Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Περίεργη… αύξηση επισκέψεων αμερικανών αξιωματούχων στην Ελλάδα!

Επίσκεψη στην Ελλάδα και την Τουρκία, πραγματοποιεί ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις, Φίλιπ Γκόρντον, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιουλίου. Στην Αθήνα, όπως επισημαίνεται, κατά τις συναντήσεις του με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο κ. Γκόρντον θα υπογραμμίσει την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την πραγματοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των αγορών, να πυροδοτηθεί οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργηθεί ένα μέλλον ευημερίας.

Σημειώνεται, ότι είναι η τρίτη κατά σειρά επίσκεψη αμερικανού αξιωματούχου στην Ελλάδα, μετά απο αυτες του Μπίλ Κλίντον και του υφυπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, κάτι που έχει προκαλέσει τόσο στα πολιτικά όπως αναφέρει το parapolitika.gr, όσο και στα δημοσιογραφικά γραφεία, σενάρια περί εμπλοκής της χώρας μας σε σημαντικά γεωπολιτικά και οικονομικά «παιχνίδια»…






TreloKouneli

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_3160.html

Ολυμπιακή ... υποκρισία!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

e-mail: prevjohn@yahoo.gr

Η είδηση ...

Η Βούλα Παπαχρήστου αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες επειδή έγραψε στο Twitter: “Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό”.

Ο σχολιασμός …

Θεωρώ ότι οι κύριοι της Ολυμπιακής επιτροπής έδειξαν “υπέρμετρη” ευαισθησία σε ένα "ατυχές" χιουμοριστικό σχόλιο της Ελληνίδας αθλήτριας αλλά σίγουρα το θράσος τους περισσεύει γιατί μιλούν για δηλώσεις που δήθεν αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού!

Τι λέτε Ωρέ!... για πια ιδεώδη μιλάτε; Μήπως για αυτά που έχουν να κάνουν με τα ατομικά σας δωράκια στις ψηφοφορίες της ΔΟΕ στις επιλογές των πόλεων που διεκδικούν τους εκάστοτε αγώνες;

Μήπως αυτά τα ιδεώδη (και δεν μιλώ μόνο για την Ελλάδα) έχουν σχέση και με τις “ντόμπες” (ανιχνεύσιμες και μη) που δημιουργούν υπεράνθρωπους αθλητές οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση αλλάζουν “φύλο” και στην χειρότερη πεθαίνουν νεότατοι;

Η μήπως οι αλλαγές στην ιθαγένεια των αθλητών προς όφελος των μεγάλων κρατών προάγει το Ολυμπιακό ιδεώδες που μας τσαμπουνάτε;

Στην αρχαία Ελλάδα οι Ολυμπιονίκες ελάμβαναν κλάδον ελαίας ως δώρο για την νίκη τους και ήταν οι ήρωες της πόλης τους μέχρι τον θάνατο τους ενώ στο σημερινό επικερδές “πανηγύρι” σας ... είναι υπάλληλοι πολυεθνικών οι οποίες είναι οι χορηγοί όλων σας στην προσπάθεια σας να υπερασπιστείτε … τα Ολυμπιακά ιδεώδη …..

Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!


Υποσημείωση

Δεν παρακολουθούσα και δεν συμμετείχα στο Twitter αυτό το διάστημα οπότε δεν έχω προσωπική άποψη αλλά ακούγεται ότι η εν λόγω αθλήτρια ήταν στο στόχαστρο από καιρό γιατί έκανε συνδέσμους άρθρα που περιείχαν απόψεις κάποιου κοινοβουλευτικού κόμματος … μη αρεστού στο ... Σύστημα οπότε με ένα σμπάρο δυο τριγώνια γιατί το θέμα βοηθάει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πραγματικά σοβαρά που μας συμβαίνουν!


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6648.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ιδου ποιοι μας θελουν συνεχεια γονατιστους στους Τουρκους.διωξανε Στρατηγο που ηταν ετοιμος να τους βυθισει..

Γιατί η Ντόρα απαίτησε την απομάκρυνση του Γράψα; Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης!

Την ξαφνική αποστράτευση τον Ιούλιο του 2009 του τότε αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Γράψα φωτίζει στο βιβλίο του για «Μια νέα εξωτερική πολιτική» ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης.


Αναφέρεται σε πληροφορίες και περιστατικά που δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά για… υπηρεσιακούς λόγους απομακρύνθηκε ο Στρατηγός Γράψας . Αντίθετα, φέρεται να είχε απαιτήσει την αποστράτευσή του η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη- Κούβελου .



Γράφει συγκεκριμένα στη σελ. 370 ο κ. Μαρκεζίνης για την «αιφνίδια και ακόμη ανεξήγητη απομάκρυνση του πρώην ΑΓΕΕΘΑ στρατηγού Γράψα, διακεκριμένου αξιωματικού των καταδρομών και φίλου του τότε πρωθυπουργού κ. Καραμανλή: Ενοχλούσε τους Τούρκους!

«Ο κ. Γράψας αντικαταστάθηκε άνευ αιτιολογίας 8 μήνες πριν λήξει η θητεία του (τέλος Ιουλίου 2009) , αντί κατά την εποχή των προγραμματισμένων κρίσεων, δηλαδή Μάρτιο – Απρίλιο 2010, οπότε και θα μπορούσε, θεωρητικά, να είχε παραταθεί η θητεία του για ένα ακόμη έτος. Σχεδόν τίποτα δεν είναι επισήμως γνωστό για το επεισόδιο, όπως και το γιατί ο στρατηγός παραιτήθηκε “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος” με άκρα αξιοπρέπεια και άνευ σχολίου, αλλά και γιατί ο Τύπος δεν έκρινε σκόπιμο να σχολιάσει τις εξής φημολογούμενες, μη επιβεβαιωθείσες, αλλά αληθοφανείς πληροφορίες που φέρουν τους Τούρκους αλλά, ιδίως, τους Αμερικανούς ως εκφράσαντες διαμαρτυρίες εναντίον του στο δικό μας υπουργείο Εξωτερικών.
Οι διαμαρτυρίες αφορούσαν το ότι ο στρατηγός δημιουργούσε (με τις αμφίβιες μονάδες κατάλληλα οπλισμένων καταδρομέων που έβγαιναν αιφνιδιαστικά σε διάφορα ξερονήσια) “προϋποθέσεις θερμού επεισοδίου”. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπουργός Εξωτερικών απαίτησε την άμεση απομάκρυνση του στρατηγού. Μετά από ένα στάδιο αμφιβολιών –τα παράπονα εναντίον του στρατηγού φαίνεται πως άρχισαν να διατυπώνονται την άνοιξη του 2009– ο πρωθυπουργός υπέκυψε και ο στρατηγός Γράψας πλήρωσε έτσι την αναίρεση της προβλεψιμότητας που μέχρι τότε προσέφερε (όπως και σήμερα προσφέρει) η στατική φρούρηση ορισμένων μόνο, γνωστών στον επιτιθέμενο, βραχονησίδων.
Επαναλαμβάνω, τίποτε από τα ανωτέρω ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, αλλά μαζί με την αιφνίδια απομάκρυνση του στρατηγού παραμένει εξίσου μυστηριώδες το ότι οι ανωτέρω φήμες ούτε καν διερευνήθηκαν από τα λαγωνικά του Τύπου. Αν όμως τα πραγματικά γεγονότα επί των οποίων στηρίζονται οι ανωτέρω παρατηρήσεις και σκέψεις είναι, έστω και κατά 50%, ορθά, τότε ο μεν στρατηγός αναδεικνύεται “σωστός στρατιώτης” και “πιστός φίλος”, ο δε πρώην πρωθυπουργός πιθανώς να εμφανίζεται στα μάτια πολλών πολιτών ως άβουλος, άφιλος και ίσως υπερβολικά πρόθυμος να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των Αμερικανών!».
Ξεκάθαρα από τις παραπάνω επισημάνσεις του κ. Μαρκεζίνη –που ασφαλώς βασίζονται σε πληροφορίες που έχει και όσα κυκλοφόρησαν εκείνες τις μέρες– αυτό που βγαίνει είναι ότι ο κ. Γράψας «πλήρωσε» γιατί ενοχλούσε με τα στρατηγικά του σχέδια και την επάνδρωση των βραχονησίδων τους Τούρκους και τους Αμερικανούς.
Αν για τα όσα γράφει ο έγκυρος και με διεθνείς περγαμηνές καθηγητής έχει αντίθετη άποψη η κυρία Μπακογιάννη, θα ήταν ευπρόσδεκτη και φυσικά πάρα πολύ χρήσιμη από πλευράς προσφοράς σε γεγονότα που έχουν σχέση με την εθνική κυριαρχία μας. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, λίγους μήνες αργότερα το καλοκαίρι του 2009 είχε προβεί σε πλήρη πολεμική προετοιμασία στο Αιγαίο, θεωρώντας ότι η Τουρκία, ετοιμαζόταν για "θερμό" επεισόδιο.
Ένα επεισόδιο που παραλίγο να γίνει όταν κάποιοι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέρρευσαν την αποστολή ειδικών δυνάμεων σε βραχονησίδες του Αιγαίου και τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο έσπευσε να κινηματογραφήσει την αλλαγή φρουράς σε μικρό νησί ανατολικά της Ρόδου για να "τεκμηριώσει" την αποστολή ελληνικού Στρατού σε νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των συνθηκών.
Τα τηλεγραφήματα του Wikileaks
Στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα αναφέρεται ότι στις 13 Νοεμβρίου του 2008 όταν το νορβηγικό Malene Ostervold πραγματοποιούσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για λογαριασμό της Τουρκίας, συνοδεία μάλιστα και τουρκικής φρεγάτας.
Η Ελλάδα αντέδρασε με διαβήματα και αφού έγινε προειδοποίηση ότι τα σκάφη βρίσκονταν σε ελληνικά ύδατα, απέπλευσαν και τα δύο για τα τουρκικά νερά. Λίγες ημέρες μετά τις προκλήσεις υπήρξε συνάντηση του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Χαϊντάρ Μπερκ με τον αμερικανό επιτετραμένο στην Άγκυρα Ντάγκλας Σίλιμαν. Στη συνάντηση σύμφωνα με το Wikileaks o τούρκος υφυπουργός “κατήγγειλε” ότι το ελληνικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού που έσπευσε στην περιοχή πλησίασε στα 50 μέτρα το νορβηγικό ερευνητικό και απείλησε να το βυθίσει.
Βέβαια ο Στρατηγός ειχε και ενα άλλο εχθρό και μάλιστα πολύ ισχυρό τον καθηγητή Παυλόπουλο και υπουργό Εσωτερικων της Κυβέρνησης Καραμανλή όταν αρνήθηκε ο Στρατηγός σε σύσκεψη να αναλάβει ο Στρατός την ... Στα Δεκαμβριανά και έιχε ο Παυλόπουλος συμβούλους τον Τριανταφυλόπουλο Μάκη κατα δήλωση στην εκπομπή του Ιδίου του Τριανταφυλόπουλου .
Ο Παυλόπουλος δεν συγχώρεσε ποτέ στον Στρατηγό που τόλμησε να αρνηθεί στον τότε (πανίσχυρο Κουνέλα )
trikalagr
 
http://the-seven-sins.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1999.html

Η Ελλάδα θα αποτύχει στην επιθεώρηση της τρόικας και θα βγει από το ευρώ .

Την πρόβλεψη ότι η Ελλάδα θα αποτύχει κατά την επιθεώρηση της τρόικας φέρνοντας ακόμη πιο κοντά την έξοδό της από το ευρώ, ακόμη και το φθινόπωρο, κάνουν σε σημερινό τους άρθρο οι Financial Times.

Το άρθρο δημοσιεύεται την ημέρα που η τρόικα ξεκινάει την επιθεώρησή της στην Αθήνα και αναμένεται να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό ώστε να διαπιστώσει την πορεία του προγράμματος και να δώσει το πράσινο φως για την επόμενη δόση.

Κατά το δημοσίευμα η πιθανή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη σε συνδυασμό με τα υψηλά επιτόκια δανεισμού σε Ισπανία και Ιταλία αναγκάζει τους ευρωπαίους αξιωματούχους και στελέχη της αγοράς να συζητούν πλέον ανοιχτά την πιθανότητα διάσπασης της ευρωζώνης. To άρθρο έχει τίτλο «Το αδύναμο ευρώ είναι η μόνη λύση» και γράφει τα εξής :

''Η πιθανότητα διάσπασης της ευρωζώνης είναι θέμα που πλέον συζητείται ανοιχτά από αξιωματούχους και στελέχη της αγοράς. Το επιτόκιο στα ισπανικά κρατικά ομόλογα εκτοξεύθηκε πάνω από το 7%, αντικατοπτρίζοντας την έλλειψη προόδου στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, αλλά και τοπικών περιφερειών όπως η Βαλένθια, και όχι μόνο. Η Ελλάδα πιθανότατα θα αποτύχει κατά την επιθεώρηση της τρόικας, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά την έξοδό της, ακόμη και το φθινόπωρο. Ακόμη και η Γερμανία δέχεται πιέσεις επειδή η Bundesbank έχει πολύ μεγάλη έκθεση στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Η τελευταία σύνοδος της ευρωζώνης έληξε με ένα αισιόδοξο ανακοινωθέν, αλλά χωρίς ουσία. Εν τω μεταξύ, οι αγορές ενδέχεται να επιβάλουν τη δική τους λύση στους αξιωματούχους των Βρυξελλών. Η αποδυνάμωση της αξίας του ευρώ ίσως να είναι το κλειδί για την επιβίωση της ευρωζώνης.

Το ευρώ υποχώρησε τον τελευταίο χρόνο κατά 15% συγκριτικά με το δολάριο (από $1,44 κάτω από $1,21). Εάν υποχωρήσει περαιτέρω κατά 15%, τότε θα πλησιάσει σε ισοτιμία 1 προς 1 έναντι του δολαρίου, ενώ θα εξακολουθεί να είναι υψηλότερα κατά 20% από το ιστορικό χαμηλό των 84 σεντς.

Η αποδυνάμωσή του θα μειώσει τις τιμές των ευρωπαϊκών εξαγωγών και θα αυξήσει το κόστος των εισαγωγών, μειώνοντας ή εκμηδενίζοντας τα ελλείμματα στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, καθώς σχεδόν το ήμισυ του εμπορίου τους διεξάγεται σε χώρες εκτός ευρωζώνης.

Το αδύναμο ευρώ θα ενισχύσει επίσης τις καθαρές εξαγωγές της Γερμανίας, θα αυξήσει τους γερμανικούς μισθούς και θα μειώσει τις εμπορικές ανισορροπίες εντός της ευρωζώνης.

Η αύξηση των καθαρών εξαγωγών στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα αυξήσει επίσης το ΑΕΠ και θα ανατρέψει την ύφεση, η οποία άλλωστε οφείλεται στους υψηλότερους φόρους και στις περικοπές των κρατικών δαπανών. Με αυτόν τον τρόπο, θα γίνει πολιτικά εφικτή η επίτευξη της απαραίτητης δημοσιονομικής προσαρμογής. Η στροφή από την ύφεση στην ανάπτυξη θα οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων για τις επιχειρήσεις και της απασχόλησης, μειώνοντας κατά συνέπεια τα επισφαλή δάνεια και τη στάση πληρωμών σε ενυπόθηκα δάνεια, που τώρα πλήττουν τις τράπεζες.

Τις πρόσφατες εβδομάδες συζήτησα το θέμα της αποδυνάμωσης του ευρώ με Ευρωπαίους αξιωματούχους, νυν και πρώην. Περίμενα ότι θα μου πουν πως είναι γνωστός ο ευρωσκεπτικισμός μου και πως ανέκαθεν κατέκρινα το ευρώ. Έγινε, όμως, ακριβώς το αντίθετο. Όλοι τους συμφώνησαν στο ότι η αποδυνάμωση του ευρώ είναι αναγκαία για την επιβίωσή του.

Η συνεχιζόμενη μείωση της αξίας του δείχνει την αντίληψη των αγορών ότι το ευρώ πρέπει να υποχωρήσει, ειδάλλως η ευρωζώνη θα καταρρεύσει. Οι επενδυτές, άλλωστε, γνωρίζουν πόσο απότομα μπορεί να πέσει ένα νόμισμα: το 2008 το ευρώ υποχώρησε κατά 30% έναντι του δολαρίου μέσα σε έναν χρόνο και κατά 25% έναντι της βρετανικής στερλίνας μέσα σε έξι μήνες.

Η υποχώρησή του, κατά συνέπεια, μπορεί να συμβεί χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δράση από την ΕΚΤ. Εάν, όμως, η ΕΚΤ προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, τότε θα υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών.

Παράλληλα, ο αντίκτυπος στην αμερικανική οικονομία από την επακόλουθη μείωση των αμερικανικών εξαγωγών προς την ευρωζώνη θα είναι μικρός γιατί το εμπόριο των ΗΠΑ με τα μέλη της ζώνης του ευρώ αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 5% του αμερικανικού ΑΕΠ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένει κανείς ότι θα υπάρξει πολιτική αντίδραση από την Ουάσιγκτον για τη στήριξη του ενιαίου νομίσματος.

Οι ΗΠΑ, άλλωστε, δεν συνηθίζουν να παρεμβαίνουν στην αγορά συναλλάγματος και τα επιτόκια είναι ήδη τόσο χαμηλά ώστε μεγαλύτερη μείωση θα ήταν απίθανη ακόμη και εάν το ήθελε η Fed. Επιπλέον, τόσο ο πρόεδρος Barack Obama όσο και ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, τόνισαν προσφάτως τον κίνδυνο που εγκυμονεί για τις ΗΠΑ η ενδεχόμενη κατάρρευση της ευρωζώνης.

Πιστεύω, τώρα, όπως και πριν από 20 χρόνια, ότι η επιβολή ενός ενιαίου νομίσματος σε μία ετερογενή ομάδα χωρών είναι λάθος. Η Ευρώπη δεν έχει τη γεωγραφική κινητικότητα και τους αυτοματισμούς μεταφοράς πόρων από τα πλούσια στα φτωχά κράτη, που δίνουν τη δυνατότητα στα ομόσπονδα κράτη των ΗΠΑ να έχουν ένα ενιαίο νόμισμα. Ενώ, όμως, η δημιουργία της ευρωζώνης ήταν ένα οικονομικό λάθος, το να διαλυθεί τώρα θα ήταν πολύ επιζήμιο για κυβερνήσεις, επενδυτές και πολίτες.

Ακόμη κι αν σωθεί η ευρωζώνη, πάντως, θα πρέπει να αντιμετωπίσει το δομικό πρόβλημα του ενιαίου νομίσματος: ακατάλληλη νομισματική πολιτική σε διαφορετικές χώρες και διάφορους καιρούς. Τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα η ευρωζώνη, όμως, μπορεί να σταματήσουν να υπάρχουν. Οι αγορές ομολόγων θα αποτρέψουν τον υπερβολικό δανεισμό των κυβερνήσεων και του ιδιωτικού τομέα, που καταγράφηκε την προηγούμενη δεκαετία. Και οι χώρες της περιφέρειας θα προχωρήσουν στα απαραίτητα μεταρρυθμιστικά βήματα, που θα μειώσουν τις διαφορές στην παραγωγικότητα και στο κόστος ανά μονάδα εργασίας.

Αξίζει να προσπαθήσουμε μία νέα αρχή για το ευρώ''.





iefimerida.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6899.html

Γιατί οι Έλληνες πίνουν το ακριβότερο γάλα στην Ευρώπη .



Του Βασίλη Γεώργα

Θύματα του ελλιπούς ανταγωνισμού και του κρατικού προστατευτισμού που εξακολουθούν να απολαμβάνουν στην Ελλάδα οι παραγωγοί και οι γαλακτοβιομηχανίες, στο όνομα της ανύπαρκτης ανταγωνιστικότητας του ελληνικού γάλατος, είναι οι Έλληνες καταναλωτές που υποχρεώνονται να πληρώνουν μέχρι και 70% υψηλότερες τιμές από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους για να αγοράσουν ένα λίτρο γάλα.

Η αλυσίδα της ακρίβειας που ξεκινά από τους αγελαδοτρόφους και τις βιομηχανίες και φτάνει μέχρι τα ράφια των σούπερ μάρκετ, όχι μόνο δεν έχει αποδυναμωθεί από την «εσωτερική υποτίμηση», αλλά χρόνο με το χρόνο δένει όλο και πιο ισχυρά τους κρίκους της, με αποτέλεσμα οι τιμές να καλπάζουν σταθερά τα τελευταία χρόνια έχοντας οδηγήσει ένα λίτρο νωπού γάλακτος 3,5% να πωλείται από 1,15 έως 1,57 ευρώ όταν στο Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και αλλού, το ίδιο προϊόν κοστίζει αρκετά κάτω από 1 ευρώ.

Οι πιο καλοπληρωμένοι παραγωγοί στην Ευρώπη

Ο πρώτος κρίκος της αλυσίδας, οι Έλληνες παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος, είναι από τους πλέον ευνοημένους καθώς πληρώνονται την ακριβότερη τιμή στην Ευρώπη αμέσως μετά τους Κύπριους, σχεδόν 43% περισσότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Πηγή: DG Agri

Στην Ελλάδα την τελευταία διετία οι τιμές του αγελαδινού γάλακτος έχουν ανέβει περίπου κατά 24% (Μάιος 2010-Μάιος 2012) και σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος η μέση τιμή πώλησης διαμορφώνεται αυτή την περίοδο στα 45,1 λεπτά το λίτρο (από 41,2 λεπτά το λίτρο πέρυσι το Μάιο), ενώ τον Φεβρουάριο είχε φτάσει και τα 47,2 λεπτά το λίτρο.

Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη η μέση τιμή βρίσκεται στα 31,6 λεπτά το λίτρο με τη λιανική τιμή στα 80-90 λεπτά. Ο ρυθμός αύξησης της τιμής παραγωγού στην Ελλάδα είναι μάλιστα υπερδιπλάσιος από τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 όπου οι χονδρικές τιμές έχουν ανατιμηθεί κατά 10% την ίδια περίοδο.

Παράγοντες που παρακολουθούν την εξέλιξη της αγοράς γαλακτοκομικών αποδίδουν την αύξηση της χονδρικής τιμής στην μεγάλη υποχώρηση του όγκου παραγωγής που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την σημαντική αύξηση που γνωρίζει η ζήτηση ελληνικού γάλακτος.

Η ετήσια παραγωγή στην Ελλάδα υποχωρεί με ρυθμό 3-5% τα τελευταία χρόνια και έχει μειωθεί σήμερα στα επίπεδα των 600.000 τόνων όταν η ποσόστωση που απολαμβάνει η χώρα μας φτάνει τους 850.000 τόνους. Παράλληλα την τελευταία δεκαετία ο αριθμός των κτηνοτρόφων που απασχολούνται επαγγελματικά με την παραγωγή γάλακτος έχει συρρικνωθεί δραματικά (σ.σ. και λόγω της μεγέθυνσης των μονάδων) και από τους 11.000 το 2001 φτάνει τους 3.100.

Μεγάλη επίδραση στις τιμές παραγωγού έχουν ασκήσει και άλλοι παράγοντες όπως είναι η μείωση της ποσότητας του εισαγόμενου αγελαδινού γάλακτος στη χώρα μας εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης προς τους Έλληνες εισαγωγείς και των προβλημάτων ρευστότητας, αλλά και η προσθήκη της παραγωγικής μονάδας της Friesland Hellas η οποία από την 1η Σεπτεμβρίου 2011 ξεκίνησε να συλλέγει ελληνικό γάλα για να εμφιαλώσει το υψηλής παστερίωσης γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family.

Η διακύμανση των ελληνικών τιμών παραγωγού επηρεάζεται και από την τάση των αντίστοιχων ευρωπαϊκών τιμών, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής γιαουρτιού παράγεται από εισαγόμενο γάλα. Όταν οι ευρωπαϊκές τιμές είναι χαμηλές, οι Έλληνες αγελαδοτρόφοι διαμαρτύρονται ότι πιέζονται από της γαλακτοβιομηχανίες οι οποίες πραγματοποιούν μεγάλες εισαγωγές, ενώ όταν οι τιμές ανεβαίνουν στο εξωτερικό οι παραγωγοί ανεβάζουν και τις εγχώριες τιμές.

Παρότι πάντως οι Έλληνες κτηνοτρόφοι απολαμβάνουν σημαντικά υψηλότερες τιμές σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, το περιθώριο κέρδους που έχουν δεν είναι το ίδιο υψηλό. Το εκτιμώμενο όφελος περιορίζεται δραστικά από το υψηλό κόστος των πρώτων υλών και της ενέργειας, αλλά και από το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές διάσπαρτες μικρές παραγωγικές μονάδες που δεν μπορούν να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας.

Η βιομηχανία κρύβει τις αδυναμίες της

Στη βιομηχανία ο ανταγωνισμός είναι ουσιαστικά άγνωστη λέξη. Ακόμη και μετά το σκάνδαλο με τους «κουμπάρους» και τους ελέγχους της Επιτροπής Ανταγωνισμού που έφεραν στο φως πρακτικές καρτέλ, ο κρατικός προστατευτισμός και η σχετικά περιορισμένη και ελεγχόμενη εσωτερική αγορά, δεν «επιτρέπει» την ευελιξία στις τιμές.

Ακόμη και η είσοδος στην αγορά προϊόντων γάλακτος ιδιωτικής ετικέτας από όλες σχεδόν τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και μάλιστα σε τιμές που αρχίζουν από 0,80 ευρώ και δεν ξεπερνούν το 1 ευρώ δεν φαίνεται να πίεσαν τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες ώστε να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων τους ή να σταματήσουν τις διαρκείς ανατιμήσεις.

Ο πόλεμος για τις θέσεις στο ψυγείο και στα μερίδια αγοράς δεν έχει τα αποτελέσματα που θα περίμενε κανείς. Το γάλα πωλείται από τον παραγωγό προς 45 λεπτά και φτάνει στο ποτήρι του καταναλωτή σε τιμές από 1,10 έως 1,57 ευρώ για τα επώνυμα προϊόντα. Στις ενδιάμεσες διαδρομές του από την κτηνοτροφική μονάδα ως το σούπερ μάρκετ φορτώνεται με κόστος που μάλλον δεν δικαιολογείται εάν συγκρίνει κάποιος τις τελικές τιμές προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έτσι ενώ στη Γερμανία και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες ο παραγωγός πουλάει 0,33 ευρώ το λίτρο, ο καταναλωτής αγοράζει το τελικό προϊόν σε τιμές έως 0,83 ευρώ το λίτρο, δηλαδή 150% ακριβότερα. Αντίθετα στην Ελλάδα όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών της Υπηρεσίας Εποπτείας της Αγοράς (Υπ. Ανάπτυξης), ο παραγωγός πουλάει προς 0,45 ευρώ το λίτρο και ο Έλληνας καταναλωτής αγοράζει μέχρι και 1,56 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 250% ακριβότερα.

Από το γεγονός και μόνο πως μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας «παράγουν» ζημιογόνα αποτελέσματα ή επιχειρούν να συγχωνευθούν (βλέπε Vivartia-ΜΕΒΓΑΛ) αλλά παρά ταύτα δεν ανοίγουν το παιχνίδι του ανταγωνισμού στο ράφι, γίνεται σαφές πως σε πολλές περιπτώσεις αδυνατούν να απορροφήσουν τις επιβαρύνσεις, οι οποίες προέρχονται είτε από την αύξηση της έμμεσης φορολογίας (ΦΠΑ), είτε από το κόστος των πρώτων υλών, είτε από άλλα κοστολογικά στοιχεία όπως είναι το κόστος συλλογής και διανομής αλλά και το υψηλό κόστος των επιστροφών από τα σούπερ μάρκετ.


 Το «κόλπο» με το φρέσκο γάλα των 5 ημερών

Ωστόσο το μεγάλο «δώρο» που έχουν κάνει διαχρονικά οι Κυβερνήσεις στις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες και τους γαλακτοπαραγωγούς με πρόσχημα την στήριξή τους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, και με αντάλλαγμα την προστιθέμενη αξία στην οικονομία και τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν, είναι το θεσμικό πλαίσιο σε ότι αφορά το «φρέσκο» και το μακράς διαρκείας γάλα.

Στην Ελλάδα, με βάση τη νομοθεσία, θεωρείται «φρέσκο» το προϊόν που έχει διάρκεια ζωής πέντε ημερών, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη το παστεριωμένο γάλα διατηρείται κατά μέσο όρο 7-10 ημέρες.

Με τον τρόπο αυτόν προστατεύεται η εγχώρια κτηνοτροφία από τις εισαγωγές αλλά και η βιομηχανία, επειδή το διάστημα των πέντε ημερών δεν αρκεί ώστε να υπάρξουν εισαγωγές έτοιμων προϊόντων. Καθίσταται έτσι απαγορευτική η εισαγωγή προϊόντων ξένων γαλακτοβιομηχανιών από τα σούπερ μάρκετ σε τιμές που θα ήταν εκ των πραγμάτων πιο συμφέρουσες για τον καταναλωτή, όπως συμβαίνει στα γάλατα μακράς διαρκείας.

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν πως μια πιθανή επιμήκυνση της ζωής του γάλακτος θα επέτρεπε την εισαγωγή από άλλες χώρες και θα διευκόλυνε την ανάπτυξη των ιδιωτικής ετικέτας προϊόντων των σούπερ μάρκετ, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό και σε επίπεδο τιμών.

Αύξηση 13% σε μια διετία

Έτσι η Ελλάδα είναι σήμερα η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη των 27 στη λιανική τιμή του γάλακτος, κάτι που αποτυπώνεται και στον Δείκτη Ισότιμης Αγοραστικής Δύναμης Καταναλωτή (Purchasing Power Parity Index-PPPI) της Eurostat.

Οι τιμές δε, αυξάνονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στην κατηγορία “Γάλα Νωπό Παστεριωμένο” κατέγραψε αύξηση 3,9% για τον μήνα Ιούνιο 2012 σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2011, ενώ αθροιστικά τα τελευταία δύο, χρόνια ο δείκτης καταγράφει άνοδο της τάξεως του 13,1%.

Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ

Αν πρέπει να επισημανθεί κάτι στην υπόθεση των υψηλών τιμών στο γάλα είναι πως η ιδιότυπη προστασία που απολαμβάνουν οι παραγωγοί και οι βιομηχανίες από το κράτος, παρότι έχει ως ελατήριο την καλή πρόθεση να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή και να καλυφθούν όχι μόνο οι εσωτερικές ανάγκες αλλά και να δημιουργηθεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ακόμη και για εξαγωγές, έχει οδηγήσει σε ανταγωνιστικό εφησυχασμό και εν τέλει σε μαρασμό την εγχώρια βιομηχανία γάλακτος η οποία όχι μόνο μειώνει την παραγωγή της ραγδαία, αλλά οδηγεί σε ζημιογόνες χρήσεις ακόμη και τους ισχυρότερους παίκτες του κλάδου.

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_4505.html

Ποιος είναι ο βουλευτής με την Cabrio Ferrari και τι εφημερίδα διαβάζει


 Ο υπέρ-δημοκράτης βουλευτής κυκλοφορεί με Cabrio Ferrari και απαγορεύει σε Έλληνες πρωταθλητές την συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς αγώνες.


Ο εχθρός των πολυεθνικών και του Κεφαλαίου ! ! !
Ο....λα'ι'κός επαναστάτης με την Cabrio Ferrari ! ! !  
Aς τον χαίρονται όσοι τον ψήφισαν και οι δεξιοί και οι σοσιαλιστές κατ' ευφημισμό Έλληνες, που τον λούζονται στην συγκυβέρνηση, για το καλό της Ελλάδος και του έθνους πάντοτε !  
 Ο βουλευτής είναι ο ......

 Γρηγόρης Ψαριανός και φυσικά μέσα στο Cabrio Ferrari του διαβάζει Ριζοσπάστη να τον χαίρεστε !

Που πήγαν όλοι οι υπουργοί;

«Περιφρόνηση της Βουλής και της Δικαιοσύνης», από την κυβέρνηση κατήγγειλε σήμερα η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα- Μαρία Γιαταγάνα, επειδή δεν προσήλθε στη Βουλή υπουργός προκειμένου να απαντήσει σε προγραμματισμένη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της για το κύρος, τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και τις περικοπές στους μισθούς των Δικαστικών Λειτουργών.

Με δήλωσή της, η βουλευτής καταγγέλλει ότι οι μεν υπουργός και υφυπουργός Οικονομικών είχαν ενημερώσει το γραφείο της ότι δεν θα παραστούν στη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου επικαλούμενοι συνάντηση με τους υπαλλήλους της τρόικας. Ο δε υπουργός Δικαιοσύνης, ομοίως, δήλωσε ότι δεν θα παραστεί χωρίς όμως να επικαλεστεί σοβαρό λόγο. Η εκτίμηση της κ. Γιαταγάνα είναι ότι «η κυβέρνηση αναμένει τις οδηγίες της τρόικας για να διαμορφώσει αναλόγως τις απαντήσεις της προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού και μάλιστα για μείζον θέμα που αφορά την Ελληνική Δικαιοσύνη».




ZOUGLA
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6165.html

Ο συνωστισμός (κατά Ρεπούση) της Σμύρνης το 1992 (ξεφτιλισμένοι πολιτικοί θα θυμίζουμε συνέχεια στον κόσμο αυτές τις σκηνές)

smirni8
 Το θέμα, ένα σπάνιο λεύκωμα ανατριχιαστικών ιστορικών ντοκουμέντων και συγκεκριμένων φωτογραφιών, αφιερώνεται στην τομεάρχη Παιδείας του Φανούρη Κουβέλη, την ανιστόρητη Μαρία Ρεπούση.

 Την ιδεολογική μητέρα των ιστορικών ψευδών για την καταστροφή της Σμύρνης και τον "αναίμακτο συνωστισμό της".
 Την εξ αγχιστείας πολιτική συγγενή του......
πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
 Ο λαός που δεν ξέρει την ιστορία του είναι ένας αποβλακωμένος και άχρηστος λαός.
 Γι αυτό και εμείς φροντίζουμε να την μάθει. Και από την καλή και από την ανάποδη. Και θα την μάθει ακόμα κι αν χρειαστεί να βγούμε στο βουνό.
smirni2
 Για να αντιληφθούν όσοι ψήφισαν την συγκυβέρνηση ποιοι δοσίλογοι και ιστορικοί εγκληματίες μας κυβερνούνAυτός είναι ο συνωστισμός σας κυρία Ρεπούση. Τόσο αίμα, τόση κτηνωδία, τόσα πολεμικά εγκλήματα. Όλοι αυτοί οι νεκροί να έρχονται το βραδυ στον ύπνο σας. Αυτή την ευχή και την κατάρα σας δίνουμε. Και σε σας και στον Κουβέλη. Πολιτικά ανδρείκελα, τι γραμμάτια με την δουλοφροσύνη ξεπληρώνετε;

smirni3
smirni4
smirni6
smirni7
smirni9
makeleio.gr
 http://nyxtobaths.blogspot.com/2012/07/1992.html
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/1992.html

Πήξαμε στους φασίστες, μόνο που οι μισοί νομίζουν ότι είναι προοδευτικοί.

To θράσος και η γελοιότητα δεν έχει όρια σ αυτή τη χώρα.

Πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής ο άντρας της Ντόρας, θεματοφύλακας των ολυμπιακών ιδεωδών, αποπέμπει πρωταθλήτρια για ατυχές σχόλιό της κ επειδή είναι οπαδός της Χρυσής αυγής όπως δείχνουν τα τιτιβόσματά της...ένα μόνο θα πω...

οι κόκκινοι αρχιφασίστες οπαδοί του σφαγέα Στάλιν(ορισμένοι σήμερα παριστάνουν τους εκπροσώπους της ανανεωτικής αριστεράς...lol) έγιναν συμπαθείς επειδή αντιμετωπίστηκαν με φασιστικό τρόπο από την αυταρχική παλαιοδεξιά....
αυτοί που σκίζουν τα ρούχα τους για εκκόλαψη αυγού του φιδιού κι άλλα τέτοια ανησυχητικά ας κοιταχτούν στον καθρέπτη...

η δημοκρατία και ως πολίτευμα κι ως ιδέα δεν είναι σημαία ευκαιρίας.
όπως έχω ξαναπεί πήξαμε στους φασίστες , μόνο που οι μισοί νομίζουν ότι είναι προοδευτικοί.

ixnilatis
www.logia-starata@blogspot.com

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5082.html

Βύρων διορίζει... Πολύδωρα.

Πολύδωρας διορίζει... Πολύδωρα ή το ορθότερο Βύρων Πολύδωρας τοποθετεί την Μαργαρίτα Πολύδωρα του Βύρωνος στο... γραφείο του. Η μία από τις δίδυμες κόρες του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προέδρου της Βουλής (κατά την προεκλογική περίοδο) κυρία Μαργαρίτα Πολύδωρα διορίσθηκε, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη σε θέση μετακλητού υπαλλήλου (όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (αρ. 344). Η νεαρή Μαργαρίτα, υπηρετούσε ως μετακλητή υπάλληλος και προηγουμένως στο γραφείο του κ. Πολύδωρα (όταν ήταν βουλευτής), αφού υπάρχει νόμος που επιτρέπει τις προσλήψεις μετακλητών.

***
Στο ίδιο φύλλο της κυβερνήσεως υπάρχουν και άλλοι διορισμοί μετακλητών σε γραφεία πρώην Προέδρων της Βουλής, που διορίζονται με υπογραφή του νυν Προέδρου της Βουλής. Στο γραφείο του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πεστάλνικου, για παράδειγμα διορίζονται ως μετακλητοί υπάλληλοι οι Β.Β. και η Αικ. Π. και ο κ. Φ. Σ. Ακόμη στο ίδιο ΦΕΚ υπάρχουν διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων στο γραφείο του υπουργού Άμυνας ( ο κ. Λ. Μ.) και στο γραφείο του υπουργού Εργασίας.



http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=468442

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_7566.html

Συνέτριψαν την Παπαχρήστου και τη…δημοκρατία


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΜΑΣ τους έμπασαν κρυφά και φανερά, οργανωμένα σκόπιμα και (πολιτικά) πρόστυχα. Ευρωπαίοι των σχεδιασμών, Αμερικάνοι της παγκοσμιοποίησης και ντόπιοι «ηγεμόνες». Για την εκλογική τους προκοπή οι τελευταίοι και η ψήφος ακριβή.


Δεν έχει χρώμα, φτάνει τα «χαρτιά» να’ ναι «γρήγορα» και ο αλλοδαπός ελληνοποιημένος. Μη μας το σκάσει ο Ρωσορώσος δυσαρεστημένος απ’ την «αφιλόξενη» Ελλάδα, πριν χριστεί ελληνοπόντιος, μη δεν βγει το διαβατήριό του σε μια βδομάδα, τον χάσουμε κι αυτός τα προνόμιά του…

ΚΙ ύστερα (κατ)έφθασαν καραβιές δυστυχισμένων από χίλια κλίματα και χρώματα στην Ελλάδα του «Ξένιου Δία». Ξυπνήσαμε περικυκλωμένοι από αλλοδαπούς-όχι τουρίστες-μπουκωμένοι από Άπω Ανατολίτες και Αφρικανούς.

ΚΑΙ, βέβαια, δεν θα τους δέρνουμε στο δρόμο. Θα δίναμε (και δίνουμε) ένα πιάτο φαΐ στους πεινασμένους. Ωστόσο, εκείνοι που πρέπει να τους…δείρουμε γιατί μεταχειρίστηκαν την Ελλάδα σαν πτυελοδοχείο τους βρίσκονται πολύ μακριά.

Η παγκοσμιοποίησή τους μορφοποιήθηκε σε κάθε καρυδιάς καρύδι στην (αφύλαχτη) Ελλάδα και άγνωσται αι βουλαί των (μεγάλων) αφεντικών μας.

Κι ύστερα; Έπρεπε να δείρουμε τους κοντινούς μας συνεταίρους που «κακοποίησαν» τους ξένους για πάρτη τους, έβαλαν σε τάξη τα πράγματα κρατώντας μετρημένους και απολύτως ελεγχόμενους, ξεφόρτωσαν σε ‘μας τις καραβιές και φόρτωσαν ευθύνες στις κυβερνήσεις μας και άγχος τους πολίτες μας. Δεν απολογήθηκαν Σημίτης και Καραμανλής κι ούτε σκάνε μύτη.

ΚΑΙ πάμε στο θέμα της δημοκρατίας. Την έχουμε, την διαθέτουμε σε δόσεις που δεν καταπίνονται, αλλά όταν έρχεται η ώρα, λάθρα την καταργούμε και πάλι…δημοκράτες. Κι αν κάποτε κάτι (κακό) ψιθύριζες π.χ. για τον βασιλιά, οι χαφιέδες ήδη σε είχαν φακελώσει και σε περίμενε ο στρατός «ζωγραφισμένο». Σήμερα που έγινε το θαύμα κι έπεσαν τα κάστρα, λες και γράφεις ό,τι θέλεις, αλλά με κάποια «απαγορευτικά» σε κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με επιβαλλόμενους (από ποιους;) κανόνες και θεσμούς.

Αν, για παράδειγμα, φανεί πως σχετίζεσαι με την τρομοκρατία, πέφτουν πάνω σου οι «αρχές» και η Πολιτεία βαράει συναγερμό. Κι αν μιλήσεις για το «άχθος αρούρης» που μας το φόρτωσαν ως φιλόξενους (διάβαζε κορόιδα) έλληνες, είσαι ρατσιστής!

ΕΙΧΕ το δικαίωμα η αθλήτρια (Παπαχρήστου) να είναι ακόμα και ρατσίστρια.

Δεν έβρισε, δεν υποτίμησε, δεν…έδειρε στο δρόμο κανέναν αφρικανό. Το αστειάκι της (απ’ τα συνήθη και καθημερινά) το’ πιασαν οι κεραίες των καραδοκούντων κρυπτοχαφιέδων και τους ξεσήκωσε.

Τα αντανακλαστικά τους-πεθαμένα για χίλια δυο σοβαρά και ανθελληνικά-λειτούργησαν ακαριαία και να σου ο αποκλεισμός της, ο σάλος, η ζημιά.

ΝΑ της ζητήσουν συγγνώμη που συνέτριψαν σβήνοντας το όνειρό της, να μας ζητήσουν συγγνώμη που τραυμάτισαν τη δημοκρατία.
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_3835.html

Επίκαιρη ερώτηση για τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας Παπαχρήστου

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Θέμα: « Απαράδεκτος αποκλεισμός από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αθλήτριας Παρασκευής Παπαχρήστου»

Η Βούλα Παπαχρήστου, Ελληνίδα πρωταθλήτρια τριπλούν, αναπαρήγαγε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σκωπτικό σχόλιο από τα χιλιάδες που κυκλοφορούν σε ιστότοπους καθημερινά, το οποίο συλλήβδην, από τα κατεστημένα ΜΜΕ, κρίθηκε ως «ρατσιστικό».

Αυτή η «ετυμηγορία», που υπέθαλψαν με ανακοινώσεις τους υποκριτικά, όλα τα κόμματα της αριστεράς, είχε ως αποτέλεσμα τον πρωτοφανή στα χρονικά του Ολυμπισμού, αποκλεισμό πρωταθλήτριας από τη συμμετοχή της στους Αγώνες του Λονδίνου, με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της ίδιας που σε πολύκροτη υπόθεση εμπλοκής μονίμου μέλους της σε ποινικό αδίκημα, δεν εξέδωσε ούτε ανακοίνωση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Ποια φυσικά πρόσωπα και ποιο όργανο αποφάσισε τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας, στερώντας τη χώρα μας από ένα πιθανό μετάλλιο; Με ποια διαδικασία ελήφθη η απόφαση και σε ποια συγκεκριμένη διάταξη βασίστηκε;

2) Με ποιον ερμηνευτικό κανόνα κρίθηκε, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ε.Ο.Ε., ότι «…οι δηλώσεις (της) αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού»; Υιοθετεί η Ε.Ο.Ε. τα περί «ρατσιστικού» σχολίου και αν όχι, γιατί την απέβαλε;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_1166.html

Αν η Βούλα Παπαχρήστου…

ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έλεγε σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ, ότι οι Ελληνες είναι Τεμπέλιδες και Διεφθαρμένοι θα είχε κερδίσει επάξια μια θέση στους Μεγάλους Στοχαστές.

ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έγραφε ότι ο Κολωκοτρώνης είχε γκόμενο φυσικά και θα είχε χιούμορ και θα γινόταν ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ.

ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έγραφε για συνωστισμούς και ότι «Οι κλέφτες (σ.σ.n.με μικρό “Κ”!) συγκροτούν ένοπλες ομάδες, κάνουν επιθέσεις σε εμπορικές αποστολές, σε κρατικούς (σ.σ.n.οχι Τούρκους) αξιωματούχους” θα γινόταν ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ γιατί όχι και Αρχηγός.

ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ έπλεκε το εγκώμιο του ακροδεξιου Βορίδη, εξυβριζε τον Χριστόδουλο και οδηγούσε Φεράρι θα ήταν σίγουρα ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ.

ΑΝ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ήξερε τι εκπροσωπει το αρχαίο πνεύμα αθάνατο και τα ολυμπιακα ιδεώδη θα έβγαζε κι αυτή 1.000.000,00εκ € στο εξωτερικό και θα ήταν φίλη και με τον Χριστοφοράκο…. (εδω)

αλλά δυστυχώς η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ είναι μια κοπέλα σαν εμάς, του κοινούς Ελληνες (γι αυτούς) που αφιέρωσε την ζωή της τα τελευταία 10 χρόνια για να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες……

Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ είναι για όλους του Ελληνες ήδη Ολυμπιονίκης γιατί, εμείς που “δεν ξέρουμε” από Ολυμπιακά Ιδεώδη, αρκούμαστε σε ένα κλάδο ελαίας και δεν θαμπωνόμαστε από το χρώμα του χρυσού….

ΥΓ-Τελικά όμως, τους πείραξε το tweet με το ανέκδοτο που “προσεβαλε” την χώρα ή το άλλο tweet της ιδίας για τον Ακη; Τον Ακη που τιμά την χώρα και το πολιτικό σύστημα;

tweet 23 jul

βούλα Παπαχρήστου@papaxristoutj

Να δεις τελικά που την πισίνα στον κορυδαλό την φτιάξανε..για να πέζει με τα υποβρυχιά του ο Άκης!!!:-p

netakias.wordpress.com

 

http://greeknation.blogspot.gr/2012/07/blog-post_849.html

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ

ακολουθεί άρθρο του Γιώργου Κασιμάτη

Πιστεύουμε ότι το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας μας αποτελεί τον βασικό στόχο της κρίσης των Μνημονίων. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου μας παρέδωσε στο ΔΝΤ και στην Τρόικα, το δημόσιο χρέος μας ήταν 360 δισ. Ευρώ δηλαδή το 130% του ΑΕΠ.
Τα χρήματα αυτά σε σχέση με τα οικονομικά μεγέθη της Ευρώπης αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό. Ολόκληρη η ελληνική οικονομία ανέρχεται στο 2% της ευρωπαϊκής. Τα δημόσια χρέη των μεγάλων χωρών (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία κλπ.) υπολογίζονται σε τρισεκατομμύρια Ευρώ. Με την Τρόικα το δημόσιο χρέος φτάνει σήμερα γύρω στα 500 δισ. Ευρώ, ενώ υποτίθεται ότι η παρέμβασή της έγινε για να ξελασπώσουμε.
Τελικά αποδεικνύεται ότι ο στόχος τους είναι να μας ρίξουν ακόμα πιο βαθειά στη λάσπη της οικονομικής εξάρτησης, γιατί όπως προανέφερα, επιδιώκουν κατά βάση να μας καταντήσουν όσο γίνεται περισσότερο εξαθλιωμένους και ανίκανους να αντισταθούμε.

Για το πόσο μεγάλος είναι ο άγνωστος πλούτος της χώρας, κανείς δεν μας είπε ακόμα τα επίσημα στοιχεία. Μόλις προχθές ένας ειδικός για την ΑΟΖ μου αποκάλυψε ότι νοτίως της Κρήτης τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων υπολογίζονται σε 3 τρισεκατομμύρια Ευρώ. Όταν τον ρώτησα για την αξία των μεταλλευμάτων, μου είπε ότι υπολογίζει ότι είναι πολύ μεγαλύτερη. Στην δεκαετία του ’70 ασχολήθηκα με το θέμα των κοιτασμάτων του Αιγαίου. Τότε έμαθα από πηγή του Υπουργείου Εξωτερικών ότι κάτω από το Αιγαίο υπάρχει μια «θάλασσα πετρελαίου», που όμως οι Αμερικανοί την έχουν κατατάξει στα στρατηγικά τους αποθέματα και γι’ αυτό είναι απαγορευμένο ακόμα και να μιλάμε για το θέμα αυτό.
Αναφέρθηκα σε δύο μόνο ενδεικτικές πηγές του δημόσιου πλούτου. Εύκολα θα μπορούσε κανείς να υπολογίσει «δια γυμνού οφθαλμού» τις.. υπόλοιπες πηγές πλούτου: τη γη μας, την πράσινη ενέργεια, το φυσικό κάλλος, την αρχαία κληρονομιά, τις τουριστικές δυνατότητες και φυσικά την εργατική δύναμη του λαού μας σε όλους τους τομείς.
Αυτός ο τεράστιος ανεκμετάλλευτος πλούτος πρέπει να γίνει η έπαλξη για το ξεκίνημα μιας οργανωμένης συλλογικής προσπάθειας με στόχο την πλήρη αξιοποίησή του σε συνεργασία με όσους έχουν την οικονομική και τεχνολογική δυνατότητα γι’ αυτό. Η βάση αυτής της συνεργασίας θα πρέπει να είναι το σύστημα της κοινοπραξίας, δηλαδή της δίκαιης και ισοδύναμης προσφοράς της κάθε πλευράς και με βασικό όρο ότι δεν παραχωρείται ούτε ένα χιλιοστό από τα εθνικά μας δικαιώματα.
Όποιοι θελήσουν να συνεργαστούν μαζί μας, θα το κάνουν με βάση τα νόμιμα και δίκαια οφέλη που θα αποκομίσουν από τη συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια.
Μακάρι οι εταίροι μας σ’ αυτές τις κοινοπραξίες να είναι Ευρωπαίοι ή Αμερικανοί. Θα συνεργαστούν όμως μαζί μας ισότιμα και τίμια χωρίς αυτά τα πονηρά και επαίσχυντα μέτρα και μεθόδους που χρησιμοποιούν σήμερα, λες και είμαστε ένας κατώτερος λαός, βασικά ηλίθιος, που δεν καταλαβαίνει τις αληθινές τους προθέσεις. Που είναι οι ίδιες και χειρότερες απ’ αυτές που εφαρμόσανε την εποχή της αποικιοκρατίας και το γεγονός αυτό αποτελεί ντροπή για κράτη που θέλουν να θεωρούνται πολιτισμένα.
Το κείμενο Κασιμάτη πρέπει να φτάσει σε κάθε Έλληνα. Αποκαλύπτει το κατάμαυρο μέλλον που μας περιμένει, αν δεν βγούμε από τον ασφυκτικό κλοιό που μας έχει τυλίξει και μας πνίγει. Πρέπει να σπάσουμε τον σιδερένιο κλοιό. Να κάνουμε ρήγμα. Και το Κ.Α.Π. δείχνει τον δρόμο.
Η διέξοδος είναι η συσπείρωση γύρω από το θετικό όραμα της εθνικής ανάπλασης βασισμένης επάνω στην ελληνική πραγματικότητα. Την αξιοποίηση του πλούτου της χώρας από μας τους ίδιους. Δεν κυνηγάμε χίμαιρες αλλά κάτι που μας ανήκει και δεν το γνωρίζουμε. Το γνωρίζουν όμως οι άλλοι και θέλουν να μας το κλέψουν. Επομένως πρέπει να κάνουμε δύο κινήσεις:
Η πρώτη είναι να κόψουμε τα χέρια των ληστών με τη γραβάτα.
Η δεύτερη να πάρουμε με τα δικά μας χέρια και να κρατήσουμε αυτό που μας ανήκει. Να το αξιοποιήσουμε και πάνω του να χτίσουμε την Πατρίδα που μας αξίζει.
Αθήνα, 24.7.2012

Μίκης Θεοδωράκης

————————————————————-

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ – του Γιώργου Κασιμάτη
Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα Το Παρόν της Κυριακής, 22.7.12

Μόλις ένας μήνας πέρασε από τις εκλογές και ο ελληνικός λαός βλέπει ήδη με θλίψη να συνεχίζονται ‘λες και δεν έγιναν εκλογές- δύο πραγματικότητες που δείχνουν πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας: η μια είναι η πλήρης απουσία κάθε προγράμματος αντιμετώπισης της κρίσης και η πλήρης εγκατάλειψη των προεκλογικών εξαγγελιών, η άλλη ειναι η σταθερή συνέχιση της ποδηγέτησης του ελληνικού λαού από το Μεγάλο Δουκάτο με τους έλληνες τσάτσους του προς τον πιο βαθύ γκρεμό που υπάρχει: προς μια έξοδο από το ευρώ με ελεγχόμενη από τους δανειστές πτώχευση.
Οι προγραμματικές δηλώσεις των τριών κομμάτων που κυβερνούν τη χώρα δείχνουν καθαρά και ξάστερα: (α) καμιά πρόθεση αναδιαπραγμάτευσης των επονείδιστων δανειακών συμβάσεων (των «Μνημονίων»), (β) κανένα πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης (δεν μιλάμε για ποιοτική κοινωνική ανάπτυξη, γιατί ο όρος είναι άγνωστος από πολλά χρόνια) και (γ) καμιά πρόθεση, καμιά γνώση και κανένα σχέδιο για την περίφημη αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση του διαλυμένου κρατικού μηχανισμού. Ένα πρόγραμμα μονάχα υπάρχει σίγουρο -αυτό που υπήρχε εξαρχής: η εκποίηση των δεκάδων χιλιάδων μονάδων της δημόσιας περιουσίας και των πηγών του δημόσιου πλούτου. Το πιο απλό και το πιο εύκολο για μια ανίκανη κυβέρνηση, το πιο κερδοφόρο για τη βουλιμία του δανειστή και το πιο επιζήμιο για το φτωχό οφειλέτη. Το πρόγραμμα αυτό, που ήδη εκτελείται, δεν είναι, βέβαια, πρόγραμμα ανάπτυξης ή ανάκαμψης, αλλά καταστροφής της χώρας.
Εν όψει αυτής της κατάστασης, θα ήθελα να επισημάνω δύο τεράστιους κινδύνους που έχουν ήδη δρομολογηθεί και απειλούν για πολλές γενιές την υπόσταση της Ελλάδας:
1ος κίνδυνος: Η απώλεια της δημόσιας περιουσίας και των πηγών του εθνικού πλούτου. Όπως επανειλημμένα έχομε καταγγείλει, με τη δανειακή σύμβαση της 10ης Μαΐου 2010 έχει δεσμευτεί το σύνολο της δημόσιας περιουσίας υπέρ των δανειστών, η δε ελληνική κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα να αρνηθεί τη μεταβίβαση κρατικού περιουσιακού στοιχείου που έχει ζωτική σημασία για την κυριαρχία και την επιβίωση της χώρας μας (άρθρα 4 και 17 §5 της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης), καθώς και από την προστασία που μας παρέχουν το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της ΕΕ (με την υπαγωγή μας στο αγγλικό δίκαιο, άρθρο 14).Οι ίδιες δεσμεύσεις έγιναν δεκτές και με το Μνημόνιο Β΄ [άρθρα 5 (1) (2), 15 (1) (2) (3) (4)]. Το Μνημόνιο Β΄ περιλαμβάνει, μάλιστα, και ρητό όρο (με το Μνημόνιο Α΄ απαγορευόταν έμμεσα) που απαγορεύει στην Ελλάδα, από τώρα και στο μέλλον, να δεσμευτεί η ίδια και να δεσμεύσει τα περιουσιακά της στοιχεία απέναντι σε τρίτα πρόσωπα και κράτη! (Πλήρης κατάλυση της κυριαρχίας κράτους).
Η υλοποίηση αυτής της πρωτοφανούς δέσμευσης και ο τρόπος εκποίησης της δημόσιας περιουσίας έχει θεσμοθετηθεί από τη Βουλή των Ελλήνων με τον επίσης πρωτοφανή στη σύγχρονη ιστορία των κρατών νόμο υποτέλειας (τον «Εφαρμοστικό» ν. 3986/1.7.2011). Υπενθυμίζω σε σκίτσο τις ρυθμίσεις του νόμου αυτού που ίδρυσε τη διαβόητη Εταιρεία-Ταμείο για την εκποίηση:
Κάθε εταιρεία της υπόδειξης ή της εμπιστοσύνης των δανειστών θα επιλέγει το περιουσιακό στοιχείο που θέλει να πάρει για εκμετάλλευση – το περιουσιακό στοιχείο θα μεταβιβάζεται αμέσως στο «Ταμείο», χωρίς δικαίωμα επιστροφής – το «Ταμείο» με ειδικό συμβούλιο θα εκτιμά (χωρίς διαφάνεια) της αξία του περιουσιακού στοιχείου – σ’ αυτή την τιμή, χωρίς διεθνή διαγωνισμό, θα μεταβιβάζεται αφορολόγητα και ατελώς στην εταιρεία επιλογής των δανειστών – η μεταβίβαση θα είναι οριστική (πώληση) ή μακροχρόνια (συνήθως 70-99 έτη) για εκμετάλλευση – όλα τα (τεράστια) έξοδα λειτουργίας του Ταμείου και διαχείρισης του περιουσιακού στοιχείου που μεταβιβάζεται κάθε φορά βαρύνουν το ελληνικό κράτος – τα ποσά των εσόδων θα κατατίθενται στο «Ταμείο» από την εταιρεία εκμετάλλευσης ή αγοράς, τα οποία σε προθεσμία ολίγων ημερών (10 ημερών!) θα τα μεταβιβάζει υποχρεωτικά στους δανειστές, χωρίς να επιτρέπεται να εισέλθει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο του ελληνικού κράτους. Η εικόνα είναι σαφής … Η «ιδιώτικοποίηση» των 80.000 περιουσιακών στοιχείων του κράτους (που ανέφερε κυριακάτικη εφημερίδα) και πολλών άλλων που δεν αποκαλύπτονται, καθώς και οι πραγματικοί στόχοι των δραστηριοτήτων της Ομάδας Ράιχενμπαχ εντάσσονται σ’ αυτό το σύστημα «αξιοποίησης» της ελληνικής δημόσιας περιουσίας.
2ος Κίνδυνος: Η επιβολή ελεγχόμενης (από τους δανειστές) χρεοκοπίας. Έχομε ξαναγράψει ότι η ελεγχόμενη από τους δανειστές χρεοκοπία είναι πολύ χειρότερη από την ανεξέλεγκτη πλήρη χρεοκοπία και η χείριστη από όλες τις λύσεις. Γιατί; Για τους εξής λόγους: Διότι στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, μπαίνοντας η χώρα σε κατάσταση ανάγκης, η παρούσα γενιά υφίσταται, αναμφίβολα, μεγάλες οικονομικές θυσίες (όπως, για παράδειγμα στη δεκαετία του 1950), αλλά: η χώρα δε χάνει την κυριαρχία της, δε χάνει τη δημόσια περιουσία της και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, απελευθερώνεται νόμιμα από τα δεσμά των δανειακών της υποχρεώσεων, αποδεσμεύεται από την απαγόρευση να ασκεί πολιτική προστασίας της οικονομίας της και δεν υποθηκεύονται οι επόμενες γενιές. Μπορεί μόνη της η Ελλάδα, με τα πλεονεκτήματα μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, να ανακάμψει.
Αντίθετα, στην ελεγχόμενη από τους δανειστές χρεοκοπία, στην οποία μας οδηγούν η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ με ηγέτη τη Κα Μέρκελ και η συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων, σημαίνει τα έξης:


  • Έξοδο από το ευρώ. Επειδή δεν μπορούν να το κάμουν θεσμικά, ούτε είναι εύκολη η άσκηση πολιτικής και οικονομικής βίας, θα εξασφαλίσουν τη συναίνεση της κυβέρνησης, ώστε να βγει η Ελλάδα… «με τη θέλησή της».

  • Ελεγχόμενη ισοτιμία δραχμής, ώστε : ο ελληνικός λαός να χάσει μεγάλο μέρος των χρημάτων του, οι δανειστές να διασφαλίσουν τα δάνεια και τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας και να συνεχιστεί η ύφεση στο διηνεκές σκληρότερη, για να μας ελέγχουν.

  • Εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με τις ρυθμίσεις που περιγράψαμε πιο πάνω, για πολλές γενιές.

  • Τον πλήρη αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας με τη μεταβίβασή του ελέγχου της στο πολυεθνικό επίπεδο

  • Τη φυγή ή την υποδούλωση του ανθρώπινου δυναμικού των επόμενων γενιών.

Για να αποφευχθούν και οι δύο παραπάνω καταστροφικοί για την Ελλάδα κίνδυνοι, καθώς και η πλήρης και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, μια μόνο σωστή και σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο λύση υπάρχει: η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση οικονομικής ανάγκης, η οποία θα συνοδεύεται: (α) με στάση πληρωμών (με την έννοια της αναστολής), (β) με εφαρμογή από την κυβέρνηση της χώρας των νόμιμων μέτρων που επιβάλλει η κατάσταση οικονομικής ανάγκης (π.χ. προστασία ελληνικής παραγωγής και καταναλωτή) και (γ) με επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων και επαναφορά τους στη διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα τόσο ως προς το ύψος του ποσού των δανείων (στο ύψος του μη «επαχθούς χρέους), όσο και ως προς τη νομιμότητα των όρων δανεισμού.
Εάν οι δανειστές αρνούνται αυτή τη διαπραγμάτευση, τότε μένει ως λύση: η επίσης σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο μονομερής καταγγελία των ούτως ή άλλως παράνομων και ανίσχυρων- δανειακών συμβάσεων (των λεγόμενων «Μνημονίων»). Η λύση αυτή απαιτεί, ασφαλώς, πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα άσκησης πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και, προ παντός, ικανή και ισχυρή πολιτική ηγεσία.
Προτείνονται διάφορες λύσεις μείωσης του χρέους και οικονομικής πολιτικής. Πολλές από αυτές είναι σωστές. Για την Ελλάδα, όμως, με το διαλυμένο κράτος, την κατεστραμμένη οικονομία και την κατάσταση της πολιτικής της υποτέλειας, αποτελούν ημίμετρα. Αυτό που δεν ακούγεται καθόλου με το όνομά του είναι η διαπραγμάτευση με κατάργηση των τριών όρων που καταλύουν τη κυριαρχία του κράτους: (α) της ολοκληρωτικής δέσμευσης της δημόσιας περιουσίας και της εξωτερικής οικονομικής πολιτικής, (β) της παραίτησης από τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας και (γ) της υπαγωγής μας στο αγγλικό δίκαιο που σημαίνει: αντίστοιχη παραίτηση από την προστασία του διεθνούς δικαίου. Οι όροι αυτοί, αν και ανίσχυροι, εφαρμόζονται καθημερινά από τους δανειστές μας και κυρίως από την κυβέρνηση μας. Αν δε καταργηθούν και στις συμβάσεις και στην πράξη, κάθε υπόσχεση για αναδιαπραγμάτευση είναι απάτη.
Πρέπει να συνειδητοποιήσομε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σημείο όπου δεν έχει να διαλέξει μεταξύ άμεσης οικονομικής ανάκαμψης και πτώχευσης. Έχει να διαλέξει μεταξύ δύο δρόμων που της δείχνει η Ιστορία: το δρόμο μεγάλων θυσιών της παρούσας γενιάς, αλλά με διάσωση των επόμενων γενιών και της κυριαρχίας της και το δρόμο της καταστροφής και της υποτέλειας με θυσία και της παρούσας και των επόμενων γενιών. Η Ιστορία επιβάλλει τον πρώτο δρόμο. Οι Έλληνες πρέπει να διαλέξουν.
Όλοι βλέπομε πως το Μεγάλο Τσελιγκάτο, με τη σκληρή γκλίτσα του βοσκού του και με τις κραυγές τρόμου των άγριων τσοπανόσκυλών του, μας ποδηγετεί. Τον εξευτελισμό του κοπαδιού τον ζούμε καθημερινά. Την ασφυξία του μαντριού τη νιώθουμε όλοι οι Έλληνες. Η ασφυξία γίνεται αποπνιχτική, γιατί, δυστυχώς για τη δημοκρατία, τα ΜΜΕ στρατεύθηκαν ως τσοπανόσκυλα στις γραμμές του Τσελιγκάτου. Θα πρέπει, όμως, να πάψομε να ακούμε τις κραυγές τους και να πιστέψομε ότι μπορούμε να πηδήξομε την μάντρα. Και, όπως όλοι οι λαοί πάντοτε, σίγουρα μπορούμε!

* Ο Γιώργος Κασιμάτης είναι ομ. Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πηγή

 

http://greeknation.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9695.html

"Η Συνομωσία κατά της Ελληνικής Ιστορίας"! Ενα εκπληκτικό και πάντα επίκαιρο άρθρο!

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Χτές το βράδυ, σε ένα ξεσκαρτάρισμα που έκανα απο περιοδικά, έντυπα κλπ. στην αποθήκη μου, βρήκα κάτι που έψαχνα εδώ και πάρα πολύ καιρό. ενα τεύχος του περιοδικού ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ, ενός απο τα καλύτερα έντυπα - ίσως το καλύτερο - στον τομέα της αναζήτησης. Φανατικός αναγνώστης του, από την πρώτη μέρα κιόλας που κυκλοφόρησε (νομίζω τον Γενάρη του 1991), έχω ένα μικρό αρχειάκι απο κάποια τεύχη του. Και αυτό εδώ που βρήκα, το τεύχος 119 του Γενάρη του 2004 είναι απο τα καλύτερα. Οχι απο πλευράς συνολικής ύλης, αλλά εξ αιτίας ενός και μόνο άρθρου του, που δημιούργησε πληθώρα συζητήσεων και αφύπνισης κόσμου.

Το άρθρο για το οποίο μιλάμε, λέγεται "Η συνομωσία κατά της Ελληνικής Ιστορίας" και...είναι αυτό ακριβώς που ακούτε. Ο συν-εκδότης του περιοδικού, Μιχάλης Πάνας, αποκαλύπτει - τότε - σοβαρότατα ατοπήματα που είχαν να κάνουν με ...τη μεθοδευμένη εξαφάνιση αρχαίων κειμηλίων αλλά και νέων αρχαιολογικών ανακαλύψεων, που όμως... θάφτηκαν κάπου ή εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς ή η πολιτεία, η επίσημη πολιτεία, τα άφησε στη τύχη τους, βορά στα νύχια αετονύχηδων ή κατάντησαν...σκουπιδότοποι!!!!

Ο Μιχάλης Πάνας στέλνει και ...ξαναστέλνει επιστολές διαμαρτυρίας, ξεσηκώνει κόσμο, δημιουργεί ομάδες "δράσης" αφυπνισμένων πολιτών αλλά...φεύ! Η αδιαφορία της επίσημης ελληνικής πολιτείας, ξεπερνάει τα όρια του πολιτικού εγκλήματος και αγγίζει αυτά του Εθνικού!

Κατά σύμπτωση (σατανική άραγε;), εκείνη την εποχή, Υπουργός Πολιτισμού, ήταν το...γνωστό παχύδερμο της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος(!) και πρωθυπουργός το επίσης...γνωστό και μή εξαιρετέο "ανθρωπάριο", ο Κώστας Σημίτης!

Δε χρειάζεται να σας πώ περισσότερα! Διαβάστε το άρθρο και θα καταλάβετε σε μεγαλύτερο βάθος, ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ κυβέρνησαν την Ελλάδα, την πατρίδα μας, το λίκνο του πολιτισμού και του Φωτός! Το "γιατί" την κυβέρνησαν (και εξακολουθούν ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ να την κυβερνούν) ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, θαρρώ πως, όσοι απο σας έχετε απομείνει Ελληνες, το χετε αντιληφθεί σε όλο του το μεγαλείο...

Η καταχωμένη πυραμίδα του Αμφείου... Η εξαερωμένη επιγραφή του Δισπηλιού...

Ο σκουπιδότοπος του Τύμβου των Σαλαμινομάχων... Ο αββάς Frumont που έσβησε όλες τις επιγραφές από τη Σπάρτη... Ο σκελετός των Πετραλώνων που κι αυτός εξαερώθηκε... Τα οστά του Δημοσίου Σήματος που ακόμη "μελετώνται"... Η πόλη της Λακεδαίμονος που ακόμη περιμένει επίσημη χρονολόγηση... Οι πυραμίδες της Αργολίδος που χρονολογούνται από το 400 π.Χ., ενώ οι μετρήσεις τις πάνε στο 2.400 π.Χ... είναι μερικές μόνο από τις...

...ενδείξεις τελικά; (ή αποδείξεις;) για την


ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Οι ερωτήσεις που το ΤΜ έθεσε στον υπουργό Πολιτισμού

και η περίεργη τύχη τους...


(«Τρίτο Μάτι», τ. 119, Ιαν. 2004)

Όταν το ΤΜ δημοσίευσε στο τεύ­χος 114 του περασμένου Ιουλίου το άρθρο για την ανακάλυψη της Λακεδαίμονος, άρχισε να γίνεται φανερή μια διαπίστω­ση την οποία πολλοί Έλληνες ένιωθαν σαν αδιόρατη ή αδιαμόρ­φωτη σκέψη: Υπάρχουν ενδείξεις ότι υφίσταται μια «συνωμοσία» εναντίον της ελληνικής Ιστορίας! Μία συνωμοσία που άλλοτε έχει τη μορφή από­κρυψης, άλλοτε αλλοίωσης στοιχείων, άλλες φορές εκδηλώνεται σαν αδιαφορία ή εγκατάλειψη, κάποτε σαν ύψιστη περιφρόνηση (όπως στην περίπτωση του Τύμβου των Σαλαμινομάχων) ή ακόμη και σαν... αρνητικές συγκυρίες (όπως η καταστροφή και... εξαέρωση κρισίμων στοιχείων ή ευρημάτων)...

Βέβαια κατά καιρούς υπήρξαν και χειροπιαστές αποδείξεις για την ύπαρξη μιας τέτοιας συνωμο­σίας. Το βιβλίο της ευρωπαϊκής ιστορίας του Ζαν Μπ. Ντιροζέλ, ή η Μαύρη Αθηνά, του Μπερνάλ, κάτι πήγαν να αποκαλύψουν, αλλά θεωρήθηκαν μεμονωμένες περιπτώσεις...

Όπως και να έχει, το ΤΜ θεώρησε επιβεβλημέ­νο να θέσει το θέμα στον κατ' εξοχήν αρμόδιο, τον Υπουργό Πολιτισμού της χώρας και να δημοσιεύσει τις απαντήσεις του. Απευθυνθήκαμε λοιπόν στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και του θέσαμε τα παρακάτω ερωτήματα:


Κύριε υπουργέ,

Σε ένα πλήθος επιστολών τους οι αναγνώστες του περιοδικού μάς θέτουν ερωτήματα τα οποία συνε­πικουρούνται και από στοιχεία που παρουσιάζουν συνεργάτες μας. Τα στοιχεία αυτά θέτουν ένα γενι­κότερο προβληματισμό σε σχέση με την υποβάθμι­ση της ελληνικής Ιστορίας και τον χρονικό περιορι­σμό της όσον αφορά στις απαρχές της - σκόπιμα ή μη, συστηματικά ή όχι.

Μερικά από τα στοιχεία/ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:

• Η πυραμίδα του Αμφείου στη Θήβα είναι πλέον σκουπιδότοπος, ενώ αποσιωπάται το γεγονός πως χρονολογείται από το 2700 π.Χ., πράγμα που την καθιστά αρχαιότερη των αιγυπτιακών, με ό,τι -σημαντικότατο για την παγκόσμια Ιστορία- συνε­πάγεται αυτό.

• Η πυραμίδα του Ελληνικού στην Αργολίδα χρονο­λογείται «επίσημα» τον 4ο αι. π.Χ., με το απλοϊκό επιχείρημα ότι οι Έλληνες μόνο μετά τον Αλέξανδρο γνώρισαν την Αίγυπτο, άρα μόνο τότε θα μπορούσαν να αντιγράψουν το πυραμιδικό σχήμα! Όμως οι τελευταίες έρευνες, με την αποδε­κτή από τους επιστημονικούς κύκλους μέθοδο της φωταύγειας, τη χρονολογούν περί το 2400 π.Χ.

• Ο αρχαιολόγος κ. Θ. Σπυρόπουλος (προϊστάμενος της Ε' ΕΠΚΑ έως τον Μάρτιο του 2002) ισχυρίζεται ότι έχει αποκαλύψει πειστήρια που χρονολογούν την ελληνική γραφή -με τα γνωστά μας σύμβολα, που θεωρούνται φοινικικά- στα 1100 π.Χ. και δει­κνύει την ελληνική προέλευση της (π.χ., έχει διαπι­στώσει τη χρήση του γράμματος Ε). Ωστόσο, ούτε αυτά τα στοιχεία, ούτε οι γενικότερες ανακαλύψεις τού εν λόγω αρχαιολόγου στη Λακεδαίμονα της Λακωνίας τυγχάνουν έστω κάποιας αξιολόγησης από τους αρμόδιους φορείς.

Η περίφημη «επιγραφή του Δισπηλιού», που περιείχε κατά κοινή ομολογία δείγματα ελληνικής γραφής πολύ παλαιότερα από τα μέχρι σήμερα υπάρχοντα δείγματα σημιτικών γλωσσών, «εξαερώθηκε» -αυτή ήταν η επίσημη δικαιολογία!-κυριολεκτικά κατά τη μεταφορά της σε ευρωπαϊκό εργαστήριο![1]

• Την ίδια «εξαέρωση» υπέστη και ο σκελετός του Αρχανθρώπου που βρέθηκε στο σπήλαιο των Πετραλώνων, στη Χαλκιδική...

• Οι δε ανακαλύψεις του δρ. Αρη Πουλιανού, που τεκμηριώνουν το αυτόχθον των κατοίκων της Ελλάδος, απλώς αποσιωπούνται... την ίδια στιγμή που τα περί Αφροκεντρισμού προβάλλονται υπέρ­μετρα και διδάσκονται στα σχολεία μας.

• Ο ανωτέρω ερευνητής υποστηρίζει ότι οι εντατι­κές έρευνες που έκανε στο εν λόγω σπήλαιο, διε­κόπησαν αναίτια με κυβερνητική παρέμβαση το 1984! (Σ.Σ. όταν δηλαδή κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Πολιτισμού ήταν η...μεγάλη Ελληνίδα(!) Μελίνα Μερκούρη)

Από τα ανωτέρω γίνεται φανερό ότι υπάρχει μία τάση όλα τα "κρίσιμα" στοιχεία, μνημεία και ευρή­ματα να αποσιωπώνται ή να μεταχρονολογούνται, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια από τους ξένους επιστημονικούς κύκλους (λ.χ. Μ. Μπερνάλ, Ζ. Ντυροζέλ) να συντηρήσουν τη θέση ότι κοιτίδα του πολιτισμού είναι η Μεσοποταμία - και πάντως όχι η Ελλάδα.

Στα ίδια πλαίσια παρατηρείται μία προσπάθεια ανά­δειξης και «εστίασης» σε οτιδήποτε ανήκει στην κλασική ελληνική αρχαιότητα και φθάνει έστω μέχρι τη μυκηναϊκή εποχή (ενώ αποσιωπάται και υποβιβάζεται οτιδήποτε είναι αποδεδειγμένα παλαιότερο).

Παράλληλα, εύκολα παρατηρεί κανείς φερ' ειπείν ότι:

Ο τύμβος των Σαλαμινομάχων παραμένει εδώ και πολλά χρόνια σκουπιδότοπος.

• Όλα ανεξαιρέτως τα, κατά κοινή ομολογία ιερά, οστά των νεκρών του Δημοσίου Σήματος «απεστά­λησαν για έρευνες σε εργαστήρια της Αμερικής», και έκτοτε ουσιαστικά αγνοείται η τύχη τους.

• Ιδιαίτερα σημαντικές αρχαιολογικά περιοχές, όπως η Ελευσίνα και η Ιωλκός, έχουν υποβαθμι­στεί από τις επιπτώσεις της βαριάς βιομηχανίας, ενώ το Υπουργείο έχει αποδείξει αλλού πως μπο­ρεί να προστατεύει αποτελεσματικά μία αρχαιολο­γική περιοχή, όπως συμβαίνει με το περίφημο Δελφικό τοπίο.

• Χαρακτηριστική ακόμα είναι και η περίπτωση του βουλευτή Αρκαδίας, Π. Τατούλη, ο οποίος στις 15.5.1998 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημόπουλο, σχε­τικά με τις ανεπανόρθωτες καταστροφές που υπέ­στη η βόρεια πλευρά του μοναδικού παγκοσμίως αρχαίου νεκροταφείου του Κεραμεικού (1.000 τάφοι περίπου και ομαδικός τάφος 150 ατόμων) από τις δραστηριότητες για διάνοιξη σταθμού Μετρό στην περιοχή.

Όλα τα προηγούμενα και πολλά άλλα συντελούν ώστε μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων πολιτών να υποστηρίζει ότι υφίσταται μία διαχρονική παραχάραξη έως συνωμοσία εναντίον της ελληνικής Ιστορίας, αν μάλιστα σκεφτούμε ότι ο αββάς Frumont ήδη από τον 18ο αιώνα, εκτελώντας διατεταγμένη υπη­ρεσία -όπως ομολογούσε ο ίδιος- ξεθεμελίωσε τα σωζώμενα μνημεία της αρχαίας Σπάρτης και έσβη­σε επιγραφές... Πολλοί μάλιστα συγκεκριμενοποι­ούν τους υπεύθυνους αυτής της συνωμοσίας, αφού είναι φανερό ότι αυτή προωθεί τελικά την άποψη ότι όλα έχουν σημιτικές ρίζες...

Θα θέλαμε λοιπόν την άποψή σας στα παραπάνω, ως επικεφαλής του συντεταγμένου οργάνου της Πολιτείας, αλλά και ως διακεκριμένου πανεπιστη­μιακού.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Μετά τιμής,
Μιχάλης Πανάς
για το περιοδικό Τρίτο Μάτι


Τελικά, μετά από -κυριολεκτικά- περιπέτειες (και αφού προηγουμένως οι ερωτήσεις... χάθηκαν, όπως θα διαβάσετε στο αναλυτικό ημερολόγιο που κρατήσαμε) μάθαμε ότι ο υπουργός δεν θέλει να απαντήσει!

Όσο κι αν η πολιτική θέση που τελικά είναι δυνα­τόν να εμπεριέχουν αυτές οι ερωτήσεις μπορεί να χαρακτηριστεί ακραία (καθώς αρκετοί υπονοούσαν συνομωσιολογικές θεωρίες του τύπου «σιωνιστι­κοί δάκτυλοι υπονομεύουν τον ελληνισμό») κι όσο κι αν το «Τρίτο Μάτι» δεν συγκαταλέγεται στα έντυπα του... κατεστημένου, εν τούτοις θεωρούμε πως αυτά τα ερωτήματα που το περιοδικό έθεσε στους αρμόδιους κρατικούς φορείς (Υπουργό πολιτισμού, αλλά και στη Γ. Γραμματέα του υπουργείου, κα Λ. Μενδώνη) πρέπει να τύχουν απαντήσεων. Το ΤΜ μάλιστα πιστεύει ότι στις δημοκρατικές χώρες ο εκάστοτε υπουργός είναι υποχρεωμένος να απα­ντάει στα ερωτήματα που του θέτει -όχι ο Τύπος- αλλά ο κάθε πολίτης!

Όμως ίσως ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει... ελαφρυντικά: τον φόρτο εργασίας εν όψει Ολυμπιάδας, τις επερχόμενες εκλογές, αλλά και κάποια αρνητική συγκυρία... Πώς λ.χ. θα μπορούσε να απαντήσει σε τέτοια ερωτήματα όταν:

α) Πιέζεται από την ισραηλινή κυβέρνηση γιατί δεν απαντά στις ακραίες (ο χαρακτηρισμός δικός μας) θέσεις που εξέφρασε ο Μίκης, έστω και για «την πολιτική Σαρόν».

β) Το Κέντρο Σίμον Βίζενταλ εκδίδει ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους Εβραίους τουρίστες να μην επισκέπτονται τη χώρα μας (Ελευθεροτυπία, 21-11-03).

γ) Ο ίδιος έχει προγραμματίσει και αναγγέλλει τη νομοθετική καθιέρωση «Ημέρας του ολοκαυτώ­ματος των Ελλήνων Εβραίων». (Βήμα, 19-11-03).

Αλλά απ' την άλλη και οι συγκυρίες πιέζουν για απαντήσεις αφού την ίδια περίοδο:

α) Οι κάτοικοι της περιοχής Πελάνας όπου ο κ. Σπυρόπουλος ανακάλυψε το ανάκτορο και τον τάφο του Μενελάου ζητούν επίμονα τη συνέχιση των ανασκαφών, παρά τις αντίθετες γνωμοδοτή­σεις του Κ.Α.Σ. για τις απόψεις του κ. Σπυρόπουλου και την ταυτοποίηση που κάνει (Βήμα, 19-11-03).

β) Στη περιοχή του Αιγίου, εκεί όπου αναζητείται η αρχαία Ελίκη, ανακαλύπτεται από Ελληνίδα αρχαιολόγο λαμπρότατη προϊστορική πόλη του 2500 π.Χ., «μια Πομπηία της εποχής του Χαλκού», όπως ήδη χαρακτηρίζεται και που σαφώς φέρνει πιο πίσω την ελληνική Ιστορία. (Βήμα, 3-12-03).

γ) «Η Ελλάδα και η ελληνική ιστορία αποκλείο­νται από το Μουσείο της Ευρώπης, ενώ το Βυζάντιο θεωρείται γείτονας (!) της Γηραιάς Ηπείρου» και μάλιστα «ταυτίζεται με τους Άραβες και το Ισλάμ και θεωρείται αντιευρωπαϊκή δύναμη», ενώ «η ευρωπαϊκή Ιστορία αρχίζει το 1000 μ.Χ.» (Ελεύθερος Τύπος, 25-11-03, από καταγ­γελία του ευρωβουλευτή κ. Αλαβάνου).

Οπωσδήποτε δεν περιμένει κανείς να είναι ένας υπουργός ενήμερος για τόσο πολλά και ειδικά θέματα και να ξέρει τις ειδικές απαντήσεις. Το ανα­μενόμενο θα ήταν να παραπέμψει στους καθ' ύλην αρμόδιους, αν και το πνεύμα των ερωτήσεων είναι εμφανές και οπωσδήποτε δεν αφήνει περιθώρια για υπεκφυγές...

Εν πάση περιπτώσει, πιστεύουμε ότι τα ερωτή­ματα "δικαιούνται" απαντήσεων εκ μέρους τού κατ' εξοχήν αρμοδίου και γι' αυτόν το λόγο θα επανέλθουμε, ελπίζοντας πως οι συγκυρίες θα είναι ευνοϊκότερες...


 Το χρονικό μιας μικρής Οδύσσειας...

• Την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2003, ο συνεργάτης του περιοδικού Μιχάλης Πανάς ήρθε σε επαφή με τον υπουργό, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα απαντήσει στα ερωτήματα που θα του τεθούν γραπτά.

• Την Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2003, ο Μ. Πανάς υπέβαλε τις ερωτήσεις και έλαβε για μία ακόμη φορά τη διαβεβαίωση ότι θα απαντηθούν

• Τη Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2003, το περιοδικό ενημερώθηκε ότι το δελτίο με τις ερωτήσεις είχε... χαθεί (!).

• Την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2003, το ΤΜ ξαναέστειλε με φαξ τις ερωτήσεις.

• Την Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2003, και μετά από αρκετές «πιέσεις» για μία απάντηση, η γραμματέας του υπουργού ενημέρωσε τον Μ. Πανά ότι λόγω φόρτου εργασίας, ο υπουργός θα καθυστερήσει να απαντήσει, χωρίς να ορίσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα δοθούν οι περιβόητες αυτές απαντήσεις...

• Τέλος, την Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2003, από τη γραμματεία του Υπουργού, μας δόθηκε η εξής, επί λέξει, απάντηση: «Για να μην έχει απαντήσει μέχρι τώρα ο Υπουργός, πιθανότατα δεν θέλει να απαντήσει»!

 Τα συμπεράσματα δικά σας.


[1] Η πασίγνωστη -αλλά κατεστραμμένη πλέον (!)- επιγραφή που βρέθηκε στο Δισπηλιό της Καστοριάς. Είχε ασφαλώς χρονολογηθεί στην 6η π.Χ. χιλιε­τία (!) και εμφανέστατα αποτελούσε «επιγραφή» γραμμένη με τα γράμματα που βλέπετε αριστερά. Αν και έγιναν προσπάθειες να θεωρηθούν πρωτόγονη ζωγραφική, είναι σίγουρο ότι η επιγρα­φή του Δισπηλιού θα ανέτρεπε όλα τα καθιερωμένα για την ιστορία της γρα­φής και την εκκίνησή της από τη Μεσοποταμία. Όμως τι κρίμα: το τόσο κρίσιμο αυτό εύρημα εξαερώθηκε (!) κατά τη μεταφορά του σε γερμανικό εργαστήριο...



Όμως το δημοσίευμα του ΤΜ έφερε αλλαγή! (Και δεν κρύβουμε ότι νιώθου­με ένα είδος υπερηφάνειας για αυτό) Είτε γιατί κάποιοι ευαισθητοποιήθη­καν, είτε γιατί φοβήθηκαν ευθύνες, πάντως η εντολή δόθηκε. Στις 21 Οκτωβρίου ομάδα στρατιωτών καθάρισε τον τάφο και τον έφερε στην ευπρεπή κατάσταση... Βέβαια, όλα αυτά είναι ημίμετρα. Σε λίγο καιρό πάλι τα χόρτα θα πνίγουν τον τάφο, και ούτε μπορεί το ΤΜ να δημοσιεύει κάθε μήνα την εκάστοτε φωτογραφία της κατάστασης του. Είναι φανερό ότι η ριζική αλλαγή θα έλθει όταν αλλάξει η νοοτροπία όλων μας και όταν απλωθεί σε πλατύ κοινό η Γνώση. Σε αυτό το τελευταίο το ΤΜ υπόσχεται να συμβάλει όσο μπορεί...


http://logioshermes.blogspot.com/2012/07/blog-post_676.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters