Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

EI END ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ 27-7-2014

1620868_681104581939835_730511860_n


"Κάποιοι Παρακολουθούν τον Πλανήτη μας και το κάνουν Πολύ Προσεχτικά" -Mike Gravel Πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Για περισσότερα άρθρα μας και πληροφορίες σχετικά με το φαινόμενο των UFO ή τους Εξωγήινους παρακαλούμε κάντε κλικ ΕΔΩ κι ΕΔΩ.
Το θέμα τον UFO φαίνεται να αυξάνεται σε ένταση με το χρόνο. Με μια τεράστια ποσότητα αξιόπιστων στοιχείων να είναι διαθέσιμα δημοσίως αλλά και γνωστά άτομα που δεν φοβούνται να μιλήσουν δημοσίως στον κόσμο. Φαίνεται ότι ένας αριθμός ανθρώπων θα ήθελαν να δουν αυτή την επιφάνεια πληροφοριών, την ίδια στιγμή φαίνεται να υπάρχει τόση μυστικότητα πίσω από το θέμα, που θα ήθελε να δει ένας αριθμός ανθρώπων, με αποτέλεσμα να παραμένει κρυφό.
Ο πρώην γερουσιαστής Mike Gravel της πολιτείας της Αλάσκα και υποψήφιος για πρόεδρος το 2008 λέει ότι υπάρχει «μια εξωγήινη επιρροή που ερευνά τον πλανήτη μας. Κάτι παρακολουθεί τον πλανήτη και το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά.» Αυτός δεν είναι ο μόνος που κάνει αυτούς τους ισχυρισμούς. Μια σειρά από αστροναύτες, καθηγητές, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί και πολιτικό προσωπικό έχουν κάνει το ίδιο εδώ και χρόνια. Επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από τρεις επιστολές οργανισμών, κυβερνήσεις και την πράξη ελευθερίας της πληροφορίας είναι διαθέσιμα δημοσίως και να υποστηρίζουν τα λεγόμενα αυτών των ανθρώπων.
Αυτά τα σχόλια προέρχονται από τον κ. Gravel μετά την πρόσφατη «ακρόαση πολιτών σχετικά με τις αποκαλύψεις». Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό εδώ και εδώ.
  • Η μεγαλύτερη μορφή της άγνοιας είναι όταν κάποιος απορρίπτει κάτι για το οποίο δεν ξέρει τίποτα -Wayne Dyer
  • Η καταδίκη χωρίς έρευνα είναι το ύψος της άγνοιας -Albert Einstein


Η «υπόθεση» των UFO είναι ένα σύνθετο θέμα με διακλαδώσεις σε διάφορους τομείς όπως την επιστήμη, την ιστορία, την πολιτική, τη συνείδηση ​​και πολλά άλλα. Είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει ποτέ συναντήσει.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ανθρώπινα όντα έχουν προγραμματιστεί με φόβο, όταν πρόκειται για αυτό το θέμα και υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι αυτό έχει γίνει εσκεμμένα. Ήρθε η ώρα να το αφήσουμε πίσω μας, υπάρχει μια ολόκληρη γαλαξιακή κοινότητα εκεί έξω που σφύζει από ζωή.
Ο πλανήτης μας και τα όντα σε αυτόν σήμερα περνούν μια καμπή. Αρχίζουμε να βλέπουμε πίσω από το παραπέτασμα που τυφλώνει τις μάζες σε όλες τις πτυχές της ζωής. Η υγεία μας, τα τρόφιμα, η ενέργεια και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι πολύ πιο διαφανείς και οι λαοί της Γης ζητούν την αλλαγή. Αναγνωρίζουμε ότι εμείς πρέπει να αλλάξουμε τους εαυτούς μας πρώτα, εμείς είμαστε αυτοί που δεν συντονίζονται με αυτό το σημερινό σύστημα και εμείς είμαστε αυτοί που έχουν το τεράστιο δυναμικό να δημιουργήσουν κάτι νέο. Ίσως κάποιες ομάδες των εξωγήινων να παρακολουθούν αν μπορούμε να το κάνουμε; Και ίσως κάποιες άλλες όχι.
Ρίξτε μια ματιά στις κατηγορίες μας ΑυτοβελτίωσηΆτια-UfoΜυστική ΤεχνολογίαΕπιστήμη και Περίεργαγια περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα UFO και τους εξωγήινους, αν σας ενδιαφέρει!
«Υπάρχουν άφθονες ενδείξεις ότι βρισκόμαστε σε επαφή, ότι διάφοροι πολιτισμοί μας επισκέπτονται για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Και φυσικά η εμφάνισή τους είναι παράξενη και διαφέρει από κάθε είδος παραδοσιακής δυτικής υλιστικής άποψης. Ότι αυτοί οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τεχνολογίες της συνείδησης, που χρησιμοποιούν πηνία τοροειδή, περιστρεφόμενους μαγνητικούς δίσκους για τα συστήματα πρόωσης τους, που φαίνονται να είναι ένας κοινός παρονομαστής του φαινομένου των UFO» -Δρ Brian O’Leary, πρώην αστροναύτης της NASA και καθηγητής Φυσικής του πανεπιστημίου του Princeton. (πηγή)
«Ναι, υπάρχουν έχουν συντριβεί σκάφη και πτώματα. Δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν, έρχονται εδώ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα» -αστροναύτης του Απόλλων 14 (πηγή #1) (πηγή #2)
«Δεκαετίες πριν, επισκέπτες από άλλους πλανήτες μας προειδοποίησαν για την κατεύθυνση που έχουμε ήδη στραφεί και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. Αντ “αυτού, κάποιοι από εμάς ερμήνευσαν τις επισκέψεις τους ως απειλή και αποφάσισαν να πυροβολούν πρώτα και να κάνουν ερωτήσεις μετά. Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι οι ΗΠΑ μάχονται σε τερατώδους οικονομικού κόστους πολέμους, δήθεν για να φέρουν τη δημοκρατία σε αυτές τις χώρες, όταν οι ΗΠΑ δεν μπορούν πλέον να ισχυρίζονται ότι πρέπει να ονομάζονται δημοκρατία όταν τρισεκατομμύρια και εννοώ χιλιάδες δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε μαύρες υποθέσεις που τόσο το κογκρέσο όσο και ο αρχιστράτηγος έχουν σκόπιμα διατηρούν κρυφές». -Paul Hellyer, πρώην Καναδός υπουργός Άμυνας (πηγή)
Συγγραφή-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:
  1. https://www.youtube.com/watch?v=paFhgWqb100 # t = 126
  2. http://aorata-gegonota.blogspot.com/2014/06/ufo_4080.html
  3. http://aorata-gegonota.blogspot.com/2014/05/60.html
  4. http://aorata-gegonota.blogspot.com/2014/07/4_21.html
  5. http://aorata-gegonota.blogspot.com/2014/07/ufo-discovery-nasa-binteo.html
Πηγή: diadrastiko:
http://alfeiospotamos.gr/?p=8498

27/7/2898/Ω:20.00 Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ!!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ !
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ !
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!! 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ !!! 

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ! ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ !!!
ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ !!!
ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΑΣ !!!
ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ !
ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ !
ΟΥΤΕ ΓΙΑ «ΗΞΕΙΣ-ΑΦΗΞΕΙΣ»…
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!
Η ΜΑΝΑ ΜΑΣ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ!!!
ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ !!!
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΔΕΛΦΙΑ! ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ !!!
ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΣΜΟΙ !!!

Κωνσταντίνα Νίκος ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ 
ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ Η ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΣΕΒΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27/07/2014 ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΝΕΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙ-END ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΝΕΑ ΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!


ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ
ΚΑΙ 5 ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΠΛΟΓΚΣ…
ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΨΕ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ..
ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ$ ΠΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 67650/13 ΤΑ ΕΚΡΙΝΕ ΥΠΑΡΚΤΑ,ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ…
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ,ΘΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΟΥΝ.??
ΤΑ 600 ΔΙΣ$ ΑΥΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ 20-30 ΕΤΩΝ.
ΚΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΥΡΙΟΙ..
ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΓΙ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΨΩΦΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ..
ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ,ΝΟΜΙΜΑ,ΥΠΑΡΚΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΑ,ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟ ΕΙΠΕ,ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ,ΜΗΝ ΕΝΩΧΛΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…
ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ??
ΣΚΕΨΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ.!!!!
10405415_1436697703276934_114508473247210501_n

Ελληνική Ακτοφυλακή: «Λάβαμε εντολές να μην πειράζουμε τους Τούρκους στο Αιγαίο»


tourkiko-ploio 
Συγκλονιστική δημόσια καταγγελία που συνιστά εσχάτη προδοσία είχαμε από τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Θράκης Σάκη Ζησίδη: Το Λιμενικό έλαβε εντολή «άνωθεν», δηλαδή από την κυβέρνηση, να αποχωρήσει από την περιοχή της Λαδόξερας και να μη ενοχλεί τον στόλο των τουρκικών σκαφών (Ναυτικού, Ακτοφυλακής και αλιευτικά)!



Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση είναι απλά τρομοκρατημένη σε ότι αφορά την πιθανότητα κλιμάκωσης ελληνοτουρκικού επεισοδίου, αλλά αν φοβούνται να πάνε στο δάσος να παίξουν τους λαγούς.

Εδώ πλέον αναδεικνύονται ζητήματα εθνικής μειοδοσίας.

Διαβάστε την διάψευση του Λιμενικού Σώματος

Και αν δίνουν τέτοιες εντολές στην Ακτοφυλακή ποιος μας λέει ότι σε μια κρίση δεν θα δώσουν τις ίδιες εντολές και στις Ένοπλες Δυνάμεις; Και το ερώτημα είναι αν θα το αποδεχθούν αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Χθες ούτε καν παρενοχλήθηκε το τουρκικό ελικόπτερο ειδικών δυνάμεων που πέταξε επάνω από τηνν Σάμο. Μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαν υπάρξει ούτε καν διάβημα για το γεγονός στην Άγκυρα!

Πριν μερικές ημέρες το defencenet.gr είχε αποκαλύψει με φωτογραφικό ντοκουμέντο την εισβολή τουρκικών κσαφών της Ακτοφυλακής και αλιευτικών, σε απόσταση λόγω εκατοντάδων μέτρων από τη Λαδόξερα στο βορειοανατολικό Αιγαίο

Σήμερα έρχεται ένα άλλο γεγονός για να καταδείξει ότι η κυβέρνηση γα λόγους που η ίδια γνωρίζει δεν τολμά ούτε καν στοιχειώδη αστυνόμευση να ασκήσει εντός της ελληνικής επικράτειας έναντι των τουρκικών παραβιάσεων: Εντολή να αποχωρήσουν από την περιοχή της Λαδόξερας έλαβαν τα σκάφη του λιμενικού Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης!

Τα σκάφη του ΛΣ/Ακτοφυλακή είχαν προσεγγίσει προκειμένου να αντιμετωπίσουν την παραβίασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας από τουρκικά αλιευτικά που συνοδεύονταν από σκάφη του τουρκικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Θράκης Σάκη Ζησίδη η εντολή της αποχώρησης δόθηκε «άνωθεν», δηλαδή από το Αρχηγείο σε εκτέλεση φυσικά εντολης της κυβέρνησης

Ακούστε τα όσα συγκλονιστικά είπε ο Σάκης Ζήσιδης για την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων τις τελευταίες μέρες στον Σταύρο Αποστολίδη στην πρωινή εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Status Radio:

 

πηγή
http://alfeiospotamos.gr/?p=8514

ΕΙ Ε.Ν.D. Ε. Λαμπράκης, Α. Βαλσαμάκης 25/7/2898 artFM

ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ-ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ



1. Το παγκόσμιο καθεστώς βρίσκεται σε πανικό και κάνει σπασμωδικές κινήσεις. Προσπαθούν να βρουν απεγνωσμένα λύσεις…………
2. Η απελευθέρωση είναι πολύ κοντά, είναι ορατό
3. Όλοι οι παγκόσμιοι οργανισμοί είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τις κινήσεις του Αρτέμη Σώρρα και του οργανισμού EI END
4. Όλες μας οι κινήσεις είναι μεθοδικές και τις κοινοποιούμε παντού.
5. Όλα τα επίσημα έγγραφά μας, είναι κοινοποιημένα και μπορεί όποιος θέλει να ενημερωθεί ενδελεχώς
6. Οι 13 οικογένειες προσπαθούν κάπως ανώδυνα να αποχωρήσουν..
7. Τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα επικρατούν 3-4 οικογένειες και προσπαθούν να μας επιβάλλουν τις εντολές που παίρνουν. Θέλουμε να αποχωρήσουν ανώδυνα, αναίμακτα και ειρηνικά.
8. Οι τρόποι που μελετάμε για να γίνει αυτό δεν είναι πάντα πολύ εύκολο. Χρειάζεται μεγάλη ακρίβεια και να ακολουθούμε το γράμμα του νόμου
9. Ελληνας σημαίνει πολιτισμός, επιστήμη, ηθική, αρετή, δικαιοσύνη, ισονομία και πάρα πολλά άλλα.
10. Ελληνισμός, είναι μια ιδεολογία που πάνω απ” όλα πράττει με ειρηνικά μέσα.
11. Τα ερωτήματα των Ελλήνων καθημερινά πληθαίνουν γιατί είναι δυσβάστακτο το οικονομικό θέμα.
12. Η ελευθερία θα έρθει αλλά είναι δύσκολο να προσυπογράψουμε την ώρα. Δεν εξαρτάται μόνον από μας.
13. Αν σκεφθείτε ότι οι επικυρίαρχες οικογένειες προσπαθούν 30 χρόνια συντεταγμένα, καταλαβαίνετε ότι ο χρόνος καθυστέρησής μας, είναι πολύ μικρός προκειμένου να επαναφέρουμε όλα αυτά σε τάξη.
14. Η επόμενη μέρα της απελευθέρωσης πως θα είναι???? Μπορούμε να διαχειριστούμε την ελευθερία μας???????? Υπάρχουν πολλές παράμετροι και θα πρέπει να έχουμε έτοιμες τις λύσεις για όλα……… Το 70% των ενεργειών πρέπει να γίνουν μετά.
15. Το 30% των ενεργειών των πριν την απελευθέρωση δεν έχουν κοινοποιηθεί για πολλούς λόγους.
16. Οι υψηλά ιστάμενοι βρίσκονται σε πολύ σκληρό κέλυφος εκατοντάδες χρόνια και γίνονται σκληρές προσπάθειες για να εισχωρήσουμε. Δεν είναι ανακοινώσιμα .
17. Προσπαθούν ανεπιτυχώς πολλάκις να ανάψουν την σπίθα του 3ου Π.Π.
18. Θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να βρούμε τον δρόμο μας. Χρειάζεται Πανελλήνια συνεισφορά. Πρόκειται για ένα τιτάνιο έργο, που δεν περισσεύει κανείς μας.
19. Μάθετε ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, επειδή ο λαός το βιώνει………. Προσπαθούν μέσω της ανέχειας να μας ποδηγετήσουν και να μην μπορούμε να σκεφτούμε..
20. Ο κάθε Δημότης πρέπει να ξέρει ότι για να λυθεί το θέμα του θα πρέπει να υπογράψει ο Δήμαρχός του την άτοκη χρηματοδότηση. Είναι γνωστές βέβαια και οι απειλές που δέχονται για να μην υπογράψουν….
21. Οι επόμενες ώρες και βδομάδες, είναι πάρα πολύ κρίσιμες, θα το δείτε στην πορεία. Μανώλης Λαμπράκης
22. Επειδή τον Αυγουστο θα έχουμε ειδική αποστολή, θα διακόψουμε για 3 βδομάδες.
23. Απελευθέρωση σημαίνει τι??? Αυτοί οι οποίοι κινούν την μηχανή καύσεως της κοινωνίας, έχουν σταματήσει να την τροφοδοτούν… Για να απελευθερωθούμε πρέπει να αλλάξουμε την δική μας μηχανή καύσεως. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αν μας δώσουν χρήματα μπορεί να μας τα ξαναπάρουν πίσω..
24. Πρέπει λοιπόν να αλλάξει ο τρόπος Διοίκησης της Ελλάδας. Δεν είναι Δημοκρατία αυτή που έχουμε.
25. Οι ΗΠΑ 17 τρις εξωτ, χρέος.
26. Οι 10 πιστωτές δεν ξεπερνούν τα 3 τρις. Ποιος έχει το υπόλοιπον χρέος??  Τα 13 είναι στην FR Γιατί είναι στην κεντρική τράπεζα των 8 τραπεζιτών?  Το 2012 η FR δάνεισε σε 5 τράπεζες 12 τρις, που τα εγγυήθηκε ο Αμερικανικός λαός
27 SEED με 653 τρις κύκλο εργασιών. Αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες της FR . Η διακίνηση αφορά μία από τις εταιρείες τους.
28. Όλο αυτό το χρέος είναι σε χρεόγραφα.
29. Το 90% των ομολόγων είναι στην Εθνική τράπεζα. Όλες οι τράπεζες ανήκουν στους ίδιους
30. Η βαρύνουσα αλήθεια είναι ότι εμείς δεν χρωστάμε στις τράπεζες. Αντίθετα οι τράπεζες χρωστάνε σε μας. Κανονικά πρέπει να τις κατασχέσουμε. Τους δώσαμε 250 δις για ρευστότητα και αυτή δεν υπάρχει.
31. Αφού λειτουργούμε με το Αγγλικό δίκαιο, θα έπρεπε αυτές να μας τα επιστρέψουν.
32. Από την προσφορά του Αρτέμη στο ΤΧΣ, έγιναν όλες οι ανακατατάξεις σε Προβόπουλο, Στουρνάρα, Χαρδούβαλη και κατάργηση του ΤΧΣ
33. Κουτσούμπας, Καμμένος, Τσίπρας κ.α πήραν εξώδικα.
34, Το τελευταίο προπύργιο, η δικαιοσύνη. Οι εισαγγελείς πρωτοδικών καταλήξουν να εξεταστούν απο το 7μελές, έχουν εξασφαλίσει ισόβια……….. Ας σταθούν λοιπόν στο ύψος των περιστάσεων.
35. Η Τρόικα αν δεν συλληφθεί εντός Ελληνικού εδάφους, θα έχει φροντίσει να εξαφανιστεί από την Ελλάδα.
36. Έγινε ένα δικαστικό πραξικόπημα. 35 άτομα παραιτήθηκαν από τον Άρειο Πάγο μεετά την προσφορά του Αρτέμη. Όμως μετά πήραν οι δικαστικοί από 25.000 ευρώ αναδρομικά.
37 Κάθε Σεπτέμβρη γίνονται οι μετακινήσεις των δικαστικών, αλλά τις έκαναν τώρα για να μην βρίσκονται εσκεμμένα στην θέση τους.
38. Πρέπει να είμαστε όλοι εν εγρηγόρσει για να φέρουμε την απελευθέρωση
39. Σε περιοδικό της Οξφόρδης έδωσαν άλλο ποσοστό του DNA που λειτουργεί και άλλο πριν. 1,2% μεταφορέας , 7% λογισμικό- λειτουργικό. Αυτό μπορεί να αλλάξει και να έχουμε τα υβρίδια.
40. Προειδοποιώ τους Σαμαρά- Βενιζέλο να παραδώσουν την εξουσία γιατί τα αφεντικά τους βουλιάζουν. Παράδοση στους Έλληνες με Ελληνικό τρόπο.
41. Υπάρχουν 2 κατηγορίες: Εμείς οι άνθρωποι και αυτοί τα υβρίδια.
42, Το χρυσούν γένος με όλο το DNA, το σιδηρούν γένος με αλλοιωμένο το DNA.
43. Eάν η γραμμή του DNA ήταν κοινή, δεν θα είχαμε τόσες φυλές.
44. Γιαχούντα: Υπάρχει μία γλώσσα η Ελληνική. Όλες οι άλλες είναι διάλεκτοι της Ελληνικής. Η έναρξη έγινε με την παραγωγή των υβριδίων.
45. Τον 8ο αιώνα οι Ναίτες, κυριαρχούσαν στο Βατικανό. Ήλεγχαν όλο το τραπεζικό σύστημα του πλανήτη.
46. Η κύπρος και η Ρόδος ήταν τα 2 κέντρα που χρησιμοποιούσαν για τις συναλλαγές τους. Παρακαλώ με ανάλυση του DNA πάνω στα καταθετήρια συμβόλαια.
47. Η ομάδα μας είναι 100 φορές ισχυρότερη της νέας τάξης πραγμάτων.
48. Βρισκόμαστε στο σημείο των συννενοήσεων για την παράδοση της σκυτάλης από τα χέρια των διαχειριστών στους Έλληνες.
Δέσποινα Δαγαλάκη ΕΙ – Ε.Ν.D. Λαμπράκης, Βαλσαμάκης 25.7.2014 artFM Radio Cyprus

http://alfeiospotamos.gr/?p=8492

ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ 1 ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ… ΛΕΚΤΙΚΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ!

lathrometanastes_upatia_klephtes_preview 
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΑΝ ΝΟΜΟΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ (ΜΠΕΝ ΖΕΛΟΝ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ), ΤΩΡΑ ΜΕ… «ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ» ΑΝΟΙΞΑΝ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΙΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ!!! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ;;; ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΚΑΙ ΦΡΕΝΑΡΗΣΕ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΝΟΜΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ!!! ΠΟΤΕ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ-ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ;;; ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ YouTube ΓΡΑΦΕΙ… 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014… ΑΠΛΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ;… ΙΣΩΣ…
ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ… ΚΟΜΜΑΤΑ!!! ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ;;; ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ! ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΡΥΘΕΙ ΑΠΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ… ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ… 
……………………………………………………………………………..
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΝΟΜΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΤΑΧΑ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΡΝΑΕΙ
………..
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΟΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
Υπάρχει μια μυστική υπηρεσία η οποία τους παίρνει από τον Έβρο και τους φέρνει στην Αθήνα και δεν έχουνε χαρτιά. Eγώ αγόρι μου ταξιδεύω όλο τον πλανήτη, σε χώρες που χρειάζομαι βίζα, ενώ έχω το διαβατήριο μου, την ταυτότητα μου, άμα δεν έχω βίζα δεν μπαίνω σε μια χώρα. Που σημαίνει δεν με δέχονται. Έχω το διαβατήριο μου. Οι άνθρωποι που έρχονται εδώ πέρα λοιπόν δεν δηλώνουν τίποτα, δεν έχουν χαρτιά, δεν έχουν διαβατήριο. Άμα σου πει ότι λέγεται «Ωνάσης» θα του πεις «ναι», άμα σου πει είμαι 25 ενώ είναι 75 «ναι» θα γράψεις. Δηλαδή δεν υπάρχει τίποτα, δεν υπάρχει στοιχείο, δεν ξέρουμε ποιος είναι στη χώρα μας. Έχουμε τόσες υπηρεσίες, τόσα κέρατα που πληρώνουμε, τόσο μηχανισμό που θα έπρεπε αυτό να είναι συνεννοημένο. Δεν μπορεί τώρα να μην ξέρουμε αν κάποιος είναι Ιρανός ή Ιρακινός ή Αιγύπτιος ή Λιβανέζος και ό,τι θέλει ο καθένας δηλώνει. Δηλαδή άμα σου πάρω εσένα τα χαρτιά, μέχρι την Κρήτη δεν φτάνεις, θα σε έχουνε πιάσει. Δε σου μιλάω να πας για την Αίγυπτο. Αυτά τα παιδιά τώρα που περνούν μέσα και είναι ξεβράκωτα, τα φέρνει κάποιος. Είναι στοχευμένες αυτές οι κινήσεις από ένα πολύ μεγάλο δόγμα για να διαλύσουν την Ελλάδα και οι κυβερνώντες μου που δεν είναι Έλληνες το δέχονται. Άρα το θέμα δεν είναι ρατσιστικό, εδώ το θέμα είναι ποιόν μου φέρνεις μέσα. Εδώ το ζήτημα είναι λοιπόν ότι η χώρα δεν διοικείται από Έλληνες. Το πρόβλημα είναι ότι  σου βάζουνε κόσμο στη χώρα που δεν τον γνωρίζεις με σχέδιο για να σκίσουνε τον Ελληνισμό! Πάρε τα χαρτιά από τους ανθρώπους αυτούς, δώσ’τους βίζα, να ξέρουμε ποιός είναι, τι έκανε, πως, τι, που. Του δίνει ένα χαρτί τώρα που τους λέει μέσα σε 40 μέρες να φύγεις από τη χώρα. Άρα τράβα στην Αθήνα! Και έχουμε μαζέψει 11.000.000 ξένους σε μια χώρα τέτοια, δεν υπάρχει διοίκηση, δηλαδή παρέλυσε η κυβέρνησή μου; Όχι, δεν παρέλυσε, είναι σε ένα μεγάλο σχέδιο για να φέρνουνε οι άνθρωποί τους, διότι ξαναείπα κύριοι δεν είναι τυχαίο, ο Σαμαράς είναι εβραίος, τυχαίο; Είναι το γένος Μπενάκη! Τι να σου πω ο Μητσοτάκης είναι κρητικός; Από που; Ο Σημίτης είναι από που; Όλοι τους αυτοί λοιπόν βλέπεις είναι σε ένα club. Πρέπει να είναι μασόνοι και πρέπει να είναι εβραίοι; Ξέρεις ίσως με πούνε ρατσιστή. ΄Οχι, αυτοί είναι ρατσιστές. Διότι εγώ τους χειροκρότησα, εγώ τους έβγαλα στα έδρανα, τους έβαλα μες τη βουλή μου, γιατί είμαι παγκοσμιοποιητής και δεν με πειράζει εάν έχεις μια Eλληνική κουλτούρα και αξίζεις, εμείς δώσαμε πολιτισμό στον πλανήτη. Όμως όταν μια συγκεκριμένη ράτσα έχει στοχεύσει να μου διαλύσει τη γλώσσα μου, να μου διαλύσει τη χώρα μου, να μου διαλύσει το στρατό μου και έρχονται μες τη χώρα μου και καταδυναστεύουν τόσο πολύ τη χώρα μου, εδώ υπάρχει θέμα και αυτοί είναι το κακό και μου κάνουν κακό.
……………………………………………………………………………………………..
Δεν καταλαβαίνουν τι πάνε να κάνουν;
Με Υπουργική Απόφαση, όποιος λαθρομετανάστης καταγγείλει αστυνομικό, κερδίζει ένα χρόνο νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα – Αν είναι δυνατόν !!!
se-varka-metanastes elegxos-metanaston
Εν κρυπτώ και με απλή υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, και η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’1453 της 05/06/2014, όποιος λαθρομετανάστης καταγγέλλει ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του, έστω και λεκτική, καθώς και οι ουσιώδεις μάρτυρες που θα προτείνει ο λαθρομετανάστης, δικαιούνται αυτόματα άδεια παραμονής ενός έτους μέχρι της εκδίκασης της υπόθεσης!
Πρόκειται για την περίφημη διάταξη που είχε επιχειρηθεί να περάσει ως νόμος τον περασμένο Μάρτιο ο Λ. Γρηγοράκος με προσωπική εντολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου και είχε απορρίψει ο γραμματέας της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος.
Τι σημαίνει το παραπάνω; Οτι π.χ. μπορεί να 20 λαθρομετανάστες να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και να καταγγείλουν ότι κατά την περισυλλογή τους εξυβρίστηκαν ή δέχθηκαν υποτιμιτικές λεκτικές «ρατσιστικές» επιθέσεις από ένα στέλεχος της Ακτοφυλακής ή της ΕΛΑΣ!
Αυτός που θα το καταγγείλλει αυτοματα «κερδίζει» ένα χρόνο νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα με κανονική κάρτα παραμονής!
Μαζί του «κερδίζουν» άδεια παραμονής και οι μάρτυρες της υπόθεσης, δηλαδή οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες που είναι μαζί του!
Από όταν πέρασε στο ΦΕΚ, αυτόματα άρχισαν όλοι οι λαθρομετανάστες, κατάλληλα εημερωμένοι από τους Τούρκους, με το που πατούσαν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος να καταθέτουν μηνύσεις κατά των στελεχών της Ατκοφυλακής και να κατονομάζουν ως μάρτυρες όλους τους συντρόφους τους!
Τον Μάρτιο, όταν το ΠΑΣΟΚ επέμενε να ψηφιστεί το άρθρο, ο Π.Μπαλτάκος ως έσχατη γραμμή άμυνας είχε προτείνει να εγκριθεί σχετική διάταξη που θα προέβλεπε ότι σε περίπτωση που θα αποδεικνυόταν ότι είναι ψευδής και συκοφαντική η κατηγορία αυτομάτως οι λαθρομετανάστε θα απελαύνονταν.
Είχε υπάρχει σφοδρή αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ (με έκδοση ανακοίνωσης Τύπου από το ΠΑΣΟΚ) σε βάρος του Π.Μπαλτάκου και εν τέλει συμφωνήθηκε να αποσυρθούν και οι δύο διατάξεις.
Επανήλθαν όμως ύπουλα και με απλή υπουργική απόφαση η οποία εκδόθηκε στις 5 Ιουνίου, τελικά οι λαθρομετανάστες κερδίζουν ένα χρόνο παραμονής στην Ελλάδα … δωρεάν!
Πηγές του ΛΣ/Ακτοφυλακή, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με το defencenet.gr, αναφέρουν ότι ήδη πολλά στελέχη του Λιμενικού διώκονται ήδη για κατά φαντασίας εξύβριση και «ρατσιστική συμπεριφορά» από μηνύσεις λάθρο, οι οποίοι εν συνεχεία λαμβάνουν άδεια παραμονής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης!
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

http://alfeiospotamos.gr/?p=8488

Μηνυτήριος Αναφορά θα κατατεθεί στις επόμενες ημέρες από τον Αρτέμη Σώρρα


Vicky Charalambous
Στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί η Μηνυτήριος Αναφορά από τον Αρτέμη. Αφού κατατεθεί, είναι δικαίωμα όλων των πολιτών να προχωρήσουν σε μήνυση. Και άμεσο συμφέρον έχουν όσοι κατέχουν μετοχές των τραπεζών, οι ομολογιούχοι, αλλά και οι πολίτες έχουν μεταφερόμενο έννομο συμφέρον. Είναι έτοιμοι διάφοροι πολίτες που θα καταθέσουν μήνυση αμέσως μετά. Και πολλοί άλλοι θα δηλώσουν ως μάρτυρες. Γιατί είναι αναπόσπαστο δικαίωμα όλων να λυθεί το πρόβλημα των τραπεζών που ρουφάνε το αίμα της Ελλάδος αλλά και της Κύπρου με ένα ύπουλο τρόπο. Η Ελλάδα, από το 2009 έχει εγγυηθεί αλλά και δώσει χρήματα στις τράπεζες ύψους πάνω από 265 Δις Ευρώ όταν η ίδια η αξία των τραπεζών ήταν κάτω από 50 δις στο σύνολο!!!! Και το ΤΧΣ το ίδιο, έχει πάρει 50 Δις ως Εγγύηση του Δημοσίου (δηλαδή όλων εμάς...) και έχει ήδη δημιουργήσει καταχωρημένη ζημιά 26 Δις! Και αφήνω το Dilution των μετοχών που έχουν προκαλέσει οι παράλογες και αστοιχείωτες παράνομες αγορές/ πωλήσεις των μετοχών. Να μην σχολιάσω ότι με όλες τις προπαγανδιστικές ανακοινώσεις και τον πανικό που έσπειραν στις αγορές οι δικές τους εταιρείες μείωσαν το 2008 εσκεμμένα και συστηματικά την αξία των τραπεζών και απομάκρυναν τις καταθέσεις (κατευθύνοντας τις σε άλλες δικές τους τράπεζες στο εξωτερικό) προκαλώντας έτσι ξαφνικά την μείωση των παγίων κάτω από το 1/10 της δηλωθείσας αξίας, Να μην σχολιάσω επίσης το ότι αφού μείωσαν την αξία στο κατώτατο σημείο, το ΤΧΣ προχώρησε παρανόμως σε αγορά των μετοχών των τραπεζών με τιμή που ήταν δυσανάλογα υψηλότερη από την εκτιμημένη αξία των τραπεζών τη δεδομένη στιγμή, δημιουργώντας έτσι δυσανάλογες παρενέργειες στην χρηματαγορά αφού κανένας επενδυτής δεν θα μπορούσε να αγοράσει σε υψηλότερη τιμή και άρα προδιέγραφαν έτσι την τεραστία ζημία πριν ακόμη αγοράσουν.. αφήνω επίσης το γεγονός ότι αφού αγόρασαν σε τιμή υψηλή (σε σχέση με την αξία), προχώρησαν (π.χ. Εurobank) σε πώληση με τιμή κάτω από την ελάχιστη καταχωρημένη τιμή και πάει λέγοντας... Και να μην συζητήσω το γεγονός ότι ακόμα και οι μισθοί των λιγοστών υπαλλήλων του ΤΧΣ, που στην ουσία δεν κάνουν απολύτως τίποτα, ανέβηκε από τις 800.000 Ε που είχαν προϋπολογήσει ετησίως στα 2.3 εκ και επειδή βρήκαν τα δύσκολα τρέχουν να ασφαλίσουν το προσωπικό έναντι των κυρώσεων, με ασφαλιστικές εταιρείες.. και να μην συζητήσω και το γεγονός, ότι μετά που φέσωσαν το κράτος με όλη αυτή την ζημιά, πάνε να τα συγκαλύψουν και τρέχουν να κλείσουν το ΤΧΣ με διάφορες προφάσεις! Ελάτε λοιπόν.. Τέλος τα ψέματα. παρακολουθούμε κάθε κίνηση, περιμένουμε στη γωνία. Σας αφήνουμε να κάνετε βήματα για να κάνετε και άλλα λάθη. και εμείς θα σας κτυπάμε ανελέητα. Θέλω να δω, που θα σταματήσει τώρα. τι δικαιολογία θα βρουν. Που θα κρυφτούν. Όταν σε όλη την Ελλάδα οι πολίτες θα ζητήσουν την αλήθεια.. Τι θα κάνουν οι Εισαγγελείς; Είναι δυνατόν σε όλη την Ελλάδα να μην βρεθεί ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ένας ΕΛΛΗΝ Εισαγγελέας που να μην φοβηθεί και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση και να κατέβουν τα χρήματα για να διεκπεραιωθεί η πράξη; Που είναι τώρα οι δικαιολογίες άραγε; Τικ Τακ, Τικ Τακ...
----------------------------------------------------------------------------------
Για το αρχείο, θα τα χρειαστούμε..........
Άρθρο: 42 Μήνυση αξιόποινων πράξεων
1. Εκτός από αυτόν που αδικήθηκε, και οποιοσδήποτε άλλος έχει το δικαίωμα να καταγγείλει στην αρχή τις αξιόποινες πράξεις που διώκονται αυτεπαγγέλτως, τις οποίες πληροφορήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο.
2. Η μήνυση γίνεται απευθείας στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, αλλά και στους άλλους ανακριτικούς υπαλλήλους, είτε από τον ίδιο το μηνυτή είτε από ειδικό πληρεξούσιο. Το έγγραφο της πληρεξουσιότητας μπορεί να δοθεί και με απλή έγγραφη δήλωση. Η γνησιότητα της υπογραφής του εντολέα πρέπει να βεβαιώνεται από οποιαδήποτε δημόσια, δημοτική ή κοινοτική αρχή ή δικηγόρο. Το έγγραφο της πληρεξουσιότητας προσαρτάται στην έκθεση για την κατάθεση της μήνυσης. Μπορεί επίσης η μήνυση να γίνει και προφορικά, οπότε συντάσσεται έκθεση, σύμφωνα με τα άρθρα 148 επ.
3. Αν η μήνυση έγινε σε ανακριτικό υπάλληλο, αυτός τη στέλνει χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο για την ποινική δίωξη εισαγγελέα ή στο δημόσιο κατήγορο.
4. Ο μηνυτής, κατά την υποβολή της μήνυσης ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής, καταθέτει, με ποινή το παράβολο υπέρ του Δημοσίου ποσού εκατό (100) ευρώ. Σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή άλλης αντικειμενικής αδυναμίας εκδόσεως του παραβόλου, αυτό μπορεί να προσκομισθεί το βραδύτερο εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών, χωρίς να κωλύεται η ποινική διαδικασία. Το ύψος του ποσού του παραβόλου αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Δικαιοσύνης.
5. Η κατάθεση της μήνυσης μπορεί να γίνεται και με ηλεκτρονικά μέσα, εφόσον φέρει προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή κατά την έννοια του άρθρου 3 παρ. 1 του πδ. 150/2001 (Α’ 125). Οι λεπτομέρειες και οι ειδικότερες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης καθορίζονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
................................................................................................................
Άρθρο 15. (του Καταστατικού της Ρώμης)
1. Ο Εισαγγελέας μπορεί να αρχίσει έρευνα αυτεπαγγέλτως επί τη βάσει πληροφοριών για εγκλήματα υπαγόμενα στη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου.
2. Ο Εισαγγελέας εξετάζει τη σοβαρότητα των πληροφοριών που έλαβε. Για το σκοπό αυτό. δύναται να αναζητήσει επί πλέον πληροφορίες από Κράτη, όργανα των Ηνωμένων Εθνών, διακυβερνητικές ή μη κυβερνητικές οργανώσεις, ή άλλες αξιόπιστες πηγές τις οποίες κρίνει κατάλληλες, και δύναται να λαμβάνει γραπτές ή προφορικές καταθέσεις στην έδρα του Δικαστηρίου.
3. Αν ο Εισαγγελέας συμπεράνει ότι υπάρχει επαρκής βάση για να αρχίσει έρευνα, υποβάλει αίτημα στο Τμήμα Προδικασίας για να επιτραπεί η έρευνα, μαζί με οποιαδήποτε στοιχεία που στηρίζουν το αίτημα. Τα θύματα μπορούν να κάνουν παραστάσεις στο Τμήμα Προδικασίας σύμφωνα με τους Κανόνες Διαδικασίας και Απόδειξης.
4. Αν το Τμήμα Προδικασίας, μετά από εξέταση του αιτήματος και του υλικού που το στηρίζει, θεωρήσει ότι υπάρχει επαρκής βάση για να αρχίσει έρευνα, και ότι η υπόθεση φαίνεται να υπάγεται στη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου, επιτρέπει την έναρξη της έρευνας, άνευ βλάβης των μετέπειτα αποφάσεων του Δικαστηρίου σχετικά με τη δικαιοδοσία και το παραδεκτό της υπόθεσης. 
Vicky Charalambous
Στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί η Μηνυτήριος Αναφορά από τον Αρτέμη. Αφού κατατεθεί, είναι δικαίωμα όλων των πολιτών να προχωρήσουν σε μήνυση. Και άμεσο συμφέρον έχουν όσοι κατέχουν μετοχές των τραπεζών, οι ομολογιούχοι, αλλά και οι πολίτες έχουν μεταφερόμενο έννομο συμφέρον. Είναι έτοιμοι διάφοροι πολίτες που θα καταθέσουν μήνυση αμέσως μετά. Και πολλοί άλλοι θα δηλώσουν ως μάρτυρες. Γιατί είναι αναπόσπαστο δικαίωμα όλων να λυθεί το πρόβλημα των τραπεζών που ρουφάνε το αίμα της Ελλάδος αλλά και της Κύπρου με ένα ύπουλο τρόπο. Η Ελλάδα, από το 2009 έχει εγγυηθεί αλλά και δώσει χρήματα στις τράπεζες ύψους πάνω από 265 Δις Ευρώ όταν η ίδια η αξία των τραπεζών ήταν κάτω από 50 δις στο σύνολο!!!! Και το ΤΧΣ το ίδιο, έχει πάρει 50 Δις ως Εγγύηση του Δημοσίου (δηλαδή όλων εμάς...) και έχει ήδη δημιουργήσει καταχωρημένη ζημιά 26 Δις! Και αφήνω το Dilution των μετοχών που έχουν προκαλέσει οι παράλογες και αστοιχείωτες παράνομες αγορές/ πωλήσεις των μετοχών. Να μην σχολιάσω ότι με όλες τις προπαγανδιστικές ανακοινώσεις και τον πανικό που έσπειραν στις αγορές οι δικές τους εταιρείες μείωσαν το 2008 εσκεμμένα και συστηματικά την αξία των τραπεζών και απομάκρυναν τις καταθέσεις (κατευθύνοντας τις σε άλλες δικές τους τράπεζες στο εξωτερικό) προκαλώντας έτσι ξαφνικά την μείωση των παγίων κάτω από το 1/10 της δηλωθείσας αξίας, Να μην σχολιάσω επίσης το ότι αφού μείωσαν την αξία στο κατώτατο σημείο, το ΤΧΣ προχώρησε παρανόμως σε αγορά των μετοχών των τραπεζών με τιμή που ήταν δυσανάλογα υψηλότερη από την εκτιμημένη αξία των τραπεζών τη δεδομένη στιγμή, δημιουργώντας έτσι δυσανάλογες παρενέργειες στην χρηματαγορά αφού κανένας επενδυτής δεν θα μπορούσε να αγοράσει σε υψηλότερη τιμή και άρα προδιέγραφαν έτσι την τεραστία ζημία πριν ακόμη αγοράσουν.. αφήνω επίσης το γεγονός ότι αφού αγόρασαν σε τιμή υψηλή (σε σχέση με την αξία), προχώρησαν (π.χ. Εurobank) σε πώληση με τιμή κάτω από την ελάχιστη καταχωρημένη τιμή και πάει λέγοντας... Και να μην συζητήσω το γεγονός ότι ακόμα και οι μισθοί των λιγοστών υπαλλήλων του ΤΧΣ, που στην ουσία δεν κάνουν απολύτως τίποτα, ανέβηκε από τις 800.000 Ε που είχαν προϋπολογήσει ετησίως στα 2.3 εκ και επειδή βρήκαν τα δύσκολα τρέχουν να ασφαλίσουν το προσωπικό έναντι των κυρώσεων, με ασφαλιστικές εταιρείες.. και να μην συζητήσω και το γεγονός, ότι μετά που φέσωσαν το κράτος με όλη αυτή την ζημιά, πάνε να τα συγκαλύψουν και τρέχουν να κλείσουν το ΤΧΣ με διάφορες προφάσεις! Ελάτε λοιπόν.. Τέλος τα ψέματα. παρακολουθούμε κάθε κίνηση, περιμένουμε στη γωνία. Σας αφήνουμε να κάνετε βήματα για να κάνετε και άλλα λάθη. και εμείς θα σας κτυπάμε ανελέητα. Θέλω να δω, που θα σταματήσει τώρα. τι δικαιολογία θα βρουν. Που θα κρυφτούν. Όταν σε όλη την Ελλάδα οι πολίτες θα ζητήσουν την αλήθεια.. Τι θα κάνουν οι Εισαγγελείς; Είναι δυνατόν σε όλη την Ελλάδα να μην βρεθεί ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ένας ΕΛΛΗΝ Εισαγγελέας που να μην φοβηθεί και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση και να κατέβουν τα χρήματα για να διεκπεραιωθεί η πράξη; Που είναι τώρα οι δικαιολογίες άραγε; Τικ Τακ, Τικ Τακ...
-----------------------------------------------------
Για το αρχείο, θα τα χρειαστούμε..........
Άρθρο: 42 Μήνυση αξιόποινων πράξεων
1. Εκτός από αυτόν που αδικήθηκε, και οποιοσδήποτε άλλος έχει το δικαίωμα να καταγγείλει στην αρχή τις αξιόποινες πράξεις που διώκονται αυτεπαγγέλτως, τις οποίες πληροφορήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο.
2. Η μήνυση γίνεται απευθείας στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, αλλά και στους άλλους ανακριτικούς υπαλλήλους, είτε από τον ίδιο το μηνυτή είτε από ειδικό πληρεξούσιο. Το έγγραφο της πληρεξουσιότητας μπορεί να δοθεί και με απλή έγγραφη δήλωση. Η γνησιότητα της υπογραφής του εντολέα πρέπει να βεβαιώνεται από οποιαδήποτε δημόσια, δημοτική ή κοινοτική αρχή ή δικηγόρο. Το έγγραφο της πληρεξουσιότητας προσαρτάται στην έκθεση για την κατάθεση της μήνυσης. Μπορεί επίσης η μήνυση να γίνει και προφορικά, οπότε συντάσσεται έκθεση, σύμφωνα με τα άρθρα 148 επ.
3. Αν η μήνυση έγινε σε ανακριτικό υπάλληλο, αυτός τη στέλνει χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο για την ποινική δίωξη εισαγγελέα ή στο δημόσιο κατήγορο.
4. Ο μηνυτής, κατά την υποβολή της μήνυσης ενώπιον κάθε αρμόδιας αρχής, καταθέτει, με ποινή το παράβολο υπέρ του Δημοσίου ποσού εκατό (100) ευρώ. Σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή άλλης αντικειμενικής αδυναμίας εκδόσεως του παραβόλου, αυτό μπορεί να προσκομισθεί το βραδύτερο εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών, χωρίς να κωλύεται η ποινική διαδικασία. Το ύψος του ποσού του παραβόλου αναπροσαρμόζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Δικαιοσύνης.
5. Η κατάθεση της μήνυσης μπορεί να γίνεται και με ηλεκτρονικά μέσα, εφόσον φέρει προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή κατά την έννοια του άρθρου 3 παρ. 1 του πδ. 150/2001 (Α’ 125). Οι λεπτομέρειες και οι ειδικότερες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για την εφαρμογή της εν λόγω διάταξης καθορίζονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
..........................................................................
Άρθρο 15. (του Καταστατικού της Ρώμης)
1. Ο Εισαγγελέας μπορεί να αρχίσει έρευνα αυτεπαγγέλτως επί τη βάσει πληροφοριών για εγκλήματα υπαγόμενα στη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου.
2. Ο Εισαγγελέας εξετάζει τη σοβαρότητα των πληροφοριών που έλαβε. Για το σκοπό αυτό. δύναται να αναζητήσει επί πλέον πληροφορίες από Κράτη, όργανα των Ηνωμένων Εθνών, διακυβερνητικές ή μη κυβερνητικές οργανώσεις, ή άλλες αξιόπιστες πηγές τις οποίες κρίνει κατάλληλες, και δύναται να λαμβάνει γραπτές ή προφορικές καταθέσεις στην έδρα του Δικαστηρίου.
3. Αν ο Εισαγγελέας συμπεράνει ότι υπάρχει επαρκής βάση για να αρχίσει έρευνα, υποβάλει αίτημα στο Τμήμα Προδικασίας για να επιτραπεί η έρευνα, μαζί με οποιαδήποτε στοιχεία που στηρίζουν το αίτημα. Τα θύματα μπορούν να κάνουν παραστάσεις στο Τμήμα Προδικασίας σύμφωνα με τους Κανόνες Διαδικασίας και Απόδειξης.
4. Αν το Τμήμα Προδικασίας, μετά από εξέταση του αιτήματος και του υλικού που το στηρίζει, θεωρήσει ότι υπάρχει επαρκής βάση για να αρχίσει έρευνα, και ότι η υπόθεση φαίνεται να υπάγεται στη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου, επιτρέπει την έναρξη της έρευνας, άνευ βλάβης των μετέπειτα αποφάσεων του Δικαστηρίου σχετικά με τη δικαιοδοσία και το παραδεκτό της υπόθεσης.


https://www.facebook.com/groups/topotami/permalink/694177097297640/

ΕΡΕΥΝΑ – ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΘΟΛΩΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ


Ζωγραφική αναπαράσταση μινωικού πλοίου. Ήδη από τις
αρχές της Πρωτομινωικής περιόδου, στα τέλη της 4ης προ
Χριστού χιλιετίας, οι Μινωίτες είχαν αρχίσει να εξερευνούν
τις θάλασσες σε αναζήτηση πρώτων υλών και εμπορικών
σταθμών.
Αυτή ήταν και η αρχή της Μινωικής
Θαλασσοκρατορίας. Στο εγχείρημά τους αυτό της
εξερεύνησης των άγνωστων ως τότε θαλασσών, οι Μινωίτες
αποδεδειγμένα δεν έμειναν εντός των ορίων της Μεσογείου
θαλάσσης, αλλά, περνώντας τον πορθμό του Γιβραλτάρ,
έφτασαν μέχρι και στα Βρετανικά Νησιά. Το ερώτημα όμως
είναι ποια θα ήταν τα αποτελέσματα της αλληλεπίδρασης
των δύο πολιτισμών; Αν και οι Μινωίτες ουδέποτε
προσπάθησαν να επιβάλουν τον πολιτισμό τους σε ξένους,
θα ήταν παράλογο να ισχυριζόμασταν ότι μία μακροχρόνια
σχέση μεταξύ δύο λαών θα μπορούσε να λάβει χώρα χωρίς
να υπάρξουν στοιχεία επιρροής του
ενός πολιτισμού στον άλλον...

Γράφει ο Λεωνίδας Μανιάτης.


Έστω και εκ των υστέρων, οφείλω να προσθέσω στα όσα έγραψα σε προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «Ο προϊστορικός πολιτισμός των Βρετανικών Νησιών και η άγνωστη ιστορίατου» ότι ταφικά μνημεία της Μεγάλης Βρετανίας, όπως το Bryn Celli Ddu και το Maeshowe, αν και, όπως έγραψα στο άρθρο που προανέφερα, όντως μοιάζουν – ειδικά ο δεύτερος – στην εμφάνιση και στην δομή με τους θολωτούς τάφους του Μυκηναϊκού πολιτισμού, υπάρχει ίσως και ένας ενδιάμεσος κρίκος που φέρνει τα δύο αυτά είδη μνημείων ακόμα πιο κοντά.

Ο λόγος σαφώς γίνεται για τους προγενέστερους των μυκηναϊκών θολωτούς τάφους του Μινωικού πολιτισμού στην Κρήτη. Οι τάφοι αυτοί που δεν είχαν προλάβει να εξελιχθούν σε αυτό που θα εξελίσσονταν οι μεταγενέστεροι θολωτοί τάφοι των Μυκηναίων, σε σύγκριση με τα ταφικά μνημεία της Μεγάλης Βρετανίας που μελετήσαμε, εμφανίζουν πιο έντονες ομοιότητες. Αυτό φαίνεται εύκολα, αν δούμε ζωντανά ή σε φωτογραφία έναν μινωικό θολωτό τάφο, όπως αυτός στην περιοχή Απεσωκάρι στον νομό Ηρακλείου, στην Κρήτη. Είναι ένας τάφος κυκλικός στο σχήμα, χτισμένος με λίθους, τοποθετημένους με τρόπο εκφορικό, πάνω από την τετράγωνη είσοδο του οποίου δεν φαίνεται να υπήρχε η τριγωνική οπή που αργότερα θα χρησιμοποιείτο από τους Μυκηναίους για την καλύτερη κατανομή του βάρους των θολωτών τους τάφων. Επίσης, αν και πλέον έχει σε μεγάλο βαθμό καταστραφεί, ο θολωτός τάφος στο Απεσωκάρι πρέπει στην αρχαιότητα να ήταν καλυμμένος με χώμα, όπως ακριβώς συνέβαινε και με τους μυκηναϊκούς θολωτούς τάφους.


Αρχαιολογικά κατάλοιπα του μινωικού θολωτού τάφου στην
θέση Καμηλάρι του νομού Ηρακλείου, στην Κρήτη.
Οι μινωικοί θολωτοί τάφοι που υπήρξαν πρότυπα και των
μεταγενέστερων μυκηναϊκών, εμφανίζονται στην αρχή της
Πρωτομινωικής εποχής, περί το 3600 προ Χριστού. Το
πέρασμα όμως στο δεύτερο ήμισυ της 4ης προχριστιανικής
χιλιετίας, δεν σηματοδοτεί μόνο την έναρξη της κατασκευής
θολωτών τάφων στην Κρήτη, αλλά και την έναρξη μίας
εποχής κατά την οποία τα μεγαλιθικά ταφικά μνημεία της
Μεγάλης Βρετανίας συνεχώς εξελίσσονται και ομοιάζουν,
όπως θα δούμε, όλο και περισσότερο με τους θολωτούς
τάφους που την ίδια εποχή κατασκευάζονταν στην Κρήτη.
Μήπως πρόκειται για ένα στοιχείο που τεκμηριώνει την
άμεση ή έμμεση επιρροή των Μινωιτών
στην Μεγάλη Βρετανία;





Όλα αυτά βέβαια ισχύουν και για το ταφικό μνημείο Maeshowe των νησιών Orkney της Σκωτίας. Το μινωικό μνημείο δηλαδή είναι πιο κοντά στο σκοτσέζικο απ’ ότι είναι το μεταγενέστερο μυκηναϊκό, πράγμα που συνεπάγεται πως κατά πάσαν πιθανότητα, οι Μινωίτες και όχι οι Μυκηναίοι ήταν αυτοί που ήρθαν πρώτοι σε επαφή με τους λαούς των Βρετανικών Νησιών και μοιράστηκαν μαζί τους την παράδοση που θέλησε και οι δύο αυτοί λαοί να χτίζουνε για τους νεκρούς τους παρόμοια ταφικά μνημεία. Ύστερα το γεγονός ότι ο εν λόγω μινωικός θολωτός τάφος χρονολογείται στην Πρωτομινωική εποχή και συγκεκριμένα, γύρω στο 2900 προ Χριστού, καθιστά πολύ μεγαλύτερη την πιθανότητα επιρροής των Μινωιτών της εποχής στους προϊστορικούς κατοίκους της Βρετανίας, τουλάχιστον όσον αφορά την κατασκευή των ταφικών τους μνημείων, πολλά εκ των οποίων χρονολογούνται και αυτά στους πρώτους αιώνες τις 3ης προχριστιανικής χιλιετηρίδας. Αυτό βέβαια γίνεται ακόμα πιο πιθανό, αν συνυπολογίσουμε ότι οι πρώτοι μινωικοί θολωτοί τάφοι έκαναν την εμφάνισή τους στις αρχές της Πρωτομινωικής εποχής, στα μέσα της 4ης προχριστιανικής χιλιετηρίδας και, ως εκ τούτου, είναι πάνω από 6 αιώνες αρχαιότεροι από τα δύο βρετανικά μνημεία που εξετάζουμε.


Επίσης άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι η μεγάλη κατασκευαστική μεγαλιθική δραστηριότητα στην προϊστορική Μεγάλη Βρετανία, αλλά σε μεγάλο βαθμό και αυτή στην απέναντι Ιρλανδία, αρχίζει περί το 3600 προ Χριστού και άρα συμπίπτει με την έναρξη της Προανακτορικής περιόδου στην Μινωική Κρήτη και με την έναρξη της προανακτορικής κατασκευαστικής δραστηριότητας στην κρητική μεγαλόνησο. Και μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των μινωικών και βρετανικών κατασκευών, η κατασκευή μεγαλιθικών ταφικών μνημείων φαίνεται πως άρχισε σχεδόν ταυτόχρονα στην Κρήτη και την Μεγάλη Βρετανία, ενώ στην περίπτωση της Ιρλανδίας, όπου προϋπήρχε ταφική αρχιτεκτονική, αυτή ανανεώθηκε και πήρε μία εντελώς διαφορετική μορφή.


Επικεντρωνόμενοι όμως στην περίπτωση της Μεγάλης Βρετανίας και συγκεκριμένα στην ταφική μεγαλιθική αρχιτεκτονική της, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αμέσως μετά το 3600, αρχίζουν να εμφανίζονται μεγαλιθικά ταφικά κατασκευάσματα σε διάφορες περιοχές της βρετανικής μεγαλονήσου. Διαπιστώνουμε όμως ότι τα πρώτα βρετανικά μεγαλιθικά ταφικά μνημεία μετά το 3600 προ Χριστού, κάθε άλλο είναι παρά «πιστά» αντίγραφα των μινωικών θολωτών τάφων. Και όντως δεν θα ήταν δυνατόν εν ριπή οφθαλμού οι προϊστορικοί Βρετανοί να πετύχαιναν ένα τέλειο αντίγραφο των μινωικών μνημείων που ίσως ακόμα να μην μπορούσαν ούτε καν να επισκεφτούν… Προϊόντος όμως του χρόνου, τα νεότερα βρετανικά ταφικά μνημεία, όπως θα διαπιστώσουμε, έρχονται όλο και πιο κοντά στα αντίστοιχα μινωικά…


Από τα μνημεία που άρχισαν να χτίζονται τότε στην Μεγάλη Βρετανία, τα πρωιμότερα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το West Kennet Long Barrow (χρονολογείται στο 3600 προ Χριστού), αν και υιοθετούν τον μνημειώδη μεγαλιθικό χαρακτήρα που δεν είχαν οι παλαιότεροι βρετανικοί τάφοι, σε τίποτα άλλο δεν θυμίζουν την αντίστοιχη μινωική αρχιτεκτονική, αφού και στο σχήμα και στην δομή και στον τρόπο κατασκευής παρουσιάζονται μεγάλες διαφορές. Ίσως μάλιστα και η εισαγωγή του μνημειώδους χαρακτήρα, σε περίπτωση που δεν προήλθε από τους ίδιους τους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας, να είχε ως τόπο προέλευσης την γειτονική Ιρλανδία και όχι την μακρινή Μινωική Κρήτη που τότε μόλις είχε μπει στην Προανακτορική της Εποχή. Ως εκ τούτου η πιθανότητα μινωικής επιρροής ήδη από τόσο νωρίς είναι εξαιρετικά ισχνή.


Η κατασκευή στην Μεγάλη Βρετανία μεγαλιθικών ταφικών
μνημείων όπως το ουαλικό Barclodiad y Gawres περί το
3500 προ Χριστού, αν και το εν λόγω μνημείο δεν έχει παρά
ελάχιστες ομοιότητες με τους μινωικούς θολωτούς τάφους,
θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το πρώτο βήμα της σταδιακής
εξέλιξης των βρετανικών ταφικών μνημείων σύμφωνα με
αυτά τα μινωικά πρότυπα. Σε αυτό συνηγορούν τόσο η
πρωιμότητα του μνημείου, όσο και η συγκριτική του μελέτη
σε σχέση με τα μνημεία που θα ακολουθήσουν. Τέλος, το
ότι οι ομοιότητες του εν λόγω μνημείου με τα μινωικά
πρότυπα περιορίζονται μόνο στην εξωτερική
εμφάνιση του κτηρίου, προφανώς και οφείλεται στο
γεγονός ότι οι προϊστορικοί Βρετανοί της εποχής
προσπαθούσαν να μιμηθούν ένα πρότυπο για το οποίο
ενδεχομένως είχαν ακούσει απ' τους Μινωίτες, αλλά που
ποτέ τους δεν είχαν επισκεφτεί από κοντά.

Γενικά είναι δύσκολο να πούμε πως μινωική επιρροή στην ταφική αρχιτεκτονική της περιοχής μπορεί να έχουμε πριν το 3500 προ Χριστού. Με την είσοδο όμως στο δεύτερο ήμισυ της 4ης προχριστιανικής χιλιετίας, τόσο στην Ιρλανδία, όσο και στην Μεγάλη Βρετανία, εμφανίζεται ένας νέος τύπος ταφικού μεγαλιθικού μνημείου που είναι πολύ πιο κοντά στα μινωικά πρότυπα, διατηρώντας όμως ακόμα μεγάλες διαφορές από αυτά. Τάφοι που ανήκουν σε αυτό το είδος, όπως το ουαλικό μεγαλιθικό μνημείο Barclodiad y Gawres, υιοθετούν το κυκλικό σχήμα στον εξωτερικό λοφίσκο που σχηματίζουν, ενώ και εσωτερικά ο ταφικός χώρος παύει να είναι απλώς το τέλος του ταφικού διαδρόμου και αρχίζει να εκτίνεται στον χώρο προς τις άλλες τρεις κατευθύνσεις. Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι ακόμα η ομοιότητα με τα μινωικά ταφικά μνημεία είναι περιορισμένη, αφού ακόμα ο ταφικός θάλαμος αποτελεί ένα μικρό μέρος του εσωτερικού του τεχνητού λοφίσκου, η είσοδος στον χώρο γίνεται από μία τεράστια λίθινη θύρα που σε τίποτα δεν θυμίζει τα αιγιακά πρότυπα και τέλος το εσωτερικό του δεν αποκτά σχήμα κυκλικό, αλλά σταυροειδές. Όλα αυτά μας δείχνουν ότι μία μινωική επιρροή δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί, αλλά και ότι δεν μπορεί να υπήρξε κάτι παραπάνω από εξαιρετικά περιορισμένη.

Η επόμενη φάση στην εξέλιξη του βρετανικού ταφικού μνημείου φαίνεται να αντιπροσωπεύεται από το άλλο ουαλικό μεγαλιθικό μνημείο που εξετάσαμε, το Bryn Celli Ddu, το οποίο χρονολογείται περίπου στο 3000 προ Χριστού. Το μνημείο αυτό, αν και εσωτερικά δεν μοιάζει και τόσο με τα αντίστοιχα μινωικά μνημεία της εποχής του, αφού ο εσωτερικός του χώρος είναι αρκετά περιορισμένος, εξωτερικά παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με αυτά, συμπεριλαμβανομένων και στοιχείων που οι μεταγενέστεροι μυκηναϊκοί θολωτοί τάφοι δεν επρόκειτο να συνεχίσουν. Έτσι βλέπουμε το Bryn Celli Ddu να μην έχει δρόμο, όπως και πολλοί μινωικοί τάφοι, ούτε και τριγωνική οπή πάνω από την θύρα της εισόδου. Η δε είσοδος, όχι απλά αποκτά το σχήμα που έχουν, τόσο οι μινωικοί, όσο και οι μυκηναϊκοί θολωτοί τάφοι, αλλά υιοθετεί τις διαστάσεις που έχουν οι θύρες των μινωικών και όχι των μυκηναϊκών μνημείων. Τέλος, ο τρόπος με τον οποίο η είσοδος είναι δομημένη, με δύο κάθετους ίσου ύψους μονολίθους να στηρίζουν πάνω τους έναν οριζόντιο, σχηματίζοντας έτσι το σχήμα που είναι γνωστό στην αρχαιολογία ως τρίλιθο, απαντάται κάποιες φορές σε μινωικούς θολωτούς τάφους – όχι όμως και σε μυκηναϊκούς. Εδώ η μινωική επιρροή μοιάζει πολύ πιθανότερη, αλλά και πάλι σχετικά περιορισμένη.


Η διαδικασία μίμησης των μινωικών θολωτών τάφων από
τους κατοίκους της προϊστορικής Βρετανίας φαίνεται να
ολοκληρώθηκε με την κατασκευή του μεγαλιθικού ταφικού
μνημείου του Maeshowe που φαίνεται στην φωτογραφία.
Το εν λόγω ταφικό μνημείο, τόσο εσωτερικά, όσο και
εξωτερικά παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με τα μινωικά
πρότυπα, μεταξύ των οποίων πρέπει να αναφέρουμε την
ύπαρξη δρόμου, το σχήμα και το μέγεθος της θύρας, το
σχήμα του τεχνητού λόφου, τον εκφορικό τρόπο
τοποθέτησης των λίθων, την διαμόρφωση του εσωτερικού
χώρου και τον τρόπο στέγασης του ταφικού θαλάμου.
Όλα αυτά κάνουν την μινωική επιρροή στην κατασκευή του
μνημείου ή έστω στην ιδέα του να κατασκευαστεί, αν όχι
βέβαιη, τουλάχιστον πάρα πολύ πιθανή.

Και τέλος, δύο αιώνες αργότερα, περί το 2800 προ Χριστού, εμφανίστηκαν στην Μεγάλη Βρετανία και ταφικά μνημεία όπως το σκοτσέζικο Maeshowe, το οποίο καταφέρνει να βρίσκεται πολύ πιο κοντά στα μινωικά πρότυπα, απ’ ότι τα προγενέστερα αυτού βρετανικά ταφικά μνημεία. Ο τάφος αυτός διατηρώντας και τελειοποιώντας ως σχήμα της θύρας εισόδου το τρίλιθο κατά τα μινωικά πρότυπα, υιοθέτησε και την αιγιακή συνήθεια του δρόμου που αργότερα θα επαναληφθεί και στους μυκηναϊκούς θολωτούς τάφους. Ακόμα όμως, εισήγε τον εκφορικό τρόπο τοποθέτησης των λίθων που το απαρτίζουν, μεγάλωσε επαρκώς το μέγεθος του εσωτερικού του χώρου και, αν και, όπως θα δούμε παρακάτω, τετραγωνίστηκε ελαφρώς ως προς το σχήμα, στέγασε τον ταφικό χώρο με μία κάθετη λίθινη πλάκα, ακριβώς όπως συνηθιζόταν σε κάποιους τουλάχιστον από τους θολωτούς τάφους του μινωικού πολιτισμού, όπως λόγου χάριν συνέβαινε και σε θολωτό τάφο στην περιοχή Αρχάνες του νομού Ηρακλείου στην Κρήτη.

Αναφορικά τέλος με το ακόμα μεταγενέστερο (ενδεχομένως) ταφικό μνημείο Silbury Hill, το οποίο κατασκευάστηκε σε διάφορες φάσεις στα μέσα της 3ης προχριστιανικής χιλιετίας και του οποίου η κατασκευή φαίνεται να τελείωσε περί το 2400 προ Χριστού, πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι ένα μνημείο τελείως διαφορετικού είδους, αλλά και άλλης εποχής. Η μελέτη του εν λόγω μνημείου που θα πρέπει να γίνει μάλλον ξεχωριστά, μαρτυρά μία δεύτερη απότομη «στροφή» της προϊστορικής βρετανικής αρχιτεκτονικής που παραπέμπει σε εξωγενή στοιχεία που δεν προέρχονται όμως ούτε από την γειτονική Ιρλανδία, ούτε από την μινωική Κρήτη, ούτε και από τον ευρύτερο αιγιακό χώρο, αλλά μάλλον από άλλους μεγάλους πρωτοϊστορικούς πολιτισμούς της Εποχής του Χαλκού, όπως λόγου χάριν η Αίγυπτος… Αυτό, αν και εν πρώτοις προκαλεί έκπληξη, δεν θα πρέπει να φαντάζει απίθανο, αφού, κατά την Εποχή του Χαλκού, δεν ήταν μόνο οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι αυτοί που χρειάζονταν τον κασσίτερο που ήταν ένα από τα σημαντικότερα εμπορεύματα της εποχής και που υπήρχε σε άφθονες ποσότητες στα Βρετανικά Νησιά. Και ακόμα δεν ήταν μόνο αυτοί που είχαν τις ναυτικές ικανότητες και την πείρα για ένα τέτοιο ταξίδι… Πάντως εντύπωση κάνει και το ότι ανάλογη επιρροή από μη αιγιακό πολιτισμό φαίνεται ότι υπήρξε και μέσα από μνημεία που ολοκληρώθηκαν κατά το πρώτο ήμισυ της 3ης προχριστιανικής χιλιετηρίδας όπως τα Thornborough Henges που σχηματίζουν μεταξύ τους την ίδια γωνία με τις Πυραμίδες της Γκίζα, στην Αίγυπτο, αλλά και από την ιρλανδική μυθική παράδοση, όπως διασώθηκε από το βιβλίο των Εισβολών («Lebor Gabála Érenn»), όπου, στην εξιστόρηση της μυθιστορίας των Βρετανικών Νησιών, εκτός από τους Έλληνες, γίνεται σαφής αναφορά και στους Αιγυπτίους… Γι’ αυτό το θέμα όμως, ενδεχομένως να αναφερθούμε λεπτομερώς σε άλλο άρθρο.


Η διαδικασία εξέλιξης των βρετανικών μεγαλιθικών μνημείων με βάση το
μινωικό πρότυπο από το 3.600 ως το 2.800 προ Χριστού.



Όσο για το για ποιον λόγο, ενώ μινωικά στοιχεία παρουσιάζονται ήδη από το 3500 προ Χριστού (αν όχι και πρωτύτερα), βρετανικά μνημεία με σημαντικές ομοιότητες με τα αντίστοιχα μινωικά παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά περί το 3000 προ Χριστού για να φτάσουν στην καλύτερη δυνατή μίμηση του μινωικού προτύπου το 2800 προ Χριστού, μπορούμε με κάποια σχετική ασφάλεια να δώσουμε την παρακάτω εξήγηση. Προφανώς δεν θα ήταν δυνατόν για τον νεαρό ακόμα προανακτορικό μινωικό πολιτισμό να επηρεάσει τόσο πολύ τόσο μακρινούς πολιτισμούς, αμέσως μετά την έναρξη της Εποχής του Χαλκού και την πρώτη επαφή μαζί τους. Ακόμα και αν στην Κρήτη, ήδη από τις αρχές της Προανακτορικής περιόδου εμφανίστηκαν οι πρώτοι μινωικοί θολωτοί τάφοι, θα ήταν δύσκολο σε διάστημα μερικών δεκαετιών ή και αιώνων να μεταφέρουν το είδος αυτό του θολωτού ταφικού μνημείου σε ένα τόσο μακρινό μέρος, όπως η Μεγάλη Βρετανία. Ακόμα πρέπει να τονιστεί ότι οι Μινωίτες, ακόμα και στην εποχή της μεγάλης ισχύος τους, κατά την 2η προχριστιανική χιλιετία, δεν έδειχναν να ενδιαφέρονται να εξαπλώσουν τα πολιτισμικά ή τα αρχιτεκτονικά τους στοιχεία (ανάκτορα, πολυώροφα κτήρια, ιερά κορυφής, δεξαμενές καθαρμών κοκ.) σε περιοχές εκτός της ίδιας της Κρήτης και των αποικιών τους στην περιοχή του Αιγαίου (όπως αυτή στην Θήρα). Ως εκ τούτου, είναι πιθανότερο οι ομοιότητες μεταξύ μινωικών και βρετανικών μνημείων να οφείλονται σε μίμηση από την πλευρά των Βρετανών, παρά σε πολιτισμική επιβολή από την πλευρά των Μινωιτών. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν η εξέλιξη των βρετανικών μεγαλιθικών ταφικών μνημείων του τέλους της 4ης και των αρχών της 3ης προχριστιανικής χιλιετηρίδας η οποία φαίνεται να έλαβε χώρα σε τρείς φάσεις, να οφείλεται στην έμμεση επιρροή των Μινωιτών που μεγάλωνε κάθε φορά που οι δύο πολιτισμοί κατάφεραν να έρθουν πιο κοντά ο ένας με τον άλλο. Δηλαδή, σε πρώτη φάση οι προϊστορικοί κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας πρέπει να άκουσαν για τους μινωικούς θολωτούς τάφους, προφανώς από Μινωίτες εξερευνητές και εμπόρους που ταξίδευαν σε αναζήτηση κασσιτέρου και άλλων πολυτίμων εμπορευμάτων και να προσπάθησαν, κατόπιν εντολής κάποιου ντόπιου ηγεμόνα που θέλησε να αποκτήσει και αυτός έναν παρόμοιο τάφο, να κατασκευάσουν κάτι ανάλογο. Η πιστότητα βέβαια των «αντιγράφων» αυτών θα ήταν λογικά μικρή, όπως και ισχύει για μνημεία όπως το Barclodiad y Gawres. Στην συνέχεια, όταν οι εμπορικές σχέσεις Βρετανών και Μινωιτών είχαν εδραιωθεί, λογικά κάποια στιγμή και κάποιος Βρετανός θα έφτανε ως επισκέπτης στην Κρήτη. Εκεί θα είδε εξωτερικά τους μινωικούς θολωτούς τάφους και, έχοντας μία πρώτη εικόνα του πώς έμοιαζαν, μόλις θα γύριζε στην πατρίδα του, θα προσπαθούσε να τους μιμηθεί, χτίζοντας ένα μνημείο πολύ πιο κοντινό στα μινωικά πρότυπα, αλλά μόνο όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση· με άλλα λόγια, θα κατασκεύαζε κάτι σαν το Bryn Celli Ddu. Τέλος, ενώ οι σχέσεις των δύο λαών γίνονταν όλο και στενότερες μέσα από το εμπόριο του κασσιτέρου, κάποιοι Βρετανοί που έφτασαν ως την Κρήτη, προφανώς κατάφεραν να πάρουν άδεια από τις μινωικές αρχές και να εισέλθουν στον ιερό για τους Μινωίτες χώρο κάποιου κρητικού θολωτού τάφου. Και μετά την ψυχρολουσία του ότι εσωτερικά καμία σχέση δεν είχαν οι μινωικοί με τους βρετανικούς τάφους, ο επισκέπτης, γυρνώντας πίσω στην Μεγάλη Βρετανία, θα προσπαθούσε να διορθώσει τις σημαντικές αποκλείσεις από τα μινωικά πρότυπα στον εσωτερικό χώρο των παλαιότερων βρετανικών μνημείων, με το να κατασκευάσει νέα μνημεία, όπως το πολύ πιστότερο στα πρότυπα των Μινωιτών Maeshowe.


Όσο για το αν όντως θα μπορούσαν οι κάτοικοι των προϊστορικών Βρετανικών Νησιών να επισκεφτούν την Κρήτη, είτε με δικά τους μέσα, είτε με μέσα των Μινωιτών και για το αν πράγματι κάτι τέτοιο συνέβαινε, αν και πρέπει να παραδεχτούμε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν (ούτε όμως και στοιχεία που να το αποκλείουν), ακόμα και αυτή η περίπτωση δεν μπορεί και ούτε και πρέπει να αποκλειστεί με τρόπο κατηγορηματικό, αφού υπάρχουν αρχαία κείμενα [για παράδειγμα η Μελπομένη των Ιστοριών του Ηροδότου (παράγραφοι 33-35)] που υπονοούν την έλευση κατοίκων των Βρετανικών Νησιών στον ελλαδικό χώρο (σε σύνδεση πάντα και με τα ευρήματα του άρθρου για τον προϊστορικό πολιτισμό των Βρετανικών Νησιών). Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα που θα αναλυθεί σε άλλο μου άρθρο, όταν έρθει η ώρα…


Συνοψίζοντας τα παραπάνω, τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας για την προϊστορία της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και της Μινωικής Κρήτης, καθιστούν πιθανότατο τα μεγαλιθικά ταφικά μνημεία των δύο πολιτισμών που έχουν μεταξύ τους σημαντικές ομοιότητες και που χρονολογούνται περίπου στην ίδια ιστορική περίοδο να συνδέονται με μινωική πολιτισμική – αν μη τι άλλο – επιρροή στην Μεγάλη Βρετανία – πρωτίστως στην Σκωτία και στην Ουαλία και δευτερευόντως σε άλλα μέρη της μεγαλονήσου. Ως εκ τούτου τα μνημεία της Μεγάλης Βρετανίας που είδαμε και που μοιάζουν αρκετά με τους μινωικούς (και τους μεταγενέστερους μυκηναϊκούς) θολωτούς τάφους, με μία σχετική ασφάλεια θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελούν προϊόντα μίμησης των προϊστορικών Βρετανών οι οποίοι ήρθαν εμμέσως – ή ίσως και άμεσα – σε επαφή με τα μινωικά πρωτότυπα μέσω του εμπορείου τους με τους Μινωίτες που έφτασαν στην περιοχή σε αναζήτηση κασσιτέρου (ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε πλέον για την εποχή του Χαλκού) ή και για να εξερευνήσουν την περιοχή για άλλους λόγους.


Το εσωτερικό του βρετανικού μεγαλιθικού ταφικού μνημείου
Maeshowe, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, αν και
ομοιάζει με τους μινωικούς θολωτούς τάφους στο ευρύχωρο
εσωτερικό του και στον εκφορικό τρόπο τοποθέτησης των
λίθων, παρουσιάζει τρεις διαφορές σε σχέση με τα μινωικά
του πρότυπα: τους τρεις πλαϊνούς χώρους (οι είσοδοι δύο εκ
των οποίων φαίνονται στην φωτογραφία), τον σχετικό
εσωτερικό τετραγωνισμό του ταφικού θαλάμου και την
ύπαρξη τεσσάρων καθέτων λίθινων γωνιακών
υποστηριγμάτων σε ρόλο πεσσών. Απ' τις διαφορές αυτές,
οι δύο τελευταίες φαίνεται πως έπαιξαν σπουδαίο
υποστηρικτικό ρόλο, όπως στην μυκηναϊκή περίπτωση
ανάλογο ρόλο θα έπαιζε η τριγωνική οπή πάνω από την
είσοδο. Γι' αυτόν τον λόγο ίσως, ενώ οι περισσότεροι
μινωικοί θολωτοί τάφοι έχουν καταρρεύσει, τα βρετανικά
ταφικά μνημεία άντεξαν στην πάροδο του χρόνου.
Οι διαφορές αυτές ακόμα, πρέπει να πούμε, θα πρέπει
μάλλον να αντιμετωπιστούν ως στοιχεία ενός βρετανικού
"ρυθμού" θολωτού ταφικού μνημείου που εξελίχθηκε με
βάση τα πρότυπα του Μινωικού πολιτισμού.

Οι βρετανικές απομιμήσεις των μινωικών ταφικών μνημείων αρχικά βέβαια υπήρξαν πρόχειρες και πιστές μόνο ως προς την εξωτερική τους εμφάνιση. Αργότερα όμως τα νεότερα οικοδομήματα αυξάνουν σε πιστότητα προς τα μινωικά πρότυπα, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως σχηματίζεται και ένας βρετανικός τύπος θολωτού ταφικού μνημείου που διαφοροποιείται από τα αντίστοιχα μινωικά με τον μερικό τετραγωνισμό της θόλου (χωρίς ωστόσο εξωτερικά να μην φαίνεται κυκλικός) και με την χρήση τεσσάρων καθέτων μονολίθων που λειτουργώντας ως πεσσοί – θα έλεγε κανείς – βοηθούν στην καλύτερη υποστήριξη της θόλου, η οποία όμως κατά τ’ άλλα είναι κατασκευασμένη με λίθους τοποθετημένους κατά τρόπο εκφορικό, ακριβώς όπως συμβαίνει την ίδια εποχή στην Μινωική Κρήτη και αργότερα στην Μυκηναϊκή Ελλάδα.

Ίσως πάλι η πρωτοτυπία τους αυτή να προσθέσουν στο μινωικό οικοδόμημα τους τέσσερεις υποστηρικτικούς μονολίθους και να το τετραγωνίσουν ελαφρώς να έπαιξε υποστηρικτικά τον ίδιο ακριβώς ρόλο που έπαιξε στην Μυκηναϊκή Ελλάδα η ενσωμάτωση στο μινωικό πρότυπο της τριγωνικής οπής, πάνω από την είσοδο του μνημείου και γι’ αυτό, σε αντίθεση με τους περισσότερους μινωικούς τάφους, οι θόλοι των οποίων κάποια στιγμή κατέρρευσαν, τόσο οι μυκηναϊκοί, όσο και οι βρετανικοί να άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου...


Σύγκριση εσωτερικού και πλαγίων χώρων του
Θησαυρού του Ατρέως (αριστερά) και του
Maeshowe (δεξιά).



Τέλος, ένα ακόμα στοιχείο που εντοπίζεται στο βρετανικό μεγαλιθικό μνημείο του Maeshowe και το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η ύπαρξη δίπλα στον κυρίως χώρο του ταφικού μνημείου τριών δευτερευόντων χώρων (έναν σε κάθε πλευρά εκτός από αυτήν της εισόδου), σε κάπως υψηλότερο επίπεδο από το δάπεδο του κεντρικού χώρου. Όσο για το αν το στοιχείο αυτό αποτελεί στοιχείο αμιγώς βρετανικό ή αιγιακό, τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Αφ ενός μεν θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι οι χώροι αυτοί αποτελούν την μετεξέλιξη του παλαιότερου βρετανικού σταυρόσχημου τάφου, οι κεραίες του σταυρού του οποίου μετετράπησαν σε αυτούς τους μικρούς πλαϊνούς χώρους. Αφ εταίρου όμως, θα μπορούσε κάποιος άλλος να πει ότι στην πραγματικότητα οι χώροι αυτοί προήλθαν από τους μικρούς χώρους που βρίσκονταν δίπλα και σε επικοινωνία με τον θολωτό τάφο, τουλάχιστον στην μινωική περίπτωση (βλέπε και το σχεδιάγραμμα του θολωτού τάφου στο Απεσωκάρι στο τέλος του άρθρου) και που χρησίμευαν ως χώροι τοποθέτησης οστών από παλαιότερες ταφές. Οι χώροι αυτοί που στην μινωική περίπτωση ήταν μεταγενέστεροι του τάφου ίσως να χτίστηκαν εκ των προτέρων στην βρετανική περίπτωση για μελλοντική χρήση· αυτό όμως δεν είναι παρά μία εικασία. Χωρίς λοιπόν να είναι δυνατόν να καταλήξουμε με ασφάλεια σε κάποιο συμπέρασμα, θα προσθέσω στην όλη εξίσωση και άλλο ένα στοιχείο που περιπλέκει την κατάσταση ακόμα περισσότερο: ένας παρόμοιος, αλλά ίσος με το δάπεδο του κυρίως χώρου του τάφου πλαϊνός χώρος, ενσωματωμένος στον αρχικό τάφο και όχι κτισμένος εκ των υστέρων, εντοπίζεται ξανά σε κάποιους από τους μεταγενέστερους μυκηναϊκούς τάφους, όπως λόγου χάριν στον τάφο του Ατρέα στις Μυκήνες, με την διαφορά ότι είναι μεγαλύτερος σε όγκο και μόνο ένας στον αριθμό (στα δεξιά της εισόδου). Θα ήταν άραγε δυνατόν η ομοιότητα αυτή μεταξύ των βρετανικών ταφικών μνημείων και των μυκηναϊκών θολωτών τάφων να συνεπάγεται την ύπαρξη ενός κοινού μινωικού «προγόνου»; Η λύση του μυστηρίου μας είναι ακόμα άγνωστη…


Φαίνεται λοιπόν πως κάτοικοι των περιοχών που συνθέτουν σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο, τουλάχιστον στην περίπτωση των νησιών Orkney της Σκωτίας, είχαν δεχτεί μία σημαντικότατη επιρροή από τον Μινωικό πολιτισμό στις αρχές της Προανακτορικής περιόδου, είχαν δεχτεί και ενσωματώσει στον πολιτισμό τους κάποια στοιχεία του, όπως η ταφική του παράδοση και τελικά μπόρεσαν να συνεχίσουν την παράδοση αυτή ανεξάρτητα με την πηγή της επιρροής της, με έναν δικό τους τρόπο που μάλλον θα πρέπει να χαρακτηριστεί επιτυχής, δεδομένου του ότι τα ταφικά τους μνημεία είναι ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση.


Σύγκριση Μινωικών, Βρετανικών & Μυκηναϊκών
θολωτών ταφικών μνημείων




Η χρήση του δρόμου στα θολωτά ταφικά μνημεία.




Εσωτερικό θολωτών τάφων.




Είσοδοι θολωτών τάφων.




Εξωτερικό θολωτών τάφων.




Σχεδιαγράμματα θολωτών τάφων.

paraxenolibrary
Το διαβάσαμε από το: ΕΡΕΥΝΑ – ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΘΟΛΩΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/07/blog-post_6053.html#ixzz37pFdSfPQ

http://skotinoprosopo.blogspot.gr/2014/07/blog-post_20.html

Περίεργα Φαινόμενα της Αρχαιότητας


Η παρακάτω συνοπτική μελέτη γράφτηκε πριν από αρκετό καιρό, με κάπως διαφορετική μορφή.
Αν και σε αυτήν την καινούργια εκδοχή έχω επιφέρει ορισμένες τροποποιήσεις, ωστόσο το κυρίως περιεχόμενο παραμένει σχεδόν ως είχε.Κατά βάση, το κείμενο αποτελεί μια συλλογή αναφορών για περίεργα περιστατικά, τις οποίες κατά καιρούς συναντούσα σε διάφορα βιβλία. Βασικό κριτήριο επιλογής σε κάποιες περιπτώσεις ήταν το ενδιαφέρον που παρουσίαζαν, όσον αφορά στο ειδικό περιεχόμενό τους. Σε άλλες, το ότι δεν ήταν τόσο ευρέως γνωστές. Στο τελευταίο μέρος παρατίθεται σχετική βιβλιογραφία για όσους φίλους αναγνώστες, με αφορμή το παρόν, θελήσουν να ασχοληθούν περισσότερο με το θέμα.

1) Αναστάσεις: Η ανάσταση των νεκρών δεν ήταν κάτι το άγνωστο στον προχριστιανικό κόσμο.
Εκτός από τους θεούς, ένας πολύ δημοφιλής ήρωας της ελληνικής μυθολογίας που ανέσταινε τους νεκρούς ήταν ο θεάνθρωπος Ασκληπιός. Ο Ασκληπιός ανέστησε πάρα πολλούς ανθρώπους. Παραδοσιακά αναφέρεται ότι για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιούσε το αίμα από την δεξιά φλέβα της Μέδουσας. Στο τέλος ο Δίας τον σκότωσε ρίχνοντάς του κεραυνό.
Εκτός από τον Ασκληπιό, αναφέρεται ότι και ο Πολύειδος, ένας μάντις από την Κόρινθο, κατάφερε να αναστήσει ένα μικρό παιδί. Συγκεκριμένα, ο βασιλιάς Μίνως της Κρήτης είχε μόλις χάσει τον γιο του Γλαύκο. Θέλοντας να τον επαναφέρει στην ζωή, διέταξε να πιάσουν τον σοφό μάντι Πολύειδο, να τον βάλουν στον ταφικό θάλαμο μαζί με τον πρόσφατα νεκρό Γλαύκο και να μην τον αφήσουν να βγει αν πρώτα δεν αναστήσει το παιδί.
Ευτυχώς, ο Πολύειδος ήταν πράγματι έξυπνος, διότι έκανε το εξής: παρατήρησε ένα ζευγάρι φίδια που βρίσκονταν εκεί όπου ήταν κλεισμένος και σκότωσε το ένα. Αμέσως το άλλο έφυγε και μετά από λίγο επέστρεψε φέρνοντας ένα βότανο, το οποίο άφησε πάνω στο σκοτωμένο του ταίρι. Δεν πέρασε πολύ ώρα και το νεκρό φίδι ξανάζησε. Την γνώση αυτή του φιδιού χρησιμοποίησε και ο Πολύειδος για να αναστήσει τον Γλαύκο και να σώσει και την δική του ζωή.
Ο Σίσυφος, επίσης Κορίνθιος και βασιλιάς της πόλης, φημιζόταν και αυτός ως γνώστης πολλών μυστικών και κατόρθωσε το ακατόρθωτο: όταν ο Δίας του έστειλε τον Θάνατο αυτοπροσώπως να τον πάρει, ο Σίσυφος κατάφερε να τον αλυσσοδέσει με άλυτα δεσμά. Το αποτέλεσμα ήταν ότι μαζί με τον βασιλιά δεν πέθαινε και κανείς άλλος. Στο τέλος ο Σίσυφος αναγκάστηκε να ελευθερώσει τον Θάνατο και ήταν ο πρώτος που πέθανε.
Παρόλ’ αυτά, ο Κορίνθιος δεν τό ‘βαλε κάτω και κατόρθωσε να το σκάσει ακόμα και από τον Άδη και να ξαναγυρίσει στον πάνω κόσμο ζωντανός. Εδώ έχουμε κυριολεκτικά μια περίπτωση αυτοανάστασης. Η παράδοση λέει ότι κάποια στιγμή ο Σίσυφος πέθανε οριστικά σε βαθύ γήρας.
2) Αναλήψεις, μυστηριώδεις εξαφανίσεις και εμφανίσεις

Ούτε η ανάληψη στους ουρανούς ήταν φαινόμενο άγνωστο στην αρχαιότητα. Αναμφισβήτητα το πιο θεαματικό περιστατικό ανάληψης είναι αυτό με τον (εξίσου θεάνθρωπο) Ηρακλή: όταν φόρεσε τον δηλητηριασμένο από τον Νέσσο χιτώνα υπέφερε τόσο πολύ, ώστε διέταξε να του ετοιμάσουν μια μεγάλη πυρά και ανέβηκε πάνω με πρόθεση να θέσει ο ίδιος τέλος στο μαρτύριό του. Μόλις οι φλόγες άρχισαν να φουντώνουν, μια τρομερή βροντή έσχισε το στερέωμα και την ίδια στιγμή ένα μεγάλο σύννεφο ήρθε και άρπαξε τον Ηρακλή, μεταφέροντάς τον στον ουρανό («επί των νεφελών»), με τελικό προορισμό τις θεϊκές διαμονές.
Αντίστοιχη τύχη, όμως, αναφέρεται ότι είχε και ο Μενέλαος, ο άντρας της ωραίας Ελένης. Ο Μενέλαος λέγεται ότι δεν πέθανε στο Άργος, αλλά αναλήφθηκε με την μεσολάβηση των θεών και μεταφέρθηκε στις εσχατιές της γης, στα Ηλύσια Πεδία.
Πέρα από τις περιπτώσεις αυτές, έχουμε και ανεξήγητες εξαφανίσεις ηρώων. Έτσι, σύμφωνα με μια παράδοση, ο Οιδίπους δεν πέθανε, αλλά χάθηκε μυστηριωδώς από την γη. Κάτι αντίστοιχο παραδίδεται και για τον αρχαίο ήρωα Εύθυμο, ο οποίος αφού έζησε για πολλά χρόνια, εξαφανίστηκε από την γη χωρίς να πεθάνει.
Άλλη μία περίπτωση αινιγματικής εξαφάνισης, είναι αυτή του Κλεομήδη από την Αστυπάλαια. Αυτός, λόγω ενός τρομερού εγκλήματος που είχε διαπράξει, κατέφυγε στον τοπικό ναό της Αθηνάς και κλείστηκε μέσα σε ένα κιβώτιο. Όταν το άνοιξαν, το βρήκαν εντελώς άδειο. Η περίπτωση αυτή εξαφάνισης φαίνεται ότι προβλημάτισε τόσο πολύ τους ντόπιους κατοίκους, ώστε έστειλαν αντιπροσωπεία στο μαντείο των Δελφών για να μάθουν τί είχε συμβεί. Ο χρησμός της Πυθίας, όπως συνέβαινε κατά κανόνα, ήταν διφορούμενος και δεν απαντούσε ευθέως στο ερώτημα: ο Κλεομήδης, σύμφωνα με τον χρησμό, ήταν ο τελευταίος του ηρωικού γένους και από εκείνη την στιγμή και ύστερα έπρεπε να του αποδίδουν τιμές ήρωα.
Άλλο ένα παρόμοιο συμβάν είναι και αυτό με τον Αριστέα τον Προκοννήσιο, τον μάντι από το νησί Προκόννησο της Προποντίδας (Μαρμαρά). Σύμφωνα με την αρχαία μαρτυρία, αυτός πέθανε μέσα στο εργαστήριο ενός υφαντουργού, ο οποίος αμέσως μετά έφυγε κλειδώνοντας την πόρτα και έτρεξε να ειδοποιήσει τους συγγενείς του Αριστέα. Μόλις, όμως, επέστρεψαν όλοι μαζί, βρήκαν τον χώρο άδειο και το σώμα άφαντο. Η ιστορία, όμως, έχει και συνέχεια: επτά χρόνια μετά ο Αριστέας εμφανίζεται ολοζώντανος και εξίσου μυστηριωδώς, όπως εξαφανίστηκε, στην Προκόννησο. Στην διάρκεια της σύντομης παραμονής του, συνέγραψε το έργο «Αριμάσπεια Έπη» και κατόπιν εξαφανίστηκε και πάλι. Η εξήγηση που δόθηκε ήταν ότι ο θεός Απόλλων τον ξαναπήρε μαζί του στην χώρα των Υπερβορείων.
Η περίπτωση του Ιππολύτου συνδυάζει την ανάσταση με την ανάληψη. Ο ήρωας αυτός ήταν ευνοούμενος της θεάς Αρτέμιδος. Όταν έπεσε από το άρμα του και πέθανε, η Άρτεμις παρακάλεσε τον Ασκληπιό να τον αναστήσει. Μετά απ’ αυτό, τον πήρε μαζί της και τον μετέφερε στο ιερό της στην ιταλική λίμνη Νέμι. Εκεί ο Ιππόλυτος πήρε την προσωνυμία «Βίρμπιους», δηλαδή ο άνθρωπος που ξανάζησε.
Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, παρά το ότι υπήρχαν δύο υποτιθέμενοι τάφοι του Ιππολύτου, ο ένας στην Τροιζήνα και ο άλλος στην Αθήνα, οι Τροιζήνιοι δεν παραδέχονταν ότι όντως πέθανε, ούτε έδειχναν κανέναν τάφο σε όποιον ρωτούσε. Αντιθέτως, η απάντησή τους ήταν ότι ο Ιππόλυτος αναλήφθηκε στους ουρανός και έγινε ο αστερισμός του Ηνιόχου.
Με το όνομα Γλαύκος, εκτός από τον γιο του Μίνωος που είδαμε πιο πάνω, αναφέρονται και άλλα δύο πρόσωπα. Ο ένας λέγεται ότι ήταν γιος του γνωστού για τα κατορθώματά του βασιλιά Σισύφου. Ο Γλαύκος αυτός, λοιπόν, μια μέρα ήπιε νερό από μια πηγή που χάριζε την αθανασία. Κάποια στιγμή βαρέθηκε τους πάντες και αποφάσισε να μετακομίσει στο υδάτινο βασίλειο, πέφτοντας στο πέλαγος. Εκεί μεταμορφώθηκε σε θαλάσσιο θεό.
Η ιστορία του άλλου Γλαύκου μας θυμίζει το περιστατικό με τον Πολύειδο. Αυτός ο Γλαύκος, σύμφωνα με μία εκδοχή, ήταν ένας απλός ψαράς. Μια μέρα, όπως περπατούσε στο δρόμο φορτωμένος τα ψάρια που είχε ψαρέψει, κάθησε να ξαποστάσει, αφήνοντας το φορτίο του στην γη. Τότε, ένα μισοπεθαμένο ψάρι έφαγε ένα βότανο και ξαναζωντάνεψε. Βλέποντάς το αυτό ο Γλαύκος, έφαγε και εκείνος από το ίδιο βότανο, αλλά αυτός δεν έχασε χρόνο όπως ο συνονόματός του, παρά πήδηξε κατευθείαν στη θάλασσα. Εκεί, τον υποδέχτηκαν οι αντίστοιχες θεές, τον καθάρισαν από κάθε φθαρτό στοιχείο και τον έκαναν και αυτόν θεό.
Μια άλλη εκδοχή αναφέρει τον Γλαύκο όχι ως ψαρά, αλλά ως κυνηγό. Αυτός κυνηγούσε για ώρες έναν λαγό στο όρος Ορεία της Αιτωλίας. Μετά από το πολύωρο κυνήγι, ο λαγός, καθώς κόντευε να πεθάνει από την εξάντληση, έφαγε από κάποιο βότανο και αναπλήρωσε εντελώς τις δυνάμεις του. Η συνέχεια είναι η ίδια όπως και στην πρώτη εκδοχή.
Η μυθολογική παράδοση αναφέρει το βότανο αυτό με την ονομασία, άγρωστις των θεών, και θεωρείται ότι το είχε πρωτοφυτέψει ο Κρόνος. Η άγρωστις φύτρωνε σε μεγάλη ποσότητα στα Νησιά των Μακάρων.
3) Θεάνθρωποι

Η έννοια του θεανθρώπου, δηλαδή ενός όντος που να συνδυάζει ταυτόχρονα ανθρώπινη και θεϊκή φύση, ήταν διαδεδομένη ήδη από την πολύ μακρινή αρχαιότητα. Εκτός από τον Ασκληπιό και τον Ηρακλή, η μεγάλη πλειοψηφία των ηρώων της αρχαιότητας ήταν θεάνθρωποι, καρποί του έρωτα ενός θεού και μιας θνητής γυναίκας (σπανιότερα θεάς και θνητού άνδρα).
Όμως, ακόμη και οι απόγονοι των θεανθρώπων φαίνεται ότι έφεραν και αυτοί μέρος από το θεϊκό στοιχείο του γονιού τους. Σε αυτήν την κατηγορία σαφώς κατατάσσονται οι δύο γιοι του Ασκληπιού, ο Μαχάων και ο Ποδαλείριος. Αυτοί συνέχισαν την παράδοση του πατέρα τους στον τομέα της ιατρικής και φημίζονταν για το ταλέντο τους. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα μας πληροφορεί ότι εκτός από πολεμιστές, υπήρξαν και οι γιατροί των Αχαιών στην Τροία.
Ως γιοι του θεού της ιατρικής, είναι σίγουρο ότι κατείχαν πολύτιμα μυστικά, όσον αφορά στην θεραπευτική πρακτική. Πράγματι, διασώζεται η εξής μαρτυρία για τον Μαχάονα: όταν μια οχιά δάγκωσε τον Φιλοκτήτη, τον μετέφεραν στην Λήμνο για να τον περιθάλψουν οι εκεί ιερείς του Ηφαίστου. Ωστόσο, η παρέμβαση του Μαχάονα ήταν απαραίτητη. Ο Φιλοκτήτης έπεσε πρώτα σε λήθαργο που του προκάλεσε ο θεός Απόλλων. Κατόπιν, ο Μαχάων απέκοψε τις νεκρωμένες σάρκες γύρω από την πληγή, έριξε πάνω κρασί και τέλος κάλυψε το τραύμα με ένα επουλωτικό βότανο. Σε αυτήν την πολύ αρχαία μαρτυρία διαφαίνονται ήδη οι βάσεις της επιστημονικής ιατρικής, με χρήση της νάρκωσης και της αντισηψίας.
Ένας άλλος θεάνθρωπος ήταν ο Ωρίων, γιος του θεού Ποσειδώνος και της κόρης του Μίνωος Ευρυάλης. Ο γιγαντόσωμος αυτός ήρωας και ο πιο φημισμένος κυνηγός της αρχαιότητας, είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του την ικανότητα να περπατά πάνω στο νερό. Την ίδια ικανότητα είχε και ο Αργοναύτης Εύφημος, γιος και αυτός του θεού Ποσειδώνος και της Ευρώπης.
Ο Ίφικλος, η καταγωγή του οποίου κρατούσε από τον θεό των ανέμων Αίολο, μπορούσε να τρέχει αιωρούμενος ακριβώς πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και από τις κορυφές των σταχυών, έτσι ώστε να φαίνεται ότι σχεδόν πατάει πάνω τους. Με τον τρόπο αυτό μπορούσε να κινείται γρηγορότερα και από τον άνεμο. Μία ενδεχόμενη εξήγηση είναι ότι πετούσε δημιουργώντας ένα είδος κενού, φτάνοντας έτσι σε απίστευτες ταχύτητες.
Ένας άλλος ήρωας από την γενιά του Αιόλου ήταν ο γνωστός Αργοναύτης Λυγκεύς. Αυτός διέθετε τόσο διαπεραστική όραση, ώστε μπορούσε να βλέπει δια μέσου των στερεών σωμάτων, ακόμη και μέσα στα έγκατα της γης.
Ο ναός της Θεάς Νεμέσεως στην Ραμνούντα
Φωτογραφίες Eos Aurora







4) Άγνωστη τεχνολογία

Το θέμα των τεκμηρίων για την ύπαρξη μιας πολύ προχωρημένης τεχνολογίας σε πανάρχαιες εποχές, ακόμη και «προϊστορικές», σύμφωνα με την ορολογία που επικράτησε, έχουν θίξει πάρα πολλοί και σημαντικοί συγγραφείς. Βέβαια, όπως είναι εύκολα κατανοητό, το ερώτημα του αν υπήρξε ή όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν τέτοιου είδους τεχνολογία θέτει το άκομη σημαντικότερο ερώτημα: ποιός πολιτισμός παρήγαγε αυτήν την τεχνολογία; Μπορεί να ήταν ο πολιτισμός των ανθρώπων των σπηλαίων; Των τροφοσυλλεκτών; Των νομάδων κυνηγών; Και αντιστρόφως, αυτοί οι «πρωτόγονοι» (όπως μας έχουν μάθει να τους αποκαλούμε) πολιτισμοί του μακρινού παρελθόντος είναι δυνατόν να κατείχαν κάποια μυστικά μιας εναλλακτικής τεχνολογίας, χάρη στα οποία μπορούσαν όντως να εκτελούν απίστευτα κατορθώματα;
Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα ερωτήματα προκύπτουν πολύ πιο εύκολα από οποιαδήποτε απάντηση, και το ένα γεννάει το άλλο. Οι αναφορές, όμως, μένουν.
Ιπτάμενα άρματα, ιπτάμενα ζώα αλλά και είδη πτητικών μηχανών αποτελούν κάτι το πολύ συνηθισμένο στην μυθολογία. Στην ίδια κατηγορία με τον Πήγασο ανήκε και ο Αρείων. Το άλογο αυτό, εκτός του ότι πετούσε, είχε και μαντικές ικανότητες, καθώς προέβλεψε τον θάνατο του Αρχεμόρου.
Η περιέργεια του ανθρώπου για το άγνωστο και η προσπάθειά του να αυξάνει την δυνατότητά του για πολύ μακρινές παρατηρήσεις φαίνεται ότι πάντοτε έβρισκε διάφορες λύσεις. Στο νησί Κυανέαι της Λυκίας, υπήρχε ένα μαντείο του Απόλλωνος, ο οποίος είχε την επωνυμία Θυρξεύς. Εκεί, λοιπόν, υπήρχε μια ξεχωριστή πηγή, στα νερά της οποίας μπορούσε να παρατηρήσει κάποιος ο,τιδήποτε ήθελε.
Η θρυλική Υπερβορέα, από την άλλη, ήταν ένας τόπος από όπου η Σελήνη φαινόταν τόσο κοντά, ώστε μπορούσαν να ξεχωρίσουν ακόμη και τα βουνά της! Η αναφορά αυτή συνδυάζεται με τα όσα σχετικά γράφει ο Πρόκλος, ότι στην Σελήνη υπάρχουν πολλά βουνά, πολλές πόλεις και πολλά μέγαρα. Στην Σελήνη υπάρχουν όντως εδαφικές υψομετρικές διαφορές. Αλλά, το γεγονός ότι ο φιλόσοφος Πρόκλος (και η μυθική παράδοση πριν από αυτόν) δικαιώθηκε μετά από τόσους αιώνες σε αυτόν τον τομέα ίσως να σημαίνει κάτι και για τις άλλες αναφορές του σε πόλεις και μέγαρα.
Όταν έγινε ο κατακλυσμός του Ωγύγου, σε μια εποχή πολύ αρχαιότερη από αυτήν του κατακλυσμού του Δευκαλίωνος, υπήρχαν κάποιοι σοφοί της εποχής που είχαν παρατηρήσει μεταβολές στην διάμετρο, το σχήμα, το χρώμα και την τροχιά του πλανήτη Αφροδίτη. Τέτοιου είδους παρατηρήσεις προϋποθέτουν ύπαρξη και χρήση κάποιου είδους τηλεσκοπικών οργάνων σε μια εποχή πολύ πριν από τις απαρχές των ιστορικών χρόνων.
Η χρήση των ηχητικών συχνοτήτων, τόσο για ειρηνικές, όσο και για πολεμικές εφαρμογές, έρχεται από τα βάθη του παρελθόντος. Μία πολύ ωραία παράδοση της πρώτης κατηγορίας είναι αυτή για το πώς κτίστηκαν τα τείχη των Θηβών (και σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, και αυτή η ίδια η πόλη): ο Αμφίων χρησιμοποιούσε τους ήχους που έβγαζε με την λύρα του για να σηκώνει και να συναρμόζει τις πέτρες μεταξύ τους. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι τα ζώα και οι βράχοι τον ακολουθούσαν γοητευμένοι από τις μελωδίες του.
Αυτό μας θυμίζει, φυσικά, τον Ορφέα και την ικανότητά του να γοητεύει με την μελωδία του όλη την φύση, ζώα, δέντρα, φυτά, ανθρώπους. Ωστόσο, η χρήση αυτής της τεχνολογίας έπρεπε να γίνεται με προσοχή και από άτομα κατάλληλα εκπαιδευμένα. Σε αντίθετη περίπτωση, είχαμε περιστατικά σαν αυτό του Νεάνθη. Ο Νεάνθης ήταν ο γιος του τυράννου της Λέσβου Πιττακού και δωροδόκησε τους ιερείς του τοπικού ναού του Απόλλωνος προκειμένου να του δώσουν την λύρα του Ορφέα, την οποία είχαν στην φύλαξή τους. Μόλις, όμως, την πήρε στα χέρια του και επιχείρησε να παίξει, το αποτέλεσμα ήταν να εξαγριώσει τα ζώα που ήθελε να γοητεύσει, με αποτέλεσμα να τον κατεσπαράξουν.
Στην δεύτερη κατηγορία των πολεμικών εφαρμογών, έχουμε την φωνή του θεού Πανός. Η φωνή αυτή ήταν τόσο τρομερή που προκαλούσε τον πανικό και χρησιμοποιήθηκε εναντίον των Τιτάνων στην Τιτανομαχία. Ωστόσο, υπάρχει και μια σχετική αναφορά από τους ιστορικούς χρόνους, όταν η φωνή του Πανός έτρεψε σε άτακτη φυγή τους Πέρσες στον Μαραθώνα.
Στην Γιγαντομαχία, ο Τρίτων φυσούσε το κέρας και ο ήχος που έβγαζε τρομοκράτησε τόσο πολύ τους Γίγαντες, ώστε τους ανάγκασε σε υποχώρηση. Μία άλλη αναφορά σχετικά με την ίδια αναμέτρηση λέει ότι στο πλευρό των Ολυμπίων πολέμησε και ο Διόνυσος με την ακολουθία του, όλοι πάνω σε γάιδαρους. Το γκάρισμα των γαϊδάρων αυτών τρομοκράτησε εξίσου τους Γίγαντες. Ενδεχομένως τα οχήματα του Διονύσου και της ακολουθίας του, καθώς και τα ηχητικά τους όπλα να μετατράπηκαν μέσα στο πέρασμα των αιώνων (ή των χιλιετιών;) σε «γάιδαρους» (ας σκεφτούμε ότι και σήμερα υπάρχει όχημα, το οποίο στην καθομιλουμένη διάλεκτο ονομάζεται «γουρούνα», αλλά φυσικά δεν πρόκειται για ζώο).
Ο Ηγέλεως, εγγονός του Ηρακλή, με τον ήχο που έβγαζε το όπλο του, το οποίο έμεινε στην μυθολογική παράδοση ως «σάλπιγγα», έτρεψε σε φυγή τους εχθρούς τού παππού του στην Πελοπόννησο.
Ο Όμηρος έχει διασώσει μέσα στα έπη του μακρινούς απόηχους και θρύλους για την τεχνολογία ενός απώτατου παρελθόντος. Σε πολλά σημεία η τεχνολογία αυτή φαντάζει πολύ πιο προχωρημένη ακόμη και σε σχέση με την σημερινή. Μια αναφορά του είδους είναι σχετικά με τα εκπληκτικά κατασκευάσματα του θεού Ηφαίστου, ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχαίες παραδόσεις, είχε τα εργαστήριά του στην Λήμνο.
Τα τεχνουργήματά του περιελάμβαναν αυτοκινούμενους χρυσούς τρίποδες, αόρατα δεσμά (να υποθέσουμε μέσω μιας ειδικής τεχνικής χρησιμοποίησης μαγνητικών ή βαρυτικών πεδίων;), τους χαλκόποδες τεχνητούς ταύρους του βασιλιά Αιήτη, τους εξίσου τεχνητούς ασημένιους σκύλους-φύλακες των ανακτόρων του βασιλιά Αλκινόου, και πολλά άλλα. Αναμφισβήτητα, όμως, μέσα σε όλα αυτά ξεχώριζαν τα χρυσά ανδροειδή που είχε κατασκευάσει, τα οποία έμοιαζαν στα πάντα με ανθρώπινα όντα, καθώς χαρακτηρίζονταν από τον εντελώς φυσικό τρόπο κίνησης του σώματός τους και την αυτόνομη νοημοσύνη τους.
Εκτός από τον θεό Ήφαιστο, όμως, ονομαστός για τις δημιουργίες του ήταν και ο Δαίδαλος. Η παράδοση αναφέρει ότι ο Δαίδαλος κατασκεύαζε «αγάλματα» (τα ονομαζόμενα «δαίδαλα»), τα οποία διέθεταν όραση, ακοή, ομιλία, μπορούσαν να αλλάζουν εκφράσεις στο πρόσωπό τους και κινούσαν το σώμα τους με φυσικό τρόπο (όπως και τα ανδροειδή του Ηφαίστου). Ο όρος «δαίδαλα» κατέληξε, στην πάροδο του χρόνου, να σημαίνει το ακατέργαστο ξόανο. Η βαθιά αυτή μεταβολή στο περιεχόμενο της λέξης ίσως να δείχνει το πόσος πολύς καιρός και πόσες κατακλυσμικές αλλαγές μεσολάβησαν μεταξύ των εποχών της αρχικής και της μεταγενέστερης σημασίας.
Στην εποχή μας έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και αναφορές σχετικά με διάφορες ήδη γνωστές, αλλά και πιθανολογούμενες (ή απόρρητες για το ευρύ κοινό), επιστημονικές μεθόδους ελέγχου του καιρού και του κλίματος. Φαίνεται ότι αντίστοιχες μέθοδοι υπήρχαν σε εποχές, για τις οποίες οι μόνες μαρτυρίες είναι μυθολογικές. Έτσι, όλοι γνωρίζουμε τον Αίολο, ο οποίος είχε τον έλεγχο των ανέμων, αλλά μάλλον κανείς δεν γνωρίζει την Ευίππη. Η Ευίππη ήταν κόρη του κενταύρου Χείρωνος, η οποία παντρεύτηκε τον Αίολο και του δίδαξε, σύμφωνα με μια εκδοχή, την τεχνική ελέγχου των ανέμων (ή, όπως θα έλεγε σήμερα ένας μετεωρολόγος, των αερίων μαζών), και κατά συνέπεια των καιρικών συνθηκών.
Ωστόσο, η γνώση ελέγχου του καιρού, με τις τόσο εν δυνάμει καταλυτικές πρακτικές εφαρμογές της, δεν αποτέλεσε την εξαίρεση στον κανόνα, αλλά έγινε και αυτή αντικείμενο κατάχρησης. Είναι αυταπόδεικτο το ότι κάθε εργαλείο, είτε υλικής, είτε άυλης (αλλά με πολύ απτά αποτελέσματα) φύσης, δεν έχει παρά τον χαρακτήρα αυτού που το χειρίζεται. Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, η μυθολογία αναφέρει ότι οι Τελχίνες είχαν κάποτε την δύναμη να εξαπολύουν τρομερές καταιγίδες με βροχή, χαλάζι, χιόνι και κεραυνούς. Κάποια στιγμή θεώρησαν καλό να αρχίσουν να μολύνουν τον αέρα, οπότε ο Δίας τους βύθισε στην θάλασσα.
Είναι πιθανόν ότι από αυτόν τον άγνωστο, πανάρχαιο τεχνολογικό πολιτισμό είχαν διασωθεί μέχρι τους χρόνους που εμείς ορίζουμε ως «αρχαίους» ορισμένα αντικείμενα, τα οποία λειτουργούσαν ακόμη. Ίσως η εικασία αυτή ακούγεται πολύ φανταστική ή εξωπραγματική, αλλά έχουμε αναφορές που μπορεί να την δικαιολογούν. Μας έχουν διασωθεί δύο τέτοιες αναφορές:
Η μία λέει ότι στον ποταμό Πακτωλό της Λυδίας υπήρχε ένας δυσεύρετος λίθος (ήταν πάντοτε αναμεμιγμένος με χρυσό) που έμοιαζε με άργυρο, και ο οποίος είχε την ονομασία Αρουραφύλαξ. Αυτόν τον έβαζαν στις πόρτες των θησαυροφυλακίων και λειτουργούσε όπως οι σημερινοί συναγερμοί, αφού είχε την ιδιότητα να βγάζει δυνατό ήχο (σαν σάλπιγγας) σε περίπτωση που κάποιος κλέφτης παραβίαζε την είσοδο.
Η άλλη αναφορά είναι για τον ποταμό Υδάσπη της Ινδίας, στον οποίο υπήρχε ένας λίθος στο χρώμα της ελιάς, ο οποίος ήταν γνωστός ως Θερμός και Λίχνις. Αυτός είχε την ιδιότητα να λάμπει την νύχτα σαν λυχνάρι και τον χρησιμοποιούσαν οι πλούσιοι ως μέσο φωτισμού. Πρόκειται καθαρά για ένα είδος λάμπας, και μάλιστα πιο εξελιγμένης τεχνολογίας, ενδεχομένως, από τις σημερινές, γιατί άναβε χωρίς να συνδέεται σε κάποιο δίκτυο παροχής ρεύματος (το οποίο, φυσικά, ήταν ανύπαρκτο μέχρι πολύ πρόσφατα στην γνωστή ανθρώπινη ιστορία).
Το γεγονός ότι και οι δύο λίθοι ήταν δυσεύρετοι, ότι ο πρώτος λίθος είχε ουσιαστικά μεταλλικό χρώμα, ότι οι αφηγήσεις σχετικά με το πού και πώς εντοπίζονται μοιάζουν σαν να επινοήθηκαν για να δικαιολογήσουν την παρουσία αντικειμένων που σαφώς δεν ανήκαν στον κύκλο πολιτισμού, τον οποίο εμείς ορίζουμε ως ιστορική αρχαιότητα, συνηγορούν υπέρ της εικασίας που διατυπώθηκε εξαρχής.
Φαίνεται ότι ανάλογη σημαντικότατη πρόοδος είχε γίνει και στον τομέα της βιολογικής έρευνας. Αυτό δείχνει, μεταξύ πολλών αντίστοιχων άλλων, και η περίπτωση του Φάονος. Ο Φάων ήταν ένας γέρος βαρκάρης από την Μυτιλήνη, στον οποίο η θεά Αφροδίτη χάρισε ένα είδος μύρου. Εκείνος αλείφτηκε με αυτό σε όλο το σώμα και από γέρος ξανάγινε νέος και μάλιστα τόσο όμορφος, ώστε τον ερωτεύτηκαν όλες οι γυναίκες του νησιού.
Μία γνώση, οποιουδήποτε είδους, δεν κάνει από μόνη της το ταξίδι μέσα στους αιώνες και τις χιλιετίες, αλλά έχει κάποιους φορείς, κάποιους εκπροσώπους. Ένας από αυτούς ήταν σίγουρα και ο Τάνταλος. Για τον συγκεκριμένο αναφέρεται ότι του εμπιστεύονταν οι θεοί τα μυστικά τους, αλλά ήταν πολύ φλύαρος και τα μαρτυρούσε. Εκτός του ότι έκλεψε νέκταρ και αμβροσία και τα μοίρασε στους φίλους του, έλεγε ότι ο ήλιος δεν ήταν θεός, αλλά απλώς μια διάπυρη μάζα.
Ο ισχυρισμός ότι παρόμοιες ανάγκες παράγουν παρόμοια αποτελέσματα επιβεβαιώνεται από την αναφορά ότι ο νικητής σε αγώνες πυγμαχίας Γλαύκος, απόγονος του θαλάσσιου θεού με το ίδιο όνομα, είχε εφεύρει ένα είδος νοηματικής γλώσσας της εποχής.
5) Τοποθεσίες

Οι άνθρωποι, από εποχές που χάνονται στα βάθη του χρόνου, είχαν παρατηρήσει ότι ορισμένες τοποθεσίες διακρίνονται από μια ιδιαίτερη αίσθηση που αποπνέουν, από ένα είδος ξεχωριστής ενέργειας που τις περιβάλλει. Μια ξεχωριστή κατηγορία τέτοιων τόπων είναι οι ονομαζόμενοι ως είσοδοι ή περάσματα στον Άδη. Ίσως το γεγονός ότι ετυμολογικά ο Άδης σημαίνει αρχικά αυτόν που δεν φαίνεται, που δεν μπορείς να τον δεις, αποτελεί το κλειδί για μια διαφορετική ερμηνευτική προσέγγιση στον όρο «είσοδος στον Άδη».
Μερικές από τις τοποθεσίες αυτές είναι οι εξής: η Αχερουσία λίμνη στην Ήπειρο, το Ταίναρον στην Λακωνία, το μέρος Άορνον στην Θεσπρωτία, οι Μακραί Πέτραι στους πρόποδες της Ακρόπολης των Αθηνών (εκεί όπου είναι το σπήλαιο του Πανός), η Κορώνεια στην Βοιωτία, ο Φενεός στην Αρκαδία, το νησί Αστυπάλαια, η Ερμιόνη στην Αργολίδα (αυτή θεωρείτο μία από τις πιο ευθείες οδούς προς τον Άδη).
Ειδικά για την περιοχή της Αργολίδας αναφέρεται, επίσης, ότι κοντά στην Λέρνη υπήρχε η Αλκυωνία λίμνη. Η λίμνη αυτή είχε την προσωνυμία ‘Αβυσσος, γιατί θεωρούσαν ότι δεν είχε πυθμένα. Ο αυτοκράτορας Νέρων όταν το άκουσε αυτό, επιχείρησε να την βυθομετρήσει, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να βρει πόσο βαθιά είναι. Η λίμνη αυτή ήταν γαλήνια και ήσυχη, αλλά όποιος επιχειρούσε να κολυμπήσει μέσα στα νερά της, βυθιζόταν και δεν ξανάβγαινε. Σύμφωνα με την μυθολογία, από εκεί κατέβηκε ο Διόνυσος στον Άδη και έβγαλε την μητέρα του.
Στο όρος Ίδη υπήρχε ένα πανάρχαιο ονειρομαντείο, όπου έδινε χρησμό μέσω ονείρου ο Δίας. Το μαντείο αυτό επρόκειτο για ένα άντρο μέσα στο βουνό, από το οποίο αναφέρεται ότι ξεκινούσε μια υπόγεια διάβαση με κατάληξη την Κνωσσό. Μέσα στο άντρο αυτό κοιμήθηκε ο φημισμένος μάντις Επιμενίδης για 57 ολόκληρα χρόνια.
Στον Κρότωνα της Μεγάλης Ελλάδας (Κάτω Ιταλία) υπήρχε ένας ναός προς τιμήν της Λακινίας Ήρας. Τα μάρμαρα του ναού αυτού είχαν τέτοια ενέργεια, ώστε αν κάποιος χάραζε πάνω τους το όνομά του, τότε όταν πέθαινε, αυτό έσβηνε από μόνο του.
Στην Πάφο της Κύπρου υπήρχε ο ναός της Παφίας Αφροδίτης με τους εκατό βωμούς. Ο βωμός στον οποίο συνήθως θυσίαζαν ήταν υπαίθριος, στην αυλή του ναού. Στην αυλή αυτή δεν έπεφτε ποτέ η βροχή, αν και έβρεχε ένα γύρω. Το άγαλμα της Αφροδίτης εκεί δεν ήταν ανθρωπόμορφο, αλλά κωνοειδές, για κάποιον λόγο που δεν αποκαλυπτόταν.
Στα Καστάβαλα της Καππαδοκίας υπήρχε ένα επίσημο ιερό, όπου λατρευόταν η Περασία Άρτεμις. Οι ιέρειες εκεί ασκούσαν την πυροβασία, περπατώντας ξυπόλητες πάνω σε μεγάλες ανθρακιές.
Στην Μυκαλυσσό (ή Μυκαλησσό) της Βοιωτίας υπήρχε ιερό της Μυκαλυσσίας Δήμητρας, του οποίου οι πόρτες έκλειναν αυτόματα όταν έπεφτε το απόγευμα, και άνοιγαν πάλι αυτόματα το πρωί. Αναφέρεται ότι όσοι καρποί τοποθετούνταν στα πόδια του αγάλματος της θεάς ως προσφορές έμεναν πάντοτε φρέσκοι.

Γ. Βιβλιογραφία
-Ωγυγία ή Αρχαιολογία (5 τόμοι), Αθανάσιος Σταγειρίτης
-Ορφικά αποσπάσματα
-Ελληνική Μυθολογία, Paul Decharme
-Ελληνική Μυθολογία, Jean Richepin
-Λεξικόν της Ελληνικής Αρχαιολογίας, Αλέξανδρος Ρ. Ραγκαβής
-Dictionary of Classical Mythology, Pierre Grimal
-Διόνυσος, Μύθος και Λατρεία, Walter Otto
——————
Φανταστική Πραγματικότητα ή Πραγματική Φαντασία;
Cordwainer Smith

ΠΗΓΗ
Το διαβάσαμε από το: Περίεργα Φαινόμενα της Αρχαιότητας http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/07/blog-post_3893.html#ixzz37pFtrwQM
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters