Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Περίεργες εικόνες κατέγραψε το Google Earth στην Κίνα [εικόνες]

Στρατιωτικό πείραμα, ίχνη εξωγήινων ή κάτι άλλο; To Google Earth κατέγραψε περίεργες εικόνες στην έρημο Κουμτάγκ της Κίνας η οποία εγείρει ερωτήματα και εξάπτει την περιέργεια των συνομοσιολόγων.




Σημειώνεται ότι οι φωτογραφίες και τα κυανά χρώματα δεν έχουν υποστεί επεξεργασία!
Δοκιμάστε και μόνοι σας μέσα από το Google Earth κάνοντας κλικ εδώ.



iefimerida

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/google-earth.html

Άρθρο Βόμβα: Ποιος είναι ο “ Γιώργος” Α. Παπανδρέου; Το προφιλ ενός ψεύτη και προδότη Πρωθυπουργού.

Ποιος είναι ο “ Γιώργος” Α. Παπανδρέου; Το προφιλ ενός ψεύτη και προδότη Πρωθυπουργού.
- Πως ένας άχρηστος μετατρέπεται σε Πρωθυπουργός.
Καταγωγή


Ο μικρός Jeffrey γεννήθηκε στην Αμερική το στις 16 Ιουνίου 1952 στο Saint Paul της Μινεσότα των ΗΠΑ.
Κατάγεται από πατέρα Ελληνο-Πολωνό τονΑνδρέα Παπανδρέου-Mineiko (με εβραϊκή καταγωγή) και μάνα εβραία την Margaret Chant κάτοικο Αμερικής με παππού τον Douglas Chant και στέλεχος των Ιεχωβάδων στις ΗΠΑ.

Το όνομα του
Το πραγματικό πλήρες όνομα του είναι Jeffrey Mineiko – Papandreou αλλά για ενσυντομία των φωνάζουν ΓΑΠ ή GAP (αγγλιστί) (μιάς και έτσι έγραφε το όνομα του στα email που αντάλλαζε με την μητέρα του)
Σε ένα βιβλίο του Γιώργου Λακόπουλου “ Του μιλάνε τα κύματα…Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν μπει στην πολιτικη“ , (εκδόσεις Καστανιώτη, που πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιούνη του 2008,στις σελίδες 124-125) διαβάζουμε τα εξης :
-Το 1959, που είχε μετακομίσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Γεώργιος Παπανδρέου φώναξε ένα πρωί τον ιερέα της ενορίας της Εκάλης και βαφτίστηκαν και τα τέσσερα αδέρφια ορθόδοξοι χριστιανοι. Ο Γιώργος, που μέχρι τότε τον φώναζαν Τζέφρι,πήρε και επισήμως το όνομα του παππού του, με ανάδοχο τον καθηγητή Γιώργο Λιανόπουλο – φίλο του Ανδρέα από την Αμερική και υφυπουργό του Καραμανλή στη Μεταπολίτευση.Τον μικρότερο,τον Ανδρέα,τον βάφτισε ο ίδιος ο Γεώργιος Παπανδρέου. Αυτή η τελετή κρατήθηκε σαν οικογενειακό μυστικό και από μια άποψη ήταν. Έγινε κυρίως για το χατίρι του Γέρου”.

-Σημείωση
Ακριβής ημερομηνία και ενορία στην οποία βαφτίστηκε ο Jeffrey δεν υπάρχει..
Πολύς κόσμος αμφισβητει ότι έχει πράγματι βαφτιστεί , λόγω του ότι ό άλλος του παππους, ο Douglas Chant, ήταν στέλεχος των Ιεχωβάδων των ΗΠΑ, και επειδη διαδιδόταν παλιότερα μια άλλη διαφορετικη ιστοριούλα περι βαπτίσεώς του στις ΗΠΑ απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο , αλλα και διότι υπάρχει και η φήμη ότι στο Αμερικανικο Κολλέγιο είχε δηλώσει προτεστάντης, και επειδη ποτε άλλοτε δεν έχει δημοσιευτει κάτι για το γεγονος της βάπτισης, ούτε φωτογραφίες απ’ αυτην.
-Σημείωση 2
Είχε δικαστικές διαμάχες με την Λιάνα Κανέλλη βουλευτή του ΚΚΕ για το ότι δεν χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα…
Σπουδές
Σπούδασε κοινωνιολογία στο Amherst College στη Μασαχουσέτη (Massachusetts), ΗΠΑ, την περίοδο 1970-1975, πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνιολογία της ανάπτυξης στο London School of Economics, Ηνωμένο Βασίλειο (1975-1977). Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στοκχόλμη και παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, οπου συμμαθητής του ήταν ο Αντώνης Σαμαράς πρώην αποστάτης της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα Πρόεδρος της.
Θέσεις στην Ελληνική Πολιτική σκηνή
Βουλευτικές θητείες
  • Βουλευτής Αχαΐας (1981-1996)
  • Βουλευτής Α’ Αθήνας (1996-2004)
  • Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2004-Σεπτ. 2007)
  • Βουλευτής Αχαΐας (Σεπτ. 2007 – Οκτ. 2009)
  • Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής (Οκτ. 2009 – Σήμερα)
Υπουργικές θητείες
  • Υφυπουργός Πολιτισμού (Ιούλιος 1985 – Φεβρουάριος 1987)
  • Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988 – 1989)
  • Υφυπουργός Εξωτερικών (Οκτώβριος 1993 – Ιούλιος 1994)
  • Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ιούλιος 1994 – Σεπτέμβριος 1996)
  • Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 1996 – Φεβρουάριος 1999)
  • Υπουργός Εξωτερικών (Φεβρουάριος 1999 – Φεβρουάριος 2004, Οκτώβριος 2009 – σήμερα)
Το χρονικό του ψέμματος και της προδοσίας
Ο Jeffrey Papandreou είναι μέλος και έχει συμμετάσχει παρα πολλές φορές στην ζωη του στις συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg, ανα τον κόσμο.
Η τελευταία φορά που συμμετείχε ήταν στην Bilderberg που έγινε στο Καβούρι της Αττικής το 2009 πριν αναλάβει πρωθυπουργός οπου εκεί πήρε το χρήσμα για να πάρει το τιμόνι της Ελλάδας.
Σημείωση
Τα σχέδια της Bilderberg για την Ελλάδα είναι και το ΠΑΣΟΚ επιβάλει:
-Αφελληνισμός
-Καταστροφή της παιδείας(ήδη το κανει η Διαμαντοπουλου που είναι μέλος της Bilderberg)
-Καταστροφή και σβήσιμο της Ιστορίας
-Διάλυση πολιτισμού και γλώσσας
-Αχταρμοποίηση Ελληνικού Λαού με την βοήθεια Μεταναστών(λαθραίων και μη)
-Επιβολή ΔΝΤ
-Πώληση ορυκτού πλούτου σε ξένες εταιρίες
-Ιδιωτικοποίηση των πάντων
-Eπιβολή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης
-Ηλεκτρονικές Ταυτότητες
-Διχοτόμηση και κατακερματισμός της Ελλάδας σε 9 περιφέρειες (Ανεξάρτητη Κρήτη,Δωδεκάνησα-Τουρκία, Θράκη-Τουρκικη Θράκη, Μακεδονία-Σκόπια, Ηπειρός-Αλβανία, Ανεξάρτητη Κέρκυρα, Πελλοπόνησος, Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες)
Ο Henry Kissiger (Ισόβιος Πρόεδρος της Bilderberg) και πρώην Υπ.Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε αναφέρει σε ομιλία του στην Ουάσικτον, το 1974:
“Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή.”
Σημείωση
Το ΔΝΤ ήξεραν οτι αν μπει στην Ελλάδα αυτοι που κανουν κουμαντο ειναι το ΔΝΤ. Κυβέρνηση δεν έχουμε πλεον, ειναι πιόνια του ΔΝΤ.. Το ΔΝΤ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ, ΕΠΙΒΑΛΕΙ και η Κυβέρνηση πράτει χωρίς να πει τίποτα.
Όσοι ασχολούνται με την Νεα Τάξη Πραγμάτων ήξεραν πως ηταν η σειρά μας το 2010.
Προεκλογικές θέσεις:
Σε μια περιοδο που η Ελλάδα έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται υπερχρεωμένη εμφανίζεται ο Jeffrey σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες του λέγοντας πως λεφτά υπάρχουν… Έτσι με τα ψέματα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου ωστε να τον ψηφίσει απέναντι σε μια Ν.Δ. μπαχαλαμένη..
1)Τον Οκτώβριο του 2009 αναμβάνει πρωθυπουργός της Ελλάδας και εδώ αρχίζει η προδοσία της Ελλάδας και η επιβολή των ορέξεων των τραπεζιτών ΔΝΤ,ΕΚΤ κλπ λέγοντας “Λεφτα υπάρχουν”
2)Έλεγε το ασφαλιστικό είναι άδικο και κατέβαινε στις πορείες μαζί με τους απεργούς
Μετεκλογικές θέσεις και πράξεις:
1) Του έγινε πρόταση για δανεισμό από Αμερικάνικη εταιρία (Hayman Private Equity LLC στην Βοστόνη) μία στις 11 Ιανουαρίου επιστολή δηλώσεως προθέσεως, και μετά στις 8 Φεβρουαρίου τις οποίες δεν δέχτηκε…..αρα δεν μπορεί να λέει πως δεν υπήρχαν καθόλου λεφτά….(κρατάμε επιφυλάξεις για τους προσφερθέντες όρους… κανείς δε σου χαρίζει τίποτε, και τα Private Equities είναι σκληρά αρπαχτικά συνήθως).

2) Την επομένη των εκλογών, εντελώς συμπτωματικά, η ΤτΕ(με την βοήθεια του Προβόπουλου που είναι μέλος της bilderberg) αλλάζει τον κανονισμό και διευκολύνει την ανοικτή πώληση ελληνικών ομολόγων, δλδ διευκολύνει την άνοδο των επιτοκίων (υπόθεση Τ+10)(περισσότερα στις παραπομπές).
3) Τον Ιανουάριο του 2010 άρχισε να λέει  και αυτός και ο Γιώργος Παπακωσταντινου πως λεφτά υπήρχαν και πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ.(περισσότερα στις παραπομπές)

4) Τον Απρίλιο του 2010 απο το Καστελόριζο ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στηριξης… ΔΝΤ κλπ
5) Συνεχίζει να κανει τα στραβά μάτια για το Αιγαίο και κλείνει συμφωνίες, με Τούρκους και Αμερικάνους ,κάτω απο το τραπέζι(στις παραπομπές περισσότερα).
6) Κατήργησε τον τίτλο Εθνικής από το Υπουργείο Παιδείας και απο άλλα Υπουργεία.
7) Κατήργησε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
8) Συνομιλεί με τα σκόπια με βάση το όνομα “Μακεδονία” και το υπόλοιπο κομμάτι βλέπουμε.
9) Ο ελληνικός λαός εχει αρχισει να πεινάει και λέει στους υπουργούς του: “Κάντε διακοπές άφοβα”.
10) Κάνει τα στραβά μάτια για την Θράκη τώρα που είναι σοβαρή η κατάσταση.
11) Τον Ιούλιο του 2010 είναι ο πρώτος “Έλληνας” πρωθυπουργός που επισκέπτεται το Ισραήλ  και καταθέτει στεφάνι για το ολοκαύτωμα των Εβραίων.(στις παραπομπές περισσότερα).
12) Τον Ιούλιο του 2010 συζητάει για πώληση Κρατικών τραπεζών μετά απο πρόταση του ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Σάλλα.
13) Αφαιρεί τον πίνακα από το πρωθυπουργικό γραφείο η Ελλάς Ευγνωμονούσα (πριν την επίσκεψη Ερντογαν)(περισσότερα στις παραπομπές).
14) Τον Ιούλιο του 2010 κανει πολιτική επίταξη και επιστράτευση απεργών(ιδιοκτητών και οδηγών φορτηγών) γιατι αντιδρούσαν στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους.
Σημείωση
Ο συνταγματολόγος Βενιζέλος(τρομάρα του) το 2007 λέει πως μια πολιτική επιστράτευση και επίταξη λόγο απεργίας αδιανόητη, λέγοντας:
Είναι επίσης αδιανόητο, μετά από όσα έχουν συμβεί, να μην υπάρχει ρητή μνεία της τροπολογίας αυτής στο φαινόμενο της απεργίας. Και στη δική μας πρόταση, όπως και στην πρόταση του Συνασπισμού, προβλεπόταν ρητά ότι η απεργιακή κινητοποίηση από μόνη της δεν συνιστά λόγο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, πολιτικής κινητοποίησης και άρα δεν μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική επιστράτευση, παρά μόνο εάν συντρέχουν οι αυστηρά οριοθετημένες προϋποθέσεις του άρθρου 22 παράγραφος 4.Είτε σε περίπτωση πολέμου ή γενικής επιστράτευσης είτε όταν υπάρχουν αμυντικές ανάγκες είτε όταν υπάρχουν αμιγώς πολιτικές ανάγκες, δηλαδή ανάγκες αστικής κινητοποίησης, σε περίπτωση θεομηνίας ή ισοδύναμης ανθρωπογενούς καταστροφής και σε περίπτωση προβλήματος δημόσιας υγείας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα συνήθη μέτρα.
Συμπέρασμα…
Μετά τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες δεν έχει ξαναεμφανιστεί τέτοιος προδότης στον Ελλαδικό χώρο….
Μας κυβερνάει ένας άχρηστος (όπως έλεγε ο Πάγκαλος) προδότης πολιτικός, που ανέβηκε στα στρώματα της πολιτικής με την βοήθεια της μασωνίας, των εβραίων και της bilderberg, ώστε να στεφθεί πρωθυπουργός της Ελλάδας και να την πουλήσει σε αυτά τα κέντρα διακυβέρνησης του πλανήτη. Είναι δημόσιος κίνδυνος, διέπραξε ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ με την υπογραφή του μνημονίου ξεκινώντας το έργο της καταστροφής της πολύπαθης Ελλάδας, ξέροντας απο την πρώτη στιγμή που πήγε στο Καβούρι το 2009 οτι ήταν σειρά του στην πολιτική. Ενας άχρηστος, τελιωμενος, ξεφτιλισμένος, πολιτικός που μπορεί να έχει Ελληνική καταγωγή, αλλά δεν νιώθει Έλληνας(όπως λεει και ο αδερφός του Νίκος), αδιαφορόντας φυσικα για ότι συμβαίνει που ξέρει πολυ καλα τι συμβαίνει και προσπαθει με λόγια και πράξεις με την βοήθεια των ΠΑΣΟΚΟΚΑΝΑΛΩΝ να κοροϊδέψει τους Έλληνες κατι που θα αρχισει σιγα σιγα να βλέπει οτι δεν καταφέρει..
Επόμενος…

Ο JEFFREY GIORGOS MINEIKO PAPANDREOU CHANT
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΟΜΙΛΙΑ, ΝΑ ΕΞΟΡΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ  ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
Και αυτός και όσοι υπέγραψαν το μνημόνιο…

Το πρώην “ ΠΑ.ΣΟ.Κ” πλέον αποτελείται από:
A)Yπουργούς και γενικούς γραμματείς χωρίς πτυχία
Β)Εβραίους
Γ)Μέλη της Λέσχης Bilderberg
Δ)Μασώνους
Τα ονόματα τους;
Δημήτρης Δρούτσας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Θάλεια Δραγώνα, Μαρία Δαμανάκη, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος (πραγματικό όνομα Τούρκογλου), Μιχάλης Χρυσοχοίδης(πραγματικό όνομα Κοεμζόγλου), Αλεβιζάτος, Άλεξ Ρόντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Τρεπεκλής(περισσότερα στις παραπομπές)
Παραπομπές
Βίντεο
  1. Ο Jeffrey λέει λεφτά υπάρχουν προεκλογικά και μετά τις εκλογές λεφτά υπήρχαν
  2. Προσφυγή στο ΔΝΤ γιατι λεφτά δεν υπάρχουν γιατι τα εφαγε η μαρμαγκα
  3. Η λύση του ΔΝΤ ήταν για το ΠΑΣΟΚ πριν ανεβει στην κυβέρνηση και δεν υπάρχει περιπτωση να παμε στο ΔΝΤ λεει ο Παπανδρέου
  4. Τα αίτια της παγκόσμιας κατάρρευσης σε 3 λεπτά (Vi…
  5. Ο Χρυσοχοίδης λέγεται Κοεμζόγλου
  6. Ο Βενιζέλος δεν θελει να δώσει όχημα στην εκκλησία για μεταφορά εικόνας
anti-ntp.blogspot

http://www.katohika.gr/2011/11/blog-post_5174.html

Ο Καμμένος ξεβρακώνει τη χούντα Παπαδήμου


Τους μαστίγωσε και τους ξεβράκωσε... Ο Πάνος Καμμένος έκανε άψογα τη δουλειά του. Σε εμάς τώρα, μένει να αποτελειώσουμε το έργο που ο Καμμένος άρχισε...

Να βγούμε στους δρόμους και να τους βάλουμε τους φασίστες εκεί που τους αξίζει...

Μήπως, τελικά, ο Καμμένος αδικείται στη Νέα Δημοκρατία;





http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_2193.html

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ , ΟΧΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ....Συνεπώς πάμε για εκλογές ΤΩΡΑ ;

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

επειδή σχηματίστηκε για να διενεργήσει εκλογές και όχι για να κυβερνήσει !
Στις 4.11.2011 η βουλή έδωσε εντολή στη κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές. Στις 9.11.2011 η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παραιτήθηκαν για να προκαλέσουν εκλογές. Στις 11.11.2011 σχηματίσθηκε η παρούσα κυβέρνηση για να τις διοργανώσει .

Τι προβλέπει το Σύνταγμα :

" Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την....
Κυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί, … …
Αν ο Πρωθυπουργός της παραιτούμενης Κυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, εφαρμόζεται αναλόγως η διάταξη του άρθρου 37 παράγραφος 3 εδάφιο γ' " = " … ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας …. επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή. "

Σύνταγμα : http://el.wikisource.org/wiki/Σύνταγμα_της_Ελλάδας

Τα σχετικά προεδρικά διατάγματα ( παραίτηση κυβέρνησης και πρωθυπουργού, διορισμό καινούργιου πρωθυπουργού, Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών.)

ΦΕΚ A 243/2011

http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wFYAFdDx4L2G3dtvSoClrL88wJO3U0cWHN5MXD0LzQTLWPU9yLzB8V68knBzLCmTXKaO6fpVZ6Lx3UnKl3nP8NxdnJ5r9cmWyJWelDvWS_18kAEhATUkJb0x1LIdQ163nV9K--td6SIue6g5k4FEsE3wLKBa8tfM_Qax3x1jh0wENYHw3vrntJe
ΠΡΟΣΟΧΗ : Κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να σχηματιστεί μόνο εάν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ ή ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ.

cristina
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_8894.html

ΥΞΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ 81% ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ HOCHTIEF ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 500 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!

Η Γερμανική εταιρία που διαχειριζόταν το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος και αποχώρησε προσφάτως από τη χώρα, αφήνοντας στη χώρα «φέσι» 500 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε αύξηση κερδών 81% το τρίτο τρίμηνο, στα 98,7 εκατ. ευρώ από 54,6 εκατ. ευρώ!

Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι το ελληνικό δημόσιο δεν φαίνεται να έχει εισπράξει το ποσό που χρωστά η εταιρία, που μάλιστα δεν μπορεί να επικαλεστεί αδυναμία πληρωμής, βάσει των οικονομικών της στοιχείων.

Διαβάστε τώρα τι θέλει να κάνει η Γερμανική εταιρία για το Ελ. Βενιζέλος και την κατασκευή δρόμων στην Ελλάδα:

Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να πωλήσει τη συμμετοχή της στα στα αεροδρόμια σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, λέει πως θα έχει ζημίες 100 εκατ. ευρώ.

Να θυμίσουμε, ότι την περίοδο 2002 – 2009 το Δημόσιο εισέπραξε από την εταιρία του αεροδρομίου περί τα 640 εκατ. ευρώ, το 75% του ποσού που έχει συνολικά αποδώσει η επιχείρηση στους μετόχους της. Μόνο το 2010 το “Ελευθέριος Βενιζέλος” είχε κέρδη προ φόρων 200 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 55% πηγαίνει στο Δημόσιο και το 45% στην κοινοπραξία.

 
Παράλληλα, η εταιρεία αποκάλυψε πως ενδέχεται να προχωρήσει σε απομειώσεις στην αξία των συμβολαίων για την κατασκευή δρόμων στην Ελλάδα.

Αιτία; Κρατηθείτε!

Λόγω της μαζικής αποφυγής καταβολής των διοδίων από τους Έλληνες πολίτες! Ναι, αυτοί που δεν βλέπουν έργα στους κακοτράχηλους ελληνικούς δρόμους, που αυτοαποκαλούνται σε πολλές περιπτώσεις εθνικοί οδοί!

 
Μην αναφέρουμε την περίπτωση Αθήνα – Πάτρα που ούτε καν στηθαίο στη μέση δεν υπάρχει, με τις προειδοποιητικές πινακίδες να είναι τρομακτικές, όπως στην φωτογραφία.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη έχουν ξεφυτρώσει σταθμοί διοδίων, αναγκάζοντας τους οδηγούς να πληρώνουν τεράστια ποσά μέχρι τον προορισμό τους, αλλά και να σταματούν κάθε ελάχιστα χιλιόμετρα.

“Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η επίμονη μαζική αποφυγή καταβολής διοδίων οδήγησε σε σημαντικά ελλείμματα στη δημιουργία εσόδων για τα έργα Μαλιακός – Κλειδί και Ελευσίνα – Πάτρα – Τσάκωνα,” αναφέρει στην ανακοίνωσή της.
πηγη

Der Spiegel: «Σχέδιο β’» και αποχώρηση από το ευρώ

Με τίτλο «Σχέδιο β’ για την Ελλάδα» το περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται στα διάφορα σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Σε μία τέτοια εξέλιξη, θα ανακουφίζονταν χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, καθώς θα υπήρχαν πρόσθετοι πόροι για την ενίσχυσή τους από το EFSF. Ωστόσο, στην Ελλάδα περιγράφεται μια πραγματική καταστροφή. Όλο το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού:

Η διάψευση ήλθε άμεσα και χωρίς περιθώρια παρανόησης, αλλά παρ' όλα αυτά άφησε ορισμένα θέματα ανοιχτά. «Μήνες τώρα η Γερμανία έχει μοναδικό στόχο τη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης, όπως είναι τώρα», δήλωσε η καγκελάριος Α. Μέρκελ την περασμένη Πέμπτη.

Νωρίτερα, είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι η Γερμανία μαζί με τη Γαλλία σχεδιάζουν μια μικρότερη Ευρωζώνη, χωρίς την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία. Τέτοια σχέδια δεν υπάρχουν, ίσως μόνο σκέψεις για το τι θα συμβεί, αν μια χώρα - εθελοντικά ή αναγκαστικά - εγκαταλείψει την ΟΝΕ. Αυτός ο κίνδυνος υφίσταται προπάντων για την Ελλάδα, η οποία στο μεταξύ, αντίθετα με την Ιταλία ή την Ισπανία, θεωρείται ανίατη περίπτωση εξυγίανσης.

Οι Έλληνες ακύρωσαν βέβαια το δημοψήφισμα για τα σχεδιαζόμενα μέτρα λιτότητας, αλλά οι παγωμένες δανειακές δόσεις θα ξαναρχίσουν να ισχύουν, όταν η νέα ελληνική κυβέρνηση εφαρμόσει το συμφωνηθέν πρόγραμμα εξυγίανσης.

Αν δεν το κάνει, δεν θα λάβει άλλα χρήματα. Στον ελληνικό προϋπολογισμό όμως θα συνεχίσει να υπάρχει μεγάλο έλλειμμα, το οποίο με κάποιο τρόπο πρέπει να χρηματοδοτηθεί.

Η Αργεντινή, που συχνά προβάλλεται ως πρότυπο για την έξοδο της Ελλάδας από τη χρεοκοπία, έλυσε το πρόβλημα, κυρίως αρχίζοντας να τυπώνει χρήμα. Μοναδική διέξοδος λοιπόν να καθιερώσει η Ελλάδα και πάλι το δικό της νόμισμα.

Και γι' αυτό το ενδεχόμενο θέλει να είναι προετοιμασμένη η γερμανική κυβέρνηση. Οι εμπειρογνώμονες του Υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε εξετάζουν τα πλέον διαφορετικά σενάρια.

Το λεγόμενο «βασικό σενάριο» βασίζεται στην υπόθεση ότι δεν θα εξελιχθούν τόσο άσχημα τα πράγματα. Σύμφωνα με αυτό, η έξοδος της Ελλάδας, μετά τις αρχικές αναταράξεις, μπορεί ακόμα και να συμβάλει μακροπρόθεσμα στην ενίσχυση της Ευρωζώνης. Χωρίς τον πιο αδύναμο κρίκο της η αλυσίδα θα γινόταν συνολικά σταθερότερη.

Περιφερειακά κράτη σαν την Ισπανία και την Ιταλία θα έπρεπε μεν να συνεχίσουν να αγωνίζονται, αλλά θα μπορούσαν, χωρίς την Ελλάδα ως χρόνια εστία αναταραχής, να θέσουν καλύτερα υπό έλεγχο τα προβλήματά τους.

Οι κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες ελπίζουν ότι στη συνέχεια οι επενδυτές θα αντιληφθούν πως αυτές οι χώρες θα έχουν μεν προς στιγμήν προβλήματα δανεισμού, αλλά δεν είναι χρεοκοπημένες, αντίθετα με την Ελλάδα.

Κατά το «worst case σενάριο», τα πράγματα στην Ευρωζώνη δεν θα εξελιχθούν τόσο ευνοϊκά. Μετά την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η Ιταλία και η Ισπανία θα μπουν στο στόχαστρο των χρηματαγορών.

Οι επενδυτές θα αντιδράσουν έντρομοι και θα δανείσουν τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών μόνο με πολύ υψηλότερα ασφάλιστρα κινδύνου. Με βάση αυτό το σενάριο, το EFSF θα αναγκαστεί να χορηγήσει ζεστό χρήμα στις χώρες.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να εξοπλιστεί το ταχύτερο δυνατόν, έτσι ώστε να διαθέτει πάνω από ένα τρις. Ευρώ. Παραμένει αμφίβολο όμως αν και για πόσο θα επαρκέσουν τα χρήματα που διαθέτει.

Επιπλέον, οι κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες περιγράφουν ένα «worst-worst-case σενάριο», δηλαδή μια εξέλιξη που θα παρουσιαζόταν στη χειρίστη των περιπτώσεων. Ο καταιγισμός της καταστροφής θα είχε ως εξής:

Η νέα δραχμή θα υποτιμώνταν δραστικά έναντι του ευρώ. Οι ελληνικές εξαγωγές θα φθήναιναν μεν, αλλά τα αρνητικά αποτελέσματα θα είναι περισσότερα. Έτσι, το δημόσιο χρέος, παρά το κούρεμα, θα αυξηθεί εκ νέου, επειδή οι οφειλές θα παραμείνουν σε ευρώ. Η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας θα μειωθεί πάλι αμέσως, ενώ και η χρηματοδότηση της οικονομίας θα 'κολλήσει', επειδή και οι τράπεζες θα αποκοπούν από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Αλλά και οι επιχειρήσεις θα διατηρούσαν τα χρέη τους σε ευρώ. Πολλές θα χρεοκοπούσαν, επειδή δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Κατά συνέπεια, θα χάσουν τη δουλειά τους ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι. Η κατανάλωση θα καταρρεύσει, εντείνοντας έτσι την ύφεση.

Από αυτόν τον φαύλο κύκλο δεν θα μπορούσε για δεκαετίες να ξεφύγει η αφημένη μόνο στις δικές της δυνάμεις χώρα. Πολύ περισσότερο, θα μπορούσε να συμπαρασύρει στον γκρεμό και άλλες χώρες, λόγω της στενής συνύφανσης των χωρών της Ευρωζώνης.

Αυτό το σενάριο όμως δεν είναι το πιθανότερο, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι. Το σημαντικότερο είναι να προστατευθούν αποτελεσματικά οι εθνικές οικονομίες των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης από τις συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από αυτήν.

Αλλά και η πλειοψηφία της ΕΚΤ μπορεί εν τω μεταξύ να κανονίσει τι θα κάνει σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Εν ανάγκη, η κεντρική τράπεζα θα άνοιγε τις κάνουλες χρήματος, για να μειώσει τις αρνητικές συνέπειες, όπως ακούγεται. Οι επίλεκτοι κεντρικοί τραπεζίτες προτιμούν πλέον ένα τέλος με τρόμο, παρά έναν τρόμο χωρίς τέλος.
 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/11/der-spiegel.html

Video εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο extra3,αποθέωση.

Ο Γιώργος τα λέει όλα έξω απ' τα δόντια. Τι λέει η ΝΔ γι' αυτά; Έχει άδικο σε όσα λέει; Η αλήθεια δεν έχει κόμματα, δεν έχει ιδεολογική τοποθέτηση, είναι απλά αλήθεια.



Το Video είναι απ' το Βαθύ Κόκκινο.
 

Γαλλική «καταιγίδα» για Παπαδήμο και Goldman Sachs: Μια ιστορία με βαμπίρ

Γαλλική «καταιγίδα» για Παπαδήμο και Goldman Sachs: Μια ιστορία με βαμπίρ
Αλυσιδωτά άρθρα στις γαλλικές ενημερωτικές ιστοσελίδες φωτίζουν την σχέση του Λουκά Παπαδήμου με την Goldman Sachs και αναφέρονται και σε άλλα δύο πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, του Μάριο Μόντι και του Μάριο Ντράγκι.

«Τι κοινό έχουν οι Λουκάς Παπαδήμος, Μάριο Μόντι και Μάριο Ντράγκι;». Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει στο σημερινό της φύλλο η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Και την απάντηση δίνει ο ίδιος αρθρογράφος: «Την Goldman Sachs», χαρακτηρίζοντας τους τρεις άνδρες ως "μέλη της ευρωπαϊκής κυβέρνησης Goldman Sachs".

lemonde_1_swsto
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ιταλός, Μάριο Ντράγκι ήταν αντιπρόεδρος της Goldman Sachs στην Ευρώπη την περίοδο 2002-2005 και μάλιστα μια από τις αποστολές του ήταν να πουλήσει τα περίφημα "swaps" για να καλυφθεί μέρος του χρέους της Ελλάδας, πριν από την είσοδο στην ευρωζώνη.

Για τον Μάριο Μόντι αναφέρει ότι ήταν διεθνής σύμβουλος της τράπεζας από το 2005, ενώ τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο, τον συνδέει με την τράπεζα αναφέροντας ότι ήταν επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 ως το 2002 και «συμμετείχε στην επιχείρηση των ψεύτικων λογαριασμών που έφτιαξε η Goldman Sachs», στην απόκρυψη δηλαδή του ελληνικού χρέους!

Η Ηumanite με τίτλο «Goldman Sachs και Ελλάδα: Μια ιστορία βαμπίρ» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμο και τον νέο πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, η Goldman Sachs παίρνει την εξουσία.

hummanite_swsto
Και η ειρωνεία είναι ότι πρόκειται για την τράπεζα που αλλοίωσε τους ελληνικούς λογαριασμούς και επέτρεψε την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη".
Ποιο είναι το κοινό σημείο ανάμεσα στον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον επόμενο πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό;
Η απάντηση δίνεται από το Marc Roche, ανταποκριτή της Monde στο Λονδίνο και η απάντηση είναι «η Goldman Sachs», αναφέρει και το franceinfo.com.

 http://www.mediagate.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/goldman-sachs_15.html

Καμμένος: “Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης – Όταν τα γομάρια ζευγαρώνουν με τα γαϊδούρια κάνουν μουλάρια!”

Αυτό είπε ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος και μάλιστα είπε και άλλα. “Είναι πρωτοφανές σε ένα κοινοβούλιο να συζητούμε συνεχώς για προγραμματικές δηλώσεις για μια Κυβέρνηση που δεν ψηφίστηκε και βρίσκεται εδώ να ανακοινώσει με ίδιους υπουργούς τα ίδια. Για αυτό το έργο που ακούσαμε χθες χρειάστηκε 2 ή 3 χρόνια… Λυπάμαι που δεν είναι εδώ ο πρωθυπουργός, φαίνεται του συνέστησαν να μην είναι εδώ όταν ένας βουλευτής που διαφωνεί και δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης”, είπε ο κ. Καμμένος.…….

Στην συνέχεια απευθύνθηκε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή του ΛΑΟΣ, Αστέριο Ροντούλη: “Εγώ ξέρω ότι όταν ζευγαρώνουν τα γομάρια με τα γαϊδούρια, κάνουν μουλάρια και δεν αναπαράγονται. Γιατί είμαι ένας βουλευτής που διαφωνεί και δεν δίνει ψήφο παρότι το κόμμα του τη στηρίζει….”
Και συνέχισε: “Ποια εμπιστοσύνη μπορούμε να δείξουμε σε ένα Πρωθυπουργό για το οποίο η Monde αναφέρει ότι ο Λ. Παπαδήμος είναι από τους αρχιτέκτονες της Goldman Sachs, όπου δούλευε και ο κ. Παπακωνσταντίνου; Να δούμε εάν θα λειτουργήσει ως Πρωθυπουργός. Αν κρατήσει πατριωτική του στάση έχει καλώς, αν πράξει όσα στην τριμερή, τότε οδηγούν στην απαξία των πολιτικών και στην καταρράκωση κάθε θρησκείας”.
Και ο κ. Καμμένος κατέληξε: “Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Σας καλώ να αναλογιστούμε ότι ίσως είμαστε η τελευταία Βουλή. Γιατί η επόμενη βουλή έχει συμφωνηθεί να γίνει με λίστα κι εμείς δεν θα είμαστε σε λίστα.”
Ο κ. Καμμένος είχε προαναγγείλει την απόφασή του αυτή.
Και την Δευτέρα εμφανίστηκε αμετακίνητος στις θέσεις του μιλώντας στον Flash και το Νίκο Ευαγγελάτο.
Ο κ.Καμμένος χρησιμοποίησε σκληρά λόγια και είπε ότι ο κ.Σαμαράς εκβιάστηκε από κάποιους προκειμένου να πει το ναι στην κυβέρνηση συενργασίας.

“Είμαι αποφασισμένος να πάω και σπίτι μου αν χρειαστεί. Δεν θα συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις και να δεσμεύσω τις επόμενες γενιές. Να με διαγράψουν. Γιατί δεν με διαγράφουν από τώρα; Αν θέλουν να νομιμοποιήσουν το πρώτο μνημόνιο ας με διαγράψουν. Είμαι βέβαιος ότι ο Αντώνης Σαμαράς εκβιάστηκε και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό.”, είπε χαρακτηριστικά.
Και συνέχισε: “Τον εκβίασαν δημόσια. Όταν έβγαινε ο κ. Παπαχελάς και του έλεγε ότι θα είναι υπεύθυνος για την χρεοκοπία της χώρας αν δεν συναινέσει δεν είναι εκβιασμός; Δεν υπέκυψε όμως αφού είπε ότι δεν θα υπογράψει”.
Σύντομη συνάντηση στη Συγγρού – «Σε στηρίζω, αλλά δεν ψηφίζω» είπε στον Σαμαρά
Ο προβληματισμός στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας για την απόφαση του Πάνου Καμμένου να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι δεδομένη, την ώρα μάλιστα που το κόμμα δεν έχει «ηρεμήσει» από τον απόηχο της οριστικής διαγραφής του Σωτήρη Χατζηγάκη.
Την Τρίτη, ο κ. Καμμένος είχε σύντομη συνάντηση, στα γραφεία της Συγγρού, με τον Αντώνη Σαμαρά. Φέρεται να του είπε πως τον στηρίζει, παραμένει μαζί του, δεν θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να ψηφίσει τη νέα κυβέρνηση.
Ακόμη κι έτσι, πάντως, το ενδεχόμενο να διαγραφή από την Κ.Ο. της ΝΔ είναι ανοιχτό. Μένει να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει η μεσολαβητική παρέμβαση στελεχών του κόμματος, που πιέζουν να βρεθεί μέση λύση ώστε να μην υπάρξει και δεύτερη διαγραφή βουλευτή σε λίγα 24ωρα.

 
http://greeknation.blogspot.com/2011/11/blog-post_3667.html

Πως θα σας φαινόταν αν κάποιος σας έλεγε ότι όλα αυτά δεν γίνονται για να μας σώσουν αλλά για να σωθούν οι ίδιοι?

Όλο αυτό τον καιρό ακούμε από το πρωί ως το βράδυ τι θα πάθει η Ελλάδα αν δεν εφαρμοστεί η απόφαση της 2ης Οκτωβρίου. 
 
Ακούμε για στάση πληρωμών μισθών και συντάξεων για καταστροφή της χώρας, για έξοδο από το ευρώ, για  για για.. Και όλα αυτά χωρίς κανένας ουσιαστικά να μας έχει πληροφορήσει πως και γιατί?
 
Πως θα σωθούμε παίρνοντας καινούργια δάνεια? Πόσα από τα χρήματα που παίρνουμε πάνε στους τοκογλύφους και πόσα στο λαό?

Από την άλλη όλοι οι μεγάλοι «εταίροι» μας προσπαθούν με κάθε τρόπο να μη γίνουν εκλογές. Ζητούν γραπτές εγγυήσεις ευτελίζοντας την έννοια της Δημοκρατίας και της πολιτικής ζωής του τόπου. Ενώ μέχρι χθες λέγανε ότι η νέα κυβέρνηση θα μας σώσει και ότι ο νέος πρωθυπουργός είναι γνωστός σε όλους τους δανειστές μας, τώρα διαπιστώνουμε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Μάλλον περισσότερα ζητούν και μάλλον χειρότερα είναι τα πράγματα…..

Ακούγαμε ότι με την εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων, που έχουν πραγματικά γονατίσει το λαό θα σωθούμε και δεν θα χρεοκοπήσουμε. Τώρα μας λένε ότι αν δεν εφαρμόσουμε όσα μας λένε θα μας διώξουν από το ευρώ (αλήθεια με ποιες διαδικασίες ? Που προβλέπεται κάτι τέτοιο?). Και εν τω μεταξύ τα χαράτσια δεν έχουν τέλος, οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται και ο νέος προϋπολογισμός περιλαμβάνει ένα σωρό καινούργια μέτρα.

Πως θα σας φαινόταν αν κάποιος σας έλεγε ότι όλα αυτά δεν γίνονται για να μας σώσουν αλλά για να σωθούν οι ίδιοι?

Ναι έτσι ακριβώς φαίνεται ότι είναι. Καθημερινά πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι το μόνο που επιτυγχάνει η Ελλάδα ψηφίζοντας τη δανειακή σύμβαση είναι η υπαγωγή του χρέους μας στο Αγγλικό δίκαιο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό? Απλά το ότι επειδή το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού χρέους (κάπου διάβασα ότι είναι 90%) υπάγεται στον Ελληνικό νόμο. μπορεί  το Ελληνικό κοινοβούλιο να ψηφίσει νόμο με συμφωνία αναδιάρθρωσης που να  υποστηρίζεται μόνο από το 51% των πιστωτών.  Ή μπορεί να αρνηθεί να πληρώσει υποχρεώνοντας τους πιστωτές να προσφύγουν στα δικαστήρια της Ελλάδας.

Φανταστείτε τώρα τι μπορεί να γίνει σε περίπτωση που μας διώξουν ή φύγουμε από το ευρώ. Τότε η Βουλή θα αποφασίσει για την μετατροπή του χρέους σε δραχμές, η υποτίμηση δε του νομίσματος θα επιφέρει από μόνη της την αναδιάρθρωση του χρέους. Από την άλλη δεν υπάρχει σαφής πρόβλεψη για την έξοδο μιας χώρας από το ευρώ.  

Το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις είναι νομικά μάλλον ανυπόστατες κατά το νομικό δίκαιο, εκτός του ότι είναι κατά πολλούς συνταγματολόγους αντίθετες προς το Σύνταγμα (είναι σε όλους γνωστή η αγωγή για εσχάτη προδοσία που κατατέθηκε και βρίσκεται ήδη στη Βουλή).

Όλοι λένε ότι η νομιμοποίησή τους απαιτεί την ψήφισή τους με 180 ψήφους.

Να γιατί χρειάζεται η κυβέρνηση συνεργασίας
Γιατί αν γίνουν εκλογές είναι πρακτικά αδύνατον σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις να υπάρξει τέτοια πλειοψηφία.

Μετά την κύρωσή της από τη Βουλή το ξεπούλημα της χώρας θα είναι γεγονός.

Αγαπητοί βουλευτές
Οι αποφάσεις που θα πάρετε δεν θα έχουν επιπτώσεις μόνο σε μας αλλά και στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας.
Και η ιστορία θα γράψει με μελανά γράμματα όσους υποθηκεύσουν το μέλλον της πατρίδας. Της πατρίδας για την οποία κάποιοι έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους. Της πατρίδας που κάποιοι υπεράσπισαν μέχρις εσχάτων! Της πατρίδας για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Της πατρίδας που έδωσε τα φώτα σε όλους αυτούς που τώρα μας κατηγορούν ασύστολα. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ..

Πριν λοιπόν αποφασίσετε σκεφτείτε το καλά.
Και είμαι σίγουρος ότι θα κάνετε αυτό που πρέπει…..

Αλκμαίων
 http://nerokotanet.blogspot.com/2011/11/blog-post_4734.html
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/blog-post_91.html

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;

H "LE MONDE" ξεγυμνώνει τον Λουκά Παπαδήμο! "Αποτελεί μαζί με τους Ντράγκι και Μόντι το δίκτυο της Goldman Sachs!.."

Από τον Marc Roche
Οι Μάριο Ντράγκι, Μάριο Μόντι και Λουκάς Παπαδήμος αποτελούν το δίκτυο της Goldman Sachs γράφει η γαλλική LE MONDE δια χειρός του Marc Roche, δημοσιογράφου επενδυτή ο οποίος έχει γράψει και το γνωστό βιβλίο για τη Τράπεζα που κυβερνά τον πλανήτη.


Αν υποθέσουμε ότι η γαλλική εφημερίδα απηχεί τον σκεπτικισμό του Σαρκοζί, για τον "λαοπρόβλητο" από τους εγχώριους νταβατζήδες Παπαδήμο, αντιλαμβάνεστε ότι το πάρτυ των αποκαλύψεων για τα βρώμικα παιγνίδια και πραξικοπήματα που στήνουν οι κλειστές λέσχες στην Ευρώπη έχει αρχίσει!


Qu'ont en commun Mario Draghi, Mario Monti et Lucas Papadémos ? Le nouveau président de la Banque centrale européenne, le président désigné du conseil italien et le nouveau premier ministre grec appartiennent à des degrés divers au "gouvernement Sachs" européen. La banque d'affaires américaine a en effet tissé en Europe un réseau d'influence unique sédimenté depuis des lustres grâce à un maillage serré, souterrain comme public.
A tout concours, il faut une hiérarchie. Le premier prix revient bien sûr à Mario Draghi, vice-président de Goldman Sachs pour l'Europe entre 2002 et 2005. Nommé associé, il est chargé des "entreprises et pays souverains". A ce titre, l'une des missions est de vendre le produit financier "swap" permettant de dissimuler une partie de la dette souveraine, qui a permis de maquiller les comptes grecs. Vient ensuite Mario Monti, conseiller international depuis 2005. Arrive en troisième position Lucas Papadémos, qui vient d'être nommé premier ministre de la Grèce, qui fut gouverneur de la Banque centrale hellénique entre 1994 et 2002, qui a participé à ce titre à l'opération de trucage des comptes perpétré par GS. Le gestionnaire de la dette grecque est d'ailleurs un certain Petros Christodoulos, un ex-trader de la firme.


Deux autres poids lourds tiennent le haut du pavé dans la défenestration de l'euro, Otmar Issing, ex-président de la Bundesbank et Jim O'Neill, l'inventeur du concept des BRICS, l'acronyme désignant les marchés émergents à fort potentiel de croissance (Brésil, Russie, Inde, Chine et Afrique du Sud). Ex-président de Goldman Sachs International dont il est resté l'un des administrateurs, l'Irlandais Peter Sutherland a joué un rôle-clé dans le sauvetage de l'Irlande. Enfin, Paul Deighton, qui a passé 22 ans chez Goldman Sachs, est directeur général du comité organisateur des Jeux olympiques de Londres en 2012. La lanterne rouge car chacun sait que le sport comme l'amitié est hors concours.

Pourtant, au-delà des apparences, le réseau d'influence qui a fait sa puissance avant ou pendant la tourmente politique financière de 2008 a perdu de son efficacité. En effet, les complicités anciennes entretenues par les ex-banquiers centraux chevronnés mobilisés pour tirer les ficelles se révèlent moins utiles face à des politiciens sensibles à l'impopularité des professionnels de la finance tenus pour responsables de la crise. Là où Goldman Sachs pouvait facilement exercer ses talents, une série d'affaires – la Grèce, la spéculation contre l'euro, le scandale Abacus auquel a été mêlé le goldmanien français Fabrice Tourre – lui ont mis à dos la puissance publique.

Le carnet d'adresses est utile mais ne suffit plus à lui tout seul sur une planète financière complexe et technique et face à une nouvelle génération d'industriels moins pétris de respect pour l'establishment. Les patrons européens partis à la conquête du monde se sont émancipés des croisés de la haute finance style Goldman Sachs. La quête de valorisation de l'actionnaire, les exigences de transparence des comptes et les impératifs de l'expansion à l'étranger émoussent l'"effet réseau". Enfin, devenus plus exigeants sur la qualité et l'indépendance du métier de conseil, les clients européens, mais pas seulement, exigent le respect d'un minimum d'éthique.

Et c'est là que le bât blesse à propos de Goldman Sachs. Car la banque aime placer ses hommes sans jamais laisser tomber le masque. C'est pourquoi ses hommes liges cachent cette filiation quand ils donnent une interview ou mènent une mission officielle (comme ce fut le cas de Monti qui s'est vu confier en 2010 une étude sur le marché unique européen par le président de la Commission, José Manuel Barroso).

Mario Draghi affirme qu'étant entré en fonction en 2002, il n'a rien eu à voir avec le maquillage des comptes grecs orchestré deux ans plus tôt par la banque. Et il a démissionné en 2005, soit un an avant que Goldman Sachs ne revendre une partie du "swap" en question à la National Bank of Greece, la première banque commerciale du pays, dirigée par un ancien Goldmanien, Petros Christodoulos, aujourd'hui responsable de l'organisme gérant la dette grecque.

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_5115.html

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΕ βιντεο

 

Δείτε ακόμα -Καμμένος: Αν ψηφίσουμε το σύμφωνο, την επόμενη Εβδομάδα πάμε για Κανόνι!-στο read more...


Καμμένος: Αν ψηφίσουμε το σύμφωνο, την επόμενη Εβδομάδα πάμε για Κανόνι!

«Είμαι ένας Τραπεζίτης... θεόσταλτος»!

Μια ευγενική απάντηση στους πραιτωριανούς των Μνημονίων», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Διαβάζουμε (σελίδα 131):
«Ενα αποκαλυπτικό παράδειγμα για το τι κρύβεται πίσω από τον ορό "πολιτική δικτύωση",
που χρησιμοποιείται για να περιγραφεί "κομψά" η διαπλοκή μεταξύ κεφαλαίου - αστικού πολιτικού συστήματος και εν γένει αστικού εποικοδομήματος, είναι το ακόλουθο που - σημειωτέον - δεν αφορά παρά ένα μόνο πρωταγωνιστή,
την Goldman Sachs:....

Ολουσέκουν Αγκάνκα, υπουργός Οικονομίας της Νιγηρίας, διευθυντής υπηρεσίας επενδυτικών κεφαλαίων της Goldman Sachs.
Οτμαρ Ισινγκ, επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, διεθνής σύμβουλος της Goldman Sachs.
Μάριο Ντράγκι, διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, διαδοχος του Τρισέ στην ΕΚΤ, αντιπρόεδρος της Goldman Sachs International για την Ευρώπη.
Μάριο Μόντι, επίτροπος της Κομισιόν (σσ: ο νέος κυβερνήτης της Ιταλίας), σύμβουλος διεθνών υποθέσεων της Goldman Sachs.
Πίτερ Σάδερλαντ, επίτροπος ανταγωνισμού της ΕΕ, πρόεδρος της GATT, πρόεδρος της Goldman Sachs International.
Ρομάνο Πρόντι, πρόεδρος της Κομισιόν, πρωθυπουργός της Ιταλίας, επικεφαλής του ιταλικού κρατικού ομίλου για τη βιομηχανική ανασυγκρότηση όταν συνέβη το σκάνδαλο της συγχώνευσης μεταξύ της γερμανικής Siemens και της ιταλικής STET με τη μεσολάβηση της Goldman Sachs.
Λόρδος Γκρίφιθς, σύμβουλος της Θάτσερ, αντιπρόεδρος της Goldman Sachs International.
Γκάβιν Ντέιβις, πρόεδρος του BBC, στέλεχος της Goldman Sachs, η σύζυγος του οποίου διετέλεσε εξ απορρήτων συνεργάτιδα του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν.
Ντέιβιντ Κάμερον, πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο αναθέτων τη μαζική πώληση εντόκων του βρετανικού Δημοσίου στην Goldman Sachs.
Τζον Κόρτζιν, κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ, πρόεδρος της Goldman Sachs.
Ρόμπερτ Ρούμπιν, υπουργός Οικονομικών του Κλίντον, αντιπρόεδρος της Goldman Sachs.
Τίμοθι Γκάιτνερ, υπουργός Οικονομικών του Ομπάμα, επιλέγει γενικό γραμματέα του υπουργείου τον Μαρκ Πάτερσον, λομπίστα της Goldman Sachs.
Τζόσουα Μπόλτεν, διευθυντής του γραφείου του Τζορτζ Μπους, ένας από τους πρώην της Goldman Sachs.
New York Times, εφημερίδα που εκδίδεται από τον όμιλο που έχει προσλάβει ως σύμβουλο την Goldman Sachs.
Χένρι Πόλσον, υπουργός Οικονομικών του Μπους, πρόεδρος της Goldman Sachs.
Σίντνεϊ Γουάινμπεργκ, ταμίας της προεκλογικής εκστρατείας του Αϊζενχάουερ το '52 και το '56, αφεντικό της Goldman Sachs, με δυο πόστα καπαρωμένα από ανθρώπους του στις κυβερνήσεις του Αϊκ, τις θέσεις του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Αμυνας.
Κατόπιν τέτοιας «κληρονομιάς», μάλλον δεν έχει άδικο ο νυν επικεφαλής της Goldman Sachs, ο Λόιντ Μπλανκφέιν, ο άνθρωπος που από το 2006 έως το 2010 εισέπραξε πάνω από 200 εκατ. δολάρια σε μπόνους, να δηλώνει:
"Δεν είμαι παρά ένας τραπεζίτης που κάνει το έργο του Θεού"»!

http://www.epikaira.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_101.html

H EΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ > Αύριο 260 εθνοπατέρες θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση Παπαδήμου-Goldman Sachs!

Ένα αδιόρατο και ταυτόχρονα φανερό «δίκτυο επιρροής της Goldman Sachs» που απλώνεται στην Ευρώπη «βλέπει» η γαλλική εφημερίδα Le Monde. «Ο νέος πρόεδρος της ΕΚΤ, ο διορισθείς πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ανήκουν, σε διαφορετικά επίπεδα ο καθένας, στην ευρωπαϊκή ''κυβέρνηση Sachs''» σημειώνει χαρακτηριστικά η Monde.
 
Σε σημερινό άρθρο της με τίτλο «Goldman Sachs: η διασύνδεση μεταξύ Μάριο Ντράγκι, Μάριο Μόντι και Λουκά Παπαδήμου» η εφημερίδα αναφέρεται εκτενώς στο διαβόητο swap της αμερικανικής τράπεζας μέσω του οποίου τιτλοποιήθηκε μέρος του ελληνικού χρέους αλλοιώνοντας τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας ενόψει της ένταξής της στην ευρωζώνη.
Όπως σε κάθε συνεργασία έτσι και σε αυτή «υπάρχει μια ιεραρχία», αναφέρει η εφημερίδα, για να αποδώσει την πρώτη θέση στον Μάριο Ντράγκι.
Ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ είναι γνωστό ότι υπήρξε αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κλάδου της τράπεζας την περίοδο 2002 - 2005. Συνεπώς δεν φαίνεται να έχει καμιά ανάμειξη «με το μαγείρεμα των ελληνικών στοιχείων που ενορχηστρώθηκε δύο χρόνια νωρίτερα από την ανάληψη των καθηκόντων του» ενώ ο ίδιος «παραιτήθηκε ένα χρόνο πριν μεταπωληθεί μέρος του επίμαχου swap στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος που τότε διηύθυνε ένα άλλο πρώην στέλεχος της Goldman Sachs ο Πέτρος Χριστόδουλος, ο οποίος σήμερα διαχειρίζεται το ελληνικό χρέος».
O άρτι διορισθείς πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι κατέχει θέση συμβούλου στην τράπεζα από το 2005 ενώ για τον έλληνα πρωθυπουργό αναφέρεται ότι «συμμετείχε ως πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδας την περίοδο 1994 - 2002 στο τέχνασμα που επιχειρήθηκε με τα λογιστικά στοιχεία από την Goldman Sachs».
«Μια σειρά από υποθέσεις στις οποίες η τράπεζα ξετύλιξε το ταλέντο της, όπως η κερδοσκοπία σε βάρος του ευρώ και η υπόθεση του ελληνικού χρέους προσέδωσαν δημόσια δύναμη στη Goldman Sachs» αναφέρει το άρθρο.
Ο συντάκτης σημειώνει ότι οι γνωριμίες («η ατζέντα των διευθύνσεων») των ανθρώπων που συνεργάζονται με την τράπεζα είναι χρήσιμες αλλά δεν αρκούν «σε ένα πολύπλοκο και τεχνοκρατικό στερέωμα όπως το χρηματοπιστωτικό και μπροστά σε μια νέα γενιά βιομηχάνων που δεν δείχνουν πολύ μεγάλο σεβασμό στον οργανισμό».
«Η τράπεζα αρέσκεται να τοποθετεί ανθρώπους χωρίς όμως να αφήσει τις μάσκες να πέσουν»σημειώνει το άρθρο για να δικαιολογήσει το «μυστικό» χαρακτήρα της «ένωσης» των τριών προσώπων. Επίσης τονίζεται ότι σε συνεντεύξεις ή σε δημόσιες τοποθετήσεις τους «οι πιστοί ακόλουθοι της τράπεζας όπως ο Μάριο Μόντι, δεν φανερώνουν αυτό το δεσμό με την τράπεζα».
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/11/h-e-260-goldman-sachs.html

Ρε φίλε, δώσμου τα πνευματικά διαιώματα...



 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/11/blog-post_9370.html

Μνημόνιο Ελλήνων προς τους Έλληνες Βουλευτές


Το κατωτέρω Μνημόνιο εστάλη στους Έλληνες Βουλευτές (Noεμ. 2011)

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA (ELG) της οποίας το κεντρικό ενδιαφέρον είναι η προώθηση της Ιδέας της Ηνωμένης Ευρώπης, έχει ήδη θέσει το πρόβλημα ειδικώς της Ελλάδος στα πλαίσια του μακραίωνος «Ανατολικού Ζητήματος».

Το 1853 σε συνομιλία του Τσάρου Νικολάου 1ου και του Άγγλου Πρέσβεως Sir Hamilton Seymour, έτέθη ο Μεγά-λος Κανών που καθορίζει ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ την εξωτερική πολιτική των εξω-ευρωπαϊκών Μεγάλων Δυνάμεων (USA και UK) : «ποτέ δε θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει μεγάλη δύναμις» (βλ. J.A.R. Marriott, The Eastern Question, p.230) . ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

Η  ELG έχει πολλές φορές τονίσει ότι η Αμερική, αμέσως μετά τον πόλεμο και μεσούντος του Ψυχρού Πολέμου, βοήθησε την Ελλάδα να υπερνικήσει τον κομμουνιστικό κίνδυνο κατά τον λεγόμενο «εμφύλιο» και αμέσως μετά να αναπτυχθεί οικονομικώς διότι, κατά ομολογία των ιδίων των Αμερικανών, «εάν μετά τις καταστροφές του «εμφυλίου» έμενε φτωχή ήταν σχεδόν μαθηματικώς βέβαιον ότι θα έπεφτε στα χέρια του Σοβιετικού καθεστώτος». Από το άλλο μέρος, οι Έλληνες του εξωτερικού, ιδίως οι εφοπλιστές που με τις ικανότητές των δημιούργησαν την ΠΡΩΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, έδειξαν μεγάλη προθυμία να επενδύσουν μεγάλα κεφάλαια στην Ελλάδα με την εκφρασμένη πρόθεση να καταστήσουν τον Πειραιά διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, όπως το Λονδίνο και η Νέα Υόρκη!

Άλλοτε, τον 19ον αι. οι μεγάλοι Έλληνες κεφαλαιούχοι του εξωτερικού έδειξαν την ίδια προθυμία αλλά ο ρόλος τους περιοριζόταν σε έργα «ευεργεσίας» προς την Πατρίδα (π.χ. το Καλλιμάρμαρο, το Ζάππειο, τα ωραία κλασικά κτίρια της οδού Πανεπιστημίου κλπ.). Τώρα, μετά τον Μεγάλο πόλεμο η τάσις δεν ήταν μόνον η «ευεργεσία» αλλά ήταν οι πολλών ειδών επενδύσεις για εκβιομηχάνιση της Ελλάδος. Ενώ πρώτα η Ελλάς τους αντιμετώπιζε «ευγνωμονούσα» και αφιέρωνε οδούς και Πλατείες στο όνομά τους, τώρα (ίσως ο πατροπαράδοτος, από αρχαιότητος, φθόνος, ίσως η έξόχως ικανή προπαγάνδα του Αριστερισμού, ίσως η επέμβαση των μυστικών υπηρεσιών εις όφελος των δυτικών συμφερόντων, ίσως και οι τρεις συντελεστές, ο καθένας προς ίδιον όφελος) το κλίμα εστράφη σφοδρώς εναντίον τους. Υπερισχύει στην συνείδηση ευρέων στρωμάτων του λαού το κατόπιν εντολών κήρυγμα του Ανδρέα Π. «ενάντια στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο» Η προπαγάνδα ενισχύετο με διάφορα κρυφά μέσα εντός και εκτός της Ελλάδος από το Αμερικανικό πολιτικό κέντρο. Διατί;;

ΔΙΟΤΙ η μεγάλη ανάπτυξη που παρετηρήθη κατά την 20ετία 1953-1973, ΕΘΟΡΥΒΗΣΕ τους Αμερικανούς που έβλεπαν κίνδυνο της, κατά την λογική του Ανατολικού Ζητήματος, επιρροής τους στην Ελλάδα. Xώραν, που η γεωστρατηγική της θέση στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ζωτική για την ικανοποίηση των συμφερόντων τους τα οποία (όπως αναλυτικότατα και λεπτομερέστατα αναφέρει ο Καθηγητής στο ΜΙΤ Noam Chomsky στο βιβλίο του HEGEMONY OR SURVIVAL,  America's Quest for Global Dominance) τίθενται υπεράνω οιασδήποτε ηθικής. Είναι σαφές ότι μια Eλλάδα οικονομικώς ισχυρή δύναμις δεν θα μπορούσε να παραμένει ο τυφλός υπηρέτης των Αμερικανικών συμφε-ρόντων. Σαφή αντίληψη της ακολουθουμένης στρατηγικής των ΗΠΑ δίνει ο λόγος του Henry Kissinger που εδημοσιεύθη περί το 1992:

«Ο Ελληνικός λαός είναι ατίθασος και γι'αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Εννοώ, να πλήξουμε την γλώσσα, την θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει για να μη μας ενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατ. Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για την πολιτική των ΗΠΑ».

Ο Henry Kissinger σε προσωπική επιστολή του στον γράφοντα διέψευσε ότι προέβη σε αυτή την δήλωση. Παρά το (μάλλον αμφισβητούμενο) αυτό γεγονός, η πολι-τική αυτή εφαρμόζεται κατά γράμμα και συστηματικώς από διάφορα ελληνικά κέντρα στην Ελλάδα με σοβαρή διείσδυση στο Υπουργείο Παιδείας για το οποίο, μετά λόγου γνώσεως, απεσβέσθη ο όρος «Εθνικής», αμέσως μόλις ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ανέλαβε την εξουσία το 2009.  Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ο κατ'αρχήν άνθρωπός τους για να σταματήσει η οικονομική άνοδος. Το μέσον που εχρησιμοποιήθη ήταν η φιλοαριστερή και (δήθεν) αντιαμερικανική πολιτική του για αλίευση των ψήφων της Αριστεράς προσκείμενης προς την τότε Σοβιετική Ένωση. Η πολιτική του αυτή υπήρξεν επιτυχής διότι εμείωσε σημαντικά το ποσοστό δυνάμεως του ΚΚΕ.  ΕΤΣΙ εξηγείται και η φράση του Αμερικανού Πρέσβεως Στερν «δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο Α.Π. αλλά τι κάνει».

Ο Καραμανλής, ο και «Εθνάρχης» αποκαλούμενος, επαναπατριζόμενος θριαμβευτικά κατά την μεταπολίτευση εσκέφθη, για να γίνει αρεστός στον λαό, προ μάλιστα του κινδύνου από τον πολιτικό του αντίπαλο ο οποίος διεκήρυττε «το μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο που πίνει το αίμα του λαού», προέβη σε θεαματική δίωξη και διαπόμπευση των κυριοτέρων Ελλήνων επενδυτών με πρώτους τον Νιάρχο και τον Ανδρεάδη. Παραλλήλως ετοίμασε και εδραίωσε Συνταγματικώς με το άρθρο 106 §3 του Συντάγματος την πολιτική κρατικοποιήσεων και εκδιώξεως των ιδιωτικών επενδύσεων.

Το ατυχές αυτό άρθρο 106 λέγει τα εξής στην §3:

<<3. Mε την επιφύλαξη της προστασίας που παρέχεται από το άρθρο 107 ως προς την επανεξαγωγή κεφαλαίων εξωτερικού, μπορεί να ρυθμίζονται με νόμο τα σχετικά με την εξαγορά επιχειρήσεων ή την αναγκαστική συμμετοχή σ' αυτές του Kράτους ή άλλων δημόσιων φορέων, εφόσον οι επιχειρήσεις αυτές έχουν χαρακτήρα μονοπωλίου ή ζωτική σημασία για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, ή έχουν ως κύριο σκοπό την παροχή υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.>>

Τότε ακούσαμε ΔΙΕΘΝΩΣ «ούτε δραχμή πλέον στην Ελλάδα». ΕΤΣΙ εξηγείται ακριβώς γιατί, ενώ οι ιδιωτικές επενδύσεις ηύξαναν επί μία εικοσαετία (1953-1973) κατά ετήσιο μέσον όρο 10% του ΑΕΠ, κατέρρευσαν μονομιάς, αμέσως μετά την εισαγωγή του νέου Συντάγματος, στο θεαματικό ποσοστό του 0,6% (μηδέν, έξη) και γιατί, το ετήσιο ΑΕΠ, που επί 20ετίαν ήταν σταθερώς στο εκπληκτικό επίπεδο του 7-8% (δεύτερη χώρα σε ανάπτυξη η Ελλάς μετά την Ιαπωνία!) κατερρακώθη στο 3,5% (1975-1980) και κατέρρευσε στο 1,5% (ενάμισυ %) επί της ηγεμονίας του «οικονομολόγου» Ανδρέα Παπανδρέου (1980-1990)!

Συνεχίζοντας την τραγική και εγκληματική για την Ελλάδα πολιτική του ο Ανδρέας Π., πάντοτε για εξασφάλιση ψήφων αλλά και  για ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ προς μονιμοποίηση της υποτέλειας, προέβη σε ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ καταστρέφοντας όλες τις δυναμικώς αναπτυσσόμενες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΛΙΝΤΑ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΕΙΡΑΊΚΗ ΠΑΤΡΑΊΚΗ κλπ). Έτσι, η συστηματική εγκληματική πολιτική κατέστρεψε κάθε είδους βιομηχανία στην Ελλάδα.

Με την δίωξη του κεφαλαίου των επενδυτών (κυρίως Ελλήνων της αλλοδαπής και όχι μόνον) η αύξηση της ανεργίας αντιμετωπίζεται, αρχής γενομένης με τον «Εθνάρχη», με την αύξηση προσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων με κομματικά εκάστοτε κριτήρια - τακτική (προσοδοφόρος ψήφων) η οποία συνεχίζεται και εντείνεται από το ΠΑΣΟΚ μετά το 1981. Αλλά τότε ακριβώς ο Ανδρέας Π., για προσέλκυση ψήφων προς διαιώνιση της ηγεμονίας του, επιδίδεται συστηματικά στην πολιτική των παροχών με συνεχή δανεισμό (βλ. το σχετικό σχεδιάγραμμα). Η αρχή αυτή είναι γνωστή στους απατεώνες αρχίζοντας με τον Ponzi και καταλήγοντας στον Madoff, αλλά στο εξωτερικό οι δύο αυτοί εφευρέτες του Easy Money System βρίσκονται στην φυλακή ενώ ο θλιβερός μιμητής τους Ανδρέας Παπανδρέου εθριάμβευσε με τον θαυμασμό των Ελλήνων - μέχρι των σημερινών στελεχών του ΠΑΣΟΚ τα οποία τον ακολούθησαν και βοήθησαν στην εγκληματική εθνοκτόνο τακτική του.

Ο συνεχής δανεισμός για παροχές που ηύξαναν την αγοραστική δύναμη αλλά χωρίς εγχώρια παραγωγή η οποία είχε συστηματικώς και με επιμονή καταστραφεί από τον «Εθνάρχη» και τον «Χαρισματικό», είχαν δύο αναγκαστικά επακόλουθα,

1ον, την κατά το σύστημα Ponzi και Madoff ικανοποίηση των τοκοχρεωλυσίων με νέον δανεισμό και επί πλέον,

2ον, την ανάγκη πρόσθετων δανείων όχι για παραγωγικές επενδύσεις αλλά για πληρωμή των αθρόως αυξανόμενων εισα-γωγών.

Έτσι, το εξωτερικό χρέος το οποίον το 1973 η Χούντας άφησε στο υγιές ποσό των 335 εκατ. Δολλαρίων, έφτασε το 2010 τα 340 δισεκατομμύρια! Θαυμάστε τον «Χαρισματικό οικονομολόγο» του οποίου η έλευση και εισβολή  στην Ελλάδα  οφείλεται, και αυτή, σε τραγικό λάθος του «Εθνάρχη».

Δεν είχε συναίσθηση του τι έπραττε ο Ανδρέας Παπανδρέου; Φαίνεται ότι είχε.  Τον Αύγουστο 1987 λέγει: «Αυτό που υποτιμήσαμε, ήταν οι διαρθρωτικές αδυναμίες της προσφοράς. Έτσι, η αύξηση της ζήτησης λόγω των παροχών στράφηκε στις εισαγωγές»!

Ο θλιβερός «οικονομολόγος» ...υπετίμησε αυτό που ξέρει και ο πρωτοετής φοιτητής: ότι η αύξηση των παροχών με εξωτερικό δανεισμό χωρίς αύξηση της παραγωγής, οδηγεί στον όλεθρο.

Και όχι μόνον αυτό. Στις 12 Απριλίου 1984 λέγει στους χειροκροτούντες βουλευτές του: «Δεν θέλω να σας πω ότι μπήκαμε στον Παράδεισο. Λέω τούτο: ότι αντί η πορεία της οικονομίας να είναι προς τα κάτω, είναι προς τα πάνω. Αυτό είναι το μήνυμα, είναι σημαντικό, και αυτό θα συνεχισθεί. Μπήκαμε δηλαδή σε κάποια περίοδο ανάκαμψης της οικονομίας. Είναι θετικό μήνυμα, η πάροδος του χρόνου είναι σήμερα ευνοϊκή».

Και μόλις 18 μήνες μετά, στις 17 Οκτωβρίου 1985, ο ίδιος αυτός τραγικός άνθρωπος λέγει το ιστορικώς περίφημο:

«Ήρθε η ώρα της Αλήθειας. Τώρα θα μου πείτε, την πρώτη τετραετία δεν είχαμε το συναίσθημα ότι επλησίαζε; Το είχαμε! Όμως η ταχύτητα με την οποίαν ήρθε αυτό προς το τέλος της πρώτης τετραετίας και την αρχή της δεύτερης, ήταν πράγματι εντυπωσιακή. Οι παρεκκλίσεις από τις προβλέψεις μας ήταν πολύ σημαντικές. Δεν ζητώ συγχωροχάρτι!!».

Τι εξήγηση να δώσει κανείς σε αυτό το φαινόμενο; Την ίδια με το «λεφτά υπάρχουν» του γιού του το 2009; Σπανίως η Ιστορία ενός Έθνους μπορεί να παρουσιάσει τέτοια δείγματα ασυνειδησίας και θρασύτητος.

Αλλά το ερώτημα που γεννάται είναι αυτό: το Επιτελείο του, οι ...«πρωτοκλασάτοι» του και ονομαστικώς, οι Βενιζέλος, Πάγκαλος, Σημίτης, Τσοβόλας, Κακλαμάνης δεν έβλεπαν τίποτε; Μόνον το 2011 ο κ. Πάγκαλος κατάλαβε και ομολόγησε ότι «μαζί τα φάγαμε, ακολουθώντας μία πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος»!!

Δηλαδή, «αθλιότητα εξαγοράς» και «διασπάθισης δημο-σίου χρήματος» για προσέλκυση ψηφοφόρων! Τελικώς, δεν υπάρχουν ευθύνες; Μόνος, ως κούκος, έγραφε στο βιβλίο του «Ο Mαρξιστικός Μύθος», σελ. 37, §2, το 1984 (το 1984!) ο Ν.Καλογερόπουλος-Kaloy, κάτοικος Γενεύης, ότι «η οικονομική καταστροφή της Ελλάδος είναι τόσον ιστορικώς τελεσίδικη όσο και η Μικρασιατική καταστροφή»;

To ανωτέρω αναφερόμενο «Επιτελείο» δεν είχε καταλάβει τίποτε; Ή μήπως και αυτούς, το μόνο που ενδιέφερε είναι «να μη χάσουν τις εκλογές»;

Αντίθετα όμως εσκέφθησαν στην Ισλανδία - γνήσιο δημοκρατικό Κράτος. Η Εξεταστική Επιτροπή που συνέστησε η Βουλή από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ, ΕΞΩΚΟΙΝΟ-ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ (όχι από Βουλευτές) έβγαλε πόρισμα 2.400 σελίδων και κατελόγησε ευθύνες στον πρώην Πρωθυπουργό και λοιπούς συνεργούς οι οποίοι ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΑ ΦΥΛΑΚΕΣ!.

Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Ισλανδίας είχε στην διάθεσή της 80 υπαλλήλους, δικό της προϋπολογισμό και δικαίωμα να ζητήσει - ακόμη και να κατασχέσει - στοιχεία από κρατικές υπηρεσίες και ιδιώτες. Στο πλαίσιο της διαφάνειας, αναρτήθηκε τον Απρίλιο στον ιστότοπο της Ισλανδικής Βουλής (http://sic.athingi.is) το πλήρες κείμενο που η κυβέρνηση της Ισλανδίας ονομάζει «Έκθεση της Αλήθειας» και οι Ισλανδοί αποκαλούν «Μαύρο Πόρισμα», καθώς και εκτεταμένη περίληψη στα αγγλικά.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Πόσους από τους ζώντες πρέπει να βάλετε φυλακή και πόσους από τους τεθνεώτες της περιόδου από το 1975 πρέπει να γράψετε στην Ιστορία της πατρίδας μεταξύ αυτών « ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»;

Είναι καιρός ακόμη με δική σας πρωτοβουλία, να επιβάλλετε κυρώσεις για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και να μη επαναληφθεί το τραγικό αυτό φαινόμενο στο μέλλον - νόμος Ειδικής και Γενικής Προλήψεως κατά το Ποινικό Δί-καιο. 

Σκεφθείτε το μέλλον των ελληνικών γενεών. Διότι θα είναι πολύ πιό τραγικό για σας αν δεν το κάνετε ΕΣΕΙΣ και το κάνει ο Ελληνικός λαός.

From the EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA
The President, Dr Nicolas Kaloy, Geneva.

 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/11/blog-post_7015.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters