Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ "ONE NATION" ΠΟΥ ΔΡΑ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - Η περίπτωση της οργάνωσης "One Nation", του Ιωάννη Μιχαλέτου



Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα των Ελληνικών ΜΜΕ (λ.χ. athina984η οργάνωση "One Nation" δρα στη χώρα και συγκεκριμένα στη Λέσβο με αφορμή τη έλευση των προσφύγων. Μάλιστα λαμβάνει μέρος - και παρανόμως-σε αποστολές έρευνας & διάσωσης στα Ελληνικά  χωρικά ύδατα. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και πέρα πλέον όλων των άλλων που έχουν λεχθεί για γραφτεί, πρέπει να σημειωθούν τα εξής:

- Η οργάνωση αυτή είναι συνεργαζόμενη με την "Al-Fatiha Global"η οποία ερευνάται από την Βρετανική δικαιοσύνη για εμπλοκή στην τρομοκρατία στη Συρία. Έχει βρεθεί φωτογραφικό υλικό με όπλα που τα διέθετε ο υιός του ιδρυτή της οργάνωσης, Βρετανός υπήκοος Πακιστανικής καταγωγής. 
Ταυτόχρονα η ίδια οργάνωση δίδει χρήματα στη Τουρκική IHH, η οποία με τη σειρά της κατηγορείται επισήμως από τους Κούρδους της Συρίας ότι παρείχε οπλισμό στο Ισλαμικό κράτος (αξίζει να σημειωθεί ότι τη περίθαλψη των προσφύγων στη ΠΓΔΜ και στην περιοχή της Γευγελής την έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό η Τουρκική οργάνωση).

- Μια ακόμη οργάνωση που συνδέεται η "One Nation", είναι η  IERA από το Πόρτσμουθ της Βρετανίας της οποίας μέλη καταζητούνται ως στελέχη τους ΙΣΙΣ στη Συρία όπου μετέβησαν ως εθελοντές-τρομοκράτες τα τελευταία έτη. Επιπλέον μέλος του Δ.Σ. του IERA,ήταν ο Μπιλάλ Φίλιπς ο οποίος είχε συνδεθεί με την ομάδα που τοποθέτησε τη βόμβα στο διεθνές κέντρο εμπορίου στη Νέα Υόρκη το 1993.

- Ακόμα πρέπει να αναφερθεί η σύνδεση με την οργάνωση "Muslim Aid" που και αυτή ερευνάται από τη Βρετανική δικαιοσύνη λόγω των στενών δεσμών της με τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Τζιχάντ.

- Προσέτι έχουμε και την οργάνωση ΙΝΤΕΡΠΑΛ, της οποίας η δράση έχει ήδη απαγορευτεί στις ΗΠΑ ως συνδεόμενης με τη διεθνή τρομοκρατία 

-Για την "One Nation" συγκεκριμένα επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των Βρετανικών αρχών εδώ και χρόνια ως σύνδεσμος μεταξύ Βρετανών και Μεσανατολιτών εξτρεμιστών. 

- Υπάρχει επίσης η περίπτωση του Moazzam Begg, Μουτζαχεντίν που είχε πολεμήσει στη Βοσνία τη δεκαετία του '90 και μετέπειτα εντάχθηκε στις τάξεις της Αλ Κάιντα, φυλακίστηκε στο Γκουαντάναμο και τη σήμερον είναι βασικός συντονιστής όλων των παραπάνω οργανώσεων. Η "One Nation" έχει επίσης αναπτύξει εργασία και στη Βοσνία τα τελευταία έτη. 

- Η οργάνωση "One Nation", επιπλέον έχει ονοματίσει ένα από τα φιλανθρωπικά της "πρότζεκτ" ως Aafia Siddiqui, προς τιμή της τρομοκράτισσας από το Πακιστάν που βρίσκεται τη σήμερον σε φυλακή του Τέξας καταδικασμένη για επίθεση σε Αμερικανούς. Το ψευδώνυμό της ήταν "Lady al-Qaeda". Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίκτυο της παγκοσμίως δεν έχει ακόμα εξαρθρωθεί και αποτελεί βασικό στόχο των Αμερικανικών αρχών

- Στις 17 Νοεμβρίου του 2013 η "One Nation", οργάνωσε στο Δυτικό Γιόρκσαιρ φόρουμ με ομιλητές τους εξτρεμιστές Moazzam Begg & Σάικ Ζαχίρι Μαχμούντ. Ο τελευταίος είναι διευθυντής του ινστιτούτου Ας-Σούφα που προωθεί τη Χαμάς στη Βρετανία. Εκεί παρευρέθηκε και ο Asim Querishi, ο οποίος συνδέεται με πληθώρα εξτρεμιστικών οργανώσεων στη Τσετσενία, Αφγανιστάν και βεβαίως τη Συρία, ενώ είναι και εξέχων μέλος της οργάνωσης Hizb ut-Tahrir η οποία θεωρείτε τρομοκρατική σε αρκετά κράτη διεθνώς και ταυτοχρόνως εξέχοντα μέλη της καλούν σε δολοφονίες Εβραίων, Ινδών, Ρώσων,Κινέζων και Αμερικανών. 
- Ένα από τα ηγετικά στελέχη της "One Nation" ο Arshad Patel είχε συλληφθεί το καλοκαίρι το 2005 ως συνδεόμενος με τους βομβιστές του Λονδίνου. Η αδερφή του Χασίνα είναι η σύζυγος του Mohammed Sidique Khan που ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας σε εκείνες τις επιθέσεις. Ένα άλλο μέλος ο Majid Freeman, ερευνάται από την Βρετανική δικαιοσύνη την παρούσα περίοδο ως υποστηρικτής του Ισλαμικού κράτους στη χώρα.

- Οι Βρετανικές αρχές εδώ και δύο χρόνια ερευνούν περιπτώσεις απαγωγών στη Συρία από το ΙΣΙΣ και τις διασυνδέσεις για την διευκόλυνση αυτών των απαγωγών από στελέχη οργανώσεων όπως η "One Nation"

- Η "One Nation" χρηματοδοτεί στη Γάζα την οργάνωση "Al-Falah Benevolent Society" που αποτελεί μια βιτρίνα της Χαμάς της οποία ο διευθυντής μοιράζει οικονομική βοήθεια στις οικογένειες των βομβιστών αυτοκτονίας της περιοχής.
 Όλα τα ανωτέρω είναι προκαταρκτικά στοιχεία RIMSE
 
kerberos-hellas

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ - Ο Πουτιν έβγαλε στην Συρία τα όπλα που όλοι φοβόντουσαν.ΒΙΝΤΕΟ

Δεν περιμεναν να τα βγαλει εξω. Παγωσε το ΝΑΤΟ οταν ειδαν τι οπλα εχει ο Πουτιν. Τετοιο οπλο δεν εχουμε ξαναδει ποτε στην ζωη μας.Θα εξαφανισει τους τζιχαντιστες σε χρονο ρεκορ. Πολλοι λενε οτι απαγορευονται τετοια οπλα. 
Κοιταξτε με τα ιδια σας τα ματια, τα οπλα laser που χρησιμοποιουν οι Ρωσοι, προκειμενου να τελειωνουν μια ωρα αρχιτερα με τα μπλοκα των Τζιχαντιστων!!! 
Οι Τζιχαντιστες συνθλιβονται... απο παντου σε ολες τις βασεις τους και τα μπλοκα τους! Οι Ρωσοι καταφερνουν και κερδιζουν εδαφος στην Συρια με πολυ γοργα βηματα και σε αυτο εχει βοηθησει πολυ ο εκπληκτικος τους εξοπλισμος, ειτε απο τον αερα ειτε απο το εδαφος! 
Στο βιντεακι που ακολουθει παρακολουθειστε μετα τα πρωτα 10” τι σκαει απο τις ρωσικες χερσαιες δυναμεις του Πουτιν! Τρομερο!


 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/12/blog-post_41.html

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θέλει Aμέσως τη FRONTEX στα Ελληνικά Χερσαία Σύνορα Για να προστατέψει τους γείτονες από τους πρόσφυγες εκ Τουρκίας...

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Υπόμνημα της  προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (υπ.αρ. 14300/15 της 1-12-15) προς το συνερχόμενο  συμβούλιο υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Ε.Ε.), εν όψει της κρίσιμης κατάστασης που αντιμετωπίζει η Ε Ε, εισηγείται  «μεγαλύτερες προσπάθειες για την παρεμπόδιση παρανόμων διαβάσεων (εισόδου-εξόδου) από τα εξωτερικά χερσαία σύνορα» και «την άμεση ανάπτυξη μιας επιχείρησης FRONTEX στα βόρεια σύνορα της Ελλάδος για την αντιμετώπιση των σημαντικών δυσχερειών που αντιμετωπίζονται με τις γειτνιάζουσες χώρες»
Ερμηνεία χωρίς προπαγανδιστική ψιμυθίωση:

Η Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εισηγείται την άμεση ανάπτυξη της FRONTEX στα σύνορά μας, για την προστασία των γειτόνων της Ελλάδας από την εισβολή προσφύγων α π ό την Ελλάδα!
(Την Ελλάδα – μέλος της Ε Ε και του ΝΑΤΟ- ποιος θα την προστατέψει;)
Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ του αμερικανικού οικονομικού δελτίου Zero Hedge:
«Είχαμε προηγουμένως αναφερθεί στις δραματικές και για πολλούς άδικες διαπραγματεύσεις, όπου Ευρωπαίοι γραφειοκράτες της ΕΕ απείλησαν την Ελλάδα με αναστολή επ’ αόριστον της συμμετοχής της στη Ζώνη Σένγκεν ελεύθερων, χωρίς διαβατήριο, ταξιδιών, εάν δεν αναπροσαρμόσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου τη στάση της στην προσφυγική κρίση, ενώπιον της αυξανόμενης δυσανασχέτησης για την άρνηση της να δεχθεί εξωτερική βοήθεια.
Το ράπισμα στο πρόσωπο των Ελλήνων ήταν ιδιαίτερα οδυνηρό επειδή αυτές οι προειδοποιήσεις για προσωρινή έξωση από την ΕΕ επισυμβαίνουν λίγες μέρες αφ’ ότου η Τουρκία όχι μόνο εισέπραξε 3 δις. ευρώ γιατί υπήρξε πιο «συνεργάσιμη» σε διαπραγματεύσεις για την διαχείριση των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που βγαίνουν από τα σύνορά της με κατεύθυνση προς την Ευρώπη, αλλά επιπλέον την υποσχέθηκαν διαδικασία εξπρές στις διαπραγματεύσεις για την είσοδό της στην Ε Ε και εκχώρηση βίζας ελεύθερων ταξιδιών. Η ειρωνία είναι πως η ίδια η Τουρκία είναι επίσης η πηγή όλων σχεδόν των προσφυγικών προβλημάτων της Ελλάδος, όπως δείχνει ο ακόλουθος χάρτης:

Συνοψίσαμε προηγουμένως την κατάσταση ως εξής: Οι ΄Ελληνες δεν είναι μόνο που υποφέρουν κάτω από το βάρος 700.000 προσφύγων, που περνούν από την Τουρκία και κατεθύνονται στην «φιλόξενη Γερμανία», που έπαψε να είναι φιλόξενη, τώρα έχουν τώρα και την προσβολή να εξοστρακίζονται από τους Ευρωπαίους «ίσους» τους, οι οποίοι είναι εξόφθαλμα γενναιόδωροι με την μη μέλος Τουρκία, η οποία μπορεί να χηματοδοτείς τους τζιχαντιστές, αγοράζοντας το πετρέλαιο του Ισλαμικού Κράτους και διαιωνίζουν έτσι την προσφυγική κρίση, ενώ απειλούν να υποβιβάσουν την Ελλάδα σε κράτος του 4ου Κόσμου. Μοιάζει να κρύβει πολλά αυτή η υπόθεση, εκτός από μια πρόφαση σε βάρος της Ελλάδος.»

Σημείωση: Παρατηρούμε εδώ πως ξένοι και υπερπόντιοι παρατηρητές αποδεικνύονται περισσότερο ευαίσθητοι και εξεγειρόμενοι για τα ραπίσματα, τις ταπεινώσεις και τη δολοφονία της χώρας μας από τους «εταίρους της», από όσο οι εδώ υπηρέτες των και -λόγω εθνικής αποβλάκωσης-  ισοδύναμοι «κυβερνώντες»...
Και το πλήρες κείμενο του υπομνήματος του Προέδρου του Ευρωπαϊκου Συμβο
INTRODUCTION
The migratory and refugee crisis has put the application of the Schengen acquis and of the asylum acquis under severe pressure during the last years, with an unprecedented influx of migrants over the last months. In this context, several Member States have temporarily reintroduced border control at their internal borders, with reference to a serious threat to public policy or internal security as provided for by the Schengen Borders Code. Temporary controls at internal borders have also been carried out by a Member State for reasons related to terrorism, following the attacks in Paris on 13 November 2015. In addition, some Member States have taken specific measures to reinforce the control at their external borders.
In its Conclusions of 9 November 2015 on measures to handle the refugee and migration crisis, the Council has identified a number of measures to implement fully the orientations already agreed by the European Council [1]. These measures address a wide range of issues, including in particular reception capacities, hotspots, relocation, return, readmission, resettlement,  lack of cooperation of migrants, contingency planning, the functioning of the Schengen area, external and internal borders, smuggling in human beings, visa policy, a common information strategy and the use of the Integrated Political Crisis Response (IPCR).
In the Conclusions adopted on 20 November 2015 on Counter-Terrorism after the Paris terrorist attacks by the Council and Member States meeting within the Council it was agreed to implement reinforced measures for the purpose of fighting terrorism, including strengthening controls at external borders[2].
Under point 9 of its Conclusions of 9 November 2015, the Council decided "to conduct at the December Justice and Home Affairs Council, on the basis of the 8th bi-annual reporting by the Commission, a thorough debate on the functioning of the Schengen area (1 May 2015 - 31 October 2015) and on the lessons learned from temporary reintroductions of controls at internal borders".
In Coreper on 26 November 2015 the Commission indicated, however, that the said 8th bi-annual report would not be ready for the meeting of the JHA Council in December 2015, but would be integrated in the future border package. The Presidency concluded that Ministers would be invited to hold a debate on the functioning of the Schengen area on the basis of a Presidency paper.
With a view to preparing this debate, the Presidency issued a questionnaire on lessons learned from temporary introductions of controls at internal borders [3]. The Presidency has prepared the present paper in the light of replies from Member States, having in mind also major issues that have been raised during recent months regarding the functioning of the Schengen area, with a focus on border controls.
ISSUES FOR DISCUSSION
The Presidency invites the Council to hold a debate on the functioning of the Schengen area and to address in particular the following issues related to internal and external border controls.
1. Consultations between Member States – Based on the information available to the Presidency, it appears that, in situations where some Member States have applied recently Article 25 of the Schengen Borders Code to reinstate temporarily controls at internal borders, there has not been sufficient prior consultation with other Member States.  The same has been noticed for technical reinforcement of borders between border crossing points, for changes in national policies leading to filter migrants at border crossing points and for organizing the transit of migrants from one border to next.  This has severely hindered the possibility for neighbouring countries to prepare themselves for changes in migratory routes and for all Schengen countries to handle migratory flows in a coherent manner.
In addition, procedures approved by Coreper in March 2015 for improved information sharing on temporary reintroduction of border controls at internal borders have not been fully respected in all cases.
The Presidency proposes that:
  • even in emergency situations falling under Article 25 of the Schengen Borders Code and requiring immediate action, a Member State deciding to temporarily reintroduce internal border controls should make all efforts to inform neighbouring Member States sufficiently in advance to allow neighbouring Member States to adjust to the new situation and, where possible, to cooperate to reduce the negative impact of the reintroduction of internal border controls;
  • Member States reconfirm their commitment to fully apply the procedures for improved information sharing on temporary reintroduction of border controls at internal borders agreed in Coreper in March 2015. [4]
2. Securing external borders – A number of irregular migrants entering the EU, or exiting an EU country to re-enter later in the EU, pass through the so-called "green land borders" (the parts of the land borders between border crossing points). According to Frontex, more than 1,2 million illegal border crossings have been detected at the EU external borders for January - October 2015, an increase of 431% compared with the corresponding period in 2014. In addition, a number of illegal crossings have not been registered. The exact figure is unknown.
Also in the context of the fight against terrorism, the Council concluded on 20 November 2015 that control at the external borders which are most exposed should be strengthened "in particular by deploying, when the situation so requires, rapid border intervention teams (RABITs) and police officers in order to ensure systematic screening and security checks".
In view of the critical situation that the EU is currently confronted with, the Presidency proposes that:
  • considerably more efforts should be made to prevent illegal border crossings (entry and exit) through the external "green land borders" and to ensure that external borders are crossed only at the border crossing points referred to in Article 4, subject to the exceptions in Article 4(2), of the Schengen Borders Code;
  • RABITs are deployed as necessary for that purpose. This is at present  particularly relevant for external land borders in relation to the Western Balkan countries route;
  • A Frontex operation at the northern borders of Greece be deployed without delay to address severe difficulties encountered with neighbouring countries.
3. Increasing checks regarding illegal migration – Irregular migrants who have entered the Schengen area and have not been registered at their arrival should not be able to stay in that area undetected for long periods of time.
The Presidency proposes that:
  • the possibilities for checking persons inside the Schengen area, including by the use of relevant databases, are fully exploited to ensure that irregular migrants are detected and registered and their cases processed.
4. Addressing serious deficiencies in external border controls – Several Member States have recently reintroduced temporarily internal border control pursuant to Articles 23-25 of the Schengen Borders Code. Under these provisions, a Member State may not implement such controls for more than a total period of six months. A prolongation of this situation would require the adoption by the Council, upon a proposal from the Commission, of a recommendation in accordance with Article 26 of the Schengen Borders Code. Such recommendation may be adopted in exceptional circumstances to address a situation where a Schengen evaluation has identified persistent serious deficiencies relating to external border control and the measures referred to in Article 19a of the Schengen Borders Code are not effective. Where in such cases the overall functioning of the area without internal border control is put at risk, and insofar as the exceptional circumstances constitute a serious threat to public policy or internal security within the area without internal border control or within parts thereof, the period for the reintroduction of internal border control may be extended up to a total maximum of two years.
On this basis, the Presidency:

  • proposes that the Council invites the Commission to consider presenting a proposal as appropriate pursuant to Article 26 of the Schengen Borders Code for a Council recommendation that one or more Member States decide to reintroduce border control at all or at specific parts of their internal borders;
  • considers that, at the same time, all possible measures should be taken 




http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/12/frontex.html

Ο "Μαύρος Δεκέμβρης" έφτασε! Μολότοφ σήμερα στο κέντρο και φόβοι της ΕΛ.ΑΣ για ένα Σαββατοκύριακο... φωτιά! (VIDEO)

Ο
Καυτός Δεκέμβρης μπήκε, "μαύρος Δεκέμβρης" σύμφωνα με τους ίδιους τους αναρχικούς, που σκοπεύουν να αναστατώσουν την κοινή ειρήνη καθώς την Κυριακή είναι η επέτειος του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ έχει φόβους πως το σαββατοκύριακο που έρχεται θα κορυφωθούν οι επιθέσεις αναρχικών λόγω της μεγάλης πορείας για το θάνατο του Γρηγορόπουλου και ήδη φτιάχνεται ένα ιδιαίτερο πλάνο αντιμετώπισης των ταραχών, με 6.000 αστυνομικούς! Μάλιστα, το πλάνο προβλέπει ακόμα και χρήση "αύρας" και συμμετοχή εισαγγελέων στις επιχειρήσεις των ματ. Τα πρώτα τρανταχτά μηνύματα ήρθαν σήμερα.
 Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/12/video_4.html

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ Μισθοί άνω των 20 εκατ ευρώ για 30 μεγαλοστελέχη των τραπεζών

Μισθοί άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ καταβλήθηκαν σε περίπου τριάντα μεγαλοστελέχη ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι ίδιες οι τράπεζες στα ενημερωτικά τους δελτία.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το ανώτερο και ανώτατο στελεχιακό δυναμικό αμοίβονταν μέχρι και το τέλος του 2014 με μισθούς οι οποίοι ξεπερνούσαν καθαρά τα 16.000 ευρώ μηνιαίως, φθάνοντας μάλιστα το ποσό των 20.512 ευρώ στην περίπτωση ανώτατου στελέχους της Εurobank.
Οι αμοιβές αυτές καταβλήθηκαν παρά τους περιορισμούς που έθετε ο νόμος ο οποίος προσδιορίζει ως πλαφόν τις αμοιβές του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος είχε ανακοινώσει την οικειοθελή μείωση του μισθού του στα επίπεδα των 7.500 ευρω το μήνα.
Ωστόσο οι μηνιαίες απολαβές μελών της διοίκησης και ορισμένων ανώτατων στελεχών των τραπεζών ήταν προκλητικά υψηλότερες. Οι τέσσερεις συστημικές τράπεζες δαπάνησαν το 2014 περίπου 20 εκατ.ευρω για τις αμοιβές των στελεχών αυτών. Το ποσό αυτό αφορά τις μεικτές αποδοχές, όπερ σημαίνει ότι περιλαμβάνει και τον φόρο που έχει παρακρατηθεί. Επίσης περιέχονται και οι εργοδοτικές εισφορές ύψους περίπου 1,9 εκατ.ευρω.
«Πρωταθλήτρια» στην κούρσα των αμοιβών αναδεικνύεται η Εθνική καθώς η τράπεζα εμφανίζεται να έχει διαθέσει περίπου 7,622 εκατ.ευρώ. Ωστόσο ο χαρακτηρισμός μάλλον αδικεί την Τράπεζα καθώς στον κατάλογο των αμοιβών που δημοσιεύει η Εθνική έχει συμπεριλάβει, σε αντιθέση με τις άλλες τρεις τράπεζες, και πλήθος άλλων στελεχών χαμηλότερου επίπεδου (ως του βαθμού του βοηθού γενικού διευθυντή.
Συνολικά οι αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας για τη συμμετοχή τους σε αυτό έφθασαν τα 492.450 ευρώ. Το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών που κατέβαλε στα ασφαλιστικά ταμεία η Εθνική για τα στελέχη αυτά ξεπέρασε ελαφρώς το 1,4 εκατ.ευρω. Η πιο «κακοπληρωμένη» αναδεικνύεται σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ίδια η τράπεζα, η διοίκηση της Πειραιώς.
Το σχετικό κονδύλι έφθασε τα 1,719 εκατ.ευρω μεικτά. Αμέσως λίγοτερο συντηρητική ήταν η Αlpha Bank η οποία διέθεσε για την ανώτατη διοίκηση της 2,566 εκατ.ευρώ και άλλα 670.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της τραπέζης.
Η Alpha πλήρωσε επιπροσθέτως περίπου 13.316 ευρω για τα κινητά τους τηλέφωνα. Σαφώς πιο γενναιόδωρη ήταν στις αμοιβές της διοίκησης η Εurobank διαθέτοντας για το σκοπό αυτό περίπου 4,8 εκατ.ευρω και άλλα 714.000 ευρω για τη συμμετοχή των μελών στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου. 
dikaiologitika
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/12/20-30.html

Ισλαμιστές τρομοκράτες χτύπησαν στην "καρδιά" των ΗΠΑ και η κυβέρνηση Μ.Ομπάμα "σφυρίζει αδιάφορα" - Γιατί;

YΠΟΠΤΗ ΣΤΑΣΗ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Όλα τα στοιχεία (καταγωγή δραστών, ο τρόπος που έγινε το χτύπημα, και τα "επινείκια" του ISIS) καταδεικνύουν ότι πρόκειται για ισλαμική τρομοκρατική επίθεση στην "καρδιά" της ηλιόλουστης Καλιφόρνια αλλά οι αμερικανικές αρχές ακόμη σφυρίζουν αδιάφορα και υποκρίνονται ότι "ακόμα δεν γνωρίζουν" τα αίτια της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης που στοίχισε την ζωή δεκατεσσάρων αθώων και τον τραυματισμό άλλων δεκαεπτά στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια....
Δύο από τους δράστες είναι ο Σαγιέντ Φαρούκ, 28 ετών και η σύζυγός του Τασφίν Μαλίκ, 27 ετών οι οποίοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών.
 
Να σημειώσουμε ότι ο τρίτος δράστης κρατείται από την αστυνομία και δεν έχουν διαρεύσει ακόμα στιχεία για αυτόν. 
 
«Τρία ''λιοντάρια'' μας έκαναν υπερήφανους... Οι δρόμοι της Καλιφόρνια είναι γεμάτοι στρατιώτες βαριά οπλισμένους. Οι ΗΠΑ φλέγονται..» ήταν τα λόγια θαυμασμού που αναρτήθηκαν στο νεοδημιουργηθέν  hashtag #America_Burning το οποίο θεωρείται ότι ανήκει στο Ισλαμικό Κράτος αν και, όπως επισημααίνεται, δεν έχουν αναλάβει επίσημα την ευθύνη για τις εκτελέσεις. 
 
«Ο Θεός είναι μεγάλος. Αυτή είναι η ''κόλαση'' με την θέληση του θεού», έγραψαν οι τζιχαντιστές. 
 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ζωή του ζευγαριού που μοιάζει σαν να βγήκε από την θρυλική ταινία του Όλιβερ Στόουν "Νatural Born Killers
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/12/blog-post_571.html

Ποιος είναι τελικά ο Ελληνας πρωθυπουργός; ...


Ποιος είναι τελικά ο Ελληνας πρωθυπουργός;

Ο Λαβρόφ δεν αποδέχεται τις εγγυήσεις της Τουρκίας για το κυπριακό. 

Ο Λαβρόφ δεν δέχεται να παει στα κατεχόμενα. 

Ο Λαβρόφ υπερασπίζεται τοΝ Ελληνικό εναέριο χώρο.

Ο Λαβρόφ, προτείνει νέα ελληνορωσική προσέγγιση.

Ο Λαβρόφ ζητάει λύση για το σκοπιανό μόνον αν εξυπηρετεί και την ελληνική πλευρά. 

Ο Λαβρόφ ετοιμάζει πολλά πράγματα για το 2016 στο έτος πολιτισμού Ελλάδας - Ρωσίας. 

Ο Λαβρόφ κόβει εντελώς τος γέφυρες Ρωσίας - Τουρκίας. 

Ο Αλέξης αποδέχεται τις εγγυήσεις της Τουρκίας

Ο Αλέξης ειναι έτοιμος για το νέο σχέδιο τριχοτόμησης της Κυπρου (Κοτζιάς), οπότε μπορει να πάει στα κατεχόμενα αφού δεν υφίστανται.

Ο Αλέξης παρέδωσε τον εθνικό εναέριο χώρο στο Βερολίνο και μέσω αυτού στην Άγκυρα. 

Ο Αλέξης έκοψε κάθε γέφυρα για την ελληνορωσική προσέγγιση, λογω Βερολίνου. 

Ο Αλέξης δεν νοιάζεται και πολύ για το έτος πολστισμού Ελλάδας - Ρωσίας, διότι είναι ευρωατλαντιστής.

Ο Αλέξης έκανε την Ελλάδα γέφυρα να περνάει η Άγκυρα για να πάει για καφέ στις Βρυξέλλες και να στέλνει πρόσφυγες, λαθρομετανάστες κλπ στην Ευρώπη, μέσω της γέφυρας της Ελλάδας.

Εδώ θα σταματήσω, διότι θα αποκτήσω υπαρξιακό πρόβλημα: Αλέξη τελικά σε ποια χώρα είσαι πρωθυπουργός;

Apostolos Rossios
 http://www.logiosermis.net/2015/12/blog-post_10.html#.VmCPBF4qxB4


 Ο Τσίπρας με… κιπά στο μουσείο ολοκαυτώματος του Ισραήλ

 

 
******************************************************

 
Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΣΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΤΗ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.
 
 
 


Ξεπέρασαν τα 20 εκατ.ευρώ οι αποδοχές των διοικήσεων των τραπεζών το 2014 ...


Μισθοί άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ καταβλήθηκαν σε περίπου τριάντα μεγαλοστελέχη ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι ίδιες οι τράπεζες στα ενημερωτικά τους δελτία. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το ανώτερο και ανώτατο στελεχιακό δυναμικό αμείβονταν μέχρι και το τέλος του 2014 με μισθούς οι οποίοι ξεπερνούσαν καθαρά τα 16.000 ευρώ μηνιαίως, φθάνοντας μάλιστα το ποσό των 20.512 ευρώ στην περίπτωση ανώτατου στελέχους της Εurobank.

Οι αμοιβές αυτές καταβλήθηκαν παρά τους περιορισμούς που έθετε ο νόμος ο οποίος προσδιορίζει ως πλαφόν τις αμοιβές του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος είχε ανακοινώσει την οικειοθελή μείωση του μισθού του στα επίπεδα των 7.500 ευρω το μήνα.

Ωστόσο οι μηνιαίες απολαβές μελών της διοίκησης και ορισμένων ανώτατων στελεχών των τραπεζών ήταν προκλητικά υψηλότερες. Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες δαπάνησαν το 2014 περίπου 20 εκατ.ευρω για τις αμοιβές των στελεχών αυτών. Το ποσό αυτό αφορά τις μεικτές αποδοχές, όπερ σημαίνει ότι περιλαμβάνει και τον φόρο που έχει παρακρατηθεί. Επίσης περιέχονται και οι εργοδοτικές εισφορές ύψους περίπου 1,9 εκατ.ευρω.

"Πρωταθλήτρια" στην κούρσα των αμοιβών αναδεικνύεται η Εθνική καθώς η τράπεζα εμφανίζεται να έχει διαθέσει περίπου 7,622 εκατ.ευρώ. Ωστόσο ο χαρακτηρισμός μάλλον αδικεί την Τράπεζα καθώς στον κατάλογο των αμοιβών που δημοσιεύει η Εθνική έχει συμπεριλάβει, σε αντιθέση με τις άλλες τρεις τράπεζες, και πλήθος άλλων στελεχών χαμηλότερου επίπεδου (ως του βαθμού του βοηθού γενικού διευθυντή. Συνολικά οι αμοιβές των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας για τη συμμετοχή τους σε αυτό έφθασαν τα 492.450 ευρώ. Το σύνολο των εργοδοτικών εισφορών που κατέβαλε στα ασφαλιστικά ταμεία η Εθνική για τα στελέχη αυτά ξεπέρασε ελαφρώς το 1,4 εκατ.ευρω.

Η πιο "κακοπληρωμένη" αναδεικνύεται σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ίδια η τράπεζα, η διοίκηση της Πειραιώς. Το σχετικό κονδύλι έφθασε τα 1,719 εκατ.ευρω μεικτά. Αμέσως λίγοτερο συντηρητική ήταν η Αlpha Bank η οποία διέθεσε για την ανώτατη διοίκηση της 2,566 εκατ.ευρώ και άλλα 670.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της τραπέζης. Η Alpha πλήρωσε επιπροσθέτως περίπου 13.316 ευρω για τα κινητά τους τηλέφωνα. Σαφώς πιο γενναιόδωρη ήταν στις αμοιβές της διοίκησης η Εurobank διαθέτοντας για το σκοπό αυτό περίπου 4,8 εκατ.ευρω και άλλα 714.000 ευρω για τη συμμετοχή των μελών στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)


http://www.logiosermis.net/2015/12/20-2014.html#.VmCOhV4qxB4


Ζήνων ο Ελεάτης

 
1.     Εισαγωγικές επισημάνσεις
·     Ήταν μαθητής του Παρμενίδη.
·      Ο Παρμενίδης διατύπωσε τη θεωρία του Είναι.
·       Η θεωρία αυτή ονομάζεται οντολογία.
·      Με τα επιχειρήματά του ο Ζήνων επιχείρησε να στηρίξει αυτή την οντολογία του Παρμενίδη.
·      Τα επιχειρήματα αυτά είναι ένα είδος έμμεσων αποδείξεων.
·      Η μέθοδος του Ζήνωνα:
·      Είναι η απόδειξη δια της εις άτοπον απαγωγής:
– Τι σημαίνει η εις άτοπον απαγωγή;
– Σημαίνει καθ’ υπόθεση λήψη μιας θέσης ως αληθούς, με σκοπό να δειχθεί το αβάσιμό της εν ονόματι των απαράδεκτων συμπερασμάτων που προκύπτουν λογικά απ’ αυτήν.
– Ξεκινά από τις θέσεις των αντιπάλων της θεωρίας του Παρμενίδη. Αυτές οι  θέσεις παίζουν ρόλο προκείμενων στο συλλογισμό του Ζήνωνα.
– οι αντίπαλες θέσεις είναι:
   α) υπάρχει πολλαπλότητα πραγμάτων και κίνηση του όντος.
   β) το ον είναι διαιρετό.
– Ξεκινώντας απ’ αυτές τις θέσεις ο Ζήνων καταλήγει σε αντιφατικά συμπεράσματα ή σε «παράδοξα».
– Αυτά τα συμπεράσματα και τα «παράδοξα» στρέφονται κατά της πολλαπλότητας και της κίνησης του όντος.  
Το ερώτημα για το Είναι ο Ζήνων το μεθερμηνεύει [το μετατρέπει] σε ερώτημα για τα «σήματα» του όντος. Το ον ως τέτοιο περιπίπτει σε λήθη.
–π.χ. στο απόσπασμα: «αν το ον δεν είχε μέγεθος ….μέγεθος και πάχος» το ον παρουσιάζεται να έχει μέγεθος. Αυτό παραπέμπει στο«σήμα»μέγεθος του όντος και όχι σε κάποια πολλαπλότητα.
–Έτσι παρατηρείται ένα ασύμβατο ανάμεσα στην πολλαπλότητα και το Είναι.
 
    
2. Επιχειρήματα κατά της πολλαπλότητας
 
Για να επιχειρηματολογήσει ο Ζήνων κατά της πολλαπλότητας εξετάζει την ύπαρξη των πραγμάτων, δηλαδή τα όντα, ως προς το μέγεθος και ως προς τον αριθμό τους. 
 
α) Ως προς το μέγεθος:
 
·      Παράδειγμα με τα πράγματα:
·      Εάν δεχθούμε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα, τότε αυτά πρέπει να έχουν διάφορα μεγέθη: να είναι μεγάλα και μικρά.
·      Μεγάλα τόσο, ώστε να είναι άπειρα στο μέγεθος, δηλαδή να έχουν άπειρο μέγεθος.
·      Μικρά τόσο, ώστε να μην έχουν καθόλου μέγεθος, δηλαδή να είναι μηδέν.
·      Το μηδέν όμως δεν είναι πράγμα. Επομένως, αν δεχθούμε την ύπαρξη των πραγμάτων, δηλαδή την πολλαπλότητά τους, τότε αυτά πρέπει να έχουν άπειρο μέγεθος, αφού δεν μπορούν να υπάρχουν ως μηδέν.
·      Το ίδιο και με την πραγματικότητα:
·      Αν αυτή είναι πολλαπλό σύνολο, τούτο συνεπάγεται ότι αυτή αποτελείται από μέρη.
·      Αν τα μέρη διαιρεθούν ως το έσχατο σημείο, γίνονται μονάδες χωρίς μέγεθος, άρα παύουν να είναι μέρη, δηλαδή δεν είναι σύνολα μονάδων.
·      Συμπέρασμα:  αν τα πράγματα είναι πολλά, είναι αναγκαστικά μικρά και μεγάλα.
·      Μικρά σημαίνει ότι είναι μονάδες χωρίς μέγεθος και μεγάλα σημαίνει ότι είναι σε τέτοιο βαθμό που να καταλήγουν να είναι άπειρα.
·      Ανασκευή: επειδή τα παραπάνω σχετικά (μικρά και μεγάλα) αποκλείονται, η αρχική υπόθεση της πολλαπλότητας των πραγμάτων ανασκευάζεται.
 
β) Ως προς τον αριθμό:
 
·      Αν τα πράγματα είναι πολλά, ο αριθμός τους πρέπει να είναι πεπερασμένος.
·      Γιατί; Επειδή τα πράγματα κατά τον αριθμό είναι τόσα όσα υπάρχουν: ούτε λιγότερα ούτε περισσότερα.
·      Ταυτόχρονα όμως, αν τα πράγματα είναι πολλά, σημαίνει ότι κατάτον αριθμό είναι όχι μόνο πεπερασμένα, σύμφωνα με την παραπάνω συλλογιστική, αλλά και άπειρα σύμφωνα με την εξής συλλογιστική: πολλά κατά τον αριθμό σημαίνει ότι ανάμεσα τους υπάρχουν άλλα και άλλα ανάμεσα σε τούτα τα άλλα κ.ο.κ. ως το άπειρο.
·      Η υπόθεση συνεπώς ότι η πραγματικότητα είναι ένα πεπερασμένο σύνολο πραγμάτων αίρεται, γιατί με την ίδια λογική μπορεί να αποδειχθεί ή να ανασκευασθεί η απειρότητά τους. 
·      Το πεπερασμένο και το άπειρο του αριθμού των πραγμάτων δεν μπορεί να ισχύει ταυτόχρονα: δεν αληθεύουν και τα δύο.
·      Γι’ αυτό το λόγο αποκλείονται και τα δύο. Και με τον αποκλεισμό αυτό αποκλείεται συγχρόνως και η «διχοτομία» του όντος.
3. Επιχειρήματα κατά της κίνησης
 
α) Το παράδοξο του σταδίου ή της διχοτομίας
·      Η κίνηση είναι αδύνατη, κατά τον Ζήνωνα. Γιατί;
·      Επειδή ένα κινούμενο σώμα, π.χ. ένας δρομέας, προτού φτάσει στο τέρμα του σταδίου, πρέπει κατ’ αρχήν να έχει διανύσει τη μισή απόσταση.
·      Προτού ωστόσο διανύσει τη μισή απόσταση, πρέπει να έχει διανύσει το μισό διάστημα της μισής απόστασης κ.ο.κ. ως το άπειρο.
·      Τι δείχνει αυτό;
·      Δείχνει ότι ένας χώρος, που αποτελείται από άπειρη σειρά σημείων, είναι αδύνατο να διανυθεί σε πεπερασμένο χρόνο.
·      Ο Ζήνων λαμβάνει ως προϋπόθεση ότι ο χώρος είναι ως το άπειροδιαιρετός και πως μια ορισμένη έκταση ορίζεται από άπειρη σειράσημείων.
·      Για να ολοκληρώσει έτσι ο δρομέας τη διαδρομή πρέπει να διανύσει μια άπειρη σειρά σημείων.
·      Σε τούτη την άπειρη σειρά δεν υπάρχει πρώτος όρος και ο δρομέας, κατά το παράδοξο αυτό, δεν μπορεί να ξεκινήσει.
·      Η κίνηση συνεπάγεται λογικές δυσχέρειες, που την καθιστούν προβληματική inmente [= στο νου].
 
β) Το παράδοξο του Αχιλλέα
·     Ένα σώμα ταχύτατο, ας πούμε ο Αχιλλέας, δεν μπορεί να φτάσει ποτέ ένα βραδύτερο σώμα, π.χ. μια χελώνα, που κινείται μπροστά του. Γιατί;
·      Επειδή η χελώνα, ως προπορευόμενο κινούμενο σώμα, χωρίζεται από το άλλο κινούμενο σώμα, τον Αχιλλέα, με άπειρεςυποδιαιρέσεις του διαστήματος, τις οποίες ο Αχιλλέας δεν μπορεί να καλύψει.
·      Υποθετικά, ο Αχιλλέας είναι χίλιες φορές ταχύτερος από την χελώνα, η δε τελευταία, κατά τη στιγμή της εκκίνησης, προηγείται του Αχιλλέα κατά 10.000 μέτρα.
·      Όταν ο Αχιλλέας θα έχει διανύσει 10.000, η χελώνα θα προηγείται του Αχιλλέα κατά δέκα μέτρα.
·      Όταν ο Αχιλλέας καλύψει την απόσταση των δέκα μέτρων, η χελώνα πάλι θα προηγείται κατά 1 εκ. κ.ο.κ. ως το άπειρο.
·      Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη,  το παράδοξο του Αχιλλέα δεν διαφέρειαπό εκείνο της διχοτομίας.
·      Η μόνη διαφορά ανάμεσα στα δύο παράδοξα είναι ότι στο δεύτερο του Αχιλλέα τα μεσοδιαστήματα των δύο σωμάτων δενδιχοτομούνται ως το άπειρο, αλλά υποδιαιρούνται σευποδιαστήματα ως το άπειρο.
·      Λογικές δυσχέρειες [ή αντιφάσεις] συνεπάγεται η κίνηση και στο παράδοξο του Αχιλλέα: από τη μια η παρατήρηση δείχνει πως ο Αχιλλέας φτάνει τη χελώνα, από την άλλη όμως ο λόγος φαίνεται να αποδεικνύει το αντίθετο, δηλαδή δεν την φτάνει.
·      Η προκείμενη έτσι: η κίνηση του όντος είναι δυνατή –αυτή είναι η θέση των αντιπάλων του Παρμενίδη που θέλει να καταρρίψει ο Ζήνων– συνεπάγεται μια αντιφατικότητα, από την οποία προκύπτει η αλήθεια της θέσης του Παρμενίδη περί ακινησίας του όντος.
 
γ) Το παράδοξο του βέλους
·      Ένα βέλος, που φαίνεται ότι κινείται, σε κάθε χρονική στιγμή καλύπτει χώρο ίσο με τις διαστάσεις του και εντός αυτού του χώρουμένει ακίνητο.
·      Η υποτιθέμενη διαδρομή του βέλους αποτελείται από τμήματα τουχώρου που είναι ίσα προς τις διαστάσεις του.
·      Από εδώ προκύπτει ότι το βέλος ηρεμεί [ή είναι ακίνητο] σε κάθε χρονική στιγμή, η οποία αντιστοιχεί σε κάθε τέτοιο τμήμα του χώρου.Τι σημαίνει αυτό;
·       Πως το βέλος βρίσκεται πάντοτε σε ακινησία μέσα σε όλο το χώρο και καθ’ όλο το χρόνο.
·      Σε όλο το χώρο, γιατί αυτός εδώ συντίθεται από μέρη ίσα κάθε φορά με τις διαστάσεις του βέλους.
·      Και καθ’ όλο το χρόνο, γιατί αυτός εδώ συντίθεται από τιςαντίστοιχες στιγμές, οι οποίες δεν έχουν διάρκεια και είναι αδιαίρετες και εντός των οποίων αναγκαστικά βρίσκεται το κινούμενο βέλος.
·      Ποια είναι η βάση αυτού του επιχειρήματος;
·      Είναι η προκείμενη, σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, ότι ο χρόνοςσυντίθεται από αδιαίρετες  στιγμές χωρίς διάρκεια.
·      Η πιο πάνω θέση είναι σύμφωνη με τη θέση του Παρμενίδη ότι το ον «ούτε ήταν ποτέ ούτε θα είναι, γιατί τώρα είναι όλο μαζί». Δηλαδή το ον ή ένα πράγμα μπορεί να θεωρείται μόνο ότι είναι [=αδιαίρετος χρόνος] και όχι ότι υπήρξε ή θα υπάρχει [=χρόνος χωρίς διάρκεια].
·      Στο παράδοξο του βέλους, εάν γίνει αποδεκτό ότι υπάρχει κίνηση, τότε το βέλος θα υπάρχει σε έναν τόπο και δεν θα υπάρχει συγχρόνως.
·      Λαμβάνοντας λοιπόν ως προϋπόθεση ότι ο χρόνος έχει ατομική δομή, δεν μπορεί να καθίσταται καταληπτή η κίνηση εν γένει, το γίγνεσθαι.
·      Σημαντική είναι η ιδέα του Ζήνωνα ότι ο χώρος και ο χρόνος συντίθενται από αδιαίρετα minima, γιατί προετοιμάζει τη γένεση της ατομικής θεωρίας.
 
4. Γενικότερη σημασία του επιχειρήματος του Ζήνωνα
 
·      Ο λόγος αυτονομείται, δηλαδή παύει να υπηρετεί το Είναι.
·      Το Είναι μεθερμηνεύεται ως εν και λειτουργεί ως ελεγκτική διαλεκτική.
·      Αυτή η διαλεκτική προετοιμάζει τη μετάβαση στη σοφιστική ρητορική και την οντολογία.
·      Από το είναι ο λόγος στρέφεται στην αντίθεση του ενός και των πολλών.
·      Δια της εις άτοπον απαγωγής, ο λόγος δείχνει ότι θεμελιώδη δόγματα του κοινού νου, π.χ. ότι υπάρχει πολλαπλότητα και κίνηση, εμπεριέχουν αντίφαση ή  οδηγούν σε μια πρόοδο ως το άπειρο.
·      Ο λόγος δεν είναι πλέον προσδεδεμένος στο Είναι και διαμάχεται παρά πάντα τα λεγόμενα, δηλαδή αντιμάχεται την communisopinion[=την κοινή γνώμη] στις ποικίλες εκδοχές της.
·      Επίσης ο λόγος, αποχωριζόμενος από το Είναι, ανακαλύπτει μέσα του το πεδίο της αλήθειας υπό τον χαρακτήρα της επιχειρηματολογίας που αυτο-θεμελιώνεται.
·      Ερέθισμα για βαθύτερη έρευνα στα μαθηματικά και στη φυσική θεωρία αποτέλεσαν το πρόβλημα του συνεχούς και της διαιρετότητας συνεχών μεγεθών.
·      Αυτό το πρόβλημα παίζει σημαντικό ρόλο στα «παράδοξα» του Ζήνωνα.
·      Σε κάθε περίπτωση κύριος σκοπός των επιχειρημάτων του Ζήνωνα είναι να στηρίξουν τις βασικές θέσεις της οντολογίας του Παρμενίδη.
·      Η όλη επιχειρηματολογία του Ζήνωνα διακρίνεται για λογική σαφήνεια.
·      Γι’ αυτό ο Αριστοτέλης τον θεώρησε θεμελιωτή της Διαλεκτικής.
 
Πηγή...

Αλήθεια... πόσο Έλληνες είναι οι «αυθόρμητοι» διαδηλωτές;

Διαβάζεις ένα φυλλάδιο στον δρόμο και δεν μπορείς να καταλάβεις τι συμβαίνει. Γιατί ένας που γράφει στα Ελληνικά ...μπορεί να θέλει να πεθάνει η Ελλάδα; Μόνο ένας ΜΗ Έλληνας μπορεί να ΜΗΝ νοιάζεται για την Ελλάδα.

Ένας που έχει τα συμφέροντα και την οικογένειά του ...εκτός Ελλάδας. Το ότι ο συγγραφέας του συνθήματος γράφει στα Ελληνικά είναι που δημιουργεί σύγχυση.
Βλέπεις να καίνε την Ελληνική Σημαία και δεν μπορείς να καταλάβεις τι συμβαίνει. Γιατί ένα Ελληνόπουλο ...να θέλει να κάψει την Ελληνική σημαία; Μόνο ένας ΜΗ Έλληνας μπορεί να ΜΗΝ νοιάζεται για την Ελληνική σημαία.
Το ότι ο πυρπολητής βρίσκεται ανάμεσα σε Έλληνες διαδηλωτές δημιουργεί σύγχυση.
Όμως, όταν βλέπεις με πόση αγάπη και σεβασμό κρατάνε τη σημαία του Ισραήλ και του Σιωνισμού οι ίδιοι «αυθόρμητοι» διαδηλωτές... μετά μπορείς να καταλάβεις ποιος γράφει και μοιράζει ανθελληνικά φυλλάδια στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ελλάδας.
Μετά όλα γίνονται ...πεντακάθαρα ...κι αποκτούν λογική.

Όσα μωρά κι αν κάψει ζωντανά η Ισραηλινή Αεροπορία (429 μωρά έκαψαν πριν ένα μόλις έτος) ...οι πράκτορες που παριστάνουν τους «Έλληνες αντιφασίστες» ...θα είναι εκεί να
διαδηλώνουν υπέρ των δολοφόνων, να μοιράζουν ανθελληνικά φυλλάδια και να καίνε Ελληνικές σημαίες και Ελληνικές επιχειρήσεις.
Είναι επαγγελματίες κι αυτό που κάνουν είναι δουλειά πλήρους απασχόλησης... μόνο που οι εργοδότες τους δεν είναι Έλληνες.


το είδα




 
 
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/12/blog-post_95.html

ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!! ΠΟΛΕΜΟΣ στο Αιγαίο!!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ;; Αρκετά πια με τους (ερασιτέχνες και τους κουραδόμαγκες) που το παίζουν βαρύ πεπόνι στο Ίντερνετ, στο Σύνταγμα και στη Βουλή!!!!

Χαμός και σήμερα στο Αιγαίο και όσοι έλεγαν οτι οι Τούρκοι σταμάτησαν τις Παραβιάσεις στο Αρχιπέλαγος πλανώνται πλάνη οικτρά... και εδώ φαίνεται για μια ακόμη φορά πόσο βαθιά νυχτωμένοι είναι στην Κυβέρνηση!
Μαχητικά F-16 των Τούρκων μισή Ντουζίνα παρακαλώ, εισήλθαν στο FIR Αθηνών την 15:01 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου.Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 4 και 2 Μαχητικά αντίστοιχα και πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως ακολούθως:
 
Στις 15:25 υπέρπτηση των 4 Τούρκικων Μαχητικών άνωθεν των . Φούρνων, στα 4.000 πόδια!
Tο ζεύγος των δύο από τα οπλισμένα μαχητικά έκανε υπερπτήση άνωθεν ν. Μακρονήσι και ν.Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 8.500 πόδια και 8.200 πόδια αντίστοιχα και στις 15:29 άνωθεν ν. Αγαθονήσι, στα 8.100 πόδια...
Πέταξε πάνω από τρία Ελληνικά νησιά για να καταλαβαινόμαστε!
Επακολούθησε εμπλοκή με Ελληνικά Μαχητικά που έφτασαν στην Περιοχή από τη Σκύρο και μετά από πτήση μισής ώρα τα Τούρκικα αποχώρησαν απο την Περιοχή στις 15:30 αντίστοιχα, νοτίως ν. Σάμου. 
 
Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική ανακοινώνει το ΓΕΕΘΑ…
Αλλά αν και η Πολιτική Ηγεσία ήταν ενήμερη καμιά εντολή για κατάρριψη δεν δόθηκε και εδώ οι ευθύνες για την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είναι Τεράστιες!
Αν η Τουρκία καταρρίπτει μαχητικό αγνώστου εθνικότητος όχι κατά ανάγκη εχθρικό ,που παραβίασε το Τουρκικό εναέριο Χώρο για 17 δευτερόλεπτα χωρίς να είμαστε σίγουροι…Εδώ έχουμε Υπερπτήση Ελληνικών νησιών και Παραβίαση του FIR για 30 λεπτά!!!
 
Αν η Ελλάδα δεν θέλει να φυλάξει τα Σύνορά της να βγούνε οι Κυβερνώντες και να μας το διατυμπανίσουν...Τα άλλα και οι τσαμπουκάδες είναι των Tweet μόνο για εσωτερική κατανάλωση κάποιων ακόμη αριστεριστών ανεγκέφαλων ,που πιστεύουν ότι αν θελήσεις να υπερασπιστείς τα Σύνορα σου ,θεωρείσαι αμέσως πολεμοχαρής και κινείσαι ύποπτα σε εθνικιστικούς Χώρους και Τρίχες κατσαρές!
 
Αν τα παιδάκια που εκλέχθηκαν με την ψήφο του Ελληνικού λαού δεν μπορούν να διοικήσουν την Πατρίδα, να πάνε από εκεί που ήρθαν …
Αρκετά πια με τους (ερασιτέχνες και τους κουραδόμαγκες) που το παίζουν βαρύ πεπόνι στο Ίντερνετ, στο Σύνταγμα και στη Βουλή!
 

ΠΗΓΗ
http://www.volcanotimes.com/2015/12/blog-post_29.html

ΣΟΒΑΡΟ!!! ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ!!! ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!!! επειδή δεν είναι κυρίαρχη χώρα

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟΥ ΔΑΝΙΣΤΕΣ

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πως η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίπτει τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο επειδή δεν είναι κυρίαρχη χώρα. 
Η δήλωση του κ. Στόλτενμπεργκ έγινε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου του CNN, ο οποίος εξέφρασε την απορία γιατί το ΝΑΤΟ υποστήριξε την ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό μαχητικό και γιατί δεν ισχύει το ίδιο για την Ελλάδα, της οποίας ο εναέριος χώρος παραβιάζεται καθημερινά από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε πως η Τουρκία είναι κυρίαρχη χώρα, ενώ η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο.

Όπως δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ, η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της, επειδή είναι μια χρεοκοπημένη χώρα υπό κηδεμονία. Σύμφωνα με τον κ. Στόλτενμπεργκ, μόνο η Γερμανία έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τα μαχητικά αεροσκάφη της Τουρκίας που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, αφού η Ελλάδα ανήκει στην Γερμανία. «Από την στιγμή που η Γερμανία δεν ενοχλείται που η Τουρκία παραβιάζει τον εναέριο χώρο της περιουσίας της στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα θέμα», τόνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ. «Αν οι Γερμανοί ενοχληθούν από τις παραβιάσεις των Τούρκων στο οικόπεδό τους, θα καταρρίψουν τα τουρκικά μαχητικά» είπε ακόμα ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Οι δηλώσεις του κ. Στόλτενμπεργκ δεν απασχολούν την ελληνική κυβέρνηση, αφού αφενός δεν της πέφτει λόγος και αφετέρου ο Αλέξης Τσίπρας έχει πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθεί αυτή την εποχή, όπως η συνεργασία του με τον Βασίλη Λεβέντη.
 
makeleio.gr 
http://www.volcanotimes.com/2015/12/blog-post_47.html

Πολύ σημαντική εξέλιξη - Η Ρωσία ξαναβομβαρδίζει την περιοχή που καταρρίφθηκε το Su-24

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη παρατηρείται σήμερα, περίπου δέκα μέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού SU-24 από τουρκικό F-16.
Από την ημέρα εκείνη τα ρωσικά μαχητικά έπαψαν να βομβαρίζουν την περιοχή Μπαγίρμπουτζακ-Τουρκμένταγι, που κατοικείται από αλεβίτες τουρκομάνους και κατέχεται στρατιωτικά από παρακρατικούς γκρίζους λύκους και τζιχαντιστές και αποτελεί στρατηγικής σημασίας περιοχή για τους σχεδιασμούς της Τουρκίας.

Σήμερα για πρώτη φορά οι Ρώσοι ξαναβομβαρδίζουν την περιοχή, παρέχοντας υποστήριξη στον συριακό στρατό, για να ολοκληρώσει την ανακατάληψη της περιοχής από τους τρομοκράτες.
Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί ξεκίνησαν από το πρωί και συνεχίζονται μέχρι τώρα.
Το θέμα αναφέρεται στα τουρκικά ΜΜΕ, χωρίς να υπάρχουν σχόλια και πληροφορίες για την αντίδραση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.
Το γεγονός θεωρείται εξαιρετικής σημασίας, γιατί ένας από τους λόγους που η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό, ήταν και η ελπίδα η κατάρριψη να προκαλέσει το πάγωμα των ρωσικών βομβαρισμών.
Γι' αυτό αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η αντίδραση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.
 
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/12/su-24_3.html

Ναυμαχία Έλλης: Οι Τούρκοι είχαν γράψει τις διαθήκες τους πριν τη ναυμαχία!

navmaxia-ellis

Η ναυμαχία της Έλλης στις 3 Δεκεμβρίου 1912, ήταν η πρώτη από τις δύο κορυφαίες μάχες μεταξύ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Οθωμανικού Στόλου κατά τον Α” Βαλκανικό Πόλεμο και πραγματοποιήθηκε στην έξοδο των στενών των Δαρδανελλίων (ή Ελλησπόντου). Η ναυμαχία έληξε με τη νίκη του ελληνικού στόλου και τον εγκλεισμό του οθωμανικού εντός των στενών.

Πριν την ναυμαχία

Τους πρώτους μήνες του πόλεμου ο τουρκικός στόλος υπό την διοίκηση του ναύαρχου Ραμίζ Μπέη παρέμεινε προστατευμένος στα στενά των Δαρδανελίων (στο ναύσταθμο Ναγαρά), χωρίς να επιχειρήσει έξοδο στο Αιγαίο. Από την άλλη πλευρά ο ελληνικός στόλος υπό την διοίκηση του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη κράτησε επιθετική στάση απελευθερώνοντας ένα ένα τα νησιά του Αιγαίου και αναμένοντας την έξοδο των τουρκικών πλοίων από τα Στενά. Αρχικά απελευθέρωσε τη Λήμνο και εγκατέστησε στον όρμο του Μούδρου το προκεχωρημένο αγκυροβόλιο του Στόλου. Ακολούθησε η απελευθέρωση του Αγίου Όρους, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Ίμβρος, Τένεδος, Αγ. Ευστράτιος, Μυτιλήνη, Χίος). Μετά την απελευθέρωση της Τενέδου στις 24 Οκτωβρίου/6 Νοεμβρίου ο ναύαρχος Κουντουριώτης έστειλε τηλεγράφημα στον Τούρκο αρχηγό του στόλου με το μήνυμα «Σας περιμένομεν».

Η ναυμαχία

Την παραμονή, το βραδυ της 2 Δεκεμβρίου 1912, σύμφωνα με τη διήγηση του παρόντος Τούρκου Πλωτάρχη Χασάν Σαμί Μπέη, οι Τούρκοι αξιωματικοί έγραψαν τις διαθήκες τους και αποσύρθηκαν νωρίς για ύπνο ώστε να είναι ακμαίοι το πρωί. Τα ξημερώματα, ο Μουεζίνης κάλεσε τα πληρώματα γονατιστά να προσευχηθούν. Αμέσως μετά, ο Τουρκικός στόλος απέπλευσε. Το πρωί της 3/16 Δεκεμβρίου στις 8 η ώρα με καλό καιρό και ήσυχη θάλασσα, άρχισε η έξοδος του Τουρκικού στόλου από τα Στενά. Οι καπνοί του εξερχόμενου από τα Δαρδανέλια Τουρκικού στόλου φαίνονταν καθαρά. Τα ελληνικά ελαφρά σκάφη που περιπολούσαν στην περιοχή έστειλαν μήνυμα στην ναυαρχίδα ειδοποιώντας την για την έξοδο. Η αναφορά «ΕΧ ΕΧ ΕΧ» (εχθρός εν όψει) διέτρεξε όλα τα ελληνικά πλοία. Στον τουρκικό στόλο προηγούνταν το καταδρομικό Μετζιτιέ και τρία αντιτορπιλλικά και ακολουθούσαν τα θωρηκτά Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα (ναυαρχίδα), Τουργούτ Ρεΐς, Μεσουντιέ και Ασάρι-ι-Τεφίκ. Στο τέλος βρίσκονταν 6-8 αντιτορπιλλικά και πλωτό νοσοκομείο σε γραμμή παραγωγής.

Ο ελληνικός στόλος με επικεφαλής την ναυαρχίδα θωρηκτό Αβέρωφ, ακολουθούμενη από τα θωρηκτά Ύδρα, Σπέτσες, αρχηγίδα του Μοιράρχου Πλοιάρχου Πέτρου Γκίνη και Ψαρά, και από πίσω τα αντιτορπιλλικά Αετός, Ιέραξ, Λέων και Πάνθηρ (τα αποκαλούμενα Θηρία) έσπευσε να συναντήσει τον αντίπαλο στόλο.

Την παραμονή, το βραδυ της 2 Δεκεμβρίου 1912, σύμφωνα με τη διήγηση του παρόντος Τούρκου Πλωτάρχη Χασάν Σαμί Μπέη, οι Τούρκοι αξιωματικοί έγραψαν τις διαθήκες τους και αποσύρθηκαν νωρίς για ύπνο ώστε να είναι ακμαίοι το πρωί.
Τα τέσσερα τουρκικά θωρηκτά με την έξοδό τους έστριψαν δεξιά παραπλέοντας το ακρωτήριο της Έλλης (επειδή δεν ήθελαν να απομακρυνθούν από τα φρούρια της ακτής), ενώ τα ελληνικά στράφηκαν προς συνάντησή τους. Οι δύο στόλοι ήρθαν αντιμέτωποι στις 09:00 σε διάταξη μάχης και απόσταση 17 χλμ. Σε αυτό το σημείο ο ναύαρχος Κουντουριώτης σήμανε πολεμική έγερση και εξέπεμψε το παρακάτω ιστορικό σήμα προς τον στόλο:

«Με την βοήθειαν του Θεού, τας ευχάς του Βασιλέως μας και εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ” ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης κατά του εχθρού του Γένους».

Ο ελληνικός στόλος δεν έβαλε πρώτος για να κάνει οικονομία πυρομαχικών. Ώρα 09:05 υψώνεται στο Αβέρωφ το προειδοποιητικό σήμα «αρχίσατε πυρ συγχρόνως μετά του Ναυάρχου». Στις 09:22 ο τουρκικός στόλος άνοιξε πρώτος πυρ από απόσταση 12.500 μ., ενώ ο ελληνικός περίμενε 3 λεπτά ανοίγoντας πυρ στις 09:25 από απόσταση 12.000μ. Τα τουρκικά θωρηκτά έβαλλαν κυρίως εναντίον του Αβέρωφ με ταχύ πυρ αλλά χωρίς επιτυχία, ενώ και το Αβέρωφ δεν έκανε ακριβείς βολές.

Στις 09:35 με την απόσταση των δύο στόλων στα 9.500 μ. ο Κουντουριώτης αποδέσμευσε τον στόλο από τις κινήσεις της ναυαρχίδας του υψώνοντας την σημαία «Ζ» (κινούμαι ανεξάρτητα), και εκμεταλλευόμενος την μεγαλύτερη ταχύτητα του Αβέρωφ όρμησε ακάθεκτος με ταχύτητα 21 κόμβων, διαγράφοντας τόξο μπροστά από την γραμμή του τουρκικού στόλου με σκοπό να υπερφαλλαγίσει τα τουρκικά θωρηκτά και να τα βάλει μεταξύ των πυρών του Αβέρωφ και των υπολοίπων ελληνικών θωρηκτών. Αυτός ο ελιγμός λέγεται «Ταύ» και πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τα Ιαπωνικά θωρηκτά εναντίον των Ρώσων στην ναυμαχία της Τσουσίμα. Καθώς η ταχύτητα της θωρηκτής μοίρας τύπου Ύδρα ήταν μικρή (14 κόμβοι), το Αβέρωφ υπερφαλάγγισε τον εχθρό μόνο του και ανάμεσα σε πυκνά πυρά του Τουρκικού στόλου και των απέναντι φρουρίων έφτασε σε απόσταση 2.900 μ. από τον αντίπαλο. Οι Τούρκοι, όταν κατάλαβαν ότι ο ελιγμός θα εκτελούνταν με απόλυτη επιτυχία, έκαναν διαδοχική στροφή 160ο και μπήκαν με φοβερή αταξία ξανά στα Στενά, κάτω από την κάλυψη των επάκτιων πυροβόλων των φρουρίων Σεντούλμπαχιρ και Κουμκαλέ.

Πρώτο έκανε μεταβολή το Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα στις 09:50 ακολουθούμενο από τα υπόλοιπα αλλά έτσι τα τουρκικά πλοία βρέθηκαν πολύ κοντά το ένα στο άλλο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πυροβόλα τους και να μειωθεί η ταχύτητά τους στους 10 κόμβους. Ο σχηματισμός βαλλόταν συνεχώς από το Αβέρωφ και τα άλλα θωρηκτά, που στο μεταξύ πλησίασαν τον Τουρκικό στόλο σε απόσταση 4100 μ. Στις 09:55 το Μπαρμπαρόσα δέχτηκε πλήγμα στο κατάστρωμα της πρύμνης και λίγο αργότερα ένα άλλο βλήμα διαπέρασε τον πυργίσκο της πρύμνης και προκάλεσε ζημιές και στους λέβητες. Τα Τουργκούτ Ρεΐς και Μετζιτιέ είχαν μικρότερες ζημιές. Όμως η ταχύτητα πυρός του Αβέρωφ είχε ελαττωθεί και δεχόταν τα πυρά των θωρηκτών και των φρουρίων που είχε πλησιάσει κατά την εκτέλεση του ελιγμού, κι έτσι εγκατέλειψε την καταδίωξη. Η ναυμαχία έληξε στις 10:17 με τον τουρκικό στόλο να εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένος μέσα στα Στενά στα αγκυροβόλια του Τσανάκκαλε και του Σεντούλμπαχιρ.

Σε όλη τη διάρκεια της εμπλοκής το θωρηκτό Αβέρωφ έριξε 127 βλήματα ενώ θα μπορούσε να εκτοξεύσει τετραπλάσια, γιατί κατά τη διάρκεια της ανεξάρτητης δράσης του τα πυροβόλα του έπαθαν προσωρινή εμπλοκή. Επίσης δέχτηκε τέσσερα βλήματα μεγάλου διαμετρήματος και δεκαπέντε μικρού, αλλά οι ζημιές που υπέστη ήταν ελάχιστες.

Η πρώτη τουρκική μοίρα που, βγαίνοντας από τα Στενά έστριψε προς την Τένεδο, χωρίς να ακολουθήσει τα θωρηκτά, συνάντησε ομάδα ελληνικών πλοίων και επέστρεψε στον Ελλήσποντο μετά από μια μικρή ανταλλαγή πυρών.

Απώλειες

Οι απώλειες των τούρκων ήταν 7 νεκροί και αρκετοί τραυματίες από το Barbarossa το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές στους λέβητες και το πυροβόλο των 180 χιλ. αχρηστεύτηκε εντελώς. Επιπλέον το Torgut Reis μέτρησε 51 νεκρούς και 40 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομειακό πλοίο Ρεσίτ Πασάς. Οι απώλεις του ελληνικού στόλου ήταν 2 άντρες του πληρώματος νεκροί και 5 τραυματίες, ενώ τραυματίστηκε και ένας ακόμη άντρας από το Σπέτσαι.

Η επόμενη μέρα

Την επόμενη ημέρα ο Κουντουριώτης έστειλε την αναφορά του στο Υπουργείο των Ναυτικών. Ο παράτολμος ελιγμός του θεωρήθηκε ασυλλόγιστος ηρωισμός, και ακόμη και ο βασιλιάς Γεώργιος Α” του τηλεγράφησε συστήνοντάς του σύνεση και ψυχραιμία. Το Αβέρωφ ήταν η ισχυρότερη μονάδα του στόλου και πιθανή απώλειά του θα ανέτρεπε τον συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των δύο στόλων. Τον ελιγμό του Κουντουριώτη δικαιολόγησε ο αντίπαλός του Ραμίζ Μπέης στο ναυτοδικείο όταν παραπέμφθηκε για την υποχώρηση από την ναυμαχία, όπου απολογούμενος είπε ότι, αν δεν έστρεφε για να απομακρυνθεί, θα βρισκόταν μεταξύ δύο πυρών από τον Ελληνικό στόλο που θα τον εκμηδένιζαν. Ο Τούρκος ναύαρχος αθωώθηκε, καθόσον ο προϊστάμενός του υπουργός τον είχε διατάξει εγγράφως να μην εκθέσει το στόλο σε θανατηφόρα πυρά.

ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑonalert.gr

Γραφείο πώλησης δούλων της ISIS στην Τουρκία

Η ΙSIS πουλάει μέσω ψηφιακού καναλιού 
γυναίκες και παιδιά Γεζίντι που απήγαγε

Τα γερμανικά κανάλια NDR και SWR παρουσίασαν το πώς η ISIS πουλά μέσω διαδικτύου γυναίκες και παιδιά Γεζίντι που απήγαγε.
Σύμφωνα με συνομιλίες σε τσατ, ανταλλαγές μηνυμάτων στο whatsapp, έγγραφα, φωτογραφίες και καταθέσεις των μεσαζόντων στις οποίες απέκτησαν πρόσβαση οι δημοσιογράφοι, γυναίκες και παιδιά Γιεζίντι βγαίνουν προς πώληση ως δούλοι σε ψηφιακό περιβάλλον και πουλιούνται σε αυτόν που θα δώσει τα περισσότερα. Τα χρήματα μέσω των γραφείων της ISIS στην Τουρκία μεταφέρονται στην οργάνωση.

Ένα από τα γραφεία επικοινωνίας της ISIS βρίσκονται στο Γκαζιάντεπ. Ένας ενδιάμεσος εξηγεί πως διαμέσου αυτού του γραφείου μέσα σε ένα χρόνο πάρθηκαν πίσω πάνω από 250 γυναίκες και παιδιά και δόθηκαν στην οργάνωση περισσότερα από 2,5 εκ. $.
Τα χρήματα τα πληρώνουν οι οικογένειες των Γεζίντι με δάνεια που παίρνουν. Ένα τμήμα των χρημάτων καλύπτεται από έναν ημικρατικό φορέα της Περιφερειακής Διοίκησης του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Μάλιστα ομάδα των καναλιών NDR και SWR παραβρέθηκε στην σωτηρία μια γυναίκας Γεζίντι και τριών παιδιών ηλικίας από 2 έως 4 ετών. Η πατρίδα των Γεζίντι η περιοχή Σενγκάλ πριν από ένα μήνα απελευθερώθηκε, αλλά ακόμη υπάρχουν εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά στα χέρια της ISIS.

Εφ. Τζουμχουριέτ 30/11/2015

Σχόλιο: Και φυσικά η τουρκική αστυνομία αδυνατεί να βρει αυτά τα γραφεία της ISIS στην τουρκική επικράτεια…
 
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2015/12/isis_58.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters