Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Εκλογές 2012. Τα πραγματικά αποτελέσματα.

They live. Τουλάχιστον 830.000 Πασόκοι εξακολουθούν να ζουν ανάμεσά μας (πρόκειται για ταινία τρόμου, απομακρύνετε τα παιδιά). Εμ βέβαια. Αν τον γιο σου τον σκράπα τον ακαμάτη, τον έχωσες στο δημόσιο, αλλάζεις κόμμα; Δεν αλλάζεις, στον αιώνα τον άπαντα.


1.180.000 νοικοκυραίοι συμπολίτες μας, εμπιστεύθηκαν τη σωτηρία τής χώρας στους μνημονιακούς και φιλοευρωπαϊστές ντιντήδες. Φυσικά. Αν έχεις λάβει ένα σκασμό δανεικά και δεν μπορείς να ξεχρεώσεις, τι κάνεις; Ζητάς κι άλλα! Νοικοκυρέικη λογική.


160.000 άλλοι νοικοκυραίοι, θεωρούν τους άλλους 1.180.000 νοικοκυραίους προδότες. Επειδή, μάλλον, δεν έταξαν αρκετά στους τοκογλύφους.


1.050.000 υποστηρίζουν σθεναρά την νομιμοποίηση των εποίκων, την αποχριστιανοποίηση του κράτους (με την ισλαμοποίηση δεν έχουν πρόβλημα), την κατάργηση των παρελάσεων κτλ κτλ. Αναμενόμενο. Όταν υποστηρίζεις ότι μπορείς να συμβιώνεις με τους τοκογλύφους και να δανείζεσαι απ’ αυτούς χωρίς καμία υποχρέωση, έχεις ομίχλη στο κεφάλι. Δεν έχεις;


380.000 φρονούν ό,τι και οι παραπάνω 1.050.000, αλλά επιπλέον διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι στη Σμύρνη το ’22 υπήρξε συνωστισμός. Α ρε συνωστισμός που σας χρειάζεται…


665.000 έχουν ξεκάθαρη άποψη. Ναι στην ΕΟΚ, όχι στο μνημόνιο. Δηλαδή ναι στους καπιταλιστές, όχι στον καπιταλισμό. Ναι στους τοκογλύφους όχι στην τοκογλυφία. Ωραία ανεξαρτησία…


530.000 φωνάζουν «Έξω από την ΕΟΚ, έξω από το ΝΑΤΟ». Κραυγάζουν κατά του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού, αλλά δεν τους ακούει κανείς. Φαίνεται ότι τα ουρλιαχτά 4.000.000 λαθραίων σκεπάζουν τις φωνές τους.


400.000 και πλέον ακροδεξιοί εμφανίστηκαν την τελευταία διετία στην Ελλάδα. Λογικόν. Απευθυνθείτε στους «δημοκράτες» πολιτικούς μας για περισσότερα. Αν τους βρείτε φυσικά...


185.000 πιστεύουν ότι η καλλιέργεια πουρναριών είναι η ενδεδειγμένη λύση για όλα μας τα προβλήματα (οικονομικά, υπαρξιακά, ψυχοσεξουαλικά κτλ). Επίσης θεωρούν ότι ο Κεμάλ είναι εθνικός μας ήρωας και οι βόρειοι γείτονές μας είναι Μακεδόνες (με περικεφαλαία).


180.000 θρηνούν ήδη που η Βάνα, ο Γιαννάκης, ο Πασχάλης και τ’ άλλα παιδιά δεν μπαίνουν στη βουλή. Δεν ήξερα ότι το τσίρκο έχει τόσους φαν στην Ελλάδα.


135.000 ήθελαν δημιουργία ξανά, με κυβέρνηση τεχνοκρατών βεβαίως-βεβαίως…


113.000 ψήφισαν δαγκωτό τον αυτοανακηρυχθέντα αρχηγό των γκέι, για τρελή δράση…


75.000 κουκουλοφόροι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία παρά τη ζέστη. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν οι εκλογές γίνονταν χειμώνα…


35.000 επιχείρησαν να λευκάνουν την κάλπη. Μάταιος κόπος αδέλφια.


Περίπου 3.500.000 δεν μετείχαν (δεν ξέρω πόσοι εξ αυτών απλώς δεν μπόρεσαν) στο πανηγύρι. Πάντως δεν έχασαν και τίποτε.




Αριστείδης ο Δίκαιος 

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/2012.html

Το ορθολογικό πλαίσιο της ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Το ορθολογικό πλαίσιο της ΑΟΖ δεν εμπεριέχει μόνο πολλά συμφέροντα όπως ακούμε συνήθως αλλά και πολλούς παράγοντες και στρατηγικές συμπεριφορές. Το παίγνιο ακόμα και περιορισμένο στη Μεσόγειο είναι πολύπλοκο δίχως όμως να είναι περίπλοκο. Η μελέτη των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου δείχνει ότι δεν είναι ποτέ παράλογες ακόμα και αν φαίνονται παράδοξες μερικές.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η ανάλυση δεδομένων αποδεικνύει ότι είναι αναμενόμενες. Ο συνδυασμός της νομικής νοοτροπίας και της μαθηματικής σκέψης, οδηγεί σε συμπεράσματα που οδηγούν στα αποτελέσματα της πραγματικότητας. Δεν υπάρχει τίποτα το παράξενο σε αυτή τη παρατήρηση, ειδικά όταν την ενσωματώνουμε στη θεωρία παιγνίων.

Βέβαια μερικοί αναλυτές εκτιμούν ότι λόγω πείρας, είναι αδύνατο να πετύχουμε στους στόχους σε όλη τους την εμβέλεια. Αυτή η παραδοχή δεν οφείλεται στην πραγματικότητα όπως νομίζουν, απλώς στη λανθασμένη επιλογή του πλαισίου των παιγνίων μηδενικού αθροίσματος, διότι ξέρουμε εξ αρχής τα αποτελέσματα της θεωρίας ήδη από την εποχή των von Neumann και Morgestern.

Το θέμα της ΑΟΖ είναι ριζικά διαφορετικό και γι' αυτό το λόγο ερμηνεύεται και ως παίγνιο μη μηδενικού αθροίσματος και ακολουθεί τη θεωρία μετά την επανάσταση του Nash. Ακόμα και αν το πιστεύουν, οι περισσότεροι παίχτες δεν έχουν την ικανότητα να παίξουν μόνοι τους. Δεν είναι λόγω ανεπάρκειας αλλά λόγω του πεδίου του Δικαίου της Θάλασσας.

Από την άλλη, το τελευταίο δεν είναι ένας κλειστός κόσμος όπως θεωρούμε στα μαθηματικά αλλά μία ανοιχτή δομή που προσφέρει πολλές δυνατότητες στις διεθνείς διαπραγματεύσεις κατά συνέπεια υπάρχει μεγάλος χώρος για τη στρατηγική. Είναι λοιπόν απαραίτητο να έχουμε ειδικούς από διάφορους τομείς και να μην λειτουργούμε αποκλειστικά στο πλαίσιο της νομικής, διότι έχει και αυτή τα όριά της όταν το αντικείμενο δεν είναι μόνο θεσμικό και ενσωματώνει επιστημονικά δεδομένα.

Το σοβαρό παίγνιο δεν είναι στη φάση της θέσπισης διότι αυτή είναι μια μονομερή πράξη και κατά συνέπεια ανήκει μόνο στο πεδίο της θεωρίας αποφάσεων. Η πολυπλοκότητα του παιγνίου της ΑΟΖ βρίσκεται στις διμερείς διαπραγματεύσεις και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι σε αυτό το επίπεδο για να είμαστε αποτελεσματικοί.

Τότε η στρατηγική διαχείρηση της κρίσης παίρνει όλη τη σημασία της και η αξία της είναι θεαματική. Γι' αυτό το λόγο πρέπει από τώρα να ετοιμαστούμε για αυτές τις φάσεις έτσι ώστε οι στρατηγικές μας με τη βοήθεια του χρόνου να δώσουν τα αποτελέσματα που προσμένει ο ελληνικός λαός για την πατρίδα μας.

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/blog-post_9982.html

80% των βουλευτών της "Μαύρης Βουλής" του Μνημονίου πήγε σπίτι του!

Ανανεωμένη σε ποσοστό 85% θα είναι η νέα Βουλή καθώς ελάχιστοι από τους παλαιούς βουλευτές έχουν επανεκλεγεί και από αυτούς που διασώθηκαν οι περισότεροι είναι της ΝΔ η οποία διασώζεται λόγω του εκλογικού νόμου και το μπόνους των 50 έδρων. Αλλά και από αυτούς που εξελέγησαν, ειδικά από το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα ποσοστό 50%, κυρίως στην Περιφέρεια που είναι νέα πρόσωπα και δεν συμμετείχαν στην "Μαύρη Βουλή".

Στην Α' Αθηνών η ΝΔ εκλέγει οκτώ βουλευτές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών πρόκειται για τους: Δ.Αβραμόπουλο, Νικ.Κακλαμάνη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κικίλια, Νότη Μηταράκη, Προκόπη Παυλόπουλο, Φωτεινή Πιπιλή και Ανδρέα Ψυχάρη.

Στη Β' Αθηνών εκλέγονται οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Σοφία Βούλτεψη, Αδ.Γεωργιάδης, Γερ.Γιακουμάτος, Άννα Καραμανλή, Ευ.Μεϊμαράκης, Κυρ.Μητσοτάκης, Αργ.Ντινόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Αικ.Παπακώστα, Βύρων Πολύδωρας, Αρης Σπηλιωτόπουλος και Κωστής Χατζηδάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Α' Αθηνών εκλέγονται οι Νίκος Βούτσης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αλ.Τσίπρας, ενώ στη Β' Αθηνών οι: Όλγα Βαλαβάνη, Ρένα Δούρου, Γιάννης Δραγασάκης, Παν.Κουρουμπλής, Δημ.Παπαδημούλης, Σοφία Σακοράφα, Δημ.Στρατούλης, Πέτρος Τατσόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλωτός.

Στο ΠΑΣΟΚ διασώθηκε μόνο ένας (!) στην Α' Αθηνών, ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών στη Β' Αθηνών εκλέγονται οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μίμης Ανδρουλάκης, Απ.Κακλαμάνης και Μιχ.Χρυσοχοΐδης. Εκτός Βουλής φαίνεται ότι μένουν κορυφαία στελέχη όπως οι Α.Δρέττα, Μ.Αποστολάκη, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Χρ.Πρωτόπαπας και Γ.Ραγκούσης, αλλά και οι Δημ.Ρέππας και Π.Ευθυμίου! που είχε δημιουργήσει εκείνο το εμετικό επεισόδιο σε βάρος στελεχών του Λαϊκού Συνδέσμου στο Μαρούσι, αλλά είχε πρωτοστατήσει και σε δηλώσεις κατά του Β.Πούτιν στις ρωσικές εκλογές!

Στην Α' Αθηνών από τους Ανεξάρτητους εκλέγεται η Έλενα Κουντουρά και στη Β' Αθηνών οι: Ιωάννης Δημαράς, Πάνος Καμμένος, Βασ.Καπερνάρος, Π.Κοντογιαννίδης, Γιάννης Μανώλης.

Από το ΚΚΕ στην Α' Αθηνών εκλέγεται η Λιάνα Κανέλλη και στη Β΄Αθηνών εκλέγονται οι: Χρ.Κατσώτης, Λίνα Κροκίδη, Αλ.Παπαρήγα και Σπ.Χαλβατζής.

Από τη Δημοκρατική Αριστερά εκλέγονται οι: Ιωάννης Πανούσης (Α' Αθηνών), Οδυσσέας Βουδούρης (Β' Αθηνών), Φ.Κουβέλης (Β'Αθηνών), Γρ.Ψαριανός (Β' Αθηνών).

Από τη Χρυσή Αυγή εκλέγονται οι: Ν.Μιχαλολιάκος (Α' Αθηνών), Ιωάννης Βουλδής (Α' Αθηνών), Γιώργος Γερμενής (Β' Αθηνών), Ελένη Ζαρούλια (Β' Αθηνών).

Από τη ΝΔ στην Α' Πειραιώς εκλέγεται ο Κωνστ. Αρβανιτόπουλος και στη Β' Πειραιώς ο Ιωάννης Τραγάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Θ.Δρίτσας (Α' Πειραιώς), Ευγενία Βαμβακά (Β' Πειραιώς), Παν.Λαφαζάνης (Β' Πειραιώς).

Από το ΠαΣοΚ εκλέγεται μόνο ο Δημ.Λιντζέρης (Β'Πειραιώς).

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγονται οι Ιωάννης Κουράκος (Β' Πειραιώς) και ο Παν.Μελάς (Α' Πειραιώς).

Από το ΚΚΕ η Ελπίδα Παντελάκη (Α' Πειραιώς) και η Διαμάντω Μανωλάκου (Β' Πειραιώς).

Από τη Δημοκρατική Αριστερά εκλέγονται οι Μαρία Ρεπούση (Α' Πειραιώς) και η Μαρία Γιαννακάκη (Β' Πειραιώς)

Από τη Χρυσή Αυγή οι Ν.Κουζηλος, Ιωάννης Λαγός.

Στο Υπόλοιπο Αττικής εκλέγονται κατ' αλφαβητική σειρά οι: Νάσος Αθανασίου (ΣΥΡΙΖΑ), Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Γ.Βλάχος (ΝΔ), Μάκης Βορίδης (ΝΔ), Ιωάννης Γκιόκας (ΚΚΕ), Ηλίας Κασιδιάρης (Χρυσή Αυγή), Γεωργία Μαρτίνου (ΝΔ), Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Θ.Μπούρας (ΝΔ), Βασ.Οικονόμου (ΔΗΜΑΡ), Παύλος Χαϊκάλης (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠαΣοΚ).

Στις υπόλοιπες περιφέρειες ξεχωρίζει η βαριά ήττα του ΠΑΣΟΚ σε Α' και Β'Θεσσαλονίκης. Στην Α' Θεσσαλονίκης από το ΠΑΣΟΚ μάχη δίνουν οι Γ.Μαγκριώτης, Ε.Καϊλή και Χρύσα Αράπογλου, ωστόσο, αν κρατήσει την έδρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα εκλεγεί κανείς.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προηγούνται οι Τ.Κουράκης, Δ.Χαραλαμπίδου, Γ.Αμανατίδης και Γ.Θεοδωρόπουλος.

Στη ΔΗΜΑΡ προηγείται η Ασημίνα Ξηροτύρη.

Στη Β' Θεσσαλονίκης οι έδρες μοιράζονται μεταξύ όλων των κομμάτων που μπαίνουν στο Κοινοβούλιο. Από τη ΝΔ προηγείται ο Θ.Καράογλου και ακολουθεί ο Σ.Αναστασιάδης. Στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται η Ε.Αμμανατίδου. Στο ΠΑΣΟΚ μάχη δίνουν οι Γ.Αρβανιτίδης και Χάρης Τσιόκας. Στο ΚΚΕ μπροστά η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Απ.Χαρουπάκης και στη ΔΗΜΑΡ η Κ.Μάρκου.

Μόλις μία έδρα λαμβάνει το ΠαΣοΚ στην Αχαΐα, την οποία καταλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς σταυρό.

Χωρίς έδρα μένει το ΠAΣΟΚ στην Κέρκυρα, όπου ήταν υποψήφια η Άντζελα Γκερέκου, αλλά λόγω εκλογικού νόμου την χάνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Καστοριά όπου επί χρόνια εκλέγονταν ο πρόεδρος της απερχόμενης Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, στην Κορινθία που μένει έξω ο Πάνος Μπεγλίτης και στη Λέσβο που πάει σπίτι του ο Νίκος Σηφουνάκης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/80.html

Έρχεται η ώρα του Καραμανλή - Τι γράφει ο Ψυχάρης στο ΒΗΜΑ

Θέμα επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας

προκειμένου να επανενώσει την παράταξη φέρονται ότι είναι έτοιμα να θέσουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ μετά τον καταποντισμό του κόμματος στις εκλογές.

Η επισήμανση γίνεται από την ιστοσελίδα tovima.gr του ΔΟΛ προκειμένου η Κεντροδεξιά να αποκτήσει ξανά ενιαία έκφραση και να διεκδικήσει με αξιόπιστο τρόπο την εξουσία.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima έχει τίτλο «Η ώρα του λογαριασμού στην ΝΔ. Η επόμενη μέρα και η λύση Κ. Καραμανλή για την επανένωση της Κεντροδεξιάς» . Παρα το γεγονός ότι λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση του αποσύρθηκε η επίμαχη αναφορα στον Καραμανλή, αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις από την Συγγρού. Το πλήρες δημοσιευμα με την επίμαχη παράγραφο έχει ως εξης :

«Η ώρα του λογαριασμού έφθασε στη Ν.Δ. που κατέγραψε το ιστορικό χαμηλό του 18,85% και στο παρασκήνιο έχουν αρχίσει ζυμώσεις και συζητήσεις για την «επόμενη ημέρα».

Υπό την ηγεσία του κ. Αντ. Σαμαρά η Ν.Δ. αν και κατέκτησε την πρώτη θέση, κατάφερε να βρεθεί στην πιο δεινή θέση της ιστορίας της, παρά τις ενέσεις ανύψωσης του ηθικού που επιχειρούν στελέχη της ηγετικής ομάδας από το βράδυ της 6ης Μαΐου.

«Τώρα κάνουμε ταμείο» λένε κορυφαία στελέχη, τα οποία με έκδηλη την αμηχανία και τον προβληματισμό, μιλάνε για τα ... αυτογκόλ της ηγεσίας που βύθισαν το κόμμα 15 μονάδες κάτω από την ταπεινωτική ήττα του κ. Κ. Καραμανλή το 2009 από τον κ. Γ. Παπανδρέου.

Η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος είναι εκρηκτική, αλλά το γεγονός ότι είμαστε στην έναρξη των διερευνητικών εντολών και υπάρχει ανοικτό ακόμα το ενδεχόμενο μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης, σώζει μέχρι στιγμής την ηγεσία από τη σφοδρή δημόσια κριτική και αμφισβήτηση.

«Όλα θα ειπωθούν και οι ευθύνες θα αποδοθούν σε δεύτερο χρόνο. Αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι» λένε κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. που μιλάνε για ολέθρια λάθη, τόσο του κ. Σαμαρά, αλλά και στενών συνεργατών του, οι οποίοι τον οδήγησαν σε στρατηγικό αδιέξοδο και οδήγησαν την παράταξη για πρώτη φορά στην ιστορία της πολυκερματισμένη σε μια εκλογική αναμέτρηση.

Εύθραυστες ισορροπίες

Οι ισορροπίες είναι εύθραυστες. Η γκρίνια και η κριτική και η αμφισβήτηση περισσεύει στο παρασκήνιο. Και αυτό, διότι ο κ. Σαμαράς δεν κατάφερε, όχι την αυτοδυναμία που ήθελε εξ αρχής να πετύχει, αλλά ούτε καν να πετύχει μια καθαρή νίκη για το κόμμα του.

Η πάλαι ποτέ κραταιά Ν.Δ. είναι σε απόσταση...αναπνοής περίπου δυο μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ και χάριν του «νόμου Παυλόπουλου διατηρεί το σημαντικό προβάδισμα σε έδρες.

Σε αυτό το ρευστό εσωκομματικό πεδίο, ο κ. Σαμαράς είναι «τυχερός», διότι η συζήτηση περί ευθυνών συγκαλύπτεται από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις για το σχηματισμό ή όχι κυβέρνησης.

Όπως είναι κατανοητό, θέμα ηγεσίας δεν τίθεται αυτή τη στιγμή από κανέναν, αλλά υπάρχουν κορυφαία στελέχη που βάζουν το ζήτημα της... «επόμενης ημέρας» στη Ν.Δ. και μιλάνε για την ανάγκη άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επανένωσης της κεντροδεξιάς.

Πολλά μέλη της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ. παραμένουν σε καθεστώς πλάνης, αδυνατούν να κατανοήσουν τι ακριβώς έγινε στις εκλογές, ποιο ήταν το μήνυμα των ψηφοφόρων και περί άλλων τυρβάζουν.

Ο ρόλος Καραμανλή και η επανένωση της κεντροδεξιάς

Κορυφαία «γαλάζια» στελέχη ήδη συζητούν το ενδεχόμενο να κληθεί άμεσα, ο κ. Κ. Καραμανλής, τουλάχιστον ως μεταβατική λύση, για να επανενωθεί η κεντροδεξιά και πάει με άλλο σχήμα στις εκλογές.

Τα μηνύματα όμως από την πλευρά Καραμανλή δεν είναι, μέχρι στιγμής θετικά, αφού ο τέως Πρωθυπουργός, δεν φέρεται διατεθειμένος να εμπλακεί σε αυτή τη φάση σε εσωκομματικές συζητήσεις.

Μάλιστα, προ ημερών, οι συνεργάτες του έστειλαν σαφές μήνυμα ότι ο ίδιος επιθυμεί την ενότητα της Ν.Δ. και δεν προτίθεται να προχωρήσει σε διάφορες κινήσεις, αν και έμπειρα στελέχη, λένε ότι στην πολιτική κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τίποτα.

Το σίγουρο είναι όμως ότι πλέον τίθεται μετ' επιτάσεως η ανάγκη να προχωρήσει η ανασύνθεση της κεντροδεξιάς και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να επανενωθεί η παράταξη.

Αυτό το κεντρικό αίτημα που τίθεται από πολλά στελέχη δεν μπορεί να αγνοηθεί από τον κ. Σαμαρά που οφείλει, όπως λένε πολλοί, να κινηθεί άμεσα σε αυτή την κατεύθυνση και να επουλωθούν πληγές του παρελθόντος.


Οι 10 λόγοι που βούλιαξαν τη ΝΔ


1. Ακύρωσε τη θεωρία του μεσαίου χώρου και έστριψε τη Ν.Δ. προς τα δεξιά, χάνοντας κεντρώους ψηφοφόρους που είχε κερδίσει ο κ. Καραμανλής.


2. Επί δυο χρόνια κινήθηκε με υψηλούς αντιμνημονιακούς τόνους και δεν κατάφερε να πείσει την κομματική του βάση για τη στροφή που έκανε, ψηφίζοντας το δεύτερο μνημόνιο.


3. Η επιλογή του να στηρίξει και να συμμετάσχει η ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έγινε αποδεκτή από μεγάλο τμήμα ψηφοφόρων. Πολλοί πίστευαν ότι εάν είχε οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις αρχές Δεκεμβρίου, θα είχε καταφέρει να κερδίσει το αντιμνημονιακό κοινό, καθώς έως τότε ήταν ο βασικός αντιμνημονιακός πόλος.


4. Τα λάθη στρατηγικής και πολιτικής διαχείρισης, δημιούργησαν δυο νέα κόμματα, από τα σπλάχνα της Ν.Δ.: ένα της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, τη Δημοκρατική Συμμαχία και ένα του κ. Π. Καμμένου, τους «Ανεξάτητους Έλληνες».


5. Αν και ζητούσε επίμονα εκλογές ο κ. Σαμαράς εδώ και μήνες, το κόμμα (που δεν άλλαξε σε τίποτα και παρέμεινε ένας παρηκμασμένος μηχανισμός) ήταν παντελώς ανέτοιμο για την εκλογική μάχη.


6. Η προεκλογική στρατηγική ήταν σε λάθος κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να συσπειρώσει μόλις το 50% των ψηφοφόρων της ΝΔ που επί πολλούς μήνες είδε πολλά εσωκομματικά επεισόδια και προβλήματα, όπως η συγκρότηση των ψηφοδελτίων.


7. Η επιλογή να τεθεί σκληρή δεξιά ατζέντα, οδήγησε σε αντίθετα αποτελέσματα και ευνόησε τη Χρυσή Αυγή, κάτι που έγινε και στη Γαλλία, όπου ο Σαρκοζί έκανε το ίδιος λάθος, δίνοντας πόντους στη Λεπέν.


8. Αγνόησε επί πολύ μεγάλο διάστημα τις πραγματικές προθέσεις και διαθέσεις της κοινωνίας. Δεν κατανόησε το θυμό και την οργή του κόσμου, αλλά και την πλήρη απαξίωση των πολιτών για τα πολιτικά κόμματα του δικομματισμού.


9. Δεν έπεισε για την ορθότητα της πολιτικής του και το αφήγημα (όπως π.χ. το Ζάππειο ΙΙΙ και η οικονομική του πρόταση) του κ. Σαμαρά δεν έγινε κατανοητό. Απέφυγε το ντιμπέιτ και τη διακαναλική συνέντευξη, χάνοντας την ευκαιρία να δείξει τα προγραμματικά κενά των άλλων κομμάτων.


10. Η ηγετική ομάδα και όχι τόσο ο κ. Σαμαράς, κινήθηκε τα δυόμιση χρόνια με περισσή αλαζονεία δίνοντας λανθασμένη εικόνα πολλές φορές στον πρόεδρο της ΝΔ για το γίνεται στην Κ.Ο. και στο κόμμα, στοιχείο που οδηγούσε σε λάθη, αφού αγνοούνταν βασικές παράμετροι κρίσιμων γεγονότων».




bloggr

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/blog-post_9315.html

ΔΥΣΤΥΧΩΣ... 2 ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ


ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ.... 

Και οι 2 από τον ίδιο χώρο σε ξεχωριστά κόμματα. Και οι 2 παραχαράκτες της ιστορίας.  Η Ρεπούση γνωστή για τον "συνωστισμό" της Σμύρνης αντί για το σφάξιμο των γυναικόπαιδων που πήρε μέρος. Και ο 2ος (Π.Τατσόπουλος) για τις προσβολές στο πρόσωπο του Θ.Κολοκοτρώνη αλλά και την παραποίηση της ιστορίας της Ελληνικής επανάστασης του 1821. Αιώνια πολέμιος της Εκκλησίας και της Ελλάδας. Πράκτορες το Σόρος και οι 2 με υπογραφή...
Οι ψηφοφόροι της Δημοκρατικής αριστεράς προφανώς δεν γνωρίζουν το ποιόν τους. Δεν εξηγείτε αλλιώς.... Διότι εαν γνώριζαν και παρόλαυτά τους ψήφισαν, τότε έχουμε μεγάλο πρόβλημα.

πηγή

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο σύνολο των ψηφοφόρων και οι έδρες που πραγματικά θα έπρεπε να πάρουν

Τα αποτελέσματα αλλιώς
Τα αποτελέσματα αλλιώς...
Σε αυτές τις εκλογές έγινε ένα πρώτο βήμα για να απαγκιστρωθεί ο πολίτης από τα κόμματα.

Μπορεί το αποτέλεσμα να είναι λιγάκι καιροσκοπικό, με την έννοια ότι δεν πιστεύω ότι επί της ουσίας ψηφίσαμε με βάση την πολιτική θέση των κομμάτων και την αξιοπιστία τους, αλλά, δεν παύει να είναι μια εμπράγματη αλλαγή γενικότερου σκεπτικού.

Όπως κάθε φορά που έχουμε εκλογές, έτσι και τώρα θα παρουσιάσω τα αποτελέσματα των εκλογών με βάση την πραγματική δύναμη των κομμάτων τόσο σε σχέση με το σύνολο των ψηφοφόρων όσο και σε σχέση με τις έδρες που πραγματικά θα έπρεπε να πάρουν.

Έχουμε λοιπόν συμμετοχή 65%, άρα τα ποσοστά των κομμάτων πρέπει να τα δούμε με βάση αυτόν τον συντελεστή. Έχουμε επιπλέον 2,36% λευκών και άκυρων.

Έχουμε λοιπόν:

Ν Δ: 12,26%
ΣΥΡΙΖΑ: 10,89%


ΠΑΣΟΚ: 8,57%
ΑΝΕΛ: 6,89%
ΚΚΕ: 5,50%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 4,53%
ΔΗΜΑΡ: 3,96%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 1,9%
ΛΑΟΣ: 1,9%
ΔΗΣΥ: 1,66%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 1,39%
ΔΡΑΣΗ: 1,17%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 0,77%
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: 0,62%
ΟΧΙ (ΕΠΑΜ): 0,60%
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: 0,57%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 0,39%
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: 0,39%
ΠΕΙΡΑΤΕΣ: 0,33

ΑΚΥΡΑ – ΛΕΥΚΑ: 1,53%

Σε ένα εκλογικό σύστημα που θα σεβόταν ακόμα και την άποψη της αποχής, των λευκών ή των άκυρων και θα ήταν απόλυτα αναλογικό τα κόμματα θα έπαιρναν τις εξής έδρες:

Ν Δ: 12,26%                                                           ΕΔΡΕΣ 37
ΣΥΡΙΖΑ: 10,89%                                                      ΕΔΡΕΣ 33
ΠΑΣΟΚ: 8,57%                                                        ΕΔΡΕΣ 26
ΑΝΕΛ: 6,89%                                                          ΕΔΡΕΣ 21
ΚΚΕ: 5,50%                                                            ΕΔΡΕΣ 17
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 4,53%                                                ΕΔΡΕΣ 14
ΔΗΜΑΡ: 3,96%                                                       ΕΔΡΕΣ 12
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 1,9%                                                   ΕΔΡΕΣ 6
ΛΑΟΣ: 1,9%                                                            ΕΔΡΕΣ 6
ΔΗΣΥ: 1,66%                                                          ΕΔΡΕΣ 5
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 1,39%                                       ΕΔΡΕΣ 4
ΔΡΑΣΗ: 1,17%                                                         ΕΔΡΕΣ 4
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 0,77%                                                   ΕΔΡΕΣ 2
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: 0,62%                                ΕΔΡΕΣ 2
ΟΧΙ (ΕΠΑΜ): 0,60%                                                 ΕΔΡΕΣ 2
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: 0,57%                                             ΕΔΡΕΣ 2
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 0,39%                                       ΕΔΡΕΣ 1
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: 0,39%                                                ΕΔΡΕΣ 1
ΠΕΙΡΑΤΕΣ: 0,33                                                       ΕΔΡΕΣ 1



(Αδιάθετες έδρες: 104)

Με τα ποσοστά που παίρνουν τα κόμματα με βάση τον εκλογικό νόμο που δεν λαμβάνει υπόψιν του το 35% οι έδρες που αναλογικά θα έπρεπε να λαμβάνουν είναι:

Ν Δ: 18,87%                                                         ΕΔΡΕΣ 57
ΣΥΡΙΖΑ: 16,76%                                                    ΕΔΡΕΣ 50
ΠΑΣΟΚ: 13,19%                                                    ΕΔΡΕΣ 40
ΑΝΕΛ: 10,60%                                                      ΕΔΡΕΣ 32
ΚΚΕ: 8,47%                                                          ΕΔΡΕΣ 25
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,97%                                              ΕΔΡΕΣ 21
ΔΗΜΑΡ: 6,10%                                                     ΕΔΡΕΣ 18
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 2,93%                                               ΕΔΡΕΣ 9
ΛΑΟΣ: 2,90%                                                        ΕΔΡΕΣ 9
ΔΗΣΥ: 2,56%                                                        ΕΔΡΕΣ 7
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 2,15%                                     ΕΔΡΕΣ 6
ΔΡΑΣΗ: 1,80%                                                       ΕΔΡΕΣ 5
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,19%                                                ΕΔΡΕΣ 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: 0,96%                             ΕΔΡΕΣ 3
ΟΧΙ (ΕΠΑΜ): 0,92%                                              ΕΔΡΕΣ 3
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: 0,88%β                                       ΕΔΡΕΣ 2
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 0,61%                                   ΕΔΡΕΣ 2
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ: 0,61%                                            ΕΔΡΕΣ 2
ΠΕΙΡΑΤΕΣ: 0,51                                                   ΕΔΡΕΣ 2



Μικρός Φωκίων για τα Μικρά Μεγάλα Εγλήματα
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters