Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Παλάβωσαν με τους Έλληνες Μαχητές …Οι Νατοϊκοί! «Hellenic Armed Forces! Απίστευτο Video»!

18_newsorama-gr_2016-04-14 
Tοτι οι Νατοϊκοί παρακολουθούν τα πάντα είναι γνωστό τοις πάση …Το ότι μεταφέρουν στις επιτροπές τα τεκταινόμενα που συνήθως επιστρατεύουν τους ΑΚΑΜ και αυτό γνωστό …Μόνο που τα πράγματα έχουν αλλάξει!
Τώρα οι Νατοϊκοί επιστρατεύουν χαμηλόβαθμους Αξιωματικούς που δεν κινούν τις υποψίες αλλά καταγράφουν τα πάντα …Πρόκειται για πανέξυπνους επαγγελματίες, με γνώσεις  Στρατηγικής που πιάνουν τον παλμό του Μαχητή !
Αφορμή κάποια  video  που τρέχουν στο διαδίκτυο και δείχνουν την Ικανότητα των Μαχητών και ειδικά το 2016 τα σχόλια των Νατοϊκών για τους Έλληνες Μαχητές στις Εθνικές Δια κλαδικές Ασκήσεις ήταν τέτοια που έκαναν πολλούς να αναρωτηθούν αν οι Έλληνες Μαχητές έχουν κάποιο κρυφό άσσο στο μανίκι τους !
Η Αρχή  για εφέτος έγινε με το … “The Ghost Submarine”

pipino
Το «υποβρύχιο-φάντασμα», “The Ghost Submarine”, όπως ονόμασαν οι ΝΑΤΟϊκοί επιτελείς, το υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» (S-121), Type-214AIP, κλάσεως «Παπανικολής», που συμμετείχε με επιτυχία στη μεγάλη Συμμαχική άσκηση υποβρυχίων με την επωνυμία “Dynamic Manta 2016”,
Σύμφωνα με τον  Έμπειρο Στρατιωτικό Συντάκτη Λεωνίδα Μπλαβέρη  :Αυτό που εντυπωσίασε τους  Νατοικούς , και τους έκανε να δώσουν στο ελληνικό υποβρύχιο τον προαναφερθέντα τιμητικό (επί υποβρυχίων) χαρακτηρισμό, ήταν το … «ξύλο» που έδωσε σε ένα υπερσύγχρονο βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο (κατασκευής του 2012!) το οποίο προσέβαλε ΔΥΟ φορές με εικονικές επιθέσεις και εξαπέλυσε βολή τορπίλης εναντίον του ισάριθμες φορές, χωρίς να γίνει…αντιληπτό από τους Βρετανούς
Exercise Dynamic Manta 15

Exercise Dynamic Manta
«Έστρωσαν χαρακτήρα» οι Βρετανοί υποβρύχιοι, όπως μας έλεγε χαρακτηριστικώς και χρησιμοποιώντας ευγενικά λόγια Έλληνας «υποβρυχιάς», και αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι στην απενημέρωση (debriefing) της ασκήσεως, που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της στη Σικελία, καταχειροκρότησαν τον κυβερνήτη του υποβρυχίου «ΠΙΠΙΝΟΣ», τον Πλωτάρχη Νικόλαο Μαμουνά ΠΝ, μέσα στην σύσκεψη και παρουσία ΟΛΩΝ των ναυάρχων και Διοικητών.

dsc00947-1024x576

Η Συνέχεια ήρθε με τις Δια κλαδικές Ασκήσεις ΣΑΡΙΣΑ 2016 και ΠΑΡΜΕΡΝΙΩΝ 2016 ....Όπου Νατοϊκοί .Ισραηλινοί και Βαλκάνιοι έτριβαν τα μάτια τους με τη  δυναμικότητα των
Ελλήνων Μαχητών!


dsc00993-1024x576

(Ανέφεραν δε σχετικά στην Αναφορά τους ...Τίποτε δεν τους έκανε να λυγίσουν ακόμη και η πτώση του Ελικοπτέρου Απάτσι την προηγουμένη της Ασκήσεως )σημείωνε χαρακτηριστικά Ισραηλινός Αξιωματικός για τους  Χειριστές των Απάτσι !
Κάποιοι  άσπονδοι Φίλοι μας Αξιωματικοί που βρέθηκαν στις ασκήσεις  αναρωτιούνται αν οι Έλληνες Μαχητές κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό και έχουν τόση ενέργεια και τέτοια ετοιμότητα …Όλα είναι πιθανά !

 
 
 
http://veteranos.gr/palavosan-tous-ellines-machites-natoiki-hellenic-armed-forces-apistefto-video/ 
 
 
 
 
 
 
 


ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ /ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ

“Ο Τέσλα ήταν ανύπαρκτος” – Η συνωμοσία ενάντια στον Τέσλα

 
“Πέρασα όλα μου τα χρόνια στη σχολή των ηλεκτρολόγων μηχανολόγων (1951-1956) χωρίς ν’ ακούσω το όνομα του Νίκολα Τέσλα, ακόμη και σ’ εκείνα τα μαθήματα που σαφώς αναφέρονται σε μηχανές εναλλασσόμενου ρεύματος ή σε μεταφορά ενέργειας ή σε ασύρματη επικοινωνία (ραδιόφωνο). Ξόδεψα αρκετό καιρό σε μια ιδιωτική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, θυγατρική εταιρεία της RCA, όπου είχα την ευκαιρία να γνωρίσω αρκετά σημαντικούς και έμπειρους ανθρώπους. Ποτέ, σε τόσες πολλές διαλέξεις, συναντήσεις και συζητήσεις που είχα, δεν αναφέρθηκε πουθενά ο Τέσλα. Πάντως θυμάμαι καλά ονόματα λιγότερο σημαντικών πρωτοπόρων στο χώρο του ηλεκτρισμού. Αρκετοί συνάδελφοι και παλιοί συμφοιτητές μου είχαν παρόμοιες εμπειρίες. Ο Τέσλα ήταν ανύπαρκτος”.
Max E. Valentinuzzi, Nikola Tesla: Was He So Much Resisted and Forgotten, Engineering in Medicine and Biology Magazine, 1998″.
Η βιογραφία του Νίκολα Τέσλα θα έπρεπε κανονικά να κοσμεί σχεδόν κάθε σχολική βιβλιοθήκη. Αντί γι’ αυτό όμως υπάρχουν μέσα στα σχολικά επιστημονικά εγχειρίδια μόνον κάποιες σειρές, που αναφέρονται σ’ αυτόν το μεγάλο επιστήμονα κι εφευρέτη, που «ανακάλυψε» τον 20ο αιώνα. Το όνομα του είναι σχεδόν διαγραμμένο από κάθε λεωφόρο της γνώσης. Αν κάποιος από εσάς πάει σε μια δημόσια βιβλιοθήκη δεν θα καταφέρει να βρει παρά μόνον μερικές αράδες για τον Τέσλα, οι οποίες μάλιστα θα περιέχουν ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του και σχεδόν τίποτε για την προσωπική του φιλοσοφία και τα ανθρωπιστικά του οράματα.
Αν και προσέφερε τόσα πολλά ο Τέσλα περιθωριοποιήθηκε, αγνοήθηκε σκόπιμα και λίγο έλειψε να θαφτεί στο απέραντο νεκροταφείο των αγνώστων της ιστορίας. Το επιστημονικό κατεστημένο φρόντισε να αγνοήσει αυτόν τον μεγάλο εφευρέτη, να περιθωριοποιήσει το έργο του και να το καταδικάσει στη λήθη. Και θα τα είχε καταφέρει, αν το έργο και οι ιδέες του Τέσλα δεν ήταν τόσο πρωτοποριακές και μεγαλειώδεις, ώστε να είναι αδύνατον να συγκαλυφθούν εντελώς.
Στα τέλη του 19ου αιώνα κανείς δεν ήταν τόσο πασίγνωστος στην αφρόκρεμα της Νεοϋορκέζικης κοινωνίας, όσο ο Σέρβος εφευρέτης Νίκολα Τέσλα. Ωστόσο όμως, στην εποχή του θανάτου του, τα αξιοθαύμαστα επιτεύγματά του, της «χρυσής» δεκαετίας του 1890, είχαν σε μεγάλο βαθμό ξεχαστεί. Αντίθετα, αυτό που κυρίως θυμόταν ο κόσμος ήταν οι διάφορες εκκεντρικότητες του Τέσλα, όπως για παράδειγμα ο υπερβολικός του φόβος για τα μικρόβια και η στοργική αφοσίωση του στα περιστέρια.
Ένας Αουτσάϊντερ Επιστήμονας: Ο Τέσλα ήταν ένας «αουτσάιντερ», ένας «μη επαγγελματίας» επιστήμονας, που δεν θέλησε να ενταχθεί στο επιστημονικό σύστημα. Αυτός όμως δεν ήταν και ο κύριος λόγος που ο Τέσλα χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η πιο «ξεχασμένη μεγαλοφυΐα» του 20ου αιώνα. Πολλοί υποψιάζονται την ύπαρξη μιας οργανωμένης συνωμοσίας ενάντια στον οραματιστή εφευρέτη. Σύμφωνα μ’ αυτούς ο Τέσλα εξαφανίστηκε από τα ιστορικά βιβλία εξ αιτίας μιας ενορχηστρωμένης συνωμοσίας όλων εκείνων που απειλήθηκαν από τα οράματα του για την Ελεύθερη Ενέργεια.
Γι’ αυτό και σήμερα οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο έχουν την εντύπωση ότι το μόνο που είχε εφεύρει ήταν το Πηνίο Τέσλα και ότι υπάρχει μια μονάδα μέτρησης με τ’ όνομά του. Δεν γνωρίζουν τίποτε άλλο. Το όνομα του Τέσλα είναι άγνωστο στο ευρύτερο κοινό. Αν οι ισχυροί μεγιστάνες δεν προσπαθούσαν να διαγράψουν τη μεγαλοφυΐα του Τέσλα από τη μνήμη του κόσμου, η στρατηγική αυτή δεν θα είχε στεφθεί με τόση αξιοζήλευτη επιτυχία.
Δεν ήταν όμως μόνον οι οικονομικοί παράγοντες που σκόπιμα απαξίωσαν τον εφευρέτη. Ορισμένοι συγγραφείς ερμηνεύουν την πτώση του Τέσλα ως αποτέλεσμα της έντονης αντίδρασης της ακαδημαϊκής κοινότητας στο έργο του. Είναι γνωστό άλλωστε πως ο Τέσλα δεν θέλησε ποτέ του να παίξει το «παιχνίδι» της ακαδημαϊκής κοινότητας. Δεν τον ενδιέφερε να δημοσιεύσει κανένα άρθρο σε ακαδημαϊκά έντυπα.

Ο ιστορικός Stephen S. Hall πιστεύει πως η πρωτοφανής επιτυχία του «αουτσάιντερ» εφευρέτη, ιδιαίτερα μετά την Παγκόσμια Έκθεση στο Σικάγο (1893), προκάλεσε μεγάλη «επαγγελματική αντιζηλία». Υπάρχει ωστόσο κι ένας άλλος λόγος. Ο Τέσλα ήταν πάντα ένα μεγάλο μυστήριο για τους συγχρόνους του: «Οι ιδέες του για την επιστήμη και τη βιομηχανία ήταν τόσο πιο μπροστά από την εποχή του, ώστε ήταν αδύνατον να κατανοήσουν την ουσία και το σκοπό τους» (O. Nichelson).
Υπήρχε άραγε κάποια απόφαση, που πάρθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, με την οποία όχι μόνον μποϊκοταρίστηκε οικονομικά ο Τέσλα, αλλά και το όνομα του εξοστρακίστηκε από την επίσημη ιστορία και στη θέση του μπήκε ο Έντισον, ο οποίος και αναγνωρίστηκε ως ο «πατέρας» της ηλεκτρικής εποχής. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σ’ αυτό με σιγουριά. Το μόνο σίγουρο είναι πως διάφορες «ομάδες ειδικών συμφερόντων» επιχείρησαν να καθοδηγήσουν την κοινή γνώμη διαγράφοντας τον Τέσλα.
Το 1929, περισσότερα από 50 μέλη της στρατιωτικο-βιομηχανικής ελίτ των ΗΠΑ (ανάμεσα τους ο Τζον Ροκφέλερερ και ο Χένρι Φορντ) συγκρότησαν μιαν επιτροπή για τον εορτασμό της επετείου του μισού αιώνα από τη γέννηση του ηλεκτρικού φωτός. Η επιτροπή αυτή αναγνώρισε τον Τόμας Άλβα Έντισον ως τον «πατέρα» του ηλεκτρικού φωτός. Στα πλαίσια αυτής της τιμητικής γιορτής ο γνωστός στιχουργός George M. Cohan έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο Τόμας Έντισον: Ο Άνθρωπος-Θαύμα, το οποίο και στάλθηκε στους επικεφαλείς της εκπαιδευτικής κοινότητας ως ένα «εγκώμιο στον μεγαλύτερο ζώντα Αμερικάνο…».
Η κοινή γνώμη και τα λαϊκά συναισθήματα απέναντι στον Τέσλα θα κινούνταν σε διαφορετική κατεύθυνση αν είχαν πει στους ανθρώπους ότι ο εφευρέτης είχε επικηρυχτεί από το κατεστημένο επειδή ήθελε να προσφέρει στον καθένα ελεύθερη πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια. Αντίθετα όμως με τους εγκωμιαστικούς ύμνους του κατεστημένου προς τον Έντισον, ο Τέσλα ποτέ δεν τιμήθηκε από μια παρόμοια επιτροπή. Κι αν κάποια βιβλία αναφέρονταν στις σημειώσεις τους στο έργο του, εστιάζονταν κυρίως στις υπερβολές του χαρακτήρα του και στις εκκεντρικότητές του και όχι στις επιστημονικές του ανακαλύψεις.
Δεν ήταν όμως ο Έντισον ο μοναδικός εφευρέτης, που «έκλεψε» τη δόξα του Τέσλα. Ήταν και ο Μαρκόνι, ο «εφευρέτης» του ραδιοφώνου. Το 1901, όταν ο Γουλιέλμο Μαρκόνι έστειλε το περιβόητο σήμα του (το γράμμα «S») από τη μία όχθη του Ατλαντικού στην άλλη, ο Τέσλα είχε πει: «Ας συνεχίσει. Χρησιμοποιεί όμως δεκαεπτά δικές μου πατέντες». Μπορεί το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ το 1943, λίγους μήνες μετά το θάνατο του Τέσλα, να αναγνώρισε με απόφαση του ότι ο Μαρκόνι δεν ήταν ο πραγματικός εφευρέτης του ραδιοφώνου, αλλά τα σχολικά και ιστορικά βιβλία συνεχίζουν να τον αναφέρουν ως τέτοιο. Ακόμη και σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως ο Μαρκόνι είναι ο «πατέρας» του ραδιοφώνου και όχι ο Τέσλα.
Ο Θρύλος του Τέσλα Αντιστέκεται: Παρά τη σιωπηλή συνωμοσία εναντίον του ο θρύλος του Τέσλα δεν έσβησε. Έναν αιώνα μετά τις ένδοξες ημέρες του το έργο και οι ιδέες του ξαναήρθαν στο προσκήνιο. Τα έντυπα και οι συγγραφείς, που ασχολούνται με το ζήτημα της ελεύθερης ενέργειας, έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον τους για το έργο του Τέσλα. Δεκαετίες μετά το θάνατό του πολυάριθμοι ερευνητές και ερασιτέχνες της ηλεκτροτεχνικής ανά τον κόσμο, έσκυψαν με ζήλο πάνω στο έργο και στις ιδέες του Τέσλα προσπαθώντας να ξεκλειδώσουν τα μυστικά τους. Ένας αυξανόμενος αριθμός νέων ερευνητών μελετά πλέον τις ευρεσιτεχνίες του Τέσλα, προσπαθώντας να τις εξελίξει. Οι ερευνητές αυτοί βρίσκονται σε όλο τον κόσμο και τους συνδέει το γεγονός ότι εμπνέονται από το έργο και τα οράματα του Τέσλα.
Σήμερα σχεδόν κάθε βιβλιοπωλείο στην Αμερική διαθέτει και μια βιογραφία του Τέσλα. Από το τέλος της δεκαετίας του 1970 παρατηρήθηκε μια ανανέωση του ενδιαφέροντος του κοινού για τη ζωή και τις έρευνες του Τέσλα. Ο Τέσλα, αυτή η ξεχασμένη μεγαλοφυΐα του 20ου αιώνα, ξανάγινε έτσι ήρωας, μια μορφή-σύμβολο της νέας εποχής, στην οποία η εναλλακτική τεχνολογία παίρνει τη θέση που της αξίζει. Αρκετοί σύγχρονοι ερευνητές αντιλαμβάνονται τον Τέσλα ως τον πατέρα του σύγχρονου κινήματος της ελεύθερης ενέργειας, δίνοντας μάλιστα έμφαση στις δυσκολίες που υπέφερε για υποστηρίξει τις θέσεις του.
Οι οπαδοί του Τέσλα, που αυξάνονται με ρυθμό χιονοστιβάδας, είναι οργανωμένοι σε αρκετές ομάδες. Η μεγαλύτερη από αυτή είναι η International Tesla Society, που εδρεύει στο Κολοράντο Σπρινγκς και αριθμεί 9.000 μέλη. Επίσης ο Τέσλα έχει εμπνεύσει έναν μεγάλο αριθμό δημοσιογράφων και εκδοτών, που έχουν αφιερώσει πολλές σελίδες στα περιοδικά τους για να περιγράψουν τη ζωή και το έργο του ανθρώπου που «ανακάλυψε» τον 20ο αιώνα.
Ενώ κάποιοι σύγχρονοι υποστηρικτές του Τέσλα συνεχίζουν τις έρευνές του, κάποιοι άλλοι προσπαθούν να σιγουρεύσουν ότι το όνομά του δεν θα ξεχαστεί από τις μελλοντικές γενιές. Ένας συνταξιούχος καθηγητής, ο John Wagner από το Ντέξτερ του Μίσιγκαν, έδωσε το δικό του αγώνα ώστε η επίσημη ιστορία να θυμάται τον Τέσλα για περισσότερα πράγματα από τις γνωστές εκκεντρικότητές του. Για μια δεκαετία, μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 1993, ο John Wagner δίδασκε στην τάξη του ολόκληρη την ιστορία του Τέσλα, χωρίς να εστιάζεται μόνον στην περίοδο της παρακμής του. Ο ίδιος επισήμανε στους μαθητές ότι το Smithsonian, το επίσημο Μουσείο της Ουάσιγκτον, δεν φιλοξενούσε κανένα έκθεμα του εφευρέτη.
Και όχι μόνον αυτό, αλλά το ίδιο μουσείο φιλοξενούσε εφευρέσεις του Τέσλα τις οποίες τις παρουσίαζε στο μεγάλο τμήμα που είχε αφιερώσει στον Τόμας Έντισον! «Ένας αριθμός των εφευρέσεων του Τέσλα βρίσκονται μέσα στο μουσείο, αλλά το κοινό φεύγει με την εντύπωση ότι ο Έντισον είναι υπεύθυνος γι΄ αυτές», υποστήριξε ο καθηγητής Wagner. Όπως ήταν αναμενόμενο οι μαθητές αντέδρασαν σ’ αυτή την ολοφάνερη αδικία, υποστηρίζοντας την εκστρατεία «κτυπήστε το Smithsonian» του καθηγητή τους. Όταν όμως προσέφεραν ως δωρεά στο μουσείο ένα άγαλμα του Τέσλα, ο διευθυντής του τμήματος για τον ηλεκτρισμό, Barney S. Finn, αρνήθηκε να το δεχτεί. Λεπτομέρεια: Ο Barney S. Finn είχε δημοσιεύσει το 1979 ένα βιβλίο σχετικά με τον Έντισον στο οποίο δεν υπήρχε ούτε μία λέξη για τον Τέσλα!
Η Επιστροφή του Απαγορευμένου Επιστήμονα: Ο τρόπος με τον οποίο ο κόσμος μας συμπεριφέρεται στους εφευρέτες και γενικώς στους πρωτοπόρους, προσδιορίζει και τη μελλοντική του πορεία. Η συμπεριφορά του κατεστημένου απέναντι στον Τέσλα δεν επιτρέπει και μεγάλη αισιοδοξία. Εκείνο όμως που επιτρέπει την αισιοδοξία είναι οι πολυάριθμοι άνθρωποι, που μόνοι τους ενδιαφέρθηκαν και έμαθαν ολόκληρη την ιστορία του Τέσλα και σήμερα υπερασπίζονται το θρύλο του μεγάλου εφευρέτη. Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτόν τον παρεξηγημένο και οραματιστή επιστήμονα, ανακάλυψαν ξανά το ξεχασμένο έργο του κι εντυπωσιάστηκαν από το πρωτοποριακό του πνεύμα. Έτσι ο Τέσλα έγινε σύντομα ο πιο δημοφιλής «απαγορευμένος επιστήμονας» του 20ου αιώνα, ένας ήρωας της ηλεκτρονικής εποχής, ο πιο διάσημος «χάκερ» όλων των εποχών!
Αναμφίβολα ο Νίκολα Τέσλα αποτελεί το αρχέτυπο του επιστήμονα του 20ου αιώνα. Ήταν ο άνθρωπος που επινόησε το αύριο. Ένας σύγχρονος Προμηθέας που έκλεψε το μυστικό του ηλεκτρισμού από τη Φύση και το χάρισε στην ανθρωπότητα. Συγκέντρωσε έτσι πάνω του την «οργή του Δία». Ωστόσο άντεξε. Μέχρι την τελευταία του πνοή συνέχιζε να ασχολείται με την ανακάλυψη αρχών, μεθόδων και τεχνολογιών, που θα απελευθέρωναν τον άνθρωπο από την ενεργειακή του σκλαβιά, που θα έκαναν την ανθρώπινη ζωή πιο άνετη και ειρηνική.
Ο Τέσλα έβλεπε πάντα μακριά στο μέλλον. Τα οράματα του βρίσκονταν πάντα πολύ μπροστά από τους διανοητικούς ορίζοντες των ανθρώπων της εποχής του. Ήταν ένας άνθρωπος που τόλμησε να ονειρευτεί πράγματα αδιανόητα ακόμη και για τη σημερινή εποχή. Έτσι το όνειρο της Ελεύθερης Ενέργειας, το οποίο τον είχε συνεπάρει πριν από έναν αιώνα, συνεχίζει να θεωρείται «απαγορευμένος καρπός» για τον κόσμο των αρχών του 21ου αιώνα. Ο Τέσλα ήταν ίσως η πιο ανατρεπτική μεγαλοφυΐα του 20ου αιώνα. Γι’ αυτό και κατέληξε να είναι και η πιο χαρακτηριστική περίπτωση ξεχασμένης μεγαλοφυΐας του προηγούμενου αιώνα. Σήμερα όμως ο θρύλος του απαγορευμένου επιστήμονα επιστρέφει και ο Τέσλα παίρνει σιγά-σιγά τη θέση που του αξίζει στο στερέωμα της παγκόσμιας ιστορίας.
Γιώργος Στάμκος – Απόσπασμα από το βιβλίο του «Ο Θαυμαστός Κόσμος του Τέσλα» Εκδόσεις Άγνωστο
ΠΗΓΗ:  karavaki
http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2016/12/TEZLA.html

Πώς έκλεισε η ΒΙΑΜΑΞ που έκανε εξαγωγές λεωφορείων


   
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ελλάδας.   
Ποια είναι όμως η πραγματική για την αναστολή των παραγωγικών δραστηριοτήτων της, συμπαρασύροντας εκατοντάδες μικρότερους αμαξοποιούς, βιοτεχνίες που εργάζονταν ως προμηθευτές στην παραγωγική εφοδιαστική αλυσίδα λεωφορείων και λοιπών οχημάτων;
Η αρχή του κακού ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 όταν η πατρίδα απαλλάχθηκε από ένα καθεστώς αλλά υποτάχθηκε στην πελατειακή φρενίτιδα που οδήγησε στα γνωστά δεδομένα μετά τις 18 Οκτωβρίου 1981, όταν το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία. ...

Η ΒΙΑΜΑΞ κατάφερε να αναδειχθεί εκείνη την εποχή σε βασίλισσα βιομηχανία της ελληνικής αμαξοποιΐας, από το 1958 εξαιτίας της ευελιξίας, της παραγωγικής αρτιότητας, συνέπειας και ποιότητας που είχαν τα οχήματα με την υπογραφή της, αλλά και της φιλο-εργατικής αντιλήψεως που διέκρινε ανέκαθεν την οικογένεια Φωστηρόπουλου.
Η ΒΙΑΜΑΞ όντως διέκοψε κάθε παραγωγική δραστηριότητα το 1984 αφού την είχαν αρχίσει να τη διαλύουν από το 1976 τα σωματεία, είχε γίνει η προμήθεια των ουγγρικής κατασκευής ρυπογόνων Ikarus και η τότε σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν δεχόταν ούτε να συζητήσει με τον «καπιταλιστή» Φωστηρόπουλο ενώ είχε απορρίψει ως «ακατάλληλα» τα F580 Sπου προτείνονταν για την ΕΑΣ.

Η εποχή των «πρασινοφρουρών»
Αντιθέτως μάλιστα, κάποιοι «πρασινοφρουροί» εισηγούνταν με πάθος στον τότε αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Γιάννη Ποττάκη, τον αποκλεισμό του «δεξιομάγαζου» από κάθε προμήθεια του Δημοσίου.
Η μαρτυρία παλιού στελέχους της ΒΙΑΜΑΞ που αποκαλύπτει τον πόλεμο νεύρων που άσκησαν συνδικαλιστές της εταιρείας απέναντι στον αμαξοποιό Ιωάννη Μανταδάκη όταν εκείνος δεν δέχθηκε να συνυπογράψει το μανιφέστο συνδιοίκησης της επιχειρήσεις που προωθούσε συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων, είναι χαρακτηριστική.
Η είδηση για την επικείμενη διακοπή κάθε παραγωγικής δραστηριότητας της ΒΙΑΜΑΞ αποτέλεσε πρώτης τάξεως ευκαιρία για την τουρκική Otomarsan που έφτιαχνε στην Τουρκία τα Ο302 με προσωπικό που ερχόταν στη ΒΙΑΜΑΞ να εκπαιδευτεί.
Τόσο ο στενός συνεργάτης του Φωστηρόπουλου και γενικός διευθυντής της ΒΙΑΜΑΞ, ο κ. Στέργιος Σακελλαρόπουλος, όσο και ο πρόεδρος του σημερινού εργοστασίου της EvoBus (πρώην Otomarsan που εξαγοράστηκε από την MB και έχει σούπερ εγκαταστάσεις στο Χόσντερε της Ανατολικής Θράκης) μου έχουν πει ιστορίες που γράφονται εν μέρει ή θα ειπωθούν ύστερα από 20 χρόνια.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι Τούρκοι από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 εποφθαλμιούσαν τις υποδομές της ΒΙΑΜΑΞ. Όταν στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου στο Μανχάιμ της τότε Δυτικής Γερμανίας δεν ήξεραν τι σημαίνει «ρομποτικός αυτοματισμός», στη Λεωφόρο Αθηνών η ΒΙΑΜΑΞ είχε ρομποτάκια για κολλήσεις στις βάσεις που εφάρμοζαν το πλαίσιο με το αμάξωμα.
Φαίνεται πως τόσο οι μικροκομματισμοί, όσο και τα συντεχνιακά συμφέροντα απογοήτευσαν τον Φωστηρόπουλο, ο οποίος ως την τελευταία στιγμή ζητούσε εγγυήσεις από την τότε κυβέρνηση και τα σωματεία πως αφ” ενός θα επιτρέπονταν εξαγωγές οχημάτων και αφ” ετέρου δεν θα γίνονταν απεργίες ώστε να τηρηθούν χρονοδιαγράμματα παραδόσεων.
Δεν τηρήθηκε τίποτε. Οι υποκινούμενοι εργατοπατέρες καταδίκασαν το μέλλον όσων εργάζονταν σε αυτόν τον κερδοφόρο τομέα δραστηριότητας της ΒΙΑΜΑΞ. Έτσι βρήκαν την ευκαιρία οι Τούρκοι της Otomarsan ήρθαν με λεφτά μετρητοίς και σήκωσαν το εργοστάσιο σε χρόνο μηδέν.
Οι συνδικαλιστές που έκαναν τη «βρώμικη δουλειά» διορίστηκαν την άλλη ημέρα σε υπηρεσίες του Δημοσίου με άμεσες διαδικασίες που πέρασαν όλες από το γραφείο του τότε υφυπουργού Προεδρίας της Κυβερνήσεως Ασημάκη Φωτήλα και με εποπτεία από τον Σάκη Πεπονή.
Η ΒΙΑΜΑΞ συνέχισε την εμπορική δραστηριότητά της με εισαγωγές λεωφορείων «Jonckheere» και επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη των αστικών λεωφορείων DAF «Den Oudsten» που προορίζονταν για τις ΣΕΠ και τελικά κατέληξαν στο Α/Σ Μπραχαμίου της ΕΘΕΛ.
Μάλιστα, όταν παρουσιάστηκαν τα DAF Den Oudsten στην αγορά το 1993 με τα σήματα της ΒΙΑΜΑΞ και τα χαρακτηριστικά κόκκινα ταμπελάκια από τις μήτρες γραμματοσειρών του εργοστασίου, πολλοί έλεγαν ότι «ο Φωστηρόπουλος ετοιμάζει τη μεγάλη επιστροφή».
Η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι οικονομικοί πειραματισμοί που ακολούθησαν και η διαφαινόμενη από τότε εισδοχή της χώρας στο ΔΝΤ δεν επέτρεψαν στην οικογένεια Φωστηρόπουλου να κάνει κάτι δυναμικό στην αγορά.
Αντιθέτως, η εταιρεία πώλησε τα εμπορικά σήματα που διαχειριζόταν (JCB, DAF, Rover, κλπ.) στον Όμιλο Σφακιανάκη, συρρικνώθηκε και σήμερα φυτοζωεί για ιστορικούς λόγους ως εταιρεία συμβούλων.
Τι έγινε στην Τουρκία
Στην Τουρκία, το εργοστάσιο της Otomarsan με τα κούτσουρα των κρεοπωλείων, τους φούρνους με άμμο θαλάσσης και τις ματσόλες εξευρωπαΐστηκε με τα σπλάχνα της ΒΙΑΜΑΞ το 1984. Όταν το 2008 πήγα στα εγκαίνια του υπερσύγχρονου εργοστασίου στο Χόσντερε ντράπηκα όταν με έψαξε ο Τούρκος που έκλεισε τη συμφωνία με τον Φωστηρόπουλο και ήταν ο πρόεδρος της EvoBus Τουρκίας.
«Τώρα πια δεν αισθανόμαστε φτωχοί, πήγαμε πολλά βήματα μπροστά από εσάς αδελφέ μου Ρωμιέ», μου είπε κι απλώς ήμουν ο μόνος που έλαβα το προνόμιο να μιλήσω, να δειπνήσω και να δημοσιεύσω αποκλειστική του συνέντευξη απ” όλο το ευρωπαϊκό γκρουπ δημοσιογράφων που είχαμε προσκληθεί.
ΠΗΓΗ: apocalypsejohn
http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2015/10/blog-post_662.html

Στυγνή προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου από το Υπουργείο Παιδείας υπέρ λάθρο

Στυγνή προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου από το Υπουργείο Παιδείας υπέρ λάθρο
Το Υπουργείο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με μεθοδικό και συστηματικό τρόπο, προπαγανδίζει θέσεις υπέρ της αθρόας εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα που πλέον τείνει να λάβει χαρακτηριστικά άτυπης εισβολής και μαζικού εποικισμού της χώρας.
Η παρακάτω εικόνα αποδεικνύει περίτρανα ακόμα την προσπάθεια που καταβάλει το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να προπαγανδίσει σε νεαρές ηλικίες που διαμορφώνεται η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας ενός νεαρού παιδιού θέσεις υπέρ των λαθρομεταναστών και μάλιστα με τρόπο... προκλητικό και μονομερή.
Εσκεμμένα χρησιμοποιεί τον ψευδή και αβάσιμο νομικά όρο πρόσφυγες ώστε να τονίσει το συναισθηματικό χαρακτήρα επηρεάζοντας τους νεαρούς μαθητές.

Με τρόπο απαξιωτικό σημειώνει πως "κάποιοι θέλουν να τους διώξουν" ώστε να τονιστεί πως όσοι διαμαρτύρονται είναι μια περιθωριακή και γραφική μειοψηφία, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια. Πρόκειται για προσπάθεια χειραγώγης των νεαρών μαθητών του Δημοτικού.
Στο βιβλίο "Γλώσσας" της έκτης Δημοτικού γίνεται η παρακάτω αναφορά:
Γι' αυτό και δεν ήταν καθόλου τυχαία η αλλαγή του ονόματος του Υπουργείου από Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πάντως, το οξύμωρο είναι πως πάνω από την μικρή παράγραφο της επιστολής των μαθητών προς τον δήμαρχο τονίζει χαρακτηριστικά: "Οι αυτόχθονες λαοί έχουν εξαφανιστεί"... Και δεν αποκλείεται δηλαδή αφού η μαζική είσοδος αλλοδαπών, η γήρανση του πληθυσμού, η μετανάστευση των νέων και η υπογεννητικότητα μειώνουν τον πληθυσμό της χώρας.

Παλαιότερα είχαμε τη Δραγώνα και τη Ρεπούση με τη διαστρέβλωση ιστορικών γεγονότων. Τώρα έχουμε την προπαγάνδα υπέρ των λαθρομεταναστών. Το Αρθρο 16, παράγραφος 2 του Συντάγματος είναι ξεκάθαρο: H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

Φαίνεται πως εκεί στο Υπουργείο δεν έχουν αντιληφθεί τη θέση και τον ρόλο που επιτελούν αλλά νομίζουν ότι είναι σε μια από τις πολλές ΜΚΟ διεθνιστικής προπαγάνδας ή σε καμία συγκέντρωση δήθεν αλληλέγγυων... ΤΟ 80% ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ 50ΕΥΡΑ ΓΕΜΑΤΟΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ!!!

http://defencenews.gr/asfaleia/ethniki-asfaleia/4943-stygni-propaganda-apo-to-ypourgeio-paideias-yper-ton-lathrometanaston

http://www.aetos-apokalypsis.com/2016/12/stygni-propaganda-apo-to-ypourgeio-paideias-yper-ton-lathrometanaston.html

ΚΟΝΤΕΪΝΕΡΣ ΜΕ ΕΠΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΑ «HOT-SPOTS», ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΑ…Π Ο Λ Υ Β Ο Λ Α!!

 

ΒΡΕ, ΚΑΤΙ …»ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ»!
 ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΛΕ Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Κ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ!!! («ΕΤΥΧΕ»;;;)
ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΑΠΟΥ ΚΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ Σ Ι Ω Π Η;;;
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ
Σ Φ Α Ι Ρ Ε Σ (!!!) ΜΑΡΚΑΣ «YAVEX».
ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ…»ΕΠΙΠΛΑ»…


tourkia-eksoplizei1-350x233
tourkia-eksoplizei2-350x234-1
tourkia-eksoplizei4-350x467

ΣΑΣ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ;; ΔΥΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕ ΕΠΙΔΙΚΑΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !


Αθανασία Γεωργοσοπούλου ( Δικηγόρος ) Όπως κι αν το δεις , η αποκαθήλωση της τραπεζοκρατίας δειλά δειλά έχει εκκινήσει…

Το τέρμα τους , θα βρεί εμάς στην αφετηρία της Κοσμογονίας υπέρ των ανθρώπων !!!!!!!!!

…………



…………………………………

Οι δύο νέες δικαστικές αποφάσεις κατά των Εισπρακτικών εταιριών που επιδίκασαν αποζημίωση στους δανειολήπτες


Με την απόφαση του Μον. Πρωτοδικείου Αθηνών (3428/2016) με δικαστή την πρόεδρο Πρωτοδικών Ελένη Μοτσοβολέα, κρίθηκε ότι είναι απαραίτητη πριν την οποιαδήποτε διαβίβαση δεδομένων η προηγούμενη ενημέρωση του υποκειμένου των δεδομένων, δηλαδή εν

προκειμένω του δανειολήπτη πιστωτικής κάρτας. Για την ορθή και νόμιμη εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2472/1997 που αφορούν στην ενημέρωση του υποκειμένου από την τράπεζα και την συγκατάθεσή του για την επεξεργασία και διαβίβαση των δεδομένων του (υποκειμένου) σε τρίτους, η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει ειδικώς για την εταιρία ενημέρωσης οφειλετών με την οποία συνεργάζεται (επωνυμία, έδρα κλπ).

Συγκατάθεση υπό την έννοια του ν. 2472/97 ορίζεται η ελεύθερη, ρητή και ειδική δήλωση βούλησης, που εκφράζεται με τρόπο σαφή και εν πλήρει επιγνώσει, με την οποία το υποκείμενο των δεδομένων, αφού προηγουμένως ενημερωθεί, δέχεται να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, οι δε τυποποιημένοι όροι που απαντώνται σε κάθε δανειακή σύμβαση και δεν αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης αλλά προσχώρησης του καταναλωτή ώστε το εκάστοτε αίτημά του για λήψη πίστωσης να τύχει έγκρισης από την τράπεζα, δεν αρκούν προς θεμελίωση της συγκατάθεσης. Νόθος αντικειμενική ευθύνη  της τράπεζας. Το δικαστήριο επιδίκασε στον δανειολήπτη χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ποσού 5.869 ευρώ.Δείτε το κείμενο της απόφασης εδώ

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών 273/2016 με δικαστή την Ειρηνοδίκη Ιφιγένεια Ιγνατιάδου, σύμφωνα με την οποία, ο υπεύθυνος επεξεργασίας (δηλ. η τράπεζα) οφείλει μετά τη συλλογή των σχετικών δεδομένων και πριν από τη διαβίβασή τους σε τρίτους (εισπρακτικές εταιρίες) να ενημερώνει για τη συλλογή και διαβίβαση τα υποκείμενα των δεδομένων (δηλ. τους δανειολήπτες), μεταξύ άλλων, και για τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών των δεδομένων του (είτε πρόκειται για αποδέκτες στους οποίους προβλέπεται η μεταβίβαση των δεδομένων ήδη από το στάδιο της συλλογής, είτε πρόκειται για αποδέκτες που προστέθηκαν αργότερα. Η υπόθεση αφορούσε καταναλωτικό δάνειο.

Όπως έκρινε το δικαστήριο, η σχετική ενημέρωση πρέπει να γίνεται το αργότερο πριν από τη μετάδοση των προσωπικών δεδομένων, ενώ η ενημέρωση κατά το αρχικό στάδιο συλλογής δεδομένων δεν αρκεί (βλ. ΣτΕ 2251/2005). Ο τρίτος-αποδέκτης ασκεί κι αυτός επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, συνεπώς οφείλει μόλις έλθει σε πρώτη επαφή με το υποκείμενο των δεδομένων να το ενημερώσει εγγράφως για την πρόθεσή του να κάνει χρήση των δεδομένων του, για το σκοπό της χρήσης και για τον υπεύθυνο επεξεργασίας αυτών, από το αρχείο του οποίου θα γίνει η άντληση των δεδομένων.

Καταρρίφθηκε πλήρως ο ισχυρισμός της τράπεζας ότι με τα προδιατυπωμένα κειμενάκια στις συμβάσεις δανείων καλύπτουν την υποχρέωση ενημέρωσης κατά το στάδιο σύναψης της σύμβασης. Το δικαστήριο αναγνώρισε ευθύνη εις ολόκληρον της τράπεζας και της εισπρακτικής για καταβολή ποσού 6.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης. Δείτε το κείμενο της απόφασης εδώ

(Πηγή:dsanet.gr/ τνπ Ισοκράτης).

http://www.legalnews24.gr/2016/12/blog-post_19.html#more

……………………………………………….


………………………………………………….





………………………………………………………………………….


……………………………………………………….


Αλφειός: ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΡΥΠΕΣ ΒΕΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ !!! ΒΑΡΑΤΕ ΑΛΥΠΗΤΑ !!! ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΥΠΑΤΕ… ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ;;;









ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ-ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ !!!

ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.

10172728_1501547720151012_6857939524270653288_n



http://alfeiospotamos.gr/?p=26473

       

«Οι Αρχαίοι Μακεδόνες στέλνουν αδιάβαστους τους γλωσσολόγους…» (φωτό)

main_1449386372_8993066 

«Τα »Γράμματα από το Υπόγειο» της Μεθώνης, μας έστειλαν αδιάβαστους.
Τα νέα ευρήματα αλλάζουν την Ιστορία, τη φιλολογία, τη γλωσσολογία. Η ελληνική γλώσσα, όπως φαίνεται στα ενεπίγραφα αγγεία του ύστερου 8ου και του πρώιμου 7ου αιώνα π.Χ., όχι μόνον υπάρχει, αλλά εμφανίζεται με παγιωμένη γραμματική και συντακτική δομή».


Αυτά λέει σε καθημερινή εφημερίδα, ο καθηγητής ΑΠΘ Γιάννης Τζιφόπουλος, αναφερόμενος στις αρχαιολογικές ανασκαφές στη Μεθώνη της Πιερίας, με την ευκαιρία έκθεσης σχετικών ευρημάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης -από 12 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Ο τίτλος της Εκθεσης «Γράμματα από το Υπόγειο. Γραφή στη Μεθώνη της Πιερίας»).

Το ότι η έκθεση άνοιξε ενώ διεξάγεται η ηρωική εκστρατεία της κυρίας Ρεπούση εναντίον των Αρχαίων Ελληνικών ας μη θεωρηθεί ως υπονόμευση του έργου της. Πρόκειται απλώς για μια σύμπτωση οφειλόμενη στις συμβατικές/τυπικές διαδικασίες των αρχαιολογικών ερευνών και της λειτουργίας των αρχαιολογικών μουσείων στην Ελλάδα: τα νέα ευρήματα πρέπει να εκτίθενται με κάποιον τρόπο ειδικότερης προβολής, για να πληροφορείται περί αυτών και το ευρύτερο κοινό, πέραν της αντίστοιχης επιστημονικής κοινότητας. Στο κοινό αυτό μπορεί να περιλαμβάνονται ακόμη και πρωθυπουργοί κατεχόμενοι από τη φαραωνική μεγαλομανία της ανέγερσης γιγαντιαίων μνημείων ιστορούντων ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι πρόγονος του κ. Γκρούεφσκι -όπως πιστοποιεί αυτό τούτο το όνομά του. Και το δικό του και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Διότι, όπως εξηγεί η, κατά την κ. Ρεπούση, «νεκρή γλώσσα», δηλαδή η αρχαία ελληνική, το «Αλέξανδρος» είναι σύνθετο από το ουσιαστικό «ανήρ» (ανδρός, ανδρί, άνδρα, οπόθεν και το «θνησιγενές», δηλαδή -με αυθαίρετη αντιμετάθεση του νοήματος- το γεννημένο από τη… νεκρή γλώσσα νεοελληνικό άνδρας) και το ρήμα «αλέξω» (αποκρούω, αμύνομαι, νικώ), που σημαίνει αυτός που (στο κοινωνικό και αξιολογικό πλαίσιο μιας «ηρωικής εποχής», όπου όντως ο πόλεμος είναι «πάντων πατήρ») αντιμετωπίζει και νικάει τους άνδρες.

Όμως για να καταλάβουμε καλύτερα τη σχέση του κ. Γκρούεφσκι με τα αρχαία και τόσο περίπλοκα ελληνικά, πρέπει να αντλήσουμε περισσότερες πληροφορίες από το ρεπορτάζ της κ. Μυρτσιώτη. Το θέμα τίθεται ως εξής: Στις ανασκαφές της Μεθώνης ήρθε στο φως «μια υπόσκαφη κατασκευή, λάκκος βάθους 11 περίπου μέτρων, πιθανότατα αποθηκευτικού χαρακτήρα.

Κατασκευάστηκε για τις ανάγκες της (αρχαίας) αγοράς, αλλά λόγω στατικών προβλημάτων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Επιχώθηκε βιαστικά λίγο μετά το 700 π.Χ. […] αφήνοντας ανέπαφα επί 28 αιώνες στη Μεθώνη Πιερίας…[…]»… πλείστα αρχαιολογικά αντικείμενα από μια περίοδο κατά την οποία άρχισε να χρησιμοποιείται η αλφαβητική γραφή στον ελλαδικό χώρο. «Από τα χιλιάδες θραύσματα ξεχωρίζουν 191 ενεπίγραφα αγγεία, τα περισσότερα από τα οποία χρονολογούνται στον ύστερο 8ο και τον πρώιμο 7ο αιώνα π.Χ.».

Ευβοϊκός σκύφος με εγχάρακτη επιγραφή: Είμαι (το ποτήρι/αγγείο;) του Ακεσάνδρου. (… όποιος μου το στερήσει … τα μά)τια του (ή τα χρήματά του) θα στερηθεί. Ευβοϊκό αλφάβητο και ιωνική διάλεκτος περίπου 720 π.Χ.

 Τι είναι γραμμένο σ” αυτές τις επιγραφές με τα αρχαιότατα δείγματα της ελληνικής αλφαβήτου, η οποία 1.500 χρόνια αργότερα χρησίμευσε ως βάση για τη γραφή της σλαβικής γλώσσας, την οποία ομιλεί ο κ. Γκρούεφσκι; Πολλά και διάφορα, αλλά κυρίως υπογραφές… ιδιοκτησίας! Σε αντίθεση με πολλούς σύγχρονους Ελληνες, που αδιαφορούν αν διαπράττεται, υπό την προστασία ενός διεθνούς πνεύματος κλεπταποδοχής, ξεδιάντροπη κλοπή του ιστορικού και πολιτισμικού αποθέματος της Μακεδονίας, οι αρχαίοι πρόγονοί τους φαίνεται ότι δεν σήκωναν τέτοια αστεία. Και έτσι, σ” ένα αγγείο της Μεθώνης διαβάζουν οι επιγραφολόγοι στην παγιωμένη πλέον ελληνική γραφή: «Είμαι του Ακεσάνδρου. Οποιος μου το στερήσει, τα μάτια του ή τα χρήματά του θα στερηθεί». (Τέτοιου είδους «αποφθέγματα»/ δείγματα μιας μακραίωνης επιβίωσης και μιας πολιτισμικής συνέχειας απαντούν ακόμη στον λαϊκό βίο. Π.χ., στη Θάσο απαγγέλλεται το τετράστιχο: «Οποιος λυγαριά δεν πιάσει/ την αγάπη του θα χάσει,/ Κι όποιος δεν τη μυριστεί/ θα την αποχωριστεί»). Σε άλλο αγγείο γράφει επίσης: «Είμαι του Φιλίωνα».
 
Ο Ακέσανδρος, παρατηρεί η κ. Μυρτσιώτη, «φαίνεται πως μόνο τα χείλη του ήθελε να αγγίζουν (το αγγείο) στα συμπόσια της αρχαίας Μεθώνης. Μεγάλη η κοινωνιολογική, η ανθρωπολογική και η ιστορική διάσταση της περιπαικτικής εντολής του Ακέσανδρου για τα συμποσιακά γλέντια. Πιο πολύτιμο, ωστόσο, αναδεικνύεται το αρχαιότερο συμποτικό επίγραμμα σε ιαμβικό τρίμετρο που φέρει εγχάρακτα το αγγείο του, αποκαλύπτοντας μια από τις πρωιμότερες επιγραφές του ελλαδικού χώρου και τη μοναδική στον βορειοελλαδικό και τη Μακεδονία».

Ο γράφων, πάντως, θα προσθέσει και μια άλλη διάσταση της εντολής του Ακέσανδρου: την ετυμολογική! Όπως το Αλέξανδρος βγαίνει από το αλέξω και το άνδρας, έτσι και το όνομα Ακέσανδρος βγαίνει από το άκεσις*, ακέσιος (θεραπεία, θεραπευτικός -λόγου χάριν ο θεός Απόλλων προσονομαζόταν και Ακέσιος, γιατί θεράπευε τις ασθένειες) και το άνδρας. Το δε Φιλίων της άλλης επιγραφής προδήλως προέρχεται από τη λέξη φίλος, φιλία. Τι προκύπτει από αυτά; Απλούστατα, ότι ο σφετερισμός του Μεγαλέξανδρου και του Φιλίππου και του ονόματος της Μακεδονίας από τους συμπαθείς μας γείτονες οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η παράνοια του «Μακεδονισμού» και των εθνικιστικών του ληρημάτων δεν έχει τόσο ανάγκη ενός Αλεξάνδρου, αλλά ενός Ακεσάνδρου, που να την υποβάλει στη θεραπευτική αγωγή εκμάθησης της Ιστορίας. Αυτά δε, από ελληνικής πλευράς, με όλη τη φιλική διάθεση που εκπηγάζει από την ετυμολογική καταγωγή ενός αρχαίου Φιλίωνα…
  • Από το ρήμα ακέομαι=θεραπεύω βγαίνει ο γνωστός και στη γλώσσα των νομικών ιατρικός όρος «ανήκεστος» (βλάβη), ήτοι αθεράπευτη, πιθανώς δε, κατά Μπαμπινιώτη, και η πανάκεια, η οποία, ατυχώς, δεν έχει ακόμη εφευρεθεί για να θεραπεύσει τον ασυγκράτητο φιλελληνισμό του Μαρκ Μαζάουερ, που τόσο θαύμασε και θαυμάζει ο εγχώριος προοδευτισμός. Νέο σύμπτωμα αυτού του φιλελληνισμού στον πρόλογο και στην πρώτη πρώτη παράγραφο του διαφημισμένου από μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα συγγράμματός του «ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΗΠΕΙΡΟΣ – Ο Ευρωπαϊκός Εικοστός Αιώνας», όπου διαβάζει κανείς: «Ορισμένα έθνη -όπως η Πρωσία-εξαλείφθηκαν από το χάρτη και τη μνήμη των ζωντανών ανθρώπων. Αλλα -όπως η Αυστρία και η Μακεδονία- έχουν ηλικία μικρότερη από τρεις γενιές».
Έθνος, λοιπόν, η Μακεδονία. Και μάλιστα με την έννοια του κράτους – έθνους, όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα. Περιττεύουν τα σχόλια. Είναι προφανές ότι, εν προκειμένω, περισσεύει η αίσθηση και η αυτάρκεια του «Αυτός Εφα».

ΤΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΜΙΧ. ΔΩΣΣΑ / Αγγελιοφόρος της Κυριακής
 Πηγή:
pronews.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ !


ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ .

Δυστυχώς οι περισσότεροι βλέπουν το δένδρο ,όχι όμως το ζοφερό δάσος .

Δείτε ένα ντοκιμαντέρ που δείχνει ΑΚΡΙΒΩΣ τι θα συμβεί εάν επικρατήσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων .

Δείτε "γιατί " επιδιώκουν την αναταραχή μέσα στα κράτη .

Δείτε το ζοφερό μέλλον ,δείτε γιατί πως η συντριπτική πλειοψηφία των αριστερίζοντων κομμάτων γίνονται οι καλύτεροι υπηρέτες της έχοντας ως Αχίλλειο πτέρνα την απαξίωση οτιδήποτε Εθνικού

Δείτε πως πολιτικοί που κάποτε αποκάλυπταν τώρα τα γυρίζουν και πως έχουν αγοραστεί .

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΝΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ .

Δυστυχώς θα το δουν αυτοί που ψάχνουν ,οι ψυλλιασμένοι ,οι λίγοι ...ενώ θα ανατρίχιαζε κάθε άνθρωπος εάν το έβλεπε και εάν συνειδητοποιούσε ,αλλά δεν θα το δει .....

Είναι πιό εύκολο βλέπετε να μην κάνεις τίποτα και να ελπίζεις σε μάννα από τον ουρανό χωρίς να χαλάς την ζαχαρένια σου ,χωρίς να κουράζεις το μυαλό σου μέχρι ανυποψίστος να πέσεις ενώ σε απασχολούν μόνο τα καθημερινά αν αυξήθηκε η τιμή του ψωμioύ την ώρα που σε καθιστούν ζωντανό νεκρό και σφυρηλατούν τις αλυσίδες τις δικές σου και των απογόνων σου (αν υπάρξουν !).


 
 

Ε.Σουραβλά

ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Η ΣΙΧΑΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΚΗΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!..


«Η Ευρώπη πρέπει να πρωταγωνιστήσει για τη δημοκρατία και εμπέδωση της ειρήνης. Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον άνθρωπο».

Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος χαιρετίζοντας νωρίτερα σήμερα την έναρξη των διήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει η Βουλή για τα ασυνόδευτα ανήλικα.
Στην εκδήλωση που άνοιξε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τη Βουλή για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει για δεύτερη διαδοχική χρονιά και απευθύνθηκε στα παιδιά που φιλοξενούνται στο διήμερο εκδηλώσεων λέγοντας:

«Αυτή η υποδοχή που σας γίνεται σήμερα στο ναό της Δημοκρατίας είναι και ουσιαστική και συμβολική.
Είναι ουσιαστική γιατί θέλουμε να νιώσετε ότι υπάρχει για εσάς οικογένεια και είναι συμβολική γιατί, σήμερα εδώ, σας υποδέχεται το σύνολο του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς οι Έλληνες συναισθανόμαστε από την παράδοση και τον πολιτισμό μας τι σημαίνει πόλεμος και προσφυγιά».


«Για εμάς, αν δεν τελειώσει ο πόλεμος, που έχει θύμα τον άνθρωπο, δεν θα τελειώσει και η προσφυγική κρίση», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης καλωσόρισε στη Βουλή τα παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων λέγοντας τους ότι η Βουλή και το δυναμικό της θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αισθανθούν ότι βρίσκονται σε ένα φιλόξενο περιβάλλον.

«Η σημερινή εκδήλωση συμπίπτει με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη. Χτυπήματα που θα αντιμετωπιστούν με αύξηση της αστυνόμευσης και της πληροφόρησης.

Όμως ο μόνος τρόπος πρέπει να είναι αυτό που κάνουμε στη Βουλή εδώ σήμερα για να βρουν αυτά τα παιδιά φιλοξενία, μια ζεστή αγκαλιά και να αισθανθούν ασφαλείς», είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει το διήμερο η Βουλή περιλαμβάνει διάφορα βιωματικά παιχνίδια, στολισμό του δένδρου των ευχών, γεύμα στη Βουλή και μουσικές εκδηλώσεις στο Ζάππειο Μέγαρο από μουσικά σχολεία.


 http://kwloxaneio.gr/megali-xeftila-ke-prodosia-sichameni-vouli-ke-o-pakis-ypodechtikan-chthes-asynodevta-prosfygopoula-ke-tous-ipan-oti-tha-ginoun-afriani-ellines-polites/

ΚΑΛΑ ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΑ

 
Στις Αγίες Γραφές των Χριστιανών δεν υπήρχαν γενέθλιες και ονομαστικές εορτές, αφού δεν συνιστούνταν ο εορτασμός τους. Άρα εσείς οι Χριστιανοί τι γιορτάζεται τα Χριστούγεννα, το ξέρετε; 
 Η απάντηση είναι όχι… δεν το ξέρετε, απλά αναπαράγεται ότι σας σερβίρουν και αναμασάτε την τροφή….! 
Στην πραγματικότητα τα Χριστούγεννα δεν συμπεριλαμβάνονταν στις αρχαίες γιορτές της Χριστιανικής Εκκλησίας, πόσο μάλιστα και η τήρηση των γενεθλίων… που καταδικάζονταν σαν ένα αρχαίο Ελληνικό «ειδωλολατρικό» έθιμο… το οποίο ήταν ένα έθιμο απεχθές για τους Χριστιανούς. 
Για τους Χριστιανούς η ημέρα μνήμης των αγίων και των μαρτύρων… ορίζονταν ως η ημέρα του θανάτου τους. 
Η Καθολική Εγκυκλοπαίδεια μας αναφέρει σχετικά : «Τα Χριστούγεννα δεν ήταν ανάμεσα στις πρώτες εορτές της Εκκλησίας. 
Ο Ειρηναίος και ο Τερτυλλιανός την παραλείπουν από τους καταλόγους των εορτών». 
Έτσι λοιπόν τα Χριστούγεννα ως εορτή των γενεθλίων του Χριστού… δεν γιορτάζονταν τα πρώτα 300 χρόνια. Η καθιέρωση της 25ης Δεκεμβρίου ως ημέρα των Χριστουγέννων έγινε στη Ρώμη… από τον Πάπα Ιούλιο τον Α, τον 4ο μ.χ. αιώνα, μετά από έρευνα που έγινε στα αρχεία της Ρώμης για την χρονιά επί Αυγούστου απογραφής και κατόπιν υπολογισμών βάση των Ευαγγελίων. 
Στην πραγματικότητα όμως αυτό συνέβη… διότι η συγκεκριμένη ημερομηνία συν έπεφτε με τις αρχαίες εορτές του Χειμερινού Ηλιοστασίου… και την «Επιστροφή» του Ηλίου. 
Τους βόλευε… κι έκτοτε ο Χριστός… όφειλε να είναι ο Ήλιος… ο δίδων το φως εις τον κόσμο… αλλά ξέρετε ο Δίδων το Φως…. για εμάς τους Έλληνες είναι ο Απόλλων… και πόσο μάλιστα εκείνη την εποχή… ο Απόλλων ο Τυανεύς…! 
 Άρα οι σημερινοί Χριστιανοί … χωρίς να το ξέρουν… εορτάζουν τον Απόλλωνα…. με λανθασμένο πρόσωπο… που τους είπαν ότι είναι ο Χριστός…. και συνεχίζουν να το πιστεύουν ακόμη και σήμερα. 
Απορώ… εάν στο μέλλον.. τους βάλουν κι αλλάξουν με ένα άλλο πρόσωπο… και το ονομάσουν με ένα άλλο όνομα… είμαι πεπεισμένος… ότι οι μετέπειτα γενιές των ευκολόπιστων ανθρώπων… θα το χάψουν και πάλι το παραμύθι… διότι απλά δεν ερευνούν και δεν μελετούν και δεν αναζητούν στο τέλος την αλήθεια…! 
 Πριν εορταζόταν στις 6 Ιανουαρίου… μαζί με τη βάπτιση του Ιησού… τα λεγόμενα Θεοφάνεια. 
Αργότερα το έθιμο πιθανολογείται ότι μεταφέρθηκε στην Ανατολή, πιθανόν… από τον Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό το 378-381 περίπου μ.Χ. Ο Ιωάννης Χρυσόστομος… το (345-407 μ.Χ.) σε ομιλία του για τη γέννηση του Χριστού μας αναφέρει… ότι είχε αρχίσει στην Αντιόχεια να γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου. 
 Το σίγουρο είναι ότι την εποχή του Ιουστινιανού, τον 6ο αιώνα, ο εορτασμός των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου… είχε ήδη εξαπλωθεί σχεδόν σε όλη την Ανατολή. 
 Οι Πρόγονοί μας Έλληνες κατά την χειμερινή τροπή του Ήλιου εόρταζαν την γέννηση του θεού Διονύσου. Ο θεός Διόνυσος αποκαλούταν ως «σωτήρ» και θείον «βρέφος»… το οποίο γεννήθηκε από την παρθένο Σέμελη. Ήταν ο καλός «Ποιμήν», του οποίου οι ιερείς κρατούν την ποιμενική ράβδο, όπως συνέβαινε και με τον θεό Όσιρι. 
Τον χειμώνα λοιπόν θρηνούσαν το σκοτωμό του Διονύσου από τους Τιτάνες…. αλλά όμως στις 30 Δεκεμβρίου εόρταζαν την αναγέννησή του. 
Έτσι οι ιέρειες-γυναίκες ανέβαιναν στην κορυφή του ιερού βουνού και κρατώντας ένα νεογέννητο βρέφος φώναζαν δυνατά…. «ο Διόνυσος ξαναγεννήθηκε…. ο Διόνυσος ζει»… ενώ σε επιγραφή που βρέθηκε αφιερωμένη στον θεό Διόνυσο αναγράφεται το εξής: 
«Εγώ είμαι που σε προστατεύω και σε οδηγώ, εγώ είμαι το Άλφα και το Ωμέγα»… 
το (Α-Ω)… που μας παραπέμπει στην Ελληνική Αλφάβητο…! Η Ελληνική αυτή εορτή, είχε ταυτιστεί και με την εορτή του Ηλίου….. τον οποίο οι αρχαίοι λαοί τότε… τον είχαν θεοποιήσει. 
Οι Πρόγονοί μας Έλληνες τον είχαν ταυτίσει με τον Φωτοφόρο Απόλλωνα του Ηλίου… ο οποίος απεικονιζόταν επάνω στο ιπτάμενο άρμα του… να μοιράζει το Φως του Ηλίου. Οι λαοί τότε… αναπαριστούσαν την κίνηση του Ήλιου με την ζωή ενός ανθρώπου… που γεννιόταν κατά την χειμερινή τροπή του Ήλιου… που μεγάλωνε βαθμιαία… καθώς αυξάνονταν και οι ώρες που ο Ήλιος φωταγωγούσε την Γαία και πέθαινε ή ανασταίνονταν κατά τον Μάρτιο… την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας… συμβολίζοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο… την αναγέννηση του φυτικού βασιλείου… μέσα από την μήτρα της μάνας Γαίας. 
Το χειμερινό Ηλιοστάσιο λοιπόν στις 22-25 Δεκεμβρίου… σημαίνει πολύ απλά την αρχή του χειμώνα, όπου ο Ήλιος αρχίζει βαθμιαία να αυξάνει την ημέρα… έως ότου εξισωθεί με την νύχτα, κατά την Ισημερία τον μήνα Μάρτιο. 
Τότε ο Ήλιος… νικάει το σκοτάδι και έρχεται η Άνοιξη… η εποχή της αναγέννησης για την φύση. Γνωρίζουμε ότι ή εορτή αυτή πέρασε και στην αρχαία Ρώμη… με τις δημοφιλείς γιορτές των λεγόμενων Σατουρνάλιων… προς τιμήν του θεού Κρόνου τον Δεκέμβριο… αλλά και της θεάς Δήμητρας… γι’ αυτό κι έκαναν διάφορες θυσίες των χοίρων… για την ευφορία της γης. 
Τα Σατουρνάλια λοιπόν ήταν από τις σημαντικότερες εορτές και ονομάζονταν ως: « DIES INVICTI SOLIS »… δηλαδή «Ημέρα του αήττητου Ήλιου». Αυτή την εορτή φυσικά… την πήραν από την εορτή… του Φωτοφόρου Απόλλωνα Ηλίου…! 
Στην αρχαία Ρώμη…. η εορτή αυτή άρχιζε στις 17 του μηνός Δεκεμβρίου και διαρκούσε 7 ήμερες. Αντάλλασσαν δώρα, συνήθως λαμπάδες και στα παιδιά έδιναν πήλινες κούκλες και γλυκά σε σχήμα βρέφους… για να θυμίζουν το θεό Κρόνο, που τρώει τα παιδιά του. 
Σταδιακά όμως τα γενέθλια του θεού Ήλιου… μετατράπηκαν σε γενέθλια του Υιού του Θεού. Οι «εθνικοί» φυσικά… αποκαλούσαν την Πρώτη Ημέρα της εβδομάδας ημέρα του θεού-Κυρίου Ήλιου… μια ορολογία την οποία αργότερα χρησιμοποίησαν και οι εκκλησιαστικοί Πατέρες… για τους δικούς τους λόγους σκοπιμότητας… όπου διασώζεται έως σήμερα στην Αγγλική γλώσσα ως… SUN-DAY και στη Γερμανική γλώσσα ως … SONN-TAG. 
Ο Ιουστίνος πάλι ο μάρτυς το (114-165 μ.Χ.) μας γράφει… ότι στην 2η απολογία του για τον Ιησού το εξής: «... σταυρώθηκε, πριν το Σάββατο, που ήταν η μέρα «ΚΡΟΝΟΥ» και την επόμενη ημέρα που ήταν η ημέρα του (θεού) «ΗΛΙΟΥ» και η οποία μετονομάσθηκε στην λεγόμενη… ΚΥΡΙΑΚΗ κι αναστήθηκε… και εμφανίσθηκε στους μαθητές Του...!!!» 
Οι Αιγύπτιοι πάλι… στις 25 Δεκεμβρίου εόρταζαν την γέννηση του θεού-Ήλιου Όσιρι. Μετά την δολοφονία του… ένα δένδρο ξεφύτρωσε στο οποίο… ο Όσιρις σε κάθε επέτειο της γέννησης του στις 25 Δεκεμβρίου, άφηνε διάφορα δώρα γύρω από το δένδρο. 
Οι Βαβυλώνιοι πάλι όπως και οι Φοίνικες… ονόμαζαν το θεό-Ήλιο… Βαάλ . Οι Πέρσες πάλι… λάτρευαν τη γέννηση του Αήττητου-Ήλιου και του θεού Μίθρα Βασιλιά… ενώ οι Βραχμάνοι στην γέννηση του ψάλλουν: «Εγέρσου ω βασιλιά του κόσμου, έλα σε μας από τις σκηνές σου».
Φυσικά εκτός από την γέννηση… εξακολουθούν ακόμη και σήμερα… να συνδέονται με τα Χριστούγεννα και γίνονται διάφορες ανταλλαγές δώρων, γίνονται στολισμοί, λένε τα κάλαντα, φτιάχνουν Χριστουγεννιάτικο δέντρο … όπου όλα αυτά έχουν να κάμουν… με τις ρίζες τους… σε παλαιότερες θρησκείες. 
ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ
Ας πάρουμε τα κάλαντα που λένε τα παιδιά. Είναι το Αρχαίο Ελληνικό Έθιμο… με το όνομα Ειρεσιώνη… που αναφέρεται ήδη από τον Όμηρο, ο οποίος ευρισκόμενος στο νησί της Σάμου, σκάρωσε διάφορα τραγούδια… τα οποία μαζί με μια ομάδα παιδιών τα τραγουδούσαν στα σπίτια των πλουσίων… ευχόμενοι πλούτο, χαρά και ειρήνη. 
Συμβόλιζε την ευφορία και τη γονιμότητα της μάνας γης και εορτάζονταν 2 φορές το χρόνο… μια την Άνοιξη... με σκοπό την παράκληση των ανθρώπων προς τους θεούς κυρίως του Απόλλωνος-Ήλιου και των Ωρών για προστασία της σποράς και μια το Φθινόπωρο… για να τους ευχαριστήσουν για την συγκομιδή των καρπών. 
Ταυτόχρονα με τις ευχαριστίες προς τους θεούς, έδιναν ευχές και στους συνανθρώπους τους. Έτσι τα μικρά παιδιά γύριζαν από σπίτι σε σπίτι… κρατώντας κλωνάρια ελιάς ή δάφνης στολισμένα με μαλλί.. που ήταν σύμβολο υγείας και ομορφιάς… και καρπούς κάθε λογής, τραγουδώντας για καλύτερη τύχη και γονιμότητα της μάνας γης. Πολλά από τα παιδιά έφεραν τον κλάδο σπίτι τους και τον κρεμούσαν στην πόρτα… όπου έμενε όλο το χρόνο. 
ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ 
Στο άρθρο του Αποστόλου Αρβανιτόπουλου που είναι σχετικό με τα έθιμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και των καλάνδων, μας σώζει ο Φίλιππος Βρετάκος… στο βιβλίο του «Οι δώδεκα μήνες του έτους και αι κυριώτεραι εορταί των»…. όπου σ’ αυτό το βιβλίο του ο Φίλιππος Βρετάκος μας λέει τα εξής: «Το χριστουγεννιάτικον δένδρον συμβολίζει την αιωνιότητα της ζωής, διότι δεν γηράσκει και δεν χάνει, επομένως, την νεότητά του. 
Το δένδρον όμως των Χριστουγέννων δεν το ευρίσκω, εγώ τουλάχιστον, ως ξενικήν συνήθειαν, ως νομίζεται γενικώς, αλλ' εν μέρει ως αρχαίαν ελληνικήν
Είναι, δηλαδή, υπολείμματα της περιφήμου "ειρεσιώνης", και της "ικετηρίας" των αρχαίων Ελλήνων, και μάλιστα των αρχαίων Αθηναίων. 
Ήσαν δε η μεν Ικετηρία κλάδος ελαίας, από του οποίου εκρέμων ποκάρια μαλλιού, και έφερον αυτόν όσοι ήθελον να ικετεύσουν τον Θεόν ομαδικώς, δια την απαλλαγήν του τόπου από δεινού τινός κακού, π.χ. από νοσήματος, πανώλους, χολέρας ή ομοίου. 
Ως επί το πολύ, όμως, εβάσταζε την Ικετηρίαν άνθρωπος, ο οποίος ήθελε να τεθή υπό την προστασίαν θεού και της ανωτέρας αρχής, για να προβή εις αποκαλύψεις εναντίον ισχυρών ανθρώπων ή αρχόντων." ("Κληρονομία του αρχαίου κόσμου", εφημερίς "Εθνος", 31 Δεκεμ.1937). 
Γνωρίζουμε επίσης ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία στο τέλος του 16ου, αλλά έως τις αρχές του 19ου αιώνα… όμως δεν ήταν αρκετά διαδεδομένο ευρέως και τοποθετούνταν μόνο στις εκκλησίες. 
Ξέρουμε ότι το δέντρο ως Χριστιανικό σύμβολο… συμβολίζει την ευτυχία που κρύβει για τον άνθρωπο την γέννηση του Χριστού. 
Σταδιακά όμως το δένδρο άρχισε να γεμίζει με διάφορα χρήσιμα είδη και κυρίως φαγώσιμα κι αργότερα με ρούχα και διάφορα άλλα είδη καθημερινής χρήσης… κάτι που ασφαλώς γινόταν και στους αρχαίους Ελληνικούς Ναούς… συμβολίζοντας έτσι την προσφορά των Θείων Δώρων. 
Στην σύγχρονη Ελλάδα… το έθιμο αυτό μας το εισήγαγαν οι Βαυαροί… με τον στολισμό στα ανάκτορα του Όθωνα το έτος 1833. Μετά όμως τον το Β’ παγκόσμιο πόλεμο… το δέντρο με τις πολύχρωμες μπάλες μπήκε για τα καλά… σε όλα τα ελληνικά σπίτια. 
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 
Το μυθολογικό γεγονός του «Αγιοβασίλη» με το έλκηθρο του που το κινούν οι ιπτάμενοι τάρανδοι…. είναι ένα γεγονός αντιγραφής και πάλι από τους Έλληνες που όπως ανέφερα εόρταζαν τον θεό Διόνυσο... αλλά και τον Φωτοφόρο Απόλλωνα-Ήλιο… παριστάνοντας τον επάνω στο ιπτάμενο άρμα του… να μοιράζει το Φως. Το άρμα στη συνέχεια έγινε έλκηθρο… και τα άλογα έγιναν τάρανδοι… και το «δώρο» του Φωτός που μοίραζε στους ανθρώπους ...έγινε κυριολεκτικά … το «μοίρασμα των δώρων». 
Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 
Το κόψιμο της βασιλόπιτας αποτελεί πάλι κι αυτή μία εξέλιξη του Αρχαιοελληνικού εθίμου του εορταστικού του άρτου… τον οποίο οι Πρόγονοί μας πρόσφεραν στους Ολύμπιους θεούς σε μεγάλες αγροτικές γιορτές, όπως ήταν τα Θαλύσια και τα Θεσμοφόρια.
Καλά Ηλιούγεννα με Απολλώνεια φώτιση … ώστε να διεγερθούν μέσα μας τα κύτταρα εκείνα… που θα μας φέρουν Πνευματική Ανάταση Φώτιση και Ζεστασιά
ΚΑΛΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ
ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)
https://www.facebook.com/notes/ioannis-stogiannos/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B1/1367406543278840
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters