Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Εκλογές στις 28 Νοεμβρίου;

Φαίνεται ότι ο κύβος ερρίφθη… Εκλογές την Κυριακή 28 Νοεμβρίου. Όπως αποκάλυψε από χθες το «statesmen.gr», η σχετική νομοθετική πράξη για τη μετάθεση της διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι έτοιμη και…..
καθαρογραμμένη, στο νομικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.
Η αρχική σκέψη που υπήρχε ήταν για διπλές κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου. Φαίνεται όμως ότι ο πολιτικός χρόνος που τρέχει για το ΠΑΣΟΚ, σπρώχνει την Κυβέρνηση στην απόφαση να στηθούν κάλπες εντός του Νοεμβρίου, την τελευταία Κυριακή του τρέχοντος μηνός, στις 28! Σύμφωνα άλλωστε με το Σύνταγμα, απαιτούνται απλώς 15 ημέρες από τη στιγμή που θα κατατεθούν οι συνδυασμοί στον Άρειο Πάγο, μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, ενώ ο θεμέλιος νόμος του κράτους ορίζει πως, σε κάθε περίπτωση οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν εντός τριάντα ημερών από τη διάλυση της Βουλής.

Είναι λοιπόν προφανές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, γιατί παρά το ό,τι στο ΠΑΣΟΚ περιμένουν πως τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 7 Νοεμβρίου, δεν είναι όσο άσχημα περίμεναν, ο δεύτερος γύρος θα εξελιχτεί σε καταστροφή, με δεδομένες τις συμφωνίες και τις συνεργασίες που θα επιτευχθούν σε τοπικό επίπεδο. Και θα φέρουν τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ σε μειοψηφική θέση.
Από τη στιγμή που η Κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα τόσο δυσμενές για την ίδια πολιτικό περιβάλλον, με την κοινωνία να έχει λάβει θέση μάχης απέναντί της, δεν θα μπορεί εκ των πραγμάτων να βγει και να μιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου για «ελεγχόμενη χρεοκοπία» της Ελλάδας, και να προχωρήσει στη λήψη επώδυνων μέτρων, με δυσβάσταχτο πολιτικό κόστος, όπως για παράδειγμα την απόλυση 180.000 συμβασιούχων του δημοσίου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου λοιπόν, με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρώπης, ποντάρει σε μια Κυβέρνηση Εθνικής Συμμαχίας, με νέο Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, και με υπουργούς πολιτικούς από τους χώρους που θα συμφωνήσουν για τον σχηματισμό Κυβέρνησης, καθώς και με εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες.

Το ζητούμενο είναι πλέον να πειστούν τα κόμματα ότι «η Ελλάδα χάνεται», ότι «όλοι φταίμε», Κυβέρνηση, κόμματα και πολίτες. Και να προχωρήσουμε μπροστά, αφού πρώτα… πάμε πίσω, τουλάχιστον για μια δεκαετία. Ανάγκα, και θεοί πείθονται…
Ωστόσο, υπάρχει και μια δεύτερη ανάγνωση της συγκεκριμένης εξέλιξης, την οποία σιγοψιθυρίζουν αρκετοί: Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, σε συνδυασμό με την τρομο-υστερία των τελευταίων ημερών, να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση του να προετοιμαστούν οι πολίτες για να δεχθούν την αναγκαιότητα κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ακόμη και από την υπάρχουσα Βουλή, δηλαδή χωρίς να προηγηθούν πρόωρες εκλογές. Ίδωμεν.
www.statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters