Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Οικοδύναμη – Το αρχαιοελληνικό Φένγκ Σούι



Οικοδύναμη – Το αρχαιοελληνικό Φένγκ Σούι: Είστε σίγουροι ότι το σύμβολο του δράκου μπορεί να σας φέρει τύχη; Αν είστε Κινέζος ναι, σίγουρα και θα σας φέρει τύχη. Αν είστε Έλληνας όμως, όχι. Στο υποσυνείδητό σας ο δράκος έχει καταγραφεί ως κάτι κακό, τον σκοτώνει ο άγιος Γεώργιος, ή ο Απόλλωνας. Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα για να σας αποδείξουμε ότι το κινέζικο χωροθεσιακό σύστημα Φενγκ Σούι δεν μπορεί να λειτουργήσει, ίσως τόσο αποτελεσματικά, στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Για να βρείτε τι πρέπει να κάνετε στο χώρο σας ώστε να καλυτερεύσετε τη ζωή σας υπάρχει το αντίστοιχο ελληνικό σύστημα, η Οικοδύναμη.
Μετά από έρευνα πολλών ετών ο συγγραφέας Σπύρος Μακρής παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το χωροθεσιακό σύστημα των αρχαίων Ελλήνων που ονομάζεται Οικοδύναμη. Ένα σύστημα που βασίζεται πάνω στις αρχές, τη νοοτροπία και την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων.

Η Οικοδύναμη, με κέντρο διάδοσης και εφαρμογής το Μαντείο των Δελφών, απλώθηκε σε όλο τον αρχαιοελληνικό κόσμο δημιουργώντας ένα αόρατο γεωμετρικό πλέγμα που είχε σκοπό την υγεία και την ευημερία των Ελλήνων, την ισορροπία με τη Φύση αλλά και με το Ηλιακό μας Σύστημα. Με τις εντολές-χρησμούς που έδινε η Πυθία οι αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν τις πόλεις τους σύμφωνα με την ιερή γεωμετρία, την ιερή αρχιτεκτονική και πολεοδομία, γνώσεις που μόλις τα τελευταία χρόνια τώρα άρχισαν να αποκωδικοποιούνται.
Η Οικοδύναμη είναι το σύστημα που εναρμονίζει τον προσωπικό μας χώρο με το εξωτερικό περιβάλλον, την ύλη με το πνεύμα, και μπορεί να προσφέρει υγεία, ισορροπία, ευημερία και να μας συντονίσει με τις αόρατες δυνάμεις της Φύσης. Δοκιμάστε την.
Το Feng Shui είναι η Fractal Energy, τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο. Είναι η όμορφη τέχνη του Τάο που ασχολείται με την Ενέργεια σε ορατή μορφή, των ανθρώπων σε σχέση με την ύλη και χρειάζεται να είναι αρμονική και σε συντονισμό με τη φύση, καθώς οι άνθρωποι (θα έπρεπε να … ) είναι μέρος της φύσης, μέρος του συνόλου, που δυστυχώς δεν είναι. Αυτό δεν ξαφνιάζει μιας και ο άνθρωπος δεν είναι από δω και ο εναρμονισμός με την φύση χρειάζεται κόπο και αγώνα για να επιτευχθεί. Όμως κάποιες φυλές το κατάφεραν κι ήταν συνδεδεμένες με την φύση. Οι Ινδιάνοι, οι Ζουλού και ακόμη μέχρι σήμερα κάποιες (όχι όλες) φυλές στον Αμαζόνιο, με τελευταία απομεινάρια τους Αβοριγίνες.
Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι είναι αυτοί που φτιάχνουν αυτή την πραγματικότητα. Όχι όλοι οι άνθρωποι και όχι στον κόσμο όπως τον βλέπουμε γύρω μας, αλλά σε Πνευματικό επίπεδο Θέλησης και σε ένα Fractal Κβαντικό Κόσμο. Το υλικό που χρησιμοποιούν για να φτιάξουν αυτόν το κόσμο είναι η Ενέργεια. Ένα κόσμο Fractal Ενέργειας. Fractal Energy – Feng Shui
Κανόνες Αυτού του Σύμπαντος: Ζούμε σε ένα κόσμο που τον διέπουν κάποιοι κανόνες και ανήκουν αποκλειστικά σε αυτό το συμπαντικό υλικό fractal πεδίο ζωής. Η έρευνα και η αποκάλυψη των τρόπων, των λειτουργιών και των επιπέδων αυτών των κανόνων είναι που οδηγούν τον άνθρωπο να καταλάβει αληθινά πως δουλεύουν τα πράγματα (εν μέρη) μέσα σε μια από τις απέραντες Fractal Δημιουργίες που ζούμε. Χρειάζεται να τους γνωρίζουμε για να ξέρουμε αν μη τι άλλο και τι να τους κάνουμε.
Ο όρος οικοδύναμη αποτελεί ένα νεολογισμό του συγγραφέα Σπ. Μακρή που προέκυψε από τις λέξεις, που χρησιμοποιεί ο Ισχόμαχος στο έργο Οικονομικός του Ξενοφώντα, «της οικίας την δύναμιν», προκειμένω να εξηγήσει την εσωτερική διαρρύθμιση, τη γενική διάταξη και τον προσανατολισμό του κτιρίου. Οι αρχαίοι έλληνες ονόμαζαν το σπίτι οικία και τα δωμάτια οίκους, ενώ θεωρούσαν ότι η Γη ήταν ένας μεγάλος οίκος. Η φιλοσοφία τους ήταν απλή. Το κάθε κτίριο λειτουργούσε σαν ένα μικρό είδος οικοσυστήματος, σαν «μικρογραφία» του οικοσυστήματος της περιοχής.
Η Οικοδυναμική είναι το χωροθεσιακό σύστημα κτιρίων και πόλεων, το οποίο στοχεύει στο να μας βοηθήσει να επιλέξουμε ένα περιβάλλον που θεωρείται ικανό και πρόσφορο για την σωστή διαβίωση, ανάπτυξη και εξέλιξή μας, μας παρέχει αρμονία και ισορροπία με αυτό. Η Οικοδύναμη έχει ως απώτερο σκοπό να θέσει τον άνθρωπο σε συντονισμό με το άμεσο και έμμεσο περιβάλλον του και σαφώς να μετέχει των παλμικών του κινήσεων. Από αυτό, ο άνθρωπος θα απορροφήσει ό,τι πιο ευγενές, που θα συνδράμει στο να ζήσει τουλάχιστον μία καλή ζωή από κάθε άποψη.
Έτσι, η Οικοδύναμη είναι η «τέχνη του κατοικείν» και του «ευ ζειν» με αρμονία, υπό την αιγίδα της αρχαίοελληνικής σκέψης και φιλοσοφίας. Παρόμοια συστήματα αναπτύχθηκαν σε κάθε ανεπτυγμένο αρχαίο πολιτισμό με στοιχεία που σαφώς ταίριαζαν καλύτερα με την κουλτούρα, τον πολιτισμό, την παιδεία, το κλίμα, την μορφολογία του εδάφους, τα διάφορα μετεωρολογικά φαινόμενα της περιοχής. Ανάμεσα σε αυτούς τους πολιτισμούς ήταν οι Κινέζοι (feng-Sui), οι Αιγύπτιοι, οι Ινδοί (vaastu sastra), οι Μάγιας, οι Ίνκας και πολλοί άλλοι.
Είναι ένα σύστημα που βασίζεται πάνω στις αρχές, τη νοοτροπία και την πολιτιστική κληρονομιά των αρχαίων ελλήνων. Η Οικοδύναμη, μελετήθηκε και συστήθηκε από τους ιερείς του Δελφικού Μαντείου κατά την αρχαιότητα πριν από χιλιάδες χρόνια. Με κέντρο διάδοσης και εφαρμογής το Μαντείο των Δελφών, εφαρμόστηκε σε όλο τον αρχαιοελληνικό κόσμο δημιουργώντας ένα αόρατο γεωμετρικό πλέγμα που είχε σκοπό την υγεία και την ευημερία των Ελλήνων, την ισορροπία με τη Φύση αλλά και με το Σύμπαν. Με τις εντολές – χρησμούς που έδινε η Πυθία και τις οδηγίες των Ιερέων – Χτιστών, οι αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν τις πόλεις τους σύμφωνα με την ιερή γεωμετρία, την ιερή αρχιτεκτονική και πολεοδομία, γνώσεις που μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισαν να αποκωδικοποιούνται.
Αυτό συνεπάγεται ότι ένα χωροθεσιακό σύστημα είναι εφαρμόσιμο στο περιβάλλον που αναπτύχθηκε, έτσι, για παράδειγμα το αντίστοιχο κινέζικο σύστημα Φενγκ Σούι δεν μπορεί να λειτουργήσει, ίσως τόσο αποτελεσματικά, στην Ελλάδα. Για παράδειγμα ο δράκος στην Κίνα δεν έχει τον ίδιο συμβολισμό στο υποσυνείδητο του δυτικού πολιτισμού.
Ο συγγραφέας Σπ. Μακρής, στο ομώνυμο βιβλίο για την Οικοδύναμη, εισάγει τον όρο «ωφέλιμη ροή ενέργειας», που θα μπορούσαμε να την ταυτίσουμε με τον αιθέρα των ελλήνων ή με το κινέζικο τσι, το ινδικό πράνα.. Η συμβολική και γεωμετρική αναπαράσταση της ωφέλιμης ροής ενέργειας την συναντούμε στην σπείρα με αναλογίες χρυσής τομής. Την σπείρα την βρίσκουμε, ως διακοσμητικό στοιχείο, σε πλείστες αρχαίες κατασκευές, Ναούς, βασιλικά κτίρια, κατοικίες κ. α.
Στην ρυμοτομία μιας πόλης ή σε μια κατασκευή εμφανίζεται μια σπείρα με τέσσερις εστίες. Η σπείρα με την κόκκινη εστία είναι η πιο ενεργητική και ίσως προκαλεί έντονη αναστάτωση αν στέκεται κάποιος για ώρα πάνω της ή πολύ κοντά στο πεδίο της, ενώ η πράσινη είναι ιδιαίτερα ευεργετική και καταπραϋντική. Οι άλλες δύο, μπλε και γαλάζια, είναι σχετικά ουδέτερες ή με εξαιρετικά μειωμένη επίδραση επάνω μας και αποτελούν ζευγάρια των προηγούμενων.
Η ωφέλιμη ροή ενέργειας βρίσκεται παντού με μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση. Θα την παρομοιάζαμε με την στροβιλώδης κίνηση του ανέμου η οποία περιστρέφεται με μορφή σπείρας. Η κίνηση της και η ένταση της, συνεπώς, διαμορφώνονται σε μια κατοικία, από την διάταξη των τοίχων, των δωματίων, των ανοιγμάτων, των επίπλων και σε μια πόλη από την ρυμοτομία της.
Η Οικοδύναμη, ουσιαστικά, χωρίζεται σε δύο μέρη. Σε εκείνο που αναφέρεται στην σχεδίαση και ίδρυση μίας πόλεως (εντοπισμό κατάλληλης περιοχής, ρυμοτομία κλπ) και στον σχεδιασμό και διαρρύθμιση ενός κτιρίου που προορίζεται για κατοικία. Σε ότι αφορά το δεύτερο σκέλος της Οικοδύναμης, της τοποθέτησης, σχεδίασης και οικοδυναμικού προσανατολισμού ενός σπιτιού, όλα αυτά πρέπει να γίνονται σύμφωνα με το περιβάλλον, τις συνθήκες καθώς και τις νοοτροπίες και τα αρχέτυπα του λαού.

Στην αρχαία Ελλάδα ο αρχιτέκτονας που αναλάμβανε να σχεδιάσει και να χτίσει ένα κτίριο θα έπρεπε να γνωρίζει γεωμετρία, ιστορία, φιλοσοφία, μουσική, ιατρική και επιπλέον να είχε γνώσεις αστρονομίας, μετεωρολογίας, γεωλογίας, γνώσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημών, που μόνο έτσι όμως θα μπορούσε να δει μια κατασκευή στο σύνολο της αλλά και ως μέρος του συνόλου σε ισορροπία με τους Φυσικούς Νόμους.
Ένα χαρακτηριστικό των αρχαίων λαών είναι ότι μελετούσαν τη μητέρα Φύση με τέτοιο τρόπο, ώστε παραδειγματίζονταν από αυτήν, τον τρόπο που αναπτύσσεται και συμπεριφέρεται, διότι τους έδινε τα καλύτερα δείγματα για το πώς πρέπει οι ίδιοι να δημιουργήσουν. Για παράδειγμα, οι κίονες των Ναών είχαν ως μέτρο το ανθρώπινο πόδι που αντέχει το φορτίο του ανθρώπινου κορμού συνδυάζοντας το κάλλος και την φυσική αρμονία του σώματος. Το μήκος του πέλματος έχει το 1/6 του ύψους του ποδιού και αυτήν την αναλογία σεβάστηκαν στους δωρικούς κίονες, ανάμεσα στην βάση και στο συνολικό ύψος τους. Επίσης, όπως τα ευθυτενή δέντρα, έλατο και κυπαρίσσι, λεπταίνουν καθώς αυξάνει το ύψος τους, όμοια μιμήθηκαν την φύση τους στην κατασκευή των κιόνων που το φάρδος τους μειώνεται στην κορυφή.
Όπως συμφωνούν μεταξύ τους όλοι οι μεγάλοι φιλόσοφοι αλλά και οι αρχιτέκτονες της αρχαιότητας, Ξενοφώντας, Αριστοτέλης, Βιτρούβιος κ. α. το πρώτιστο που πρέπει να γνωρίζει ο αρχιτέκτονας ή ο ιδιοκτήτης πριν κτίσει ένα σπίτι είναι ο σωστός ηλιασμός και προσανατολισμός. Σε ότι αφορά το πρώτο, πρέπει να μελετήσει τη διεύθυνση των ηλιακών ακτινών σε διαφορετικές ώρες και ημέρες του έτους, ως προς το μέρος που έχει επιλεγεί για να κτιστεί το σπίτι.
Βασικός παράγοντας για να επιτευχθεί η αρμονία με την Φύση και την υγεία των ανθρώπινων οργανισμών μας, ήταν να μελετηθούν οι ενέργειες και οι ακτινοβολίες της περιοχής, ηλιακή, βαρυτική, μαγνητική, αστρική, κοσμική, η ακτινοβολία του εδάφους (σήμερα γνωστή ως γεωπαθολογία) και πως αυτά θα αλληλεπιδράσουν με τα δομικά υλικά. Ο συντονισμός και η αρμονία του σπιτιού πρέπει να είναι κατάλληλα και ανάλογα εναρμονισμένα με το περιβάλλον στο οποίο έχει επιλεγεί.
Σε ότι αφορά το σχήμα μιας κατοικίας, ανέκαθεν οι Αρχαίοι Έλληνες προτιμούσαν τα τετράγωνα (κύβους) ή ορθογώνια σχήματα για κατοικίες, ναούς ή δημόσια κτίρια. Σπάνια και μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους, χρησιμοποιούσαν το κυκλικό, ημισφαιρικό, τετράεδρο ή άλλο.
Η αρχιτεκτονική ενός κτιρίου, εξωτερικά και εσωτερικά, σύμφωνα με τον Βιτρούβιο, που στηρίζεται σε πηγές αρχαίων ελλήνων, συνίσταται στα εξής: Τάξις, Διάθεσις, Ευρυθμία, Συμμετρία, Κοσμιότης, Οικονομία.
* Η Οικονομία είναι η ισορροπημένη και η μη αλόγιστη κατανομή των υλικών καθώς και η προσεγμένη διάθεση του συνολικού χώρου και σαφώς, ο καταμερισμός των δαπανών που χρειάζονται για το όλο έργο με τα απαραίτητα έξοδα και οικονομία.
* Τάξις είναι ο σχεδιασμός και η διάρθρωση του οικοδομήματος με απόλυτη αίσθηση του μέτρου και της συμμετρίας των επιμέρους με το γενικό σύνολο. Η Τάξη πραγματοποιείται μέσω μίας μονάδας μέτρου που παίρνουμε από το ίδιο το κτίριο.
* Η Διάθεση είναι η πρέπουσα διάταξη των στοιχείων. Δηλαδή κάθε πράγμα, έπιπλο, αντικείμενο, ή ότι άλλο, πρέπει να τοποθετείται στην κατάλληλη θέση, με την κατάλληλη διάταξη, αποδίδοντας πάντα την απαραίτητη καλαισθησία χωρίς να ξεφεύγει από την ταυτότητα και τον χαρακτήρα του έργου. Πρέπει όλα να είναι εναρμονισμένα με μέτρο, συμμετρία και αρμονία. Με Τάξη και Διάθεση.
* Η Ευρυθμία είναι η όμορφη εμφάνιση των μερών ξεχωριστά αλλά και σαν σύνολο. Δηλαδή το ύψος να είναι αρμονικά και συμμετρικά δεμένο με το πλάτος, το πλάτος με το μήκος, το μήκος με το ύψος.
* Η Συμμετρία είναι η συμφωνία που προκύπτει από την εναρμόνιση του κάθε μέλους του έργου με τα άλλα και η αντιστοιχία των διαφόρων επί μέρους στοιχείων στο σύνολο.
Τελευταίος κανόνας, πολύ βασικός και σημαντικός, είναι η Κοσμιότητα, ο οποίος είναι αλληλένδετος με τους προηγούμενους, διότι χωρίς αυτούς δεν μπορεί να υπάρξει. Η Κοσμιότητα είναι η αψεγάδιαστη εμφάνιση του έργου, το οποίο είναι δουλεμένο – κατασκευασμένο με πολύ αξιόπιστο και αυθεντικό τρόπο από αναγνωρισμένα και καθιερωμένα επιμέρους στοιχεία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τρεις τρόπους: «Θεματισμώ» δηλαδή όταν το κτίριο έχει κάποιο θέμα και το κτίριο ανταποκρίνεται σε αυτό. «Έθει», δηλαδή κατά συνήθεια (ήθη και έθιμα). «Τη Φύσει» δηλαδή σύμφωνα με την Φύση.
Μέσα στα πλαίσια των παραπάνω κανόνων, επιγραμματικά αναφέρονται, μερικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη, όπως:
*Ο καθημερινός επαρκής φωτισμός και αερισμός όλων των χώρων του κτιρίου που εξασφαλίζει καλές συνθήκες υγείας.
*Ο τρόπος κατασκευής να επιτρέπει την καλή υποδοχή του ήλιου τον χειμώνα ώστε να υπάρχει μια επιθυμητή θερμοκρασία και μια καλή σκίαση για δροσιά τις ζεστές ημέρες του θέρους. Να παρέχεται προστασία από τους ανέμους και την υγρασία.
*Η διάταξη των δωματίων, σε σχέση με τα παράθυρα αλλά και τις πόρτες, πρέπει να είναι τέτοια που να επιτρέπει τη μαιανδρική ροή της κίνησης του αέρα, καθώς αυτός μεταφέρει μαζί του ωφέλιμη ροή ενέργεια.
*Τα υπνοδωμάτια πρέπει να φωτίζονται την ανατολή διότι είναι γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες της ακτινοβολίας που εκπέμπει ο Ήλιος στην ανατολή του, σε αντίθεση με την δύση του. Για τους ίδιους λόγους ανατολικά τοποθετούνται η βιβλιοθήκη ή ένας πνευματικός χώρος εργασίας που προϋποθέτει την έμπνευση.
*Η κουζίνα πρέπει να παρουσιάζει τρία χαρακτηριστικά: αρκετό χώρο, άφθονο φωτισμό και ζωηρή λευκότητα.
*Η τραπεζαρία είναι ενδεχομένως ο μόνος χώρος που μπορούμε να τοποθετήσουμε σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις, είτε έχουμε την δυνατότητα τριών διαφορετικών τραπεζαριών είτε όχι, ανάλογα την εποχή.
*Ο άνθρωπος, σαν μαγνητικό δίπολο, είναι ευεργετικό να ευθυγραμμίζεται με το μαγνητικό πεδίο της Γης. Πρέπει συνεπώς να κοιμόμαστε με το κεφάλι στον Βορρά. Έτσι η πίεση του αίματος είναι σε ισορροπία. Εμποδίζονται πνευματικές αρρώστιες και παρέχει υγιές ύπνο χωρίς εφιάλτες καθώς το σώμα αισθάνεται πλήρως αναζωογονημένο. Το ίδιο ευεργετικός είναι και ο ανατολικός προσανατολισμός. Επίσης για το στρώμα, οι αρχαίοι έλληνες χρησιμοποιούσαν άχυρο, ένα φυσικό υλικό που παρείχε μόνωση από την γαιοακτινοβολία.
Οι παραπάνω κανόνες και παράγοντες που έπρεπε να ληφθούν υπόψη σε μια κατασκευή καθιστούσαν τον αρχιτέκτονα ένα πανεπιστήμονα. Στο πέρασμα του μεσαίωνα στην Ευρώπη ξεχάστηκαν πολλές από αυτές τις γνώσεις. Η σημερινή πανεπιστημιακή μόρφωση ενός αρχιτέκτονα σαφώς υπολείπεται του συνόλου των γνώσεων που χρειάζονται και σε πολλές από τις προαναφερόμενες γνώσεις η επιμόρφωση είναι σχετική και πληροφοριακή. Εξάλλου, πολλοί από αυτούς τους παράγοντες άρχισαν να μελετούνται και να λαμβάνονται υπόψη μόλις τις τελευταίες δεκαετίες.
Η μεγάλη αστική ανάπτυξη που ακολούθησε την βιομηχανική επανάσταση του 18ου αιώνα, ώθησε σε μια άναρχη πολεοδομία των σύγχρονων πόλεων που στόχευε στην ικανοποίηση των ολοένα αυξανόμενων αναγκών για στέγαση και ανάλογα η αρχιτεκτονική των κτιρίων, στόχευε στην «τακτοποίηση» των μαζών για οικονομικούς και πολιτικούς λόγους, μια τεχνοκρατική αντίληψη που δεν λάμβανε υπόψη τον παράγοντα άνθρωπο, υγεία, περιβάλλον, μέσα σε ένα πλαίσιο μακροχρόνιου σχεδιασμού, ισορροπημένης και υγιείς ανάπτυξης.
Σήμερα, η διόγκωση του αστικού φαινομένου μας φέρνει αντιμέτωπους με τα δυσάρεστα αποτελέσματα που βιώνουμε καθημερινά στις μεγαλουπόλεις. Το σημερινό πολεοδομικό καθεστώς και το μέγεθος που έχει λάβει, κάνει πρακτικά δύσκολη την εφαρμογή ενός οποιοδήποτε χωροθεσιακού συστήματος, ακόμα κι αν παρακάμπταμε την σημερινή αρχιτεκτονική αντίληψη. Ωστόσο, η επιστήμη, ανακαλύπτει ξανά την αξία και την σημασία που δίνανε οι αρχαίοι λαοί στο δομημένο περιβάλλον και την εναρμόνιση του με τη φύση και τους νόμους της.
Η Οικοδύναμη είναι ένα σύστημα που εναρμονίζει τον προσωπικό μας χώρο με το εξωτερικό περιβάλλον, την ύλη με το πνεύμα και μπορεί να προσφέρει υγεία, ισορροπία, ευημερία και να μας συντονίσει με τις αόρατες δυνάμεις της Φύσης. Δεν αποτελεί την πανάκεια λύση που θα εμποδίσει όλες τις κακές ενέργειες να εισέλθουν στην οικία μας ούτε θα λύσει όλα τα προβλήματα στην προσδοκία μιας καλής ζωής, η οποία εξάλλου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά ένα μέσο που συμβάλλει και βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα της ζωής μας, εφόσον εμείς δείξουμε την ανάλογη προσοχή, πειθαρχία και αψογότητα.













Φελλός, ένα φυσικό υλικό αντοχής: Σήμερα μπορεί να διαθέτουμε όλες τις ανέσεις για έναν καλό ύπνο, μας λείπει όμως κάτι βασικό, η ηλεκτρομαγνητική μόνωση, που ξεκουράζει και τονώνει το σώμα μας. Οι πρόγονοί μας ωστόσο φαίνεται ότι το είχαν φροντίσει καταλλήλως.
Τα ιστορικά στοιχεία μαρτυρούν ότι οι αρχαίοι Έλληνες πρόσεχαν ιδιαίτερα την ποιότητα του στρώματος όπου κοιμόντουσαν. Συνήθως τα γέμιζαν με άχυρο, καθώς το άχυρο είναι ένα πολύ καλό φυσικό υλικό που μονώνει το ανθρώπινο σώμα από την γεωακτινοβολία, όπως εξηγεί ο συγγραφέας Σπύρος Μακρής στο βιβλίο του «Οικοδύναμη – Το αρχαιοελληνικό Φένγκ Σούι» και επειδή δεν πρόκειται να κοιμηθούμε επάνω σε άχυρα, υπάρχει ένα αντίστοιχο φυσικό μονωτικό υλικό που, όπως αποδείχτηκε με εργαστηριακά πειράματα, κάνει εξαιρετική δουλειά: Ο φελλός.
Αυτό σημαίνει ότι, αν τοποθετήσουμε κάτω από το στρώμα μας μια επιφάνεια φελλού, θα μας προστατεύσει, αφού τυχαίνει να κοιμόμαστε επάνω σε γεωμαγνητικούς κόμβους και γεωμαγνητικά ρεύματα που μας εξαντλούν.
Όπως έχουν δείξει τα αρχαιολογικά ευρήματα, οι φελλοί σφραγίζουν πάσης φύσεως δοχεία, αμφορείς και μπουκάλια εδώ και τουλάχιστον 2.500 χρόνια έχοντας μια εξαιρετική ιδιότητα: Δεν σαπίζουν. Ήδη το 3.000 π.κ.ε. εξυπηρετούσαν τους ψαράδες σε Αίγυπτο, Κίνα, Περσία και Βαβυλώνα, ενώ οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι τους χρησιμοποιούσαν το 400 π.κ.ε. για να φτιάξουν γυναικεία υποδήματα, πλωτήρες, πώματα για βαρέλια και ως υλικό για σκεπές σπιτιών.
Προερχόμενος από τον εξωτερικό φλοιό των πολύτιμων μεσογειακών δέντρων που ονομάζονται φελλοδρύες (φελλοφόρες βελανιδιές), ο φελλός μνημονεύεται με θαυμασμό στη βοτανική πραγματεία του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Θεόφραστου. Ο λόγος; Ο φιλόσοφος εκτίμησε ότι η ικανότητα που έχει το συγκεκριμένο δέντρο να ανανεώνει τον φλοιό του αμέσως μετά το «γδύσιμο» το οποίο υφίσταται για τη συγκομιδή του φελλού, αποτελεί ένα φυσικό θαύμα. Πάντως οι φελλοδρύες λατρεύονταν από τους αρχαίους Έλληνες ως σύμβολα ελευθερίας και τιμής.
Η ζήτηση του πανάλαφρου φελλού ως οικολογικό, φυσικό υλικό αντοχής έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες και σχεδιαστές αντικειμένων καθημερινής χρήσης (όπως καρέκλες, τραπέζια, φωτιστικά, θήκες κινητών τηλεφώνων, σουπλά, σουβέρ) αλλά και γυναικείας μόδας (παπούτσια, τσάντες, ζώνες, ρούχα).
Από την Πορτογαλία επίσης έρχεται και μια καινοτόμος πρόταση που αφορά το αυτοκίνητο: Ένα πρωτότυπο κάθισμα αυτοκινήτου – με βάση κατασκευασμένη από φελλό (απορροφά και τους κραδασμούς), τρεις φορές πιο ελαφρύ από τα παραδοσιακά καθίσματα και με τον μισό όγκο, που μπορεί να μειώσει το βάρος του οχήματος κατά 45 κιλά.
Architecture with cork: Εκτός των άλλων, ο φελλός έχει εισβάλει στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού με τη μορφή δαπέδων και τοίχων, αφού είναι έξοχο ηχομονωτικό, ελαστικό, στεγανό, άοσμο και υγιεινό υλικό με εξαιρετική ανθεκτικότητα, σχεδόν άφθαρτο. Όμως έχει και άλλες χρήσιμες εφαρμογές στο σπίτι, ως υλικό πρώτων βοηθειών.
Πέντε χρήσεις του φελλού που ίσως δεν είχες σκεφτεί…
1. Για ασφάλεια στην κουζίνα: Μην πετάς τους φελλούς από τα μπουκάλια του κρασιού. Θα σου χρησιμεύσουν για μεγαλύτερη προστασία στην κουζίνα, όταν κινείσαι ανάμεσα σε κοφτερά μαχαίρια: Θα τους καρφώσεις στη μύτη κάθε μαχαιριού και έτσι θα εξασφαλίσεις την ησυχία σου από τυχόν κοψίματα την ώρα που ψάχνεις να βρεις ένα μαχαίρι μέσα στο συρτάρι.
2. Ως… έτερον ήμισυ ενός σκουλαρικιού: Αν έχασες την ασφάλεια από το αγαπημένο σου σκουλαρίκι και θέλεις επειγόντως να το φορέσεις, κόψε ένα λεπτό κομματάκι φελλού και τοποθέτησέ το πίσω από το αυτί σου. Μόλις περάσεις το σκουλαρίκι, σπρώξε την ακίδα του να καρφωθεί στον φελλό.
3. Ως προστατευτικό τοίχων, επίπλων και δαπέδων: Διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, όπως τα κεραμικά, έχουν την…κακή συνήθεια να χαράζουν την επιφάνεια των επίπλων όπου ακουμπούν. Για να μην ξαναγρατζουνίσει λοιπόν το κεραμικό βάζο το καλό σου τραπέζι, κόψε και κόλλησε στη βάση του ένα κομμάτι από λεπτό, επίπεδο φύλλο φελλού. Το ίδιο μπορείς να κάνεις για ένα έπιπλο ή μια κορνίζα που ακουμπάει και φθείρει έναν τοίχο: Κόλλησε ένα μικρό κομμάτι από το ίδιο, λεπτό φύλλο φελλού πίσω από την κορνίζα (θα τη σταθεροποιήσει κιόλας) ή στο σημείο του επίπλου που ακουμπάει τον τοίχο. Επίσης μπορείς να κολλήσεις μικρά κομμάτια κάτω από τα πόδια των καθισμάτων, για να πάψουν να κάνουν εκείνο τον εκνευριστικό ήχο όταν σέρνονται στο δάπεδο.
4. Για να ξαποστάσουν οι καρφίτσες: Ράβεις και δεν έχεις το χρήσιμο μαξιλαράκι στο οποίο καρφώνουμε τις καρφίτσες για να μην τις χάσουμε; Χρησιμοποίησε πρόχειρα έναν φελλό μπουκαλιού για να τις καρφώσεις – θα σε εξυπηρετήσει ικανοποιητικά.
5. Ως στοπ στον σιδηρόδρομο της κουρτίνας: Αν έχασες την ασφάλεια (το στοπ) του σιδηρόδρομου, κόψε ένα μικρό κομμάτι φελλού από ένα πώμα μπουκαλιού και σπρώξε το να μπει μέσα στον σιδηρόδρομο και να τον σφραγίσει.
Κοντολογής, το Γιν και το Γιανγκ αντιπροσωπεύει την ύπαρξη των αντιθέτων. Της πολικότητας. Την συγκεκριμένη αρχή, μπορούμε να την δούμε σχεδόν παντού πάνω σ αυτόν τον πλανήτη, από ημέρα και νύχτα, στεριά και θάλασσα, φως και σκοτάδι, μαλακό και σκληρό, ησυχία και ήχος, χαρά και λύπη, δουλειά και ξεκούραση, άντρα και γυναίκα, ζωή και θάνατο… Αυτά τα αντίθετα, η επιδίωξη της ένωσης τους και η ανύψωση σε μια κατάσταση πάνω από αυτά, είναι το ιερό καθήκον κάθε μαθητή, κάθε φιλόσοφου, κάθε μάγου της Γνώσης, για τον Απεγκλωβισμό από την Γνώση και την φυλακή της δημιουργίας.

Βάλτε τον φελλό στην ζωή σας για να σας θυμίζει να μην είστε φελλοί.
Στο περιβάλλον σας είναι καλός στην ψυχή σας όχι.


ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ: 5 Αποκαλύψεις αρκούν για να γίνει άμεσα η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Παρακάτω παραθέτουμε τους λόγους-Στοιχεία-Ντοκουμέντα και ζητάμε άμεσα την απομάκρυνσή του από ...
το ιερό αξίωμα του Αρχιεπισκόπου αφού το ξευτιλίζει, το εκμεταλλεύεται για σκοπούς που γνωρίζουν πολύ καλά τα αφεντικά του.

ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ....
Αποκάλυψη 1η  ( Δωρεές Συναλλαγές Συνομιλίες Ξέπλυμα με Μασόνους )

Τετάρτη 22/02/12 - ώρα 12:30.  45' λεπτά συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο με Μασόνους  για  Οικονομική Δωρεά 100.000$ για την αποκατάσταση ζημιών της Μητρόπολης Αθηνών που έχουν υποστεί από τους σεισμούς του 1999 . 
Ρωτάμε τον Αρχιεπίσκοπο:

Πώς δέχετε να συναντιέται και να δέχεται δωρεές από ανθρώπους που είναι ταγμένοι σε μια ομάδα που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των λαών και του χριστιανισμού ;  ( και δεν εννοούμε τον αφρό των Μασόνων που υπάρχει ώς παραπλάνηση) 

Αποκάλυψη 2η  (Πάμπλουτος και με μισθό 3000€)

Οι αποδοχές του Αρχιεπίσκοπου  Ιερώνυμου μετά από 33 χρόνια υπηρεσίας είναι 3.000 €υρώ. (και με οικόπεδα  αξίας 3,5 εκατ) Γιατί  ;  Μας αναφέρει κάπου ο Ιησούς , μέσω της βίβλου , ό,τι χρειάζονται τα 
6πλάσια χρήματα από τον βασικό μισθό για 
να κηρύττει το λόγο του θεού ένας Αρχιεπίσκοπος ; 

...αλλά και ακόμη με αυτόν το μισθό δεν είδαμε να βγεί και να διαθέσει μέρος των χρημάτων ως αλληλεγγύη σε συνανθρώπους μας,  ώς παραδειγματισμό για το λαό , παρα μόνο αναφέρει ό,τι " πρέπει να αξιοποιηθεί η περιουσία της Εκκλησίας" 
Αποκάλυψη 3η  ( Συναλλαγές Συνομιλίες με Σιωνιστές )

 Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, μιας Τράπεζας η οποία ελέγχεται κατά 94% από το ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο) Ενα συμβούλιο υποκινούμενο από γνωστά Σιωνιστικά συμφέροντα που έχουν φέρει ως γνωστών όλη την εξαθλίωση στη χώρα μας , από τον 1ο-2ο παγκόσμιο πόλεμο μέχρι τον σημερινό ψυχολογικό-οικονομικό πόλεμο που διανύουμε


Που ακούστηκε Κύριε Ιερώνυμε να έχετε σχέση με το ΚΙΣ ; 
Αποκάλυψη 4η ( Ξέπλυμα χρήματος με απατεώνες είπαν οι κακές γλώσσες)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στη φωτογραφία μαζί με τον Μεγάλο απατεώνα Λαυρέντη Λαυρεντιάδη όπου δικάστηκε πρόσφατα  σε πολυετή φυλάκιση, παρόλα αυτά  στην ομιλία του τον ευχαρίστησε εγκαρδίως αρκετές φορές για την οικονομική βοήθεια που προσέφερε στην Αρχιεπισκοπή. 


Εμείς πάντως δεν λέμε ό,τι υπάρχει ξέπλυμα χρήματος και ό,τι άλλο μπορεί να συμπεράνουνε κάποιοι κακοθελητές...
Αποκάλυψη 5η- ( Οι Κακιές παρέες - 3,5 εκατ. ευρώ στην κατοχή σας ???  )

Κύριε Ιερώνυμε Βγήκατε δημόσια και αναγγείλατε μέσα στο 2012 , ό,τι τα χρήματα της εκκλησίας τελειώνουν αλλά δεν μας έχετε απαντήσει ακόμη : αγοράσατε από τους επιχειρηματίες Παναγιώτη Μαυρίδη και Μαίρη-Κατερίνα-Φρίντα Θεοδώρου μια κατασκήνωση στη θέση Μαρσόρι στον Αυλώνα Αττικής οικόπεδα αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στην κατοχή σας ;

Και ύστερα από όλα αυτά κύριε Ιερώνυμε,
Στα τόσο δύσκολα χρόνια που βιώνουμε οι Έλληνες, εμφανιστήκατε ξαφνικά ,αφού σπάνια παρουσιάζεστε δημόσια , και κάνατε την τρομερή για το έθνος δήλωση: "Μην χτυπάτε τις καμπάνες ενοχλεί τον κόσμο ο θόρυβος"

Προφανώς  με όλο το σεβασμό στο αξίωμά σας και όχι στο πρόσωπό σας , δεν θέλετε να ενοχλούνται οι άθεοι και ξεχνάτε τις τόσες αυτοκτονίες που έχουμε καθημερινά από οικονομικά προβλήματα και όχι από αρρώστιες όπως τραγικά δηλώσατε πρόσφατα. 

Δεν σας θεωρούμε ούτε εμείς ούτε ο κόσμος Αρχιεπίσκοπο, αλλά δεν είστε κιόλας , ο λαός έχει την ανάγκη ενός πραγματικού Αρχιεπισκόπου που θα είναι κοντά στο λαό σε μια τόσο δύσκολη περιόδο για το έθνος μας . Καλά να είστε, ζητήστε άμεσα την παραίτησή σας και στην ευχή (του Μασονικού  σας) θεού. 

Επιμέλεια

Ελλήνων Ενημέρωση


Αναρτήθηκε στης 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΗΓΗ
 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/09/5.html

Αναστροφή Πόλων Και Το Τέλος Του Κόσμου, Αποδεικτικά Στοιχεία Από Την Νasa(Βίντεο)

Εδώ είναι η απόδειξη που αποδεικνύει την μετακίνηση των πόλων . Είναι από τα αρχεία της NASA
Η κατακλυσμική υπόθεση της μετακίνησης των πόλων δείχνει ότι υπήρξαν ταχείες γεωλογικές αλλαγές στις σχετικές θέσεις των σύγχρονων γεωγραφικών θέσεων των πόλων και του άξονα περιστροφής του πλανήτη, δημιουργώντας καταστροφές, όπως οι πλημμύρες και τα τεκτονικά γεγονότα.

Υπάρχουν στοιχεία της μετάπτωσης και των αλλαγών στην αξονική κλίση, αλλά αυτή η αλλαγή είναι πολύ μεγαλύτερη στις κλίμακες χρόνου και δεν συνεπάγεται σχετική κίνηση του άξονα περιστροφής σε σχέση με τον πλανήτη.
Ωστόσο, αυτό που είναι γνωστό ως αληθινή πολική περιστροφή, η στερεή Γη μπορεί να περιστρέφεται σε σχέση με ένα σταθερό άξονα περιστροφής.
Η έρευνα δείχνει ότι κατά τα τελευταία 200 εκατομμύρια χρόνια συνολικά η αληθινή πολική περιστροφή είναι περίπου 30 ° , αλλά δεν ήταν από τις υπερ-ταχείες αλλαγές στο πόλο της Γης που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Ένας χαρακτηριστικός ρυθμός της αληθινής πολικής περιστροφής είναι 1° ανά εκατομμύριο χρόνια ή και λιγότερο. Μεταξύ 790 και περίπου 810 εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν η υπερήπειρος Ροδινία υπήρχε, δύο βραχείες γεωλογικά φάσεις της αληθινής πολικής περιστροφής μπορεί να έχουν συμβεί. Σε κάθε μία από αυτές, οι μαγνητικοί πόλοι της Γης μετατοπίστηκαν από ~ 55 ° WIKIEPEDIA




Τι προκαλεί τις αλλαγές!



Αναστροφή Πόλων, κοσμικές ακτίνες



Αντιστροφή πόλων, η πηγή της καθολικής γνώσης





Αντιστροφή πόλων έχετε προετοιμαστεί;



Alert Αντιστροφή ηλιακών πόλων νέα δεδομένα



Alert Αντιστροφή πόλων - Δύο Ήλιοι



Από beforeitsnews
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ανώτερος Υπάλληλος Ορκίζεται Τώρα: Δεν Υπήρξε Κανένα Πιστοποιητικό Γέννησης Του Ομπάμα!!! Τελικά Έχει Γεννηθεί Ή Όχι Ο Πλανητάρχης;



Ο πρώην εκλογικός υπάλληλος στην Χαβάη, Tim Adams, έχει πλέον υπογράψει ένορκη βεβαίωση ότι γνώριζε από τους προϊσταμένους του στη Χαβάη ότι δεν υπήρξε κανένα πιστοποιητικό γέννησης για τον Μπάρακ Ομπάμα τον νεώτερο στη Χαβάη και ούτε στο Queens Medical Center, ούτε στο Ιατρικό Κέντρο του Kapi'olani στη Χονολουλού υπήρξε οποιαδήποτε καταγραφή γέννησης του Ομπάμα στις ιατρικές εγκαταστάσεις τους.

Ο Adams είχε προσληφθεί στην πόλη και την κομητεία της Χονολουλού στο Τμήμα Εκλογών από τον Μάιο του 2008 έως τον Σεπτέμβριο του 2008.
Η θέση του ήταν ανώτερος εκλογικός υπάλληλος και επέβλεπε μια ομάδα από 50 έως 60 εργαζόμενους υπεύθυνους για την εξακρίβωση της ταυτότητας των ψηφοφόρων στο γραφείο Absentee Ballot. Λόγω αυτής της ιδιότητας του ο Adams έλαβε γνώση της αναζήτησης στα αρχεία για το πιστοποιητικό γέννησης του Ομπάμα .
"Κατά τη διάρκεια της εργασίας μου," ο Adams ορκίζεται στην ένορκη κατάθεση του'', «συνειδητοποίησα ότι πολλές αιτήσεις γίνονταν στο εκλογικό γραφείο στην πόλη και την κομητεία της Χονολουλού , στο εκλογικό Γραφείο της Χαβάη, και στο Υπουργείο Υγείας της Χαβάη από όλη τη χώρα για να αποκτήσουν ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού γεννήσεως του τότε γερουσιαστή Μπαράκ Ομπάμα. "
Όταν ρώτησε σχετικά με το πιστοποιητικό γέννησης, λέει, οι εποπτικές αρχές του είπαν ότι τα αρχεία δεν ήταν διαθέσιμα στο αρχείο του Υπουργείου Υγείας της Χαβάη .
"Ανώτεροι αξιωματικοί στην πόλη και την κομητεία του εκλογικού τμήματος της Χονολουλού μου είπαν σε πολλές περιπτώσεις ότι δεν υπήρξε ποτέ κανένα πιστοποιητικό γέννησης για τον γερουσιαστή Ομπάμα στο Υπουργείο Υγείας της Χαβάη ," λέει στην ένορκη κατάθεση του ο Adams »," και δεν υπήρξε κανένα αρχείο ή οποιοδήποτε τέτοιο έγγραφο ποτέ στο αρχείο του Υπουργείου Υγείας της Χαβάη ή σε οποιοδήποτε άλλο κλάδο ή Τμήμα της Κυβέρνησης της Χαβάη. "
Από redflagnews
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Κυβέρνηση Ομπάμα: Ξεκινήστε την προετοιμασία για την πλήρη διακοπή λειτουργίας




Το Γραφείο του Λευκού Οίκου της Διαχείρισης και Προϋπολογισμού ειδοποιεί τους επικεφαλείς των οργανισμών να προετοιμαστούν για μια πλήρη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης, αν το Κογκρέσο δεν μπορεί να συμφωνήσει σε έναν προϋπολογισμό μετά την 30η Σεπτεμβρίου.

Οι Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο παραμένουν σταθεροί στις απόψεις τους πάνω σε ένα νομοσχέδιο του προυπολογισμού που θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση για την Πράξη οικονομικής προσιτής φροντίδας του Προέδρου Ομπάμα, επίσης γνωστή ως Obamacare.

Σε αμφότερες τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε, ο Πρόεδρος Ομπάμα υποσχέθηκε να "φτάσει μέχρι το τέλος του διαδρόμου" και να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς για να πραγματοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις. Φαίνεται τώρα ότι, λόγω της επιμονής του Ομπάμα και των πιέσεων που ασκεί για την υγειονομική περίθαλψη των Αμερικανών, η κυβέρνησή του μπορεί να είναι η πρώτη που θα κλείσει από την εποχή που ήταν πρόεδρος ο Μπιλ Κλίντον .

Αυτό το δυναμικό κλείσιμο δείχνει την αναποτελεσματικότητα του Ομπάμα;


Από americanoverlook
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΔΥΟ ΔΗΜΟΙ ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ Ο ΕΝΑΣ ΜΕ ΞΕΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ;;

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ... ΑΠΟΛΥΤΩΣ Α Λ Η Θ Ι Ν Ο !!!!!
ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ! ΑΣ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝD ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ !!!! ... 
ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΗΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ..!!!.... ΚΑΙ 
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ !!!!!.... ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ .... Μ Ε Τ Ρ Η Τ Α .... ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ 
ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΕΓΚΛΗΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ !!!

END.jpg

Στέφανος Βαβούρας
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ... ΑΠΟΛΥΤΩΣ Α Λ Η Θ Ι Ν Ο !!!!!
ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ! ΑΣ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝD ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ !!!! ... 
ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΗΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ..!!!.... ΚΑΙ 
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ !!!!!.... ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ .... Μ Ε Τ Ρ Η Τ Α .... ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ 
ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΕΓΚΛΗΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ !!!

Γιάννης Καλογερόπουλος
ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ..... Ο ΟΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑΧΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΑΠΙΣΕΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΗ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ !!!!!! 
ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ...... ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ..... ΑΛΛΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ !!!!!!!!!! 
ΑΝ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΣΠΡΩΞΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗ-ΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ... Η ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ Η ΕΦΟΡΙΑ .....ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟΥ ... 
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝD !!!!!! ... ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ !!!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ !!!!! ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο !!!

Θεωρω πως θα πρεπει να αρχισουμε απο τωρα να γιορταζουμε την απελευθερωση μας απο την τραπεζικη ληστοσυμμορια για τον απλουστατο λογο:
Ηταν να μην σπασει καπου το αποστημα,μην ραγισει το γυαλι και υπογραψει ενας εστω δημαρχος και αφου εχουν υπογραψει τουλαχιστον 5 εως τωρα φανταστειτε το εξης απλο:
Σε δυο διπλανους δημους που ο ενας θα εχει υπογραψει και θα εχει γινει ενα απεραντο εργοταξιο ο δημος του μειωνοντας κατακορυφα την ανεργια και με δωρεες για τους μη εχοντες αλλα και απαλλαγη απο τον βραχνα της εφοριας και της φυλακισης αλλα και της επιβιωσης και τον διπλανο που δεν θα εχει υπογραψει και θα συνεχιζουν τα προβληματα των εκει δημοτων...
Οταν λοιπον θα τα βλεπουν ολα αυτα και θα συζητανε με τους αλλους το πιθανοτερο ειναι να πανε να καθαρισουν τον δημαρχο,ολο το δημοτικο συμβουλιο και τους βουλευτες του νομου !!! ε δεν πιστευω και τοτε να αρνηθουν να υπογραψουν και αυτοι...!

Α.ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ E.N.D. ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ:ΠΑΡΕ 5-6δις ΑΤΟΚΑ!ΔΗΜΑΡΧΟΣ:ΦΟΒΑΜΑΙ..!


ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ,ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΩΝ ΤΟΥΣ,ΤΩΝ ΔΟΥΛΩΝ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!
ΕΛΑ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ!!!...

Τι άλλο να πάθεις;Το πολύ πολύ να χάσεις την πείνα που περνάς!Με μια υπογραφή...


http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/09/dyo-dhmoi-dipla-dipla-o-enas-me-xehrewmenoys-polites-apo-ton-swr.html

Από Το Κακό Στο Χειρότερο..Από Την Στιγμή Που Δεν Μπορεί Να Δώσει Λύση Η Ανθρωπότητα, Θα Το Κάνει Η Φύση.

Ενεργοποίηση Υπερηφαίστειου Από Τα Απόβλητα Της Φουκουσίμα...Τα Πράγματα Είναι Πάρα Πολύ Σοβαρά!!!!!!!!!!


Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου. Τα πυρηνικά απόβλητα από την Fukushima  έχουν πυροδοτήσει το υπερ ηφαίστειο Tamu Massif. 

Το υπερ ηφαίστειο βρίσκεται μόνο μερικά χιλιάδες μίλια ανατολικά της Ιαπωνίας και βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επίφοβη κηλίδα του θανάτου της Φουκουσίμα. 

Όπως έχει ήδη προβλεφθεί από ειδικούς επιστήμονες μας, οι τόνοι ραδιενεργών αποβλήτων έχουν ενεργοποιήσει το ηφαίστειο, μεταβάλλοντας το  σε ένα τέρας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πρόωρης έκρηξης. 

Αυτό προκάλεσε τον  σεισμό μεγέθους 5.3 που σημειώθηκε στην Φουκουσίμα πάλι σήμερα. Οι επιστήμονες βρίσκονται σε εγρήγορση, αλλά ισχυρίζονται ότι η πρόγνωση δεν είναι καλή. 


Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, όταν το Tamu Massif ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά: "Καθώς ακαταπίεστα ακτινοβολημένα απόβλητα διαρρέουν στο ηφαίστειο Tamu Massif, υπάρχουν φόβοι ότι ο συνδυασμός των πτητικών χημικών ουσιών θα προκαλέσει μια βίαιη έκρηξη. 

Εάν η εν λόγω έκρηξη  συμβεί, αυτό θα οδηγήσει σε μια τεράστια υποβρύχια έκρηξη στέλνοντας τοξικά υπολείμματα  προς όλες τις κατευθύνσεις της Γης. Το νέφος θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε γιγαντιαίο ραδιενεργό τσουνάμι, σε σεισμούς και σε τεράστιες απώλειες στη θαλάσσια ζωή. Αυτό το καταστροφικό γεγονός θα μπορούσε να τροποποιήσει οριστικά τα οικοσυστήματα και να μολύνει τους  ωκεανούς καθιστώντας τους μόνιμα μη κατοικήσιμους. 

Η εικασία γίνεται πλέον πραγματικότητα, καθώς ο σεισμός μεγέθους 5,3 <<βιάζει>> την Ιαπωνία. Η τοξική λάβα έχει ήδη αρχίσει να φουσκώνει και να επιπλέει στην επιφάνεια του ωκεανού. 

"Μόλις η ακτινοβολία προκαλέσει την έκρηξη του ηφαίστειου, θα δημιουργήσει επίσης τοξική λάβα που θα βρει το δρόμο της προς την επιφάνεια και θα στεγνώσει κυριολεκτικά σε πλωτά νησιά  λαμπερών, ραδιενεργών πετρωμάτων που θα διασπείρουν δηλητηριώδες αέριο νεύρων στην ατμόσφαιρα. 

"Κατά ειρωνικό τρόπο, η μόνη λύση που προτείνεται είναι να βομβαρδιστεί το υποθαλάσσιο ηφαίστειο με μια πυρηνική κεφαλή. Με τον προωθητικό εκρηκτικό μηχανισμό βαθιά μέσα στον Ειρηνικό Ωκεανό οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι η προκύπτουσα έκρηξη θα φράξει το άνοιγμα του ηφαιστείου και θα εξουδετερώσει αποτελεσματικά τυχόν κινδύνους. 

Περιβαλλοντολόγος αποκάλεσε το σχέδιο αυτό γελοίο και δήλωσε ότι η προστιθέμενη πυρηνική ενέργεια θα μπορούσε πραγματικά να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Όχι μόνο θα διπλασισαστεί σε μέγεθος ο θανατηφόρος πυρήνας , αλλά θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε πραγματική στροφή της παλίρροιας της θάλασσας.

 Ενώ η στρατηγική θα μπορούσε να καταστείλει το βράσιμο του καζανιού , που είναι το Tamu Massif, εξακολουθεί να μην λαμβάνεται υπόψη η μαζική απώλεια της θαλάσσιας ζωής που σίγουρα θα προκύψει μέσα από αυτήν την "διόρθωση".

Από davidicke
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters