Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Με κινέζους συζητά το ΙΚΑ για τα ακίνητα



Σε συζητήσεις με κινεζικό τραπεζικό όμιλο με στόχο την πώληση τμήματος του τεράστιου χαρτοφυλακίου ακινήτων του ΙΚΑ βρίσκονταν για αρκετές εβδομάδες η διοίκηση του ασφαλιστικού ιδρύματος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Η τύχη των διαπραγματεύσεων παραμένει, προς το παρόν, άγνωστη, αλλά θεωρείται δεδομένο πως εντός των προσεχών εβδομάδων θα υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες αξιοποίησης των ξεχασμένων ακινήτων του ταμείου.

Το ΙΚΑ είναι σήμερα ιδιοκτήτης 215 ακινήτων με αντικειμενική αξία περί τα 700 εκατ. ευρώ, η εμπορική αξία των οποίων κινείται σε επίπεδα κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, τα έσοδά του από εκμετάλλευση της συγκεκριμένης περιουσίας ήταν μόλις 8,17 εκατ. ευρώ το 2011! Αν συνυπολογιστούν και τα περίπου 26 εκατ. ευρώ που πλήρωσε πέρυσι το Ιδρυμα για ενοίκια τότε διαπιστώνεται πως η τεράστια ακίνητη περιουσία φέρνει στην ουσία ζημιές.

Προ ημερών, η διοίκηση του ΙΚΑ είχε υποστηρίξει πως εξετάζει όλες τις εναλλακτικές λύσεις για αξιοποίηση των ακινήτων – από την τιτλοποίηση ή πώληση, μέχρι τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και το sale and lease-back (πώληση και επαναμίσθωση).

Στο χαρτοφυλάκιο του ασφαλιστικού ιδρύματος βρίσκονται ακίνητα σημαντικής αξίας που είτε ρημάζουν, είτε αποφέρουν ψίχουλα, ενώ ενίοτε απλώς ζημιώνουν π.χ. επειδή έχουν έξοδα φύλαξης και είναι ξενοίκιαστα.
 Αναξιοποίητο είναι το πρώην κεντρικό κτίριο του ΙΚΑ στην οδό Πειραιώς 64. Το τεράστιο οκταόροφο κτίριο βρίσκεται υποτίθεται υπό ανακαίνιση εδώ και χρόνια. Σε δάσος έχει μετατραπεί οικόπεδο 35 στρεμμάτων απέναντι από τη Βίλα Καζούλη στην Κηφισιά που είχε αποκτηθεί το 1964.

Την ίδια τύχη έχει και το διώροφο κτίριο επί της Λεωφ. Μεσογείων 453, κοντά στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όπως και επταόροφο κτίριο στην οδό Μενάνδρου 48 στο κέντρο της Αθήνας. Για τα οικόπεδα Κηφισιάς και Αγ. Παρασκευής η αρμόδια διεύθυνση του ΙΚΑ είχε προτείνει να ανταλλαγούν με άλλα προκειμένου να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες του οργανισμού.

Αναξιοποίητα μένουν πολλά άλλα ακίνητα του ιδρύματος όπως το διατηρητέο στην οδό Βουλής 6 (άνηκε στο ΤΑΠ-ΟΤΕ), οικόπεδο τριών στρεμμάτων στο κέντρο του Πειραιά (Καραολή & Δημητρίου) το οποίο χαρακτηρίστηκε από το δήμο ως κοινόχρηστος χώρος πρασίνου, αλλά και κτίριο επί της Βαλτετσίου 60 στα Εξάρχεια. Σημειώνεται πως στο χαρτοφυλάκιο του ΙΚΑ περιλαμβάνονται και άλλα αξιόλογα ακίνητα όπως το κτίριο που στεγάζει το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς» στη Θεσσαλονίκη κ.λπ.


euro2day.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_8476.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters