τους κάθονταν δίπλα σε εβραίους που προσεύχονταν» είχε πει ο Rony Smolar, γιος του Isak Smolar, ο οποίος ίδρυσε τη συναγωγή, σε ένα συνέδριο στις ΗΠΑ το 2008.
Βέβαια, πολλές από τις «πτυχές» του Ολοκαυτώματος παρέμεναν κρυφές μέχρι τότε.
Οι εβραίοι στρατιώτες δε γνώριζαν για τους θαλάμους αερίων και τα φριχτά βασανιστήρια στο Άουσβιτς, το Νταχάου και το στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν – Μπέλζεν.
Πολλοί όμως είχαν επικοινωνία με συγγενείς τους στην Πολωνία και άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης. «Λάμβαναν γράμματα. Γνώριζαν για τις εκτοπίσεις» λέει ο Simo Muir, επίκουρος καθηγητής Εβραϊκών Σπουδών στο πανεπιστήμιο του Ελσίνκι.
Ο Leo Skurnik γνώριζε πολύ καλά τι συνέβαινε. Ένας διακεκριμένος επιστήμονας, η καριέρα του οποίου είχε επηρεαστεί από τον αντισημιτισμό στη Φινλανδία, είχε λάβει γράμματα από συγγενείς του οι οποίοι τον ενημέρωσαν τι συνέβαινε στην Ευρώπη. «Γνώριζε αρκετά για να φοβάται» λέει ο γιος του Samuli. «Ήταν όμως γιατρός και υπεύθυνος για τη ζωή τόσο των γερμανών, όσο και των φινλανδών στρατιωτών και αρνήθηκε να κάνει διακρίσεις».
«Αν θα περιέγραφε κανείς τον πατέρα μου, ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει ήταν ο ανθρωπισμός του. Είχε πάρει τον όρκο του Ιπποκράτη και δε μπορούσε να στρέψει το βλέμμα του μακριά από έναν τραυματισμένο άνθρωπο, ανεξάρτητα από την εθνικότητά του» πρόσθεσε.
«Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολα. Υπήρχαν πολλοί τραυματίες και ο πατέρας μου δεν είχε αρκετά φάρμακα. Όμως δεν το έβαλε κάτω» είπε ακόμη. Μάλιστα, κάποια στιγμή έσπευσε και έσωσε μερικούς τραυματίες γερμανούς στρατιώτες, ενώ δεν τολμούσε να πάει κοντά τους κανένας αξιωματικός. Επίσης, πήρε την απόφαση να εκκενώσει το νοσοκομείο στο πεδίο της μάχης, πράξη για την οποία τον βράβευσαν με τον Σιδηρούν Σταυρό.
Όμως ο Skurnik αρνήθηκε να παραλάβει το παράσημο αυτό (το ίδιο έπραξαν και οι Salomon Klass και Dina Poljakoff).
Ο Leo Skurnik (αριστερά) και ο Salomon Klass (δεξιά)
Μετά το τέλος του πολέμου, και την αποκάλυψη των θηριωδιών του Ολοκαυτώματος, οι εβραίοι φινλανδοί στρατιώτες και η ευρύτερη εβραϊκή κοινότητα ένιωσε δυσφορία. Σε μια συνάντηση βετεράνων στο Τελ Αβίβ το 1946 οι Φινλανδοί αντιμετωπίστηκαν ως προδότες και δεν έγιναν δεκτοί, σχολιάζει ακόμη ο αρθρογράφος.
Πολλοί αναρωτιούνταν αν, ακριβώς επειδή βοήθησαν το Χίτλερ, εκείνος κατάφερε να παραμείνει στην εξουσία περισσότερο καιρό, με αποτέλεσμα να στείλει πολλούς Εβραίους στους θαλάμους αερίων και αν τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά.
«Δε βοηθήσαμε τους Γερμανούς. Είχαμε έναν κοινό εχθρό, που ήταν οι Ρώσοι και αυτό ήταν όλο» ανέφερε επίμονα ο επικεφαλής των βετεράνων εβραίων της Φινλανδίας, Kent Nadbornik.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://amphiktyon.blogspot.gr/2014/03/blog-post_9918.html?zx=436b2f43dd50da03

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ: ΙΔΟΥ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.

greek debt analysis dec 2013

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΗΤΗΡ ΜΑΘΗΣΕΩΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ. Τεραστιο βαρος χρεους το 2014 +2015 και δεν διαβλεπεται εξοδος στις αγορες !

Το χρεος που ληγει το 2014 ειναι 24,9δισ
Το χρεος που ληγει το 2015 ειναι 16,1δισ

(με αποφαση δανειστων Γιουρογκρουπ 26/11/2012!!)

2014 - ληγουν (17,7δισ σε ΕΚΤ + 7,4δισ σε ΔΝΤ)

2014 - τοκοι = 8,7δισ

2014 - δανεικα = (10,4δισ/EFSF + 8,9δισ/ΔΝΤ)

ΤΡΥΠΑ χρεους 2014 = 14,3δισ..

Greek debt servicing cost and financing 2014-2015 

Που/πως ΛΕΝΕ οτι θα βρεθουν τα 14,3 δισ για το 2014?

α. 500εκατ απο πρωτογενες πλεονασμα 2013 !

β. 2,8δισ απο πρωτογενες πλεονασμα 2014 !

γ. 4δισ απο εσοδα αποκρατικοποιησεων !

δ. 2,5δισ εσοδα απο ΕΚΤ

ε. 3,5δισ απο εισροες ιδιωτικων κεφαλαιων σε τραπεζες!

στ. 1δισ εντοκα !

Επισης εχουν μεινει 7,2δισ απο τα 48,2δισ δανεικα ανακεφ/σης τραπεζων - δεν τα αναγνωριζει το ΔΝΤ ! το οποιο λεει οτι λειπουν 4,4δισ το 2014.

Το ΔΝΤ βρισκει το κενο χρηματοδοτησης χρεους 6,6δις για το 2015.

Δεν κανω περετερω αναλυση.

Δειτε τους πινακες.

Greece Gross Financing Needs 2014 - 2025 

Για να συμβουν αυτες οι ΤΡΥΠΑΡΕΣ προυποθετουν ΑΣΥΛΗΠΤΑ Πρωτογενη πλεονασματα καθε χρονο και εσοδα απο αποκρατικοποιησεις !

Προυπολογιζουν να εισπραξουν 25δισ απο την πωληση γουαραντς εως το 2016 και να ισοσκελισουν τα 25,5δισ που δανειστηκαμε απο EFSF για ανακεφ/ση.

Οχι μονο δεν υπαρχει φως.αλλα τα ΓΙΔΙΑ της Βουλης εχουν πεισθει απο τα Μνηνονιακα ζωντοβολα οτι θα υπαρξει αναπτυξη ενω δεν υπαρχει καταναλωση !

ΕΛΕΟΣ

 

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/03/blog-post_8178.html

Αρνάκια του... γάλακτος

«Οχι μόνο δεν θα γίνουν αντάρτες για το γάλα όσοι βουλευτές αντιδρούν και λένε ότι θα καταψηφίσουν τη διάταξη, αλλά να δείτε που στο τέλος θα γίνουν... αρνάκια του γάλακτος» μας έλεγαν στο τηλέφωνο κυβερνητικοί βουλευτές, σχολιάζοντας τη στάση συναδέλφων τους.

Εφερναν ως....
παράδειγμα το γεγονός ότι πολλές φορές στο παρελθόν σε αλλά θέματα του Μνημονίου είχαν διαφοροποιηθεί αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές, αλλά στο τέλος συντάχθηκαν με τη γραμμή...
των κομμάτων τους. Προεξοφλούσαν επίσης οι συνομιλητές μας ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα, θα υπάρξουν δηλαδή κάποιες φραστικές αλλαγές στη διάταξη και στο τέλος όλοι θα ψηφίσουν κανονικότατα. Σε γενικές γραμμές, δεν έχουν άδικο για το παρελθόν. Οσοι σπεύδουν να διαφοροποιηθούν το κάνουν για ντόρο, για να κερδίσουν λίγη παραπάνω δημοσιότητα και να στείλουν μήνυμα στους ψηφοφόρους τους ότι «ξέρετε, εγώ αντέδρασα, έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά δεν μπορούσα να ρίξω και την κυβέρνηση». Αντάρτες εκ του ασφαλούς. Εξάλλου, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντησή τους την Παρασκευή με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, έλεγαν «έχουμε εννιά ημέρες, είναι αρκετός ο χρόνος για να βρεθεί λύση στα όποια προβλήματα, δεν θα κινδυνεύσει η κυβερνητική συνοχή από το γάλα».

Κάπως έτσι θα γίνει, αλλά μην ξεχνάμε ότι οι εκπλήξεις έρχονται από εκείνους που δεν το περιμένεις.

Π. ΣΩΚ.
Πολιτικα Παρασκήνια"
Από enet μέσω nonews-NEWS, μοντάζ Γρέκι

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤOΝ XΡΥΣΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ;

ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟΥ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ;
 
Η πληροφορία που είχε βγει στην δημοσιότητα όχι μόνον δεν διαψεύσθηκε αλλά ακολούθησε η απάντηση - σοκ από εκπρόσωπο της FED!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στις 2 το πρωΐ της 7ης Μαρτιου, στο αεροδρόμιο Μπόρισπολ Ανατολικά του Κιέβου ένα μεταγωγικό αεροσκάφος χωρίς διακριτικά βρισκόταν στον αεροδιάδρομο. 


Πριν ακόμα την προσγείωση του αεροσκάφους, 4 φορτηγά και δύο μίνιβαν "VW" χωρίς πινακίδες είχαν εισέλθει στο. αεροδρόμιο.

15 άνδρες με μαύρες στολές και αλεξίσφαιρα βγήκαν από το αεροσκάφος, κάποιοι οπλισμένοι με αυτόματα όπλα και άρχισαν την φόρτωση. Το περιεχόμενο των φορτηγών ήταν 40 βαριά κιβώτια. Λίγο πριν το πέρας, ένας άγνωστος άνδρας κατέφθασε και εισήλθε στο αεροσκάφος. Όλα έγιναν με μεγάλη ταχύτητα ενώ σύμφωνα με το προσωπικό εδάφους, το αεροσκάφος απογειώθηκε με όρους "έκτακτης ανάγκης". 

Αργότερα, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών της Ουκρανίας ανέφερε πως "την προηγούμενη νύχτα, σύμφωνα με διαταγές της καινούριας κυβέρνησης, οι ΗΠΑ ανέλαβαν την φύλαξη όλων των αποθεμάτων χρυσού της Ουκρανίας"!

Κανένα δυτικό μέσο δεν διέψευσε την είδηση. Αντίθετα, εκπρόσωπος της FED που ρωτήθηκε για τους ισχυρισμούς έδωσε την αφοπλιστική απάντηση: "Κάθε ερώτημα σχετικά με λογαριασμούς χρυσού, πρέπει να απευθύνονται στον κάτοχο του λογαριασμού. Γι' αυτό το θέμα θα πρέπει να ρωτήσετε την Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας"!!! 

Τον Ουκρανό Προβόπουλο δηλαδή.Έτσι, μέσα σε μία νύχτα το φασιστικό πραξικόπημα πέτυχε τον σκοπό του. Διέλυσε μία χώρα καταληστεύοντας την. Και η δύση μιλά ακόμα για "δημοκρατία".


http://oimos-athina.blogspot.gr/2014/03/o-x.html

Το Πολεμικό Ναυτικό παίρνει τον έλεγχο του Αιγαίου, απέναντι στην Τουρκία > Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΚΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

to-polemiko-naytiko-pairnei-ton-elegxo-toy-aigaioy-apenanti-sthn-toyrkia
Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης - Αλλάζει υπέρ της η Ελλάδα τα δεδομένα στο Αιγαίο, μετά τη συμφωνία που πέτυχε - αιφνιδιάζοντας τους πάντες- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος με το σημερινό ιδιοκτήτη των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) Ι. Σάφα.
Εδώ και τώρα η χώρα μας παίρνει παίρνει από τα υπόστεγα των ΕΝΑΕ τα τέσσερα υπερσύγχρονα υποβρύχια που είναι σχεδόν έτοιμα. Η ένταξή τους στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού αναμένεται να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος. Μπορούν και επιχειρούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας χωρίς ανάδυση για πολλά δεκαήμερα, εκτοξεύουν ακόμα και πυραύλους κατά στόχων επιφανείας , έχουν χαμηλό ακουστικό ίχνος και σόναρ μεγάλων δυνατοτήτων.
Την προσεχή Τετάρτη το απόγευμα μετά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλός συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Αποστολάκη θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της ThyssenKrupp (HDW), Dr. Hans Christoph Atzpodien, στην Ελληνική Πρεσβεία, στη Doha όπου πραγματοποιείται μια μεγάλη έκθεση αμυντικού υλικού.
Και αυτό γιατί τα υποβρύχια τύπου 214 είναι της HDW σχεδίασης και σε αυτούς τα είχαμε πληρώσει πριν καταλήξουν τα ΕΝΑΕ στον Σάφα μαζί με τα υποβρύχια που ήταν μέσα στα υπόστεγα των ναυπηγείων.
Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τον Δ. Αβραμόπουλο, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το Πολεμικό Ναυτικό θα πάρει τα τέσσερα αυτά υποβρύχια «Πιπίνος», «Ματρώζος», «Κατσώνης» και «Ωκεανός».
Στη συνέχεια το ΓΕΝ, με ευθύνη του, θα συντονίσει όλες οι απαραίτητες εργασίες που απομένουν σε αυτά , ώστε να ενταχθούν το ταχύτερο δυνατόν επιχειρησιακά στον ελληνικό στόλο. Μόλις συμβεί αυτό ,θα μπορεί με πλήρη επάρκεια το Πολεμικό Ναυτικό να καλύπτει ολόκληρο το Αιγαίο.
Εκτιμάται ότι για να ολοκληρωθούν οι εργασίες σε αυτά, θα απαιτηθεί ακόμα το ποσό των 75,5 εκατομμυρίων ευρώ, που βρίσκεται δεσμευμένο στον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας για το λόγο αυτό.
Ο υπεργολάβος, που δεν είναι άλλος από τη HDW, θα τεθεί στη διάθεση του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ναυπήγηση των εν λόγω υποβρυχίων.
Οι εργασίες θα γίνουν στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τα οποία για να τεθούν, εν μέρει, σε λειτουργία απαιτούν ένα ποσό που έχει υπολογιστεί ότι κυμαίνεται μεταξύ 10 και 40 εκατομμυρίων ευρώ. Θα δουλέψουν, εκτός από τους Γερμανούς και μέρος των εργαζομένων στα ΕΝΑΕ. Εργοδότης του προσωπικού αυτού θα είναι το Πολεμικό Ναυτικό.
Αφού τελειώσουν οι εργασίες σε αυτά στη συνέχεια τα τέσσερα υποβρύχια θα ριχτούν στη θάλασσα για τεστ. Σε αυτά θα συμμετέχει το έμπειρο προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού που είναι ήδη εκπαιδευμένο καθώς επίσης και τεχνικοί της HDW.
Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα δεν μπορεί να καθορισθεί επακριβώς πότε θα είναι έτοιμα για να αναλάβουν επιχειρησιακή δράση τα υποβρύχια. Σίγουρα όμως δεν θα απαιτηθούν χρόνια.
Όλοι οι έλεγχοι και οι δοκιμές σε πρώτη φάση θα γίνουν εν όρμω και εν πλω στο Σκαραμαγκά. Αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσουν οι δοκιμές σε βάθος περισκοπίου και στη συνέχεια θα καταδυθούν περισσότερο.
Υπάρχει μία αισιοδοξία στο Πολεμικό Ναυτικό ότι τα συστήματα των τεσσάρων αυτών υποβρυχίων δεν έχουν υποστεί βλάβες αν και είναι εγκαταλελειμμένα πολύ καιρό.
Εκείνο για το οποίο διερωτώνται έντονα οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού είναι για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συσσωρευτές (μπαταρίες) των υποβρύχιων που αποτελούν ένα από τα ζωτικά συστήματα και έχουν συγκεκριμένο χρόνο αλλά και «τρόπο» ζωής. Και να σημειωθεί ότι οι μπαταρίες κοστίζουν πολύ ακριβά .
Το Πολεμικό Ναυτικό, βέβαια, έχει και για κάποια άλλα πράγματα ανησυχία. Ένα από αυτά θα είναι η συμπεριφορά του υποβρυχίου «Ωκεανός». Αποτελεί τη μοναδική περίπτωση παγκοσμίως, τοποθέτησης συστήματος Αναερόβιας Πρόωσης σε υποβρύχιο τύπου 209 . Το «Ωκεανός» απαιτήθηκε να κοπεί στη μέση και στη συνέχεια να συγκολληθεί το νέο επιπρόσθετο τμήμα μήκους περίπου 6,5 μέτρων. Το σύστημα πρόωσης με το οποίο εφοδιάστηκε του επιτρέπει να επιχειρεί για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Να θυμίσουμε πως το εν λόγω πρόγραμμα που φέρει την ονομασία «Neptune II» υπογράφηκε τέλη Μαΐου 2002 και ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2004. Αρχικά αφορούσε στην αναβάθμιση τριών υποβρυχίων τύπου με δικαίωμα προαίρεσης για ακόμη ένα, ύψους 826.173.947 ευρώ. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης των εργασιών εκσυγχρονισμού στο «Ωκεανός» και συνυπολογιζόμενης της ηλικίας των άλλων δύο υποβρυχίων (S119 «Πόντος», S117 «Αμφιτρίτη») κρίθηκε επιχειρησιακά και οικονομοτεχνικά ασύμφορο. Οπότε αποφασίσθηκε να κτιστούν από την αρχή δύο νέα υποβρύχια τύπου 214
Στο «Ωκεανός» που θα ενσωματωθεί και αυτό στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού εγκαταστάθηκε ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης μάχης ISUS 90-46 με τέσσερις προηγμένες κονσόλες και σύνθεσης, σταθμός ενιαίου ελέγχου πηδαλίου και πτερυγίων βάθους S53 (αντί των δύο διαφορετικών), ηλεκτρομαγνητικό δρομόμετρο, δύο συστήματα Αδρανειακής Ναυτιλίας (INS), αντικατάσταση του ραντάρ επιφανείας, , περισκόπιο έρευνας BS40 από ηλεκτροπτικό ιστό , εγκατάσταση συστήματος αντιμέτρων τορπιλών CIRCE, καθώς και σύστημα βολής βλημάτων Sub-Harpoon σε δύο από τους τορπιλοσωλήνες.
Το τελευταίο σύστημα σημαίνει ότι εκτός από τορπίλες μπορεί να εκτοξεύει και πυραύλους εναντίων στόχων επιφανείας. Ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού επικοινωνιών περιελάμβανε αντικατάσταση του ιστού, προσθήκη ιστού Δορυφορικών Επικοινωνιών (SATCOM) και τερματικού Link 11.

http://newpost.gr/post/335597/to-polemiko-naytiko-pairnei-ton-elegxo-toy-aigaioy-apenanti-sthn-toyrkia#ixzz2wmvNnjvD
 http://greeknation.blogspot.gr/2014/03/blog-post_9668.html

Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΠΤΕ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!

ΚΡΙΜΑΙΑ: Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ



Γράφει ο Τάκης Φωτόπουλος

Το δημοψήφισμα της Κριμαίας, όπου αποφασίστηκε η επανένωση με τη Ρωσία, καταδικάστηκε από ολόκληρη την «δημοκρατική» «διεθνή κοινότητα». Δηλαδή, την Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) που εκπροσωπεί τις υπερεθνικές επιχειρήσεις, οι οποίες ελέγχουν την παγκόσμια παραγωγή και διανομή εμπορευμάτων.



Η «κοινότητα» αυτή εκφράζεται πολιτικά από τα εγκληματικά κράτη της «Ομάδας των 7» που αιματοκυλούν τον ένα μετά τον άλλο τους λαούς τα τελευταία 25 περίπου χρόνια για να τους ενσωματώσουν στη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. 

Δεδομένου μάλιστα ότι η άνοδος της ΝΔΤ ήταν αποτέλεσμα όχι μόνο της ανάδυσης της παγκοσμιοποίησης, ενός νέου συστημικού φαινομένου που έφερε η μαζική εξάπλωση των υπερεθνικών επιχειρήσεων, αλλά και της παράλληλης κατάρρευσης του «υπαρκτού σοσιαλισμού», η συνέπεια ήταν ένας ιστορικά πρωτόγνωρος μονόπολος κόσμος. 




Ένας κόσμος, όπου το τι είναι νόμιμο και τι παράνομο, τι δίκαιο και τι άδικο, τι αλήθεια και τι ψεύδος ―όλα καθορίζονται σε τελική ανάλυση από την Υ/Ε, τους διεθνείς θεσμούς που ελέγχει (ΟΗΕ, διάφορες διεθνείς επιτροπές και διεθνή δικαστήρια), και φυσικά τα διεθνή ΜΜΕ που καθορίζουν αποφασιστικά τι και πώς πρέπει να μαθαίνουν οι υπήκοοι της ΝΔΤ. 

Και βεβαίως, η ίδια Υ/Ε ελέγχει και τα «εναλλακτικά» μέσα ενημέρωσης, από τις ΜΚΟ που η ίδια χρηματοδοτεί άμεσα ή έμμεσα, μέχρι ακόμη και τα κοινωνικά μίντια, εκτός από κάποιες 
εξαιρέσεις που αφήνονται να λειτουργούν (στον βαθμό που δεν είναι επικίνδυνα βέβαια, οπότε μποϊκοτάρονται με κάθε τρόπο) ως δείγματα πολυφωνικότητας.

Έτσι φθάσαμε στην πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας με την Ουκρανία, όπου ένα σαφές και τέλεια σχεδιασμένο «πραξικόπημα από τα κάτω», όπως έδειξα σε προηγούμενα άρθρα, βαφτίστηκε επανάσταση, οι νεοναζιστές και τα τάγματα εφόδου που το επάνδρωναν βαφτίζονταν αγωνιστές της ελευθερίας ενάντια σε ένα διεφθαρμένο καθεστώς (λες και υπάρχει και κανένα καθεστώς που δεν είναι διεφθαρμένο!) και η εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία και πρακτική τους «ξεχνιόταν» (όταν... αλλού στη ΝΔΤ οδηγούσε σε μαζικές φυλακίσεις βουλευτών, χωρίς καν δικαστική απόφαση!) 

Ακόμη και το ίδιο το δημοψήφισμα στην Οργουελιανή αυτή κοινωνία ορίστηκε «αντιδημοκρατικό» και «παράνομο». 

Και αυτό, όταν το 82% του λαού συμμετείχε σε αυτό και το 96% ψήφισε υπέρ της επανένωσης της Κριμαίας με την Ρωσία, ενώ όλοι σχεδόν οι εγκληματικοί πόλεμοι της Υ/Ε (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη κ.λπ.) ήταν παράνομοι!

Οι στόχοι του πραξικοπήματος ήταν φανεροί: να συντριβεί η απόπειρα δημιουργίας ενός πραγματικά διπολικού κόσμου, ώστε να ολοκληρωθεί το σχέδιο της Υ/Ε για την κατάργηση της εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας στη ΝΔΤ. 

Δηλαδή, για την δημιουργία ενός ομογενοποιημένου κόσμου με ανοικτές και απελευθερωμένες αγορές και, ουσιαστικά, ανύπαρκτους κοινωνικούς ελέγχους πάνω σε αυτές, ομογενοποιημένη κουλτούρα που θα καθόριζαν οι υπερεθνικές επιχειρήσεις με τα «πολιτιστικά» εμπορεύματά τους (Χόλλυγουντ, διεθνή σίριαλ κ.λπ.), ομογενοποιημένη πληροφόρηση από τα ελεγχόμενα διεθνή ΜΜΕ, ομογενοποιημένη «εκπαίδευση» και έρευνα από τα έμμεσα ελεγχόμενα από τις ίδιες υπερεθνικές επιχειρήσεις Πανεπιστήμια και ινστιτούτα, και ομογενοποιημένη «ελευθερία» που θα αφορούσε κάποια επιτρεπόμενα ατομικά δικαιώματα. 

Δεν αναφέρομαι, βέβαια, στον ψευδο-πολυπολικό κόσμο που η ίδια η Υ/Ε προωθεί, όπου οικονομικά «θαύματα», σαν αυτά της «Ομάδας των 20» (Κίνα, Ινδία, Βραζιλία κ.λπ.) θα εφάρμοζαν την ίδια ομογενοποίηση με τις ίδιες αρχές, αλλά με διαφορετική ρητορική. 

Αναφέρομαι σε ένα πραγματικά διπολικό κόσμο που θα αντιτασσόταν σε αυτή την ομογενοποίηση, και κυρίως στην κατάργηση της εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας των λαών, και θα είχε την πολιτικό-στρατιωτική δύναμη να την επιβάλλει ―όπως αυτόν της Ευρασιατικής Ένωσης που, με επικεφαλής τη Ρωσική ελίτ, προσπαθούν να δημιουργήσουν λαοί που ανήκαν στο Σοβιετικό στρατόπεδο.

Φυσικά, το θεμέλιο της διάκρισης μεταξύ των δύο πόλων δεν θα ήταν αυτό που χαρακτήριζε τον κόσμο πριν την άνοδο της σημερινής εγκληματικής ΝΔΤ, δηλαδή ο αστικός ή, εναλλακτικά, κρατικός έλεγχος των μέσων παραγωγής και διανομής. Άλλωστε, το κριτήριο αυτό ξεπεράστηκε μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού» και σήμερα το θέμα είναι πώς ο έλεγχος των μέσων παραγωγής θα γίνεται άμεσα από το κοινωνικό σύνολο, μέσα από τις συνελεύσεις των εργαζομένων σε αυτά και τις συνελεύσεις των πολιτών που θα καθορίζουν τόσο την οικονομική όσο και την πολιτική διαδικασία, χωρίς την μεσολάβηση διαφόρων ελίτ. 

Αντί όμως μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού» να γίνει ένα μαζικό κίνημα προς αυτήν την κατεύθυνση, έγινε το αντίθετο. 

Δημιουργήθηκε ο μονόπολος κόσμος που περιέγραψα, ο οποίος αφομοίωσε μέσα στον παμφάγο πεπτικό μηχανισμό του ακόμη και το αίτημα για μια πραγματικά Λαϊκή (ή Περιεκτική) Δημοκρατία και το «ξέρασε» σαν δημοκρατικά κινήματα-μαϊμούδες που κάνουν συνελεύσεις στη γειτονιά τους και αυτοδιαχείριση στην... αυλή τους, διακηρύσσοντας ότι κάνουν άμεση δημοκρατία, ή ότι έστω προετοιμάζουν το έδαφος γι’ αυτήν, χωρίς να διαθέτουν καν πρόταγμα με την έννοια της ιστορικής ανάλυσης, στόχων και στρατηγικής επίτευξής τους!

Είναι, επομένως, φανερό ότι μόνο μια ένωση λαών αντιστεκόμενων στη σημερινή μονοπολική ΝΔΤ θα μπορούσε να δημιουργήσει τις συνθήκες για να ξεπεράσουμε την σημερινή ομογενοποίηση και να βάλουμε τα θεμέλια μιας άλλης, πραγματικά αυτοδιαχειριζόμενης, κοινωνίας.

Γιατί, βέβαια, αυτό είναι αδύνατο στο καθεστώς ουσιαστικής κατοχής που ζουν σήμερα τα λαϊκά στρώματα παντού, όταν αγωνίζονται για την ίδια την επιβίωσή τους.

Σήμερα, για πρώτη φορά μετά την εγκαθίδρυση της ΝΔΤ, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για παρόμοια θεμελιακή αλλαγή. 

Η σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής ελίτ και της Υ/Ε με αφορμή τον έλεγχο της Ουκρανίας, που είναι βασικό συστατικό στοιχείο για την ολοκλήρωση της Ευρασιατικής Ένωσης, δεν είναι υπερβατή στο πλαίσιο της ΝΔΤ (για λόγους που θα επανέλθω). Όμως, αυτό ακριβώς το γεγονός ανοίγει τεράστιες δυνατότητες στους λαούς, όπως ο Ελληνικός, να απαλλαγούν από τα προτεκτοράτα που τους έχει επιβάλλει η ΝΔΤ και την συνακόλουθη αθλιότητα. Με αυτή την έννοια η Κριμαία μπορεί πραγματικά να είναι η αρχή του τέλους για τη ΝΔΤ…​

ΠΗΓΗ
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ
http://oimos-athina.blogspot.gr/2014/03/blog-post_7676.html

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΑΛΕΝΤΗΣ & ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑΣ ΚΙΝ ΤΡΟ ΟΡΦΕΑΣ

 



http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_9317.html

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ : ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΥΠΕΡΑΝΩ της ΣΩΤΗΡΙΑΣ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ, βάζει τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ο Σαμαράς, για να σώσει την καρέκλα του;
ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΩΚΩΜΕΝΟΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ!

Γράφει η Πόπη Σουφλή

 Αν η είδηση υφίσταται καθώς οι πηγές είναι αξιόπιστες, τότε θα μιλάμε για τη νέα μεγάλη ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ του Αντώνη Σαμαρά...
Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, θα θέσουν μια σειρά ερωτημάτων, στα οποία στηρίζονται σε πολύ αξιόπιστες πληροφορίες που έφτασαν στο site και αποτελούν ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ!

1. Ισχύει, κύριοι  της κυβερνητικής χούντας, πως
πριν δυο μέρες, επισκέφθηκαν την ΕΛΣΤΑΤ , εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να ελέγξουν τα στοιχεία για το χρέος της χώρας μας;

2. Ισχύει, ότι ο ποινικά διωκώμενος για κακούργημα Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, ΑΠΑΙΤΗΣΕ από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ώστε να ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ότι ανοίγουν οι διεθνείς αγορές για την Πατρίδα μας και αυτό να χρησιμοποιηθεί από τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ως προεκλογικό κόλπο  και να ψηφιστεί η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; 





3. Ισχύει, κύριοι της κυβερνητικής χούντας, πως ο ποινικά διωκώμενος για κακούργημα Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου, έδιωξε τους υπαλλήλους, προκειμένου να μην αντιδράσουν σε όσα ο ίδιος προσπάθησε να επιβάλει στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας;

4. Ισχύει κύριοι της κυβερνητικής χούντας, ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΑΛΕ Ο Α. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, και απεχώρησαν;

5. Ισχύει, κύριοι της κυβερνητικής χούντας, ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, δέχτηκαν τεράστιες πολιτικές πιέσεις;

Αν όλα αυτά ισχύουν, τότε μιλάμε για μια νέα ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΥΠΕΡΑΝΩ  ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΑΣΟΚ..

ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ  ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ



 

Υ.Γ. Δεν γνωρίζω, αυτή τη στιγμή, αν τελικά υπέκυψαν στις πιέσεις και υπέγραψαν τα πλασματικά στοιχεία οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας...
Θα φανούν όμως, λίαν συντόμως τα αποτελέσματα της εκβίασης.
Ο Ελληνικός λαός, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, να εμπιστευθεί και πάλι τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ. 


 

attikanea.blogspot.gr

http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_6005.html

Ρωσόφωνες ομάδες αυτοάμυνας στην νότιοανατολική Ουκρανία:”Σας περιμένουν 70.000 ξιφολόγχες» (Βίντεο)

rwsofiloi-oukrania

Αρχή εξελίξεων έχουμε στην νότιοανατολική Ουκρανία, όπου οι ρωσικοί πλυθησμοί δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν την νεοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου και οι πρώτες ένοπλες ομάδες “αυτοάμυνας των ρωσόφωνων πληθυσμών” είναι πλέον πραγματικότητα.
Πριν από λίγες ημέρες, ένα βίντεο εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο το οποίο δημιουργήθηκε από την αυτοαποκαλούμενη “Ενωμένη Λαϊκή ομάδα των Ντόνετσκ, Λούγκανσγκ και Χάρκοβο” δείχοντας έτσι ότι τουλάχιστον σε αυτές τις περιοχές οι Ρώσοι, που κατοικούν εκεί από αιώνες, είναι αποφασισμένοι να ενωθούν με την κοιτίδα τους. Δημοσιογράφοι της “Komsomolskaya Pravda” πήγαν και τους βρήκαν, και πήραν συνέντευξη από αυτούς. Τα πράγματα προβλέπονται ζόρικα για τις δυνάμεις των δυτικών Ουκρανών γερμανοχαζαρικής καταγωγής.

“Για εμάς που εργαστήκαμε τα τελευταία δέκα χρόνια σε Τσετσενία και Νταγκεστάν, αυτό το βίντεο, θύμισε ένα από τα αμέτρητα των εμίρηδων και των Μουτζαχεντίν του Καυκάσου. Τρεις ισχυροί άνδρες με μάσκες και με τα όπλα στα χέρια τους. Προς χάριν του οπτικού αποτελέσματος και για να καταδείξουν την σοβαρότητα της καταστασης επιδείκνυαν και τον οπλισμο τους. Ο μασκοφόρος, σε αντίθεση με τον εμίρη Ουαχάμπι των προαναφερθέντων περοχών διαβάζει καλά Ρωσικά, ακόμη και λογοτεχνικό κείμενο.”
«Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουμε την κυβέρνηση που ήρθε στην εξουσία παράνομα, κάτω από τη σημαία του φασισμού. Επί του παρόντος, σε κάθε πόλη της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας έχει μια αυτόνομη ένοπλη ομάδα και όλες μαζί μια ενιαία κοινή έδρα. Ο αριθμός των μονάδων αυτών σχηματίσθηκε βιαστικά και πολλές φορές ξεπερνούν σε αριθμό τον στρατό σας. ” είπε απευθυνόμενος στους δυτικούς Ουκρανους γερμανοχαζαρικής καταγωγής ενας εκ των μασκοφόρων.
“Δεν θα ανεχτούμε οποιαδήποτε κινηση της Εθνικής Φρουράς, καθώς και μαχητές σας δεν θα έρθουν ποτέ στη γη μας. Γνωρίζουμε όλες τις θέσεις των μονάδων σας παρακολουθούνται οι μετακινήσεις τους. Να γνωρίζετε ότι κάθε πράξη εισβολής, συλλήψεις και απειλές προς Νότο και Ανατολή, θα πρέπει να θεωρηθεί ως κήρυξη πολέμου. Σας δείνουμε την ευκαιρία όσο το δυνατόν συντομότερα, να φύγουν οι συμμορίες από τα εδάφη μας.
Σκεφτείτε το ως γεγονός ότι, στη χώρα μας, είστε ξένοι. ”
Ο δημοσιογράφος σκέφτεται ότι “Γνωρίζουμε καλά ότι για τη διατήρηση της ακραίας διορισμένης κυβέρηση του Κιέβου έπρεπε να μπει υπό την σκια του Στεπαν Μπαντέρα (το ίνδαλμα των νεοναζί στην δυτική Ουκρανία, και ιδρυτής των ουκρανικών SS υπέυθυνα για τον θάνατο 5.000.000 Ουκρανών ρωσικής συνειδησης στον Β’ ΠΠ) οπότε αρχή αντάρτικου στην νοτιοανατολική Ουκρανία από τους ρωσόφωνους πληθυσμούς ήταν αναμενομενη.
Και η εμφάνιση των ομάδων ανταρτών στις νοτιοανατολικές περιοχές η μόνη λογική αντίδραση του πληθυσμού,από ένστικτο αυτοσυντήρησης.”
“Προσπαθούσαμε να εντοπίσουμε τα μέλη της ομάδας κάνοντας έρευνα, και ρωτώντας για τους αντάρτες κεντρική πλατεία του Lugansk. Εδώ, έχουν μόνο ρωσικές σημαίες και θεωρούν τις αρχές τυ Κιέβου αντιπάλους. Ωστόσο, οι άνθρωποι απλά σήκωναν τους ώμους τους. Κάποιος ήρεθ από μια κοντινή καφετέρια τις “Δύο Χήνες” και είπε σε δύο συνεργάτες μας «Ενδιαφέρεστε για τους ανθρώπους μας;”
Μας είχαν παρακολουθήσει όπως και τον συνάδελφό του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού 24. Στη συνέχεια, μέσω του Διαδικτύου,ενημέρωσαν για δημοσιογράφους της “Komsomolskaya Pravda», και στη συνέχεια προσφέρθηκε να μας μεταφέρει με ένα παλιό βρώμικο “Volkswagen” πέρασε μέσα από την πόλη, και έφυγε στην ύπαιθρο, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα αργότερα μπήκε σε ένα μονοπάτι στο δάσος που είχε μετατραπεί σε ένα δρόμο. Σταμάτησε στην άκρη, ενώ είχε ήδη νυχτώσει.
Ήρθε σε εμάς ένας άντρας με μια μάσκα στην οποία μπορούμε εύκολα να αναγνωρίσουμε αυτόν που βρισκόταν στο βίντεο στα δεξιά του ομιλητή.Ίδιες οι ραφές της κουκούλας, τα ίδια γάντια, το ίδιο παντελόνι.
Ψάχνουν στις τσεπες μας «Τα πάντα είναι καθαρά, όλα είναι καθαρά.” Ήταν το σήμα για να ξεκινήσει η συνέντευξη.
Πριν από λίγες ημέρες υπήρξε ένα βίντεο στο Διαδίκτυο με την προκύρηξη των τριών ενόπλων ανδρών. Θα ήταν πραγματικά αυτόι που ηταν σε αυτό το βίντεο;
Η εικόνα της μάσκας είναι εύκολο να αντιγράφτεί …
” Είμαι πραγματικά ο ίδιος” απαντάει “Γιατί αποφάσισες να καταγράψεις αυτό το βίντεο;”
“Είμαστε κουρασμένοι, που έρχονται εδώ κάθε μέρα … έρχονται στη γη μας, και θέλουν να πάρουν το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε – την ελευθερία μας. Εμείς απλά τους λέμε ότι θα αποτύχουν, τα δόντια μας μεγαλώσει.
“Εμείς – Ποιοι είναι αυτοί;”
“Ποιοι είμαστε; – Μιλάμε για την περιοχή του Luhansk, μπορώ να μιλήσω μόνο για εκείνη. Αλλά ξέρω ότι στο Ντόνετσκ και το Χάρκοβο,αλλά και σε άλλους τομείς (Οδησσό;) έχουν ιδρύσει την ίδια πολιτοφυλακή.
“Έχετε κάποιο αμοιβαίο συντονισμό;”
“Θα πω αυτό. Εμείς έχουμε την έδρα του συντονισμού στο Luhansk. Συσσωρεύουμε πληροφοριες από όλες τις πόλεις. Αν μετρήσει κανείς τους αριθμούς μας στην περιοχή, σας εγγυώμαι 20.000 ξιφολόγχες. Εάν τα πράγματα σοβαρέψουν πολύ θα φτάσουν τις 70.000.”
” Έχετε αρκετό όπλισμο”
“Έχουμε περίπου πέντε χιλιάδες πυροβόλα όπλα. Αρκετά πυρομαχικά για να διεξάγουμε συνεχή αγώνα για δύο ημέρες.”
“Σχετικά με τον οπλισμό τι ακριβώς έχετε;
“Αυτό το μικρό παλιό AK-47, και το «Ξένια» (AKS – Auth.)”
“Τι είδους άνθρωποι έχουν ενταχθεί στην πολιτοφυλακή σας; Έχουν εμπειρία μάχης; Πρώην στρατιωτικοί;”
“Περισσότερο από το 50 τοις εκατό είναι πρώην στρατιωτικοί. Πλειστοι εν ενεργεία υπαλλήλοι του Υπουργείου Εσωτερικών, οι άνθρωποι που έχουν πάει πρόσφατα στις αποθήκες των στρατευμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, το προσωπικό της “Berkut”, η οποία έχει διαλυθεί από τις αρχές του Κιέβου. Αυτοί είναι όλοι, καλά παιδιά, δεν χαλαρώνουν, αθλούνται, είναι εντάξει, και είμαστε έτοιμοι.”
“Οι αρχές στο Κίεβο λένε ότι είστε εκτός νόμου. Ξέρετε ότι οι φορείς επιβολής του νόμου θα λειτουργήσουν εναντίον σας;
“Οι άνθρωποι του Κιέβου λενε ότι ήμαστε εκτός νόμου;Θα ήθελα τώρα να γελάω. Ας δούν αυτοί οι άνθρωποι τον εαυτό τους. Αυτοί είναι εκτός νόμου, και κανείς δεν έκανε τίποτα. Ήρθαν στην εξουσία και μας έστειλαν τους … και εγώ δεν ξέρω καν τι τους αποκαλούν, μπορεί ακόμη και μια τέτοια λέξη να μην έχει ακόμα εφευρεθεί,ας πούμε στρατεύματα του Δεξιού Τομέα;
Ξέρουμε που στεγάζονται, αλλά δεν θέλουμε να τους κάψουμε γιατί έχουν και κάποιους απο τους κατοίκους μας. Με βάση τις πληροφορίες των παιδιών μας που στέλνουμε εκεί, έχουν μια πολύ καλή εκπαίδευση. Έχουν οπλισμό, αλλά λίγα πυρομαχικά.
“Γνωρίζουμε ότι στο Artemovsk έχετε μεγάλα αποθέματα όπλων. Τα πήρατε από το Στρατό;
-”Υπάρχουν τόσα πολλά όπλα, που είναι περισσότερα από ότι οι άνθρωποι βάση απογραφής στην Ουκρανία.Για να τα πάρετε όλα, θα χρειαστούν δέκα χρόνια.
“Είναι η Ουκρανία τόσο άσχημα στο στρατό ως προς τον οπλισμό;”
“Έχουν αρκετά . Σε κάθε στρατιωτική μονάδα, αστυνομικό τμήμα, SBU διαθέτουν αρκετό οπλισμό. Αλλά για κάποιο λόγο, πήραν και νεες προμήθειες. Ίσως για ενισχύσεις, οι οποίες έρχονται από το εξωτερικό!
. Υποψιαζόμαστε ότι θα έρθουν και σε μας «μικρά πράσινα ανθρωπάκια» (little green men το λέει περιπαιχτικά, είναι φράση που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί για να περιγράψουν τους εξωγήινους), όχι μόνο στη μορφή.
” Εννοείς τους μισθοφόρους από τη Δύση;”
” Εγώ ειδικά θα πω ότι θα έρθουν με μισθοφόρους του ΝΑΤΟ. Μπορεί να είναι κάτω από την σημαία του ουκρανικού Στρατού. Είμαστε έτοιμοι γι ‘αυτό, και πολλά άλλα.” Είναι προφανές ότι μιλαει για τους μισθοφόρους της Blackwater που σουλατσάρουν ελεύθερα στις περιοχές.
Το “ζουμί” όμως της συνέντευξης ήρθε στο τέλος, όταν ξεκάθαρα ο ένοπλος ζήτησε δημοψήφισμα σε όλες τις ρωσόφωνες περιοχές για να αποφασίσει ο κόσμο για την μοίρα του και που θέλει να είναι
“Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να αποφασίσουν για τον εαυτό τους. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε γι ‘αυτούς. Οι λεγόμενες αρχές του Κιέβου θα πρέπει να επιτρέψουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Ας τους αφήσουμε να δούμε πώς οι άνθρωποι θα ψηφίσουν. Και εμείς θα στηρίξουμε οποιαδήποτε απόφαση.”
Σύμφωνα με το defencenet.gr δεν παρέλειψαν να τονίσουν την αποφασιστικότητά τους να χρησιμοποιήσουν τα όπλα εάν τελικώς αυτό χρειαστεί.
“Ας ελπίσουμε ότι θα ξανασυναντηθούμε και θα μιλήσουμε χωρίς μάσκες.”
Όπως καταλαβαίνετε, η Κριμαία ήταν μόνο η αρχή, αλλά η Μόσχα θέλει να γνωρίει ότι σε αυτές τις περιοχές η πλειοψηφία θα είναι μαζί της, δεν θέλει να εντάξει εχθρικούς πληθυσμούς στην επικράτειά της, συνεπώς τα δημοψηφίσματα είναι μονόδρομος.
Δείτε τα σχετικά βίντεο:






http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/03/70000.html

Μπουρλότο στο σύστημα - Κασέτες με εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους που εκβιάζουν και χρηματίζονται

Αναλάμβαναν έναντι αμοιβής την «υπεράσπιση» επιχειρηματιών

Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προβαίνει ο Γιάννης Κουρτάκης στην προσωπική του στήλη «Πολιτικός καφές».

Ο εκδότης των Παραπολιτικών αναφέρεται σε εκβιασμούς πολιτικών και επιχειρηματιών από... συναδέλφους εκδότες και πασίγνωστους δημοσιογράφους. Οι τελευταίοι αναμένεται να βρεθούν στο στόχαστρο των εισαγγελικών Αρχών μετά από την διαπίστωση ότι επιδίδονται...
συστηματικά σε έκνομες πράξεις.
Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή "ύποπτα" δημοσιεύματα, αλλά και επώνυμες καταγγελίες που έχουν γίνει από πολιτικούς, κρατικούς λειτουργούς και μεγαλοεπιχειρηματίες. Επί της ουσίας, όπως γράφει ο Κουρτάκης, πρόκειται για περιπτώσεις καραμπινάτων εκβιασμών, που έχουν "δεθεί" και με τη συμβολή του κοριού της ΕΥΠ.
Τα στοιχεία είναι, λέει, συγκλονιστικά και, όπως υποστηρίζουν όσοι έχουν εικόνα, πρόκειται να βάλουν μπουρλότο στο σύστημα.
Στις κασέτες που υπάρχουν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, περιέχονται και συνομιλίες εκδοτών με επιχειρηματίες, αλλά και δικηγόρους επιχειρηματιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη Δικαιοσύνη. Από τις συγκεκριμένες συνδιαλέξεις προκύπτουν εκβιασμοί, αλλά και χρηματισμός δημοσιογράφων, οι οποίοι αναλάμβαναν έναντι αμοιβής την υπεράσπιση των επιχειρηματιών.
Φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των media και επιδίδονται σε κανονικούς εκβιασμούς. Για την εξέλιξη του θέματος έχει ενημερωθεί, εκτός από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, και το Μέγαρο Μαξίμου.
Από zoornalistas
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5268.html

Κριμαία: η αρχή του τέλους της Νέας Τάξης

  ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


Το δημοψήφισμα της Κριμαίας, όπου αποφασίστηκε η επανένωση με τη Ρωσία, καταδικάστηκε από ολόκληρη την «δημοκρατική» «διεθνή κοινότητα». Δηλαδή, την Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) που εκπροσωπεί τις υπερεθνικές επιχειρήσεις, οι οποίες ελέγχουν την παγκόσμια παραγωγή και διανομή εμπορευμάτων.
Η «κοινότητα» αυτή εκφράζεται πολιτικά από τα εγκληματικά κράτη της «Ομάδας των 7»

που αιματοκυλούν τον ένα μετά τον άλλο τους λαούς τα τελευταία 25 περίπου χρόνια για να τους ενσωματώσουν στη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

Δεδομένου μάλιστα ότι η άνοδος της ΝΔΤ ήταν αποτέλεσμα όχι μόνο της ανάδυσης της παγκοσμιοποίησης, ενός νέου συστημικού φαινομένου που έφερε η μαζική εξάπλωση των υπερεθνικών επιχειρήσεων, αλλά και της παράλληλης κατάρρευσης του «υπαρκτού σοσιαλισμού», η συνέπεια ήταν ένας ιστορικά πρωτόγνωρος μονόπολος κόσμος.

Ένας κόσμος, όπου το τι είναι νόμιμο και τι παράνομο, τι δίκαιο και τι άδικο, τι αλήθεια και τι ψεύδος ―όλα καθορίζονται σε τελική ανάλυση από την Υ/Ε, τους διεθνείς θεσμούς που ελέγχει (ΟΗΕ, διάφορες διεθνείς επιτροπές και διεθνή δικαστήρια), και φυσικά τα διεθνή ΜΜΕ που καθορίζουν αποφασιστικά τι και πώς πρέπει να μαθαίνουν οι υπήκοοι της ΝΔΤ.


Και βεβαίως, η ίδια Υ/Ε ελέγχει και τα «εναλλακτικά» μέσα ενημέρωσης, από τις ΜΚΟ που η ίδια
χρηματοδοτεί άμεσα ή έμμεσα, μέχρι ακόμη και τα κοινωνικά μίντια, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις που αφήνονται να λειτουργούν (στον βαθμό που δεν είναι επικίνδυνα βέβαια, οπότε μποϊκοτάρονται με κάθε τρόπο) ως δείγματα πολυφωνικότητας.




Έτσι φθάσαμε στην πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας με την Ουκρανία, όπου ένα σαφές και τέλεια σχεδιασμένο «πραξικόπημα από τα κάτω», όπως έδειξα σε προηγούμενα άρθρα, βαφτίστηκε επανάσταση, οι νεοναζιστές και τα τάγματα εφόδου που το επάνδρωναν βαφτίζονταν αγωνιστές της ελευθερίας ενάντια σε ένα διεφθαρμένο καθεστώς (λες και υπάρχει και κανένα καθεστώς που δεν είναι διεφθαρμένο!) και η εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία και πρακτική τους «ξεχνιόταν» (όταν... αλλού στη ΝΔΤ οδηγούσε σε μαζικές φυλακίσεις βουλευτών, χωρίς καν δικαστική απόφαση!).

Ακόμη και το ίδιο το δημοψήφισμα στην Οργουελιανή αυτή κοινωνία ορίστηκε «αντιδημοκρατικό» και «παράνομο». Και αυτό, όταν το 82% του λαού συμμετείχε σε αυτό και το 96% ψήφισε υπέρ της επανένωσης της Κριμαίας με την Ρωσία, ενώ όλοι σχεδόν οι εγκληματικοί πόλεμοι της Υ/Ε (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη κ.λπ.) ήταν παράνομοι!

Οι στόχοι του πραξικοπήματος ήταν φανεροί: να συντριβεί η απόπειρα δημιουργίας ενός πραγματικά διπολικού κόσμου, ώστε να ολοκληρωθεί το σχέδιο της Υ/Ε για την κατάργηση της εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας στη ΝΔΤ. Δηλαδή, για την δημιουργία ενός ομογενοποιημένου κόσμου με ανοικτές και απελευθερωμένες αγορές και, ουσιαστικά, ανύπαρκτους κοινωνικούς ελέγχους πάνω σε αυτές, ομογενοποιημένη κουλτούρα που θα καθόριζαν οι υπερεθνικές επιχειρήσεις με τα «πολιτιστικά» εμπορεύματά τους (Χόλλυγουντ, διεθνή σίριαλ κ.λπ.), ομογενοποιημένη πληροφόρηση από τα ελεγχόμενα διεθνή ΜΜΕ, ομογενοποιημένη «εκπαίδευση» και έρευνα από τα έμμεσα ελεγχόμενα από τις ίδιες υπερεθνικές επιχειρήσεις Πανεπιστήμια και ινστιτούτα, και ομογενοποιημένη «ελευθερία» που θα αφορούσε κάποια επιτρεπόμενα ατομικά δικαιώματα.




Δεν αναφέρομαι, βέβαια, στον ψευδο-πολυπολικό κόσμο που η ίδια η Υ/Ε προωθεί, όπου οικονομικά «θαύματα», σαν αυτά της «Ομάδας των 20» (Κίνα, Ινδία, Βραζιλία κ.λπ.) θα εφάρμοζαν την ίδια ομογενοποίηση με τις ίδιες αρχές, αλλά με διαφορετική ρητορική.

Αναφέρομαι σε ένα πραγματικά διπολικό κόσμο που θα αντιτασσόταν σε αυτή την ομογενοποίηση, και κυρίως στην κατάργηση της εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας των λαών, και θα είχε την πολιτικό-στρατιωτική δύναμη να την επιβάλλει ―όπως αυτόν της Ευρασιατικής Ένωσης που, με επικεφαλής τη Ρωσική ελίτ, προσπαθούν να δημιουργήσουν λαοί που ανήκαν στο Σοβιετικό στρατόπεδο.

Φυσικά, το θεμέλιο της διάκρισης μεταξύ των δύο πόλων δεν θα ήταν αυτό που χαρακτήριζε τον κόσμο πριν την άνοδο της σημερινής εγκληματικής ΝΔΤ, δηλαδή ο αστικός ή, εναλλακτικά, κρατικός έλεγχος των μέσων παραγωγής και διανομής.

Άλλωστε, το κριτήριο αυτό ξεπεράστηκε μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού» και σήμερα το θέμα είναι πώς ο έλεγχος των μέσων παραγωγής θα γίνεται άμεσα από το κοινωνικό σύνολο, μέσα από τις συνελεύσεις των εργαζομένων σε αυτά και τις συνελεύσεις των πολιτών που θα καθορίζουν τόσο την οικονομική όσο και την πολιτική διαδικασία, χωρίς την μεσολάβηση διαφόρων ελίτ.

Αντί όμως μετά την κατάρρευση του «υπαρκτού» να γίνει ένα μαζικό κίνημα προς αυτήν την κατεύθυνση, έγινε το αντίθετο. Δημιουργήθηκε ο μονόπολος κόσμος που περιέγραψα, ο οποίος αφομοίωσε μέσα στον παμφάγο πεπτικό μηχανισμό του ακόμη και το αίτημα για μια πραγματικά Λαϊκή (ή Περιεκτική) Δημοκρατία και το «ξέρασε» σαν δημοκρατικά κινήματα-μαϊμούδες που κάνουν συνελεύσεις στη γειτονιά τους και αυτοδιαχείριση στην... αυλή τους, διακηρύσσοντας ότι κάνουν άμεση δημοκρατία, ή ότι έστω προετοιμάζουν το έδαφος γι’ αυτήν, χωρίς να διαθέτουν καν πρόταγμα με την έννοια της ιστορικής ανάλυσης, στόχων και στρατηγικής επίτευξής τους!




Είναι, επομένως, φανερό ότι μόνο μια ένωση λαών αντιστεκόμενων στη σημερινή μονοπολική ΝΔΤ θα μπορούσε να δημιουργήσει τις συνθήκες για να ξεπεράσουμε την σημερινή ομογενοποίηση και να βάλουμε τα θεμέλια μιας άλλης, πραγματικά αυτοδιαχειριζόμενης, κοινωνίας. Γιατί, βέβαια, αυτό είναι αδύνατο στο καθεστώς ουσιαστικής κατοχής που ζουν σήμερα τα λαϊκά στρώματα παντού, όταν αγωνίζονται για την ίδια την επιβίωσή τους.

Σήμερα, για πρώτη φορά μετά την εγκαθίδρυση της ΝΔΤ, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για παρόμοια θεμελιακή αλλαγή. Η σύγκρουση μεταξύ της Ρωσικής ελίτ και της Υ/Ε με αφορμή τον έλεγχο της Ουκρανίας, που είναι βασικό συστατικό στοιχείο γα την ολοκλήρωση της Ευρασιατικής Ένωσης, δεν είναι υπερβατή στο πλαίσιο της ΝΔΤ (για λόγους που θα επανέλθω). Όμως, αυτό ακριβώς το γεγονός ανοίγει τεράστιες δυνατότητες στους λαούς, όπως ο Ελληνικός, να απαλλαγούν από τα προτεκτοράτα που τους έχει επιβάλλει η ΝΔΤ και την συνακόλουθη αθλιότητα.

Με αυτή την έννοια η Κριμαία μπορεί πραγματικά να είναι η αρχή του τέλους για τη ΝΔΤ…

http://inclusivedemocracy.org/fotopoulos/greek/grE/gre2014/2014_03_23.html

http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/
για τακτικές ενημερώσεις επισκέπτεστε το πόρταλ μας!!! http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/
www.periektikidimokratia.org


το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2014/03/blog-post_23.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters