Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Μας κάνουν πλάκα στα μούτρα τα λαμόγια! Αν μειώσουμε τις τιμές στο πετρέλαιο θα ωφεληθούν οι πλούσιοι με ...πισίνες λέει ο Στουρνάρας

- Έκαναν έκτακτη σύσκεψη για την αιθαλομίχλη και αποφάσισαν τα ίδια... Ότι δε ρίχνουν το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης
Στουρνάρας: Να πάρετε το επίδομα θέρμανσης
- "Αν ρίξουμε τις τιμές θα είναι σαν να δίνουμε σε όλους το επίδομα ακόμη και για τη θέρμανση... πισίνας"
- Τα έσοδα του κράτους από τους φόρους στα καύσιμα μειώνονται κι αυτοί λένε φταίει ο καιρός που είναι καλός και δεν βάζουν πετρέλαιο οι πολίτες
- Στο μεταξύ οι Έλληνες παγώνουν και "πνίγονται" από την αιθαλομίχλη...

Ανένδοτοι! Την ώρα που η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης δεν ωφελεί κανέναν, ούτε το ίδιο το κράτος που "μπαίνει μέσα" αντί να κερδίζει, συνεχίζουν να αποκλείουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να μειωθεί η φορολογία στο πετρέλαιο.
Οι Έλληνες για να ζεσταθούν καίνε τζάκια και σόμπες με την αιθαλομίχλη να "πνίγει" τις μεγάλες πόλεις! Για το φαινόμενο αυτό και τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη δημόσια υγεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη σύσκεψη μεταξύ των Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Μανιάτη. Ωτσόσο το αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν το ίδιο: Δε μειώνεται ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης!
Γιατί;  Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, «αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, αλλά η θεραπεία δεν είναι η μείωση της τιμής», διότι, «έτσι ανοίγουμε ένα παράθυρο στο λαθρεμπόριο καυσίμων και δίνουμε σε όλους ανεξαιρέτως το επίδομα θέρμανσης, ακόμη και, στην ακραία περίπτωση, για θέρμανση πισίνας. Εμείς θέλουμε να επιδοτήσουμε τους φτωχότερους». Ενώ, ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε πιο έντονο ύφος, πρόσθεσε ότι «όσοι πιέζουν για μείωση του φόρου, άθελά τους θέλουν να παίξουν το παιχνίδι των λαθρεμπόρων».
Λιγότερα τα έσοδα του κράτους από τους φόρους στα κάυσιμα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η υστέρηση στα έσοδα από τη φορολογία (ΕΦΚ και ΦΠΑ) στα καύσιμα ανήλθε καθαρά σε 353 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 5% σε σύγκριση με τον στόχο του προϋπολογισμού. Η συγκεκριμένη υστέρηση, αποδίδεται από το υπουργείο, στην υψηλή αποθεματοποίηση (238 εκατ. λίτρα) λόγω της αύξησης του φόρου, στις ηπιότερες καιρικές συνθήκες και στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.
Πού οφείλεται σύμφωνα με το υπουργείο η μείωση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης
Η μείωση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 68%- 70% μεταξύ 2012 και 2013, οφείλεται σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών:
- Κατά 11,5% στην αύξηση της τιμής με την εξίσωση των φόρων
- Κατά 3,4% στην ύφεση
- Κατά 23,9% στις ηπιότερες καιρικές συνθήκες
- Κατά 32% στην αποθεματοποίηση και στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου
Στουρνάρας για την αιθαλομίχλη: Μη καίτε τα τζάκια, πάρτε το επίδομα θέρμανσης να ζεσταθείτε
Ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε τη λήψη οικονομικών αντικινήτρων στη χρήση ξυλείας για τα τζάκια και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν για να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης, το οποίο, βάσει των διευρυμένων κριτηρίων, δικαιούνται περισσότερα από 600.000 νοικοκυριά. Σημειώνεται ότι μεταξύ 15 Οκτωβρίου και 30 Δεκεμβρίου πέρυσι είχαν διατεθεί 6 εκατ. ευρώ για επίδομα θέρμανσης, ενώ κατά την αντίστοιχη περίοδο εφέτος έχουν δοθεί, ως προκαταβολή, 60 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, εξάλλου, ότι η εξίσωση των φόρων σε πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης δεν ήταν απαίτηση της τρόικας, αλλά αίτημα πολλών κυβερνήσεων, το οποίο κανείς δεν τόλμησε να κάνει πράξη. Ενώ, παλαιότερη πρόταση της κυβέρνησης για μείωση του φόρου, είχε απορριφθεί από την τρόικα, η οποία, είχε, επίσης, απορρίψει τη διεύρυνση των κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης (για το τελευταίο, η κυβέρνηση νομοθέτησε μονομερώς). Όσον αφορά στο κόστος για την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού κατά τις ημέρες της αιθαλομίχλης, αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
Τέλος, ο κ. Στουρνάρας να σχολιάζοντας τα σενάρια που θέλουν διάσπαση του υπουργείου Οικονομικών, με την τοποθέτηση στη θέση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας του Χρύσανθου Λαζαρίδη και τη διατήρηση του κ. Στουρνάρα στη θέση του υπουργού επί των ευρωπαϊκών υποθέσεων, ο υπουργός Οικονομικών ήταν κατηγορηματικός, σημειώνοντας πως «αυτά είναι στην φαντασία ορισμένων. Δεν υπάρχουν τέτοια σενάρια».
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/12/blog-post_7627.html

Όλα "Άνω - Κάτω" κι εμείς στη μέση ενός βρόμικου σχεδίου

Το "Άνω Κάτω" (στα Γαλλικά : Sans dessus dessous - στα Αγγλικά The Purchase of the North Pole) είναι ένα μυθιστόρημα περιπέτειας του Jules Verne, που δημοσιεύθηκε το 1889. Είναι μια συνέχεια του "Από τη Γη στη Σελήνη", με τους ίδιους χαρακτήρες από την Βαλτιμόρη
-το Gun Club, αλλά είκοσι χρόνια αργότερα. Είναι ίσως και το λιγότερο δημοφιλές μυθιστόρημα του και... όχι τυχαία! Ήρθε η ώρα να το διαβάσουμε!
Όπως και σε κάποια άλλα βιβλία των τελευταίων χρόνων του, σε αυτό το μυθιστόρημα του ο Βερν μετριάζει την αγάπη του για την επιστήμη και την τεχνολογία με μια καλή δόση ειρωνείας για τις δυνατότητές τους για την επιβλαβή χρήση τους και το επισφαλές στα χέρια των ανθρώπινων προσπαθειών. Κάτι ήξερε, μάλλον, ο προφητικός μυθιστοριογράφος...

Σύντομη περίληψη του "Άνω Κάτω"

Κατά το έτος 189...  οργανώνεται μια διεθνής δημοπρασία για να ορίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα στο τμήμα της Αρκτικής που εκτείνεται από την 84η παράλληλο, το υψηλότερο σημείο που έχει φτάσει άνθρωπος, στο Βόρειο Πόλο. Αρκετές χώρες στέλνουν επίσημους αντιπροσώπους τους, αλλά η δημοπρασία κερδίζεται από έναν εκπρόσωπο -έναν ανώνυμο αγοραστή από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αφού κλείσει η δημοπρασία, ο μυστηριώδης αγοραστής αποκαλύπτεται ότι είναι η Barbicane & co.
ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 'ΑΝΩ ΚΑΤΩ'
 Μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τους Impey Barbicane, JT Maston και Captain Νίκολ - τα ίδια τα μέλη του Gun  Club της Βαλτιμόρης που, είκοσι χρόνια νωρίτερα, είχαν ταξιδέψει γύρω από τη Σελήνη μέσα σε ένα μεγάλο κέλυφος-κανόνι. 
Οι γενναίοι πιστολέρο - αστροναύτες είχαν βγει από τη συνταξιοδότηση τους με ένα ακόμη πιο φιλόδοξο τεχνικό έργο : να χρησιμοποιήσουν την ανάκρουση ενός τεράστιου κανονιού για να αφαιρέσετε την κλίση του άξονα της Γης - έτσι ώστε να γίνει κάθετος προς την τροχιά του πλανήτη , όπως του Δία .

Αυτή η αλλαγή θα έφερνε ένα τέλος στις εποχές, καθώς η ημέρα και η νύχτα θα ήταν ίσες και κάθε μέρος της γης θα είχε το ίδιο κλίμα όλο το χρόνο. Έτσι, τα τεράστια κοιτάσματα άνθρακα που εικάζεται ότι υπάρχουν κάτω από τον πάγο θα μπορούσαν να εξορυχθούν εύκολα.

Αυτή είναι η κεντρική ιδέα και η πλοκή του βιβλίου εκτυλίσσεται ανάμεσα σε προσπάθειες με κανόνια, μαθηματικούς υπολογισμούς, ίντριγκες και διάφορα άλλα. 


Οι πόλοι σήμερα μετατοπίζονται και οι πάγοι λιώνουν

Η κατανομή της μάζας στον πλανήτη καθορίζει τη θέση των πόλων στη Γη. Επειδή η Γη έχει ελαφρώς αυγοειδές σχήμα, ο Βόρειος Πόλος απομακρυνόταν ελάχιστα από το κέντρο, κλίνοντας μέχρι σήμερα νότια, κάτι που αποδίδεται στις μετακινήσεις μάζας που προκάλεσε το λιώσιμο των πάγων μετά την Εποχή των Παγετώνων.

Ωστόσο, το 2005 ο Βόρειος Πόλος άρχισε ξαφνικά να κλίνει ανατολικά προς τη Γροιλανδία, με την κλίση να αυξάνεται λίγα εκατοστά κάθε χρόνο (διαδικασία που κανονικά παίρνει χρόνια).

Στην... κλιματική αλλαγή πέφτει η 'ευθύνη' για τις περιοδικές μετατοπίσεις των γεωγραφικών πόλων, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση των δεδομένων της αποστολής GRACE της NASA, η οποία χαρτογραφεί το γήινο βαρυτικό πεδίο.

Αν και το λιώσιμο των πάγων σε παγκόσμια κλίμακα παίζει ρόλο στην μετακίνηση του Βόρειου Πόλου, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η μετατόπιση προς τα ανατολικά οφείλεται κυρίως στο λιώσιμο των πάγων συγκεκριμένα στην περιοχή της Γροιλανδίας.

Βιάζονται να συλλέξουν τα κέρδη της 'κλιματικής αλλαγής' - Ο πόλεμος της Αρκτικής

Η Αρκτική θεωρείται μια περιοχή πλούσια σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο και οι χώρες που κατέχουν εδάφη στην περιοχή ελπίζουν τώρα-λόγω της κλιματικής αλλαγής που οι πάγοι λιώνουν- όλο και περισσότερο στην εκμετάλλευσή τους. 

Η Ρωσία σχεδιάζει τώρα μία ειδική στρατιωτική δύναμη για την Αρκτική, ενώ αναβιώνει παλιές σοβιετικές στρατιωτικές βάσεις για να διεκδικήσει τα αιτήματά της, έναντι άλλων χωρών που εποφθαλμιούν τους φυσικούς πόρους. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πριν λίγες μέρες έδωσε εντολή να αυξηθεί η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Αρκτική. Μια προσπάθεια της ρωσικής κυβέρνησης να επεκτείνει την κυριαρχία της σε μία περιοχή που βρίσκεται η ρωσική εξέδρα άντλησης πετρελαίου Πριραζλόμναγια. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η εντολή δόθηκε την επομένη της έναρξης μίας αντίστοιχης διαδικασίας από την πλευρά του Καναδά. 

Στις αρχές του έτους, η Ρωσία ολοκλήρωσε την ανακαίνιση ενός εγκαταλελειμμένου αεροδρομίου στα Νησιά της Νέας Σιβηρίας και έστειλε 10 πολεμικά πλοία και τέσσερα παγοθραυστικά για να ενισχύσουν την ασφάλεια εκεί. Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα αναδιοργανώσει και άλλες στρατιωτικές βάσεις της Αρκτικής που είχαν παρακμάσει μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Ένα περιστατικό που συνέβη το Σεπτέμβριο εξέθεσε τη ρωσική ευαισθησία σχετικά με την Αρκτική, όταν η αστυνομία συνέλαβε 30 άτομα σε πλοίο αποστολής της Greenpeace, (της τόσο αμφιλεγόμενης ΜΚΟ) οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις γεωτρήσεις στην Αρκτική. Οι ακτιβιστές, τα μέλη του πληρώματος και οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες που θα μπορούσαν να επισύρουν ποινές έως και επτά χρόνια στη φυλακή. Για ποιον όμως δουλεύει αυτή η ΜΚΟ...;

ΚΑΙ ο Καναδάς (εκτός από την Ελληνική φέτα) διεκδικεί μερτικό και στον Βόρειο Πόλο. 

Ο Καναδάς ανακοίνωσε τα σχέδιά του να διεκδικήσει την κυριαρχία του Βόρειου Πόλου, όταν ο Υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, John Baird, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους επιστήμονες να προετοιμάσουν ένα αίτημα στα Ηνωμένα Έθνη που θα επεκτείνει τα εδάφη του Καναδά στα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας της χώρας.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι Καναδοί θα επωφεληθούν από τους τεράστιους πόρους που βρίσκονται στον μακρινό βορρά του Καναδά», είπε ο Baird. Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εκτιμά ότι στην Αρκτική βρίσκεται το  30 τοις εκατό των ανεκμετάλλευτων  πόρων φυσικού αερίου στον κόσμο και το 15 τοις εκατό του πετρελαίου.

Όμως ο Καναδάς θέλει να αποδείξει πως "η οροσειρά Λομονόσοφ" αποτελεί προέκταση της καναδικής ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας και να διεκδικήσει έτσι το Βόρειο Πόλο, σύμφωνα με το φάκελο που παρουσιάσθηκε τη Δευτέρα (9/12/13) από την κυβέρνηση και είχε κατατεθεί την Παρασκευή σε μια ειδική επιτροπή του ΟΗΕ.

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το αίτημα του Καναδά προς το Βόρειο Πόλο είναι μάλλον ανεκπλήρωτο. Το ισχύον διεθνές δίκαιο χορηγεί στον Καναδά, τη Δανία, τη Νορβηγία, τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες 200 ναυτικά μίλια στα ανοικτά της επικράτειας στις βόρειες ακτές τους. Η Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Όρια της Υφαλοκρηπίδας είναι επιφορτισμένη με την αξιολόγηση όσων διεκδικήσεων, όπως αυτή του Καναδά, επεκτείνονται πέραν αυτών των ορίων. Το 2007, η Ρωσία έβαλε τη σημαία της στο Βόρειο Πόλο για να διεκδικήσει συμβολικά το βυθό της θάλασσας της Αρκτικής.
Ερωτήσεις - απαντήσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή 
Είναι ανθρωπογενής η κλιματική αλλαγή;
Το κλίμα πάντα άλλαζε και θα αλλάζει, εις τους αιώνες των αιώνων. Εξαρτάται η σημασία της λέξης 'ανθρωπογενής'. Αν εννοεί ότι 'κάποιοι άνθρωποι' επεμβαίνουν σκόπιμα στο περιβάλλον για να το μετατρέψουν ή αδιαφορούν σκόπιμα και από όφελος για τη μόλυνση των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων -ΝΑΙ είναι ανθρωπογενής. Αν όμως υπονοεί ότι έχει βλαφτεί επειδή ο άνθρωπος παράγει CO2 κατά την εκπνοή του και μεθάνιο αν φάει πολλά φασόλια, αυτό μάλλον θα πρέπει να το πουν σε κάποιους που δεν μάθανε να σκέφτονται, παρά μόνο να ακούν (ειδικά το Σκάι) και να επαναλαμβάνουν...
Σε τι και ποιους προσφέρει το σενάριο της κλιματικής αλλαγής;
Όλη η Ατζέντα 21 του ελεγχόμενου από την ελίτ και τα πολιτικά τσιράκια της ΟΗΕ, βασίζεται πάνω στην κλιματική αλλαγή: 
Στο δήθεν σώσιμο του πλανήτη και της αειφόρου ανάπτυξης, ενώ στην ουσία κάνει ακριβώς τα αντίθετα.
Στην δήθεν βοήθεια προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ στην ουσία στοχεύει στην καταδυνάστευσή τους μέσα από δάνεια και φτηνά εργατικά χέρια (κι εκεί ανάπτυξη το λένε το παραμύθι). 
Στην επιβολή μέτρων και πράσινων φόρων που θα κάνουν τους πολίτες να χάσουν κινητή και ακίνητη περιουσία και να αναγκαστούν να μαζευτούν στις πόλεις σε δήθεν πράσινα αλλά... 'έξυπνα' κτίρια. Κι όπου η λέξη 'smart' (έξυπνος) σημαίνει και έλεγχος.
Στα δραστικά μέτρα που σκοπεύουν να παρθούν για τη μείωση του πληθυσμού. Η κλιματική αλλαγή είναι ένα πολύ καλό άλλοθι για επιβολή πολιτικής των γεννήσεων -πρόγραμμα που θα τρέχει ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τα διάφορα μυστικά τεχνάσματα: Στείρωση μέσω μεταλλαγμένων & εμβολίων, μέσω ηλεκτρομαγνητικής μόλυνσης, έλλειψη ιατρ/κής περίθαλψης, χαμήλωμα ή κόψιμο συντάξεων, ανεργία, χλωρίωση/φθορίωση του νερού, αντικίνητρα για οικογένεια, προώθηση ομοφυλοφιλικών σχέσεων κλπ

Εκτός από την Ατζέντα 21 προωθούνται -επιτέλους (γι' αυτούς) τα σχέδια- τους να μπει χέρι στον πλούτο του Βόριου Πόλου. 
Υπάρχει τρόπος να δημιουργήσουν την κλιματική αλλαγή και το λιώσιμο των πάγων;
Φυσικά και υπάρχει πλέον. Από την εποχή του Βερν μέχρι στις μέρες μας, η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν καταφέρει να περάσουν την κόκκινη εκείνη γραμμή της ισορροπίας και κανόνων της φύσης, σε πολλά θέματα. Δεν χρειάζεται ένα κανόνι - κέλυφος για να πας στη σελήνη, υπάρχουν πύραυλοι και δορυφόροι, είναι πλέον γνωστά, τα ξέρουμε. Δεν χρειάζεται να ρίξεις μια βόμβα υποθαλάσσια για να παράγεις τσουνάμι (έχει γίνει ως πολεμικό μέσο) υπάρχουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των οποίων η σημερινή εφαρμογή ξεπέρασε της προσδοκίες του Τέσλα κι έφτασε στους εφιάλτες του: Κι αυτός είχε φόβους κι ενδοιασμούς για το κατά πόσο η ανθρωπότητα είναι έτοιμη να κάνει σωστή χρήση της εφεύρεσης του. 
Μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια των ερωτο-απαντήσεων στο ιστολόγιο της ομάδας SaveGeaGroup - Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις
Τα καλά και συμφέροντα, λοιπόν, είναι τα κακά και η δική μας απώλεια. Και μην ανησυχείτε, οι 'μεγάλοι΄αργά ή γρήγορα τα βρίσκουν μεταξύ τους, όπως πάντα. Η μασκαράτα κρατεί όσο τους συμφέρει να δείχνουν ότι υπάρχουν 'πόλοι' και να μπερδεύουν όλους εμάς. Όμως όπως ο εμφύλιος της Αμερικής χρηματοδοτήθηκε από ένα και μόνο σιωνιστικό τζάκι, αυτό των Ροθσταϊλντς κι έβαλε τους Νότιους με τους Βόριους να σφαχτούν μεταξύ τους, έτσι και οι παγκοσμιοποιητές κάνουν πως δεν τα βρίσκουν κι έχουν διαφορετικά συμφέροντα. Στην τελική όμως, παντού ψεκάζουν, παντού χααρπίζουν παντού βάζουν φόρους και παντού μειώνουν ζωές. 

Ο έρωτας, λένε, περνάει με έρωτα. Και η παγκοσμιοποίηση με υγιή παγκοσμιοποίηση: Λαοί όλου του κόσμου ενωθείτε ενάντια την ελίτ του μόλις 1%!!! 

Ελπίζουμε με αυτό το άρθρο να βοηθήσαμε όλους αυτούς που νιώθουν ενοχές γιατί αναπνέουν και δεν κάνουν παιδιά για να σώσουν τον πλανήτη...

allnewz.weebly.com
 
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2013/12/blog-post_1180.html

ΔΗΛΩΣΗ - ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ


Ντιμίτρι Ρογκόζιν: «Θα απαιτηθεί οι Ρώσοι στρατιώτες να πολεμούν για πέντε».
Με μια δήλωση που δεν αφήνει περιθώρια... παρερμηνειών ο Ρώσος αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας Ντιμίτρι Ρογκόζιν είπε ότι θα  «απαιτηθεί οι  Ρώσοι στρατιώτες να πολεμούν για  πέντε»,δείχνοντας έτσι ότι γνωρίζει την ύπαρξη άμεσων μελλοντικών απειλών για την Ρωσική ομοσπονδία, σε έναν νέο πολυπολικό κόσμο που ανατέλει αλλά πολλοί στην Δύση (που θεωρείται η έδρα των νεοταξίτικων κέντρων εξουσίας) δεν μπορούν να αποδεχθούν, και σε αυτούς απευθύνεται η δήλωση αυτή.

Με την δήλωσή του αυτή έστειλε μήνυμα στην Δύση, ότι η Ρωσία θα σταθεί αντάξια του πεπρωμένου της που είναι να συμπεριλαμβάνεται πάντοτε στις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.
Η δήλωση του Ρώσου αντιπροέδρου , που  σίγουρα γνωρίζει αυτά που δεν γνωρίζουν οι απλοί πολίτες είναι ένας άνθρωπος που δεν μίλησε τυχαία.   Συγκεκριμένα  ο Ρώσος αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης του το κανάλι  «Ρωσία 24» ότι,   θα  «απαιτηθεί οι  Ρώσοι στρατιώτες να πολεμούν για  πέντε».
Ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο , που σήμερα διαβιούν 140 εκατομμύρια άνθρωποι. Ο αριθμός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων  υπολείπεται κάτι λίγο του  ενός εκατομμυρίου ατόμων και η χώρα οφείλει να απαντήσει σε κάθε είδους απειλή , για αυτόν τον λόγο κάθε στρατιώτης πρέπει να είναι σε θέση να « αγωνιστεί για πέντε» .
Συνεπώς ο Ν.Ρογκόζιν βλέποντας την επιστροφή της Ρωσίας στο "κλαμπ" των υπερδυνάμεων, αναγνωρίζει ότι σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει απειλές για την επικράτειά της. Έμμεσες και άμεσες:
Έμμεσες μέσω των προσπαθειών της Δύσης να την περικλείσουν γεωπολιτικά (όπως έγινε σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν αλλά με δυσάρεστα αποτελέσματα για τους δυτικούς και ειδικά για τις ΗΠΑ, που οικονομικά κατέρρευσαν), και άμεσες γιατί η Ρωσία είναι μια χώρα που περικλείεται από μουσουλμανικά κράτη, και διαθετει η ίδια μεγάλους μουσουλμανικούς πληθυσμούς, στον ρωσικό Καύκασο, ο οποίος αποτελεί το μαλακό "υπογάστριο" της χωρας.
Άλλωστε οι Δυτικοί προσπάθησαν ήδη να την χτυπήσουν στο ευαίσθητο αυτό σημείο προκαλώντας, και υποστηρίζοντας δύο τσετσενικές συρράξεις.Η Ρωσία αναγνωρίζει το πόσο μεγάλες θα είναι οι μελλοντικές απειλές, και για αυτό θα είναι απαιτητό από τους λίγους- για την αχανή έκταση που θα πρέεπι να υπερασπιστούν-Ρώσους στρατιώτες να μπορουν΄να ανταπεξέλθουν σε πολλαπλά μέτωπα με υπεράριθμους αντιπαλους.
Για να πραγματοποιηθεί αυτό ,καθένας  στρατιώτης πρέπει να διαθέτει  και τον ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό πχ. εργαλεία οπτικοποίησης ( συσκευές υπερύθρων για νυκτερινή όραση  κά)  με σκοπό την προειδοποίηση έλευσης του εχθρού .
 «Η δεύτερη πτυχή της απαιτούμενης τεχνολογικής υπεροχής αποτελεί η ανάπτυξη  της  ρομποτικής στην υπηρεσία του σύγχρονου μαχητή. Η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογικής πτυχής θα προσδώσει στο χειριστή την δυνατότητα  να ελέγχει και εκτοξεύει μεγάλο όγκο πυρός, προστατευμένος εκτός βεληνεκούς μάχης του εχθρού» , υπογράμμισε ο Ρώσος αντιπρόεδρος.
Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των οπλικών συστημάτων επιταχύνεται . Ο D. Rogozin υπολογίζει ότι,  στην παρέλαση της Νίκης το 2015  στην Κόκκινη Πλατεία θα παρουσιασθεί μια εντελώς νέα «στρατιωτική  τεχνολογία» , που δεν θα έχει σχέση με τα σοβιετικού τύπου μοτίβα .
Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει ένας  τεχνολογικός οργασμός στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις  και τα  στρατιωτικά πειράματα θα μεταφραστούν σε απτά αποτελέσματα σε περίπου 1,5 χρόνο.
Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει το «Ίδρυμα προηγμένων σπουδών » , το οποίο χρηματοδοτήθηκε με πάνω από 2 δισεκατομμύρια ρούβλια τα τελευταία χρόνια για το σκοπό αυτό . Το τεχνολογικό ινστιτούτο απασχολεί 43  επιστήμονες ( προφανώς τα καλύτερα μυαλά στην χώρα)  που εργάζονται  ακατάπαυστα . Σύμφωνα με τον Rogozin , το έργο των ειδικών  επιστημόνων  περιλαμβάνει την αξιολόγηση  την επιλογή και την σχεδίαση των  πολλά υποσχόμενων σχεδίων .
Τέτοια φιλόδοξα αμυντικά σχέδια έχουν ως στόχο τη μείωση της πληθώρας των τύπων οπλικών συστημάτων με σκοπό την ορθολογικότερη λογιστική υποστήριξη και την μείωση του κόστους με παράλληλη επίτευξη «καλύτερων αποτελεσμάτων»  .
«Ο ρωσικός Στρατός δεν απαιτεί χιλιάδες άρματα μάχης , μαχητικά αεροσκάφη ή διαφορετικά μοντέλα των υποβρυχίων, απαιτεί όμως συστήματα  τεχνολογικά αξιόπιστα τα οποία να παράγουν απτά αποτελέσματα στο μελλοντικό πεδίο της μάχης»  , δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός .
Ο κόσμος αλλάζει, η πλανητική ισχύς μετατοπίζεται, και όταν συμβαίνει αυτό επέρχονται συγκρουσεις. Η Ρωσία θα είναι ετοιμη.
epanastasilae.blogspot.gr
yiorgosthalassis.blogspot.com

http://lithosfotos.blogspot.gr/2013/12/blog-post_8426.html

ΙΡΕΣΙΩΝΗ ( Κότινος ) Πρόγονος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

 
Επίκαιρη και επιβεβλημένη αναδημοσίευση!Προς τιμήν της συγγραφέως... 
ΕΙΡΕΣΙΩΝΗ ( Κότινος)
Πρόγονος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
Γράφει η Ρένα Μαραγκάκη
Η Ειρεσιώνη (από το είρος = έριον, μαλλίον) είναι κλάδος αγριελιάς (κότινος) στολισμένος με γιρλάντες από μαλλίλευκό και κόκκινο και τους πρώτους φθινοπωρινούς καρπούς (σύκα, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα, δημητριακά, κ.λ.π., εκτός του μήλου και του αχλαδιού). Ήταν έκφραση ευχαριστίας για την γονιμότητα του λήξαντος έτους και παράκληση συνεχίσεως της γονιμότητας και ευφορίας και κατά το επόμενο έτος και ήταν αφιερωμένη στην Αθηνά, τον Απόλλωνα και τιςΏρες (Ευνομία, Δίκη, Ειρήνη).
Την εβδόμη ημέρα του μηνός Πυανεψιώνος (22 Σεπτεμβρίου - 20 Οκτωβρίου, που ήταν ο πρώτος μήνας του νέου έτους), παιδιά των οποίων και οι δύο γονείς ζούσαν ,περιέφεραν την Ειρεσιώνηστους δρόμους της πόλης των Αθηνών τραγουδώντας τις καλένδες (κάλαντα) από σπίτι σε σπίτι, παίρνοντας το φιλοδώρημά τους από τον νοικοκύρη ή την κυρά και όταν έφθαναν στο σπίτι τους κρεμούσαν την Ειρεσιώνη πάνω από την εξώπορτά τους, όπου έμενε εκεί μέχρι την ιδία ημέρα του νέου έτους, οπότε, αφού τοποθετούσαν την νέα, κατέβαζαν την παλιά και την έκαιγαν. Άλλα παιδιά κρεμούσαν την Ειρεσιώνη πάνω από την θύρα του Ιερού του Απόλλωνος.
Ιδού ένα απόσπασμα από τα κάλαντα :
Η Ειρεσιώνη φέρνει κάθε τι καλό, σύκα και αφράτα ψωμάκια που μας τρέφουν και μέλι γλυκό και λάδι απαλό και ξέχειλους κύλικες με καλό κρασί για να μεθύσει και να κοιμηθεί.
"Τα κλαδιά των δέντρων τα στόλιζαν με άνθη, ταινίες (κορδέλες), έρια (μαλλιά) και μικράς σφαίρας εκ μετάλλου, που παρίσταναν τους πλανήτας, τον Ήλιον και την Σελήνην." Ιστορία της λατρείας του Βάκχου. Χ. Ζανμέρ.
Εκτός από τα κλαδιά της ελιάς, περιέφεραν επίσης και κλαδιά Δάφνης προς τιμήν του Απόλλωνοςστα Θαργήλια, εορτή που ετελείτο την Άνοιξη (27 Απριλίου - 26 Μαΐου), όπου πάλι έκαιγαν την παλιά Ειρεσιώνη και κρεμούσαν την νέα έξω από τις πόρτες τους.
Πρόγονος λοιπόν του Χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι η Ειρεσιώνη , όπου μέσω αυτής μεταδόθηκε το έθιμο του στολισμένου δέντρου στους βόρειους λαούς από τους Έλληνες ταξιδευτές, οι οποίοι ελλείψεως ελαιοδένδρων, στόλιζαν κλαδιά από τα δέντρα που εφύοντο σε κάθε τόπο.
Το έθιμο της Ειρεσιώνης καταδικάστηκε ως ειδωλολατρικό από το θεοκρατικό καθεστώς του Βυζαντίου και απαγορεύτηκε η τέλεσίς του. Αιώνες αργότερα το ίδιο έθιμο επανήλθε με την μορφή Χριστουγεννιάτικου και Πρωτοχρονιάτικου δένδρου από τους Βαυαρούς που συνόδεψαν τον Όθωνα στην Ελλάδα, ως δικό τους Χριστουγεννιάτικο έθιμο.
Παρ' όλα αυτά, το έθιμο της Ειρεσιώνης υπήρχε πάντα στην ιστορική μνήμη των Ελλήνων, γι αυτόν τον λόγο, το Χριστουγεννιάτικο δένδρο υιοθετήθηκε αμέσως.
(Πηγές : Λεξικό LIDDEL & SCOTT, Ιστορία του Ελληνικού Έθνους της ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Φινέα Γιορτές Αρχαίων Ελλήνων, περιοδικό ΙΧΩΡ, Γ. Λεκάκης)
Σημείωση : Κότινος = αγριελαία - κοτινάς είναι ο καρπός του κοτίνου.
Κότινος ή Ειρεσιώνη - Κλάδος ελαίας στολισμένος με τούφες λευκού ερίου (μαλλιού) που έδιναν ακριβώς την εντύπωση του "βάμβακος". "Είρια από ξύλου", "δενδρόμαλλον"
Cotton ή coton διεθνώς σημαίνει το βαμβάκι, βαμβακερόν κ.λ.π
Στην Γερμανική είναι Baum-Wolle .Δηλαδή "έριον δένδρου". Ο συνειρμός είναι εκ του Κοτίνου : "είρια από ξύλου".
Πηγή : ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ-ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΛΟΓΟ της ΑΝΝΑΣ ΤΖΙΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ (ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ) ΓΙΑ ΤΑ 600δις ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ










http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/12/h-ekdhlwsh-ston-bolo-metaxoyrgeio-gia-ta-600dis-kai-th-hrhmatodo.html

ΕΙ E.N.D. ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ 22/12/2897 Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Όλη η Ενημερωτική Εκδήλωση για τον Αρτέμη Σώρρα και την ομάδα E N D που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου στην Κοζάνη. www.kozaniLife.gr


ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ..."ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣΑΝ";

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ..."ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣΑΝ";

507236-1459331_10202596741064725_699745502_n.jpg
Αλέξανδρος Μακεδών
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΑΚΟΜΗ, ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ END
ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΑΦΟΥ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΣΥΛΙΑ, ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ,ΑΤΟΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ END!
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕΜΠΤΟ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Ή ΑΛΛΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!

ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.


ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΥΠΟΦΕΡΕΙ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΠΑΓΩΝΟΥΝ, ΠΕΙΝΑΝΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ. 
ΓΙΑΤΙ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ; 
ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ; 
ΤΙ ΣΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ; 
ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΣΕΤΕ, ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ, Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ! 


ΕΝΕΡΓΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ, ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΧΙΟΝΟΣΤΟΙΒΑΔΑ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΑΛΛΟΘΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, (ΒΛΕΠΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ). 


ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ, ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΟΥ ΟΙ 302, ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΠΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, (ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΛΠ), ΕΧΟΥΝ ΜΗΝΥΘΕΙ ΓΙΑ:


Α) ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤ'ΑΡΘΡΟ 134 ΠΚ

Β) ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΤ' ΑΡΘΡΟ 259 ΠΚ
Γ) ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤ'ΑΡΘΡΟ 256 ΠΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΣΤΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ...


ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ! ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ! 


ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΥΡΡΑΝΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ END. 

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ; ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ; ΤΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΤΑΝ ΚΛΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ; 

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. 

ΤΟ 2014 ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 

ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΝΑ ΔΟΞΑΣΤΕΙΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙΤΕ! 

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ! ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ!

................................................................................

1234239_713074138718143_563468754_n.jpg
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!
ΕΚΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ!
548378_10201371014229586_848710369_n.jpg


ΕΙ -Ε.Ν.D. Εμμ. Λαμπράκης 20.12.2013 στο artFM Radio

 


ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΣ:Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α'

Η Ελλάδα σε αριθμούς

Ξέρατε ότι η Αθήνα ήταν μια μικρή κωμόπολη δύο αιώνες πριν;
Γνωρίζατε ότι τα Ελληνικά νησιά είναι περίπου 2.000;
Ότι κανένα μέρος της χώρας δεν απέχει παραπάνω από 137 χιλιόμετρα από τη θάλασσα και πως ο εμπορικός στόλος μας φτάνει το 70% όλων των πλοίων της Ευρώπης;
Αυτά και πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ελλάδα ακολουθούν και μας μαθαίνουν τα μικρά αξιοπερίεργα μυστικά της χώρας μας:
*Κατά μέσο όρο, περίπου 16,5 εκατομμύρια τουρίστες καταφθάνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει πως οι επισκέπτες ξεπερνούν σε αριθμό τον… ντόπιο πληθυσμό των 10 περίπου εκατομμυρίων.
*Περίπου το 7% όλου του μαρμάρου που παράγεται στον πλανήτη προέρχεται από την Ελλάδα.
*Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε παραγωγή ελιάς. Η καλλιέργεια ελαιόδεντρων ξεκίνησε στα μέρη μας από την αρχαιότητα. Μάλιστα, κάποιες ελιές που φυτεύτηκαν τον 13° αιώνα παράγουν ακόμη καρπούς.
*Είναι επίσης η πρώτη χώρα στον κόσμο σε εμπόριο… σφουγγαριών.
*Το 80% του εδάφους της χώρας είναι ορεινό. Η χώρα δεν διαθέτει ούτε ένα πλόιμο ποτάμι, εξαιτίας αυτής της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας.
*Δώδεκα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο μιλούν ελληνικά. Σε αυτούς φυσικά συγκαταλέγονται και τα δέκα εκατομμύρια των ελλήνων κατοίκων, αλλά και ελληνόφωνοι στην Κύπρο, την Ιταλία, την Αλβανία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που προτίμησαν παλαιότερα οι Έλληνες για μετανάστευση. Η ελληνική γλώσσα ομιλείται εδώ και 3.000 χρόνια περίπου, κάτι που την καθιστά μία από τις αρχαιότερες γλώσσες στον κόσμο.
*Την δεκαετία του ’50, μόλις το 30% των Ελλήνων γνώριζε γραφή και ανάγνωση. Σήμερα, το ποσοστό του αναλφαβητισμού μόλις που φτάνει το 5%.
*Τα νησιά της Ελλάδας φτάνουν τις 2.000 σε αριθμό, αλλά μόνο τα 170 από αυτά κατοικούνται. Το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, η Κρήτη, έχει έκταση 8.260 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
*Ο πληθυσμός της Αθήνας το 1834 ήταν 10.000. Από την στιγμή που επιλέχθηκε ως πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, ο πληθυσμός της αυξήθηκε στον δυσθεώρητο αριθμό των 3 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων, ήτοι περίπου το 40% του ελληνικού πληθυσμού.
*Η Αθήνα κατοικείται αδιάλειπτα εδώ και 7.000 χρόνια. Αυτό την καθιστά μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης.
*Κατά μέσο όρο, απολαμβάνουμε 250 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο. Αυτό αντιστοιχεί σε 3.000 αξιοζήλευτες ώρες ήλιου ετησίως.
*Το προσδόκιμο ζωής στην αρχαία Ελλάδα έφτανε τα 36 χρόνια για τις γυναίκες και τα 45 χρόνια για τους άνδρες. Από τα παιδιά που γεννιόντουσαν, μόλις τα μισά κατάφερναν να ζήσουν και μετά το στάδιο της βρεφικής ηλικίας. Σήμερα, το προσδόκιμο ζωής έχει φτάσει τα 77 και τα 82 χρόνια για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες αντίστοιχα, κάτι που μας κατατάσσει στο top 26 των χωρών με το υψηλότερο προσδόκιμο στον κόσμο.
*Τα πλοία με ελληνική σημαία αποτελούν το 70% του συνόλου του εμπορικού στόλου της Ευρώπης. Ο εγχώριος νόμος επιβάλλει το 75% του πληρώματος των πλοίων να έχουν ελληνική υπηκοότητα.
*Η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα αρχαιολογικά μουσεία από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο – κάτι που φυσικά δεν μας εκπλήσσει ιδιαίτερα.
*Περίπου 100.000 πουλιά από την βόρεια Ευρώπη και την Ασία ξεχειμωνιάζουν στα μέρη μας.
*Οι σκλάβοι στην αρχαία Ελλάδα αποτελούσαν το 40-80% του πληθυσμού στις πόλεις-κράτη. Ήταν κυρίως αιχμάλωτοι πολέμου, εγκαταλελειμμένα παιδιά ή παιδιά σκλάβων.
*Η αξιοζήλευτη άγρια ζωή της χώρας περιλαμβάνει 116 είδη θηλαστικών, 18 είδη αμφίβιων, 59 είδη ερπετών, 240 είδη πουλιών και 107 είδη ψαριών. Ωστόσο, περίπου τα μισά είδη θηλαστικών κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
*Η διαφθορά της κυβέρνησης κόστισε στην χώρα περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ μόνο το 2009. Το εθνικό χρέος της Ελλάδας είναι μεγαλύτερο από την εθνική οικονομία.
*Κανένα μέρος της Ελλάδας δεν απέχει από τη θάλασσα παραπάνω από 137 χιλιόμετρα. Η ακτογραμμή της χώρας είναι η δέκατη μεγαλύτερη σε μήκος στον πλανήτη.
*Κάποτε η Ελλάδα ήταν μια βραχώδης μάζα, που βρισκόταν εντελώς κάτω από την θάλασσα. Μετά από την σύγκρουση μιας τεκτονικής πλάκας με την Ευρώπη, σχηματίστηκε το ορεινό πεδίο της, ενώ ακόμη και σήμερα οι σεισμοί στο Αιγαίο σχετίζονται με τις κινήσεις της συγκεκριμένης λιθοσφαιρικής πλάκας.
http://www.apocalypsejohn.com/2013/12/ellada-se-arithmous.html

Υπόγειο μυστήριο στο Σιάτλ [Βίντεο]

Μια μυστηριώδης μάζα βαθιά κάτω από το έδαφος στο Σιάτλ έχει βάλει τέλος στο μεγαλύτερο μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων του κόσμου, και οι μηχανικοί είναι προβληματισμένοι.
Ως επί το πλείστον το αυτοματοποιημένο Bertha είναι 300 μέτρα σε μήκος, καθιστώντας το σαν το μεγαλύτερο μηχάνημα διάνοιξης σήραγγας στον πλανήτη.
Ήρθε στο Σιάτλ για να βοηθήσει στην κατασκευή μίας σήραγγας αυτοκινητοδρόμου δύο-μιλίων- αξίας 3.100.000.000 $ κατά μήκος του δυτικού άκρου της πόλης.
Το μηχάνημα που σκάβει στο Σιάτλ εμποδίζεται από ένα τεράστιο αντικείμενο που ορισμένοι αποκαλούν ότι μπορεί να ένα αρχαίο τεχνούργημα. Είναι κάτι τόσο σκληρό που θα μπορούσε να καταστρέψει το 80 εκατομμυρίων δολαρίων μηχάνημα.
Ορισμένοι επίσης πιστεύουν, ότι μπορεί να είναι κάτι θαμμένο πολύ καιρό πριν, από κάποιο αρχαίο πολιτισμό που δεν γνωρίζαμε τίποτα. Άλλοι πάλι λένε ότι μπορεί να είναι τα πλευρικά τοιχώματα μιας από τις πολλές υπόγειες βάσεις σε αυτόν τον πλανήτη.
Πιστεύουν ακόμα ότι είναι ένα θαμμένο κομμάτι από την ιστορία του Σιάτλ «μέχρι αποδείξεως του εναντίου», είπε στους New York Times η επιμελήτρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Σιάτλ Ann Ferguson.



Αποκάλυψη

Το Wi-Fi μπορεί να βλάψει το DNA σας

Είμαστε βυθισμένοι μέσα στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία όλη μέρα κάθε μέρα, και τα πεδία είναι όλο και ισχυρότερα, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και εξαπλώνεται.
Οι επιπτώσεις για την υγεία μας γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες σε ανησυχία, καθώς έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζουν όχι μόνο τα άτομα, αλλά βλάπτουν και το DNA που περνάει στους απογόνους.
Wi-Fi routers, κινητά τηλέφωνα, ασύρματα τηλέφωνα, συσκευές παρακολούθησης μωρού, ηλεκτρικές κουβέρτες, ρολόγια, όλες αυτές οι συσκευές είναι επιζήμιες, λέει ο ηλεκτρολόγος μηχανικός και σύμβουλος περιβάλλοντος Larry Gust.
Μίλησε για τους κινδύνους και το πώς οι άνθρωποι μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους σε ένα βίντεο που παρουσιάζεται από το Electromagnetic Health αυτή την εβδομάδα.
Σε αυτό το άρθρο που επιμελήθηκε η Αθέατη γνώση, θα ρίξετε μια ματιά στις επιπτώσεις στην υγεία, τα συνιστώμενα ανώτατα όρια έκθεσης, τα επίπεδα που οι περισσότεροι άνθρωποι εκτίθενται.
Επισκόπηση των επιπτώσεων στην υγεία
Ο Δρ Martin Blank, ο οποίος μελετά τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, τόνισε σε μια διάλεξη το 2012 που φορτώθηκε στο YouTube ότι η βλάβη στο DNA, διαταράσσει τη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων και την παραγωγή πρωτεϊνών.
Ανέφερε μελέτες που έχουν δείξει καρκίνο προκαλούμενο από βλάβη στο DNA. Επεξηγώντας τον αντίκτυπο που προέρχεται από μια απλή καθημερινή συσκευή, είπε ότι έχει αποδειχθεί ότι οι ηλεκτρικές κουβέρτες αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες μιας γυναίκας για αποβολή.
Ηλεκτρικό πεδίο και επιπτώσεις στην υγεία:
Επιδεινώμενες αλλεργίες
-Διαταραχές ύπνου
-Ιδρώτας
-Παλμοί της καρδιάς
-Πόνος μυών και νεύρων
-κουρασμένο ξύπνημα
-Πρωινή οξυθυμία
-βρέξιμο του κρεβατιού από τα παιδιά
Επιπτώσεις στην υγεία ραδιοσυχνότητες:
-Πονοκέφαλοι
-Οξυθυμία
-Προβλήματα μνήμης
-Αδυναμία συγκέντρωσης
Έκθεση ηλεκτρικών, μαγνητικών πεδίων
Συστάσεις για τη μέγιστη έκθεση σε ηλεκτρικά πεδία ποικίλει από περίπου 3 βολτ ανά πόδι στο ανώτερο άκρο του φάσματος έως 1,5 βολτ ή λιγότερων ανά πόδι στο χαμηλότερο όριο. Το τυπικό υπνοδωμάτιο έχει 3 έως 9 βολτ ανά πόδι.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει ότι το ανώτατο επίπεδο για ένα μαγνητικό πεδίο σε ένα σπίτι θα πρέπει να είναι 3 έως 4 μιλιγκάους.
Στο Marin της Καλιφόρνια, ένα 4-χρονο κορίτσι είχε ένα πεδίο 80 μιλιγκάους γύρω από το κρεβάτι της και στον παιδότοπο που σύχναζε, υπενθύμισε ο Gust. Ήταν ληθαργική, δεν είχε καμία όρεξη, και είχε πρωκτική αιμορραγία. Από τη στιγμή που καθαρίστηκε το πεδίο, τα συμπτώματα της εξαφανίστηκαν.
Μέγιστα συνιστώμενα επίπεδα έκθεσης ραδιοσυχνότητας
Η έκθεση BioInitiative παρήχθη από μια ομάδα εργασίας των γιατρών. Ο Δρ David Carpenter, διευθυντής του Ινστιτούτου για την Υγεία και το Περιβάλλον στο Πανεπιστήμιο του Albany είχε την συν-επιμέλεια. Η έκθεση της βιολογίας απελευθερώθηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο για την οικοδόμηση-Βιολογίας και Οικολογίας, ένα μη κερδοσκοπικό ερευνητικό και συμβουλευτικό όργανο.
Επίπεδα Τυπικό Radio Frequency έκθεσης
 
 
http://www.apocalypsejohn.com/2013/12/to-wi-fi-mporei-na-blapsei-to-dna-sas.html

Κατασκεύασαν ρομποτικό μυ χίλιες φορές δυνατότερο από τον ανθρώπινο

Αμερικανοί επιστήμονες κατασκεύασαν έναν πανίσχυρο ρομποτικό μυ που μπορεί να μετακινεί ένα αντικείμενο πενήντα φορές το βαρύτερο από αυτόν.
Η πρωτοποριακή εφεύρεση βασίζεται σε ένα υλικό που ονομάζεται διοξείδιο του βαναδίου, το οποίο έχει τη μοναδική ιδιότητα να μεταβάλλει το μέγεθος, το σχήμα και τη δομή του όταν θερμαίνεται.
Η ερευνητική ομάδα από το Εθνικό Εργαστήριο Berkeley των ΗΠΑ είχε παλαιότερα χρησιμοποιήσει το βανάδιο ώστε να κατασκευάσει ένα στροφικό κινητήρα που λειτουργεί ακριβώς όπως ο ανθρώπινος μυς, με τη διαφορά ότι ήταν ταχύτερος και δυνατότερος.
Η νέα κατασκευή από βανάδιο έχει τη δυνατότητα να εκσφενδονίζει εξαιρετικά βαριά αντικείμενα σε μόλις εξήντα χιλιοστά του δευτερολέπτου.
Προς το παρόν, ο πρότυπος ρομποτικός μυς έχει κατασκευαστεί σε μικρογραφία. Οι ερευνητές δηλώνουν πως χρησιμοποίησαν «απλό σχεδιασμό και ανόργανα υλικά ώστε να επιτύχουν ανώτερη απόδοση σε πυκνότητα ισχύος και μεγάλη ταχύτητα».
Οι επιστήμονες ευελπιστούν πως οι μοναδικές ιδιότητες του βαναδίου θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν ώστε να κατασκευαστούν μελλοντικά πιο αποδοτικές ενεργειακά συσκευές.
Ο ρομποτικός μυς μπορεί να ανταποκρίνεται στα εξωτερικά ερεθίσματα και να αναδιοργανώνεται ως προς το σχήμα του. Έτσι, η λειτουργία του προσομοιάζει αυτή του ανθρώπινου σώματος, στο οποίο οι νευρώνες παρέχουν ερεθίσματα στους μύες και οι μύες στη συνέχεια ανταποκρίνονται κινητικά.
Οι ερευνητές δηλώνουν πως «ο συνδυασμός ισχύος και πολύ-λειτουργικότητας κάνει το ρομποτικό μυ ένα πολλά υποσχόμενο εργαλείο σε εφαρμογές που απαιτούν αυξημένη λειτουργικότητα σε περιορισμένο χώρο».


onmed.gr
http://www.apocalypsejohn.com/2013/12/kataskeuasan-rompotiko-mu-chilies-fores-dunatotero-apo-ton-anthropino.html

Οι βιονικοί άνθρωποι είναι πλέον γεγονός: Γερμανική εφεύρεση σοκάρει το παγκόσμιο κοινό – Βίντεο

frank-vionikos-anthrwpos2-570

Μπορεί πριν λίγα χρόνια οι βιονικοί άνθρωποι ή cyborgs να έμοιαζαν χαρακτήρες από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο πρόσφατα, ένας Γερμανός χάκερ κατάφερε να δημιουργήσει ένα τσιπ, που ελέγχει τον οργανισμό του μέσω μίας συσκευής με λογισμικό Android.
Η ιδέα ανήκει στον Τιμ Κάνον, από το Εσσεν της Γερμανίας, ο οποίος κατάφερε με τη βοήθεια ειδικών στην σωματική τροποποίηση να εισάγει στο χέρι του ένα βιοτσίπ το οποίο μετράει τις λειτουργίες του οργανισμού του και τις περνάει αυτόματα στην Android συσκευή του.
 
 
Το βιοτσίπ που ονομάζεται Circadia 1.0, κατασκευάστηκε στην εταιρεία του Κάνον, Grindhouse Wetware, η οποία αποτελείται από αυτοδίδακτους χάκερ και καλλιτέχνες που στοχεύουν στην ένωση των ανθρώπων και των μηχανών.
Οπως εξηγεί ο Κάνον, επιτρέπει στον χρήστη να καταγράφει δεδομένα, όπως την θερμοκρασία του σώματος και να τα μεταφέρει μέσω Bluetooth στη συσκευή Android και φορτίζει με ασύρματο φορτιστή.
Ωστόσο το ανατριχιαστικό μέρος της υπόθεσης ήταν το γεγονός ότι για να εισάγει το τσιπ στο χέρι του, η επέμβαση δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί από κάποιον κανονικό χειρουργό αφού η διαδικασία δεν έχει εγκριθεί από τις ιατρικές αρχές κι έτσι την ανέλαβε ο βιοχάκερ Στιβ Χάγουορθ.
Ο στόχος αυτής της πρωτότυπης δημιουργίας πάει αρκετά μακριά, αφού όπως εξηγεί ο Κάνον, στόχος του είναι να καταφέρει να κάνει το περιβάλλον που ζούμε να προσαρμόζεται στις ανάγκες του σώματος: «Αν έχω μια κουραστική μέρα το Circadia θα επικοινωνήσει με το σπίτι μου και θα ετοιμάσει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα, θα χαμηλώσει τα φώτα και θα ετοιμάσει ένα ζεστό μπάνιο.»
 
 
 
iefimerida.gr
http://www.pentapostagma.gr/2013/12/οι-βιονικοί-άνθρωποι-είναι-πλέον-γεγο.html
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΤΣΙΟΣ: "Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ" - ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΥ "ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ"ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

O Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος από το Κιλκίς, είναι ένας από του λίγους δυστυχώς αγωνιστές δασκάλους, που έχει κάνει πολλή δουλειά ξεσκεπάζοντας την αθλιότητα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Το "Υπουργείο δια βίου αμάθειας" όπως και εμείς το έχουμε από την εποχή της Διαμαντοπούλου χαρακτηρίσει, εδώ και πολλά χρόνια, "ταΐζει" τα παιδιά μας δηλητήριο με τα άθλια κείμενα που περιλαμβάνονται στα βιβλία που υποτίθεται ότι διδάσκουν την γλώσσα, αλλά στην ουσία, διδάσκουν την ανηθικότητα, την εθνική δειλία, τον αποχρωματισμό της Ορθόδοξης πίστης, την αποδοχή της πολυπολιτισμικής κοινωνίας της νέας εποχής, την επιτομή του κίτς και του κατιναριού...

Δείτε τα επόμενα 3 Βίντεος όπου ο Δημήτρης Νατσιός, αποκαλύπτει ένα μικρό μέρος (παρατηρείστε σε κάθε βιβλίο, πόσες υποσημειώσεις έχει) από την αθλιότητα της σημερινής δημόσιας Παρα-παιδείας και το σύχρονο παιδομάζωμα που πραγματοποιείται μέσα από τα "βιβλία" ή μάλλον τα "περιοδικά ποικίλης ύλης" όπως εύστοχα τα χαρακτηρίζει.








ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟIΜΩΜΕΝΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ:

ΠΟΤΕ ΚΑΝΑΤΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΑΥΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΡΕΛΟΠΟΙΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ;




oimos-athina
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/12/blog-post_9897.html

MΥΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΟΙΜΠΛΕ;.....και το ραντεβού της ανατροπής!

Τεκτονικές εξελίξεις στο χώρο της δεξιάς.

Το βράδι της παραμονής Χριστουγέννων σε βίλα ισχυρού επιχειρηματία θα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα δείπνο φωτιά με κυρίως πιάτο το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, την ίδια την κυβέρνηση.
Τα ονόματα των συμμετεχόντων είναι τόσο βαριά που δεν μπορεί να τα σηκώσει ούτε η παρούσα ανάρτηση.

Στο δείπνο είναι προσκεκλημένος και θα δώσει το παρόν υψηλόβαθμο στέλεχος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Οι μυημένοι εκτιμούν πως το συγκεκριμένο δείπνο θα σημάνει την πτώση της κυβέρνησης με καταληκτική ημερομηνία τις πρώτες μέρες του Μαρτίου κι αυτό παρότι ο Σαμαράς τυπικά θα προεδρεύει της Ευρωπαικής Ένωσης.

Τα βαριά ονόματα της βραδιάς συμφωνούν σε ένα κοινό τόπο: Ότι ο Σαμαράς πρωθυπουργεύει σε μια χώρα την οποία κυβερνά ο Σημίτης και είναι ο τέως πρωθυπουργός αυτός ο οποίος εξακολουθεί να μοιράζει τις δουλειές στους φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες, αφήνοντας στο περιθώριο τους υπόλοιπους.

Όσοι δώσουν το παρόν θεωρούν ότι η ισχύς του Σημίτη προέρχεται από τις προσβάσεις που έχει ο τέως πρωθυπουργός στο βαθύ κράτος της Γερμανίας αλλά και στην καγκελαρία, με τον αδελφό του Σπύρο Σημίτη να παίζει καταλυτικό ρόλο στην επαναφορά της ισχύος των γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα.

Με απλά λόγια σε μερίδα ισχυρών επιχειρηματιών της δεξιάς, η πεποίθηση ότι ο "Αρχιερέας της Διαπλοκής" Σημίτης έχει επισκιάσει τον Σαμαρά είναι διάχυτη. Η Πρωτοβουλία των 58 από την άλλη, αρχίζει να ασκεί ασφυκτική πίεση στον Βενιζέλο αναγκάζοντάς τον να παραδοθεί στον Σημίτη ή να τα βροντήξει!

Το άρθρο του εκδότη της εφημερίδας "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" Ιωάννη Φιλιππάκη, στην οποία μεταξύ άλλων αρθογραφεί ο Φαήλος Κρανιδιώτης με το χαρακτηριστικό τίτλο
Ήταν ο Σημίτης ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης του 1999;

αποδίδει την αντίληψη που έχουν για την διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου τα επιχειρηματικά τζάκια της παραδοσιακής δεξιάς.

Γράφει ο Φιλιππάκης>
Μπορεί να στενοχωρήσουμε πάλι τον «πολύ» κ. Βενιζέλο -ο οποίος δεν πέρασε και ευχάριστο Σαββατοκύριακο- μιλώντας του για «εγκληματικές οργανώσεις» κ.λπ., σίγουρα όμως μας έδωσε μια σημαντική εξήγηση που θα μας βγάλει από την περισυλλογή και θα ομορφύνει κάπως αυτά τα δύσκολα Χριστούγεννα που περνάμε.

Η εξήγηση λοιπόν είναι μάλλον απλή κι εμείς οι ταπεινοί υπήκοοι θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση: «Αν δεν συμφωνούμε ή δεν καταλαβαίνουμε» τον κ. Βενιζέλο, «είμαστε ανόητοι!», όπως τουλάχιστον διακήρυξε ο ίδιος. Τώρα όλα πλέον βγάζουν νόημα. Φαντάζομαι ότι έτσι εξηγείται και η μέχρι στιγμής «απαλλαγή» ή «αθώωση» (ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε την) του πρωθυπουργού-swap κ. Σημίτη.

Πώς είναι δυνατόν να αναρωτιόμαστε, οι ανόητοι, γιατί ο κ. Σημίτης δεν έχει καμιά ευθύνη για όσα συνέβησαν -από την εγκληματική συμμορία που κυβερνούσε- επί πρωθυπουργίας του;
Και δεν το λέμε εμείς στη «δημοκρατία», τα γεγονότα το επιβεβαιώνουν πολλαπλώς. Περισσότερα από 10 δισ. ευρώ -ναι, καλά το διαβάζετε- ξοδεύτηκαν σε μόλις δύο χρόνια (1999-2001) για αγορές εξοπλισμού. Ηδη έχουν αποκαλυφθεί κάποιες από τις λοβιτούρες -έτσι τις αποκαλούν οι νοικοκυραίοι- των προγραμμάτων αυτών.

Και κάθε μέρα που περνάει έρχονται στο φως και νεότερα στοιχεία, καθώς οι «διεκπεραιωτές» των μιζών, μπροστά στην προοπτική να ακούσουν τις κλειδωνιές του Κορυδαλλού να ηχούν για τα καλά, αποφασίζουν να κελαηδήσουν. Μακάρι να το κάνουν ως το τέλος. Οχι γιατί θα αθωωθούν στη συνείδησή μας, αλλά διότι θα βάλουν κι αυτοί ένα χεράκι να ξεβρομίσει η Ελλάδα μας.
Ο κ. Σημίτης, αυτός ο καλός διαχειριστής, όπως τον αποκαλούν τα ΜΜΕ της διαπλοκής, δεν έχει επομένως καμιά ευθύνη; Μην ξεγελιέστε!

Εφημερίδες, κανάλια και πάμπολλοι δημοσιογράφοι -ναι, από αυτούς που ακόμα τολμούν να κάνουν τους εισαγγελείς στα τηλεπαράθυρα- έχουν καλύψει με ένα πέπλο αθωότητας τον γερμανοτραφή πρώην πρωθυπουργό.

Λογικό! Ταΐστηκαν, μέχρι σκασμού, με δάνεια, αναθέσεις δημόσιων έργων και προμηθειών, αργομισθίες. Δεν μπορούν να είναι αχάριστοι. Αφήστε που τα παιδιά του «αρχηγού» ζουν και βασιλεύουν σήμερα στα επιτελεία των οικονομικών υπουργείων. Με την ανοχή; Με τη στήριξη; Με την επιλογή του κ. Σαμαρά;

Κανείς δεν έχει καταλάβει…
Αφήστε που οι ωφελημένοι «επιχειρηματίες» της εποχής του εγκλήματος του Χρηματιστηρίου, της εποχής των κρυφών δανεισμών, της εποχής των αδιαφανών προμηθειών, ακόμα ονειρεύονται την επιστροφή του Μεγάλου Αρχηγού της εγκληματικής συμμορίας: του Κωνσταντίνου -όπως του αρέσει να τον αποκαλούν- Σημίτη!

Αυτά σημειώνει στο άρθρο του ο εκδότης της εφημερίδας, τα οποία εν πολλοίς απηχούν και τις απόψεις των επιχειρηματιών που θα δώσουν το παρόν στο αποψινό δείπνο. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες θεωρούν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ (το δίδυμο Τσίπρα-Παππά) έχει ντηλάρει με τα γερμανικά συμφέροντα και τους εδώ "αντιπροσώπους" τους.

Μάλιστα κάποιοι κάνουν λόγο για μυστικό ραντεβού (πολύ πρόσφατο) Τσίπρα-Σόιμπλε στην Γερμανία στη διάρκεια του οποίου ο νεαρός ηγέτης δέχθηκε τις νουθεσίες του Σόιμπλε. Το ραντεβού κλείστηκε με την διαμεσολάβηση επιχειρηματία, ο οποίος ήταν κυριάρχος του παιγνιδιού επί Σημίτη.

Στη διάρκεια του ραντεβού ο Σόιμπλε ήταν σαφής απευθυνόμενος στον Αλέξη>

-Σε λίγο θα έχεις την Ελλάδα στα χέρια σου και οφείλεις να βάλεις νερό στο κρασί σου. Το γεγονός ότι είσαι εδώ σήμερα, για μένα σημαίνει ότι επέλεξες στρατόπεδο.

 Ως εκ τούτου θεωρώ δεδομένο ότι είσαι στο πλευρό μας, στο πλευρό της Γερμανίας, δίχως πισωγυρίσματα όπως ο πρωθυπουργός σας. 
Αυτό θα επιταχύνει την άνοδό σου στην εξουσία...




Ιόλη Πιερίδη
http://kourdistoportocali.com/post/32087/simitis
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/12/m.html

Kαινοτομίες made in Greece !!!

Πώς μπορεί μία καινοτομία να μας αλλάξει την ζωή; Όταν ακούμε τόσο «βαρύγδουπες» φράσεις, μας έρχονται αμέσως στο μυαλό μνημειώδεις εφευρέσεις και ανακαλύψεις που στέλνουν τον άνθρωπο στο διάστημα, θεραπεύουν τον καρκίνο ή μετατρέπουν παλιοσίδερα σε χρυσάφι. Ωστόσο, η ζωή και η καθημερινότητά μας επηρεάζονται και από απλά πράγματα που μπορούν να την κάνουν ευκολότερη ή πιο διασκεδαστική. Και αν βιαστείτε να πείτε ότι οι σημαντικότερες ελληνικές πατέντες ανήκουν στην αρχαία Ιστορία μας, είναι γιατί συχνά δεν ενημερωνόμαστε για τα καινοτόμα ελληνικά «λιθαράκια» στην σύγχρονη ζωή.

Μπορεί οι χάρτες, τα συστήματα ύδρευσης, οι καταπέλτες, οι γεωμετρικές εφαρμογές να έκαναν «διάσημους» τους αρχαίους ημών, αλλά έχουν και οι… σύγχρονοι ημών την χάρη τους. *Επιστημονικές καινοτομίες Ξεκινώντας την «περιήγηση» των ελληνικών καινοτομιών, αναιρούμε τα όσα είπαμε προηγουμένως και παραθέτουμε επιστήμονες και ερευνητές που όντως αξίζουν βαρύγδουπες δηλώσεις θαυμασμού.

- Τεστ Παπ - Γεώργιος Παπανικολάου

Αρχίζουμε από τα. SOS, καθώς δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε την ιατρική εξέταση που εξέλιξε ο μεγάλος Έλληνας επιστήμονας Γεώργιος Παπανικολάου τον περασμένο αιώνα και μπήκε στην
ιατρική ρουτίνα κάθε γυναίκας. Το τεστ Παπ αποτέλεσε σταθμό στην διάγνωση του καρκίνου της μήτρας, καθώς μέχρι τότε ο έλεγχος μπορούσε να γίνει μόνο με επώδυνες μεθόδους που περιλάμβαναν τομή των γεννητικών οργάνων. Η πρώτη εφαρμογή του τεστ έγινε το 1923, ενώ ο Έλληνας ερευνητής τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Αμερικανικής Εταιρίας Καρκινολογίας το 1952 για την προσφορά του στην Ιατρική.

- Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής

Κορυφαίος Έλληνας μαθηματικός της σύγχρονης εποχής, ο Κ. Καραθεοδωρή διακρίθηκε παγκοσμίως και συνέβαλεμε τα θεωρήματα και τις αποδείξεις του στον Λογισμό των Μεταβολών, που ουσιαστικά έδωσε τις βάσεις για την Θεωρία της Σχετικότητας κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Ο ίδιος ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, που όπως αποκαλύφθηκε το 2005 είχε ανταλλάξει τουλάχιστον δέκα επιστολές με τον Έλληνα επιστήμονα, του είχε επανειλημμένως εκφράσει τον θαυμασμό του.
«Αν θέλετε να μπείτε στον κόπο να μου εξηγήσετε ακόμα και τους κανονικούς μετασχηματισμούς θα βρείτε έναν ευγνώμονα και ευσυνείδητο ακροατή. Αν όμως λύσετε και το πρόβλημα των κλειστών γραμμών του χρόνου, θα σταθώ μπροστά σας με σταυρωμένα χέρια. Πίσω από αυτό υπάρχει κρυμμένο κάτι που είναι αντάξιο του ιδρώτα των καλυτέρων», είχε γράψει ο Αϊνστάιν στον Καραθεοδωρή το 1916.

- Η πιο πρόσφατη «αναγνώριση» - Δημήτριος Χριστοδούλου

Το «ασιατικό Νόμπελ» κατέκτησε ο Έλληνας μαθηματικός Δημήτριος Χριστοδούλου την περασμένη εβδομάδα. Το Shaw Award για τις μαθηματικές επιστήμες μοιράστηκε ο Έλληνας που διδάσκει Γεωμετρία στην Ζυρίχη τα τελευταία δέκα χρόνια, με τον Αμερικανό φίλο του, Ρίτσαρντ Χάμιλτον. Μαζί άλλωστε θα μοιραστούν το ένα εκατομμύριο δολάρια που συνοδεύει το τρόπαιο.
Σύμφωνα με το Ίδρυμα των βραβείων Shaw, ο Δημήτριος Χριστοδούλου βραβεύεται για το εξαιρετικά καινοτόμο ερευνητικό του έργο στην εφαρμοσμένη Γεωμετρία.


Σύγχρονες καινοτομίες:

1. Οι κάδοι που κάνουν την (οικολογική) διαφορά
Ένας κάδος που στέκεται σαν δέντρο, σας μιλά, ανοίγει αυτόματα την ειδική υποδοχή και δέχεται τα απορρίμματά σας σχεδίασε η ελληνική εταιρία Soukos Robots που εδρεύει στην Λάρισα. Ήδη η θεσσαλική πόλη, το Κιλκίς, η Καβάλα, το Χαλάνδρι, η Ηλιούπολη και πολλοί ακόμα δήμοι της Αττικής και όλης της Ελλάδας έχουν προχωρήσει στην τοποθέτηση των κάδων αυτοματοποιημένης συγκομιδής απορριμμάτων της εταιρίας. Η πρωτοποριακή στήλη ανιχνεύει αυτόματα την κίνηση, και έτσι, όταν πλησιάσετε με τα απορρίμματά σας, ανοίγει ειδική υποδοχή και με αυτοματοποιημένες φωνητικές οδηγίες τοποθετείτε τα σκουπίδια. Ειδικός μηχανισμός ωθεί προς τα μέσα τον αέρα ώστε να μην βγαίνουν προς τα έξω μυρωδιές, ενώ στην συνέχεια, μέσα στην στήλη, τα απορρίμματα συμπιέζονται ώστε να μειωθεί μέχρι και 80% ο όγκος τους. Ταυτόχρονα, όλη η εγκατάσταση μπορεί να χρησιμεύσει ως στήλη με φως για το βράδυ ή να μεταμορφωθεί σε δέντρο, χάρη στην ειδική υποδοχή για. φοίνικα στην κορυφή της.

2. Οι Έλληνες που «ξύπνησαν» την Fiat και την Mercedes
Κόντρα στην αντίληψη ότι η χώρα μας μένει σταθερά πίσω από τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι Έλληνες ερευνητές του Ινστιτούτου Μεταφορών (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) ανέλαβαν πριν από περίπου δέκα χρόνια να. αυξήσουν το IQ των αυτοκινήτων. Σε συνεργασία με άλλους ευρωπαϊκούς φορείς αλλά και μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, «έχτισαν» στα εργαστήρια της χώρας μας το σύστημα AWAKE, που εκτιμά την ενάργεια του οδηγού.
Με άλλα λόγια, δημιούργησαν μια εφαρμογή που ανιχνεύει το πότε ο οδηγός νυστάζει ή οδηγείται στον ύπνο λόγω κούρασης και τον προειδοποιεί ώστε να αποφευχθεί το σχεδόν βέβαιο ατύχημα.
Η υπνηλία κατά την οδήγηση είναι υπεύθυνη περίπου για το 10-20% των οδικών ατυχημάτων και γι' αυτό, αρκετές εταιρίες παραγωγής αυτοκινήτων, όπως η Fiat και η Mercedes έσπευσαν να εφοδιάσουν τα μοντέλα τους με την πρωτοποριακή εφαρμογή.



3. MegaPlast Η εταιρία που αποδεικνύει ότι οι Ελληνικές πατέντες πουλάνε (κυρίως) στο εξωτερικό έχει την έδρα της στο Ηράκλειο της Κρήτης και ασχολείται με την έρευνα και την παραγωγή συσκευασίας για ευπαθή προϊόντα. Συγκεκριμένα, η MegaPlast έχει λανσάρει το ειδικό υλικό AirOPlast Flex, το οποίο είναι ιδανικό για την μεταφορά φορτίων όπως τρόφιμα, ποτά και κατεψυγένα προϊόντα που χρειάζονται επαρκή αερισμό κατά την μεταφορά της. Η MegaPlast εξάγει σε όλη την Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στην Λατινική Αμερική, στην Νότια Αφρική, στην Ιαπωνία και συνεχώς διευρύνει τους επιχειρηματικούς της ορίζοντες, επενδύοντας πάντα στην καινοτομία. Μήπως θα έπρεπε να βρει μιμητές;


4. Προϊόντα Κορρές

Από το παλιότερο Ομοιοπαθητικό Φαρμακείο της Αθήνας και την ίδρυση της Korres το 2005 μέχρι σήμερα, η εταιρία φυσικών προϊόντων κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο αξιόλογα και αξιόπιστα ονόματα στον τομέα της, απλώνοντας την φήμη της σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αυτό που κάνει την Korres να ξεχωρίζει είναι η επένδυσή της στην εφαρμοσμένη εργαστηριακή έρευνα ουσιών, ώστε να επιτυγχάνονται νέες φόρμουλες ευεξίας και αντιγήρανσης, χωρίς την προσθήκη χημικών ουσιών όπως mineral oil, σιλικόνες και parabens. Αντ' αυτών, η εταιρία προτιμά τα φυσικά -και κατά προτεραιότητα ελληνικά- βότανα και απ' ό,τι όλα δείχνουν, κερδίζει την μάχη.


5. Η «Ελληνικότητα» των Blackberry

Η γνωστή εταιρία τηλεπικοινωνιών Research In Motion, στην οποία οφείλονται οι συσκευές BlackBerry που έχουν κατακλύσει τον κόσμο και αποτελούν το αντίπαλο δέος των iPhones έχει. ελληνικές ρίζες. Ο ιδρυτής της εταιρίας, Mike Lazaridis, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από Έλληνες γονείς και μετανάστευσαν στον Καναδά όταν ο Lazaridis ήταν πέντε ετών.
Πλέον, ο Καναδός επιχειρηματίας θεωρείται ο 17ος πλουσιότερος άνδρας της βορειοαμερικανικής χώρας και ανάμεσα στους 700 πλουσιότερους του πλανήτη. Η RIM τα τελευταία δεκαπέντε περίπου χρόνια έχει λανσάρει προγράμματα όπως mail server software, spam firewall υπηρεσίες, αλλά και τα γνωστά smartphones BlackBerry και τα tablet PCs PlayBook.

6. Η πράσινη ενέργεια έχει χρώμα γαλανόλευκο

Αυτοκίνητο πόλης που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Οικολογικές γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας που μετατρέπουν τα σπίτια σε. ανακυκλωτές ενέργειας. Εφαρμογές της νανοτεχνολογίας που μοιάζει με άγνωστη γλώσσα για εμάς και θα περιμέναμε να αναπτύσσονται στην Ελβετία ή την Γερρμανία. Κι όμως, όλα τα παραπάνω projects ανήκουν στην εταιρία Tropical Green Technologies, που μελετά αργά αλλά σταθερά τα προϊόντα και τις τεχνολογίες του μέλλοντος. Το 2008 βραβεύθηκε από τον Bill Gates και το ερευνητικό κέντρο της Microsoft για τα προϊόντα της, ενώ κάθε χρόνο συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις, όπου προβάλλεται η. ελληνική πλευρά της οικολογίας.

7. Ο Σήφης Σηφάκης και το «Νόμπελ» της Πληροφορικής

Ο ελληνισμός της διασποράς συνεχίζει να μας χαρίζει αφορμές υπερηφάνειας, παρ' ότι συχνά αντιμετωπίζεται με αδιαφορία. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι ο Σήφης Σηφάκης, ο οποίος το 2008 κατέκτησε το Βραβείο Τούρινγκ, δηλαδή το αντίστοιχο «Νόμπελ» του τομέα της Πληροφορικής.
Ο Έλληνας επιστήμονας που ζει και εργάζεται στην Γαλλία είναι υπεύθυνος μαζί με δύο συναδέλφους του για το «Model Checking», μια πρωτοποριακή διαδικασία ανίχνευσης σφαλμάτων σε πολύπλοκα συστήματα hardware και software. Ο Σήφης Σηφάκης μεταξύ άλλων ίδρυσε το ερευνητικό εργαστήριο Verimag στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας και έχει διατελέσει διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας.

8. Ο Μιχαήλ Δερτούζος και τα τρία "w"

Μεγαλωμένος στην Αθήνα, ο Μιχαήλ Δερτούζος άφησε την Ελλάδα για να γίνει βασικό στέλεχος του ΜΙΤ και διευθυντής του Εργαστηρίου των επιστημών της Πληροφορικής στις ΗΠΑ στα μέσα του περασμένου αιώνα. Ο Έλληνας καθηγητής έγινε γνωστός για την επιμονή του να συνδυάζει την τεχνολογία με τον ανθρωπισμό. Αυτό που λίγοι γνωρίζουμε είναι πως ο Δερτούζος, που απεβίωσε το 2001 είναι ο βασικός υπεύθυνος για τα τρία γράμματα που πληκτρολογούμε κατά κόρον καθημερινά στους υπολογιστές μας. Αυτός ήταν που «έφερε» το "www"του παγκόσμιου ιστού στο Εργαστήριό του και, όπως έχει αναφέρει και ο εφευρέτης του World Wide Web Consortium, Tim Berners-Lee «Αν δεν ήταν ο Μιχάλης, όλο αυτό δεν θα υπήρχε καν. Ήταν μια πηγή ενθουσιασμού, ικανοτήτων, διορατικότητας και εμπειρίας.».

www.in2life.gr
το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2013/12/k-made-in-greece.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters