Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Δικηγόρος Αθανασία Γεωργοσοπούλου: Μικρές αλήθειες , μεγάλα ψέμματα (από δημοσιογράφους και καθεστωτικά μέσα)….


Επειδή μερικοί εξ” υμών πιστεύετε μόνον ότι σας λέει η τιβούλα… ακούστε τι μας είπαν οι »έγκριτοι δημοσιογράφοι» του STAR στις 12/5/2015: Ο SDR είπε το κάτω παπαγαλάκι είναι ένας αποθεματικός λογαριασμός εκτάκτων αναγκών που δημιουργήθηκε το 1969 στα πλαίσια της Συμφωνίας Bretton Woods….. Αυτό που δεν μας είπαν και το κάτω και το πάνω παπαγαλάκι , ( ήτοι η συμβία του έτερου εγκρίτου δημ(ι)ο-γράφου Ρουσόπουλου ) είναι ότι :

Α/ Αυτός ο αποθεματικός λογαριασμός δεν είναι του ΔΝΤ … Είναι του Έθνους των Ελλήνων , ως ιδρυτικού μέλους και μετόχου της Συνθήκης του Bretton Woods το 1944 , όταν ιδρύθηκε και το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα Ανάπτυξης κι Ανασυγκρότησης και η BIS .

B/ Αυτός ο λογαριασμός δεν διαθέτει μόνο 600.000 Ευρώ που βρήκε ο Στουρνάρας την 12/5/2015 για να πληρώσει την δόση του ΔΝΤ ή σε κάθε περίπτωση υπάρχουν δεκάδες τέτοιοι λογαριασμοί εκτάκτων αναγκών με αρκετά δισεκατομμύρια σε όλες τις ιδιωτικές τράπεζες της Ελλάδος.

Γ/ Από αυτούς τους λογαριασμούς δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες ως συνδικαιούχοι.

Δ/ Από αυτούς τους λογαριασμούς δεκαετίες τώρα δανείζονται κρυφίως οι πολιτικοί μας είτε για να εκτελέσουν τεράστια δημόσια έργα , ή για να δώσουν χρήματα όπου αυτοί αποφασίσουν , ερήμην μας … ( βλ. έγγραφο όπου εκταμιεύονται 8.000.000 απ τον Βενιζέλο ως Υπ.Οικ. για να σταλεί έκτακτη οικονομική εισφορά της χώρας μας στο εκστατευτικό σώμα των Ηνωμένων Εθνών στην Σομαλία το 2009 ) …. .

Ε/ Από αυτούς τους λογαριασμούς που χρόνια μας κρύβουν και χρόνια μας κλέβουν όλοι οι θεσμικοί ( πολιτικοί και τραπεζίτες ) ΕΝΤΕΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΜΕ καταρχήν τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία του Δημοσίου να λάβουν ότι έχει βεβαιωθεί στο Α.Φ.Μ μας ή ότι πρόκειται να βεβαιωθεί , μέσω των εξωδίκων που τους αποστέλλουμε τις τελευταίες ημέρες από όλη την Ελλάδα , ήδη από τις 18/12/2015……
Έλληνες αδέλφια μου .. Δείτε τις αποδείξεις που σας παρουσιάζουμε και συστρατευθείτε μαζί μας , να σκοτώσουμε το ΚΤΗΝΟΣ που μας σκοτώνει…
 
Μην ξαναπληρώσετε ούτε ένα ευρώ είτε στην ΔΟΥ , είτε στα Ασφαλιστικά σας Ταμεία…. Κρατείστε τα χρήματά σας για τις δύσκολες ημέρες που όλοι αυτοί μας ετοιμάζουν εντός του 2016 (μέσα στο 2016 θα εξαφανίσουν σχεδόν όλο το ρευστό απ την αγορά , θα προβούν σε κούρεμα καταθέσεων , θα δεσμεύσουν λογαριασμούς , θα μας υποχρεώσουν να πληρώνουμε τα πάντα με κάρτα , θα μας επιβάλλουν νέους φόρους , θα ξεκινήσουν τους πλειστηριασμούς κ.λπ. ) …….

Τις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει και το εξώδικο ( εξουσιοδότηση πληρωμής ) προς τις Τράπεζες….
Προς το παρόν πηγαίνετε στα Γραφεία Ελλήνων Συνέλευσις Ε.ΣΥ ,ανά την επικράτεια , για να πάρετε τα εξώδικα προς ΔΟΥ και Ταμεία μαζί με όλα τα σχετικά που αποδεικνύουν ότι ισχυριζόμαστε στο εξώδικο και να τα δείξετε στους δικηγόρους σας για να γνωματεύσουν επί αυτών και να σας συμβουλεύσουν.
Οι Έλληνες άνθρωποι ξυπνάμε και περνάμε ειρηνικά και με τους νόμους τους στην αντεπίθεση !!!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ. [ όσον ούπω οι συνάδελφοι που θα μας ακολουθήσουν θα είναι πολλοί.. Άλλωστε , θα τους το ζητούν οι πελάτες τους… ]

………………………………………….
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΝΤ1: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ… ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ…» ΠΟΤΕ ΤΑ ΛΕΓΑΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ;;;


…………………………………………

ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ  Bretton Woods
ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΟ 2007 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ :
  • 1 ) ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ( ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ 16 ΔΙΚΑΣΤΕΣ )
  • 2 ) ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ( ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ 17 ΔΙΚΑΣΤΕΣ ) 
  • 3 ) Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
  • 4 ) Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
  • 5 ) Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ
  • 6 ) Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ
  • 7 ) ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ
  • 8 ) ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ
  • 9 ) Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
  • 10 ) Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ BIS
  • 11) Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ
  • 12 ) Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΟΗΕ
  • 13 ) ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ
  • 14 ) Η ΙΝΤΕΡΠΟΛ
  • 15 ) ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
  • 16 ) Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ
  • 17 ) ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ
  • 18 ) Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
  • 19 ) Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ
  • 20 ) ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ
  • 21 ) ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ
  • 22 ) Ο ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
  • 23 ) ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ
  • 24 ) ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΟΗΕ
  • 25 ) Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ASIA PACIFIC
……………………………………..

Αναστασιος Πακαπουκας ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΣ ΚΡΥΒΑΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΑ.
ΔΕΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΡΥΒΑΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΔΕΣ ΠΟΣΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ!
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ -Ε.ΣΥ».
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ.
ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΔΡΑΣΗ
ΕΧΕΙΣ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΟΥ.
ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΕΛΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ !!!!!

………………………………………………….

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΧΡΕΩΜΑ. Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ !
ΛΕΩΦΟΡΟΣ-ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ-ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΙΘΑΓΕΝΩΝ12122

http://alfeiospotamos.gr/?p=19536

Δικηγόρος Αθανασία Γεωργοσοπούλου: Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθερότητος Τραπεζών και αστάθειας πολιτών ;;;

10274283_1065181150169060_4461853784530029122_n

Αθανασία Γεωργοσοπούλου Δικηγόρος: Από το προοίμιο της Ιδρυτικής Συμφωνίας μεταξύ των Κρατών της Ε.Ε και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος ( EFSF)…
Διαβάζουμε τα εξής:

European Financial Stability Facility (EFSF) , a societe anonyme incorporated in Luxembourg…..
https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiwua35jvnJAhWGliwKHSuMCeUQFgg2MAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.efsf.europa.eu%2F&usg=AFQjCNHsZ6ks4FNyxoLp9LoBALWjUEXISQ&sig2=u_gSSDQf0NbQfB17w7MtdA εδώ η κεντρικη΄σελίδα του EFSF ….
Θα βρείτε πολλές αποδείξεις για το έγκλημα εναντίον μας
 
Εγγράφως λοιπόν αποδεικνύεται ότι και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματoπιστωτικής Σταθερότητος δεν είναι παρά μια ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία ( societe anonyme)-όπως άλλωστε και το εγχώριο ΤΧΣ- η οποία συστάθηκε υποτίθεται για να δανειοδοτεί τις επίσης ιδιωτικές ανώνυμες τραπεζικές εταιρείες , επί της ουσίας όμως για να καταφέρει να βάλει στο χέρι κάθε ιδιωτική μας περιουσία ,σε πολύ απλά ελληνικά.

Το συγκεκριμένο δε Ταμείο ιδρύθηκε στις 7/6/2010 με κεφάλαιο μόλις 790.000.000 εκατομμύρια ευρώ με σκοπό την έκδοση ομολόγων , προς ενίσχυση της ρευστότητος ξανά των ιδιωτικών ανωνύμων τραπεζικών εταιρειών ,μέσω δανείων που το Κράτος Μέλος αιτείται προς το Ταμείο και εγγυάται προς αυτό με δική του περιουσία….. Δηλαδή με κεφάλαιο ούτε 800.000.000 εκατομμύρια θα υποθηκεύσουν κάθε ιδιωτική μας περιουσία , αφού με αυτό το Ταμείο έχουν συμβληθεί ήδη όλες οι Ελληνικές Ιδιωτικές Ανώνυμες Τραπεζικές Εταιρείες
Παρακαλώ έναν οικονομολόγο να διαψεύσει τα όσα γράφω… Μήπως κάνω λάθος στην μετάφραση των άρθρων που διαβάζω στα αγγλικά, βρε παιδί μου…
(Κάτωθι θα αναρτήσω ως σχόλια και τα σχετικά άρθρα που αποδεικνύουν τα όσα γράφω)………………..……………………..……………………..……………………..……………………..……………………..……………………..……………………..…………………….

Αγαπητοί συνέλληνες αντιλαμβάνεστε ή όχι ότι ότι ζούμε σήμερα , ήτοι η γενοκτονία μας μέσω των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων δεν είναι παρά ένα εγκληματικό και όλως παράνομο παιχνίδι σε βάρος ημών των πολιτών , ενορχηστρωμένο απ το Διεθνές Τραπεζικό Κατεστημένο ,εν αγαστή συνεργασία με τις Κυβερνήσεις των Κρατών-Μελών και των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών κάθε χώρας του δικού μας κεντρικού τραπεζίτη εννοείται συμπεριλαμβανομένου ??????

Ξυπνήστε βρε Έλληνες κι ελάτε όλοι στις Ελλήνων Συνέλευσις για να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας και τις ζωές μας….Αυτοί δεν θα σταματήσουν πουθενά!!!!!!!!!!!!!!

1919616_1065195166834325_7128710108001858206_n
1919231_1065195210167654_6859883213197405189_n


ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ MEMORANDUM(ΜΝΗΜΟΝΙΟ) ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦ-ΑΚΗ! ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΤΟ EFSF ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ… «ΜΑΓΚΑ»!

http://alfeiospotamos.gr/?p=19537

Δείτε τι απίστευτα όπλα κατασκευάζει η Ελλάδα…

images 

Κι όμως είναι μια πληροφορία που πολλοί Έλληνες δεν γνωρίζουν αλλά  το vοicenews.gr σας το παρουσιάζει…

Πρόκειται για ένα βίντεο που δείχνει πως από το 1872 έως και το 2010 ο Ελληνικός στρατός ανέπτυξε την κατασκευή οπλικών συστημάτων δημιουργώντας αντιαεροπορικά, πυρομαχικά, αντιαρματικά οχήματα ακόμα και πολυβόλα που εκτός των αρμόδιων του ελληνικού στρατού δεν γνωρίζει κανείς άλλος.

Παρακολουθήστε το βίντεο αφιέρωμα που πραγματικά δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα…

Δείτε το βίντεο:
 
 
 
 
 

"1 εκατ. $ σε μαύρες σακούλες για τον "Άντρα της Χρονιάς". ΒΙΝΤΕΟ

Στο τεύχος 91 του HOT DOC αποκαλύπτουμε πώς το υπουργείο Εξωτερικών με επικεφαλής το Γιώργο Παπανδρέου έδωσε χρήματα του ελληνικού λαού σε αμερικανική ΜΚΟ που τον έχει βραβεύσει με τον τίτλο του "stateman of the year". "Λεφτά υπήρχαν" άλλωστε...
 Για την υπόθεση ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Άλεξ Ρόντος που είναι υπόδικος για τη χρηματοδότηση άλλων ΜΚΟ. Διαβάστε όλα τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών που δείχνουν πως η πληρωμή έγινε χωρίς τις απαραίτητες διαδικασίες, με τμήμα των χρημάτων να δίνονται μάλιστα σε πλαστικές σακούλες στο Βελιγράδι. Η πληρωμή αυτή όχι μόνο γεννά υποψίες για τη σκοπιμότητά της, δεδομένης της βράβευσης Παπανδρέου από τη ΜΚΟ αλλά είναι και παράνομη αφού η εν λόγω ΜΚΟ δεν έχει καμία δραστηριότητα στην Ελλάδα. Όλα τα στοιχεία της υπόθεσης βρίσκονται  στο HOT DOC που κυκλοφορεί.
 
 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/12/1_27.html

Οι βεβηλώσεις των ιερών μας και το ιδιότυπο ιερατείο του Κ.Α.Σ.

 
Ανακοίνωση 273 / 2.7.«2013»
Η πιο κραυγαλέα μορφή παραβίασης των δικαιωμάτων των Ελλήνων Εθνικών από το υπόδουλο στην ορθόδοξη θεοκρατία «Ελληνικό» Κράτος είναι η απόλυτη πια απαγόρευση της προσβάσεώς μας για λατρευτικούς σκοπούς στους «φυλασσόμενους» ιερούς τόπους των προγόνων μας.

Μία απαγόρευση μάλιστα που, δεδομένου ότι παλαιότερα (2004 – 2006) δίδονταν στο Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών όλες οι σχετικές άδειες, ήλθε αρκετά ύπουλα με πρόφαση τις «περίεργες» εξαλλοσύνες μίας μικρο-ομάδας που είχε ξεφυτρώσει από το πουθενά, είχε προβληθεί στο έπακρο από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και επεδίωκε, ευτυχώς δίχως αποτέλεσμα, να υποκαταστήσει την νόμιμη ηγεσία της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας.

Την απαγόρευση αυτή μεθόδευσε και υπέγραψε βεβαίως το ιδιότυπο εκείνο «επιστημονικό» ιερατείο που ακούει στο όνομα Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.), προφασιζόμενο πως ενδιαφέρεται για τις αρχαιότητες, που μάλλον, κατά την κρίση των μελών του, θα... βλάπτονταν σοβαρά εάν μύριζε γύρω τους ο στύρακας και ακούγονταν οι ύμνοι στους πραγματικούς Θεούς.

Η «επιστημονική» κρίση του Κ.Α.Σ. σταμάτησε βεβαίως στην λατρευτική πρόσβαση από πλευράς των Εθνικών, γιατί φαίνεται πως μόνο το δικό τους θυμίαμα και οι δικοί τους ύμνοι θα προκαλούσαν σοβαρές καταστροφές στις αρχαιότητες που καταπατητικά διαχειρίζονται οι Ρωμιοί του κατ' όνομα «Ελληνικού» Κράτους. Αντιθέτως ένα θυμίαμα χριστιανικό και οι ιδιόρρυθμοι ένρινοι ήχοι των Ορθοδόξων είναι αποδεδειγμένα επωφελείς, διαφορετικά το «επιστημονικό» Κ.Α.Σ. θα είχε φροντίσει να εκδώσει απαγόρευση και για τα πολλά ανά την χώρα ανοσιουργήματα των ορθόδοξων θεοκρατών σε σχέση με τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ αρχαιότητες, ή έστω να τις προστατεύσει από την προκλητικά ανοικτή καταστροφή τους, όπως λ.χ. στο όρος Ύπατον της Βοιωτίας, όπου η εκεί «μονή» αφάνισε τα τελευταία 10 χρόνια τα γύρω της διάσπαρτα έσχατα απομεινάρια του βωμού του Θεού Διός.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν ποια είναι η «επιστημονική» θέση του «επιστημονικού» Κ.Α.Σ. για την ανά έτος κανονική βεβήλωση του αθηναϊκού Αρείου Πάγου από τον «εσπερινό» των ορθοδόξων θεοκρατών προς τιμήν του Σαούλ – Σαύλου – Παύλου, που, κατά την χριστιανική μυθοπλασία, δήθεν «κήρυξε» εκεί και είχε και τις πρώτες του προσηλυτιστικές επιτυχίες.
Ποια είναι η «επιστημονική» θέση του «επιστημονικού» Κ.Α.Σ. για αυτή την κατά κυριολεξία πλημμυρίδα ράσου που σκεπάζει το ιερό σημείο στο οποίο έχει καρφωθεί επιδεικτικά ένας υπερμεγέθης σταυρός;
Ποια είναι η «επιστημονική» θέση του «επιστημονικού» Κ.Α.Σ. εν γένει για αυτό το τσίρκο που πρωτοκαθιέρωσε το 1925 ο τότε «λόγιος» (πολλά θαυμαστικά) αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Παπαδόπουλος και ποια είναι η «επιστημονική» θέση του για την απαίσια εντοιχισμένη χάλκινη πλάκα που ανιστόρητα και προκλητικά διαφημίζει το υποτιθέμενο «κήρυγμα» του Σαούλ – Σαύλου – Παύλου;

Υποβάλλουμε αυτά τα ερωτήματα, παρά το ότι γνωρίζουμε καλά ότι δεν θα λάβουμε απάντηση. Όπως γνωρίζουμε καλά και το ότι η «οδηγία» (διαταγή) των αφεντάδων θεοκρατών προς ΚΑΘΕ κρατική συνιστώσα είναι ότι πρέπει να μας αγνοούν συστηματικά, να παριστάνουν όλοι ότι δεν υπάρχουμε. Η αγωνία αυτών που έκτισαν την απάτη της «αποκλειστικώς ορθοδόξου χώρας» είναι πρωτίστως να αποδεικνύουν συνεχώς ότι η απάτη τους είναι πραγματικότητα. Η καταδίκη του Σισύφου!

Ποια είναι λοιπόν η «επιστημονική» θέση του «επιστημονικού» Κ.Α.Σ. για την ανά έτος βεβήλωση του Αρείου Πάγου από τους ορθόδοξους θεοκράτες;
ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

Η ... ελληνικότητα του Βυζαντίου, του Στέλιου Κανάκη


"... Αυτοί οι άνθρωποι, εκφυλισμένοι, θηλυπρεπείς, νωχελικοίκαι ψεύτες, φορούσαν τουρμπάνια στο κεφάλιτους, πλήθος από κοσμήματα, στολίδια και πορφυρένια πανωφόρια ..." - Επίσκοπος Κρεμόνας Λιοuτπράνδος

Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο απεσταλμένος του Όθωνα Α', ιδρυτή της αγίας Γερμανικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, στο αφεντικό του το 10° αιώνα τους τελωνειακούς υπάλληλους του Βυζάντιου. Αξίζει να σημειωθεί πως η συνεννόηση μεταξύ του υπαλλήλου του Όθωνα και των Βυζαντινών τελωνειακών γινόταν κατά το μάλλον στα λατινικά, που ήταν η επίσημη γλώσσα του Βυζάντιου μέχρι τον 7ο αιώνα. Αν αυτοί οι τύποι με τα τουρμπάνια στο κεφάλι δεν είναι Έλληνες, καταλαβαίνετε πως ο συνδετικός κρίκος στο τρίσημο σχήμα της Ιστορίας που έχουμε διδαχτεί, αρχαία ελληνική, βυζαντινή, νεότερη, χάνεται, οπότε τι σκατά είμαστε σήμερα εμείς; Ο πρώτος που αμφισβήτησε την καθαρότητα της φυλής μας είναι ο Γερμανός ιστορικός Φαλμεράγιερ το 19° αιώνα. Όχι πως έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία σήμερα ο βαθμός της ελληνικότητάς μας. Έλληνες ή ημι: Ελληνες, τα ίδια τραβάμε, αλλά αυτή η περίφημη βυζαντινή ελληνικότητα στρώνει το δρόμο για το επόμενο έκτρωμα-εξάμβλωμα που είναι ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός.

Επανερχόμενοι στο Βυζάντιο, κατά την ίδρυσή του το 395. όταν διχοτομήθηκε οριστικά η Ρωμαίκή Αυτοκρατορία, περιελάμβανε το μεγαλύτερο τμήμα της Βαλκανικής χερσονήσου, τη Μ. Ασία, τη Συρία, την Αίγυπτο και τμήμα της Β. Αφρικής. Με την πάροδο του χρόνου, εδάφη προστίθενται (Ιταλία) και άλλα χάνονται από το Ισλάμ.

Ο συνεκτικός κρίκος στην τεράστια αυτή έκταση με τέτοια εθνοτική ανομοιογένεια ήταν καταρχήν ο ελληνικός πολιτισμός και η κρατική πυγμή. Με την εμφάνιση του χριστιανισμού, ο τελευταίος ομογενοποιεί την αυτοκρατορία στη βάση της υποταγής στο θεό και τον αυτοκράτορα. Οι υπήκοοι κάθε άλλο παρά όλοι Έλληνες ήταν. Οι Σλάβοι και οι Αρμένιοι ήταν πολυπληθέστεροι και πολύ πω ισχυροί. Ό,τι επιβίωσε από τον ελληνικό πολιτισμό κατά τη βυζαντινή περίοδο, και κυρίως η γλώσσα, συνέβη χωρίς εθνική υπόσταση, αφού εκδιώχτηκε ανηλεώς ως έθνος και ως πολιτισμός. Είναι, επίσης, μέγα ψέμα ότι το Βυζάντιο διέσωσε την ελληνική γλώσσα. Αναγκάστηκε να τη χρησιμοποιήσει γιατί ολόκληρη η Ασία και η Αίγυπτος μιλούσαν ελληνικά από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου.

Οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου δεν ήταν Έλληνες. Ο αρχιδολοφόνος Κωνσταντίνος, ο κατά την εκκλησία Μέγας, ήτανΡωμαίος και δε γνώριζε ούτε καν ελληνικά. Ο Θεοδόσιος ήταν Ισπανός. Ο Ιουστινιανός ήταν Ιλλυριός, ο Ηράκλειος ήταν Καππαδόκης, ο Βασίλειος, ο ιδρυτής της Μακεδονικής Δυναστείας. ήταν Αρμένιος, ο Ιωάννnς Τσιμισκής ήταν Αρμένιος, επίσης. και ο τελευταίος αυτωfράτορας του Βυζαντίου (ο 'Ελληνας μαρμαρωμένος βασιλιάς, όπως τον αποκαλούν οι ελληνορθόδοξοι χριστιανοί) Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ήταν Σέρβος στην καταγωγή (Κονσταντίν Ντράγκατς).

Το φονταμενταλιστικό Βυζάντιο σφράγισε τις φιλοσοφικές σχολές και στη θέση τους ίδρυσε αντίστοιχες εκκλησιαστικές, έκαψε τα φιλοσοφικά συγγράμματα και στη θέση τους διέδωσε το σχολαστικισμό: δηλαδή την υποταγή της φιλοσοφίας στηθρησκεία. Αντικατέστησε την ιατρική με τις προσευχές, το ολυμπιακό πνεύμα με τη δουλικότητα και την υπακοή, τα Λουτρά και τις εορτές με το μίσος και την κακοποίηση του σώματος, την απλυσιά, τις πολυήμερες νηστείες. Αντικατέστησε τη χαρά και το φως ης Αρχαίας Ελλάδας με το. σκοτάδι της φρίκης, του θανάτου, του ολέθρου. Θεμέλια του Βυζαντίου υπήρξαν το σκοταδιστικό δόγμα και οι ρήσεις του εκκλησιαστικού ιερατείου. Ο συγγραφέας Τζόζεφ Μακ Κέιμπ παραδέχτηκε:

"Το Βυζάντιο επί δέκα ολόκληρους αιώνες δεν κατόρθωσε
να παραγάγει ούτε έvα βιβλίο που vα διαβάζεται
σήμερα από έvαν καλλιεργημέvο άvθρωπο".

Από την ταύτιση Βυζάντιου και Ελληνισμού ωφελείται το αδύναμο πολιτισμικά και ιδεολογικά Βυζάντιο και όχι ο ελληνικός πολιτισμός.

Γράφει ο Περικλής Γιαννόπουλος: "Ελληνική φυλή, δε σε έσωσε ο Χριστιανισμός, αλλά ο Ελληvισμός σου"!

Κι ενώ εξαίρεται ο ανιστόρητος ελληνοχριστιανικός πολιτισμός όπως και τόσα άλλα, αποσιωπούνται αίσχη όπως της Σκυθόπολης. Στα μέσα του 4ou αιώνα μ.τ.χ., στη Σκυθόπολη της Συρίας, παλαιά πρωτεύουσα της ρωμαικής Δεκαπόλεως, λειτουργούσαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, από τα οποία αργότερα εμπνεύστηκε ο επίσης χριστιανός Χίτλερ, οργανωμένα δηλαδή κέντρα βασανισμού και δολοφονίας των καταδικασθέντων Εθνικών (κυρίως ελληνόθρησκων) που αρνήθηκαν να ασπαστούν το χριστιανισμό. Εμπνευστής και οργανωτής του σφαγείου αυτού, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Αμμιανού Μαρκελλίνου (υπ-ήρξε ο ιστορικός του Ρωμαίου χριστιανού αυτοκράτορα Κωνστάντιου του Β', κατά την εποχή του οποίου άρχισαν οι πιο αποτρόπαιοι διωγμοί εναντίον των Ελλήνων), ήταν ο επίσκοπος Αλεξανδρείας Γεώργιος. Ο Αμμιανός αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Ο Γεώργιος με τη συμμορία του προχωρούσε στους δρόμους των Ελλήνων της Αλεξάνδρειας κομματιάζοντας ανθρώπους και καίγοντας τα πάντα και είχε αναρριχηθε{ στη θέση του επισκόπου εξοντώνοντας πολλούς ανθρώπους".

Και σuνεχίζει:

"... και από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της Αυτοκρατορίας σέρνονταν δεμένοι με αλυσίδες αμέτρητοι πολίτες κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής τάξεως. Και από αυτούς πολλοί πέθαιναν στη διαδρομή ή στις ανάτόπους φυλακές. Και όσοι κατόρθωναν να επιζήσουν, κατέληγαν στη Σκυθόπολη, μία απόκεντρη πόλη της Παλαιστίνης, όπου είχαν στηθεί τα όργανα των βασανιστηρίων και των εκτελέσεων ..."

ενώ στο ίδιο σημείο της συγγραφής τοu (ΙΘ, 12) τονίζει ότι:

"αρκούσε να κατηγορηθεί κάποιος από κακόβουλο ρουφιάνο ότι φορούσε αποτρεπτικό φυλακτό ή ότι κάποιος τον είδε να κάθεται κοντά σε αρχαίους τάφους ή ερείπια, για να καταδικασθεί σε θάνατο ως ειδωλολάτρης ή νεκρομάντης".

Στα "στρατόπεδα θανάτου" της Σκυθόπολης θα "διακριθούν" οι δολοφόνοι Μόδεστος (αντικαταστάτης του Πρετοριανού Έπαρχου Ερμογένη του Πόντου, ο οποίος είχε κριθεί. .. "ελαστικός" και ... "ανεκτικός"), και Παύλος "Ταρταρεύς" (ένας εξαιρετικά αιμοδιψής χριστιανός, πρώην εκπαιδευτής μονομάχων). Σε εκείνοuς ακριβώς τοuς τρομερούς καιρούς θα βασανιστούν ή εξοριστούν, ανάμεσα σε άλλοuς, και οι Σιμπλίκιος Φιλίππου (πρώην Έπαρχος Αιγύπτοu και 'Υπατος), Παρνάσιος ο Αχαιός CΕλληνας εκ Πατρών, πρώην Έπαρχος Αιγύπτου), καθώς και ο υπέργηρος φιλόσοφος Δημήτριος Κύθρας (με την κατηγορίαότι απλώς θυσίαζε στους θεούς).

Σύμφωνα με το δικό τους χριστιανό χρονογράφο Σωζομενό. τον οποίο, φυσικά, δύσκολα μπορούμε να κατηγορήσουμε ως συκοφάντη των ομοθρήσκων του, μαθαίνουμε ότι:

"...των ελληνιστών μικρού πάντες κατ' εκείνο διεφθάρησαν, και οι μεν πυρ{, οι δε ξίφει απολέσθαι προσετάχθησαν. Παραπλησ{ως δε διά την αυτήν αιτ{αν διεφθάρησαν οι ανά πάσαν την αρχομένην λαμπρώς φιλοσοφούντες. Αλλά και εις μη φιλοσόφους, εσθήτι δε τη εκείνων χρωμένους εχώρει ο φόνος -ως μηδέ τους τα- άλλα επιτηδεύοντας κροκωτο{ς τριβων{οις αμφιένυσθαι, δι' υπόνοιαν κινδύνου και δέος.
(Σωζομενού, Εκκλησιαστική Ιστορία, βιβλ. Στ', κεφ. 35)".

Αντιλαμβάνεστε τι λέει ο χριστιανός Σωζομενός; Η τρομοκρατία είχε φτάσει σε τέτοια επίπεδα, που οι άνθρωποι φοβούνταν τι ρούχα θα φορέσουν, για να μην τους περάσουν για φιλόσοφους! Οι σφαγές αυτές στη Σκυθόπολη διήρκεσαν σχεδόν μία εικοσαετία και μετρούνται σε τουλάχιστον εκατοντάδες χιλιάδες. Η επίσημη αρχή των διωγμών θα μπορούσε τυπικά να τοποθετηθεί στο 314 μ.τ.χ., όταν χτίζεται στη Ρώμη η πρώτη χριστιανική βασιλική (αν και οι διωγμοί είχαν ήδη αρχίσει ατύπως λίγα χρόνια πριν). Αμέσως μετά τη νομιμοποίησή της από τον ηλιολάτρη Ρωμαίο αυτοκράτορα Φλάβιο Βαλέριο Κωνσταντίνο (Μέγας Κωνσταντίνος), η χριστιανική εκκλησία αρχίζει την επίθεσή της κατά των θρησκειών των Εθνικών. Η Σύνοδος της Αγκύρας ταυτίζει πτυχές της λατρείας της θεάς Αρτέμιδος (Diana) με ... μαγεία και ... λατρεία του γνωστού σατανά των χριστιανών, ενώ ο ttoς Κανών του εν Αρελάτη (Arles, η "Μικρή Ρώμη της Γαλατίας" όπως την έλεγε ο Αυσόνιος) 1°" Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, που συγκάλεσε ο Κωνσταντίνος, αναθεματίζει όλες τις χριστιανές που παντρεύονται Εθνικούς.

Το 330 μ.τ.χ. οι χριστιανοί λεηλατούν και πυρπολούν στο Μπαγιό το Ιερό του κελτορωμα'ίκού Θεού Βελένου Απόλλωνος και λιντσάρουν τους ιερείς του. Είναι τέτοια η εχθρότητα και το μίσος του ιερατείου των χριστιανών και των Βυζαντινών αυτοκρατόρων προς οτιδήποτε το ελληνικό, που καταγράφεται γλαφυρότατα στους νόμους της αυτοκρατορίας.

Διαβάζοντας από το Θεοδοσιανό Κώδικα, βρίσκουμε και φρίττουμε:

"Ας σταματήσει η ψευδής πίστη και ας καταργηθεί η παραφροσύνη των θυσιών. Γιατί αν κάποιος, παραβιάζοντας τον νόμο του Θείου Αυτοκράτορα, του πατέρα μας, και την εντολή της Ευσπλαχνίας μας, τολμήσει νατελέσει θυσίες, θα τιμωρηθεί πάραυ'τα με την επιβολή της ποινής που του ταιριάζει. (Θεοδοσιανός Κώδιξ, 16,10, 2)

Να κλείσουν αμέσως σε όλους τους τόπους και τις πόλεις οι Εθνικοί Ναοί και ν' απαγορευθεί η είσοδος σε αυτούς, ώστε να μην μπορούν οι άθλιοι ν' aνοσιουργήσουν.Θέλουμε επίσης να απέχουν όλοι από τις θυσίες. Αν όμως κάποιος διαπράξει αυτό το αδίκημα, θα τιμωρηθεί με aποκεφαλισμό. Διατάσσουμε επίσης να περιέρχεται στο αυτοκρατορικό ταμείο η περιουσία αυτών που θα θανατώνονται. Η ίδια ποινή θα επιβάλλεται και στους διοικητές των επαρχιών που θ' αμελήσουν να
τιμωρήσουν τέτοια αδικήματα. (Θ. Κ., 16, 10, 4)

Αν κάποιος παράφρων ή ιερόσυλος επιδοθεί στις απαγορευμένες θυσίες, ασχέτως αν είναι ημερήσιες ή νυκτερινές, αν αναζητήσει συμβουλές γι' αβέβαια ζητήματα και αν υποθέσει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει ή να επισκεφθεί κάποιον Ναό για να διαπράξει αυτά τα εγκλήματα, να γνωρίζει ότι θα τψωρηθεί με θανάτωση και κατάσχεση της περιουσίας του, διότι εμείς με τις δίκαιες αποφάσεις μας έχουμε ορίσει ο Θεός vα λατρεύεται με αγνές προσευχές και όχι να εξευτελίζεται με βέβηλα άσματα. (Θ. Κ., 16, 10, 7)

Κανείς δεv επιτρέπεται να θυσιάζει, να περιφέρεται στους Ναούς ή ν' αποδίδει εκεί τψές. Όλοι v' αποδεχθούν ότι ο νόμος μας τους απαγορεύει την άνομο είσοδό τους στους Ναούς, ώστε αν κάποιος πράξει κάτι σχετικό με θεούς ή τελετές, παραβαίvοντας την απαγόρευση αυτή, δεν θα αποφύγει την τψωρία, ούτε θα τύχει ελέους από τις αρχές. (Θ. Κ., 16, 10, 11)

Κανείς απολύτως [ ... ] δεν επιτρέπεται να θυσιάσει σε άψυχα αγάλματα. [ ... ]Αν τολμήσει κανείς να κάνει άνομο θυσία, προτρέπονται άπαντες vα τον καταγγείλουν δημοσίως, όπως είθισται vα γίνεται και με τους εvόχους εσχάτης προδοσίας, ώστε vα τψωρηθεί με την πρέπουσα σκληρή τψωρία, παρ' όλο που δεν έχει διαπράξει τίποτε ενάvτιο ή σχετικό με την ασφάλεια του αυτοκράτορος. (Θ. Κ., 16 10, 12)

Όσοι ναοί βρίσκοvται στην επαρχία θα καταστραφούν χωρίς φασαρία και οχλαγωγία. Γιατί μόνον όταv θα έχουν γκρεμιστεί και εξαλειφθεί από προσώπου yης, θα έχει καταστραφεί και η υλική βάση επάνω στην οποία στηρίζοvται οι δεισιδαιμονίες. (Θ. Κ., 10, 16)

Αυτά τα άτομα που έχουν μολυνθεί από την ψευδή πίστη τωv ειδωλολατρών ή έχουν συμμετάσχει στις εγκληματικές ειδωλολατρικές τελέσεις, δηλαδή οι Εθνικοί, δεν θα γίνονται δεκτοί στην υπηρεσία Μας και δεν θα τψούνται με διοικητικά ή δικαστικά αξιώματα. (Θ. Κ., 10, 21)

Απαγορεύεται σε όλους να επιμένουν σε άθλιες ειδωλολατρικές απόψεις, να προσφέρουν καταραμένες θυσίες και να συμμετάσχουν σε άλλες καταδικασμένες, με παλαιότερες αποφάσεις, τελετές. Διατάσσουμε ότι όλα τα ιερά και οι ναοί τους, που βρίσκονται ακόμη άθικτα, θα καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και θα εξαγνιστούν με ύψωση εκκλησίας. Ας γνωρίσουν όλοι ότι αν, με αποδείξεις και ενώπιον ικανού δικαστή, εμφανιστεί ότι κάποιος έχει παραβιάσει το νόμο αυτό, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου. (Θ. Κ., 10, 25)

Τα πράγματα είναι εξίσου σκούρα και στον Ιουστινιάνειο Κώδικα:

Επιθυμούμε να σφραγισθούν όλοι οι Ναοί σε όλες τις πόλεις και σε όλους τους τόπους της οικουμένης, καθώς και ν' απαγορευθεί η είσοδος σε αυτούς για να μη διαπραχθεί το κακούργημα της ειδωλολατρίας. Διατάσσουμε επίσης την πλήρη αποχή από τις θυσίες. Και αν κάποιος με κάποια δύναμη παραβεί αυτόν τον νόμο, θα τιμωρηθεί με aποκεφαλισμό, ομοίως δε, καθώς και με κατάσχεση της περιουσίας τους, θα τιμωρηθούν όλοι οι διοικητές των επαρχιών που θ' αμελήσουν να τιμωρήσουν αυτά τα αδικήματα. (Ιουστινιάνειος Κώδικας, 11, 5)

Διατάσσουμε να προσαρτηθούν στο αυτοκρατορικό ταμείο όσοι τόποι υπάγονταν προηγουμένως στο θρησκευτικό σφάλμα των παλαιών. Αυτά όμως που σε οποιοδήποτε μέρος είχαν περιέλθει σε κάποια πρόσωπα, είτε ως δωρεά προηγουμένων ηγεμόνων είτε ως δική μας παραχώρηση, θα παραμείνουν ως μέρος της δικής τους περιουσίας έπ' άπειρον. Αυτά βεβαίως που με πολλά διατάγματα έχουμε χαρίσει στη σεβαστή Εκκλησία, αυτοδικαίως θα τα διεκδικεί αυτή. (1. Κ., 11, 5)

... Επίσης, όποιος τελέσει θυσία ενάντια στους aυτοκρατορικούς νόμους Μας και τις απαγορεύσεις των ιερότατων παλαιών διαταγμάτων και κατηγορηθεί δημοσίως και μπροστά σε δικαστή ότι έχει διαπράξει τέτοια εγκλήματα, θα τιμωρηθεί με τr;v ποινή του θανάτου και προγραφή της περιουσίας του. Ας γνωρίσουν οι αξιωματούχοι ότι θα έχουν την {δια ποινή με αυτούς που θυσιάζουν, αν εξακολουθούν να εορτάζουν παράνομες θυσίες που καταδικάζονται ρητώς. Διότι, αν κάποιος
αξιωματούχος αποκαλυφθεί ότι έχει διαπράξει τέτοιο έγκλημα, θα υποχρεωθεί να πληρώσει ο ίδιος στο αυτοκρατορικό ταμείο πενήντα χρυσές λίβρες και πενήντα λίβρες τα μέλη της ακολουθίας του. (1. Κ., 11, 7)

Τέτοιου είδους πράξεις (σ.σ.: ειδωλολατρίας), αν εξακολουθούν να συμβαίνουν (ή καταγγελθεί ότι συμβαίνουν) ακόμα και σε κάποιο λιβάδι ή σπίτι, το λιβάδι ή το σπίτι αυτό θα προσαρτηθεί στο ταμείο των ιερότατων ανδρών (δηλαδή των ιερέων της Χριστιανικής Εκκλησίας) ενώ ο ιδιοκτήτης τους, που έδωσε τη συγκατάθεσή του να μιανθεί ο τόπος, θα αποπεμφθεί από το (οποιοδήποτε) αξίωμά του, θα χάσει την περιουσία του και αφού υποστεί βασανισμό με μεταλλικά όργανα,
θα οδηγηθεί σε διαρκή εξορία. α. Κ., 11, 8)

Διατάσσουμε τους άρχοντές μας, αλλά και όσους διδάσκονται από τους θεοφιλέστατους επισκόπους, να αναζητούν σύμφωνα με τον νόμο όλες τις περιπτώσεις ασέβειας υπέρ της ελληνικής θρησκείας έτσι ώστε να μη συμβαίνουν, αλλά και αν συμβαίνουν, να τιμωρούνται. Κανείς να μην έχει το δικαίωμα να κληροδοτεί με διαθήκη (περιουσίες) ή να χαρίζει με δωρεά οτιδήποτε σε πρόσωπα ή τόπους που έχουν επισημανθεί ότι διαπράττουν την ασέβεια του Ελληνισμού. Όσα δίδονται ή κληροδοτούνται μ' αυτόν τον τρόπο θα αφαιρούνται. Με την παρούσα ευσεβή vομοθεσία vα διατηρηθούv σε ισχύ όλες οι τιμωρίες, με τις οποίες οι προηγούμεvοι βασιλείς είχαv απειλήσει vα τψωρήσουv τηv ελληvική πλάvη, με τις οποίες προσπαθούσαv (οι προγεvέστεροι χριστιαvοί βασιλείς) vα διασφαλίσουv τηv ορθόδοξη πίστη. (1. Κ., 11. 9)

Επειδή μερικοί συvελήφθησαv, (αv και αξιώθηκαv το χριστιαvικό βάφτισμα) διακατεχόμεvοι τηv πλάvη τωv αvόσιωv μυσαρώv Ελλήνωv, vα διαπράττουv εκείvα που δικαιολογημέvα εξοργίζουv τοv φιλάvθρωπο Θεό μας, αυτοί θα υποβληθούv στr;v αvτίστοιχη τιμωρία και μάλιστα με πvεύμα επιείκειας. Av επψείvουv στηv πλάvη των Ελλήvωv, θα υποβληθούv στr;v εσχάτη τωv ποινών. Αν δεν έχουν αξιωθεί ακόμα το σεβαστό βάπτισμα, θα πρέπει vα παρουσιαστούv στις ιερότατες εκκλησίες μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους και μαζί με όλους του οίκου τους και vα διδαχθούv την αληθιvή πίστη τωv χριστιαvώv. Αφού διδαχθούν και αποβάλουv τηv πλάvη που τους
διακατείχε προηγουμέvως, θα πρέπει vα ζητήσουv το σωτήριο βάπτισμα. Διαφορετικά ας yvωρίζουv ότι αv παραμελήσουv να το κάvουv (σ.σ.: vα ζητήσουν μόvοι τους δηλαδή το σωτήριο βάπτισμα), δε θα έχουv καvέvα πολιτικό δικαίωμα ούτε θα tους επιτραπεί vα είvαι ιδιοκτήτες περιουσίας, ούτε κιvητής ούτε ακίνητης. Θα τους αφαιρεθούν τα πάντα και θα εγκαταλειφθούν στηνv έvδεια και επιπλέον θα υποβληθούν στις έσχατες τιμωρίες. Θα παρεμποδίσουμε κάθε μάθημα που διδάσκεται από όσους πάσχουν από τη νόσο και τη μανία (μάθησης) των αvόσιων των Ελλήνωv, ώστε προσποιούμενοι ότι διδάσκουν, vα μη διαφθείρουν πια τις ψυχές των μαθητών τους με δήθεν αλήθειες. Αν φανεί λοιπόν κάποιος τέτοιος άνθρωπος και δεv τρέξει στις άγιες εκκλησίες
μας μαζί με όλους τους συγγενείς και τους οικείους του, θα τιμωρηθεί με τις προαναφερθείσες ποινές. Θεσπίζουμε δε και νόμο, σύμφωνα με τον οποίο τα παιδιά, όταν είναι σε μικρή ηλικία, θα πρέπει να βαπτίζονται αμέσως και χωρίς αναβολή, όσα δε είναι μεγαλύτερα στην ηλικία θα πρέπει να συχνάζουν στις ιερότατες εκκλησίες μας και να διδάσκονται τις θείες γραφές και τους θείους (σ.σ.: εβραιο-βιβλικούς) κανόνες. Αφού δε εννοήσουν και αποβάλουν την παλαιά (σ.σ.: αρχαιοελληνική) πλάνη, θα μπορέσουν να δεχθούν το βάπτισμα και στη συνέχεια να διαφυλάξουν
την αληθινή πίστη των ορθόδοξων χριστιανών. Όσων δε έχουν κάποιο στρατιωτικό ή άλλο αξίωμα ή
περιουσία μεγάλη και για να κρατήσουν προσχήματα (προσποιούμενοι τους πιστούς) ήλθαν ή πρόκειται να έρθουν να βαφτιστούν, αλλά αφήνουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους και τα υπόλοιπα μέλη του οίκου τους μέσα στην ελληνική πλάνη, διατάσσουμε να δημευθεί η περιουσία τους, να αποκλεισθούν από τα πολιτικά δικαιώματά τους και να υποβληθούν σε αντάξιες τιμωρίες, αφού είναι φανερό ότι πήραν το βάπτισμα χωρίς καθαρή πίστη.

Και το κερασάκι της τρομοκρατίας:

Θεσπίζουμε αυτούς τους νόμους για τους αλιτήριους Έλληνες. Ο. Κ., 1, 11, 10)

Υπάρχει όμως, παρ' όλ' αυτά, μία κατάσταση αρκετά πεπλεγμένη. Σε αντίθεση με την κλασική και ελληνιστική εποχή που το 'Έλληνας" σήμαινε "πολιτισμένος", ο ίδιος χαρακτηρισμός στο Βυζάντιο ήταν άκρως δυσμενής και σήμαινε τον μη χριστιανό. Κι ενώ όπως είπαμε επίσημη γλώσσα παραμένει η λατινική, η σχολική όλη περιλαμβάνει κυρίως ελληνικά κείμενα και ιδιαίτερα τον Όμηρο. Ενδεικτικά με το πληθυσμιακό μωσα·ίκό του Βυζαντίου, ο Σίριλ Μάνγκο, καθηγητής στην Οξφόρδη, αναφέρει στο βιβλίο του Βυζάντιο, η Αυτοκρατορία της νέας Ρώμης πως ο πληθυσμός κατά τα πρώτα χρόνια της αυτοκρατορίας ήταν περίπου 30 εκατομμύρια και από αυτά ελληνόφωνα λιγότερα από το ένα τρίτο.

Με την πάροδο των χρόνων συντελείται το παράδοξο και ενώ ο ελληνικός πολιτισμός είναι υπό αιματηρό, τις περισσότερεςφορές, διωγμό και καθετί το ελληνικό κατακρημνίζεται, η ελληνική γλώσσα παρά ταύτα αποδεικνύεται ισχυρό όπλο καταφέρνοντας σιγά-σιγά να μετασχηματίσει την αυτοκρατορία από τον 7° αιώνα σε ελληνόφωνη. Από δε τον 11° αιώνα και εντεύθεν έχουμε πλήρη ελλψοποίηση της αυτοκρατορίας, όχι με την έννοια ότι επικράτησαν τα ελληνικά φύλα αλλά ότι πέραν της γλώσσας κυριάρχησαν βαθμιαία τα ελληνικά ήθη, η ελληνική παιδεία και η ελληνικήσυνείδηση.

Τηρουμένων των αναλογιών, είναι κάτι σχετικό με ό,τι συνέβη χρόνια μετά στην Αμερική όπου, εκτός της γλώσσας, κυριάρχησαν τα αγγλοσαξονικά ήθη και έθιμα του προτεσταντικού κόσμου, χωρίς να ισχυρίζεται κανείς πως οι ΗΠΑ είναι φυλετική προέκταση της Αγγλίας. Οι αυτοκράτορες, που τα πρώτα χρόνια είναι Ρωμαίοι και πολλοί από αυτούς χωρικοί ή αγράμματοι, είναι οι αντιπρόσωποι του θεού στη γη και εκλέγονται, αναρριχώνται ή κατακτούν την εξουσία ελέω θεού. Το να παραμένει στην εξουσία, όσο βάναυσα κι αν τη διαχειρίζεται, είναι θέλημα θεού, και θέλημα θεού είναι επίσης όταν την καταλαμβάνει ο σφετεριστής, όποιος κι αν είναι ο τρόπος που το καταφέρνει. Επίσης, έτερος αντιπρόσωπος του θεού στη γη είναι και ο εκάστοτε πατριάρχης που, αν και διορίζεται από τον αυτοκράτορα, επιμένει ότι τον επέλεξε ο θεός για το ρόλο του.

Οι σχέσεις των δύο αντιπροσώπων κατά κανόνα δεν είναι αγαστές. Το όλο πρόβλημα είναι ποιος είναι ο πιο ελέω θεού. Η υπεροψία, το μίσος, η αλληλοϋπονόμευση, ο φόβος -κυρίως του Πατριάρχη προς τον αυτοκράτορα- οι δολοπλοκίες και πολλές φορές οι δολοφονίες χαρακτηρίζουν τις σχέσεις τους κατά τη χιλιόχρονη ύπαρξη του Βυζαντίου.

Το κυρίαρχο στοιχείο σ' όλο το φάσμα των λειτουργιών στο Βυζάντιο είναι η συνεχής εμπλοκή της θρησκείας και της εκκλησιαστικής εξουσίας σε κάθε επίπεδο του δημόσιου βίου. Τελικά, ο δογματισμός εκδιώκει τη λογική. Η μισαλλοδοξία αποβαίνει καταλυτική και καλύπτει κάθε πνευματική έκφραση στην αυτοκρατορία.

Η μεγάλη και μοιραία πληγή του Βυζαντίου αποδεικνύεταιο μοναχισμός. Ο κόσμος συρρέει κατά χιλιάδες στις μονές, η εκκλησία καρπούται τις περιουσίες τους και το κράτος αδυνατεί να στελεχώσει τα ένοπλα τμήματά του. Στρατιές μοναχών λυμαίνονται την αυτοκρατορία, αρνούμενοι υπακοή στους νόμους, φυσικά τη στράτευση, απομυζώντας πόρους αλλά και δύναμη της αυτοκρατορίας. Την εποχή που ο φουκαράς Παλαιολόγος προσπαθούσε να σώσει την Κωνσταντινούπολη, που ήταν ό,τι είχε απομείνει από τη μεγάλη αυτοκρατορία, μόνο το Άγιο Όρος στέγαζε 70.000 μοναχούς. Μ' αυτόν τον τρόπο βοήθησε η εκκλησία.

"Με την άδεια του συγγραφέα: Ιερές Βλακείες", Συγγραφέας: Στέλιος Κανάκης - Εκδόσεις "ΕΜΠΕΙΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ"


http://www.theasis.gr/

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ 3.000 ΧΡΟΝΙΑ!

shutterstock_87973231-low-600x317-700x400 
Δηλώνει ο κορυφαίος καθηγητής Πυρηνικής Μηχανικής Λευτέρης Τσουκαλάς
Ένας από τους κορυφαίους Πυρηνικούς Μηχανικούς στον κόσμο είναι ο Ηλείος καθηγητής Λευτέρης Τσουκαλάς. Ενώ μεγάλωσε στην Ελλάδα, το ταλέντο του, αναγνωρίστηκε στην Αμερική, όπου και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο. Είναι από τους ανθρώπους που πιστεύει ακράδαντα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να υπερνικήσει την οικονομική κρίση, αν έκανε επενδύσεις στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.

Ο Λευτέρης Τσουκαλάς μίλησε αποκλειστικά στην «ΠΡΩΤΗ» για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Γαστούνη, αλλά και για το πώς μπόρεσε να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γαστούνη και μετά τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου φοίτησα στο τότε Πρακτικό Γυμνάσιο Αμαλιάδος (σήμερα θα το αποκαλούσαμε Λύκειο). Η Γαστούνη λοιπόν είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου και η Ηλεία, με την μοναδική της ιστορία, την ιερότητα του χώρου, την απεραντοσύνη των παραλιών της, την ζωντάνια του κάμπου της αλλά και την καλοσύνη και την ανθρωπιά των συμπατριωτών μας, είναι για μένα το νόστιμον ήμαρ».

Ο Λευτέρης Τσουκαλάς έζησε με λίγα υλικά αγαθά αλλά τα όνειρα δεν σταμάτησαν ποτέ. Για τα όνειρα του αυτά αγωνίστηκε με πάθος και κατάφερε να κατακτήσει τους στόχους του «Τα όνειρά μας πλάθονται από τα υλικά της ψυχής, την επιθυμία, την φαντασία, τα συναισθήματα. Ο κόσμος που μεγάλωσα, η Ηλεία του 60 του 70, ήταν φτωχός σε υλικά αγαθά αλλά πλούσιος σε υλικό ονείρων. Μας έμαθε να ονειρευόμαστε έντονα και να αγωνιζόμαστε για την πραγμάτωση των ονείρων μας. Πρόκειται για όνειρα που τροφοδοτούσε το σχολείο, η παράδοση, η ιστορία, οι κοινές αξίες, αλλά και ο μύθος και η τέχνη. Όνειρα που τα συνόδευε μια αίσθηση κοινωνικής και εθνικής αποστολής. Τέτοια όνειρα έχουν τεράστιες δυνατότητες υλοποίησης».

Πυρηνική Μηχανική
Πριν από περίπου δύο χρόνια ο κ. Τσουκαλάς είχε βρεθεί στην Γαστούνη όπου είχε αναπτύξει το θέμα «Η Ενεργειακή ανάπτυξη της Ελλάδας ως διέξοδος από την κρίση». Ο Καθηγητής είχε επισημάνει ότι από το 2009 και μετά η Ελλάδα ταλανίζεται από μία εισαγόμενη οικονομική κρίση άνευ προηγουμένου και φαινομενικά χωρίς τέλος. «Παρότι τα διεθνή οικονομικά δεδομένα δείχνουν παγκόσμια έξοδο από την κρίση, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει επιτυχώς στον επερχόμενο μεγάκυκλο της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής οικονομίας με υψηλή ανεργία και επιχειρώντας να ρίξει το κόστος παραγωγής με μείωση μισθών. Πρέπει να αντιμετωπίσει τα θέματα κόστους ενέργειας. Χρειάζεται φθηνή ενέργεια, που θα επιτρέψει την ύπαρξη ανταγωνιστικότητας χωρίς να συνθλίβονται οι μισθοί στο βωμό της παραγωγικότητας. Η επιστημονική ανάλυση των δεδομένων της κρίσης αποδεικνύει ότι η μείωση του κόστους ενέργειας αποτελεί στοιχείο εκ των ων ουκ άνευ για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας» είχε επισημάνει μεταξύ άλλων.
Ο ίδιος υπογράμμισε και τα εξής: «Η χώρα μας τα επόμενα δέκα χρόνια πρέπει να επικεντρωθεί στο λιγνίτη, στην ανάπτυξη δικτύων και εγχώριων πηγών, στην αντιμετώπιση της ανεργίας μέσω έργων υποδομών, στην προετοιμασία υποδοχής πυρηνικών σταθμών παραγωγής ισχύος και στην υλοποίηση ενός μακρόπνοου ενεργειακού σχεδιασμού που να βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας και να κατοχυρώνει τη θέση της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας, προόδου και ευημερίας».

Μιλώντας στην «ΠΡΩΤΗ» για την επιστήμη του, καθώς λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι γνωρίζουν για την πυρηνική μηχανική, ο Λ. Τσουκαλάς τόνισε: «Η επιστήμη μου αφορά στην τεχνολογική αξιοποίηση της διερεύνησης της ύλης, των μικρότερων της κομματιών, των ατόμων των πυρήνων αλλά και των υποατομικών και υποπυρηνικών σωματιδίων. Μια από τις εφαρμογές της αφορά στην παραγωγή τεραστίων μεγεθών υψηλής ποιότητας ενέργειας ικανών να τροφοδοτήσουν τις μελλοντικές ανάγκες των ανθρώπων. Για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει κοιτάσματα ορυκτού ουρανίου που υπό κατάλληλες προϋποθέσεις θα μπορούσαν καλύψουν πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας για τα επόμενα τρεις χιλιάδες (3.000) χρόνια! Και ίσως φανούν χρήσιμα στο εγγύς μέλλον όταν η χώρα μας αποφασίσει να δημιουργήσει μια νέα ενεργειακή βιομηχανία με στόχο να τροφοδοτήσει μια ανταγωνιστική και ευημερούσα οικονομία, τεχνικά ικανή να διεκδικεί με ασφάλεια και δικαιοσύνη ένα πολύ μεγαλύτερο μερίδιο από τον παγκόσμιο πλούτο».


Πηγή: diaforetiko.gr
http://olastifora.gr/archives/19086

Η συνάντηση του Αύγουστου Καίσαρα με τον νεκρό Αλέξανδρο. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Η συνάντηση του Αύγουστου Καίσαρα με τον νεκρό Αλέξανδρο. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! 
Από «Τα μυστικά ημερολόγια» του Αύγουστου Καίσαρα

Περγαμηνή αρ. LXXXIX

«Θέλω να ξεκινήσω από την αρχή, από τότε που ο άνθρωπος συνάντησε το είδωλο, όπως λένε και οι Έλληνες, το είδωλο της τυφλής λατρείας.

Εμείς οι Ρωμαίοι δανειστήκαμε αυτή τη λέξη, όπως και πολλές άλλες που μας έλειπαν, και πολλοί από εμάς αναζητούν τα είδωλά τους σε αυτούς που μας δάνεισαν αυτή τη λέξη. Δεν αποτελώ εξαίρεση και θα έλεγα ψέματα αν ισχυριζόμουν ότι ο θρυλικός πατέρας μου, Γάιος Ιούλιος Καίσαρας, τον οποίο αγαπώ, αποτέλεσε είδωλο για μένα στα νεανικά μου χρόνια.

Μια από τις όψεις της αποκαλούμενης "Σαρκοφάγος του Αλεξάνδρου" Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης

Τα είδωλα δεν τα αγαπάμε, αλλά τα σεβόμαστε και θαυμάζουμε, και εγώ θαύμαζα τον Μεγάλο Μακεδόνα, τον Αλέξανδρο. Αισθανόμουν περισσότερο συγγενής με εκείνον, παρά με τον Γάϊο, όχι εξ αίματος, αλλά στην ψυχή και το χαρακτήρα, και όλες τις καταστάσεις που αντιμετώπισε στη ζωή του. Ακόμη και σήμερα τρέμω όταν σκέφτομαι ότι τότε που είχα εκλεγεί για πέμπτη φορά ύπατος συνάντησα το μεγάλο μου είδωλο το λείψανο του δηλαδή, βαλσαμωμένο με βότανα σύμφωνα με την τέχνη των Πτολεμαίων, κατά τέτοιο τρόπο που έμοιαζε σαν να κοιμόταν κουρασμένος από τις κατακτήσεις του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε αυτόν και μόνο σε αυτόν χρωστάει ο λαός της Αλεξάνδρειας το ότι μετά τη νίκη μου στο Άκτιο δεν κατέστρεψα την πόλη τους, όπως τους άξιζε, που σεβάστηκα το ανάκτορο του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας και δεν το γκρέμισα. Όχι, δεν το έκανα. Ακόμη και αν η εκδίκηση θα σήμαινε δικαιοσύνη, έδειξα πραγματική μεγαλοψυχία για χάρη του Μεγάλου Αλεξάνδρου που είχε ιδρύσει αυτή την πόλη στις δυτικές όχθες του Νείλου, χωρίς διαπραγματεύσεις, αλλά με αποφασιστικότητα, αφού πέταξε το μανδύα του στην άμμο και σχεδίασε με το σπαθί του την περίμετρο, τους δρόμους και τα σπίτια- άλλες εννέα πόλεις φέρουν ήδη το όνομα του. Όταν έφτασα στον τάφο του, που είναι φτιαγμένος από κόκκινο μάρμαρο, έδωσα εντολή να σηκώσουν τη βαριά πλάκα και αντίκρισα το είδωλό μου, που έμοιαζε με άγαλμα του Λυσίππου, γεμάτος θαυμασμό και δέος. Ήμουν τότε ακριβώς 33 ετών, στην ηλικία που πέθανε ο Αλέξανδρος.

Μέγας Αλέξανδρος

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την όψη του. Ο Μεγάλος αυτός άνδρας, χωρίς γένια, έμοιαζε να χαμογελάει, ένα χαμόγελο ικανοποίησης που έδειχνε ότι γνώριζε καλά τι είχε καταφέρει, περήφανος και συνειδητοποιημένος, ναι, ακόμη και αυτάρεσκος και ανώτερος. Με αυτό το χαμόγελο πεθαίνει μόνο ένας άντρας που έχει κόψει με το σπαθί του το γόρδιο δεσμό, αντί να ψάχνει να βρει την αρχή και το τέλος του σχοινιού, ένας άντρας που πηγαίνει στην έρημο να βρει τον Άμμωνα Δία για να επιβεβαιώσει τη θεϊκή καταγωγή του και το δικαίωμα της εξουσίας, ένας άντρας που ουσιαστικά δεν γνώριζε κανέναν αντίπαλο εκτός από τον ίδιο του τον εαυτό. Τότε δεν ήθελα τίποτα περισσότερο παρά να πεθάνω κι εγώ κάποια στιγμή σε τον Μεγάλο Μακεδόνα- με ένα χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπό μου.

Έμεινα ατέλειωτες ώρες έτσι, να τον κοιτάζω, μέχρι που οι ανυπόμονοι σύντροφοί μου με πίεσαν να δούμε και άλλους νεκρούς Πτολεμαίους, που κείτονταν εκεί επί 300 χρόνια, μεταμορφωμένοι σε μούμιες. Είπα επιτακτικά στους ανόητους συντρόφους μου πως αυτό που ήθελα να δω εγώ ήταν ένας βασιλιάς, και όχι άλλα πτώματα. Γι' αυτό και αρνήθηκα να επισκεφθώ τον Άπι, αφού εμείς οι Ρωμαίοι συνηθίζουμε να λατρεύουμε τους θεούς και όχι τους ταύρους.

Έτσι, λοιπόν, έδιωξα τον εντελώς ανεγκέφαλο όχλο και καμία από τις ανόητες κουβέντες τους δεν μπόρεσε να μου αλλάξει γνώμη. Με τη φλόγα να τριζοβολάει στη δάδα, περιεργαζόμουνα τον μικρόσωμο άντρα. Όπως κι εγώ έτσι και ο Αλέξανδρος ήταν κοντός, γεγονός που δικαιώνει όσους ισχυρίζονται πως οι μικρόσωμοι άντρες προορίζονται για κάτι μεγάλο, αφού όλη η ενέργεια τους μοιράζεται σε ένα σώμα μικρού μεγέθους. Όπως και εγώ, έτσι και ο Αλέξανδρος έγραφε στη μητέρα του μυστικά γράμματα. Λεγόταν Ολυμπιάδα, είχε τα ίδια πάθη με την Άτια και λέγεται ότι ο Δίας Άμμωνας κοιμόταν μαζί της, παίρνοντας τη μορφή φιδιού.

Όπως και εγώ, έτσι και ο Μεγάλος Μακεδόνας περιφρονούσε τα αθλήματα όπου έπαιρναν μέρος δυναμικοί αθλητές, και έδειχνε μεγαλύτερη αγάπη για τη φιλοσοφία. Αγαπούσε όπως έλεγε τον Αριστοτέλη σαν πατέρα του και τις τραγωδίες του Αισχύλου, του Ευριπίδη και του Σοφοκλή, ενώ όταν κοιμόταν είχε πάντα κάτω από το μαξιλάρι του την Ιλιάδα του Ομήρου, δίπλα στο ξίφος του. Και όπως ζήλευα εγώ τον Οράτιο για την τύχη του να «σμιλεύει» τις λέξεις και να αδιαφορεί για τα χρήματα και τη φήμη του, έτσι και ο Αλέξανδρος είδε το άλλο του εγώ σε ένα σοφό. Όταν πήγε στην Κόρινθο είπε στον κυνικό Διογένη ότι θα του εκπλήρωνε όποια χάρη του ζητούσε. Τότε εκείνος του ζήτησε να πάει λίγο παρακεί για να μην του κρύβει τον ήλιο, δεν ήθελε τίποτε άλλο.

"Σαρκοφάγος του Αλεξάνδρου"

Τα λόγια αυτά άρεσαν πολύ στον Αλέξανδρο, που με περηφάνια και μεγαλείο ψυχής- κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει καλύτερα από εμένα- είπε για τον φιλόσοφο: «αν δεν ήμουν ο Αλέξανδρος, θα ήθελα να είμαι ο Διογένης». Η πολυτέλεια, έλεγε ο Αλέξανδρος- και σ' αυτό επίσης συμφωνούμε απολύτως- σε κάνει υπηρέτη και δούλο της, το να είσαι βασιλιάς είναι το πιο σκληρό καθήκον. Κατέκρινε λοιπόν τους άνδρες που αρέσκονταν στις πολυτέλειες και τα υλικά αγαθά, όπως τον Άγνωνα, που ήθελε να έχει ασημένια καρφιά στις σόλες του, ή τον Λεονάτο που ζήτησε να του φέρουν άμμο από την Αίγυπτο για να αθλείται, ή τον Φιλώτα που πρόσταξε να φτιάξουν φωλιές σε 100 στάδια για να μπορεί να κυνηγάει. Ήταν πιο υπομονετικός από εμένα, γιατί μπορεί να περιφρονούσε την ακόλαστη συμπεριφορά, όμως δεν εξέδωσε κανένα νόμο, όπως έκανα εγώ, για να τη σταματήσει.

Έτσι, ο Μέγας Αλέξανδρος με δίδαξε την υπομονή. Με έμαθε ότι χωρίς υπομονή, το έδαφος που βγαίνουν τα σπαρτά δεν αποδίδει. Και αν κοιτάξω πίσω μου, τα 76 χρόνια της ζωής μου, δεν βρίσκω ίχνος υπομονής- και αν κάπου διακρίνεται αμυδρά, δεν μπορώ να πω ότι ήταν υπομονή, αλλά ανοχή, δυστυχώς. Δεν έμαθα ποτέ τοξοβολία, όπου αρίστευε ο Αλέξανδρος, ή να πηδάω από το άρμα, όπως έκανε εκείνος όταν τα άγρια άλογα έτρεχαν στο δάσος. Ακόμη, δεν κυνηγούσα αλεπούδες. Αυτό, βέβαια, οφειλόταν και στην υγεία μου, που από πολύ νωρίς με ανάγκασε να μένω μέσα στο σπίτι, παρόλα αυτά, όμως, με τη βοήθεια του γιατρού μου, του Μούσα, έφτασα σε μεγάλη ηλικία.

Αύγουστος Καίσαρας Οκταβιανός

Εγώ, ο Imperator Caesar Augustus Divi Filius, και ο Μέγας Αλέξανδρος, δεν φοβόμασταν τίποτα περισσότερο από τη σημασία των οιωνών και των χρησμών. Δεν είναι παράδοξο; Αρκούσε ένα νεύμα, μια αράδα που τραβούσε το χέρι μας με την πένα, και λαοί πέθαιναν, χώρες καίγονταν και ποταμοί άλλαζαν τη ροή τους. Και όμως, αρκούσε ένας ξαφνικός κεραυνός για να κρυφτώ στο μανδύα μου, ενώ ο Αλέξανδρος έπιανε την κούπα του. Ο Αλέξανδρος είχε γύρω του άνδρες από τη Βαβυλώνα, εγώ από την Αίγυπτο, γιατί πιστεύω στα αστέρια, δεν γνωρίζω όμως τους νόμους που με τόση σοφία καθορίζουν την τροχιά τους. Και αν για εκείνον το σημάδι ήταν μια πηγή, που ξαφνικά ανάβλυσε νερό στο σημείο που είχε στήσει η σκηνή του, στο δρόμο του για την Ινδία, για εμένα ήταν ένα περιστέρι που με διαβεβαίωσε ότι θα επιστρέψω υγιής. Οι δύο οιωνοί είπαν την αλήθεια, πρέπει να ομολογήσω, γιατί εκείνη την εποχή υπήρχε μεγάλη εκμετάλλευση και σύγχυση γύρω από την εξήγηση των σημείων που έστελναν οι θεοί....

Αυτά σκεφτόμουν όση ώρα στέκομαι μπροστά στο νεκρό Αλέξανδρο και ήθελα να τον αποχαιρετήσω όπως χαιρετάει κάποιος, που βρίσκεται και αυτός στο τέλος της ζωής του, έναν καλό φίλο. Έτσι, έσκυψα, τον φίλησα στο μέτωπο και τον χάιδεψα Ωστόσο, από τη μεγάλη συγκίνηση, φάνηκα απρόσεκτος και σκόνταψα στη σαρκοφάγο του Αλέξανδρου. Για να μην πέσω άπλωσα το αριστερό μου χέρι και ακούμπησα κατά λάθος τη μύτη του. Έσπασε σαν γυαλί σε πολλά κομμάτια και πριν καταλάβω τι είχε συμβεί, είδα ότι στο σημείο που βρισκόταν πριν η μύτη του, έχασκε τώρα μια τρύπα.* Πάγωσε το αίμα μου μόλις το είδα. Ήθελα να το βάλω στα πόδια, όμως μια μυστήρια δύναμη με κρατούσε καρφωμένο εκεί. Δεν θυμάμαι πια πόση ώρα κράτησε αυτό, μέχρι που με τράβηξαν έξω δύο φρουροί. Κανένας από τους ιερείς δεν μπόρεσε να πει αν αυτό ήταν κάποιος κακός οιωνός που μου έστελναν οι θεοί, αφού κάτι παρόμοιο δεν τους έχει ξανασυμβεί και το θεώρησαν χωρίς σημασία.

Πιστέψτε με, όλα όσα γράφω είναι αλήθεια και μολονότι προσπάθησα να κλείσω τα μάτια και να σβήσω την εικόνα που είχα δει, στάθηκε αδύνατον. Η εικόνα αυτή με ακολουθεί σαν σκιά και την βρίσκω συνεχώς μπροστά μου: μια μαύρη τρύπα στο κεφάλι του Αλεξάνδρου, όχι μια πληγή που κάποια στιγμή θα έκλεινε, όχι. Τότε μου φαινόταν, όπως και σήμερα, σαν να κατέστρεψα με τα ίδια μου τα χέρια αυτόν τον θεϊκό άνθρωπο- το ίδιο μου το είδωλο».

*Τη σπασμένη μύτη στη μούμια του Μεγάλου Αλεξάνδρου περιγράφει και ο Κάσσιος Δίων, βιβλίο 51, 16, 5.

PHILIPP VANDENBERG: «ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ, Τα Μυστικά Ημερολόγια», Εκδόσεις Κονιδάρη-Αθήνα, 2004.



Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters