Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΣΗΜΑΝΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

Πλατφόρμες πυραύλων και άρματα έστησε η Τουρκία στα σύνορά της με τη Συρία και σήμανε κόκκινο συναγερμό έπειτα από την αύξηση των μαχών μεταξύ των τζιχαντιστών και του κουρδικού YPG στο Κομπάνι.
Στην επαρχία Σουρούτς της Τουρκίας επικρατεί ένταση καθώς όλμοι και σφαίρες πέφτουν στην Τουρκία από το Κομπάνι. Η στρατοχωροφυλακή έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και δεν επιτρέπει στους κατοίκους της περιοχής να πλησιάσουν. Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός διαδήλωσης εναντίον των τζιχαντιστών στην πόλη Μους της νοτιονατολικής Τουρκίας έπειτα από συγκρούσεις με την τουρκική αστυνομία.
Επεισόδια υπήρξαν και στα σύνορα καθώς και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας το απόγευμα σήμερα. Στη Μους σκοτώθηκε ένας 25χρονος και τραυματίστηκε άλλος ένας νεαρός έπειτα από πυρ που άνοιξε η αστυνομία εναντίον των διαδηλωτών. Στα σύνορα με τη Συρία υπήρξαν επεισόδια λόγω της επιμονής μιας ομάδας να παρακολουθεί τις μάχες στην πόλη Κομπάνι από εκείνο το σημείο.
Αστυνομικός στο Βάρτο δολοφόνησε τον 25χρονο Χακάν Μπουκσούρ, πυροβολώντας τον στο κεφάλι με πραγματικά πυρά. Η στρατοχωροφυλακή έριξε δακρυγόνα και παρενέβη με ΤΟΜΑ. Στη Μερσίνα επίσης υπήρξαν επεισόδια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 9 άτομα. Διαδηλώσεις επίσης και στο Ντενιζλί, το Χακκάρι και την Κωνσταντινούπολη.
Συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα η Τουρκία στα σύνορα με την Συρία ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος δείχνει οτι κάτι περιμένει …Αν πάντως η Τουρκία ήθελε να προστατεύσει όπως είχε υποσχεθεί το Κομπάνι θα μπορούσε απλά να στείλει τα άρματα που βρίσκονται ετοιμα στους λόφους δίπλα στα σύνορα
Στο μεταξύ ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, από το Γκαζιέντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας όπου πήγε να ευχηθεί για τη γιορτή του Μπαϊράμ στους πρόσφυγες της Συρίας, δήλωσε ότι με αεροπορικές επιδρομές δεν μπορεί να σταματήσει αυτή η τρομοκρατία και πως όσο δεν πραγματοποιείται συνεργασία για χερσαίες δυνάμεις αυτή η τρομοκρατία δεν θα τελειώσει.
Δηλώσεις Ερντογάν: Και το Κομπάνι όπου να`ναι πέφτει,. .
 

Γκιουλέν: Θα διαλυθεί η Τουρκία αν τη μπλέξετε σε πόλεμο

Προειδοποίηση απεύθυνε προς τον τουρκικό λαό και την κυβέρνηση ο αυτοεξόριστος τις ΗΠΑ ιμάμης, Φετουλάχ Γκιουλέν, σχετικά με τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει τυχόν πολεμική εμπλοκή της Τουρκίας, στο Ιράκ ή τη Συρία. Οι τουρκικές αρχές πρέπει να αποφύγουν κάθε εμπλοκή που θα οδηγήσει τον τουρκικό λαό να βιώσει ξανά τη θλίψη που βίωσε μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Αυτοί που μετέτρεψαν την Τουρκία σε ‘έξυπνο’ κράτος δεν πρέπει να ξεπεράσουν τις φιλοδοξίες τους και να εμπλέξουν την Τουρκία σε πόλεμο γιατί θα οδηγήσουν τον λαό σε μια συμφορά παρόμοια με αυτή του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου», είπε ο Γκιουλέν.
Ο Γκιουλέν παραλλήλισε επίσης τη σημερινή τουρκική κυβέρνηση με την Επιτροπή για την Ένωση και των Πρόοδο, τη νεοτουρκική οργάνωση που οδήγησε την Τουρκία στην εμπλοκή της στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με αποτέλεσμα τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
«Όπως οι Νεότουρκοι τελείωσαν τη μεγάλη Οθωμανική Αυτοκρατορία, ελπίζω αυτοί [ο Ερντογάν και το κόμμα του] να μην κάνουν το ίδιο με το διάδοχο της αυτοκρατορίας κράτος, θυσιάζοντας τις επόμενες γενιές. Διαφορετικά το τουρκικό έθνος δεν θα ανακάμψει», είπε ο Γκιουλέν.

defence-point
http://greeknation.blogspot.gr/2014/10/blog-post_122.html

ΟΜΙΛΙΑ ΕΜΜ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ Α. ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΣΤΗΝ EI-END ΧΑΝΙΩΝ 08-10-2014



Η ταυτότητα του φονικού βλήματος που σκόρπισε το θάνατο

h-taytothta-toy-fonikoy-blhmatos-poy-skorpise-to-thanato
Το βλήμα των 81 χιλιοστών που έσκασε πριν βγει από τον όλμο σκοτώνοντας τα τρία παλικάρια στο Γλαφυρά της Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια άσκησης, είχε κατασκευαστεί το 1985 από την τότε ΠΥΡΚΑΛ. Το «ένοχο» τμήμα, όμως,ήταν αγορασμένο από τις ΗΠΑ.
Πρόεδρος στην ΠΥΡΚΑΛ πριν από 29 χρόνια ήταν ο στενός φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου Γιάννης Ζιάγκας και Διευθύνων Σύμβουλος ο Αντρέας Βελής.

Η παραγωγή του συγκεκριμένου όλμου είχε ξεκινήσει από την κρατική αμυντική βιομηχανία από το 1982. Όλα τα τμήματα του, κατασκευάζονταν από ελληνικά χέρια εκτός από τον πυροσωλήνα- πυροκροτητή που αποτελεί και την κεφαλή του όλμου. Αυτό το συγκεκριμένο τμήμα του βλήματος, το πουλούσαν στην Ελλάδα οι ΗΠΑ, μέσω διακρατικής συμφωνίας που υπήρχε.
Το κομμάτι αυτό του όλμου θεωρείται υπεύθυνο της ανείπωτης τραγωδίας που σημειώθηκε στα Γλαφυρά της Μαγνησίας.
Οι περισσότεροι ειδικοί του ΓΕΣ εκτιμούν ότι ενδεχομένως με το που εισήλθε το βλήμα στο σωλήνα του όλμου ενεργοποιήθηκε ο πυροκροτητής και ακολούθησε η σκάση της εκρηκτικής γόμωσης που είχε.
Κανονικά για να ενεργοποιηθεί ο πυροκροτητής θα έπρεπε το βλήμα μετά την εκτόξευσή του να αποκτήσει μία επιτάχυνση 8 G. Για να συμβεί αυτό απαιτείται να περάσoυν 1,5 με 2 δευτερόλεπτα από τη στιγμή της εκτόξευσής του από το σωλήνα του όλμου και να έχει διανύσει 150 μέτρα.
Σύμφωνα με κάποιους πυροτεχνουργούς, οι οποίοι όμως να σημειωθεί ότι δεν έχουν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία, μπορεί λόγω αστοχίας υλικού (δηλαδή να ήταν ελαττωματικός) να όπλισε αμέσως ο πυροκροτητής με το που εισήλθε το βλήμα στο σωλήνα του όλμου.
Μετά το 1985 σταμάτησε η παραγωγή και συναρμολόγηση του συγκεκριμένου βλήματος από την ΠΥΡΚΑΛ.
Πολλά έχουν ειπωθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο για το πρωτοφανές δυστύχημα που σημειώθηκε, τόσο για τα ελληνικά χρονικά όσο και για τα διεθνή. Τα σενάρια και οι υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναμένεται να τελειώσουν μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα και να δοθεί το επίσημο πόρισμα από το Πεντάγωνο.
Πάντως ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς έχει δεσμευτεί να υπάρξουν πολύ σύντομα οι απαντήσεις που βασανίζουν τόσο τις οικογένειες των αδικοχαμένων οπλιτών όσο και ολόκληρες τις Ένοπλες Δυνάμεις​.
Γ.Κοκ.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/389306/h-taytothta-toy-fonikoy-blhmatos-poy-skorpise-to-thanato#ixzz3FZm5bET1
http://greeknation.blogspot.gr/2014/10/blog-post_574.html

Οι Τούρκοι πολεμούν του Κούρδους στην Κομπάνι... μαζί με τους ΝΑΤΟϊκούς μισθοφόρους που δήθεν πολεμούν οι ιμπεριαλιστές



Άλλο ένα έγκλημα της Τουρκίας είναι σε εξέλιξη στην Κομπανί.
Την ώρα που οι Κούρδοι πολεμούν απέναντι στους φονιάδες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, που προελαύνουν για να καταλάβουν την πόλη, οι Τούρκοι κάνουν πόλεμο στους Κούρδους.Αυτή την ώρα σε εξέλιξη είναι επίθεση των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στους Κούρδους πρόσφυγες, που στέκονται στον λόφο πάνω στα σύνορα και...

παρακολουθούν τους δικούς τους να δίνουν την ύστατη μάχη για την ζωή τους.
Απλά για να καταλάβετε, ο λόφος που στέκονται οι πρόσφυγες από την Κομπάνι είναι σε τουρκικό έδαφος, ούτε 2 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης που εγκατέλειψαν.
Το λυσσαλέο μίσος των Τούρκων κατά των Κούρδων ξεσπά για άλλη μια φορά στους πρόσφυγες του πολέμου και όχι στους μανιασμένους δολοφόνους του Ισλαμικού Κράτους.
Την φωτογραφία την ανέβασε η Τζενάν Μουσά, η μοναδική δημοσιογράφος που βρίσκεται στο Κομπάνι.
Δείτε πόσο κοντά είναι οι Τούρκοι που κυνηγούν τους Κούρδους.
Για να καταλάβετε ότι αν ήθελε η Τουρκία αυτή την στιγμή, το Ισλαμικό Κράτος θα είχε εξαφανιστεί απο την Κομπανί.
Όμως δεν θέλουν.
Θέλουν να πολεμούν τους Κούρδους
"tribune"
sibilla-gr-sibilla


http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/10/blog-post_214.html

Ρωσικό ραντάρ που «τυφλώνει» τα AWACS

Το νέο κινητό συγκρότημα Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΗΠ) «Krasukha-2» παρουσιάστηκε επίσημα. Είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την αντιμετώπιση των αεροσκαφών AWACS και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον χωρών με τεχνολογικά προηγμένες Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ).

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του τμήματος κρατικών προμηθειών της εταιρείας ηλεκτρονικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας «Concern Radio-Electronic Technologies» («KRET»), που συμμετέχει στον κρατικό τεχνολογικό κολοσσό «Rostec», Βλαντίμιρ Μιχέγιεφ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Η Ηχώ της Μόσχας», ότι τα ρωσικά συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου παραδοσιακά χαίρουν υψηλής εκτίμησης και ζήτησης σε δεκάδες χώρες του κόσμου.

«Στη Ρωσία, έχουμε πετύχει πολύ μεγάλα επιτεύγματα σε προηγμένα ραδιο-ηλεκτρονικά συστήματα (για αμυντικούς σκοπούς) και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν μαζί μας», είπε ο Μιχέγιεφ. Ο εκπρόσωπος της «KRET» τόνισε ότι τα ρωσικά συγκροτήματα ΗΠ χρησιμοποιούνται, ανάμεσα στους άλλους, και από το κινεζικό Στρατό. «Οι Κινέζοι πάντα επιδείκνυαν ενδιαφέρον στην ανάπτυξη όλων των συστημάτων ΗΠ και διαθέτουν ένα ευρύ οπλοστάσιο εγχώριων, ρωσικών και άλλων ξένων συστημάτων», σημείωσε. Ωστόσο, ο Μιχέγιεφ δεν ανέφερε ποιά ακριβώς ρωσικά συστήματα ενδιαφέρουν τις ευρωπαϊκές χώρες και την Κίνα.

«Jamming» στα AWACS
Κατά πάσα πιθανότητα, οι συζητήσεις αφορούν στο πιο μυστικό σχέδιο της ρωσικής βιομηχανίας ραδιοηλεκτρονικών συστημάτων, το εξελιγμένο συγκρότημα ΗΠ, «Krasukha-2». Το ντεμπούτο του νέου όπλου στην αγορά έγινε στα τέλη του καλοκαιριού στο διεθνές φόρουμ «Engineering Technologies 2014». Στο περίπτερο - ανοικτή έκθεση των προϊόντων της «KRET», οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το μοναδικό κινητό σταθμό ΗΠ που μπορεί να μπλοκάρει τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW&C), κυρίως τα αμερικανικά ιπτάμενα ραντάρ, Ε-2 Hawkeye, και τα E-3 Sentry, που είναι γνωστότερα ως AWACS.

Το «Krasukha-2» παραμένει ακόμα ένα από τα πιο απόρρητα συστήματα του οπλοστασίου μέσων ηλεκτρονικού πολέμου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Για τα πραγματικά τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος και τις επιχειρησιακές του δυνατότητες, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία. Είναι όμως γνωστό ότι το σύστημα έχει ήδη εγκριθεί και ότι τα νέα συγκροτήματα ΗΠ παραδίνονται στις ΕΔ. Παρ’ όλα αυτά, ακριβή στοιχεία για τις ποσότητες, τα σημεία στάθμευσης και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του όπλου δεν υπάρχουν, είπε στη RBTH ο ανεξάρτητος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, αρχισυντάκτης του διαδικτυακού project «MilitaryRussia», Ντμίτρι Κόρνιεφ.

Συνέχεια στη σοβιετική παράδοση
Η ασυνήθιστη μορφή του σταθμού με τη μεγάλη παραβολική κεραία, που ταιριάζει περισσότερο σε δορυφορικά συστήματα επικοινωνιών, τοποθετημένη σε τετραξονικό όχημα «Boschina» (κατασκευαστής το εργοστάσιο αυτοκινήτων του Μπριάνσκ «BAZ»), εκτέθηκε στο περίπτερο της «KRET» με την επεξηγηματική πινακίδα: «Σταθμός Ηλεκτρονικού Πολέμου Πολλαπλών Λειτουργιών».

Το σύστημα «Krasukha-2», είναι η συνέχεια της σειράς σοβιετικών σταθμών παρεμβολών ηλεκτρονικών συστημάτων «Pelena-1», που έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν ισχυρές στοχευμένες παρενοχλήσεις σε αεροσκάφη AWACS εφοδιασμένα με ραντάρ AN/APY-2 S-band, σε αποστάσεις από 100 έως 250 km. Με τα συστήματα «Pelena» ήταν εξοπλισμένες οι μονάδες, καθώς και το μοναδικό σύνταγμα Ηλεκτρονικού Πολέμου, των Δυνάμεων Αντιαεροπορικής Άμυνας της ΕΣΣΔ, σημειώνει ο Ντμίτρι Κόρνιεφ.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, οι δυνατότητες του «Krasukha-2» θα είναι περισσότερες και ποιοτικά καλύτερες από το προηγούμενο σύστημα, κυρίως, λόγω των προηγμένων στοιχείων κατασκευής και της εξελιγμένης μαθηματικής βάσης των υπολογιστικών συστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν. Το «Krasukha-2», είναι ένα μηχάνημα που μπορεί να περιστρέφεται σε λίγα μόλις λεπτά, ενώ το «Pelena» χρειάζεται αρκετές ώρες για την ίδια διαδικασία. Λέγεται, ότι και το προσωπικό που θα λειτουργεί το νέο σταθμό, θα ελαχιστοποιηθεί. Εκτός από τον οδηγό, θα αποτελείται από ένα ή δύο άτομα, ενώ ο χειρισμός του συγκροτήματος μπορεί να γίνει ακόμα και με ένα φορητό υπολογιστή tablet, συνόψισε ο Κόρνιεφ. Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας που γνωρίζει αρκετά καλά την κατάσταση, εξήγησε ότι οι δυνατότητες του παλιού συστήματος «Pelena» λειτουργούσαν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των αεροσκαφών AWACS του εχθρού. Ο ίδιος όμως, αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα, επικαλούμενος το στρατιωτικό απόρρητο.

Πανάκριβο «παιχνίδι»
Το συγκρότημα ηλεκτρονικών αντίμετρων-παρεμβολών, «Krasukha-2», θα προκαλέσει ενδεχομένως το ενδιαφέρον κρατών με στρατιωτικές δυνάμεις που χρησιμοποιούν συστήματα υψηλής τεχνολογίας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ένα τέτοιο συγκρότημα, αν και πολύ αποτελεσματικό, είναι ένα πανάκριβο παιχνίδι που δεν το αντέχουν τα πορτοφόλια της πλειονότητας των κρατών του πλανήτη. Διότι, δεν αρκεί απλά να μπορείς να «τυφλώσεις» τα AWACS. Πρέπει να είσαι σε θέση να επωφεληθείς επιχειρησιακά από το τακτικό πλεονέκτημα, δήλωσε στη RBTH ο ανεξάρτητος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, Αντόν Λαβρόφ. Σύμφωνα με τον αναλυτή, ένας από τους πιθανούς αγοραστές του «Krasukha-2», μπορεί να είναι η Κίνα.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κίνας είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους Στρατούς στον κόσμο. Επιπλέον, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας βασίζεται στην εισαγωγή σύγχρονης υψηλής τεχνολογίας στη χώρα. Μην ξεχνάτε επίσης, ότι η Κίνα βρίσκεται σε διένεξη με την Ταϊβάν και ότι σε περίπτωση που η κρίση κλιμακωθεί, υπάρχει πάντα η πιθανότητα συμμετοχής αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων», λέει ο Λαβρόφ. «Όμως, στην παρούσα φάση -συνεχίζει– ελάχιστα είναι γνωστά για τις συζητήσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας πάνω σε αυτό το «ευαίσθητο» θέμα προμήθειας αμυντικού εξοπλισμού.

Πηγή RBTH
http://kostasxan.blogspot.gr/2014/10/awacs.html?

ΑΡΘΡΟ ΔΥΝΑΜΙΤΗΣ: H ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ;; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ

Το Ευρώ ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους)

«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον
πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία», η δε έννοια της βίας δεν αφορά μόνον τη σωματική και φυσική βία, αλλά και την ψυχολογική, όπως π.χ. ψυχολογική βία του τύπου «Πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις εάν δεν συμφωνήσουμε με το Μνημόνιο; (με το οποίο ξεπουλάμε όλη την Ελληνική Επικράτεια)».

Βέβαια αυτό που δεν αναφέρεται είναι, ότι με ρητό όρο της δανειακής σύμβασης οι δανειστές μας μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβαση εάν δεν πληρωθεί το ¨Σχετικό χρέος¨ της χώρας (άρθρο 8 παρ.1 (ζ) ), ήτοι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις της Ελλάδας σε Ευρώ ή σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα. Δεδομένου όμως ότι τα ποσά του δανείου είναι μικρότερα του υποτιθέμενου χρέους αυτό συνεπάγεται ένα και μόνο πράγμα: ότι τα ποσά που δανεισθήκαμε δεν πάνε σε μισθούς, συντάξεις κλπ, αλλά σε αποπληρωμή προηγούμενων οφειλών!!! Άρα εκτός από ψυχολογική βία έχουμε ταυτόχρονα και εξαπάτηση από τον πολιτικό κόσμο !!!

Συνεπώς κατά το Σύνταγμά μας έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να αντισταθούμε, με κάθε μέσον, κατά οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει ή το έχει ήδη καταλύσει.. Η αντίσταση κατά της βίαιης κατάλυσης του Συντάγματος ουσιαστικά σημαίνει την φυσικώ τω τρόπω εκδίωξη των όσων κατέλυσαν το Σύνταγμα, με απλά λόγια την εκδίωξη ¨κλοτσηδόν¨ από το Μαξίμου των βιαστών του Συντάγματος. Και αυτό αφορά όλους, μηδέ του γράφοντος εξαιρουμένου.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/h_8.html

Πλακώθηκαν άγρια οι πασόκοι ενώ ο Παπανδρέου προαναγγέλει το κόμμα του!



-ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΕΣΕΝΑ 5Η ΦΑΛΑΓΓΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


Για μια ακόμη φορά οι πασόκοι πλακώθηκαν άγρια και προσέφεραν θέαμα κι όλα αυτά την στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου προαναγγέλει το κόμμα του υπό τη μορφή μίας "προοδευτικής συμμαχίας" όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που έστειλε το γραφείο τύπου του πρώην πρωθυπουργού με αφορμή την εκδήλωση για την Εκθεση Φωτογραφίας για τα 40 χρόνια ΠΑΣΟΚ που είχε ξεκινήσει στο Ζάππειο.
-Παράλληλα, σκοπός της Έκθεσης είναι να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου, που θα συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας οραματικής, αλλά συνάμα ρεαλιστικής και αποτελεσματικής πρότασης για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού".
Στην Κρήτη ο πρώην πρωθυπουργός θα βρεθεί για τη συνέχεια της έκθεσης που είχε ξεκινήσει στο Ζάππειο με υλικό από τη ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου. Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας "Προοδευτικών δυνάμεων, που κατανοούν ότι οι ίδιες οφείλουν να αποτελέσουν την Αλλαγή που οραματίζονται και αναζητούν την ανατροπή των πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών που συνεχίζουν να κρατούν σε ομηρία τη χώρα και τον Ελληνικό λαό" ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Oσο για το μπάχαλο στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ  την αρχή φαίνεται πως έκανε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος, σε εκτενή τοποθέτησή του άσκησε σκληρή κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο και την ηγεσία τονίζοντας ότι το κόμμα υπολειτουργεί και πως δεν υπάρχει σχέδιο και στρατηγική.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει απόσταση από την κοινωνία.
Η απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν άμεση. Οσοι ήταν παρόντες κάνουν λόγο για έναν «Βενιζέλο εκτός εαυτού, έναν άνθρωπο που απασφάλισε». Απαντώντας στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη έκανε λόγο για «συνωμοσίες» υποστηρίζοντας ότι όλοι βάλλουν εναντίον του.
«Εγώ σηκώνω τον σταυρό του μαρτυρίου και όλοι βάλλετε εναντίον μου. Υπάρχουν συνωμοσίες εναντίον μου» είπε.
Συνεχίζοντας, σε μια έντονα φορτισμένη ομιλία, έβαλε στο στόχαστρο και τον Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς να τον κατονομάσει:
«Αλλοι μου έστησαν το Ζάππειο. Κανείς δεν με έχει πει Τούρκογλου στη ζωή μου. Με έχουν πει σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο» είπε, αναφερόμενος στην εποχή Παπανδρέου που το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού διέρρεε ότι το πραγματικό όνομά του δεν είναι Βενιζέλος αλλά Τούρκογλου.
Χαρακτηριστικό της έντασης του ξεσπάσματος Βενιζέλου κατά της περιόδου Παπανδρέου είναι η φράση παρόντος βουλευτή: «Κοιμάται και ξυπνάει βλέποντας τον Παπανδρέου στον ύπνο του. Εγώ αν ήμουν στη θέση του πρώην Πρωθυπουργού δεν θα ερχόμουν στην Ελλάδα...»
Η Χριστοφιλοπούλου στο γνωστό ρόλο σωματοφύλακα
Τον πρόεδρο του κόμματος στήριξε η Εύη Χριστοφιλοπούλου η οποία σημείωσε πως η εικόνα του κόμματος δεν είναι καλή και πως γι' αυτό φταίνε όσοι μονίμως διαφωνούν.
Στην υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης απάντησε ο βουλευτής του κόμματος Θάνος Μωραΐτης λέγοντας πως «δεν μπορώ να δεχθώ ότι θα είμαι σε ένα κόμμα με μια κυρίαρχη άποψη, πάντα υπήρχε πλουραλισμός. Ο κ. Μωραΐτης είπε ότι «κάποιοι είναι εκτός τόπου και χρόνου αν πιστεύουν ότι τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ έχουν να κάνουν με τις διαφορετικές προτάσεις και διαφωνίες.
Υποστήριξε δε ότι κάποιοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ μικρό κόμμα προσθέτοντας ότι «συνωμοσίες» κάνουν οι «καλικάντζαροι» και η «πέμτη φάλαγγα», θυμίζοντας την προ ημερών ομιλία του κ. Βενιζέλου.
Δεν εννοούσα εσένα, είναι πιό χοντρό το παιχνίδι
«Δεν εννοούσα εσένα 5η φάλαγγα, είναι πιο χοντρό το παιχνίδι» φέρεται να είπε εκτός αιθούσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον κ. Μωραϊτη.
Από την πλευρά του ο Συμεών Κεδίκογλου άσκησε κριτική επισημαίνοντας ότι στο κόμμα έχει δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, την ΕΡΤ και τη λίστα Λαγκάρντ.
Κασσής: Να παραιτηθεί ο Ανδρουλάκης
Τέλος, ο Μιχάλης Κασσής μίλησε σε έντονο ύφος και έκανε λόγο για διάλυση του κόμματος ζητώντας την παραίτηση του γραμματέα Νίκου Ανδρουλάκη, από τη στιγμή που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.
Ο κ. Κασσής είπε,ακόμη , πως θα πρέπει ο κ. Βενιζέλος να δρομολογήσει την αντικατάσταση του κ. Ανδρουλάκη και να αναλάβει και ο ίδιος τις ευθύνες του, στο βαθμό που του αναλογούν.
Μετά το χάος η «ρόδινη» ανακοίνωση: Είμαστε μια γροθιά
Ολα αυτά συνέβησαν προτού παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη, αποτιμώντας τα όσα
έγιναν στην ΚΟ, διαρρεύσουν πως «όλα απαντήθηκαν» και πως «είμαστε μια γροθιά».
Παράγοντες της Χ. Τρικούπη σε συζήτηση που έκαναν με δημοσιογράφους μετά το πέρας της ομιλίας Βενιζέλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούσαν να περάσουν κλίμα ενότητας στο κόμμα.
«Όλα απαντήθηκαν και είναι όλοι συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά, όλοι δίνουμε αυτήν τη στιγμή τη μάχη για την τριήμερη συζήτηση» έλεγαν χαρακτηριστικά.
Ως προς την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, οι ίδιοι παράγοντες εξηγούσαν ότι το ΠΑΣΟΚ «ποτέ δεν έχει πει ότι είναι δεδομένες οι 180 ψήφοι, αλλά όμως μπορεί και πρέπει να συγκεντρωθούν».
Εξέφραζαν δε την ελπίδα ότι «υπάρχουν βουλευτές από τις τάξεις των ανεξάρτητων και από τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα διαμορφώσουν την ψήφο τους ως προς την προεδρική εκλογή σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει στη συμφωνία για την έξοδο από την κρίση, το μνημόνιο και την τρόικα, στο διάστημα έως και την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».
 
http://harryklynn.blogspot.gr/2014/10/blog-post_8.html

Είναι γεγονός. Ένοπλη εξέγερση στην Τουρκία: Εικόνες σοκ από τη μάχη του Ντιγιάρμπακιρ (βίντεο)




Είναι πια γεγονός.
Η ένοπλη εξέγερση των Κούρδων είναι γεγονός.
Δείτε τα βίντεο από την Τουρκία, που ανέβηκαν πριν από λίγο, και θα δείτε ότι ο ένοπλος αγώνας ξεκίνησε.
Στην καρδιά του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν στο Ντιγιάρμπακιρ.

Στους δρόμους της πόλης οι ένοπλοι Κούρδοι πολεμούν με τον τουρκικό στρατό αλλά και τα ένοπλα τάγματα θανάτου των τζιχαντιστών του Ερντογάν.
Οι εικόνες είναι ξεκάθαρες όλοι κρατούν από ένα όπλο και πολεμούν.
Όπως θα δείτε και στο δεύτερο βίντεο οι Κούρδοι μεταφέρουν έναν τραυματία από σφαίρα των αστυνομικών.
Από αργά το βράδυ ο Ερντογάν έχει βγάλει τα τανκς στους δρόμους του Ντιγιάρμπακιρ σε μια προσπάθεια να ελέγξει την κατάσταση.
Όμως το μόνο που κατάφερε είναι να βυθίσει ακόμη πιο πολύ στον εμφύλιο τη χώρα του.
Κι όλα αυτά γιατί επιμένει να στηρίζει το Ισλαμικό Κράτος.

 

 
tribune.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/10/blog-post_355.html

Η «ξανθιά» μούμια της Λουλάν απόδειξη της πανάρχαιας εκστρατείας του Διονύσου στην Κινα;



40 
Aπόδειξη ότι η πανάρχαια εκστρατεία του Διονύσου στην Κίνα ήταν γεγονός ίσως είναι η διάσημη μούμια της Λουλάν, αφού πρόκειται για μια Καυκασια γυναίκα που προέρχεται από μια εποχή στην οποία απλά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη σημερινή Κίνα, τουλάχιστον με βάση τις ανακρίβειες που μας διδάσκουν στα σχολεία.
Η εκστρατεία του Δινύσου σε Κίνα και Ινδία, αναφέρεται στα «Διονυσιακά» του Νόννου, και μάλλιστα υπάρχει στην Κίνα η επαρχία Γιουνάν που σημαίνει «Ιωνία» όπου καλλιεργούνται αμπέλια και παράγεται κρασί! Σημειώνεται ότι ο Διόνυσος ήταν ο θεός του κρασιού.
Η Λουλάν πέθανε πριν απο 3.800 χρόνια κατά τη διάρκεια ενός εμπορικού ταξιδιού, στον θρυλικό «Δρόμο του Μεταξιού», αλλά αυτό έγινε γνωστό μόλις το 1980. Δρόμος του μεταξιού ονομάζεται η διαδρομή που ακολουθούσαν οι έμποροι και οι εισαγωγείς αγαθών μεταξύ Ευρώπης και Κίνας.
Η ξηρότητα του κλίματος και τα αλατούχα εδάφη διατήρησαν την Λουλάν και τις άλλες μούμιες σε άριστη κατάσταση. Η μούμια ονομάστηκε «η ωραία κοιμωμένη«, επειδή τα έντονα χαρακτηριστικά του προσώπου της διατηρήθηκαν ακόμα και μετά θάνατον. Δυστυχώς η περιοχή Tarim που βρέθηκαν οι μούμιες είναι πολιτικά ασταθής και γι΄αυτό η ανακάλυψη τους θεωρήθηκε ως αιτία αποσταθεροποίησης και υποκίνησης ταραχών.
Οι ντόπιοι ονομάζονται Ουϊγούροι, μοιάζουν περισσότερο με Ευρωπαίους παρά με Ασιάτες και ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι της Λουλάν. Μάλιστα λένε ότι η μούμια είναι μια ισχυρή απόδειξη ότι οι ίδιοι κατοικούσαν στην περιοχή πριν από τους Κινέζους.
Η πεντάμορφη ήρθε από τη … Σιβηρία
Η ανακάλυψη αυτή φαίνεται ότι όξυνε την αντιπαράθεση και οι Κινεζικές αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση στην αρχαιολογική περιοχή, επειδή οι μούμιες ενισχύαν τους ισχυρισμούς των Ουϊγούρων που επιζητούν πολιτική αυτονομία. Ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Victor Mair, συνέβαλε αποφασιστικά στη μελέτη των ευρημάτων όταν μαζί με τον γενετιστή, Paolo Francalacci, κατάφεραν να πάρουν γενετικό υλικό το 1993 και να εξετάσουν το DNA από τις τρίχες της κεφαλής.
Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι οι μούμιες ήταν πράγματι ευρωπαϊκής καταγωγής. Ειδικότερα, ήταν αρχαίας κελτικής καταγωγής, αλλά πιθανότατα είχαν φύγει από τη Σιβηρία και δεν σχετίζονται με τους Ουϊγούρους! Η κυβέρνηση της Κίνας επέτρεψε την έρευνα μόλις το 2007 και δύο χρόνια μετά τα ευρήματα επαλήθευσαν τη σχέση με τη Σιβηρία, καθώς επίσης και ότι υπήρχαν εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των λαών της Μεσοποταμίας, της κοιλάδας του Ινδού ποταμού και της Ευρώπης.
Το εμπόριο υφασμάτων έφερε τους Ευρωπαίους στην Ανατολή
Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Λουλάν και οι άλλες μούμιες βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας σύγχρονης εθνικιστικής διαμάχης, σε βάρος όμως της ιστορικής αλήθειας που διαπίστωνε ότι οι Ευρωπαίοι έφθασαν στην Κίνα τουλάχιστον 1000 χρόνια νωρίτερα απ΄ότι γράφουν τα βιβλία ιστορίας. Μέχρι σήμερα μας δίδασκαν οτι οι αρχαίοι λαοί δεν μετακινούνταν και ζούσαν σε απομόνωση, ενώ τώρα προκύπτει το ακριβώς αντίθετο.
Η Λουλάν και οι άλλες μούμιες που βρέθηκαν θαμμένες μαζί της έχουν καυκάσια καταγωγή και τα κτερίσματα στους τάφους δείχνουν ότι μάλλον ήταν έμποροι υφασμάτων και δερμάτινων ειδών. Θάφτηκαν με πολλα ρούχα, ενώ ένας άνδρας βρέθηκε με δέκα διαφορετικά καπέλα. Οι αποικίες κοντά στο δρόμο του μεταξιού ήταν σημεία συνάντησης των εμπόρων που αντάλλασσαν προϊόντα από τη Δύση και την Ανατολή. Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος, Ρωμαίος συγγραφέας, περιγράφει τους εμπόρους ως ψηλούς, ξανθούς με γαλανά μάτια.
Η όμορφη φυλή με τα τατουάζ
Η Λουλάν πέθανε γύρω στα 40, μάλλον από τις κακουχίες και από προβλήματα στους πνεύμονες που της προκάλεσε το τοξικό μείγμα άμμου και καπνού που εισέπνεε από τις φωτιές στους καταυλισμούς. Θάφτηκε τυλιγμένη με ωραίο υφαντό στον αργαλειό. Την εποχή που πέθανε οι ιστορικοί μας έλεγαν οτι δεν υπήρχαν Ευρωπαίοι στην Ασία. Όμως η Λουλάν είναι σίγουρα Καυκάσια. Τα χαρακτηριστικά της δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης .
Τα ξανθά μαλλιά της είναι όμορφα πλεγμένα σε κοτσίδα και η ίδια ήταν ψηλή και αρχοντική με ωραία ζυγωματικά και λεπτή μύτη. Ποιά ήταν όμως η Λουλάν και γιατί πέθανε τόσο μακριά από την πατρίδα της; Τι αναζητούσε αυτή και οι υπόλοιποι στην αφιλόξενη έρημο της Κίνας ;
Όλες αυτές οι μούμιες που βρέθηκαν στην περιοχή Tarim, ανήκαν στην ευρωπαϊκή φυλή Τσέρτσεν. Ήταν μια μάλλον ειρηνική φυλή αν κρίνουμε από τα ελάχιστα όπλα που βρέθηκαν σε παρόμοιους τύμβους. Οι περισσότεροι είχαν τατουάζ σαν αυτά που είχαν οι Σκύθες και οι Θράκες, με τεχνική που μοιάζει με τις σύγχρονες μεθόδους. Αποτέλεσμα ήταν ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και έντονο αποτέλεσμα. Μια γυναίκα ειχε τατουάζ την ημισέληνο στο πρόσωπο πράγμα που δείχνει οτι ήθελε να το επιδεικνύει ή ίσως να λειτουργούσε σαν ένα είδος ταυτότητας. Είχε επίσης στα χέρια πολλα τατουάζ για λόγους συμβολικούς ή διακοσμητικούς.
Ένας άντρας, γύρω στο 1.80, είχε τατουάζ έναν ήλιο στους κροτάφους, σαρκώδη χείλη, μακριά μύτη , καστανοκόκκινα μαλλιά και κοκκινωπή γενειάδα. Ήταν τυλιγμένος σε κόκκινο χιτώνα και οι περικνημίδες ήταν απο ριγωτό ύφασμα σαν τα σκωτσέζικα υφάσματα. Ίσως λοιπόν στα τατουάζ να κρύβονται τα μυστικά τους. Μια πιο λεπτομερής έρευνα για τη μέθοδο που έγιναν, αλλα και τα σχέδια που επέλεγαν, να αποκαλύψει μια διαπολιτιστική σχέση μεταξύ των λαών της Ευρώπης και της Ασίας. Όταν ένας άνθρωπος εκείνη την εποχή επέλεγε να κάνει τατουάζ ήταν μια μεγάλη απόφαση.
Tα τατουάζ συνδέονταν με τη μαγεία, την εξουσία και το κύρος. Οι μούμιες της περιοχής Tarim προκάλεσαν αναστάτωση στον δυτικό επιστημονικό κόσμο αφού είναι η απόδειξη ότι 4000 χρόνια πριν, οι άνθρωποι ταξίδευαν, συναλλάσσονταν και αντάλλασσαν προϊόντα και ιδέες, γεγονός που ίσως εξηγεί γιατί κάποιες μορφές τέχνης και μύθοι είναι κοινοί σε φαινομενικά διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες.
69 Συνολικά 69 το είδαν σήμερα
 
http://www.xorisoria.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters