Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Οι ύπατοι αρμοστές πιέζουν για σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ


Περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας(!) και νέα λιτότητα πρόκειται να είναι το «διπλό σοκ» της τρόικας με (υποτιθέμενο) στόχο την «επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας»! Η αφαίρεση από το ελληνικό κράτος του δικαιώματος διαχείρισης της περιουσίας του και η επιβολή εκτάκτων μέτρων ύψους 10 δισ. ευρώ(!) για την επίτευξη του στόχου του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2011 αναμένεται, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», να είναι η «αδιαπραγμάτευτη προσφορά» της τρόικας προς την κυβέρνηση. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η τρόικα προσανατολίζεται να αποχωρήσει από την Αθήνα την προσεχή Πέμπτη αποφεύγοντας να εισηγηθεί την εκταμίευση της πέμπτης δόσης ύψους 12 δισ. ευρώ παρά μόνο αν οι παραπάνω απαιτήσεις ψηφιστούν από τη Βουλή. Εκείνο το οποίο συζητείται αυτές τις ώρες στις εσωτερικές συσκέψεις της τρόικας είναι αν θα ζητηθεί ή όχι ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών έτσι ώστε το «νέο μνημόνιο» να είναι πλήρως δεσμευτικό στο διηνεκές και ανεξαρτήτως κυβερνήσεως. Σε περίπτωση που η πρόταση υπερισχύσει, τότε αυτό θα σημαίνει ότι οι δανειστές αποφάσισαν να αναλάβουν το μέγιστο (και ως χθες απευκταίο) ρίσκο της πρόκλησης εκλογών προκειμένου, όπως μεταφέρεται, να καταδειχθεί πλήρως ο κίνδυνος της κατάρρευσης και να οδηγηθεί το ελληνικό πολιτικό σύστημαπρο των ευθυνών του.
Αυτό που εκφράζουν ευθέως οι εκπρόσωποι της τρόικας, οι οποίοι έχουν μετατραπεί πλέον σε ύπατους πολιτικούς αρμοστές, και γίνεται σαφές και από τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ε.Ε., είναι η ανάγκη οι βασικές πολιτικές δυνάμεις να συμπράξουν ώστε, όπως λένε, «να αποφευχθούν τα χειρότερα», προσθέτει η “Ελευθεροτυπία“.
Σε συνάντηση μάλιστα σε υπουργείο έγινε ευθέως λόγος για «μεγάλο συνασπισμό» (grand coalition, ήταν ο όρος που χρησιμοποιήθηκε) μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Η ανάγκη για συνεννόηση των δύο μεγάλων κομμάτων τέθηκε ανοιχτά και από τον Ολι Ρεν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μεγάλη πίεση στη Ν.Δ. για κάποιου είδους συνεννόηση με την κυβέρνηση. Παράγοντες της Ε.Ε. θεωρούν ότι πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το μοντέλο της Πορτογαλίας, όπου κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση συμφώνησαν στους όρους του μνημονίου και στα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Η έκθεση της τρόικας, όπως όλα δείχνουν αυτή τη φορά δεν θα είναι θετική, όπως συνέβη μέχρι τώρα, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Αυτό δεν θέτει σε κίνδυνο την τωρινή δόση του δανείου, όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο τι θα γίνει το Σεπτέμβρη.
Η σύμπραξη δεν φαίνεται ότι θα μπορούσε να γίνει με το να ζητηθούν 180 ψήφοι για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο ο Α. Σαμαράς έχει πει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει σε καμία περίπτωση. Η συζήτηση όμως θα μπει σε νέα βάση αν καταρτιστεί ένα νέο πρόγραμμα από την Ε.Ε. για τη χορήγηση επιπλέον χρημάτων για το 2012 με νέο μνημόνιο, το οποίο θα προβλέπει ανασχεδιασμό των μέτρων με επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής τους και κάλυψη των δανειακών αναγκών για το 2012 και το 2013. Συζητείται λοιπόν τότε να τεθεί ως προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν σε αυτό τα μεγάλα κόμματα (όπως έγινε στην Πορτογαλία) και να ζητηθεί έγκριση με αυξημένη πλειοψηφία. Επίσης τα μέτρα θα συνοδεύονται από ενέχυρα στην κρατική περιουσία. Η συμφωνία των μεγάλων κομμάτων στα βασικά σημεία της πολιτικής που θα ακολουθηθεί θεωρείται από την τρόικα εκ των ων ουκ άνευ, αφού βλέπουν ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί καμιά απόφαση με την κοινωνία απέναντι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαφωνεί και τη μισή κυβέρνηση να διαχωρίζει τη θέση της.
Στην Ε.Ε. υπολογίζουν ότι όσο περνάει ο καιρός μειώνεται ο κίνδυνος συστημικού ρίσκου από το ελληνικό πρόβλημα, αφού το χρέος από τις τράπεζες μεταφέρεται στις χώρες, οι οποίες δεν θα πτωχεύσουν αν χάσουν μερικά δισ. από την Ελλάδα, η Ιρλανδία αρχίζει να μπαίνει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, στην Πορτογαλία τα μέτρα προχωρούν και στην Ισπανία ο κίνδυνος έχει μειωθεί. Το κλίμα που καλλιεργείται είναι ότι «η Ελλάδα είναι μια ειδική περίπτωση». Σ’ αυτό το πλαίσιο το δημοσίευμα του «Spiegel» περί επιστροφής στη δραχμή δεν είναι εντελώς στον αέρα, αλλά απηχεί συζητήσεις που γίνονται στο εσωτερικό της Γερμανίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα τέθηκε και από έλληνα αξιωματούχο υπό τη μορφή απειλής, η οποία φυσικά δεν έπιασε…
Υπό αυτές τις συνθήκες η πίεση για κάποιου είδους πολιτική συνεννόηση θα ενταθεί, είτε με τη μορφή συμφωνίας σε κάποια μετρα είτε ακόμη και για κυβέρνηση συνεργασίας πριν ή μετά από εκλογές.
Πλειοψηφία 180 βουλευτών, ή εκλογές
Σύμφωνα με τις ως σήμερα συζητήσεις, γράφει το ΒΗΜΑ, αν οι απαιτήσεις της τρόικας δεν ψηφιστούν από τη Βουλή,ενδεχομένως,μάλιστα,με πλειοψηφία 180 βουλευτών,δεν θα εκταμιευθεί η επόμενη δόση,ενώ ώσπου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις η τρόικα θα καλύπτει μόνο τις λήξεις των ομολόγων αφήνοντας την κυβέρνηση να καλύπτει μισθούς και συντάξεις με τα ραγδαίως μειούμενα ταμειακά διαθέσιμα.Η Νέα Δημοκρατία,από την πλευρά της, αποκλείει την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου σχεδίου,πολύ περισσότερο των παραπάνω μέτρων. Κατόπιν τούτων η τρόικα,η οποία υπό κανονικές συνθήκες δεν επιθυμεί εκλογές,ενδέχεται να οδηγήσει με τις πιέσεις της σε εκλογική εκτόνωση.

http://www.antinews.gr/2011/05/15/101020/

“Ξεπουλήστε δημόσια περιουσία αν θέλετε να σωθείτε”


Εμείς μπορεί να ανησυχούμε για τυχόν ξεπούλημα των εθνικών περιουσιακών μας στοιχείων, στο βωμό του μνημονίου, κάποιοι όμως το θεωρούν σαν απαραίτητο βήμα για να σωθούμε ως χώρα από τη χρεοκοπία. Το άρθρο που παραθέτουμε είναι από το «think tank» Peterson Institute for International Economics, που πολύ σοβαρά θεωρεί, πως η μόνη μας επιλογή είναι να … ξεπουληθούμε.
S.A.

Η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις.

Ένα χρόνο ακριβώς από τον Μάιο του 2010, οπότε και η Ελλάδα δέχθηκε  οικονομική βοήθεια για να διασωθεί τόσο η ίδια όσο και η ευρωζώνη, τα διεθνή ΜΜΕ ανακοινώνουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ευτυχώς  που τελικά επικράτησαν πιο νηφάλιες απόψεις.
Η Ελλάδα  είναι σίγουρο πως δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει τα €30 δισ. που χρειάζεται για τα ληξιπρόθεσμα χρέη της μέσα στο 2012 από τις ιδιωτικές αγορές, όπως αρχικά υπολόγιζε το ΔΝΤ. Το ότι οι υπουργοί Οικονομικών συναντήθηκαν για να συζητήσουν το ζήτημα είναι από μόνο του ενθαρρυντικό. Στην ουσία, αναγνώρισαν σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, ότι η πορεία της Ελλάδας δεν είναι καθόλου βιώσιμη.
Έτσι, αντί να χρειαστεί να τρέχουν το τελευταίο λεπτό για να πάρουν αποφάσεις, όπως έγινε τον περασμένο Μάιο, αυτό που μάλλον θα δούμε είναι μια παρατεταμένη περίοδος διαπραγματεύσεων, που θα εστιάζουν στις απαραίτητες πλέον διορθώσεις του αρχικού προγράμματος του ΔΝΤ. Αυτό σηματοδοτεί έναν νέο πολυπόθητο ρεαλισμό, από πλευράς των Ευρωπαίων πολιτικών.
Χωρίς πρόσβαση στις οικονομικές αγορές το 2012, και με την ευρωζώνη δικαιολογημένα διστακτική στο να θέλει να δει μια πτώχευση, δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα εισπράξει επιπλέον χρήματα από τους εταίρους της μέσα σε ένα χρόνο. Το μόνο ερώτημα είναι: Με ποιους όρους θα τα εισπράξει; Συνεπώς, το γεγονός ότι οι υπουργοί Οικονομικών άρχισαν να συζητούν το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του συνολικού ελληνικού προγράμματος, δείχνει τη πρόοδο που έχει επέλθει μέσα σε ένα χρόνο.
Δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να αναθεωρούνται περιοδικά τα προγράμματα του ΔΝΤ, και μια τέτοια αναθεώρηση στη περίπτωση  της Ελλάδας δεν σημαίνει αποτυχία της διαδικασίας διάσωσης, εφόσον βέβαια παραμείνει σταθερή η πολιτική βούληση όσον αφορά στην εφαρμογή της διαδικασίας αυτής.
Με δεδομένο το καταστροφικό κόστος μιας ελληνικής χρεοκοπίας, τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για την ευρωζώνη, η πολιτική βούληση μάλλον δεν θα λείψει. Πέρα όμως από μια περαιτέρω οικονομική βοήθεια (από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους) προς την Ελλάδα, πως θα μοιάζει άραγε το νέο πρόγραμμα του ΔΝΤ;
Πρώτον, αν κρίνουμε από τη πρόσφατη διάσωση της Πορτογαλίας, η άποψη ότι οι κυβερνήσεις μπορούν να περικόπτουν δραματικά τις δαπάνες χωρίς να βλάπτουν την οικονομική ανάπτυξη, να αυξάνουν την ανεργία, και να χάνουν τα φορολογικά τους έσοδα, αρχίζει να αναθεωρείται, τουλάχιστον εντός της ευρωζώνης. Συνεπώς, είναι μάλλον απίθανο να ζητηθεί κι άλλη λιτότητα από την Ελλάδα για τον επόμενο χρόνο.
Αντ` αυτού, είναι πολύ πιθανό, πως αυτό που θα ζητηθεί από τη χώρα είναι να επιταχύνει τις ιδιωτικοποιήσεις προκειμένου να βελτιώσει τον ισολογισμό της. Κι αυτό είναι μια πολύ σωστή εστίαση. Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, θα προσφέρει πολλά περισσότερα από απλώς κάποια αυξημένα κρατικά έσοδα. Θα βελτιωθεί η παραγωγικότητα, αφού με δημόσιο έλεγχο υπάρχει κακοδιαχείριση, ειδικά σε κάποιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και υπηρεσίες υποδομών.
Από την άλλη, μια τέτοια αναδιάρθρωση είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς των εργατικών συνδικάτων, και αναμένεται μάλιστα πως κάποιες από αυτές  θα είναι και βίαιες.
Στη πραγματικότητα, η ευρωζώνη μάλλον θα ζητήσει από την Ελλάδα να επαναλάβει τη μάχη της Margaret Thatcher εναντίον του Arthur Scargill και του συνδικάτου των ανθρακωρύχων το 1984-85. Μια μεγάλη σύγκρουση είναι αυτό που χρειάζεται προκειμένου να καμφθεί η επιρροή και η πολιτική ισχύς των ελληνικών συνδικάτων, αλλά και να βελτιωθεί το όλο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας.
Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να μαζέψει τα χρήματα που χρειάζεται, μόνο μέσα από τη πώληση ακινήτων και άλλων περιουσιακών της στοιχείων σε ιδιώτες ντόπιους και ξένους επενδυτές. Κάποιοι Ευρωπαίοι λένε αστειευόμενοι, πως η Ελλάδα θα πρέπει να πουλήσει κάποια από τα νησιά της σε ξένους. Αν όμως σκεφτούμε στα σοβαρά ακόμη κι αυτό το αστείο, τότε θα δούμε ότι κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα αγόραζε κάποιο νησί, αν δεν είχε εγγυημένη πρόσβαση σε αξιόπιστες πηγές ενέργειας, ρεύματος, αερίου, και τηλεπικοινωνιών.
Για να δώσουν κι άλλα χρήματα φορολογουμένων στην Ελλάδα, οι πολιτικοί της ευρωζώνης χρειάζονται πολιτική κάλυψη. Και για να τη πετύχουν, είναι απαραίτητο να υπάρξει μια εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών στην όλη διαδικασία. Το ποιος θα είναι ο χαρακτήρας μιας τέτοιας συμμετοχής, θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των τραπεζών της ΕΕ που θα ανακοινωθούν δημοσίως τον Ιούνιο, ξεκαθαρίζοντας τη δυνατότητα των τραπεζών να αντέξουν τη «χασούρα» από τα ελληνικά δάνεια.
Πάντως δεν είναι καθόλου σίγουρο πως ακόμη και η εθελοντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, θα ήταν αρκετή ώστε να κάνει τη διαφορά στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Απλά θα αποτελέσει κάτι σαν σύμβολο προς τους  Ευρωπαίους φορολογούμενους ώστε  να μην αισθάνονται μόνοι απέναντι στα ρίσκα. Εξάλλου , ελάχιστες θα είναι οι υγιείς τράπεζες που θα κληθούν από την ΕΚΤ να συνεισφέρουν, σβήνοντας κάποια από την αξία των ελληνικών χρεών που έχουν στα χέρια τους.
Έτσι, η κρίση της ευρωζώνης μπορεί να συνεχίζεται, αλλά  τουλάχιστον έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος μιας χρεοκοπίας κράτους μέλους.
Peterson Institute for International Economics
(http://www.piie.com/blogs/?p=2158)

http://www.antinews.gr/2011/05/14/100964/#more-100964

Η πραγματική αλήθεια για όσα περνάει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή



http://www.antinews.gr/2011/05/11/100360/

ΑΛΛΑΓΗ... ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Συναγερμός σε ΗΠΑ, Ε.Ε., Ρωσία & Κίνα... Ερχεται Εκείνος που Πρέπει – το Ποθούμενο είναι κοντά!.. Το χρονοδιάγραμμα των πιθανών εξελίξεων
erotimatikoΕίναι πια τοις πάσι γνωστό και εμφανές ότι το πολιτικό σύστημα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, όπως δομήθηκε βασικά πάνω στα δύο κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) έφτασε σε απόλυτο αδιέξοδο.
Η περίφημη «γενιά του Πολυτεχνείου», οι άνθρωποι δηλ. που ....
μέσα απ’ τον «αγώνα» τους κατά του καθεστώτος της 21ης Απριλίου καθιερώθηκαν στον εγχώριο πολιτικό στίβο, απέτυχε παταγωδώς στην αποστολή της να χτίσει μια ευρωπαϊκού τύπου κοινοβουλευτική (προεδρευόμενη) δημοκρατία, που να τη χαρακτηρίζουν η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη κι ο πατριωτισμός. Σ’ όλα απολύτως τα επίπεδα – κάθετα και οριζόντια – του κράτους και της αγοράς είναι ολοφάνερη αυτή η αποτυχία.
Κι όλα αυτά σε μια χώρα, που – συν τοις άλλοις – μαστίζεται κι από επιπρόσθετα σοβαρά προβλήματα: φοβερό δημογραφικό πρόβλημα (υπογεννητικότητα σε συνδυασμό με την αθρόα λαθρομετανάστευση), τεράστια ανοιχτά εθνικά ζητήματα («κυπριακό», «μακεδονικό», ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, Αιγαίο...), κοινωνική και ψυχική διαφθορά των πολιτικών, αλλά και μέρους του λαού...
Η ιστορία διδάσκει πως όταν ένα δεδομένο πολιτικό σύστημα φτάνει σε πλήρες αδιέξοδο, τότε δεν υφίσταται άλλη λύση, παρά μόνο η υπέρβασή του, το πέρασμα δηλ. σε μια εντελώς νέου τύπου διακυβέρνηση. Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, όπου οι ανεξάρτητοι πολιτικοί αναλυτές δεν βλέπουν καμία απολύτως ελπίδα να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, χρησιμοποιώντας τα ίδια πολιτικά «υλικά» (που, επιπροσθέτως, ευθύνονται 100% για τη σημερινή αρνητική κατάσταση).
Αλλά και οι πλέον πρόσφατες εξελίξεις στον αραβικό κόσμο ή – πιο πριν – στις πρώην κομμουνιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και στην ίδια την ΕΣΣΔ μας δείχνουν ότι το σάπιο και διεφθαρμένο σύγχρονο ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι αδύνατο να «ανατροφοδοτηθεί» εκ των έσω και, μ’ αυτόν τον τρόπο, να επιβιώσει...
Ήδη αυτή η πραγματικότητα είναι ορατή και στο εξωτερικό, αφού η Ελλάδα θεωρείται πια απ’ όλους ως η πλέον «άρρωστη» πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά χώρα της Ευρώπης. Γι’ αυτόν τον λόγο, και με δεδομένη τη μεγάλη γεωστρατηγική της αξία, «ειδικοί» σε διάφορα σημεία του πλανήτη προσπαθούν να προβλέψουν τις άμεσες εξελίξεις στη χώρα μας, τα γεγονότα δηλ. που νομοτελειακά θα προκύψουν στη διάρκεια των επόμενων μηνών και θα οδηγήσουν στην έξοδο από τον σημερινό φαύλο κύκλο και στο πέρασμα σε μια πραγματικά Νέα Εποχή για την πατρίδα μας. Και είναι εντυπωσιακό ότι όλοι, από τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους μέχρι τους Ρώσους και τους Κινέζους, προβλέπουν το ίδιο ακριβώς πράγμα: την απότομη «αλλαγή ρότας» της Ελλάδας μέσω ριζικής μετάλλαξης του πολιτικού της συστήματος!
Τι σημαίνει άραγε αυτό; Ήδη «ειδικοί συνεργάτες» της αμερικανικής CIA προβλέπουν συγκλονιστικές εξελίξεις στη χώρα μας και μάλιστα στη διάρκεια των επόμενων μηνών και με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το μέσον περίπου της επόμενης χρονιάς! Γίνεται λόγος ακόμα και για «αλλαγή καθεστώτος στην Ελλάδα» και διαμόρφωσης ενός εντελώς νέου πολιτικού τοπίου, με τη σταδιακή ανάδυση καινούριων δυνάμεων και, φυσικά, και καινούριων προσώπων που θα τις στελεχώνουν...
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή και, βασικά, «ξεφυλλίζοντας» το χρονοδιάγραμμα των πολύ πιθανών εξελίξεων, όπως έχουν τεθεί από πολιτικό επιστήμονα αμερικανικού πανεπιστημιακού ιδρύματος. Το εν λόγω χρονοδιάγραμμα αφορά τη χρονική περίοδο 2011-2012 και την «εν δυνάμει» ροή των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα, με μάλλον αρκετά μικρή πιθανότητα απόκλισης... Αποφασίσαμε δε να δημοσιοποιήσουμε αυτά τα στοιχεία, διότι η πηγή μας είναι πάρα πολύ αξιόπιστη και σοβαρή και έχει δικαιωθεί εκπληκτικά σε προβλέψεις της του πολύ πρόσφατου παρελθόντος, που αφορούσαν επίσης τη χώρα μας. Ιδού λοιπόν, σε ελληνική και παγκόσμια αποκλειστικότητα, το περίφημο χρονοδιάγραμμα των συγκλονιστικών πολιτικών γεγονότων που έρχονται στην Ελλάδα...
Καταρχάς η σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία εξετάζεται, ιδωμένη μέσα σε «κύκλους» χρονικής περιόδου 7ετίας (και βασικά κάθε εξελικτικός «κύκλος» κυμαίνεται ανάμεσα σε 6 το λιγότερο και 8 το πολύ έτη). Όντως, από την επανάσταση στο Γουδί (1909) και ύστερα η ελληνική πολιτική ιστορία εξελίσσεται με θαυμαστό όντως τρόπο μέσα σ’ αυτόν τον «αστερισμό» των περίπου επταετών «κύκλων».
Δεν θα πάμε μακριά μέσα στον χρόνο, αφού αυτό ισχύει και για την περίοδο της Μεταπολίτευσης: 7ετία της ΝΔ (Καραμανλής και Ράλλης), μετά μάλιστα απ’ την 7ετία του στρατιωτικού καθεστώτος, 8ετία ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου (περίοδος της «αλλαγής»), 7ετία αστάθειας του πολιτικού συστήματος και εξαφάνισης των πολιτικών «δεινοσαύρων» (εποχή των σκανδάλων από το 1989 έως το 1996), 8ετία Σημίτη (ο περίφημος «εκσυγχρονισμός» της περιόδου 1996-2004) και, τέλος, ο νέος «κύκλος» που άνοιξε με την αυγή του 2004 και την ξαφνική αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ (Γιώργος Παπανδρέου αντί Σημίτη), καθώς και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κώστα Καραμανλή, «κύκλος» ο οποίος ολοκληρώνεται αναπόφευκτα την περίοδο 2011-2012...
Ειδικά αυτή την τελευταία περίοδο θα μπορούσαμε να την αποκαλέσουμε ως μια ιδιότυπη ελληνική μετάβαση στη Νέα Εποχή και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ακόμα και άνθρωποι του πολιτικού συστήματος που τώρα «ξεψυχά» έκαναν παλαιότερα σχετικές δηλώσεις και δημόσιες αναφορές: από την πρόταση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για αλλαγή εμβλήματος και ονόματος του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο του 2001 και το σύνθημα «όλοι μαζί στη Νέα Εποχή» του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, μέχρι την αναφορά του Θόδωρου Πάγκαλου ότι «κινδυνεύουμε να χάσουμε την ψυχή μας» και τη δραματική περσινή προειδοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου περί ενδεχόμενου κινδύνου από ένα «νέο Γουδί»...
Τα γεγονότα της περιόδου 2003-2004 υπήρξαν καταλυτικά για τη διαμόρφωση των μετέπειτα συγκλονιστικών εξελίξεων, που έβαλαν την Ελλάδα σε μια εντελώς νέα τροχιά. Όλα ξεκίνησαν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., όταν το καλοκαίρι του 2003 ο τότε γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, αντικαταστάθηκε αιφνιδιαστικά από τον Χρυσοχοΐδη. Από εκεί και έπειτα οι εξελίξεις επιταχύνθηκαν, την ώρα που ο Λαλιώτης έκανε λόγο για «θυσία Ιφιγενειών-θείων βρεφών, για να έρθει ούριος άνεμος»! Το «πραξικόπημα» της 6ης Ιανουαρίου 2004, με την παράδοση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον Σημίτη στον Γιώργο (που έγινε στο σπίτι του πρώτου), έβαλε πια τη χώρα στον νέο «κύκλο», που ξεκίνησε με την Ολυμπιάδα της Αθήνας, έφτασε στο αποκορύφωμά του στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου και αναμένεται να εκπνεύσει σ’ αυτή του Λονδίνου...
Τι λοιπόν μέλλει γενέσθαι; Πολύ πιθανή είναι η παρακάτω εξέλιξη των πραγμάτων, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του «οικοδομήματος» της Μεταπολίτευσης. Η σημερινή κυβέρνηση να μην μπορέσει να αντιμετωπίσει τελικά την περίφημη κρίση – πόσο μάλλον που αυτή διευρύνεται, συμπαρασύροντας στον «βυθό» ακόμα και χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία... – και να αναγκαστεί να προκαλέσει η ίδια μια «απότομη αλλαγή πορείας», με τον τωρινό Έλληνα πρωθυπουργό να αναλαμβάνει... ρόλο συντονιστή της ευρωπαϊκής κρίσης, σαν ειδικός «υπερυπουργός» της Ε.Ε., αφήνοντας πίσω του ως νέο πρωθυπουργό τον Γιάννη Ραγκούση και προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές για τον Οκτώβριο του 2011!!!
Το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών θεωρείται ότι θα περιέχει φοβερές και τρομερές εκπλήξεις, που θα σοκάρουν τις δυνάμεις του συστήματος (και κυρίως τα δύο μεγάλα κόμματα...)! Τότε θα γίνει μία απέλπιδα προσπάθεια για συγκρότηση κυβέρνησης οικουμενικού χαρακτήρα, η οποία όμως δεν θα μπορέσει να κάνει απολύτως τίποτα, κινούμενη μέσα στα όρια της «συνταγματικής νομιμότητας», εφόσον τα προβλήματα θα έχουν πια διογκωθεί σε υπέρτατο βαθμό... Τότε, εκεί κάπου στα μέσα του 2012, θα κλείσει κι αυτός ο «κύκλος» εξέλιξης της πολιτικής ζωής του τόπου και θα περάσουμε πια σε μια πραγματικά Νέα Εποχή!
Ποια θα είναι όμως η νέα διακυβέρνηση και, βασικά, υπό την ηγεσία ποιανού; Πρόκειται για μια νέου τύπου διακυβέρνηση, που θα είναι πρωτοποριακή σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θεωρείται ότι θα οδηγήσει σε απότομη αλλαγή των πραγμάτων και σε μια πρωτοφανή ελληνική ανάταση! Πρόκειται άραγε για μια «soft δικτατορία», κεκαλυμμένη υπό έναν μανδύα κυβέρνησης έκτακτου οικουμενικού χαρακτήρα, και μάλιστα «made in Greece»; Όπως και να ’χει το πράγμα, πιστεύεται ότι είναι η μοναδική διέξοδος, που θα συμβάλλει – συν τοις άλλοις – και σε μια εκπληκτική άνοδο της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο, καθιστώντας την τοπική υπερδύναμη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης!
Ο επικεφαλής της νέας διακυβέρνησης αποκαλείται κωδικά «Εκείνος που Πρέπει» και κινητήριος μοχλός του είναι η εκπλήρωση του (κατά Πατροκοσμά του Αιτωλού) Ποθούμενου, αφού ένα από τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι η αυστηρή προσήλωση στη μεταφυσική. Εκείνος που Πρέπει είναι γόνος οικογένειας με παρελθόν στην πολιτική ιστορία του τόπου και έχει διαπρέψει στην επιστήμη. Αυτός ο διανοούμενος πρέπει οπωσδήποτε να ιδωθεί σε συνδυασμό με έναν άλλο πνευματικό ηγέτη (που κάποιοι αποκαλούν «νέο Χομεϊνί»), τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ Τούρκο εκπρόσωπο του «ήπιου Ισλάμ», Φετχουλάχ Γκιουλέν. Μην ψάχνετε λοιπόν τον νέο Έλληνα ηγέτη εντός της Ελλάδας: θα έρθει «εισαγόμενος» από το εξωτερικό, μετά από πολλά χρόνια απουσίας του απ’ την πατρίδα...
Είναι όλα τα παραπάνω αποκύημα επιστημονικής φαντασίας και προβλέψεις αβάσιμες και αναπόδεικτες; Μάλλον όχι, αν λάβει κάποιος υπόψιν του ότι η ελληνική κοινωνία είναι πια ένα τεράστιο «καζάνι που βράζει», ενώ ήδη στις γύρω μας χώρες έχει αρχίσει το «ξήλωμα» των παλαιών πολιτικών δυνάμεων... Άρα βγάζουν κάποιοι το συμπέρασμα: Εκείνος που Πρέπει έρχεται! Το Ποθούμενο είναι κοντά!...
Δ-ρ Ησαΐας Κωνσταντινίδης
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/blog-post_3248.html

Τα χειρότερα έρχονται τρέχοντας...


Νέα αρνητικά στοιχεία ανακοίνωσε για την Ελλάδα η Κομισιόν, στην εαρινή της έκθεση. Όπως αναφέρει, αν δεν ληφθούν νέα μέτρα τότε το έλλειμμα θα παραμείνει φέτος στο 9,5%.

Το ανησυχητικό είναι ότι τόσο το έλλειμμα όσο και το χρέος θα ανέλθουν σε επίπεδα έξω από τους στόχους του μνημονίου.

Σύμφωνα με τις εαρινές προβλέψεις της ΕΕ, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μειωθεί από 10,5% του ΑΕΠ το 2010, σε 9,5% το 2011, για να μειωθεί περαιτέρω στο 9,3% το 2012. Το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι από 142,8% του ΑΕΠ το 2010, θα ανέλθει στο 157,7% το 2011, από 145,2% που προβλέπει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, ενώ αναμένεταινα φτάσει το 166,1% το 2012.

Ανακοινώνοντας τις προβλέψεις της Κομισιόν ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Ολι Ρεν, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρνητική το 2011 (-3,5% του ΑΕΠ), ενώ η ανάκαμψη θα επανεμφανιστεί το 2012 με +1,1%.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για την ανεργία, η οποία αναμένεται να ανέλθει από το 12,6% το 2010, στο 15,2% το 2011, ενώ το 2012 θα φτάσει το επίπεδο του 15,3%, δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη, μετά την Ισπανία (20,2%).

Ο πληθωρισμός από την άλλη, υπολογίζεται ότι θα μειωθεί από 4,7% το 2010 στο 2,4% το 2011 και στο 0,5% το 2012. Επειδή όμως, το 2010 ο πληθωρισμός ήταν κυρίως φορολογικός (λόγω των συνεχώς αυξήσεων του ΦΠΑ) εκτιμάται ότι και αυτά τα στοιχεία θα βγουν “εκτός προγράμματος” σε περίπτωση που υλοποιηθεί κάποια από τις σκέψεις της κυβέρνησης για νέα αύξηση των έμμεσων φόρων, ή για μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών σε άλλους ανώτερους συντελεστές.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε ότι σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2010 το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8%, για πρώτη φορά από το τελευταίο τρίμηνο του 2009. Αυτό το στοιχείο από μόνο του θεωρείται ως κάτι ενθαρρυντικό.

Ο Επίτροπος Όλι Ρεν τόνισε ότι τα στοιχεία για το ΑΕΠ είναι σαφώς ενθαρρυντικά και δήλωσε ικανοποιημένος από τις περισινές δημοσιονομικές επιδόσεις, χαρακτηρίζοντας «ανευ προηγουμένου» τη υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες.

Δεν υπολόγισε κανείς όμως, την άτυπη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το κράτος εδώ και μήνες, τις περικοπές στα πάντα, ενώ η πραγματική οικονομία βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια.

To Yπουργείο Οικονομικών πάντως, επιμένει να λέει ότι η ύφεση ρυχαίνει σημαντικά. Στην ανακοίνωσή του μάλιστα, αναφέρει ότι η χώρα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2012, καθώς ξεπεράστηκε το κατώτερο σημείο ύφεσης.

Με άλλα λόγια φτάσαμε στον πάτο και έχει αρχίσει η “αναρρίχηση”. Όλως τυχαίως αυτά τα θετικά στοιχεία έρχονται λίγο πριν τις συζητήσεις για τη λήψη και νέου δανείου, αλλά και λίγες ώρες πριν πραγματοποιηθεί το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, με τη συμμετοχή μάλιστα και του Ντομινίκ Στρος Καν.

Σε λίγο θα μας πουν ότι η κρίση πέρασε και εμείς οι κακοπροαίρετοι δεν το έχουμε καταλάβει!

 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/05/blog-post_5013.html

Η χούντα Παπανδρέου απαγορεύει συγκεντρώσεις άνω των δύο ατόμων!!!


Στην Χούντα των συνταγματαρχών απαγορευόταν η συγκέντρωση πάνω από 5 άτομα. Στην Χούντα του ΔΝΤ απαγορεύεται η συνάντηση 3 ατόμων!!!. 'Ετσι απλά, επιβάλλεται η χούντα σήμερα στην χώρα μας. Χωρίς τανκς στους δρόμους, χωρίς φανφάρες. Σιωπηλά, χωρίς να μαθαίνεται σωρεία παραβάσεων και καταπατήσεων των δικαιωμάτων των πολιτών, η χούντα του ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των 2 ατόμων!!!

Στις 5.00 μ.μ. σήμερα Κυριακή 15.05.2011, συναντήθηκαν 2 γυναίκες και ένας άνδρας στην πλατεία Συντάγματος. Κάθησαν κάτω στο πεζοδρόμιο που μετά υπάρχουν οι σκάλες, όχι στο πεζοδρόμιο της Βουλής, χωρίς να φωνάζουν. Η αστυνομία τους πλησίασε, τους είπε ότι απαγορεύεται να διαμαρτύρονται στην πλατεία Συντάγματος και τους πήγε στο πλησιέστερο τμήμα.

Εκεί τους έκαναν σωματικό έλεγχο, τους έψαξαν τις τσάντες έβγαλαν ότι χαρτιά υπήρχαν μέσα και τα διαβάζουν.

Αυτό πως λέγεται;

Μήπως λέγεται Χούντα του κερατά;

Θα βγει κανένας εισαγγελέας να μαζέψει το αστυνομικό σώμα ή τελικά θα χάσουμε την πατρίδα μας και θα φταίνε οι δημοσιογράφοι και οι αστυνομικοί;

Ακόμα τους ψάχνουν…

Ο τρόμος των κυβερνώντων είναι τόσος, που ρίχνουν πλέον τις μάσκες, ξεσκεπάζονται προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα (για τους ίδιους). Τρέμουν την ένωση των πολιτών. Τρέμουν στην ιδέα ανταλλαγής σκέψεων, προβληματισμών και ταυτόχρονης πρόσβασης σε χώρους όπου κινούνται πολιτικοί... Δυστυχώς, η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή. Και η κυβέρνηση Παπανδρέου διαχειρίζεται αυτή την κατοχή, ευελπιστώντας πως θα διαρκέσει το δυνατόν περισσότερο, αφού οι "δάνειες δυνάμεις" δεν έχουν πάρει ακόμη αυτά για τα οποία ήρθαν στην πατρίδα μας.

Εάν, λοιπόν, συναντιόμαστε εμείς οι Έλληνες, αυτό αποτελεί σαφή απειλή για τους κατέχοντες την πατρίδα μας. Και από τούδε και στο εξής, θα μας αντιμετωπίζουν ως απειλή απέναντί τους...
Κωνσταντίνος με πληροφορίες από Olympia
http://kostasxan.blogspot.com/2011/05/blog-post_9264.html

Θα είναι ο Σαμαράς ο Έλληνας Πούτιν;


Όπως είναι γνωστό, ο Πούτιν ανέβηκε στην ηγεσία της Ρωσίας με την στήριξη των οικονομικών ολιγαρχών, ως εγγυητής των συμφερόντων τους και της απρόσκοπτης εκμετάλλευσης από μέρους τους του Ρωσικού λαού. Όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι όπως τα είχε σχεδιάσει η ολιγαρχία. Μόλις ο Πούτιν ανέλαβε την εξουσία κτύπησε πρώτα τους ολιγάρχες και κατόρθωσε να απαλλαγεί από αυτούς.

Οι πρόσφατες προτάσεις Σαμαρά στο Ζάππειο, έδωσαν αφορμή για πολλά σχόλια και πολλές ερμηνείες. Η μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων, η κατάργηση του «πόθεν έσχες» για τα χρήματα που επανεισάγονται στη χώρα μας, οι αποκρατικοποιήσεις, η συνέχιση της εγγυοδοσίας των τραπεζών κ.λ.π., προβλημάτισαν τον πολύ κόσμο και κυρίως τους εργαζόμενους, δεδομένου ότι δεν αγγίζουν καθόλου το υπάρχον σύστημα εξουσίας και δεν φέρνουν καμία αλλαγή στο ισχύον ολιγαρχικό πολιτικοοικονομικό καθεστώς της διαπλοκής, που είναι υπεύθυνο για την κατάντια μας. Ταυτόχρονα οι πανηγυρισμοί από την πλευρά της κρατικοδίαιτης οικονομικής ολιγαρχίας του τόπου, αλλά και η αποδοχή που είχαν οι προτάσεις αυτές από τα ΜΜΕ, καθώς και οι εκτεταμένες ευμενείς αναφορές από τα παπαγαλάκια του συστήματος, έκαναν πολλούς ψηφοφόρους να κουμπωθούν και να αναρωτηθούν τι συμβαίνει.

Από το άλλο μέρος, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν πανικοβληθεί, όχι τόσο για τις προτάσεις αυτές καθ’ αυτές, αλλά για την πίεση που γνωρίζουν ότι θα δεχθεί τώρα η κυβέρνηση από… την κρατικοδίαιτη οικονομική ολιγαρχία του τόπου, δεδομένου ότι τώρα πλέον υπάρχει αντίπαλο δέος και γνωρίζουν ότι θα πιεστούν από τους ολιγάρχες για πολύ περισσότερες παραχωρήσεις προς τα ολιγαρχικά συμφέροντα, αν δεν θέλουν να δουν τους εαυτούς τους να εξαφανίζονται από τις τηλεοπτικές οθόνες και τις δημοσκοπήσεις αντεστραμμένες.

Ένα λοιπόν είναι πλέον βέβαιο. Ότι ο Αντώνης Σαμαράς, έπειτα από τις προτάσεις αυτές, θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, προς απογοήτευση κάποιων συγκατοίκων της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας, αφού όμως πρώτα στυφτεί πλήρως και μέχρι και την τελευταία του σταγόνα ο Παπανδρέου.

Κάποιοι όμως διερωτώνται αν ο Σαμαράς, ως ο επόμενος ηγέτης της Ελλάδας, θα είναι ένας ακόμα αναλώσιμος διαχειριστής του καθεστώτος, σαν τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου ή ο ηγέτης της αλλαγής του;

Μια πολύ σημαντική απάντηση στο ερώτημα αυτό, μας έδωσε ένας φίλος blogger, ο οποίος μας έφερε το πιο πάνω παράδειγμα του Πούτιν και μας είπε ότι, μπορεί τώρα ο Σαμαράς να ξεγελάει τους ολιγάρχες, για να έχει την υποστήριξή τους, όπως ο Πούτιν, αλλά μόλις αναλάβει την πρωθυπουργία, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να διαλύσει το καθεστώς της διαπλοκής και των ΜΜΕ που έχουν στήσει.

Μακάρι να είναι έτσι, δεδομένου ότι στο παρελθόν ο Αντώνης Σαμαράς έζησε ο ίδιος προσωπικά τον τρόπο με τον οποίο τον εξαφάνισε η ολιγαρχία από την πολιτική σκηνή του τόπου και δεν νομίζουμε ότι το έχει ξεχάσει. Κανείς δεν θα το ξεχνούσε.

Όμως και η ελληνική ολιγαρχία είναι πανέξυπνη και δεν τρώει κουτόχορτο.

Η συνέχεια, σ’ αυτή τη σχέση, θα είναι ενδιαφέρουσα.

Πηγή

http://kostasxan.blogspot.com/2011/05/blog-post_1462.html

Απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για το γκέτο των λαθρομεταναστών της Αθήνας

Ένα ευρύτερο κύκλωμα δραστηριοποιείται και εκμεταλλεύεται την ανάγκη των μεταναστών για να δημιουργήσει «στρατιά» πάμφθηνου εργατικού δυναμικού και να πετύχει τους ευρύτερους σχεδιασμούς του στις χώρες εγκατάστασης.

Πίσω από το ζήτημα των μεταναστών κρύβεται κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα. Γιατί είναι προφανές πως δεν έχει ο κάθε δυστυχισμένος τις 5 με 6 χιλιάδες ευρώ που εκτιμάται ότι κοστίζει η μεταφορά του. Ένα ευρύτερο κύκλωμα δραστηριοποιείται και εκμεταλλεύεται την ανάγκη τους,
για να δημιουργήσει «στρατιά» πάμφθηνου εργατικού δυναμικού και να πετύχει τους ευρύτερους σχεδιασμούς του στις χώρες εγκατάστασης.

Στα γκέτο μπορεί κανείς να...
κρύψει φυγόδικους, παράνομα προϊόντα, δραπέτες και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους και η «φαντασία» όσων αποτελούν αυτό το πολυδαίδαλο κύκλωμα εκμεταλλευτών και σύγχρονων δούλων.

Η πλειονότητα των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας περνούν όλη την ημέρα στα φανάρια για μεροκάματο ενός ευρώ, διακινούνται με φορτηγά και διαθέτουν κινητά(!), ώστε το κύκλωμα να μπορεί να τους εντοπίσει. Οι διακινητές τους ελέγχουν την παραγωγικότητά τους, με απειλές και ξύλο, σε όσους δεν πιάνουν τους «στόχους»!


Τις τελευταίες εβδομάδες ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Χρ. Παπουτσή και τον Μ. Οθωνα, καθώς η αστυνομία θα κληθεί να αναλάβει ένα σημαντικό τμήμα της επιχείρησης που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για να δώσει ξανά ζωή στο κέντρο.


Ο Γ. Παπανδρέου συνεργάζεται τακτικά και με τον Γ. Ραγκούση, που έχει εκσυγχρονίσει τη νομοθεσία για τη μετανάστευση, αν και δεν εφαρμόζεται από τις εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει την ενεργό εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να εντοπιστούν και να απομονωθούν ακραία στοιχεία και από τις δύο πλευρές.


Γιατί οι εικόνες ακροδεξιών να κυνηγούν μετανάστες, αποτελούν ντροπή για μία χώρα-μέλος της ΕΕ και του πολιτισμένου δυτικού κόσμου. Οπως δεν την τιμά βέβαια και η πραγματικότητα της «κατάληψης» του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας με τους κατοίκους του να τελούν υπό διωγμό, στο έλεος των εγκληματιών.


1. ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Τα δίκτυα διακίνησης μεταναστών, με μέλη τους στην Τουρκία, στην Ελλάδα και στην Ιταλία, χρησιμοποιώντας πλοιάρια, προσεγγίζουν παράλια της χώρας. Από εκεί οι μετανάστες μεταβαίνουν είτε απευθείας στα δυτικά παράλια, μέσω της Εγνατίας, είτε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου παραμένουν λίγες ημέρες σε διάφορα διαμερίσματα και κατόπιν εξαφανίζονται, ενώ στις κατοικίες αυτές καταφθάνουν νέοι μετανάστες.

Πολλοί μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας μετακινούνται μαζικά από τα σύνορα με λεωφορεία και φορτηγά και συγκεντρώνονται κυρίως στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο. Με παρόμοιο τρόπο μετακινούνται προς τα δυτικά παράλια, κατά τις νυχτερινές ώρες, από όπου παραλαμβάνονται από πλοιάρια προκειμένου να μετακινηθούν στην Ιταλία.


Εκτιμάται ότι Σωματεία και Ενώσεις Αλλοδαπών με έδρα τη χώρα μας διαδραματίζουν ρόλο στο σύστημα διακίνησης παρουσιάζοντας στη δράση τους νομιμοφάνεια, υπό το προσωπείο των προεδρείων, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο των διωκτικών αρχών. Θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη στοχοποίηση και καταπολέμηση αυτών των κυκλωμάτων, προκειμένου η δράση τους να καταστεί υψηλού ρίσκου. Οσο ο δρόμος για την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας είναι εύκολος, τόσο τα κυκλώματα διακίνησης θα βρίσκουν πελάτες και η χώρα μας θα παραμείνει ελκυστική στις μεταναστευτικές ροές.


2. Ο «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ

Μια σημαντική διάσταση του φαινομένου αποτελεί η μεθόδευση κοινοτήτων μεταναστών να διεισδύσουν με διάφορους τρόπους σε κεντρικές οικονομικές δραστηριότητες που συνδέονται με την εθνική μας οικονομία.

Τα τελευταία χρόνια προεδρεία και ενώσεις μεταναστών ισχυροποιούν τη θέση τους στο κομματικό-πολιτικό σκηνικό της χώρας, υποστηρίζοντας παράγοντες που μπορούν να ασκήσουν επιρροή στον κεντρικό κρατικό μηχανισμό. Είναι πλέον διαπιστωμένη η δημιουργία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες υποστηρίζονται και από Ελληνες και που απευθύνονται μόνο σε αλλοδαπούς, νόμιμους ή μη μετανάστες.


Η προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις αυτές δεν προκαλεί κανένα ουσιαστικό όφελος για την εθνική μας οικονομία, καθόσον τα κέρδη εξάγονται στο εξωτερικό. Η ισχύς που αποκτούν σταδιακά τα πρόσωπα που ελέγχουν τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες είναι πολυδιάστατη.


Οι συγκεκριμένοι οικονομικοί παράγοντες υποστηρίζουν και ευνοούν την γκετοποίηση περιοχών, δημιουργούν δεσμούς και υποστηρίζονται από κοινότητες μεταναστών με συγκεκριμένο εθνολογικό και θρησκευτικό χαρακτήρα σε βαθμό που μπορούν να τις κινητοποιούν σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, προκαλώντας έμμεσα το κοινό αίσθημα γηγενών με φοβικά και κατ' επέκταση ξενοφοβικά-ρατσιστικά σύνδρομα.


Δημιουργείται έτσι μια κίνηση που επιδιώκει να ασκήσει πολιτική πίεση για τη νομιμοποίηση του πληθυσμού των παράνομων μεταναστών που εκπροσωπούν, αποκλείοντας ωστόσο οποιαδήποτε προοπτική ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία.


3.Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ REAL ESTATE

Έλληνες και αλλοδαποί επιχειρηματίες, καθώς και μεσιτικές εταιρείες διαβλέπουν στο κέντρο της Αθήνας μια επενδυτική προοπτική, εξετάζοντας την τωρινή κατάσταση με την υποβάθμιση συγκεκριμένων γεωγραφικών ζωνών, λόγω της συσσώρευσης μεγάλου αριθμού μεταναστών.

Προχωρούν, έτσι, στη λεγόμενη μεθοδευμένη απαξίωση με την γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών και την αυξημένη παραβατικότητα, που προκαλεί φόβο και οδηγεί τους ημεδαπούς κατοίκους στο να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.


Αποτέλεσμα είναι να πωλούνται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ή να ενοικιάζονται ως ξενώνες νεόφερτων αλλοδαπών, όπου διαμένουν υπό άθλιες υγειονομικές συνθήκες. Σε ομάδες 10-15 ατόμων έναντι ημερήσιου ποσού από 3 έως 10 ευρώ, δηλαδή με μηνιαίο ενοίκιο πολλαπλάσιο απ' ό,τι θα πλήρωνε μια μέση οικογένεια.


Η κερδοσκοπία αυτή είναι ανεξέλεγκτη στο κέντρο της Αθήνας, με θύματα τόσο αλλοδαπούς όσο και γηγενείς που εξαναγκάζονται να εγκαταλείπουν τις περιοχές αυτές πουλώντας τις κατοικίες τους σε χαμηλές τιμές.


Παράλληλα, από ανοικτές πηγές πληροφόρησης, κυρίως δημοσιογραφικές, αναφέρεται ότι οι περισσότερες τράπεζες έχουν αποκλείσει τη δανειοδότηση για αγορά κατοικίας στις περιοχές αυτές -μέθοδος red lining-, με αποτέλεσμα η αγορά των κατοικιών αυτών να καθίσταται ανέφικτη από ημεδαπούς ή αλλοδαπούς με μόνιμα εισοδήματα, και με αυτόν τον τρόπο οι μοναδικοί αγοραστές να είναι πλέον είτε μεσιτικές εταιρείες είτε μεγαλοεπιχειρηματίες που διαθέτουν μετρητά.


Σε κυβερνητικό επίπεδο θα πρέπει να προωθηθεί, σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα, η παροχή κινήτρων για τη μετοίκηση ή παραμονή στις περιοχές που πλήττονται από την υποβάθμιση, ιδίως ημεδαπών και αλλοδαπών που διαθέτουν εισοδήματα για αξιοπρεπή διαβίωση, η παρουσία των οποίων θα συντελέσει στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της εμπορικής δραστηριότητας.


Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να επανεξεταστεί και η υφιστάμενη νομοθεσία σε ό,τι αφορά το καθεστώς ενοικίασης και χρήσης κατοικίας, προκειμένου να επισημανθούν τρωτότητες και αναφυόμενα προβλήματα και να προβλεφθούν αυστηρές κυρώσεις, έως και δήμευση.

γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

από το Έθνος

ΠΗΓΗ
http://ideopigi.blogspot.com/2011/05/blog-post_4245.html 

Το Ιστορικό και η μεθόδευση του ξεπουλήματος

Δείτε πως ξεκίνησε και πως μεθοδεύτηκε το θέμα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, του ξεπουλήματος των ασημικών..

Η αρχική πρόβλεψη για αποκρατικοποιήσεις στο μνημόνιο ήταν 5 δις, στην συνέχεια ανέβηκε στα 15 και κατέληξε (άν κατέληξε) στα 50 δις ευρώ.
Απ την αρχή ήξεραν ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, αλλά υλοποίησαν την αποτυχημένη "συνταγή" βήμα-βήμα.
Μας έφεραν στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και τώρα με απλά λόγια έρχεται η τρόικα και μας λέει, ή απολύετε προσωπικό, κόβετε μισθούς, κάνετε αιματηρές περικοπές ή . ξεπουλάτε τα...
ασημικά.
Εδώ είναι το μυστικό, εδώ είναι όλα τα λεφτά γιατί όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω για την τρόικα η Ελλάδα είναι "μαγαζί γωνία"
Ας δούμε όμως πως ξεκίνησε η ιστορία..

Γ.Α.Π,σε ομιλία του σε εκδήλωση του Economic Club (Νέα Υόρκη 22 Σεπ. 2010) δήλωσε:
"Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δις - ποσό, που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα ακίνητα αυτά παραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα. Για το λόγο αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και τράπεζες,μέσω απευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου - εταιρειών «holding»."
15 Απρ.2011
Δείτε τι είπε ο Antonio Borges (IMF European Department Director) , σε χθεσινή συνέντευξή του σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
"Το σενάριο ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα είναι ίσως ένα από τα καλύτερα νέα των τελευταίων μηνών...
Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ "ιδιωτικοποιήσιμα" περιουσιακά στοιχεία"
Η Ελλάδα έχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο χρέους, και έτσι αυτό είναι μεγάλη ανησυχία σε όλους μας.Αλλά είναι η κυβέρνηση με το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν. Έτσι, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, του τρόπου που ο καθένας κοιτάζει τώρα την Ελλάδα.
Και στην Ελλάδα, υπάρχουν ακόμη πολύ αξιόπιστα Think tanks, που μας πληροφορούν ότι, από το χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων της κυβέρνησης, μια μεγάλη μερίδα μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί μάλλον γρήγορα, κάτι που είναι καθησυχαστικό. Σύμφωνα με τους δικούς σας εμπειρογνώμονες , αυτό θα μπορούσε να γίνει σχετικά γρήγορα. Έτσι, αυτό είναι, πάλι, πολύ καθησυχαστικό.
Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ "ιδιωτικοποιήσιμα" περιουσιακά στοιχεία, είναι μια ακραία τιμή στην Ευρώπη και δεν υπάρχει κανένας άλλος σε αυτή την κατάσταση. Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι.Επιτρέψτε μου όμως να τονίσω: Κάναμε μια μελέτη των ιδιωτικοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη κατά τα τελευταία 20 χρόνια περίπου. Πολλές χώρες έχουν ιδιωτικοποιήσει περισσότερο από αυτό, πολύ περισσότερο από αυτό, μέχρι 30 % του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης όπου υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιοκτησία και για τον τίτλο και το νομικό καθεστώς. Έτσι, αυτό μπορεί να γίνει. Φυσικά, δεν έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα, διότι οι Έλληνες δεν αισθάνονταν την ανάγκη να το κάνουν. Αλλά τώρα, το νέο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την προτεραιότητα και ξέρετε, οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα.Ειδικότερα, αν αποφασίσετε να βάλετε εμπειρογνώμονες μέσα και το αναθέσετε, βρίσκοντας τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να συμβεί πολύ, πολύ γρήγορα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω."
Επιπλέον, υπάρχει τώρα ένα μεγάλο αντίτιμο: Εάν κάνετε την ιδιωτικοποίηση, οι Ευρωπαίοι θα είναι στην ευχάριστη θέση να μειώσουν το επιτόκιο κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, που δεν είναι άνευ σημασίας, είναι πολύ σημαντικό. Έτσι, το διακύβευμα είναι πολύ υψηλό εδώ.
Και επιπλέον, να έχετε κατά νου ότι, όταν καταρτίστηκε το πρόγραμμα δεν είχαμε κανένα από αυτά τα σενάρια ιδιωτικοποίησης στο μυαλό.
Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι."
Ο ίδιος (ο Borges) μόλις πριν 3 ημέρες σύμφωνα με το wsj.com δήλωνε :
" Η Ελλάδα μπορεί να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία, δεν έχει ζητήσει επιπλέον βοήθεια"
Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αξίας 50 δις ευρώ που συμφωνήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση, δυνητικά αντιπροσωπεύει μονάχα το 20% περίπου των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που θα μπορούσαν να εκποιηθούν
για την εξεύρεση ρευστού στα πλαίσια των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις, αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε την Τετάρτη.
"Η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση γιατί αποτελεί ακραία (σσ στα
οικονομικά Αγγλικά το outlier σημαίνει εκτός ορίων) περίπτωση, είναι μια κυβέρνηση η οποία διαθέτει ένα εξωπραγματικό χαρτοφυλάκιο από περιουσιακών στοιχείων", όπως δήλωσε ο Antonio Borges, διευθυντής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ. "Αυτό δημιουργεί μια ευκαιρία που δεν υπάρχει αλλού (σσ σε άλλες χώρες)". Η Ελλάδα, προσέθεσε, θα μπορούσε να ρευστοποιήσει περίπου 280 δις ευρώ μονάχα από πωλήσεις ακίνητης δημόσιας περιουσίας, αλλά προειδοποίησε πως οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι χρονοβόρες και πολύπλοκες λόγω θεμάτων όπως η εσωτερική πολιτική και τα συμφέροντα των συνδικάτων.
Όπως θα διαπιστώσατε έχουμε δηλώσεις ταυτόσημες, καρμπόν και οι δυο μιλάνε για ιδιωτικοποιήσιμα περουσιακά στοιχεία πάνω από το 100 % του ΑΕΠ ύψους 270-280 δις ευρώ.
Καταλάβατε τι μας λέει ο κ. Antonio Borges;;
Πουλήστε γρήγορα, έχετε πολύ πράμα, βάλτε εμπειρογνώμονες μέσα, βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους..

Και ποιοι είναι άραγε οι κατάλληλοι άνθρωποι;;
Mήπως όλοι αυτοί που μας έχουν "κατσικωθεί" και έχουν κατασκηνώσει στην Ελλάδα..
Μήπως είναι αυτοί που ανέφερε ο κ. Σαχινίδης ;
Mήπως είναι αυτός ο ανεξάρτητος οργανισμός που θα διοικείται από ξένους εμπειρογνώμονες, όπως ζήτηση η τρόικα και αναφέρουν οι εφημερίδες σήμερα;;

Ας δούμε τώρα τι είπε μόλις χθες ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή τουστην ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera»
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αναφερθήκατε στις ιδιωτικοποιήσεις, κεντρικό ζήτημα των επικρίσεων. Θα κατορθώσετε να εγκρίνετε το σχέδιο των 50 δις ευρώ και γιατί περιμένατε ένα χρόνο για να το παρουσιάσετε;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Στην αρχή, οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αποτελούσαν προτεραιότητα. Τώρα, βρίσκονται στην πρώτη θέση της ατζέντας. Θα αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να τιμήσουμε τις υποχρεώσεις μας σχετικά με το χρέος, με μια σειρά αναπτυξιακών σχεδίων..

"Θα ήθελα να προσθέσω και κάτι ακόμα, για το οποίο έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία: το να μας ζητείται ένα νησί ή ένα μνημείο, ως εγγύηση, είναι σχεδόν προσβλητικό"
Προσέξτε τι λέει ο πρωθυπουργός, στην αρχή, οι ιδιωτικοποιήσεις δεν αποτελούσαν προτεραιότητα. Τώρα, βρίσκονται στην πρώτη θέση της ατζέντας. Θα αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να τιμήσουμε τις υποχρεώσεις μας σχετικά με το χρέος.
Δηλαδή με απλά λόγια θα είμαστε "καλά παιδιά" και θα σας αποδείξουμε ότι μπορούμε, ξεπουλώντας τα ασημικά..
Απ την άλλη είπε ότι το να μας ζητάνε σαν εγγύηση ένα νησίο ή ένα μνημείο, είναι προσέξτε σχεδόν προσβλητικό..
Κλείνοντας να σας θυμίσουμε τι γράφει για το ΔΝΤ ο Joseph Stiglitz, στο βιβλίο του Stiglitz"Globalization and Its Discontents", που κυκλοφόρησε το 2002.
Ο Stiglitz είναι Νομπελίστας (2001), ακαδημαϊκός, συγγραφέας, πρώην αντιπρόεδρος της Word Bank, σύμβουλος του Κλίντον, του Ομπάμα και του πρωθυπουργού μας.
Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο και πέστε μας σας θυμίζει κάτι;
"Με τα δάνεια ανεξόφλητα ολόκληρα έθνη ρίχνονται σε οικονομικό και κοινωνικό χάος, το ΔΝΤ σπεύδει σε δανεισμό από ξένους κυρίως πιστωτές. Οι πιστωτές παρέχουν επισφαλή δάνεια, γνωρίζοντας ότι, αν οι οφειλέτες δηλώσουν αδυναμία πληρωμής, το ΔΝΤ θα πάρει το λογαριασμό. Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ προτρέπει τις χρεωμένες χώρες, σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση-στην πραγματικότητα στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων τους, σε ένα κλάσμα της αξίας τους για να αυξήσουν τα μετρητά τους. Οι ξένες εταιρείες, στη συνέχεια αγοράζουν τα περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές."
Συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην χώρα μας;
Μήπως αυτά που αναφέρει ο Stiglitz, είναι πανομοιότυπα με τις προχθεσινές δηλώσεις της τρόικας, για την πώληση των περιουσιακών μας στοιχείων;

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/blog-post_1169.html

Οι ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουν πατριώτη πρωθυπουργό, όχι Εβραίο διαχειριστή!

Η φωτογραφία είναι προσφορά από πατριώτη!
Πριν την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Μέρκελ χωρίς να έχει γίνει γνωστό το αντικείμενο της συζήτησης ή με ποιου πρωτοβουλία έγινε αυτή η επικοινωνία.
Πως μπορείτε και κουβεντιάζετε κύριε Παπανδρέου με τον εκτελεστή της ΕΛΛΑΔΟΣ με συνοπτικές διαδικασίες;;;
Πως κουβεντιάζετε και τή με τον....
μεγαλύτερο υπεύθυνο της καταστροφής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ οικονομίας;;; Πως κουβεντιάζετε με μια χώρα που έκανε το χειρότερο κερδοσκοπικό παιχνίδι, που είναι η μεγαλύτερη πηγή σκανδάλων σε βάρος της ΕΛΛΑΔΟΣ στην μεταπολεμική ιστορία;;; Πως κουβεντιάζετε και τή με έναν κοινό εκβιαστή της ΕΛΛΑΔΟΣ;;; Πως κουβεντιάζετε με μια χώρα που κατάκλεψε και ξέκανε τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ πληθυσμό και δεν έχει ζητήσει δημόσια συγνώμη τουλάχιστον με την συμπεριφορά της, ούτε έχει επιστρέψει τα κλεμμένα και κάνει τα πάντα να αφανίσει οικονομικά την ΕΛΛΑΔΑ;;; Πράγματι είναι πολύ περίεργες αυτές οι συχνές διαβουλεύσεις με ένα φανερό ποια εχθρό όπως η Γερμανία!!! Πράγματι είναι πολύ περίεργη η συμπεριφορά σας αλλά και η σιωπή της αντιπολίτευσης, ούτε ο Μεταξάς σαν δικτάτορας δεν τόλμησε να κάνει τέτοιες συζητήσεις κάτω από το τραπέζι και κρυφά από τον λαό του! Μπορείτε να συζητάτε στα πλαίσια της Ευρώπης στις Βρυξέλλες, όχι προσωπικά τηλεφωνήματα με εκβιαστές της ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.arxaiaithomi.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/blog-post_41.html

Der Standard: «Αν εφαρμόζονταν στη Γερμανία τα ελληνικά μέτρα, θα είχαμε εξέγερση»


  • «Αν εφαρμόζονταν τέτοια σκληρά μέτρα σταθεροποίησης στη Γερμανία όπως στην Ελλάδα, πιθανόν να υπήρχε εξέγερση», δηλώνει ανενδοίαστα ο επικεφαλής του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων της γερμανικής Καγκελαρίας, γνωστού και ως «συμβουλίου των σοφών», Wolfgang Franz σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Der Standard.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Andreas Schnauder, ο κ. Franz χαρακτηρίζει «ανεύθυνη» τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μπορεί να επιτευχθεί μέσω παράτασης της αποπληρωμής των δανείων και μέσω αναστολής, αν χρειαστεί, της καταβολής τόκων.
Ο Γερμανός οικονομολόγος, μεταξύ άλλων, εκτιμά ότι ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης, που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2013, είναι σωστό μέτρο, εφόσον πρόκειται να βοηθήσει στη σταθερότητα της νομισματικής ένωσης, αλλά χρειάζεται κατά τη γνώμη του να τεθούν κανόνες και για τους πιστωτές και όχι να εξετάζεται η συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση της κρίσης μόνο στην περίπτωση χρεοκοπίας ενός κράτους.
Ο κ. Franz, τέλος, στηρίζει απόλυτα τη θέση της Άνγκελα Μέρκελ και δεν συμμερίζεται καθόλου την κριτική που ασκείται στη Γερμανία για έλλειψη αλληλεγγύης προς τους εταίρους, αφού θα πρέπει, όπως αναφέρει, να εξακολουθήσει να ισχύει η ρήτρα του “no bail-out”.
  • Δεν εμπιστεύεται το ευρώ το 58% των Γερμανών
  • Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ, λέει ο Τρισέ
«Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ. Αυτό που παρατηρούμε σήμερα σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης είναι μια κρίση δημοσιονομικού χρέους», γράφει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ σε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύεται σήμερα, Κυριακή, στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.
Σύμφωνα με τον Τρισέ, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έχει πετύχει το σκοπό του στα 12 χρόνια που κυκλοφορεί, διατηρώντας την αγοραστική του δύναμη και κρατώντας το μέσο όρο του πληθωρισμού στην ευρωζώνη κάτω από 2% ετησίως.
Κι ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «βλέπει» το ευρώ απόλυτα επιτυχημένο, το 58% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται το ευρώ - αύξηση κατά 4% από τον Δεκέμβριο – σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρίας Emnid, η οποία δημοσιεύεται παράλληλα με το άρθρο του Τρισέ.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/05/der-standard.html

KONTRA Channel - Εκπομπή για την Κάρτα του Πολίτη

σχόλιο ID-ont: Δείτε μια προσπάθεια για αντικειμενική και πλήρη ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την Κάρτα του Πολίτη. Πρόκειται για την εκπομπή του κου Άγγελου Βασιλειάδη η οποία προβλήθηκε το Σάββατο 14/5/2011 από το KONTRA Channel. Προσκεκλημένοι του ο κος Δήμος Θανάσουλας δικηγόρος παρ'Αρείω Πάγω και ο....
κος Στάθης Αδαμόπουλος, Οικονομολόγος. Ο κος Αδαμόπουλος έχει κυκλοφορήσει και ένα 16σέλιδο με θέμα: "Κάρτα του Πολίτη - εισιτήριο χωρίς επιστροφή;"

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ:



http://id-ont.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/05/kontra-channel.html

Μάθημα Δημοκρατίας η σύλληψη του Στρος Καν και στην Ελληνική Αστυνομία που συγκαλύπτει τους αστυνομικούς που έλιωσαν τον 30χρονο Γ. Καυκά.







 


Υπόδειγμα λειτουργίας τόσο της αμερικανικής Δικαισύνης, όσο και της Αστυνομίας είναι η σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν.
Σωστά παρατηρεί αναγνώστης του Nonews, πως εαν συνέβαινε κάτι τέτοιο στην Ελάδα, θα είχαν συλλάβει τη καμαριέρα.

Εδώ στη διεφθαρμένη χώρα κυκλοφορούν ελεύθεροι, πρώην υπουργοί, πρώην πρωθυπουργοί και πάσης φύσεως νταβατζήδες.

Όσο για τον Ντομινίκ που έφυγε τρέχοντας από το Sofitel αφήνοντας πίσω το κινητό του, η σύλληψή του, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε πολύ συγκεκριμένους Έλληνες επιχειρηματίες που διατηρούσαν ανοιχτή γραμμή μαζί του για να βγάζουν, μέσω ΔΝΤ, τη χολή τους στους εργαζόμενους, ζητώντας πιο αυστηρά μέτρα.
Αφήστε που ήταν και μια δικαίωση για τον πρωθυπουργό, (το πλήγμα στην αξιοπιστία του Ντομινίκ), μετά το γνωστό DVD που έπαιξε ο Λάκης.


Ο επικεφαλής του ΔΝΤ θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου αργότερα την Κυριακή, στο οποίο, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, θα δηλώσει αθώος.

Ο Ντ.Στρος-Καν τέθηκε υπό κράτηση στο αεροδρόμιο JFK ενώ επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ευρώπη, έχοντας προγραμματίσει να συναντηθεί αργότερα την Κυριακή με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι θεωρείτο σχεδόν σίγουρο πως ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα έθετε υποψηφιότητα για τη γαλλική προεδρία με τους Σοσιαλιστές το 2012.

Η 32χρονη υποστηρίζει πως, ενώ βρισκόταν στον όροφο της σουίτας που έμενε ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο Γάλλος αξιωματούχος βγήκε από το μπάνιο γυμνός, την βρήκε στο φουαγέ, την οδήγησε με τη βία στο υπνοδωμάτιο και της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Μετά το υποτιθέμενο περιστατικό, ο Ντομινίκ Στρος-Καν έφυγε από το ξενοδοχείο και πήγε στο αεροδρόμιο. Η αμερικανική αστυνομία τον συνέλαβε ενώ είχε ήδη επιβιβαστεί στην πτήση του προς το Παρίσι, μόλις δέκα λεπτά πριν την απογείωση, όπως αναφέρει το Reuters.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γάλλος αξιωματούχος βρίσκεται στο επίκεντρο «ροζ» κριτικής: Τον Οκτώβριο του 2008 είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη «λανθασμένη κρίση» του σε ερωτική σχέση με υφιστάμενή του οικονομολόγο στο ΔΝΤ.

Κατά την τότε εσωτερική έρευνα αποδείχτηκε πως στην υπόθεση εκείνη δεν είχε καταχραστεί τη θέση του ούτε είχε παρενοχλήσει την οικονομολόγο. Είχε απολογηθεί στους εργαζόμενους στο Ταμείο, τη γυναίκα με την οποία είχε τη σχέση, Πιρόσκα Νάγκι, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής του ΔΝΤ, καθώς και στη σύζυγό του, τη γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ.ελ στο Βερολίνο.

http://harryklynn.blogspot.com/

Ν’ αναλάβει ΤΩΡΑ διεθνή πρωτοβουλία ο ΓΑΠ, για… την απελευθέρωση του συντρόφου Ντομινίκ Στρος Καν

Είναι ντροπή για τη διεθνή αλληλεγγύη, τα ιδανικά του σοσιαλισμού, να μένει φυλακισμένος ένας σύντροφος της σοσιαλιστικής διεθνούς, ο Σωτήρας της Ελλάδας και ακόμη να μην έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την απελευθέρωσή του ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, να μην έχει εκδώσει μία ανακοίνωση συμπαράστασης για το...
γιατρό της εθνικής μας οικονομίας!

Λευτεριά στο σύντροφο Στρος Καν!

ΠΑΓΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ -ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Καλά πιστεύει κάποιος σοβαρός άνθρωπος και πολιτικός ηγέτης αυτά περί ομηρείας ,απόπειρας βιασμού σε καμαριέρα απο τον Στρος Καν ;
Για όσους γνωρίζουν την Νέα Υόρκη και το Ξενοδοχείο SOFITEL η σουίτα του στοιχίζει χιλιάδες ευρώ και αν ένας πελάτης ήθελε έξτρα περιποίηση  απλώς θα σήκωνε το τηλέφωνο !!
Αλλά      δεν πρέπει να ξεχνάμε ένα πράγμα ο Στρος Καν είναι σοσιαλιστής και ειναι γνωστό για τα ήθη στην Γαλλία πόσο ελεύθερα είναι .Είναι δυνατόν ένας παππούς να κυνηγήσει μια καμαριέρα που δουλεύει για μερικά δολάρια την ώρα όταν θα μπορούσε να έχει στρατιές γραμματέων για όλα τα γούστα ;
Απλώς ο Αυστριακός υποψήφιος έχανε πόντους και η συνταγή είναι απλή αλλά γνωστή στην Στάζι ΄μην ξεχνάτε οτι η Μέρκελ προέρχεται από την Ανατολική Γερμανία και στέλεχος της Στάζι !!
Απλά ο Στρος Καν ήταν φίλος της Ελλάδος και να το θυμηθείτε η Αυστρία και Γερμανία θα κάνουν δήθεν πίσω και θα μας έρθει ο νέος πρόεδρος του ΔΝΤ ο Τουρκογερμανος πρώην τσάρος ΝΤΕΡΒΙΣ  και υπεύθυνος της οικονομικης αναγέννησης της Τουρκίας !!!
ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ

Δημήτρης Καζάκης: Μόνο ο λαός μπορεί να δώσει τη λύση!Βίντεο

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Μακρυγιάννης” στην Άρτα, ο καταξιωμένος και πασίγνωστος οικονομολόγος κ. Δημήτρης Καζάκης, καθήλωσε τους Αρτινούς που είχαν την τύχη να τον ακούσουν σήμερα το...
βράδυ, 13-5-2011.
Ο Δημήτρης Καζάκης, αφού ανέλυσε με το δυνατότερο περιεκτικό και σύντομο τρόπο τις αιτίες της σημερινής ελληνικής κρίσης, αναφέρθηκε στις διαχρονικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος και των κομμάτων που το εκπροσωπούν στην Ελλάδα και κατέληξε τονίζοντας τη μοναδική ρεαλιστική λύση: Άμεση στάση πληρωμών, κήρυξη του συνόλου του ελληνικού χρέους ως επαχθούς και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.
Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)

 

http://katohika.blogspot.com/2011/05/blog-post_6577.html

Μουδιασμένοι στην κυβέρνηση από τη σύλληψη Στρος Καν

Μουδιασμένοι ως και σοκαρισμένοι είναι ο πρωθυπουργός και κορυφαίοι υπουργοί από την σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν και τις κατηγορίες εναντίον του για απόπειρα βιασμού. Όλοι θεωρούν ότι η καριέρα του επικεφαλής του ΔΝΤ -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-έχει τελειώσει και αρχίζουν να διατυπώνονται κρίσιμα ερωτήματα για το τι ακριβώς θα σημάνει αυτό για την Ελλάδα.

Ο Ντομινικ Στρος Καν σε γενικές γραμμές κρατούσε σε κρίσιμες περιστάσεις θετική στάση απέναντι στη χώρα μας και ένα από τα πρώτα ζητήματα που απασχολούν τα κυβερνητικό επιτελείο είναι ποιος θα τον αντικαταστήσει και πώς θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα. Ένα δεύτερο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό ζήτημα για την κυβέρνηση είναι το πώς θα επιχειρήσουν να «αξιοποιήσουν» το περιστατικό τα κόμματα της Αριστεράς, τηλεοπτικά πρόσωπα όπως ο Λάκης Λαζόπουλος και ...
γενικώς όσοι έχουν δημόσιο λόγο κι έχουν σηκώσει αντιμνημονιακή σημαία.

«Θα λένε στον κόσμο ότι εκείνοι που κατηγορούν την Ελλάδα και τους Έλληνες αποδεικνύονται χειρότεροι απ’ όλους τουλάχιστον σε ζητήματα ηθικής» έλεγε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχός που δεν έκρυβε τον προβληματισμό του.

Πάντως, υπουργοί οι οποίοι γνωρίζουν τον Ντομινικ Στρος Καν κάθε άλλο παρά έκπληκτοι έδειχναν καθώς και στο παρελθόν ο επικεφαλής του ΔΝΤ είχε εμπλακεί σε «ροζ» υποθέσεις και η αδυναμία του στο ωραίο φύλο του είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα στο παρελθόν.

Στη Νέα Δημοκρατία, ο Στρος Καν δεν είναι και το πιο συμπαθές πρόσωπο όχι γιατί ανήκει στον χώρο της Κεντροαριστεράς όσο γιατί τον περασμένο Δεκέμβριο που είχε επισκεφθεί την Ελλάδα είχε απευθύνει δημόσιες νουθεσίες για την στάση το κόμματος απέναντι στο μνημόνιο. Επίσης μετά τις περιφερειακές εκλογές ο κ. Στρος Καν είχε συγχαρεί δημοσίως τον Γιώργο Παπανδρεόυ προκαλώντας την οργή συνεργατών το Αντώνη Σαμαρα.

Σε κάθε περίπτωση οι επιπτώσεις για την Ελλάδα είναι μάλλον νωρίς για να εκτιμηθούν και ουδείς είναι σε θέση να τις προβλέψει ασφαλώς.

Μια «κούρσα» που δεν άρχισε ποτέ

Την ίδια ώρα στη Γαλλία μιλούν για μια κούρσα για την επιλογή του Προεδρικού υποψηφίου των Σοσιαλιστών που δεν ξεκίνησε ποτέ για τον Ντομινικ Στρος Καν. Ο επικεφαλής το ΔΝΤ ήταν το φαβορί στην κούρσα αυτή αλλά τώρα εκείνη που τρίβει τα χέρια της είναι η Μαρτιν Ομπρι που φαίνεται να γίνεται το αδιαφιλονίκητο φαβορί του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Η θυγατέρα του Ζακ Ντελορ έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφια και τώρα είναι πιθανόν να βρει απέναντι της τον Φρανσουα Ολαν, πρώην σύζυγο της Σεγκολεν Ρουαγιαλ. Τίποτα δεν αποκλείει μάλιστα την πιθανότητα να διεκδικήσει το χρίσμα και η τελευταία που είχε ηττηθεί από τον Σαρκοζί στην προηγούμενη αναμέτρηση.

Η μια και μοναδική πιθανότητα όλα αυτά τα σενάρια να μην επιβεβαιωθούν είναι να αποδειχθεί πώς η ιστορία αυτή με την Νεουορκέζα καμαριέρα στο Σοφιτελ είναι «στημένη» όπως ο ίδιος Στρος Καν υποστηρίζει για να τον τελειώσουν πολιτικά.
Από iefimerida
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_5200.html

ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ Dominique Strauss Kahn

Γράφει η:ΙΣΧΥΣ
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.......
Ο ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΜΕΣΩΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΝΜΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΕΜΟΡΦΩΘΗΣΑΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ. ΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥ Dominique Strauss Kahn.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ :
Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΟΣ ή ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ; 
Η ΜΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ) ΑΠΟΨΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΙΕΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΗΣ, ΝΕΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. 
ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΓΙΆΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ "ΧΑΛΑΡΩΣΗ" ΤΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ή ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΝΕΑ ΜΕ ΝΕΟ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ.  
ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ "ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΗ" ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΝΕ ΤΟΝ ΝΕΟ "ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΟ" ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ "ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΕΣ" ΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΣ.

Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ Dominique Strauss Kahn ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΝΤΑΦΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ... 
Υ.Γ 
 ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ή ΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ TΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ.
ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ "ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΗ" ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ
Αναδημοσίευση από "ΙΣΧΥΣ"
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/05/dominique-strauss-kahn.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters