Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΧΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ στα ΦΑΡΜΑΚΑ Ο JEFFRY; Καταγγελία για τα γενόσημα

Τα συμφέροντα πολιτικού προσώπου πίσω από την διάθεση γενοσήμων φαρμάκων βλέπει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος που με δηλώσεις του το πρωί στον Real fm κατήγγειλε τη στάση του Υπουργείου Υγείας.Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Χουδαλάκη και της Μαριάνθης Κωνσταντάτου, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στη βουλή που είχε πει "'Οσο είμαι εγώ στο υπουργείο, γενόσημα από το Ισραήλ δε θα έρθουν..."...
 για να αποδείξει οτι αυτή η δήλωση δεν ήταν τυχαία. Ο κ.Λουράντος επικαλείται τη συμφωνία που έγινε το 2010 μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, στο πλαίσιο εμπορικής συνεργασίας, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου.http://www.enikos.gr/politics/19214,Kataggelia_gia_ta_genoshma.html
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/03/jeffry.html

«ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Ο «πολυπολιτισμός» έχει σκοτώσει τουλάχιστον 1400 Έλληνες τα τελευταία 12 χρόνια, και πάνω από 2000 συνολικά από την έναρξη της εισβολής αλλοδαπών σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ!!! Βάλτε και τους αγέννητους Έλληνες των θυμάτων και αναλογιστείτε πως οι 2000 φονευθέντες Έλληνες αντιστοιχούν σε εξακριβωμένους φόνους! Έχουμε γενοκτονία που συνεχίζεται με διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς και μόνο ελάχιστοι ασχολούνται με όλα αυτά... Οι "ρατσιστές και οι ακροδεξιοί ακραίοι"... Βέβαια, μας θέλουν οι θολοπροοδευτικοί πολυπολιτισμικοί να στήσουμε και κώ... όπως στήνουν εκείνοι...

Κάθε μέρα και ένας φόνος κατά μέσο όρο, ενώ μόνο χθες είχαμε 3 φόνους σε μία μέρα και μάλιστα εις βάρος κυρίως ηλικιωμένων!!! Τέτοια είναι η ηθική κατάρρευση στη χώρα, που ουδείς δείχνει να ανησυχεί –πλην ελαχίστων- για την τραγική αυτή κατάσταση, ενώ ως συνήθως η αριστερά θεωρεί τα σύμβολα του «πολυ-πολιτισμού» και των αλλοδαπών –όλων ανεξαιρέτως- αναπόσπαστο μέρος της ιδεολογίας της στη νέα τάξη που προετοιμάζει μεθοδικά. Τώρα εάν σφαγιάζονται Έλληνες στην “πορεία” αυτή προς τον “πολυ-πολιτισμό”, κάποιοι το αποδέχονται ως¨ “αναγκαίες παράπλευρες απώλειες”…
 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  
 
http://ygro-pyr.blogspot.com/2012/03/1400-12-2000-2000.html
 

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ  ΨΗΦΙΣΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ!!!
Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα-άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, «Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους». 

Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
 
Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995. 

Παρά ταύτα Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990. 

Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρεώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μέχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια. 
 
Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011). 

Ο Γερμανός ιστορικός οικονομολογίας Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μία περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Der Spiegel, June 21, 2011, guardian.co.uk, June 21, 2011). 
 
Οι Γερμανοί δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες μόνο «ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους». 
Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών. 

Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισσότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς. 
 
Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.
 
Αγαπητοί φίλοι,
όπως αναφέρεται παρακάτω από το
EΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ  ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 
    
Αυτές τις μέρες διεξάγεται η Δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.
 
 
Παρακαλώ  ζητήσετε  από φίλους και γνωστούς σας να πάνε στο 
 
http://www.greece.org/blogs/wwii/ 
 
και να υπογράψουν το Αίτημα μας που
 
ζητά
 
από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα,
 
πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες,
 
πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών,
 
των εγκλημάτων και των λεηλασιών, που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών...
 

ΕΘΝΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
----------------------------------------------------------------------- 
Αυτές τις μέρες διεξάγεται η δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Η δικαίωση των Ελλήνων θυμάτων του Ναζισμού μέσω των Ιταλικών δικαστηρίων, έχει οδηγήσει την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο προσέφυγε η Γερμανία για να ακυρώσει τις αποζημιώσεις και
  το οποίο ξεκίνησε τη σχετική δικαστική διαδικασία τη Δευτέρα 12/09.

Την ίδια ώρα, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το μέγα θέμα του ανεξόφλητου αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου της χώρας μας προς τη Γερμανία και των γερμανικών
  επανορθώσεων για τις κατοχικές καταστροφές στη χώρα μας, αφού η Ελλάδα είναι η μόνη  χώρα η οποία δεν έχει λάβει ως αποζημίωση ούτε ένα ευρώ.

Η μέχρι τώρα παθητική, δυστυχώς, στάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, στο μέγιστο αυτό Εθνικό θέμα, ήρθε η ώρα να γίνει ενεργητική.

Είναι απόλυτη ανάγκη, από σήμερα, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Οικονομικών, τουλάχιστον, να παρακολουθήσουν αυτή την πολυσήμαντη για τα εθνικά μας συμφέροντα δίκη στη Χάγη.

Η παρουσία τους δεν θα είναι τιμή μόνο, για τα θύματα του Ναζισμού, αλλά, επιτέλους θα καταδείξει στους Δικαστές της Χάγης και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, την αποφασιστικότητα της Ελληνικής Πολιτείας να στηρίξει δυναμικά τις διεκδικήσεις των συγγενών των Ελλήνων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας για ηθική και υλική αποζημίωση.

Αυτή η δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στις σημερινές συνθήκες, έχει τεράστια σημασία για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας.
 
Για το Εθνικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
  
Μανώλης Γλέζος
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!
**** DISCLAIMER ****
This email including any attachments is intended for the addressee(s) and the
information it contains is confidential. If you are not the intended recipient
 a) please delete this email and inform the sender as soon as possible and
 b) copying, reproduction,distribution or any other unauthorized action
 taken in
reliance upon this email is prohibited and may be unlawful.Any views expressed
in this message may be subject to change without notice. Cyprus Trading
Corporation Plc gives no warranty as to the accuracy or completeness of emails
sent and accepted and no responsibility for changes made after it was sent.
Cyprus Trading Corporation Plc may monitor the content of emails sent
 and received
via its network for viruses or for unauthorized use and for other lawful
business purposes.
 
 
http://www.katohika.gr/2012/03/blog-post_7204.html

Το κίνημα των φθηνών τροφίμων! – Οι πολίτες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους



- Πανελλαδικές διαστάσεις παίρνει πλέον το φαινόμενο
- Και οι δήμοι στον χορό των προσφορών - Αλλοι συνεργάζονται με παραγωγούς και άλλοι γίνονται οι ίδιοι μεταπωλητές φθηνών προϊόντων - Πατάτες Νευροκοπίου θα δώσει ο Δήμος Παλλήνης
- Φθηνές μερίδες φαγητού πουλάει κάθε μέρα σε κιόσκι στην κεντρική πλατεία ο δήμος Αχαρνών
- Φθηνό ρύζι από τις Σέρρες, φασόλια από την Καστοριά
- ΟΛΕΣ οι πρωτοβουλίες θα προβάλλονται μέσω του Newsit.gr - Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@newsit.gr

Όλα ξεκίνησαν με το «κίνημα της πατάτας» από την Πιερία. Αλλά η ανάγκη του κόσμου για φθηνά τρόφιμα παίρνει... πανελλαδικές διαστάσεις! Επιτέλους...

Ο κόσμος «μπούχτισε» πια από τους μεσάζοντες, από εκείνους που στο βωμό του κέρδους (τους) εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα του παραγωγού, από τον οποίο αγοράζουν φθηνά, και τις ανάγκες των καταναλωτών, στους οποίους πουλάνε πανάκριβα.

Αλλά η οικονομική κρίση έρχεται να πατήσει... πόδι. Ό,τι δηλαδή έπρεπε να έχει γίνει χρόνια πριν. Οι εθελοντικές ομάδες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και γίνονται η αντίδραση στη δράση των μεσαζόντων!

Όλα ξεκίνησαν με τις πατάτες στην Πιερία, τώρα παίρνουν σειρά κι άλλες πόλεις, με άλλα προϊόντα.

Το Σάββατο, στην Κατερίνη, οι εθελοντές της Πιερίας και τρεις παραγωγοί από το Νευροκόπι θα διαθέσουν άλλους 75 τόνους πατάτας σε 1.100 οικογένειες που τις παρήγγειλαν σε χρόνο ρεκόρ!

Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλος, Βέροια και Λάρισα βρίσκονται, επίσης, πολύ κοντά για να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις.

Η αρχή έγινε από τις πατάτες αλλά έρχονται κι άλλα προϊόντα. Το πρώτο είναι το λάδι! Ετοιμάζεται το έδαφος για να ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιολάδου απευθείας από τους παραγωγούς, με στόχο να παρακαμφθούν οι μεσάζοντες και να φτάσει το προϊόν στα νοικοκυριά σε πολύ χαμηλές τιμές.

Οι πολίτες, σε ποσοστό 54,8% επέλεξαν το ελαιόλαδο ως το προϊόν που θα επιθυμούσαν να διακινηθεί κατά τον ίδιο τρόπο με την πατάτα.

Στη λίστα των προτιμήσεων των πολιτών συγκαταλέγονται, επίσης, τα εξής προϊόντα: αλεύρι (10,7%), μακαρόνια (8,5%), φασόλια (7,9%), ρύζι (7,4%), πατάτες (3,8%) κρεμμύδια (3,1%), φακές (2,3%) και ρεβίθια (1,5%).
Για τα φασόλια, μάλιστα, οι διαπραγματεύσεις είναι σε προχωρημένο σημείο με παραγωγό από τις Πρέσπες. Κι αν όλα πάνε καλά, τα φασόλια να φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών ως και 50% φθηνότερα.

Στον Βόλο την πρωτοβουλία πήρε μια νεοσύστατη ομάδα με τον τίτλο «Άνωση - Εθελοντές Βόλου», γράφει Το Έθνος. Πολίτες, δήμοι ακόμη και μοναστήρια τηλεφωνούν ήδη για να δώσουν παραγγελίες!

Ήρθαν, λοιπόν, σε επαφή με τους παραγωγούς στο Νευροκόπι και δέχονται μέχρι και την Παρασκευή παραγγελίες για μια πρώτη ποσότητα 30 τόνων με πατάτες που θα παραδοθούν το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο. Η τιμή διάθεσης, όπως και στην Κατερίνη, θα είναι 25 λεπτά το κιλό.

Επίσης έχουν γίνει επαφές και με αγρότες των Σερρών για να τους προμηθεύσουν ρύζι καθώς και με αγρότες της Καστοριάς για την προμήθεια φασολιών και περιμένουν τις προσφορές τους.

Στο χορό μπήκε και ο δήμος Παλλήνης, που αποφάσισε να έρθει σε απευθείας συνεννόηση με παραγωγούς από το Νευροκόπι για να διαθέσουν τα προϊόντα τους στους δημότες, σε χαμηλές τιμές. Έτσι, οι κάτοικοι του δήμου Παλλήνης θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν πατάτες προς 28 λεπτά το κιλό, δηλαδή περίπου 50% φθηνότερα σε σχέση με το σούπερ μάρκετ.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές μέχρι τις 8 Μαρτίου είναι να συμπληρώσουν ένα έντυπο με τα στοιχεία και την ποσότητα που επιθυμούν να αγοράσουν ώστε οι παραγωγοί να γνωρίζουν την ποσότητα του προϊόντος που θα μεταφέρουν στην Αθήνα.

Φθηνές μερίδες φαγητού στις Αχαρνές

«Το μενού για σήμερα περιλαμβάνει πένες με μελιτζάνα και φέτα, αρακά και κοκκινιστό με πατάτες. Οι φρεσκομαγειρεμένες μερίδες παρασκευάζονται με αγνά υλικά και συνοδεύονται πάντα με κουβέρ».
Η παραπάνω περιγραφή δεν αφορά στο φαγητό κάποιου γκουρμέ εστιατορίου, αλλά σ’ έναν πρωτοποριακό θεσμό του δήμου Αχαρνών και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, «Γεύμα για όλους».

Στην πλατεία του δημαρχείου Αχαρνών έχει στηθεί ένα κιόσκι, όπου οι δημότες μπορούν τις καθημερινές να προμηθεύονται σπιτικό φαγητό σε χαμηλή τιμή, μόλις 2,5 ευρώ ανά μερίδα. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτείται η εγγραφή σε κάποια λίστα.

Για τη συγκεκριμένη ενέργεια ο δήμος προχώρησε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος και η τελική επιλογή της επιχείρησης έγινε με γνώμονα τη χαμηλή τιμή, αλλά και τις πιστοποιημένες με HACCP και ISO υπηρεσίες.

Η συγκεκριμένη εταιρεία προσφέρει καθημερινά, από τις 11 το πρωί ως τις 3.30 το μεσημέρι, έξι διαφορετικά φαγητά, σε ειδική συσκευασία προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να τα πάρει σπίτι του. Το μενού εναλλάσσεται καθημερινά και περιλαμβάνει κυρίως λαδερά, όσπρια, κρέας και ζυμαρικά.

Με το συγκεκριμένο θεσμό ανακουφίζονται, κυρίως, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, εργαζόμενες μητέρες, πολύτεκνοι, αλλά και άνθρωποι χωρίς οικογένεια. Υπολογίζεται ότι ήδη στις πρώτες ημέρες λειτουργίας του θεσμού εξυπηρετούνται καθημερινά 80-100 άνθρωποι.

Σε επόμενο στάδιο ο δήμος Αχαρνών προσανατολίζεται στην υλοποίηση προγράμματος δωρεάν σίτισης για οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.  



newsit.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_9093.html

Αν σας χαρίσουν το δάνειο θα είναι για να χάσετε το σπίτι...

1) Αν σας χαρίσουν το δάνειο θα είναι για να χάσετε το σπίτι...
 
Ο μέσος άνθρωπος παραμυθιάζεται εύκολα. Παραμυθιάζεται όμως πιο εύκολα όταν βρίσκεται σε απόγνωση ή όταν  βρίσκεται σε κατάσταση παράλογης ευφορίας. Γι’ αυτό και στις δυο αυτές καταστάσεις ευδοκιμούν οι απατεώνες.

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους...
Πουθενά δεν μοιράζουν χρήματα. Ούτε στο χρηματιστήριο, ούτε στις τράπεζες, ούτε πολύ περισσότερο στο κράτος.

Όσοι πίστεψαν κάποια στιγμή πως στο χρηματιστήριο μοίραζαν χρήματα το πλήρωσαν ακριβά. Ακόμη ψάχνουν ποιος έφταιξε. Δεν θα τον βρουν ποτέ, γιατί κοιτάνε το δάχτυλο που νομίζουν πως δείχνει οπουδήποτε αλλού εκτός των ιδίων.

Το ίδιο παθαίνουν τώρα όσοι πίστεψαν πως με ένα διορισμό ή με μια «επαφή» στον κρατικό μηχανισμό, βρήκαν το μήνα που θρέφει τους εννέα και έλυσαν το πρόβλημα της ζωής τους και της ζωής των παιδιών τους.  Ακόμη νομίζουν πως φταίει η Μέρκελ, η διεθνής τραπεζοκρατία και ό,τι άλλο δείχνει το δάχτυλο των δημαγωγών... Ουδόλως οι ίδιοι και το «βύσμα» τους που κέρδισε περισσότερα απ΄ αυτή τη σχέση.

Κανείς δεν πρόκοψε ακολουθώντας δημαγωγούς.

Τα τελευταία χρόνια πολλοί αποφάσισαν να αλλάξουν κοινωνική τάξη και status με διακοποδάνεια και πιστωτικές κάρτες.  Τώρα τεντώνουν τα αυτιά στον κάθε δημαγωγό που μουρμουρίζει για «κούρεμα» όλων των τραπεζικών δανείων και φέρνουν αμφίβολα παραδείγματα από χώρες που τις έχει ξεχάσει κι ο χάρτης.
Ο δρόμος προς την ευημερία περνά μέσα από την ατομική κυρίως, και συλλογική κατά δεύτερο, προσπάθεια και κυρίως τη μόρφωση και την εργασία. Τ’ άλλα είναι παγίδες για αφελείς. Τα ίδια έλεγα και το ’99 στην κορυφή, τα ίδια και τώρα στον πυθμένα. Στους περισσότερους ηχούν το ίδιο παράδοξα και περιττά.

Μπορούν να ελπίζουν;
Κάποιοι ακούνε για τα 50 δισ. ευρώ που θα πάρουν οι τράπεζες στα πλαίσια της ανακεφαλαιοποίησης για τις απώλειες από το «κούρεμα» και την διαγραφή των επισφαλών δανείων και μέσα στην απόγνωση, ή την παράκρουση «εξυπνάδας», πιστεύουν πως αν δεν κερδίσουν, τουλάχιστον  θα σβήσουν τα χρέη τους...

Κανείς δεν χαρίζει 30 ή 50 δισ. στις τράπεζες για να σβήσουν τις ζημιές  από τα ελληνικά ομόλογα και τα δάνεια όσων δεν είναι σε θέση να τα πληρώσουν.

Τα λεφτά αυτά τα δανείζουν οι Ευρωπαίοι για να τα επιστρέψουμε πίσω εμείς και τα παιδιά μας στα επόμενα 30 χρόνια. Είναι αλήθεια πως τα δάνεια αυτά μας δίνονται με φιλικούς και χαριστικούς όρους και όχι τοκογλυφικούς όπως διατείνονται αυτοί που μας έφεραν εδώ διορίζοντας και ξοδεύοντας δανεικά.

Όποιος απαιτεί ένα  «κούρεμα» της τάξης του 30% σε όλα τα δάνεια, είναι σαν να ζητά αλλά 75 δισ. ευρώ (250 δισ. επί 30% ίσον 75 δισ. ευρώ) δανεικά τώρα τα οποία θα  επιστρέψουν πίσω τα παιδιά του αργότερα με τόκους.
Μέχρι σήμερα «πατριώτες» μου, τα μόνα κορόιδα που έχουμε βρει ως έθνος είναι τα παιδιά μας, τα οποία έχουμε φορτώσει με ένα χρέος 360 δισ. ευρώ συν άλλα τόσα περίπου τα δικαιώματα συνταξιοδότησης που έχει θεμελιώσει η γενιά μας...

Όλο αυτό το ανοσιούργημα το έχουμε κρύψει κάτω από αριστερίζουσες  σαπουνόφουσκες επιχειρημάτων, για τραπεζοκρατία, κεφάλαιο που πίνει το αίμα του λαού και κακούς Ευρωπαίους που μας σφίγγουν το λουρί, αντί να μας δανείσουν και άλλα για να προκύψει ανάπτυξη...

Όσο και να κρύβει την πραγματικότητα η συμφεροντολογική ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς,  η πραγματικότητα αργά ή γρήγορα, έστω και μέσω μιας κατάρρευσης θα μας προσγειώσει στα δεδομένα της.

Δεν υπάρχει δωρεάν...

Πόσο ωφελημένος θα είναι κάποιος, αν του σβηστεί μια μηνιαία δόση δανείου 500 ευρώ, όταν παράλληλα θα αυξηθούν κατακόρυφα οι πιθανότητες να χάσει και το εισόδημα των 1.000  ευρώ με το οποίο πλήρωνε τη δόση;
Πόσο χρήσιμη είναι η διαγραφή των χρεών μου στο τεφτέρι του μπακάλη, αν τα ράφια του μπακάλικου αντί για προϊόντα γεμίσουν αράχνες; Γιατί περί αυτού πρόκειται. Μην κοιτάτε που οι «σωτήρες» σας λένε την πρώτη σκηνή του έργου.
Ο μέσος λογικός άνθρωπος γνωρίζει πως αν φτάσει στο σημείο να του διαγράψει η τράπεζα κάποιο χρέος, δεν θα είναι σε θέση να πανηγυρίζει, γιατί για να κάνει η τράπεζα κάτι τέτοιο, σημαίνει πως ο ίδιος βρίσκεται σε μια κατάσταση που όντως δεν μπορεί να πληρώσει. Ήτοι: Στη χειρότερη. Τι να το κάνεις το υπόλοιπο του στεγαστικού που θα διαγραφεί από την τράπεζα, αν αναγκαστείς να πουλήσεις το σπίτι για ένα κομμάτι ψωμί και ένα μπιτόνι πετρέλαιο θέρμανσης;

Όποιος χρεοκοπεί, συνήθως χάνει πολύ περισσότερα από αυτά που κερδίζει με τις διαγραφές.
2) Με καύσιμο τις ειδήσεις...


Το ρωσικό προξενιό στην ΜΑΡΦΒ απογείωσε χθες τη μετοχή και στάθηκε ικανό να γυρίσει ολόκληρη την αγορά σε μια κρίσιμη συνεδρίαση για τις προσδοκίες αντιστροφής της διορθωτικής κίνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αν «διαβάσει» κάποιος το ταμπλό τον τελευταίο ενάμισι μήνα θα διακρίνει και άλλες περιπτώσεις που η συμπεριφορά κρύβει παρόμοιες εξελίξεις.

Τα φαινόμενα αυτά θα εντείνονται όσο το σενάριο της αποφυγής της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή θα απομακρύνεται τις προσεχείς εβδομάδες.

Το πολιτικό σύστημα για δεκαετίες είχε δομηθεί με δεσμούς πελατοκρατίας και διαφθοράς.  Το σοκ της χρεοκοπίας διέλυσε το συνεκτικό ιστό της πολιτικής τάξης, με αποτέλεσμα να αναδυθούν στην επιφάνεια διάφορα απορρίμματα που ήταν θαμμένα στην λάσπη του βυθού.

Όσο το πολιτικό σύστημα θα ανασυντίθεται σε νέα βάση τόσο θα υποχωρούν οι θλιβεροί θίασοι της παραδοξολογίας.

Όποιος διαβάζει ταμπλό το βλέπει αυτό ήδη...


 http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1426354#commentsStart

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_6700.html

«Ξεπουλάει» ελληνικά ομόλογα ο Βενιζέλος ! - ISDA: Δεν υπάρχει σε εξέλιξη «πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα»



Δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός η αναδιάρθρωση του χρέους στην Ελλάδα, αποφάνθηκε ομόφωνα σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Παραγώγων (ISDA). Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη για χώρα, προσήλθε στη συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Μια συνεδρίαση που ξεκίνησε το μεσημέρι και στόχο έχει την καταρχήν επικύρωση του νέου ελληνικού προγράμματος και της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ για τη χώρα μας.  Ωστόσο, προσερχόμενος στη συνεδρίαση σε ρόλο ... «ντελάλη» για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην εθελοντική ανταλλαγή των «κουρεμένων» ελληνικών ομολόγων ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για  «μια πολύ καλή, μια μοναδική προσφορά» που περιλαμβάνει «την συγχρηματοδότηση, το Αγγλικό δίκαιο, το sweetener (πληρωμή 30 δισ ευρώ σε ρευστό) και την ρήτρα ΑΕΠ»! Η αναγκαιότητα για την προσέλκυση αγοραστών, πασιφανής...

Η δήλωση Βενιζέλου
«Ύστερα από τις αποφάσεις του προηγούμενου Eurogroup σχετικά με την υιοθέτηση του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας και την επίσημη έναρξη του PSI, περιμένουμε την ανταπόκριση της αγοράς.
Όπως γνωρίζετε, έχει συμφωνηθεί η συγκεκριμένη μορφή της ανταλλαγής ομολόγων με τον ιδιωτικό τομέα και όλοι αντιλαμβάνονται πολύ καλά πως έχουμε τέσσερα πολύ σημαντικά και ελκυστικά δεδομένα:
Την συγχρηματοδότηση, το Αγγλικό δίκαιο, το sweetener (πληρωμή 30 δισ ευρώ σε ρευστό) και την ρήτρα ΑΕΠ. Αυτή είναι μια πολύ καλή, μια μοναδική προσφορά. Είμαι βέβαιος πως η αγορά αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά πόσο ξεκάθαρο είναι το μήνυμα μου».
Δεν ενεργοποιούνται επι του παρόντος τα ασφάλιστρα κινδύνου
Δεν υπάρχει ζήτημα ενεργοποίησης των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) για τα ελληνικά ομόλογα αποφάνθηκε ομόφωνα το Δ.Σ του Διεθνούς Οργανισμού Παραγώγων (ISDA) μετά τη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν 15 εκπρόσωποι τραπεζών και επενδυτικών ταμείων.

Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι δεν θεωρεί «αναγκαστική» την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων καθώς επίσης ότι η εξαίρεση της ΕΚΤ από τη διαδικασία αναδιάρθρωσης δεν συνιστά αιτία για την ενεργοποίηση των CDS. Ωστόσο, δηλώνει ότι η κατάσταση ως προς το ελληνικό θέμα «ακόμη εξελίσσεται» και πως δεν αποκλείεται να τεθούν και νέα ερωτήματα στο μέλλον που θα πρέπει να διερευνηθούν, όπως πιθανή ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής ευθύνης (CAC).


eklogikagr 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/isda.html

Τι θα γίνει με το χαράτσι της ΔΕΗ; - Διαβάστε....



Αποδεσμεύεται το χαράτσι από το λογαριασμό και πρέπει κανονικά η ΔΕΗ να δέχεται ξεχωριστή πληρωμή ρεύματος.

Αν δε δεχθούν να πληρώσετε μόνο το ρεύμα (χωρίς το χαράτσι) ή σας πουν ότι “δεν έχουν σφραγίδες”, φύγετε από το υποκατάστημα αυτό της ΔΕΗ & ρωτήστε ποιό άλλο κοντινό σας δέχεται. Σιγά -σιγά θα δέχονται όλα. Σίγουρα δέχονται σε ΔΕΗ Κερατσινίου, ΔΕΗ Παγκρατίου, ΔΕΗ Κηφισιάς και τα υποκαταστήματα αυξάνονται καθημερινά σε όλη τη χώρα.

Στις 14 Φεβρουαρίου κυρώθηκε με νόμο από τη Βουλή (ν.4047/2012) η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (16-12-2011) που, εκτός των άλλων, αναφερόταν και στο χαράτσι της ΔΕΗ. Κατά την ψήφιση αυτού του νόμου υποβλήθηκε από τον υπουργό οικονομικών Βενιζέλο σχετική τροπολογία.

Η τροπολογία αυτή ως προς την είσπραξη του χαρατσιού γράφει τα εξής:
“Αν δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά παρέλευση τεσσάρων (4) μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής της πρώτης δόσης του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., […] διαγράφουν τους υπόχρεους καταναλωτές ως προς το  Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., αποστέλλουν κατάσταση στη Γ.Γ.Π.Σ. και μέσω αυτής βεβαιώνεται το οφειλόμενο τέλος και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. μεριμνούν για την είσπραξη του τέλους αυτού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.”

Ως προς δε τη διακοπή του ρεύματος αναφέρει:
“Αν δεν καταβληθεί το τέλος, η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος προβαίνουν στην έκδοση εντολής διακοπής του ρεύματος του καταναλωτή προς τον Διαχειριστή του Δικτύου, ο οποίος προβαίνει, ύστερα από εντολή του Υπουργείου Οικονομικών σε διακοπή της σύνδεσης…”

Από τους σχετικούς νόμους και την τροπολογία προκύπτει ότι:
1. Αποδεσμεύεται το χαράτσι από το λογαριασμό και πρέπει κανονικά η ΔΕΗ να δέχεται ξεχωριστή πληρωμή ρεύματος.

2. Διακοπή ρεύματος γίνεται μόνο ύστερα από εντολή του Υπουργείου Οικονομικών (και όχι της ΔΕΗ ή των Εφοριών) και θα χρησιμοποιείται σαν μπαμπούλας μαζί με το υπόλοιπο νομοθετικό πλαίσιο για την είσπραξη του χαρατσιού, αναλόγως της περίπτωσης.

3. Οι Εφορίες δέχονται αιτήσεις και εξετάζουν περιπτώσεις είτε για τροποποιήσεις ως προς το χαράτσι (ύψος, δόσεις κλπ) είτε για απαλλαγή από της διακοπή ρεύματος, οπότε στέλνουν εισήγηση στο Υπουργείο Οικονομικών.
4. Ήδη από το Δεκέμβρη (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) μπορούν να γίνονται διακανονισμοί πληρωμών με τη ΔΕΗ και για τους λογαριασμούς με το χαράτσι.


Τι δείχνουν όλα αυτά:
α. Το κίνημα ενάντια στο χαράτσι που εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα κυρίως επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, έχει μια επιτυχία.
β. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ως νίκη, για τον απλούστατο λόγο ότι το χαράτσι υπάρχει και διευρύνεται.

γ. Κυβέρνηση και τρόικα είναι αδίστακτοι και θα συνεχίσουν να επιδιώκουν την απόλυτη εξαθλίωση του ελληνικού λαού.
δ. Ο αγώνας για την κατάργηση του χαρατσιού πρέπει να συνεχιστεί και να διευρυνθεί. Υπάρχουν οι πραγματικοί, υλικοί  όροι για να έχει νικηφόρα έκβαση.


mediasoup 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_6908.html

Λεφτά υπάρχουν...

Η λίστα με τις 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Μάιο του 2011, αλλά και οι νέες κρατικές δομές:
 
1. Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών
Π.Δ. 11 (ΦΕΚ Α’ 15, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών, 215.000 ευρώ/έτος.
 
2. Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Ν. 3818 (ΦΕΚ Α’ 17, 16.02.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 200.000 ευρώ/έτος + 160.000 ευρώ εφάπαξ.
 
3. Γενική Γραμματεία Τουρισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού
Π.Δ. 15 (ΦΕΚ Α’ 35, 01.03.2010) 2 θέσεις Ειδικών Συμβούλων, 3 θέσεις Διοικητικών, 232.000 ευρώ/έτος.
 
4. Νέα Αυτοτελής Υπηρεσία
Ν. 3832 (ΦΕΚ Α’ 38, 09.03.2010) 10 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού και 1 θέση Νομικού Συμβούλου, 487.000 ευρώ/έτος.
 
5. Νέα Ειδική Υπηρεσία με τίτλο «Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης» στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Π.Δ. 28 (ΦΕΚ Α’ 64, 06.05.2010)
 
6. Ερευνητικό Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής (ΝΠΙΔ)
Ν. 3852 (ΦΕΚ Α’ 87, 07.06.2010)
 
7. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Αττικής
 
8. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
 
9. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας
 
10. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων
 
11. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Αιγαίου
 
12. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Κρήτης
 
13. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ Μακεδονίας – Θράκης
Ν. 3852 (ΦΕΚ Α’ 87, 07.06.2010) 251.640 ευρώ/έτος (7-13)
Π.Δ. 134 (ΦΕΚ Α’ 227, 27.12.2010) το κόστος αντί 251.760 ευρώ που έλεγε ο «Καλλικράτης» υπολογίζεται σε 12.940.600 ευρώ, σύσταση 680 θέσεων (7-13).
 
14. Νέα Ειδική Υπηρεσία που υποστηρίζει διοικητικά το ΚΕΣΑΘΕΑ (Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της θυματοποίησης και της εγκληματικότητας ανηλίκων)
Ν. 3860 (ΦΕΚ Α’ 111, 12.07.2010) στελεχώνεται με αποσπασμένους, λειτουργικού κόστους 10.000 ευρώ/έτος + 23.000 ευρώ εφάπαξ.
 
15. Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας
Π.Δ. 72 (ΦΕΚ Α’ 132, 05.08.2010) Το κόστος λειτουργίας της Υπηρεσίας από 2.100.000 ευρώ που είχε προβλεφθεί με το Ν. 3818 (ΦΕΚ 17 Α΄) τελικά διαμορφώνεται σε 2.540.000 ευρώ/έτος.
 
16. Σύσταση νέας θέσης Γενικού Γραμματέα Ε.Ο.Τ. στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού
Ν. 3878 (ΦΕΚ Α’ 161, 20.09.2010) 2 Ειδικοί Σύμβουλοι και 1 νέα θέση Ειδικού Συμβούλου για τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, 176.000 ευρώ/έτος.
 
17. Σύσταση Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α’ 163, 21.09.2010) 65 οργανικές θέσεις και 10 θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού που μπορούν να καλυφθούν και από προσωπικό του καταργούμενου Ο.Ε.Ε.Κ., 1.300.000 ευρώ/έτος που αντισταθμίζεται εν μέρει από την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.
 
18. Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων (ΝΠΙΔ)
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α’ 163, 21.09.2010) 9μελές Δ.Σ., Πρόεδρος, Γενικός Διευθυντής, 75 θέσεις τακτικού προσωπικού και 5 θέσεις μετακλητών. Θέσεις καλύπτονται και από τον καταργούμενο Ο.Ε.Ε.Κ., 1.600.000 ευρώ/έτος μόνο για το προσωπικό που αντισταθμίζεται εν μέρει από την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ.
 
19. Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι (ΝΠΙΔ) στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Ν. 3879 (ΦΕΚ Α’ 163, 21.09.2010)
 
20. Γενική Γραμματεία Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Π.Δ. 94 (ΦΕΚ Α’ 169, 27.09.2010) à 250.000 ευρώ/έτος.
 
21. Σύσταση του «Πράσινου Ταμείου» (με μετονομασία του Ειδικού Ταμείου Εφαρμογής Ρυθμιστικών Και Πολεοδομικών Σχεδίων)
Ν. 3889 (ΦΕΚ Α’ 182, 14.10.2010) à δημιουργία θέσης Διευθυντή, 3 θέσεων δικηγόρων με έμμισθη εντολή (77.000 ευρώ/έτος) και έκδοση ΚΥΑ για σύσταση Οργανικών Θέσεων και θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (250.000 ευρώ/έτος για λειτουργικές δαπάνες και 60.000 ευρώ εφάπαξ).
 
22. Σύσταση Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Επενδυτών για Α.Π.Ε. στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Ν. 3889 (ΦΕΚ Α’ 182, 14.10.2010) à έκδοση Π.Δ. για τη στελέχωσή της.
 
23. Γενική Γραμματεία Στρατηγικών Επενδύσεων στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
Π.Δ. 108 (ΦΕΚ Α’ 190, 05.11.2010) à 225.000 ευρώ/έτος.
 
24. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΝΠΙΔ) με κατάργηση της ομώνυμης Α.Ε.
Ν. 3905 (ΦΕΚ Α’ 219, 23.12.2010) à δημιουργείται θέση Γενικού Διευθυντή, 1 επιπλέον Διεύθυνση από την παλαιά Α.Ε. και αυτοτελές γραφείο Νομικής Υπηρεσίας.
 
25. Υπηρεσία Ασύλου
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α’ 7, 26.01.2011) à Κεντρική Υπηρεσία με Διευθυντή και 52 νέες θέσεις εκ των οποίων 10 ειδικού επιστημονικού προσωπικού και 13 Περιφερειακά Γραφεία με 180 νέες θέσεις εκ των οποίων 90 ειδικού επιστημονικού προσωπικού
 
26. Αρχή Προσφυγών
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α’ 7, 26.01.2011) à θέση Διευθυντή και 13 οργανικές θέσεις εκ των οποίων 8 ειδικού επιστημονικού προσωπικού (Συνολικά: 4.673.990 ευρώ ετησίως)
 
27. Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής
Ν. 3907 (ΦΕΚ Α’ 7, 26.01.2011) à Διευθυντής και Γραμματεία (Κεντρική Υπηρεσία, Κέντρα και Μονάδες Πρώτης Υποδοχής), 6.585.000 ευρώ.
 
28. Εποπτική Αρχή Τελών Αερολιμένων
Ν. 3913 (ΦΕΚ Α’ 18, 17.02.2011).
29. Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού
Π.Δ. 2 (ΦΕΚ Α΄ 5, —) à κόστος 70.272,96 ευρώ ετησίως.
 
30. Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στο Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ν. 3918 (ΦΕΚ Α΄31, 02.03.2011) à με πρόεδρο, αντιπρόεδρο και Δ.Σ. και υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές.
 
31. Επιτροπή Προδιαγραφών ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία
Ν. 3918 (ΦΕΚ Α΄31, 02.03.2011)
 
32. Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη
Π.Δ. 8 (ΦΕΚ Α’ 16, 16.2.2011) à επικεφαλής Ειδικός Γραμματέας, 1 ειδικός σύμβουλος και 1 ειδικός συνεργάτης, 120.000 ευρώ εφάπαξ + 150.000 ευρώ ετησίως, 75 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού που για την πρώτη εφαρμογή πληρώνονται με μετάταξη και απόσπαση.
 
33. Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης στη θέση του ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. (ισοσταθμίζονται οι δαπάνες από την κατάργηση του ΤΕΜΠΜΕ)
Ν. 3912 (ΦΕΚ Α’ 17, 17.02.2011) à Δυνατότητα σύστασης 40 οργανικών θέσεων ορισμένου ή αορίστου χρόνου, εκτιμώμενο κόστος κατά ΓΛΚ 968.845 ευρώ μαζί με τα λειτουργικά έξοδα.
 
34. Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Π.Δ. 9 (ΦΕΚ Α’ 24, 21.02.2011) à με επιτελείο και 2 Υποδιευθύνσεις, καθεμία από τις οποίες έχει 4 Τμήματα, 212.000 ευρώ ετησίως.
 
35. Αρχή καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης
Ν. 3932 (ΦΕΚ Α’ 49, 10.03.2011) à 3 αυτοτελείς μονάδες, 70 θέσεις από τις οποίες 34 ειδικό επιστημονικό προσωπικό, όλες εκτός από 2 με απόσπαση.
 
36. Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (καταργείται αντίστοιχη στο Υπουργείο Εσωτερικών)
Ν. 3938 (ΦΕΚ Α’ 61, 31.03.2011)
 
37. Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας
Ν. 3938 (ΦΕΚ Α’ 61, 31.03.2011) à 51.000 ευρώ
 
38. Αυτοτελής Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σε επίπεδο Διεύθυνσης με παράρτημα στη Θεσσαλονίκη
Ν. 3943 (ΦΕΚ Α’ 66, 31.03.2011)
 
39. Σύσταση ανώνυμης εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.
Ν. 3943 (ΦΕΚ Α’ 66, 31.03.2011) à 5μελές Δ.Σ.
 
40. Αυτοτελής Υπηρεσιακή Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου σε επίπεδο αυτοτελούς γραφείου
Ν. 3966 (ΦΕΚ Α’ 118, 24.05.2011).
 
41. Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας
Ν. 3965 (ΦΕΚ Α’ 113, 18.05.2011) à Γενικός Γραμματέας, 1 ειδικός συνεργάτης, 1 ειδικός σύμβουλος και 3 θέσεις διοικητικού προσωπικού, 166.600 ευρώ ετησίως.
 
Δημιουργία νέων Κρατικών δομών από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα.
 
1. Γενική Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Υπουργείο Εσωτερικών
Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138 Α΄/16.6.2011)
 
2. 7 θέσεις προϊσταμένων, με βαθμό 1ο κατηγορίας ειδικών θέσεων, για τις αντίστοιχες αυτοτελείς υπηρεσίες εποπτείας ΟΤΑ
Ν 3852/2010, (ΦΕΚ 87 Α΄/7.6.2010)
 
3. Τμήμα Μουσείου και Βιβλιοθήκης στο Εθνικό Τυπογραφείο
Ν.3895/2010 (ΦΕΚ 206/Α/18.12.2010)
 
4. Γραφείο πράσινων συμβάσεων και περιβαλλοντικών προτύπων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργική Απόφαση 45414/21.10.2010 (ΦΕΚ 1732/Β/4.11.2010)
 
5. Γραφείο ποιότητας ζωής και προώθησης ήπιων μορφών μετακίνησης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργική Απόφαση 7809/18.2.2011 (ΦΕΚ 446/Β/22.03.2011)
 
6. Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
Ν.3938/2011, κόστος 60.000 για το 2011.
 
7. Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
Ν.3938/2011 (ΦΕΚ 61/Α/31.3.2011)
 
8. Γενική Δ/νση Κατάστασης Πολιτικού Προσωπικού με 4 διευθύνσεις , στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
Ν.3938/2011 (ΦΕΚ 61/Α/31.3.2011)
 
9. Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
ΠΔ 9/2011, (ΦΕΚ 24/Α/21.2.2011), κόστος 242.650 ευρώ για το 2011.
 
10. 6 Υποδιευθύνσεις σε κάθε μία από τις Δ/νσεις Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
ΠΔ 42/2011 (ΦΕΚ 108/Α/10.5.2011)
 
11. Δ/νση Διαχείρισης Κρίσεων και Κινδύνων στον Αγροτικό Τομέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
12. Συνοριακός σταθμός Κτηνιατρικού ελέγχου Αστακού Αιτωλοακαρνανίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
13. Μια θέση αναπληρωτή Οικονομικού δ/ντή στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.
ΥΑ 1097/Β/1.4.2011 , κόστος 48.000 ευρώ
Στον τομέα Μεταφορών και δικτύων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων :
 
14. 1 θέση Γεν. Δ/ντή
 
15. Γραφείο Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης της Επιτροπής Διερεύνησης Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων
 
16. Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων
Ν.3891/2010 (ΦΕΚ 188/Α/4.11.2010)
 
17. Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας
Ν.3897/2010 (ΦΕΚ 208/10.12.10)
 
18. Γενική Δ/νση Οδικής Ασφάλειας
Ν. 3897/2010 (ΦΕΚ 208/10.12.10)
 
19. Δ/νση Πολιτικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων, με 2 τμήματα.
Ν.3913/2011 (ΦΕΚ 18/Α/7.2.2011).
 
Στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
 
20. Γενική Γραμματεία Τουρισμού με:
 
1 θέση μετακλητού γενικού γραμματέα
 
3 θέσεις υπαλλήλων
 
1 θέση ειδικού συνεργάτη
 
1 θέση ειδικού συμβούλου
ΠΔ 15/2010, (ΦΕΚ 30/Α/2.3.2011), κόστος 154.000 ευρώ.
 
21. Γραφείο Εθνικού Χωροταξικού Αθλητικών Εγκαταστάσεων.
Υπουργική Απόφαση 44781/9.11.2010
 
22. Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ)
Ν.3905/2010 (ΦΕΚ 219/Α/2010).
 
Στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
 
23. Δ/νση Εξαρτήσεων
Ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α/2010)
 
24. Κεντρική Αρχή Διακρατικών Υιοθεσιών
Ν.3868/2010 (ΦΕΚ 129/Α/2010)
 
25. Επιτροπή Προδιαγραφών, ως αυτοτελής δημόσια υπηρεσία
Ν.3918/2010 (ΦΕΚ 170/Α/2010).
 
26. Γενικές Δ/νσεις Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε όλα τα Υπουργεία
Ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138/Α/2011)
 
27. Γενικές Δ/νσεις Οικονομικών Υπηρεσιών σε όλα τα Υπουργεία
Ν.3943/2011 (ΦΕΚ 66/Α/2011).



 
(Εστάλη από τον φίλο μας Παναγιώτη)
φωτογραφία από:
http://gazaki.wordpress.com/2008/11/01/karakleftis/
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_85.html

Αμερικανοί πρεσβευτές σε ρόλους αφεντικού στην Ελλάδα


Από τους ύπατους Πόρτερ και Πιουριφόι στους ανθύπατους Μπέρνς και Μύλερ  και στους αναμενόμενους  Γερμανούς Επιτρόπους


Βενιζέλος, Πιουριφόϊ, Παπάγος, Καραμανλής, Τσαλδάρης. Ποιος απ’ όλους είναι ο ισχυρός;
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη

akontogiannidis@yahoo.gr
Μετά από αυτά  που ακούγονται, ότι οι Γερμανοί μας στέλνουν Επίτροπο για να επιβλέπει τους υπουργούς αν κάνουν καλά τη δουλειά τους  ( μεγαλύτερη ξεφτίλα για δεν υπάρχει και είμαι περίεργος να δω αν θα το ανεχθούν υπουργοί) και θυμίζει  τους παλιούς Αμερικανούς πρεσβευτές, με τις ωμές και  προκλητικές επεμβάσεις τους στα εσωτερικά της Ελλάδος. Από το 1949 οι Άγγλοι σταδιακά εκχωρούν την κυριαρχία τους στους Αμερικανούς, που έδιναν βοήθεια στην Ελλάδα με το σχέδιο Μάρσαλ.
Σε ρόλο επόπτου- επιτρόπου τότε, ήταν ο πρέσβης Πόλ Πόρτερ. Επέβλεπε  τη διάθεση των χρημάτων της Ούνρα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδος, κατέκρινε πολιτικούς, πρότεινε σειρά σκληρών μέτρων, διαφορετικά έλεγε, η χώρα του δεν πρόκειται να μας δανείσει!.. Η συμπεριφορά του σε πρωθυπουργό και υπουργούς ήταν ταπεινωτική. Έφτασε σε σημείο, συζητώντας για οικονομικό θέμα με τον  υπουργό Συντονισμού Στέφανο Στεφανόπουλο  να χειροδικήσει μαζί του!
Έτερος αστήρ, ο Τζών Πιουριφόϊ. Αντί να επισκέπτεται τους πρωθυπουργούς στα γραφεία τους, τον επισκέπτονταν οι πρωθυπουργοί  στην πρεσβεία! Όταν ορκίστηκε το ’51 η κυβέρνηση Πλαστήρα, ο υπουργός  Δημοσίων Εργων Θεόδωρος Χαβίνης χαρακτήρισε, διαμαρτυρόμενος τους εκπροσώπους της αμερικανικής αποστολής στα υπουργεία, ως «επιτρόπους». Ο Πιουριφόϊ ζήτησε αμέσως εξηγήσεις από τον Πλαστήρα και ο Χαβίνης λίγο αργότερα επαύθη.
Οι ωμές επεμβάσεις του Πιουριφόϊ δεν είχαν τελειωμό. Μιλώντας σε αξιωματικούς είπε, ότι «οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να αφήσουν  στην άκρη τα προσωπικά και κομματικά τους συμφέροντα». Και όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι απεργούσαν, με επιστολή του ζητούσε από τον πρωθυπουργό, να μην πληρωθούν και να μην συζητήσει μαζί τους αν δεν γυρίσουν πρώτα στην εργασία τους…
Μέχρι και στο εκλογικό σύστημα αναμίχθηκε, όταν το συζητούσαν το 1952 οι πολιτικοί. Ολοι, επειδή το ρεύμα ήταν υπέρ του Παπάγου,  ήθελαν την αναλογική και ο πρωθυπουργός Πλαστήρας, που πίστευε τις καφετζούδες, ταλαντευόταν. Ο Πιουριφόϊ  το μαθαίνει  και χρησιμοποιεί με κατάλληλο τρόπο μία πολύ γνωστή Αθηναία καφετζού, την οποία εμπιστευόταν ο Πλαστήρας. Εκείνη ανέλαβε να πείσει τον στρατηγό ότι το πλειοψηφικό  θα απέβαινε προς όφελος του. Και αν τον προκαλούσε ο Παπάγος, στη Βουλή, να δεχτεί ανεπιφύλακτα την πρόκληση.
Ο Πιουριφόϊ τηλεφωνεί  στον Μαρκεζίνη. Έχω πληροφορίες, του λεει, πως ο Πλαστήρας είναι υπέρ του Πλειοψηφικού και  τον προέτρεψε να πείσει τον Παπάγο να τον προκαλέσει  στη Βουλή. Ο Παπάγος ανεβαίνει στο βήμα και λέει: « κ. πρωθυπουργέ, ως στρατιωτικοί καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Γιατί να χάνουμε καιρό; Ας ψηφίσουμε το πλειοψηφικό. Αν οι Έλληνες προτιμήσουν εσένα θα σε αποδεχθώ, αν ψηφίσουν εμένα θα με αποδεχθείς, απλά πράγματα… Συμφωνείς στρατηγέ; » Ο Πλαστήρας σηκώθηκε από το έδρανο και είπε: « Συμφωνώ στρατάρχα!»

Ο «ανθύπατος» Νίκολας Μπέρνς
O Νίκολας Μπέρνς βάδιζε στα ίχνη του Πιουριφόϊ. Από τότε που ήρθε στην Αθήνα (1998) ανέπτυσσε προκλητική δραστηριότητα. Μίλησε στη Θεσσαλονίκη και κατηγόρησε την Αστυνομία  για αναποτελεσματικότητα στο θέμα της τρομοκρατίας.  Το θέμα ηρθε στη Βουλή με ερώτηση του βουλευτού του ΚΚΕ Ορέστη Κολοζώφ. Στις 6-4-1998, ο αναπληρωτής Υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας στην ερώτηση, είπε ότι είναι συνήθης τακτική  οι επισκέψεις και οι ομιλίες  πρεσβευτών και  ότι το υπουργείο κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.
Ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης αντέδρασε έντονα  λέγοντας στον Παπανδρέου, να καλέσει τον Μπέρνς και να του κάνει αυστηρές συστάσεις. «Είναι πρεσβευτής, συμπεριφέρεται ως ανθύπατος και πρέπει να τον μαζέψετε!», είπε ο Απ. Κακλαμάνης. Ο Παπανδρέου εκνευρισμένος, μάζεψε τα χαρτιά του από το βήμα και αποχώρησε επιδεικτικά… Ακόμα και ο Τσοχατζόπουλος, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρωτούσαν για παραγγελίες στρατιωτικού υλικού, έλεγε «δεν σας λέω τίποτα γιατί θα βρω αύριο στο γραφείο μου τον Μπέρνς για κανένα διάβημα!». Υπήρχε βεβαίως και ο Χένρι Τάσκα, το μακρύ χέρι του Κίσσινγκερ στην Ελλάδα, που τόσα δεινά επέφερε στη χώρα μας και την Κύπρο.

Και ο … ανθύπατος Μύλερ
Έτερος πρέσβης με μανδύα … ανθύπατου ήταν ο Τόμας Μύλερ. Με περισσό θράσος,  επέκρινε δριμύτατα τον Μίκη Θεοδωράκη στον οποίο μάλιστα απέδωσε πρόθεση συκοφαντίας και αντισημιτισμό  για δηλώσεις που έκανε εναντίον  των Εβραίων λέγοντας «αυτός ο μικρός λαός είναι στη ρίζα του κακού, όχι του καλού»  γιατί το Ισραήλ του Σαρόν σκοτώνει ανυπεράσπιστα γυναικόπαιδα  στην Παλαιστίνη. Συνταυτίσθηκε ο Μύλερ με την υπουργό Παιδείας του Ισραήλ  Λιμόρ Λιβάντ, καλώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο  Πρωτόπαπα να αποδοκιμάσει το Μίκη Θεοδωράκη…
Πέρασαν και άλλοι  αμερικανοί πρεσβευτές, ευπρεπείς, πιστοί στα καθήκοντα τους χωρίς να αναμιγνύονται προκλητικά. Χένρυ Λαμπουϊς, Φίλιπ Τάλμποτ, γι αυτούς τουλαχιστον δεν ακούστηκε το παραμικρό.


http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/blog-post_7572.html#more
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_7378.html

Βουρκώσαμε με τον μισθό του Παπαδήμου, αλλά τι γίνεται με τις συντάξεις του;

O λαϊκισμός έχει και κάποια όρια σ’ αυτό τον τόπο, γι’ αυτό και οι τυχαίες αποκαλύψεις σχετικά με το μισθό του κ. Παπαδήμου προκαλούν γέλιο. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα εφημερίδων, σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την πρωθυπουργία απαρνήθηκε το μισθό του. Δεν πληρώνεται δηλαδή για τις υπηρεσίες του και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, αυτή του την κίνηση δεν τη γνώριζαν ούτε οι στενοί του συνεργάτες.

Τώρα τι να πούμε εμείς; Να βουρκώσουμε για τη θυσία του κ. Παπαδήμου; Ή μήπως μας στέλνει το μήνυμα να απαρνηθούμε κι εμείς το λιγοστό μισθό μας για να σωθεί η πατρίδα;
Και για να έχουμε καλό ερώτημα; Πώς ζει ο κ. Παπαδήμος; Πόσες συντάξεις παίρνει; Διότι, είναι εύκολο να απαρνηθεί το μισθό σου αν παίρνεις μερικές χιλιάδες ευρώ από προηγούμενες εργασίες σου, την ίδια στιγμή που ο ίδιος αποφασίζεις για το τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις.

Απ’ ότι πληροφορούμαστε, ο κ. Παπαδήμος είχε κρατήσει επί 13 χρόνια τη θέση του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά δεν πατούσε ποτέ στα έδρανα διότι ήταν στην ΕΚΤ. Αποφάσισε πέρυσι να αφήσει την έδρα και να πάρει τη σύνταξή του.

Να φανταστούμε ότι θα απαρνηθεί και αυτή και τις συντάξεις του από τις άλλες υπηρεσίες του στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;

Φτάνει λοιπόν πια αυτά τα δήθεν των πολιτικών που απαρνούνται το μισθό τους για την Ελλάδα. Επικοινωνιακά κόλπα περασμένων εποχών που δε χρειάζεται να «διαρρέονται». Ο κόσμος καταλαβαίνει πλέον τι παίζεται.


 http://www.antinews.gr/2012/03/01/149834/

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_6546.html

Ανακοίνωση του Ε.ΠΑ.Μ. για τίς συμφωνίες της νέας κατοχής

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο θεωρεί ότι οι συμφωνίες στα πλαίσια του Eurogroup είναι άκυρες, γιατί παραβιάζουν κάθε έννοια εθνικού και διεθνούς δικαίου και γιατί τις αποδέχτηκε μια κυβέρνηση με διορισμένο πρωθυπουργό κατά παράβαση του συντάγματος και μια προσχηματική πλειοψηφία της Βουλής, χωρίς κανενός είδους νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό

του Δημήτρη Καζάκη*

Οι συμφωνίες στα πλαίσια του Eurogroup της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμου κάνουν ακόμη και το 1ο Μνημόνιο με την αντίστοιχη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης του 2010 να ωχριούν. Με το πλαστό επιχείρημα ότι «η χώρα σώθηκε από την χρεοκοπία» οι πολιτικές δυνάμεις της συγκυβέρνησης παρέδωσαν κυριολεκτικά τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές και τους ευρωκράτες.

Δεν συμφώνησαν μόνο στην κυριολεκτική διάλυση της εσωτερικής αγοράς εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών της Ελλάδας, ώστε να υποβαθμιστεί η χώρα στο επίπεδο των ανατολικών χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, όπως επιτάσσει ξεκάθαρα το 2ο Μνημόνιο που ψήφισε στις 10/2 η δοτή πλειοψηφία της Βουλής. Αποδέχτηκαν επίσης και τα εξής:

Πρώτο: Την παράδοση του συνόλου των δημοσιονομικών εσόδων της χώρας στη διάθεση των δανειστών με σκοπό να εξυπηρετείται πρώτα απ’ όλα το δημόσιο χρέος. Πλέον, μόνο ότι περισσεύει θα πηγαίνει στις πρωτογενείς δαπάνες (μισθοί, συντάξεις, υγεία, παιδεία, κοκ). Για τον σκοπό αυτό, η Ελλάδα καλείται να ενσωματώσει στο εσωτερικό της δίκαιο την ρήτρα αυτή και να κατοχυρώσει μέσα από αναθεώρηση του συντάγματος, το ταχύτερο δυνατό, ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση του χρέους και όλα τα υπόλοιπα έπονται.

Δεύτερο: Την δημιουργία ειδικού λογαριασμού, υπό τον έλεγχο της τρόικας, ο οποίος θα διαθέτει πάντα ρευστότητα ίση με την πληρωμή των τοκοχρεολυσίων του επόμενου τριμήνου. Εάν η ρευστότητα στον λογαριασμό αυτόν πέφτει κάτω από αυτό το σημείο, τα χρήματα θα συμπληρώνονται από τα τακτικά έσοδα που προορίζονται για τη λειτουργία του ελληνικού κράτους. Μέσω αυτού του ειδικού λογαριασμού θα καταβάλλεται και η δόση του νέου δανείου που θα πηγαίνει αποκλειστικά σε τοκοχρεωλύσια.

Τρίτο: Την υποβολή της Ελλάδας σε πρωτοφανή εξωτερικό έλεγχο των δημοσιονομικών της και της οικονομίας της. Για το σκοπό αυτό πρόκειται να ενισχυθεί η Task Force με «ειδικούς» από τα κράτη μέλη, με σκοπό να θέσουν υπό τον έλεγχό τους όλες τις βασικές λειτουργίες του ελληνικού κράτους και να εξασφαλίσουν την μοιρασιά του δημόσιου πλούτου ανάμεσα στα μεγάλα συμφέροντα που ο καθένας αντιπροσωπεύει.

Τέταρτο: Την εγκατάσταση μόνιμης επιτροπείας στην χώρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  με κύριο σκοπό τον έλεγχο του κρατικού προϋπολογισμού και με κύρια ευθύνη την απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος. Ιδίως την εξασφάλιση ότι θα τηρηθεί η απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, έναντι κάθε άλλης ανάγκης του ελληνικού κράτους.

Όλα αυτά συμφωνήθηκαν από την δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου με σκοπό, αφενός, να εγκριθεί ένα νέο πακέτο δανεισμού ύψους 130 δις ευρώ και, αφετέρου, να πραγματωθεί η εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (PSI) με ονομαστικό «κούρεμα» της τάξης του 53,5%. Με τον τρόπο αυτό υποτίθεται ότι το χρέος της Ελλάδας θα κατέβει στο 120% έως το 2020 και θα γίνει «βιώσιμο». Πρόκειται για παραμύθια που σκοπό έχουν να κρύψουν το γεγονός ότι η Ελλάδα με το νέο πρόγραμμα παύει να είναι αυτοτελές, ανεξέρτητο και κυρίαρχο κράτος.

Υπό το νέο καθεστώς και κυρίως μετά την ένταξη της Ελλάδας στον μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, που προγραμματίζεται για τον Ιούλιο του 2012, θα υποβαθμιστεί στην κατάσταση ενός απλού νομικού προσώπου που τελεί υπό εκκαθάριση όπως κάθε άλλη επιχείρηση που βρίσκεται υπό πτώχευση. Δεν είναι τυχαίο ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) έχει καθεστώς ιδιότυπης Ανώνυμης Εταιρείας και έχει σαν σκοπό να αναλάβει τη διαχείριση κρατών υπό πτώχευση, μέχρι το ρόλο αυτό να αναλάβει από τον ερχόμενο Ιούλιο ο μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης, που συνιστά διεθνή οργανισμό, με καθήκοντα αντίστοιχα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την περιοχή της Ευρωζώνης. Τη συνθήκη αυτού του ΕΜΣ έχει ήδη υπογράψει η δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου ερήμην του ελληνικού κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού, μόλις πριν από λίγες ημέρες και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μία τόσο σημαντική είδηση πέρασε τελείως στα ψιλά κάποιων ιστολογίων και δεν βρήκε το δρόμο της σε κανένα ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ή έντυπο ευρείας κυκλοφορίας.

Ταυτόχρονα, το νέο δάνειο των 130 δις ευρώ, δεν πρόκειται να δοθεί όπως το προηγούμενο, δηλαδή μέσω παροχής δανείων από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Το Eurogoup έχει στήσει έναν νέο μηχανισμό δανεισμού, αρχικά, διαμέσου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (ΕΤΧΣ) και αργότερα, του μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ). Ο δανεισμός μέσω αυτών των μηχανισμών προϋποθέτει την έκδοση ομολόγων με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Αυτό σημαίνει ότι ο μηχανισμός θα μπορεί να εκταμιεύει την εκάστοτε δόση του νέου δανείου, ανάλογα με το τι μπορεί να βάλει ενέχυρο η ελληνική κυβέρνηση και ανάλογα με την πορεία ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος της χώρας. Αν δεν φτάνουν αυτά τότε θα χρησιμοποιούνται ως εγγύηση ακόμη και τα τακτικά έσοδα του προϋπολογισμού.

Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας από διάφορες πηγές, τη στιγμή που η ίδια η «ελληνική» Κυβέρνηση δεν αναφέρει το παραμικρό για τις λεπτομέρειες του προγράμματος, έχει δημιουργηθεί ήδη σκιώδης εταιρεία στο Λουξεμβούργο, με άγνωστους μετόχους και σκοπό τη διαχείριση αυτών των εγγυήσεων, έτσι ώστε, πρώτα, το ΕΤΧΣ και ύστερα ο μόνιμος ΕΜΣ, να εκδίδει ομόλογα για το δανεισμό του ελληνικού κράτους αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Αυτό σημαίνει ότι το νέο δάνειο δεν θα μπορεί να εκταμιεύεται παρά μόνο στον βαθμό που θα αποδίδει το ξεπούλημα, ή ο ενεχυριασμός των περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Σημειώνεται ότι διόλου τυχαία στο Λουξεμβούργο εδρεύουν τόσο o ΕΧΤΣ όσο και ο ΕΜΣ και στα δικαστήρια της χώρας αυτής έχει υπαχθεί κάθε διαφορά που τυχόν θα προκύψει μεταξύ της Χώρας μας και των δανειστών της η νέα Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι, όπως ξεκαθαρίζεται και στο Προοίμιο της Συνθήκης για το τον ΕΜΣ, προϋπόθεση για τη συνέχιση της χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΜ είναι η άμεση υπογραφή και επικύρωση και του περιβόητου Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας, το οποίο θέτει νέους ομοιόμορφους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, τους οποίους μάλιστα όλα τα Κράτη Μέλη οφείλουν όχι μόνο να ενσωματώσουν στην εσωτερική έννομη τάξη τους, αλλά και να τους αναβαθμίσουν πλέον σε συνταγματικούς κανόνες και μάλιστα το αργότερο έως το Μάρτιο του 2013. Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι καλείται η χώρα μας, όπως και όλες οι χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα, να καταστήσουν τη μόνιμη λιτότητα συνταγματική επιταγή, εάν θέλουν να γλιτώσουν τη «χρεοκοπία» και να «σώσουν την πατρίδα», με βάση τη ρητορική που έχουν υιοθετήσει οι δανειστές μας και οι εγχώριοι συνεργάτες τους.

Τα δεδομένα αυτά εξασφαλίζουν ότι παρά την όποια εικονική απομείωση χρέους πετύχει το PSI, ένα είναι σίγουρο: το δημόσιο χρέος της χώρας δεν πρόκειται να γίνει βιώσιμο με κανένα τρόπο. Απλά θα εξασφαλίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται ποτέ να γλυτώσει από το επίσημο καθεστώς δουλοπαροικίας που του επιβάλουν.

Οι συμφωνίες της συγκυβέρνησης αποτελούν πράξεις που υπερβαίνουν κατά πολύ την ταξική σκοπιμότητα και την εθνική υποτέλεια που διακρίνει για δεκαετίες το επίσημο πολιτικό σύστημα της χώρας. Τέτοιες συμφωνίες είναι πράξεις ανοιχτού δωσιλογισμού και είναι δύσκολο να βρεθούν ανάλογες, τόσο στην ιστορία της χώρας, όσο και διεθνώς, ακόμη και σε συνθήκες πολεμικής κατοχής. Η ίδια η ύπαρξη της χώρας, η επιβίωση του ελληνικού λαού, ακόμη και η τυπική αυτοτέλεια του ελληνικού κράτους, έχουν τεθεί υπό αίρεση. Το μόνο που μένει τώρα πια, είναι να τεθεί ο ελληνικός λαός και υπό επίσημη στρατιωτική κατοχή από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, προκειμένου να πειστεί πώς είναι προς το συμφέρον του να ζει ως δουλοπάροικος των αγορών και του ευρώ.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο θεωρεί τις συμφωνίες αυτές πράξεις εσχάτης προδοσίας και προκλητικής καταπάτησης κάθε έννοιας εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Θεωρεί επίσης την εκβιαστική επιβολή τους από το Eurogroup ως ανοιχτή εχθρική ενέργεια εναντίον του ελληνικού λαού, με μοναδικό σκοπό την υποδούλωσή του.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο θεωρεί ότι οι συμφωνίες αυτές είναι άκυρες, γιατί παραβιάζουν κατάφωρα κάθε έννοια εθνικού και διεθνούς δικαίου. Είναι επίσης άκυρες, γιατί τις αποδέχτηκε μια κυβέρνηση με διορισμένο πρωθυπουργό κατά παράβαση του συντάγματος και μια προσχηματική πλειοψηφία της Βουλής, χωρίς κανενός είδους νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο δηλώνει απερίφραστα ότι θα αγωνιστεί μαζί με τον ελληνικό λαό για την άμεση ανατροπή του καθεστώτος δουλοπαροικίας και κατοχής. Καλεί όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που αντιτάσσονται στις συμφωνίες σε κοινή δράση, έτσι ώστε, το ταχύτερο δυνατό, να δημιουργηθεί εκείνο το αναγκαίο πλειοψηφικό ρεύμα που θα λυτρώσει τη χώρα και τον λαό από την «ξένη ακρίδα».

Στην κατεύθυνση αυτή το Ε.ΠΑ.Μ. θα συνεχίσει να παίρνει, ή να συμμετέχει σε πρωτοβουλίες για την συγκρότηση μιας ευρύτατης συμπαράταξης δυνάμεων, με κύριο σκοπό την ακύρωση όλων των συμφωνιών και δεσμεύσεων που αναλαμβάνει ερήμην και σε βάρος του ελληνικού λαού η δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου και το πολιτικό σύστημα της συγκυβέρνησης.

Το Ε.ΠΑ.Μ. καλεί τις δυνάμεις της αριστεράς, αλλά και το σύνολο των δυνάμεων που αντιτάχθηκαν στις συμφωνίες, να συναισθανθούν τις ιστορικές ευθύνες τους έναντι του ελληνικού λαού και της χώρας. Πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν πια περιθώρια για ιδεοληψίες και προσχήματα διαφορετικότητας. Όποιος δεν τοποθετείται σήμερα ξεκάθαρα ενάντια στο σύνολο του πλαισίου συμφωνιών του Eurogroup, ή αρνείται την κοινή δράση στη βάση αυτή, είτε δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, είτε υπηρετεί ξένες προς τον λαό σκοπιμότητες.

http://dimitriskazakis.blogspot.com/

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_4853.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters