Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η Ιταλία τον Οκτώβριο θα μιλάει ελληνικά!



«Italia parliamo greco ad ottobre»

accordo, per chiunque sia interessato ad iniziare lo studio del greco ...(«Στην Ιταλία μιλάμε ελληνικά τον Οκτώβριο») είναι ο τίτλος καμπάνιας που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων (ΟΕΚΑΙ) και η Φιλελληνική Εταιρεία Ιταλίας (ΦΕΙ).Στόχος είναι η προβολή, διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας στους ομογενείς.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ανακοινώσεις για την καμπάνια θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της δεύτερης «Ελληνικής Εβδομάδας» που θα πραγματοποιηθεί -όπως και η πρώτη- στην αρχαία Ελέα, της Νότιας Ιταλίας.


Θα ανακοινωθούν επίσης οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Ιταλία, στο πλαίσιο του εορτασμού της 24ης Οκτωβρίου ως πρώτης ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού.



 
http://www.politisonline.com/%CE%B7-
http://www.inital.gr/

Πέντε ροφήματα που προλαμβάνουν τη γήρανση του δέρματος...

Οι ρυτίδες δεν προλαμβάνονται μόνο με τις κρέμες, τις θεραπείες και τις μάσκες αλλά και με άλλους τρόπους, φυσικούς, εύγευστους και χορταστικούς... Συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποια ροφήματα που προσφέρουν στην επιδερμίδα οξυγόνο και στον οργανισμό τις απαραίτητες εκείνες βιταμίνες για να μείνει το δέρμα… ατσαλάκωτο. Τα πέντε αφεψήματα που μπορούν να αποδειχθούν σε έναν ισχυρό σύμμαχο των γυναικών κατά των ανεπιθύμητων ρυτίδων είναι τα εξής: 
 
Νερό
Με 1,5-2 λίτρα νερό καθημερινά, ο οργανισμός παραμένει επαρκώς ενυδατωμένος και το δέρμα λάμψη. Η έλλειψη νερού προκαλεί αφυδάτωση που ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση και την εμφάνιση ρυτίδων. 
 
Πράσινο τσάι
Τα αντιοξειδωιτκά συστατικά που περιέχει καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται από περιβαλλοντικούς παράγοντες και φλεγμονές και έχουν σαν αποτέλεσμα τη γήρανση του δέρματος. 
 
Τζίντζερ
Θεωρείται αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες, ενώ δρα καταπραϋντικά σε προβλήματα όπως η ακμή. 
 
Κακάο
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αφού περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες ακόμη και από τον καφέ, το κόκκινο κρασί ή το πράσινο τσάι αποδεικνύεται ένας από τους καλύτερους συμμάχους των γυναικών ενάντια στο γήρας του δέρματος. 
 
Μούρα
Ένας χυμός ή ένα τσάι από βατόμουρα, μύρτιλλα ή άλλου είδους μούρα προσφέρει πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία στον οργανισμό αλλά και την απαραίτητη βιταμίνη C, που χαρίζει λάμψη στο δέρμα. πηγή

Via

Είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων! Δείτε γιατί (video)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFqBuFjL5a8lxLNqzIUB6rB_17cu_e86E8KzabEbvKDO20Z68LOTh27CmIEJZPFSYKuAvpD4MBDmrh7kIjWeXZfaLocj2Wzbe1cYI3_YxXh98_qVWz1qjfQ6-Qs5da3twbueCpd_TcR1pS/s1600/%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F+DNA.jpg  

Μία ακόμη απόδειξη για το ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Η Προπαγάνδα έχει κατακλείσει τα σχολεία της Ελλάδας από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο.
Κυριολεκτικά χιλιάδες καθηγητές και δάσκαλοι διδάσκουν στα παιδιά μας ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.


Φανταστείτε τι θα γινόταν αν οι Κινέζοι δάσκαλοι και καθηγητές δίδασκαν ότι οι σημερινοί Κινέζοι δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Κινέζων και πόσοι από αυτούς θα πήγαιναν στα στρατόπεδα εργασίας ή στο εκτελεστικό απόσπασμα.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrdiWG3Ud6dSTmHyN8sopBQuGkcJMFnrKnE1y5bDFyZy0Uj0pzYdQ0i8jsrNMYQBWbD3N4Wi183OkAjzbyrm2lbaJJkF70UD3WEm0BMylfLKGI3p5aMOTwUbhriIUv3NlL6Wd6J3ZfIYh6/s1600/apr-dna.jpgΣτα μέσα Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο ότι Ελληνίδα καθηγήτρια στη Β' Γυμνασίου εξοργισμένη φώναζε στους μικρούς μαθητές της ότι είναι ανοησία να πιστεύουν πως είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και του μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Και όταν κάποιοι από τους μαθητές της ανέφεραν την έρευνα του καθηγητή μοριακής βιολογίας, κ. Τριανταφυλλίδη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η μεγάλη αυτή καθηγήτρια που παρεμπιπτόντως δίδασκε γεωγραφία, άστραψε και βρόντηξε και είπε επι λέξη: «Αυτά είναι σαχλαμάρες και κανένας δεν έχει αποδείξει τίποτα. Οι συγκεκριμένες θεωρίες είναι ανεπίσημες και ως εκ τούτου μη αποδεκτές από εμένα»

Στο βίντεο που θα δείτε ο Καθηγητής κ. Παπαγρηγοράκης στηρίζει την έρευνά του σε γενετική και σε σύγκριση κρανίων νεοελλήνων και αρχαίων Ελλήνων.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε ...




Είναι πολύ σημαντικό να δείξετε αυτό το άρθρο και το βίντεο σε όσους περισσότερους εκπαιδευτικούς μπορείτε, αναρτήστε το στο facebook και προωθήστε όπως και όπου μπορείτε.   


thesecretrealtruth -
See more at: http://www.diadrastika.com/2015/06/eimaste-apogonoi-archaion-ellinon.html#sthash.CFkxHQtU.dpuf

Τα μυστήρια των αρχαίων πολιτισμών (Ντοκιμαντέρ)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgu0mFuzt8MYQVe0-7qOYUy-YZuAHR9DDYhvfgChqbyqxNtnocBWD_ZbqqkjBsEMHLAmsAETbasfWP4JQ8NVod81IKQpwXd-zHBHdzsq4K7wkL1GpEdbizrOcBjoQNUjOFRDsT1cGHb-b01/s400/stonehenge-t2.jpg  
Είναι απομεινάρια από μια αρχαιότητα που δεν θα γνωρίσουμε ποτέ.Μας υπενθυμίζουν το μυστηριώδες παρελθόν μας που προσπαθούμε να κατανοήσουμε.Τα καταπληκτικά μνημεία απομεινάρια λαών που έχουν ξεχαστεί,θα μας οδηγούν πάντα σε ερωτήσεις όπως..ποιός τα έχτισε,γιατί και πώς.


Δείτε παρακάτω το σχετικό Ντοκιμαντέρ και θα καταλάβετε ...




thesecretrealtruth -
See more at: http://www.diadrastika.com/2015/06/mysteria-archaion-politismon.html#sthash.gCJ3E5Yp.dpuf

Τα μυστικά της ρίγανης

http://www.edwhellas.gr/wp-content/uploads/2015/06/edwhellas.gr-rigani-2.jpg 
Η καρβακρόλη (carvacrol) είναι μια ουσία που περιέχεται στη ρίγανη και η οποία, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική ενάντια στον νοροϊό. Ο νοροϊός αποτελεί το συχνότερο αίτιο επιδημιών ιογενούς γαστρεντερίτιδας σε παιδιά και ενήλικες, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η χημική αυτή ουσία, που υπάρχει στη ρίγανη, απογυμνώνει τον ιό από την «πανοπλία» του (ένα σκληρό εξωτερικό, πρωτεϊνικό κάλυμμα), καθιστώντας τον πιο ευάλωτο και πιο εύκολο να καταστραφεί.

Η επικεφαλής της μελέτης Dr Kelly Bright από το πανεπιστήμιο της Αριζόνας, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail ανέφερε τα εξής: «Η καρβακόλη θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό τροφίμων, καθώς επίσης και επιφανειών, σε συνδυασμό με άλλα αντιμικροβιακά. Απαιτείται να γίνουν περαιτέρω μελέτες, ωστόσο η καρβακόλη έχει ένα μοναδικό τρόπο να επιτίθεται στον ιό, κάτι που της προσδίδει μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική».

Πειράματα έχουν δείξει ότι η καρβακόλη δρα άμεσα επάνω στο καψίδιο, το σκληρό πρωτεϊνικό περίβλημα του ιού, που περιέχει το γενετικό του υλικό. Ακριβώς γι’ αυτό, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι είναι απίθανο ο ιός να αναπτύξει αντοχή σε αυτήν.

Αν χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό θα είναι μακράς διάρκειας, όχι διαβρωτικό, χωρίς αναθυμιάσεις και ασφαλές, λένε οι ειδικοί. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στην τελευταία έκδοση του επιστημονικού περιοδικού Journal Of Applied Microbiology.

Origanum vulgaris hirtum: Αρχικά της δίνεται η βοτανική ονομασία Origanum heracleoticum «ορίγανος Ηρακλεωτική οι δε κονίλην καλούσι» μας λέει ο Διοσκουρίδης. Αργότερα ονομάζεται Origanum vulgare hirtum και είναι η αληθινή Ελληνική ρίγανη-Origanum vulgaris hirtum is the true Greek Oregano με γεύση τόσο έντονη που μουδιάζει το τέλος της γλώσσας όταν είναι φρέσκια και τα άνθη της ελληνικής ρίγανης είναι λευκά. Στο σύγχρονο κόσμο μας θα πρέπει να ξαναγνωρίσουμε κάποια πράγματα, να ξαναθυμηθούμε αρχαίες θεραπείες οι οποίες στις μέρες μας επιβεβαιώνονται, να επαναπροσδιορίσουμε τις απόψεις μας για πολλά βότανα και τροφές.

Να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο ζωής μας σε σχέση με την διατροφή μας και τις παθήσεις, να αναρωτηθούμε γιατί ο μεγάλος γιατρός ο Ιπποκράτης και οι γιατροί που ακολούθησαν τις διδαχές του θεωρούσαν ότι “το καλύτερο φάρμακο είναι κανένα φάρμακο” και γιατί χρησιμοποιούσαν κυρίως φυτικά φάρμακα, γιατί οι γιατροί στις περιγραφές του Ομήρου για την αντιμετώπιση των διάφορων παθήσεων χρησιμοποιούσαν σαν φάρμακα ότι τους προσέφερε η φύση.

Να αναρωτηθούμε γιατί ο Ασκληπιός υποδείκνυε τα βότανα σε ένα πλήθος παθήσεων, να αναρωτηθούμε πως είναι δυνατόν να γνώριζαν όλα αυτά τα λαμπρά πνεύματα τα μυστικά της πιο λαμπρής ομορφιάς και υγείας προτείνοντας για κάθε πάθηση και πρόβλημα την άριστη δυνατή λύση, πως γνώριζαν τα μυστικά της υγείας και της ομορφιάς που βρίσκονται καλά κρυμμένο μέσα στα βότανα;

Θάμνος κοντός και φρυγανώδης με κορμό ξυλώδη χωρίς ελαστικότητα, τα κλαδιά του λεπτά σχηματίζουν ανθοφόρα κεφάλια στις άκρες, τα φύλλα έχουν σχήμα αυγοειδές, είναι χνουδωτά και σταχτόχρωμα.

Αν τα τρίψουμε αναδύουν ευχάριστη αρωματική οσμή, τα άνθη λευκά αλλά και ρόδινα προς μενεξεδί με εξαίσιο άρωμα

Ορίγανον το κοινόν – Origanum vulgare
Ρίγανη και το βασίλειο αυτής η Μεσόγειος και η Ελλάδα.

Περίπου το 75% των ειδών της βρίσκονται στην ανατολική περιοχή της μεσογείου και ελάχιστα στη δυτική, το όνομα της προέρχεται από τις λέξεις «όρος» και «γάνος» γάνος – η λαμπρότητα, το φυτό που λαμπρύνει το βουνό.

Αυτό το πολυετές αρωματικό χόρτο το ευρύτατα διαδεδομένο σε όλους τους ξερότοπους της Ελλάδας, αυτοφυές, στα πιο άνυδρα και ανεμοδαρμένα βουνά και νησιά της χώρας μας, από την Κρήτη, στη Μακεδονία, στην Πελοπόννησο εκεί ψηλά στον Ταύγετο και στον Πάρνωνα, στα περισσότερα νησιά μας.

Το μόνο που δεν αρέσει στο σκληραγογημένο αυτό φυτό είναι οι αμμουδερές παραλίες και οι βάλτοι ποτέ μα ποτέ δεν θα τη βρούμε σε αυτές τις περιοχές, θα τη συναντήσουμε όμως σε μέρη άγονα και άνυδρα και ενώ αγαπάει υπερβολικά τον ήλιο θα τη βρούμε να αντέχει και σε θερμοκρασίες χαμηλές ακόμα και σε μείον 25 βαθμούς.

Άγρια Ελληνική ρίγανη γνωστή εδώ και χιλιάδες-χιλιάδες χρόνια, η καλύτερη στον κόσμο.

Στην Αρχαία Ελλάδα τη συναντάμε να είναι σύμβολο χαράς και ευτυχίας καθώς τα γαμήλια στεφάνια συνήθιζαν να περιέχουν και κλαδιά ρίγανης αλλά και σαν καρύκευμα στην μαγειρική και σαν ένα από τα βασικότερα και ισχυρότερα ιάματα.

Σήμερα κατόπιν πάρα-πάρα πολλών ερευνών από διάφορα πανεπιστήμια έχει αποδειχθεί ότι:

ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια.
πνευμονία
βρογχικά
γρίπη
κρυώματα
βήχας
τροφικές δηλητηριάσεις και πολλά άλλα Όλα δειλιάζουν μπροστά στην ρίγανη των βουνών μας, στη ρίγανη της Ελληνικής γης. Έχει αποδειχθεί σε εργαστηριακές δοκιμές ότι τα “μικρόβια” που προκαλούν κοινές ασθένειες δε αντέχουν στο πέρασμά της, ακόμα και ανθεκτικά στα αντιβιοτικά στελέχη μεταλλαγμένων βακτηρίων δεν έχουν καμία άμυνα απέναντι στη ρίγανη.

Οι ιδιότητες της πολλές:
αντιφλεγμονώδεις
αντιοξειδωτικές
θεραπευτικές
επουλωτικές
τονωτικές
χωνευτικές
εφιδρωτικές
αντιβηχικές
αντιδιαρροϊκές
αντισηπτικές
αντιφυσητικές
εμμηναγωγές
αντιαιμορραγικές
διουρητικές
αναλγητικές
αντι-καρκινογόνες
αντιμυκητιασικές
αντιβακτηριακές
αντιρευματικές
αντιπαρασιτικές
αποχρεμπτικές
ισχυρές αντιϊικές
αντι-αθηροσκληρωτικές
διευκολύνει την πέψη και ανοίγει την όρεξη
διεγερτική της μήτρας για αυτό δεν χορηγείτε ποτέ σε εγκύους

Τι είναι αυτό που τις δίνει όλες αυτές τις θαυμαστές ιδιότητες;

Τι είναι αυτό που κάνει τη ρίγανη να είναι ένα τόσο σημαντικό βότανο;

Ποια είναι τα συστατικά με τόσο μεγάλη βιολογική δράση;

Το αιθέριο έλαιό της: Το αιθέριο έλαιό της με το πλήθος των σπουδαίων ουσιών που περιέχει, η ξερή ρίγανη περιέχει 3 έως 5% αιθέριο έλαιο σε μερικές δε περιοχές μπορεί να φτάσει και να περάσει το 7% και αυτό συμβαίνει μόνο σε περιοχές της Ελλάδας.

Οι εξαιρετικά μεγάλες αυτές τιμές βρέθηκαν στην Κρήτη, στην Αμοργό, στο Γύθειο και στη χερσόνησο του Αθου.Τέτοιες υψηλές τιμές δεν έχουν βρεθεί σε κανένα άλλο είδος ρίγανης. Το αιθέριο έλαιο λοιπόν της ρίγανης περιέχει δύο κύριες ουσίες στις οποίες αποδίδονται οι βιολογικές ισχυρές της δράσεις και αυτές είναι η καρβακρόλη 5-isopropyl-o-cresol, 5-isopropyl-2-methylphenol – C10H13OH και η θυμόλη (6-isopropyl-m-cresol – C10H14O) αυτές οι δυο φαινολικές ενώσεις δρουν με συνέργεια δηλ συνδιαστικά επιπλέον σε μικρότερες ποσότητες ανιχνεύονται και οι παρακάτω ουσίες:

α-pinene
linalyl acetate
camphene
methylcarvacrol
β-bisabolene
6-methyl-3-heptanol
p-cimene
calemene
p-cimene-8-ol
β-caryophyllene
myrcene
cineole
phellandrene
cis-dihydrocarvone
β-pinene
cis-sabinene hydrate
sabinene
cymene
spartholerol
decane
γ-terpinene
germacrene D
terpinen-4-ol
carvacrol acetate
terpinolene
hexanal
limonene
trans-dihydrocarvone
linalool
undecane
Στη ρίγανή μας βρίσκουμε επίσης: σίδηρο και μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C

Η ρίγανη είναι ένα από τα βότανα με το μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. (565 mg %)στη ρίγανη εντοπίζουμε και ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός παρ όλες τις διαφορές που παρατηρούμε λόγω εποχικής και λόγω γεωγραφικής θέσης στη σύσταση της, το άθροισμα των συστατικών της – catvacrol + thymol + p-cymene + y-terpinene – παραμένει πάντα σταθερό.

Αυτό το αξιοθαύμαστο γεγονός προσδίδει στη ρίγανη- Origanum vulgare ssp. hirtum -μια αξιοθαύμαστη σταθερότηταας δούμε τώρα πως και που χρησιμοποιούμε την ρίγανη τη χρησιμοποιούμε εσωτερικά:

με τη μορφή εγχυμάτων για την υπέρταση και την αρτηριοσκλήρυνση
με τη μορφή εγχυμάτων για την ατονία των εντέρων
με τη μορφή εγχυμάτων για την όρεξη και για να διευκολύνουμε την πέψη
με τη μορφή εγχυμάτων σαν ηρεμιστικό για το νευρικό σύστημα
με τη μορφή εγχυμάτων για τις γυναικολογικές ασθένειες π.χ σαν εμμηναγωγό στα επώδυνα έμμηνα ή στην εμμηνόπαυση
για την οξεία και χρόνια βρογχίτιδα σαν αποχρεμπτικό για το βήχα
για την βελτίωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος
για την πνευμονία
για την δύσπνοια και τη φυματίωση των πνευμόνων
για την γρίπη
για το κρυολόγημα
για το βήχα
για τον πονόλαιμο-λόγω των θεραπευτικών και επουλωτικών ιδιοτήτων της χρησιμοποιούμε τη ρίγανη με τη μορφή γαργάρας για τις φλεγμονές και τα έλκη της κοιλότητας του στόματος και των αμυγδαλών
για την ιγμορίτιδα
για την ακμή
για το έκζεμα
για τις αλλεργίες
για το άσθμα
για τον έρπη
για την ψωρίαση
για την αρθρίτιδα
για τις αυτοάνοσες διαταραχές
για την κακή αναπνοή
για τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης
για τις λοιμώξεις από Candida
για την κολίτιδα
για την νόσο του Crohn
για τον δάγκειο πυρετό
για την ωταλγία
για την κόπωση
για την τροφική δηλητηρίαση
για την γαστρίτιδα
για την ευεργετική (σπασμολυτική, αντιδιαρροϊκή) δράση της στις ασθένειες των εντέρων και σε περιπτώσεις που συνοδεύονται με δυσκοιλιότητα και τυμπανισμό
για τους σπαστικούς πόνους στο στομάχι και έντερα, στις ασθένειες των εντέρων και των χοληφόρων οδών
για την δυσπεψία
για την σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου
για την λοίμωξη των νεφρών
για την διαταραχές του προστάτη
για την λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Με τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος ή της γρίπης δεν ξεχνάμε να τοποθετούμε μερικές σταγόνες ριγανέλαιο σε ένα χαρτομάντιλο ή σε λίγο βαμβάκι το οποίο βάζουμε δίπλα στο μαξιλάρι μας για να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της μύτης. Χρησιμοποιούμε τη ρίγανη εξωτερικά με μορφή εμπλάστρων ή με πλυσίματα ή με την μορφή λαδιού για:

ακμή
κοψίματα
μώλωπες
φλεβίτιδα
αρθρίτιδα
εγκαύματα
πόνος στους μυς και στους τένοντες
πόνος στην πλάτη
κεφαλαλγίες
πονόδοντος
προβλήματα των ούλων
έκζεμα
ψωρίαση
το γνωστό μας πόδι του αθλητή
μυρμηγκιές
τσιμπήματα εντόμων
έρπης
πιτυρίδα
σμηγματόρροια
πληγές του δέρματος
Μπορούμε να πλύνουμε με έγχυμα ρίγανης πληγές
έκζεμα
περιοχές με φαγούρα
καλόγερους και
πυώδη σπυριά

Το ριγανέλαιο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτούσιο στο δέρμα με προσοχή ή διαλυμένο σε ελαιόλαδο σε μιά αναλογία ένα προς πέντε όταν πρόκειται για μεγάλες περιοχές ή για περιοχές του δέρματος με πληγές.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της ρίγανης είναι οι ισχυρότατες αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει έτσι όταν προστίθεται σε τρόφιμα τα προστατεύει από την οξείδωση και τον οργανισμό τον δικό μας από τις νιτροζαμίνες οι οποίες είναι καρκινογόνες ουσίες και για άλλη μιά φορά βλέπουμε πόσο δίκιο είχαν οι παλιές μαγείρισσες που ειδικά το κρέας που επρόκειτο να ψήσουν το μαρινάριζαν με ρίγανη και δεντρολίβανο.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της ρίγανης, του δεντρολίβανου, του δυόσμου, του φασκόμηλου βοτάνων τα οποία συνήθως χρησιμοποιούμε για να μαρινάρουμε τα κρέατα, αποδίδονται στα φλαβονοειδήμελέτες που έχουν γίνει έχουν διαπιστώσει ότι: Η προσθήκη ρίγανης στο ελαιόλαδο ενισχύει την ήδη ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση.

“Οι δύο βασικές ουσίες που δίνουν στη ρίγανη τις αντισηπτικές της ιδιότητες είναι η καρβακρόλη και η θυμόλη. Γι’ αυτό και το ριγανέλαιο είναι καλό ακόμη και για τους μύκητες των νυχιών. Υπάρχει όμως κάτι πολύ πιο σοβαρό σχετικά με τη ρίγανη, πέρα από τις γνωστές της καλές ιδιότητες σε ό,τι έχει σχέση με τα αναπνευστικά προβλήματα και τις διάρροιες.

Το αναπτύσσει στο βιβλίο του «Η Χημεία στο πιάτο» και ο ομότιμος καθηγητής της Οργανικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Βάρβογλης.

Ξεκινώντας από το καφεϊκό οξύ, που είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό, γίνεται η παρατήρηση ότι, αν και το όνομά του τείνει να μας παρασύρει να πιστέψουμε το αντίθετο, δεν υπάρχει μόνο στον καφέ αλλά και σε άλλα τρόφιμα. Σε αχλάδια, ελιές, σταφύλια, θυμάρι, βασιλικό και στη ρίγανη.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ειδικά η ρίγανη περιέχει ένα παράγωγό του, το ροσμαρινικό οξύ, με ισχυρότατο αντιοξειδωτικό χαρακτήρα. σε ένα από τα πειράματα διαπιστώθηκε ότι καταστέλλει την παραγωγή από τον μύκητα Aspergillus Flavus των καρκινογόνων μεταβολιτών του, των αφλατοξινών, σε ποσοστό 95%.

Σήμερα θεωρείται από τις πλέον αξιόλογες αντικαρκινικές ουσίες που απαντούν στις τροφές, με ισχυρή παρεμπόδιση της ηπατικής μετάστασης». Οπως μου είχε πει κάποτε μια φαρμακοποιός, η ρίγανη είναι εξαιρετικό φάρμακο αλλά δυστυχώς είναι και πολύ φθηνή για να ενδιαφέρει τις φαρμακευτικές εταιρείες”. Πριν δούμε πως συλλέγουμε το θαυμάσιο αυτό βότανο μία παράκληση -που και άλλες φορές έχω κάνει-προς όλους όσους μαζεύουν ρίγανη και γενικώς βότανα ας μαζεύουμε μόνο όσο βότανο χρειαζόμαστε -δύο το πολύ τρία ματσάκια- μας φτάνει για όλο το χρόνο και ποτέ μα ποτέ δεν ξεριζώνουμε τα φυτά, είναι ότι χειρότερο μπορούμε να κάνουμε τόσο στα βότανα όσο και σε μας τους ίδιους.

Τα φυτά αυτά είναι αυτοφυή και δεν είναι εύκολο να τα αντικαταστήσουμε. Ας δούμε τώρα πως συλλέγουμε τη ρίγανη η καλύτερη εποχή είναι η εποχή της ανθοφορίας, κόβουμε τα ανθισμένα κλωνάρια περίπου 30 με 35 εκατοστά μέγεθος τα κάνουμε ματσάκια -όχι πολύ παχιά περίπου 4 με 5 εκατοστά τα δένουμε χαμηλά στη βάση τους και τα κρεμάμε ανάποδα σε σκιερό μέρος να ξηραθούν.

Περιμένουμε μέχρι να ξεραθούν τελείως και τρίβουμε με το χέρι τα φύλλα και τους ανθούς-όχι με το μίξερ όπως έχω δει να γίνεται τώρα τελευταία που τρίβεται μαζί και το κοτσάνι- μόλις την τρίψουμε την αποθηκεύουμε σε γυάλινο σκουρόχρωμο βάζο και την φυλάσσουμε σε σκοτεινό-ξηρό μέρος για δύο το πολύ χρόνια.

Και μην ξεχνάμε: η άγρια ρίγανη είναι μία από εκείνες τις σπάνιες ουσίες που το λάδι της έχει τη δύναμη να μας δώσει συνεπή θετικά αποτελέσματα αν μια λοίμωξη αναπτυχθεί.


edwhellas.gr rigani (1)
edwhellas.gr rigani (3)

ΠΗΓΗ  , thesecretrealtruth -
See more at: http://www.diadrastika.com/2015/06/mystika-riganis.html#sthash.MV37VHny.dpuf

H ελληνική πόλη κάτω από τη θάλασσα της Ελαφόνησου! Μια υποβρύχια πολιτεία που διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση!!! (video)

H ελληνική πόλη κάτω από τη θάλασσα της Ελαφόνησου! Μια υποβρύχια πολιτεία που διατηρήθηκε σε άριστη κατάσταση!!!

Η εικόνα της υποβρύχιας πολιτείας που βλέπετε, δεν είναι σε κάποια εξωτική περιοχή της λατινικής Αμερικής αλλά δίπλα μας.


Στην Ελαφόνησο, κοντά στο Παυλοπέτρι και ο αρχαίος οικισμός του 2800 π.Χ, έχει διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση.

Το νερό προφύλαξε από το χρόνο και την ανθρώπινη παρέμβαση, τα περισσότερα από τα κτίσματα. Το εντυπωσιακό είναι, ότι βρίσκεται μόλις 4 μέτρα κάτω από τη θάλασσα και ο καθένας μας θα μπορούσε να τα «επισκεφθεί».

Ευδιάκριτα είναι τα βυθισμένα διώροφα σπίτια με τους κήπους, οι ναοί, το νεκροταφείο και το λιμάνι. Ως τώρα έχουν εντοπιστεί 15 κτίρια με τουλάχιστον 12 δωμάτια το καθένα καθώς και ένα πολύπλοκο σύστημα διαχείρισης των υδάτων με κανάλια και σωλήνες νερού.

Διάσπαρτα, σε όλη την έκταση της πόλης υπάρχουν αγάλματα, μεγάλοι πήλινοι αμφορείς, εργαλεία και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Συνολικά καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 9 στρεμμάτων και μάλλον είναι η παλαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο.

Οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι η πόλη καταποντίστηκε από σεισμό 8 ρίχτερ, γύρω στο 1.000 π.Χ ενώ άλλοι μετατοπίζουν το γεγονός στο 375μ.Χ.

Η πόλη όπως την «ανοικοδόμησαν» οι ερευνητές ψηφιακά στη μορφή που είχε πριν βυθιστεί

Το 2011 το BBC παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ για το Παυλοπέτρι, την «πόλη κάτω από τα κύματα». τρισδιάστατη αναπαράσταση.

Ο γεωλόγος Φωκίων Νέγρης, πρώτος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, είχε περιγράψει την υποβρύχια πολιτεία από το 1904!

Η Ελλάδα όμως δεν είχε τα μέσα ούτε και την οικονομική δυνατότητα να αναδείξει τον υποθαλάσσιο θησαυρό.

Το 1967 ο καθηγητής Ωκεανογραφίας του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, Νίκολας Φλέμινγκ, ανακάλυψε την πολιτεία και τον επόμενο χρόνο με ομάδα αρχαιολόγων του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ την χαρτογράφησε, σε συνεργασία με τον Έφορο

Αρχαιοτήτων Σπάρτης, καθηγητή Άγγελο Δεληβορριά.

Το 2009 επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής ανέλαβε ο Τζον Χέντερσον του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Ο Χέντερσον δημιούργησε μια ψηφιακή απεικόνιση που δείχνει με εντυπωσιακό τρόπο, πώς ήταν η πόλη πριν βυθιστεί.

Πρακτικά οι Έλληνες δεν μπορούν να την επισκεφθούν καθώς δεν έχει αξιοποιηθεί τουριστικά και οι περισσότεροι μάλλον αγνοούν την ύπαρξή της.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για τα αγκυροβόλια

Μια ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας δημιούργησαν κάτοικοι της περιοχής και τουρίστες για το Παυλοπέτρι, διαμαρτυρόμενοι για το αγκυροβόλιο των καραβιών στον όρμο των Βατίκων.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι από τους δήμους Ελαφονήσου και Μονεμβασίας υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κίνηση διαμαρτυρίας. «Ο τόπος μας είναι όμορφος, ξεχωριστός, έχει ιστορία, παρόν και μέλλον, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που περνά.

Αρκεί να μην επιτρέψουμε να τον πληγώνουν άνθρωποι που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το γενικό συμφέρον και την προοπτική των Βατίκων» αναφέρουν οι «Ενεργοί Πολίτες» στην ανακοίνωσή τους...


B B C υποτιτλισμένο Η πόλη κάτω από τα κύματα... από GPtechnologies


Πηγή: http://www.tsagounews.com/news/h-elliniki-poli-kato-apo-ti-thalassa-tis-elafonisoy-mia-ypovrychia-politeia-poy-diatirithike-se-aristi-katastasi/#.VWywRGYOAIR.facebook

eleysis-ellinwn -
See more at: http://www.diadrastika.com/2015/06/video-elafonisos-pavlopetri-vithismeni-politeia.html#sthash.2FZdUJFG.dpuf

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ "ΛΕΣΒΙΑ" !! Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΙΗΤΡΙΑ-ΜΟΥΣΑ ΣΑΠΦΩ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ

alt
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ "ΛΕΣΒΙΑ" ! ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ .... Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΑ ΣΑΠΦΩ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ , ΚΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΛΕΣΒΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ.    
Σαπφώ και Φάωνας    
Επειδή βλέπω και συνέλληνες να αποκαλούν την Καννέλη με το προσωνύμιο "λεσβία" και πέφτουν θύματα της εβραϊκής προπαγάνδας εναντίων των Έλληνων, θέλω να επισημάνω ότι αυτός ο όρος-λέξη βγήκε από τα γνωστά αυτά κέντρα που προωθούν σήμερα την ομοφυλοφιλία στον πλανήτη και από την άλλη τα ίδια κέντρα  παρομοιάζουν και κατηγορούν τους προγόνους μας ως ομοφυλόφιλους για δικούς τους σκοπούς. 

Προσπαθούν να λασπολογούν τους Έλληνες και γι' αυτό ταύτισαν την  μεγάλη μας ποιήτρια Σαπφώ από την Λέσβο  με τον ομοφυλοφιλικό γυναικείο έρωτα εξ ου και ο όρος  "ΛΕΣΒΙΑ" .

Οι Έλληνες δέχονται την πλέον ανθελληνική εκπαίδευση στον κόσμο. Επειδή οι εχθροί μας δεν μπορούν να σβήσουν την Ελλάδα από τον παγκόσμιο χάρτη, επειδή δεν μπορούν να σχίσουν τις σελίδες της ιστορίας της, επειδή δεν γίνεται να απεκδυθεί ο παγκόσμιος πολιτισμός τις Ελληνικές του ρίζες, βρίσκουν μόνο μια λύση: το ψεύδος ...; Σήμερα το όνομα της Σαπφούς είναι συνώνυμο του λεσβιακού έρωτα. Πώς όμως με πoιά βάση, ποιά λογική και για ποιούς σκοπούς μια αρχαία Ελληνίδα, μοναδική στον κόσμο, θεϊκή ποιήτρια, ισάξια του Ομήρου απορρίπτεται ως λεσβία; Στα φράγματα της ποίησής της δεν υπάρχει σαφές ίχνος λεσβιανισμού ούτε ξέρουμε αν υπήρχε ρομαντικός έρωτας μεταξύ γυναικών εκείνη την εποχή. Η Σαπφώ ζούσε σε μια κοινωνία που λάτρευε την φύση - όχι το παρά φύσιν, όπου το μέτρο και ο έντιμος βίος ήταν τρόπος ζωής "παν μέτρον άριστον".

Πώς λοιπόν ήταν λεσβία η δασκάλα που αριστοκρατικές οικογένειες από όλη την Ελλάδα εμπιστεύονταν στα χέρια της τις κόρες τους να τις διδάξει; Η γυναίκα, που όπως λέγεται, τρελά ερωτευμένη με τον Φάωνα αυτοκτόνησε πέφτοντας από ένα βράχο; Η μάνα που έγραφε στίχους για την κόρη, η ποιήτρια που ύμνησε τον γάμο περιγράφοντας τα αισθήματα των κοριτσιών που ήταν έτοιμα να γίνουν σύζυγοι και μητέρες; Που εξυμνούσε τα προτερήματα του γαμπρού και της νύφης, την αγάπη, και τον σεβασμό μεταξύ των συζύγων, την παρθενιά σαν σύμβολο τιμής των νεαρών κοριτσιών, τους θεούς; Γιατί εικασίες και υποθέσεις υπερβαίνουν του καλλιτεχνικού της έργου; Η ποίηση της Σαπφούς με την βαθειά γνώση της ανθρώπινης ψυχής φαίνεται ενοχλούσε αυτούς που δεν συμπαθούσαν τον Ελληνισμό. Η φήμη της Σαπφούς σαν λεσβία δημιουργήθηκε ήδη από τους Ρωμαϊκούς χρόνους, τον 1 αιώνα μ.Χ., με ένα ποίημα του Οβίδιου.

 Οι χριστιανοί έκαψαν όλα τα ποιήματά της στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το 380 μ.Χ., πιθανόν κατά διαταγή του Πάπα Γρηγορίου Ναζιανζηνού (Gregory Nazianzen). Άλλοι λένε ότι τον 7ο αιώνα μ.Χ μερικά ποιήματά της σώθηκαν και διαβάζονταν στην Αίγυπτο και στην Πατριαρχική σχολή επί Κομνηνών. 

Προσπάθεια τελειωτικής εξαφάνισης κάθε ίχνους του έργου της έγινε σε μια δεύτερη μεγάλη φωτιά το 1073 μ.Χ με διαταγή του Πάπα Γρηγορίου 7ου.

Το παράξενο είναι ότι τον μεσαίωνα υπήρχε ομοφυλοφιλία, με την ανεκτικότητα της εκκλησίας. Άρα τα βιβλία της Σαπφούς δεν κάηκαν επειδή η ίδια ήταν δήθεν λεσβία ή επειδή εξυμνούσε την ομοφυλοφιλία - τα βιβλία της κάηκαν και τα αγάλματα που την απεικόνιζαν καταστράφηκαν, γιατί η Σαπφώ ήταν Ελληνίδα, ελεύθερη εκφράστρια των γυναικείων αισθημάτων, του ελληνικού πνεύματος και του παγανισμού, που ήταν σε τέλεια αντίθεση με την καινούργια θρησκεία και ηθική. Αργότερα με το ομοφυλοφιλικό κίνημα του 19ου αιώνα, ο μύθος της λεσβίας Σαπφούς αναζωπυρώθηκε. Ο Βaudelaire έγραψε το ποίημα Λέσβος και ο Verlaine το ποίημα Σαπφώ. Επειδή όμως τα ποιήματά της Σαπφούς δεν παρουσίαζαν καθαρό λεσβιακό περιεχόμενο, ήταν αναγκαίο να εφεύρουν κάποια άλλη φανταστική ποιήτρια, δήθεν σύγχρονη της Σαπφούς, που τα ποιήματα της παρείχαν αποδείξεις.

Το έργο της ανεύρεσης ανέλαβε ο Βέλγος Pierre Lou"s, ποιητής και ρομαντικός συγγραφέας με γνώσεις αρχαίων Ελληνικών, στενός φίλος τους Αndre Gide, του πρώτου υπέρμαχου για τα Δικαιώματα των Ομοφυλοφίλων. Ο Lou"s διέδωσε ότι ανακάλυψε αρχαίους πάπυρους με τα ποιήματα της Μπιλίτης, σύγχρονης της Σαπφούς. Έγραψε μάλιστα και ένα βιβλίο "Τα ποιήματα της Μπιλίτης" με δήθεν μεταφράσεις των ποιημάτων της, που στην πραγματικότητα ήταν τα δικά του ποιήματα. Το βιβλίο όχι μόνο έγινε ανάρπαστο, αλλά απετέλεσε την καινούργια λεσβιακή βίβλο της εποχής. Αργότερα η απάτη του ξεσκεπάστηκε, αλλά η ρετσινιά έμεινε και η φήμη της Σαπφούς ως λεσβία και της ομοφυλοφιλίας σαν δεδομένο στην αρχαία Ελλάδα παρέμειναν.

Το 1955 η πρώτη οργάνωση για λεσβίες στην Αμερική πήρε το όνομα "Κόρες της Μπιλίτης". Μέχρι και σήμερα η Σαπφώ και ο πολιτισμός της αρχαίας Ελλάδας χρησιμοποιούνται σαν κάλυμμα, που δίνει κύρος και αξία στην προώθηση των εκάστοτε απάνθρωπων ή ποταπών σκοπών και συμφερόντων. Κειμενο:Από την Ελληνική Αγωγή τεύχος 77 Μέχρι και πλαστογράφοι στρατεύθηκαν για να αποδείξουν την δήθεν ομοφυλοφιλική τάσι των Αιολίδων της Λέσβου. Κάποιος ονόματι Yves Battistini(5) εξέδωσε το 1996 σε Ελληνικό εκδοτικό οίκο βιβλίο με τον τίτλο εις το όποιο αναφέρει κάποιους στίχους του Ανακρέοντος. Οι στίχοι έχουν ως εξής: .Νεοελλ.απόδοσις: .

Κατά πρώτον, οι στίχοι δηλώνουν σαφέστατα ότι η Σαπφώ εδιώκετο ερωτικώς από έναν άνδρα, τον ποιητή Ανακρέοντα, ο οποίος διεκδικούσε τον έρωτά της επειδή ακριβώς δεν ήτο ομοφυλόφιλη, ενώ επειδή δεν της άρεσε ο Ανακρέων, εξ αιτίας της λευκής του κόμης, λόγω δηλαδή της ηλικίας του, ερωτοτροπούσε, όπως λέει ο ίδιος, με άλλον άνδρα προφανώς νεώτερο (και όχι με γυναίκα). Εξ άλλου, ο σοφιστής και γραμματικός του 2ου προς 3ου μ.Χ. αιώνος Αθήναιος(6) εις το έργο του γράφει πως η Σαπφώ ήτο ξακουστή ως προς τον έρωτά της επίσης για κάποιον άνδρα, ονόματι Φάωνα (και όχι με γυναίκα): .

Κατά δεύτερον, ο Battistini μετέφρασε τον στίχο ως εξής: !Και είναι περιττό να πούμε πόσοι εκ των και Ελλήνων, καθηγητών και μη, υιοθέτησαν και υιοθετούν τοιούτου είδους χωρίς καν να κοιτάνε το αρχαίο κείμενο. Βεβαίως, όλες αυτές οι απόψεις και επικρίσεις ήλθαν να προστεθούν εις την γενικοτέρα διαστρεβλωμένη, μονόχνωτη και πεζή αντίληψι των πλείστων εκ των συγγραφέων-ερευνητών, σχετικώς με τον παιδαγωγικό έρωτα και τις έννοιες εραστής και ερώμενος εις την αρχαία Ελλάδα.

Θα ήτο αρκετό, αντί να αναμασούν απόψεις τρίτων να πρόσεχαν απλώς τους ιδίους τους σχετιζομένους με το θέμα αρχαίους συγγραφείς. Από την άλλη πλευρά όμως υπήρξαν και συγγραφείς που είδαν τον Σαπφικόν έρωτα εις την πραγματική του διάστασι, σε αυτήν δηλαδή του αγνού, παιδαγωγικού έρωτος (της Ουρανίας Αφροδίτης), ερχόμενοι έτσι εις αντίθεσιν προς τας κατηγορίας. Ο ιερεύς και φιλόσοφος Πλούταρχος(7) αναφέρει εις τα του πως όταν άκουγε στίχους της Σαπφούς και του Ανακρέοντος εις τα συμπόσια, άφηνε κάτω το ποτήρι του από σεβασμό: .

Ο Μάξιμος ο Τύριος, ( ρήτωρ και φιλόσοφος του 2ου π.Χ. αιώνος υποστήριξε εις τας του ότι ο έρως μεταξύ της Σαπφούς και των μαθητριών της ήτο καθαρά φιλοσοφημένος και παιδαγωγικός παρομοιάζοντάς τον μάλιστα με τον Σωκρατικό έρωτα: .Ο σοφιστής του 2ου αιώνος μ.Χ. Λουκιανός ο Σαμοσατεύς(9), αναφέρει εις το έργο του , δηλαδή και μας εξηγεί ακριβώς για ποιόν λόγον η Σαπφώ εσυκοφαντήθη για τάχα αισχρή φιλία: . Ο λεξικογράφος Σουίδας(10), εις το ομώνυμο του 12ου αιώνος, αναφερόμενος σε τρεις από τις φίλες της Σαπφούς, την Ατθίδα, Τελεσιππα και Μεγάρα λέει: , ότι υπήρξαν δηλαδή προς αυτές συκοφαντίες για τάχα αισχρή φιλία. Ο λεξικογράφος Ησύχιος ο Αλεξανδρεύς(11) λέει εις το περίφημο του 4ου αιώνος: , ότι έπεσαν δηλαδή κατηγορίες αστήρικτες εις τις γυναίκες της Λέσβου.

Επιπλέον, υποστηρικτικός προς την Σαπφώ είναι και ο συγγραφεύς του Οξυρυγχιανού παπύρου του 3ου αιώνος μ.Χ. (Papyri Oxyrhynchus, Grenfell & Hunt) ενώ κατά τους νεωτέρους χρόνους ο Welcker (Sappho von einem herrschenden Vorurtheil befreut, 1816), ο Reinach (Pour mieux connaitre Sappho, Acad. Inscr. et Belles lettres, 1911), ο Wilamowitz (Sappho und Simonides, Brl 1912), καθώς και οι μελέτες των δικών μας Ι.Παυλιδου (Σαπφώ η Μυτιληναία, Ερλάγγη, 188 και Δ.Γρ.Βερναρδάκη (Η δεκάτη μούσα, εις ημερολόγιον Μεγάλης Ελλάδος, 1927).

Αλλά και οι συγγραφείς των καλλιτέρων εγκυκλοπαιδειών κατέληξαν, βάσει των μελετών τους, ότι οι κατηγορίες εναντίον της Σαπφούς ήσαν αβάσιμες: α) Εγκυκλοπαίδεια Ήλιος(12): . β) Εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση(13): . γ) Εγκυκλοπαίδεια Ελευθερουδάκη(14): . δ)Εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα(15): .

Όλα τα παραπάνω στοιχεία λοιπόν αποδεικνύουν ότι η δεκάτη μούσα, η θεική Σαπφώ και οι Αιολίδες της Λέσβου, δεν είχαν μεταξύ τους καμμία αισχρή φιλία παρά μόνον τον αγνό και παιδαγωγικό έρωτα, αυτόν που ο Σωκράτης θεωρούσε ένθεο.

ΠΗΓΗ:  Από το βιβλίο "ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" της Δήμητρας Λιάτσα  apollonios
...
 - See more at: http://www.diadrastika.com/2015/06/sappho-den-itan-lesbian.html#sthash.86S10yLq.dpuf

Η Ελλάδα έχει στο υπεδάφος της ορυκτό πλούτο, πολύ μεγαλύτερης οικονομικής αξίας από το εξωτερικό της χρέος



Η Ελλάδα έχει στο υπεδάφος της ορυκτό πλούτο, πολύ μεγαλύτερης οικονομικής αξίας από το εξωτερικό της χρέος
Το «ενεργειακό πόκερ» βάζει φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο!!!

Αν έβγαινες πριν μερικά χρόνια και έλεγες στον μέσο Έλληνα ότι η Ελλάδα έχει τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου θα σου έβαζαν την ταμπέλα, του τρελού εθνικιστή που ομφαλοσκοπεί.

Ωστόσο τα τελευταία πέντε χρόνια ήρθαν τα πάνω κάτω και πλέον όλο και περισσότερα στοιχεία συνηγορούν, στο ότι η Ελλάδα έχει στο υπέδαφος της ορυκτό πλούτο, πολύ μεγαλύτερης οικονομικής αξίας από το εξωτερικό της χρέος!!! Αντί η συγκεκριμένη εκτίμηση να μεταβάλει τη χώρα μας ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ σε σπουδαίο γεωπολιτικό παίκτη στην περιοχή, η Ελλάδα «έχει καταφέρει» και έχει γίνει δέσμια των λάθος επιλογών ενός «συστήματος» που διακυβέρνησε την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες…

Είναι πλέον σαφέστατο πως όλοι οι «δυνατοί» αυτού του κόσμου θέλουν για τον εαυτό τους τα ελληνικά ενεργειακά κοιτάσματα. Μόνο που τα θέλουν σε τιμή ευκαιρίας και έναντι πινακίου φακής… Για να το καταφέρουν αυτό βρήκαν σύμμαχο μια διεφθαρμένη ελίτ, δημιούργησαν μια τεχνητή οικονομική κρίση και αντί να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εμείς, δεχόμαστε εντολές από τους Γερμανούς!!! Εκείνους που μας χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλα μας από τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Αν ό ο μέσος Έλληνας σταματήσει να λειτουργεί σαν απαίδευτο πρόβατο και παρακολουθήσει με προσοχή τι συμβαίνει, μόνο τότε θα καταφέρει να αποκτήσει ρεαλιστική και σωστή εκτίμηση των πραγμάτων.

Στις Ελληνικές θάλασσες τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις για ύπαρξη τεραστίων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, των οποίων -σύμφωνα με τους ειδικούς- το κόστος εξόρυξης θα είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση μ’ εκείνο της Βόρειας Θάλασσας, το οποίο σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση λόγω Κίνας και Ινδίας, δημιουργεί ελκυστική τιμή πώλησης και αυξημένα κέρδη. Με λίγα λόγια έχουμε τεράστιο πλούτο τον οποίο εάν μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ τότε η χώρα θα μπορούσε να πάψει να είναι προτεκτοράτο.

Τα πετρέλαια του Αιγαίου, της Νότιας Κρήτης και του Ιονίου σε συνδυασμό με τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα, τα οποία έχουν βρεθεί στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου δημιουργούν ένα εκρηκτικό γεωστρατηγικό μίγμα στην περιοχή μας.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η «φτωχή» Ελλάδα ξαφνικά βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος και μάλιστα σε μια εποχή όπου το πλέον δυσεύρετο φυσικό προϊόν είναι το πετρέλαιο. Είναι δυνατόν οι ισχυροί αυτού του κόσμου, να μην φρόντιζαν, ώστε όλος αυτός ο πλούτος να περιέλθει υπό τον έλεγχο τους με τον έναν η τον άλλον τρόπο; Υπήρχε περίπτωση να μην φρόντιζαν, ώστε η Ελλάδα να αποδεχτεί χωρίς αντίρρηση τις όποιες αποφάσεις τους για την τύχη των κοιτασμάτων; «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» , hellasforce   , 

aetos-apokalypsis

- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/06/ellada-oryktos-ploutos.html#sthash.3FpZZxVM.dpuf

Η προσωρινή αριστεροκουλτουριάρικη παρένθεση του Σύριζα, με νέο νόμο νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστες…


ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΌΤΙ:  ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ, ΟΠΩΣ ΝΥΧΤΑ ΕΦΥΓΕ ΚΙ Ο ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΣ …


Κατατέθηκε νύχτα νομοσχέδιο στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το οποίο τροποποιεί τον κώδικα ελληνικής ιθαγένειας.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, επανακαθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την κτήση ελληνικής ιθαγένειας, με δήλωση και αίτηση, λόγω γέννησης και φοίτησης ή φοίτησης σε σχολείο στην Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι, την ελληνική ιθαγένεια αποκτούν:

– Τέκνα αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ελλάδα υπό την προϋπόθεση εγγραφής και φοίτησης σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νόμιμης συνεχούς παραμονής ενός εκ των γονέων τους, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. -Ανήλικοι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση είτε εννέα τάξεων είτε έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
-Αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και είναι απόφοιτοι ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ, εφόσον διαθέτουν απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.
-Επανακαθορίζονται θέματα σχετικά με τη διαδικασία απώλειας της ελληνικής ιθαγένειας από τέκνο αλλοδαπού που την απέκτησε με δήλωση ή πολιτογράφηση.
Επίσης, στον νέο κώδικα, ρυθμίζονται θέματα για τη χορήγηση άδειας διαμονής με δικαίωμα εργασίας στους πολίτες τρίτων χωρών.
Ακόμα, προβλέπεται ότι:
-Μειώνεται και ορίζεται στο ποσό των 50 ευρώ από 150 που ισχύει σήμερα, το απαιτούμενο τέλος που καταβάλλει ο εργοδότης για κάθε πολίτη τρίτης χώρας που απασχολεί με εποχική εργασία
-Ο εργοδότης οφείλει για κάθε απασχολούμενο στην αγροτική οικονομία ή σε εποχική εκμετάλλευση, να προκαταβάλλει στον ΟΓΑ ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν σε διάστημα ενός μηνός.
-Επιτρέπεται κατ εξαίρεση, η χορήγηση θεώρησης εισόδου με δικαίωμα εργασίας σε εποχικά εργαζόμενους που εισέρχονται για περίοδο που δεν υπερβαίνει τις 90 μέρες.
-Επιτρέπεται η χορήγηση θεώρησης εισόδου για εποχική εργασία πολλαπλών εισόδου μέγιστης διάρκειας διαμονής έξι μηνών ανά δωδεκάμηνο, με την οποία μπορεί να πραγματοποιήσει πολλαπλές εισόδους στην ελληνική επικράτεια.
-Ενήλικες υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν αποφοιτήσει από το σχολείο δεν απαιτείται να πάρουν άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους (όπως μεταξύ άλλων, θύματα και μάρτυρες εγκλημάτων ρατσιστικής βίας).
-Στα μέλη της οικογένειας που συνοδεύουν πολίτη τρίτης χώρας, ιδιοκτήτη ακινήτων και στα οποία χορηγείται ατομική άδεια διαμονής, περιλαμβάνονται και οι απευθείας ανιόντες των συζύγων.
-Παρέχεται η δυνατότητα απόκτησης διαμονής μακράς διάρκειας και στους κατόχους Εθνικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς.
– Σε περίπτωση γέννησης τέκνου στην Ελλάδα, ως την έναρξη ισχύος του νόμου, από γονέα που διαμένει σε χώρα με άδεια διαμονής, μπορεί να χορηγηθεί στον έτερο γονέα άδεια διαμονής για οικογενειακή επανένωση.
-Μειώνεται και ορίζεται στα 150 ευρώ, από 1.500-3.000 ευρώ που ισχύει σήμερα, το πρόστιμο που επιβάλλεται σε πρόσωπα που υποβάλλουν ανακριβείς δηλώσεις ή βεβαιώσεις στο πλαίσιο του Κώδικα.
-Επιτρέπεται η διατήρηση του Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς των αλλοδαπών συζύγων ομογενών από την Αλβανία που έχουν πολιτογραφηθεί, εκτός των οριζόμενων περιπτώσεων.
Τέλος, συνίσταται Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε Α.Ε.).

Σχόλιο συντάκτη:
Εννοια σας αριστερόστροφα σκατολαμόγια, έννοια σας  δωσίλογοι κι ανθέλληνες του κερατά….   Θα μας στείλετε όλους τελικά στη Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος και απο αυτούς που ελληνοποιείτε (που θα βγουν όλοι απ’ τη χώρα, έτσι ακριβώς όπως μπήκαν), αλλά και απο σας τα ανθελληνικά σκουλήκια …..

https://cretanpatriot.wordpress.com/2015/06/05/

Αυγά: Τι Πραγματικά Τρώτε; Γιατί Οι Κότες Γεννούν Αγονιμοποίητα Αυγά;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjE5NiKX6OjwvJ7INxKrDa031ZXD-7fuIxAfKvmaY3qvLSgmCsd5Ma_Gmn9K_p1ZPeIHvuzaRYjDqdUE0jFYFdA3HUFQTWE4SYLNSY1esO6GJe949yIfJbZRbjY4adcQCte_mvD5b5rTnnm/s1600/eggs-hen-ovary-2.jpg 
Οι κότες έχουν ωορρηξία για τον ίδιο λόγο που έχουν και οι γυναίκες: για την αναπαραγωγή. Στις κότες, η ωοθήκη είναι μια συστάδα αναπτυσσόμενων ωαρίων, ή αλλιώς κρόκων. Οι ανθρώπινες θηλυκές ωοθήκες περιέχουν επίσης αναπτυσσόμενα αυγά. Στις γυναίκες, ένα ώριμο ωάριο απελευθερώνεται από την ωοθήκη μια φορά το μήνα. Αν το αυγό γονιμοποιηθεί, προσκολλάται στα τοιχώματα της μήτρας και αρχίζει να σχηματίζεται ένα έμβρυο. Αν το αυγό δε γονιμοποιηθεί, αποβάλλεται μέσω της εμμηνόρροιας, μια διαδικασία που έχει μεγάλο τίμημα για το γυναικείο σώμα. Στις κότες ωστόσο, ο κύκλος δημιουργίας και προώθησης των αυγών είναι αναμφισβήτητα ακόμα πιο απαιτητικός σωματικά, ειδικά στις σύγχρονες κότες που είναι στην παραγωγή και ανατράφηκαν έτσι ώστε να παράγουν αυγά σε αφύσικα υψηλούς ρυθμούς.


Πόσα Αυγά Γεννούν Οι Κότες;


Στην πραγματικότητα, η διαδικασία δημιουργίας και προώθησης ενός αυγού απαιτεί τόση πολλή ενέργεια και προσπάθεια που στη φύση, οι άγριες κότες γεννούν μόνο 10 με 15 αυγά το χρόνο. Οι Red Jungle Fowl – οι άγριοι συγγενείς από τους οποίους προήλθαν οι οικιακές κότες – γεννούν μία με δύο συστάδες αυγά το χρόνο, με 4 έως 6 αυγά ανά συστάδα κατά μέσο όρο. Τα σώματά τους δε θα μπορούσαν ποτέ να αντέξουν τη σωματική εξάντληση της γέννας εκατοντάδων αυγών, που τα σπιτικά κοτόπουλα εξαναγκάζονται να παράγουν με γενετική τροποποίηση. Είναι μια κοινή εσφαλμένη αντίληψη ότι τα κοτόπουλα με φυσικό τρόπο «δίνουν» συνεχώς αυγά, επειδή οι σύγχρονες κότες που γεννούν αυγά έχουν εκτραφεί εντατικά ώστε να γεννούν 250 με 300 αυγά το χρόνο. Ωστόσο στη φύση τα κοτόπουλα, όπως όλα τα πουλιά, γεννούν μόνο κατά την αναπαραγωγική περίοδο – κυρίως την Άνοιξη – και μόνο τόσα αυγά ώστε να βεβαιωθεί η επιβίωση των γονιδίων.


Είναι τα Αυγά Μωρά Κοτοπουλάκια;

Τεχνικά όχι, αφού τα αυγά που πωλούνται για ανθρώπινη κατανάλωση είναι αγονιμοποίητα, αλλά η βιομηχανία αυγών σκοτώνει εκατομμύρια νεογέννητα αρσενικά κοτοπουλάκια κάθε μέρα. Περισσότερα από 260 εκατομμύρια θανατώνονται κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο. Στα εκκολαπτήρια που παρέχουν θηλυκά κοτόπουλα στις βιομηχανίες παραγωγής αυγών, στις μικρές φάρμες, και στους λάτρεις των αυγών από κοτόπουλα της αυλής, τα αρσενικά κοτοπουλάκια διαλέγονται και θανατώνονται σύντομα μετά τη γέννησή τους αλέθοντάς τα ζωντανά σε τεράστιους πολτοποιητές, με δηλητηριώδη αέρια, ή πετιούνται σε σακούλες σκουπιδιών  και σε κάδους όπου αφήνονται να πεθάνουν από ασφυξία. Επειδή τα αρσενικά κοτοπουλάκια δεν πρόκειται να παράγουν αυγά και δεν είναι το είδος που πωλείται για κρέας (τα είδη για κρέας από κοτόπουλο έχουν τροποποιηθεί γενετικά για να αναπτύσσουν πολύ περισσότερο στήθος, μύες και σάρκα), θεωρούνται άχρηστα για τη βιομηχανία αυγών, έτσι πετιούνται σαν σκουπίδια. Η εξολόθρευση των αρσενικών μωρών κοτόπουλων είναι συνήθης πρακτική στην βιομηχανία αυγών παγκοσμίως (δείτε το βίντεο των 5 δευτερολέπτων παρακάτω). Ακόμα και τα πιο αυστηρά προγράμματα πιστοποίησης ετικέτας για καλή μεταχείριση στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Certified Humane, American Humane Certified, και Animal Welfare Approved, επιτρέπουν τη θανάτωση των αρσενικών κοτόπουλων στα εκκολαπτήρια που προμηθεύουν τις φάρμες τους με κότες για την παραγωγή αυγών.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα εκκολαπτήρια, παρακαλώ επισκεφθείτε το Mercy for Animals.


Η Επίπονη Διαδικασία Της Δημιουργίας Αυγών.
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXaWDxrwScwyKXccvjeHtPaSFnfmEN2oVSvY4UYkjdN1Q_MJrblp3Iy9jYKX6qa-lMaBV_hI27oYE7lV7B9wxtkQcICuBu_Ei9g9PPmPxpq4PRSKgqCL-qS8zkiLKSzSWBBZHBejnjQPcT/s1600/reproductive-tract-of-egg-hen.jpg

Χρειάζονται 24 με 26 ώρες σε μια κότα για να χτίσει εσωτερικά ένα αυγό (προσθέτοντας το ασπράδι, κελυφικές μεμβράνες και το κέλυφος). Όταν ένας κρόκος αναπτυχθεί πλήρως, απελευθερώνεται από την ωοθήκη προς τη σάλπιγγα, ένα μακρύ σωλήνα που αποτελείται από πέντε διαφορετικά τμήματα: το κωνικό τμήμα των ωαγωγών, το μεγάλο μέρος της σάλπιγγας, τον ισθμό, τον κελυφικό αδένα της μήτρας και τον κόλπο. Κάθε ένα τμήμα είναι σαν ένας σταθμός σε μια γραμμή συναρμολόγησης και είναι υπεύθυνο για ένα συγκεκριμένο στάδιο σχηματισμού του αυγού.
Ο πρώτος σταθμός είναι το κωνικό τμήμα των ωαγωγών, ένα μυϊκό τμήμα της σάλπιγγας 8-10 εκατοστών αγκαλιάζει το ωάριο, ή αλλιώς κρόκο, που απελευθερώνεται από την ωοθήκη. Το ωάριο παραμένει εκεί για 15 με 18 λεπτά, και εκεί είναι που η γονιμοποίηση θα προέκυπτε αν η κότα ζευγάρωνε με έναν κόκορα. Ωστόσο, τα αυγά που πωλούνται για ανθρώπινη κατανάλωση δεν είναι γονιμοποιημένα (οι περισσότερες κότες της παραγωγής αυγών ποτέ δεν είχαν καν την ευκαιρία να ζευγαρώσουν.)
 
Το επόμενο στάδιο της κατασκευής του αυγού συμβαίνει στο μεγάλο μέρος της σάλπιγγας,το μεγαλύτερο τμήμα της, περίπου 33 εκατοστά μακρύ. Το ωάριο, ή κρόκος, παραμένει σε αυτό το τμήμα 3 ώρες καθώς η αλβουμίνη, ή «το ασπράδι», προστίθεται. Ο τρίτος σταθμός είναι ο ισθμός, ένα στενό τμήμα ιστού όπου προστίθενται οι εσωτερικές και εξωτερικές μεμβράνες του κελύφους του αναπτυσσόμενου αυγού σε διάστημα 75 λεπτών.
Το μεγαλύτερο στάδιο της παραγωγής του αυγού γίνεται στη μήτρα. Εκεί το κέλυφος προστίθεται γύρω από το αυγό, που παίρνει 20 και παραπάνω ώρες. Τα κελύφη των αυγών φτιάχνονται κυρίως από ανθρακικό ασβέστιο, και για κάθε αυγό που παράγεται, η κότα πρέπει να κινητοποιήσει περίπου το 47% του ασβεστίου που είναι αποθηκευμένο στα οστά της. Γι’ αυτό οι κότες της παραγωγής αυγών προσβάλλονται τόσο συχνά από οστεοπόρωση που τις εξασθενεί, καθώς η σχεδόν διαρκής παραγωγή αφύσικης ποσότητας αυγών στερεύει τα σώματά τους από μεγάλες ποσότητες ασβεστίου.
Ο τελευταίος σταθμός του αυγού στην παραγωγή αυγού είναι ο κόλπος. Εκεί είναι που ένα λεπτό στρώμα βλέννας, προστίθεται στο αυγό. Ο κόλπος επίσης σπρώχνει το αυγό προς την έξοδο, την κοινή έξοδο από όπου απεκκρίνονται τα ούρα, τα κόπρανα και τα αυγά.


Τα Αυγά και το Αποτέλεσμα της Παραγωγής τους στην Υγεία των Κοτόπουλων.

 
Οι αφύσικα υψηλοί ρυθμοί της εντατικής παραγωγής, που στερεύει σε ενέργεια τις κότες, καθώς στη σύγχρονη εποχή εξαναγκάζονται να το υπομένουν, σημαίνουν ότι ακόμα και στις μικρές φάρμες οι κότες είναι πραγματικά φυλακισμένες μέσα στο ίδιο τους το σώμα. Η υπερπαραγωγή αυγών ευθύνεται για πολυάριθμες δυσλειτουργίες στο σώμα τους, συμπεριλαμβανομένων συχνά θανατηφόρων ασθενειών του αναπαραγωγικού συστήματος, οστεοπόρωσης και συνοδευτικών οστικών καταγμάτων, και σε μερικές περιπτώσεις ολική σκελετική παράλυση, μερικές φορές αναφερόμενη ως «εξάντληση των εγκλωβισμένων πουλερικών». Η οστεοπόρωση και τα εύθραυστα οστά από τους αφύσικους ρυθμούς γεννών, επιδεινώνονται επίσης από έλλειψη άσκησης: περισσότερο από το 95% των κοτόπουλων της παραγωγής αυγών στις Ηνωμένες Πολιτείες περνούν ολόκληρη τη ζωή τους περιορισμένες σε κλουβιά τόσο μικρά που δεν μπορούν ούτε να εκτείνουν τα φτερά τους. Όταν οι κότες φτάνουν στο σφαγείο στα 1,5 με 2 χρόνια τους, τα φτερά και τα πόδια τους είναι κατατσακισμένα με επίπονα σπασίματα.
Στις αναπαραγωγικές δυσλειτουργίες που προσβάλλουν τις κότες παραγωγής αυγών περιλαμβάνονται οι όγκοι της σάλπιγγας, η περιτονίτιδα, το κόλλημα των αυγών (μεγάλα αυγά σφηνώνουν ή περνούν αργά προκαλώντας πολύ πόνο για να περάσουν), η πρόπτωση της μήτρας (μια κατάσταση κατά την οποία το χαμηλότερο μέρος της σάλπιγγας αποτυγχάνει να μαζευτεί πάλι πίσω στο σώμα μετά την ωοτοκία). Όπως το κόλλημα των αυγών, η πρόπτωση είναι συχνό αποτέλεσμα στα μικρά πουλιά που έχουν τροποποιηθεί γενετικά ώστε να γεννούν σε αφύσικα υψηλούς ρυθμούς, αφύσικα μεγάλα αυγά.

Η Sweet Pea ήταν μία προσφιλής κοτούλα από διάσωση του Free from Harm  με μία απίστευτα γλυκιά διάθεση και τεράστια θέληση για ζωή. Ανέπτυξε μερικά οξέα επεισόδια περιτονίτιδας από ασπράδι αυγού, μια συνηθισμένη διαταραχή και αιτία θανάτου στις κότες της παραγωγής αυγών. Η περιτονίτιδα από ασπράδι αυγού είναι αποτέλεσμα ρήξης ή κολλήματος κακοσχηματισμένων ή λεπτού κελύφους αυγών, στη σάλπιγγα. Τα αυγά με λεπτά κελύφη είναι συνηθισμένα στις παραγωγικές κότες γιατί τα πουλιά δεν έχουν επαρκή αποθέματα ασβεστίου για να παράγουν κελύφη σε τόσο μεγάλο ρυθμό. Όταν σπάνε τα αυγά μέσα στις κότες, αυτό οδηγεί σε σχηματισμό υλικού από σαπισμένα αυγά, στη σάλπιγγα και την κοιλιά, προκαλώντας επίπονο οίδημα και συχνά θανατηφόρο βακτηριακή μόλυνση. Παρόλη την καλύτερη κτηνιατρική θεραπεία, η Sweet Pea υπέφερε στις τελευταίες μέρες της πριν να υποκύψει σε αυτό το συνηθισμένο θάνατο.

Ο κτηνίατρος Dr. Peter Sakas, που αναλαμβάνει όλα τα κοτόπουλα από τις διασώσεις του Free from Harm, μας έστειλε πρόσφατα αυτή τη φωτογραφία μετά από τη χειρουργική αφαίρεση περισσότερου από μισό κιλό σαπισμένων αυγών από την μήτρα μιας άλλης κότας. 
Γράφει: «Αυτό είναι κάτι που βλέπουμε τόσο συχνά στις κότες: επιπλοκές του αναπαραγωγικού συστήματος, κολλημένα αυγά, αυγά σε αποσύνθεση, περιτονίτιδα από το ασπράδι αυγού, αυγά διαρρηγμένα μέσα στη σάλπιγγα, όλα τα είδη των προβλημάτων. Είναι τραγικό καθώς μερικές περιπτώσεις είναι τόσο σοβαρές που δεν μπορούν να διορθωθούν, αλλά προσπαθούμε να σώσουμε αυτά τα υπέροχα ζώα!
Είχαμε μια κότα εδώ καθώς ήταν αδύναμη, ληθαργική, και είχε διευρυμένη κοιλιά. Ήταν παραγωγός αυγών αλλά είχε πρόσφατα σταματήσει. Την περιθάλψαμε, την σταθεροποιήσαμε, και σε μερικές μέρες της κάναμε ένα ερευνητικό χειρουργείο. Αφαιρέσαμε πάνω από μισό κιλό υλικό από αυγά σε αποσύνθεση μέσα από την μήτρα της.»
Ο Jewel Johnson, που σώζει κοτόπουλα στο Danzig’s Roost στο Κολοράντο, μας έγραψε σχετικά με τη μηχανική υπερπαραγωγή αυγών από τις παραγωγές κότες: «Είχα δύο κότες που πέθαναν στο χειρουργικό τραπέζι. Η μία βρέθηκε να έχει 14 αυγά μέσα της. Απλά επειδή ένα αυγό μπορεί να κολλήσει και δεν μπορεί να γεννηθεί, δε σταματάει το σώμα της από το να παράγει κι άλλο αυγό την επόμενη μέρα, και την επόμενη, και την επόμενη…»


Πέρα από τα Αυγά, Πέρα από την Εκμετάλλευση.

Τα κοτόπουλα εξημερώθηκαν για ένα λόγο: για την εκμετάλλευσή τους. Όλα τα κοτόπουλα που χρησιμοποιούνται για το κρέας και τα αυγά είναι το αποτέλεσμα αιώνων βίαιης κυριαρχίας και δεκαετιών επεμβατικής γενετικής τροποποίησης που καταδικάζει ακόμα και αυτά τα τόσο τυχερά που σώζονται από μια ζωή αφύσικης αδυναμίας και ασθένειας. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα αυγά, ακόμα και αυτά από τα κοτόπουλα που έχουν διασωθεί, είναι προϊόντα αδικίας. Εφόσον οι άνθρωποι δεν έχουν καμία βιολογική ανάγκη να καταναλώνουν αυγά, μπορούμε να αποσύρουμε την υποστήριξή μας από αυτή τη βιομηχανία εκμετάλλευσης επιλέγοντας φυτικής προέλευσης εναλλακτικές του αυγού για το ψήσιμο και το μαγείρεμα. Αυτοί που σώζουν κότες μπορούν να ταϊζουν τα αυγά τους στα πουλιά, που σίγουρα θα τα φάνε με μεγάλο ενθουσιασμό, και να τρίβουν τα κελύφη στην τροφή τους για να αναπληρώσουν αρκετό από το απαιτούμενο ασβέστιο.

Μεταφρασμένο άρθρο της Ashley Capps από Free from Harm

- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/05/avga-kotes-agonimopoiita.html#sthash.5y033QT6.dpuf

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ – Το Μεγάλο Διατροφικό Σκάνδαλο που «Σπέρνει» Καρκίνο και Παχυσαρκία

ceb5cf86ceb7cebcceb5cf81ceb9ceb4ceb1-ceb1cebacf81cebfcf80cebfcebbceb7

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ… ΔΩΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…

Νέες αποκαλύψεις για το διατροφικό σκάνδαλο που λαμβάνει χώρα στο χώρο των τροφίμων και εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων σε ολόκληρη την Ελλάδα φέρνει στο
φως της δημοσιότητας η «ΑΚΡΟΠΟΛΗ» Πρόκειται για την εκδήλωση καρκίνου και άλλων ασθενειών σοβαρής μορφής που προκαλείται από την ανεξέλεγκτη διακίνηση και κατανάλωση ψωμιού που παρασκευάζεται από λευκό αλεύρι, με υψηλές ποσότητες καρκινογόνων ουσιών, όπως τη γλουτένη και φυτοφάρμακα, το οποίο εισάγεται από την Αλβανία και την Βουλγαρία!
Σύμφωνα με καταγγελίες παραγόντων της αγοράς, αλλά και ύστερα από διερεύνηση του θέματος προέκυψε ότι όχι μόνο το βουλγαρικό και αλβανικό λευκό αλεύρι εισάγεται στην Ελλάδα χωρίς κανέναν ουσιαστικό και συστηματικό έλεγχο από τις ελεγκτικές αρχές, αλλά και πως είναι τόσο κακής ποιότητας που προκαλεί καρκίνο και ανίερες βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό!

hellasforce.com  ,  
pentapostagma -
See more at: http://www.diadrastika.com/2015/06/diatrofiko-skandalo-karkinos.html#sthash.oqpBtPqA.dpuf

Υποβρύχια ΠΥΛΗ στο ΜΑΛΙΜΠΟΥ, εκπέμπει ΡΑΔΙΟΣΗΜΑΤΑ


 Υπάρχει μία μυστηριώδης υποθαλάσσια δομή κοντά στο Μαλιμπού η οποία έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε ερευνητές UFO και ειδικούς του FBI. Θεωρείται ως ένα είδος διαύλου επικοινωνίας ή μεταφοράς, η οποία πρόσφατα εξέπεμψε νέο σήμα προς κάπου αλλού…

Βρίσκεται 6 μίλια από την ακτή του Point Dume στο Malibu στην California, είναι περίπου 2000 πόδια (666μ.) κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει οβαλ σχήμα με 3 μίλια πλάτος και στο google maps θα το βρείτε στις συντεταγμένες 34° 1’23.31″N 118° 59’45.64″W . Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, περιβάλεται από μία σειρά κάυετων πτυχώσεων σε ίσες αποστάσεις, οι οποίες μοιάζουν να αποτελούν κολώνες ή κίονες κάποιου είδους -ο συνειρμός ότι πρόκειται για ένα αρχαίο κτίσμα είναι προφανής και αβίαστος.

Αυτή η δομή λέγεται πως είναι γνωστή ως «πλοίο» στους αυτόχθονες Chumash οι οποίοι λένε, επίσης, πως η περιοχή πλημμύρισε πριν 12.000 χρόνια -δηλαδή στα χρόνια που υπολογίζεται βυθίστηκε η Ατλαντίδα.

Η συγκεκριμένη δομή αρχικά είχε εντοπιστεί από τον συγγραφέα Robert M Stanley μέσω του google maps το 2010 και, με βάση διάφορες πληροφορίες και στοιχεία, ιστεύει ότι μπορεί να είναι ένα μεγάλο εξωγήινο σκάφος που έχει παραμείνει κάτω από το νερό για χιλιάδες χρόνια πώρα.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι το παράξενο αντικείμενο θα μπορούσε να είναι μια αστροπύλη, ένα Stargate, μια σκουληκότρυπα που χρησιμοποιείται από εξωγήινους για να επισκέπτονται τη Γη -και ότι συνεχώς η περιοχή και το επίμαχο σημείο διερευνάται από μίνι-υποβρύχια που στέλνονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μέσα από αρχαίους σωλήνες λάβας κατά μήκος της ακτής της Καλιφόρνια, που συνδέονται με υπόγειες στρατιωτικές βάσεις στην έρημο Mojave.

Όταν ήρθε σε επαφή με έναν παλιό φίλο που ζει στην περιοχή, τον κ Emmett, ο τελευταίος του είπε ότι γνώριζε για την παρουσία αυτής της δομής ήδη από την τελευταία δεκαετία, προτού ο Stanley την ανακαλύψει μέσω της εφαρμογής του της google.

Το εκπληκτικό είναι ότι ο Emmett έκανε ήδη από παλιά δειγματοληψίες στην περιοχή και «λάμβανε» παράξενα ραδιοσήματα να εκπέμπονται από το «πλοίο», σύμφωνα με το Yahoo News. Ο Emmett υποστηρίζει πως τα HAM ραδιοσήματα που κατέγραψε προέρχονται από αυτή την δομή, και έτσι σχηματίστηκε η πεποίθηση ότι η «δομή του Μαλιμπού» είναι ένα μεγάλο διαστημικό σκάφος που είχε την κατοικία εδώ, ίσως από τους αρχαίους χρόνους»

«Κάθε μέρα συναντούσα αυτά τα σήματα», λέει ο κ Emmett, ετών 93, ο οποίος υπήρξε ένας ερασιτέχνης ασυρματιστής από το 1938. «Το καταπληκτικό με τις εκπομπές είναι ότι έχουν μία σταθερότητα. Ήξερα, λοιπόν, ότι το σήμα έπρεπε να είναι πολύ κοντά», συνέχισε.
Ο κ Emmett υποτηρίζει ότι παρακολούθησε την πηγή αυτών των σημάτων χρησιμοποιώντας μία ισχυρή κεραία τοποθετημένη πάνω σε ένα φορτηγό και εντόπισε ότι προερχόταν από μια μυστηριώδη υποβρύχια δομή κοντά στην ιδιοκτησία του στη Φλόριντα.

«Είτε είναι μια βάση είτε ένα διαστημόπλοιο, ο Robert M. Stanley ισχυρίζεται ότι είναι σε τέλεια ευθυγράμμιση με πολλά μεγαλιθικά μνημεία στο Μαλιμπού και ταιριάζει με τους προφορικούςς θρύλους του Chumash που ισχυρίζονται ότι αυτή η περιοχή πλημμύρισε πριν 12 χιλιάδες χρόνια .

Ο Nigel Watson, συγγραφέας του Haynes UFO Investigations Manual λέει: «Υπάρχουν πολλές φήμες και ιστορίες για υπόγειες και υποθαλάσσιες ξένες βάσεις διάσπαρτες σε όλο τον κόσμο, συνήθως σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές που σχετίζονται με θεάσεις UFO και άλλα ανεξήγητα γεγονότα.
Όμως, η μυστηριώδης υποθαλασσιά δομή δεν έχει γίνει μόνο αντικείμενο έρευνας των ερευνητών UFO αλλά και γεωλόγων ακόμα και του FBI.

Σύμφωνα με την huffingtonpost η δομή προκάλεσε το ενδιαφέρον γεωλόγων όπως του
David Schwartz της αμερικάνικης Geological Survey, ο οποίος δεν βρήκε κάτι περίεργο και αλλόκοτο σε αυτήν, παρά μόνο ότι είναι κάπως ασυνήθιστη λόγω του επίπεδου πλατώματος, χωρίς όμως αυτό να προσδίδει κάτι. Ένας ειδικός αιγυπτιολόγος, ο John Anthony West, έλαβε παρόμοια θέση στο θέμα.

Στην έρευνα αναμείχθηκε και ένας πρώην ειδικός πράκτορας του FBI, ο Ben Hansen ο οποίος δήλωσε πως για να δούμε αυτό που βλέπουμε στο google maps η εφαρμογή συνδυάζει πληροφορίες από το Ναυτικό, την NASA, την NOAA και άλλους οργανισμούς. Κατά συνέπεια αυτό που βλέπουμε δεν είναι πραγματικό αλλά σε κατα προσέγγιση με ελειπείς πληροφορίες γραφικών.

Όλοι υποστηρίζουν πως οι κάθετες πτυχές που μοιάζουν με κίονες σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους είναι φυσικές.

Ωστόσο παρά τους ισχυρισμούς των ειδικών ότι η δομή αποτελεί έναν φυσικό υποθαλάσσιο σχηματισμό, κανείς από αυτούς ή κάποιος άλλος δεν μπήκε στην διαδικασία να ερευνήσει το θέμα των ραδιοσημάτων που λαμβάνει τακτικά ο κ. Emmett.

Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους τομείς της έρευνας UFO υπάρχουν πολλές ιδέες, αλλά λίγα στοιχεία τα οποία να αποτελούν αποδείξεις. Θα μπορούσε να είναι απλά ένας ευσεβής πόθος ότι τα ραδιοσήματα προέρχονται από αυτή τη δομή. Θα ήταν φανταστικό αν η δομή αποτελεί κάποιο αρχαίο διαστημόπλοιο ή βάση εξωγήινων που παραμονεύουν στα ανοικτά των ακτών του Μαλιμπού, αλλά μέχρι να βρεθούν οι αποδείξεις όλα αυτά παραμένουν απογοητευτικά αινιγματικά.


 
diadrastika.com

Τα επτά ''εγχειρίδια'' ευτυχίας τριών Ελλήνων φιλοσόφων

Κάθε λογικός άνθρωπος, θα μας συμβούλευε πως για να φτάσουμε στον επιθυμητό προορισμό- εφόσον δεν είμαστε βέβαιοι για τη διαδρομή- θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε, πυξίδα ή…ένα GPS ή έστω τις αναλυτικές οδηγίες κάποιου γνώστη. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουμε να περιφερόμαστε άσκοπα και επί μακρόν, με αμφίβολο αποτέλεσμα.

Ποια όμως θα μπορούσαν να είναι τα εργαλεία για να ικανοποιήσουμε την κοινή για όλους τους ανθρώπους επιθυμία που δεν είναι άλλη από το να οδηγηθούμε στην ευτυχία; Οι μεγάλοι Έλληνες φιλόσοφοι προσέφεραν, μια ευρεία γκάμα απαντήσεων και παρείχαν όλα τα εργαλεία, ανάλογα με τη προσέγγισή του καθενός εξ αυτών, στο μείζον ερώτημα «τι συνιστά την ευτυχία και πως επιτυγχάνεται».

Έννοιες όπως γνώση και αυτογνωσία, αυτοβελτίωση, ηθική αρετή, καλοσύνη και καλή συμπεριφορά, αρμονία, αποδοχή της φυσικής τάξης πραγμάτων, ελευθερία αλλά και αυτοέλεγχος, αποτέλεσαν μέρος των δικών τους απαντήσεων στο μεγάλο ερώτημα που θέτουμε όλοι στους εαυτούς μας.

Φιλόσοφοι όπως ο Επίκτητος, ο Επίκουρος και ο Αριστοτέλης μας έχουν παράσχει όλα τα εργαλεία για την πραγμάτωση του σκοπού μας και η φύση μας έχει προίκισε με τη Λογική. Στα σωζόμενα έργα των μεγάλων αυτών φιλοσόφων, ο καθένας από εμάς μπορεί να βρει έναν οδικό χάρτη για την ευτυχία.

Ο οδηγός επιβίωσης του Επίκτητου (Εγχειρίδιο)



Ο Επίκτητος (55μΧ-135μΧ) θα μπορούσε να μπορούσε να είναι ο “πατέρας” της ρήσης που χρησιμοποιείται ευρέως στα προγράμματα των 12 βημάτων: “Θεέ μου δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ, και την σοφία για να γνωρίζω την διαφορά μεταξύ τους”.
«Όρισε στον εαυτό σου ένα χαρακτήρα και έναν τρόπο ζωής που θα τον κρατάς είτε είσαι μόνος σου είτε με άλλους». Ο φιλόσοφος προτρέπει τον άνθρωπο να κατανοήσει τη διαφορά ανάμεσα στα πράγματα που μπορεί να εξουσιάσει και σε όσα αδυνατεί. Μόλις συνειδητοποιήσει ότι μια σειρά καταστάσεων είναι πέρα από τον έλεγχό του, θα πρέπει να εκπαιδεύσει και το μυαλό του να μην αναλώνεται σε αυτά, αλλά να αποδεχθεί τη φυσική τάξη πραγμάτων.
Εξάλλου ο Επίκτητος πίστευε με πάθος πως οι σκέψεις μας εξαρτώνται απόλυτα από εμάς και οι στοχασμοί του αποτελούν ένας είδος πρακτικών συμβουλών για το πως θα πρέπει να αντιμετωπίζει κανείς την οδύνη. Ένας από τους πιο γνωστούς μάλιστα «μαθητές» του, φαίνεται πως ήταν ο παρασημοφορημένος με μετάλλιο Ανδρείας, Αμερικανός πιλότος, Τζέιμς Στόκντέιλ. Όπως έχει αποκαλύψει, κατάφερε να επιβιώσει σωματικά και πνευματικά της τετραετούς αιχμαλωσίας του στο Β.Βιετνάμ εφαρμόζοντας τη διδασκαλία του Επίκτητου.
«Κανείς δεν μπορεί να είναι ελεύθερος, αν δεν είναι κύριος του εαυτού του».
«Φρόντιζε να τιμωρείς τα ελαττώματα σου, για να μην τιμωρείσαι από αυτά».
«Οι άνθρωποι ταράζονται όχι από αυτά που συμβαίνουν αλλά από την άποψή τους για αυτά που συμβαίνουν».
Ουσιαστικά, ο όψιμος στωικός “επιβάλλει” τη φιλοσοφία στην ψυχολογία, συμβουλεύοντας όσους δοκιμάζονται από αρνητικά συναισθήματα σε δύσκολες καταστάσεις: “Φιλοσόφησέ το!”. Μια συμβουλή που κατάφερε να επιβιώσει στην Ελλάδα χιλιάδες χρόνια…

Σε αυτό το πλαίσιο επιτυγχάνεται κατά τον Επίκτητο η γαλήνη και η αταραξία της ψυχής που για τον ίδιο αποτελούσε προϋπόθεση αρετής και ευτυχίας ενώ η αυτοβελτίωση και η αυτογνωσία αποτελούν σημαντικό μέρος της της φιλοσοφίας του.

Ο Κήπος του Επίκουρου (Άπαντα- συλλογή σωζόμενων αποσπασμάτων των συγγραμμάτων του και Για τη Φύση των Πραγμάτων του Ρωμαίου φιλοσόφου και ποιητή Λουκρήτιου)




Ο Επίκουρος (341π.Χ.-270π.Χ.) έχει χαρακτηριστεί ως ο «φιλόσοφος της ηδονής» κυρίως εξαιτίας της διάδοσης φημών από σύγχρονούς του περί οργίων στον περίφημο Κήπο, όπου στέγαζε τη σχολή του. Εξ ου και η σημερινή αλλοιωμένη χρήση του χαρακτηρισμού «επικούρειος».
"Είναι αδύνατον να ζεις ευχάριστα χωρίς να ζεις σοφά, έντιμα και δίκαια και είναι αδύνατον να ζεις σοφά έντιμα και δίκαια χωρίς να ζεις ευχάριστα".
Στην πραγματικότητα όμως ο φιλόσοφος εστίαζε στην ψυχική-πνευματική ηδονή η οποία οδηγεί στον απώτερο στόχο: την ευτυχία. Απλά σε αντίθεση με άλλους φιλοσόφους δεν απέρριπτε πλήρως τα υλικά αγαθά. Την ευτυχία την αντιλαμβανόταν ως ένα ανεξάντλητο “κεφάλαιο” που ξοδεύεται μόνο σε στιγμές ευτυχίες, αφού η αναπόληση αυτών συνιστά θεραπεία για τις δύσκολες ή επώδυνες στιγμές που θα έρθουν. Από τους πλέον μάλιστα επιφανείς «οπαδούς» του ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τόμας Τζέφερσον ο οποίος σε προσωπική του επιστολή χαρακτηρίζει εαυτόν «επικούρειο», με την πραγματική έννοια όμως του όρου.
Προς επίτευξη της ευτυχίας πρότεινε έναν απλό τρόπο ζωής, που διακρίνεται για την καλοσύνη στον συνάνθρωπο ενώ απαραίτητα συστατικά στοιχεία είναι η φιλία, η ελευθερία και η σκέψη.
«Θα πρέπει να βρούμε με ποιον θα φάμε και θα πιούμε, πριν βρούμε τι θα φάμε και θα πιούμε». 
«Μια φορά υπάρχουμε, δεν υπάρχει τρόπος να υπάρξουμε δυο φορές και μάλλον δεν θα υπάρξουμε ξανά ποτέ. Κι εσύ που δεν εξουσιάζεις το αύριο, αναβάλλεις τη χαρά. Και η ζωή πάει χαμένη με τις αναβολές και ο καθένας πεθαίνει απασχολημένος». 
«Αν θέλεις να κάνεις κάποιον πλούσιο, μην του προσθέτεις χρήματα, να του αφαιρείς επιθυμίες».
Για τους φίλους υποστήριζε πως από όσα προσφέρει η σοφία, για την ευτυχία της ζωής συνολικά, το σημαντικότερο είναι η απόκτηση φίλων και χωρίς αυτούς ακόμη και ο πιο πλούσιος άνθρωπος δεν θα μπορούσε να ευτυχήσει. Επέμενε στο ιδανικό της ατομικής ελευθερίας και ο Κήπος του δεν ήταν παρά ένα κοινόβιο της εποχής στο οποίο ζούσε με τους μαθητές του, με ένα λιτό τρόπο, χωρίς πολλά αγαθά αλλά απελευθερωμένοι από τα «δεσμά» μορφών εργασίας που δεν τους ικανοποιούσαν.

Τέλος η σκέψη αποτελούσε γι’ αυτόν την υπέρτατη θεραπεία για μια σειρά επιβαρυντικών συναισθημάτων ενώ ο στοχασμός, κατά μόνας ή σε μορφή διαλόγου με φίλους ήταν κατά τον Επίκουρο, η ενδεδειγμένη μέθοδος για την κατανόηση του κάθε προβλήματος και την απελευθέρωση από τα “δεσμά” του.

Η «ευδαιμονία» του Αριστοτέλη (Ηθικά Νικομάχεια, Ηθικά Ευδήμεια, Μεγάλα Ηθικά, Πολιτικά)



Ο Αριστοτέλης (384π.Χ.-322π.Χ.) προέτρεπε στην αναζήτηση τη ευτυχίας αν και η λέξη που χρησιμοποιούσε ήταν “ευδαιμονία” και υπερβαίνει τα συγκεκριμένα συναισθήματα ή αισθήματα που βιώνει ο άνθρωπος σε συγκεκριμένες στιγμές. Γι’ αυτό και η λέξη μεταφράζεται συχνά ως «ευδοκίμηση» ή «ευημερία».
"Η ευδαιμονία είναι μια ευχάριστη ψυχική κατάσταση που προκύπτει από τη δραστηριότητα της ψυχής, εφόσον αυτή η δραστηριότητα είναι σύμφωνη με την τέλεια αρετή"
Όπως και στη θεώρησή του για τη φύση, εκτιμούσε ότι κάθε άνθρωπος έχει μια συγκεκριμένη λειτουργία αλλά και έναν σκοπό ενώ για όλους υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοντέλο ζωής που ταιριάζει καλύτερα στη φύση του.
Όπως υπερθεμάτιζε, οφείλουμε να υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε μια διαδικασία αυτοβελτίωσης αλλά δεν θα πρέπει να εστιάζουμε μόνο σε ατομικό επίπεδο καθώς η ευτυχία επιτυγχάνεται μέσα από την αλληλεπίδραση στο πλαίσιο ενός καλά οργανωμένου πολιτεύματος. Γι' αυτό και οι στοχασμοί του περί ευδαιμονίας δεν θα πρέπει να ερμηνευθούν αποκομμένοι από τις θέσεις του για την κοινωνία, το κράτος και τη δημόσια ζωή.
Η σωστή συμπεριφορά, απασχολεί επίσης τον Αριστοτέλη και προτρέπει στην ανάπτυξη καλών προτύπων συμπεριφοράς αλλά και στην καλλιέργεια των σωστών συναισθημάτων την κατάλληλη στιγμή. Η ηθική αρετή έχει κεντρικό ρόλο στη φιλοσοφία του ενώ και ο ίδιος ήταν οπαδός της ρήσης του Κλεόβουλου «μέτρον άριστον».
«Η ευτυχία είναι το νόημα και ο σκοπός της ζωής» 
«Kαμιά ηθική αρετή δεν την έχουμε έμφυτη, δοσμένη από τη φύση, αλλά διαμορφώνεται στον άνθρωπο με τη συνήθεια, με την επανάληψη τέτοιας συμπεριφοράς». 
«Αρετή του ανθρώπου μπορεί να είναι η επαναλαμβανόμενη καλή συνήθεια με την οποία ο άνθρωπος γίνεται αγαθός, ενάρετος». 

«Ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλ’ εν τω ευ το πολύ».
Εστιάζει όμως ιδιαίτερα και στη χρήση της λογικής, ως ένα επιπλέον εργαλείο που οδηγεί στην ευτυχία η οποία εν τέλει για τον ίδιο δεν αποτελεί παρά το σύνολο των επιτευγμάτων μας, αποδίδοντας όμως πάντα σημαντικό ρόλο στον παράγοντα τύχη.

 

Η ψυχανάλυση στην Αρχαία Ελλάδα

Είναι γεγονός ότι ακόμα και η ψυχανάλυση γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα! Σύμφωνα με αυτήν ο Σωκράτης στον διάλογό του με κάποιο άλλο άτομο, ξεχνούσε και απαρνιόταν κάθε προκατάληψη και στερεότυπο που είχε για το συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα, προσποιήτο ότι δεν γνώριζε τίποτα για το θέμα, κάτι που ονομάστηκε «Σωκρατική ειρωνεία».

Ούτως ή άλλως ο Σωκράτης πραγματικά έλεγε ότι: «εν οίδα ότι ουδέν οίδα» (= ένα ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα). Στη συζήτηση βοηθούσε τον συνομιλητή του να φθάσει στην αλήθεια, σε ένα συμπέρασμα, με κατάλληλες ερωτήσεις. Έτσι, ο συνομιλητής του κατέληγε σε νέα συμπεράσματα που συχνά αναιρούσαν τα προηγούμενα και τελικά έφτανε στην αλήθεια, μόνος του. Δηλαδή, ο συνομιλητής απαντώντας στις ερωτήσεις και στις θέσεις του Σωκράτη, οδηγούσε το μυαλό του σε νέα συμπεράσματα και τελικά κατέληγε στην αλήθεια. Η μέθοδος ονομάστηκε μαιευτική γιατί είναι σαν τις ωδίνες του τοκετού, επίπονη και επίμονη. Άλλωστε η μητέρα του Σωκράτη, Φαιναρέτη, ήταν μαία!

Την σωκρατική ειρωνεία και την μαιευτική μέθοδο χρησιμοποιούν σήμερα οι ψυχολόγοι και ψυχίατροι. Δυστυχώς, όμως, οι περισσότεροι δεν διδάσκονται να την χρησιμοποιούν σωστά. Καταρχάς, δεν ξεκινάνε με το πρώτο βήμα που είναι η απόρριψη των υφισταμένων κοινωνικών προκαταλήψεων και στερεοτύπων. Ακόμα και τα βιβλία με τα οποία οι ψυχοθεραπευτές έχουν διδαχθεί την ψυχανάλυση, προσφέρουν έτοιμες θεωρίες που τις αποδέχονται ως αληθείς. Έτσι, ο ψυχοθεραπευτής είναι προκατειλημμένος με γνώσεις που τις αποδέχεται ως αδιαμφισβήτητες.

Και όμως, τονίζεται ότι στην επιστήμη δεν υπάρχει η λέξη απόλυτο. Οι ψυχοθεραπευτές είναι επαγγελματίες που έχουν σκοπό να θεραπεύσουν τον ασθενή, έναντι αμοιβής. Ο Σωκράτης δεν ήταν επαγγελματίας, και δεν έπαιρνε χρήματα. Σκοπός του ήταν να δείξει στους άλλους ότι δεν είχαν γνώση της άγνοιά τους. Ο Σωκράτης είπε στους δικαστές του ότι θα συνεχίσει να το κάνει αυτό και στον άλλο κόσμο, στις ψυχές γνωστών αρχαίων Ελλήνων!!!

Στην ψυχανάλυση, ο ασθενής δεν πρέπει να αποδεχτεί καμία άποψη που αναφέρει δογματικά ο ψυχοθεραπευτής του, αν πρώτα δεν βγει από μέσα του – μαιευτικά. Αλλά πώς να γίνει αυτό όταν υπάρχει το φαινόμενο της ψυχολογικής εξάρτησης από τον ψυχοθεραπευτή; Πώς θα γίνει αντικειμενική θεραπεία εξαιτίας αυτού του γεγονότος;

Πώς οι ψυχοθεραπευτές θα απαλλαγούν από τις υφιστάμενες προκαταλήψεις τους, όταν από την πρώτη στιγμή που βλέπουν τον ασθενή, τον κατηγοριοποιούν σε κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο (νεύρωση, ψύχωση, ψυχοπαθολογία και σχιζοειδής κατάσταση) και όταν ουσιαστικά κατευθύνουν εξουσιαστικά την ψυχοθεραπεία, αντί τα συμπεράσματα να εκμαιεύονται από τον ασθενή και μόνο;

Καταρχάς, κάποιος που επιθυμεί να γίνει ψυχολόγος ή ψυχίατρος δεν ελέγχεται, από κάποιον άλλον καθηγητή ψυχοθεραπευτή ή κάποια επιστημονική επιτροπή, αν είναι κατάλληλος για το επάγγελμα ή αν θέλει να το χρησιμοποιήσει ως διέξοδο σε προσωπικά του ψυχολογικά προβλήματα ή αν είναι ψυχοπαθητικό άτομο. Από την άλλη, πολλοί ψυχοθεραπευτές έχουν αλαζονεία και αποκαλύπτουν διάφορα χαρακτηριστικά της προσωπικής ζωής του ασθενή, με υποσυνείδητο σκοπό να τον εντυπωσιάσουν.

Έτσι, για παράδειγμα σε κάποιον ασθενή που είχε κακοποιηθεί στην παιδική του ηλικία από τον πατέρα του και αργότερα έγινε βιαστής, του λένε – πριν προλάβει να τους το πει ο ίδιος – ότι στην παιδική του ηλικία κακοποιούσε ή ακόμα και σκότωνε ζωάκια (για να εκδικηθεί υποσυνείδητα τον πατέρα του).

Συχνά οι ψυχοθεραπευτές λένε διάφορα στοιχεία στον ασθενή για την ιδιωτική του ζωή, χωρίς αυτός να τους τα έχει αναφέρει. Έτσι, ο ασθενής εντυπωσιάζεται. Όμως με αυτόν τον τρόπο ο ψυχαναλυτής αποκτά αλαζονεία και κομπορρημοσύνη, σαν να περιμένει από τον ασθενή του που βρίσκεται γενικά σε μειονεκτική και άβολη θέση να του πει ότι είναι καταπληκτικός επιστήμονας. Και όμως, αν κάποιος διαβάσει κάποιο καλό βιβλίο ψυχιατρικής ή ψυχολογίας, μπορεί να κάνει αυτές τις προβλέψεις.

Ομοίως και ο γενικός ιατρός, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα συμπτώματα των ασθενειών, θα μπορούσε να κάνει τον έξυπνο στον ασθενή. Αλλά δεν το κάνει. Γιατί κάποιοι ψυχοθεραπευτές το κάνουν, ας το αφήσουμε ασχολίαστο.

Συμπερασματικά, οι ψυχοθεραπευτές μπορεί να προσποιούνται άγνοια, αλλά στην ουσία με τις ερωτήσεις τους κατευθύνουν τον ασθενή σε κάποια συγκεκριμένα συμπεράσματα. Όμως, τα συμπεράσματα αυτά, που εκ των προτέρων έχουν καταλήξει οι ψυχοθεραπευτές και μετά καθοδηγούν τους ασθενείς τους να τα «διαπιστώσουν», μπορεί να είναι λανθασμένα.

Εξάλλου, ο ψυχαναλυτής έχει την εξουσία και η γνώμη του παρουσιάζεται ως απόλυτη, ως αλάνθαστη στον ασθενή που είναι επιστημονικά δεδομένο ότι αποκτά με τον ψυχαναλυτή του μια έντονη σχέση εξάρτησης. Επιπρόσθετα, η μαιευτική μέθοδος δεν είναι τόσο μαιευτική, μιας και ο ψυχαναλυτής σε κάθε συνεδρία τονίζει τα συμπεράσματα και δεν αφήνει τον ασθενή να τα αποκαλύψει όλα μόνος του.

Ο μαθητής του Σωκράτη, Πλάτων, ίδρυσε την επιστήμη της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής. Πρώτος χώρισε την ψυχή σε 3 δυνάμεις, 3 μέρη:

α) Το «λογιστικόν» που κυριαρχεί στην ψυχή και είναι η λογική σκέψη.

β) Το «επιθυμητικόν» που είναι οι ορμές του ανθρώπου που τον παρασύρουν στην αναζήτηση των απολαύσεων και της ηδονής.

γ) Το «θυμοειδές» που είναι το μέρος της ψυχής που βοηθάει το ``λογιστικόν΄΄ να ελέγχει και να χαλιναγωγεί το επιθυμητικόν.

Ο μαθητής του Πλάτωνα, Αριστοτέλης, χωρίζει την ψυχή στο ``λόγον έχον μέρος΄΄ ή αλλιώς ``έλλογον΄΄ και στο ``άλογον΄΄ μέρος. Το έλλογον μέρος διακρίνεται στο ``κυρίως έλλογον΄΄ ή αλλιώς ``καθαρά λόγον έχον μέρος΄΄ και στο ``ώσπερ τού πατρός΄΄. Το ``κυρίως έλλογον μέρος΄΄ είναι το διανοητικό μέρος της ψυχής, είναι αυτό που αποκαλούμε νου. Είναι οι διανοητικές αρετές (σοφία, φρόνηση, σύνεση και άλλα). Το ``ώσπερ του πατρός΄΄ μέρος είναι το έλλογον μέρος που έχει σχέση με τη λογική όπως αυτή του γονέα προς το τέκνο του.

Το ``άλογον΄΄ μέρος της ψυχής είναι τα πάθη και οι ασυνείδητες παρορμήσεις. Είναι το μη λογικό μέρος. Το άλογο μέρος χωρίζεται στο ``κυρίως άλογον΄΄ ή αλλιώς ``καθαρά άλογον μέρος΄΄ και στο ``επιθυμητικόν΄΄ ή ``ορεκτικόν΄΄ μέρος (ορέγομαι = επιθυμώ). Το ``καθαρά άλογον μέρος΄΄ δεν έχει σχέση με τις ηθικές αρετές, αλλά με την ομοιόσταση του ανθρώπου. Το μέρος αυτό έχει σχέση με την αύξηση και την ανάπτυξη του ανθρωπίνου οργανισμού.

Είναι, θα λέγαμε σήμερα, οι λειτουργικές περιοχές (πεδία όχι κέντρα) του εγκεφάλου που ελέγχουν τις ανθρώπινες λειτουργίες. Το ``επιθυμητικόν΄΄ ή ``ορεκτικόν΄΄ μέρος είναι η ηδονή (με την ψυχιατρική έννοια της λέξεως), τα πάθη, τα ένστικτα και τα ορμέμφυτα του ανθρώπου. Το ``επιθυμητικόν΄΄ μέρος της ψυχής μαζί με το ``ωσπερ του πατρός έλλογον μέρος΄΄ συνιστούν το ``άλογον καί έλλογον μέρος΄΄ της ψυχής, δηλαδή το μέρος που συνδέει τις ορμές και τα πάθη, με τις ηθικές αρετές.

Ο Επίκουρος από τη Σάμο (341-270 π.Χ.) αναφέρει ότι εκ φύσεως ο άνθρωπος έχει την τάση να αποφεύγει ότι του προκαλεί σωματικό ή ψυχολογικό πόνο και να αναζητεί την ευχαρίστηση που είναι ο αυτοσκοπός της ζωής του. Ο Επίκουρος, πριν τον Φρόιντ, εισάγει την ψυχιατρική έννοια της ηδονής. Έτσι, ηδονή δεν είναι μόνον οι σωματικές και οι υλικές απολαύσεις, αλλά και αυτό που ανέφερε ο Επίκουρος.

Ο Επίκουρος ανέφερε, επίσης, ότι το λογικό μέρος του ανθρώπου καταπολεμά τον φόβο και τις ψυχικές συγκρούσεις που όπως είπε τις προκαλεί κάθε κατάσταση που αφαιρεί από τον άνθρωπο την ευχαρίστηση, δηλαδή η καταπίεση της ηδονής. Άρα, ο Επίκουρος εισάγει την έννοια των μηχανισμών άμυνας του Εγώ, εναντίον του αλόγου πρωτόγονου μέρους της ψυχής που την καταπιέζει, την ``μαστιγώνει΄΄.

Ο αναγνώστης σίγουρα συνειδητοποιεί ότι αυτοσκοπός του ανθρώπου είναι η ικανοποίηση της ηδονής, ακόμα και όταν αυτή δεν συνδέεται με την απόλαυση σωματικών ή υλικών αγαθών. Για παράδειγμα ένας βουδιστής ή ένας χριστιανός μοναχός έχουν την ηδονή της ηρεμίας που προσφέρει η ενασχόλησή τους με τον Θεό και ο περιορισμός των απολαύσεων που, όπως έλεγε και ο Επίκουρος, προκαλούν ψυχική ταραχή.

Άλλο παράδειγμα είναι ο νέος που συμμετέχει σε συμμορίες, κάνει βανδαλισμούς και ξυλοκοπάει ή σκοτώνει άλλα άτομα. Αυτός ίσως να έχει την ηδονή της εκδίκησης των γονιών του που πιθανώς να τον κακοποίησαν ψυχολογικά ή σωματικά ή σεξουαλικά κατά την παιδική του ηλικία. Μπορεί, επίσης, οι γονείς του να έδειξαν αδιαφορία προς αυτόν ή μπορεί να ήταν ορφανός.

Κάποιος ψυχαναλυτής ήδη θα έχει καταλάβει με τα παραπάνω ότι οι αρχαίοι Έλληνες ίδρυσαν την ψυχανάλυση. Για τους μη ειδικούς θα γίνει μια νοηματική σύνδεση. Στην ψυχή, το ``λογιστικόν΄΄ μέρος του Πλάτωνα και το ``έλλογον΄΄ μέρος του Αριστοτέλη είναι το λογικό μέρος της ψυχής.

Είναι αυτό που ο Φρόιντ αποκάλεσε ``Εγώ΄΄, δηλαδή το μέρος της ψυχής που μεσολαβεί ανάμεσα στις άλογες ηδονές και ορμές, καθώς και στις απαιτήσεις του κοινωνικού περιβάλλοντος. Το ``επιθυμητικόν΄΄ μέρος της ψυχής του Πλάτωνα και το ``άλογον΄΄ μέρος της ψυχής του Αριστοτέλη, είναι αυτό που ονόμασε ο Φρόιντ ως ``Αυτό΄΄. Είναι η ηδονή για την οποία μίλησε ο Επίκουρος.

Οι ρίζες της ηδονής βρίσκονται στο ασυνείδητο μέρος το εγκεφάλου. Όμως, δίκην δένδρου, επεκτείνουν τα κλαδιά τους στο συνειδητό μέρος του εγκεφάλου στο οποίο η ηδονή γίνεται αντιληπτή, αλλά με αλλοιωμένη μορφή. Είναι η ηδονή των σεξουαλικών απολαύσεων, η ασυνείδητη ηδονή της εκδίκησης των γονιών μας αν μας φέρθηκαν άσχημα στην παιδική μας ηλικία, η ηδονή του θανάτου κ. α.

Η ηδονή του θανάτου φαίνεται για παράδειγμα όταν κάποιος παθαίνει έμφραγμα και σωριάζεται στο έδαφος. Τότε όλοι μαζευόμαστε από πάνω του να τον δούμε. Επίσης, φαίνεται από τους πολέμους, από την ζαλάδα που οι άνθρωποι αισθάνονται στο μπαλκόνι (συχνά γιατί η ζωή δεν τους ικανοποιεί και υποσυνείδητα θα ήθελαν να αυτοκτονήσουν) και από πολλά άλλα.

Ακόμα, υπάρχει και η ηδονή της καταστροφής που φαίνεται πολύ χαρακτηριστικά από την τηλεόραση και την ασυνείδητη ηδονή με την οποία βλέπουμε θανάτους και καταστροφές.

Το ``Αυτό΄΄ είναι το άλογο, το πρωτόγονο και το αρχέγονο μέρος που σχετίζεται με τις ορμές, τα ένστικτα, τις απωθημένες εμπειρίες, τις επιθυμίες και την ηδονή. Γενικά, υπάρχει μια αλληλοδιαπλοκή μεταξύ στο ``Εγώ΄΄ και στο ``Αυτό΄΄. Υπάρχει, κατά τον Φρόιντ, η ``άμυνα του Εγώ΄΄. Το Εγώ, δηλαδή, απωθεί στο ``υποσυνείδητο΄΄ (είναι το μέρος που μένει μακριά από την συνείδηση η οποία εκφράζεται με το ``συνειδητό΄΄) μια δυσάρεστη εμπειρία όπως είναι για παράδειγμα η κακοποίηση κάποιου στην παιδική του ηλικία από τους γονείς του ή η αδιαφορία τους. Δυστυχώς, η απώθηση καταχώνιασμα όλων των δυσάρεστων εμπειριών ή της ηδονής στην άβυσσο του μυαλού μας, δεν είναι επαρκής και βγαίνει, τελικά, στην επιφάνεια.

Η απώθηση αυτή μπορεί να σχετίζεται και με αρνητικά συναισθήματα όπως για παράδειγμα είναι το μίσος του παιδιού (και μετέπειτα άνδρα) προς τον πατέρα του που τον κακοποιούσε. Επειδή, όμως, όλα αυτά τα συναισθήματα είναι μη αποδεκτά από την κοινωνία, τότε δημιουργούνται τα ψυχολογικά προβλήματα. Στο προηγούμενο παράδειγμα το παιδί δεν επιτρέπεται, κοινωνικά, να δηλώσει το μίσος του για τον πατέρα του ή να τον χτυπήσει, για να τον εκδικηθεί.

Άρα, το παιδί αυτό αργότερα αποκτά αντικοινωνική συμπεριφορά, και εκδηλώνει την ανάγκη υποσυνείδητης εκδίκησης με πολλούς τρόπους: μετέχει σε καυγάδες, γίνεται πυγμάχος ή καρατέκα ή στρατιωτικός, εντάσσεται σε αναρχικές ή ακροδεξιές ομάδες ή συμμορίες, γίνεται βιαστής, χτυπά την γυναίκα του, παρακολουθεί θρίλερ στο βίντεο, παίζει βίαια παιχνίδια στους υπολογιστές κ. ο. κ. Στα αγόρια το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στη σχέση τους με την μητέρα και στα κορίτσια στη σχέση τους με τον πατέρα, όπως θα δούμε παρακάτω.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύονται με την ύπνωση και εμφανίζονται στα όνειρα, στο χιούμορ, στις παραδρομές του λόγου, στις προτιμήσεις του ανθρώπου: από τον σεξουαλικό του σύντροφο μέχρι τις πολιτικές του προτιμήσεις κτλ. Τα ψυχολογικά προβλήματα εκδηλώνονται με σωματικά συμπτώματα όπως αϋπνία, άγχος, σπαστική κολίτιδα ή αλλιώς σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ταχυκαρδία, ``κόμπος στον λαιμό΄΄, τραύλισμα, σεξολογικά προβλήματα, υστερία, κλειστοφοβία, αγοραφοβία, κρίσεις πανικού κ. α. Αυτά λέγονται ψυχοσωματικά συμπτώματα.

Από την άλλη μεριά, πολλές ασθένειες έχουν ψυχολογικά αίτια ως υπόβαθρο της εκδήλωσης τους όπως το έλκος από στρες, ο διαβήτης, η ελκωτική κολίτιδα, ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, η ψωρίαση, το άσθμα, οι αλλεργίες, η παχυσαρκία (από μη ενδοκρινολογικά αίτια) κ. α.

Επιστρέφοντας στην ψυχανάλυση, το ``θυμοειδές΄΄ του Πλάτωνα και το ``άλογον και έλλογον μέρος΄΄ του Αριστοτέλη είναι αυτό που ονομάζει ο Φρόιντ ως ``Υπερεγώ΄΄ και ανήκει στο λογικό μέρος. Το ``Υπερεγώ΄΄ είναι οι αξίες, τα κριτήρια, οι ηθικοί κανόνες, οι φραγμοί και οι επιταγές που επιβάλλει το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον οι οποίες ορίζουν τι πρέπει και τι απαγορεύεται να κάνει το άτομο.

Το ``Υπερεγώ΄΄ μαζί με το ``Εγώ΄΄, ελέγχουν το ``Αυτό΄΄. Δηλαδή ελέγχουν το άλογο και μη ηθικό μέρος της ψυχής και το χαλιναγωγούν. Αν το ``Αυτό΄΄ αντιτίθεται με τις κοινωνικές και ηθικές επιταγές, τότε το καταπιέζουν και το καταχωνιάζουν στο υποσυνείδητο μέρος του μυαλού. Αλλά, όπως προαναφέρθηκε, αυτή η απώθηση δεν είναι τέλεια και έτσι οι απωθημένες εμπειρίες, σκέψεις και ηδονές βγαίνουν στην επιφάνεια και επηρεάζουν τη ζωή και τη συμπεριφορά του ατόμου.

Με τον έλεγχο του ``Εκείνου΄΄ (το ``Αυτό΄΄ λέγεται αλλιώς και ``Εκείνο΄΄), όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι για το ``άλογον μέρος΄΄, υπάρχει φυσιολογικά μια αρμονία ανάμεσα στις δυνάμεις της ψυχής. Αν η ισορροπία αυτή διαταραχθεί και υπερισχύσει το ``Αυτό΄΄, δηλαδή οι ηδονές, τα ένστικτα, οι επιθυμίες, τα πάθη και οι απωθημένες εμπειρίες, τότε δημιουργούνται τα ψυχολογικά προβλήματα.

Με βάση το σκεπτικό αυτό δικαιολογούνται όλα τα σύγχρονα προβλήματα όπως η νεύρωση, τα ψυχολογικά προβλήματα, το υπερβολικό άγχος, τα σεξολογικά προβλήματα (στο 90% των ατόμων οφείλονται σε ψυχολογικά αίτια), η επιθετικότητα των νέων, η βία (στην οικογένεια, στο σχολείο, στον δρόμο και γενικά παντού), η ομοφυλοφιλία, ο βιασμός και πολλά άλλα. Σχετικά με τον βιασμό, μαζί με την πυρομανία, την τοξικομανία, την κλεπτομανία, την επιδειξιμανία, την κοπρολαγνεία, τον φετιχισμό, την κτηνοβασία, την παιδεραστία (παιδοφιλία), την ηδονοβλεψία, την νεκροφιλία και άλλες ``παραφιλίες΄΄ και σεξουαλικές διαστροφές, εντάσσονται όλα στις ψυχοπαθολογίες.

Σε όλα τα παραπάνω, ένα κακό οικογενειακό περιβάλλον μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση ή την επιδείνωση της ψυχοπαθολογίας. Σε ό, τι αφορά τον τοξικομανή και γενικά τον χρήστη ψυχοτρόπων ουσιών (από κόλλες μέχρι χασίς, μαριχουάνα και ηρωίνη), γίνεται τελικά ψυχοπαθητικό άτομο και επικίνδυνο για τους άλλους. Το άτομο που λαμβάνει ψυχοτρόπες ουσίες είναι επιρρεπές σε τροχαίο και εργατικό ατύχημα και έχει ισχυρή τάση για ανομία, κυρίως κλοπές, ληστείες και άσκοπη χρήση βίας για να εκδικηθεί υποσυνείδητα τους κακούς ή αδιάφορους ή ανύπαρκτους (εγκαταλελειμμένο ή ορφανό παιδί) γονείς του.

Ο αναγνώστης ίσως να μην αντιλαμβάνεται πλήρως την έννοια της ασυνείδητης σκέψης που αναφέρθηκε παραπάνω. Θα γίνει μια μεγαλύτερη ανάλυση στο θέμα αυτό. Στην φράση ``ασυνείδητη σκέψη΄΄ το ``ασυνείδητη΄΄ προσδιορίζει τη σκέψη που δεν εισέρχεται στη συνείδησή μας άμεσα, δηλαδή δεν μας έρχεται στο νου, αλλά παρουσιάζεται με διαφόρους τρόπους, όπως στα όνειρα, στο λόγο, στα αστεία, στις παραδρομές του λόγου κτλ.

Οι υποσυνείδητες σκέψεις εμπεριέχονται στο υποσυνείδητο που είναι το πρωτόγονο μέρος του εγκεφάλου μας που πέρα από τα ένστικτα και τα ορμέμφυτα, εμπεριέχει και σκέψεις για πρόσωπα όπως οι γονείς μας κ. α. Το υποσυνείδητο επηρεάζει τη σκέψη και την αντίληψή μας, τις αποφάσεις μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους, το επάγγελμά μας, τα πολιτικά πιστεύω μας και γενικά τη ζωή μας.

Για παράδειγμα ένα παραμελημένο παιδί, που υποσυνείδητα αισθάνεται άσχημα για τους γονείς του, εξαιτίας της έλλειψης αγάπης από μέρους τους, μπορεί όταν μεγαλώσει να γίνει στρατιωτικός, αστυνομικός ή πυγμάχος ή πολιτικά να ενταχθεί σε ακραίες ομάδες (αναρχικός ή φασίστας) Όσοι τρέφουν αρνητικά συναισθήματα για τους γονείς τους τους, είναι ``ευνουχισμένοι΄΄ από αυτούς από την παιδική τους ηλικία.

Σχετικά με την έννοια του ``ευνουχισμού΄΄, ο Σίγκμουντ Φρόϋντ την συνέλαβε έχοντας υπόψιν του την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα τον θεό Ουρανό που καταβρόχθιζε τα αρσενικά παιδιά του (όπως οι ευνουχιστικοί πατεράδες μεταφορικά), γιατί φοβόταν ότι κάποιο από αυτά θα του έπαιρνε τον θρόνο. Η γυναίκα του Ουρανού, Γη, μην αντέχοντας τον αφανισμό των παιδιών της, έδωσε στον υιό της Κρόνο ένα δρεπάνι για να ευνουχίσει τον πατέρα του, όπως και έγινε.

Ο Κρόνος στη συνέχεια παντρεύτηκε την αδελφή του Ρέα (ήταν και οι δύο Τιτάνες), όμως επειδή φοβόταν σαν τον πατέρα του ότι κάποιο από τα αρσενικά παιδιά του θα τον εκθρόνιζε τα κατάπινε και αυτός! Αργότερα, όμως, ευνουχίστηκε και ο ίδιος από τον υιό του Δία που τον είχε σώσει η μάνα του Ρέα!!! Γενικά, έχουμε το πρότυπο του ``ευνουχιστικού΄΄ πατέρα και το πρότυπο της αιμομιξίας (όπως Κρόνος- Ρέα) στην κοσμογονία και θεογονία της ελληνικής μυθολογίας.

Το πρότυπο του ``ευνουχιστικού΄΄ πατέρα ειναι πολύ συνηθισμένο σήμερα, με τη μορφή του πατέρα που είναι αυστηρός και επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή των παιδιών του, με το να τα μειώνει και να τους προκαλεί σύνδρομο κατωτερότητας. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τη μητέρα.

Όταν ο γονέας είναι καταπιεστικός ή αδιάφορος, τότε τα παιδιά του τον απεχθάνονται ή να τον μισούν (συνήθως υποσυνείδητα) και αργότερα έχουν ψυχολογικά και σεξολογικά προβλήματα όπως για παράδειγμα είναι στις γυναίκες η δυσπαρευνία και η ``ψυχρότητα΄΄ στο σεξ. Παράλληλα, παρουσιάζουν επιθετικότητα που μπορεί να εκδηλωθεί ακόμα και με τη χρήση βίας. Επίσης, ο ``ευνουχισμός΄΄ είναι συνήθως η αιτία που τα τέκνα χτυπάνε ή υβρίζουν ή ακόμα και σκοτώνουν τους γονείς τους ή τους κλείνουν στα γηροκομεία.

Ο Φρόϋντ, πέρα από τον μύθο του Κρόνου, χρησιμοποίησε και τον μύθο του Οιδίποδα για να διατυπώσει την θεωρία του περί ``οιδιποδείου συμπλέγματος΄΄, βασιζόμενος στο πρότυπο της αιμομιξίας. Ο Οιδίποδας, βασιλιάς των Θηβών, είχε παντρευτεί την μητέρα του Ιοκάστη χωρίς να γνωρίζει ότι η γυναίκα που παντρεύτηκε ήταν η μητέρα του και απέκτησε δύο υιούς: τον Πολυνείκη και τον Ετεοκλή, και δύο κόρες: την Αντιγόνη και την Ισμήνη. Όταν συνειδητοποίησε ότι παντρεύτηκε τη μητέρα του, τότε αυτοτυφλώθηκε.

Μάλιστα, ο Οιδίποδας είχε σκοτώσει τον πατέρα του, τον βασιλιά της Θήβας, Λάιο χωρίς να γνωρίζει ότι ο άνδρας που σκότωσε ήταν ο πατέρας του. Τα δύο αγόρια του Οιδίποδα ενεπλάκησαν σε ένοπλη διαμάχη για την διεκδίκηση του θρόνου της Θήβας και τελικά ο πατέρας τους τα καταράστηκε. Ο Πολυνείκης πήγε στο Άργος και συμμάχησε με τους 6 βασιλείς της Πελοποννήσου πείθοντάς τους να εκστρατεύσουν κατά της Θήβας. Τελικά οι δυο υιοί του Οιδίποδα αλληλοσκοτώθηκαν σε μονομαχία μεταξύ τους.

 Στον μύθο αρχαία ελληνική τραγωδία του Οιδίποδα βλέπουμε τα χαρακτηριστικά του ``οιδιποδείου συμπλέγματος΄΄, καθώς και τις δυσάρεστες συνέπειές του, όταν παραμένει άλυτο σε όλο τους το μεγαλείο. Επίσης, βλέπουμε τον φθόνο μεταξύ των αδελφών που είναι κάτι πολύ συνηθισμένο έστω και υποσυνείδητα στις οικογένειες. Ο φθόνος αυτός ενισχύεται όταν οι γονείς καλομαθαίνουν το πρωτότοκο υιό ή τον Βενιαμίν της οικογενείας (συνήθως τα αγόρια).

Παράλληλα, τα κορίτσια πάντα ζηλεύουν υποσυνείδητα τα αγόρια, διότι η οικογένεια και η κοινωνία δίδει μεγαλύτερη σημασία σε αυτά. Ο φθόνος αυτός συνεχίζεται σε όλη τους τη ζωή. Ο Φρόιντ το αποκάλεσε αυτό: ``φθόνος του πέους΄΄. Στον μύθο του Οιδίποδα αξίζει να σημειωθεί πως ο Κρέοντας, αδελφός της Ιοκάστης και νέος βασιλιάς της Θήβας, διέταξε να μην ταφεί το σώμα του νεκρού Πολυνείκη. Αυτό, γιατί ο Πολυνείκης επιτέθηκε εναντίον της πατρίδος του. Εντούτοις, η Αντιγόνη παράκουσε την εντολή, γιατί γνώριζε ότι η ψυχή του άταφου νεκρού περιπλανιέται αιωνίως, μην μπορώντας να ησυχάσει (έτσι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες).

Έτσι, η Αντιγόνη ``ενταφίασε΄΄ το γυμνό σώμα του νεκρού Πολυνείκη με τον εξής παραδοσιακό, αντί της ταφής τρόπο: πήρε στα χέρια της ξηρή σκόνη και ράντισε γύρω γύρω το νεκρό με τριπλή σπονδή (ρίχνοντας 3 φορές σκόνη) από σφυρηλατημένο κανάτι. Τότε ο θείος της Κρέοντας διέταξε να την κλείσουν σε μια σπηλιά και να σφραγίσουν την πόρτα της, για να πεθάνει από την πείνα. Αυτό το έκανε γιατί η πράξη της Αντιγόνης προς τον Πολυνείκη ήταν απαγορευμένη από τους νόμους.

Έτσι, η Αντιγόνη προτίμησε να πεθάνει για τους ηθικούς νόμους και να παραβλέψει τους ανθρώπινους. Αιώνια παρέμεινε η προχριστιανική της φράση: ``εγώ γεννήθηκα για να αγαπώ και όχι για να μισώ΄΄. Υπάρχει, όμως, και συνέχεια στο δράμα. Ο Αίμωνας, υιός του Κρέοντα και αγαπημένος της Αντιγόνης, μόλις έμαθε για τον θάνατό της, τότε αυτοκτόνησε. Μετά τον ακολούθησε και η μητέρα της Αντιγόνης, Ιοκάστη…

Όλα τα παραπάνω, δηλαδή ο θηβαϊκός κύκλος, αποτέλεσαν το αγαπημένο θέμα των αρχαιοελληνικών τραγωδιών, ιδίως του Σοφοκλή, στα θέατρα των αρχαίων Ελλήνων.

Επιστρέφοντας στην αιμομιξία, είναι γεγονός ότι το έθιμο της αιμομιξίας ακολουθούσαν και πολλοί βασιλείς, όπως οι Φαραώ και η Ελληνίδα βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα (51- 30 π.Χ.) που είχε παντρευτεί τον αδελφό της Πτολεμαίο!!! Η αιμομιξία υπάρχει ως αρχέτυπο στο οιδιπόδειο σύμπλεγμα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το οιδιπόδειο σύμπλεγμα, με λίγα λόγια, συνίσταται στο γεγονός ότι το παιδί απευθύνει τις σεξουαλικές επιθυμίες του στα συγγενικά του πρόσωπα: κατά κύριο λόγο στους γονείς του και δευτερευόντως στα αδέλφια του. Για το αγόρι το πρώτο σεξουαλικό αντικείμενο είναι η μητέρα του και για το κορίτσι ο πατέρας της.

Όμως, ο γονέας που δεν αποτελεί σεξουαλικό αντικείμενο, θεωρείται ενοχλητικός από το παιδί το οποίο δείχνει εχθρικότητα, έχοντας τον υποσυνείδητο φόβο του ευνουχισμού από αυτόν. Όλη αυτή η υποσυνείδητη αιμομικτική κατάσταση είναι το οιδιπόδειο σύμπλεγμα, το οποίο διαρκεί από το τρίτο ως περίπου τα έβδομο έτος ζωής του παιδιού. Στο κορίτσι το σύμπλεγμα δεν λέγεται οιδιπόδειο αλλά ``σύμπλεγμα της Ηλέκτρας΄΄ πάλι από την ελληνική μυθολογία παρμένο.

Η Ηλέκτρα ήταν κόρη του περίφημου βασιλιά των Μυκηνών, Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας. Όταν ο Αγαμέμνων γύρισε από τον τρωικό πόλεμο, η γυναίκα του με τον εραστή της Αίγισθο τον δολοφόνησαν σε ενέδρα, με τη βοήθεια άλλων προδοτών. Τότε η κόρη της Ηλέκτρα φυγάδεψε τον αδερφό της Ορέστη, ώστε να μη τον σκοτώσουν και αυτόν.

Τελικά, έπειτα από χρόνια ο Ορέστης και η Ηλέκτρα σχεδίασαν και σκότωσαν τους δολοφόνους του πατέρα τους, δηλαδή τη μητέρα τους και τον Αίγισθο.

Και σε αυτή την αρχαία ελληνική τραγωδία φαίνεται το αντίστοιχο με το οιδιπόδειο σύνδρομο, από τη μεριά της γυναίκας, καθώς και οι δυσάρεστες συνέπειές του από τη μη επίλυσή του. Σημειώνεται ότι και ο μύθος της Ηλέκτρας και του Ορέστη ήταν αγαπημένο θέμα των αρχαιοελληνικών τραγωδιών. Γνωστή είναι η τραγωδία ``Ηλέκτρα΄΄ του Ευριπίδη.


 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters