Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα

 στην κυριολεξία, ίσως και για το ίδιο βράδυ...

δίνουν και παίρνουν, με επικρατέστερο αυτό που θέλει διπλές εκλογές τον Δεκέμβριο. Όπως αποκάλυψε χθες το statesmen.gr, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου υπάρχει- είναι μάλιστα σε γνώση πρώην υπουργού ο οποίος γνωμοδότησε για τη συνταγματικότητά της- αλλά βέβαια ουδείς μπορεί να γνωρίζει για τις πραγματικές προθέσεις του Μαξίμου. Μπορεί, δηλαδή, ο Πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες να συνέταξαν το κείμενο προκειμένου να μπλοφάρουν. Ωστόσο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι, μέχρι το τέλος του χρόνου ασκούνται πιέσεις από την τρόικα να απομακρυνθούν περί των 180.000 συμβασιούχων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, καθώς και στους ΟΤΑ, το πιθανότερο είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπλοφάρει. Άλλωστε, και να ήταν στις προθέσεις του δεν θα μπορούσε να το κάνει, αφού οι εξελίξεις οδηγούν προς την κατεύθυνση των εκλογών. Υπό την προϋπόθεση φυσικά- είναι ο «όρος» που επιτακτικά θέτουν ως προαπαιτούμενο το ΔΝΤ και η Ε.Ε.- ότι θα προκύψει ένα σταθερό κυβερνητικό σχήμα με το οποίο θα συνομιλούν αξιόπιστα. Και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Οι τελευταίες τοποθετήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτουν ότι έχει γνώση του παρασκηνίου, αλλά θα πρέπει και ο ίδιος να βολιδοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε κάθε περίπτωση, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα πει όχι σε μια οικουμενική, εφόσον φυσικά τα μέτρα του Μνημονίου συμπληρωθούν από άλλα, αναπτυξιακού χαρακτήρα. Πάντως, σε περίπτωση συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων, δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Γιώργου Παπανδρέου. Το πιθανότερο θα είναι να βρεθεί μια προσωπικότητα διεθνούς κύρους να ηγηθεί της κυβέρνησης, η οποία, θα πρέπει να σημειωθεί, θα στηριχθεί κοινοβουλευτικά από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, ενδεχομένως και από άλλες μικρότερες δυνάμεις ή προσωπικότητες.

statesmen.gr

Παχυλά επιδόματα στους βουλευτές

Του Γιωργου Σ. Μπουρδαρα


Αίσθηση προκλητικής πολυτέλειας αναδύεται από τη συζήτηση, σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου για το 2011: Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη για τα δημοσιονομικά της χώρας συγκυρία, οι «300» αναμένεται να εγκρίνουν διαφόρων ειδών «επιδόματα» και παροχές για τους ιδίους που ....
υπό προϋποθέσεις οδηγούν έως και σε διπλασιασμό των ετήσιων αποδοχών τους!
Η προϋπολογιζόμενη ετήσια αποζημίωση για τους βουλευτές ανέρχεται στο ποσό των 21.226.400 ευρώ. Πέραν αυτών, όμως, προβλέπονται και τα ακόλουθα: α) Αποζημίωση βουλευτών για τη συμμετοχή τους στα τμήματα διακοπών της Βουλής και τις επιτροπές αυτής: 5.000.000 ευρώ, β) Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 8.086.300 ευρώ, γ) Οικογενειακή παροχή βουλευτών: 212.800 ευρώ, δ) Εξοδα κίνησης βουλευτών: 1.715.600 ευρώ, ε) Ταξίδια στο εσωτερικό: 1.670.000 ευρώ, στ) Ταξίδια στο εξωτερικό: 1.500.000 ευρώ. Αθροισμα; 18.184.700 ευρώ!

Σε αυτά, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και μέρος του ποσού των 9.373.000 ευρώ, που εμπεριέχονται στους κωδικούς οι οποίοι αφορούν την κάλυψη λογαριασμών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.
Οι δραστικές περικοπές που επιτεύχθηκαν στον φετινό προϋπολογισμό της Βουλής –μεγαλύτερες συγκριτικά με παρελθόντα έτη, και οι οποίες ξεπερνούν ελάχιστα το 9%– έχουν τη σημασία τους. Ωστόσο, και με τη δημόσια συζήτηση να εστιάζεται στην ανάγκη δραστικής περικοπής είτε επιδομάτων υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε ακόμα και δαπανών ύψους μερικών χιλιάδων ή και εκατοντάδων ευρώ σε Νομαρχίες και ΚΑΠΗ, τα σχετικά με τις αποδοχές των βουλευτών, βρίσκονται τουλάχιστον σε αναντιστοιχία με το πνεύμα των καιρών. Το «πρόβλημα» προσλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, για δύο επιπρόσθετους λόγους: Αφενός, διότι είναι γνωστό ότι μέρος των αποδοχών τους οι βουλευτές το λαμβάνουν δίχως αντικειμενικά να το δικαιούνται, καθώς αμείβονται για ανύπαρκτη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών. Και αφετέρου, καθώς από καιρό έχει τεθεί στο τραπέζι και απορριφθεί η πρόταση του ΚΚΕ να καταργηθεί η πρόσθετη αμοιβή των «300» για τη «συμμετοχή» τους στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές, με το αιτιολογικό αποτελεί μέρος της συνολικότερης εργασίας και υποχρεώσεών τους.

Νέα ερωτήματα
Παράλληλα προς τα παραπάνω, και ενώ έχει καταγραφεί στα θετικά ότι αποφασίστηκε η περικοπή δαπανών για περιττές σε τέτοιους καιρούς δραστηριότητες όπως η αγορά «έργων τέχνης», προσεκτική μελέτη του Προϋπολογισμού της Βουλής οδηγεί σε νέο κύκλο ερωτημάτων aναφορικά με σειρά άλλων κωδικών: Ενδεικτικά αναφέρονται οι Κωδικοί:
- 851 και 871: Περιλαμβάνουν ποσά για έργα τα οποία, ωστόσο, εμφανίζονται κάθε χρόνο να απορροφούν επαναλαμβανόμενα κονδύλια. Πρόκειται για εκπόνηση μελετών και εργασίες ανακαίνισης των ιδίων κτιρίων (Καπνεργοστάσιο, Μπενάκειος Βιβλιοθήκη, Διατηρητέο οδού Βουλής, κτίριο οδού Φιλελλήνων). Για το 2011 προβλέπεται αθροιστικά το ποσό των 3.943.000 ευρώ.
- 899: Υπό τον τίτλο «Λοιπές ειδικές αμοιβές», εμπεριέχει κονδύλια τα οποία προορίζονται για τεχνικά ζητήματα λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής – για τον οποίο έκανε, ως γνωστόν, λόγο ο κ. Προβόλουλος στην τελευταία Εκθεσή του. Για το 2011 το ποσό που έχει εγγραφεί είναι 1.800.000 ευρώ, κατά διακόσιες χιλιάδες λιγότερα σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους.
.kathimerini

ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΙ ΨΩΜΙΑΔΗΣ,ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ,ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ,ΡΑΠΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Για όσους δεν γνωρίζουν οι ροταριανοί είναι παρακλάδι της μασωνίας, για τους καχύποπτους και να μην είναι... τι δουλειά έχουν εκεί ;;;προδοτική επίσκεψη;;;

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ:ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ.






ΑΡΧΙΚΑ,ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ,ΕΠΙΤΙΜΩΝ ΜΕΛΩΝ:



Ο "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ" ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ:






Ο "ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΣ"ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ:

 
 
 
Ο "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ:
 


 
Η "ΩΡΑΙΑ" ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ:
 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ "ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗΣ",ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥΣ,ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Στο «Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον ευσεβήν Ελληνικόν λαόν» της 29.11.1958 μεταξύ άλλων θεμάτων αναφέρονται και τα εξής για τους Ροταριανούς:
« ....Η Οργάνωσις αυτή έχει χαρακτήρα διεθνή, στηριζόμενη επί αφηρημένων ηθικών φιλοσοφικών αρχών. Δεν δέχεται την ηθικήν ζωήν και την φιλανθρωπίαν ως καρπούς της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως, τουτέστι της Ελληνοχριστιανικής παραδόσεως .... Πάσα ηθική και κοινωνική κίνησις και ζωή εκτός του Χριστού καθιστά την Εκκλησίαν εφεκτικήν (=επιφυλακτικήν) και την εφεκτικότητα αυτήν έκρινεν η Ιεραρχία να τηρήση και απέναντι της Ροταριανής Οργανώσεως και να συστήση εις τους Κληρικούς να απέχουν των συνεστιάσεων αυτής ....»

Ο δε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Θεόκλητος, εξ αφορμής της συγκλήσεως στο Αγρίνιον του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Ρόταρυ, εξέδωσε την υπ' αριθ. 1.227/4.4.1973 Εγκύκλιον, στην οποίαν μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και τα εξής:
«Θεωρούμεν υποχρέωσιν επιβαλλόμενην εκ της αποστολής ημών, ίνα διαφωτίσωμεν τους τυχόν απληροφόρητους και καλοπροαίρετους Χριστιανούς ημών.Εκθέτομεν τα ακόλουθα χωρίς καμμίαν απολύτως διάθεσιν εχθρότητος κατ' ουδενός, αλλά και χωρίς δισταγμόν ή φόβον δια την δυσφορίαν την οποίαν πιθανώς να προκαλέση:

1. - Η Οργάνωσις του Ρόταρυ έχει στενή σχέσιν και συγγένειαν προς τον Τεκτονισμόν (Μασωνίαν), χαρακτηρισθείσα υπό των ειδότων ως "εξάδελφος" και "πρώτος σταθμός" και "προθάλαμος" της Μασωνίας και "προεισαγωγή" εις αυτήν.

2. - Μέγα ποσοστόν των Ροταριανών συμβαίνει να είναι και τέκτονες. Ο δε πρώτος "Κυβερνήτης" του εν Ελλάδι Ρόταρυ υπήρξε "διακεκριμένον μέλος" της Ελληνικής Μασωνίας.

3. - Αποτελεί εν είδος συγκρητισμού (δηλαδή μίγμα θρησκευτικών δοξασιών, το οποίον "ευρίσκεται εν αρμονία με όλας τας θρησκείας", όπως ομολογούν οι ίδιοι οι Ροταριανοί προσπαθούντες να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα), πράγμα το οποίον ακριβώς αποτελεί υποτίμησιν της θρησκείας του Χριστού. Αντιθέτως, ο Χριστιανισμός μη ευρισκόμενος εν αρμονία προς τα λοιπά θρησκεύματα, ίσταται υπεράνω αυτών, ως η μοναδική θρησκεία, η κατέχουσα την εξ αποκαλύψεως αλήθειαν.

4. - Είναι φανερός ο διεθνιστικός χαρακτήρ του Ρόταρυ, πλείστα ερωτήματα προκαλούντος δια τινων ενεργειών του και εμφανίζοντος ύποπτα σημεία αντιθέσεως προς τον Χριστιανισμόν.

8. -Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας μας διατηρούσα πολλάς επιφυλάξεις έναντι της Οργανώσεως Ρόταρυ, απηγόρευσαν κατά καιρούς (1951, 1958 και 1970) εξ αφορμής σχετικών ερωτημάτων Αρχιερέων, την συμμετοχήν εις τας συνεστιάσεις των Ροταριανών, η δευτέρα μάλιστα ζητεί απ'; αυτούς να εκκαθαρίσουν την θέσιν των, εάν δηλαδή τυγχάνουν πιστά τέκνα της Εκκλησίας.

10. - Δια τους ως άνω λόγους εφιστώμεν την προσοχήν των αγαπητών μας τέκνων της Εκκλησίας και συνιστώμεν, όπως απέχουν οιασδήποτε αναμίξεως εις την Ροταριανήν κίνησιν (συζητήσεις, συνεστιάσεις κλπ.). "Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν". Όστις θέλει να είναι πράγματι Χριστιανός δεν δύναται να είναι συγχρόνως και Ροταριανός. Η Χριστιανική ιδιότης του αρκεί. Και πρέπει να είναι υπερήφανος δι' αυτήν. Δεν του χρειάζεται άλλο τι, ει μη η συνέπεια εις την ζωήν του. Τίποτε το νέον δεν έχει να του προσφέρη το Ρόταρυ ....».

Επειτα από ολίγον χρονικόν διάστημα, και συγκεκριμένως στις 10.1.1974, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλε προς την Ιεράν Μητρόπολιν Αιτωλίας και Ακαρνανίας έγγραφον, με το οποίον απαντά σε σχετικήν ερώτησιν και τονίζει ότι δεν μπορεί να γίνη Ανάδοχος σε Βάπτισιν ένας Ροταριανός. Στο Έγγραφον αυτό αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«..Η ιδιότης τίνος ως Ροταριανού ... δεν αποτελεί εχέγγυον (=εγγύησιν) εκπληρώσεως εις το ακέραιον των ... υποχρεώσεων του Αναδόχου. Όθεν.. δύναται να ευσταθήση ως εύλογος επιφύλαξις της ή και άρνησις οιουδήποτε εκκλησιαστικού Λειτουργού όπως δεχθή ως Ανάδοχον μέλος τι της οργανώσεως "Ρόταρυ"».

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΦΥΣΗ ΣΕ... ΑΡΙΘΜΟΥΣ!

natureΗ Παγκόσμια Τράπεζα αποφάσισε να... μετατρέψει τη φύση σε... αριθμούς, στα πλαίσια πενταετούς πιλοτικής μελέτης, για να ενσωματώσει την αξία των οικοσυστημάτων στους εθνικούς λογαριασμούς των χωρών.

Η Κολομβία και η Ινδία θα είναι οι πρώτες χώρες, που θα συμμετάσχουν στο καθεστώς, που έχει ως στόχο να εντοπίσει τα....
σημαντικότερα οικοσυστήματα τους, πριν την ποσοτική αξία τους.

"Αν πρόκειται να αντιμετωπιστεί η ανησυχητική απώλεια των ενδιαιτημάτων και την υποβάθμιση των οικοσυστημάτων στον κόσμο, έχουμε την ορθή αξία του φυσικού κεφαλαίου", δήλωσε ο Warren Evans, διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας για το περιβάλλον.

"Αυτό σημαίνει ότι βάζοντας τα εργαλεία στα χέρια των Υπουργών Οικονομικών, θα έχουν μια πλήρη οικονομική εικόνα των περιουσιακών στοιχείων των χωρών. Τότε θα δείτε την αξία της διατήρησης σε σχέση με την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων", πρόσθεσε.


http://www.liako.gr/news/home/26979-nature-to-numbers.html

«Η Ελλάδα δεν μπορεί, θα φέρουμε βοήθεια από την Τουρκία»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΓ. ΚΩΒΑΙΟΣ | Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010
Οι υψηλοί τόνοι της κυρίας Σιμπέλ Μουσταφάογλου, πρώην στελέχους του ΠαΣοΚ και ανεξάρτητης πλέον υποψήφιας δημάρχου Κομοτηνής, επικεφαλής ενός αμιγώς μειονοτικού συνδυασμού, έχει στρέψει την προσοχή της κυβέρνησης και στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις ελάχιστες ημέρες που απομένουν ως τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.

Η κυρία Μουσταφάογλου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ στις εκλογές του 2009, ανακοίνωσε προ μερικών εβδομάδων την υποψηφιότητά της δίνοντας έμφαση στην τουρκική καταγωγή της και αποστασιοποιούμενη από το ΠαΣοΚ. Οσο πλησιάζουν οι εκλογές, οι δηλώσεις της στις συγκεντρώσεις γίνονται ολο και πιο επιθετικές, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την προχθεσινή ομιλία της σε κοινότητα Ρομά στην Καλκάντζα. Εκεί, μεταξύ όλων των άλλων, η κυρία Μουσταφάογλου τόνισε επανειλημμένως ότι «η ψήφος του Τούρκου πρέπει να πάει στον τουρκικό συνδυασμό», ενώ ο υποψήφιος με τον συνδυασμό της στην περιοχή κ. Αλί Χασάν είπε ότι «εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών». Η κυρία Μουσταφάογλου αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση στην περιοχή λέγοντας: «Πρέπει πλέον να σωθούμε από τη φτώχεια,να υπάρξουν δουλειές για τους νέους και τα παιδιά μας. Αυτό το κράτος και αυτή η κυβέρνηση,αυτό το έθνος δεν μπορούν να τα κάνουν αυτά.Αυτή η χώρα είναι μπατιρισμένη. Εμείς θα φέρουμε βοήθεια από την Τουρκία,θα ανοίξουν βιομηχανίες εδώ και θα υπάρξουν δουλειές για τους νέους». Η ανεξάρτητη υποψήφια για τη δημαρχία της Κομοτηνής δήλωσε επίσης ότι πρέπει να διδαχθούν τα παιδιά της περιοχής τη θρησκεία τους και τις γιορτές τους, ώστε σε δέκα χρόνια να μπορούν να λένε «είμαστε Τούρκοι» , ενώ επανειλημμένως έδωσε γραμμή στους ψηφοφόρους τονίζοντας ότι «η ψήφος των Τούρκων δεν πρέπει να πάει στους Τούρκους των άλλων συνδυασμών,αλλά στον τουρκικό συνδυασμό».

Η πολιτική στροφή της κυρίας Μουσταφάογλου, η οποία εθεωρείτο ένα από τα πλέον προοδευτικά στοιχεία της μειονότητας, αιφνιδίασε την κυβέρνηση και το ΠαΣοΚ, που τώρα επιχειρούν με απεγνωσμένες κινήσεις της τελευταίας στιγμής να περιορίσουν τη διαρροή ψήφων προς τον μειονοτικό συνδυασμό. Για τον σκοπό αυτόν γίνονται απόπειρες προσέγγισης μετριοπαθών στοιχείων της μειονότητας. Παρά ταύτα, η διαχείριση των τελευταίων μηνών και ειδικώς της εποχής κατά την οποία ο κ. Σ. Ξυνίδης ήταν Γραμματέας του κόμματος, έχει γίνει εσχάτως αντικείμενο έντονης κριτικής από τοπικά στελέχη και βουλευτές. Το στοιχείο που προβληματίζει ιδιαιτέρως την κυβέρνηση είναι η απόπειρα κύκλων της μειονότητας να καλλιεργήσουν διαφορετική εκλογική συμπεριφορά μεταξύ των μελών της, διοχετεύοντας ψήφους σε «δικούς τους» συνδυασμούς, ενώ την ίδια στιγμή αναβιώνει το (ακραίων θέσεων) κόμμα που είχε ιδρύσει ο Αχμέτ Σαδίκ


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?
pid=46&ct=32&artId=321420&dt=04%2F11%2F2010#ixzz14JiF8MNA

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματος της .

Η ανεξάρτητη βουλευτής κα Ντόρα Μπακογιάννη, την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010, θα ανακοινώσει την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού.Η ανακοίνωση θα γίνει κατά την διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης που θα λάβει χώρα στο θέατρο Badminton, στην Αθήνα. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να παραστούν, από όλη την Ελλάδα.Η εκδήλωση θα ξεκινήσει.....
στις 11.00 το πρωί και θα περιλαμβάνει την ανακοίνωση της ίδρυσης του νέου πολιτικού σχηματισμού, την παρουσίαση του ονόματος, των συμβόλων, των βασικών αρχών και της ιδρυτικής του διακήρυξης.

epirusgate.blogspot

Η Toυρκία στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.

O Ρόλος της Toυρκίας στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
Ουδέτεροι ;

Οταν στις 6 Απριλίου 1941τα χιτλερικά στρατεύματα εισέβαλαν στα Βαλκάνια και η Αγγλία ζήτησε από την Αγκυρα να διακόψει τουλάχιστον τις διπλωματικές της σχέσεις με τον Αξονα.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ρουστού Σαράτσογλου όχι μόνο αρνήθηκε να προσχωρήσει η χώρα του στον πόλεμο, στο .......πλευρό των συμμάχων, αλλά απέρριψε ακόμη και μια απλή συμβολική διπλωματική αποδοκιμασία της επίθεσης κατά της Ελλάδος.
ΣΥΜΦΩΝΟ ΦΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Αθετώντας τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει τόσο με το Βαλκανικό Σύμφωνο και το πλέγμα των ελληνοτουρκικών συμφωνιών όσο και από την αγγλογαλλοτουρκική συνθήκη συμμαχίας του 1939, η Τουρκία υπέγραψε σύμφωνο φιλίας με τη Γερμανία, τον Ιούλιο του 1941, σε μια εποχή δηλαδή που ολόκληρη η Ευρώπη αγωνιζόταν κατά των δυνάμεων του Αξονα.
ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΤΑΝ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΑ

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το διάστημα εκείνο, παρά τις περί «ουδετερότητας» διακηρύξεις της, η Τουρκία διαπραγματευόταν την έξοδό της στον πόλεμο στο πλευρό των ναζιστών έναντι εδαφικών ανταλλαγμάτων. Τα ίδια ανταλλάγματα η Αγκυρα ζητούσε κρυφά και από τη Βρετανία, παίζοντας ταυτόχρονα «σε δύο ταμπλό».
 Στις διαπραγματεύσεις οι Τούρκοι απαιτούσαν όχι μόνο εδάφη, όπως τη Θράκη, την Κριμαία, την Υπερκαυκασία, αλλά και δικαιώματα με το αναχρονιστικό σύστημα των «εντολών» στη Συρία, στο Ιράκ, στην Αίγυπτο και στην Αλβανία.
 Επίσης, εξέφραζαν την επιθυμία να αποκτήσουν ελληνοκατοικημένες περιοχές, όπως τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κύπρο και επιπλέον το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την ώρα ακριβώς που οι Ελληνες έδιναν ηρωικές μάχες κατά των χιτλεροφασιστικών δυνάμεων.
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ 'ΡΑΪΧ'
Βλέποντας τις πρώτες επιτυχίες των στρατιών της Βέρμαχτ, οι τούρκοι ιθύνοντες αποφασίζουν να αγνοήσουν συμφωνίες και συμμαχίες που είχαν συνάψει, προσδοκώντας καιροσκοπικά οφέλη ανάλογα με την έκβαση του πολέμου.
 Η βρετανική κυβέρνηση, δυσαρεστημένη έντονα από την τουρκική στάση, στέλνει τον Φεβρουάριο του 1941 στην Αγκυρα τον υπουργό Εξωτερικών Αντονι Ιντεν. «Φυσικά, οι πιο ειλικρινείς συμπάθειές μας είναι με το μέρος της Αγγλίας, δυστυχώς όμως οι πρακτικές βάσεις της αγγλογαλλοτουρκικής συμφωνίας έχασαν την ισχύ τους.
 Η Γαλλία είναι κατεστραμμένη, ενώ η Βρετανία δεν είναι ισχυρή στον βαθμό που πρέπει για να μας προσφέρει βοήθεια, ακόμη και με την προμήθεια όπλων και άλλου εξοπλισμού» δηλώνει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ρ. Σαράτσογλου.
Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ 'ΦΟΝ ΠΑΠΕΝ'
Οι σύμμαχοι διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να ελπίζουν σε βοήθεια της Τουρκίας για αντίσταση στη γερμανική εισβολή στα Βαλκάνια. Αντίθετα, τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση της Γερμανίας κατά της Σοβιετικής Ενωσης, και συγκεκριμένα στις 18 Ιουνίου 1941, υπογράφτηκε ­ μετά από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Φον Πάπεν και στην τουρκική κυβέρνηση ­ γερμανοτουρκική συμφωνία «μη επιθέσεως». Με βάση τη συμφωνία που ακυρώνει την αγγλοτουρκική συνθήκη του 1939, εξασφαλίζεται η νοτιοανατολική πτέρυγα της Γερμανίας, ενώ με το εμπορικό σύμφωνο, στις 9 Οκτωβρίου 1941, η Τουρκία μετατρέπεται σε πηγή πρώτων υλών για τη γερμανική πολεμική βιομηχανία, καθώς αναλαμβάνει να εφοδιάσει τη Γερμανία με δεκάδες χιλιάδες τόνους χρωμίου και μερικές άλλες πρώτες ύλες την περίοδο 1943-44.
ΦΛΕΡΤ ΑΓΚΥΡΑΣ - ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
Το φλερτ όμως Αγκυρας - Βερολίνου δεν σταματάει εκεί. Ετσι, κατά την επιδρομή των ναζιστικών ορδών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο Αδόλφος Χίτλερ και ο τούρκος πρόεδρος Ισμέτ Ινονού ανταλλάσσουν μηνύματα. Στην απάντησή του, με ημερομηνία 14 Νοεμβρίου 1941, ο Ινονού τονίζει ότι «δεν υπάρχουν αιτίες για οποιαδήποτε σύγκρουση ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και στα στρατεύματα του Ράιχ».

Την 1η Ιουνίου 1942 υπογράφεται μία ακόμη εμπορική συμφωνία Βερολίνου - Αγκυρας: η Γερμανία παραλαμβάνει 45.000 τόνους χρωμίου και στέλνει σε αντάλλαγμα οπλισμό. Ενώ από το 1943 ως το 1944 θα εξαχθούν από την Τουρκία στη ναζιστική Γερμανία άλλοι 90.000 τόνοι χρωμίου. Ο Χίτλερ, από τον οποίο δεν διαφεύγει η φασιστική τάση της ηγεσίας της Αγκυρας, δηλώνει στον Μουσολίνι, στις 29 Απριλίου 1942 στο Σάλτζμπουργκ, ότι η Τουρκία πολύ γρήγορα θα γίνει σύμμαχος και συζητείται να της παραχωρήσουν τα ελληνικά νησιά.
ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ
Ο εφοδιασμός των ναζιστών καθ' όλη τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από την Τουρκία με χρώμιο και άλλα απαραίτητα για την κατασκευή όπλων μέταλλα, θα οδηγήσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει στη δημοσιότητα με καθυστέρηση μισού και πλέον αιώνα την έκθεση που προαναφέραμε.
 Στην έκθεση σημειώνεται ότι η Τουρκία και άλλες τρεις επίσης «ουδέτερες» εκείνη την εποχή χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία και Σουηδία) με τις εξαγωγές μετάλλων διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη συντήρηση της πολεμικής μηχανής του Χίτλερ. Παρατίθεται δε ένα μνημόνιο του υπευθύνου του εξοπλιστικού προγράμματος των ναζιστών, Αλμπερτ Σπίερ, ο οποίος τον Νοέμβριο του 1943 ενημέρωνε τον Χίτλερ ότι αν τερματιζόταν η παροχή χρωμίου από την Τουρκία, ο πόλεμος θα τελείωνε σε δέκα μήνες, δηλαδή τον Οκτώβριο του 1944. Σχετικά δε με τον χρυσό, με τον οποίο πλήρωναν οι Γερμανοί τους Τούρκους για τις υπηρεσίες τους, στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι τα αποθέματα χρυσού της Τουρκίας από 27 τόνοι που ήταν στην αρχή του πολέμου έφτασαν στο τέλος του σε περισσότερους από 216 τόνους.
ΦΙΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακολουθώντας πιστή φιλογερμανική πολιτική κατά το μεγαλύτερο μέρος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Τουρκία επιτρέπει στα γερμανικά πολεμικά σκάφη να εισέρχονται στη Μαύρη Θάλασσα, σε αντίθεση με τη Συνθήκη του Μοντρέ για το καθεστώς των Δαρδανελίων, που υπογράφτηκε στις 30 Ιουλίου 1935, απαγορεύοντας τη διέλευση από τα Στενά πλοίων των εμπολέμων χωρών.
Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1942 η τουρκική κυβέρνηση, κάτω από την επίδραση της γερμανικής επίθεσης στον Καύκασο, συμφωνεί με την πρόταση του Φον Πάπεν να συγκεντρώσει τουρκικά στρατεύματα στα νότια σύνορα της Ρωσίας. «Καμία πίεση από την πλευρά των Αγγλοαμερικανών δεν θα είναι σε θέση να υποκινήσει την Τουρκία να κάνει ακόμη και το πιο ασήμαντο βήμα προς ζημία των γερμανικών συμφερόντων» διαβεβαιώνει επίσημα ο πρόεδρος Ινονού τον φον Πάπεν.
Παρά τις βρετανικές και αμερικανικές πιέσεις για εγκατάλειψη της φιλογερμανικής «ουδετερότητας» και έξοδο της Τουρκίας στο πλευρό των συμμάχων, η Αγκυρα κωλυσιεργεί επιδιώκοντας να κερδίσει χρόνο, αν και βλέπει ότι η Γερμανία χάνει τον πόλεμο.
 Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το Λονδίνο αναγκάζεται να διακόψει στις 4 Φεβρουαρίου 1944 τις σχετικές αγγλοτουρκικές διαπραγματεύσεις, ενώ τον Μάιο του ίδιου έτους ο Τσόρτσιλ δηλώνει: «... Διακόψαμε τη βοήθεια αφού δώσαμε 20 εκατ. λίρες στερλίνες σε αγγλικά και αμερικανικά όπλα μόνο για το έτος 1943. Δεν ενθαρρύνουμε πλέον την Τουρκία να βρίσκεται παρά τω πλευρώ των νικηφόρων εθνών».
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΥΡΗΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ .. ΤΕΛΕΙΩΝΕ !
Τελικά η Τουρκία θα εγκαταλείψει τη γερμανόφιλη «ουδετερότητα» και θα κηρύξει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας και της Ιαπωνίας μόλις στις 23 Φεβρουαρίου 1945, όταν δηλαδή το βαριά λαβωμένο ναζιστικό θηρίο είναι έτοιμο να ξεψυχήσει. Ενώ στο τέλος του πολέμου ο τότε πρωθυπουργός Σουκρού Σαράκιογλου αποφαίνεται με τη μεγαλύτερη σοβαρότητα: «Η Τουρκική Δημοκρατία από τις πρώτες στιγμές, με τις δηλώσεις της, τα όπλα της και την καρδιά της ήταν στο πλευρό των δημοκρατικών εθνών». Και όπως θα σχολιάσει μερικά χρόνια αργότερα ο διαπρεπής τούρκος εκδότης και συγγραφέας Καμουράν Μπεκίρ Χαρπουτλού, «αν ο φασισμός ήταν νικητής είναι φανερό ότι η ίδια φράση θα είχε λεχθεί υπέρ αυτού».
TA ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ STATE DEPARTMENT
Oι παραπανω πληροφορίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από το τμήμα Ιστορίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφορικά με τον εφοδιασμό της χιτλερικής Γερμανίας από την Τουρκία κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με χρώμιο και άλλα μέταλλα, γεγονός που συνέβαλε στην ενίσχυση της πολεμικής μηχανής των ναζιστών.
http://www.tovima.gr/

Ιδού η κυβέρνηση Εθνικής Επιβίωσης της 13ης Δεκεμβρίου!

Το αναμεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη

Ιδού η Οικουμενική κυβέρνηση -θα ονομασθεί μάλιστα Κυβέρνηση Εθνικής Επιβίωσης, για να καταδειχθεί  το βάθος της κρίσης(!)- που έχει έτοιμη ο .....
Γιώργος Παπανδρέου, για την επομένη των εθνικών εκλογών της 12ηςΔεκεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες απέστειλε ήδη τη παρακάτω λίστα, για να πάρει τη σχετική έγκριση στην έδρα του ΔΝΤ, στις Βρυξέλλες και στο Λευκό Οίκο!
Απολαύστε τη στελέχωση των βασικών υπουργείων στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι»  που σας κρατάει θηρία ενήμερα για τα παιγνίδια του παρασκηνίου-το αποδεικνύουμε καθημερινά>

Πρωθυπουργός> Γιώργος Παπανδρέου
Υπ. Προεδρίας>Βασίλης Μαρκεζίνης
Υπ. Εξωτερικών>Ντόρα Μπακογιάννη
Αναπληρωτής Υπ. Εξωτερικών>Χάρης Παμπούκης
Υπ. Οικονομικών>Γιάννης Ραγκούσης
Υπ. Ανάπτυξης> Στέφανος Μάνος
Υφυπουργός Ανάπτυξης> Μάκης Βορίδης
Υπ. Εσωτερικών>Μιχ. Χρυσοχοίδης
Υπ. Δικαιοσύνης >Φώτης Κουβέλης
Υπ. Πολιτισμού> Παύλος Γερουλάνος
Yπ. Προστασίας του Πολίτη> Σήφης Βαλυράκης
Υπ. Παιδείας>Λούκα Κατσέλη
Υπ. ΠΕΧΩΔΕ>Χρήστος Παπουτσής
Υπ. Εργασίας>Δημ. Ρέππας
Υπ. Εθνικής Άμυνας> Βαγγέλης Βενιζέλος.
Υπ. Περιβάλλοντος>Τίνα Μπιρμπίλη
Υφυπουργός Περιβάλλοντος> Αντρίκος Παπανδρέου
Υπ. Γεωργίας>Κώστας Σκανδαλίδης
Υπ. Υγείας>Ανδρέας Λοβέρδος
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος> Σταύρος Θεοδωράκης


http://Www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=3478

Προς Οικουμενική Κυβέρνηση;

Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα, στην κυριολεξία, ίσως και για το ίδιο βράδυ...

δίνουν και παίρνουν, με επικρατέστερο αυτό που θέλει διπλές εκλογές τον Δεκέμβριο. Όπως αποκάλυψε χθες το statesmen.gr, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου υπάρχει- είναι μάλιστα σε γνώση πρώην υπουργού ο οποίος γνωμοδότησε για τη συνταγματικότητά της- αλλά βέβαια ουδείς μπορεί να γνωρίζει για τις πραγματικές προθέσεις του Μαξίμου. Μπορεί, δηλαδή, ο Πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες να συνέταξαν το κείμενο προκειμένου να μπλοφάρουν. Ωστόσο, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι, μέχρι το τέλος του χρόνου ασκούνται πιέσεις από την τρόικα να απομακρυνθούν περί των 180.000 συμβασιούχων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, καθώς και στους ΟΤΑ, το πιθανότερο είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπλοφάρει. Άλλωστε, και να ήταν στις προθέσεις του δεν θα μπορούσε να το κάνει, αφού οι εξελίξεις οδηγούν προς την κατεύθυνση των εκλογών. Υπό την προϋπόθεση φυσικά- είναι ο «όρος» που επιτακτικά θέτουν ως προαπαιτούμενο το ΔΝΤ και η Ε.Ε.- ότι θα προκύψει ένα σταθερό κυβερνητικό σχήμα με το οποίο θα συνομιλούν αξιόπιστα. Και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Οι τελευταίες τοποθετήσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αποκαλύπτουν ότι έχει γνώση του παρασκηνίου, αλλά θα πρέπει και ο ίδιος να βολιδοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε κάθε περίπτωση, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα πει όχι σε μια οικουμενική, εφόσον φυσικά τα μέτρα του Μνημονίου συμπληρωθούν από άλλα, αναπτυξιακού χαρακτήρα. Πάντως, σε περίπτωση συγκυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων, δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή τόσο του Αντώνη Σαμαρά όσο και του Γιώργου Παπανδρέου. Το πιθανότερο θα είναι να βρεθεί μια προσωπικότητα διεθνούς κύρους να ηγηθεί της κυβέρνησης, η οποία, θα πρέπει να σημειωθεί, θα στηριχθεί κοινοβουλευτικά από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, ενδεχομένως και από άλλες μικρότερες δυνάμεις ή προσωπικότητες.

statesmen.gr

Η αναδιάρθρωση του χρέους άρχισε ήδη!

Από τον Γιάννη Αγγέλη
Τα νέα που έρχονται στην Αθήνα από την Ιρλανδία τα τελευταία 24ωρα δεν είναι... καλά. Η πρόσφατα διασωθείσα κρατική πλέον τράπεζα...

Anglo Irish Bank καλεί τους κατόχους ομολόγων της ύψους 2 δισ. ευρώ να δεχθούν μία ανταλλαγή: να παραδώσουν τα τραπεζικά ομόλογα και να πάρουν σε αντάλλαγμα κρατικά ομόλογα ονομαστικής αξίας ίσης με το 20% αυτών που θα παραδώσουν!

Με άλλα λόγια να δεχθούν μείωση της αξίας των ομολόγων που κατέχουν κατά 80%!

Σε περίπτωση που δεν το δεχθούν (η ανταλλαγή θα είναι οικειοθελής) η εναλλακτική θα είναι να πάρουν σε ρευστό ένα ποσό μικρότερο από το 20% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που σήμερα κατέχουν...

Πρόκειται για την πρώτη και σημαδιακή πράξη αναδιάρθρωσης χρέους στην Ευρωζώνη και μάλιστα σε επίπεδα χαμηλότερα εκείνων που προβλέπει η αγορά, καθώς τα συγκεκριμένα ομόλογα για τα οποία προτείνεται η ανταλλαγή μέχρι την παραμονή της ανακοίνωσης διαπραγματεύονταν στο 25% της ονομαστικής τους αξίας.

Η κίνηση αυτή ουσιαστικά «μεταφράζει» στην πράξη το πώς εννοείται η προ ημερών ανακοινωθείσα απαίτηση της κ. Μέρκελ να «μπει» και ο ιδιωτικός τομέας στην διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους της ευρωζώνης.

Αναλυτές της αγοράς θεωρούν ότι η πρόσφατη σημαντική ανοδική τάση στα spreads των ομολόγων της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εξέλιξη αυτή και έχει προφανώς προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις αγορές των ομολόγων.

Στον γερμανικό οικονομικό Τύπο έχουν ήδη διατυπωθεί εκτιμήσεις ότι η απαίτηση της κ. Μέρκελ για «συμμετοχή» του ιδιωτικού τομέα στην αναδιάρθρωση του χρέους θα προκαλέσει ένα νέο κύκλο κρίσης στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων.

Η κίνηση της ιρλανδικής κυβέρνησης με την αναδιάρθρωση του χρέους της ΑΙΒ φαίνεται να ακολουθεί αυτή την κατεύθυνση και έχει χτυπήσει το καμπανάκι για τα τραπεζικά ομόλογα όλων των τραπεζών που συνδέονται με το κρατικό χρέος των «προβληματικών» χωρών της Ευρωζώνης. Η πράξη αυτή ερμηνεύεται ως προμήνυμα αποφάσεων που έχουν ληφθεί συνολικά για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Για την Αθήνα αυτά σίγουρα δεν είναι καλά νέα αλλά έχει ήδη προβλεφθεί μια γραμμή άμυνας που θα οικοδομηθεί στα αποτελέσματα των stress test που έχουν προγραμματισθεί στα τέλη του Νοεμβρίου στην βάση των απαιτήσεων του Μνημονίου.


Πηγή:www.capital.gr
Να θυμίσουμε ιστορικά, πως όσοι είχαν ομόλογα στα χέρια τους και πίστεψαν σε αυτά, τα έκαναν .... κωλόχαρτα.
Αυτός, μεταξύ πολλών άλλων είναι άλλος ένας λόγος που σε καμμιά περίπτωση δεν πρέπει να έχουμε πιά καμμιά μα καμμιά εμπιστοσύνη στους διοικούντες και στις ψευτοοικονομικές δολοπλοκίες τους.

Εκλογές στις 28 Νοεμβρίου;

Φαίνεται ότι ο κύβος ερρίφθη… Εκλογές την Κυριακή 28 Νοεμβρίου. Όπως αποκάλυψε από χθες το «statesmen.gr», η σχετική νομοθετική πράξη για τη μετάθεση της διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι έτοιμη και…..
καθαρογραμμένη, στο νομικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.
Η αρχική σκέψη που υπήρχε ήταν για διπλές κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου. Φαίνεται όμως ότι ο πολιτικός χρόνος που τρέχει για το ΠΑΣΟΚ, σπρώχνει την Κυβέρνηση στην απόφαση να στηθούν κάλπες εντός του Νοεμβρίου, την τελευταία Κυριακή του τρέχοντος μηνός, στις 28! Σύμφωνα άλλωστε με το Σύνταγμα, απαιτούνται απλώς 15 ημέρες από τη στιγμή που θα κατατεθούν οι συνδυασμοί στον Άρειο Πάγο, μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, ενώ ο θεμέλιος νόμος του κράτους ορίζει πως, σε κάθε περίπτωση οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν εντός τριάντα ημερών από τη διάλυση της Βουλής.

Είναι λοιπόν προφανές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, γιατί παρά το ό,τι στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν πως τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 7 Νοεμβρίου, δεν είναι όσο άσχημα περίμεναν, ο δεύτερος γύρος θα εξελιχτεί σε καταστροφή, με δεδομένες τις συμφωνίες και τις συνεργασίες που θα επιτευχθούν σε τοπικό επίπεδο. Και θα φέρουν τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ σε μειοψηφική θέση.
Από τη στιγμή που η Κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα τόσο δυσμενές για την ίδια πολιτικό περιβάλλον, με την κοινωνία να έχει λάβει θέση μάχης απέναντί της, δεν θα μπορεί εκ των πραγμάτων να βγει και να μιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου για «ελεγχόμενη χρεοκοπία» της Ελλάδας, και να προχωρήσει στη λήψη επώδυνων μέτρων, με δυσβάσταχτο πολιτικό κόστος, όπως για παράδειγμα την απόλυση 180.000 συμβασιούχων του δημοσίου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου λοιπόν, με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρώπης, ποντάρει σε μια Κυβέρνηση Εθνικής Συμμαχίας, με νέο Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, και με υπουργούς πολιτικούς από τους χώρους που θα συμφωνήσουν για τον σχηματισμό Κυβέρνησης, καθώς και με εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες.

Το ζητούμενο είναι πλέον να πειστούν τα κόμματα ότι «η Ελλάδα χάνεται», ότι «όλοι φταίμε», Κυβέρνηση, κόμματα και πολίτες. Και να προχωρήσουμε μπροστά, αφού πρώτα… πάμε πίσω, τουλάχιστον για μια δεκαετία. Ανάγκα, και θεοί πείθονται…
Ωστόσο, υπάρχει και μια δεύτερη ανάγνωση της συγκεκριμένης εξέλιξης, την οποία σιγοψιθυρίζουν αρκετοί: Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, σε συνδυασμό με την τρομο-υστερία των τελευταίων ημερών, να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση του να προετοιμαστούν οι πολίτες για να δεχθούν την αναγκαιότητα κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ακόμη και από την υπάρχουσα Βουλή, δηλαδή χωρίς να προηγηθούν πρόωρες εκλογές. Ίδωμεν.
www.statesmen.gr

Σκέφτηκαν -λέει- ακόμη και αναβολή β' γύρου, για πρόωρες!

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ...

Αμεση σύνδεση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής «με τη νομιμοποίηση πολιτικών επιλογών και πράξεων της κυβέρνησης, που δεν ήταν στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και δεν συνάδουν και με την ιδεολογία του», έκανε χθες η κυβέρνηση, επιμένοντας στην απειλή των πρόωρων εθνικών εκλογών αν οι υποψήφιοί της ηττηθούν.
Ο Γ. Παπανδρέου (μαζί του και η Λ. Κατσέλη) βρήκε πού υπήρχαν λεφτά. Τώρα ψάχνει να βρει πώς μπορεί να πείσει ότι δεν μπλοφάρει όταν επισείει τις πρόωρες εκλογές«Είναι μια ευκαιρία σε αυτές τις εκλογές να επανανομιμοποιηθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στην κυβέρνηση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τόνισε ότι παρότι η κυβέρνηση διαθέτει μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεν έχει πρόθεση να πάει σε εκλογές, όμως «πάνω απ' όλα βάζει το συμφέρον της χώρας»!

Στο μεταξύ οργίασαν χθες οι φήμες ότι σε κάθε περίπτωση όλα είναι έτοιμα για τις πρόωρες εκλογές και ότι αν χρειασθεί, θα αναβληθεί και ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, ούτως ώστε να γίνει τον Δεκέμβριο μαζί με τις εθνικές εκλογές. Σενάριο που είχε δει το φως της δημοσιότητας από το Σάββατο.

Ωστόσο κυβερνητικός παράγοντας διέψευσε αυτή την περίπτωση. Μας είπε ότι ο δεύτερος γύρος θα γίνει κανονικά, ακόμα κι αν εξαγγελθούν εκλογές για τον Δεκέμβριο.

Προβληματισμός

Επιβεβαίωσε όμως ότι στο Μαξίμου υπήρξε προβληματισμός πριν από πολλές μέρες για το αν θα πρέπει να αναβληθεί ο δεύτερος γύρος στην περίπτωση που μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακή εξαγγελθούν πρόωρες εθνικές εκλογές. Ο ίδιος παράγοντας επέμενε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπλοφάρει όταν λέει ότι αν η κυβέρνηση βρεθεί σε αδιέξοδο, θα μιλήσει ο λαός, γιατί , όπως μας είπε, «θέλει καθαρή εντολή και δεν μπορεί να σέρνεται όταν θα χρειασθεί στους επόμενους μήνες να πάρει δύσκολες αποφάσεις.». Πάντως στην Ιπποκράτους αρχίζουν να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θα φτάσει τελικά σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου συνεχίζει να κινείται σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς. Απόψε θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πάτρα, ενώ αύριο θα κλείσει -για την ώρα- την εκστρατεία με συγκέντρωση στην Αθήνα, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ. *

ΕΝΕΤ

ZHTAEI 1.000.000 ευρώ, από 25χρονο φοιτητή της φιλοσοφικής σχολής!H Υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού, κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη – Παγκάλου!!

Με τίτλο: "Ζούμε μαζί αλλά δεν αντέχουμε τον αντίλογο" διαβάζουμε από το blog του υποψηφίου με τον συνδυασμό "Σαρωνικός - Συνεργασία", Βαγγέλη Μυτιληναίου.
Συγκεκριμένα:  Η αντίπαλος του συνδυασμού του, υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού κ. Χριστίνα Χριστοφάκη, σύζυγος του γνωστού υβριστή του ελληνικού λαού, απαιτεί με αγωγή το αστρονομικό ποσό του 1.000.000 ευρώ, από έναν 25χρονο φοιτητή της φιλοσοφικής σχολής!!!

Επειδή δεν μπορούμε να έχουμε την πλήρη άποψη, για το τι ακριβώς είναι αυτό, που θα μπορούσε να έχει θίξει την κυρία αντιπροέδρου (δεν δημοσιεύτηκε ολόκληρη η αγωγή), δεν θα σχολιάσουμε το σκεπτικό της, το οποίο άλλωστε ως ελληνίδα πολίτης έχει το νομικό δικαίωμα να χρησιμοποιήσει, αλλά θα την κρίνουμε ως δημόσιο πρόσωπο που ζητάει την ψήφο των συμπολιτών της.

Κυρία υποψήφια δήμαρχε,

1. Με το παραπάνω ποσό χρημάτων αξιολογείτε την ηθική σας βλάβη;
Δηλαδή, εάν κάποιος διαθέσει αυτό το ποσό,  μπορεί να το επαναλάβει, με την δική σας ικανοποίηση, ως αποδεχόμενη την ηθική αποκατάσταση σας;
Επιλέξατε την αγωγή, ως μέσον διεκδίκησης αυτού του οικονομικού ωφελήματος και όχι την δημόσια έκθεση της μήνυσης στο ακροατήριο, για την ενδεχόμενη τιμωρία αυτού που θεωρείτε ως υβριστής σας!!!
Δικαίωμα σας και αυτό, αλλά οι πολίτες μπορεί πιθανόν να το εκλάβουν ως μέσον πίεσης και εκφοβισμού σε πρώτη ανάγνωση και ίσως σε δεύτερη στην οικονομική καταστροφή ενός 25χρονου πολιτικοποιημένου νέου ο οποίος μπορεί και να έχει ή ίσως υπερβάλει σε ορισμένες διατυπώσεις του,  στην ένταση της κριτικής του για την προεκλογική του βέβαιη άπειρη στρατηγική. ...

2. Στις προεκλογικές μάχες ακούγονται ίσως και κάποιες υπερβολές ή έστω κάποιες αναλήθειες για τις οποίες κανείς μας δεν πρέπει να συμφωνεί. Οι τεκμηριωμένες όμως απαντήσεις, όπως και ο κάθε καλόπιστος διάλογος αφοπλιστικών επιχειρημάτων, είναι κυρίως το ενδεδειγμένο κριτήριο, όπου οι ενδεχόμενοι συκοφάντες πληρώνουν αυτό που τους αρμόζει: δηλαδή, το "μαύρισμα" της απαξίας από τους ψηφοφόρους τους.

3. Η χρησιμοποίηση των ΜΜΕ για απαντήσεις, εν προκειμένω στον νεαρό, νομίζετε ότι θα έφερναν λιγότερο αποτέλεσμα στην αποκατάσταση της ηθικής σας βλάβης, από ότι μία τέτοια υπερβολική διεκδίκηση αυτού του αστρονομικού ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ;

4. ΔΕΝ θα ήταν χρήσιμο (λέτε;) να ξέραμε και την άποψη, του καθημερινού υβριστή του ελληνικού λαού, συζύγους σας, γνωστός εκτός των άλλων και για την "σημαία" των Ιμίων και τόσων άλλων ανεκδιήγητων εμφανίσεων και προσβολών (προς όλους μας) που μας έχει κάνει να ντρεπόμαστε για την παρουσία του στο ιερό χώρο του βήματος της δημοκρατίας μας (του ελληνικού κοινοβουλίου).
Εκτιμώ (γιατί εξάλλου το ισχυρίζεστε) ότι η οικογενειακή σας συγγένεια να ΜΗΝ είναι οδηγός και για την πολιτικής σας καριέρα, απλά το ερώτημα προκύπτει:
Φανταστείτε πόσες αγωγές και πόσα θα ήταν τα χρήματα που θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τα 10 εκ Ελλήνων για όσα κατά καιρούς έχει πει ή έχει κάνει...
...ΜΗ παραβλέποντας ωστόσο, παρόλα αυτά το γεγονός, ότι υπάρχουν και κάποιοι άλλοι συντοπίτες του οι οποίοι συνεχίζουν να δείχνουν ανοχή και να τον ξαναψηφίζουν!!!

Πάντως θα θέλαμε να ξέρουμε τι και εάν σας συμβουλεύει...

Τελειώνοντας θα ήθελα να μας απαντήσετε, εάν εκλεγείτε δήμαρχος θα συνεχίσετε τις αγωγές, θα το αλλάξετε στις μηνύσεις ή θα προσπαθείτε να πείθετε με τον δημόσιο διάλογο;

Απλές ερωτήσεις έκανα... και θεωρώ ότι δεν έγραψα κάτι που να συνιστά ηθική βλάβη ή να απαιτεί οικονομική αποζημίωση.


Νάσος 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/11/zhtaei-1000000-25-h.html

Ανακοίνωση-κεραυνός εργαζομένων στα ΕΝΑΕ κατά της σκοτεινής "ντροπολογίας" και των Γερμανολιβανέζων





ImageΑνακοίνωση-κεραυνό κατά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της «σκοτεινής» τροπολογίας που ψηφίστηκε προχθές τη νύκτα με την οποία παρέχεται φορολογική αμνηστία σε Γερμανούς και Λιβανέζους στα ΕΝΑΕ και αντί για την Abu Dhabi Mar παραδίδει το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας στην ομιχλώδη Privinvest, εξέδωσε το σωματείο «Νέο Κίνημα Αλλαγής» των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Το «Νέο Κίνημα Αλλαγής» περιλαμβάνει εργαζόμενους από όλους τους κομματικούς χώρους πλην ΔΑΚΕ οι οποίοι προέρχονται κυρίως από την εταιρεία τροχαίου υλικού που της έβαλε λουκέτο μια άλλη «συνδεδεμένη» με την ThyssenKrupp Marine Systems. Ιδού η ανακοίνωση:

«Σήμερα αιφνιδιαστικά η Κυβέρνηση προωθεί στην Βουλή για συζήτηση το Σχέδιο Νόμου (προσθήκη – τροπολογία) «Ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών πράξεων» μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται τροπολογία της συμφωνίας (ν.3885/ 2010) για το Ναυπηγείο Σκαραμαγκά. Με την αντισυνταγματική αυτή ενέργειά της η κυβέρνηση στην πραγματικότητα ανατρέπει την συμφωνία που είχε εισηγηθεί η ίδια η κυβέρνηση και ψηφίστηκε από την Βουλή, για να μεταβιβαστεί το Ναυπηγείο στην αξιολογημένη από τον οίκο LAZARD εταιρεία A.D.M.
Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις εντολές και τις υποδείξεις των ΓερμανοΑράβων. Και γίνεται φανερό ότι η μεταβίβαση του Ναυπηγείου δεν έχει γίνει νόμιμα. Δηλαδή έχουμε άλλη μία νέα σκανδαλώδη μεταβίβαση με ολέθριες συνέπειες για το Ναυπηγείο, για τους εργαζόμενους και την Ελληνική οικονομία.
Πιστεύουμε ότι ήταν ξεκάθαρο εδώ και εβδομάδες με βάση την ψηφισμένη συμφωνία στη Βουλή ότι η εμπλοκή της «συνδεδεμένης» εταιρείας της ADM η Privinvest περιορίζεται μόνο στην εφαρμογή καια τις υποχρεώσεις των ποινικών ρητρών των άρθρων 27 των δύο έργων των υποβρυχίων ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ & NEPTUNE II.
Επομένως οποιαδήποτε μεταβίβαση μετοχών στη «συνδεδεμένη» εταιρεία Privinvest δεν μπορούσε να γίνει νόμιμα. Θα ήταν μια παράνομη πράξη, αφού στην Βουλή των Ελλήνων ψηφίστηκαν άρθρο προς άρθρο οι δύο συμβάσεις των υποβρυχίων. Στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2010 δεν ψηφίστηκε, δεν εγκρίθηκε από την Βουλή των Ελλήνων καμία μεταβίβαση μετοχών από την ThyssenKrupp στην Privinvest. Πράγμα που δεν μπορεί βέβαια να γίνει τώρα με μια αντισυνταγματική τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση. Επιπρόσθετα, με την ίδια τροπολογία προκύπτει αμνηστία σε τυχόν φορολογικές παραβάσεις.
Κατά συνέπεια αυτό που φαίνεται να επιχειρούν είναι να χρησιμοποιήσουν την Privinvest για να τακτοποιήσουν όλες τις εκκρεμότητες και τις διεκδικήσεις των ΓερμανοΑράβων αν βέβαια ποτέ καταλήξουν σε μια συμφωνία».
Σε απάντηση όλων αυτών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος εξέδωσε ανακίνωση που υπερασπίζεται τα πεπραγμένα του και στην οποία αναφέρει τα εξής:
 «Είναι, αν μη τι άλλο, παράδοξο, την ημέρα που εγκαθίσταται μία νέα διοίκηση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την ημέρα που –επιτέλους- οι εργαζόμενοι μετά από καθυστέρηση μηνών, πληρώνονται και ο Σκαραμαγκάς αποκτά μία νέα προοπτική, να τίθενται, για πολλοστή φορά, ζητήματα τα οποία απαντώνται με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο στο ν.3885/2010, που κύρωσε τη συμφωνία για το μέλλον του Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού.
Στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. ισχύουν, χωρίς καμία παρέκκλιση, οι κανόνες της εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Ισχύει συνεπώς  ό,τι ισχύει σε κάθε άλλη επιχείρηση που είναι εγκατεστημένη στη χώρα, ό,τι ισχύει σε κάθε άλλη επιχείρηση που έχει ως βασικό αντικείμενό της την εκτέλεση προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό που ισχύει στο Σκαραμαγκά δεν είναι διαφορετικό από αυτό που ισχύει για τους υπόλοιπους εργαζομένους  στην Ελευσίνα και το Νεώριο, για να πάρω μόνο το παράδειγμα του ναυπηγικού τομέα.
Το νέο στοιχείο το οποίο υπάρχει είναι πως έχει γίνει πια απόλυτα αντιληπτό από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές πως το μέλλον των Ναυπηγείων δεν μπορεί να εξαρτάται μόνον από ελληνικά στρατιωτικά προγράμματα. Αλλά τώρα έχουμε και την ευκαιρία, τη δυνατότητα και την υποχρέωση να απευθυνθούμε και στη διεθνή αγορά, ενεργώντας επιτέλους και ως χώρα που πουλάει και δεν αγοράζει απλώς τέτοιου τύπου προγράμματα.
Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μία άλλη αναπτυξιακή, παραγωγική και κοινωνική νοοτροπία. Αυτό φαίνεται ότι δεν το κατανοούν κάποιοι αυτόκλητοι υπερασπιστές των εργαζομένων των Ναυπηγείων, το καταλαβαίνουν όμως πολύ καλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που ζουν τη διαχρονική περιπέτεια των Ναυπηγείων και συνέπραξαν στην ιδιωτικοποίηση του 2001 και την αγορά των Ναυπηγείων από γερμανικά συμφέροντα, καθώς τότε το 49% των μετοχών  το κατείχε ο συνεταιρισμός των εργαζομένων».
Ατυχώς για τον υπουργό όπως είδαμε και πιο πάνω, οι εργαζόμενοι έχουν διαφορετική άποψη…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Κανόνι" βάρεσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τους προμηθευτές φαγητού!

Χωρίς τροφή κινδυνεύουν να μείνουν οι στρατιωτικές μονάδες σε όλη την επικράτεια καθώς οι προμηθευτές βρίσκονται ένα βήμα πριν την παύση εφοδιασμού τους λόγω των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που τους χρωστάει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αρνείται να τα καταβάλει επειδή με την σειρά του το υπουργείο Οικονομικών δεν απελευθερώνει κονδύλια! Μόνο ο Στρατός Ξηράς χρωστάει στους προμηθευτές ανά την Ελλάδα 230 εκατ. ευρώ!Το τρελό είναι ότι ενώ το υπουργείο Οικονομικών δεν απελευθερώνει τα κονδύλια, φυσικά ζητάει την απόδοση των πάσης φύσεως φόρων. Συγκεκριμένος προμηθευτής ζητεί από το 1.240.000 ευρώ που του οφείλει το υπουργείο Άμυνας, να του δώσουν τουλάχιστον τις 180.000 ευρώ του ΦΠΑ που απαιτεί «εδώ και τώρα» το υπουργείο Οικονομικών, αλλά η απάντηση είναι απολύτως αρνητική!

Έτερος προμηθευτής νωπών προϊόντων μονάδων του Έβρου δήλωσε στο defencenet.gr ότι «Μου χρωστάνε 37.500 ευρώ εδώ και ενάμιση χρόνο. Τα χαρίζω όλα στο υπουργείο και στα παιδιά που μας προστατεύουν. Απλώς ζητώ να μην με πάνε φυλακή για τον ΦΠΑ που πρέπει να αποδώσω για τα λεφτά που δεν έχω εισπράξει».

Αλλά φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό: Υπάρχει πλέον και θέμα ποιότητας των προϊόντων. Πολλοί διοικητές μονάδων παραπονούνται ότι επειδή δεν πληρώνονται οι προμηθευτές, δίνουν προϊόντα χαμηλής ποιότητας. Και αν υπάρχουν επιστροφές και απορρίψεις των προϊόντων δεν στέλνουν άλλα.

Εκτός αυτού, επειδή υπεύθυνοι είναι οι τοπικοί διοικητές για την πληρωμή των προμηθευτών, ήδη μεταξύ των αξιωματικών υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για το γεγονός ότι αναγκάζονται ουσιαστικά να υπογράφουν «ακάλυπτες επιταγές».

  defencenet.

Τράπεζες: Έγκλημα κατά του Ελληνικού Λαού ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

 



ΠΩΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού εκδόθηκαν (και εξακολουθούν να εκδίδονται) εκατομμύρια Διαταγές Πληρωμής των τραπεζών κατά των ελλήνων πολιτών. Στο Όνομα του Ελληνικού Λαού οι τράπεζες έβγαλαν και εξακολουθούν να βγάζουν  στο σφυρί εκατομμύρια ιδιοκτησίες... Στο όνομα του Ελληνικού Λαού χάθηκαν εκατομμύρια ιδιοκτησίες ελλήνων πολιτών... Και όλα αυτά κατόπιν εκτέλεσης Διαταγών Πληρωμής που εκδόθηκαν από άκυρες συμβάσεις με προδιατυπωμενους από τις τράπεζες όρους!!! Με την πλήρη σύμπραξη -άμεση συνέργεια  με όρους ποινικού δικαίου- μίας     διεφθαρμένης πολιτείας… Ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που σε πλήρη σύμπραξη με  μια μαφιόζικου τύπου "τραπεζική επιχειρηματικότητα", επί δυο τουλάχιστον δεκαετίες επέβαλε στον ελληνικό λαό επιτόκια ληστρικά, που σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν  ακόμα και αυτά  των τοκογλύφων... Η δικαιοσύνη δυστυχώς  -αν και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με το σάπιο σύστημα της κομματοκρατιας-, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων...

Οι συμβάσεις καταναλωτικών δανείων και καρτών που συνάπτουν οι τράπεζες με τους καταναλωτές είναι ΑΚΥΡΕΣ. ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ. Με έξι απλές ερωτήσεις – απαντήσεις, θα δείξω πως μπορείτε να ανακόψετε τις διαταγές πληρωμής που οι τράπεζες βγάζουν, ή απειλούν να βγάλουν εναντίον σας.

1. Η τράπεζα είναι όπως ο Σαμψών

Όπως η δύναμη του Σαμψών ήταν τα μαλλιά του έτσι και στις τράπεζες η δύναμη τους είναι η Διαταγή Πληρωμής. Όπως  αν στο Σαμψών  κατάφερνες να του  κόψεις   τα μαλλιά έχανε όλη του τη δύναμη, έτσι και στην τράπεζα αν καταφέρεις να της (ανα)κόψεις τη Διαταγή Πληρωμής χάνει αμέσως τη δύναμη της και οδηγείται σε βέβαιο θάνατο (κατάρρευση).
Θέτω εδώ στη διάθεση σας το δικόγραφο της Ανακοπής κατά απαιτήσεων από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια. Η Ανακοπή αυτή περιλαμβάνει ισχυρισμούς που ακυρώνουν τους σημαντικότερους όρους των συμβάσεων που οι τράπεζες συνάπτουν με τους καταναλωτές , όπως αυτά κρίθηκαν με σειρά δικαστικών αποφάσεων... Αποτελεί μια   καλή μελέτη και προκειμένου να συνταχθεί απαιτήθηκαν πολλές δεκάδες ώρες δουλειάς .

2. Τι είναι η Διαταγή Πληρωμής?

Η Διαταγή Πληρωμής είναι κάτι σαν δικαστική απόφαση. Εκδίδεται βάσει του αντιγράφου της σύμβασης δανείου που έχεις υπογράψει με την τράπεζα και την κίνηση του λογαριασμού του δανείου. Το βασικότερο πλεονέκτημά της είναι ότι εκδίδεται ΑΜΕΣΩΣ και  ότι είναι τίτλος εκτελεστός (δηλαδή η τράπεζα μπορεί αμέσως να προχωρήσει σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη). Στην Αθήνα και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα εκδίδεται σε 1-2 μήνες , ενώ στην περιφέρεια (στα  ειρηνοδικεία ιδίως της επαρχίας), σε μια εβδομάδα το πολύ.
Σημαντικότατο επίσης πλεονέκτημά της είναι ότι εκδίδεται ερήμην σου. Δεν προηγείται καμία απολύτως γνωστοποίηση ότι η τράπεζα έχει καταθέσει αίτηση για έκδοση εναντίον σου Διαταγής Πληρωμής. Ο δικαστής εκδίδει τη Διαταγή Πληρωμής χωρίς να γίνει ακροαματική διαδικασία. Δεν παρίστασαι δηλαδή με δικηγόρο και δεν αναπτύσσεις τις θέσεις σου.
Μόλις ο δικαστής εκδώσει τη Διαταγή Πληρωμής, η τράπεζα σου την κοινοποιεί αμέσως με δικαστικό επιμελητή. Η τράπεζα βιάζεται να σε βρει και να σου κοινοποιήσει τη διαταγή πληρωμής, γιατί αν δε σου την κοινοποιήσει εντός διμήνου από την έκδοσή της, χάνει την ισχύ της και πρέπει να εκδοθεί εκ νέου (πρέπει δηλαδή η τράπεζα πληρώσει ξανά όλα τα έξοδα - αν το ποσό είναι μεγάλο, η τράπεζα «μπήκε για τα καλά μέσα» γιατί πρέπει εκ νέου να πληρώσει ένα σωρό λεφτά σε έξοδα).
Αν λοιπόν η Διαταγή Πληρωμής σου κοινοποιηθεί εγκαίρως (εντός διμήνου από την έκδοσή της), σε έχει φέρει προ τετελεσμένων. Με το που σου κοινοποιείται, έχεις αυτομάτως μπει στο Τειρεσία, με μια διαδικασία που δεν ενδιαφέρει να αναλύσω.  Μόλις περάσουν 3 ημέρες από την κοινοποίηση, η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε κατάσχεση της περιουσίας σου. Για να «τη γλιτώσεις», θα πρέπει η τράπεζα να μη μπορεί να σε βρει για να σου κοινοποιήσει τη Διαταγή (πρέπει να είναι άγνωστη η διαμονή σου ή να λείπεις στο εξωτερικό). Άπαξ και σου κοινοποιήσει τελείωσες.
Αν έχεις περιουσία η τράπεζα θα εκτελέσει (θα κάνει κατάσχεση), για να πάρει «τα λεφτά της». Και περιουσία όμως να μην έχεις και η τράπεζα δεν καταφέρει τελικά να πάρει «τα λεφτά της» (ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος) , σε έχει για τα καλά στο χέρι… Γιατί πολύ απλά, με την έκδοση της Διαταγής Πληρωμής και την κοινοποίησή της σε έχει μαυρίσει στον Τειρεσία (όλες οι διαταγές πληρωμής ποσού από 1000 ευρώ και πάνω, περνάνε στις λίστες του Τειρεσία).

3. Πως μπορείς να ανακόψεις τη Διαταγή Πληρωμής?

Επιγραμματικά, η Διαταγή Πληρωμής μπορεί να ακυρωθεί εν όλω ή εν μέρει   με ανακοπή η οποία πρέπει να ασκηθεί εντός 15 εργάσιμων ημερών από την κοινοποίηση της Διαταγής Πληρωμής. Οπότε μόλις σου κοινοποιηθεί η Διαταγή Πληρωμής τρέχεις και δε φτάνεις... Μοναδικός τρόπος για να ακυρώσεις τη Διαταγή Πληρωμής είναι να αποδείξεις ότι αυτή εκδόθηκε βάσει άκυρης σύμβασης (εδώ ακυρότητα της σύμβασης υπάρχει , αν αποδείξεις ότι είναι άκυρος  έστω και ένας όρος της σύμβασης δανείου που υπέγραψες με την τράπεζα).

4. Πως βγαίνω από τον Τειρεσία αν η τράπεζα μου βγάλει Διαταγή Πληρωμής?

Από τον Τειρεσία βγαίνεις με δυο τρόπους : Στο περίπου βγαίνεις αν πληρώσεις την τράπεζα. Και κανονικά βγαίνεις, αν ασκήσεις Ανακοπή κατά της Διαταγής Πληρωμής και αυτή γίνει από το δικαστήριο δεκτή (ακυρώσει δηλαδή τη Διαταγή Πληρωμής στο σύνολό της). ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ "ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ". ΈΧΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ!

5. Γιατί λες ότι έχει χάσει τα λεφτά της? Αν ακυρωθεί η Διαταγή Πληρωμής   δεν μπορεί η τράπεζα με άλλο τρόπο να πάρει τα λεφτά της ?

Αν ακυρωθεί η Διαταγή Πληρωμής (επειδή το δικαστήριο που δίκασε την ανακοπή έκρινε ως άκυρους και καταχρηστικούς κάποιους από τους όρους της σύμβασης του δανείου), η τράπεζα μπορεί να επανέλθει με νέα Διαταγή Πληρωμής με αιτούμενο όμως ποσό, πολύ μικρότερο από αυτό που αρχικά αξίωνε, αφού το νέο ποσό θα υπολογιστεί δίχως τους όρους που το δικαστήριο έκρινε προηγουμένως ως άκυρους και καταχρηστικούς. Πρακτικά όμως οι τράπεζες ποτέ δεν ακολουθούν αυτή την οδό, γιατί πολύ απλά  με το τρόπο αυτό θα συνομολογούσαν την ακυρότητα όλων των συμβάσεων τους! Οπότε η μόνη νομική οδός που της απομένει προκειμένου να αξιώσει την  απαίτηση που θεωρεί ότι έχει  (την απαίτηση δηλαδή που προκύπτει και από τους άκυρους όρους), είναι η οδός της  άσκησης τακτικής αγωγής. Επειδή όμως η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 χρόνια, οι τράπεζες συνήθως έρχονται σε συμβιβασμό…
Άρα λοιπόν, αν καταφέρεις και  ανακόψεις τη διαταγή πληρωμής, η τράπεζα αναγκαστικά θα πρέπει να συρθεί είτε στη δικαστική επιδίωξη της «απαίτησης» μέσω της άσκησης τακτικής αγωγής, είτε να συμβιβαστεί χωρίς δικαστήρια. Σχεδόν πάντα  επιλέγει το δεύτερο, για τους λόγους που αναλύω  παρακάτω: 


6. Ποια τα μειονεκτήματα  της δικαστικής απόφασης που εκδίδεται κατόπιν άσκησης τακτικής αγωγής σε σχέση με την έκδοση διαταγής πληρωμής? Γιατί  η έκδοση διαταγής πληρωμής είναι για τις τράπεζες η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ? Γιατί αν ακυρωθεί η διαταγή πληρωμής η άσκηση αγωγής αποτελεί για την τράπεζα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?

Εφόσον η αγωγή της τράπεζας κερδισθεί τα αποτελέσματα που η δικαστική απόφαση παράγει είναι τα ίδια με αυτά της Διαταγής Πληρωμής. Με μια όμως διάφορα:
Από την άσκηση της αγωγής μέχρι εκδόσεως τελεσίδικης απόφασης μπορεί να μεσολαβήσουν μέχρι  και 10 χρόνια!!! Περαιτέρω η επιδίωξη της απαίτησης της τράπεζας με άσκηση εναντίον σου αγωγής δεν σε βάζει στα κατάστιχα του Τειρεσία (όπως συμβαίνει με την έκδοση Διαταγής Πληρωμής). Σημαντική διαφορά επίσης είναι ότι η αγωγή σου κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή οπότε λαμβάνεις γνώση της δικασίμου καθώς και του περιεχομένου της (των ισχυρισμών δηλαδή της τράπεζας). Οπότε πας σε δικηγόρο, ώστε να προετοιμάσεις την άμυνα σου και κατά την ημερομηνία της εκδίκασης να είσαι προετοιμασμένος να αντιπαρατεθείς με την τράπεζα.
Για να εκδοθεί δηλαδή απόφαση κατόπιν άσκησης αγωγής προηγείται πάντοτε ακροαματική διαδικασία στην οποία οι διάδικοι παρίστανται με δικηγόρο και αναπτύσσουν τις θέσεις τους. Επιπρόσθετα , η αγωγή έχει για την τράπεζα το μειονέκτημα ότι ακόμα και αν στον πρώτο βαθμό κερδίσει, το δικαστήριο, κατά τη συνήθη δικαστηριακή πρακτική, σπάνια θα διατάξει την εκτέλεση της απόφασης για το σύνολο της επιδικασθείσας απαίτησης ( αν πχ η τράπεζα κερδίσει  και το δικαστήριο της επιδικάσει 10.000 ευρώ θα διατάξει «κατάσχεση», για τα μισά ή και λιγότερα). 
Εν συνεχεία, ανάλογα με το σκεπτικό και το διατακτικό της  απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ακολουθεί συνήθως η άσκηση εφέσεως από τον έναν, τον άλλο ή και τους δυο διαδίκους (μπορείς δηλαδή εσύ, η τράπεζα ή και οι δυο να προσβάλετε την απόφαση με έφεση στο μέτρο και στο βαθμό  που κάθε ένας θεωρεί ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έσφαλε). Να σημειωθεί εδώ ότι με δεδομένο ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε υποχρεώνει να πληρώσεις μέρος της απαίτησης που επιδίκασε στην τράπεζα και όχι το σύνολο, πολλές εφέσεις γίνονται και με σκοπό  να κερδηθεί χρόνος ώστε αν τελικά χάσεις στο «εφετείο», να πας  την πληρωμή όσο πιο πίσω γίνεται...
Οπότε η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο («εφετείο») και εκδίδεται η τελεσίδικη απόφαση. Αν χάσεις υποχρεούσαι να πληρώσεις.
Η όλη όμως διαδικασία διαρκεί πολλά χρόνια και οποίος ακολουθεί αυτή τη νομική οδό,  πρακτικά αν όχι έχει χάσει τα λεφτά του πάντως έχει χάσει μεγάλο μέρος τους. Αν πχ  μια τράπεζα μπει σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να πληρώσει δικηγόρους για πολλά δικαστήρια, για τις αναβολές, να κάνει ασφαλιστικά μέτρα για να εξασφαλίσει την απαίτηση, να πληρώσει πραγματογνώμονες στην περίπτωση που το δικαστήριο διατάξει πραγματογνωμοσύνη, δικαστικούς επιμελητές για σειρά επιδόσεων και κατασχέσεων κλπ. Και με όλα αυτά, ακόμη και αν  μετά από 10 χρόνια κερδίσει, μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει...
Γίνεται από αυτά  αντιληπτό ότι  αν οι τράπεζες υποχρεωθούν να μπουν μαζικά στη διαδικασία της επιδίωξης του δανείου μέσω της οδού της άσκησης αγωγής, το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει εν μία νυκτί...

5. Τι πρέπει να κάνω αν δε μπορώ να πληρώσω το δάνειο?

Όταν πάψεις να πληρώνεις το δάνειο ακολουθεί η καταγγελία της σύμβασης του δανείου. Η καταγγελία σου κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή και την υπογράφει δικηγόρος. Οι  συστημένες ή απλές επιστολές δεν παράγουν έννομες συνέπειες για αυτό  και τις πετάτε κατευθείαν στα σκουπίδια (ακόμη και αν τις υπογράφει δικηγόρος). Τις στέλνουν με απλό ταχυδρομείο (με στόχο να σας φοβίσουν) , για να μην πληρώσουν δικαστικό επιμελητή! Μετά την καταγγελία της σύμβασης (που σου κοινοποιείται πάντοτε με δικαστικό επιμελητή), ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση διαταγής πληρωμής.
Αμέσως λοιπόν μόλις πάψεις να πληρώνεις το δάνειο ή την κάρτα άλλως αμέσως μόλις σου κοινοποιηθεί η καταγγελία της σύμβασης, στέλνεις στην τράπεζα αυτό το εξώδικο open - download . Το εξώδικο αυτό στοχεύει στο να χρησιμοποιηθεί αργότερα στη δίκη της ανακοπής (τη δίκη για την ακύρωση της διαταγής πληρωμής), ώστε η διαταγή πληρωμής να ακυρωθεί στο σύνολο της και όχι εν μέρει (είναι σημαντικό η διαταγή να ακυρωθεί στο σύνολο της γιατί διαφορετικά αφενός υποχρεούσαι να πληρώσεις αφετέρου δε βγαίνεις από το Τειρεσία)...Με απλά λόγια, με αυτό το εξώδικο συνομολογείς την οφειλή σου αλλά αρνείσαι το ύψος της με τον ισχυρισμό ότι η οφειλή διαμορφώθηκε σε αυτό το ύψος , λόγω των άκυρων και καταχρηστικών όρων της σύμβασης. Με άλλα λόγια τους λες : " Κύριοι χρωστάω αλλά δε χρωστάω αυτά που μου ζητάτε. Πριν βγάλετε διαταγή πληρωμής , ελάτε να τα βρούμε. Αν νομίζετε ότι δε μπορούμε να τα βρούμε ας διορίσουμε πραγματογνώμονα. Αν παρ όλα αυτά με αγνοήσετε και βγάλετε διαταγή πληρωμής, θα την ανακόψω χρησιμοποιώντας εναντίον σας αυτό το εξώδικο, με τον ισχυρισμό ότι η έκδοση διαταγής πληρωμής συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος, που αποτελεί βάσιμο λόγο ανακοπής"...
Να σημειώσω εδώ ότι σε τρεις περιπτώσεις που έστειλα αυτό το εξώδικο, οι τράπεζες δεν προχώρησαν σε έκδοση  Διαταγής Πληρωμής. Η μια μάλιστα περίπτωση αφορά προσωπική μου υπόθεση  για δυο πιστωτικές κάρτες μου, με εκδότρια τράπεζα την Eurobank τις οποίες έπαψα να πληρώνω τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με το σκεπτικό ότι «τους έχω δώσει τόσα λεφτά για αυτές τις κάρτες,  που η Eurobank είναι αυτή που μου οφείλει και όχι εγώ στη Eurobank». Η τράπεζα έδωσε το φάκελό μου σε κάτι εισπράκτορες που με απειλούσαν νύχτα μέρα  ότι αν δε τους πληρώσω  θα μου βγάλουν λέει  Διαταγή Πληρωμής! Η ενόχλησή μου ήταν τόσο μεγάλη, που το εξώδικο εδώ στρέφεται κατά της Eurobank και κατά κάθε δικηγόρου που τυχόν υπογράψει και καταθέσει αίτηση για έκδοση εναντίον μου διαταγής πληρωμής (το εξώδικο αυτό δεν το δημοσιεύω). 
Ακόλουθα κατεβάζεις αυτό το δικόγραφο open - download που είναι η ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής,  και πας σφαίρα στο δικηγόρο σου.

6. Τι ακριβώς προσπαθώ να πετύχω με το δικόγραφο της ανακοπής που μου δίνεις?

Πέραν της νομολογίας που αφορά στους άκυρους και καταχρηστικούς όρους των συμβάσεων των τραπεζών , επιχειρείς τα ακόλουθα:

Α) Σύμφωνα με την πάγια θέση της νομολογίας αν ένας όρος μιας σύμβασης είναι άκυρος αυτό δε συνεπάγεται ότι είναι άκυρη όλη η σύμβαση. Με το δικόγραφο αυτό διατυπώνεις τον ισχυρισμό  ότι αν ένας όρος στη σύμβαση με την τράπεζα είναι άκυρος τότε ολόκληρη η σύμβαση είναι άκυρη και επομένως το δικαστήριο πρέπει να ακυρώσει τη διαταγή πληρωμής στο σύνολό της.

Β) Γίνεται στο δικόγραφο μνεία της προηγούμενης κοινοποίησης προς την τράπεζα, του εξωδίκου με το οποίο ο δανειολήπτης αποδέχεται μεν ότι οφείλει αλλά αρνείται το ύψος της οφειλής. Βάζει λοιπόν τον ισχυρισμό ότι αν το δικαστήριο δεχθεί ότι υπάρχει ακυρότητα ορισμένων όρων της σύμβασης, αυτό ο δανειολήπτης το είχε επισημάνει έγκαιρα (πριν την έκδοση Διαταγής Πληρωμής) και επομένως η έκδοση διαταγής πληρωμής  συνιστά καταχρηστική άσκηση δικαιώματος γεγονός που αποτελεί βάσιμο λόγο ανακοπής για να ακυρωθεί η Διαταγή στο σύνολό της.

Γ)  Ισχυροποιεί τη θέση του δανειολήπτη σε σχέση με  ένα  από τα δυσκολότερα νομικά ζητήματα. Σύμφωνα με όλες τις συμβάσεις των τραπεζών  αν εντός της προθεσμίας των 20-30 ημερών δεν αμφισβητήσεις την οφειλή όπως αυτή διαμορφώνεται στο μηνιαίο λογαριασμό , αυτό συνιστά αναγνώριση της οφειλής και ακυρώνει το δικαίωμα να αμφισβητήσεις δικαστικά την οφειλή αργότερα. Πρακτικά δηλαδή , ο όρος αυτός σημαίνει ότι αν σου έρθει ο μηνιαίος  λογαριασμός σήμερα και εσύ εντός 30 ημερών δεν αμφισβητήσεις την οφειλή, αυτό συνεπάγεται ότι δεν μπορείς  ένα χρόνο μετά να ασκήσεις ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής ισχυριζόμενος ότι η πραγματική οφειλή δεν είναι αυτή που η τράπεζα αξιώνει…
Στο δικόγραφο διατυπώνεται η άποψη ότι αυτό δεν ισχύει στις περιπτώσεις των αισχροκερδών συμβάσεων όπως είναι  οι συμβάσεις  που οι ελληνικές τράπεζες συνάπτουν με τους δανειολήπτες.

Δ) με αυτό το δικόγραφο διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι είναι άκυρες όλες οι Διαταγές Πληρωμής από το 2001 και μετά. Αν ο ισχυρισμός αυτός γίνει δεκτός από τα δικαστήρια, τότε ανοίγει χορός μαζικών αγωγών κατά των τραπεζών και του ελληνικού δημοσίου, για όλα τα ακίνητα που από το 2001 και μετά, βγήκαν στο σφυρί ...

Εν ευθέτω χρόνω, θα δημοσιεύσω  αίτηση για έκδοση Διαταγής Πληρωμής των δανειοληπτών κατά των τραπεζών, με αίτημα να υποχρεωθεί η τράπεζα να καταβάλει στο δανειολήπτη, ότι αυτός αχρεωστήτως κατέβαλε στην τράπεζα  από την εφαρμογή των άκυρων Γ.Ο.Σ των συμβάσεων που οι τράπεζες συνάπτουν με τους καταναλωτές.


Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters