Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗ ΒΙΚΥ ΣΩΖΟΥ SORRASFM 1 8 2014

 

ΟΒΕΛΙΣΚΟΣ και ΚΡΥΦΗ ΠΟΛΗ στην ΣΕΛΗΝΗ; (video)

Τι άλλο μας κρύβουν στην Σελήνη; Τι κρύβεται κάτω από την "διόρθωση"; Ένας τεράστιος οβελίσκος; Τι άλλο θα μπορούσε να είναι στο σχήμα που έκαναν την "απόκρυψη"; Αν δεν ήταν κάτι σημαντικό και απόρρητο, γιατί το σκέπασαν; Ποιοί και γιατί έφτιαξαν τον οβελίσκο; Γήινοι; Εξωγήινοι; Σημαίνει ή σηματοδοτεί κάτι;

Και μήπως, σε μία άλλη πλευρά της Σελήνης, βρίσκεται μία ολόκληρη πόλη;

Δείτε το video: 



Επιστημόνες προβλέπουν έκτο κύμα μαζικής εξόντωσης ειδών στη Γη


Η Γη φαίνεται να εισήλθε στα πρώτα στάδια της αποκαλούμενης «Έκτης Μαζικής Εξόντωσης» ειδών, σύμφωνα με διεθνή επιστημονική ομάδα.
Περισσότερα από 320 είδη σπονδυλωτών ζώων έχουν εξαφανιστεί από το 1500, ενώ τα επιζώντα είδη έχουν υποστεί μείωση 25 με 28 τοις εκατό στον πληθυσμό τους στο ίδιο χρονικό διάστημα, και το ένα τρίτο εξ αυτών θεωρείται σήμερα απειλούμενο ή υπό εξαφάνιση. Παρόμοια τάση παρατηρείται και σε ασπόνδυλους οργανισμούς όπως καρκινοειδή, σκουλήκια και πεταλούδες. Οι ρυθμοί αυτοί είναι συγκρίσιμοι με αυτούς των πρώτων σταδίων προηγούμενων μαζικών εξοντώσεων.
Οι προηγούμενες πέντε μαζικές εξοντώσεις αφάνισαν περισσότερο από το 75 τοις εκατό της ζωής στον πλανήτη κάθε φορά. Η τελευταία μαζική εξόντωση έλαβε χώρα πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια και ήταν υπεύθυνη για τον αφανισμό των δεινοσαύρων. Η διαφορά έγκειται στο ότι οι προηγούμενες μαζικές εξοντώσεις προκλήθηκαν από κατακλυσμικά γεγονότα όπως μία σύγκρουση αστεροειδούς, ενώ τώρα η κύρια αιτία είναι ανθρωπογενείς παράγοντες.
Σύμφωνα με έκθεση του Διακυβερνητικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, μία αύξηση 3,5 βαθμών Κελσίου ως το 2100 θα μπορούσε να αφανίσει 40 με 70 τοις εκατό όλων των ειδών που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα.
Η τελευταία μαζική εξόντωση έλαβε χώρα πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια και ήταν υπεύθυνη για τον αφανισμό των δεινοσαύρων.
Επιπλέον, πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Ντιουκ αναφέρει πως πριν την εμφάνιση του ανθρώπου εξαφανιζόταν ένα είδος κάθε δέκα εκατομμύρια χρόνια, ενώ η συχνότητα από τότε έχει αυξηθεί κατά τέσσερις ή και πέντε τάξεις μεγέθους.
«Έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε την εξαφάνιση μόνο ως την απώλεια ενός είδους από το πρόσωπο της Γης - και αυτό είναι πολύ σημαντικό - αλλά υπάρχει ταυτόχρονα μια απώλεια κρίσιμων λειτουργιών ενός οικοσυστήματος στο οποίο τα ζώα διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο», δήλωσε ο Ροντόλφο Ντίρζο, καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. «Η αποφυγή, ή έστω η καθυστέρηση της έκτης μαζικής εξόντωσης θα χρειαστεί χρόνο και συνεργασία. Η καλύτερη ενημέρωση μπορεί να επιταχύνει αυτές τις προσπάθειες», πρόσθεσε.
naftemporiki.gr
http://www.apocalypsejohn.com/2014/08/epistimones-problepoun-ekto-kuma-mazikis-eksontosis-eidon-sti-gi.html

1 Αυγούστου 1821: Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της πρώτης ελληνικής εφημερίδας

«Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος».
Αυτός ήταν ο τίτλος του πρώτου άρθρου, του πρώτου φύλλου, της πρώτης ελληνικής έντυπης εφημερίδας στην Ελλάδα. Γιατί η Ελληνική Επανάσταση του 1821 έγινε πρώτα υπέρ Πίστεως και μετά υπέρ Πατρίδος. Και ο νοών νοείτω...
Η πρώτη έντυπη εφημερίδα στην Ελλάδα, που εκδόθηκε την 1η Αυγούστου 1821 στην επαναστατημένη Καλαμάτα. Τυπώθηκε στο μικρό τυπογραφείο, που είχε φέρει ο Δημήτριος Υψηλάντης από την Τεργέστη.
«Επιστάτη και εκδότη» όρισε τον ιερωμένο Θεόκλητο Φαρμακίδη, με προϋπηρεσία στον Τύπο («Λόγιος Ερμής») και πανεπιστημιακή μόρφωση.
Στο πρώτο του άρθρο ο Φαρμακίδης σημειώνει:
"Εις τας παρούσας περιστάσεις της Ελλάδος, ότε το ελληνικόν γένος, μη υπομένον τον βαρύν της τυραννίας ζυγόν, τον οποίον έφερεν αναξίως αιώνας ολοκλήρους, απεφάσισεν υπό την προστασία της Θείας Προνοίας, να πιάση τα όπλα, διά να αναλάβη την οποίαν απώλεσεν αυτονομίαν, είναι αναγκαιοτάτη εφημερίς εις την Ελλάδα εκδιδομένη".
Η «Σάλπιγξ Ελληνική» θα έχει βραχύ βίο. Ο Φαρμακίδης αποχώρησε μετά την έκδοση του τρίτου φύλλου, μη αντέχοντας τις επεμβάσεις και την προληπτική λογοκρισία.
(«Δεν ενέδωσα εις το δεσποτικόν μέτρον της προεξετάσεως»). Οι σχέσεις Τύπου και εξουσίας στην Ελλάδα δοκιμάστηκαν ήδη από τα χρόνια της Επανάστασης.
Στο πρώτο φύλλο της εφημερίδας δημοσιεύτηκε, μεταξύ άλλων, η Προκήρυξη του Αλέξανδρου Υψηλάντη που είχε απευθύνει από το Ιάσιο στις 24 Φεβρουαρίου 1821 για την επανάσταση στη Μολδοβλαχία.
Στο δεύτερο φύλλο δημοσιεύτηκε η έκκληση του Δημήτριου Υψηλάντη προς τους κατοίκους της Λεβαδειάς για ομόνοια, πολεμική εγρήγορση, καθώς και παραινέσεις, ώστε να μην κακοποιούνται άοπλοι Τούρκοι.
Στο τρίτο φύλλο καταχωρίστηκε η έκκληση της Μεσσηνιακής Συγκλήτου και του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη προς τις ευρωπαϊκές Αυλές, με την οποία τους γνωστοποιείται ότι οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν για την ελευθερία τους.
Η «Σάλπιγξ Ελληνική» εξέδωσε συνολικά τρία φύλλα (1ης, 5ης και 20ης Αυγούστου 1821), τα οποία φυλάσσονται στη Βιβλιοθήκη της Βουλής.
http://www.apocalypsejohn.com/2014/08/1-augoustou-1821-ekdidetai-prwto-fyllo-prwths-ellhnikhs-efhmeridas.html

Άντε, και στα δικά μας!..

''Πτώχευσε''  λέει η Αργεντινή, ενώ εμείς ''σωθήκαμε''!

     Αυτό διαδίδουν και πανηγυρίζουν όσα παράσιτα τρέφονται με το αίμα μας, και με την καταστροφή της χώρας.
     Θάθελαν άραγε να μπορούσαν να ''πτωχεύσουμε'' κι εμείς έτσι, και να τους λείπει κι άλλο ένα  ....δι; (έτσι κι αλλοιώς ελλειματικοί είναι από ....δια!)

     Ο λαός όμως της Αργεντινής βγήκε στον δρόμο και πανηγύριζε:  ''Είμαστε πατρίδα...
και όχι αποικία!''.
     Γιατί;
     Διότι η κυβέρνηση της Αργεντινής επέλεξε την επιλεκτική χρεοκοπία (δηλαδή, επέλεξε να ΜΗΝ πληρώσει μόνον το συγκεκριμένο κερδοσκοπικό fund) μετά από μια απόφαση δικαστηρίου των ΗΠΑ και την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και των εν λόγω κερδοσκόπων.
     Διότι η κυβέρνηση της Αργεντινής επέλεξε να προστατεύσει την χώρα από τα διεθνή κοράκια.
     Διότι η Αργεντινή ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ  7% ΑΝΕΡΓΙΑ,  ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ  58% του ΑΕΠ της κι  ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ  13% ΑΝΑΠΤΥΞΗ!
     Και διότι  με τις συμφωνίες που υπέγραψε η Αργεντινή με τη Κίνα, πριν από 3 εβδομάδες, για την τόνωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων ύψους 11 δις εξασφαλίζει την αποφυγή της προσφυγής στις αγορές.  (Παράλληλα υπογράφηκαν πάνω από 20 διμερείς συμφωνίες με τη Κίνα, ανάμεσά τους και η κατασκευή υδροηλεκτρικών εργοστασίων ύψους 4,7 δις, αλλά και με τη Ρωσία, ενώ προχωρούν οι διαδικασίες σύνδεσης με την ομάδα BRICKS.)

     Αντίθετα  στο δικό μας περίφημο PSI, (καμάρι της Αυτού Χυδαιότητας) δεν συμμετείχαν  ξένα κερδοσκοπικά funds (μόνο ένα με 4,5 δισ. ομόλογα), αντίθετα κουρέψαμε τους συνταξιούχους και τα ασφαλιστικά μας ταμεία!  
     Επέλεξαν δηλαδή οι έλληνες δωσίλογοι να πληρώσουν στο 100% τα παλιόχαρτα που στην δευτερογενή αγορά ομολόγων οι διάφοροι αετονύχηδες απατεώνες (και γιατί όχι δικοί τους συνεταίροι;) είχαν αγοράσει στο 10% της αξίας τους!

     Γι αυτό λοιπόν χαίρονται οι Αργεντίνοι.
     Γιατί διαθέτουν Εθνική κυβέρνηση και όχι μαριονέτες των τοκογλύφων!

     Αν νομίζει ο δικός μας ελλειματικός παλικαρόπουλος ότι μπορεί, έχει την δυνατότητα να μας ''χρεοκοπήσει'' με τον ίδιο τρόπο,
     ..και όχι να μας ''σώνει'' με 25% εως 30% ανεργία, χρέος 180% περίπου του ΑΕΠ και ανάπτυξη με αρνητικό πρόσημο, δηλαδή ύφεση,
     ..ας το κάνει! 

     Το μόνο όμως που κάνει προς το παρόν είναι να κοροϊδεύει τον λαό μεταφέροντας στο Παρίσι την επόμενη συνάντηση-έλεγχο της τρόϊκας με τους υπουργούς,
     ..προσπαθώντας να αποτρέψει την δημιουργία κακής ψυχολογικής κατάστασης(!) στην αγορά αλλά και στην κοινωνία!

     Διότι αντίθετα μ' αυτό που φώναζαν οι αργεντίνοι
     ..η κυβέρνηση κι ο ''πρωθυπουργός'' μας είναι της άποψης ότι,
     ..είμαστε αποικία και όχι Πατρίδα!..

Από Ουδέν Σχόλιον
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/08/blog-post_22.html

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ Ο ΙΟΣ ΕΜΠΟΛΑ, ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Σε περίπτωση που η χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα, που έχει ποτέ καταγραφεί, φτάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο ομοσπονδιακός νόμος επιτρέπει «τη σύλληψη και την εξέταση οποιουδήποτε πολίτη για τον οποίο υπάρχει εύλογη υποψία ότι έχει μολυνθεί με μεταδοτική ασθένεια». Οι πολίτες αυτοί «επιτρέπεται να κρατούνται για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται και με οποιοδήποτε τρόπο κριθεί αναγκαίο».
Με άλλα λόγια, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη την εξουσία να «μαντρώσει» τους ανθρώπους παρά τη θέλησή τους, να τους στοιβάξει στα κρατητήρια και να τους κρατήσει εκεί για όσο χρονικό διάστημα θεωρεί ότι είναι «αναγκαίο».
Επιπλέον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει την εξουσία «να διαχωρίσει και να περιορίσει την κίνηση υγιών πολιτών που ενδέχεται να έχουν εκτεθεί σε μια μεταδοτική ασθένεια, ώστε να διαπιστώσει εάν θα νοσήσουν».
Εν ολίγοις, σε περίπτωση μείζονος επιδημίας η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει την εξουσία να επιβάλλει σχεδόν οποιοδήποτε μέτρο θέλει στους πολίτες.
Σε περίπτωση που ο Έμπολα φτάσει όντως στην Αμερική και αρχίσει να εξαπλώνεται, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) θα είναι να εκδώσει οδηγία «απομόνωσης ή καραντίνας».
Η «απομόνωση» δεν θα είναι εθελοντική. Η κυβέρνηση θα αρχίσει να κυνηγάει οποιονδήποτε πιστεύεται ότι έχει μολυνθεί με μεταδοτική ασθένεια και θα τον κλείσει σε εγκαταστάσεις όπου κρατούνται άλλοι ασθενείς. Δεν θα έχει καμία σημασία αν κάποιος θεωρεί ότι είναι 100% υγιής. Αν η κυβέρνηση θέλει να τον απομονώσει, ο πολίτης δεν θα έχει κανένα δικαίωμα αντίδρασης.
Και φυσικά εφόσον κάποιος βρεθεί στον ίδιο χώρο με άλλους ασθενείς του Έμπολα, τότε θα έχει «πολύ καλές πιθανότητες» να κολλήσει την ασθένεια και να πεθάνει ούτως ή άλλως.
Η σημερινή επιδημία του Έμπολα έχει ένα ποσοστό θνησιμότητας 55%, ενώ οι «ειδικοί» λένε ότι το ποσοστό θνησιμότητας μπορεί να φτάσει το 90%.
Επιπλέον, το πρόσφατο ξέσπασμα του ιού δεν μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη επιδημία του ιού στο παρελθόν. Διαφέρει κατά πολύ, από πολλές απόψεις.
Αλλά αντί να προσπαθούν να περιορίσουν τις περιοχές που έχουν ήδη εκδηλωθεί κρούσματα, οι παγκόσμιες υγειονομικές αρχές πρόκειται να ξεκινήσουν την αποστολή ασθενών του Έμπολα σε άλλα μέρη του πλανήτη. Για παράδειγμα, ένα γερμανικό νοσοκομείο έχει ήδη συμφωνήσει να αρχίσει να δέχεται περιστατικά…
Οι ομοσπονδιακές αρχές φαίνεται ότι έχουν προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ξέσπασμα εδώ και αρκετό διάστημα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, «βιολογικά συστήματα διάγνωσης» διανεμήθηκαν τον Απρίλιο σε μονάδες της Εθνοφρουράς και στις 50 πολιτείες.
Όλοι ελπίζουν ότι η επιδημία θα ξεθυμάνει και κανείς δεν θα μιλάει για τον Έμπολα μέχρι το τέλος του έτους.
Όμως, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι εάν μια μεγάλη παγκόσμια πανδημία ξεσπάσει, τότε εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να πεθάνουν.
Δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς τι θα γίνει στην Αμερική αν επιβληθεί αναγκαστική καραντίνα και πολίτες αρχίσουν να «εκτοπίζονται» σε «στρατόπεδα περιορισμού του Έμπολα».
Στην πραγματικότητα, αν ο ιός Έμπολα αρχίσει να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, τότε δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα ζητήσουν από μόνοι τους την επιβολή τέτοιων μέτρων.
Για παράδειγμα, ένα μέλος του Κογκρέσου πρότεινε ήδη οι πολίτες της Γουινέας, της Λιβερίας και της Σιέρα Λεόνε (καθώς και κάθε ξένος που επισκέφθηκε πρόσφατα τα κράτη αυτά) να μην επιτρέπεται να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες …
 
 
http://www.katohika.gr/2014/08/ti-tha-gini-an-o-ios-empola-ftasi-stis-ipa.html 

Ουκρανικά μαχητικά κατέρριψαν το Η17, καταγγέλλει γερμανός πιλότος

Στηρίζει την ανάλυσή του στο διάτρητο πιλοτήριο από βολίδες αντι-τάνκ των μαχητικών SU 25

Το εντυπωσιακό άρθρο του πιλότου-εμπειρογνώμονα Peter Heisenko, στην Ιστοσελίδα του, anderweltonline.com, αναφέρει τα εξής (σε μετάφραση Μ. Στυλιανού, από τη Global Research):

“Η τραγωδία του Μαλαισιανού ΜΗ17 εξακολουθεί να διατηρείται μακριά από το φως της σαφήνειας.
Οι ηχογραφήσεις πτήσεως βρίσκονται στην Αγγλία υπό εξέταση. Τι μπορεί να προκύψει από αυτή; Ίσως περισσότερα από όσα μπορείτε να υποθέσετε.
Ειδικώτερα οι ηχογραφήσεις φωνής θα έχουν ενδιαφέρον, όταν εξετάσετε την εικόνα του θραύσματος του πιλοτηρίου. Ως εμπειρογνώμονας της αεροπορίας, εξέτασα με μεγάλη προσοχή τις φωτογραφίες κομματιών του αεροπλάνου που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Πρώτα, μου έκανε κατάπληξη πόσο λίγες φωτογραφίες μπορούμε να βρούμε στο Google από τα θραύσματα του αεροπλάνου. Όλες είναι χαμηλής ανάλυσης, εκτός από μία: Το θραύσμα του πιλοτηρίου κάτω από το παράθυρο, στην πλευρά του πιλότου. Αυτή ωστόσο η εικόνα συγκλονίζει. Στην Ουάσιγκτoν μπορείς τώρα να ακούσεις απόψεις πως επρόκειτο για  «ενδεχομένως ένα τραγικό λάθος/ατύχημα».
Αυτό δεν με εκπλήσσει καθόλου, κατόπιν αυτής της εικόνας του πιλοτηρίου.

Τρύπες εισόδου και εξόδου βολίδων  στην περιοχή του πιλοτηρίου.

Συνιστώ να  κάνετε κλικ στην μικρή φωτογραφία στα αριστερά. Μπορείτε να την δείτε σε καλή ανάλυση. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ό,τι περιγράφω εδώ. Τα γεγονότα κραυγάζουν και βρίσκονται πέρα από το πεδίο των υποθέσεων: Το πιλοτήριο παρουσιάζει ίχνη κανονιοβολισμού! Μπορείτε να δείτε ότι τα χείλη από ένα μέρος των οπών είναι λυγισμένα προς τα μέσα. Αυτές είναι οι μικρότερες τρύπες, στρογγυλές και καθαρές, που δείχνουν τα σημεία εισόδου, πιθανώτατα βλήματος διαμέτρου 30 χιλιοστών. Τα χείλη των άλλων, των μεγαλύτερων και κάπως ξεφτισμένων τρυπών εξόδου δείχνουν σχίσματα εξέχοντος μετάλλου που προκλήθηκαν από βλήματα του ίδιου διαμετρήματος.
Επιπλέον, είναι φανερό ότι σε αυτές τις τρύπες εξόδου του εξωτερικού στρώματος του διπλού αλουμινίου της ενισχυμένης δομής τα άκρα είναι σχισμένα ή λυγισμένα -προς τα έξω! Επιπλέον
είναι ορατά  μικροκοψίματα, όλα λυγισμένα προς τα έξω, γεγονός που δείχνει ότι θραύσματα βγήκαν από το εξωτερικό περιτύλιγμα από μέσα από το πιλοτήριο. Τα ανοιγμένα σημεία καρφώματος είναι επίσης λυγισμένα προς τα έξω.

Εξετάζοντας αλληλοδιάδοχα τις διαθέσιμες φωτογραφίες ένα πράγμα επιβάλλεται στην προσοχή: Όλα τα κομμάτια του αεροπλάνου των τμημάτων πίσω από το πιλοτήριο είναι σε μεγάλο βαθμό άθικτα, εκτός βέβαια του ότι μόνο θραύσματα του αεροπλάνου απέμειναν.
Μόνο το τμήμα του πιλοτηρίου δείχνει αυτά τα περίεργα σημάδια της καταστροφής. Αυτό αφήνει στον εξεταστή ένα σημαντικό ίχνος.

Αυτό το αεροπλάνο δεν χτυπήθηκε από πύραυλο στο κεντρικό τμήμα του. Η καταστροφή είναι περιορισμένη στην περιοχή του πιλοτηρίου. Τώρα πρέπει να προσθέσετε στα δεδομένα ότι αυτό το τμήμα είναι κατασκευασμένο από ειδικά ενισχυμένο υλικό. Και τούτο επειδή η μύτη οποιουδήποτε αεροπλάνου πρέπει να αντέχει στην σύγκρουση με ένα μεγάλο πουλί σε υψηλές ταχύτητες. Μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία ότι σε αυτή την περιοχή έχουν τοποθετηθεί πολύ ισχυρότερα μείγματα αλουμινίου από ότι στο υπόλοιπο του κελύφους του αεροσκάφους.

Στην συντριβή του αεροπλάνου της Παναμέρικαν στο Λόκερμπυ, ένα μεγάλο τμήμα του πιλοτηρίου διασώθηκε ενιαίο, ακριβώς λόγω αυτής της ειδικής δομής. Στην περίπτωση του Μαλαισιανού ΜΗ17 είναι σαφέστατο ότι και σ΄αυτό επίσης σημειώθηκε έκρηξη μέσα στο αεροπλάνο.

Πυρομαχικά προορισμένα για την καταστροφή τάνκς.

Τι επομένως μπορεί να έχει συμβεί;
Η Ρωσία δημοσίευσε πρόσφατες καταγραφές ραντάρ που επιβεβαιώνουν την παρουσία τουλάχιστον ενός ουκρανικού καταδιωκτικού SU25 πολύ κοντά στο ΜΗ7. Αυτό συμπίπτει με την μαρτυρία του -τώρα αγνοούμενου- Ισπανού ρυθμιστή εναέριας κυκλοφορίας (Κάρλος), ο οποίος επεσήμανε δύο ουκρανικά μαχητικά κοντά στο Μαλαισιανό επιβατικό.

Αν τώρα εξετάσουμε τον εξοπλισμό του αντιπροσωπευτικού SU25, μαθαίνουμε ότι: Είναι εξοπλισμένο με ένα δίκαννο πυροβόλο 30 χιλιοστών, τύπου GSh-302/AO-17A, εφοδιασμένο με γεμιστήρα 250 εμπρηστικών βολίδων και εκρηκτικών βολίδων ντουμ-ντούμ αντι-τάνκ, τοποθετημένων σε εναλλασσόμενη σειρά. Το Πιλοτήριο του  ΜΗ17 δέχθηκε σαφώς πυρά και από τις δύο πλευρές :οι τρύπες εισαγωγής και εξαγωγής εμφανίζονται στο ίδιο θραύσμα τμήματος του πιλοτηρίου.

Τώρα ας εξετάσουμε τι συμβαίνει όταν μια ριπή από εμπρηστικές και
εκρηκτικές βολίδες αντιτάνκ πλήξουν το πιλοτήριο. Πρόκειται για βλήματα σχεδιασμένα να καταστρέψουν ένα σύγχρονο τανκ. Οι εμπρηστικές βολίδες αντιτάνκ διέσχισαν το πιλοτήριο και βγήκαν από την άλλη πλευρά του ελαφρά παραμορφωμένες. Προορισμός τους είναι άλλωστε να διατρήσουν την ισχυρή θωράκιση ενός τανκ. Επίσης οι εκρηκτικές βολίδες θραυσμάτων, χάρις στα πολυάριθμα σημεία κρούσεως τους, προκαλούν μαζικές εκρήξεις μέσα στο πιλοτήριο, αφού αυτό προορίζονται να κάνουν. Δεδομένων των ταχύρρυθμων βολών του πυροβόλου GSh-302, θα προκαλέσει ταχεία σειρά εκρήξεων μέσα στο πιλοτήριο, μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο. Που –θυμηθείτε το- κάθε μια τους προορίζεται να καταστρέψει ένα τάνκ.

Τι είδους «λάθος» διαπράχθηκε έτσι –και από ποιόν;

Επειδή το εσωτερικό των  αεροπλάνων της πολιτικής αεροπορίας είναι ερμητικά κλειστός θάλαμος υπό πίεση, οι εκρήξεις, σε κλάσμα του δευτερολέπτου, θα αυξήσουν την πίεση στο εσωτερικό της καμπίνας σε σημείο ρήξεως. Ένα αεροπλάνο δεν είναι εφοδιασμένο γι΄αυτό, θα σκάσει σαν μπαλόνι. Αυτά εξηγούν ένα εύλογο  σενάριο.

Τα σχεδόν ατόφια θραύσματα των πίσω τμημάτων του αεροσκάφους διερράγησαν στα ασθενέστερα σημεία της δομής, πιθανώτατα κάτω από εξαιρετική εσωτερική πίεση αέρος. Οι εικόνες της ευρείας διασποράς των συντριμμάτων και ο βάναυσος τραυματισμός του πιλοτηρίου ταιριάζουν αρμονικώτατα. Επιπλέον ένα τμήμα πτέρυγας δείχνει ίχνη ξυστής βολής, της οποία προέκταση οδηγεί στο πιλοτήριο. Και είναι ενδιαφέρον ότι ανακάλυψα πως τόσο η φωτογραφία υψηλής ανάλυσης του διάτρητου από σφαίρες τμήματος του πιλοτηρίου όσο και το τμήμα της γδαρμένης πτέρυγας έχουν στο μεταξύ εξαφανισθεί από τις εικόνες του Google. Ουσιαστικά, δεν μπορείτε πια να βρείτε φωτογραφίες θραυσμάτων, εκτός από τα πολύ γνωστά καπνίζοντα ερείπια του αεροπλάνου.

Εάν ακούτε τώρα τις φωνές από την Ουάσιγκτoν που μιλούν για ένα πιθανό τραγικό λάθος/ατύχημα», αυτό που απομένει είναι το ερώτημα ποια ήταν η φύση αυτού του «λάθους» που διαπράχθηκε εδώ. Δεν προτίθεμαι να περιπλανηθώ στο πεδίο των υποθέσεων, αλλά θα ήθελα να προσκαλέσω και άλλους να εξετάσουμε το εξής: Το ΜΗ17 έμοιαζε, στον τρίχρωμο σχεδιασμό του με το αεροπλάνο του Ρώσου προέδρου Πούτιν, το οποίο βρισκόταν «κοντά» στο Μαλαισιανό. Στους αεροπορικούς κύκλους «κοντά» θεωρείται κάπου ανάμεσα στα 150 με 200 μίλια. Επίσης ας λάβουμε υπόψη μας σχετικά και την κατάθεση της κ.Γιούλιας Τιμοσένκο, που ήθελε να εκτελέσει τον πρόεδρο Πούτιν με ένα Καλάσνικοφ.

Αλλά αυτά παραμένουν σκέτες εικασίες. Οι ριπές βλημάτων όμως στο πιλοτήριο του Μαλαισιανού ΜΗ17 ασφαλώς δεν είναι εικασίες”.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Από την συντεταγμένη πτώχευση στην συντεταγμένη αποσύνθεση του ελληνικού καθεστώτος…

Άρθρο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου *

Έχω ήδη εξηγήσει, μάλλον επαρκώς, πώς ο θάνατος της ελληνικής οικονομίας επιφέρει τον θάνατο του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος στην χώρα μας, με την ρευστοποίηση των κυβερνητικών δυνάμεων της λεγόμενης κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς και την κρίση της διαπλοκής. 

Ως αιτία έδειξα την ανικανότητα της ελληνικής πολιτικής ελίτ να επενδύσει στον εκδημοκρατισμό στη θέση του οικονομιστικού καιροσκοπισμού...
που βασιζόταν στην διαδικασία της εσωτερικής υποτίμησης, στην εκποίηση του δημοσίου οικονομικού δυναμικού και στην παραμυθία τωνsuccess stories, η οποία υπέκρυπτε - αν και υποδήλωνε σαφώς - την βήμα-βήμα κατάρρευση του παραγωγικού ιστού της Ελλάδας.
Η διαδικασία προσαρμογής «σοκ και δέος» που αποτέλεσε την επιλεγείσα από την τρόικα μεθοδολογία ορθολογικοποίησης των δημοσιονομικών με παράλληλη εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου, είχε ως αναπόδραστο αποτέλεσμα την κατάρρευση της παραγωγής και της κατανάλωσης στην Ελλάδα. Ούτε ουσιώδης βελτίωση της ανταγωνιστικότητας υπήρξε, ούτε φυσικά μεγέθυνση της παραγωγικότητας.
Γιατί;  Διότι, δίχως επανίδρυση του κράτους στη βάση ενός γνήσιου εκδημοκρατισμού που με σαφήνεια θα προσανατολίζεται στην αποκατάσταση του καπιταλιστικού μηχανισμού παραγωγής κερδών δια της αναδιανομής με σοσιαλιστικά κριτήρια και μιας σύγχρονης οικολογικής μορφής εκβιομηχάνισης, ποτέ δεν θα μπορούσες να θέσεις τις βάσεις της οικονομικής ανάκαμψης στο σημερινό πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης. Για να γίνει αυτό θα απαιτείτο από την αρχή της κρίσης μια πολιτική συμφωνία στη θέση του «learning- by-numbers» της τρόικας που εξυπηρετούσε την σταθερότητα στην ευρωζώνη και την Νεοηγεμονική διάσταση της ΟΝΕ, κυρίως μέσω μιας δυναμικής συμφωνίας του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος με την γερμανική κυβέρνηση και όχι την ανταγωνιστική και παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας μας. 
 
Η επιχείρηση «σταθερότητα στην ευρωζώνη», λοιπόν, αποσταθεροποιεί αντικειμενικά το ελληνικό πολιτικό σύστημα, γελοιοποιώντας την κυρίαρχη πολιτική ελίτ, όπως ακριβώς και την διαπλοκή που έκτισαν τον μύθο της ανάκαμψης και την παραμυθία προς τον ελληνικό λαό με το σύνθημα «πάση θυσία στο ευρώ» και κεντρικό στοιχείο αφήγησης το περίφημο «πρωτογενές πλεόνασμα». Όσοι επιχειρήσαμε να δείξουμε την φενάκη αυτού του success story των κυβερνήσεων της κρίσης και ιδιαίτερα εκείνης των Σαμαρά-Βενιζέλου, αντιμετωπισθήκαμε με λοιδορίες και «φτήνιες», με τους κυβερνητικούς και τα ΜΜΕ της διαπλοκής να επιδίδονται μάλιστα σε ένα μοναδικό ίσως κρεσέντο γκεμπελισμού! Κακώς έπραξαν και θα το καταλάβουν σε λίγο που δεν θα έχουν όλοι την …τύχη του Δημήτρη Αβραμόπουλου!
Ο «βιο-ιστορικός κύκλος των [κυβερνητικών] κομμάτων» έκλεισε με καθυστέρηση 13 ετών - το είχε εξαγγείλει ο βιαστικός Δημήτρης Αβραμόπουλος το 2001 με την δημιουργία του κόμματός του, υπό τον  τίτλο «Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών» (ΚΕΠ) – και ήρθε η στιγμή τα «βιο-ιστορικά» πτώματα που συγκυβερνούν στην Ελλάδα να αποκαταστήσουν τον κ. Αβραμόπουλο στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προτού η αποσύνθεσή τους  λάβει χαρακτηριστικά πολιτικού αφανισμού. Δικαίως, κατά κάποια έννοια, καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπήρξε προφήτης της κατάρρευσής τους, χωρίς ασφαλώς να υποστεί ο ίδιος τις συνέπειες, το συγκυριακό κόστος, δηλαδή, από την προφητεία του!  Αυτός είχε πάντα ένα «μαγικό τρόπο» προσωπικής διάσωσης… κάποιοι φροντίζουν τρυφερά τον φίλο Δημήτρη, αλλά δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο για όλα τα αλλά παιδιά που αποτελούν τα υπερ-προστατευμένα τέκνα ενός καθεστώτος απολυταρχικής πατρωνίας! Και έτσι αυτή την φορά δεν θα ικανοποιηθεί το παραφρασμένο σουξέ του Ξαρχάκου που χαρακτήρισε την κομητική διάσταση του ΚΕΠ: «του Δημήτρη η λεβεντιά και μαζί του όλοι παιδιά». Αυτή την φορά διαχωρίζεται εκ των πραγμάτων του Δημήτρη η «λεβεντιά» από τα «δικά μας παιδιά».
Πώς να το κάνουμε; Το «ναυαγοσωστικό» δεν χωρά όλα τα καλόπαιδα ενός εξωφρενικά καιροσκοπικού καθεστώτος, το οποίο είχε ξεπεράσει τα όρια της πολιτισμικής χυδαιότητας και λογικής της «αρπαχτής» κατά την ύστερη περίοδο της μεταπολίτευσης του 1974. Ας βολευτούν, λοιπόν, τα υπόλοιπα καλόπαιδα του καθεστώτος  με τα υπάρχοντα σωσίβιά τους, αναζητώντας όπως πάντα μία μόνιμη σανίδα σωτηρίας και διαβολοστέλνοντας - φυσικά- σε αυτό το μεταβατικό στάδιο… τι άλλο; Τον κομματισμό, που αποτελεί στην πραγματικότητα το alter ego τους! Δεν με διασκεδάζει τίποτε περισσότερο σήμερα, ιστορική στιγμή κατά την οποία περνούμε από την συντεταγμένη πτώχευση στην συντεταγμένη αποσύνθεση του ελληνικού καθεστώτος, από το να βλέπω να καταριούνται τον κομματισμό και την διαπλοκή οι ιερείς και το εκκλησίασμα τους! Ποιος άραγε μάστορας της Τέχνης θα μπορούσε να συνθέσει την Ελεγεία της πατρωνίας και των ημετέρων του αργά και βασανιστικά πλέον καταρρέοντος ελληνικού καθεστώτος!!!
Στον βαθμό που ένα αποβιομηχανοποιημένο κράτος, αγαπητέ αναγνώστη, δεν μπορεί βάσιμα να υποσχεθεί σταθερότητα στους μισθούς και στις συντάξεις, στην απασχόληση και στην ασφάλεια των εργαζομένων και των συνταξιούχων του και στον βαθμό που δεν μπορεί να διασφαλίσει τα προϋπολογισμένα φορολογικά του έσοδα με κανονικές και πολιτικά νομιμοποιημένες και όχι έκτακτες διαδικασίες, καταρρέει. Πόσο μάλλον να μην μπορεί να προσδώσει βιώσιμα χαρακτηριστικά στην οικονομία του, ούτε μετά από την εφαρμογή στην πράξη ενός κράτους έκτατης ανάγκης! Πόση δημοκρατία ξόδεψες καθεστωτικέ για να μην σε βλέπουμε! Για να μην βλέπει ο λαός την τεράστια οικονομική σου μαύρη τρύπα, η οποία σήμερα απειλεί να σε ρουφήξει και να σε εξαφανίσει!  Αυτό σημαίνει «Νέα-μεταπολίτευση» και όχι αυτό που εννοεί ο τελευταίος πρωθυπουργός της προηγούμενης μεταπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς. 
Προσέξτε το λάθος όσων δεν μπορούν να διακρίνουν την μεγάλη διαφορά της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας από την Τέταρτη που ανατέλλει …αντικειμενικώς: Η προηγούμενη μεταπολίτευση, αποτέλεσε μορφή στρεβλής επανίδρυσης του κράτους, η οποία συνδέθηκε με μια μείζονα πολιτική αλλαγή που επικεντρωνόταν στη μορφή του πολιτεύματος. Τότε κατέρρευσε μια δικτατορία, καταργήθηκε η μοναρχία και αποκαταστάθηκε η κοινοβουλευτική δημοκρατία. Άλλαξε δηλαδή η μορφή του πολιτεύματος και μαζί του οικοδομήθηκε ένα νέο πολιτικό και κομματικό σύστημα, χωρίς ωστόσο να θιγεί το πελατειακό οικονομικό και κοινωνικό σύστημα. Αντίθετα το καθεστώς της οικογενειοκρατίας, του κομματισμού, της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας και της αλήτικης αγοράς, όπως και αυτό της διαπλοκής γιγαντώθηκαν και απέκτησαν θεσμικά και κοινωνικά σεβαστά, παραθεσμικά χαρακτηριστικά.
Αυτό ήταν που οδήγησε σε μια τεράστια οικονομική φούσκα, υποστηριζόμενο από μια δραματική για τον ελληνικό λαό πολιτισμική και κοινωνική φούσκα. Η πρώτη ήδη έσκασε αποκαλύπτοντας την δεύτερη. Σήμερα, δεν τίθεται ζήτημα πολιτεύματος, αλλά πολιτικού συστήματος. Η «Νέα μεταπολίτευση» δηλαδή δεν ξεκινά από μια κρίση στο πολίτευμα αλλά από μια κρίση στο πολιτικό σύστημα, το οποίο απέτυχε να αντιμετωπίσει με δημοκρατικούς όρους την οικονομική κρίση που προκάλεσε, φυσικά, η πολιτεία του.
 
Τώρα αναπόδραστα θα συμβεί αυτό που δεν έγινε το 1974/1975. Θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην οικονομία καθώς και στη δημόσια οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, θα επανιδρυθεί θέλοντας και μη το ελληνικό κράτος, μόνον που αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει με τη συνταγή της τρόικας που χαρακτηρίζεται από γενικευμένη απορρύθμιση και πρόκληση ενός δραματικού Κοινωνικού Ζητήματος στην χώρα μας. Μόνον που επανίδρυση του ελληνικού κράτους και επανασύσταση του οικονομικού κύκλου στην Ελλάδα δεν θα μπορούσαν ποτέ να κάνουν όλοι εκείνοι που μέσω της πολιτικής τους πρακτικής και επιχειρηματικής αντίληψης οδήγησαν στο οικονομικό ναυάγιο της χώρας, ενώ επιχείρησαν με μία κατάπτυστη τακτική να διατηρηθούν όπως-όπως στην εξουσία, υποστηρίζοντας ένα στην κυριολεξία τρελό και άναρχο νεοφιλελεύθερο ιδεολόγημα για την ανάπτυξη της χώρας.
Η προοπτική ανάπτυξης της Ελλάδας έτσι όπως έχουν έρθει σήμερα τα πράγματα, ορίζοντας την εθνική μας οικονομία, δεν μπορεί παρά να είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της γνήσια σοσιαλ-δημοκρατική. Δεν μπορεί παρά η νεοφιλελεύθερη απόπειρα μεταρρύθμισης που οδήγησε στον θάνατο της ελληνικής οικονομίας και σπρώχνει στην άβυσσο το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, να αντικατασταθεί από μία σύγχρονη αριστερή μεταρρύθμιση. «Νέα μεταπολίτευση» με επανίδρυση του ελληνικού κράτους σημαίνει αντικειμενικά πλέον σήμερα σοβαρή και πραγματιστική αριστερή μεταρρύθμιση. Στο πλαίσιο αυτής δεν μπορεί παρά να εξαφανιστούν σχέσεις και να περιθωριοποιηθούν προσωπικότητες που συνδέθηκαν κυριαρχικά με τις κοινωνικές και πολιτικές παρενέργειες από την διόγκωση, την υπερτροφία του κρατικού μηχανισμού, από τον ανορθολογικό πελατειακό τρόπο οργάνωσης και απόδοσης της δημόσιας διοίκησης, καθώς και με μία απολύτως στρεβλή και καιροσκοπική αγορά η οποία εκμεταλλεύτηκε σαν μία μοναδική ευκαιρία «αρπαχτής» την σε κάθε περίπτωση, τραγική επιλογή της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη – υπό τις αντικειμενικές παραγωγικές συνθήκες που αυτή έγινε. Η αριστερή μεταρρύθμιση, λοιπόν, που θα ακολουθήσει αντικειμενικά για να αποφύγει η Ελλάδα ακόμη πιο οδυνηρές συνέπειες από την εξέλιξη της οικονομικής της κρίσης, δεν μπορεί να σημαίνει ούτε κρατισμό, ούτε επανίδρυση και ενίσχυση του κομματικού κράτους, όπως συνέβη με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
Σημαίνει θεμελίωση μιας κοινωνικής οικονομίας της αγοράς με αποκέντρωση και αυστηρό Εθνικό Σχεδιασμό, που θα μεταβάλει το κομματικό και κρατικό σε πραγματικά δημόσιο, ενώ θα απελευθερώσει την ιδιωτική οικονομία από τα τραστ, περιορίζοντας διαρκώς τα μονοπώλια. «Νέα μεταπολίτευση» σημαίνει σημαντική μεταβολή στην διάρθρωση του παραγωγικού ιστού με την έμφαση να περνά από τον τριτογενή στον δευτερογενή και πρωτογενή τομέα. Μόνον με σοσιαλ-δημοκρατικές διαρθρωτικές ριζικές αλλαγές θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η ανεργία και το δραματικό Κοινωνικό Ζήτημα, το οποίο ασφαλώς συνδέεται με την καταστροφή κεφαλαίου στην Ελλάδα και την επενδυτική αποχή και απομόνωση της χώρας εντός της ευρωζώνης.
Μόνον έτσι θα μπορούσε να αποφευχθεί ένας άναρχος ταξικός πόλεμος ή μία χούντα τυπικής φασιστικής μορφής, ως αντίδραση της κατεστραμμένης μικρομεσαίας και μεσαίας τάξης στο πρόγραμμα της τρόικας, που καταλήγει, για να διασωθούν οι τραπεζίτες και η σταθερότητα στις κυρίαρχες χώρες της ευρωζώνης, να αφανίζονται μαζικά στην Ελλάδα άνθρωποι και επιχειρήσεις με υψηλό παραγωγικό δυναμικό.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα καταρρέει ολοκληρωτικά καθώς δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της μεσαίας τάξης που το ίδιο δημιούργησε. Μόνον με γνήσια σοσιαλ-δημοκρατική προσέγγιση θα μπορούσε αυτή η τάξη να συνεχίσει να αποτελεί, υπό εντελώς διαφορετικούς ασφαλώς οικονομικούς όρους, το καύσιμο για την ανάπτυξη της Ελλάδας.
Αυτή είναι η πικρή αλήθεια για εκείνους που αυτή την στιγμή κάνουν ο, τι περνά από το χέρι τους για να υπονομεύσουν το κοινωνικό μέλλον της Ελλάδας και το εθνικό της συμφέρον, ναρκοθετώντας με όλους τους δυνατούς τρόπους το πεδίο ανάπτυξης μιας όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίας σοσιαλ-δημοκρατικής ανασυγκρότησης.

 * Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.
Από activistis
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/08/blog-post_27.html

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ, Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΞΗ ΠΟΥ ΕΝΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ (ΦΩΤΟ)


aa_picture_20140728_2905872_web



 Μια γυναίκα της Γάζας η Jalila Ayyad,θύμα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, μια απλή ελληνορθόδοξη χριστιανή πέτυχε το ακατόρθωτο. Να ενώσει μουσουλμάνους και χριστιανούς πάνω από το φέρετρό της.
Δ Πορφύρης Π Σταφυλά
Το φέρετρο βάσταξαν στους ώμους τους 2 μουσουλμάνοι και 2 χριστιανοί , που μαζί μοιράζονταν  την σκέπη του Αγίου Πορφυρίου Γάζας.    . Ένα μέλος της ενορίας πήρε το μικρόφωνο στην κηδεία  κραυγάζοντας με θυμό:
“Αυτή η Παλαιστίνια αράβισα χριστιανή σκοτώθηκε από τον βομβαρδισμό της ισραηλινής κατοχής .Εδώ καθημερινά σφαγιάζεται ο παλαιστινιακός λαός. Πού είναι ο κόσμος, που είναι η διεθνής κοινότητα;”

0821673e759582974db23475399479d54dd843e1
Στις 27 Ιουλίου, η ελληνορθόδοξη κοινότητα της Γάζας έθαψε την πρώτη της μάρτυρα, την 60χρονη Ορθόδοξη Χριστιανή Jalila Ayyad. Γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ και είχε και τη γαλλική ιθαγένεια . Στην ίδια επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά και ο γιος της άτυχης γυναίκας. (idea.de 29/07/14) Το μόνο που έμεινε όρθιο στο καταβαραθρωμένο σπίτι εν μέσω ερειπίων ήταν η εικόνα του Χριστού. “Πέθανε κάτω από τα ερείπια » ψελλίζει ένας της ανιψιός. “Και τα δύο πόδια της είχαν συνθλιβεί μετά την κατάρρευση του σπιτιού . Μέσα στο σπίτι ήταν ακόμη ο άντρας της και ο γιος της.”
452807006
Μια εικόνα της Παναγίας είχε τοποθετηθεί στο λευκό και απέριτο φέρετρο. «Οι βόμβες δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ στρατιωτικών και πολιτών» τόνισε.  Η κηδεία της έγινε στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου επισκόπου Γάζας.  Στη νεκρώσιμη ακολουθία παρέστη ο αρχιεπίσκοπος Τιβεριάδας Αλέξιος. Η Jalila Ayyad ήταν μια απλή ορθόδοξη γυναίκα που δεν είχε καμία σχέση με παραστρατιωτικές ομάδες. Ο Fouad Ayyad, ανιψιός της δήλωσε:
«Είμαστε μια χριστιανική μειονότητα και δεν έχουμε δεσμούς με τη Χαμάς ή τη Φατάχ – είμαστε κλεισμένοι στον εαυτό μας για να αποφύγουμε προβλήματα»
4e4f233ac28a942af9d64d7fe506e425f0798f5f
Την περασμένη εβδομάδα,στη Γάζα η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία υπέστη ζημιές από τα πυρά του ισραηλινού πυροβολικού. Δεκαπέντε τάφοι καταστράφηκαν στο παρακείμενο κοιμητήριο.(middleasteye) Ένας συγγενής , ο Γιώργος Ayyad δηλώνει την αποφασιστικότητα όλων να παραμείνουν στη θέση τους.
452784530
Αν φύγουμε θα κάνουμε αυτό ακριβώς που θέλουν οι ισραηλινοί. Τέλος πάντων, πού θα πρέπει να πάμε; Αυτή είναι η πατρίδα μας. Εμείς οι χριστιανοί είμαστε στη Γάζα πάνω από 1.000 χρόνια και εδώ θα μείνουμε.
aa_picture_20140728_2905878_web 
Οι χριστιανοί της Γάζας έχουν ελλατωθεί δραματικά. Σήμερα δεν αριθμούν περισσότερους από 1500 και οι περισσότεροι από αυτούς είναι ελληνορθόδοξοι. Οι υπόλοιποι κάτοικοι είναι σουνίτες περίπου 1,7 εκατομμύρια σε μια πολύ πυκνοκατοικημένη έκταση. (afp)452784224
1453 νεκροί, αμέτρητα νήπια, η γενοκτονία συνεχίζεται….
csm_ayyad_jalila_beerdigung_715_picture_alliance_landov14_3967b60ab2
dimpenews.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/08/blog-post_49.html

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ-> Νομιμες και αφορολόγητες οι «μίζες», παράνομα τα κουπόνια του ενός Ευρώ!

Σε πλήρη «αμερικανοποίηση» του πολιτικού σκηνικού οδηγούν οι ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών

Στην εποχή των κομμάτων «της Κοκα-Κολα και της Πέπσι –Κόλα» μεταφέρει το πολιτικό σκηνικό το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων, που κατατέθηκε στην Βουλή. Πρόκειται για ένα νομοθέτημα που νομιμοποιεί τις μίζες (ενώ τις κάνει και …αφορολόγητες) την ίδια στιγμή που θίγει τα κόμματα και τους σχηματισμούς της αριστεράς απαγορεύοντας την διακίνηση...
ανώνυμων κουπονιών οικονομικής ενίσχυσης!
Το νομοθέτημα – σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης- επρόκειτο να κατατεθεί μετά την 1η Οκτωβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής, παρόλα αυτά πολύ βιαστικά κατατέθηκε την τελευταία μέρα του Ιουλίου και είναι άγνωστο πότε θα ψηφιστεί. Πάντως υφίσταται η εκτίμηση πώς σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι υποχρεωτική ή ψήφισή του στην ολομέλεια.
Ουσιαστικά πρόκειται για μία βαθιά υποκριτική κίνηση από την πλευρά των κυβερνώντων. Παρά τις όποιες περιοριστικές διατάξεις του νόμου ουσιαστικά είναι αδύνατον να ελεγχθεί η διαπλοκή κομμάτων και επιχειρηματικού κεφαλαίου. Το καθεστώς των ανώνυμων off shore εταιριών, των φορολογικών παραδείσων, της απαγόρευσης ονομαστικοποίησης των μετοχών έως φυσικού προσώπου και των λοιπών σχετικών δεδομένων – που προστατεύονται από την κοινοτική νομοθεσία- το εγγυάται. Πρακτικά θίγονται οι πολιτικοί σχηματισμοί εκείνοι που όντως βασίζουν την χρηματοδότηση τους στην σχέση τους με τους πολίτες και τον λαό. Αξίζει να σημειώσουμε πως το εν λόγων νομοσχέδιο εντάσσεται στα «προαπαιτούμενα» της Τρόϊκα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δίς ευρώ.
 
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
Βασικό στοιχείο του νομοσχεδίου είναι η πλήρης νομιμοποίηση των εσόδων των πολιτικών κομμάτων από φυσικά αλλά και νομικά πρόσωπα δηλαδή και από εταιρίες και επιχειρήσεις. Μάλιστα με βάση με το άρθρο 1 παράγραφος 7 του νομοθετήματος το ποσό που θα διαθέσουν επιχειρήσεις για την χρηματοδότηση κομμάτων …εκπίπτει και από την εφορία!
Σύμφωνα με το άρθρο 5 παράγραφος 4 του νομοσχεδίου απαγορεύεται πλέον ή έκδοση και διακίνηση ανώνυμων κουπονιών ενίσχυσης των πολιτικών σχηματισμών και κομμάτων. Σύμφωνα με τις διατάξεις τα κουπόνια που θα εκδίδονται πρέπει να έχουν πρώτα θεωρηθεί από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου (ορίζεται επίσης στο νομοθέτημα) και υποχρεωτικά φέρουν το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία αυτού που επιλέγει να ενισχύσει. Στο τέλος κάθε έτους η αρμόδια επιτροπή θα ελέγχει τον αριθμό των κουπονιών που θεωρήθηκαν και ταυτόχρονα τον αριθμό των κουπονιών που διατέθηκαν.
Παράλληλα κάθε ενίσχυση προς ένα πολιτικό κόμμα ή συνασπισμό που υπερβαίνει τα 1500 ευρώ πρέπει υποχρεωτικά να γίνεται μέσω του τραπεζικού συστήματος. Οσον αφορά τα νομικά πρόσωπα (π.χ ιδρύματα κ.λ.π) που έχουν συστήσει τα πολιτικά κόμματα είναι υποχρεωτική ή έκδοση απόδειξης για κάθε ενίσχυση που λαμβάνουν.
Στον ίδιο νομοσχέδιο «νομιμοποιείται» η ιδιωτική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων αλλά και των βουλευτών ως φυσικών προσώπων. Οι διατάξεις του ορίζουν ότι η χρηματοδότηση κομμάτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ ανά έτος από ένα φυσικό πρόσωπο, ενώ για τους βουλευτές το όριο είναι τα 5.000 ευρώ.
Όσον αφορά την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων αυτή ορίζεται σε ποσοστό 0,05 τοις χιλίοις «επι των καθαρών εσόδων του τακτικού απολογισμού του προηγούμενου έτους». Η εκλογική χρηματοδόσηση μειώνεται από 0,022% των τακτικών εσόδων του απολογισμού σε 0,08% των καθαρών. Επίσης απαγορεύεται πλέον ο τραπεζικός δανεισμός των κομμάτων με υποθήκευση μελλοντικών εσόδων από την κρατική χρηματοδότηση.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ από imerodromos
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/08/blog-post_56.html

Μυστήριο στην έρημο της Τυνησίας: Μια... λίμνη εμφανίστηκε ξαφνικά! (βιντεο)

Καμία εξήγηση δεν έχει δοθεί εδώ και τρεις εβδομάδες για την μυστηριώδη εμφάνιση μιας λίμνης, στη μέση της ερήμου στην Τυνησία.

Βοσκοί ανακάλυψαν το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο στην περιοχή Γκάφσα της χώρας και έκτοτε δεν έχει υπάρξει πειστική απάντηση στο πώς δημιούργηθηκε η λίμνη αυτή και γιατί το συγκεκριμένο χρονικό σημείο.


Από τότε πάντως το μέρος που ονομάστηκε «Παραλία της Γκάφσα» είναι γεμάτο Τυνήσιους που δεν διστάζουν να βουτούν στα γαλανά νερά και να δροσίζονται από την κάψα της ερήμου, παρά το ότι οι αρχές προειδοποιούν πως το νερό της λίμνης μπορεί να είναι έως και ραδιενεργό!

«Πολλοί λένε πως είναι θαύμα, άλλοι το λένε κατάρα» είπε ένας Τυνήσιος στο κανάλι France 24.

Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει, όμως γεωλόγοι πιστεύουν πως ίσως λόγω της σεισμικής δραστηριότητας να «βγήκαν» στην επιφάνεια με τον τρόπο αυτό υπόγεια ύδατα.

Σύμφωνα με τις αρχές, πιστεύεται ότι η λίμνη περιέχει περισσότερα από ένα εκατομμύριο κυβικά νερό, ενώ το βάθος της είναι μεταξύ 10 και 18 μέτρων!

Αν και δεν υπάρχει επίσημη απαγόρευση της κολύμβησης, οι ειδικοί επιστήμονες τονίζουν ότι στην περιοχή πλούσια σε φωσφορικά κοιτάσματα, τα οποία αφήνουν κατάλοιπα που μερικές φορές είναι έντονα ραδιενεργά, και επομένως υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για εμφάνιση καρκίνου.

«Τις πρώτες μέρες το νερό ήταν διαυγές, τυρκουάζ. Τώρα είναι πράσινο και γεμάτο φύκια. Αυτό σημαίνει ότι δεν ανανεώνεται και άρα ευνοείται η ανάπτυξη μικροβίων»,


kontranews.gr

ΔΗΛΩΣΗ: Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΡΙΑΝΟΥ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΪΝΟΥ κατοίκου ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΒΑΡΕΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ και ΠΙΛΟΤΟ οδός ΣΟΛΑΡΙ άνευ αριθμού:


 
Δηλώνω γνωρίζοντας και αποδεχόμενος τους νόμους του Ελληνικού Κράτους, ότι, θέτω των εαυτόν μου στη διάθεση της EI -E.N.D και των ανθρώπων της (Α. ΣΩΡΡΑΣ και Δρ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ και Α. ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ) για όποιο δύποτε λόγο που θα είναι η απελευθέρωση των Ελλήνων από τη σημερινή εξοφρενική κατάσταση που επεβλήθη στην Ελλάδα από ξένα κέντρα εξουσίας, και ακόμα ότι ταυτίζομαι απόλυτα με τις θέσεις και απόψεις του κ. Dr. Ε. Λαμπράκη και ότι θα υποστηρίξω αυτές ψυχή και σώματι μέχρις αυτές τύχουν του πρέποντα σεβασμού από τις Εισαγγελικές Αρχές της Ελλάδος και για όσο καιρό απαιτηθεί η όποια δίωξη του όποιου ΠΡΟΔΟΤΗ στον Ελληνικό χώρο........!!!
Η Δήλωση αυτή φέρει σημερινή ημερομηνία 29.07.2014 και θα ισχύει για όποιο διάστημα χρειασθεί….!!

Ο ΔΗΛΩΝ
Γεώργιος Κ. Μέριανος
Κέρκυρα 29.07.2014
=================================

Vrisopoyla Salary Corfu 491 00 Hellas Tel: 6971 667439 and 6974 859245
Fax: 210 4531371 Email: ionianair@in.gr & nikoloyzos@yahoo.com

Κέρκυρα 12.08.2012
Σελίδα 01/00

Προς:
Πρωθυπουργό της Ελλάδος,
Υπουργό κ. Κ. Χατζιδάκη,
κ. Χατζηνικολάου (real news) Δημοσιογράφο,
Διοικητή ΥΠΑ κυρία Φ. Παπαδημητρίου, τέως Γραμματεύς,
Τέως Διοικητή ΥΠΑ κ. Ανδριανόπουλο,
κ. Α. Κόκκινο υπάλληλο (Δ7) Κεντρικής ΥΠΑ, (ΥΠΑ Δ/7 ),
Α. Πικούνη τέως Διευθυντή Αερολιμένων Κεντρική ΥΠΑ,
κ. Γ. Παπαδάκη, Τηλεοπτικό Σταθμό ΑΝΤ Δημοσιογράφο,
κ. M. Τριανταφυλλόπουλο Δημοσιογράφο,
κ. Κ. Καραμανλή, τέως Πρωθυπουργό,
κ. Γεώργιο Α. Παπανδρέου, τέως Πρωθυπουργό,
κ. Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή,
κ. Σιούφα, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων,

ΘΕΜΑ: αναξιοκρατία, σφετερισμός, υπονόμευση, διαπλοκή, ψεύδη, αποπροσανατολισμός κατά εμού του ιδίου αποτροπής μου δημιουργίας της ως άνω πρωτοποριακής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους το έτος 2009 επενδυτικού κεφαλαίου περίπου 80 εκατ. Ευρώ και οικονομική καταστροφή της Κέρκυρας και περίπου 500 ανέργων πολιτών..!!!

Κύριοι,
Σας καταγγέλλω τη βάρβαρη-αισχρή πολιτική συμπεριφορά των ανωτέρω Δημόσιων υπαλλήλων της κεντρικής ΥΠΑ και λοιπόν άλλων, αφού μετά σιχαμερής εξουσίας που τους δώσατε εσείς ξεσχίζοντας έντιμους Έλληνες που πάντα έβλεπαν και βλέπουν τα οικονομικά της χώρας εντελώς διαφορετικά, και όχι μόνον για προσωπική ξευτίλα και κονόμα…!!!

Επειδή η διαχρονική μου ταλαιπωρία και αγανάκτηση με έχουν τελειώσει, παρακαλώ, μην μου ζητήσετε αντίγραφα της εξωφρενικής μου αλλά και των συνεργατών μου επιπλέον ταλαιπωρίας και εξευτελισμού, μπορείτε να αντλήσετε από τα εισερχόμενα πρωτοκολλημένα έγγραφα στη Κεντρική ΥΠΑ το Ιστορικό που κόστισε σε εμένα 570.000 Ευρώ!!!

Η κατασκευάστρια αεροπορική εταιρεία στο Τορόντο του Καναδά BOMBARDIER, έφριξε με τα ….παιχνίδια της ΥΠΑ εις βάρος μου, και ειδικότερα των ανέργων Ελλήνων που εγώ και συνεργάτες μου θα προβαίναμε άμεσα μετά το AOC που μονίμως περιμέναμε!!!

Επίσης, Μηχανολογική εταιρεία στο Τορόντο του Καναδά Aerosoft που κατ’ επανάληψη ήλθαν στην Αθήνα προκειμένου να μου παράσχουν τη βοήθεια τους, δεν πίστευαν ότι έτσι λειτουργεί η Ελλάδα…!!! Κόστος. 450.000 Δολάρια….!!!

Και όλα αυτά, για να κρατήσει η Aegean το μονοπωλιακό καθεστώς δίχως σοβαρό ανταγωνισμό αφού υπερτερούσε η εταιρεία μου σε όλους τους τομείς!!! Κύριοι, μορφώθηκα στον Καναδά, εργάσθηκα στον Καναδά πλέον των 25 χρόνων και επιπλέον 15 χρόνια στην Αμερική στη αυτή εργασία πάντα στις αεροπορικές επιστήμες εκτός της άρπας και εξευτελισμού Ελληνικού καθημερινού προϊόντος …!!!
Εσείς κύριοι, δεν διορίσατε εκπρόσωπο ΝΔ στην ΥΠΑ τον Ιούνιο του 2008 τον κ. Α. Κόκκινο (o οποίος μου έλεγε ότι δεν έχει άλλο κοστούμι να φορέσει), ο οποίος έβλεπε τα αεροπλάνα από φωτογραφίες….?!!! Ο κ. Α. Κόκκινος υπήρξε υπάλληλος της ΥΠΑ στις τεχνικές υπηρεσίες και μόνον…!!! Πως λοιπόν τον ονομάσατε Γενικό Διευθυντή Αερομεταφορών….?!!! Τον κ. Α. Πικούνη, με πια προσόντα τον καθίσατε στη καρέκλα του Διευθυντή Αεροδρομίων…?!!! Τι γνώριζε ο υπάλληλος από ανάγκες και εκσυγχρονισμό αεροδρομίων…?!!! Ο κ. Α. Πικούνης εργαζόταν στη Δ3Γ που είναι η υπηρεσία Πυρασφάλειας της ΥΠΑ…!!! Αξιοκρατικές τοποθετήσεις εις βάρος της κοινωνίας προκειμένου εσείς να κάνετε τη δουλειά σας και να μαζεύετε Ευρώ από τις σάρκες αυτών που δυστυχώς έμπαιναν στην Κεντρική ΥΠΑ…!!! Έτσι δεν είναι….κύριοι…?!!!

Και επειδή μπορώ να γράφω ατελείωτα αναφερόμενος στις βρομιές σας αφού λειτουργούσατε ως κοινοί απατεώνες, θα ολοκληρώσω εδώ αφήνοντας σας με ένα και μόνον συνημμένο έγγραφό μου…!!! Τα άλλα, από την ΥΠΑ και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κο. Ρακιτζή…!!!

Εγώ σεμνά και ταπεινά, αναζητώ από εσάς τις 570.000 Ευρώ…!!! Τα οικονομικά έσοδα από τη λειτουργία της εταιρείας μου……σας τα δωρίζω…!!!

Και σημειώστε ότι, όταν ο Κωστής Χατζηδάκης ξευτέλιζε την Ολυμπιακή για να ξεπουληθεί στη συνέχεια με δόσεις Κοτσόβολου 50 εκατ. Ευρώ, είχα ξεκινήσει τις μελέτες μου και του είχα αποστήλη έγγραφό μου συστημένο ενημερώνοντας τον για το τι φτιάχνω, και ποτέ δεν απάντησε κύριοι…! Βλέπετε, το Ελληνικό Υπουργείο ήταν προίκα της γυναίκας του και δεν τον αφορούσαν οι νέες επενδύσεις…!!! Του έστειλα και δεύτερο, και δεν απάντησε, με αποτέλεσμα να λάβει και τρίτο και φαρμακερό…!!! Έτσι λειτουργούσε και λειτουργεί η Ελλάδα και εσείς το γνωρίζετε από πρώτο χέρι…!!! Το τέταρτο, έλαβε ο άξιο-θαύμαστος αντικαταστάτης του κ. Στυλιανίδης ο οποίος απλά…με έφτυσε…!!! Υπάρχουν πολλά αντίγραφα…!!!

Καταλαβαίνετε τώρα κάτι τι περισσότερο από αυτά που γνώρισα εγώ….?!!!

Και ενώ σκοτωνόταν να ξεπουλήσει την Ολυμπιακή, δεν με κάλεσε ποτέ να μου μιλήσει περί ξεπουλήματος της Ολυμπιακής…!!! Να τον χαίρεστε κ. Σαμαρά…!!! Με τέτοιους χαφιέδες, δεν πας μακριά…!!!

Και διαβάστε την απάντηση μου στον τότε Διοικητή ΥΠΑ κ. Κωσταντινίδη και θα καταλάβετε αρκετά περισσότερα..!!!

Ευχαριστώ, ευρισκόμενος σε αναμονή να παραλάβω τις 570.000 Ευρώ…!!!
Το επιστημονικό μου επάγγελμα είναι Μηχανολόγος Μηχανικός Αεροπλάνων και Πιλότος, με περίπου 45 χρόνια προϋπηρεσία στον Καναδά και Αμερική. Έχω καρφωμένα στον τοίχο του γραφείου μου 47 πτυχία, επαίνους και βραβεία..!!!

Εσείς πόσoυς επαίνους….. διαφθοράς έχετε…??!!!
Γεώργιος Κ. Μέριανος

ΠΗΓΉ: George Merianos - https://www.facebook.com/george.merianos?fref=nf

Εμπολα και Πελοπονησιακός Πόλεμος. Πως συνδέονται


Μεγαλώνει η ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο για τον θανατηφόρο ιό Εμπολα ο οποίος πέρασε την αφρικανική Ήπειρο και εφτασε στην Ευρώπη. Οι φόβοι μιας παγκόσμιας επιδημίας είναι μεγάλοι αφού ένας άνδρας διαγνώσθηκε με τον Εμπολα στην Βρετανία. Η διάγνωση έγινε στο Μπερμινγχαμ όταν ο άνδρας επέστρεψε από τη Νιγηρία στην Βρετανία μέσω Παρισιου.




Εμπολα και Πελοπονησιακός Πόλεμος. Πως συνδέονται.
Πρώτη δημοσίευση 15/12/1996
Σύμφωνα με έναν αμερικανό επιδημιολόγο ο ιός που επέλασε θανατηφόρα στο Ζαΐρ το 1995 είχε προηγουμένως χτυπήσει το «κλεινόν άστυ». Μόνο που αυτό συνέβη την εποχή του Περικλή!
Πέρασε πάνω από ένας χρόνος από τη σαρωτική και θανατηφόρα επέλαση του ιού Εμπολα από το Κίκουιτ του Ζαΐρ. Τότε η ανθρωπότητα παρακολούθησε με φρίκη τον γρήγορο και επώδυνο θάνατο των θυμάτων του, ενώ η ιατρική έμοιαζε να σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ενας ιός - εξολοθρευτής είχε γεννηθεί, σαφώς χειρότερος και από αυτόν του συνδρόμου της επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας (του γνωστού μας πια AIDS). Κάποιοι μίλησαν για σημάδια των καιρών...
Σύμφωνα όμως με την άποψη του αμερικανού επιδημιολόγου Patrick Ε. Olson από το Ναυτικό Ιατρικό Κέντρο του Σαν Ντιέγκο, ο ιός Εμπολα όχι μόνο δεν είναι καινούργιος αλλά διαθέτει μια ιστορία χιλιετηρίδων. Ο αμερικανός επιστήμονας, με ένα γράμμα του στο περιοδικό Emerging Infectious Diseases, επικαλείται τον Θουκυδίδη και προτείνει πως ο ιός Εμπολα δεν είναι παρά ο ιός που σκότωσε το ένα τρίτο των Αθηναίων (300.000 ανθρώπους) κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου (431-421 π.Χ.). Είναι γνωστό πως ως τώρα ιστορικοί και επιδημιολόγοι δεν κατάφεραν να αποφανθούν σχετικά με την ταυτότητα της νόσου, παρά τις λεπτομερείς περιγραφές του έλληνα ιστορικού για τα συμπτώματα. Η βουβωνική πανώλη, ο εξανθηματικός τύφος και η γρίπη είχαν προταθεί ως σοβαρές πιθανότητες, καμία όμως από τις ασθένειες αυτές δεν κάλυπτε το φάσμα των συμπτωμάτων του λοιμού που έπληξε την Αθήνα το καλοκαίρι του 430 π.Χ. και ο οποίος έμελλε να σκοτώσει τον ίδιο τον Περικλή.
Κατά τον Θουκυδίδη, ο οποίος υπήρξε ασθενής και (ευτυχώς για εκείνον και την ιστορία) επέζησε της νόσου, όλα άρχιζαν με ισχυρούς πονοκεφάλους και φλεγμονή των οφθαλμών οι οποίοι γίνονταν κόκκινοι. Φτάρνισμα, βήχας και ισχυροί εμετοί αποτελούσαν τη συνέχεια των συμπτωμάτων. Σε ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενούντων εμφανιζόταν λόξιγκας ο οποίος προκαλούσε ισχυρούς σπασμούς. Τα θύματα δεν εμφάνιζαν πυρετό στην αφή ή ωχρότητα, αντιθέτως ήταν κόκκινα και πλήρη εξανθημάτων. Ωστόσο, ένας εσωτερικός πυρετός φαινόταν να βασανίζει τους πάσχοντες, οι οποίοι δεν ήταν πλέον δυνατόν να ανεχτούν το λεπτότερο σεντόνι. Μόνη δυνατή ανακούφιση ήταν το νερό και πολύ κατέφευγαν σε δεξαμενές τυραννούμενοι από ακατάπαυστη δίψα. Πολλά από τα θύματα, σύμφωνα πάντοτε με τον Θουκυδίδη, πέθαιναν μεταξύ εβδόμης και ενάτης ημέρας από αυτόν τον εσωτερικό πυρετό. Η εξέλιξη της νόσου (με έλκος και διάρροια) ήταν όμως εξαντλητική και θανατηφόρα για πολλούς από τους ασθενείς οι οποίοι είχαν διαφύγει τον θάνατο στο πρώτο στάδιο.
Ο Olson είχε διαβάσει για τον λοιμό της Αθήνας στο περιοδικό Life όταν ήταν ακόμη παιδί και χρόνια αργότερα όταν διάβαζε τις αναφορές για την επιδημία του ιού Εμπολα στο Κίκουιτ του Ζαΐρ κάτι, όπως χαρακτηριστικά είπε, «έκανε κλικ» στο μυαλό του. Παρατήρησε πως και οι δύο ασθένειες εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν απότομα και πως και στις δύο περιπτώσεις τα θύματα πέθαιναν πολύ γρήγορα. Ακόμη, σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο, όσοι φρόντιζαν τους ασθενείς νοσούσαν, ενώ η ασθένεια δεν επεκτάθηκε στους επιτιθέμενους Λακεδαιμονίους οι οποίοι βρίσκονταν εκτός των τειχών της πόλης. Το γεγονός αυτό δηλώνει μετάδοση της νόσου με την επαφή και όχι με τον αέρα, πράγμα που συμβαίνει και με τον ιό Εμπολα. Αλλά αυτό που πραγματικά υπήρξε ιδιαίτερα ενδεικτικό για τον αμερικανό επιστήμονα ήταν το ασυνήθιστο σύμπτωμα του λόξιγκα το οποίο δεν βασάνισε μόνο τους αρχαίους Αθηναίους αλλά και το 15% των ασθενών του ιού Εμπολα στο Ζαΐρ.
Προσπαθώντας να στηρίξει την υπόθεσή του, ο Olson κάνει λόγο για τους γαλάζιους πιθήκους οι οποίοι απεικονίζονται στις τοιχογραφίες της Θήρας. Είναι γνωστό σήμερα ότι ορισμένα είδη πιθήκων αποτελούν ξενιστές για τον ιό Εμπολα και, βεβαίως, η Σαντορίνη δεν αποτελούσε μακρινή απόσταση για τα καράβια του φημισμένου αθηναϊκού στόλου... Ωστόσο, ο αμερικανός επιστήμονας (άραγε για να λύσει το πρόβλημα που προκύπτει από τη μεγάλη χρονολογική διαφορά ανάμεσα στη μινωική Σαντορίνη των τοιχογραφιών και στην Αθήνα του Πελοποννησιακού πολέμου;) δεν παραλείπει να υποθέσει πως ο ιός θα μπορούσε να είχε μεταφερθεί στην Αθήνα μέσω των ναυτικών οι οποίοι εμπορεύονταν με τα αφρικανικά παράλια.
Είναι αδύνατον σήμερα να μάθουμε ποιος ήταν ο αρχικός φορέας του ιού, αξίζει όμως να αναφερθεί πως, σύμφωνα πάντοτε με τον Θουκυδίδη, ο ιός έφτασε στην Αθήνα από το λιμάνι του Πειραιά!
Και ενώ η προτεινόμενη από τον Olson υπόθεση κρίνεται από τους ειδήμονες σαν «τουλάχιστον όχι λιγότερο πιθανή από αυτές που είχαν προταθεί νωρίτερα», παραμένει αναμφισβήτητο το γεγονός ότι ποτέ δεν θα είναι σε θέση να την αποδείξει πειραματικά. Και αυτό όχι γιατί δεν διαθέτουμε σήμερα τις κατάλληλες μεθόδους αλλά γιατί δεν διαθέτουμε το προς μελέτη υλικό. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι έκαιγαν στην πυρά τους νεκρούς τους, σε αντίθεση με τους Αιγυπτίους οι οποίοι τους διατηρούσαν με την ταρίχευση, και έτσι χάθηκε κάθε γενετική ένδειξη του ιού μαζί με τα θύματά του. Αναρωτιέται κανένας αν θα έπρεπε να προσθέσει: «Ευτυχώς ίσως για μας...».

Κυβερνητικούς ελεγκτές για Barclays και Deutsche Bank προτείνει η τραπεζική ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης!

Με την Fed της Νέας Υόρκης να προειδοποιεί ήδη για "σημαντικό λειτουργικό κίνδυνο," και κάποιοι πρώην αξιωματούχοι της Fed να διακηρύσσουν ότι η Deutsche Bank είναι "φρικτά υποκεφαλαιοποιημένη ", σε συνδυασμό με τις σκοτεινές αγορές μειωμένης πρόσβασης (dark pool) και την χειραγώγηση των τιμών χρυσού από την Barclays , ίσως να μην είναι συνολικά μία έκπληξη το γεγονός ότι, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην WSJ , η τραπεζική ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης πιέζει για να εγκαταστήσει κυβερνητικούς ελεγκτές μέσα στα γραφεία της Deutsche Bank και της Barclays στις ΗΠΑ , στο πλαίσιο της εντατικοποίησης της έρευνας για πιθανή χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος.

Αυτές οι δύο τράπεζες επελέγησαν επειδή είχαν τα "μεγαλύτερα πιθανά προβλήματα", με βάση μια προκαταρκτική έρευνα.

'Όπως αναφέρει η WSJ,

Η Τραπεζική ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης πιέζει για να εγκατασταθούν κυβερνητικοί παρατηρητές μέσα στα γραφεία των ΗΠΑ της Deutsche Bank και της Βarclays, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης της έρευνας για πιθανή χειραγώγηση της αγοράς συναλλάγματος, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την σχετική έρευνα .

Το κρατικό Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών κοινοποίησε στους δικηγόρους των δύο ευρωπαϊκών τραπεζών νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ήθελε να εγκαταστήσει ελεγκτές μέσα στην κάθε επιχείρηση, με βάση τα προκαταρκτικά ευρήματα έξι μηνών της έρευνας της υπηρεσίας για πιθανή χειραγώγηση στις αγορές συναλλάγματος, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις της υπηρεσίας.

Οι διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες των διορισμών των ελεγκτών συνεχίζονται , αλλά οι ελεγκτές της Νέας Υόρκης αναμένουν να καταλήξουν σε συμφωνία σύντομα.

Ο ρυθμιστικός οργανισμός έχει επιλέξει την Deutsche Bank και την Barclays για επιπλέον έλεγχο εν μέρει επειδή τα αρχεία, που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής από περισσότερες από δώδεκα τράπεζες υπό την εποπτεία του, δείχνουν ότι τα μεγαλύτερα πιθανά προβλήματα βρίσκονται σε αυτές τις δύο τράπεζες, σύμφωνα με δηλώσεις των υπαλλήλων του οργανισμού

Επιπλέον, η Deutsche Bank και η Barclays είναι από τους βασικούς και κυρίαρχους παίκτες στην τεράστια αγορά συναλλάγματος, σε βαθμό που οι ελεγκτές ελπίζουν ότι μία εσωτερική και κοντινή έρευνα σχετικά με τις δραστηριότητές τους θα τους βοηθήσει να παρατηρήσουν τους άλλους παίκτες και τα πρότυπα συναλλαγών ,σύμφωνα με δηλώσεις των ιδίων.

Ένας εκπρόσωπος της Barclays αρνήθηκε να κάνει σχόλια. Η τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι συνεργάζεται με τις αρχές.

Ένας εκπρόσωπος της Deutsche Bank είπε ότι συνεργάζεται με τους ελεγκτές "και θα λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον προσώπων , αν τα αξίζουν ."

Η Deutsche Bank και η Barclays είναι ανάμεσα σε περισσότερες από 10 τράπεζες που έχουν απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα δεκάδες ανώτερα στελέχη, διαπραγματευτές και άλλο προσωπικό σε σχέση με αστικές και ποινικές έρευνες στις αγορές συναλλάγματος στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού.

Ο ρυθμιστής της Νέα Υόρκης διαβλέπει εκτεταμένες ερευνητικές αρμοδιότητες για τους ελεγκτές του μέσα στην Deutsche Bank και την Barclays, σύμφωνα με τους ανθρώπους που ασχολούνται στην έρευνα.

Οι αρμοδιότητες των ελεγκτών θα περιλαμβάνουν συνεντεύξεις με τους τραπεζικούς υπαλλήλους, τους πελάτες και τους επιχειρηματικούς εταίρους, την παρατήρηση πρακτικών συναλλαγής και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς που ισχύουν , καθώς και την εξέταση περισσότερων στοιχείων , επιπλέον αυτών που οι τράπεζες έχουν ήδη παραδώσει.

Είμαστε σίγουροι ότι θα τους υποδεχτούν στις υπηρεσίες με ανοιχτές αγκάλες

Και μην ξεχάσετε τον "ελέφαντα", που βρίσκεται στο δωμάτιο...

Η Deutsche Bank εμφανίζει έκθεση σε παράγωγα οικονομικά προιόντα αξίας 54,7 τρις ευρώ (κόκκινη στήλη ) σε σχέση με ακαθάριστο εθνικό προιόν της ευρωζώνης αξίας 9,6 τρις ευρώ (μπλε στήλη) και σε σχέση με το Γερμανικό ακαθάριστο εθνικό προιόν ποσού 2,74 τρις ευρώ (πράσινη στήλη)...


Και τον πονοκέφαλο της Barclays...

Η ραγδαία πτώση των διαπραγματευόμενων μεριδίων του dark pool της Βarclays από 282,3 στις 2.6.2014 σε μόλις 66,4 στις 30.6.2014...



Σχολιάζει ο Son Ofeon
Το γεγονός ότι ερευνώνται σε βάθος οι επενδυτικές δραστηριότητες της Deutsche Bank και της Barclays στην Αμερική δεν είναι καθόλου περίεργο, καθώς έχει γίνει ήδη καταγγελία από τον Απρίλιο του 2014 στον Γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης ότι το Dark Pool Lx της Barclays παρείχε ψευδή ή ανακριβή πληροφόρηση προς θεσμικούς επενδυτές των ΗΠΑ (υπόθεση Schneiderman )

Για την Deutsche Bank στο παρελθόν είχε καταγγελθεί ότι το 2008 απέκρυψε ζημίες ύψους 12,6 δισ δολαρίων από διαπραγμάτευση τοξικών ομολόγων για να αποφύγει το bail out από την Αμερικανική τραπεζική ελεγκτική αρχή.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές των ΗΠΑ είναι πολύ ικανές στο να διεξαγάγουν έρευνες για θέματα όπως τα παραπάνω και όταν καταλήγουν συνήθως επιβάλουν μικρά ή μεγάλα πρόστιμα για τις διαπιστωμένες παρατυπίες, μετά από κατάληλο εξωδικαστικό συμβιβασμό και σύμφωνα με τις γενικότερες επιδιώξεις τους και τα πολιτικά συμφέροντα που διακυβεύονται.

Στην Αμερική υπάρχει ένα εκτεταμένο κύμα αγανάκτησης του εκλογικού κοινού κατά των μεγάλων τραπεζών, αλλά το ντόπιο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο το κατευθύνει επιλεγμένα , αποφεύγοντας την σοβαρή τιμωρία των Αμερικανικών τραπεζών και ρίχνοντας το βάρος των εξοντωτικών προστίμων στις Ευρωπαικές τράπεζες.

Η περίπτωση όμως που αναφέρει το άρθρο είναι κατά κάτι αρκετά διαφορετική.

Οι αρχές των ΗΠΑ θέλουν να περιορίσουν την φοροδιαφυγή, που γίνεται με εξελιγμένες οικονομικές μεθοδεύσεις και με την χρήση ξένων τραπεζών.

Παρατήρησαν με ευστοχία την κολοσσιαία έκθεση σε παράγωγα επενδυτικά προιόντα της Deutsche Bank ύψους 54,7 τρις ευρώ και διερωτήθηκαν σε τι αποσκοπεί.

Αυτή η τεράστια έκθεση έχει λογική εξήγηση και οικονομική στόχευση, αλλά δημιουργεί τεράστιους λειτουργικούς κινδύνους στην τράπεζα Deutsche Bank και αύξηση του κινδύνου του αντισυμβαλλόμενου συνολικά για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, που συναλλάσσεται μαζί της.

Η μεθόδευση λειτουργεί χονδρικά ως εξής:

Kάποιοι διεθνείς επενδυτές θέλουν να αποφύγουν την φορολόγηση των κερδών τους στην Αμερική.

Συμβάλλονται με την Deutsche bank και αποκτούν σύνθετα παράγωγα επενδυτικά προιόντα της ,βασισμένα σε δικαιώματα αγοράς ή πώλησης πάνω σε ισοτιμίες ξένων νομισμάτων, σε συμφωνίες ανταλλαγής οικονομιικών ροών ή επιτοκίων (swaps), σε αμοιβαία κεφάλαια συνδεμένα με χρηματιστηριακούς δείκτες ή σε άλλα εξωτικά προιόντα, αμφιλεγόμενης σχεδίασης και λειτουργίας.

Τα κέρδη απ' αυτά τα προίοντα εμφανίζονται με περίπλοκες μεθοδεύσεις ότι δημιουργούνται σε χρόνο μεγαλύτερο του έτους και έτσι απαλλάσσονται έντεχνα από τον μεγάλο συντελεστή φορολογίας, που προβλέπει η Αμερικανική νομοθεσία για κέρδη προερχόμενα από βραχυπρόθεσμες επενδύσεις.

Οι επενδυτές εκμεταλλευόνται την μυστικότητα που παρέχει η χρήση των συναλλαγών μέσω επενδυτικής πλατφόρμας τύπου black pool.

Mπορούν να κάνουν συναλλαγές με διάρκεια μερικών δευτερολέπτων με σίγουρα και εγγυημένα κέρδη και με την κατάλληλη τεχνική βοήθεια από την συνεργαζόμενη τράπεζα εμφανίζονται ότι κατείχαν το επενδυτικό προιόν για χρόνο μεγαλύτερο του έτους, ενώ στην ουσία το αγόρασαν και το πούλησαν με κέρδος σε μερικά δευτερόλεπτα, ίσως και περισσότερες από μία φορά μέσα στο ίδιο έτος,

Για την ώρα ο σχετικός έλεγχος έχει διαρκέσει 6 μήνες και οι παρατυπίες δύσκολα διαπιστώνονται.

Αν όμως μπουν μόνιμοι κρατικοί ελεγκτές μέσα στις τράπεζες και στα συνεργαζόμενα black pools τους για χρόνο μεγαλύτερο του έτους, η κομπίνα αυτή δεν μπορεί να συνεχισθεί και οι φοροφυγάδες πιάνονται στα πράσσα και καλούνται να πληρώσουν φόρο 30% επί των κερδών τους.

Ας πούμε λοιπόν ότι κέρδισαν ακάθαρτα 3% σε ένα χρόνο πάνω σε κεφάλαιο 54,7 τρις ευρώ.

Θα τους επιβληθεί φόρος 30% επί του κέρδους των 1,6 τρις ευρώ, δηλαδή 0,8 τρις ευρώ.

Το ποσό αυτό θα διαρρεύσει πχ από την οικονομία της Γερμανίας ,μέσω μείωσης της ρευστότητας πχ της Deutsche Bank, προς το Αμερικανικό IRS και θα μειώσει το ακαθάριστο εθνικό προιόν της Γερμανίας κατά 0,8 τρις ευρώ από 2,74 τρις ευρώ σε μόλις 1,94 τρις ευρώ, δηλαδή κατά 30% (!).

Στο παραπάνω υποθετικό παράδειγμα θα πρέπει να συνυπολογίσετε ότι η Deutsche Bank έχει συνολικές καταθέσεις τον Ιούνιο του 2014 περίπου 537 δισ ευρώ.

Πoυ θα έβρισκε λοιπόν την ρευστότητα για να μπορέσει να πληρώσει σε μετρητά στο IRS το ποσό των 800 δισ ευρώ?

Το παραπάνω παράδειγμα φαίνεται και είναι ακραίο, γιατί υποθέσαμε κέρδος 3% και συνολική έκθεση 54,7 τρις ευρώ.

Η συνολική έκθεση της Deutsche Bank σε παράγωγα, αν εκκαθαρίζαμε συγχρόνως πιστωτικά και χρεωστικά παράγωγα, θα ήταν πολύ μικρότερη.

Αλλά αν αυτό μπορεί να γίνει πρακτικά σε ένα μόλις χρόνο, γιατί η έκθεση έφθασε σε τέτοιο τεράστιο επίπεδο?

Γιατί απλά αν γινόταν μία τόσο μεγάλη εκκαθάριση θέσεων κάποιοι αντισυμβαλλόμενοι της θα κατέρρεαν, παρασύροντας όλο το σύστημα στο χάος.

Η μεγάλη έκθεση εξηγείται , αν λάβουμε υπόψη μας ότι τα παράγωγα επενδυτικά προιόντα μπορεί να αγοράσθηκαν σταδιακά επί πολλά έτη με δανεικά λεφτά και μόχλευση 20 φορές (διεθνής πιστωτική φούσκα)

Αν η αγορά είχε γίνει συμβατικά στις ΗΠΑ ,λόγω των περιορισμών που ισχύουν εκεί από το έτος 1929 ,η μόχλευση θα ήταν μόνο 2 φορές.

Για τον λόγο αυτό οι διεθνείς επενδυτές προτίμησαν να επενδύσουν με τον τρόπο αυτό στην Ευρώπη.

Με το δεδομένο αυτό καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα πραγματικά λεφτά πίσω από τα 54,7 τρις ευρώ είναι μόλις 2,73 τρις ευρώ (=54,7/20),

δηλαδή στο ότι η Γερμανία έχει παίξει όλο το διαθέσιμο ακαθάριστο εισόδημα της ενός χρόνου σε παράγωγα μέσω μόνο μίας τράπεζας του συνολικού τραπεζικού της συστήματος.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο η Deutsche Bankθα στερηθεί ρευστότητα 24,5 δισ ευρώ το έτος (=2,74*0,3*0,03).

Τα κέρδη της για το 2013 διαμορφώθηκαν σε 2,1 δισ ευρώ...

Τα ίδια κεφάλαια της ήταν 68,4 δισ ευρώ τον Ιούνιο του 2014 και η συνολική αξία του ενεργητικού της 1,66 τρις ευρώ

Αφού διαβάσατε όλα τα παραπάνω και με την προυπόθεση ότι τα καταλάβατε σε γενικές γραμμές, μπορείτε να απαντήσετε με σιγουριά σε ποιό μέρος του κόσμου θα ξεσπάσει τραπεζική οικονομική κρίση?

Αν πάντως δεν ξεσπάσει τραπεζική οικονομική κρίση ,να είστε σίγουροι ότι η απόδοση των επενδύσεων σε παράγωγα κάθε είδους και στο διεθνές χρηματιστήριο εντός του 2014 θα πέσει σημαντικά ή θα μετατραπεί σε ζημίες.

Γιατί οι ζημίες δεν φορολογούνται με συντελεστή 30% στην Αμερική...

'Οταν λοιπόν αυτό συμβεί, μην πιστέψετε ότι η κρίση προέκυψε ξαφνικά και δεν ήταν δυνατό να προβλεφθεί.

Τα σημάδια υπάρχουν πάντα γι' αυτούς που σκέφτονται και δεν ακούνε μόνο τα "παπαγαλάκια" και τους πολιτικούς, που σχεδιάζουν την καταστροφή μας διεθνώς.


Με πληροφορίες απο www.zerohedge.comwww.ibtimes.comhuffingtonpost.comdeutsche-bank.com
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters