Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Μουδιασμένοι στην κυβέρνηση από τη σύλληψη Στρος Καν

Μουδιασμένοι ως και σοκαρισμένοι είναι ο πρωθυπουργός και κορυφαίοι υπουργοί από την σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν και τις κατηγορίες εναντίον του για απόπειρα βιασμού. Όλοι θεωρούν ότι η καριέρα του επικεφαλής του ΔΝΤ -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου-έχει τελειώσει και αρχίζουν να διατυπώνονται κρίσιμα ερωτήματα για το τι ακριβώς θα σημάνει αυτό για την Ελλάδα.

Ο Ντομινικ Στρος Καν σε γενικές γραμμές κρατούσε σε κρίσιμες περιστάσεις θετική στάση απέναντι στη χώρα μας και ένα από τα πρώτα ζητήματα που απασχολούν τα κυβερνητικό επιτελείο είναι ποιος θα τον αντικαταστήσει και πώς θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα. Ένα δεύτερο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό ζήτημα για την κυβέρνηση είναι το πώς θα επιχειρήσουν να «αξιοποιήσουν» το περιστατικό τα κόμματα της Αριστεράς, τηλεοπτικά πρόσωπα όπως ο Λάκης Λαζόπουλος και ...
γενικώς όσοι έχουν δημόσιο λόγο κι έχουν σηκώσει αντιμνημονιακή σημαία.

«Θα λένε στον κόσμο ότι εκείνοι που κατηγορούν την Ελλάδα και τους Έλληνες αποδεικνύονται χειρότεροι απ’ όλους τουλάχιστον σε ζητήματα ηθικής» έλεγε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχός που δεν έκρυβε τον προβληματισμό του.

Πάντως, υπουργοί οι οποίοι γνωρίζουν τον Ντομινικ Στρος Καν κάθε άλλο παρά έκπληκτοι έδειχναν καθώς και στο παρελθόν ο επικεφαλής του ΔΝΤ είχε εμπλακεί σε «ροζ» υποθέσεις και η αδυναμία του στο ωραίο φύλο του είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα στο παρελθόν.

Στη Νέα Δημοκρατία, ο Στρος Καν δεν είναι και το πιο συμπαθές πρόσωπο όχι γιατί ανήκει στον χώρο της Κεντροαριστεράς όσο γιατί τον περασμένο Δεκέμβριο που είχε επισκεφθεί την Ελλάδα είχε απευθύνει δημόσιες νουθεσίες για την στάση το κόμματος απέναντι στο μνημόνιο. Επίσης μετά τις περιφερειακές εκλογές ο κ. Στρος Καν είχε συγχαρεί δημοσίως τον Γιώργο Παπανδρεόυ προκαλώντας την οργή συνεργατών το Αντώνη Σαμαρα.

Σε κάθε περίπτωση οι επιπτώσεις για την Ελλάδα είναι μάλλον νωρίς για να εκτιμηθούν και ουδείς είναι σε θέση να τις προβλέψει ασφαλώς.

Μια «κούρσα» που δεν άρχισε ποτέ

Την ίδια ώρα στη Γαλλία μιλούν για μια κούρσα για την επιλογή του Προεδρικού υποψηφίου των Σοσιαλιστών που δεν ξεκίνησε ποτέ για τον Ντομινικ Στρος Καν. Ο επικεφαλής το ΔΝΤ ήταν το φαβορί στην κούρσα αυτή αλλά τώρα εκείνη που τρίβει τα χέρια της είναι η Μαρτιν Ομπρι που φαίνεται να γίνεται το αδιαφιλονίκητο φαβορί του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Η θυγατέρα του Ζακ Ντελορ έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφια και τώρα είναι πιθανόν να βρει απέναντι της τον Φρανσουα Ολαν, πρώην σύζυγο της Σεγκολεν Ρουαγιαλ. Τίποτα δεν αποκλείει μάλιστα την πιθανότητα να διεκδικήσει το χρίσμα και η τελευταία που είχε ηττηθεί από τον Σαρκοζί στην προηγούμενη αναμέτρηση.

Η μια και μοναδική πιθανότητα όλα αυτά τα σενάρια να μην επιβεβαιωθούν είναι να αποδειχθεί πώς η ιστορία αυτή με την Νεουορκέζα καμαριέρα στο Σοφιτελ είναι «στημένη» όπως ο ίδιος Στρος Καν υποστηρίζει για να τον τελειώσουν πολιτικά.
Από iefimerida
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_5200.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters