Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ε.ΣΥ ΘΗΒΑΣ-ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ 08-08-2015 sorras T.V

 

Αθάνατος: Το φυτό απο το οποίο παράγεται η τεκίλα, γεμάτη η Ελλάδα, αλλά το ποτό εισάγεται από το εξωτερικό.


Καλοκαιράκι και τεκίλα… Το βασικό συστατικό για την παραγωγή της τεκίλας είναι ένα είδος «Αθάνατου», το Agave tequilana. Μάλιστα στο Μεξικό αποτελεί εθνικό προϊόν. Η υψηλή παραγωγή σακχάρου (φρουκτόζη) στον πυρήνα του φυτού είναι το κύριο χαρακτηριστικό που το καθιστά κατάλληλο για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών.
Η τεκίλα παράγεται με την αφαίρεση της καρδιάς του φυτού στο δωδέκατο έτος της....
Το απόσταγμα είναι ένα διαυγές οινοπνευματώδες υγρό με ελαφρύ άρωμα που ονομάζεται μεσκάλ. Μια από τις πιο γνωστές μορφές του μεσκάλ, είναι η τεκίλα.
Η αυθεντική μπλε τεκίλα παράγεται αποκλειστικά από μπλε “αθάνατους” της ποικιλίας Weber που καλλιεργούνται μόνον σε ορισμένες πολιτείες του Μεξικού.

Ο Αθάνατος ονομάζεται και Αγαύη και ήρθε στην Ευρώπη με τους Ισπανούς και Πορτογάλους εξερευνητές τον 16ο αιώνα.Το όνομά του το πήρε από την Αγαύη, κόρη του Κάδμου και αδερφή της Σεμέλης και σημαίνει θαυμαστή ή ευγενικής καταγωγής.

Είναι συγγενής της γιούκας, αλλά όχι των κάκτων και θεωρείται πλέον χαρακτηριστικό φυτό του μεσογειακού τοπίου.
Το είδος αυτό έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα και που παρόλο που ονομάζεται «αθάνατος», μετά την ανθοφορία το φυτό ξεραίνεται. Όμως το ανθοφόρο στέλεχος παραμένει όρθιο για μερικά χρόνια.

Στη ρίζα του δημιουργούνται νέα φυτά που δίνουν μετά από 10 με 20 χρόνια νέα ανθοφορία. 
Στο Μεξικό η τεκίλα καταναλώνεται σε σφηνάκια με δυο τρόπους: γλύφοντας πρώτα το αλάτι από τη λεγόμενη «ανατομική ταμπακέρα» του χεριού (το διάστημα μεταξύ δείκτη και αντίχειρα για να μειωθεί το «κάψιμο» της αλκοόλης) κι έπειτα δαγκώνοντας μια φέτα λεμονιού (ή lime) για την ενίσχυση της επίγευσης (tequila cruda).
Ο δεύτερος τρόπος είναι τα τρία σφηνάκια που τα χρώματά τους θυμίζουν τη σημαία του Μεξικό δηλαδή tequila blanco (λευκό), χυμός lime (πράσινο) και sangrita (ένα κόκκινο πικάντικο μείγμα από καυτές πιπεριές και ντοματοχυμό).

Στη σκουρόχρωμη τεκίλα συνηθίζεται η προσθήκη μιας φέτας πορτοκαλιού.

Με πληροφορίες από oinografia.blogspot.gr
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/08/blog-post_619.html

Χαμός στο ίσιωμα – Πάνω από 50.000 μετανάστες ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ στην Ελλάδα τον Ιούλιο

Αριθμός ρεκόρ !

Περισσότερες από 50.000 είναι οι αφίξεις μεταναστών στην Ελλάδα κατά το μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Frontex, που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Η εκπρόσωπος του επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, Νατάσσα Μπερτό, έκανε λόγο για «νούμερο-ρεκόρ» που ξεπερνάει τον αριθμό των εισροών στην Ελλάδα για ολόκληρο το 2014.

Επιπλέον, η Νατάσσα Μπερτό ενημέρωσε πως για την περίοδο 2014-2020 η Ελλάδα έχει λαμβάνειν από την Επιτροπή για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών περισσότερα από 320 εκατομμύρια ευρώ (260 εκατ. από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης–AMIF και 166 εκατ. από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας-ISF].

Όπως ανέφερε η ίδια, η πρώτη εκταμίευση ευρωπαϊκής βοήθειας, η οποία θα ανέρχεται περίπου στο 3% του συνολικού ποσού που είναι διαθέσιμο από το AMIF μπορεί να γίνει εφικτή ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, μόλις εγκριθεί από το εν λόγω Ταμείο το εθνικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη συνάντηση που έχει σήμερα ο πρωθυπουργός με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για το θέμα, λέγοντας ότι στόχος είναι να διοριστεί από την κυβέρνηση τις επόμενες μέρες ένα αρμόδιο όργανο διαχείρισης των κεφαλαίων.

makeleio.gr Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

kyklwpas

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ Ν.Α.ΤΟΥΡΚΙΑ - Νέο χτύπημα των Κούρδων του ΡΚΚ στην έδρα των τουρκικών ειδικών δυνάμεων

Υπο διάλυση φαίνεται να βρίσκεται ο τουρκικός στρατός και ολόκληρη η νοτιο-ανατολική Τουρκία καθώς οι απώλειες των δυνάμεων ασφαλείας από τις επιθέσεις των Κούρδων του ΡΚΚ μεγαλώνουν καθώς πλέον δεν φοβούνται να χτυπήσουν και μονάδες των ειδικών δυνάμεων.
Λίγες μέρες μετά το χτύπημα με 5 τόνους δυναμίτη κατά στρατώνα που στέγαζε άνδρες της στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων υπήρξε νέο χτύπημα σήμερα κατά της διοίκησης των Ειδικών Επιχειρήσεων της Στρατοχωροφυλακής στην επαρχία Αγκρί, στην ανατολική Τουρκία.
Η επίθεση έγινε σήμερα το μεσημέρι  και σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αυτονομιστές επιτέθηκαν με όπλα μεγάλου διαμετρήματος και κατόπιν διέφυγαν επιβιβαζόμενοι σε αυτοκίνητο.
Το δημοσίευμα δεν αναφέρει τίποτε για θύματα ή τραυματισμούς αν και είναι γνωστή η τακτική της τουρκικής ηγεσίας να αποκρύπτει τις απώλειες.
 
Καταμέτρηση απωλειών
 
Το επίσημο κράτος έκανε λόγο για την απώλεια του 24ου μέλους μονάδας αφαλείας ενός αστυνομικού από τον Ιούλιο. Επίσης, το τουρκικό υπουργείο άμυνας αναφέρει ότι επίσης 11 πολίτες σκοτώθηκαν και 101 τραυματίστηκαν ενώ 100 οχήματα καταστράφηκαν στις επιθέσεις ενώ οι φυλακίσεις μόνο αυτό το μήνα φτάνουν στους 324 Κούρδους.
 
Όμως όλοι γνωρίζουν ότι αυτές οι αναφορές είναι το λιγότερο μετριοπαθείς καθώς τα χτύπηματα των Κούρδων σε όλη την Τουρκάι έχουν πάρει διαστάσεις εξέγερσης κα ιοι αναφορές από άλλες πηγές κάνοπυν λόγω για πάνω από 70-80 νεκρούς Τούρκους στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας.
 
Το PKK χτύπησε δύο οχήματα, ένας τραυματίας
 
«Τρομοκράτες του PKK έπληξαν με αυτοσχέδιες βόμβες δύο οχήματα στον αυτοκινητόδρομο D-300, στην επαρχία Μπιτλίς,  με αποτέλεσμα να πυρποληθούν και να τραυματιστούν οι επιβαίνοντες .
 
Οι Κούρδοι αυτονομιστές είχαν παγιδεύσει ένα σημείο της οδού και πυροδότησαν τα εκρηκτικά.
 
Τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν κάτω από την εθνική οδό σε φρεάτιο όμβριων υδάτων.
 
Μετά από επικοινωνία με την Χωροφυλακή, στην περιοχή εστάλησαν ειδικές δυνάμεις, ενώ απογειώθηκαν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για τον εντοπισμό των δραστών καθώς και ένα ελικόπτερο της (στρατιωτικής) χωροφυλακής.
 
Μέχρι αργά το μεσημέρι οι αυτονομιστές δεν εντοπίστηκαν.
 
Επίθεση με πυραύλους κατά αυτοκινήτου της αστυνομίας
 
Στην πόλη Τζίζρε του Σιρνάκ, ομάδα τρομοκρατών επιτέθηκε με εκτοξευτήρα ρουκετών σε αυτοκίνητο της αστυνομίας, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλους τρεις, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.
 
Το περιστατικό  έγινε πριν από λίγη ώρα, όπως σημειώνεται.
 
Μετά την επίθεση οργανώθηκε πολύ γρήγορα μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των τρομοκρατών της αυτονομιστικής οργάνωσης.
 
Επίθεση σε ελικόπτερο
 
Το ελικόπτερο, τύπου  Sikorsky, είχε προορισμό τον σταθμό Χωροφυλακής  Τunceli / Garay. Δεκαεπτά χιλιόμετρα πριν την προσγείωσή του δέχθηκε επίθεση από Κούρδους αντάρτες με εκτοξευτές ρουκετών και αυτόματα όπλα. 
 
Οι σφαίρες χτύπησαν το ελικόπτερο αλλά κατάφερε να προσγειωθεί  χωρίς θύματα ή τραυματίες.
 
Μετά το περιστατικό στην περιοχή έσπευσαν  δύο ελικόπτερα Cobra, τα οποία εκτόξευσαν πυραύλους σε υποτιθέμενες θέσεις των τρομοκρατών.
 
Το καλοκαίρι αποδεικνύεται καυτό στην Τουρκία με τους Κούρδους πλέον να έχουν αποφασίσει όπως φαίνεται να ξεκαθαρίσουν με τους Τούρκους την κατοχή των εδαφών τους.
 
 
http://greeknation.blogspot.gr/2015/08/blog-post_214.html

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ Η ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΣΙΦΕΡ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο Πάπας της Ρώμης αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την νέα του εγκύκλιο εγκαθίδρυσης της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Πριν όμως από αυτό, είχε προηγηθεί μια άλλη πολύ σημαντική εξέλιξη που δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις του Ποντίφικα. Στις 27 Απριλίου του 2014 έγινε μια σημαντική τελετή στο Βατικανό παρουσία του νυν Πάπα και του απερχόμενου Πάπα.
Το σημαντικό στοιχείο αυτής της τελετής, την οποία είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκατομμύρια πιστοί στην παπική εκκλησία και όχι μόνο, ήταν ότι για πρώτη φορά ο Λούσιφερ, δηλαδή ο Εωσφόρος, δηλαδή ο Διάβολος, ανακηρύχτηκε ως Θεός. Ήταν μια συγκλονιστική ανακοίνωση που έγινε δημόσια μπροστά στις χιλιάδες που παραβρίσκονταν στην πλατεία του Βατικανού και που απευθύνονταν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η ψαλμωδία στον Λούσιφερ έρχεται τελείως αντίθετη με ότι έχει γραφεί στην Βίβλο για τον Λούσιφερ και αυτό δείχνει ακόμα πιο πολύ την σημασία αυτής της τελετής στο Βατικανό.
Ο Λούσιφερ είναι ο εκπεσών άγγελος, είναι ο Διάβολος, είναι ο «έξω από εδώ», είναι ο «άρχοντας του σκότους». Don’t be deceived by those who call Him God = Μη ξεγελιέστε από εκείνους που τον αποκαλούν Θεό!
Το βίντεο τελειώνει με δηλώσεις πιστών στην πλατεία του Βατικανού υπέρ της πανθρησκείας, δηλαδή της επιβολής της Νέας Τάξης.
Ο Πάπας σχεδιάζει την ένωση όλων των θρησκειών υπό το σκήπτρο της Ρώμης σε μια παγκόσμια θρησκεία- πολτός των ανθρωπίνων ψυχών, με την λατρεία του Λούσιφερ και αυτό σχεδιάζει να το επισημοποιήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην ιστορική, όπως χαρακτηρίζεται, ομιλία που θα κάνει στον ΟΗΕ.
Αξίζει να γνωρίζουμε με ποιον συνομιλούν οι Ορθόδοξοι ιεράρχες και πολύ περισσότερο ο προκαθήμενος του Φαναριού.
Αλλοίμονο μας!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 
 
www.nikosxeiladakis.gr
  http://greeknation.blogspot.gr/2015/08/blog-post_137.html

Αμερικανός πολιτικός: Μην θεωρούμε δεδομένη την Ελλάδα -Υπάρχει θυμός και δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει

Ο ΖΑΚ ΣΠΕΪΣ

Ο Ζακ Σπέις, πρώην μέλος του Κογκρέσου με τους Δημοκρατικούς, προέρχεται από το Οχάιο, αλλά έλκει την καταγωγή του από την Ελλάδα. Όχι μόνο δεν τον κρύβει, αλλά χρησιμοποιεί αυτή τη διπλή ιδιότητα για να δει τα πράγματα ως Αμερικανός, αλλά και ως Έλληνας.
Γράφοντας στο αμερικανικό «The Hill», σημειώνει με ανησυχία: «Ας μην θεωρούμε την Ελλάδα ως δεδομένη. Μπορεί να μην την χάσαμε, ή να μην βρισκόμαστε σε διαδικασία να την χάσουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρεθούμε μπροστά σε ένα θυμωμένο και αποθαρρυμένο έθνος με ό,τι αυτό σημαίνει για την γεωπολιτική κατάσταση στην ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου».
Ο Σπέις, διατρανώνει τον πολιτικό σύνδεσμο που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, γι' αυτό και δεν φοβάται, άμεσα, ότι θα διαρραγούν οι σχέσεις τους – τόσο οι διμερείς, όσο και εκείνες εντός του ΝΑΤΟ.
Θυμίζει πως η Ελλάδα από το πόλεμο στον Περσικό και εντεύθεν έχει διαθέσει τη Σούδα ως ορμητήριο των δυτικών δυνάμεων και όπως λέει η «κίνηση» στη συγκεκριμένη περιοχή έχει αυξηθεί. Παράλληλα έχει ταχθεί στο πλευρό των δυτικών δυνάμεων στις κυρώσεις κατά του Ιράν και της Ρωσία, ενώ υφίσταται βαρύ φορτίο ως ο βασικός υποδοχέας μεταναστών που μεταβαίνουν -παντί τρόπω- από τη Μέση Ανατολή με κατεύθυνση την Ευρώπη.
Επομένως, δεν τίθεται θέμα απόστασης της Αθήνας από τους δυτικούς συμμάχους της. Σημειώνει, όμως, πως η πρόσφατη συμφωνία που αποτρέπει επί του παρόντος το Grexit, μπορεί να καθησύχασε τις αγορές, αλλά φούντωσε τις πολιτικές διεργασίες στη χώρα προκαλώντας αρκετές ρωγμές στο οικοδόμημα, με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να μιλήσει για «πολιτική αστάθεια».
Κρίνει, δε, πως υπάρχουν αρκετές καταστάσεις οι οποίες πρέπει να προσεχθούν από τις δυτικές δυνάμεις και να μην θεωρηθούν, εξαρχής, ως αμελητέες.
Η πρώτη έχει να κάνει με τη Ρωσία. Ναι, οικονομικά δεν μπορεί ο Πούτιν να βοηθήσει την Ελλάδα, όμως κρατάει ακόμη ένα δυνατό χαρτί στα χέρια του και αυτό είναι το ενεργειακό. Η Ελλάδα εξαρτάται πλήρως από τη Ρωσία ως προς το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που εισάγει. Τι θα συμβεί, άραγε, αν ο Πούτιν πρόσφερε στην Ελλάδα φθηνότερη ενέργεια με αντάλλαγμα ένα βέτο της στις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί;
Η δεύτερη έχει να κάνει με το Ιράν. Πριν από χρόνια, το Ιράν πρόσφερε στην Ελλάδα πετρέλαιο με πίστωση. Ωστόσο, λόγω των κυρώσεων αυτή η προσφορά έμεινε στο συρτάρι. Ωστόσο, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη μέση μιας ακόμη κρίσης, πόσο ακόμη θα αρνείται την προσφορά; Αν η Ελλάδα υποκύψει, αίφνης θα εμφανιστεί ένα ρήγμα στο αρραγές μέτωπο των δυτικών δυνάμεων.
Η τρίτη έχει να κάνει με το μεταναστευτικό. Η Ελλάδα, και μετά η Ιταλία, δέχεται το μεγαλύτερο κύμα μεταναστών από την Αφρική και την Ασία. Αυτή τη στιγμή δαπανά 20 φορές περισσότερα χρήματα από τις άλλες χώρες της Ευρώπης για τη φύλαξη των συνόρων της. Τι θα συμβεί αν εκ προθέσεως, εξ αμελείας, ή λόγω έλλειψης άλλων δυνάμεων, αφήσει αυτούς τους μετανάστες να προωθηθούν στα ενδότερα της Ευρώπης; Η άνοδος της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη δεν πρέπει να παραγνωρίζεται.
Η τέταρτη έχει να κάνει με τις σχέσεις με την Τουρκία. Η δεύτερη βρίσκεται σε φάση αστάθειας, πολιτικής και οικονομικής. Οι συνεχόμενες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη μπορεί να δημιουργήσουν ένα κλίμα ανησυχίας.
Ο Σπέις αναφέρει πως η Ελλάδα, προς τιμήν της, μέσα στα χρόνια της κρίσης δεν προσπάθησε ποτέ να εκβιάσει το ΝΑΤΟ για να κερδίσει κάτι. Γι' αυτό και θεωρεί πως οι ΗΠΑ πρέπει να εργαστούν πιο στενά με την Ευρώπη για να διατηρηθεί το επίπεδο πολιτικής συναίνεσης που θα διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Καταλήγει πως αυτό θα μπορούσε να είναι το δόγμα Τρούμαν για τον 21ο αιώνα – μια διαφορετικού είδους βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ελλάδα. 
Πηγή: iefimerida.gr 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/08/blog-post_815.html

Είναι πλέον επίσημο! Οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες υποθήκη στο "ταμείο Σόϊμπλε"

Αυτό που γράφαμε από την παραμονή της συμφωνίας των Βρυξελλών ανακοινώθηκε επί της ουσίας επίσημα. Τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας μπαίνουν στο ταμείο υποθηκών που επέβαλλε ο Σόϊμπλε! Μόνο έτσι προφανώς συγκεντρώνονται τα 50 δις “εγγυήσεων”.


Σύμφωνα με  αξιόπιστες πηγές του υπουργείου Οικονομικών...
τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός Ταμείου στο οποίο, με ορίζοντα 30ετίας, θα δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 50 δισ. ευρώ, ως αξία των περιουσιακών του στοιχείων (ακίνητα, μετοχές, κ.λπ.).
Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο, με τελείως διαφορετική λειτουργία και λογική από το ΤΑΙΠΕΔ, παρόμοιο μ' αυτά που έχουν δημιουργήσει αρκετά κράτη σε όλα τα μέρη του πλανήτη, όπως μεταξύ άλλων η Νορβηγία, η Αυστραλία, κ.ά.
Τα 50 δισ. ευρώ του νέου Ταμείου προβλέπονται σε βάθος 30ετίας, γεγονός που δίνει μεγάλη «ανάσα» στο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Στο Ταμείο θα περιέλθουν περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, μετοχές των κρατικών επιχειρήσεων, υποδομές, καθώς και ακίνητα του ελληνικού δημοσίου. Στο Ταμείο πιθανόν να ενταχθούν και όλα τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού / φυσικού πλούτου της χώρας - υδρογονάνθρακες, κ.λπ.

Από τα 50 δισ. ευρώ, το 50% θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση των τραπεζών (εκτιμάται ότι θα χρειαστούν από 10 έως 25 δισ. ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών), ενώ το υπόλοιπο 50% θα πάει σε ανάπτυξη (1/2) και χρέος (1/2).

Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, έκανε δήλωση αναφορικά με την πρόταση της κυβέρνησης να μεταφερθούν στο νέο ΤΑΙΠΕΔ τα έσοδα από την μελλοντική αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη και ζητώντας από την κυβέρνηση να την αποσύρει άμεσα.
Η δήλωση του Χρηστίδη:
“Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα η κυβέρνηση προτείνει να μεταφερθούν στο νέο ΤΑΙΠΕΔ τα έσοδα από την μελλοντική αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, τα οποία ως τώρα με νόμο που εισηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ προορίζονται για την στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, ειδικά για τις νέες γενιές.
Θεωρούμε αυτή την πρόταση απαράδεκτη και ζητούμε από την κυβέρνηση να την αποσύρει άμεσα. Χωρίς νέους πόρους δεν είναι δυνατή η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.
Για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί προτεραιότητα η διασφάλιση αξιοπρεπούς σύνταξης για τις ερχόμενες γενιές”.

πηγη
http://www.ksipnistere.com/2015/08/blog-post_740.html

Και το δημόσιο... χρωστάει στη ΔΕΗ

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε ότι αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη των καταναλωτών, και προέκυψαν μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας.


Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία:

-280 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε οφειλές υψηλής τάσης, εκ των οποίων τα 250 εκατομμύρια είναι χρέη ενεργοβόρων βιομηχανιών.

-220 εκατ ευρώ. οφείλει το Ελληνικό Δημόσιο, εκ των οποίων τα 115 αφορούν τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα (κυρίως τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ).

- 1,5 δισ. ευρώ, οφείλουν οι καταναλωτές στη Μέση και Χαμηλή τάση. Εξ αυτών, τα 300 εκατ. αφορούν 440.000 πρώην πελάτες της ΔΕΗ και η επιχείρηση τα διεκδικεί μέσω της δικαστικής οδού, ενώ έχει ζητήσει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να μην επιτρέπεται η αλλαγή παρόχου (και άρα ηλεκτροδότησης) στους καταναλωτές που έχουν ανεξόφλητο λογαριασμό στον προηγούμενο πάροχο.

Η αντιπροσωπεία της Γενικής Ομοσπονδίας Προσωπικού ΔΕΗ στη συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Εμπορίας συζήτησε και τον τρόπο αξιοποίησης του δικτύου των καταστημάτων της εταιρείας ώστε να μην αντιμετωπίζονται μόνο ως σημεία είσπραξης, δεδομένου ότι δυνατότητα πληρωμής λογαριασμού υπάρχει σε περισσότερα από 7.000 σημεία στην Ελλάδα.

Επιπλέον, το 47% των πληρωμών γίνεται μέσω των παγίων εντολών και στις τράπεζες, το 11% στα ΕΛΤΑ, 4% σε διάφορα άλλα σημεία και μόνο το 38% πραγματοποιείται στα καταστήματα της επιχείρησης.


http://www.ksipnistere.com/2015/08/blog-post_878.html

Τα κτήνη παραμένουν πάντα κτήνη!

Αμερικανοί στο Βιετνάμ... προσπαθούν να"εκδημοκρατίσουν" τη χώρα!
Συρία σήμερα... Αυτούς εξοπλίζει, χρηματοδοτεί, στηρίζει πολιτικά η Ε.Ε. κι οι ΗΠΑ για να "εκδημοκρατίσουν" την Συρία...
Κι από κοντά η Ελλάδα με όλες τις πουλημένες κυβερνήσεις... για να "εκδημοκρατίσουν" τη Συρία...
Eλεύθερα κυκλοφορούν στην πλατεία Συντάγματος οι προπαγανδιστές των αποκεφαλιστών και μάλιστα με κάλυψη της "αριστεράς" των μυστικών υπηρεσιών Μοσάντ και Cia...
Kαι οι επίσημοι γερμανοτσολιάδες για να "εκδημοκρατίσουν τη Συρία... (Ο Αβραμόπουλος, ναι το παιδί του Μαχαιρίτσα... στην 4η Συνάντηση των "Φίλων της Συρίας" στο Μαρόκο, για να εκδημοκρατίσουν τη Συρία)
Βασικός σύμμαχος των "εκδημοκρατιστών" οι σιωνιστές-ναζί... Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;
 
 
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/08/blog-post_517.html

Η ΕΕ δεν διαθέτει επιπλέον πόρους για τους χιλιάδες μετανάστες που κατακλύζουν στην Ελλάδα

refugges

Πλήρης αδιαφορία για την χώρα μας από τις Βρυξέλλες για την είσοδο  χιλιάδων παράνομων προσφύγων που έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στα ακριτικά νησιά μας.
Από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εσωτερικών και Μετανάστευσης Νατάσα Μπέρτο ,  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι  έχει ήδη  τριπλασιάσει  την απαραίτητη χρηματοδότηση για την βελτίωση των προγραμμάτων , «Τρίτον»  και «Ποσειδών», αλλά τώρα δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για τον σκοπό αυτόν , αναφέρει ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η ουσία είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει  αρκετά τεχνικά μέσα για δράσεις υπέρ των μεταναστών στην Ελλάδα και την Ουγγαρία, σύμφωνα με την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC), η οποία καλεί όλα τα κράτη μέλη να συμβάλουν το ταχύτερο  (!!) για το ζήτημα αυτό , τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΕ  για τις εσωτερικές υποθέσεις και  μετανάστευσης Νατάσα Μπέρτο .
« Είμαστε σε επαφή με (τον οργανισμό για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ)   Frontex, αφού  λάβαμε μια επιστολή που αναφέρει ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν παρέχουν  τους απαραίτητους  πόρους για τις σχεδιαζόμενες δραστηριότητες στην Ελλάδα και την Ουγγαρία. Εμείς, μαζί με την Frontex παροτρύνουμε  τα κράτη μέλη να παρέχουν τους απαραίτητους πόρους το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος στους   ξένους δημοσιογράφους  σήμερα  Παρασκευή.
Η Berto υπενθύμισε  ότι στις 23 Απριλίου 2015, οι ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ  υποσχέθηκαν  να αυξήσουν  τον αριθμό του τεχνικού εξοπλισμού που θα διαθέσουν για τις εργασίες της βοήθειας και διάσωσης των εργαζομένων.
Η ενεργοποίηση του προγράμματος  «Τρίτων»  το οποίο καλύπτει και την  Ιταλία  αντιμετωπίζει με τη ροή των παράνομων μεταναστών στη Μεσόγειο και ασχολείται  με επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και  ξεκίνησε την 1 Νοεμβρίου, 2014. Στην αποστολή συμμετέχουν 21 κράτη μέλη. Σε έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 23 Απριλίου 2015, αποφασίστηκε  ο τριπλασιασμός του προϋπολογισμού της επιχείρησης από 3 σε σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ το μήνα με παράλληλη ενίσχυση  πρόσθετου υλικού , συμπεριλαμβανομένων των πλοίων, ελικοπτέρων και αεροσκαφών.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, τονίζεται ότι  η χώρας μας «αφήνεται» στην τύχη της από την ΕΕ, με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες να «γεμίζουν» τα νησιά μας και να φτάνουν μέχρι το πεδίο του Άρεως . Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά σαν λαός εάν θέλουμε να επιζήσουμε και τα επόμενα χρόνια και παράλληλα να βοηθήσουμε τους δυστυχισμένους πρόσφυγες να «μεταβούν» στην Ευρώπη.
 


pentapostagma.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/08/blog-post_38.html

ΜΕΓΑ - ΤΑΙΠΕΔ ΜΕ «ΠΡΟΙΚΑ» ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ , ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ. Κυβέρνηση και εκπρόσωποι της «τερατόικα» συμφώνησαν για την τελική μορφή ενός νέου ΜΕΓΑ-ΤΑΙΠΕΔ. Πρόκειται για την γιγάντωση του ήδη υπάρχοντος ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, του ΤΑΙΠΕΔ. Το Ταμείο αυτό που θα έχει ως στόχο την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, στην ουσία την παράδοση και εκποίηση της Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες...
από τον ημερήσιο τύπο, αναμένεται να λάβει ως «προίκα» τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού και του φυσικού πλούτου της χώρας, όπως τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, προκειμένου να ενισχύσει το «χαρτοφυλάκιό» του με περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου συνολικής αξίας άνω των 50 δισ. ευρώ και να προχωρήσει το πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. 

Αυτό προκύπτει από τα βασικά σημεία της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών για τη δημιουργία του νέου Ταμείου εκποίησης των "ασημικών" της χώρας.
Το πρόγραμμα .. «αξιοποίησης» των περιουσιακών δικαιωμάτων του Δημοσίου προβλέπει τη συγκέντρωση και τη σταδιακή πώληση ακινήτων, μετοχών και υποδομών που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, καθώς επίσης και την εκμίσθωση δικαιωμάτων χρήσης ή εκμετάλλευσης δημοσίων αγαθών σε βάθος 30ετίας με σκοπό τη συγκέντρωση εσόδων συνολικού ύψους άνω των 50 δισ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, κατά το 50% ως εγγύηση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κατά το 25% για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους και κατά το υπόλοιπο 25% για τη χρηματοδότηση επενδύσεων και την ανάπτυξη της οικονομίας.
Στελέχη της ριζοσπαστικής Αριστεράς εστίαζαν ιδιαίτερα στο καθόλα παράδοξο γεγονός ότι την ώρα που το νέο ΜΕΓΑ - ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει να ξεπουλήσει δημόσιες εταιρείες - πυλώνες ανάπτυξης για τη χώρα, ένα 25% από τα έσοδα του μπιρ-παρά ξεπουλήματος θα καταλήξουν σε χρηματοδότηση της ανάπτυξης της οικονομίας!
Τόνιζαν, δε, ότι όλα αυτά που παραδίδουν και εκποιούν τη χώρα δεν έχουν την παραμικρή επαφή με τις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα , την διατήρηση υπό δημόσια ιδιοκτησία εταιρειών και . «ασημικών» της χώρας και φυσικά την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ!
Χαρακτηριστική , άλλωστε, είναι και η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, στην οποία το νέο Ταμείο χαρακτηρίζεται ως Ταμείο Υφαρπαγής της Δημόσιας Περιουσίαςκαι τονίζεται ότι αποτελεί δυσμενέστερη μετάλλαξη του ΤΑΙΠΕΔ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει ως εξής:

ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ
Το νέο Τα­μείο Υφαρ­πα­γής της Δη­μό­σιας Πε­ριου­σί­ας (ΤΥΔΠ) απο­τε­λεί δυ­σμε­νέ­στε­ρη με­ταλ­λα­γή του γνω­στού ΤΑΙ­ΠΕΔ (Τα­μείο Αξιο­ποί­η­σης Ιδιω­τι­κής Πε­ριου­σί­ας του Δη­μο­σί­ου), το οποίο ιδρύ­θη­κε με τον μνη­μο­νια­κό νόμο 3986/2011, σε εφαρ­μο­γή του Με­σο­πρό­θε­σμου Πλαι­σί­ου Δη­μο­σιο­νο­μι­κής Στρα­τη­γι­κής 2012-2015, με σκοπό το προ­ϊ­όν της  δρα­στη­ριό­τη­τάς του να χρη­σι­μο­ποιεί­ται απο­κλει­στι­κά για την απο­πλη­ρω­μή του δη­μό­σιου χρέ­ους της χώρας (αρθ. 1  παρ. 2).
Σύμ­φω­να με τα στοι­χεία που είδαν το φως της δη­μο­σιό­τη­τας  σχε­τι­κά με τις ση­με­ρι­νές συμ­φω­νί­ες : Η Ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση δε­σμεύ­ε­ται να ανα­πτύ­ξει ένα ση­μα­ντι­κά ενι­σχυ­μέ­νο πρό­γραμ­μα ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων με βελ­τιω­μέ­νη δια­χεί­ρι­ση. Πο­λύ­τι­μα ελ­λη­νι­κά πε­ριου­σια­κά στοι­χεία θα με­τα­φερ­θούν σ' ένα ανε­ξάρ­τη­το τα­μείο που θα ρευ­στο­ποιεί τα πε­ριου­σια­κά στοι­χεία μέσω ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων και άλλων μέσων. Η ρευ­στο­ποί­η­ση των πε­ριου­σια­κών στοι­χεί­ων θα απο­τε­λέ­σει πηγή για την προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη απο­πλη­ρω­μή του νέου δα­νεί­ου από τον Ευ­ρω­παϊ­κό Μη­χα­νι­σμό Στή­ρι­ξης και θα πα­ρά­γει κατά τη διάρ­κεια ισχύ­ος του νέου δα­νεί­ου ένα σκο­πού­με­νο σύ­νο­λο 50 δις ευρώ, εκ των οποί­ων 25 δις θα χρη­σι­μο­ποι­η­θούν για την απο­πλη­ρω­μή της ανα­κε­φα­λαιο­ποί­η­σης τρα­πε­ζών και άλλων πε­ριου­σια­κών στοι­χεί­ων και 50%  από κάθε ευρώ που απο­μέ­νει (π.χ. 50% των 25 δις ?) θα χρη­σι­μο­ποι­η­θεί για τη μεί­ω­ση του χρέ­ους ως προς το ΑΕΠ, το δε υπό­λοι­πο θα χρη­σι­μο­ποι­η­θεί για επεν­δύ­σεις. 
Αυτό το τα­μείο θα συ­στα­θεί στην Ελ­λά­δα και θα διοι­κεί­ται από τις ελ­λη­νι­κές αρχές υπό την επο­πτεία των αρ­μό­διων Ευ­ρω­παϊ­κών Θε­σμών. Σε συμ­φω­νία με τους Θε­σμούς και με βάση τις βέλ­τι­στες διε­θνείς πρα­κτι­κές, θα πρέ­πει να υιο­θε­τη­θεί ένα νο­μο­θε­τι­κό πλαί­σιο που θα δια­σφα­λί­ζει δια­φα­νείς δια­δι­κα­σί­ες και επαρ­κή τι­μο­λό­γη­ση της πώ­λη­σης των πε­ριου­σια­κών στοι­χεί­ων, σύμ­φω­να με τις αρχές και τα πρό­τυ­πα του ΟΟΣΑ για τη δια­χεί­ρι­ση των Κρα­τι­κών Επι­χει­ρή­σε­ων.
Α.  ΑΠΟ­ΤΙ­ΜΗ­ΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΑ­ΜΕΙΟΥ 
Α1. Ενι­σχυ­μέ­νος έλεγ­χος δα­νει­στών
Το πιο επι­κίν­δυ­νο ση­μείο του νέου κύ­κλου επί­θε­σης των δα­νει­στών και της εφαρ­μο­γής των νέων συμ­φω­νιών αφορά στη λε­γό­με­νη αξιο­πι­στία, που δια­κη­ρύ­χθη­κε - χωρίς καμία δια­φο­ρο­ποί­η­ση - από το σύ­νο­λο των χωρών της ευ­ρω­ζώ­νης. Αξιο­πι­στία ση­μαί­νει ότι τα μέτρα θα εφαρ­μο­στούν απα­ρέ­γκλι­τα και γι' αυτό η επο­πτεία των θε­σμών θα είναι αμεί­λι­κτη.
Αυτό στην πε­ρί­πτω­ση του νέου ΤΑΙ­ΠΕΔ εκ­φρά­στη­κε και με την αρ­χι­κή πρό­τα­ση για την έδρα του τα­μεί­ου στο Λου­ξεμ­βούρ­γο, που συμ­βο­λι­κά δια­μή­νυε σε κάθε κα­τεύ­θυν­ση το «ποιος κυ­βερ­νά αυτό τον τόπο». Το ση­με­ρι­νό ΤΑΙ­ΠΕΔ, για λό­γους γρα­φειο­κρα­τί­ας, κοι­νω­νι­κών αντι­στά­σε­ων και θε­σμι­κών εμπλο­κών, δεν είχε προ­χω­ρή­σει στο έργο του με ρυθ­μούς που θα επι­θυ­μού­σαν οι δα­νει­στές. Η νέα επι­τή­ρη­ση έχει σκοπό να πα­ρα­κάμ­ψει τις δυ­σλει­τουρ­γί­ες αυτές και να ορ­γα­νώ­σει την απε­λευ­θέ­ρω­ση της δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας από βάρη, ώστε να προ­χω­ρή­σει απε­ρί­σπα­στα η εκ­ποί­η­σή της.
Α2. Πε­ριου­σια­κά στοι­χεία του κρά­τους αξίας 50 δις με­τα­φέ­ρο­νται στο νέο τα­μείο
Είναι πολύ σο­βα­ρή εξέ­λι­ξη ο ορι­σμός του προ­ϊ­ό­ντος της εκ­ποί­η­σης στα 50 δις ?, ποσό που αμ­φι­σβη­τεί­ται ήδη από διε­θνείς ανα­λυ­τές ως προς τo εφι­κτό να συ­γκε­ντρω­θεί, με βάση τη ση­με­ρι­νή υπο­τί­μη­ση λόγω μνη­μο­νί­ων των πε­ριου­σια­κών στοι­χεί­ων του κρά­τους. Και μόνο το ύψος της ανα­κε­φα­λαιο­ποί­η­σης των τρα­πε­ζών που ανέρ­χε­ται στα 25 δις ση­μαί­νει ολική υφαρ­πα­γή της δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας. Το πώς θα γίνει πα­ρα­μέ­νει άγνω­στο γιατί αν η ανα­κε­φα­λαιο­ποί­η­ση επεί­γει η ρευ­στο­ποί­η­ση θα χρεια­στεί χρόνο.
Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση, το ύψος των 50 δις ? ση­μαί­νει ότι πι­θα­νό­τα­τα θα εντα­χθούν στο ΤΑΙ­ΠΕΔ  και τα πε­ριου­σια­κά εκεί­να στοι­χεία που η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ - ΑΝΕΛ επι­χεί­ρη­σε να πε­ρά­σει με την αρ­χι­κή δια­τύ­πω­ση του αρθ. 24 στο ν/σχέ­διο «Ρυθ­μί­σεις για την Επα­νεκ­κί­νη­ση της Οι­κο­νο­μί­ας» (δη­λα­δή η εται­ρεία Ακι­νή­των του Δη­μο­σί­ου στην οποία υπά­γο­νται όλα τα ακί­νη­τα του δη­μο­σί­ου - συ­μπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των Ολυ­μπια­κών - και η πε­ριου­σία του ΕΟΤ), χωρίς τε­λι­κά να το κα­τα­φέ­ρει λόγω αντι­δρά­σε­ων εκτός και εντός Βου­λής. Εξ' ίσου σο­βα­ρό,  το ύψος των 50 δις ση­μαί­νει, επί­σης, ότι ο συ­ντρι­πτι­κός όγκος της δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας, άσχε­τα αν τε­λι­κά εκ­ποι­η­θεί, θα είναι δε­σμευ­μέ­νος επί μα­κρόν και επο­μέ­νως δεν θα μπο­ρεί η Ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση να χρη­σι­μο­ποιεί τη δη­μό­σια πε­ριου­σία για την άσκη­ση ανε­ξάρ­τη­της εθνι­κής πο­λι­τι­κής. Ου­σια­στι­κά, όλα αυτά τα πε­ριου­σια­κά στοι­χεία υπά­γο­νται σε μια μορφή υπο­θή­κευ­σης/εγ­γύ­η­σης για να πω­λη­θούν τε­λι­κά από το νέο Τα­μείο.
Τέλος, ορι­σμέ­νοι άμεσα επι­διω­κό­με­νοι στό­χοι των δα­νει­στών είναι ήδη γνω­στοί και έχουν όνομα : τα 14 αε­ρο­δρό­μια που θα «απο­κρα­τι­κο­ποι­η­θούν» για να δο­θούν στην κρα­τι­κή Γερ­μα­νι­κή Fraport, ο ΟΛΠ, η ΤΡΑΙ­ΝΟ­ΣΕ, και λοιπά πο­λύ­τι­μα πε­ριου­σια­κά στοι­χεία του κρά­τους.
Β.  ΔΗ­ΜΟ­ΣΙΟ  ΧΡΕΟΣ  ΚΑΙ  ΝΕΟ ΤΑ­ΜΕΙΟ
Το χρέος και συ­γκε­κρι­μέ­να η απο­πλη­ρω­μή του απο­τε­λεί τον βα­σι­κό μη­χα­νι­σμό εφαρ­μο­γής  του πα­γκό­σμιου νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρου σχε­δί­ου, που έχει δύο στό­χους : α. την κα­τάρ­γη­ση όλων των  ερ­γα­τι­κών κα­τα­κτή­σε­ων και την απο­γύ­μνω­ση της ερ­γα­σί­ας από κάθε προ­στα­σία, καθώς και τη «δη­μιουρ­γι­κή» κα­τα­στρο­φή μι­κρών και μη αν­θε­κτι­κών στον αντα­γω­νι­σμό κε­φα­λαί­ων β. τη γε­νι­κευ­μέ­νη ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση των δη­μό­σιων κοι­νω­νι­κών υπη­ρε­σιών και της δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας. Τα πα­ρα­πά­νω συ­νι­στούν μια ρι­ζι­κή αλ­λα­γή του με­τα­πο­λι­τευ­τι­κού προ­τύ­που συσ­σώ­ρευ­σης υπέρ του εγ­χώ­ριου και διε­θνούς μο­νο­πω­λια­κού κε­φα­λαί­ου.
Κάθε αγώ­νας ενά­ντια στην ανα­βαθ­μι­σμέ­νη επα­να­σύ­στα­ση του ΤΑΙ­ΠΕΔ συν­δέ­ε­ται, επο­μέ­νως, με την αμ­φι­σβή­τη­ση του φε­ρό­με­νου ως δη­μό­σιου χρέ­ους της χώρας. Η Επι­τρο­πή Αλή­θειας Δη­μό­σιου Χρέ­ους με το προ­κα­ταρ­κτι­κό της πό­ρι­σμα πα­ρέ­χει αδιά­σει­στα στοι­χεία για το πώς δη­μιουρ­γή­θη­κε το χρέος - μέσα και από την κατά συρ­ροή δια­χεί­ρι­ση/πα­ρα­ποί­η­ση λο­γι­στι­κών στοι­χεί­ων ώστε το χρέος των τρα­πε­ζών να με­τα­τρα­πεί σε δη­μό­σιο.
Σύμ­φω­να με το πό­ρι­σμα :
Ο τε­χνι­κός χα­ρα­κτή­ρας των μα­κρο­οι­κο­νο­μι­κών με­τα­βλη­τών και των προ­βλέ­ψε­ων για την εξέ­λι­ξη του χρέ­ους επέ­τρε­ψε, μο­λο­νό­τι αυτοί οι αριθ­μοί επη­ρε­ά­ζουν άμεσα τη ζωή και την ίδια την επι­βί­ω­ση των αν­θρώ­πων, οι συ­ζη­τή­σεις για το χρέος να μεί­νουν μέ­χρις στιγ­μής σε τε­χνι­κό επί­πε­δο και ει­δι­κό­τε­ρα να εστια­στούν στο ερώ­τη­μα αν οι πο­λι­τι­κές που επι­βλή­θη­καν στην Ελ­λά­δα διευ­κο­λύ­νουν την απο­πλη­ρω­μή του χρέ­ους. Αυτήν ακρι­βώς την επι­χει­ρη­μα­το­λο­γία αμ­φι­σβη­τούν τα ευ­ρή­μα­τα της Έκ­θε­σης. 
Όλα τα στοι­χεία που πα­ρου­σιά­ζου­με στην Προ­κα­ταρ­κτι­κή Έκ­θε­ση κα­τα­δει­κνύ­ουν ότι η Ελ­λά­δα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πλη­ρώ­σει το χρέος, αλλά και δεν πρέ­πει να το πλη­ρώ­σει. Πρω­τί­στως, διότι το χρέος που προ­κά­λε­σαν οι ρυθ­μί­σεις που επέ­βα­λε η Τρόι­κα πα­ρα­βιά­ζει ευ­θέ­ως τα θε­με­λιώ­δη αν­θρώ­πι­να δι­καιώ­μα­τα των Ελ­λή­νων πο­λι­τών. Ως εκ τού­του, η Ελ­λά­δα δεν πρέ­πει να πλη­ρώ­σει αυτό το χρέος διότι είναι πα­ρά­νο­μο, αθέ­μι­το και επο­νεί­δι­στο.
Η Επι­τρο­πή δια­πί­στω­σε, επί­σης, ότι η μη βιω­σι­μό­τη­τα του ελ­λη­νι­κού δη­μό­σιου χρέ­ους ήταν εξαρ­χής προ­δή­λως γνω­στή στους διε­θνείς δα­νει­στές, τις ελ­λη­νι­κές αρχές και τα συ­στη­μι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης. Παρ' όλα αυτά, οι ελ­λη­νι­κές αρχές, μαζί με κά­ποιες κυ­βερ­νή­σεις της Ευ­ρω­παϊ­κής Ένω­σης, συ­νω­μό­τη­σαν το 2010 ενά­ντια στην ανα­διάρ­θρω­ση του δη­μό­σιου χρέ­ους, προ­κει­μέ­νου να προ­στα­τεύ­σουν τα χρη­μα­το­πι­στω­τι­κά ιδρύ­μα­τα. Τα συ­στη­μι­κά μέσα μα­ζι­κής ενη­μέ­ρω­σης απέ­κρυ­ψαν την αλή­θεια από τους πο­λί­τες, πα­ρι­στά­νο­ντας ότι δήθεν η διά­σω­ση αφο­ρού­σε την Ελ­λά­δα και όχι τις τρά­πε­ζες και συ­νά­μα εξυ­φαί­νο­ντας μια αφή­γη­ση που στό­χευε να εμ­φα­νί­σει τον ελ­λη­νι­κό πλη­θυ­σμό ως δήθεν άξιο των αδι­κο­πρα­ξιών των δα­νει­στών.
Το ποσό που δια­τέ­θη­κε μέσω των προ­γραμ­μά­των «διά­σω­σης» (μνη­μο­νί­ων) του 2010 και του 2012 ελέγ­χο­νταν από το εξω­τε­ρι­κό μέσα από πε­ρί­πλο­κες διευ­θε­τή­σεις, οι οποί­ες απέ­κλειαν κάθε δη­μο­σιο­νο­μι­κή αυ­το­νο­μία. Οι δα­νει­στές υπα­γό­ρευ­σαν αυ­στη­ρά τον τρόπο διά­θε­σης των δα­νεια­κών κε­φα­λαί­ων «διά­σω­σης», εκ των οποί­ων μόνο ένα ελά­χι­στο τμήμα, λι­γό­τε­ρο από το 10%, κα­τευ­θύν­θη­κε στην κά­λυ­ψη των τρε­χου­σών δη­μό­σιων δα­πα­νών.
Γ. ΤΟ ΝΕΟ ΤΑ­ΜΕΙΟ ΠΑ­ΡΑ­ΒΙΑ­ΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙ­ΚΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΚΥ­ΡΙΑΡ­ΧΙΑ
Απο­τι­μώ­ντας τη συμ­φω­νία της ελ­λη­νι­κής κυ­βέρ­νη­σης με τους δα­νει­στές ο Μαϊκλ Χάν­τσον, κα­θη­γη­τής Οι­κο­νο­μι­κών στο Πα­νε­πι­στή­μιο του Μι­σού­ρι και σύμ­βου­λος πολ­λών κυ­βερ­νή­σε­ων  (Εφ. Συ­ντα­κτών 18-19/7/2015) λέει τα εξής :
Το 1929 όλος ο κό­σμος ανα­γνώ­ρι­ζε ότι η Γερ­μα­νία δεν μπο­ρού­σε να πλη­ρώ­σει τις πο­λε­μι­κές επα­νορ­θώ­σεις. Έτσι, η Τρά­πε­ζα Διε­θνών Δια­κα­νο­νι­σμών και οι Σύμ­μα­χοι απο­φά­σι­σαν ότι δεν μπο­ρού­σαν να ανα­γκά­σουν μια χώρα να πλη­ρώ­σει πάνω από τις δυ­νά­μεις της. Σή­με­ρα αυτή η βα­σι­κή αρχή απορ­ρί­πτε­ται και αγνο­εί­ται το γε­γο­νός ότι η Ελ­λά­δα δεν έχει τα ανα­γκαία έσοδα ώστε να απο­πλη­ρώ­σει τα δά­νεια. Έτσι της λένε: «Εάν δεν έχετε να πλη­ρώ­σε­τε, δεν πει­ρά­ζει. Να δώ­σε­τε την πε­ριου­σία σας».
Όμως, σύμ­φω­να με το Διε­θνές Δί­καιο, κα­νέ­να κυ­ρί­αρ­χο κρά­τος δεν μπο­ρεί να στε­ρη­θεί την πε­ριου­σία του. Εδώ δεν είναι μόνο το ότι γί­νε­ται υπέρ­βα­ση της δη­μο­κρα­τί­ας, αλλά απορ­ρί­πτε­ται ο ίδιος ο ορι­σμός του κυ­ρί­αρ­χου κρά­τους σύμ­φω­να με το Διε­θνές Δί­καιο. Άρα είναι κάτι πολύ πιο σο­βα­ρό από μια επί­θε­ση στη δη­μο­κρα­τία. Είναι ένας διευ­ρω­παϊ­κός πό­λε­μος.
Σύμ­φω­να με τον έγκρι­το συ­νταγ­μα­το­λό­γο κ. Γε­ώρ­γιο Κα­σι­μά­τη :
1.Το ΤΑΙ­ΠΕΔ, ή όπως αλ­λιώς ονο­μα­στεί, απο­τε­λεί θεσμό πα­ρά­νο­μο και εγκλη­μα­τι­κό, γιατί πα­ρα­βιά­ζει την εθνι­κή κυ­ριαρ­χία ως προς τη δια­χεί­ρι­ση της δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας και δη­μιουρ­γεί  τε­ρά­στιας έκτα­σης οι­κο­νο­μι­κή ζημία στο κρά­τος. 
2.Η δια­χεί­ρι­ση της δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας, η οποία πε­ρι­λαμ­βά­νει και το δι­καί­ω­μα με­τα­βί­βα­σης αντι­κει­μέ­νων της σε άλ­λους δη­μό­σιους ή σε ιδιω­τι­κούς φο­ρείς πε­ριου­σί­ας, απο­τε­λεί κυ­ρί­αρ­χο δι­καί­ω­μα του κρά­τους, το οποίο, ως μέρος της κυ­ριαρ­χί­ας του, είναι ανα­παλ­λο­τρί­ω­το.
3.Δη­μό­σια πε­ριου­σία είναι όλα τα οι­κο­νο­μι­κής αξίας δι­καιώ­μα­τα του κρά­τους και των επο­πτευό­με­νων από αυτό κρα­τι­κών νο­μι­κών πρό­σω­πων δη­μό­σιου και ιδιω­τι­κού δι­καί­ου (εμπράγ­μα­τα και ενο­χι­κά δι­καιώ­μα­τα, ση­με­ρι­νά και μελ­λο­ντι­κά - κε­κτη­μέ­να και μη - πάνω σε κάθε εί­δους υλικά και άυλα αντι­κεί­με­να και πηγές πλού­του του αι­θέ­ρα, του εδά­φους, του υπε­δά­φους και του θα­λάσ­σιου και υπο­θα­λάσ­σιου χώρου). Δη­μό­σια πε­ριου­σία είναι: τόσο η υπό στενή έν­νοια δη­μό­σια πε­ριου­σία, που είναι προ­ο­ρι­σμέ­νη για την άσκη­ση δη­μό­σιας λει­τουρ­γί­ας (Βουλή, υπουρ­γεία, Προ­ε­δρι­κό Μέ­γα­ρο κ.λπ.), όσο και η λε­γό­με­νη «ιδιω­τι­κή», η οποία δεν χρη­σι­μο­ποιεί­ται για άσκη­ση δη­μό­σιας λει­τουρ­γί­ας. 
Πά­ντως, η δια­χεί­ρι­ση τόσο της δη­μό­σιας όσο και της «ιδιω­τι­κής» πε­ριου­σία είναι κρα­τι­κή και πρέ­πει να εξυ­πη­ρε­τεί πά­ντο­τε το δη­μό­σιο συμ­φέ­ρον. Δεν μπο­ρεί να εξυ­πη­ρε­τεί το άμεσο και πρό­σκαι­ρο πρό­βλη­μα τα­μεια­κής ρευ­στό­τη­τας, πα­ρα­βλέ­πο­ντας το ευ­ρύ­τε­ρο συμ­φέ­ρον του κρά­τους και της κοι­νω­νί­ας.
4.Κα­τό­πιν αυτών, ο οποιοσ­δή­πο­τε φο­ρέ­ας δια­χεί­ρι­σης (και εκ­ποί­η­σης) δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας πρέ­πει να ανή­κει στο κρά­τος ως φο­ρέ­ας δη­μό­σιας εξου­σί­ας και άσκη­σης δη­μό­σιας λει­τουρ­γί­ας και να ελέγ­χε­ταιμόνο από το κρά­τος (Ελεγ­κτι­κό Συ­νέ­δριο). Δεν μπο­ρεί, επο­μέ­νως, να επο­πτεύ­ε­ται από όρ­γα­να δα­νει­στών του κρά­τους, ούτε από όρ­γα­να της ΕΕ. Η προ­βλε­πό­με­νη επο­πτεία των δα­νει­στών και η πα­ρου­σία στο ΔΣ εκ­προ­σώ­πων τους  απο­τε­λούν κα­τά­φω­ρη πα­ρα­βί­α­ση του Συ­ντάγ­μα­τος και της εγ­γύ­η­σης της κυ­ριαρ­χί­ας του κρά­τους από το διε­θνές και το ευ­ρω­παϊ­κό δί­καιοι. Όλα αυτά προ­κα­λούν ακυ­ρό­τη­τα και δη­μιουρ­γούν νο­μι­κές ευ­θύ­νες.
Δ.  Η  ΑΝΑ­ΠΑΛ­ΛΟ­ΤΡΙΩ­ΤΗ  ΔΗ­ΜΟ­ΣΙΑ  ΠΕ­ΡΙΟΥ­ΣΙΑ 
Σύμ­φω­να με την πρό­ε­δρο του Επι­με­λη­τη­ρί­ου Πε­ρι­βάλ­λο­ντος, και Βιω­σι­μό­τη­τας, σύμ­βου­λο Επι­κρα­τεί­ας κα Μαρία Κα­ρα­μα­νώφ (έκ­δο­ση ΙΜΔΑ για το ΤΑΙ­ΠΕΔ) τρεις κα­τη­γο­ρί­ες δη­μό­σιων ακι­νή­των είχαν πε­ριέλ­θει στο υφι­στά­με­νο ΤΑΙ­ΠΕΔ. Η πρώτη πε­ρι­λαμ­βά­νει δη­μό­σια ακί­νη­τα που είναι καθ' εαυτά άρ­ρη­κτα συν­δε­δε­μέ­να με τους θε­με­λιώ­δεις δη­μό­σιους σκο­πούς της εθνι­κής κυ­ριαρ­χί­ας και της βιώ­σι­μης ανά­πτυ­ξης (άμυνα, ασφά­λεια, ου­σιώ­δη στοι­χεία του φυ­σι­κού και πο­λι­τι­στι­κού πε­ρι­βάλ­λο­ντος, βα­σι­κές ενερ­γεια­κές και συ­γκοι­νω­νια­κές υπο­δο­μές, κ.λπ.). Η δεύ­τε­ρη κα­τη­γο­ρία πε­ρι­λαμ­βά­νει ακί­νη­τα που εξυ­πη­ρε­τούν δη­μό­σιους σκο­πούς, οι οποί­οι απο­τε­λούν ανα­πό­σπα­στο στοι­χείο του σύγ­χρο­νου κοι­νω­νι­κού κρά­τους και την ανα­γκαία υπο­δο­μή για την πα­ρο­χή αντί­στοι­χων δη­μό­σιων υπη­ρε­σιών (νο­σο­κο­μεία, σχο­λεία, δη­μό­σια κτί­ρια, στρα­τό­πε­δα, κ.λπ.). Η τρίτη κα­τη­γο­ρία πε­ρι­λαμ­βά­νει τα δη­μό­σια ακί­νη­τα τα οποία απο­τε­λούν την κα­θα­ρώς ιδιω­τι­κή πε­ριου­σία του δη­μο­σί­ου.
Στο υφι­στά­με­νο ΤΑΙ­ΠΕΔ όλα τα ανω­τέ­ρω πε­ριου­σια­κά στοι­χεία του κρά­τους μπο­ρού­σαν να πε­ριέλ­θουν δυ­νά­μει στο τα­μείο θε­ω­ρού­με­να συλ­λή­βδην ως Ιδιω­τι­κή Πε­ριου­σία του Δη­μο­σί­ου. Ο δια­χω­ρι­σμός της κας Κα­ρα­μα­νώφ απο­κλεί­ει από την έντα­ξη στο ΤΑΙ­ΠΕΔ τις δύο πρώ­τες κα­τη­γο­ρί­ες δη­μο­σί­ων ακι­νή­των που αφο­ρούν σε εθνι­κούς και δη­μό­σιους σκο­πούς καθώς και σε υπο­δο­μές που τους υπο­στη­ρί­ζουν, ως ανα­παλ­λο­τρί­ω­τη δη­μό­σια πε­ριου­σία.
Υπ' αυτή την έν­νοια η έντα­ξη προς απαλ­λο­τρί­ω­ση τόσο στο υφι­στά­με­νο ΤΑΙ­ΠΕΔ όσο και στο νέο τα­μείο των πα­ρα­πά­νω κα­τη­γο­ριών ακι­νή­των αντι­βαί­νει στο Σύ­νταγ­μα.
Σύμ­φω­να με την άποψη της Πρω­το­βου­λί­ας Πο­λι­τών για την Κα­τάρ­γη­ση του ΤΑΙ­ΠΕΔ πε­ριου­σια­κά στοι­χεία που από την φύση τους είναι κοι­νό­χρη­στα ή έχουν υπη­ρε­τή­σει επί μα­κρόν δη­μό­σιο σκοπό (ιδιό­χρη­στα) δεν μπο­ρούν να «απο­χα­ρα­κτη­ρι­στούν» και να τε­θούν εκτός της δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας του κρά­τους με μια απλή διοι­κη­τι­κή πράξη με­τα­τρο­πής τους σε ιδιω­τι­κή πε­ριου­σία του κρά­τους. Το  ερώ­τη­μα αυτό τέ­θη­κε σε όλες τις δίκες κατά του ΤΑΙ­ΠΕΔ, καθώς ο χα­ρα­κτή­ρας της δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας του κρά­τους δεν μπο­ρεί ούτε να οδη­γεί στο απεί­ρως εναλ­λά­ξι­μο με την ιδιω­τι­κή του πε­ριου­σία αλλά και συ­νε­πά­γε­ται έντο­νους πε­ριο­ρι­σμούς ως προς το απαλ­λο­τριώ­σι­μο των στοι­χεί­ων αυτών σε ιδιώ­τες.
Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση η εκ­ποί­η­ση των πε­ριου­σια­κών στοι­χεί­ων του κρά­τους που θα πε­ρι­λη­φθούν στο νέο τα­μείο, όπως και αν αυτά χα­ρα­κτη­ρι­στούν, συ­νι­στά πα­ρα­βί­α­ση της εθνι­κής και λαϊ­κής κυ­ριαρ­χί­ας. Αυτό απο­τε­λεί συ­γκλί­νου­σα θέση ελ­λή­νων και αλ­λο­δα­πών νο­μι­κών και οι­κο­νο­μο­λό­γων, παρά κά­ποιες μι­κρές επι­μέ­ρους δια­φο­ρο­ποι­ή­σεις με­τα­ξύ τους. 
Ε.  Η Πρω­το­βου­λία Πο­λι­τών για την Κα­τάρ­γη­ση του ΤΑΙ­ΠΕΔ δια­πι­στώ­νει ότι, δυ­στυ­χώς, έχει να επι­τε­λέ­σει πολύ με­γα­λύ­τε­ρο έργο στα νέα δε­δο­μέ­να. Συ­νε­χί­ζου­με, σε στενή σύν­δε­ση με τα επι­μέ­ρους κι­νή­μα­τα που υπε­ρα­σπί­ζο­νται συ­γκε­κρι­μέ­να δη­μό­σια πε­ριου­σια­κά στοι­χεία, τα οποία κιν­δυ­νεύ­ουν άμεσα να εκ­ποι­η­θούν. Σε κάθε πε­ρί­πτω­ση πρώ­τος μας στό­χος είναι να απο­τρέ­ψου­με τη δη­μιουρ­γία του νέου ΤΑΙ­ΠΕΔ και του­λά­χι­στον την ελα­χι­στο­ποί­η­ση του αριθ­μού των πε­ριου­σια­κών στοι­χεί­ων του δη­μο­σί­ου που θα πε­ρι­λά­βει.
Πλη­ρο­φο­ρί­ες
Μπε­λα­ντής Δη­μή­τρης, dbelantis@hotmail.com, 6938426850
Πορ­τά­λιου Ελένη, portel@central.ntua.gr, 2107512560
Φω­τιά­δου Σία, athfotia@gmail.com, 6974126942
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/08/blog-post_319.html

ΒΟΜΒΑ: Tέλος όλα τα επιδόματα απο την "αριστερή!" Κυβέρνηση!

"Μαχαίρι" κρατά το κουαρτέτο των τοκογλύφων δανειστών με τη συνδρομή της "αριστερής" -λέμε τώρα- κυβέρνησης και με αυτό όπως αναμένεται θα "κόψει¨ κάθε επίδομα για κάθε Έλληνα πολίτη που το ετήσιο εισόδημα του υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ. Το θέμα του ελάχιστου επιδόματος τίθεται στο τραπέζι γιατί με τον τρόπο αυτό πιστεύουν πως θα εξοικονομηθεί ένα δις τον χρόνο απο τα έξοδα του κράτους. Αυτό σημαίνει πως κόβεται το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα προς πολυτέκνους, τα επιδόματα για φοιτητές, και όλα τα επιδόματα του ΟΓΑ.
Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, θα είναι...
200 ευρώ ανά άτομο ή 300 ευρώ για ζευγάρι που θα αυξάνεται κατά 50 ευρώ για κάθε παιδί.
 
 
 http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/08/t_95.html

Άντε πάλι. Είπαμε να ΜΗΝ τους μοιάσουμε. Βούλγαροι επιστήμονες εφηύραν φάρμακο που σώζει ζωές

Απεδείχθη ότι χωρίς πολλές δηλώσεις, φανφάρες και επιδείξεις οι επιστήμονες της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών σώζουν ανθρώπινες ζωές. Ο καθηγητής βιοχημείας Πέταρ Νέντκοφ και οι συνάδελφοί του έχουν δημιουργήσει δύο είδη φαρμακευτικών παρασκευασμάτων για την θεραπεία πληγών που επουλώνονται δύσκολα και με τον τρόπο αυτό σώζουν από ακρωτηριασμό ή ακόμη και από τον θάνατο εκατοντάδες ασθενείς. Οι επιστήμονες δεν εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη τραγωδία και πωλούν τα φαρμακευτικά παρασκευάσματα μέσα στο ίδιο το Ινστιτούτο τους σε πολύ χαμηλές τιμές. Το ακριβότερο φάρμακο κοστίζει μόλις 19 λέβα (περίπου 10 ευρώ)...

Ένας από τους λόγους τα φάρμακά τους να μην διανέμονται μέσα από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες είναι ακριβώς το γεγονός ότι στην περίπτωση αυτή η τιμή τους θα γινόταν τουλάχιστον τριπλάσια για τους ασθενείς.
Ο Νόμος περί της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών επιτρέπει την πώληση προϊόντων που έχουν εφευρέσει οι επιστήμονες ύστερα από παραγγελία. Με τον τρόπο αυτό ο καθηγητής και η ομάδα του μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς που χρειάζονται τα φάρμακά τους.
Το Ινστιτούτο Οργανικής Χημείας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών βρίσκεται πολύ κοντά στη γραμμή του τραμ Ν 20, στάση «Περιοχή Γκέο Μίλεφ», Σόφια.
http://grreporter.info/gr/Boulgaroi_epistemones_epheuran_pharmako_pou_sozei_zoes/4075#sthash.SJbXZQiG.dpuf

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/08/blog-post_722.html

Επίθεση ρώσων χάκερς γονατίζει το Πεντάγωνο για 11 μέρες! Επίθεση ρώσων χάκερς γονατίζει το Πεντάγωνο για 11 μέρες!

Σύμφωνα με πηγές, η Ρωσία ξεκίνησε οργανωμένη κυβερνο-επίθεση εναντίον του Γενικού Επιτελείου του Πενταγώνου. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 25 Ιουλίου, με τους χάκερς να αποκτούν πρόσβαση σε 4.000 στρατιωτικά και μη, αρχεία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επίθεση εδράστηκε σε ένα είδος αυτοματοποιημένου συστήματος, το οποίο αποσπά με μαζικό τρόπο μεγάλες ποσότητες δεδομένων από χιλιάδες λογαριασμούς.
H επίθεση απενεργοποίησε το σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Πεντάγωνο για 11 ημέρες!

Πάντως, οι αμερικανικές αρχές δεν εμφανίζονται βέβαιες για το εάν οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με ευθύνη της κυβέρνησης Πόυτιν ή απλώς, έγιναν από ιδιώτες Ρώσους χάκερ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων NBC πίσω απο την επίθεση ηταν σίγουρα κάποιος απο την ρωσικη κυβέρνηση.

Μετά τη αποκάλυψη της κυβερνο-επίθεσης, διατάχθηκε το άμεσο «κλείσιμο» του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες. Χρειάστηκαν 11 μέρες για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των υπαλλήλων του Πενταγώνου να επανέλθει!

Τον Μάρτιο 2015 ρώσοι χάκερς φαίνεται να ήταν πίσω απο άλλη μια επίθεση κατα του αμερικανικού Πενταγώνου.



onalert
http://greeknation.blogspot.gr/2015/08/11.html

Πρώην ανάδοχος της CIA και της NSA δηλώνει ότι άνοδος της ISIS είναι απόφαση της Ουάσιγκτον

Ο πρώην ανάδοχος της CIA Στίβεν Kelley λέει ότι ήρθε η ώρα να σκοτωθεί το σατανικό τέρας ISIS και να τιμωρηθούν αυτοί  που το δημιούργησαν. O Steven Κelley  σε μια συνέντευξη σήμερα Σάββατο (Press Tv),  αναφέρθηκε στoν  διευθυντή  της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας των ΗΠΑ  ο οποίος κατά την αποχώρησή του στις αρχές του μήνα, δήλωσε ότι η άνοδος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ήταν το αποτέλεσμα μιας «ηθελημένης απόφασης» της Ουάσιγκτον. Ο συνταγματάρχης Flynn είχε διατυπώσει την δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας από την αμερικανική κυβέρνηση και μάλιστα είχε  προειδοποιήσει ότι ισλαμιστές τρομοκράτες στη Συρία προσπαθούν να πάρουν στα χέρια τους  χημικά όπλα και να χρησιμοπιήσουν με αυτά που ήδη έχουν για να δημιουργήσουν ένα χημικό οπλοστάσιο. (breaking defense 07/07/15)
633207-e1407429622387-1024x776
O Steven Κelley δήλωσε:
« Ο κ. Michael Flynn,  πρώην επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή μας στη δημιουργία της ISIS,  λέγοντας ότι η Δύση, οι χώρες του Περσικού Κόλπου, και βεβαίως οι ΗΠΑ δημιούργησαν μια ομάδα όπως η ISIS, « δήλωσε ο Κέλι.
« Όμως ακόμα το αρνούνται ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου  τώρα ξέρει ότι ομάδα είναι κατασκευασμένη.
Φαίνεται ότι οι άνθρωποι στην Ουάσιγκτον, οι ηγέτες, ένα μεγάλο μέρος του αμερικανικού πληθυσμού εξακολουθούν να πιστεύουν τα ψέματα ότι αυθόρμητα ξέσπασε από μόνη της μια τέτοια συμπαγής οργάνωση, κάτι το οποίο είναι εντελώς ψευδές  » πρόσθεσε.

Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι είχαν αρχικά εκπαιδευτεί από τη CIA στην Ιορδανία το 2012 για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση της Συρίας, τώρα ελέγχουν μεγάλα τμήματα του Ιράκ και της Συρίας.
« Φαίνεται τώρα ότι αυτοί που εμπλέκονται περισσότερο –  χώρες όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ –  εργάζονται πολύ σκληρά τώρα για να αποστασιοποιηθούν από την τρομοκρατική οργάνωση, » δήλωσε ο Κέλι.
« Ωστόσο η εκστρατεία βομβαρδισμών της Τουρκίας σε κουρδικούς θύλακες σίγουρα δεν έχει τίποτα να κάνει με την καταπολέμηση της ISIS, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους Αμερικανούς και τις εκστρατείες τους » τόνισε.
« Προφανώς, με την  δύναμη της υπεροπλίας  και της δορυφορικής τεχνολογία μας δεν είχαμε  απολύτως καμιά δυσκολία να σημαδεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους και όλες τις φάλαγγές τους. Αλλά προφανώς αυτό δεν είναι πρόθεσή μας, σημείωσε ο πρώην ανάδοχος της CIA και της NSA .
« Έτσι, τα ψέματα συνεχίζονται και όλα χειροτερεύουν. Αυτό το τέρας είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να αφαιρεθεί », τόνισε.
« Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι του κόσμου, και, ενδεχομένως, ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών, θα ξυπνήσει και θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι ένα σατανικό τέρας που πρέπει να εξαλειφθεί και οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία του πρέπει επίσης να αφαιρεθούν, » ο αναλυτής κατέληξε.

 
 
http://greeknation.blogspot.gr/2015/08/cia-nsa-isis.html

Δηλαδή θα αδελφοποιηθεί το Υπουργείο πολιτισμού, με το οικονομικών;

Δεν πλακώνεστε καλύτερα στα… γλωσσόφιλα τέτοιοι πούστε ;

«Όσες επιχειρήσεις ή περιοχές έκαναν τους τσαμπουκάδες στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, εξασφάλισαν  τον διαρκή φορολογικό έλεγχο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο εισπράκτορας των Γερμανών Αλεξιάδης .
Το κατάστημα αναμνηστικών που βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, που ανήκει στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων του υπουργείου Πολιτισμού, φοροδιέφευγε σε καθημερινή βάση εδώ και πολύ καιρό. Θα του κάνουν επίσκεψη σε καθημερινή βάση;
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, παριστάνοντας τους τουρίστες, παρακολούθησαν την κατάσταση και αποκάλυψαν «όργιο» φοροδιαφυγής σε έναν χώρο που υπάγεται σε κρατικό φορέα.
Πέρα από το ότι δεν έκοβαν αποδείξεις και κατέγραφαν το ποσό είσπραξης σε ένα βιβλίο, η ταμειακή μηχανή τους ήταν παράνομη, καθώς δεν ήταν δηλωμένη στην Εφορία.
Μετά από τις πιέσεις των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ, οι υπάλληλοι υποστήριξαν πως αυτό γίνεται χρόνια και πως δεν εκδίδουν αποδείξεις γιατί έχουν «άνωθεν εντολές», χωρίς να αποκαλύπτουν συγκεκριμένα πρόσωπα.
Συνολικά καταγράφηκαν 534 παραβιάσεις σε μόνο μία μέρα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα.
O ταμίας των γερμανών είπε επίσης ότι  «θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα φοβηθούμε ούτε θα κάνουμε βήμα πίσω και αυτοί που έκαναν τους τσαμπουκάδες προς τον ΣΔΟΕ, που προσπάθησαν να εκφοβίσουν και να χρησιμοποιήσουν πολιτικά πρόσωπα, ακόμη και το δικό μου όνομα, να είναι σίγουροι ότι εξασφάλισαν διαρκή φορολογικό έλεγχο. Δεν θα αφήσουμε ακάλυπτους τους ελεγκτές μας».
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «έχουμε πει να υπάρχει μία κατανόηση, αλλά εκείνος που έχει πλαστή μηχανή, έχει εξασφαλίσει τις... καλύτερες σχέσεις με την εφορία».


http://www.ksipnistere.com/2015/08/blog-post_204.html

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επιστημονική – Έκθεση ΣΟΚ! Πετάξτε αμέσως τα τηγάνια σας που αναγράφουν αυτή την ένδειξη

Υπάρχει μια κατηγορία τοξικών χημικών ουσιών, που χρησιμοποιούνταν κατά κόρον για την κατασκευή διαφόρων μαγειρικών σκευών, κυρίως αντικολλητικών τηγανιών, και τα οποία είναι πολύ επικίνδυνα για τον οργανισμό.


Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες, 208 επιστήμονες από 38 διαφορετικές χώρες ένωσαν τις φωνές τους προσυπογράφοντας μια σχετική έκθεση για την χρήση αυτών των τοξικών χημικών σε μαγειρικά σκεύη και τους κινδύνους που αυτή η πρακτική εγκυμονεί κυρίως για τους ανθρώπους, αλλά και για το περιβάλλον.

Αυτά τα χημικά συστατικά ονομάζονται PFASs (polyfluorinated and perfluorinated substances). Αν, λοιπόν, κάποιο από τα τηγάνια σας αναγράφει την ένδειξη “PFSA” επάνω του σε κάποιο σημείο (συνήθως στην λαβή ή στον πάτο του τηγανιού) τότε είναι σώφρον να το πετάξετε και να επιλέξετε κάποιο άλλο αντικολλητικό σκεύος, το οποίο δεν θα έχει κατασκευαστεί με αυτές τις ουσίες.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι δύο συγκεκριμένα φθοροχημικά, το υπερφθοροοκτάνιο (PFOS) και το υπερφθοροοκτανοϊκό (PFOA), μπορούν να βλάψουν το συκώτι και να διαταράξουν το αναπαραγωγικό σύστημα και την ανάπτυξη σε ζώα τόσο στην άγρια φύση όσο και σε πειραματόζωα.

Επίσης, σε εργαστηριακό επίπεδο τα PFASs έχει διαπιστωθεί ότι βλάπτουν τον μεταβολισμό, το ανοσοποιητικό και το ενδοκρινικό σύστημα, ενώ, μοιραία, προκαλούν καρκίνους σε διάφορα όργανα.

http://ehp.niehs.nih.gov/-http://greensciencepolicy.org/
http://www.ksipnistere.com/2015/08/blog-post_290.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters