Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΤΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ» ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΣ

Το γήινο πεδίο φυλάσσεται, κυρίες και κύριοι! Τη στιγμή που εσείς κοιμάστε τη νύχτα, σε όλα τα μέρη υπάρχει κάποιος που φυλάει σκοπιά με ένα όπλο στο χέρι. Αναζητείστε να μάθετε τον απίστευτο αριθμό τόπων απαγορευμένης πρόσβασης, μόνο στη χώρα μας.
Στρατιωτικές βάσεις, συνοριακές περιοχές, στρατόπεδα και ερευνητικά κέντρα, μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι, σπηλιές, βουνά ολόκληρα, δάση, νησιά, περιφραγμένες εκτάσεις, μεταλλεία, λόφοι, διόδια, τελωνεία, αστυνομικές περιοχές, εκκλησιαστικά εδάφη, αλλά και τεράστιες εκτάσεις χωρίς ούτε έναν δρόμο (άρα και χωρίς δυνατότητα πρόσβασης).

Στο «Άγιο Όρος απαγορεύεται η πρόσβαση στις γυναίκες (κάτι που είναι αντισυνταγματικό) ενώ στους άντρες «κοσμικούς» επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο για τρεις μέρες – και στα μοναστήρια απαγορεύεται η είσοδος μετά τη δύση του ηλίου, στον Υμηττό απαγορεύεται η πρόσβαση μετά τη δύση του ηλίου, στη Δήλο απαγορεύεται η παραμονή μετά την δύση του ηλίου, στην Πεντέλη ο επισκέπτης παρακολουθείται από άγνωστες μυστικές υπηρεσίες, η ορεινή Κρήτη είναι γεμάτη από αμερικάνικες βάσεις και εκτάσεις ξένων αρχαιολογικών σχολών, στην Αρκαδία και στη Σπάρτη απαγορεύονται οι αρχαιολογικές ανασκαφές (!), στις εξοχές όπου και να πας ελέγχεσαι – κυρίως από τους ντόπιους γιατί είσαι «ξένος», στις μονές δεν μπορείς να μπεις για έρευνες χωρίς την εύνοια του μοναστικού τάγματος, οι αρχαίοι «ιεροί» χώροι είναι ή καταστρεμμένοι, ή φυλασσόμενοι, ή αό πάνω τους έχουν στηθεί μοναστήρια και εκκλησίες, παντού στις σπηλιές εξορκιστικοί σταυροί και αναθέματα.
Όλες οι διαδρομές που μπορείς να κάνεις σε μια περιήγηση είναι χαραγμένες – από δρόμους κλπ – και είναι έτσι ρυθμισμένα όλα για να μην μπορείς – ή να μην θέλεις – να «ξεστρατίσεις».

Ο κόσμος προωθείται στις πόλεις, η αστυφιλία είναι κατευθυνόμενη, για να μην είναι κανείς στα βουνά και στις ερημιές, γιατί εκεί είναι όλα τα μυστικά.
Η νύχτα φωτίζεται και εξορκίζεται μην τυχόν και αντιληφθεί κανείς τα παράξενα πράγματα που συμβαίνουν όταν πέφτει το σκοτάδι.

Η αληθινή Ελλάδα είναι απρόσιτη.
Η αληθινή Ελλάδα είναι αόρατη.
Στην αόρατη Ελλάδα, σε μια άλλη πραγματικότητα, συμβαίνουν κάθε μέρα πράγματα που δεν μπορείτε ούτε να τα φανταστείτε. Η Ελλάδα είναι γεμάτη μυστικά.

Ο «Ομφαλός της Γης»
Ο «Ομφαλός της Γης» είναι στο Κάτω Χάσμα των Δελφών (Η / Ο Ομφαλός της Γης = 1708, Ψυχή = 1708, Αιώνια Φως Λάμπει = 1708)…
Είναι ένα Άδυτο βαθιά μέσα στη χαράδρα καλυμμένο από τα μάτια των περίεργων και μάλλον άγνωστο στους ειδικούς. Μπαίνεις μέσα στο αρχαίο σπήλαιο και βλέπεις ένα πηγάδι – έναν «κάρκαρο» στη μέση του σπηλαίου.
Υπάρχουν σκάλες που κατεβαίνουν εκεί κάτω, τις οποίες έχουν κατασκευάσει οι Ναζί κατά τις δραστηριότητες στη χώρα μας της «Επιχείρησης – Υπερβόρεια». Κατακόρυφη σκάλα που κάνει τρεις στροφές, γύρω στα εξήντα σκαλοπάτια.
Από κει μέσα περνάει ο «Μέλας Ποταμός», (το «αίμα» του Ομφαλού που εκπέμπει τη «Μελα-γχολία»), ένας από τους μεγάλους ποταμούς της Υποχθόνιας, που λέγεται έτσι επειδή το νερό φαίνεται σαν μαύρο εξαιτίας των μαύρων πετρωμάτων, αν και είναι νερό με πολύ ιδιαίτερες ιδιότητες.

Η σκάλα βγάζει στο ποτάμι και σε λαβυρινθώδεις πέτρινες στοές. Εκεί υπάρχει άμπωτη και πλημμυρίδα του νερού, σε τακτά χρονικά διαστήματα που μπορούν σχετικά εύκολα να υπολογιστούν με προσεκτική παρατήρηση. Για παράδειγμα, το νερό φτάνει μέχρι τα 20 σκαλοπάτια, καλύπτοντας τα υπόλοιπα και φυσικά πλημμυρίζοντας τις στοές.


Διορίτης Λίθος
Εκεί για πρώτη φορά είχα παρατηρήσει εκατοντάδες ποντίκια μαζεμένα να περιμένουν για κάτι. Κατάλαβα ότι περίμεναν την άμπωτη για να επιστρέψουν στις στοές, κι έτσι σιγά – σιγά παρατήρησα ότι το νερό αποτραβιόταν κάποια στιγμή και το πέρασμα ελευθερώνονταν. Μόλις άνοιξε το πέρασμα φάνηκε ένα παράξενο πράσινο φως, αγνώστου ποοελεύσεως αλλά φυσικό, που φώτιζε τις στοές.
Πρόκειται μάλλον για ένα είδος πετρώματος, ένας φωσφορούχος πρασινόλιθος που λέγεται «Διορίτης Λίθος». Εκεί κάτω ακούγονται θροϊσματα και ήχοι που μοιάζουν με αναστεναγμούς.

Λητώ

Το φαινόμενο της άμπωτης και της πλημμυρίδας, κατά τη γνώμη μου σχετίζεται με την «εγκυμονούσα Λητώ η οποία τίκτει τα ύδατα». Σύμφωνα με τον μύθο, ο Απόλλων σκοτώνει των Πύθωνα στον Ομφαλό, ο οποίος «πνίγει τις Νύμφες» (προκαλώντας προβλήματα στις επικοινωνίες), πιστεύω ότι η πλημμυρίδα του Μέλανα Ποταμού «Πνίγει τις Νύμφες» οι οποίες είναι οι στοές του ομφαλού της Γης.
Εκεί κατά το παρελθόν πρέπει να ήταν πρόσβαση των Δρακόντων, κάποιων ανθρωποειδών ερπετόμορφων οντοτήτων οι οποίοι επικοινωνούσαν με κάποια ιερατικά τάγματα της επιφάνειας…

η Μονή Αγίου Νικολάου

Πρόσφατα πήγα την Σαλαμίνα στο άντρο του τρομάρα (που πήρε το όνομά του από ένα διαβόητο λήσταρχο της εποχής του Όθωνα που χρησιμοποιούσε αυτή τη σπηλιά για λιμέρι), όπου βρίσκεται αρχαίος ναός Εκάτης, αλλά σήμερα είναι η Μονή Αγίου Νικολάου, εκεί είναι ένα από τα λεγόμενα «μπουριά», όπως λένε οι ντόπιοι, που πηγαίνουν προς Στυμφαλο, περνούν μέσα από τη θάλασσα και καταλήγουν στη λίμνη.
Οι μελέτες μου έδειξαν ότι πρέπει να υπάρχει και σύνδεση με το λεγόμενο σπήλαιο του Ευριπίδη, αλλά αυτό τώρα το έχουν ρημάξει, του προκάλεσαν τεχνητή κατολίσθηση, άγνωστο γιατί.
Οι φωτογραφίες που είχα δημοσιεύσει παλαιότερα από αυτό το μυστηριώδες σπήλαιο απεικονίζουν δαιδαλώδεις γαλάζιες στοές που δεν υπάρχουν πια, τις έκλεισαν και τις κατέστρεφαν.
Όλη η Σαλαμίνα είναι μια κουλούρα, απεικονίζει ένα «κούλουρο όφη» – το φίδι που τρώει την ουρά του – που συνδέεται με την Υποχθονία. Βασικά, είναι ένα αποκλεισμένο μέρος, ειδικά από την πλευρά του Αίαντα αυτό είναι φανερό, από τη μια είναι η ναυτική βάση και από την άλλη πλευρά είναι η νατοϊκή βάση.
Πήγα εκεί, στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, και η ηγουμένη μου είπε πως είχε χάσει τα κλειδιά και δεν μπορούσε να μας βάλει στο Καταβάσιο (αρχαίο Καταβάσιο του Άδη). Το καταβάσιο βρίσκεται στην αυλή του μοναστηριού διπλοκλειδωμένο με σιδερένιες πόρτες.
Οι μοναχές μου διηγήθηκαν ότι πριν από κάποια χρόνια είχαν ακούσει παράξενες φωνές από εκεί μέσα, στις δύο η ώρα τη νύχτα, ανοίξανε την πόρτα του καταβακίου και βγήκανε «κάτι μεγάλες γάτες με πύρινα μάτια και ουρές, οι οποίες μιλάγανε» και αυτές έντρομες κλείσανε πάλι την πόρτα και την κρατήσανε κλειδωμένη από τότε, κι από ότι φαίνεται έχουνε χάσει και τα κλειδιά.
Πιστεύω ότι υπάρχουν έργα του αίαντα που οδηγούν από τη σαλαμίνα στη στυμφαλία, μια υποθαλάσσια απόσταση ογδόντα χιλιομέτρων.

Ο Αίας ο τελαμώνιος, είναι ιστορικό και όχι μυθικό πρόσωπο, είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος αυτές τις διανοίξεις που έκανε, αναζητώντας την είσοδο για τον άλλο κόσμο.

Ο Αίας ο τελαμώνιος
Η ίδια η λέξη σαλαμίνα, αναλύεται «Σάλα-Μίνα», η λέξη σάλα υποδεικνύει μια αίθουσα, ενώ η «μίνα» μας φέρνει στο νου τους μινίους, αυτόν τον αινιγματικό αρχαίο λαό που ασχολούνταν με υπόγεια έργα (όπως αυτά στην Κοπαϊδα), ενώ η λέξη φέρνει στο νου και τον Μίνωα.
Στο πυθαγόρειο αριθμοσοφικό σύστημα, η λέξη σάλα έχει τον αριθμό 232, είναι ιερατική λέξη γι αυτό και ο αναγραμματισμός της μας δίνει Λάσα (την έδρα των μεγάλων μοναστηρίων του Θιβέτ), που ισούται επίσης με 232, αλλά 232 είναι και η λέξη Πράνα (η ενέργεια του σώματος και του αιθέρα) αλλά και η λέξη «Παρνα» (όπως στο Παρνασσός ή πρανασσός). Μιλώντας για το πυθαγόρειο, ανακάλυψα πως ένα μεγάλο μυστικό έχει αποκρυφτεί από την αρχαιότητα στο αριθμό 2368, αλλά θα μείνει για λίγο ακόμη κρυμμένο…
Κρυμμένος από τα μάτια όλων παραμένει και ο εξαφανισμένος καθηγητής Δημήτριος Λιαντίνης.
Πρόσφατα ειπώθηκε από γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, ότι κάποιος συγγενής του Λιαντίνη βρήκε, λένε, το πτώμα του σε μια συγκεκριμένη σπηλιά στον Ταϋγετο, την οποία αρνήθηκε να αποκαλύψει (ούτε αναφέρθηκε το όνομα αυτού του μάρτυρα), γιατί –όπως είπε- ακολουθούσε τις αυστηρές οδηγίες που του έδωσε ο Λιαντίνης να μιλήσει μόνο έπειτα από την πάροδο δύο χρόνων.
Το περίεργο είναι ότι δεν έγινε καμία αστυνομική έρευνα ή ανάκριση για όλα αυτά. Φυσικά, ο Λιαντίνης δεν είναι νεκρός, αλλά όντως άφησε πίσω τον εαυρό του σε μια σπηλιά στον Ταϋγετο.

Φωτογραφίες:

1.ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ.

2. Ο τάφος του Λιαντίνη, λίγα λεπτά μετά την αποκάλυψή του.

3.Το κασελάκι από ξύλο καρυδιάς που έφτιαξε μόνος του για να μπουν τα οστά του.


Το τελευταίο αντίο του πατέρα στο παιδί του, συμβουλές, υπενθυμίσεις. Και ανάμεσά τους κάποια λόγια παράξενα, δυσνόητα, προφητικά. Η απάντηση ίσως, στο γιατί αυτής της εθελούσιας εξόδου του. Ίσως. Τα λόγια όμως αυτά είναι τόσο βαρυσήμαντα που θα έπρεπε να μας προβληματίσουν όλους. Τι να έβλεπε άραγε μπροστά του ο ποιητής-φιλόσοφος-δάσκαλος Λιαντίνης, που καθιστούσε αδύνατη και αφόρητη τη συνέχιση της ζωής του;
Γιατί το μέλλον των νέων γενεών φάνταζε τόσο ζοφερό στα μάτια του; Γιατί τέτοιο ασήκωτο βάρος ενοχών και τύψεων για το αύριο που κληροδοτούμε στις επόμενες γενιές; Ίσως γιατί κάτι υπήρχε που διέβλεπε ο Λιαντίνης. Κάτι που εμείς οι υπόλοιποι αγνοούμε. Ή εθελοτυφλούμε. Ισως γιατί έτσι είναι οι ποιητές-οι φιλόσοφοι-οι δάσκαλοι. Καταδικασμένοι να ζουν στο φως και στο σκοτάδι συνάμα. Στη ζωή και στο θάνατο. Στο παρελθόν και…
στο μέλλον. “Ισως…
Διαβάστε στη συνέχεια ένα μικρό απόσπασμα από το γράμμα του Λιαντίνη στην κόρη του Διοτίμα
«…Πεθαίνω υγιής στο σώμα και στο μυαλό, όσο καθαρό είναι το νωπό χιόνι στα όρη και το επεξεργασμένο γαλάζιο διαμάντι.
Να ζήσεις απλά, σεμνόπρεπα, και τίμια, όπως σε δίδαξα. Να θυμάσαι ότι έρχουνται χαλεποί καιροί για τις νέες γενεές. Και είναι άδικο και μεγάλο παράξενο να χαρίζεται τέτοιο το δώρο της ζωής στους ανθρώπους, και οι πλείστοι να δούνε μέσα στη ζάλη αυτού του αστείου παραλογισμού.
Η τελευταία μου πράξη έχει το νόημα της διαμαρτύρησης για το κακό που ετοιμάζουμε εμείς οι ενήλικοι στις αθώες νέες γενεές που έρχουνται. Ζούμε τη ζωή μας τρώγοντας τις σάρκες τους. Ένα κακό αβυσσαλέο στη φρίκη του.
Η λύπη μου γι” αυτό το έγκλημα με σκοτώνει…»

Τώρα είναι αλλού… η μελέτη του Λιαντίνη, βάσει της ειδικής οικολογικής του έρευνας (και ας μην ξεχνάμε τη σχέση του ιστορικού ονόματός του με την ιερή λέξη Λιάντη), για την Υποχθόνια, τον Κόσμο των Αθανάτων, και για τον ψυχικό νεραϊδιακό κόσμο, είναι ένα φαεινό παράδειγμα των σχέσεων της ψυχοστατικής συγκεκριμένων γεωγραφικών σημείων και των μυστηρίων τα οποία συμβαίνουν δια της μεταλλάξεως της ανθρώπινης υπόστασης στα σημεία αυτά, (και πολλά θα βρει κανείς αν διαβάσει προσεκτικά τα βιβλία του Λιαντίνη). Βρίσκεται εις το χείλος του θανάτου, βρίσκεται στο μέσο ενός άξονα εκεί (μετά από την μελέτη που αυτός είχε κάνει), είναι ένας άξονας των δύο κόσμων, που υπάρχει στον Ταΰγετο. (το μέρος στο οποίο είχε πάει είναι το ιερό όρος της Ταϋγέτης, που είναι μία από τις 7 κόρες του Άτλαντα).
Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα τα τοπωνύμια της επιφάνειας αναφέρονται στον άλλο κόσμο, όταν π.χ. λέμε «οι Δελφοί», οι αληθινοί Δελφοί δεν είναι εδώ, είναι αλλού, αυτοί που ξέρουμε είναι ένα είδωλό τους, ή πχ η Αθήνα, ή η κάμινος όπως τη λέγανε στην αρχαιότητα, δεν είναι αυτή η αληθινή Αθήνα, εκείνη βρίσκεται εντός του άλλου κόσμου, και αξονικό σημείο επαφής των δύο πόλεων είναι ο βράχος της ΑκροΠόλεως.
Ο Λιαντίνης εντόπισε κάποιον άξονα ανάμεσα στους δύο κόσμους, (η περίπτωση Λιανίνη είναι μια υπόθεση που όποιος την ψάξει βαθιά θα βρεθεί προ μεγάλων εκπλήξεων).


ιερό όρος Τάλετον

Το ιερό όρος Τάλετον (το όρος Ταϋγέτη), βρίσκεται σε μία ρυμοτομία και διαρρύθμιση που για να τη μετρήσει κάποιος, ορθο-γραφικά, αριθμο-σοφικά, μαθη-ματικά, χαρτο-γραφικά, πρέπει να πάει στον ιερό του Αμύκλέου Απόλλωνος, στις Αμύκλες, και να οριοθετηθεί σε σχέση με την πυραμίδα του Ταυγετου. Ακριβώς στις 4.04 το πρωί, κάθε μέρα, αντανακλούνται οι πέντε πυραμίδες, της Αιγύπτου στο δέλτα του Ταϋγετου, στο ναό Μίθρα του άρματος του ήλιου, που βρίσκεται στην κορυφή του Ταϋγέτου και σήμερα λέγεται Άη Λιας, είναι ένα εκπληκτικό φαινόμενο το οποίο μπορεί να το δει ο καθένας αν βρεθεί εκεί εκείνη την ώρα, μόνο που δεν πάει κανένας εκεί(το φαινόμενο μας θυμίζει ίσως τους λεγόμενους «Δροσουλίτες»).

Ο ναός του Μίθρα. Οι κατακόμβες.

Σε αυτό το σημείο εμφανίζεται μια αλλοχρονική θέση των δύο αξόνων του Νοήμονος Συμπαντικού Οργανισμού (για τον οποίο θα μιλήσουμε εκτενώς σε άλλο άρθρο).
Εμείς εδώ στην Γη νοούμεθα ως μικροοργανισμοί σε νοήμονα και ζώσα υλική κατάσταση, αλλά με πνευματική υπόσταση που αντικατοπτρίζει το μεγαοργανισμό που κυβερνά το Σύμπαν, και αυτή η σχέση καθρεπτίζεται στα πιο ιδιόμορφα από τα μέρη που μας περιβάλλουν.
Τις περισσότερες φορές αυτό ισχύει κυρίως ως προς ένα μέρος το οποίο είναι ορεινό, σχεδόν ποτέ δεν είναι πεδινό, κι όλο το επίκεντρο των μελετών αυτών, βρίσκεται σε σημείο ορεινά, στα οποία, προστρέχουν ειδικοί για να κάνουν τις μελέτες τους, ιδιωτικώς, αλλά στα ίδια ορεινά μέρη έχουμε και τους αρχαίους ναούς ή τα σημερινά μοναστήρια αλλά και τις βάσεις και τα ραντάρ, γιατί εκεί εκπέμπεται μια δύναμη από το Νοήμονα Συμπαντικό Οργανισμό, το πράνα (ή το πάρνα) και στα ορεινά είναι το αξονικό επίπεδο καθόδου του, μπορεί να εντοπιστεί η ροή του.

Ειμαρμένη \Μοίρα

Είναι πολύ βαρύ αυτό το θέμα, εκεί μπορεί να προκληθεί η καταλυτική ρήξη της κατάρας της ανθρώπινης Ειμαρμένης και φυλακής της ζωής, βασικά είναι ένας αποδέκτης του ανθρώπινου πόνου και της ιδιοτέλειας της εδώ καταστάσεως, που τη μετασχηματίζει σε μια ψυχική κατάσταση ενός είδους «αγιοσύνης» για όποιον συνδεθεί με τη ροή της, για αυτό και πηγαίνουν τα τάγματα να απομονωθούν σε τέτοια μέρη, για αυτό και σφραγίζουν ιερατικά ή στρατιωτικά την πρόσβαση σε αυτά.
Σε αυτό το θέμα ο κ. Λιαντίνης είχε ανακαλύψει πάρα πολλά, και ήξερε ότι σε συγκεκριμένα περάσματα μπορούσε να δραπετεύσει από τον κόσμο του θανάτου προς τον Κόσμο των Αθανάτων.
Έχω κάνει μια επίσκεψη στο μέρος από το οποίο νομίζω πως είχε «φύγει» ο κ Λιαντίνης, είναι ένα ειδικό σπήλειο, από το οποίο μπορεί να μελετήσει κανείς το ζήτημα των οπτασιακών πυραμίδων.
Ναι, αντικατοπτρίζονται τέσσερις ή πέντε πυραμίδες στις 4.04 μετά τα μεσάνυκτα, από την Αίγυπτο στο ιερόν Τάλετον.
Το «αλώνι» το οποίο αναφέρει ο κ λιαντίνης στο βιβλίο του Γκέμμα, υπάρχει εκεί, στο οποίο αν κοιμηθεί κάποιος ένα βράδυ μόνος του, θα δει την «Επιούσια», δηλαδή στην αιθερική ουσία του λεγομένου «Κάρμα» καθώς περνά από το ιερό γεωγραφικό αυτό σημείο, θα δει την εικόνα του μηχανισμού που ρυθμίζει της ψυχοστασία των ανθρώπων του κόσμους μας.
Σε αυτό το σημείο γίνεται η αποϋλοποίηση, στο «Αλώνι», (όπως και σε άλλα τέτοια μέρη) εκεί που εμφανίζονται οι Νεράιδες.
Η αποϋλοποίηση όμως γίνεται με την «Παρουσία», την κατάσταση κατά την οποία είμαστε συνειδητά ενεργοποιημένοι και συνδεδεμένοι με το μέρος, κι αυτό το πετυχαίνουμε ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδρομές και έπειτα με την πολύωρη παραμονή εκεί και ακολουθεί η αρχή της διαδικασίας της μετουσίωσης.
Αλλά με την έναρξη αυτής της διαδικασίας, κάποιος πρέπει να εισέλθει εντός των στοών για να μπορέσει να προχωρήσει σε άλλο χρόνο και χώρο.

Τα φαινόμενα αυτά συμβαίνουν δεν στον Άθω (στο όρος του Άθω, σε ειδικά σημεία που γίνονται σημεία και τέρατα, σημεία στα οποία εξαφανίζονται καλόγεροι, εκεί εμφανίζονται οι θρυλικοί «Εννέα Αόρατοι» κτλ, στον όλυμπο και στους Δελφούς υπάρχουν σημεία αποϋλοποίησης και αλλοχρονικής καταστάσεως, και αλλού…
Υπάρχουν μέρη στην ελλάδα, κυρίως ορεινά σπήλαια και βαθιές χαράδρες, που αν κάποιος πάει και τραγουδήσει συγκεκριμένα τραγούδια, θα ακούσει τραγούδια να του αποκρίνονται με νεραϊδικές φωνές.

Κορύκειο Άντρο


Δίον

(Ένα τέτοιο μέρος είναι και το Κορύκειο Άντρο στο βουνό πάνω από τους Δελφούς, και οι στίχοι όπου πρέπει να τραγουδηθούν βρίσκονται χαραγμένοι στο βράχο αριστερά μόλις μπεις στο σπήλαιο, στην αθέατη πλευρά της πέτρας.
Η νεραϊδική απόκριση ακούγεται βαθιά μέσα από τις στοές).
Ποιος έκανε μια μελέτη να δει πως είναι η σκιά των ανθρώπων στους Δελφούς; Στο Δίον ή στην Δωδώνη;
Ποιος έκανε μια μελέτη για να δει τις οπτασίες που εμφανίζονται απέναντι από την Δωδώνη στο όρος Τόμαρος;

Τι συμβαίνει το βράδυ στη Δωδώνη, γιατί δεν υπάρχουν άνθρωποι τις νύχτες στη Δωδώνη; Γιατί κανείς δεν μπορεί να μπει τη νύχτα στο χώρο του μαντείου των Δελφών;…τη νύχτα δεν υπάρχουν άνθρωποι στους Δελφούς πέραν αυτόν που κοιμούνται στα σπίτια τους. Τι συμβαίνει όταν πηγαίνουμε σε διάφορα αλλόχρονα μέρη στα οποία βλέπουμε οπτασίες;


Κομποτάδες της Οίτης

Τι συμβαίνει στο χωριό Κομποτάδες της Οίτης έξω από το οποίο περνούν οι οπτασίες αυτές;
Γιατί αυτό το συγκεκριμένο μικρό χωριό έχει -επισήμως- τα μεγαλύτερα ποσοστά κρουσμάτων ψυχασθένειας στην Ελλάδα; (Ένας στους τρεις κατοίκους).τι συμβαίνει στο Γραμματικό;
Εκεί υπάρχει ένα χάσμα βαθύ, που στο βράχο, κατά τη δύση του ηλίου, αν κάνεις χαιρετισμό, η σκιά σου εμφανίζεται σαν μαύρη λαμπάδα που τρεμοσβήνει έντονα, και τότε μπορείς να δεις θολά διαδρομές μέσα στη Γη που δεν ξέρεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν αν μπορούσες εσύ να τις διαβείς.
Και τι συμβαίνει στην οδό Παπάφη στην θεσσαλονίκη;
Κάτω από μια γέφυρα που υπάρχει εκεί, απλώνεται ένας ξεροπόταμος που είναι ολόκληρος καλυμμένος από πυκνά δέντρα, που μέσα του κρύβει ένα μεγάλο εγκατελειμένο εργοστάσιο, όπου εμφανίζονται και εξαφανίζονται παρουσίες, κι ακούγονται τραγουδιστές φωνές τις νύχτες -

See more at: http://www.xorisorianews.gr

Για να θυμηθούμε ...Τι έκαναν οι Έλληνες για τον... κόσμο;

«Είστε ανεύθυνος λαός», «Δεν πληρώνετε τους φόρους σας», «Είστε βολεμένοι», «Λειτουργείτε με ωχαδελφισμό», «Είστε τεμπέληδες»… είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που χρησιμοποιούν σήμερα οι περισσότεροι Ευρωπαίοι -πολιτικοί και απλός λαός- για να μας χαρακτηρίσουν!

Η κρίση μπορεί να έφερε τα πάνω-κάτω, όμως κανείς από αυτούς δεν πρέπει να ξεχνάει! Τι; Αυτά που η Ελλάδα έκανε για τον κόσμο ολόκληρο, προσφέροντας βασικά στοιχεία πολιτισμού και ανθρωπισμού. Κι αν το ερώτημα «Τι έκαναν οι Έλληνες για τον κόσμο» σάς φαίνεται… ρητορικό, ελάτε να δούμε μαζί 10 σημαντικά πράγματα που… ταξίδεψαν από τη χώρα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη, για να γίνει καλύτερος!
1. Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες


 
Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το 1896 στην Αθήνα. Αν και το ελληνικό κράτος αντιμετώπιζε πολλά οικονομικάπροβλήματα, οι Έλληνες κατάφεραν να οργανώσουν τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες με μεγάλη επιτυχία. Η μικρή τότε Ελλάδα έστειλε στον κόσμο ένα μήνυμα ειρήνης και φιλίας μεταξύ των λαών, ενώ αυτή η πρώτη διοργάνωση έβαλε τα θεμέλια για μια διεθνή αθλητική οργάνωση που έμελλε να γίνει η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή του πλανήτη!

2. Σύσταση Δικαστηρίων


Η αρχική έννοια σύστασης δικαστηρίου για την απονομή δικαιοσύνης βρίσκεται στην ελληνική μυθολογία και μάλιστα γινόταν από τους ίδιους τους Ολύμπιους Θεούς, από τους οποίους προϊστορικά πέρασε στην Αρχαία Ελλάδα, αρχικά να απονέμεται από τους βασιλείς και αργότερα ανατέθηκε στα δικαστήρια. Στην αρχαία Αθήνα ονομαστά ποινικά δικαστήρια ήταν η Βουλή του Αρείου Πάγου, το Παλλάδιο, το Δελφίνιο και η Ηλιαία.

3. Θέατρο


Κάθε πόλη στην αρχαία Ελλάδα είχε τουλάχιστον ένα θέατρο. Οι πόλεις-κράτη είχαν μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ τους, παρουσιάζοντας πολλές παραστάσεις εν είδει διαγωνισμού, ενώ η σημασία του θεάτρου ήταν τόσο μεγάλη για τους αρχαίους, αφού άφηναν ακόμη και τους κρατούμενους των φυλακών να παρακολουθούν κάποια έργα. Χτισμένα πάνω σε λόφους, έτσι ώστε να μπορούν οι θεατές να βλέπουν με ευκολία τη σκηνή, το Αρχαίο Θέατρον άφησε το στίγμα του στον πολιτισμό ανά τους αιώνες.

4. Δημοκρατία


Η αθηναϊκή δημοκρατία ήταν το πολιτικό σύστημα που αναπτύχθηκε στην αρχαία ελληνική πόλη-κράτος της Αθήνας και ήταν η πρώτη γνωστή δημοκρατία αλλά και η πιο σημαντική κατά την αρχαιότητα. Το δημοκρατικό πολίτευμα της κλασικής Αθήνας αποτελεί ένα ανεπανάληπτο πρότυπο συμμετοχής του λαού στα κοινά, ενώ η δημοκρατική διακυβέρνηση έφτασε σε βαθμό υποδειγματικού δημοκρατικού πολιτεύματος στα χρόνια του Περικλή, στο λεγόμενο «χρυσό αιώνα».
 
5. Ντους

Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που είχαν αποχετευτικό σύστημα, ενώ διοχέτευαν τα νερά των υδραγωγείων σε ένα μεγάλο κοινόχρηστο ντους (που χρησιμοποιείτο από πλούσιους και φτωχούς). Οι ανακαλύψεις στην Πέργαμο αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ οι Ρωμαίοι πήραν την ιδέα αυτή από τους Έλληνες και την εξέλιξαν.
 
6. Ο αναλογικός υπολογιστής


 
Πάνω από έναν αιώνα πριν ανακαλύφθηκε ένα »περίεργο» εργαλείο από δύτες στο βυθό της θάλασσας των Αντικυθήρων. Ήταν ένας αστρολάβος; Ήταν ένα αστρονομικό ρολόι; Ή κάτι άλλο; Για πολλά χρόνια, η συστηματική εξέταση του αντικειμένου απέτυχε να φωτίσει τη σκοπιμότητα του περίεργου αυτού μηχανήματος. Όμως, η έρευνα τα τελευταία πενήντα χρόνια έχει ρίξει λίγο φως. Ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ασχολείτο με τα αστρονομικά φαινόμενα, λειτουργώντας ως ένας περίπλοκος μηχανικός «υπολογιστής» που παρακολουθούσε και κατέγραφε τους κύκλους του ηλιακού συστήματος.

7. Πίτσα


 
Οι πίτες με διάφορους γευστικούς συνδυασμούς (ελιές, τυρί και χόρτα) ήταν το αγαπημένο σνακ των αρχαίων, ενώ το πρώτο είδος πίτσας ήταν ο επονομαζόμενος «πλακούς», δηλαδή μία βάση από ψωμί πάνω στην οποία τοποθετούσαν διάφορα βότανα και στη συνέχεια την έψηναν σε καυτές πέτρες.

8. Μαθηματικά


 
Η Ευκλείδεια Γεωμετρία, το Πυθαγόρειο Θεώρημα και η Τριγωνομετρία είναι ελληνικά. Και μπορεί όλα αυτά να έχουν φέρει… ανείπωτη δυστυχία σε αμέτρητες γενιές μαθητών, χωρίς αυτές, όμως, τις ανακαλύψεις δεν θα είχαμε την αρχιτεκτονική, ούτε καν την πλοήγηση βρε αδερφέ(!)… και ούτω καθ’ εξής! Ο κατάλογος είναι σχεδόν ατελείωτος.

9. Ο καταπέλτης


 
Χάρη σε όλα αυτά τα μαθηματικά που αναφέραμε πιο πάνω, οι αρχαίοι Έλληνες δημιούργησαν έναν καταπέλτη που αύξησε το εύρος και τη δύναμη των πυρομαχικών τους. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος καταπέλτης κατασκευάστηκε την εποχή των Καρχηδονίων το 399 π.Χ., ενώ το τόξο εμφανίστηκε ακόμη νωρίτερα, στα τέλη του 5ου π.Χ. αιώνα.

10. Η ατμομηχανή
Η πρώτη ατμομηχανή κατασκευάστηκε από τον Ήρωνα, περίφημο Έλληνα μαθηματικό, φυσικό και μηχανικό της αρχαιότητας, που έζησε τον 1ο αι. π.Χ. (κατ’ άλλους τον 1ο αι. μ.Χ.) και καταγόταν από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η «αιολόσφαιρα» όπως ονομαζόταν ήταν μία συσκευή που κινούνταν με τη δύναμη του ατμού, ενώ υπήρξε ο πρόδρομος της εφεύρεσης της ατμομηχανής.
Συμπέρασμα: Πολλά από τα πράγματα που οι «προηγμένοι» λαοί απολαμβάνουν σήμερα ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελευθερίας τους ή του σύγχρονου τρόπου ζωής τους προέρχονται από την ανάπτυξη τους κατόπιν της υιοθέτησης προτύπων από τους Έλληνες του παρελθόντος. Είπατε τίποτα;



[news24]
http://www.kokoria.gr
http://stoklari.blogspot.com

Aποκωδικοποίηση του Tαλμούδ


Ανάδειξη του προσώπου του Αντιχρίστου
Για τους Εβραίους εμείς οι Έλληνες είμαστε οι ενσαρκωμένες ψυχές των αρχαίων πατέρων μας, που ενσαρκωνόμαστε ξανά εδώ τη γη, ώστε να τους υπηρετούμε ως ζώα με ανθρώπινη μορφή.

Κι ως Υιοί του Θεού που είναι μόνο αυτοί (έτσι νομίζουν και πιστεύουν) έχουν ένα κώδικα επικοινωνίας (το Ταλμούδ), ο οποίος να μην γίνεται αντιληπτός στους μη εβραίους.

Μα ήρθε ο καιρός της εκδίκησης του Θεού, όχι αποκεφαλίζοντας και δολοφονώντας με αίμα τους ανθρώπους, ούτε καίγοντάς τους με ουράνια φωτιά, αλλά με την φωτιά της Αλήθειας που ακόμα και τους τυφλούς νεκρούς στο πνεύμα φωτίζει, κι απαλλάσσει τον κάθε άνθρωπο από την κατάρα και το ανάθεμα και ξεμαρμαρώνει την καρδιά.

Αδέρφια μου, όσο σκληρά κι αν ακουστούν τα λόγια των μη ανθρώπων, των απανθρώπων Εβραίων του πρώην αγαπημένου έθνους εμάς των Ελλήνων της Ιερής Πόλης της Αγίας Σοφίας, τα φώτα της Αλήθειας είναι η ανθρώπινη καρδιά σας και όχι ο σατανάς που σας πέρασαν στα μυαλά σας οι ΚΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ Βαβέλ.

Προσέξτε μην πλανηθείτε και κολασθείτε και καταραστείτε τούτον τον λαό, διότι στα αλήθεια σας λέω αδέρφια μου κλάψτε και θρηνείστε, πάρτε τα βουνά και για αυτούς προσευχηθείτε, διότι ήγγικεν η βασιλεία του Θεού. Καιρός λοιπόν να βγούμε και από την κατάρα αυτών.

***
Το Ταλμούδ από την ματιά του θρόνου των πεφωτισμένων και καταραστών ημών με τις γλώσσες των αγγέλων της εν Άθω Πολιτείας του ανθρώπου.

Αντιστοιχία χρόνου του βίντεο και αποκωδικοποίηση των εδαφιών του Ταλμούδ :
Τα απολύτως κατανοητά εδάφια του βίντεο δεν χρειάζονται επεξήγηση, καθότι μας τα λένε ξεκάθαρα, όπως πχ τον χρόνο 3:01 όπου «όσοι δεν είναι εβραίοι δεν είναι άνθρωποι».

Αρχικά να σημειώσουμε ότι όπου αναφέρουν τον Χριστό εννοούν τον κάθε έναν βαπτισμένο ορθόδοξο χριστιανό, διότι όποιος Χριστόν εβαπτίσθη, Χριστόν ενενδύθηκε. Επίσης, η κάθε χριστιανή γυναίκα είναι πάλι ο Χριστός, που άσπορος από σπερματοζωάριο γήινου ανδρός στη φύση του είχε μόνο το αίμα της μητέρας Του.

3:43 : μετά την εκ του παραδείσου αποδίωξιν του Αδάμ απερνήθη την Εύαν και έλαβεν ως παλακίδας δύο θήλεις ωραιοτάτους δαίμονας και την Λιλίθ, όπου γεννήθησαν όλοι οι υπόλοιποι λαοί, ως γεννητικά απόβλητα του Θεού των Εβραίων και μας βλέπουν σαν γουρούνια.

4:20 : οποιοσδήποτε προδώσει τον μυστικό κώδικα του Ταλμούδ ή φανερώσει το φως της αφύπνισης δια του Λόγου του Ιησού Χριστού, όπως τότε τον Ιησού σταύρωσαν με ψεύδη και συκοφαντίες, έτσι οι φαινόμενοι ως γραμματείς και λόγιοι ως θεολόγοι σπέρνουν την κατάρα τους με ούρα (= ψεύδη και συκοφαντίες). Κόπρανα για νόμους και ούρα για πνεύμα, ώστε να ζούμε εμείς οι μη Εβραίοι τα σημερινά χάλια μας.

4:27 : για δείτε οι πολιτικοί σας, ποια η καταγωγή τους και ποια η Βουλή των Ελλήνων σήμερα και ποιοι οι κυβερνήτες απανταχού των κρατών της γης; Το Ισραήλ! Όπως Σημίτης και όλοι οι γνωστοί.

4:39 : ποιος θα τολμήσει να αγγίξει την αστυνομία που προωθεί τα ναρκωτικά; Ποιος θα τολμήσει από εσάς να βρίσει αρσενοκοίτες ιερείς; Ποιος θα τολμήσει από εσάς, αδέρφια μου Έλληνες, να δικάσει τον Πάγκαλο πχ, που των Ιμίων μόνο ο ορυκτός πλούτος αρκεί να έχουμε εμείς οι Έλληνες ισόβια σύνταξη; Ποιος από εσάς θα τολμήσει να προσφωνήσει «τσογλάνια» τους στρατηγούς σας που δέχθηκαν την φράση «την σημαία μας την πήρε το κύμα»; Και άλλα πολλά προδοτικά, που θα μας τα πει το Ταλμούδ παρακάτω.

4:49 : ένα μόνο παράδειγμα θα σας δείξω… τον τέως πρωθυπουργό σας τον Σημίτη. Αν φανερώσει πραγματική και όχι τυπική φορολογική δήλωση ότι πληρώνει φόρο στην Ελλάδα, θα τον εκτελέσουν επί τόπου οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ κυβερνώντων την Ελλάδα ως προδότη, διότι όλοι οι Εβραίοι πληρώνουν φόρους μόνο στο Ισραήλ.

5:00 : το βόδι είναι ο ναός του χρήματος των Εβραίων. Πάρτε παράδειγμα στο σήμερα, απολύουν χωρίς αποζημιώσεις, κλέβουν των εργατών τα χρήματα της ασφάλειας, πχ Σκάι, πχ Λαυρεντιάδης, πχ Κουρήδες και και… όλοι πια οι γνωστοί.

5:14 : εδώ εννοούν τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος, παράδειγμα Τζώρτζ Σώρος.

5:30 : παράδειγμα … Ελλάδα στο σήμερα, όπως Βαρθολομαίος, Ιερώνυμος και όλα τα αδέρφια τους που ορκίζουν την ελληνική βουλή, τους μασώνους πχ.

5: 42 : παράδειγμα… Τρόικα, Μέρκελ, Παπαδήμας και λοιποί, την ώρα που μόνο από ένα σημείο του ορυκτού πλούτου, δικαιούται ο κάθε Έλληνας από 96 δις δολλάρια.

5: 51 : ΜΜΕ

6: 19 : Γενικά η γυναίκα για τους Εβραίους είναι απλά σκεύος προς την διαιώνιση του είδους. Πάρτε παράδειγμα την σημερινή γυναίκα, πώς την παιδαγωγούν: καλλωπίζεται, ασχολείται με την εξωτερική εμφάνιση και με τα κάλλη της ελκύει τον άνδρα, ο οποίος κι αυτός στεφανωμένος την αγκάθινο στέφανο αντί για γνώση, ως σκύλος αγαπάει την γυναίκα και όχι ως η δεξιά του Θεού.

6:31 : Κομμώτρια σημαίνει ότι η γυναίκα αγαπά μόνο το έξω της, κι έτσι ο άνδρας αγαπά μόνο αυτό. Κοιτάξτε τις σημερινές γυναίκες… one night stand…

6:53 : από βρέφη που είμαστε, η γνώση που παίρνουμε της παιδείας των μάγων δεσποτών και ποιμένων προσκηνυτών ιερέων όπως τον Χριστό του τότε, στον άχρονο χρόνο του τώρα, δολοφονούν την κάθε μη Εβραία ψυχή.

7:15 : το «ο Ιησούς ήταν μάγος» εστί : αυτοί που πιστεύουν τις μαύρες μαγείες … μας γαλούχησαν την ύπαρξη του σατανά (ο σατανάς είναι κτίσμα, δεν είναι Θεός) στη φαντασία του ανθρώπου και επειδή ο άνθρωπος ως υιός Θεού που είναι και ότι πιστεύει θεουργείται, τον γεννά, και έτσι αντί για υιός του Θεού υποβαθμίζεται στο να πράττει τα κτιστά του σατανά.

Και για να μην σας κουράζω με πλέον περιττά εφόσον ανοίξατε την διάνοια και λάβατε τα κλειδιά, εκεί που λέει «όταν ο εβραίος έχει ασθένεια και θέλει να θεραπευτεί παίρνει σκόνη από μία υπαίθρια τουαλέτα και την ανακατεύει με κόπρανα λευκού σκύλου και με μέλι» και παρακάτω όπως λέει το Ταλμούδ «ουρεί ευλογημένα και βρίσκει θεραπεία ο Εβραίος», δείτε τον Καμμένο πχ, πού είναι ο εισαγγελέας και πού είναι η προστασία σας Ελλάδα μου όταν στα μούτρα σας λένε ότι σας κλέβουν Έλληνες αλλοδαποί που κυβερνούν την ελληνική σας την Βουλή;;;;;

Στο όνομα της Αδιαιρέτου Αγίας Τριάδος, και των επτά Αγίων Οικουμενικών Συνόδων, και των θεοδώρητων Αγίων Νόμων της Βασιλείας της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Γη καταδικάζω εις καθαίρεσιν όσους υπηρετούν το σύνταγμα των εβραιοταλμουδιστών εν Ελλάδι, και την στέρησή τους από την Ελληνική ταυτότητα, την άρση της βουλευτικής ασυλίας και την άμεση σύλληψή τους, ασχέτως τίτλου ιεροσύνης ή παντός άλλου αξιώματος, δηλαδή πολιτικούς, στρατιωτικούς, ψευτοεισαγγελείς, ΜΜΕ αστέρες, και λασπολόγοι του ελληνικού ΦΩΤΟΣ.

http://www.ksipnistere.com/2015/05/a-t.html

Και ο Σόιμπλε υπέρ του δημοψηφίσματος; Τι τρέχει με το δημοψήφισμα;


 Η γερμανική πλευρά είχε ταχθεί υπέρ της πρότασης Παπανδρέου για δημοψήφισμα το 2011, σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Ο υπουργός οικονομίας της Γερμανίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη έκδοση της «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ερωτηθείσες σχετικά, ανέφερε ότι «τότε είχα συμβουλεύσει τον Γιώργο Παπανδρέου υπέρ ενός δημοψηφίσματος» και πρόσθεσε πως «ήταν και παραμένει απόφαση του ελληνικού λαού ποιον δρόμο θα πάρει, αλλά υπάρχουν και άλλες αποφάσεις χωρών, από την Εσθονία μέχρι την Ισπανία, που πρέπει να γίνουν σεβαστές».

Σε άλλη ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα είναι μέλος της ευρωζώνης το φθινόπωρο απαντά πως το «ελπίζει», λέγοντας πως «η απόφαση όμως δεν είναι δική μας, αλλά της Ελλάδας».

Τέλος, για τις διαπραγματεύσεις σημειώνει ότι ζητούμενο είναι «η ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος» και πως «η Αθήνα μπορεί να αντικαταστήσει μεταρρυθμίσεις με άλλες ισοδύναμες, αλλά θα πρέπει και να τις εφαρμόσει». 

Τι τρέχει με το δημοψήφισμα;

δημοψήφισμα 
Ο πολύγραφος αλήθειας δέχεται ξερές απαντήσεις ‘ναι’ ή ‘όχι’.  Όμως μια ερώτηση που μπαίνει σε δημοψήφισμα μπορεί να προεξοφλήσει το επιθυμητό από αυτό που τη θέτει αποτέλεσμα εφόσον οι απαντήσεις περιορίζονται σε δυο ξερά ναι-όχι.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Εγώ θεωρώ ότι μας ψεκάζουν με χημικά. Βάσει δημοσκόπησης το 33% των Ελλήνων συμφωνεί μαζί μου.

Στήνω, λοιπόν, ένα δημοψήφισμα με την εξής ερώτηση:

«Θέλετε να σας ψεκάζουν με χημικά;»

Τι θα συμβεί; Σίγουρα το 33% θα απαντήσει ‘όχι’, γιατί δεν νομίζω ότι κάποιος από αυτούς που πιστεύουν ότι τον ψεκάζουν με χημικά θα συμφωνήσει σε αυτό.
Τώρα το υπόλοιπο ποσοστό θα είναι διχασμένο. Κάποιοι που δεν ξέρουν ή δεν πιστεύουν ότι γίνονται αεροψεκασμοί, θα ψηφίσουν πάραυτα ‘όχι’, γιατί η ερώτηση δεν είναι κρίσης -αν πιστεύουν ή γνωρίζουν- απλά επιθυμίας που θα μπορούσε να ληφθεί και υποθετικά. Άρα με αυτή την ερώτηση κανείς δεν θα συναινέσει να τον ψεκάζουν. Θα υπάρξει ίσως κι ένα μικρό ποσοστό που θα απαντήσει ‘ναι’ έχοντας την απόλυτη πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί, οπότε ίσως δώσει μια απάντηση ανόητη σε μια ερώτηση που ίσως θεωρήσει ανόητη. Πολλοί από τους αρνητές, το πιο πιθανό είναι να μην απαντήσουν καθόλου.

Άρα, με την ερώτηση μου έχω εξασφαλίσει την πλειοψηφία του ‘όχι’ – δεν θέλω να γίνονται ψεκασμοί.

Κατά τον ίδιο τρόπο, αν γίνει δημοψήφισμα ‘θέλετε τρίτο μνημόνιο’ τα όχι θα είναι συντριπτική πλειοψηφία. Ακόμα κι αν η δεύτερη ερώτηση είναι ‘ή ρήξη’. Ποιος θέλει άλλο μνημόνιο και μέτρα; Ρήξη, θα πουν κι ας γίνει ό,τι να ‘ναι. Άρα αν οι εταίροι σε συνεργασία με την ντόπια μας ελίτ θεωρούν ότι αυτά που θέλουν να πάρουν ακόμα από τον Ελληνικό λαό θα τα πάρουν έτσι κι αλλιώς είτε με το μνημόνιο, είτε με μια ρήξη που θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ και θα ενεργοποιηθούν τα μέτρα όχι πλέον ως μέτρα αλλά ως συνέπειες της ρήξης, είναι κερδισμένοι έτσι κι αλλιώς, γιατί θα έχουν το δικό τους επιθυμητό αποτέλεσμα.

Γιατί, λοιπόν, η όποια ερώτηση του όποιου δημοψηφίσματος είναι λάθος; Για τον απλούστατο λόγο ότι τίθεται ΑΦΟΎ ΠΡΏΤΑ έχουμε αναγνωρίσει ΌΛΟ το τοκογλυφικό χρέος.

Άρα, αν γινόταν δημοψήφισμα σωστό και ειλικρινές, θα έπρεπε να γίνει όχι αν θέλουμε μνημόνιο, ή ευρώ ή δραχμή κλπ αλλά αν αναγνωρίζουμε ως χώρα το χρέος των τοκογλύφων. Το χρέος που δημιουργήθηκε σε βάρος του ελληνικού λαού και φούσκωσε τις τσέπες της ολιγαρχίας. Το χρέος που χτίστηκε σιγά σιγά τις τελευταίες δεκαετίες με τα ίδια παρεάκια της διαπλοκής.

Καλύτερη αρπαγή συναίνεσης στην καταστροφή μας δεν μπορεί να υπάρξει από ένα δήθεν ‘δημοκρατικό’ δημοψήφισμα, μέσα σε μια ατμόσφαιρα παραπληροφόρησης των ΜΜΕ και έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα. 

Ακόμα κι ο Σαμαράς αν βγει να πει μια αλήθεια αυτή τη στιγμή, το πλέον αναμενόμενο όλοι να κάνουν το αντίθετο.

Και το πόσο εύκολο είναι να χειραγωγήσεις έναν λαό να κάνει αυτό που θες, το έχουν πει ηγέτες, το έχουν επιβεβαιώσει οι ίδιοι οι λαοί…

 allnewz

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Βιλαέτη και τους Ηλείους Αγωνιστές

Vilaetis 
Η μνήμη των Ηλείων Ηρώων, που με επικεφαλής τον Πύργιο οπλαρχηγό Χαραλάμπη Βιλαέτη αντιμετώπισαν τους Τουρκαλβανούς του Λάλα τον Μάιο του 1821, τιμάται για μία ακόμη χρονιά σήμερα Κυριακή στις 6.00 το απόγευμα  στο σημείο της Μάχης στο Λαντζόι.

Πρόκειται για μία εκδήλωση μνήμης που τελείται τα τελευταία χρόνια από τον Λαογραφικό  όμιλο «Ηλείων Παράδοσις», τον  Σύνδεσμο  Οπλιτών Νομού Ηλείας και την Φιλαρμονική Εταιρεία Πύργου «Απόλλων» σε συνεργασία με το  Κτήμα Μπριντζίκη,  το Δημοτικό Διαμέρισμα Λαντζοΐου  του Δήμου Πύργου και τον Πολιτιστικός Σύλλογος Λαντζοΐου.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ . Η μάχη έλαβε χώρα πριν από 194 έτη, στις 10 Μαΐου 1821, και ήταν μέρος της συνολικής προσπάθειας των Ελλήνων Επαναστατών στην Ηλεία να χτυπήσουν την επικίνδυνη για τον Αγώνα βάση των Τουρκαλβανών του Λάλα, που τελικά χτύπησαν το σώμα των Αγωνιστών που είχε ξεκινήσει από τον Πύργο με επικεφαλής τον οπλαρχηγό και Φιλικό Χαραλάμπη Βιλαέτη.                                                                                                                  
Υπήρξε μία ηρωική μέχρι αυτοθυσίας μάχη, που ωστόσο δεν έλαβε την κατάλληλη θέση μέσα στην Ελληνική Ιστορία, δίπλα σε μεγάλες ανάλογες μάχες, όπως αυτή της Αλαμάνας, όπως αναφέρει ο Ηλείος Ιστορικός Διονύσιος Κόκκινος. Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της Μάχης τελείται αυτή η εκδήλωση Μνήμης την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, ενώ ο τέως Δήμος Ωλένης έχει διαμορφώσει τον χώρο και έχει ανεγείρει Μνημείο για τους Ήρωες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ. Η εκδήλωση φέτος ξεκινά στις 6.00 το απόγευμα(και όχι στις 7.00, όπως πέρυσι, για λόγους τεχνικούς)και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει Επιμνημόσυνη Δέηση, σύντομη Ομιλία για τα γεγονότα της Μάχης και παρουσίαση Δημοτικών Χορών από την χορευτική ομάδα του ομίλου «Ηλείων Παράδοσις», ενώ γίνεται μικρή δεξίωση από το Κτήμα Μπριντζίκη, το Δημοτικό Διαμέρισμα Λαντζοΐου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαντζοΐου.

Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα έχει ως εξής:
6.00 Άφιξη στον χώρο του Μνημείου της Μάχης.
6.15 Επιμνημόσυνος Δέησις. 
6.25 Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Μάχης.
6.30 Αναφορά στο Χρονικό της Μάχης.
6.40 Παρουσίαση Δημοτικών Χορών από τα χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού Ομίλου ¨Ηλείων Παράδοσις¨.
6.50 Ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των Ηρώων- Εθνικός ύμνος -Πέρας τελετής.
6.55 Μικρή δεξίωση από το Κτήμα Μπριντζίκη, το Δημοτικό Διαμέρισμα Λαντζοΐου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαντζοΐου.

Πηγή

ilialive.gr

1821.Ο ήρωας της Ηλείας Βιλαέτης και ο προδότης Νενέκος!

 
Απρίλιος-Μάϊος του 1827.Η Επανάσταση πνέει τα λοίσθια.Ο Ιμπραήμ με τους αράπηδες έχει διαλύσει τους πάντες και τα πάντα.Όμως όχι μόνος του.Η ηλιθιότης των περισσοτέρων από τους οπλαρχηγούς που νόμιζαν τον εαυτό τους ως τον αδιαφιλονίκητο τάχα αρχηγό της Ελλάδας,είχε προκαλέσει τον εμφύλιο σπαραγμό.
Μόνος ο Κολοκοτρώνης στην Πελοπόννησο,προσπαθούσε να κρατήσει τα προσχήματα και την Επανάσταση στη ζωή!
Αφού τον προηγούμενο χρόνο ο Ιμπραήμ είχε δηώσει και κατακάψει σχεδόν όλη την Πελοπόννησο,την άνοιξη του 1827...Ας αφήσουμε όμως τον Παπαρρηγόπουλο να μας πει τη συνέχεια:
[...Και επελθόντος του έαρος,1827,εξώρμησε πάλιν,κατά Απρίλιον,επί την δυτικήν Πελοπόννησον.Αλλά τότε μετέβαλεν επί τινα χρόνον σύστημα.Αντί να εκδηοί ανηλεώς την χώραν,ήρχισε να περιποιήται οπωσούν τους κατοίκους,να φείδηται των σπαρτών,να πληρώνη όσα προς χρήσιν του στρατού ελάμβανεν.Εάν αναλογισθώμεν,ότι πεσόντος τότε του Καραϊσκάκη,εφάνη εκλιπούσα πάσα ελπίς,και ότι τρίτον ήδη έτος οι άνθρωποι αυτοί έπασχον όσα η κάλαμος δεν δύναται να περιγράψη,δεν θέλομεν απορήσει,ότι ουκ ολίγοι εν τη απογνώσει αυτών ήρχισαν να υποτάσσωνται,δελεαζόμενοι υπό των επιεικών του δορικτήτορος τρόπων.Η στιγμή υπήρξε κρίσιμος,διότι το μόλυσμα διαδιδόμενον από των δυτικών εις τας ανατολικάς επαρχίας,ηδύνατο να καταφέρη πληγήν καιρίαν εις την και άλλως πνέουσαν τα λοίσθια επανάστασιν.Τότε ο Κολοκοτρώνης προσήνεγκε τελευταίαν και μεγάλην εις την Ελλάδα εκδούλευσιν.Αδυσώπητος εξεγερθείς κατά της προδοσίας,διέταξε να δράξωσι τα όπλα πάντες από 15 μέχρις 60 ετών,ηπείλησε δια πυρός και σιδήρου τους υποτασσομένους και βαρύν κατήνεγκε τον πέλεκυν της εθνικής δικαιοσύνης κατά του επισημοτέρου εξ αυτών,του Ηλείου Νενέκου.Δεν ήτο εν τούτοις αιμοβόρος ο ανήρ' και όταν είς των γενναίων αυτού υπασπιστών,ο καπετάν Βασίλης ο Αλωνιστιώτης,τον παρετήρησεν ότι ο Νενέκος δεν ήτο μόνος,αλλά και άλλοι ήσαν άξιοι της αυτής τιμωρίας,ο Κολοκοτρώνης απεκρίθη,ότι δεν υπήρχον περί τούτων αποχρώσαι αποδείξεις.Επιμένοντος δε του υπασπιστού,"καϋμένε Βασίλη,τον είπε,Τούρκος είσαι," και έκτοτε διετέλεσεν επιλεγόμενος Τουρκοβασίλης ο Αλωνιστιώτης εκείνος μαχητής.]
Παπαρρηγόπουλος,ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ,βιβλίον δέκατον πέμπτον,σελ.242,εκδόσεις ΓΑΛΑΞΙΑ-ΕΡΜΕΙΑΣ.

Ομολογώ ότι,μέχρι τώρα ενώ άκουγα να λένε τους προδότες "Νενέκους",δεν είχα υπόψιν μου το παραπάνω ιστορικό γεγονός!
Ομολογώ,πάλι,ότι ντρέπομαι ως Ηλείος για τους προδότες που παρήγαγε ο τόπος που γεννήθηκα.Καυχιόμουν μέχρι τώρα για την πρώτη αιματηρή μάχη,έστω και χαμένη,που έγινε στις 10 Μαίου του 1821 στα αμπέλια της κοιλάδας του ποταμού Ενιππέα,κοντά στο χωριό Λαντζόϊ,μεταξύ των Τουρκαλβανών του Λάλα από τη μία και 100 περίπου παλλικαριών από τον Πύργο και τα περίχωρα με αρχηγό τον Βιλαέτη,τον Πυργιώτη που με τον ενθουσιασμό του,αλλά χωρίς καμία εμπειρία πολεμική,προκάλεσε τους τρομοκράτες Τουρκαλβανούς που διαφέντευαν όλη τη δυτική Πελοπόννησο,αυτά τα αιμοσταγή τέρατα που έσφαζαν μέχρι και τις γάτες,σε μάχη.Δεν υπήρχε πιο εύκολος αντίπαλος για τα λυσσασμένα τσακάλια τους Τουρκαλβανούς,που θεώρησαν προσβολή το σήκωμα του κεφαλιού από τους Έλληνες.Περικύκλωσαν τα παλλικάρια μας μέσα στα κλήματα και τα κατέσφαξαν μέχρις ενός!Τιμή και δόξα στους δεύτερους αυτούς "300" της Ελλάδας!
Ήταν αυτή η θυσία των 100 του Βιλαέτη του Πυργιώτη,που έδωσε πνοή και πίστη στους Έλληνες ότι μπορούν και πρέπει να ξεσηκωθούν!Ήταν το αίμα που χύθηκε με τιμή για της Πατρίδος την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,που έκανε κάθε νέο και γέρο σε όλη την Πελοπόννησο να ξαναθυμηθεί τους 300 του Λεωνίδα και να αγριέψει!Να φέρει στη μνήμη τους όσα μεγάλα τους σιγοψιθύριζαν στα όνειρά τους,ο Λεωνίδας,ο Κυναίγειρος,ο Αισχύλος,ο Μιλτιάδης,ο Θεμιστοκλής,ο Αλέξανδρος...
Και ήταν νωπά μάλιστα όλα αυτά,ειδικά στην Ηλεία,που ένας δάσκαλος,ο Κρεστενίτης,μάθαινε στα παιδιά μερικά χρόνια πριν ξεσπάσει η Επανάσταση,την ΙΣΤΟΡΙΑ προ Βυζαντινής εποχής,δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα αλλάζοντας το όνομά του σε Λυκούργος!

Διαβάζουμε από το βιβλίο του Στυλ. Μιχόπουλου,"ΒΥΖΑΝΤΙΟ,ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ",εκδόσεις ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ:
[...Ο Ν.Σπηλιάδης περιγράφει όσα είχαν συμβή,λίγα χρόνια πριν από την εθνεγερσία του 1821,σχετικώς με τα αρχαιοελληνικά ονόματα.
"Είναι παράδοξον η μανία,ήτις εκυρίευσεν εις τους Έλληνας,του να δίδωσιν εις εαυτούς και εις τα παιδιά των τα ονόματα των προπατόρων μας.Εις τον Πύργον ο Λυκούργος Κρεστενίτης,διδάσκων τα γράμματα προ της επαναστάσεως,αφού έδωκεν εις τον εαυτόν του το όνομα του αθανάτου νομοθέτου των Σπαρτιατών,έδωκε και εις τους μαθητάς του όλα τα ονόματα των μεγάλων ανδρών,όσα είναι το καύχημα των αιώνων.Και ευρίσκει τις σήμερον τους Σωκράτας,τους Πλάτωνας,τους Αριστείδας,τους Σόλωνας κ.λπ.Και μέχρι τινός έκαστος ωνομάζετο όπως τον εδόκει.Αλλά μετά ταύτα και οι ιερείς μας,αντί να βαφτίζωσιν τα παιδιά των Ελλήνων και να δίδωσιν ονόματα των αγίων μας,δίδουσι και αυτοί ελληνικά ονόματα.Ακούει τις λοιπόν και τους αχθοφόρους Σωκράτας καλουμένους".
Ο Αλή Πασάς κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει,γιατί είπε:
"Εσείς οι Έλληνες μπρε κάτι μεγάλο έχετε στο κεφάλι σας.Δεν βαφτίζετε πια τα παιδιά σας Γιάννη,Πέτρο,Κώστα,παρά Λεωνίδα,Θεμιστοκλή,Αριστείδη.Σίγουρα κάτι μαγειρεύετε".]

Διαβάζουμε για τον Βιλαέτη στη Βικιπαίδεια:"Ο Χαράλαμπος Βιλαέτης καταγόταν απο σπουδαία οικογένεια του Πύργου η οποία ήταν απο τις πρώτες που κατοίκησαν την περιοχή του Πύργου. Γεννήθηκε το 1781 και υπηρέτησε το 1806 στη Ζάκυνθο με τον βαθμό του λοχαγού δίπλα στο Κολοκοτρώνη. Ήταν μέλος της Φιλικής Εταιρείας. Το 1821 αναγνωρίστηκε αρχηγός των Ελλήνων στην Ηλεία. Ήταν αυτός ο οποίος σήκωσε τη Ελληνική Σημαία και κήρυξε την επανάσταση στον Πύργο.Ο Χαράλαμπος Βιλαέτης επινόησε πρώτος την ιδέα για αποκλεισμό των Τούρκων του Λάλα. Οχυρώθηκε στην θέση Στρέφι με 100 συντρόφους του. Στη μάχη τραυματίστηκε, αλλά παρ'ολα αυτα δεν διστασε να ορμήξει σε έναν Μπέη και να τον σκοτώσει. Όμως ένας υπηρέτης του Μπέη τον πυροβόλησε πισώπλατα και τον σκότωσε. Οι Τούρκοι πήραν το κεφάλι του ως λάφυρο. Όταν πέθανε ήταν 40 χρονών."
Και ένα απόσπασμα από ανάρτηση του μπλογκ http://latzoi.blogspot.com/2009/05/blog-post_11.html
Διαβάζουμε και από τη σελίδα της Ν.Α.Ηλείας:"Η Φιλική Εταιρεία ήταν μία από τις πολλές μυστικές επαναστατικές οργανώσεις που παρουσιάστηκαν σε ολόκληρη τη νότια και ανατολική Ευρώπη κατά το πρώτο τέταρτο του 19 ου αι. Στόχος της : η απελευθέρωση της πατρίδας.Η φήμη του ξεσηκωμού διαρρέει και ο Χουρσίτ Καϊμακάμης διατάσσει από την Τρίπολη να μαζευτούν εκεί όλοι οι πρόκριτοι με το πρόσχημα της σύσκεψης, με απώτερο σκοπό την ομηρία τους. Όσοι πήγαν εντέλει φυλακίστηκαν.Το γεγονός αυτό επισπεύδει την έναρξη της επανάστασης. Η επαναστατική σημαία υψώνεται από τον Σισίνη στη Γαστούνη και τον Βιλαέτη στον Πύργο.Οι Τούρκοι κλείνονται στο Χλεμούτσι κι εκεί σπεύδουν σε βοήθειά τους οι φοβεροί Τουρκαλβανοί από το Λάλα. Στη θέα τους οι άπειροι τότε αγωνιστές σκορπούν και οι Λαλαίοι Τούρκοι λεηλατούν την περιοχή του κάμπου και τον Πύργο.Ο ίδιος ο Χαράλαμπος Βιλαέτης προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τους θηριώδεις Λαλαίους Τούρκους στον τόπο τους, πέφτει ηρωικά στο χωριό Σμίλα, τον Μάιο του 1821."


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΛΑΤΖΟΙΟΥ
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαιου 2009, η εκδήλωση προς τιμήν του Ηλείου ήρωα Χαράλαμπου Βιλαέτη και των παλικαριών του οι οποίοι έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος στις 10 Μαΐου του 1821. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Λαογραφικός και Χορευτικός Όμιλος «Ηλείων Παράδοσις», ο Σύνδεσμος Οπλιτών Ηλείας και η Φιλαρμονική Εταιρία Πύργου «Απόλλων».Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής φιλολογίας Γεώργιος Κουρκούτας ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή του μεγάλου ήρωα και στις τελευταίες στιγμές του με τα παλικάρια του. Συγκεκριμένα τόνισε πως ο Χαράλαμπος Βιλαέτης καταγόταν από σπουδαία οικογένεια του Πύργου η οποία ήταν από τις πρώτες που κατοίκησαν την περιοχή. Υπηρέτησε το 1806 τον Αγγλικό στρατό στη Ζάκυνθο με το βαθμό του λοχαγού δίπλα στον Κολοκοτρώνη και ήταν μέλος της Φιλικής Εταιρείας. Το 1821 αναγνωρίστηκε αρχηγός των Ελλήνων στην Ηλεία ενώ ήταν αυτός ο οποίος σήκωσε τη Ελληνική Σημαία και κήρυξε την επανάσταση στον Πύργο. Ο Χαράλαμπος Βιλαέτης επινόησε πρώτος την ιδέα για αποκλεισμό των Τούρκων του Λάλα. Οχυρώθηκε στη θέση Λαντζοΐου με 100 συντρόφους του. Στη μάχη τραυματίστηκε,αλλά παρ' όλα αυτά δεν δίστασε να ορμήσει σε έναν Μπέη και να τον σκοτώσει. Όμως ένας υπηρέτης του Μπέη τον πυροβόλησε πισώπλατα και τον σκότωσε. Οι Τούρκοι πήραν το κεφάλι του ως λάφυρο. Έπειτα από την εξιστόρηση πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων των ηρώων και στην συνέχεια η Σοφία Σινοπούλου απήγγειλε το ποίημα προς τιμήν του ήρωα Χαράλαμπου Βιλαέτη γραμμένο από τον Σ. Γεωργακόπουλο και το οποίο μελοποιήθηκε πρόσφατα και το χόρεψε ο λαογραφικός χορευτικός όμιλος...
 
 
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2012/02/1821-o-hrwas-ths-hleias-bilaeths-kai-o-prodoths-nenekos.html 

Αυτό είναι ΤΟ αυτοκίνητο: Αλλάζει σχήμα, προχωρά πλαγίως και χωράει παντού

Ένα νέο έξυπνο αυτοκίνητο μπορεί να προσαρμοστεί απόλυτα στις ανάγκες του ιδιοκτήτη της, καθώς όχι μόνο μπορεί να προχωρήσει με έναν μοναδικό τρόπο, αλλά μπορεί και να αλλάξει σχήμα.
Το ευέλικτο αυτοκίνητο είναι αυτό που μπορεί να προχωρήσει πλαγίως, καθώς διαθέτει περιστρεφόμενες ρόδες έως και 90 μοιρών ή και να μικρύνει το μέγεθός του όταν ο χώρος στάθμευσης είναι πολύ μικρός.
Το νέο δημιούργημα του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών για την τεχνητή νοημοσύνη σχεδίασε και δημιούργησε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετήσει όσους οδηγούς ζουν σε μεγαλουπόλεις και έρχονται αντιμέτωποι στις ώρες αιχμής με τη "ζούγκλα" των δρόμων και το μποτιλιάρισμα.
Το αυτοκίνητο EO 2 αναμένεται να φέρει την επανάσταση στο χώρο των έξυπνων αυτοκίνητων, αφού μπορεί να συνδεθεί και με άλλα αυτοκίνητα του ίδιου τύπου δημιουργώντας μια αλυσίδα.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να θέσουν σε λειτουργία τον "αυτόματο οδηγό" όταν αισθάνονται κουρασμένοι ή όταν αδυνατούν να οδηγήσουν.
 
 
Πηγή: Mashable

ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ…

image-259725

Γράφει η Αθανασία Γεωργοσοπούλου , Δικηγόρος *
ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ , ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ…
Με βάση το άρθρο 1&2 του ισχύοντος Συντάγματος ‘’Θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία’’
Στο άρθρο 1&3 δε , προβλέπεται ότι «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό , υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα»
Σύμφωνα δε με το άρθρο 26 του ισχύοντος Συντάγματος η Συντεταγμένη μας Πολιτεία απαρτίζεται από τρεις διαφορετικές εξουσίες :
Την νομοθετική που ασκείται από την Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ,
Την εκτελεστική που ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση και την 
Δικαστική εξουσία που ασκείται από τα δικαστήρια, των οποίων οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του ελληνικού λαού.
Σύμφωνα δε με την ερμηνεία του Συντάγματος οι τρεις αυτές εξουσίες οφείλουν να δρουν ανεξάρτητα η μια της άλλης… Η δε νομοθετική εξουσία θα λέγαμε ότι παίζει και πρωταρχικό ρόλο στην σωστή λειτουργία της Πολιτείας υπό την έννοια ότι το νομοθετικό της έργο οφείλει να σέβεται η Κυβέρνηση κατά την λειτουργία της και οι δικαστές να τηρούν τους νόμους, κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους…
Ολες όμως αυτές οι εξουσίες πηγάζουν απ τον λαό και για τον Λαό.
Η εντολή στους βουλευτές και στην Κυβέρνηση δόθηκε απ” τον λαό προκειμένου την δική του βούληση να υλοποιήσουν στο όνομά του και προς όφελός του.
Με άλλα λόγια απ τον λαό πηγάζει η λεγόμενη εθνική κυριαρχία….
Τι είναι όμως άραγε η εθνική κυριαρχία ;;;;
Η εθνική κυριαρχία είναι η κυριαρχική εξουσία του έθνους , ήτοι του λαού κάθε κράτους επί των εδαφών της επικράτειάς του , επί κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής στο έδαφος , στο υπέδαφος , στον αέρα υπέρ των εδαφών της χωρικής επικράτειας.
Η εθνική κυριαρχία λειτουργεί αενάως και με κληρονομικό δικαίωμα από γενιά σε γενιά υπέρ των αυτοχθόνων ιθαγενών κάθε κρατικής οντότητος. Αποτελεί δικαίωμα , όσο και υποχρέωση ενός εκάστου των γηγενών πολιτών κάθε χώρας , αλλά και όλων μαζί. Η εθνική κυριαρχία λοιπόν δεν ανήκει στην εκτελεστική εξουσία , ήτοι στην εκάστοτε κυβέρνηση , ούτε στην νομοθετική εξουσία , ούτε και στην δικαστική τοιαύτη για να μπορεί να περιορίζεται , ή να απεμπολείται….
Αντιθέτως ο σεβασμός και η διαφύλαξή της αποτελούν υποχρέωση τόσο της εκτελεστικής , όσο και της νομοθετικής , αλλά και της δικαστικής εξουσίας …
Από την στιγμή που η προηγούμενη κυβέρνηση απεμπόλησε την εθνική κυριαρχία , ουσιαστικά είμαστε σε συνταγματική εκτροπή.
Η εθνική κυριαρχία δεν είναι δυνατόν να εκχωρείται διότι η κυριαρχία πηγάζει από τον Λαό και για τον Λαό.
Άρα καμμία κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε να την περιορίσει , ούτε να την αφαιρέσει αφού είναι δικαίωμα συνολικό του λαού , σύμφυτο του έθνους , υπάρχει όσο υπάρχει το έθνος και μόνο υπέρ του Έθνους.
Η εκάστοτε κυβέρνηση ως εκτελεστική εξουσία υπέρ του Λαού και για τον Λαό όταν ενεργεί κόντρα στα δικαιώματα του Λαού καταργεί αυτόματα τον εαυτό της ευρισκόμενη σε αντίθεση με το ίδιο το Σύνταγμα.
Η όλως παράνομη και αντισυνταγματική εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας με βάση το νόμο … μνημόνιο… ουσιαστικά αφαίρεσε απ” την Κυβέρνηση την νομιμοποίησή της και κατέλυσε το Σύνταγμα …
Χωρίς εθνική κυριαρχία δεν υπάρχει Σύνταγμα , δεν υπάρχει Κράτος… Άρα και οι θεσμοί του Κράτους , η κυβέρνηση , η Βουλή , η Δικαιοσύνη στο όνομα ποιού λαού ασκούν τις λειτουργίες τους , όταν έχει απεμποληθεί η εθνική κυριαρχία…
Ως προς την Δικαιοσύνη…
Εκτός των όσων αναφέρθηκαν ανωτέρω για την απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας…
Από την στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς δημοσιονομικού ελέγχου για να διαπιστωθεί το ύψος του δημοσίου χρέους που οφείλει στους δανειστές της , ουσιαστικά η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να βρίσκεται σε αναστολή όλων των καταδιωκτικών μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης κατά των οφειλετών πολιτών αναφορικά με τα ιδιωτικά τους δάνεια.
Αυτό δε πολύ περισσότερο αφού το Ελληνικό Δημόσιο προχώρησε στην έκδοση ομολόγων με την εγγυήσή του προκειμένου να δανειοδοτήσει τις ιδιωτικές ανώνυμες τραπεζικές εταιρείες …
Από την στιγμή λοιπόν που είμαστε σε καθεστώς λογιστικού ελέγχου για το δημόσιο χρέος , του οποίου όμως μεγάλο μέρος ήτοι ακριβώς το ποσόν των ανακεφαλαιοποιήσεων προήλθε από την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου , ήτοι η εξόφλησή του βαρύνει όλους εμάς , αφού εμείς είμαστε το ελληνικό δημόσιο και η αποπληρωμή του εμάς βαραίνει… τουλάχιστον κατά το ίδιο ποσοστό θα έπρεπε να απαλλαχθούν οι ιδιώτες δανειστές των ιδιωτικών τους οφειλών προς τις τράπεζες οι οποίες ρευστοποίησαν κρατικά ομόλογα για να ενισχύσουν την ρευστότητά τους… Μέχρι λοιπόν να τελειώσει ο λογιστικός έλεγχος , κάθε αναγκαστικη εκτέλεση σε βάρος ιδιωτών οφειλετών , Ελλήνων πολιτών , είναι παράνομη και άκρως καταχρηστική και ως τέτοια ακυρωτέα εάν ήθελε τελεστεί εφ’ εξής ή κι αν έχει ήδη τελεστεί…
Κάθε Δικαστική αρχή λοιπόν σε Κάθε Πολιτικό Δικαστήριο της χώρας οφείλει να αναστείλει την έκδοση των αποφάσεών του αναφορικά με την είσπραξη των απαιτήσεων των οφειλών ιδιωτικών τραπεζών κατά ιδιωτών από κάθε είδους δάνειο που τους χορηγήθηκε τουλάχιστον από το 2007 και μετά…
Ομοίως και κάθε Ποινικό Δικαστήριο το οποίο δικάζει οφειλές ιδιωτών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία και τις Δ.Ο.Υ. κατά οφειλετών… όπως και κάθε φορολογικό Δικαστήριο αναφορικά με τα χρέη ιδιωτών προς το ελληνικό Δημόσιο…
Μέχρι να διερευνηθεί επισήμως τι μέρος του δημοσίου χρέους μας είναι επαχθές και επονείδιστο , προκειμένου να μειωθεί επίσημα και νόμιμα κατά το ανάλογο ποσοστό το δημόσιο χρέος μας , άρα και οι οφειλές ημών των ιδιωτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες κατ’ αντιστοιχία , κάθε απόφαση επιβολής ποινών ή φορολογικών προστίμων σε ιδιώτες από τέτοιες οφειλές θα είναι ομοίως παράνομες και καταχρηστικές … κατ’αρθρο 181 του Α.Κ. …
Όσο διαρκεί η απώλεια της εθνικής (λαϊκής) κυριαρχίας καμμιά αρχή ούτε η εκτελεστική , ούτε η νομοθετική ούτε ή δικαστική λειτουργούν νόμιμα , αφού δεν λειτουργούν υπέρ του λαού και για τον Λαο…
Ομοίως και τα Σώματα Ασφαλείας , αφού δεν υπηρετούν τον ελληνικό λαό , ασκούν κατά κατάχρηση εξουσίας κάθε επέμβαση στα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού που πηγάζουν από το Σύνταγμά μας και περιγράφονται σε αυτό…
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ !!!!!!!!!!!!

ΝΑΝΣΙ ΓΕΩΡΓΟΣΟΠΟΥΛΟΥ

* Η Αθανασία Γεωργοσοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Χαλκίδα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στο CITY UNIVERSITY OF LONDON , πάνω στην πολιτική της επικοινωνίας και της πνευματικης ιδιοκτησίας. Μιλάει αγγλικά , γαλλικά και ολίγα γερμανικά και δηλώνει Ελληνίδα στην ψυχή και στο θρήσκευμα. Δικηγορεί στην πόλη της Χαλκίδας.

………………………………………………

http://alfeiospotamos.gr/?p=15133

Ο ΧΑΤΖΗ-ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ, ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ 30.000€, ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ;;;

Χατζηνικολάου (€500)
ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ! Έτσι βγαίνουν τα φράγκα εκδότη μου…
………………………………………….
WORLD trust (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ). ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ! Ο «ΕΝΙΚΟΣ» ΗΤΑΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΥΠΕΡ ΤΟ ΔΕΟΝ» !!!
…………………………………………
…………………………………………….
ΥΒΡΙΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ! ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΝΤ” ΑΥΤΟΥ !!!
1496744_10202946276077263_1791961004_n.jpg
Ε ΚΑΛΑ!!! ΟΙ ΑΓΑΠΕΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ!!!
ΤΙ  ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ….ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ; 
Ε,.. ΧΑΤΖΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ;;;;
ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ…ΧΑΤΖΑΤΖΑΡΗΣ;;; (ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΟΝ ΣΟΦΟ Ο ΧΑΤΖΑΤΖΑΡΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΧΑΖΑΡΟΣ) !!!
1477341_10202946288957585_1455163473_n.jpg
512581-Screenshot 2014-01-14 at 10.38.03 AMunnamed (1)unnamed10647141_1773304899563086_8677236171937949806_n 





ΧΑΤΖΗ… ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΟΥΛΑ ΣΟΥ , ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΝΤ” ΑΥΤΟΥ !!! (ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ)… ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΣΟΥ… 

http://alfeiospotamos.gr/?p=15167

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters