Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

DEUTSCHE WELLE. ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ Μίζες σε «αρμόδιους»ΚΑΙ στο μετρό Αθήνας; ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;

ΕΝΑ ΚΟΛΚΛΑΒΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ.
Μίζες σε «αρμόδιους» στο μετρό Αθήνας;
Μέσω φορολογικών παραδείσων δόθηκαν οι «μίζες» των γερμανικών σιδηροδρόμων προς τους «αρμοδίους» για την επέκταση του αθηναϊκού μετρό, δηλώνει ο γερμανός δημοσιογράφος Κλάους Οττ.

Ο Οττ υπογράφει το σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, επικαλούμενος πηγές της εισαγγελίας της Φραγκφούρτης. Η εφημερίδα κάνει λόγο για συνολικό ποσό 315.000 ευρώ, το οποίο, όπως λέει, διοχετεύθηκε από τη Γερμανία σε Έλληνες «αρμοδίους»... μέσω εταιρίας συμβούλων που εδρεύει σε φορολογικό παράδεισο. Μιλώντας στην Deutsche Welle, ο Κλάους Οττ εξηγεί την ροή των χρημάτων: «Σύμφωνα με την εισαγγελία της Φραγκφούρτης δόθηκαν χρήματα με τη βοήθεια εταιρίας στα νησιά της Μάγχης, συγκεκριμένα πρόκειται για εταιρία συμβούλων με έδρα τη νήσο Τζέρσεϊ. Τα χρήματα αυτά λοιπόν διοχετεύθηκαν στην Ελλάδα και με αυτά δωροδοκήθηκαν κάποιοι που ήταν αρμόδιοι για την κατασκευή της γραμμής μετρό από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Αθήνας, προς το λιμάνι και προς την Κόρινθο».

Οι «μίζες» δεν δόθηκαν για τα ίδια τα έργα κατασκευής, αλλά για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων. Ποιοι είναι όμως οι «αρμόδιοι»; Πρόκειται για συμβούλους,  τεχνοκράτες, δημοσίους υπαλλήλους ή μήπως ακόμα και για πολιτικά πρόσωπα; Ο Κλάους Οττ δηλώνει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση, τουλάχιστον προς το παρόν. «Το ποιος πήρε εν τέλει τα χρήματα, αυτό είναι κάτι που η εισαγγελία της Φραγκφούρτης προφανώς δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει μέχρι στιγμής. Κατ΄αρχήν οι έρευνες επικεντρώνονται εδώ στη Γερμανία και στα όσα συμβαίνουν στους γερμανικούς σιδηροδρόμους».

Στη Γερμανία προς το παρόν οι έρευνες

                                       Οι μίζες λέγεται ότι δόθηκαν για μελέτες του μετρό

Ο γερμανός δημοσιογράφος τονίζει ότι «δεν γνωρίζει» να υπάρχουν επαφές με τις ελληνικές αρχές ή κάποιο αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Αθήνα, χωρίς να θέλει και να αποκλείσει κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση για τους Γερμανούς έχουν προτεραιότητα τα όσα συμβαίνουν στη Γερμανία και εδώ αναμένονται εξελίξεις, τονίζει ο Οττ: «Δικαστήριο της Φραγκφούρτης έχει ήδη επιβάλει πρόστιμο 600.000 ευρώ στην εταιρία Lahmeyer που εδρεύει στο κρατίδιο της Έσσης και συμμετείχε σε αυτό το πρότζεκτ, επιπλέον σε πρώην στέλεχος της Lahmeyer επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ και άλλοι τέσσερις συνεργάτες της εταιρίας τιμωρήθηκαν με μικρότερα πρόστιμα. Οι έρευνες θα συνεχιστούν, οι ύποπτοι είναι συνολικά 37, οι περισσότεροι εκ των οποίων πρώην συνεργάτες των γερμανικών σιδηροδρόμων. Θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξουν και άλλες καταδικαστικές αποφάσεις και άλλα πρόστιμα».

Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι ισχυρίζονται ότι έχουν αντλήσει διδάγματα από όσα έγιναν στο παρελθόν και θέλουν τώρα μία «νέα αρχή» χωρίς διαφθορά, για αυτό και θα αποχωρήσουν από τις αγορές που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο εμπλοκής σε σκάνδαλα. Ο δημοσιογράφος της Süddeutsche Zeitung θεωρεί αξιόπιστη τη δέσμευση αυτή. Όπως επισημαίνει «οι σιδηρόδρομοι απομάκρυναν περισσότερους από τριάντα συνεργάτες, εντατικοποίησαν τους ελέγχους και έχουν θεσπίσει πιο αυστηρούς κανονισμούς στο εσωτερικό της εταιρίας- για παράδειγμα στα ταμεία των θυγατρικών της εταιρίας στο εξωτερικό δεν επιτρέπεται πλέον να υπάρχουν περισσότερα από 500 ευρώ μετρητά σε τοπικό νόμισμα».

Δεύτερη «υπόθεση Siemens»;

                          Δεν υπάρχει σύγκριση με την υπόθεση Siemens, λέει ο Κλάους Οττ

Ο Κλάους Οττ είναι ο δημοσιογράφος που είχε αποκαλύψει παλαιότερα το «σκάνδαλο Siemens» για την Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. Τόσο ο ίδιος, όσο και η εφημερίδα του τιμήθηκαν το 2012 με το υψηλού κύρους δημοσιογραφικό βραβείο Henri Nannen για τα όσα προσέφεραν στην ερευνητική δημοσιογραφία. Τελικά αρνήθηκαν να παραλάβουν το βραβείο, γιατί μαζί με αυτούς επρόκειτο να βραβευθεί και η περίφημη… «Bild». Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Η ιστορία που μας ενδιαφέρει σήμερα, και αυτό ρωτάμε τον Κλάους Οττ είναι η εξής: Έχουμε μπροστά μας μία δεύτερη «υπόθεση Siemens»; «Όχι, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Στην υπόθεση Siemens είχαμε μίζες δισεκατομμυρίων σε όλον τον κόσμο και αυτό επί δεκαετίες, στην περίπτωση των σιδηροδρόμων εμπλέκεται μόνο μία θυγατρική που είχε δραστηριοποιηθεί στο εξωτερικό σε πολύ μικρότερη κλίμακα και με πολύ μικρότερα ποσά. Δεν νομίζω, λοιπόν, ότι τίθεται θέμα σύγκρισης με τη Siemens» εξηγεί ο δημοσιογράφος της Süddeutsche Zeitung.

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/07/deutsche-welle.html

Τα σχέδια του UCK και του UCC για την Θεσπρωτία > Τι βρίσκει χαραγμένο στα καλάσνικοφ η Αντιτρομοκρατική;

Τι βρίσκει χαραγμένο στα καλάσνικοφ η Aντιτρομοκρατική; Στην γενική σιωπή που έχουν επιβάλλει οι μηχανισμοί του εγχώριου «συστήματος», ώστε να απονευρωθούν οι αντιστάσεις του ελληνικού λαού, έχει υποβαθμιστεί και ένα θέμα που θα όφειλε να παρακολουθείται στενά από τη χώρα μας. Αναφέρομαι στον UCC, ο οποίος μπορεί να είναι ένα φαινομενικά εν υπνώσει όργανο του αλβανικού μεγαλο-ιδεατισμού, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πως και πότε θα το ενεργοποιήσουν οι υπερατλαντικοί πάτρωνες. Τα περί Τσάμηδων και της προπαγάνδας τους είναι λίγο πολύ γνωστά. Στο παρόν σημείωμα αξίζει να αναφερθούν κάποια στοιχεία που οι πολλοί αγνοούν και οι «αρμόδιοι» προσπερνούν.
Οι Τσάμηδες έχουν ιδρύσει στην Αλβανία τον «Σύνδεσμο της Τσαμουριάς», μιά 100μελή άτυπη βουλή. Ο Σύνδεσμος αυτός έγινε μέλος της «οργάνωσης υπο-αντιπροσωπευμένων λαών» του ΟΗΕ το 1995, μια ενέργεια στην οποία ούτε καν αντέδρασε η τότε ελληνική κυβέρνηση. Στην Αλβανία οι Τσάμηδες έχουν ιδιαίτερη δυναμική μαζί με τους Κοσοβάρους. Και αυτό γιατί από τους Αλβανούς, θεωρούνται εκπρόσωποι των «σκλαβωμένων» πατρίδων (Κόσοβο - Τσαμουριά). Αξίζει να σημειωθεί στις 30 Ιουνίου 1994 η αλβανική βουλή καθιέρωσε ομόφωνα την 27 Ιουνίου ως ημέρα «γενοκτονίας» των Τσάμηδων από τους Έλληνες.
Ο UCC εκτιμάται ότι ελέγχεται άμεσα από τον UCK. Το αρχηγείο του UCC, είναι στη νότιο Αλβανία, όπου έχουν εγκαταστήσει την έδρα τους οι Τσάμηδες αντάρτες, οργανωμένοι στα πρότυπα του UCK. Η δύναμη τους υπολογίζεται σε 5.000 ένοπλους, πανέτοιμους να αναλάβουν δράση με σαμποτάζ και ανταρτοπόλεμο εντός της Ελλάδος, αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Γνωστοί πολιτικοί (ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλιας και άλλοι), έχουν επισημάνει ότι η Θεσπρωτία αποτελεί τον 3ο στόχο του UCK, μετά το Κόσσοβο και τα Σκόπια.
Αξιόπιστη πληροφορία, αναφέρει ότι έχουν γίνει αντιληπτά έως σήμερα 30 έως 40 άτομα στην βορειοδυτική Ελλάδα, αλβανικής εθνικότητας, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι στελέχη-πράκτορες του UCC. Μόνο στην περιοχή της Ηπείρου και σε διάστημα 12 μόνο μηνών, ανακαλύφθηκαν από τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας περισσότερα από 1.000 καλάσνικοφ, 200 πιστόλια και πολλές σφαίρες, που οι Αλβανοί «συμπτωματικά» εισάγουν σε αυτό το μέρος της Ελλάδας.
Aπόρρητες πληροφορίες λένε ότι αποθήκες με βαρύ οπλισμό του UCK και του UCC υπάρχουν διάσπαρτες στις παρυφές της Αθήνας, και σε μυστικά σημεία της βόρειας Ελλάδας. Όσοι Αλβανοί νέοι εντάσσονται στον UCC, λαμβάνουν το ποσό των 15.000 ευρώ από τις αλβανικές μυστικές υπηρεσίες. Αυτές στέλνουν Αλβανούς να καταφύγουν στην Ελλάδα για να βρουν δουλειά και να κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να πάρουν άδεια παραμονής. Θυμίζουμε το περιβόητο άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» (nr. 46 / 10.11.2003) με τίτλο «Η εξέγερση των Σκιπετάρων: Αλβανοί εξτρεμιστές σχεδιάζουν ένοπλο αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο τη δημιουργία Μεγάλης Αλβανίας». Σύμφωνα με πηγές του περιοδικού ο UCC, με καθοδήγηση του UCK, είχε θέσει ως στόχο να στήσει μέχρι την άνοιξη και πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ένα δίκτυο έτοιμο για ένοπλη δράση σε χωριά της Βόρειας Ελλάδας όπου ζουν Αλβανοί. Αν η Ελλάδα δώσει στις ΗΠΑ δείγματα «κακού παιδιού», αν επιχειρήσει φιλορωσικά ανοίγματα ή αντιδράσει σθεναρά στο ανεξάρτητο Κόσοβο, o UCC θα είναι ένα ακόμα όπλο των Αμερικανών για να δημιουργήσουν μειονοτικό πρόβλημα και ταραχές μέσα στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με απόρρητα στοιχεία είναι απόλυτα σίγουρο πως: 

■Ο UCC δημιουργήθηκε και εξοπλίζεται από τον UCK. 
■Ο οπλισμός του έρχεται κυρίως από Κροατία, Βοσνία και Αλβανία. 
■Τα χρήματα φτάνουν από Σαουδική Αραβία, την ίδια την Αλβανία, μέσω Ελβετίας (μαύρο χρήμα) και Αλβανούς της Αμερικής. 
■O UCC ελέγχεται πλήρως από τις αμερικανικές υπηρεσίες. 
■Έχει ήδη συγκεντρώσει οπλισμό σε δεκάδες κρυφά σημεία σε όλη την βόρεια Ελλάδα. 
■Στρατολογεί μέλη από το 1.500.000 Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα, αλλά οι «επαγγελματίες» και τα ηγετικά στελέχη είναι Αλβανοί από το Κόσσοβο.
Πηγή http://www.e-grammes.gr/ 
http://northern-epirus.pblogs.gr 
http://www.elesme.gr/
 
http://greeknation.blogspot.gr/2013/07/uck-ucc_14.html 

Θα αποκτήσει η Ελλάδα δική της οικονομική πολιτική;

tha-apoktisei-i-ellada-diki-tis-oikonomiki-politiki

  του Κώστα Λαπαβίτσα 

Η επίσκεψη της Τρόικα σήμανε το τέλος της θεωρίας του ελληνικού θαύματος που τόσον καιρό προωθούσε η κυβέρνηση Σαμαρά. Η Τρόικα δήλωσε ότι η δημοσιονομική πορεία της χώρας είναι ‘αβέβαιη’ γιατί η οικονομία δεν φαίνεται να έχει την ικανότητα να αποδώσει τους προσδοκώμενους φόρους, αλλά ούτε και οι φοροσυλλεκτικοί μηχανισμοί να τους συγκεντρώσουν. 

Αν η Ελλάδα παρουσιάσει σημαντικό δημοσιονομικό κενό το 2013-14, θα χρειαστεί και άλλο δάνειο, κι άλλο Μνημόνιο.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών στις 10 Ιουλίου για τη εκτέλεση του προϋπολογισμού επιβεβαιώνει αυτήν την εκτίμηση. Τα φορολογικά έσοδα είναι σαφώς κάτω του στόχου, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος και του φόρου ακίνητης περιουσίας. Η μεγαλύτερη τρύπα στα έσοδα όμως προέκυψε γιατί οι μέτοχοι των τραπεζών δεν κατέβαλαν το 10% της ανακεφαλαιοποίησης, όπως όφειλαν, παρά το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός έχει αφειδώς χρηματοδοτήσει τις τράπεζες. Παρ’ όλα αυτά, το πρωτογενές έλλειμμα υποχώρησε πολύ, καθώς η κυβέρνηση έχει μειώσει δραστικά τις δαπάνες και δεν επιστρέφει τους φόρους. Πόσο μπορεί να κρατήσει αυτή η τακτική όμως, όταν τα έσοδα υποχωρούν; Για να πετύχουμε το δημοσιονομικό πλεόνασμα που προβλέπει το Μνημόνιο, θα πρέπει να συντριβούν κι άλλο οι δαπάνες και να μπουν κι άλλοι φόροι.

Η εξουθένωση της φοροδοτικής ικανότητας οφείλεται φυσικά στην ύφεση, που με τη σειρά της έχει γίνει πολύ χειρότερη λόγω της λιτότητας για να επιτευχθεί πλεόνασμα. Τα τελευταία στοιχεία της ΕλΣτατ για τη βιομηχανική παραγωγή δείχνουν ότι η συρρίκνωση συνεχίζεται ακάθεκτη, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κατά 4.6% τον Μάιο. Το ΙΟΒΕ, από την άλλη, που ήταν ανέκαθεν υποστηρικτής του προγράμματος ‘διάσωσης’, αναθεώρησε επί τα χείρω τις προβλέψεις του για το 2013 και περιμένει ύφεση 5% και ανεργία σχεδόν 28%.

Όταν η οικονομία συρρικνώνεται με τέτοιους ρυθμούς και το παραγωγικό δυναμικό έχει τέτοια ποσοστά ανεργίας, είναι καταστροφικό λάθος να ακολουθείται πολιτική σκληρής λιτότητας, με συντριβή των δαπανών και υπερβολική φορολογία. Η Ελλάδα καταστρέφει μαζικά τους παραγωγικούς της πόρους – κυρίως τους ανθρώπους της – και οι κυβερνώντες μας το παρουσιάζουν ως ‘εξυγίανση’. Η κατάσταση πλησιάζει τα όρια της παράκρουσης.

Το ίδιο παράλογη είναι και η φλυαρία περί ‘μεταρρυθμίσεων’, ειδικά στο χώρο του δημοσίου. Οι ‘μεταρρυθμίσεις’ μεταφράζονται σε συντριβή των μισθών, κατάλυση των συλλογικών συμβάσεων και μαζικές απολύσεις. Η ιδέα ότι η απόλυση 25000 δημοσίων υπαλλήλων με βίαιο τρόπο θα είναι πρός όφελος των 1300000 ήδη ανέργων, ή θα επιφέρει κάποιο είδος δικαιοσύνης, είναι άμυαλος αγριανθρωπισμός. Στην πράξη θα επιταχύνει τη διάλυση του δημοσίου τομέα και του δημοσίου χώρου, ενώ θα χειροτερέψει κι άλλο τη συνολική ζήτηση. Έχει χαθεί τελείως η λογική στους κύκλους που λαμβάνουν αποφάσεις;

Για να μην αναφέρουμε καν την ανεκδιήγητη ιδεολογική προπαγάνδα κατά του δημοσίου και (δήθεν) υπέρ του ιδιωτικού τομέα. Στην πραγματικότητα, όταν το δημόσιο δεν επενδύει σε υποδομές και αλλού, ιδίως σε περιόδους ύφεσης, κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επιβίωση του ιδιωτικού τομέα. Εκτός τόπου και χρόνου είναι επίσης και τα περί απάλειψης της διαφθοράς. Όταν η πίεση για αλλαγές έρχεται από το εξωτερικό, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, τα μεγάλα εγχώρια συμφέροντα απλώς την αξιοποιούν προς όφελος τους. Οι κρατικοί μηχανισμοί θα γίνουν χειρότεροι και όχι καλύτεροι μέσα στα Μνημόνια. Για του λόγου το αληθές, η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για την Ελλάδα αναφέρει ότι η διαφθορά επιδεινώθηκε την τελευταία διετία.

Από το μνημονιακό στρατόπεδο ακούγονται συχνά βαθυστόχαστες εκτιμήσεις για την ανάγκη εθνικού οικονομικού σχεδίου. Πολύ σωστά. Μόνο που τα Μνημόνια έχουν άκαμπτη λογική: αυστηρή λιτότητα για να επιτευχθεί πλεόνασμα και να αποπληρώνεται κανονικά το χρέος, καθώς και ‘μεταρρυθμίσεις’ για να ξεκινήσει (υποτίθεται) η ανάπτυξη. Το μόνο εφικτό εθνικό σχέδιο στο πλαίσιο αυτό είναι να διαλέξουμε πως θα εφαρμόσουμε τις μνημονιακές πρόνοιες. Δηλαδή πως θα αυτοκτονήσουμε εθνικά.

Η Ελλάδα όντως χρειάζεται ανεξάρτητη εθνική οικονομική πολιτική. Πρέπει να σταματήσει να επικεντρώνει τις προσπάθειες της στην εξυπηρέτηση του χρέους, να πάψει να τρώει τις σάρκες της για να πετύχει γρήγορα δημοσιονομικό πλεόνασμα. Επιβάλλεται επίσης να κάνει μεταρρυθμίσεις, όχι όμως εις βάρος του κόσμου της εργασίας, αλλά περιορίζοντας το μεγάλο κεφάλαιο και μπαίνοντας πραγματικά σε διαδικασία ανάκαμψης. Όλα αυτά σημαίνουν σύγκρουση με την ΕΕ και την ΟΝΕ. Αν η παρούσα κυβέρνηση δε μπορεί να το κάνει, χρειαζόμαστε άλλη επειγόντως.


costaslapavitsas.blogspot.co.uk

Κυβέρνηση πολιτικών αποβρασμάτων

Ούτε στην Κρήτη δεν μπορεί πια να σταθεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ούτε στο πιο ακραίο προπύργιο του ΠΑΣΟΚ, όπως αποδείχθηκε από την περιοδεία του στο νησί. Με θύελλα διαμαρτυριών, φραστικών επιθέσεων και εκτοξευθέντων μικροαντικειμένων πάσης φύσεως τον υποδέχτηκαν οι Κρητικοί, προκαλώντας ματαιώσεις συναντήσεών του και οχύρωσή του στο ξενοδοχείο στο Ηράκλειο, προκειμένου να αποφύγει τον εξευτελισμό της φάπας, ενώ χρειάστηκε ειδικό σχέδιο με …πρόβες(!) της αστυνομίας για να τον χώσουν στο ξενοδοχείο πριν τον προλάβει ο κόσμος. Όχι φυσικά ότι συγκινεί τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ το μίσος του λαού, ακόμη και των ψηφοφόρων του …ΠΑΣΟΚ(!) εναντίον του προσώπου του.
Ο Βενιζέλος ξανάγινε υπουργός. Αυτό είναι το θεμελιώδες και όλα τα υπόλοιπα είναι ασήμαντες λεπτομέρειες γι’ αυτόν. Δεν βλέπετε τι αγώνα κάνει ο άλλος φωστήρας του ΠΑΣΟΚ, ο επί τριακονταετία υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, προκειμένου να προσληφθεί στην κυβέρνηση Σαμαρά; Ξέρασε όλη η Ελλάδα πάνω του ακούγοντας τα όσα είπε προκειμένου να συγκινήσει τον ακροδεξιό ένοικο του Μαξίμου που ξέρει ότι θα πέσει θύμα έξωσης μόλις γίνουν εκλογές και γι’ αυτό προσπαθεί να τις αποφύγει με...
κάθε τρόπο. Αυτογελοιοποιήθηκε για χιλιοστή φορά ο Πάγκαλος, αλλά ακόμη τίποτα. Και τι δεν είπε! «Κομμουνιστικό όργανο ήταν η ΕΡΤ. Κομμούνιζε από το πρωί ως το βράδυ. Μέχρι αηδίας», δήλωσε εμβριθώς στον ραδιοσταθμό Βήμα FM! Όλη η Ελλάδα θεωρούσε την ΕΡΤ του Σαμαρά εμετική σαν την ΥΕΝΕΔ επί χούντας και ο Πάγκαλος τη θεωρούσε …«κομμουνιστικό όργανο»! Φανταστείτε με τι φασιστικά αποβράσματα έχουμε μπλέξει! Έκανε κι άλλες φιλότιμες προσπάθειες ο Πάγκαλος για να πετύχει την πρόσληψή του ως υπουργού γιατί τα τεστ που πρέπει να περάσει κάποιος για να καθήσει σε υπουργικό θώκο είναι πολύ δύσκολα σε ό,τι αφορά στο πολιτικό θράσος. Κολώνει όμως ο Πάγκαλος ποτέ στο θέμα του ξετσίπωτου κυνισμού; Ουδέποτε.
«Υποστηρικτές όλων των τραμπούκων και όλων των κακοποιών(!)» είναι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Πάγκαλος. «Έχουν μαζέψει όλα τα κατακάθια της κοινωνίας» πρόσθεσε και προχώρησε στην πρόβλεψη ότι «το καλοκαίρι θα κάνουν τραμπουκισμούς, αλητείες, αταξίες», αποδεικνύοντας έτσι ότι θέλει να φάει τη θέση του Δένδια στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Για να συγκινήσει τον «άκαρδο» Σαμαρά, ο Πάγκαλος δεν δίστασε να εμφανίσει τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως …αναρχοκομμουνιστές(!) που «δεν θέλουν να κυβερνήσουν κοινοβουλευτικά τη χώρα, αλλά να συντηρήσουν μέσα από το χάος που θα δημιουργήσουν την επαναστατική τους προοπτική»!!! Είδατε τι θαύματα κάνει η προτέρα μαρξιστική παιδεία του Πάγκαλου, του Γεωργαλά (του προπαγανδιστή της χούντας των συνταγματαρχών) και των ομοίων τους; Πάντως, εικόνισμα πρέπει να του κάνει του Πάγκαλου ο Τσίπρας! Δυο-τρεις τέτοιες συνεντεύξεις να δώσει ακόμα ο Πάγκαλος και την αυτοδυναμία την έχει στην τσέπη ο Αλέξης! Όσο όμως παραμένουν ακόμη στην εξουσία ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διαλύσουν τη χώρα και να την μετατρέψουν σε ένα απέραντο ανθρωποσφαγείο εργαζομένων. Μόνο αυτή την εβδομάδα αποφάσισαν να υποβαθμίσουν σε δασκάλους δημοτικού σχολείου 5.000 καθηγητές γυμνασίων και λυκείων. Να καταργήσουν 2.500 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, καταργώντας 46 από τις 110 ειδικότητες που υπήρχαν στα δημόσια επαγγελματικά λύκεια και να απολύσουν 2.000 καθηγητές με το τέχνασμα της διαθεσιμότητας. Στόχος να κατευθυνθούν δεκάδες χιλιάδες μαθητές σε ιδιωτικά ΙΕΚ για να τους γδάρουν οικονομικά οι ιδιοκτήτες!
Προωθούν επίσης ακάθεκτοι την κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας, με κύριο όπλο το τέρας του ΕΟΠΠΥ που δημιούργησαν ακριβώς γι’ αυτόν το σκοπό. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ στη Βουλή, ο οργανισμός αυτός δημιουργεί νέα χρέη με τον ιλιγγιώδη ρυθμό των σχεδόν … 4 εκατομμυρίων ευρώ την ημέρα! Καθώς οι απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων οδηγούν στην κατάρρευση των εσόδων του, η κυβέρνηση ετοιμάζεται όχι να αλλάξει τη μνημονιακή πολιτική, αλλά να επιβάλει …νέους φόρους για την υγεία! Την ίδια ώρα ετοιμάζεται να κλείσει ως τα τέλη αυτού του μήνα και 13 νοσοκομεία, ενώ θα κλείσει δεκάδες νοσοκομεία και κέντρα υγείας στις αρχές του 2014! Τίποτα δεν θα αφήσει όρθιο για την κυβέρνηση που θα την διαδεχθεί. Το μόνο που ενδιαφέρει αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες που μας κυβερνούν είναι πώς θα γλιτώσουν το τομάρι τους και δεν θα μπορέσει να τους βάλει φυλακή η επόμενη κυβέρνηση για τα οικονομικά εγκλήματα που ενδεχομένως θα έχουν διαπράξει. Έτσι η κυβέρνηση έφερε στο πολυνομοσχέδιο διάταξη με την οποία απαλλάσσει κάθε ποινικής και αστικής ευθύνης τα μέλη της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), την οποία διοίκηση θέλουν να «κρεμάσουν» οι τραπεζίτες για προκλητική, όπως ισχυρίζονται, προτίμηση να εκχωρηθεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε συγκεκριμένη ιδιωτική τράπεζα.
Από τις αστικές και ποινικές ευθύνες έχει απαλλαγεί η διοίκηση και του ΤΑΙΠΕΔ, του ταμείου εκποίησης δηλαδή της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής. Την εποχή αυτή είναι βέβαιο ότι θα πλουτίσουν κάποιοι, όπως ακριβώς έγινε με τους μαυραγορίτες κατά τη διάρκεια της παλιάς γερμανικής κατοχής, της ναζιστικής. Έτσι και τώρα η νέα γερμανική κατοχή θα αναδείξει τους νέους μαυραγορίτες, το ίδιο αδίστακτους όπως οι παλιοί και προερχόμενους πάλι από τη δοσίλογη Δεξιά. Θα τους αφήσουμε πάλι να πλουτίσουν στην υγεία των κορόιδων; Αν ναι, είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Χάιλ … Σόιμπλε! Ο δήμιος του ελληνικού λαού έρχεται να απολαύσει από κοντά τα αποτελέσματα της πολιτικής του...

Από την εφημερίδα "Πριν"

Την επίσκεψη του Χίτλερ στο κατεχόμενο μας τους ναζί Παρίσι, όταν είχε φωτογραφηθεί με φόντο τον Πύργο του Άιφελ πίσω του, θυμίζει η αναμενόμενη την Πέμπτη άφιξη στην Αθήνα του Βόλφανγκ Σόιμπλε.
Ο δήμιος του ελληνικού λαού έρχεται να απολαύσει από κοντά τα αποτελέσματα της πολιτικής του.
Πριν καν πατήσει το πόδι του σε ελληνικό έδαφος, ο Σόιμπλε έδωσε συνέντευξη στην Μπιλντ, την πιο χυδαία εφημερίδα όλης της Ευρώπης και απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου...
«κουρέματος» του ελληνικού χρέους.
Φυσικά ο Σόιμπλε επέβαλε το πρώτο «κούρεμα» επειδή εκείνο το πλήρωσαν στο μεγαλύτερο μέρος του οι Έλληνες  με την λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων, των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων και τη διάλυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Τώρα που αν γίνει «κούρεμα» θα πρέπει να πληρώσουν οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι, ο Σόιμπλε δεν θέλει βεβαίως να ακούσει κάτι τέτοιο.
Σωστό εκ μέρους του. Την ίδια γραμμή υποστήριξε και η καγκελάριος Μέρκελ σε δύο συνεντεύξεις της.
Παράλληλα η Ελλάδα θα ξεμείνει εντελώς από λεφτά σε έξι μήνες- αν υποτεθεί ότι μέχρι τότε δεν έχει χρεοκοπήσει και επισήμως, προοπτική που δεν είναι απίθανη.
Στο μεταξύ οι Γερμανοί βυσσοδομούν για να αποκτήσουν τον έλεγχο αυτοί οι ίδιοι και οι άνθρωποι τους του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο ελέγχει το 90% του συνόλου του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και φυσικά μέσω αυτού θα ελέγχουν απολύτως την πραγματική οικονομία της Ελλάδας. Χάιλ … Σόιμπλε!
 
"βαθύ κόκκινο"μέσω "Σίβυλλα"
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/07/blog-post_14.html

20.000€ ο πραγματικός μισθός του βουλευτή!

20.000€ ο πραγματικός μισθός του βουλευτή!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - ΣΟΚ ΜΕΣΩ... ΜΙΣΘΟΔΙΚΕΙΟΥ!


Με αφορμή την προσφυγή δικαστικών αποκαλύπτεται ότι το «πάσης φύσεως κόστος» που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή είναι υπερδιπλάσιο από την αποζημίωση που δηλώνεται.

Σε... απόγνωση είναι οι επικεφαλής της Βουλής μετά το στενό... πρεσάρισμα που τους έχουν κάνει δικαστικοί και συγκεκριμένα το ειδικό τμήμα του Μισθοδικείου, προκειμένου να τους γνωστοποιήσουν το πάσης φύσεως κόστος που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή.

Κι αυτό γιατί ύστερα από προσφυγές δικαστικών λειτουργών που ζητούν να κηρυχθούν παράνομες οι μειώσεις που έγιναν στον κλάδο τους, το εν λόγω δικαστήριο ανέβαλε την απόφασή του και ζητά από τη Βουλή διευκρινίσεις προκειμένου να καθορίσουν τους μισθούς των δικαστικών, αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα «οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωσης η οποία είναι ίση με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού».


Αναμονή.

Αυτό το «πάσης φύσεως» αντέστρεψαν και οι δικαστικοί -αναφερόμενοι στους βουλευτές- προκειμένου, βάσει της απάντησης -που ματαίως περιμένουν από τον περασμένο Μάρτιο- να καθορίσουν τις αμοιβές τους.


20.000€ ο πραγματικός μισθός του βουλευτή


Το έγγραφο μάλιστα στάλθηκε στον γενικό γραμματέα της Βουλής Θάνο Παπαϊωάννου και όχι στον πρόεδρο του Σώματος, διότι ο πρώτος ως υπηρεσιακός παράγοντας πρέπει να απαντήσει, κάτι που ωστόσο δεν έκανε παρά τη δίμηνη διορία που ανέφερε το έγγραφο, αφού είχε οριστεί νέα δικάσιμος στις 12 Ιουνίου 2012.

Ο λόγος της κοινοβουλευτικής «αφωνίας» είναι απλός, καθώς η Βουλή δυσκολεύεται να απαντήσει ότι το «πάσης φύσεως» κόστος του κάθε βουλευτή για το Κοινοβούλιο ξεπερνά τις 20.000 ευρώ (!) μηνιαίως ή τα 700 ευρώ ημερησίως.


Ο στόλος των αυτοκινήτων που διαθέτει η Βουλή στους εθνοπατέρες. Κατά μέσο όρο το ελληνικό Κοινοβούλιο χρεώνεται 1.000 ευρώ τον μήνα για κάθε βουλευτή. Στο κονδύλι προστίθενται και έξοδα κίνησης ύψους


Αναλυτικά το συνολικό κόστος του κάθε βουλευτή του Κοινοβουλίου είναι:

  • Βάσει του προϋπολογισμού της Βουλής, η βουλευτική αποζημίωση για κάθε βουλευτή φτάνει συνολικά τα 8.000 ευρώ.
  • Περίπου στα 1.100 ευρώ κατά μέσο όρο τον μήνα υπολογίζονται οι αμοιβές των βουλευτών από τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, με το συγκεκριμένο κονδύλι να ανέρχεται στα 2.875.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό δεν είναι σταθερό, αφού οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που συμμετέχουν, για παράδειγμα, στην Επιτροπή Οικονομικών παίρνουν πολλά περισσότερα χρήματα από άλλους, αφού οι συνεδριάσεις της εν λόγω επιτροπής είναι πολύ περισσότερες.


Οι... υπερωρίες.

Σημειώνεται ότι για κάθε επιτροπή ο βουλευτής παίρνει 150 ευρώ. Άλλα 150 τον μήνα παίρνουν οι βουλευτές από την επιπλέον αποζημίωση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας στα θερινά τμήματα της Βουλής. Σύνολο για επιτροπές και θερινά 1.250 ευρώ τον μήνα.


  • Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για το 2012 το συνολικό ποσό για την κάλυψη της οικογενειακής παροχής και εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 1.062.000 ευρώ ή 350 ευρώ για κάθε βουλευτή τον μήνα.
  • Περίπου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο κοστολογούνται τα αυτοκίνητα των βουλευτών που τους παρέχονται από τη Βουλή. Μετά και τις μειώσεις στα μισθώματα και στον κυβισμό των αυτοκινήτων, για τους βουλευτές της Αττικής τα αυτοκίνητα 1.400 κυβικών κοστίζουν 750 ευρώ τον μήνα, ενώ για τους βουλευτές επαρχίας τα αυτοκίνητα 1.800 κυβικών κοστίζουν 1.200 ευρώ τον μήνα.
  • Στον προϋπολογισμό προβλέπονται έξοδα κίνησης για τους βουλευτές ύψους 1.705.100 ευρώ ή 473 ευρώ τον μήνα για κάθε βουλευτή.
  • Το κονδύλι του προϋπολογισμού του 2012 για το επίδομα οργάνωσης γραφείου των βουλευτών είναι 8.146.900 ευρώ, άρα κάθε βουλευτής παίρνει τον μήνα 2.263 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα ταχυδρομικά τέλη που δικαιούται που είναι περίπου 1.000 ευρώ μηνιαίως.
  • Επίδομα ενοικίου λαμβάνουν οι βουλευτές περιφέρειας που υπολογίζεται περίπου σε 1.000 τον μήνα για κάθε βουλευτή, με τους περισσότερους να διαμένουν σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας ύστερα από συμφωνίες που έχουν γίνει με τη Βουλή.
  • Για τα τηλέφωνά τους οι βουλευτές λαμβάνουν περίπου 11.800 ευρώ ετησίως για τα σταθερά τηλέφωνα (ή 983 ευρώ μηνιαίως) και άλλα 200 ευρώ τον μήνα ως πλαφόν για τα κινητά.



Παροχές


Μπορεί η αποζημίωση του βουλευτή να ξεπερνά κατά λίγο τα 8.000 ευρώ, όμως αν αθροιστεί το κόστος όλων των μηνιαίων αποδοχών, αυτή σχεδόν τριπλασιάζεται.


ΤΑ ΕΞΤΡΑ ΤΥΧΕΡΑ

Ελευθέρας και για... Παράλληλη απασχόληση


Μπορεί η αποζημίωση του βουλευτή να είναι περίπου 8.000 ευρώ τον μήνα, ωστόσο με την κοστολόγηση όλων των παροχών που δίνονται στους βουλευτές και παρά τις μειώσεις που τους έγιναν, το συνολικό ποσό που πληρώνει η Βουλή μηνιαίως για καθέναν από τους «300» φτάνει τις 20.479 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα έχει αρθεί το ασυμβίβαστο και μπορεί ο κάθε βουλευτής να ασκεί παράλληλα το όποιο επάγγελμά του και να κερδίζει και από αυτό.


ΤΑΚΤΙΚΗ

Κρατούν στο συρτάρι την κοστολόγηση μέχρι νεωτέρας


Το ποσό των 20.000 είναι μικρότερο κατά περίπου 2.000 ευρώ για τους βουλευτές της πρωτεύουσας που αντιστοιχούν στο 1/3 της Βουλής, αφού οι συγκεκριμένοι δεν λαμβάνουν επίδομα διαμονής και αεροπορικά εισιτήρια, προκειμένου να μπορούν να μεταβαίνουν στην εκλογική τους περιφέρεια, όπως οι άλλοι συνάδελφοί τους.

Και φυσικά τα 12.000 ευρώ επιπλέον της αποζημίωσής του, που λαμβάνει είτε σε χρήματα, είτε σε παροχές ο κάθε βουλευτής, δεν μπορεί ούτε κατ΄ ελάχιστο να συγκριθούν με τις όποιες υπερωρίες ή σε κάποιες περιπτώσεις τα εκτός έδρας που λαμβάνουν κάποιοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης.
«Φόρμουλα».

Αυτό που κάνει λοιπόν η Βουλή, με βάση τα παραπάνω δεδομένα, είναι να κρατά στο συρτάρι το έγγραφο των δικαστών και να μην απαντά, μέχρις ότου ενδεχομένως βρεθεί κάποια «φόρμουλα» και δικαιολογήσουν ή να βγάλουν εκτός αμοιβής κάποια από τα ποσά που παίρνουν οι βουλευτές ή ακόμα και να προχωρήσουν «σε περικοπές των προνομίων των βουλευτών», όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την προπερασμένη Παρασκευή.


ΧΑΜΗΛΕΣ... ΠΤΗΣΕΙΣ

Το κόστος για τους δύο επιστημο­νικούς συνεργάτες που δικαιούται να έχει ο κάθε βουλευτής ανέρχεται περίπου στα 2.000 ευρώ μηνιαίως για τον κάθε συνεργάτη, άρα 4.000 ευρώ και για τους δύο. Επίσης οι βουλευτές επαρχίας δικαιούνται δύο μονά εισιτήρια την εβδομάδα προκειμένου να μεταβαίνουν στις περιφέρειές τους. Αυτό σημαίνει 104 μονά εισιτήρια τον χρόνο, τα οποία υπολογίζονται κατά μέσο όρο στα 11.500 ευρώ τον χρόνο ή 960 ευρώ τον μήνα.


ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Το έγγραφο του δικαστηρίου έφτασε στη Βουλή εδώ και μήνες. Με αυτό οι δικαστές ζητούν να πληροφο­ρηθούν πόσο κοστίζει ο κάθε βουλευτής τον μήνα. Απάντηση δεν έχουν πάρει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου.


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΚΟΥΛΑ για την εφημερίδα "ΈΘΝΟΣ"

Schwarz:Ο πάμπλουτος Εβραίος ιδιοκτήτης του LIDL

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΘΡΟ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΣΑΝ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ...ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ SCHWARZ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΔΩ

Η LIDL δεν είναι γερμανικών συμφερόντων αλλα εβραϊκών.



Ο πάμπλουτος ιδιοκτήτης της γερμανικής αλυσίδας Lidlπαραμένει σχεδόν άγνωστος στο ευρύ κοινό.
Αν και η αλυσίδα του, στην οποία συνυπάρχουν η Lidl discount και η Kaufland, πουλάει περισσότερα από 13 δις λίτρα γάλα ετησίως και σχεδόν 3 δις πακέτα καφέ, ελάχιστα είναι γνωστά για τον ίδιο.
Εν τούτοις, ο κ. Schwarz, με συνολική περιουσία περισσότερη από 10 δις €, είναι ο τέταρτος πλουσιότερος πολίτης της Γερμανίας. Γεννημένος το 1939 στην πόλη της Heilbronn,είναι παντρεμένος και έχει δύο ενήλικες κόρες.

Μέσω του ομώνυμου ιδρύματος που διατηρεί, προσφέρει αρκετά χρήματα σε Πανεπιστήμια της χώρας, ενώ συμμετέχει οικονομικά και στην αναπαλαίωση του πύργου της πόλης του. Επειδή προτιμάει να μην εμφανίζεται πουθενά, δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες που να αφορούν την προσωπική του ζωή....
Αντίστοιχα μυστηριώδης είναι και η επιχείρηση του, αφού δεν επιτρέπει τη δημοσίευση κανενός είδους στοιχείων της.
Τουλάχιστον μέχρι το 2004 δεν υπήρχαν κανενός είδους δημόσιες σχέσεις και τα οικονομικά στοιχεία διατηρούνταν εντελώς μυστικά.
Είναι γνωστό ότι ο πατέρας του σημερινού κ. Dieter Schwarz, ο κ. Josef Schwarz, εισήλθε το 1930 στη μετοχική σύνθεση της χονδρικής εταιρείας φρούτων Lidl & Co.
Η εταιρεία μετονομάσθηκε αργότερα σε Lidl & Schwarz και αναπτύχθηκε σε χονδρικό εμπόριο τροφίμων & ποτών.
Το 1973 ο γιός του και σημερινός ιδιοκτήτης της εταιρείας Dieter Schwarz ίδρυσε το πρώτο κατάστημα Lidl discount στο Λουτβιχσχάφεν. Στην αρχή αντιμετωπίσθηκε περιφρονητικά από τον τότε πανίσχυρο ανταγωνιστή του Aldi, ο οποίος στην πραγματικότητα μονοπωλούσε την αγορά των discount.
Σήμερα, με βάση μία μελέτη της Nielsen από το Δεκέμβρη του 2007, η Lidl Γερμανίας έχει έναν ετήσιο τζίρο της τάξης των 13 δις € με 2.900 καταστήματα,ενώ η Aldi Γερμανίας αντίστοιχα 27 δις € με 4.200 καταστήματα.
Επειδή η κεντρική στρατηγική της Lidl είναι η επέκταση της παρουσίας της διεθνώς, διατηρεί σήμερα 7.271 καταστήματα σε 20 χώρες, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την Aldi, η οποία διαθέτει 6.977 καταστήματα.
Επί πλέον αυτών, η εταιρεία του κ. Schwarz λειτουργεί 500 καταστήματα χονδρικής με την επωνυμία Kaufland.Ο ιδιοκτήτης έχει ήδη αποσυρθεί από την ενεργή διοίκηση της εταιρείας του το 1999, τοποθετώντας στη θέση του τον κ. Klaus Gehrig.
Σύμφωνα με ένα άρθρο του περιοδικού Manager Magazin από τον Ιανουάριο του 2007,«Η επιχειρησιακή κουλτούρα του ομίλου της Lidl θυμίζει στρατόπεδο εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων.
Ένα σύστημα διαδρόμων διασχίζει ολόκληρο τον όμιλο, όπου νεαροί απόφοιτοι πανεπιστημίων προσλαμβάνονται και καταπιέζονται στο έπακρο, με αποτέλεσμα τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς να εγκαταλείπουν την εταιρία μετά από σύντομο χρονικό διάστημα παραμονής».
«Η Lidl είναι φθηνή»,μας λέει το σλόγκαν της αλυσίδας.
«Η Lidl είναι περίεργη», θα μπορούσε να αντιτάξει κανείς, γνωρίζοντας τη σκοτεινή, όσο καμία άλλη επιχείρηση στη Γερμανία, δομή της.
Ο όμιλος αποτελείται από ένα αδιαφανές σύνολο 600 θυγατρικών εταιρειών, ιδρυμάτων και συμμετοχικών κλάδων,με αποτέλεσμα την πλήρη αδιαφάνεια του και τη συγκέντρωση δύναμης μέσω της διαίρεσης, όπως επικαλείται ο γερμανικός Τύπος.

ΤΡΑΓΙΚΟ 

http://wwwaporrito.blogspot.gr/2013/07/schwarz-lidl.html

Σκάνδαλο: Πλήρης φορολογική ασυλία για τα μέλη της Τρόικα και της Task Force στην Ελλάδα

Φορολογική ασυλία για τα 22 μόνιμα εγκατεστημένα στην Ελλάδα στελέχη και απλά μέλη των κλιμακίων της Τρόικα, αλλά και για τους 28 μόνιμα εγκατεστημένους στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες εμπειρογνωμόνων της Task Force, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής, η φωτογραφική διάταξη προβλέπει ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών, δεν ...
θα λογοδοτούν στις ελληνικές αρχές για οποιεσδήποτε αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας πραγματοποιούν στην Ελλάδα, καθώς απαλλάσσονται από τα τεκμήρια διαβίωσης και το «πόθεν έσχες» της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας.

Με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 30 του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπεται ότι οι ρυθμίσεις των άρθρων 31-34 του ίδιου Κώδικα, οι οποίες αφορούν στον προσδιορισμό των εισοδημάτων με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων δεν ισχύουν για «κάθε φυσικό πρόσωπο που εργάζεται σε θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Διεθνούς Οργανισμού που έχει εγκατασταθεί βάσει διεθνούς συνθήκης την οποία εφαρμόζει η Ελλάδα».

Η διάταξη αφορά όλα τα μόνιμα εγκατεστημένα στην Ελλάδα στελέχη και τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, που απαρτίζουν τα κλιμάκια των ελεγκτών της τρόικας και λειτουργούν ως μόνιμοι τοποτηρητές των δανειστών σε υπουργεία, οργανισμούς και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς επίσης και στην Τράπεζα της Ελλάδας. Αφορά ακόμη και τα μέλη της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν υπό τον Ράιχενμπαχ.

Πρακτικά, λοιπόν, όλοι αυτοί οι ξένοι μόνιμοι τοποτηρητές της Τρόικα και της Ομάδας Δράσης θα μπορούν να αγοράζουν βίλες, πολυτελή ΙΧ, υπερπολυτελή σκάφη, ακόμα και μετοχές στο ελληνικό Χρηματιστήριο ή ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου χωρίς να έχουν την υποχρέωση να δηλώσουν στην εφορία που βρήκαν τα χρήματα γι' αυτές τις αγορές. Γενικότερα, οι ελληνικές φορολογικές αρχές δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα να ελέγξουν το επίπεδο διαβίωσης των ξένων ελεγκτών και τοποτηρητών ή, την προέλευση των χρημάτων που τυχόν δαπανούν για την απόκτηση περιουσίας στη Ελλάδα.

Πηγή: iefimerida
xespao 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/07/task-force.html

Οι υπόγειες στοές της Θεσσαλονίκης


Στην οδό Λαγκαδά υπάρχει το συμμαχικό νεκροταφείο του Ζέϊτενλικ, που φιλοξενεί 22.000 κρανία στρατιωτών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, κυρίως Σέρβων.

 Πρόκειται για τον ιερότερο τόπο προσκυνήματος των Σέρβων στον ελλαδικό χώρο. Ακόμη και σήμερα το επισκέπτονται χιλιάδες Σέρβοι, που πολέμησαν στα πεδία των μαχών στη Βοσνία και στο Κόσοβο, προσπαθώντας να εντοπίσουν τα οστά των παππούδων τους που σκοτώθηκαν στο Μακεδονικό Μέτωπο.

Στην ιερή γεωγραφία των Σέρβων το Ζέϊτενλικ θεωρείται κομβικό σημείο, που δείχνει το δρόμο της θυσίας... (Για το παράξενο νεκροταφείο του Ζέιτενλικ θ’ αναφερθούμε εκτενώς στο επόμενο «Δυτικώς»). 

Και τι να πει κανείς για την εκπληκτική ηχητική της Ροτόντας, που μοιάζει μ’ ένα αρχαίο μεγαφωνικό σύστημα με «έκο θριαμβικό»; Πρέπει να ακούσετε ένα περιστέρι να φτερουγίζει μέσα της. Μοιάζει σαν το πέταγμα αγγέλου. Μήπως γι’ αυτό λεγόταν η Ροτόντα και «Ναός των Αγίων Αγγέλων»; 

Αλλά ακόμη και τα πεζοδρόμια της πόλης κρύβουν τα δικά τους μυστικά. Πρόκειται για καπάκια υπονόμων με παράξενα σύμβολα. Ποιος μπορεί ν’ αποκρυπτογραφήσει αυτές τις «αστικές σημαδούρες», που ίσως σχετίζονται με τη χαρτογράφηση των ενεργειακών δικτύων και των τελλουρικών ρευμάτων; Ίσως ακόμη τα καπάκια αυτά να οδηγούν απλά σ’ ένα υπόγειο δίκτυο στοών, έναν ανήλιαγο κόσμο προσιτό μονάχα σ’ ελάχιστους τολμηρούς. 

Ένας σκοτεινός κόσμος κάτω από την πόλη 
Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη των κάστρων, των πύργων, των βυζαντινών εκκλησιών, των αρχαίων ερειπίων, των νεκροταφείων και των υπόγειων στοών. Κάτω από τα πόδια μας υπάρχει μια υπόγεια Θεσσαλονίκη, που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Κάποτε αυτή η υπόγεια Θεσσαλονίκη ήταν ένα αρκετά πολυσύχναστο μέρος, ενώ σήμερα σώζονται μόνον κάποια μεμονωμένα τμήματα της. Και δεν μιλάμε απλά για κρύπτες, όπως εκείνη στα υπόγεια του Αγίου Δημητρίου ή η κρύπτη του Μακεδονικού Αγώνα κάτω από τη Μητρόπολη. Μιλάμε για ένα καλά οργανωμένο δίκτυο στοών, που ανάγεται στην ελληνιστική εποχή. 

Ο πύργος των φυλακών του Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ) 
Αρχικά υπήρχαν δύο στρατιωτικές σήραγγες, η Φαρδιά και η Στενή που διέτρεχαν την πόλη. Η Στενή σήραγγα (1,7 μέτρα πλάτος και 2 μέτρα ύψος) ξεκινούσε από το λιμάνι, διέτρεχε λοξά τα τείχη, περνώντας κοντά από την εκκλησία των Δώδεκα Αποστόλων και κατέληγε στο σημερινό Επταπύργιο. Η Στενή ξεκινούσε μέσα από τα τείχη, δεξιά από την αριστερή «Πορτάρα», περνούσε κάτω από το Διοικητήριο και κατέληγε στα θαλάσσια στόμια των πύργων του Τοπ Χανέ. Αυτές τις ελληνιστικές στρατιωτικές σήραγγες επέκτειναν αργότερα οι Ρωμαίοι. 

Την περίοδο της Pax Romana οι στρατιωτικές σήραγγες περιέπεσαν σε αχρηστία. Η ύπαρξη τους όμως παρακίνησε τους πρώτους Χριστιανούς να δημιουργήσουν ένα παράλληλο δίκτυο κατακομβών, που χρησιμοποιούνταν ως τόποι θρησκευτικής λατρείας και μυστικής συνάθροισης. Οι κατακόμβες αυτές συνέδεαν τους πρωτοχριστιανικούς ναούς μ’ ένα λαβυρινθώδες δίκτυο στοών και κατακομβών, που το ξεπερνούσε μονάχα εκείνο της Ρώμης. Ακόμη και σήμερα σώζονται κάποια τμήματά του. Στο δάπεδο του Όσιου Δαβίδ υπάρχει μια καταπακτή, που οδηγεί σ’ αυτόν τον υπόγειο κόσμο... 

stoes2_400

Τις σήραγγες τις χρησιμοποιούσαν και οι βυζαντινοί Αυτοκράτορες για τις «υπερκόσμιες» εμφανίσεις τους: ενώ το πλήθος τους έβλεπε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στον Άγιο Δημήτριο, ξαφνικά, χωρίς να φύγουν από εκεί, εκείνοι εμφανίζονταν στην Αγία Σοφία! Υπήρχε επίσης και η λεγόμενη Στοά των Κάστρων, που διέτρεχε τα τείχη από το Λευκό Πύργο ως το Επταπύργιο και χωρούσε ολόκληρη άμαξα. Τμήμα αυτής της Στοάς σώζεται μέσα στο σούπερ μάρκετ Μερκάτο στην Ιπποδρομίου. 

Τον 19ο αιώνα κατασκευάστηκε από «λαγουμτζήδες» η τελευταία υπόγεια σήραγγα στη Θεσσαλονίκη, για να διευκολύνει τη διαφυγή ανθρώπων, κρυφά από τον έλεγχο των πυλών. Βρισκόταν στην Άνω Πόλη, ξεκινούσε από ένα σπίτι μέσα από τα τείχη και έβγαινε σ’ έναν οίκο ανοχής έξω από τα τείχη! Τα «διόδια» ήταν δύο λίρες... 

Τι να σώζεται άραγε από αυτό τον υπόγειο κόσμο της Θεσσαλονίκης; Μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σώζονταν αρκετά τμήματα των υπόγειων στοών. Ορισμένα χρησιμοποιούνταν ως καταφύγια για τους βομβαρδισμούς, ενώ κάποια άλλα ήταν μια ατραξιόν για τολμηρούς τουρίστες, που έντρομοι άκουγαν κάτω από την Εγνατία τον ήχο του διερχόμενου τραμ, που έμοιαζε σαν κεραυνός! Η εργολαβική επέλαση των δεκαετιών του 1950 και του 1960 μείωσε δραματικά τις υπόγειες στοές της πόλης μας, αλλά δεν τις εξαφάνισε. Η κατασκευή του Μετρό είναι σίγουρο ότι θα μας φέρει προ εκπλήξεων... 

Ο «Παράδεισος» των Συνωμοσιολόγων 
Η Θεσσαλονίκη είναι πράγματι μια Terra Incognita, που ξέρει καλά να φυλά τα μυστικά της. Οι επίδοξοι ερευνητές των μυστηρίων της διατρέχουν τον κίνδυνο να χαθούν μέσα σ’ έναν αχαρτογράφητο χώρο, όπου ενδημούν οι θρύλοι και οι φήμες και λιγότερο η αντικειμενική πληροφόρηση. Οι ιστοριοδίφες μπορούν εύκολα να μπερδευτούν από την πληθώρα των γεγονότων που συνέβησαν ανά τους αιώνες στην πόλη. Οι μόνοι τυχεροί ίσως πρέπει να θεωρούνται οι συνωμοσιολόγοι, καθώς η Θεσσαλονίκη είναι ένας «παράδεισος» γι’ αυτούς. Όπως τα μέρη που έχουν την ιδιότητα να συγκεντρώνουν αστραπές και καταιγίδες, έτσι και ο μυχός του Θερμαϊκού έχει την τάση να συγκεντρώνει πολιτικά πάθη, μίση, υπερβολές, μυστικιστικές τάσεις και μπόλικες συνωμοσίες. 

Και ως γνωστόν οι συνωμοσίες αγαπούν το σκοτάδι. Τη νύχτα η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Ένας άλλος εαυτός αναδύεται μέσα από το παιχνίδισμα των σκιών. Το μυστήριο τριγυρνά στους δρόμους της, συχνά μάλιστα αρκετά αδιάκριτα. Η Θεσσαλονίκη μοιάζει ν’ αποστρέφεται το φως της ημέρας, και να βυθίζεται αυτάρεσκα στον αχαρτογράφητο κόσμο της νύχτας. Μιας νύχτας που ξεγελά το μυαλό των διαβατών, παίζοντας περίτεχνα με σκιές, μνήμες και όνειρα. 

Στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης υπάρχει μια παράξενη ενεργειακή φόρτιση, ιδιαίτερα αντιληπτή από τους ρομαντικούς και τους μυστικιστές, που προδιαθέτει για εσωτερικές ενατενίσεις, ιδεολογικές ζυμώσεις, συνθέσεις και συγκρητισμούς. Καθόλου τυχαίο που στην πόλη μας γεννήθηκαν ιδεολογίες και κινήματα, τα οποία άλλαξαν το ρου της ιστορίας της περιοχής. 


Το «Αλχημιστικό Εργαστήρι» του 21ου Αιώνα 
Όπως και στις αρχές του 20ου αιώνα έτσι και σήμερα η Θεσσαλονίκη ξαναγίνεται το «κλειδί» για τα Βαλκάνια και ως τέτοιο βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο συνωμοσιών, παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και μυστικών συμφωνιών. Η πόλη δεν αποτελεί μόνον έδρα οργανισμών περιφερειακής εμβέλειας, όπως ο Οργανισμός για την Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων και η Τράπεζα Παρευξείνιας Συνεργασίας. Είναι και έδρα επίσημων Forum, αλλά και μυστικών συναντήσεων, στις οποίες συμμετέχουν πολύ σημαντικά πρόσωπα, τα οποία καθορίζουν με τις αποφάσεις τους το μέλλον της Βαλκανικής. 

Πολλοί από εμάς ίσως να μην το έχουν αντιληφθεί, όμως στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν μυστικοσύμβουλοι, εμπειρογνώμονες, ερευνητές αγοράς, ειδικοί μάνατζερ πολυεθνικών και κατάσκοποι κάθε εθνικότητας. Όλοι έχουν την ιδιότητα να «οσμίζονται το μέλλον» και με τις πληροφορίες που συλλέγουν είναι σε θέση να το σχεδιάζουν κιόλας! Το μέλλον των Βαλκανίων παίζεται τώρα, και μαζί τους και το μέλλον της πόλης μας. Κατά τη γνώμη μου το ραντεβού της Θεσσαλονίκης με τον 21ο αιώνα θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάδειξη μιας μοναδικής κοσμοπολίτικης μητρόπολης στο στερέωμα της νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Αρκεί βέβαια οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς ξεπεράσουν το στείρο τοπικισμό τους, απαλλαγούν από τη μίζερη και αδιέξοδη ελλαδοκεντρική αυτολαγνεία που χαρακτηρίζει την αθηναϊκή ελίτ, αποκτήσουν ένα όραμα, που δένει με το κοσμοπολίτικο παρελθόν της πόλης τους, και ανοιχτούν άφοβα προς το μέλλον. Η τύχη βοηθά τους τολμηρούς. Πόσο μάλιστα αν είναι Θεσσαλονικείς...

 ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗhttp://aneksigita-fainomena.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5637.html

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

Αρτέμης Σώρρας.jpg

Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΧΕΙ ΕΚΘΕΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ,ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ,ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ.


Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΕΙΣΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ. ΟΥΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ,ΟΥΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.

Ο ΣΩΡΡΑΣ ΟΥΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΣΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ,ΟΥΤΕ ΟΠΑΔΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΥΛΙΚΟΥΣ,ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ,ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΟΥΣ,ΒΟΛΕΥΤΕΣ,ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΛΥΦΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑ,ΚΑΙ ΣΕ ΔΟΓΜΑ.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΙ -ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ-ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ,ΧΑΡΙΖΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΟΚ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ ,ΔΙΟΤΙ Ο,ΤΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΣΑΝΕ ΣΑΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ,ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΨΕΜΜΑ. ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ,ΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ,ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ.

ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ΙΣΧΥΡΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΡΙΧΤΕΡ.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΨΥΧΗ ΣΥΜΜΑΧΗΣΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ,ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ,ΖΗΛΕΨΑΝΕ,ΚΑΙ ΤΑΪΣΑΝΕ ΤΟ ΑΧΟΡΤΑΓΟ ΘΗΡΙΟ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑ. <<ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΚΙ ΕΝΩ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΜΑΣ,ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΛΑΙΝΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ;ΠΟΥ ΜΑΓΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΞΥ ΛΟΓΟ ΤΟΥ;ΠΟΙΟΣ ΕΙΝ'ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΠ'ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ;>>

ΟΣΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ,ΤΟΝ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΝ,ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΤΟΜΑ Η ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ,ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΝ.ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΧΘΡΕΥΟΝΤΑΙ,ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ...ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΞΕΙ.ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΨΗΓΜΑΤΑ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠ'ΤΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΤΟΥΣ.

ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΕΙΣΕΙΣ,ΚΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙΣΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΡΡΑ...

ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ,ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΕΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ.ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΙΣΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΑ.

ΟΣΟ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΥ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΑ ΔΙΠΟΔΑ,ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΝΩΣΗ.

ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ν'ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΣΩΡΡΑ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠ'ΤΗ ΖΩΝΗ.
 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/07/blog-post_7691.html

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!

Κατά τον John Katsoulis, από το Saint Louis, Missouri, ο αποκλεισμός μας από την αληθινήν γνώσιν του ελληνικού μας έθους, έθνους και πολιτισμού είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου σταδιακά να επιτευχθεί η οπαδοποίησις, η κοπαδοποίησις, η ορνιθοποίησις και τελικά η πολτοποίησις ολοκλήρου του ελληνικού μας κόσμου. Ο ελληνικός μας κόσμος βρίσκεται σήμερα στην τελευταία φάση της πολτοποιήσεως, ενώ σύντομα αναμένονται να ακολουθήσουν και οι φάσεις της ομογενοποιήσεως, της αποστειρώσεως και της παστεριώσεως.

Οι παρακάτω σύνδεσμοι είναι μία συλλογική προσπάθεια ελληνικών ανθρώπων να μας αφυπνίσουν επιτέλους στο πως ακριβώς υλοποιείται ο αφανισμός του ελληνικού μας κόσμου και πολιτισμού, κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας [1][2]. Μόνον η κοινωνική και πολιτική μας αυτοθέσμισις μπορεί να εξασφαλίσει την συμμετοχή μας στα κοινά, όπως και την άμεση ανατροπή του εκτρώματος ‘αφέντες-δούλοι’, μέσα στο και γύρω από το οποίο άπαντες ζούμε και όλες και όλοι υφιστάμεθα καθημερινά.
Μόνον όμως ως μία αρμονικά ενωμένη, ελληνική, πολιτική κοινωνία μπορούμε, άρα, εάν δεν ξεχάσουμε προς στιγμήν τις τυχόν διαφορές μας όπως, π.χ., στα των κομμάτων και της θρησκείας, όχι ελληνική κοσμοθέαση, όχι χριστιανική πίστη, αλλά μία πέτρα επάνω σε έναν βράχο και τον υποθαλάσσιο Τζούτζου της Νιγηρίας οσονούπω θα μας αναγκάσουν όλες και όλους να προσκυνάμε [3]. Προς στιγμήν λοιπόν, μόνον μία είναι η επιλογή μας συλλογικά:

 Ή ЄΛΛΑΣ ή προσκυνάς!
Νυν υπέρ πάντων ο της ελευθέρας πατρίδος αγών!
Aντιπρόεδρος
Επιτροπή Διαχείρισης και Ελέγχου Ε.N.D. (End National Debt: http://ei-end.org/)
[1Μάκης Βραχιολίδης: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣhttp://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_3411.html.
[2ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ, Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑhttp://www.youtube.com/watch?v=0f1xw4rSUYw.
[3Τζούτζου τώρα στο … Μαξίμου: http://gefyrismoi.blogspot.com/2008/01/blog-post_22.html.
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4759.html

Ελληνικό νόμισμα, καταγράφει ένα σπάνιο φαινόμενο στην αρχαιότητα



Ένα σπάνιο αρχαίο ελληνικό νόµισµα αποκαλύπτει µια (σπανιότατη) έκλειψη που έγινε πριν από 2.132 χρόνια και ήταν ορατή στην τότε συριακή Αντιόχεια 


Ήταν 17 Ιανουαρίου 121 π.Χ. Ακριβώς πριν από 2.132 χρόνια συµβαίνει ένα σπάνιο αστρονοµικό φαινόµενοέκλειψη του ∆ία από τη Σελήνη. Λίγο αργότερα – περίπου το 120 π.Χ. – κυκλοφορεί ένα αργυρό τετράδραχµο που εµφανίζεται για µία φορά µόνο στην Ιστορία της αρχαίας Συρίας και εξαφανίζεται.

Στη µία πλευρά του νοµίσµατος απεικονίζεται ο βασιλιάς της περιοχής Αντίοχος Η’ Γρυπός (αυτός που έχει γαµψή µύτη) – που ανήκε στη δυναστεία των Σελευκιδών, επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην άλλη πλευρά ο ∆ίας ηµίγυµνος κρατά σκήπτρο στο δεξί του χέρι και στο αριστερό ένα αστέρι (συνήθως κρατά µία νίκη), ενώ πάνω από το κεφάλι του εµφανίζεται η ηµισέληνος.

Ποια σχέση µπορεί να έχουν τα δύο γεγονότα; Την απάντηση δίνει ο καθηγητής στο Πανεπιστήµιο του Oυίνσδορ στον Καναδά Ρόµπερτ Γουάιρ. «Εκανα ορισµένους υπολογισµούς για να διαπιστώσω τι µπορεί να ήταν ορατό στον ουρανό της Αντιόχειας, της πρωτεύουσας των Σελευκιδών (σ.σ.: και λίκνο του Ελληνικού πολιτισµού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής) εκείνη την εποχή και βρήκα κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία», εξηγεί ο επιστήµονας κλασικών σπουδών που ενδιαφέρεται για τα αστρονοµικά φαινόµενα και παρουσίασε τα αποτελέσµατα των ερευνών του στην ετήσια εκδήλωση του Αµερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου.

«Στις 17 Ιανουαρίου το 121 π.Χ. οι κάτοικοι της πόλης είδαν την έκλειψη, από τον δίσκο της Σελήνης, του ∆ία – ενός από τους πλέον λαµπρούς πλανήτες και ορατού διά γυµνού οφθαλµού από την αρχαιότητα. Την ίδια εποχή ο ∆ίας βρισκόταν στον αστερισµό του Καρκίνου, ο οποίος είναι πολύ σηµαντικός αστερισµός. Αυτό σήµαινε πως ένας σπουδαίος βασιλιάς θα αναλάµβανε την εξουσία ή θα γεννιόταν στη Συρία, καθώς οι αρχαίοι αστρολόγοι πίστευαν πως ο Καρκίνος κυβερνά το συγκεκριµένο κοµµάτι του κόσµου».

Την εποχή που ο Αντίοχος Η’ σκότωσε τη δεσποτική µητέρα του Κλεοπάτρα Θεά, η οποία στο µεταξύ είχε συµβάλει στον θάνατο του άλλου της γιου, Σελεύκου Ε’ Φιλοµήτορος, ο οποίος µε τη σειρά του είχε επιχειρήσει να αναλάβει µόνος του τη διακυβέρνηση του κράτους συνέβαιναν κι άλλα στον νυχτερινό ουρανό τηςαρχαίας Συρίας.

«Παρατήρησα ότι συνέβησαν κι άλλες εκλείψεις την ίδια εποχή», λέει ο καθηγητής - ερευνητής Ρόµπερτ Γουάιρ. «Μέσα στην ίδια χρονιά έγινε και δεύτερη έκλειψη του ∆ία ενώµια εβδοµάδα µετά την πρώτη έγινε και έκλειψητης Αφροδίτης που επίσης θεωρείται πολύ καλός οιωνός. 
Ίσως ο Αντίοχος Η’ αισθάνθηκε πως οι θεοί είναι επιτέλους µε το µέρος του, καθώς η έκλειψη ειδικά του ∆ία θεωρείται πολύ θετικό σηµάδι για τους βασιλείς.

Το εντυπωσιακό είναι πως ουδείς ξαναχρησιµοποίησε τη συγκεκριµένη εικονογραφία. 
Το εν λόγω νόµισµα κυκλοφόρησε σε µία κοπή και δεν επανήλθε στην κυκλοφορία», καταλήγει
.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!  
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/07/blog-post_543.html

Ίφιτος ο Ηλείος



 
Ο Ίφιτος από την Ηλεία ήταν κατά την ελληνική μυθολογία γιος του Αίμονα ή του Πραξωνίδη και απόγονος του Οξύλου.
Ο Παυσανίας αναφέρει ότι ο Ίφιτος ήταν σύγχρονος του νομοθέτη της Σπάρτης Λυκούργου, ενώ άλλοι τον θεωρούν πολύ προγενέστερο. Ο Ίφιτος κατά την επικρατέστερη παράδοση αναδιοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και καθιέρωσε την ολυμπιακή εκεχειρία: Ο Ίφιτος είχε ρωτήσει το Μαντείο των Δελφών με ποιο τρόπο μπορούσε η Ελλάδα να απαλλαγεί από τους λοιμούς και τις εμφύλιες διαμάχες. Πήρε την απάντηση ότι αυτός και οι Ηλείοι έπρεπε «τον ολυμπιακόν αγώνα ανανεώσασθαι», δηλαδή να επαναλάβουν τη διεξαγωγή των αγώνων. Σε αυτόν αποδίδεται επίσης η καθιέρωση της λατρείας του Ηρακλή από τους Ηλείους, ενώ προηγουμένως αυτοί είχαν αρνητική προδιάθεση απέναντί του. Μπροστά από τον ναό του Δία στην Ολυμπία βρισκόταν άγαλμα του Ιφίτου «αγωνοθέτου» στεφανούμενου από την «Εκεχειρία».[1]

Πηγές[Επεξεργασία]

  1.  χρόνῳ δὲ ὕστερον Ἴφιτος, γένος μὲν ὢν ἀπὸ Ὀξύλου, ἡλικίαν δὲ κατὰ Λυκοῦργον τὸν γράψαντα Λακεδαιμονίοις τοὺς νόμους, τὸν ἀγῶνα διέθηκεν ἐν Ὀλυμπίᾳ πανήγυρίν τε Ὀλυμπικὴν αὖθις ἐξ ἀρχῆς καὶ ἐκεχειρίαν κατεστήσατο, ἐκλιπόντα ἐπὶ χρόνον ὁπόσος δὴ οὗτος ἦν: αἰτίαν δὲ δι' ἥντινα ἐξέλιπε τὰ Ὀλύμπια, ἐν τοῖς ἔχουσιν ἐς Ὀλυμπίαν τοῦ λόγου δηλώσω. [6] τῷ δὲ Ἰφίτῳ, φθειρομένης τότε δὴ μάλιστα τῆς Ἑλλάδος ὑπὸ ἐμφυλίων στάσεων καὶ ὑπὸ νόσου λοιμώδους, ἐπῆλθεν αἰτῆσαι τὸν ἐν Δελφοῖς θεὸν λύσιν τῶν κακῶν: καί οἱ προσταχθῆναί φασιν ὑπὸ τῆς Πυθίας ὡς αὐτόν τε Ἴφιτον δέοι καὶ Ἠλείους τὸν Ὀλυμπικὸν ἀγῶνα ἀνανεώσασθαι. ἔπεισε δὲ Ἠλείους Ἴφιτος καὶ Ἡρακλεῖ θύειν, τὸ πρὸ τούτου πολέμιόν σφισιν Ἡρακλέα εἶναι νομίζοντας. τὸν δὲ Ἴφιτον τὸ ἐπίγραμμα τὸ ἐν Ὀλυμπίᾳ φησὶν Αἴμονος παῖδα εἶναι, Ἑλλήνων δὲ οἱ πολλοὶ Πραξωνίδου καὶ οὐχ Αἴμονος εἶναί φασι: τὰ δὲ Ἠλείων γράμματα ἀρχαῖα ἐς πατέρα ὁμώνυμον ἀνῆγε τὸν Ἴφιτον.Παυσανία Ηλιακά Α΄

http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/07/blog-post_14.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters