Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Μυστηριώδες φαινόμενο εκπομπής ακτίνων Χ από γιγάντια μαύρη τρύπα


Λίγο φως στον… σκοτεινό κόσμο των μελανών οπών ρίχνουν οι παρατηρήσεις δύο μελανών οπών από τα διαστημικά τηλεσκόπια Swift και NuSTAR.

Τα δύο κατάφεραν να εντοπίσουν μια γιγάντια εκπομπή ακτίνων Χ από την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα Mrk 335 που βρίσκεται σε απόσταση 324 εκατομμυρίων ετών φωτός από εμάς στον αστερισμό του Πήγασου. Η ακτινοβολία πηγάζει από μια ζώνη των μελανών οπών στην οποία οι επιστήμονες έχουν δώσει την ίδια ονομασία με το ανώτερο στρώμα του Ηλιου, δηλαδή στέμμα (corona).

Το καθοριστικό χαρακτηριστικό μιας μαύρης τρύπας είναι η εμφάνιση ενός ορίζοντα γεγονότων σε ένα όριο στο χωροχρόνο μέσα από το οποίο η ύλη και το φως μπορεί να περάσει μόνο προς τα μέσα για τη μάζα της μαύρης τρύπας. Τίποτα, ούτε καν το φως, δεν μπορεί να δραπετεύσει από το εσωτερικό του ορίζοντα γεγονότων.

Ο ορίζοντας των γεγονότων αναφέρεται ως τέτοιος, διότι αν κάτι συμβεί εντός των ορίων του, οι πληροφορίες από αυτό το γεγονός δεν μπορούν να φτάσουν σε ένα εξωτερικό παρατηρητή, καθιστώντας αδύνατο να προσδιοριστεί αν κάτι τέτοιο συνέβη.

Θεωρητικά κανένα αντικείμενο πέρα από τον ορίζοντα γεγονότων δεν θα μπορούσε να έχει αρκετή ταχύτητα να διαφύγει από μια μαύρη τρύπα, συμπεριλαμβανομένου και του φωτός. Εξαιτίας αυτού, οι μαύρες τρύπες δεν μπορούν να εκπέμψουν κανενός είδους φως ή άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την ύπαρξή τους.


Παρ” όλα αυτά οι μαύρες τρύπες μπορούν να ανιχνευτούν με την μελέτη φαινομένων γύρω τους, όπως για παράδειγμα η βαρυτική διάθλαση και τα αστέρια που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από χώρο που δεν φαίνεται να υπάρχει εμφανής ύλη.


Τα πιο εμφανή αποτελέσματα πιστεύεται ότι προέρχονται από ύλη που πέφτει μέσα σε μια μαύρη τρύπα, η οποία προβλέπεται ότι συγκεντρώνεται σε ένα εξαιρετικά θερμό και γρήγορα περιστρεφόμενο δίσκο γύρω από τη μαύρη τρύπα, πριν εισέλθει σε αυτή. O δίσκος αυτός είναι γνωστός ως δίσκος προσαύξησης.

Η τριβή ανάμεσα σε γειτονικές ζώνες αυτού του δίσκου τον θερμαίνουν τόσο, ώστε να ακτινοβολεί μεγάλη ποσότητα ακτίνων Χ. Υπάρχει όμως και μια δεύτερη πηγή εκπομπής ακτίνων Χ στις μαύρες τρύπες που είναι το στέμμα της, μια περιοχή συγκέντρωσης γιγάντιων ποσοτήτων σωματιδίων υψηλής ενέργειας.
Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν είχαν καταφέρει να συλλέξουν σημαντικά δεδομένα από αυτά τα… στέμματα για αυτό και οι παρατηρήσεις των δύο τηλεσκοπίων θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές. «Είναι η πρώτη φορά που καταφέρνουμε να καταγράψουμε εκπομπή ακτινοβολία από ένα στέμμα μαύρης τρύπας.

Αυτές οι παρατηρήσεις θα μας βοηθήσουν να καλύτερα το πώς λειτουργούν οι υπερμεγέθεις μελανές οπές» δηλώνει ο Νταν Γουίλκινς του Πανεπιστημίου Saint Mary’s στον Καναδά που ήταν επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Monthly Notices of the Royal Astronomical Society».


apocalypsejohn.com

- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/10/mistiriodes-fenomeno-ekpompis-aktinon-apo-gigantia-mavri-trypa.html#sthash.iUDhKAgu.dpuf

Το μυστήριο με τα «πετρωμένα» πτώματα ! (BINTEO)


Ήταν Φλεβάρης του 1948, όταν από τον ασύρματο του ολλανδικού φορτηγού πλοίου «SS Ourang Medan» ακούστηκε το παρακάτω μήνυμα: «Όλο το πλήρωμα μαζί με τον καπετάνιο είναι νεκροί στη γέφυρα του πλοίου. Πεθαίνω». Δεν ήταν η πρώτη φορά που μέσα σε λίγες μέρες είχαν εκπέμψει σήμα κινδύνου. Μόλις είχε ξεκινήσει η πιο τρομακτική -όπως την έχουν αποκαλέσει- ιστορία στα χρονικά των θαλάσσιων εμπορικών μετακινήσεων.

Η προσπάθεια των λιμενικών που κατέφτασαν λίγη ώρα αργότερα για να
λάβουν κάποια απάντηση από το πλήρωμα ή τον καπετάνιο έπεσε στο κενό. Τότε, ένα μέλος της διασωστικής ομάδας ανέβηκε στο πλοίο και αντίκρισε ένα φρικιαστικό θέαμα. Η γέφυρα ήταν γεμάτη πτώματα. Τα πτώματα έμοιαζαν «πετρωμένα», με τα στόματα και τα μάτια ανοιχτά να κοιτάζουν προς τον ουρανό. Κανένα ίχνος τραυματισμού. Κανένα ίχνος πάλης. Ούτε μια σταγόνα αίματος σε κανένα σημείο του πλοίου. Αυτό που παρατήρησαν ήταν ότι από το αμπάρι ερχόταν έντονο κρύο, ενώ η εξωτερική θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Το ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης απορρίφθηκε αφού εξετάστηκαν όλα προσεκτικά. Την επόμενη στιγμή ανακάλυψαν ότι το πλοίο μετέφερε δυο παράνομα φορτία νιτρογλυκερίνης και κυανιούχου κάλιου. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ένα μείγμα ουσιών που μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνο όταν έρθει σε επαφή με το θαλασσινό νερό. Όμως ακόμα και αυτή η εξήγηση δεν ήταν αρκετή για τον θάνατο αυτών των ανθρώπων. Καμία εξήγηση όλα αυτά τα χρόνια δεν στάθηκε ικανή να αιτιολογήσει το μυστήριο των πετρωμένων πτωμάτων του Ourang-Medan.

Παρακολουθείστε το ντοκιμαντέρ που εξηγεί αναλυτικά το χρονικό του μυστηρίου του Ourang-Medan:
 
 
 
Από το makeleio
...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/10/mysterio-me-ta-petromena-ptomata.html#sthash.8gtZpJcA.dpuf

Ρόκα - Οι άγνωστες αντικαρκινικές δράσεις της

Ίσως να μην της... φαίνεται, αλλά η ρόκα είναι ένα λαχανικό με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, περιέχει ουσίες που εμφανίζουν αντικαρκινικές δράσεις και προστατεύει τον οργανισμό από διάφορες ακόμη ασθένειες.


Η ρόκα ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών, μια κατηγορία τροφών που «φροντίζουν» για την καλή υγεία μας και σύμφωνα με πολλές μελέτες, συμβάλουν σημαντικά στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου. Τη ρόκα μπορεί να την αντιπαθούν πολλοί λόγω της έντονης γεύσης της, η αλήθεια είναι όμως ότι και αυτό το χαρακτηριστικό της ακόμα, έχει θρεπτικές συνέπειες για τον οργανισμό μας…


Λίγες θερμίδες και σωστή πέψη
Μία κούπα ψιλοκομμένη ρόκα, αντιστοιχεί σε 5 (μόνο!) θερμίδες, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά της σε φυτικές ίνες βοηθάει τη διαδικασία της πέψης και τη σωστή λειτουργία του εντέρου. Επιπλέον, η ρόκα περιέχει σημαντικά μέταλλα όπως είναι το ασβέστιο, ο χαλκός, το σίδηρο, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο, το φώσφορο και το κάλιο.


Αντικαρκινική δράση
Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της ρόκας είναι η πληθώρα των αντιοξειδωτικών που περιέχει, τα οποία αποτελούν την καλύτερη αντικαρκινική ασπίδα του οργανισμού. Στα πολλά θρεπτικά συστατικά της ρόκας, περιλαμβάνεται και μια ομάδα στοιχείων, υπεύθυνα μεν για την πικάντικη και πικρή γεύση της, αλλά και για την δυνατή αντικαρκινική της δράση. Όταν αυτά τα συστατικά μασηθούν και χωνευτούν, διασπώνται σε στοιχεία μέγιστης αντικαρκινικής δραστηριότητας.


Όλα όσα κάνουν τη ρόκα πικρή, βοηθούν στην αντιμετώπιση, των επιβλαβών και καρκινογόνων επιδράσεων των οιστρογόνων του οργανισμού, απωθώντας έτσι μορφές καρκίνου όπως του προστάτη, του στήθους, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου και των ωοθηκών.

Πλούσια σε βιταμίνη B, και ειδικότερα σε φυλλικό οξύ.
Μία κούπα ρόκα περιέχει 19 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος. Το φυλλικό οξύ είναι σημαντικό συστατικό στη διατροφή των εγκύων, καθώς εμποδίζει τις επιπτώσεις στο έμβρυο, από προβλήματα στο νευρικό σωλήνα.
Εκτός της βιταμίνης Β, η ρόκα έχει και άλλες βιταμίνες της ίδια ομάδας όπως είναι η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη, και η νιασίνη. Όλες οι παραπάνω βοηθούν στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού.

...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/10/roka-pikri-alla-antikarkiniki.html#sthash.uGoTkZVn.dpuf

ΝASA: ''Έχουμε ενδείξεις ότι υπάρχει και ένα άλλο... Σύμπαν δίπλα στο δικό μας''

Η σκέψη ότι το δικό μας Σύμπαν ίσως δεν είναι το μοναδικό το οποίο προέκυψε από το Μπίγκ Μπανγκ δεν είναι σημερινή. Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Σύμπαν στο οποίο βρισκόμαστε να είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου πράγματος -περίπου σαν φούσκες που δημιουργούνται στα παιδικά παιχνίδια- για τα οποία όμως ποτέ δεν θα μάθουμε με σιγουριά.

Όπως όμως με τις... φούσκες μπορούμε να έχουμε μία μικρή αίσθηση για το τι συμβαίνει σε περίπτωση που η μία πλησιάσει την άλλη και συγκρουστούν, αφήνοντας κάποια μικρά σημάδια. Κάτι τέτοιο υποστηρίζουν οι επιστήμονες ότι μπορεί να έχει συμβεί με ένα διπλανό Σύμπαν στο δικό μας, το οποίο πλησίασε αρκετά κοντά και έχει αφήσει εμφανή τα σημάδια του.

Για να βρουν τα ίχνη, οι επιστήμονες συνέκριναν έναν χάρτη της μικροκυματικής κοσμικής ακτινοβολίας του Σύμπαντος -το οποίο είναι τα απομεινάρια των πρώιμων εποχών της γέννησής του- με μία φωτογραφία από ολόκληρο τον ουρανό από το τηλεσκόπιο Πλανκ. Όταν συνέκριναν τη μία με την άλλη, υπήρχε μία απόκοσμη παρουσία φωτός στον ουρανό, που σύμφωνα με τους επιστήμονες θα μπορούσε να είναι η ένδειξη της σύγκρουσης με ένα άλλο σύμπαν.

Κάποιοι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι ότι αυτό το επιπλέον φως έρχεται από ένα άλλο Σύμπαν. Και το περιοδικό Νew Scientist προειδοποιεί ότι μπορεί να υπάρξει μεγάλη απογοήτευση, υπενθυμίζοντας ότι κάτι τέτοιο έγινε και πέρσι, αλλά στο τέλος αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για αστρική σκόνη.

Όμως η NASA ελπίζει ότι με την συνέχιση του προγράμματος Pixie (Primordial Infation Exproler) το οποίο θα προσπαθήσει να διερευνήσει τις πρώτες ώρες μετά την έκρηξη του Μπιγκ Μπανγκ, θα μας δώσει πολύ πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με αυτά τα σήματα. Και θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πως το Σύμπαν εξαπλώνεται και να μάθουμε τι συμβαίνει έξω από το δικό μας Σύμπαν και αν αυτό που δημιουργήθηκε τελικά από την αρχική Μεγάλη Έκρηξη είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο και ακόμα πιο ασύλληπτο από αυτά που μπορούμε να αντιληφθούμε με τα σημερινά μας μέσα.

...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/10/nasa-exoume-endeixeis-gia-sympan-dipla-sto-diko-mas.html#sthash.QMnn5Qeq.dpuf

Γιατί οι τζιχαντιστές δεν πολεμούν κατά του Ισραήλ;


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το ξέρετε ότι οι Τζιχαντιστές με τους μόνους που δεν πολεμούν και δεν έχουν ούτε την πρόθεση να προχωρήσουν σε πόλεμο εναντίον τους, είναι οι Ισραηλινοί;


Την πραγματικά αυτή εντυπωσιακή διαπίστωση την έκανε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, ο Mose Yalon, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου στις ΗΠΑ όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες.

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Mose Yalon στις ΗΠΑ, του έγινε ερώτηση από τους δημοσιογράφους γιατί οι Τζιχαντιστές δεν έχουν ρίξει ούτε μια σφαίρα εναντίον των Ισραηλινών και δεν έχουν δείξει καμία διάθεση να στραφούν εναντίον του Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας παραδέχτηκε ότι πράγματι οι Τζιχαντιστές δεν απειλούν το Ισραήλ παρά του ότι έχουν στρατιωτικές εστίες στα σύνορα του Ισραήλ με την Συρία κοντά στα υψίπεδα του Γκολάν και στο Σινά στα σύνορα Αιγύπτου Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Mose Yalon, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία απειλή από τους Τζιχαντιστές ότι θα στραφούν κατά του Ισραήλ, αλλά αν συμβεί αυτό όπως τόνισε, θα βρουν την κατάλληλη απάντηση.

Έτσι για άλλη μια φορά αποκαλύφτηκε η υποκρισία και το πραγματικό προσωπείο των Τζιχαντιστών και από ποιους πράγματι κατευθύνονται για να προκαλέσουν την καταστροφή, κυρίως των χριστιανών της Μέσης Ανατολής και να εξαναγκάσουν εκατοντάδες χιλιάδες προσφυγές να ξεχυθούν στην Ευρώπη.


Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis
apocalypsejohn.com
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/10/giati-jihadistes-den-polemoun-kata-tou-israil.html#sthash.TGrvqaee.dpuf

Το ξεπούλημα των ανακεφαλαιοποιημένων από το Ελληνικό Δημόσιο(ΤΧΣ) Τραπεζών σε "Ξένους Επενδυτές"


http://attikanea.blogspot.gr/2015/10/blog-post_427.html

Δηλαδή οι Τράπεζες, περνούν σε... ιδιωτικά χέρια;;;;
ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΓΙΝΑΝ ΚΑΠΝΟΣ;;;
ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΣΕ ΠΟΙΩΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΠΗΓΑΝ;;;;
Καλλιόπη Σουφλή 


Από το 56,3% η συμμετοχή του ΤΧΣ, θα πέσει στο 27%.
 (Σενάριο όπου προκρίνεται ο
ιδιώτης μέτοχος)

http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/10/blog-post_150.html


Ποσοστά του ΤΧΣ πριν και μετά την ανακεφαλαιοποίηση

Σενάριο όπου προκρίνεται ο ιδιώτης μέτοχος

Τράπεζες
Συμμετοχή ΤΧΣ (Πριν τις ΑΜΚ)
Συμμετοχή μετά τις ΑΜΚ
Εθνική
57,2%
35%
Πειραιώς
66,9%
32%
Eurobank
35,4%
9%
Alpha bank
66,2%
35%
Σύνολο
56,3%
27%
Εκτιμήσεις 

www.bankingnews.gr

Στις 29 ή 30/10 θα κατατεθεί στην Βουλή ο νέος νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών – Τα 8 βασικά σημεία

 
Τα 8 βασικά σημαία του νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Στις 29 ή 30 Οκτωβρίου θα κατατεθεί στην Βουλή  ο νέος νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ενώ ο νόμος δεν θα περιλαμβάνει εκπλήξεις, η Τρόικα μαζί με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έλεγξε πολύ αναλυτικά το σχέδιο νόμου - προτάσεις που έχει υποβάλλει το Ταμείο.
Μια βασική παράμετρος του νόμου είναι ότι δεν θα αποκλείει τους ιδιώτες επενδυτές και από το σκέλος του δυσμενούς σεναρίου.
Οι ιδιώτες θα καλύψουν το βασικό σενάριο αλλά θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στο δυσμενές σενάριο.

Οι βασικές παράμετροι του νόμου θα είναι

1) Το ενδιαφέρον στοιχείο του νέου νόμου σύμφωνα με τις τραπεζικές πηγές είναι ότι το δυσμενές σενάριο adverse scenario θα καλυφθεί από το ΤΧΣ - όχι υποχρεωτικά - και όχι εξολοκλήρου με μετατρέψιμα ομόλογα cocos με επιτόκιο μάλλον 8% από 9% που αρχικώς σχεδιαζόταν.
Η συμμετοχή του ΤΧΣ έχει συνδυαστεί με μετατρέψιμα ομόλογα cocos και με κοινές μετοχές με σχέση 75% με 70% cocos και 25% με 30% κοινές μετοχές.
Το βασικό επιχείρημα είναι ότι σε αυτή την νέα ανακεφαλαιοποίηση με τις ιστορικά χαμηλές τιμές, το ΤΧΣ θα ήταν αδιανόητο να μην συμμετάσχει.
Αν υποθέσουμε ότι το δυσμενές σενάριο είναι 5 δισεκ. τα 3,5 δισεκ. θα καλυφθούν με cocos και το 1,5 δισεκ. ευρώ θα καλυφθεί μέσω της αύξησης κεφαλαίου που θα υλοποιήσουν οι τράπεζες.
Το σενάριο – σχέδιο των calls options δηλαδή για τις μετοχές που θα αποκτήσει το ΤΧΣ οι τράπεζες να έχουν δικαίωμα επαναγοράς – προαιρετικά – βρίσκει αντίθετους τους ιδιώτες μετόχους λόγω dilution και έχει ως σχέδιο περιθωριοποιηθεί….

2)Οι τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου θα καθορίζονται  με βάση το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί στο book building δηλαδή στο βιβλίο προσφορών κατά την διαδικασία υλοποίησης της αύξησης κεφαλαίου.
Αυτό είναι οριστικό.
Με βάση το νόμο του 2013 η τιμή των αυξήσεων κεφαλαίου καθοριζόταν με τις εξής δύο παραμέτρους
Α)Μέσος όρος 50 συνεδριάσεων στο χρηματιστήριο μείον -50% discount
Β)Τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή μείον ένα discount που θα το καθόριζε η αγορά.
Λόγω της δραματικής πτώσης των τραπεζικών μετοχών προκύπτει το εξής, ακόμη και με βάση τον μέσο όρο των τελευταίων 50 συνεδριάσεων μείον discount -50% οι τιμές που διαμορφώνονται είναι υψηλότερες από τις τρέχουσες οπότε δημιουργείται τεχνικό πρόβλημα.
Έτσι λοιπόν έχει αποφασιστεί και αυτό είναι 100% οριστικό να υιοθετηθεί το μοντέλο της Eurobank στην αύξηση κεφαλαίου του 2014 όπου η τιμή δεν καθορίστηκε διοικητικά με ένα μαθηματικό τύπο αλλά με βάση την ζήτηση όταν άνοιξε το βιβλίο προσφορών της αύξησης.
Να σημειωθεί ότι η δραματική πτώση των χρηματιστηριακών τιμών πέραν της ανησυχίας που υποκρύπτει για το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης έχει αφομοιώσει και μέρος του discount που θα εμπεριέχουν οι τιμές των ΑΜΚ.

3) Προφανώς θα υπάρξουν καθολικά reverse split που σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσαν να φθάσουν ακόμη και το 100 προς 1 και όχι 30 ή 40 προς 1 στην πιο ακραία περίπτωση.
Π.χ. στην Eurobank απαιτείται πολύ μεγάλο reverse split ενώ στην Πειραιώς και με 10 προς 1 μπορεί να επιτευχθεί μια ικανοποιητική τιμή.

4)Θα ενσωματωθεί πλήρως ο νόμος της BRRD δηλαδή ο νόμος για το bail in και την εξυγίανση – resolution – στον νέο νόμο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

5)Δεν θα περιλαμβάνεται παράμετρος για τα warrants.
Το αρχικό σχέδιο που είχε εξεταστεί να υπάρξει δημόσια πρόταση από το ΤΧΣ προς τους κατόχους των warrants έχει εγκαταλειφθεί και προκρίνεται η λύση να αφεθούν να λήξουν έως το 2018 χωρίς να εξασκηθούν.
Κατά την άποψη μας τα warrants θα πρέπει να αποσυρθούν από την αγορά μέσω του μηχανισμού της δημόσιας πρότασης.
Κάποιοι δυστυχώς λανθασμένα υποστηρίζουν ότι τα warrants χαρίστηκαν στους κατόχους, ΜΕΓΑ λάθος, για τα warrants πλήρωσαν οι μέτοχοι και δυστυχώς υπέστησαν ολική καταστροφή.

6)Θα υπάρχει πιο αυξημένη συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών από το ΤΧΣ και ταυτόχρονα μέσω της BRRD θα υπάρχουν ειδικοί επόπτες – τύπου επιτρόπου – όπου θα ελέγχουν όλες τις διοικητικές αποφάσεις των τραπεζών.

7)Δεν υπάρχει στον νόμο – τουλάχιστον στο κείμενο που έχει αποσταλεί, λύση – διευθέτηση του κεφαλαιακού προβλήματος των Attica bank και συνεταιριστικών τραπεζών.
Ασκούνται μεγάλες πιέσεις ώστε να ανακεφαλαιοποιηθούν από το ΤΧΣ αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει καθαρό αποτέλεσμα.

8)Υπάρχει τρόπος το ΤΧΣ και το ελληνικό δημόσιο να οριοθετήσει τα ποσοστά του στις τράπεζες;

Υπάρχει τρόπος το ελληνικό κράτος να οριοθετήσει τα ποσοστά του στις τράπεζες χωρίς να βρεθεί αντιμέτωπο με τους κανόνες της επιτροπής ανταγωνισμού DGCom;
Θεωρητικά ναι να μετατρέψει τις προνομιούχες μετοχές σε κοινές μετοχές σε Eurobank και Εθνική τράπεζα.
Όμως δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο τι θα γίνει.
Πρόσφατα αναφέραμε τι θα συμβεί με τις προνομιούχες μετοχές της Εθνικής τράπεζας 1,35 δισεκ. και της Eurobank 950 εκατ (225 εκατ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου);
Αυτό που φαίνεται να έχει αποκλειστεί είναι να υπάρξει νέα μετάθεση του χρόνου μετατροπής τους σε κοινές μετοχές.
Η κυβέρνηση, η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ εξέτασαν τρία εναλλακτικά σενάρια.

1)Να μετατραπούν προ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών σε κοινές μετοχές.
Όμως η διαδικασία αυτή έχει κόστος για το ελληνικό δημόσιο καθώς υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ των τιμών που εκδόθηκαν οι προνομιούχες και των τρεχουσών τιμών των κοινών μετοχών.
Το ελληνικό κράτος θα ζημιωνόταν.
Η λύση της μετατροπής ενώ πρακτικά είναι η πιο…καθαρή προσκρούει στο εμπόδιο του κόστους.
Όμως δεν παύει να είναι η πιο καθαρή λύση.

2)Το δεύτερο σενάριο που εξετάστηκε είναι οι προνομιούχες μετοχές να μετατραπούν σε cocos μετατρέψιμα ομολογιακά και να ενταχθούν στο χαρτοφυλάκιο των cocos που θα εκδοθούν ενόψει της νέας ανακεφαλαιοποίησης.
Η λύση αυτή εξετάζεται.
Το επιτόκιο των cocos θα είναι 8% ή 9% όπερ σημαίνει ότι θα αυξανόταν το κόστος για τις τράπεζες καθώς ήδη τα επιτόκια είναι υψηλά.

3)Εσχάτως έχει προταθεί μια άλλη λύση της επανανέωσης ή επανέκδοσης των προνομιούχων μετοχών ώστε να ξεκινήσει εκ νέου ο χρόνος «ζωής τους».
Με αυτό τον τρόπο οι προνομιούχες θα παραμείνουν προνομιούχες που ούτως ή άλλως περιλαμβάνονται στα κεφάλαια.
Οι προνομιούχες είναι core κεφάλαιο, περιλαμβάνονται στα stress tests ενώ μόνο πρόβλημα είναι οι κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ.

Ποσοστά του ΤΧΣ πριν και μετά την ανακεφαλαιοποίηση

Σενάριο όπου προκρίνεται ο ιδιώτης μέτοχος
Τράπεζες
Συμμετοχή ΤΧΣ (Πριν τις ΑΜΚ)
Συμμετοχή μετά τις ΑΜΚ
Εθνική
57,2%
35%
Πειραιώς
66,9%
32%
Eurobank
35,4%
9%
Alpha bank
66,2%
35%
Σύνολο
56,3%
27%
Εκτιμήσεις 

www.bankingnews.gr

Η Παγκόσμια διαπλοκή κι εμείς τα θύματά της

ΕΙΚΟΝΑ---μεσαία-τάξη,-ελίτ,-elite.
Οι μεγάλες τράπεζες του πλανήτη, οι κεντρικές, καθώς επίσης οι πολιτικές ηγεσίες των περισσοτέρων κρατών, υπηρετώντας πιστά την «ελίτ των ελίτ», αυξάνουν συνεχώς την περιουσία της – με θύμα κυρίως τη μεσαία τάξη που αργοπεθαίνει....
 «Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, ένας από τους πλουσιότερους τότε ανθρώπους του κόσμου (1937), είχε πει πως το σύγχρονο τραπεζικό σύστημα δημιουργεί χρήματα από το πουθενά – ενώ η συγκεκριμένη διαδικασία είναι ίσως η πιο εντυπωσιακή εφεύρεση στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Συνέχισε δε λέγοντας ότι, οι τραπεζίτες κατέχουν ολόκληρη τη γη – την οποία όμως, εάν τους την αφαιρέσει κανείς, αφήνοντας τους τη δυνατότητα να δημιουργούν με τον ίδιο τρόπο χρήματα, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα έχουν αρκετά κεφάλαια για να την αγοράσουν ξανά.    
Πράγματι τώρα, ακόμη και σήμερα, μία μικρή ομάδα ιδιωτών τραπεζιτών κυβερνάει μυστικά τον πλανήτη μας.Οι τραπεζίτες αυτοί δεν κατευθύνουν μόνο τη Fed ή την ΕΚΤ αλλά, επίσης, τις υπερεθνικές οργανώσεις – όπως τον ΟΗΕ, την Παγκόσμια Τράπεζα, το ΔΝΤ και την BIS, την κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών.
Χειραγωγούν την τιμή του χρυσού και του ασημιού, τα διεθνή χρηματιστήρια, καθώς επίσης τις πανίσχυρες αγορές, έχοντας προκαλέσει σκόπιμα τη φούσκα των ακινήτων που την ακολούθησε η χρηματοπιστωτική κατάρρευση και η κρίση κρατικού χρέους στην Ευρωζώνη – οδηγώντας τον πλανήτη στο χάος. Ο αιώνιος στόχος της μικρής αυτής ελίτ του χρήματος, δεν είναι κάτι λιγότερο από την παγκόσμια κυριαρχία– την οποία ονομάζει ως μία «νέα τάξη πραγμάτων», θέλοντας να την επιβάλλει χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό, αδιαφορώντας εντελώς για το ύψος του τιμήματος.
Περαιτέρω, για περισσότερο από δύο αιώνες, η παγκόσμια οικονομία καταρρέει σε τακτά χρονικά διαστήματα –η συχνότητα των οποίων έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες, με τη βοήθεια τηςνεοφιλελεύθερης πολιτικής που κυριάρχησε παντού.
Η αιτία είναι το ότι, μέσω των συγκεκριμένων κραχ μεταφέρονται ευκολότερα τα περιουσιακά στοιχεία από κάτω προς τα επάνω, στην παγκόσμια εισοδηματική πυραμίδα – ενώ οι μάζες πέφτουν στην ίδια «ταχυδακτυλουργική παγίδα» της ελίτ, ξανά και ξανά.
Η παγίδα αυτή λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά, επειδή ελάχιστοι άνθρωποι κατανοούν τον τρόπο λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Είναι άλλωστε με τέτοιο δύσκολο, ασαφή και αδιαφανή τρόπο κατασκευασμένο, ώστε να μην προσπαθεί κανείς να το καταλάβει – ενώ η ίδια η ανθρώπινη λογικήαδυνατεί να το αφομοιώσει» (M. Morris).
.

Άρθρο

Οι συνεχείς αναφορές στο παγκόσμιο χρέος, το οποίο έχει αυξηθεί κατά 37 τρις $ από το 2000 έως το 2007, πολύ περισσότερο δε από το 2007 έως το 2014 (49 τρις $), υπερβαίνοντας πλέον τα 200 τρις $ (άρθρο), δημιουργούν μία μεγάλη απορία σε πολλούς ανθρώπους. Αναρωτούνται λοιπόν σε ποιόν ακριβώς οφείλονται αυτά τα 200 τρις $ – με τους περισσότερους να θεωρούν πως πρόκειται για φανταστικούς αριθμούς, χωρίς κανένα πραγματικό αντικείμενο.
Δεν κατανοούν επομένως ότι, απέναντι στο εκάστοτε χρέος υπάρχουν αντίστοιχα περιουσιακά στοιχεία – πως για να μπορούν να οφείλουν κάποιοι, άτομα, επιχειρήσεις ή χώρες, θα πρέπει ορισμένοι άλλοι να έχουν τη δυνατότητα να τους δανείζουν. Στα πλαίσια αυτά, το γράφημα που ακολουθεί δίνει μία πιο σαφή εικόνα της σημερινής κατάστασης, από την πλευρά των «ιδιοκτητών χρήματος».
.
ΓΡΑΦΗΜΑ - η παγκόσμια περιουσιακή πυραμίδα
.
Περαιτέρω, όπως συμπεραίνεται από το γράφημα, το σύνολο της παγκόσμιας περιουσίας είναι σήμερα 250,1 τρις $ – οπότε υπερβαίνει το σύνολο των χρεών. Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να υποθέτει κανείς πως αυτά που οφείλονται δεν είναι πραγματικά χρήματα, αλλά αέρας, όπως συνήθως συμβαίνει.
Σε κάθε περίπτωση, λιγότερο από το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει σχεδόν το 50% των συνολικών περιουσιακών στοιχείων – χωρίς να κάνει πλέον κάτι ιδιαίτερο για να αυξήσει τα χρήματα του. Με εξαίρεση φυσικά τη διαπλοκή του με την πολιτική εξουσία, καθώς επίσης με τις μεγάλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών – οι ενέργειες των οποίων είναι πάντοτε προς όφελος της μειοψηφίας των ανθρώπων που ονομάζεται με μία λέξη: ελίτ.
Συνεχίστε στη 2η σελίδα (…)
Συνεχίζοντας, μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης οι πέντε μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες αύξησαν την ποσότητα χρήματος κατά 10,9 τρις $ συνολικά – πλημμυρίζοντας κυριολεκτικά τις παγκόσμιες αγορές. Τα χρήματα αυτά όφειλαν θεωρητικά να οδηγηθούν στην πραγματική οικονομία, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και αυξάνοντας το βιοτικό επίπεδο όλων των ανθρώπων.
Στην πραγματικότητα όμως, κατευθύνθηκαν στις τσέπες των υπερβολικά πλουσίων, αφού μόνο αυτοί είχαν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν – επιλέγοντας την κερδοσκοπική τοποθέτηση τους στα χρηματιστήρια, η συνολική αξία των οποίων αυξήθηκε επίσης κατά 10 τρις $ από τον Ιούνιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2014, αντί σε παραγωγικές επιχειρήσεις που ωφελούν το σύνολο των ανθρώπων. Ως εκ τούτου, η ψαλίδα μεταξύ πλουσίων και φτωχών άνοιξε ακόμη περισσότερο – ειδικά μεταξύ της μεσαίας τάξης, η οποία πεθαίνει σταδιακά σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς επίσης της τάξης των υπερβολικά πλουσίων (πηγή).
Συνολικά 123.800 άνθρωποι διαθέτουν πάνω από 50 εκ. $ έκαστος, ενώ το 71% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει μόλις το 3% των περιουσιακών στοιχείων – όπου η βασική αιτία της αύξησης της περιουσίας των υπερβολικά πλουσίων, ήταν η άνοδος των τιμών των μετοχών στα χρηματιστήρια. Η αξία των χρηματιστηρίων έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο ρεκόρ των 73,3 τρις $, όσο περίπου το παγκόσμιο ΑΕΠ – ενώ το γεγονός ότι, το μεγαλύτερο ποσοστό των περιουσιακών στοιχείων των πλουσίων είναι τοποθετημένο σε μετοχές, επεξηγεί καλύτερα το άνοιγμα τις ψαλίδας.
Οι εισοδηματικές ανισότητες φαίνονται καθαρά από το ότι, εάν έχει κανείς περιουσία μόλις 70.000 $, ανήκει ήδη στο ανώτατο 10% των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη – ενώ με 760.000 δολάρια στο 1%. Όταν δε έχει γεννηθεί στη Δύση, ανήκει σχεδόν αυτόματα στο 10% των πλουσιοτέρων της υφηλίου – παρά το ότι η Κίνα προηγείται σε συνολικό πλούτο (γράφημα).
.
.
Συνεχίζοντας, στην πρώτη θέση όσον αφορά τους εκατομμυριούχους ευρίσκονται οι Η.Π.Α., με συνολικά 15,6 εκ. ανθρώπους – ακολουθεί η Μ. Βρετανία με 2,3 εκ., ενώ η Γερμανία ευρίσκεται μόλις στην 5η θέση. Όλες οι μελέτες δε έχουν αποδείξει ότι, όποιος θέλει να δημιουργήσει περιουσία είναι υποχρεωμένος να επενδύει στα χρηματιστήρια – αφού με τα άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα (επιτόκια καταθέσεων κλπ.), είναι αδύνατον ποτέ να τα καταφέρει.
Πολύ περισσότερο, εάν οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες συνεχίσουν να εφοδιάζουν το σύστημα με συνεχώς νέα χρήματα, υπηρετώντας πιστά τον παγκόσμιο πλούτο – την «ελίτ των ελίτ», στην οποία συμπεριλαμβάνεται λιγότερο από το 0,01% των ανθρώπων.
Βέβαια, όπως όλα τα πράγματα στον κόσμο, έτσι και τα πακέτα ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών έχουν κάποια όρια – τα οποία πλησιάζουν, ενώ το πρώτο θύμα της συγκεκριμένης πολιτικής, η οποία μοιάζει με μεγάλες δόσεις κορτιζόνης σε έναν ετοιμοθάνατα, φαίνεται πως θα είναι η Ιαπωνία.
Υπενθυμίζουμε εδώ πως η συγκεκριμένη χώρα σε λίγα χρόνια δεν θα μπορεί πλέον να υιοθετεί προγράμματα ρευστότητας  – έχοντας σχεδόν υπερβεί τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια, όπως φαίνεται από το γράφημα που ακολουθεί (πηγή).
.
(*Πατήστε στο γράφημα για μεγέθυνση)
.
Όπως διαπιστώνεται από την πρώτη εικόνα αριστερά, το πρόγραμμα (QE) της Ιαπωνίας (κόκκινη καμπύλη), έχει εισέλθει σε μία καινούργια φάση – ενώ είναι πολύ υψηλότερο, συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες χώρες(Βρετανία, ΕΚΤ, Fed).
Στη δεύτερη εικόνα, επάνω δεξιά, φαίνεται το ποσοστό των ομολόγων του δημοσίου που έχει στον ισολογισμό της η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας – όπου υπολογίζεται πως θα φτάσει στα ανώτατα όρια του έως το τέλος του 2019 (60%).
Εν τούτοις στην τρίτη εικόνα κάτω αριστερά, όπου οι στήλες αναφέρονται στα ομόλογα που κατέχουν οι εμπορικές τράπεζες, ως ποσοστό επί των συνολικών ισολογισμών τους σε διάφορες χώρες (Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Η.Π.Α.), θεωρείται πως κάποια στιγμή οι τράπεζες δεν θα θέλουν να πουλήσουν παραπάνω ομόλογα στην κεντρική – αφού θα τα χρειάζονται ως εγγύηση για δικούς τους σκοπούς.
Όσον αφορά δε (τετάρτη εικόνα, κάτω δεξιά) τα συνταξιοδοτικά ταμεία, καθώς επίσης τις ασφαλιστικές εταιρείες,κάποια στιγμή θα έχουν ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων τους – οπότε θα πάψουν επίσης να πουλούν ομόλογα, επενδύοντας τα χρήματα σε μετοχές (αυτή ήταν κυρίως η αιτία της ανόδου του ιαπωνικού χρηματιστηρίου, μαζί με την πτώση της ισοτιμίας του γεν).
Επομένως, το μεγάλο πρόβλημα της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας δεν είναι οι αποφάσεις αύξησης των πακέτων ποσοτικής διευκόλυνσης, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω της αγοράς ομολόγων (επανεξισορρόπηση χαρτοφυλακίων), αλλά η αδυναμία της να βρει πωλητές – οπότε κάποια στιγμή, το 2017 ή το 2018, θα αναγκασθεί να τα σταματήσει, με ανυπολόγιστα αποτελέσματα για την οικονομία της χώρας.
Σημειώνουμε εδώ πως με το πρώτο πρόγραμμα μόλις το 5% των αγορών της κεντρικής τράπεζας προήλθε από θεσμικούς επενδυτές – ενώ το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 40% από τον Οκτώβριο του 2014 έως το Μάρτιο του 2015. Αφού λοιπόν θα έχει αγοράσει όλα όσα πουλιούνται, δεν θα βρίσκει τίποτα στο μέλλον – γεγονός που σημαίνει πως, ακόμη και αν το θέλει, δεν θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει, παρά μόνο μέσω της αύξησης των αγορών ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων.
Εύλογα λοιπόν είναι και αυτή με τη σειρά της πανικοβλημένη, ενώ λογικά προβλέπεται πως η λήξη ενός μεγάλου μέρος των ομολόγων που κατέχει θα επιμηκυνθεί στο διηνεκές – γεγονός που σημαίνει πως θα μετατραπούν αυτόματα σε χρήματα, πιέζοντας ασφυκτικά την ισοτιμία του γεν.
.

Συμπέρασμα

Όταν σπάσει η παγκόσμια φούσκα, κάτι που υπολογίζουμε ότι θα συμβεί περί τους έξι μήνες μετά την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, η ελίτ θα κερδίσει ακόμη περισσότερα – αφού θα έχει προλάβει φυσικά να ρευστοποιήσει τα περιουσιακά της στοιχεία έγκαιρα, έχοντας την απαραίτητη εσωτερική πληροφόρηση.
Η καταιγίδα δε των καταιγίδων που θα ακολουθήσει θα συντρίψει εντελώς τη μεσαία και την ανώτερη οικονομική τάξη, καθώς επίσης εκείνες τις χώρες που δεν θα έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για την αντιμετώπιση της – κυρίως τις αναπτυσσόμενες που έχουν ήδη υπερχρεωθεί σε δολάρια, ενώ τα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών τους είναι ελλειμματικά, καθώς επίσης τις υπερχρεωμένες, στις οποίες ανήκει δυστυχώς και η Ελλάδα.
Το γεγονός δε ότι, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να ζητάει από τους εκλογείς της μία περίοδο χάριτος έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2016, όπου προβλέπεται το ξέσπασμα της καινούργιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό – αφού τότε θα είναι ίσως πολύ αργά για την Ελλάδα.
Το ίδιο ανησυχητική είναι η εμμονή της στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους αντί τηςονομαστικής διαγραφής, έναντι μέτρων που θα οδηγήσουν νομοτελειακά την Ελλάδα στην κόλαση – απλά και μόνο για να διατηρηθεί στην εξουσία, αφού η λύση αυτή έχει πάψει να ισχύει, το αργότερο από τα τέλη του 2014, όπου η χώρα μας έχασε ανεπιστρεπτί το τραίνο της ανάπτυξης.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/10/blog-post_221.html

Ο Β.Πούτιν "καίει" το δολάριο: Διέταξε την κατάργησή του από τις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου - Θα γίνονται με ρούβλια!

Nέο χτύπημα κατά του δολαρίου και επιτάχυνση των διαδικασιών αποδολαριοποίησης του πλανήτη προκάλεσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν μετά την απόφασή του να σταματήσουν να πληρώνονται οι μεταφορές πετρελαιοειδών στο αμερικανικό νόμισμα, και οι εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου να γίνονται με ρούβλια. 

 Έδωσε εντολή να διακοπεί η χρήση ξένου νομίσματος ( δολαρίου) για τις πληρωμές πετρελαίου στην χώρα αφού πρώτα είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το γεγονός οι συντελεστές για την μεταφόρτωση των προϊόντων πετρελαίου και αργού πετρελαίου στα ρωσικά λιμάνια σήμερα, να εκφράζονται σε δολάρια. Σε μια συνεδρίαση της Προεδρικής Επιτροπής για την ανάπτυξη καυσίμων και ενέργειας, ο Β.Πούτιν στην αναφέρθηκε στην κρισιμότητα αυτού του τομέα για την οικονομία στο σύνολό της. 
Ο Β.Πούτιν τόνισε στο Ρώσο ΥΠΟΙΚ Anton Siluanov ότι οι υπολογισμοί σε ξένο νόμισα είναι παράνομοι "Τι συμβαίνει στην πράξη; 

Οι τιμές μεταφόρτωσης του πετρελαίου και πετρελαιοειδών στα ρωσικά λιμάνια, όπως είναι το Νοβοροσίρσκ , Ταμάν, Ουστ-Λούγκα , Κοζμίνο , Πριμόρσκ αλλά και όλα τ'άλλα, τιμολογούνται σε δολάρια ΗΠΑ, καθώς και οι οικονομικές πράξεις στο διαδίκτυο γίνονται και αυτές σε δολάρια ,σε πραγματικό χρόνο. 
Αυτό, είναι απαράδεκτο, και παράνομο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν καταλαβαίνω, που είναι οι ρυθμιστικές αρχές;" Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε να μελετηθεί η επέκταση χρήσης του ρουβλίου στους υπολογισμούς για την εξαγωγή ρωσικών προϊόντων καυσίμων και ενέργειας.

 "Πρέπει να δυναμώσουμε τον ρόλο του ρουβλίου στυς υπολογισμούς που περιλαμβάνουν ρωσικό πετρέλαιο και ενέργεια, μεγαλύτερη χρήση του εθνικού νομίσματος με τις χώρες με τις οποίες έχουμε ενεργές εμπορικές σχέσεις.Είναι κάτι που θα το κάνουμε προσεχτικά, ώστε οι οικονομικοί παράγοντες να μην υποστούν ζημίες, αλλά ωφέλη" 

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στην επικείμενη ανακήρυξη του κινεζικού γουάν σε παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα μέσα στο Νοέμβριο από το ΔΝΤ. 
Όπως αναφέρουν κύκλοι του Ταμείου, όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες έχουν εξεταστεί, ενώ δεν υπάρχουν και πολιτικά εμπόδια. Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη για την Κίνα και το νόμισμά της, το οποίο είναι το τέταρτο πιο δημοφιλές στον κόσμο για συναλλαγές, με ποσοστό 2,79% ξεπερνώντας το γιαπωνέζικο γιεν τον Αύγουστο. 

Στα προηγούμενα χρόνια το Πεκίνο κατέστησε το νόμισμά του αξιόπιστο, ενώ την περασμένη Παρασκευή η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε τα επιτόκια για έκτη φορά φέτος, στο 4,35% από 4,6%. 
Την ίδια στιγμή το επιτόκιο καταθέσεων ενός έτους μειώθηκε σε 1,5% από 1,75% που ήταν προηγουμένως Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία για πολλά χρόνια αποτελούσαν το μεγάλο εμπόδιο για καθαρά γεωπολιτκούς λόγους που βασίζοντα όμως σε οικονομικές προφάσεις τώρα όμως αυτό είναι αδύνατο, καθώς η Κίνα έχει απελευθερώσει την οικονομία της. 
Η Γαλλία και η Βρετανία υποστηρίζουν ήδη το γουάν, ενώ χώρες όπως η Γερμανία και Ιταλία είναι σε όλα σύμφωνες. 

H ύπαρξη ενός νέου παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος σε συνδυασμό μετην τόνωση του ρουβλίου αποτελεί άλλο ένα εμπόδιο στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων για την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας αχρήματης κοινωνίας, η οποία για να μπορέσει να επιβάλλει το ψηφιακό της νόμισμα αυτό θα βασίζεται στο δολάριο. 
Εάν όμως υπάρχουν και νέα ισχυρά νομίσματα το σχέδιο αυτό δύσκολα θα μπορέσει να μπει σε εφαρμογή. 
Στα μέσα Αυγούστου, το ΔΝΤ είχε εγκρίνει την σταδιακή υποτίμηση του νομίσματός του Πεκίνου έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Για το ΔΝΤ η υποτίμηση του γιουάν επιτρέπει στην αγορά να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στον καθορισμό της συναλλαγματικής ισοτιμίας, κοινώς δεν υπάρει πλέον κρατικό χέρι που να καθορίζει την αξία του. Η ουσία όμως έγκειται στο γεγονός ότι το αμερικανικό δολάριο αποκτά άλλον έναν αντίπαλο. 

Στο ΔΝΤ οι ΗΠΑ είναι οι μόνες που μπορούν να ασκήσουν βέτο, αλλά τότε θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα στα άλλα μέλη και αυτό μπορεί να πυροδοτούσε εξελίξεις για περαιτέρω αποδολαριοποίηση του πλανήτη από τις έτερες υπερδυνάμεις αλλά και από μικρότερες χώρες που θεωρούν ότι είναι επιζήμιο πλέον να είναι "δορυφόροι" της Ουάσιγκτον.

defencenet.gr
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/10/blog-post_523.html

Φόροι κι άλλοι φόροι. Του "ΝΙΚΗΤΑ"

Όπως λοιπόν και οι προηγούμενοι, έτσι και οι αριστεροί μας κυβερνήτες σκέφτονται να φορολογήσουν (πάλι) τα τσιγάρα, (πάλι) τα αυτοκίνητα θα μαγειρέψουν (πάλι) έναν φόρο ακινήτων όπως τους βολεύει και φυσικά θα κάνουν και αυτοί μια τρύπα στο νερό. 
 
Δεν ξέρουν τι έχει συμβεί στα τσιγάρα για παράδειγμα, όπου οι λαθρέμποροι κάνουν πάρτι και μόνο κανονικά μαγαζιά δεν έχουν στήσει για να πουλάνε την πραμάτεια τους; Φυσικά και ξέρουν αλλά κάνουν πως δεν το ξέρουν....
 
Όπως κάνουν πως δεν ξέρουν πως η αγορά έχει γονατίσει και δεν αντέχει άλλους φόρους. Αλλά, βλέπετε, όταν η κουβέντα με τους δανειστές έρχεται στο ψητό -και το ψητό δεν είναι άλλο από τη μείωση του κράτους- όλοι σφυρίζουν αδιάφορα μήπως και χάσουν την εκλογική τους πελατεία, διότι για αυτήν ενδιαφέρονται τελικά και οι αριστεροί μας κυβερνήτες.
Νικήτας.
 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/10/blog-post_599.html

16 δισ.ευρώ θα χρειαστούν οι τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους - Που θα καταλήξουν; - Το Βερολίνο τις βάζει όλες στο "σακούλι"



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
16 δισ.ευρώ θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ε.Τσακαλώτο για να ανακεφαλαιοποιηθούν και το ερώτημα είναι σε ποιον θα ανήκουν μετά την ανακεφαλαιοποίηση καθώς αναμένεται να ενταχθούν στο νέο Υπερταμείο στο οποίο θα μεταφερθούν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας το οποίο θα είναι και η εγγύηση για την νέα δανειοδότηση της χώρας στα πλαίσια του νέου επαχθέστερου Μνημονίου.
 
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή είχε προβεί προ ημερών σε δηλώσεις για μία ομάδα "ειδικών" που έχει αναλάβει να αποφανθεί για τα περιουσιακά στοιχεία του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.   Όπως είχε τονίσει θα αποφανθεί τη μορφή του, πόσα περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ θα μεταφερθούν, αν θα συνεχίσει να κάνει ιδιωτικοποιήσεις το ΤΑΙΠΕΔ, αν θα πάνε οι τράπεζες και το ΤΧΣ, αν θα πάνε και άλλα περιουσιακά στοιχεία και πώς θα γίνει η διανομή των χρημάτων για την πληρωμή του χρέους και για επενδύσεις.
 
Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ανέρχονται σε 14 δισ.ευρώ σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τραπεζικές πηγές, αλλά τελικά το ποσό αυτό ανεβαίνει μέχρι και στα 16 δισ.ευρώ σύμφωνα με ότι δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ε.Τσακαλώτος.
 
Τα αποτελέσματα των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα δημοσιευθούν το Σάββατο ενώ η κυβέρνηση διεμήνυσε διά του αντιπροέδρου της Γιάννη Δραγασάκη ότι υπάρχουν «όλες οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών» σημειώνοντας ότι αυτή πρέπει να είναι και η τελευταία.
 
«Περιμένουμε το Σάββατο τα αποτελέσματα από την ΕΚΤ και έως την Κυριακή θα έχει ψηφιστεί ο νόμος», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Στην ενημέρωση, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Ε.Τσακαλώτος, αφού εξήγησε ότι η ανακεφαλοποίηση είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει για να μην κινδυνέψουν οι καταθέσεις των πολιτών και περιέγραψε τον τρόπο που θα γίνει έκανε και μια εκτίμηση για το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν. 
 
Ο κ.Τσακαλώτος εκτίμησε ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών δεν είναι μεγάλες και ότι για την ανακεφαλαιοποίησή τους θα χρησιμοποιηθούν τα 10 δισ. ευρώ του ΤΧΣ συν 5 με 6 δισ. ευρώ ακόμη. 
 
Η ανακεφαλαιοποίηση θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια στις 8 το βράδυ του Σάββατου με την διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς σήμερα θα κατατεθούν τα δύο κρίσιμα νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
 
Το σχέδιο νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένεται σήμερα το βράδυ και θα ακολουθήσει κατεπείγουσα διαδικασία.
 
Αυτό σημαίνει ότι αύριο το απόγευμα θα συζητηθεί από τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και το Σάββατο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια, για μία συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 8 το βράδυ.
 
Αυτή η ανακεφαλαιοποίηση όμως κρύβει πολλά "σκοτεινα" σημεία καθώς δεν ξεκαθαρίζεται τι θα συμβεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Θα συνεχίσει να είναι ελληνικό; Ή θα δοθεί όπως είναι στο Βερολίνο;
 
"Χέρι" στον ελληνικό ενεργειακό και ορυκτό πλούτο βάζουν οι δανειστές, ενώ ουσιαστικά δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας δανεισμός αφού την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά και τα χρήματα για τις επενδύσεις θα τα δώσουν οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες από τα έσοδα του νέου Υπερταμείου στο οποίο θα μεταφερθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών. 
 
Οι δανειστές ζητούν να περάσουν οι μετοχές και τα περιουσιακά στοιχεία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και των εσόδων των υδρογονανθράκων (μελλοντικών) στο νέο Ταμείο.  
 
Το ερώτημα είναι θα επιτρέψουν οι Έλληνες τραπεζίτες να χάσουν τον έλεγχο των τραπεζών τους, προ χάρη του Βερολίνου και των δανιεστών;
 
Το ταμείο οι δανειστές με την βοήθεια εγχώριων ΜΜΕ προσπαθούν να το περάσουν ως εγγύηση για το νέο δάνειο και την αποπληρωμή του παλαιότερου χρέους που θα λάβει η Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό ESM,η αλήθεια όμως είναι ότι με πολλαπλάσιας αξίας περιουσιακά στοιχεία θα χρηματοδοτηθεί από την ίδια την Ελλάδα η αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και με 12,5 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις!
 
Θα ενταχθούν τα περουσιακά στοιχεία των ελληνικών τραπεζών, των υπό αξιοποίηση ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ (βραχονησίδες, αεροδρόμια, λιμάνια, ΑΔΜΗΕ, υποδομές, κρατικές εταιρείες κλπ) και τα μελλοντικά έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογοναθράκων!
 
Ήδη γίνεται προσπάθεια να αποτιμηθούν όλα αυτά σε εξυτελιστικές τιμές που να μην ξεπερνούν τα 15 δισ. ευρώ, ενώ τα 50 δισ. ευρώ που είναι ο στόχος για τα προσδοκώμενα έσοδα από την αξιοποίηση του Δημοσίου είναι σε βάθος 30ετίας.
 
Δηλαδή θα υπάρξει πλήρης εκμετάλευση του ελληνικού ενεργειακού πλούτου για τρεις δεκαετίες.
 
Το τελικό σχέδιο για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να έχει καταρτιστεί μέχρι το Δεκέμβριο,για να ξεκινήσει την φυσική λειτουργία του την Άνοιξη.    Όσο για το τραπεζικό σύστημα που θα ελέγχεται απόλυτα από τους ξένους, ποιος εγγυάται ότι θα προσφέρει δάνεια σε ελληνικές επιχειρήσεις και όχι σε ξένους που θα έρχονται εδώ να "επενδύσουν" με δάνεια εγγυημένα από τον ελληνικό λαό, που θα τα ξεπληρώνει με το δικό του "αίμα" και "ιδρώτα"
 
Τα πρώτα δύο Μνημόνια εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό και διέλυσαν την ελληνική οικονομία.Το τρίτο Μνημόνιο ως φαίνεται έχει στόχο τον πραγματικό πλούτο της χώρας τον οποίο θα τον "αρπάξουν" οι δανειστές έναντι "πινακίου φακής".   Όσο για τον λαό το τρίτο Μνημόνιο προβλέπει την απόλυτη σκλαβιά μέσω περιουσιολογίου και πλαστικού χρήματος. Το σημαντικό δεν είναι η κατάκτηση αλλά αυτή να είναι ει δυνατόν... αιώνια και προπαντώς να μην μπορεί να αμφισβητηθεί.
 
 
- See more at: http://www.defencenet.gr/

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ




ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Δάκρυα πολλά μα πάνω απ όλα αυτό που συμβαίνει απότελεί της μεγάλης ... Υποκρισίας το ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!!

Υποκρισία Νο1 :

Οι πρόσφυγες έρχονται «παράνομα» και «μυστικά» και εμείς τους καλοδεχόμαστε και τους βοηθάμε ενώ τα μεγάλα ΜΜΕ του πλανήτη παρουσάζουν ρεπορτάζ όπου τους καταστρέφουμε τις βάρκες εν πλω!

Κι ενώ τους βοηθάμε τόσο ως πολίτες όσο και ως κράτος, τα διεθνή ΜΜΕ παρουσιάζουν τους Τούρκους να τους απαγορεύουν να φεύγουν αλλά κλείνουν τις κάμερες όταν οι δουλέμποροι τους παίρνουν 1200 δολάρια από τον καθένα . Για ένα ταξίδι διάρκειας 30-40 λεπτών . Είναι ακριβό όμως γιατί είναι «παράνομο» παραδέχονται όσοι χύνουν κροκοδείλια δάκρια!

Υποκρισία Νο2:

Κάποιοι Τούρκοι που έρχονται σαν τουρίστες με το πλοίο από Αϊβαλί απελαύνονται γιατί ο έλεγχος διαβατήριων κρίνει ότι αποτελούν απειλή . Λες και ο «απειλητικός Τούρκος» δεν θα μπορούσε να έρθει με βαρκούλα χωρίς διαβατήριο σαν Ιρακινός .

Υποκρισία Νο3 :

Οι πρόσφυγες "μπορούν" να πάνε μόνο Λέσβο και Κω γιατί στα άλλα τα νησιά «απαγορεύεται» (από τους Τούρκους). Ο λόγος; Γιατί απέναντι από τη Χίο είναι ο Τσεσμες και απέναντι από τη Σάμο το Κουσαντασι όπου εκεί Τούρκοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί αλλά κι ένας Ελληνας(!) έχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες .

Υποκρισία Νο4 :

Όλοι οι πρόσφυγες ( όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι οι πρόσφυγες και όχι οι λαθρομετανάστες) έχουν στις τσέπες τους πάρα πολλά λεφτά . Οι οργανώσεις τους παρέχουν ρούχα (!) και φάρμακα (!) ενώ οι ίδιοι μπορούν να αγοράσουν μαγαζί ολάκερο . Τους αφήνουμε όμως μέσα στον ήλιο να περιπατάνε δεκάδες χιλιόμετρα δεν τους παρέχουμε μεταφορικό μέσον - αν και μπορούν και θέλουν να το πληρώσουν – και στο τέλος της διαδρομής τους δίνουμε ένα πολυφορεμένο ρουχαλάκι (που μπορεί να αγοράσουν όσα θέλουν καινούρια) για να κάνουμε τους ελεήμονες και να έχουν νόημα τα ... δάκρυα του ... αριστερού μας ματιού!

Υποκρισία Νο 5 :

Δρομολογούνται έκτακτα πλοία τα όποια μαζί μ αυτά της γραμμής έχουν πληρότητα 100% . Κι ενώ τα κέρδη είναι τεράστια το κράτος επιδοτεί τα έκτακτα πλοία αν και το εισιτήριο μ αυτά κοστίζει 60€ έναντι 45 € των δρομολογημένων (Αυτό στην Ελλάδα, είναι ξέρετε παράνομο γιατί το εισιτήριο είναι διατιμημένο με βάση τις μιλιομετρικες αποστάσεις !!!) . Και μην πει κανείς ότι έρχονται άδεια , γιατί σε κάθε διαδρομή τα καθαρά κέρδη είναι περισσότερα από 30.000 ανά δρομολόγιο .

Υποκρισία Νο 6 :

Για τα έκτακτα δρομολόγια των πλοίων τα εισιτήρια εκδίδονται από ένα γκισέ . Υπάρχει ουρά 2.000 ατόμων για να προμηθευτούν το εισιτήριο μέσα στον ήλιο και στη βροχή . Οπως καταλάβατε , όλο αυτό γίνεται για έναν! Γιατί ένας κερδίζει... όχι δύο ή τρεις!! Ένας μόνο πρέπει να κερδίζει για να έχουν νόημα τα ρουχαλάκια που τους δίνουμε!

Υποκρισία Νο7 :

Ο τελικός προορισμός των προσφύγων είναι τα σύνορα με την FYROM. Κι όμως εμείς πεισματικά τους πηγαίνουμε στον Πειραιά !!! Έτσι για να αυξήσουμε το κόστος και το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα . Μυτιλήνη – Καβάλα – σύνορα κοστίζει 60 € και ο χρόνος είναι 11 ώρες . Μυτιλήνη – Πειραιά – σύνορα κοστίζει 120 € και ο χρόνος είναι 20 ώρες !!! Τι να πω τώρα εγώ που δεν είμαι αριστερός;;;

Mε λίγα λόγια συνοψίζοντας την μεγαλύτερη υποκρισία του αιώνα!!

Έχεις κάποιον στην Τουρκία που έχει 10,000 δολάρια στην τσέπη για να φτάσει Γερμανία. Δεν τον βάζεις σε κάποιο πλοίο να πληρώσει 10 € να φτάσει στην Ελλάδα αλλά του παίρνεις 1200 δολάρια και ως γνήσιος απόγονος του Τζένκινς Χαν ... τον ταλαιπωρείς και σε περιπτώσεις όπως η σημερινή, οι τούρκοι δουλέμποροι, δεν διαστάζουν να πνίξουν ακόμη και βρέφη και μικρά παιδάκια γιατί βλέπετε ... είναι «παράνομο» τόσο να φύγει ο λαθρομετανάστης από την Τουρκία και εξόχως «παράνομο» να μπει στην Ελλάδα .

Βέβαια με τον τρόπο αυτό, κατάφεραν και πέρασαν 400.000 σε μερικούς μήνες !!!!

Ολοι αυτοί αλλά και οι επόμενοι, έρχονται Ελλάδα αφού προηγουμένως τους βγάλουν την ψυχή οι τούρκοι δουλέμποροι, κι αφού τους αναγκάσουμε να περπατήσουν 30-50 χιλιόμετρα στο νησί της Λέσβου και κατόπιν να περιμένουν ώρες ολάκερες για ένα εισιτήριο του που θα τους οδηγήσει Βόρεια!!! Αν αυτού εμείς τους πάμε ... Νότια... στον Πειραιά!!!

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, τους δουλεύουμε κατάμουτρα, δίνοντάς τους μια ζακετούλα, την οποία την βρίσκουμε σε κάποιο σκουπιδιών μιας και δεν την χρειάζονται !!!

Κι όλα αυτά, για να μπορούν ελεύθερα και ανερυθρίαστα, κάποιοι τσογλαναρέοι να στήνουν ΜΚΟ και να κάνουν ... business as usual!!!

Αυτή τη φορά... Υστερόγραφο δεν έχει !!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΛΗΣ

ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!



Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, τα οποία αποτελούν βασικές αρχές για εμάς. 

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφής βίαιη ενέργεια, η οποία στρέφεται εναντίον των προσώπων ή των περιουσιών των Εβραίων. 

Κάθετα αντίθετοι. 

Τόσο κάθετα, που θα εξοργιζόμασταν αν μαθαίναμε ότι κάποιοι αφελείς Έλληνες πήραν την "πρωτοβουλία" να "τιμωρήσουν" με αυτόν τον τρόπο τους Εβραίους. 

Γιατί; 

Γιατί πέραν όλων των άλλων δεν μας συμφέρει ως Έλληνες.

Ως Έλληνες θέλουμε να νικήσουμε ολοκληρωτικά και απόλυτα τους Εβραίους και όχι να τους "γρατσουνίσουμε". 

Να τους "γκρεμίσουμε" θέλουμε από τον "θρόνο" τους και όχι να τους διασκεδάσουμε. Τέτοιες ενέργειες τους διασκεδάζουν και απόδειξη είναι ότι τις πραγματοποιούν μόνοι τους εις "βάρος" των εαυτών τους.

Δεν μπορείς να τους απειλήσεις με τέτοιες αφελείς ενέργειες και εμείς ως Έλληνες θέλουμε να τους απειλήσουμε πραγματικά.

Ένας λαός, ο οποίος για τα κέρδη αποδεδειγμένα συνεργάστηκε με τον Χίτλερ εις βάρος κάποιων μελών του, δεν παθαίνει ζημιά από τις απλές βιαιότητες.

Ένας λαός, ο οποίος αποδεδειγμένα χρηματοδότησε τους επαγγελματίες "αντισιωνιστές" εχθρούς του, δεν κινδυνεύει από τους "ερασιτέχνες".

Ένας λαός, ο οποίος χρηματοδότησε τα όπλα που τον σημάδευαν, δεν κινδυνεύει από εμπρηστικά "γκαζάκια" αφελών. 

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν θα "παίξουμε" το παιχνίδι των Εβραίων. Όσο κι αν μας προκαλούν, δεν πρόκειται να αντιδράσουμε.

Όταν θα αντιδράσουμε, θα το καταλάβουν μόνοι τους, γιατί πλέον δεν θα μπορούν να μας προκαλούν.

Ξεκίνησε ο νέος πόλεμος κατά της Ελλάδας με μια νέα "Μάχη της Κρήτης".

Ο εμπρησμός της Συναγωγής στα Χανιά ήταν το πρώτο επεισόδιο αυτής της μάχης.

Τραϊανού Παναγιώτης


Πρόεδρος του ΕΑΜ.Β’
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters