Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

«Ξεπουλάει» ελληνικά ομόλογα ο Βενιζέλος ! - ISDA: Δεν υπάρχει σε εξέλιξη «πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα»



Δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός η αναδιάρθρωση του χρέους στην Ελλάδα, αποφάνθηκε ομόφωνα σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Παραγώγων (ISDA). Με τη σημαντική αυτή εξέλιξη για χώρα, προσήλθε στη συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Μια συνεδρίαση που ξεκίνησε το μεσημέρι και στόχο έχει την καταρχήν επικύρωση του νέου ελληνικού προγράμματος και της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ για τη χώρα μας.  Ωστόσο, προσερχόμενος στη συνεδρίαση σε ρόλο ... «ντελάλη» για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην εθελοντική ανταλλαγή των «κουρεμένων» ελληνικών ομολόγων ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για  «μια πολύ καλή, μια μοναδική προσφορά» που περιλαμβάνει «την συγχρηματοδότηση, το Αγγλικό δίκαιο, το sweetener (πληρωμή 30 δισ ευρώ σε ρευστό) και την ρήτρα ΑΕΠ»! Η αναγκαιότητα για την προσέλκυση αγοραστών, πασιφανής...

Η δήλωση Βενιζέλου
«Ύστερα από τις αποφάσεις του προηγούμενου Eurogroup σχετικά με την υιοθέτηση του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας και την επίσημη έναρξη του PSI, περιμένουμε την ανταπόκριση της αγοράς.
Όπως γνωρίζετε, έχει συμφωνηθεί η συγκεκριμένη μορφή της ανταλλαγής ομολόγων με τον ιδιωτικό τομέα και όλοι αντιλαμβάνονται πολύ καλά πως έχουμε τέσσερα πολύ σημαντικά και ελκυστικά δεδομένα:
Την συγχρηματοδότηση, το Αγγλικό δίκαιο, το sweetener (πληρωμή 30 δισ ευρώ σε ρευστό) και την ρήτρα ΑΕΠ. Αυτή είναι μια πολύ καλή, μια μοναδική προσφορά. Είμαι βέβαιος πως η αγορά αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά πόσο ξεκάθαρο είναι το μήνυμα μου».
Δεν ενεργοποιούνται επι του παρόντος τα ασφάλιστρα κινδύνου
Δεν υπάρχει ζήτημα ενεργοποίησης των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) για τα ελληνικά ομόλογα αποφάνθηκε ομόφωνα το Δ.Σ του Διεθνούς Οργανισμού Παραγώγων (ISDA) μετά τη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν 15 εκπρόσωποι τραπεζών και επενδυτικών ταμείων.

Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι δεν θεωρεί «αναγκαστική» την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων καθώς επίσης ότι η εξαίρεση της ΕΚΤ από τη διαδικασία αναδιάρθρωσης δεν συνιστά αιτία για την ενεργοποίηση των CDS. Ωστόσο, δηλώνει ότι η κατάσταση ως προς το ελληνικό θέμα «ακόμη εξελίσσεται» και πως δεν αποκλείεται να τεθούν και νέα ερωτήματα στο μέλλον που θα πρέπει να διερευνηθούν, όπως πιθανή ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής ευθύνης (CAC).


eklogikagr 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/isda.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια ε…; Δεν συνιστά πιστωτικό γεγονός η αναδιάρθρωση του χρέους στην Ελλάδα ;


Τότε περιμένετε να ακούσετε την δήλωση παραίνεση του Γιούνκερ ότι υπάρχει ένα σχέδιο Β εάν αποτύχει η ανταλλαγή του ελληνικού χρέους !!!!!!!!!!

Χα, χα, χα …

«Έχουμε ένα σχέδιο Β …. αλλά δεν πρόκειται να σας πω τι είναι αυτό" ... Υποθέτω ότι αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα όλης αυτής της «διαφάνειας» που ακούμε για ...

Χα, χα, χα …


Η μήπως είναι απλώς η δήλωση-παραίνεση του Γιούνκερ …. παρέχει στήριξη σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται με την χονδρομπ@λο σ@ρκ@ τον Βενιζέλο , ώστε να πάρουν τα @^$#*@ τους με την "πολύ γενναιόδωρη προσφορά ανταλλαγής" και αντί αυτού τους ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ πως δεν πειράζει παιδιά ….. μην στηρίζεται το PSI ….. ΔΙΟΤΙ … υπάρχει και το σχέδιο Β .


ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ :
= = = = = = = = = = =
Όταν ο Γιούνκερ λέει τη δική του γνώμη, κανένας στην Ευρώπη δεν τον ακούει.
Από την άλλη πλευρά: όταν ο Γιούνκερ περνά ένα μήνυμα, προς τους ομολογιούχους ….. τότε θα πρέπει να ακούσετε τι ...

Και για όποιον δεν το έχει αντιλήφθη ακόμη ;
Η απόφαση είναι ειλημμένη για την έξοδο μας από την ευρωζώνη !

Ευτυχώς που βγήκε η Μερκελ τον Σεπτέμβριο και πιστοποίησε ότι όντως αλήθευε ….. η όλη διαδικασία –ψηφοφορία στο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα περί εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ … αλλά την παράλληλη παραμονή της στην ΕΕ …. και δεν ήταν αποκυήματα της φαντασίας του HEIL GAP ( or mind the GAP )


Υ.Γ.

Φυσικά υπάρχει επίσης ένα σχέδιο Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Γ. ...
Τι στο καλό ;
Όλα τα γράμματα της αλφαβήτου θα χρειαστούν για να συνεχιστεί αυτή η
φάρσα ;;;;;;;;;;;;
Χα, χα, χα …

HEIL GAP ( or mind the GAP )

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters