Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

ΟΗΕ. ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΕΙΧΑΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ «παπά» ! ΤΟ ΥΠΟΙΚ «αναρμόδιο» , ΤΟ ΥΠΕΞ κατόπιν γνωμοδότησης του ΥΠΟΙΚ… !


[ … ο υπηρεσιακός ΥΠΕΞ Πέτρος Μολυβιάτης, όπως αποκαλύφθηκε χθες στη διάρκεια συνάντησης που είχε με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για το συγκεκριμένο θέμα, μετά και από σχετική γνωμοδότηση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, έδωσε εντολή στην ελληνική αντιπροσωπεία να απέχει από την ψηφοφορία… ] http://www.iefimerida.gr/news/225620/mylos-metaxy-kotzia-hoyliaraki-lafazani-gia-hreos

ΑΛΗΘΕΙΑ … ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ; /// ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ… ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ;… εδώ παπάς, εκεί παπάς… πάνε τα λεφτά !!!
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ… ( και καλά κάνουν βέβαια , αφού βλέπουν την πλήρη αδιαφορία των Ελλήνων , που συνεχίζουν , ξαπλωμένοι , να περιμένουν από όλα αυτά τα καθάρματα ότι θα τους λύσουν τα προβλήματα… ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΡΕ ΚΡΙΑΡΙΑ ΣΤΑ ΘΕΙΑ ΒΛΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ… ;;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ… )
[ … Το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι καθ” ύλην αρμόδιο για τη στάση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στις ψηφοφορίες του ΟΗΕ.
Αυτό απάντησε, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο σχετικά με το ζήτημα που ανέκυψε με την αποχή της χώρας από το ψήφισμα του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση των κρατικών χρεών… ] http://www.kathimerini.gr/830531/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/anarmodio-dhlwnei-to-ypoik-gia-thn-yhfoforia-toy-ohe-gia-to-xreos

 
ΚΙ ΕΝΩ Η ΖΩΪΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘ” ΟΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΝΥΣΣΑΝ  ΟΜΙΛΟΥΣΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ( νομίζει ) ! ΓΙΑΤΙ ΖΩΪΤΣΑ ΔΕΝ ΟΜΙΛΗΣΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ , ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΟΧΟΙ ( άρα αφεντικά ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΚΟΥΝΟΥΝ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ 600δις$ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ; ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕΣ…
Εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΟΗΕ για το δημόσιο χρέος
[ … Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία το ψήφισμα του ΟΗΕ για τους βασικούς κανόνες της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, οι οποίοι εδράστηκαν στις εμπειρίες της κρίσης που βίωσε η Αργεντινή στις αρχές του 2000.
Οι «βασικοί κανόνες» έλαβαν 136 θετικές ψήφου και έξι αρνητικές, ενώ 41 χώρες απείχαν της ψηφοφορίας… ] http://www.skai.gr/news/finance/article/292178/egrithike-to-psifisma-tou-oie-gia-to-dimosio-hreos/



………………………………………….

ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΡΑΤΣΑΣ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ΑΠΕΙΧΑΝ…

ΤΑ ΡΑΚΕΝΔΥΤΑ ΣΚΕΛΕΤΩΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΞΕΦΤΥΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ! ΑΠΕΙΧΑΝ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!!!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ 68/304 ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΙΣ 10/9/2014 ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΗΕ 68/304 (17/9/2014). Η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους αποτελεί ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ενός κράτους. ΩΡΕ ΣΚΥΛΙΑ ΑΤΑΪΓΑ ΤΟΥ SOROS ΚΑΙ ΤΟΥ ROTHSCHILD, ΑΞΕΛ ΣΙΠΡΑ ΑΝΑΛΑΤΕ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΦ ΑΚΗ ΨΥΛΛΕ…

Καταδίκη του ΟΗΕ για την μνημονιακή κυβέρνηση της Ελλάδας

………………………………………………..

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ… ΞΥΠΝΗΣΤΕ …

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.»

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.» ! ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΔΡΥΘΕΙΣΕΣ «Ε.ΣΥ.» ΕΔΩΣΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ – ΕΝΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΈΘΝΟΥΣ !

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»



http://alfeiospotamos.gr/?p=17692

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ E.SY TV ( ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ και συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες )

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

foto1

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε μια ανιστόρητη εκστρατεία από τουρκικής πλευράς για να μας πείσουν ότι η πυρπόληση της Σμύρνης στις 11 Σεπτεμβρίου του 1922, δεν έγινε από τους Τούρκους, αλλά από τους… Έλληνες και περισσότερο από τους Αρμένιους! Το εκπληκτικό είναι ότι αυτή την άποψη υποστηρίζουν και κάποιοι διεθνείς ιστορικοί παράγοντες που προσπαθούν να πείσουν και κάποιους ανιστόρητους δικούς μας, ιστορικούς «φελλούς»!

foto

Παρ’ όλο αυτά υπάρχουν πολλές μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων όπως το περίφημο βιβλίο –μαρτυρία για την μεγάλη σφαγή και πυρπόληση της Σμύρνης, «Η ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ», της Αμερικανοαρμένισας με καταγωγή από την Σμύρνη, Μαρτζορύ Χαουτζπιάν. Η Χαουτζπιάν μας περιγράφει με πραγματικά συγκλονιστικό λόγο :
«Από κάμποσες μέρες τα σημάδια στην αρμενική συνοικία δείχνανε πως οι Τούρκοι ετοιμάζονταν να την πυρπολήσουν. Σήμερα, Δευτέρα 11 του Σεπτέμβρη, είδα με τα ίδια μου τα μάτια Τούρκους να κουβαλάνε μπαρούτι, πετρέλαιο και καθετί άλλο αναγκαίο για φωτιά πάνω σε χειραμάξια που πηγαινοέρχονταν στους δρόμους, είχε σημειώσει ο αιδεσιμότατος Χαρτουνιάν στο ημερολόγιο του. Την ίδια εκείνη μέρα η Ανίτα Τσακεριάν, νεαρή δασκάλα του Ινστιτούτου, είδε Τούρκους φρουρούς να σέρνουνε μέσα στο κτίριο μεγάλα τσουβάλια που τα αποθέσανε σε διάφορες γωνιές. Οι στρατιώτες λέγανε πως είχαν φέρει ρύζι και πατάτες επειδή ξέρανε πως ο κόσμος πεινούσε και πως σύντομα δεν θα έχει τίποτα να φάει. Τα τσουβάλια δεν έπρεπε να ανοιχτούνε μέχρι που να εξαντληθεί το ψωμί. Μια τέτοια απρόσμενη απλοχεριά, παρακίνησε έναν από τους ναύτες να πάει να ψάξει : τα τσουβάλια είχαν μέσα μπαρούτι και δυναμίτη. Την νύχτα της Τρίτης κάρα με βαρέλια πετρέλαιο ξαναπέρασαν από τους έρημους δρόμους γύρω από το Κολέγιο.
Ευθύς μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ο άνεμος στράφηκε μακριά από την μουσουλμανική συνοικία και μια πνιχτή αύρα άρχισε να φυσάει κατά το λιμάνι. Μέσα σε μια ώρα είχαν φανερωθεί πολυάριθμες πυρκαγιές.
Στις 1 π.μ. της Τετάρτης, η Μάμπελ Κάλφα, Ελληνίδα νοσοκόμα του Κολεγιακού Ινστιτούτου, είδε στην γειτονιά της τρεις φωτιές. Στις 4 π.μ. πυροσβέστες σβήνανε τις φωτιές που είχαν ανάψει σε ένα μικρό ξύλινο σπιτάκι δίπλα στον τοίχο του κολλεγίου και σε μια βεράντα κοντά στην σχολή. Το μεσημέρι της Τετάρτης ένας ναύτης φώναξε την Μάμπελ Κάλφα και την μις Μιλλς στο παράθυρο της τραπεζαρίας. –Κοιτάξτε εκεί, οι Τούρκοι βάζουνε τις φωτιές ! ΟΙ γυναίκες είδανε τρεις Τούρκους αξιωματικούς που ξεχώριζαν μέσα από την βιτρίνα ενός φωτογραφείου απέναντι από την Σχολή. Μερικές στιγμές μετά την αναχώρηση των Τούρκων φλόγες ξεπήδησαν από την στέγη και από τα παράθυρα –Σαν όλα τα άλλα κτίρια καίγονταν και αυτό από μέσα, φώναξε η Ελληνίδα νοσοκόμα.
Οι Τούρκοι στρατιωτικοί πήγανε μετά στο Χαν, ένα τούρκικο ξενοδοχείο με πολλά καταστήματα σο ισόγειο. Η αναχώρηση τους συνοδεύτηκε από μια έκρηξη και άλλη μια φωτιά. Λέει η μις Μιλλς –Έβλεπα καθαρά τους Τούρκους να κουβαλάνε τενεκέδες με πετρέλαιο μέσα στα σπίτια και μόλις φεύγανε ξεπετιόντουσαν φωτιές. Δεν φαίνονταν ούτε ένας Αρμένης, το μόνα ορατά πρόσωπα ήταν Τούρκοι στρατιωτικοί του τακτικού στρατού με τι στολές τους»
Αυτή είναι με λίγα αλλά πραγματικά μαρτυρικά συγκλονιστικά λόγια η μεγάλη τραγωδία της Σμύρνης τον Σεπτέμβριο του 1922. Ο ένοχοι δεν έχουν πληρώσει ιστορικά και ηθικά το μεγάλο αυτό έγκλημα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr



http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_468.html

Ρωσία: «Ζητάμε εξηγήσεις από Ελλάδα και Βουλγαρία για το κλείσιμο του FIR στα ρωσικά αεροσκάφη»

lainfo.es-35114-peskov 
Σε μέγα ζήτημα έχει αναγορευτεί από την Μόσχα η « συμπεριφορά» της Ελλάδος και της Βουλγαρίας, στο ζήτημα της διέλευσης ρωσικών μεταγωγικών αεροσκαφών προς την Συρία.
Τα αεροσκάφη  θα μετέφεραν σύμφωνα με την ρωσική πλευρά ανθρωπιστική βοήθεια προς την συριακή κυβέρνηση, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων itar-Tass.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου  Ν. Πέσκωφ  η Βουλγαρία και η Ελλάδα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στην ρωσική πλευρά για την στάση τους στο ζήτημα αυτό.
Η Βουλγαρία  διαφοροποιήθηκε ΣΗΜΕΡΑ από την χώρα μας δηλώνοντας με διπλωματικό τρόπο ότι θα επιτρέψει τις πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών πάνω από την Βουλγαρία  , αφού εξετασθεί το υλικό επί των αεροσκαφών αυτών.
Αυτό σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας  pentapostagma.gr, αφήνει εντελώς εκτεθειμένη   την πατρίδα μας έναντι της Μόσχας. Στην αρχή αυτής της « ιστορίας» η Ελλάδα ανέφερε ότι δέχθηκε πιέσεις από τις ΗΠΑ , οι οποίες απαιτούσαν το κλείσιμο του ελληνικού FIR στα ρωσικά αεροσκάφη .
«Φυσικά, εναλλακτικές διαδρομές θα βρεθούν »,  είπε ο Πέσκωφ , απαντώντας στην ερώτηση του για το πώς η Ρωσία θα παραδώσει βοήθεια στη Συρία μετά το κλείσιμο των αεροδιαδρόμων  Βουλγαρίας και Ελλάδας.
Ο ίδιος δεν διευκρίνισε όμως , μέσω ποιας   ακριβώς  χώρας θα πετάξουν τα  ρωσικά  αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά αυτό είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί διαμέσου του Ιράν.
Από την άλλη πλευρά ο Ρώσος ΥΦΕΞ Sergei Ryabkov , δήλωσε ότι «Λυπάμαι που κάτω από την πίεση της Ουάσιγκτον και προφανώς κάτω από πιέσεις από τις Βρυξέλλες, την έδρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ορισμένες χώρες ( Ελλάδα-Βουλγαρία)  κινούνται μακριά από  αυτό που θα ονόμαζα  διεθνές καθήκον τους, δηλαδή, την παροχή  αεροδιαδρόμου σε αεροσκάφη που συμμετέχουν σε μεταφορά  ανθρωπιστικής βοήθειας »,  κατέληξε ο ίδιος .
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι γνωστό στην  παγκόσμια κοινότητα , ποια είναι η ανθρωπιστική κατάσταση  στην  Συρία, τα βάσανα και οι θυσίες του λαού της Συρίας. Η ανάμειξη της δύσης  σε αυτή την κατάσταση, αποτελεί  υποκρισία, τόνισε ο Ryabkov.
Ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ρόσεν Πλεβνέλιεφ για το ίδιο θέμα δήλωσε ότι «η χώρα μου  ως άξιο  μέλος του ΝΑΤΟ, διαθέτει  μια ειδική υπηρεσία, αλλά και τα απαραίτητα εργαλεία για την αξιολόγηση της διαφοράς μεταξύ των ανθρωπιστικών πτήσεων και των  πτήσεων πολεμικού υλικού, θέλοντας  να είμαι  πραγματικά ειλικρινής με τους Ρώσους εταίρους μας. Θα επιτραπεί στο ρωσικό αεροσκάφος να προσγειωθεί σε βουλγαρικό  αεροδρόμιο για να γίνει ο έλεγχος , και στην συνέχεια όταν όλα θα είναι ΟΚ,  Θα είναι σε θέση να συνεχίσει την πορεία του. Αν οι Ρώσοι  εταίροι  μας  είναι ειλικρινείς  μαζί μας, τα αεροσκάφη τους θα πετάξουν  με ασφάλεια πάνω από τη Βουλγαρία »,  δήλωσε ο Πλεβνέλιεφ.
Μύλος στην κυριολεξία με  ένα θέμα που θα αλλάξει πάρα πολλά πράγματα  ειδικά για την χώρα μας και τα Βαλκάνια γενικότερα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑ

1992 11 3 1Αγαπητοί Φίλοι,

 

Διαβάστε στους παρακάτω συνδέσμους :

 
 
 
 
 

1. Το Τεύχος 3 (11) ΙΟΥΛ. - ΣΕΠΤ.1992 : http://www.odeg.gr/teyxos-3-11-ioul-sept-1992/book/77.html?page=1

2. Το Τεύχος 4 (12) ΟΚΤ. - ΔΕΚ. 1992 : http://www.odeg.gr/teyxos-4-12-okt-dek-1992/book/76.html?page=1

3. Το Τεύχος 5 (13) ΙΑΝ. - ΜΑΡΤ. 1993 : http://www.odeg.gr/teyxos-5-13-ian-mart-1993/book/75.html?page=1

4. Το Τεύχος 6 (14) ΑΠΡ. - ΙΟΥΝ. 7 (15) ΙΟΥΛ. - ΣΕΠΤ. 1993 : http://www.odeg.gr/teyxos-6-14-apr-ioun-7-15-ioul-sept-1993/book/74.html?page=1

 
Ευχαριστούμε και πάλι τον κύριο Παναγιώτη Αλεβαντή, ο οποίος ανέλαβε την ψηφιοποίηση των τεσσάρων τευχών.

                                        
1992 11 3 1  1992 12 4
 1993 13 5 1   1993 14 15 6 7 1



  http://amphiktyon.blogspot.gr/2015/09/blog-post_265.html

ΑΙΣΧΟΣ: Το τέλειο σαμποτάζ εφαρμόστηκε στην Ελλάδα... Δεκάδες εφευρέσεις εκλάπησαν απο μυστικές υπηρεσίες για άλλα κράτη

Το πρώτο ραντάρ, οι μυστικές υπηρεσίες και ο Έλληνας εφευρέτης του
Εκατοστομετρικό ραντάρ του Έλληνα καθηγητή Παύλου Σαντορίνη


Το 1942 εμφανίστηκε το ραντάρ, μία πρωτοποριακή εφεύρεση που ανέτρεψε τις ισορροπίες του
Πολέμου, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ των Συμμαχικών Δυνάμεων. Το συγκεκριμένο ραντάρ έδινε τη δυνατότητα του εντοπισμού εχθρικών αεροσκαφών σε αρκετά μεγάλες αποστάσεις και την τεχνογνωσία του διέθετε εκείνη την εποχή μόνο η Μ. Βρετανία. Αν και ευρέως «πατέρας» του θεωρείται ο Αγγλος Ρόμπερτ Ουάτσον Ουάτ, το Εκατοστομετρικό ραντάρ εφευρέθηκε λίγα χρόνια νωρίτερα, από τον Ελληνα Καθηγητή Φυσικής Παύλο Σαντορίνη.

Το 1969 οι Αγγλοι τίμησαν τον Σαντορίνη και καθυστερημένα παραδέχθηκαν ότι ανακάλυψαν το ραντάρ δύο χρόνια αργότερα από τον ίδιο. Αυτό που δεν αποκάλυψαν όμως, ήταν ότι το 1940 τους είχαν δοθεί τα σχέδια.
 

Ο επιστημονικός πόλεμος για την επικράτηση στους αιθέρες
 

Η ιστορία του ραντάρ, μοιάζει βγαλμένη από κατασκοπικές ταινίες. Εφευρέτες, μοιραίες γυναίκες και Μυστικές Υπηρεσίες έδωσαν μάχη πριν και κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, για το ποιος θα αποκτήσει πρώτος την τεχνογνωσία που θα του έδινε ξεκάθαρη υπεροχή στους αιθέρες και συγκριτικό πλεονέκτημα στον πόλεμο. Από τις παραμονές ακόμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Βρετανία και Ναζιστική Γερμανία, ξεκίνησαν ένα αγώνα δρόμου, για το ποιος θα ανακαλύψει πρώτος τον τρόπο και το μέσο για να εντοπίζει από μακριά τις εναέριες εχθρικές δυνάμεις.


Για την επίτευξη αυτού του στόχου και οι δύο πλευρές πειραματίζονταν μυστικά, ήδη από τα μέσα του ’30 με τα ραδιοκύματα. Πριν από την ανακάλυψη του ραντάρ μεγάλης ισχύος, η αεράμυνα χρησιμοποιούσε παρατηρητές με κυάλια και γιγαντιαία χωνιά με πρωτόγονα ακουστικά συστήματα, για την ανίχνευση των εχθρικών αεροσκαφών. Με το ξέσπασμα του πολέμου εμφανίστηκαν τα πρώτα ραντάρ.


Ήταν θεόρατα και αρχικά λειτουργούσαν με ηλεκτρομαγνητικά πεδία 5 μέτρων και 1 έως 1,5 μέτρου στη συνέχεια. Η εμβέλειά των πρωτόγονων αυτών ραντάρ έφτανε μόλις τα 10 χλμ. και λόγω του μεγέθους τους, αποτελούσαν εύκολη λεία για τα βομβαρδιστικά. Την ίδια στιγμή, το 1936, ο Σαντορίνης διενεργούσε στο Παλαιό Φάληρο πειράματα με το Ελληνικό εκατοστομετρικό ραντάρ, με πεδία μόλις των 5 και 10 εκατοστών, σε μία εκπληκτική εμβέλεια των 150 έως 200 χλμ.
 
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/09/to-proto-radar-apo-tonellina-paulo-santorini.html#sthash.btkviNcq.dpuf

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΜΑΣ

ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ‏ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ



Υπάρχουν δύο ΕΛΛΑΔΕΣ. Υπάρχουν πολλοί Κόσμοι. Εδώ σήμερα θα δούμε ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. Το κείμενο για τους ανυποψίαστους και τους εφησυχασμένους είναι αυστηρώς ακατάλληλο και ας μη το διαβάσουν καλλίτερα.

Η Ελλάδα σήμερα, όπως και ολόκληρος ο Κόσμος ΔΕΝ είναι αυτό που φαίνεται. Είναι αυτό που μας έχει επιβληθεί, να φαίνεται.

Μια καθαρή υποβολή και παραποίηση της πραγματικότητας. Το Matrix σε παγκόσμιο επίπεδο, φαίνεται πως κυβερνά παντοδύναμο και ισχυρό, ενώ πνέει τα λοίσθια. Οι ηγέτες του και ηγέτες της Ελλάδας του Μάτριξ, τυφλά όργανα υποταγής, δούλοι σε συμφέροντα εξωγενών παραγόντων, προωθούν το σχέδιο Παγκοσμιοποίησης και ολοκληρωτικής υποταγής στη ΝΕΑ ΤΑΞΗ, που δεν είναι και τόσο νέα.

Δέκα και τρεις οικεγένειες, ελέγχουν ολόκληρο τον Πλανήτη (τόσες και στην Ελλάδα με τα παρακλάδια τους) και ήρθε η συμφωνημένη ώρα της παράδοσης. Στο γεγονός αυτό αντιδρούν σπασμωδικά και ανεξέλεγκτα, σε μια απελπισμένη προσπάθεια επιβολής και επίδειξης ισχύος. Ξέρουν τι τους περιμένει. Θα παίξουν το τελευταίο τους "χαρτί".
Αυτοί γνωρίζουν. Γνωρίζουμε όμως κι ΕΜΕΙΣ. Το άθλιο κατασκεύασμα που βλέπετε σήμερα δεν είναι ΕΛΛΑΔΑ. Είναι η εικόνα που προβάλλουν στην "οθόνη" μας.Δεν είναι η ΓΑΙΑ, είναι ο εφιάλτης τους. Κόψτε όλες τις συνδέσεις σας με το ΜΑΤΡΙΞ και θα αρχίσετε να συνέρχεστε σιγά σιγά. Από πειθήνιοι δούλοι, το πρώτο πράγμα που θα σας συμβεί είναι ο αγέρας της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και η μόνιμη ΟΡΑΣΗ παντός "ορατού τε αοράτου".

Στους ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ απευθύνομαι. Στους "τρελούς", όπως τους αποκαλεί το MARTIX και τα media του. Πώς θα τους αναγνωρίσετε; Μα σας είπα. Ενώ είναι λουσμένοι στο ΦΩΣ, η εικόνα τους προβάλλει θολή και ανάστροφη. Είναι οι "εχθροί" του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Ένα Σύστημα που κατάπιε, κάθε έννοια Ελευθερίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Στα δικά μας τώρα. Η συνταγή του "κυβερνητικού αυνανισνμού" σε πλήρη έξαρση στα ταχυφαγεία, στα πρωινάδικα, στα δελτία ειδήσων. Η Ελλάδα του Αυνανισμού και του Μάτριξ, η Ελλάδα της εξαθλίωσης και της πλασματικής υπερχρέωσης, ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΕ ως το πρώτο Παγκόσμιο πειραματόζωο. Αν η δύναμη επιβολής του Σχεδίου πετύχει εδώ, σειρά έχει ΟΛΗ η ΕΥΡΩΠΗ και μετά ολόκληρος ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ.


Δεν μας επέλεξαν τυχαία.
Το πρόγραμμα δούλευε χρόνια και δούλεψε αποτελεσματικά, αφού μας έφερε στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ. Εκείνο που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ , είναι η έκβαση και αυτό περιμένουν κι αυτοί με ΑΓΩΝΙΑ.

Δεν μας επέλεξαν ως τον 'αδύναμο κρίκο" όπως ισχυρίζονται ορισμένοι. Μας επέλεξαν ως τον ΠΛΕΟΝ ΙΣΧΥΡΟ και ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ. Αν καταρρεύσουμε εμείς και η ΧΩΡΑ μας, οι υπόλοιποι θα είναι παιχνιδάκι.


Η ΕΛΛΑΔΑ επιλέχτηκε ως η ΠΑΤΡΙΔΑ και ΜΗΤΕΡΑ του ΦΩΤΟΣ. Πέρα από τη Χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, που γεννήθηκε με προορισμό να ΖΗΣΕΙ και να μεγαλουργήσει ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ, πέρα από την ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗ ΔΥΝΑΜΗ στην ΙΕΡΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ του τόπου της, τα ενεργειακά της πεδία και τις ΖΩΣΕΣ της ΠΥΛΕΣ (ίδε όπου ενεργειακή Πύλη και Αμερικάνικη Βάση), πέρα από τα ΜΝΗΜΕΙΑ ΦΩΤΟΣ όπου ο Κόσμος φωτίστηκε, εκείνο που δεν ανέχονται είναι: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.

Μετά τις 12 Μαίου 2010 και μέχρι τις 6 Ιουνίου, οι πολεμιστές πήραν τα μηνύματα ενεργοποίησης. Μέχρι πριν δεν το ήξεραν ούτε οι ίδιοι. Δεν ήταν τίποτε το ξεχωριστό, τίποτε το ιδιαίτερο. Το ΦΩΣ, τους είχε καλά κρύψει στο απυρόβλητο, μακριά από κάθε δημοσιότητα και ΦΘΟΡΑ. Τώρα βαδίζουν στο δρόμο της πραγμάτωσης. Πολλοί απ΄αυτούς "είδαν" τον ΗΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ να λάμπει στο στερέωμα της νύχτας που βασίλευε και βασιλεύει.Από τη μια το φεγγάρι χλωμό, από την άλλη ένας τεράστιος πύρινος και φλεγόμενος ΗΛΙΟΣ που έκανε τη νύχτα μέρα. Στην αρχή τρόμαξαν. Η "ανθρώπινη" λογική τους διαταράχτηκε στιγμιαία, υπό του φόβου του MARTIX. Αμέσως μετά οι ΑΚΤΙΝΕΣ διαπέρασαν το ολόγραμμα της ύπαρξής τους. Δεν ήταν πλέον άνθρωποι. Ήταν ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ.

Οι ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ δεν έχουν συμβατικά όπλα, είναι μη συμβατοί με την κοινή και μαζική σκέψη του MARTIX. Ο εγκέφαλός τους παρέμεινε ανέγγιχτος και πεντακάθαρος, λες από άλλη ΕΠΟΧΗ, από άλλο Πλανήτη. Δεν πιστεύουν σε διαδηλώσεις, σε συρράξεις, σε πραξικοπήματα, σε επαναστάσεις με σπαθιά και κουμπούρια. Αυτές οι πραχτικές είναι παλαιάς τεχνολογίας. Ένα απλό "παράδειμα": Το χταπόδι δεν έχει ΑΙΜΑ. Δεν το πυροβολείς. Το καμακώνεις με το "Καμάκι του ΉΛΙΟΥ". Μετά το χτυπάς κάτω 40 φορές και το εξαγνίζεις, πριν το παραδώσεις στη ΓΑΙΑ και τα πλάσματά της ως τροφή. Προϋπόθεση είναι να έχει την ικανότητα ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ, να δει κάτω από τις αρπακτικές βεντούζες απομύζησης του ανθρώπινου χυμού, το πρασινωπό οξύ που κυλά στα πλοκάμια τους, πριν το χέρι του υψωθεί και το διαπεράσει ακαριαία. Πριν το φωτισμένο του ξίφος αφαιρέσει την απόκοσμη κιτρινωπή λάμψη στα ερπετοειδή τους σχιστά και παγωμένα μάτια.Αυτό τους περιμένει και το γνωρίζουν πολύ καλά.

H τελική μέρα και ώρα αναμέτρησης ΗΛΘΕ. Είναι ΕΔΩ. Πάντα ήταν, απλά αυτός ο τρόπος μέτρησης του Φωτός και της ταχύτητάς του, είχαν καλυφθεί. Λέξεις κλειδιά: ΦΩΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟΛΛΩΝ,ΔΕΛΦΟΙ,ΕΝΩΣΙΣ. Η δια του ΦΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ και ΣΥΝΔΕΣΗ με τις αρχαίες μας "αναμνήσεις" είναι μία ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, Ελληνοπρεπής και απαραίτητη.

To Martrix απαιτεί υπακοή, συμμόρφωση, υποταγή και δουλικότητα, ενώ είμαστε πάνω στο δρόμο του και στο χείλος της καταστροφής του. ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ δείχνουν την εναλλακτική. Αποκαλύπτουν πως ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι ένα πλάσμα ΦΩΤΕΙΝΟ και ΕΛΕΥΘΕΡΟ που επιλέγει το σκοπό της ΥΠΑΡΞΗΣ του και τον κάνει ΣΚΟΠΟ της ζωής του,υπηρετώντας το ΘΕΙΟ ΣΧΕΔΙΟ και το ΦΩΣ, από το οποίο είναι φτιαγμένος. Σταθεροί και αμετακίνητοι βαδίζουν στην πραγμάτωση του ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ τους.
Η επίκλησή τους, ΔΥΝΑΤΗ ΙΑΧΗ από άκρη σ΄άκρη στον ΙΕΡΟ μας ΤΟΠΟ: "ΊΤΕ ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ.. ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝ". Η απάντηση είναι ήδη ορατή από το MATRIX. Παραλυμένοι παρακολουθούν με τα ηλεκτρονικά τηλεσκόπιά τους, τον καθ΄οδόν ΣΤΟΛΟ που εισέβαλλε στο Γαλαξία μας υπο μορφή ΠΛΕΙΑΔΩΝ. Ήρθε η ΩΡΑ αδέρφια ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ να κατοικήσει πάλι στους ΔΕΛΦΟΥΣ ο ΑΠΟΛΛΩΝ. Οι περικαλλείς αρχαίοι Ναοί μας, θα λάμψουν στο ΦΩΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα εξυψωθούν στα "αιθερικά τους πεδία" με τις απαράμιλλης δυναμικής παλμοδονήσεις της ΘΕΙΑΣ τους καταγωγής και συγγένειας. Το επαίσχυντο "πείραμα" θα αποτύχει παταγωδώς, οι ώρες του MATRIX είναι μετρημένες πλέον.

Η ΑΓΑΠΗ, ως Συμπαντικη Δυναμοενέργεια περικλείοντας την Ανθρώπινη ύπαρξη, είναι Η ΜΟΝΗ που ΔΕΝ ανιχνεύεται, δεν αναγνωρίζεται από το MATRIX, διότι τους είναι ΑΓΝΩΣΤΗ, ενώ αποτελεί τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ασπίδα προστασίας από κάθε ενδεχόμενη απειλή, από ΚΑΘΕ ΚΙΝΔΥΝΟ. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΚΕΨΗΣ, η ΑΓΑΠΗ, οι Συμπαντικοί και διαχρονικοί της ΝΟΜΟΙ είναι ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ της ΔΡΟΜΟΣ. Μείνετε εκεί!

Τέλος, σας μεταφέρω ένα μήνυμα, που μου δόθηκε πρόσφατα, μοιάζει "γρίφος' αλλά ΔΕΝ είναι. Είναι υπόσχεση και ΝΟΜΟΣ:

"ΔΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ, ΕΝ ΤΩ ΦΩΤΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΩΣ ΓΕΓΡΑΠΤΑΙ".

ΠΗΓΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΝΤΕΣ.

"ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΔΟΡΑΤΑ ΦΩΤΟΣ, ΟΥ ΓΑΡ ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ, ΗΜΑΡ ΑΦΙΧΘΗ".



thesecretrealtruth -
See more at: http://www.diadrastika.com/2015/09/polemistes-tis-elladas-tou-fotos.html#sthash.8AuIx7Pw.dpuf

Τι απέγιναν τα 83 δις ευρώ που "χάθηκαν" στις τράπεζες;



Του Γ. Αγγέλη

"Πριν αλέκτορα φωνήσαι..." οι "δανειστές" από το Λουξεμβούργο (EFSF/ESM) –με τη σύμφωνη γνώμη και υποστήριξη της ΕΚΤ– ζητούν να μάθουν που πήγαν τα 83 περίπου δισ. ευρώ που έχουν απορροφηθεί στις μέχρι σήμερα ανακεφαλαιοποιήσεις των ελληνικών τραπεζών.

Οι δύο ανακεφαλαιοποιήσεις που έχουν προηγηθεί συνολικά αφορούν το παραπάνω ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα 8,3 περίπου δισ. ευρώ με τα οποία έχουν συμμετάσχει οι ιδιώτες μέτοχοι στις ΑΜΚ που έχουν μεσολαβήσει. Από το ποσό αυτό ελάχιστα έχουν απομείνει, με αποτέλεσμα οι τέσσερις συστημικές τράπεζες να χρειάζονται εκ νέου κεφαλαιακή ενίσχυση.

Πού πήγαν αυτά τα δεκάδες δισ. ευρώ που διοχετεύθηκαν στις ανακεφαλαιοποιήσεις και φόρτωσαν αντίστοιχα το δημόσιο χρέος; Τι θα προκύψει από την έρευνα αυτή και τι θα σημάνει αυτό για τον επιχειρηματικό, τον τραπεζικό, αλλά και τον πολιτικό κόσμο που θα εμφανισθεί να έχει εμπλακεί;

Τα ερωτήματα είναι "καυτά" και αναμένεται να επηρεάσουν τις εξελίξεις, κυρίως μετεκλογικά, αφού οι απαντήσεις θα καθορίσουν πέραν των άλλων τη "ροή" των τραπεζικών πιστώσεων.

Πού "χάθηκαν" δεκάδες δισ. ευρώ

Ο "δανειστής" ESM θέλει να γνωρίζει και προχωρά σε ενδελεχή εξέταση των στοιχείων καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι τα δισ. αυτά πέραν της "εξάχνωσής" τους από το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας από τις αρχές του χρόνου μέχρι και σήμερα, "έχουν διοχετευθεί σε αναχρηματοδοτήσεις δανείων που δεν είχαν τις προϋποθέσεις στον επιχειρηματικό κατά βάση χώρο, δάνεια που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα διαθέσιμα εχέγγυα, δάνεια που συσχετίζονται με πολιτική διαπλοκή με ιδιαίτερη επισήμανση στον χώρο των ΜΜΕ...".

Η εικόνα σύμφωνα με τους δανειστές πρέπει να είναι ξεκάθαρη πριν αρχίσει η εκταμίευση των πόρων της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης με τα 10 δισ. ευρώ που ήδη έχουν κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό του ESM στο Λουξεμβούργο για τις ελληνικές τράπεζες.

Τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίζεται η έρευνα αυτή προκύπτουν από το AQR (Asset Quality Review) που αφορά την αξιολόγηση της περιουσίας και των υποχρεώσεων των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο του stress test με το οποίο δρομολογούνται οι διαδικασίες της ανακεφαλαιοποίησης.

Τα 10 δισ. ευρώ πρέπει σύμφωνα με το τρίτο Μνημόνιο να έχουν εκταμιευθεί στα τέλη Νοεμβρίου με δυνατότητα παράτασης μέχρι 31 Ιανουαρίου 2016.

Η έρευνα αυτήν τη φορά δεν έχει να κάνει σε τίποτα με ό,τι έγινε με τους Επιτρόπους που είχαν τοποθετηθεί στα Δ.Σ. των τραπεζών με το δεύτερο Μνημόνιο.

Αυτήν τη φορά ο έλεγχος αλλά και η διαχείριση των κεφαλαίων θα είναι άμεσος και από τους ίδιους τους δανειστές.

Οι κύριοι με τα... μαύρα

Το τρίτο Μνημόνιο με τις προϋποθέσεις υλοποίησης του οποίου θα εκταμιευθούν τα 10 δισ. ευρώ της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, προβλέπει ότι θα εγκατασταθούν στο διοικητικό συμβούλιο κάθε τράπεζας τρεις εκπρόσωποι του ESM/EFSF οι οποίοι θα έχουν εκτελεστική εξουσία και θα είναι εξ οφίτσιο επικεφαλής όλων των βασικών επιτροπών των τεσσάρων τραπεζών.

Με άλλα λόγια, διαμορφώνεται ένα άτυπο μίνι διοικητικό συμβούλιο μέσα στο Δ.Σ. που στην ουσία θα ελέγχει και θα έχει την ευθύνη της διαχείρισης κεφαλαίων της τράπεζας. Οι τρεις εκπρόσωποι ως επικεφαλής των Επιτροπών θα είναι και οι εισηγητές των αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα της τραπεζικής λειτουργίας.

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του Γ' Μνημονίου άλλαξε η αρχική απαίτηση των δανειστών να είναι και οι τρεις εκπρόσωποι "ξένοι" και "πέρασε" η πρόβλεψη για επιλογή στελεχών με διεθνή εμπειρία που να γνωρίζουν το ελληνικό τραπεζικό περιβάλλον αλλά "χωρίς περιορισμούς "εθνικότητας”...".

Στην πραγματικότητα και οι τέσσερις τράπεζες πέραν την εποπτεία του SSM και της ΕΚΤ θα βρίσκονται πλέον μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους υπό την άμεση διαχείριση του δανειστή, δηλαδή του ESM, που θα διαθέσει το έως 25 δισ. ευρώ δάνειο για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Γιατί SSM και ΕΚΤ επιμένουν για "μεγάλη" ανακεφαλαιοποίηση

Αξιοσημείωτο στοιχείο των συζητήσεων μεταξύ των αρμόδιων αρχών για τον προσδιορισμό των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών είναι ότι από την πλευρά του SSM –και με την σιωπηρή συμφωνία της ΕΚΤ– αυξάνεται η πίεση για να "φουσκώσουν" οι κεφαλαιακές ανάγκες. 
 
Το επιχείρημα δεν είναι τόσο η ακριβής αξιολόγηση των αναγκών, αλλά το ότι λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας θεωρούν ότι είναι καλύτερο να απορροφηθούν τώρα όσα περισσότερα δισ. ευρώ είναι δυνατό από το πακέτο των 25 δισ. καθώς "αυτή είναι η τελευταία φορά που ενα τέτοιο πακέτο είναι διαθέσιμο...".

Στη "λογική" αυτή η μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση από το πακέτο των 25 δισ. ευρώ θα διασφαλίσει τις τράπεζες την αμέσως επόμενη περίοδο από τις συνέπειες της πολιτικής αβεβαιότητας, γιατί μετά την 1/1/2016 δρομολογείται η Οδηγία BRRD (που προβλέπει Bail-In) και δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη η "πολυτέλεια" ενός τέταρτου δανειακού πακέτου.

Βέβαια, όσο μεγαλύτερη είναι η ανακεφαλαιοποίηση με κεφάλαια από το δάνειο του ESM τόσο περιορίζεται το περιθώριο διάσωσης των ιδιωτών μετόχων από το dilution...

Σαλαμοποίηση

Στο σημείο αυτό το SSM και η ΤτΕ συζητούν τη "σαλαμοποίηση" των κεφαλαιακών αναγκών, όπως αποκάλυψε πριν από μία εβδομάδα το "Κ". Έτσι οι κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν από τον AQR και αυτές του βασικού σεναρίου της οικονομίας θα μπορούσαν να καλυφθούν από το δάνειο και οι ανάγκες που θα προσδιορισθούν με βάση το stress σενάριο να καλυφθούν με ένα "φθηνότερο" υβριδικό χρηματοπιστωτικό προϊόν (π.χ., CoCos) από τους ιδιώτες μετόχους για την προστασία τους από το dilution των μετοχών τους.
 
 Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται, πάντως, σε εξέλιξη παρά τις παράλληλες εκλογικές διαδικασίες προκειμένου έτσι κι αλλιώς η ανακεφαλαιοποίηση να προχωρήσει χωρίς άλλες αναβολές και να κλείσει στο τέλος του έτους.

 
 
 
 
* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της 5ης Σεπτεμβρίου 
 http://www.freepen.gr/2015/09/83.html
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/09/83_10.html

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΕΥΕΡΕΣΗ ΠΟΥ ΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ. ΘΑΦΤΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ




Θυμάστε την Υδριάδα Την πρωτοποριακή μονάδα αφαλάτωσης που υποτίθεται ότι θα έλυνε το πρόβλημα της υδροδότησης στην Ηρακλειά;

Όπως μαθαίνουμε από την Καθημερινή η Υδριάδα θα εγκαταλείψει μετά από οκτώ χρόνια αχρηστίας το όμορφο νησί των Μικρών Κυκλάδων και θα ρυμουλκηθεί προς συντήρηση και επισκευή.

Πριν από δύο χρόνια, η επιστημονική ομάδα που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή της μονάδας είχε ανακοινώσει ότι θα τη ρυμουλκούσε σε χώρες του Περσικού Κόλπου ή της Μέσης Ανατολής που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα λειψυδρίας.

Όμως -πιθανότατα λόγω κόστους μεταφοράς- η Υδριάδα βρίσκεται ακόμα παρατημένη έξω από το λιμάνι της Ηρακλειάς και αντί για πόσιμο νερό προσφέρει σκουριά και προκαλεί ανησυχία για ρύπανση των παραλιών του νησιού.

Διαξιφισμοί για τη χρησιμότητα της Υδριάδας

Οι άνθρωποι που ανέπτυξαν την Υδριάδα, όπως ο κ. Αθανάσιος Βατίστας, ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος και μέλος της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου τη δημιούργησε επισημαίνει ότι στόχος ήταν η παραγωγή 70 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού κάθε μέρα και υποστηρίζει ότι ξεπεράσαμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Η Υδριάδα είναι μια πλωτή μονάδα αφαλάτωσης που φέρει ανεμογεννήτρια, φωτοβολταϊκά πάνελ και χρησιμοποιεί την τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης για την αφαλάτωση του θαλασσινού νερού.

Τοπικοί παράγοντες απαντούν ότι η μέση απόδοση κυμαινόταν στο μισό, με συνέπεια να μην καλύπτει τις ανάγκες του νησιού, ειδικά την τουριστική σεζόν.

Ο κ. Βατίστας διευκρινίζει ότι το σημείο τοποθέτησης δεν ήταν ενδεχομένως ιδανικό. Ακολουθήσαμε την υπόδειξη της τοπικής κοινωνίας, αντιπροτείναμε τη μετακίνηση σε ένα πιο ανοικτό σημείο, αλλά δεν βρήκαμε ευήκοα ώτα.


Τα τελευταία χρόνια την είχαμε θέσει σε κατάσταση stand by, με την προοπτική να λειτουργήσει επικουρικά για τις μέρες της κακοκαιρίας, που η υδροφόρα δεν μπορούσε να προσεγγίσει την Ηρακλειά, προσθέτει.

Οι μόνοι κερδισμένοι από αυτή την αντιπαράθεση είναι οι ιδιώτες που μεταφέρουν νερό στα άνυδρα νησιά του Αιγαίου.

Τι λέει η Πολιτεία

Ο καθ ύλην αρμόδιος κρατικός λειτουργός, ο κ. Ηλίας Νόκας, προϊστάμενος στη Διεύθυνση Υδάτων Νοτίου Αιγαίου, χαρακτηρίζει ακριβή την Υδριάδα και αναφέρει στην Καθημερινη ότιτο συνολικό κόστος του έργου ήταν 2,8 εκατ. ευρώ, ένα ποσό με το οποίο θα μπορούσαν να κατασκευαστούν σταθερές αφαλατώσεις σε 20 νησιά, οι οποίες θα κάλυπταν τις ανάγκες για 12-13 χρόνια και συμπληρώνει ότι για τη συντήρησή της απαιτείται ρυμούλκηση, η οποία είναι κοστοβόρα. Πάντως η ρυμούλκηση αναμένεται να γίνει σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι επτά από τα δέκα άνυδρα νησιά (Πάτμος, Πανορμίτης Σύμης, Λειψοί, Λέρος, Δονούσα, Αμοργός, Κίμωλος) διαθέτουν μονάδες αφαλάτωσης, οι οποίες όμως δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία.

Τα Συμφέροντα

Τα Δέκα ελληνικά νησιά που δεν διαθέτουν ούτε δικό τους πόσιμο νερό ούτε μονάδες αφαλάτωσης εν λειτουργία παρέλαβαν φέτος 168.100 κυβικά μέτρα νερού από τον Ιούνιο μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Αιγαίου, Γιάννης Γιαννέλης- Θεοδοσιάδης, με τη μοναδική στη χώρα μας εταιρεία που ασχολείται με τη μεταφορά νερού, την Κυκλάδες ΙΝΕ.

Η σύμβαση προβλέπει τη μεταφορά 36.000 κυβικών μέτρων νερού στην Πάτμο, 25.600 κυβικών στην Κίμωλο, 23.500 κυβικών στην Αμοργό, 23.300 κυβικών στους Λειψούς, 17.600 κυβικών στο Καστελόριζο, 15.000 κυβικών στη Λέρο, 10.000 κυβικών στην Ηρακλειά, 7.500 κυβικών στη Δονούσα, 6.100 κυβικών στο Αγαθονήσι και 3.500 κυβικών στη Σύμη (περιοχή Πανορμίτη).

Το νερό προέρχεται από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Λαύριο για τις Κυκλάδες και από γεωτρήσεις στην Κάλαθο της Ρόδου για τα Δωδεκάνησα.

Το κόστος

Σύμφωνα με τη σύμβαση το κόστος της μεταφοράς είναι 10,40 Ευρώ ανά κυβικό μέτρο. Εάν οι παραδοθείσες ποσότητες είναι μικρότερες κατά 20% και πλέον, τότε ο ανάδοχος θα αποζημιωθεί με το 80% του υπολειπόμενου ποσού. Αντίστοιχα, ο ανάδοχος επιβαρύνεται με πρόστιμο για κάθε ημέρα καθυστέρησης στην παράδοση του νερού.

Το ποσό που θα καταβληθεί για την υδροδότηση των δέκα άνυδρων νησιών είναι 2,3 εκατ. Ευρώ εκ των οποίων 1,7 εκατ. Ευρώ για την περίοδο Ιούνιος-Σεπτέμβριος και ακόμα 618.000 Ευρώ για το δίμηνο Απρίλιος Μάιος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, από το 2006 μέχρι το 2014 δαπανήθηκαν 71 εκατ. Ευρώ για αυτό το σκοπό. Μόνο το 2014 δαπανήθηκαν 5,5 εκατ. Ευρώ, όταν το κόστος της εγκατάστασης μονάδων αφαλάτωσης σε όλα τα νησιά δεν ξεπερνά 3,1 εκατ. Ευρώ.

Υπολογίζεται ότι το κόστος παραγωγής πόσιμου νερού σε μια μονάδα αφαλάτωσης, την οποία θα διαχειρίζεται ένας ιδιώτης, είναι 1,5 ευρώ/κυβικό (συν 0,40 ευρώ/κυβικό ηλεκτροδότηση), ποσό πέντε φορές χαμηλότερο από τα χρήματα που πληρώνει το Κράτος για να εξυπηρετήσει τα νησιά.

Η στρεβλή κρατική (και ψηφοθηρική) υποστήριξη προς τα νησιά έχει μάλιστα συμβάλλει στην υιοθέτηση κάκιστων πρακτικών κατασπατάλησης υδάτινων πόρων τη στιγμή που στο παρελθόν οι κάτοικοι των νησιών αξιοποιούσαν και το τελευταίο κυβικό που μάζευαν με κόπο.

Τα συμπεράσματα δικά σας…
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters