Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

«Κεραυνοί» Ε.Θεοχάρους κατά ΕΕ: «Επιβάλατε κυρώσεις στη Ρωσία αλλά κάνετε το κοροΐδο με την Τουρκία που εισβάλει στην Κυπριακή ΑΟΖ»

theoxarous

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ
Μαθήματα εθνικής συνείδησης και προάσπισης των Κυπριακών συμφερόντων, αλλά και του Ελληνισμού, εξακολουθεί να δίνει η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους σε κάτι τύπους σαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο που αποδέχθηκε έγγραφο με «εκλιπούσα» την Κυπριακή Δημοκρατία που του κόμισαν οι Τούρκοι και ακύρωσε την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην Κυπριακή ΑΟΖ για να μην κλιμακωθεί η κατάσταση και να πάει ο ίδιος στην Άγκυρα.

«Δεν πρόκειται να προχωρήσουν οι σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. εάν η Τουρκία δεν σεβαστεί απόλυτα και δεν αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε η κ. Θεοχάρους ενώπιον της προπαρασκευαστικής συνεδρίασης της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας και Ε.Ε.
«Έχουμε πόλεμο στα νερά της Κύπρου», επισήμανε η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ απαντώντας τόσο στον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην Ε.Ε. Σελίμ Γενέλ όσο και στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κριστόφ Φιλορί που τόλμησε να υπερασπιστεί την τελωνειακή ένωση Τουρκίας-Ε.Ε. και να μιλήσει για αναβάθμιση των σχέσεων των δύο πλευρών σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Η Ελένη Θεοχάρους έβαλε στη θέση του τον κ. Φιλορί που ανοίγει διάλογο με την Τουρκία την ώρα που πολεμικά πλοία της Άγκυρας έχουν εισβάλει στην Κυπριακή ΑΟΖ και παραβιάζουν μαζί με το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου.
«Ξεχάστε ότι μπορεί να υπάρξει τελωνειακή ένωση όταν στα νερά της Κύπρου υπάρχει πόλεμος λόγω της δράσης του τουρκικού στόλου, ενόσω υπάρχει κατοχή και συνεχείς παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ», τόνισε η Κύπρια Ευρωβουλευτής βάζοντας στη θέση του τον Τούρκο πρέσβη που ισχυρίστηκε ότι η έκδοση ψηφίσματος από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν βοηθά την κατάσταση.
Όταν μάλιστα ο… Ευρωπαίος εκπρόσωπος προσπάθησε να αντιδράσει για να υπερασπιστεί την Τουρκία η κ. Θεοχάρους τον αποστόμωσε λέγοντας «και η Ρωσία είναι εξίσου σημαντική χώρα για την ΕΕ, περισσότερο σημαντική από την Τουρκία και στο εμπόριο και στην ενέργεια, αλλά της επιβλήθηκαν κυρώσεις». Πρόσθεσε πώς «πόσω μάλλον που ανάλογα μέτρα θα έπρεπε να επιβληθούν στην Τουρκία, η οποία κατέχει κράτος μέλος της ΕΕ».
Η Ελένη Θεοχάρους επεσήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας – ΕΕ, όταν η Άγκυρα επιβάλλει εμπάργκο σε πλοία και αεροπλάνα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και σε εμπορικές συναλλαγές και δεν εφαρμόζει το πρόσθετο πρωτόκολλο, όπως και το πρωτόκολλο 10, για την ένταξη και την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Δεν είναι δυνατό», τόνισε, «να θέλει η Άγκυρα την απελευθέρωση της βίζας από τη μια και από την άλλη, να αποκαλεί τους Κύπριους πολίτες, ως μέλη κάποιας φυλής που δεν αναγνωρίζει, υποχρεώνοντάς τους, εάν θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία να αποποιηθούν την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην ουσία του Ευρωπαίου πολίτη».
Για ακόμη μία φορά η κ. Θεοχάρους έβαλε στη θέση τους τους Ευρωπαίους που υπερασπίζονται την Τουρκία ενώ αυτή ασκεί επιθετική πολιτική σε βάρος κράτους-μέλους και κατέχει παράνομα εδάφη της Κύπρου.
Το ερώτημα όμως είναι αρκεί ένας… κούκος όταν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και προεδρεύων της Ε.Ε. Ευάγγελος Βενιζέλος αποδέχθηκε πριν μερικούς μήνες έγγραφο της Τουρκίας που αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα»;
Μπορεί να μην αρκεί αλλά δίνει ελπίδες υπεράσπισης του Ελληνισμού, όπως η κοινή άσκηση των Ελλήνων αλεξιπτωτιστών με τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς στα Κυπριακά εδάφη.
defencenet.gr
πηγή

»EMΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»…


Στο ζήτημα των καθυστερήσεων στην απονομή της δικαιοσύνης αναφέρονται μεταξύ άλλων οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας…
«Ο τομέας στον οποίο η κατάταξη της χώρας παραμένει υπέρμετρα χαμηλή -στην 155η θέση το 2014 και το 2013 σε σύνολο 189 χωρών- είναι εκείνος της τήρησης των συμβάσεων και της προώθησης των δικαστικών υποθέσεων που προκύπτουν από την αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων. Ειδικότερα, έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο απαιτούμενος χρόνος εκδίκασης μίας υπόθεσης από 819 ημέρες το 2012 σε 1.580 ημέρες το 2014. Επίσης, η εκκαθάριση μίας εταιρείας και η επίλυση επιχειρηματικών διαφορών απαιτεί τώρα 3,5 έτη σύμφωνα με την Έκθεση, έναντι 2 έτη το 2010».
«Είναι προφανές ότι μία στάση ανοχής έναντι φαινομένων αθέτησης των συμβατικών υποχρεώσεων από φυσικά και νομικά πρόσωπα και η συνεχιζόμενη αδυναμία ταχείας και αποτελεσματικής απονομής της δικαιοσύνης, ιδιαίτερα για επιβολή των νομικών συνεπειών από την αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων, εξακολουθούν να επιβαρύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα και να αποθαρρύνουν τις επενδύσεις που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας», εκτιμούν οι αναλυτές.
Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας επισημαίνουν ότι «επιβεβαιώνεται η ανάκαμψη της οικονομίας από το τρίτο τρίμηνο του 2014, με αύξηση του ΑΕΠ (που θα ανακοινωθεί την 14η Νοεμβρίου 2014) κατά ποσοστό άνω του 1,8%. Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν ήδη για τις οικονομικές εξελίξεις στο τρίτο τρίμηνο 2014, καθώς και από τη σημαντική βελτίωση των δεικτών οικονομικού κλίματος στη χώρα τον Οκτώβριο του 2014…».
«Οι εκτιμήσεις αυτές εξακολουθούν να υιοθετούνται και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία στις Φθινοπωρινές της προβλέψεις που ανακοινώθηκαν την 4η Νοεμβρίου 2014 εκτιμά την αύξηση του ΑΕΠ το 2014 στο 0,6%, που συνεπάγεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,9% στο 2ο 6μηνο 2014. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διατηρεί τις προβλέψεις της για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,9% το 2015 και κατά 3,7% το 2016. Οι εκτιμήσεις αυτές υποδεικνύουν το πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εφαρμογή του ισχύοντος προγράμματος προσαρμογής, που από το 2014 έχει εξελιχθεί σε πρόγραμμα ανάπτυξης της οικονομίας και σημαντικής αύξησης της απασχόλησης», αναφέρουν οι αναλυτές.

fimotro.blogspot.com
πηγή

Η Ρωσία προετοιμάζεται για την κατάρρευση του δολαρίου και του ευρώ

gold (1)Σύμφωνα με πληροφορίες από την κεντρική κυβέρνηση της Μόσχας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών, αύξησαν απότομα την αγορά του χρυσού, από την παγκόσμια αγορά, τους τελευταίους πέντε μήνες, επεκτείνοντας σημαντικά τα αποθέματα  χρυσού της χώρας. Τα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν  από ειδικούς εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, στην  ιαπωνική οικονομική έκδοση  NIKKEI.
Σύμφωνα με την εφημερίδα , το Ταμείο, στο τέλος  Αυγούστου,  υπολογίζει τα συνολικά αποθέματα χρυσού της Ρωσίας σε 1.112,5 τόνους, 77 τόνους υψηλότερα από τον Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον όγκο  χρυσού που έχει ως αποθεματικό της, η Ρωσία έχει ξεπεράσει την Κίνα (1.054 τόνοι) και την  Ελβετία (1.040 τόνοι). Παράλληλα, το μερίδιο του ευγενούς μετάλλου στα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας αυξήθηκε από 8,3% σε 9,8%.
Μέχρι σήμερα, από  άποψη  ύψους των αποθεμάτων χρυσού παγκοσμίως , η Ρωσία  έρχεται μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες (8.100 τόνοι), την Γερμανία (3.300 τόνοι), την Ιταλία (2450 τόνοι) και την Γαλλία (2435 τόνοι).
Σύμφωνα με δημοσίευση της γερμανικής εφημερίδας  Die Welt, η Ρωσία ασχολείται με την αγορά χρυσού για αρκετά χρόνια, αρχίζοντας από το ξεκίνημα της οικονομικής  κρίσης το 2008. Και αυτό το κάνει  χωρίς πολλή δημοσιότητα.
Τι μπορεί να εξηγήσει μια τέτοια ταχεία αύξηση στη Ρωσία των αποθεμάτων χρυσού της;
Σε προηγούμενες ιστορικές περιόδους, τα κράτη συσσώρευαν χρυσό τις παραμονές κάποιου μεγάλου πολέμου. Σήμερα, ωστόσο, πιστεύεται ότι η Ρωσία πιθανόν να πρόκειται να εμπλακεί μελλοντικά,  με «κάποιον» αντίπαλο  «πολύ σκληρά» . Ο λόγος που πιστεύεται ότι θα συμβεί αυτό είναι, το γεγονός ότι ο χρυσός στην  διεθνή αγορά αναβαίνει συνεχώς τους τελευταίους μήνες, λόγω των   εντάσεων που αφορούν τα γεγονότα στην Ουκρανία, αλλά και τις κυρώσεις της δύσης στην Ρωσία .
Από την άλλη πλευρά, μεγάλες ποσότητες χρυσού και  αρκετά χαμηλή ρευστότητα , μπορεί να χρησιμοποιηθούν  ως  πολύ καλή πρακτική «απάντηση», κατά των κυρώσεων και του εμπάργκο, της δύσης προς  το Κρεμλίνο . Με την πώληση στο μέλλον αποθεμάτων χρυσού  από ένα κράτος αυτό  αντανακλάται άμεσα στην αγορά, και οδηγεί σε χαμηλότερες τιμές.
Αλλά όμως, εάν οι συνθήκες των εξωτερικών περιορισμών σε μια οικονομία είναι δυσμενείς  , και η  χώρα  πρέπει να καταφύγει στην χρήση του  χρυσού, τότε η αξία του αρχίζει να μειώνεται αρκετά γρήγορα.
Ως άμεσο αποτέλεσμα, αυτό θα οδηγήσει στο γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, το κόστος πώλησης του χρυσού, θα πέσει κάτω από το κόστος αγοράς, δημιουργώντας τις άμεσες απώλειες στην οικονομία .
Η ενεργή αγορά χρυσού στην Ρωσία, ξεκίνησε πολύ νωρίτερα της έναρξης της ουκρανικής κρίσης, καθώς και των γεγονότων  στην Ουκρανία, αλλά με την επιβολή  κυρώσεων από την δύση , η όλη διαδικασία επιταχύνθηκε.
Υπενθυμίζεται ότι το 70% των ρωσικών συναλλαγματικών αποθεμάτων αντιπροσώπευαν έως σήμερα τα δολάρια και τα ευρώ. Κατά συνέπεια, η αύξηση του χρυσού στο σύνολο των αποθεμάτων της  Τράπεζας της Ρωσίας, μειώνει την αξία του δολαρίου και του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, ως παγκόσμια αποθεματικά νομίσματα . Περίπου την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια και η Κίνα, που έχει το μεγαλύτερο   συναλλαγματικό απόθεμα δολαρίων στον κόσμο .
Η μόνη εξήγηση για τέτοιου είδους ενέργειες είναι η απώλεια  εμπιστοσύνης ,από τις  δύο μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις ( Ρωσία και Κίνα ) στο  αμερικανικό νόμισμα. Η πτώση του δολαρίου σαν αποθεματικό νόμισμα,  επιτρέπει την μείωση της εξάρτησης των οικονομιών  των χωρών αυτών, από τις αρνητικές εξελίξεις στις οικονομίες των χωρών της Δύσης, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι στο όλο ζήτημα εξυφαίνονται και παγκόσμια σενάρια «οικονομικής συνομωσίας». Ειδικότερα, όσον αφορά την αντιμετώπιση των διαφόρων «δυνάμεων και  φατριών»  εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, μερικές από τις οποίες δεν ενδιαφέρονται και πάρα πολύ  για ένα ισχυρό δολάριο. Προφανώς, στην πραγματικότητα, ο αντίκτυπος αυτών των συνθηκών σχετικά με την τύχη του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος, πιθανόν να είναι σε μεγάλο βαθμό υπερβολικός, αλλά δεν μπορούμε  να τον απορρίψουμε εντελώς. Επιπλέον,  σύμφωνα με την παράδοση, στην Ρωσία γενικά υπάρχει η τάση να πιστεύουν σε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, καταλήγει το δημοσίευμα .
Έτσι, στοPentapostagma.gr,  μπορούμε να πούμε ότι ο κύριος λόγος για την αντικατάσταση του δολαρίου και του ευρώ (σε μικρότερο βαθμό) από τον χρυσό , ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, υπαγορεύεται κυρίως από την ρωσική δυσπιστία κατά του αμερικανικού νομίσματος, και την αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική οικονομική και πολιτική κατάσταση των Ηνωμένων Πολιτειών.
pentapostagma.gr

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό κλάσεως «Arleigh Burke», USS «Ross» στην Μαύρη Θάλασσα


Το αμερικανικό αντιτορπιλικό κλάσεως «Arleigh Burke», USS «Ross» εισήλθε  στην Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το ρωσικό πρακτορείο  Interfax-AVN  βασιζόμενο σε στρατιωτικο-διπλωματική πηγή. «Η αμερικανική μονάδα επιφανείας ανήκει στην δύναμη του έκτου στόλου των ΗΠΑ, και εισήλθε στην Μαύρη Θάλασσα για την υλοποίηση αποστολής », ανακοίνωσε  ο αμερικανός εκπρόσωπος του Πενταγώνου .
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις 30 Οκτωβρίου όταν απέπλευσε από την Μαύρη Θάλασσα το αμερικανικό πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό «Κόουλ»,διανύθηκε  μικρό διάστημα έως την εμφάνιση του αντιτορπιλικού  «Ross».
Τα πλοία κλάσης «Arleigh Burke», φέρουν το σύστημα αεράμυνας AEGIS, με ραντάρ παθητικής διάταξης τύπου SPY-1D. Από τους κάθετους εκτοξευτές (VLS) Mk41 90 θέσεων με την δυνατότητα εκτόξευσης μεγάλης ποικιλίας βλημάτων, όπως RIM-66M Standard, Tomahawk, κάθετα εκτοξευόμενοι ASROC (VLA) και ESSM.


Ο οπλισμός συμπληρώνεται με πυραύλους επιφανείας- επιφανείας Harpoon, δύο CIWS Phalanx, ένα πυροβόλο Mk-45 Mod1-4 των 127 mm, 2 πυροβόλα M242 Bushmaster των 25mm και δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες Mark 32.
Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Montreux, όπως γράψαμε και παλαιοτέρα στο  Pentapostagma.gr, τα πολεμικά πλοία των χωρών μη-μελών δεν δύναται  να παραμείνουν στη Μαύρη Θάλασσα  περισσότερο από 21 ημέρες. Η συνολική χωρητικότητα των πολεμικών πλοίων δεν πρέπει να υπερβαίνει 30 τόνους. Μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, στην Μαύρη Θάλασσα, βρίσκονται συνεχώς πλοία του Ναυτικού των ΗΠΑ, αλλά και άλλων χωρών  του ΝΑΤΟ.
pentapostagma.gr

Μυστηριώδη υπέρυθρα φώτα προκαλούν αμηχανία στην Nasa

Με αμηχανία αντιμετωπίζουν οι ειδικοί της NASA τα μυστηριώδη, υπέρυθρα φώτα τα οποία εντοπίστηκαν στην άλλη άκρη του διαστήματος.
Μέχρι τώρα, αναφέρει η Daily Mail, οι αστρονόμοι απλά κάνουν υποθέσεις, με ορισμένους να κάνουν λόγο για αστέρια που έχουν... ξεφύγει από γαλαξίες, ή για φως το οποίο προέρχεται από εκρήξεις.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η NASA έχει εντοπίσει μια τεράστια πηγή φωτός (μάλλον περισσότερες από μια) στο μέρος όπου θα έπρεπε να υπάρχει σκοτάδι μεταξύ των γαλαξιών. Τώρα λοιπόν το ερώτημα είναι τι ακριβώς είναι αυτό το φως και από που προέρχεται.
Αυτό που έχει αφήσει άφωνους του επιστήμονες είναι η ποσότητα του φωτός που εκλύεται. Είναι τόσο μεγάλη που συγκρίνεται με εκείνη απ' όλους τους υπόλοιπους μαζί.
Στο διαδίκτυο πάντως κυκλοφορούν ήδη φήμες ότι μπορεί να πρόκειται και για κάτι άλλο και ίσως τελικά να μην είμαστε μόνοι...
Πηγή: newsbomb.gr

Τι σκοτώνει τον ιό Έμπολα - Δέκα διαφορετικοί τρόποι να εξοντωθεί [Εικόνες]

Μέχρι σήμερα ο ιός Έμπολα έχει στερήσει τη ζωή σχεδόν σε 5.000 ανθρώπους. Χτυπά αλύπητα τη Δυτική Αφρική και οι προσπάθειες καταστολής του είναι εντατικές και συντονισμένες σε ολόκληρη την υφήλιο.
Δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο ή εμβόλιο ενάντια στον ιό, υπάρχουν όμως δέκα διαφορετικοί τρόποι να εξοντωθεί, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιήσει, μεταξύ άλλων, το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η Δημόσια Υπηρεσία Υγείας του Καναδά (PHAC) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).
1. Φωτιά
1-ebola-killer-fire
Έκθεση του CDC με τίτλο "Ebola-Associated Waste Management" αναφέρει πως "αντικείμενα που έχουν αποτεφρωθεί ή αποστειρωθεί σε κλίβανο δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία".
2. Οξύ
2-ebola-killer-acid
Σύμφωνα με την PHAC, διάλυμα οξικού οξέος με περιεκτικότητα μόλις 3% εξουδετερώνει τον ιό Έμπολα. Πρόκειται για την ίδια οργανική ένωση που βρίσκεται στο ξύδι.
3. Βρασμός
3-ebola-killer-boiling-water
Πέντε λεπτά βρασμού είναι αρκετά για να εξοντωθεί ο ιός, αναφέρει η PHAC. Ωστόσο, η μέθοδος δεν είναι ιδανική, καθώς μπορεί να εξαπλωθεί ο ιός μέσω των ατμών πριν το υγρό φτάσει στο σημείο βρασμού.
4. Αλκοόλη
4-ebola-killer-alcohol
Ο Έμπολα είναι επίσης ευάλωτος σε προϊόντα που περιέχουν αλκοόλη, σύμφωνα με τη PHAC. Τα περισσότερα αντιμικροβιακά τζελ για τα χέρια περιέχουν αλκοόλη. Ωστόσο, ο ιός μπορεί να εισχωρήσει στον οργανισμό μέσω κάποιας ανοιχτής πληγής στο δέρμα πριν δράσει το προϊόν. Το CDC τονίζει πως ο Έμπολα μπορεί να επιβιώσει επάνω σε μια στεγνή επιφάνεια, όπως το πόμολο μιας πόρτας, για αρκετές ώρες. Έτσι, οι ιατροί και οι νοσηλευτές που αναλαμβάνουν την περίθαλψη των ασθενών θα πρέπει να καλύπτουν πλήρως τα χέρια τους.
5. Γλουταραλδεΰδη
5-ebola-killer-glutaraldehyde
Πρόκειται για ένα λιπαρό υγρό με εξαιρετικά έντονη μυρωδιά. Προϊόντα που περιέχουν 1-2% γλουταραλδεΰδη καταστρέφουν αποτελεσματικά τον ιό Έμπολα, σύμφωνα με τη PHAC και ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Βιο-Πληροφορικής της Βιρτζίνια.
6. Χλωρίνη
6-ebola-killer-bleach
Η κοινή χλωρίνη που χρησιμοποιούμε ως καθαριστικό μπορεί επίσης να σκοτώσει τον Έμπολα. Διάλυμα με περιεκτικότητα 5,25% σε χλωρίνη καταστρέφει τον ιό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τη PHAC και το CDC.
7. Αργός βρασμός
7-ebola-killer-simmering
Ακόμη και ο αργός βρασμός για 30-60 λεπτά στους 60 βαθμούς Κελσίου μπορεί να απενεργοποιήσει ή να καταστρέψει τον ιό, σύμφωνα με τη PHAC.
8. Ακτινοβολία & προϊόντα απολύμανσης
8-ebola-killer-radiation
Ο Έμπολα είναι ως ένα βαθμό ανθεκτικός στην ακτινοβολία. Σε συνδυασμό με τη γλουταραλδεΰδη, οι ακτίνες γ και η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εξόντωσης του ιού. Ένα ρομπότ που ονομάζεται "Μικρός Μο" εκπέμπει υπεριώδεις ακτίνες και μπορεί να απολυμαίνει σε λίγα μόλις λεπτά χώρους που έχουν μολυνθεί από τον Έμπολα.
9. Σαπούνι
9-ebola-killer-soap
Ειδική οδηγία που εξέδωσε το ECDC προς τους ταξιδιώτες αναφέρει πως "ο ιός Έμπολα εξολοθρεύεται εύκολα από το σαπούνι", συμβουλεύοντας όλους όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με προορισμό τη Δυτική Αφρική να πλένουν τακτικά τα χέρια τους με σαπούνι ή αντισηπτικό. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο ιός μπορεί να προσβάλει τον οργανισμό μέσω κάποιας ανοιχτής πληγής στο δέρμα πριν χρησιμοποιηθεί το σαπούνι.
10. Ο ήλιος
10-ebola-killer-sun
Ο Έμπολα εξουδετερώνεται όταν βρίσκεται σε μια επιφάνεια που είναι άμεσα εκτεθειμένη στον ήλιο, σύμφωνα με το ECDC. Η επιδημιολόγος Emily Landon από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο συμπληρώνει πως ο Έμπολα είναι αρκετά εύκολο να εξοντωθεί όταν δε βρίσκεται εντός του ξενιστή του (είτε ζώο είτε άνθρωπος).

Πηγή: onmed.gr
http://www.apocalypsejohn.com/2014/11/ti-skotwnei-io-empola-deka-diaforetikoi-tropoi-eksontwthei.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters