Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ραγιαδίστικη επιστολή Ιωαννίδη στον Ζαγκ Ρογκ!

Τα γνωστά κέντρα που επιτίθενται στην Ελλάδα σε όλα τα μέτωπα, αποφάσισαν να καταργήσουν το άθλημα της πάλης από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Οι δικοί μας ραγιάδες για μια ακόμη φορά δεν διμαρτύρονται. Διαβάστε την χλιαρή, παρακλητική επιστολή στου Υπουργού Αθλητισμού κ. Ιωαννίδη προς τον Ζαγκ Ρογκ και θα καταλάβετε για τι πολιτικούς χαλβάδες μιλάμε.

Ρε, κότσια δεν έχεις μέσα σου Ιωαννίδη; Όταν πήγαινες και αγωνιζόσουν ως προπονητής, δεν αισθανόσουν ότι εκπροσωπούσες την Ελλάδα; Τι επιστολή-σκατά είναι αυτή που έστειλες; Αντί να στείλεις στον διάολο όλους αυτούς τους βάρβαρους που αν δεν υπήρχε η Ελλάδα θα ήταν ακόμη σε σπήλαια, στέλνεις επιστολή στο "μούτρο" Ζαγκ Ρόγκ και τον προσφωνείς "Εξοχότατο"!

Αυτός είναι εξοχότατος ρε; Να προσβάλει με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο τους Ολυμπιακούς αγώνες και την ιστορία τους και τον αποκαλείς "Εξοχότατο"; Αλλά και όλα τα υπόλοιπα που λες είναι...άλλα λόγια ν' αγαπιόματε!. Έπρεπε να τους πεις ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα αποχωρεί από τους αγώνες και κάντε "σαλάτα Ολυμπικακούς" όπως ήδη τους έχετε κάνει και σταματάμε να σας δίνουμε το Ολυμπιακό φως.

Το κατάλαβες κ. Υπουργέ ή είσαι κι εσύ ραγιάς;

Διαβάστε την επιστολή του υπουργού και θα καταλάβετε τι εννοούμε:



"Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,

Με μεγάλη έκπληξη και μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ να αφαιρέσει το άθλημα της πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων του 2020.

Το άθλημα της πάλης είναι συνδεδεμένο με την Ελλάδα και τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες.

Από την εποχή των Αργοναυτών του Ιάσονα, που τελούσαν αγώνες πάλης, μέχρι την Τροία και τα έπαθλα του Αχιλλέα και αργότερα στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, το άθλημα της πάλης έχει καταξιωθεί και συνδεθεί στη συνείδηση των λαών όχι μόνο με τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά και τον παγκόσμιο.

Η πάλη ξεκίνησε την ιστορική της αγωνιστική διαδρομή στους 18 Ολυμπιακούς Αγώνες το 708 π.Χ με πρώτο Ολυμπιονίκη τον Λάκωνα Ευρύβατο και διατηρήθηκε σε όλη τη διάρκεια των Αγώνων της αρχαιότητας μέχρι την κατάργησή τους.
Από το 1896, με την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, το άθλημα εντάχθηκε στο επίσημο Ολυμπιακό πρόγραμμα με την ονομασία ελληνορωμαϊκή πάλη.

Η ελευθέρα πάλη εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες το 1904, ενώ μέχρι σήμερα και τα δύο στυλ παραμένουν στο πρόγραμμα όλων των Ολυμπιακών αγώνων. Από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας του 2004, μάλιστα, εντάχθηκε στο πρόγραμμα και η γυναικεία πάλη.

Το άθλημα έχει τεράστια παγκόσμια απήχηση, πράγμα που αποδεικνύεται από το ότι στη Διεθνή Ομοσπονδία της πάλης μετέχουν ως μέλη 180 χώρες. Αποτελεί ένα τεχνικό και ευγενικό άθλημα, στο οποίο αθλούνται εκατομμύρια αθλητές και αθλήτριες σε όλο τον κόσμο.

Η ιστορία, η παράδοση και η κοινωνική αποδοχή που την χαρακτηρίζουν δεν πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της θεαματικότητας των ΜΜΕ και της εμπορευματοποίησης.
Εκφράζοντας τα αισθήματα όλων των Ελλήνων αλλά και τον σεβασμό του λαού μας στην ιστορία του αθλήματος, επιθυμούμε τη συνέχιση του αθλήματος της πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων".

 http://indobserver.blogspot.gr/

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9176.html

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΟΙ ...

Πληροφορηθηκαμε από το newmoney.gr ότι «Στην Αθήνα μεταφέρει την έδρα της από το Stavanger της Νορβηγίας μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες γεωτρήσεων. 

Πρόκειται για την Ocean Rig στην οποία μεγαλομέτοχος με ποσοστό 65% είναι η DryShips του Γιώργου Οικονόμου. 

Έως το τέλος του 2013 ολόκληρο το αρχηγείο της Ocean Rig θα λειτουργεί στην Ελλάδα, ενώ άλλα δύο νέα γραφεία της θα ανοίξουν στην Αγκόλα και τη Βραζιλία…..


………Στις αρχές της εβδομάδας, η Dryships του Γιώργου Οικονόμου στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει για να ενισχύσει την ρευστότητάς της ανακοίνωσε  ότι   θα πουλήσει πέντε εκατομμύρια μετοχές της Ocean Ring στην οποία είναι μεγαλομέτοχος. 
Πιο συγκεκριμένα η Dryships θα κάνει δημόσια προσφορά για πέντε εκατομμύρια μετοχές της Ocean Ring προκειμένου   να συγκεντρώσει 88 εκατομμύρια δολάρια. Μετά την πώληση του πακέτου αυτού το ποσοστό της στην Ocean Ring  θα μειωθεί στο 61,3%. 
Η Deutsche Bank Securities και η  Credit Suisse είναι οι τράπεζες που θα συντάξουν τον φάκελο και θα τον καταθέσουν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Την άνοιξη του 2012  η Dryships  είχε προχωρήσει  στη διάθεση 11.500.000 μετοχών της Ocean Rig  εξασφαλίζοντας έσοδα ύψους 186,87 εκατ. δολ."

Θα ήταν σκόπιμο να μας εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς συμβαίνει αφού


οι:   Ocean Rig 1 Greenland Operations Inc, Ocean Rig 1 Inc, Ocean Rig 1 Shareholders Inc, Ocean Rig 2 Inc, Ocean Rig 2 Shareholders Inc, Ocean Rig Angola Operations Inc, Ocean Rig As ,Ocean Rig Black Sea Coop, Ocean Rig Black Sea Operations BV, Ocean Rig Canada Inc, Ocean Rig Corcovado Greenland Operations Inc, Ocean Rig Cuanza Operations Inc, Ocean Rig Deepwater Drilling Ltd, Ocean Rig Drilling Operations BV, Ocean Rig Drilling Services Coop, Ocean Rig EG Operations Inc, Ocean Rig Falkland Operations Inc, Ocean Rig Ghana Ltd, Ocean Rig Global Chartering Inc, Ocean Rig Ltd, Ocean Rig Namibia Operations Inc, Ocean Rig North Sea As, Ocean Rig Norway Operations Inc, Ocean Rig Operations Inc, Ocean Rig Poseidon Operations Inc, Ocean Rig UDW Inc, Ocean Rig Uk Ltd, Ocean Rig USA As ανήκουν όλες στον εφοπλιστή;
lobbystasgr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8331.html

Δε θα δεις την Ελλάδα ελεύθερη πριν κλείσεις τα μάτια σου 86χρονε αγρότη!

chain
Το γύρω του διαδικτύου, μιας και μόνο σε αυτό ανεβαίνουν τέτοιες ειδήσεις, έκανε η επιθυμία ενός 86 συμπατριώτη μας να δει την πατρίδα του ελεύθερη πριν πεθάνει. ΕΔΩ http://dionios.blogspot.gr/2013/02/86-binteo.html
του Στρατή Μαζίδη
stratis1Γεννημένος το 1927 έζησε κατοχή, βίωσε πείνα, είδε Ελληνες να τουφεκίζουν Ελληνες. 

Κι εκεί που ίσως νόμιζε ότι η χώρα του ελευθερώθηκε, τη βλέπει ξανά δεμένη με αόρατα δεσμά. Αλυσίδες πασπαλισμένες με τη ζάχαρη άχνη της ελευθερίας.

Σεβαστέ γέροντα λυπάμαι που στο λέω, αλλά δε θα δεις την Ελλάδα ελεύθερη πριν φύγεις. Είτε ο Θεός σε φωνάξει αύριο είτε σε 20 χρόνια. Κι είναι αλήθεια τραγικό να γεννιέσαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και να πεθαίνεις σκλάβος.

Απόκαμε ο Ελληνας παππού. Κάποτε ήταν φιλότιμος. Ήταν εργατικός. Ήταν ταπεινός. Άπλωνε το πόδι του ως εκεί που έφτανε. Αλλά είχε ένα ελάττωμα όπως φάνηκε. Έχαφτε τα πάντα, ότι του σέρβιραν και δεν έβλεπε τις παγίδες.

Του έταζαν και ψήφιζε. Του έδιναν και έπαιρνε κι ας ήξερε ότι εδώ υπάρχει κάτι που δεν είναι σωστό.
Του παρουσίασαν ένα άλλο τρόπο ζωής. Του μοίρασαν χρήμα κι αυτός ο άφρων νόμιζε πως ήταν χάρισμα. Και τα πήρε. Τα άρπαξε! Και τα σκόρπισε. Το κουτούκι έγινε restaurant, ο μεζές στα τέσσερα έδωσε τη θέση του στη μια αστακομακαρονάδα για τον καθένα. Άνοιξε η σόλα στο παπούτσι; Έλα καημένε που θα το κολλήσεις. 

Μην είσαι καρμοίρης. Πάρε φιρμάτα και βάλτα στην κάρτα. Έφευγε κάθε σαββατοκύριακο στα Πήλια, τις Αράχωβες και την Υδρα κόβοντας τον απλό καφέ στον Αλιμο ή τη Νέα Μάκρη. Το αμάξι πάλιωσε και βαρέθηκε να το βλέπει. Πάρε ένα άλλο. Είναι με δόσεις. Ύστερα απέκτησε κινητό. Στο δίμηνο όμως βγήκε νέο μοντέλο, με έξτρα εφαρμογές ενώ το …παλιό έχει ένα σημαδάκι κάπου που δεν φαίνεται. Απαράδεκτο. Αγόρασε ένα καινούριο! Αγόρασε ότι ξεκινά με i- και γενικώς βυθίστηκε στη λίμνη των αγαθών και της απόλαυσης.

Α ναι είχε κι ένα μυαλό κι ένα πνεύμα γέροντα.

Αλλά τι να το κάνεις κι αυτό. Εκεί που διάβαζε ένα βιβλίο, μια εφημερίδα ή παρακολουθούσε κάτι ενδιαφέρον τον έπιασαν στα δίχτυα τους κάτι αποτυχημένοι εκδότες που τιμωρήθηκαν από τη ζωή βάζοντας λουκέτα. Ναι αυτοί που πέταξαν στο δρόμο το προσωπικό τους απλήρωτο. Αυτοί που έμαθαν τον Ελληνα και την Ελληνιδα να βλέπουν από την κλειδαρότρυπα τις ζωές των άλλων, να ασχολούνται με μπούρδες αντί για την ουσία. 

Αυτοί που τον απέκδυσαν από τα πνευματικά του ρούχα και τον έμαθαν να κοιτάζει κυλότες. Αυτοί που κάθε εβδομάδα σου έλεγαν ότι είσαι αποτυχημένος αν δε γνωρίζεις αυτές στις στάσεις στο σεξ, αν δεν κοροϊδεύεις 100 ταυτόχρονα, αν έτσι, αν γιουβέτσι. Αυτοί που είχαν πάντα φωτογραφίες για τα …μάτια σου μόνο, 5 τρόπους για να γίνεις πιο ηλίθιος και 10 μεθόδους για να οδηγηθείς στην αποτυχία. Αυτοί δηλαδή που από ανεξάρτητο άνθρωπο σε έκαναν ένα κοινό μαλάκα.

Κι εσύ τώρα γέροντα πριν κλείσεις τα μάτια σου δε ζητάς δουλειά για το παιδί σου ή το εγγόνι σου. Αλλά να δεις τη Ελλάδα ελεύθερη. Ίσως γιατί σε έμαθε η ζωή πως η ελευθερία είναι το Α και το Ω για να έρθουν όλα τα άλλα.

Το κακό είναι πως περιμένεις να σπάσουν τα δεσμά εθελόδουλοι, αποκαμωμένα θεριά, άνθρωποι που μεγάλωσαν με ιδανικό το να μπουν κάπου και να αράξουν.

Φοβάμαι σεβαστέ μαχητή της ζωής ότι όχι μόνο ελεύθερη αλλά ούτε αρτιμελή δε θα δεις φεύγοντας την πατρίδα σου…

http://freepen.gr/?p=17635 

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/86.html

Αν είσαι η Goldman Sachs ή ο Μπόµπολας παίρνεις ένα βουνό... που αξίζει 22 δισ. ευρώ

ΕΤΣΙ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ. ΠΕΝΤΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ

Στις 17 Ιουνίου 2011 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γίνεται «πρώην» Υπουργός Οικονοµικών (ακόµη δεν µπορούµε να καταλάβουµε γιατί αντικαταστάθηκε ένας τόσο πετυχηµένος Υπ. Οικονοµικών που «έσωσε» την Ελλάδα µε το µνηµόνιο) και στον ανασχηµατισµό τού ανακοινώνεται...ότι αναλαµβάνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος,Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής.

Πολλοί τότε θεώρησαν (και εγώ µαζί τους) ότι πρόκειται για υποβάθµιση του Γ. Παπακωνσταντίνου. Αµ, δεν ήξερα τι θα ακολουθούσε... Στις 26 Ιουλίου του 2011 ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράφει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (που δεν υπέγραφε µε τίποτα η προκάτοχός του Μπιρµπίλη) που κατέθεσε η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» και αφορά στη µεταλλευτική περιοχή των 317.000 στρεµµάτων της Β. Χαλκιδικής, η οποία περιήλθε στην κατοχή της µε την σύµβαση που έγινε µε το ελληνικό δηµόσιο τον ?εκέµβριο του 2003 και κυρώθηκε από την Βουλή τον Ιανουάριο του 2004.

Με το νόµο 3220/2004 ΦΕΚ 15Α / 28.1.2004, τα µεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής περνούν στην ιδιοκτησία της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (European Goldfields και Ελλάκτωρ). Η νεοσύστατη τότε εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ δίνει 11.000.000 ευρώ. Στο ελληνικό δηµόσιο; Οχι. Το τίµηµα των 11.000.000 ευρώ δόθηκε στην TVX από το ελληνικό δηµόσιο για την αγορά των δικαιωµάτων, αφού η TVX ήταν η προκάτοχος των δικαιωµάτων εξόρυξης της περιοχής. Κατά συνέπεια το όφελος από την αγοραπωλησία για το ελληνικό δηµόσιο ήταν µηδενικό!

Μπορεί βέβαια κάποιος να σκεφτεί... «δεν µπορεί, το δηµόσιο θα κατοχύρωσε δικαιώµατα επί του µεταλλεύµατος όταν γίνει η εξόρυξη...»

Λάθος. Στη σύµβαση ορίζεται ρητά ότι το ελληνικό δηµόσιο δεν κατοχύρωσε δικαιώµατα επί του εξορυσσοµένου µεταλλεύµατος.

Ολα δικά τους. ΟΛΑ. Και το επιχείρηµά τους είναι ότι θα κερδίσουν από τη φορολόγηση των κερδών. Χωρίς σχόλια...

Αξίζει να σηµειωθεί ότι τον Οκτώβρη του 2011,όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Ελλάκτωρ (µέτοχος της "Ελληνικός Χρυσός"), η εταιρεία Aktor Construction International (100% θυγατρική της Ακτωρ ΑΤΕ) προέβη σε συµφωνία πώλησης 13 εκ. µετοχών της εταιρείας European Goldfields στην Qatar Holding, δηλαδή ποσοστού 7,07% του µετοχικού της κεφαλαίου, συνολικής αξίας 130 εκ. δολαρίων Καναδά.

Το ποσοστό συµµετοχής της Aktor Construction International LTD στη European Goldfields, µετά τη συναλλαγή, διαµορφώνεται σε 12,2% του µετοχικού κεφαλαίου, ενώ η Qatar Holding διατηρεί δικαίωµα προαίρεσης για απόκτηση επιπλέον 9.373.390 µετοχών µε 13 δολάρια Καναδά ανά µετοχή.

Εύκολα συµπεραίνει κανείς τι συνέβη µε µια µόνο υπογραφή του ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου που εγκρίνει την Μ.Π.Ε. του έργου και ουσιαστικά «ανάβει» πράσινο φως στην επένδυση, αγνοώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και φορέων.

Οταν µόνο το 7,07% των εξορυκτικών δικαιωµάτων, πωλείται προς 130.000.000 δολάρια Καναδά, δηλαδή 101.562.500 € µε σηµερινές τιµές ισοτιµίας ?ολαρίου Καναδά προς Ευρώ, το σύνολο της τρέχουσας αξίας δικαιωµάτων της επένδυσης που προκύπτει είναι της τάξης του 1.436.527.580 € !!! ?ηλαδή, το ελληνικό δηµόσιο εκχώρησε στο διεθνές λόµπι δικαιώµατα, που σήµερα αποτιµώνται χρηµατιστηριακά 1.436.527.580 €, χωρίς να εισπράξει δεκάρα τσακιστή! Και επιπλέον δεν κατοχύρωσε ποσοστιαία δικαιώµατα,επί του εξορυσσοµένου µεταλλεύµατος!

Τι παίρνεις µε 11 εκατ. ευρώ;

Στις 28 Ιανουαρίου 2004 δηµοσιεύεται στο ΦΕΚ ο νόµος 3220/2004, µε τον οποίο κυρώνεται η σύµβαση µεταβίβασης των ορυχείων Χαλκιδικής από το ελληνικό δηµόσιο στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Μεταξύ άλλων στην εταιρεία (όπου µέτοχος είναι ο Γιώργος Μπόµπολας) το ελληνικό δηµόσιο µεταβίβασε:
2.500 στρέµµατα γης
40.000 τ.µ. βιοµηχανικών
κτιρίων και γραφείων
Μεταλλεία έκτασης 317.000
στρεµµάτων (σύµφωνα µε
ειδικούς, υπάρχουν βεβαιωµένα
µεταλλεύµατα αξίας 22 δισ.
ευρώ)
11.000 τ.µ. αστικά οικόπεδα
310 κατοικίες στο Στρατώνι
2 πλήρη συγκροτήµατα
λιοτρίβισης και εµπλουτισµού
Μηχανολογικό εξοπλισµό
Ειδικό εξοπλισµό εξορύξεων
Stock 270.000 τόνων συµπυκνώµατος αρσενοπυρίτη (περίπου 250.000 ουγκιές χρυσού)
Για όλα αυτά... και για άλλα ακόµη, όπως διαβάζουµε στο πιστοποιητικό ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή λογιστή λίγους µήνες µετά, "το σύνολο (συµπεριλαµβανοµένου του πωληθέντος αποθέµατος) µεταβιβάστηκε στην εταιρεία αντί ποσού ευρώ 11.000.000".
Αυτές είναι µπίζνες κύριοι...
Αυτές είναι µπίζνες.

Αν είσαι η Goldman Sachs ή ο Μπόµπολας παίρνεις ένα βουνό... που αξίζει 22 δισ. ευρώ
Οπως προβλέπεται από τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, η επένδυση έχει στόχο την παραγωγή µολύβδου, ψευδαργύρου, πυριτών και χαλκού/χρυσού. Η προσδοκώµενη ποσότητα απόληψης χρυσού, συνολικά από όλα τα µεταλλεία της περιοχής δραστηριότητας, είναι της τάξης των 0,45 γραµµαρίων ανά τόνο εξορυσσοµένου εδαφικού υλικού από υπόγεια εξόρυξη και 0,18 γραµµαρίων ανά τόνο για την επιφανειακή εξόρυξη.

Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις της γ.γ. του ΥΠΕΚΑ κ. Μ. Καραβασίλη η αξία των προϊόντων που θα παραχθούν κατά την 20ετή λειτουργία του έργου σε χρυσό και εµπλουτισµένα µεταλλεύµατα, ανέρχεται σε 13.000.000.000 € σε τιµές Απριλίου 2011, η δε συνολική δαπάνη λειτουργίας του έργου µαζί µε το κόστος της όλης επένδυσης υπολογίζεται περί τα 2.800.000.000€, συνεπώς τα κέρδη αναµένεται να φτάσουν τα 7.200.000.000 €, επ΄ αυτών δεν προβλέπεται κανένα απολύτως έσοδο για το Ελληνικό δηµόσιο! Παρά µόνο η φορολόγηση των λογιστικά υπολογιζόµενων «καθαρών κερδών»!

Περίπου την ίδια εκτίµηση, όσον αφορά το προσδοκώµενο κέρδος, εξέφρασε και καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Ι. Πασπαλιάρης, σε σχετικήηµερίδα. Οι παραπάνω υπολογισµοί έγιναν για την τιµή του χρυσού των 425 US $/ουγγιά, αν λάβει κανείς υπόψη του τις τρέχουσες τιµές του χρυσού των 1.589 US $/ουγγιά,αλλά και την επικρατούσα τάση διατήρησης σε υψηλά επίπεδα της τιµής, τότε τα αναµενόµενα κέρδη προκύπτουν τουλάχιστον τριπλάσια των παραπάνω υπολογισθέντων, 1589/425×7.200.000.000 = 26.919.529.000 $ ή 21.196.479.527 €.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΕΞΟΡΥΞΗ

Ενας από τους επιστηµονικούς φορείς που αντιδρούν σθεναρά στην εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική είναι το ΤΕΕ/ΤΚΜ, που αποτελεί –βάσει του καταστατικού του- θεσµοθετηµένο τεχνικό σύµβουλο της πολιτείας. Στο πόρισµα του ΤΕΕ/ΤΚΜ λοιπόν αναφέρεται ότι «το έργο δεν αποτελεί µία µεµονωµένη τεχνική παρέµβαση, αλλά ένα ευρύτατο εγχείρηµα για τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής, του οποίου η συνολική επίδραση στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον δεν µπορεί να αντιµετωπίζεται ως άθροισµα των επιµέρους εκτιµώµενων δυσµενών συνεπειών κάθε επέµβασης».

Με απλά λόγια πρόκειται για τη Χαλκιδική, έναν πλούσιο σε φυσικό κάλος νοµό µε υπέροχες παραλίες και τόπους αναψυχής, ίσως το σηµαντικότερο προορισµό τουριστών της Β. Ελλάδας, µε µεγάλης κλίµακας τουριστικές εγκαταστάσεις και επίσης αποτελεί το µοναδικό τόπο προσέλκυσης θρησκευτικού τουρισµού για το Αγιο Ορος.

Κατά συνέπεια έπρεπε να σταθµιστεί το προσδοκώµενο όφελος από την εν λόγω εξορυκτική δραστηριότητα σε σχέση µε τις υπάρχουσες δραστηριότητες και υποδοµές. Με άλλα λόγια θα έπρεπε να υπολογίσουµε: «Τι κερδίζει ο ιδιώτης... και τι καταστρέφει το δηµόσιο για να κερδίσει ο ιδιώτης». Αυτός ο υπολογισµός δεν έγινε ποτέ. Ισως γιατί αν κάποιος τολµήσει να ψάξει αυτά τα νούµερα φτάνει σε αδιέξοδο. Σύµφωνα µε τους ειδικούς, προκειµένου να εξαντληθούν τα αποθέµατα του συνόλου των πολύτιµων µετάλλων της περιοχής, προβλέπεται να εξορυχτούν -στη διάρκεια λειτουργίας των 20 χρόνων- συνολικά εκατοντάδες εκατοµµυρίων τόνων εδαφικού υλικού, είτε από υπόγεια ή επιφανειακή εξόρυξη. Το προβλεπόµενο δε -από την µελέτη- κόστος αποκατάστασης του περιβάλλοντος φτάνει τα 37.560.000 €.

Επίσης, ο πανεπιστηµιακός καθηγητής ηλεκτρολογίας και µηχανικής Ξενοφών Ζήσης εξέφρασε την άποψη ότι για την αποκατάσταση του εδάφους της χερσονήσου, έπειτα από µια τόσο βαριά για το οικοσύστηµα διαδικασία, χρειάζονται περίπου 100.000 χρόνια!
Αρα, καλύτερα να µην κάνει κανείς τον υπολογισµό... Και δεν είναι µόνο αυτό. Οπως αναφέρει Στο ΧΩΝΙ ο Γιώργος Ουρσουζίδης, Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Ηµαθίας, δεν έχει γίνει ούτε καν οικονοµικός σοβαρός υπολογισµός συνεπειών.

«Αν δεχθούµε τον ισχυρισµό της εταιρείας για δηµιουργία τουλάχιστον 1.500 θέσεων εργασίας (προοπτικά σε ορίζοντα δεκαετίας σύµφωνα µε τους ισχυρισµούς της Ελληνικός Χρυσός) και αν συνυπολογισθούν οι απώλειες θέσεων εργασίας στον αγροτοτουριστικό
τοµέα εξαιτίας της έλλειψης νερών και καθαρού περιβάλλοντος, τότε οι όποιες θέσεις εργασίας θα προκύψουν από τη δραστηριότητα θα είναι ακριβο- πληρωµένες από τους φόρους του ελληνικού λαού και µόνο από αυτούς, αφού προφανώς το ισοζύγιο ?ηµόσιου Οφέλους – Βλαπτικών Συνεπειών, θα είναι µάλλον αρνητικό.

Εχει απόλυτο δίκιο λοιπόν ο λαός που λέει ότι, «σε περίοδο κρίσης δεν πουλάς καλά, άρα δεν που- λάς καθόλου». Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, µήπως το «µνηµόνιο» ήταν εντελώς απαραίτητο για παρόµοιες «επενδύσεις» στη χώρα µας!
ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ

Επικοινωνήσαµε µε το Γιώργο Ουρσουζίδη, Αντιπρόεδρο και υπεύθυνο σε ζητήµατα που αφορούν στο περιβάλλον της Ν.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ Ηµαθίας. Το πρώτο πράγµα που τον ρωτήσαµε ήταν αν είναι εύλογη η αντίδραση των κατοίκων της περιοχής.
Είναι εύλογη η αντίδραση των κατοίκων και τοπικών φορέων στην εξόρυξη χρυσού, λόγω της µεγάλης βλάβης που θα υποστεί το περιβάλλον και της µόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα;

Οι αντιδράσεις δεν αφορούν µόνο στην προτεινόµενη µέθοδο εξόρυξης, αλλά και στο καθεστώς χρήσεων γης. Αναµφίβολα η εξορυκτική δραστηριότητα αποτελεί πληγή για το περιβάλλον. Αυτό είναι κατανοητό σε κάθε πολίτη που διαθέτει στοιχειώδη γνώση και κοινή αντίληψη. Οταν όµως πρόκειται για εξόρυξη χρυσού, τα πράγµατα γίνονται τραγικά.
Απαιτούνται τεράστιες εκσκαφές,που κυριολεκτικά αλλάζουν τα χαρακτηριστικά µιας ολόκληρης περιοχής, µετατρέποντας την σε «κρανίου τόπο», εξαφανίζουν κάθε είδος χλωρίδας και πανίδας, επηρεάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα. ?υστυχώς όλες οι µέθοδοι έχουν τεράστιο κόστος στο περιβάλλον και δεν επιλέγονται ανάλογα µε τις ζηµιές που προκαλούν, αλλά ανάλογα µε το κόστος!

Οι περίφηµες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά η τεκµηρίωση της επιθυµίας του «επενδυτή», και η επικύρωσή τους ανάγεται σε ζήτηµα οικονοµικής δύναµης και πολιτικής επιρροής! Η παγκόσµια πραγµατικότητα σε σχέση µε τις περιβαλλοντικές συνέπειες από την εξόρυξη χρυσού, είναι απογοητευτική.
Θα επηρεαστούν οι χρήσεις γης και κατά συνέπεια οι αξίες των οικοπέδων και ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή;

Το έργο ανήκει στην κατηγορία υψηλής όχλησης (ΚΥΑ 13727/724/2003), τα έργα της κατηγορίας αυτής υπάγονται στη νοµοθεσία SEVEZO, δηλαδή έχει εφαρµογή η σχετική νοµοθεσία για «Ατυχήµατα µε- γάλης κλίµακας» και ρωτώ λοιπόν, είναι λογικό να υπάρξει επενδυτικό κλίµα περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης της Χαλκιδικής;

Εφόσον τεθούν ζητήµατα αποζηµιώσεων λόγω της όχλησης από τη συγκεκριµένη δραστηριότητα,ποιος θα αποζηµιώσει τους θιγόµενους, ο κ. Παπακωνσταντίνου ή ο κ. Πάχτας; Χώρια οι αναπόφευκτες συνέπειες από την υπεράντληση των διαθέσιµων υδατικών αποθεµάτων, καθώς και η πιθανότητα µόλυνσής τους, ο όρος Οξινη Απορροή Μεταλλείων αποτελεί µια παγκόσµια πραγµατικότητα στη µεταλλευτική δραστηριότητα.
Η συνολική µέση άντληση σύµφωνα µε τη µελέτη, σε υπόγεια νερά, ανέρχεται σε 8.000.000 m3 ανά έτος!

Για την ανάγκη εκτέλεσης των µεταλλευτικών εργασιών σε ξηρό περιβάλλον, η µελέτη προβλέπει την αποστράγγιση του υπεδάφους υποβαθµίζοντας την στάθµη του υπόγειου υδροφορέα στα – 660 m κάτω από την στάθµη της θάλασσας! Επίσης η πιθανότητα σεισµικής διέγερσης από ανθρωπογενείς δραστηριότητες σε σεισµογόνους περιοχές, όπως η Ανατολική Χαλκιδική είναι υπαρκτή, σύµφωνα µε τον καθηγητή γεωφυσικής του Α.Π.Θ. κ. Β.Κ. Παπαζάχο.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΧΩΝΙ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ
makeleio

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/goldman-sachs-22.html

Σήκω φύγε, γελοίο υποκείμενο..., είπαν σε βουλευτή στη διάρκεια κηδείας στην Πάτρα!

"Σήκω και φύγε τώρα αμέσως γελοίο υποκείμενο"...

"Πόρτα" από συγγενείς εκλιπόντος έφαγε βουλευτής Αχαΐας! Αυτή τη φορά η σκηνή της αποπομπής του εκτυλίχθηκε σε κηδεία, όπου εμφανίστηκε προκειμένου να... υποβάλλει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος..

Μάλιστα για να φτάσει πιο άνετα στους συγγενείς επιστρατεύτηκε ο νεωκόρος του ναού ο οποίος με περίσσιες ...τιμές τον οδήγησε ενώπιον των συγγενών.

Εκεί όμως για τον Αχαιό βουλευτή άρχισαν τα δύσκολα, καθώς στη θέα του, ένας από τους ανιψιούς του εκλιπόντος σηκώθηκε και του ζήτησε να σηκωθεί να φύγει αμέσως για να μην γίνουν τα χειρότερα.

Συγκεκριμένα ο ανιψιός του εκλιπόντος ακούστηκε να του λέει «Σήκω και φύγε τώρα αμέσως γελοίο υποκείμενο. Πρέπει να ντρέπεσαι που ‘χες τα μούτρα να εμφανιστείς εδώ πέρα.» Πληροφορίες λένε πως η αδελφή του αποθανόντος εάν ο βουλευτής έκανε ένα βήμα παραπάνω θα τον χαστούκιζε!!!

Η αντίδραση δεν ήταν τυχαία καθώς με την οικογένεια, ο αχαιός βουλευτής, είχε κάποιες διαφορές ακόμη και μέσω της δικαιοσύνης. Προφανώς ο αχαιός πολιτικός δεν πίστευε ότι συγγενείς του εκλιπόντος... θα του επιτίθονταν στην κηδεία κι έτσι αποφάσισε να παραστεί! Να όμως που η εξέλιξη δεν ήταν τόσο ευχάριστη για τον ίδιο.

http://nonews-news.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1952.html

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8388.html

H ανώνυμη καταγγελία στη Τρόικα και το ντου στις κατασκευαστικές


Ονόματα διευθύνσεις και πολύ καυτό υλικό για το κόλπο με το οποίο οι μεγαλοεργολάβοι χειραγωγούν τους διαγωνισμούς εκτινάσσοντας στα ύψη το κόστος των έργων περιλαμβάνει ο ανώνυμος φάκελος που έφτασε στην Τρόικα. 

Βεβαίως ο Lykavitos.gr γνωρίζει πολύ καλά ότι το υλικό επεξεργάστηκε επώνυμος κατασκευαστής ο οποίος ισχυρίζεται ότι έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας εξαιτίας του καρτέλ που είχαν συγκροτήσει μια σειρά μεγαλοεργολάβοι οι οποίοι είχαν αναπτύξει στο έπακρο το σύστημα της διαπλοκής με τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα και είχαν παράλληλα ισχυρή δύναμη κρούσης στα μέσα ενημέρωσης.

Η Tρόικα εκτίμησε τα στοιχεία του φακέλου ως ιδιαίτερα σοβαρά και προειδοποίησε την Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι ενδεχόμενη συγκάλυψη του σκανδάλου δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες.

Γιαυτό ο κ. Κυρατσάκης αναγκάστηκε να κάνει έφοδο σε τρεις μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει για χρόνια μια ιδιότυπη ασυλία απ’ το πολιτικό σύστημα και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Αλλωστε οι αρμόδιοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού την ώρα που τα καρτέλ αλωνίζουν στα δημόσια έργα στο γάλα στα τρόφιμα και στα τσιμέντα είχε άλλα σοβαρά θέματα να ασχοληθεί: Οπως για παράδειγμα η ανεύρεση γραφείων πολυτελείας.

Πάντως η διατεταγμένη απ’ την τρόικα έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε εταιρίες μεγαθήρια έχει προκαλέσει τρόμο στο σύστημα της διαπλοκής.

http://www.lykavitos.gr/2013/02/blog-post_1615.html


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/h.html

Έφαγαν τα λεφτά για τα νεκρά παιδιά, και τους έχουν ..έξω… ζωντανούς

Για υπεξαίρεση χρημάτων που είχαν δοθεί στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών στα Τέμπη παραπέμπονται να δικαστούν ο άθλιος πρώην δήμαρχος Αποστόλου Παύλου Ημαθίας και ένας δημοτικός ταμίας!


Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσαν πάνω από 1.000.000 ευρώ, την περίοδο 2003 – 2006.

Στα χρήματα που φέρεται να έκαναν “φτερά” από τα ταμεία του δήμου περιλαμβάνονται και 400.000 ευρώ που είχαν δοθεί ως επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ στο συγκεκριμένο δήμο προκειμένου να κατασκευαστούν αθλητικά έργα στη μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών!
 Το έλλειμμα στο συγκεκριμένο δήμο προσδιορίστηκε στο 1.323.905,73 ευρώ και στο πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών περιγράφεται κακοδιαχείριση και διάθεση δημοσίου χρήματος χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες καθώς οι πληρωμές γίνονταν με πρόχειρες χειρόγραφες αποδείξεις χωρίς νόμιμα δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με το βούλευμα η επιχορήγηση του ΟΠΑΠ ύψους 300.000 ευρώ είχε δοθεί στο δήμο για την κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου στο Μακροχώρι έργο το οποίο δεν κατασκευάσθηκε ποτέ.

Και οι δύο κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση και την επιβολή περιοριστικών όρων.

http://ixnos.blogspot.gr/

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_3944.html

Ενώ υπάρχει υπερεπαρκές άριστης ποιότητας πόσιμο νερό αδυνατούν να τροφοδοτήσουν τα κρουαζερόπλοια

Χάνονται εκατομμύρια ευρώ στο Κατάκολο

Εκατομμύρια χάνονται κάθε χρόνο στο Κατάκολο απο την αδυναμία τροφοδοσίας των πλοίων με πόσιμο νερό.

Μπορεί το νερό του Ερυμάνθου και της Αύρας να είναι υπερεπαρκές και άριστης ποιότητας και να φθάνει μέχρι την δεξαμενή στην Αλκυώνα Κατακόλου και στην δεξαμενή στο βουνό του Κατακόλου που κατασκευάσθηκε με δωρεά του Ιωάννη Λάτση, το νερό όμως, χρόνια τώρα δεν φθάνει στις προβλήτες του λιμανιού για να τροφοδοτήσει τα πλοία.

Το ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, πρώτο στην ανάδειξη των σοβαρών θεμάτων του Νομού, διερεύνησε το όλο θέμα και το παρουσιάζει σήμερα.

Τα πλοία που έρχονται στο Κατάκολο, κύρια από Ιταλία (Βενετία, Μπάρι κλπ) ή από Ελληνικά νησιά (Σαντορίνη, Μύκονο, Κρήτη κλπ), έχουν ανάγκη από μεγάλες ποσότητες πόσιμου νερού.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, το Λιμενικό Ταμείο Κατακόλου και κατ' επέκταση η ΔΕΥΑΠ και ο Δήμος Πύργου, αδυνατούσε να τροφοδοτήσει ούτε με ένα κυβικό νερό τα πλοία.

Και αυτό καλώς μέχρι τότε που ο Δήμος δεν είχε επάρκεια νερού για την πόλη και τα Δημοτικά του Διαμερίσματα, αλλά από τότε που συνδέθηκε το δίκτυο του Ερυμάνθου, η επάρκεια και η δυνατότητα τροφοδοσίας των πλοίων ήταν δυνατή.

Τί συνέβη και το Λιμενικό Ταμείο δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει τα πλοία με νερό, χάνοντας εκατομμύρια έσοδα;

O Ιωάννης Λάτσης είχε χρηματοδοτήσει ένα σημαντικό έργο για την ύδρευση του Κατακόλου. Κατασκευάσθηκε στο βουνό του Κατακόλου, εξωτερικός αγωγός μεταφοράς νερού, δεξαμενή αποθήκευσης νερού και αγωγός τροφοδοσίας του Κατακόλου από την δεξαμενή. Όλα με ίδια κεφάλαια και δική του κατασκευή και επίβλεψη.

Όταν λοιπόν, πριν ένα χρόνο, έφθασε το νερό στην δεξαμενή που κατασκεύασε ο Ι. Λάτσης στο βουνό του Κατακόλου, προσπάθησαν να τροφοδοτήσουν τόσο τον οικισμό του Κατακόλου και στην συνέχεια τα πλοία με πόσιμο νερό άριστης ποιότητας.

Το νερό όμως ποτέ δεν έφθασε στον οικισμό και στο λιμάνι.

Αιτία ήταν η λάθος κατασκευή του τροφοδοτικού αγωγού, που αν και γεμάτη η δεξαμενή δεν μπορούσε να τροφοδοτήει οικισμό και λιμάνι.

Αυτό συνέβη γιατί σε κάποια σημεία ο αγωγός ήταν υψηλότερα από την γεμάτη δεξαμενή. Έτσι δεν γινόταν η τροφοδοσία του οικισμού και του λιμανιού.

Ένα χρόνο και πλέον τώρα χάνονται εκατομμύρια από την αδυναμία τροφοδοσίας των πολλών κρουαζεροπλοίων που φθάνουν στο Κατάκολο.

Μόλις πριν λίγες ημέρες, χάρις στις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, ξεκίνησε η ΔΕΥΑΠ το έργο νέων αγωγών τροφοδοσίας του γιά τον οικισμό και το λιμάνι του.

Τρεις αγωγοί, θα ξεκινούν απο την δεξαμενή Λάτση. Ένας διαμέτρου Φ200 για τον οικισμό και δύο Φ160 για το λιμάνι.

Σημειώνουμε ότι στο λιμάνι υπάρχει ήδη κατασκευασμένη δεξαμενή τροφοδοσίας των πλοίων.

Υπολογίζεται ότι αν όλα πάνε καλά, το ερχόμενο καλοκαίρι θα μπορούν να τροφοδοτούνται τα κρουαζερόπλοια με πόσιμο καθαρό νερό από τον Ερύμανθο, για το έργο του οποίου θα ασχοληθούμε σε επόμενο ρεπορτάζ μας και εφόσον έχουμε όλα τα στοιχεία που εμείς κρίνουμε ικανά για το ρεπορταζ αυτό.

http://www.iliaoikonomia.gr/news_details.php?id=15957

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9519.html

Χωρίς ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει δημόσιος…

Θα το ξαναπώ άλλη μία φορά. Οι διαβουλεύσεις των «μεγάλων» έχουν αφήσει τεράστια περιθώρια, προκειμένου ν’ αλλάξει αυτή η σκανδαλώδης οικονομική πολιτική εντός συνόρων. Ανάπτυξη σημαίνει ότι χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανοίγουν και δίνουν θέσεις εργασίας σε άνεργους συμπολίτες μας και ενισχύεται το εμπόριο.

Όσο κλείνουν οι επιχειρήσεις καταρρέουν μαζί τους και τα τελευταία έσοδα του Δημοσίου. Έτσι θ’ αναγκαστούν οι κυβερνώντες ν’ απολύσουν πράγματι τους μισούς υπαλλήλους και την «νύφη» αναμένεται να πληρώσουν οι μη έχοντες σχέσεις με κόμματα και βουλευτές. Μοναδική δικλείδα ασφάλειας τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για τον δημόσιο τομέα είναι η ενίσχυση και ο επαναπροσδιορισμός της παραγωγής.

Η παραγωγή θα συνεισφέρει έσοδα στο κράτος, το οποίο επιβάλλεται, μεταξύ άλλων, να καθορίσει χαμηλό φορολογικό συντελεστή για όλους και να καταργήσει τα απαράδεκτα τεκμαρτά. Οι εντολές έρχονται απ’ έξω, αλλά πρέπει να τις αρνηθούμε, αφού οι συγκυρίες το επιτρέπουν. Είναι τόσο δύσκολο να σηκώσει κανείς κεφάλι, όταν οι ντιρεκτίβες λένε, πως πρέπει να φορολογούνται ακόμα και τα «κοτέτσια», τα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια, η πατρική περιουσία ή μήπως και τα κατσάβραχα;

Η μόνη αντίσταση στην προγραμματισμένη ισοπέδωση είναι η προγραμματισμένη παραγωγή. Γι’ αυτό δημιουργούνται «ψεύτικες» ανάγκες και πληθώρα προβλημάτων, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο ελεύθερης σκέψης και προβληματισμού. Εκτός αν μερικοί είναι έτοιμοι να δεχθούν ακόμα και τις κρεατόμαζες των πολυεθνικών, που ετοιμάζονται με αφορμή το πανευρωπαϊκό σκάνδαλο για το αλογίσιο κρέας. Τότε παραδίνομαι!

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Από τα έξοδα των επιχειρήσεων τονώνεται η αγορά και λαμβάνει έσοδα το κράτος μέσω των φόρων. Η παράλογη φορολογία όμως έχει αναγκάσει πολλούς επιχειρηματίες να κλείσουν το «μαγαζί» τους, αφού τα κέρδη είναι μηδαμινά.

Η ανάπτυξη θα ξεκινήσει, εφόσον καθιερωθεί χαμηλός ενιαίος φορολογικός συντελεστής, ώστε να ανταγωνιστούμε τις γείτονες χώρες (Βουλγαρία, Τουρκία). Όλες οι γειτονικές χώρες μειώνοντας τους φόρους μπήκαν σε κανονικό πρόγραμμα ανάπτυξης σε αντίθεση με την Ελλάδα που εμμένει στο σημερινό παράλογο φορολογικό σύστημα σοβιετικού τύπου.

Ρίξτε τους φόρους, απελευθερώστε το εμπορικό δαιμόνιο του Έλληνα, ενισχύστε την ιδιωτική πρωτοβουλία με περισσότερα κίνητρα και θα δημιουργηθούν σε χρόνο dt θέσεις εργασίας για χιλιάδες συνανθρώπους μας. Σε αντίθετη περίπτωση ο ιδιωτικός τομέας θα καταρρεύσει πλήρως, κάτι που θα επιφέρει χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων λόγω αδυναμίας μισθοδοσίας από το κράτος.

Πάντως οι επόμενες μέρες θα έχουν μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον, αφού στην κυβέρνηση θα συζητηθούν πολλά και διάφορα θέματα. Ελπίζω να ληφθεί σοβαρά υπόψη η παραδοχή του ΔΝΤ, ότι η μέχρι σήμερα πολιτική ήταν λάθος! Χρειάζονται προσωπικότητες που θα οδηγήσουν την χώρα στην όποια ανάκαμψη…


Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων
ΠΥΓΜΗ.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7799.html

Η Σιωπηρή Κλασσική Χούντα και η Εμφανής Επίσημη Επιβολή της Κυριαρχίας του Ελληνικού Λαού που Εφαρμόζεται (B΄μέρος)

Στοιχειοθετήσαμε λοιπόν και περιγράψαμε την δράση και τον χαρακτήρα - έκταση της χούντας με φερετζέ ʽδημοκρατίαςʼ που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία, το Ελληνικό Κράτος, το Ελληνικό Έθνος.

Και έρχεται με διάφορους τρόπους και από πολλές μεριές το ερώτημα του Ελληνικού Λαού που στενάζει :

“Πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση ; Πώς θα επιβάλλουμε την θέληση και το δίκιο της Ελληνικής κοινωνίας, του Ελληνικού Λαού, όταν με την επικάλυψη της απλής ετικέτας ʽδημοκρατίαʼ σκοτώνονται όλα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με την σιωπηρή συνεργία των πάντων που κατέχουν πόστο εντός και εκτός της Ελλάδος ;”

Ιδού η απάντηση, απλή αλλά και ρεαλιστική : ...


Θέλει κατʼ αρχάς να σταματήσεις να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ότι θα επιβιώσεις αν λουφάξεις και υποστείς ή ότι θα σε δεχθούν στις τάξεις των ασφαλιτών, δηλαδή στην μεριά τους.

Αυτό δεν θα γίνει ποτέ : αυτοί που λουφάζουν θα πεθάνουν ως πρόβατα στην σφαγή γιατί από τις σάρκες αυτών που λουφάζουν τρώνε οι κυβερνητικοί εγκληματίες. Αυτοί που θέτουν πλέον τον εαυτό τους προς πώληση θα χρησιμοποιηθούν και μετά θα πεταχτούν στον ίδιο καιάδα με αυτούς που λουφάζουν, διότι οι θέσεις των ταγματασφαλιτών και δοσιλόγων που χαίρουν και προστασίας έχουν πληρωθεί εδώ και δεκαετίες και δίδονται κληρονομικώ δικαίω. Όλοι οι άλλοι, από τα ʽμικρορουσφέτιαʼ που τοποθετήθηκαν σε θεσούλες μέχρι και τα διάφορα μεσαίου επιπέδου πιόνια τους, είναι προς πλήρη χρήση και θα αποτελέσουν όπως και πάντα γινόταν και το λεγόμενο meat shield (ανθρώπινες ασπίδες) όταν γίνουν οι μεγάλες εξεγέρσεις που όλοι περιμένουν : θα είναι το αίμα που θα χρησιμοποιήσουν ως εξιλαστήριο για να γλυτώσουν οι ίδιοι.

Τα παραδείγματα ήδη άπειρα : από τους απλήρωτους κομματικούς υπαλλήλους μέχρι τους απολυμένους των stage για να μην αναφέρουμε και άτομα που πούλησαν παραπάνω από μία ψήφο, όπως η υπάλληλος του παρά τρίχα ʽαυτόχειραʼ Ζαχόπουλου.

Άρα, εάν ήδη χειμάζεσαι, ήδη έχεις χάσει μεγάλο μέρος των εισοδημάτων και/ή μεγάλο μέρος της περιουσίας σου, κ.ο.κ., μην τρέφεις φρούδες ελπίδες ότι οι παλιοί ʽπροστάτεςʼ σου θα σε βοηθήσουν. Ούτε ότι θα σε αποκαταστήσουν στο μέλλον : αυτοί που δεν είναι προς ανάλωση δεν έχουν χάσει ούτε λεπτό/cent από τα κεφάλαια τους και αντιθέτως τα αυγατίζουν. Αν δεν είσαι μέσα σε αυτούς θα πεθάνεις και εσύ και μάλιστα θα έχεις το ανάθεμα του δοσίλογου θεσίτη και από τις δύο μεριές σε αυτό τον πόλεμο.

Σταμάτα επίσης να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου ότι θα σου δώσουν την ελευθερία σου και την χαμένη σου ευημερία ή ότι θα το κάνουν άλλοι για σένα : οι δυνάστες δεν θα σου δώσουν τίποτα και θα πέσουν λίαν συντόμως, και αυτοί που θα τους ρίξουν θα σε ρωτήσουν πού ήσουν όταν η αντιπαράθεση γινόταν και όταν εκείνοι μάχονταν για την Ελευθερία και το Κράτος Δικαίου. Και δεν θα μπορείς να πεις όπως στην Μεταπολίτευση ότι και εσύ μαζί τους ήσουν διότι θα σου ζητήσουν να δείξεις έργα που δεν θα έχεις και έτσι και πάλι και στην νέα εποχή θα βρεθείς παρίας.

Σε αυτόν τον πόλεμο δεν υπάρχει ουδετερότητα : με τον έναν ή τον άλλον τρόπο διαλέγεις με ποία μεριά είσαι : των Ελευθέρων Ελλήνων που Ιστορικά ανέκαθεν τραγουδούν τον Θούριο του Ρήγα Φεραίου και νικούν ή των Ολιγαρχών που στέκονται εναντίον τους. Και αυτό γιατί σε αυτόν τον πόλεμο εάν σιωπείς στην αδικία και το έγκλημα και δεν τα καταμαρτυράς και καταπολεμάς συναινείς και τα στηρίζεις και άρα βλάπτεις τον Αγώνα του Δικαίου.

Αυτή την στιγμή υπάρχει το εξής μέτωπο :

1. μία διεθνής καταμαρτύρηση στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης επί πέντε με αυξανόμενο αριθμό που αποτυπώνει την απάνθρωπη επίδραση της εγκληματικής οργάνωσης που έχει υφαρπάξει τους θώκους του Ελληνικού Κράτους.

2. Μία σωρεία καταγγελιών και διαμαρτυριών που ζητούν παντοιοτρόπως την σύλληψη, παραπομπή και τιμωρία της εγκληματικής αυτής οργάνωσης.

3. Σωρεία συμΠολιτών σου που έχουν διαχωρίσει την θέση τους από κάθε τι κυβερνητικό και απαιτούν παραίτηση/ή απομάκρυνση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης με κάθε τρόπο από την εξουσία και Δημοψήφισμα για την επαναφορά των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα και στους Έλληνες Πολίτες και μέχρι τότε έχουν δηλώσει άρση της χρηματοδότησης του παρακρατούς των ψευδοκυβερνητικών.

4. Υπάρχουν μεμονωμένοι και πιθανότατα απομονωμένοι δικαστικοί/εισαγγελείς που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού οι οποίοι έχουν επιβεβαιώσει από τις τάξεις της τρίτης εξουσίας όλα τα ανωτέρω.

5. Υπάρχουν ομάδες συμΠολιτών σου που ήδη ενεργά αναιρούν τις επιθέσεις των δυναστών - μελών της εγκληματικής αυτής οργάνωσης.

6. Υπάρχουν άλλοι συμΠολίτες σου που τους αναχαιτίζουν με κάθε τρόπο συμπεριλαμβανομένης και της φυσικής άμυνας.

7. Υπάρχουν συνάνθρωποι σου που βλάπτονται και πεθαίνουν ενώ μπορούν να ζήσουν.


Όλους αυτούς επί έργω μπορείς και πρέπει να τους συνδράμεις επώνυμα και επίσημα. Έτσι δεν θα είσαι πια ούτε ο χρήσιμος ηλίθιος των εγκληματικών αυτών δυναστών που αφού σε χρησιμοποιήσουν θα σε τσαλαπατήσουν και θα σε φάνε ούτε το πρόβατο της πρώτης γραμμής της σφαγής που με τα λεφτά σου τρέφονται και ήδη σου έχουν επί της ουσίας σταματήσει να πληρώνουν μισθό ή σύνταξη και σε χρεώνουν καθημερινά όλο και παραπάνω.

Εάν αισθάνεσαι απελπισία που στην προξενούν επίτηδες από τα κανάλια τους και από τις δημόσιες υπηρεσίες τους και τα δικαστήρια τους που τα πληρώνεις όλα εσύ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΣ.

Μην τους δώσεις οικειοθελώς την σάρκα σου και την ζωή σου. Δώσε την ζωή σου στον Αγώνα εναντίον τους όπως το κάνουμε όλοι οι Έλληνες συμΠολίτες σου. Δεν είσαι μόνος και κανείς μας δεν διασπάται ούτε έχει διαφορές αυτή την στιγμή όσο όλοι μας έχουμε τον κοινό εχθρό.

Κάθε φορά που αισθάνεσαι ότι θέλεις να αυτοκτονήσεις ΧΤΥΠΑ ΤΟΥΣ. Μην χτυπάς τον εαυτό σου γιατί είναι πολύτιμος σε εμάς τους συνΈλληνες σου και πληγώνεις εμάς και όχι αυτούς.

Δείξε τους ότι εάν φτάσεις στο σημείο να μην φοβάσαι να πεθάνεις θα πρέπει να φοβηθούν αυτοί.

Μην χτυπάς πισώπλατα όλους εμάς που πολεμάμε, δείχνοντας μας ότι αντί να δυναμώσεις το μέτωπο μας το αποδυνάμωσες αφαιρώντας τον εαυτό σου. Έλα και βρες μας : δεν έχει τεχνικά/πρακτικά σημασία αν θα είσαι σε ομάδα ή ανεξάρτητος μαχητής διότι όλοι στηρίζουμε όλους και ανήκουμε στην ομάδα των Ελευθέρων Ελλήνων και το μέτωπο μας είναι το μέτωπο της σπαρτιατικής φάλαγγας με τον τοίχο από ασπίδες που παρατάσσουμε ο ένας δίπλα στον άλλον και αλληλοπροστατευόμαστε προτάσσοντας τα δόρατα μας μπροστά από αυτές.

Αυτά που σου λέμε ούτως ή άλλως η ζωή θα σε εξαναγκάσει να τα αντιμετωπίσεις μέχρι να πάρεις θέση όλο και πιο σκληρά όλο και πιο αδυσώπητα και με όλο και μεγαλύτερες απώλειες. Έτσι είναι η φύση κάθε αντιπαράθεσης τόσο καθολικής όσο μας την έχουν επιβάλλει οι εχθροί της Ανθρωπότητας.

Νομοτελειακά και εκ φύσεως όπως δείχνει και η Ιστορία η Νίκη θα είναι δική μας διότι η φύση πάντα ευνοεί την ζωή και το φυσιολογικό και όχι τον θάνατο και το παρά φύσιν. Το μόνο που παίζεται είναι εάν χαθούν λίγοι ή πολλοί και το μέγεθος του προσωπικού πόνου.

Δράσε τώρα : Απέναντι σου έχεις φαρισαίους ιεροεξεταστές οπότε φέρσου τους με τον τρόπο που καταλαβαίνουν για να σε φοβηθούν :

ΟΦΘΑΛΜΟΝ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΑ ΑΝΤΙ ΟΔΟΝΤΟΣ και κυρίως πάρε τους την δύναμη τους που είναι αποκλειστικά και μόνο τα λεφτά και η προπαγάνδα. Όπου τους βρεις και όπου και όπως μπορείς να τους σταματήσεις, αναχαιτίσεις, φοβίσεις κάνε το κατά βούληση, γιατί στον κάθε έναν από εμάς επαφίεται η υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ανεξαρτησίας μας, δηλαδή της ζωής μας.

Δεν είσαι μόνος. Είμαστε όλοι μαζί σου σε κάθε δράση σου για την Ελλάδα μας, τον Λαό μας και την Ανεξαρτησία μας.


http://attikanea.blogspot.gr/2013/02/b.html#more

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/02/b.html

«MΠΟΥΚΩΣΑΝ» ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ «ΞΕΡΝΑΝΕ» ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΥΣΟΣ»


Η διαφήμιση έκανε το θαύμα της! Η επιλογή της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» να “μπουκώσει” με διαφήμιση (ευρώ) τα ελληνικά ΜΜΕ φαίνεται ότι άρχισε να αποδίδει καρπούς. Πριν καλά – καλά εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας στις Σκουριές οι “δημοσιογράφοι” άρχισαν να υιοθετούν και να μεταδίδουν τις… διαρροές για “αιχμαλωσίες σεκιουριτάδων” και “πυροβολισμούς”. Μάλιστα περιγράφοντας την επίθεση ως πραγματικοί αυτόπτες μάρτυρες οι “ντουντούκες” έκαναν λόγο για “φύλακες που τους έδεσαν χειροπόδαρα οι κουκουλοφόροι με τις καραμπίνες και τους περιέλουσαν με βενζίνη απειλώντας τους να τους κάψουν ζωντανούς”. Ωστόσο η εταιρεία όταν της ζητήθηκε επίσημη ενημέρωση από διεθνή ΜΜΕ παρέπεμπε στο “ρεπορτάζ” του Σκάι και ζητούσε έγγραφο αίτημα για να απαντήσει επίσημα!
Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. αρχικά διέψευδε κατηγορηματικά τα στοιχεία που μεταδόθηκαν ως προς την “αιχμαλωσία” των υπαλλήλων σεκιούριτι της εταιρείας ενώ στη συνέχεια αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν «αφού το λένε οι υπάλληλοι, έτσι θα είναι»! Για τους πυροβολισμούς οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν “άλλοι τους άκουσαν και άλλοι δεν τους άκουσαν”! Πάντως σχεδόν 12 ώρες μετά το περιστατικό η αστυνομία ακόμη δεν είχε εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την επίθεση στις Σκουριές. Το βέβαιο είναι ότι με λίγη ακόμη διαφήμιση η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός μπορεί να γίνει και Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός!
***Tελικά σήμερα στις 12 το μεσημέρι, μετά από σχεδόν 12 ώρες η αστυνομία πληροφορήθηκε τα συμβάντα και εξέδοσε ανακοίνωση. Ξεπούλησαν ελληνική γη, σκλάβωσαν μια ολόκληρη περιοχή και τώρα θα δρέψουν τους “καρπούς τους”. Η Χαλκιδική έγινε Κερατέα. Τώρας ας πάνε να τα μαζίεψουν όσοι τα έκαναν μαντάρα.


πηγη

Ένας τραπεζικός αποκαλύπτει τι θα συμβεί… αλλά και πως θα συμβεί…

Μέχρι το τέλος του έτους οι Ελληνικές τράπεζες θα ενοποιηθούν σε μία το πολύ δύο κεντρικές τράπεζες…

Μόλις ενοποιηθούν -καθαρές πια αφού το βρώμικο κομμάτι τους θα το έχει απορροφήσει το Ελληνικό δημόσιο- θα ξεκινήσει και η πώλησή τους στις μεγάλες Γερμανικές Τράπεζες.


Οι Γερμανικές τράπεζες θα τιτλοποιήσουν (δηλαδή θα πουλήσουν) τα δάνεια σε ασφαλιστικές Γερμανικές εταιρίες, στην ουσία θα ...
πωληθούν τα σπίτια που βρίσκονται πίσω από τα δάνεια, οι οποίες με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν συνεταιρισμούς διαχείρισης αυτών των δανείων.

Αυτοί οι συνεταιρισμοί θα αγορασθούν από διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς μεγάλους οργανισμούς στη Γερμανία για να πωληθούν μισοτιμής στους Γερμανούς πολίτες.

Κάτι ανάλογο με αυτό που υπήρχε με τους συνεταιρισμούς διάφορων συντεχνιών στην Ελλάδα, όπως του οικοπεδικού συνεταιρισμού των δικαστικών στο Μαραθώνα, των τυπογράφων στην Ηλιούπολη και άλλων.

Έτσι θα συμβεί το εξής τραγικό…

Εσείς φερ ειπείν θα χρωστάτε ένα δάνειο στη Τράπεζα 200 χιλιάδες ευρώ, που προέρχεται από το σπίτι που αγοράσατε…

Η Γερμανική πια Τράπεζα θα σας πει αφού δεν μπορείτε να αποπληρώσετε το δάνειο δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο ένας είναι να πουλήσετε εσείς το σπίτι και με τα λεφτά που θα πάρετε να αποπληρώσετε το δάνειο.

Ο άλλος είναι να σας το εκπλειστηριάσουμε εμείς… Βέβαια δεν θα σας αφήσει ένα επ αόριστο χρονικό διάστημα για να πουλήσετε το σπίτι , θα σας ορίσει ένα σύντομο χρονικό διάστημα τόσο που να μη μπορείτε να το πουλήσετε… γιατί δεν θα το επιτρέπουν οι οικονομικές συνθήκες της αγοράς εκείνη την εποχή.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον πλειστηριασμό του ακινήτου… Εκεί η τιμή θα είναι πολύ χαμηλή και ο αγοραστής θα είναι Γερμανός. Για δύο λόγους… επίσης…

Ο πρώτος γιατί αυτά τα δάνεια ανήκουν όπως είπαμε παραπάνω στους Γερμανικούς συνεταιρισμούς που καλύπτονται από το Γερμανικό δίκαιο και κατ επέκταση δεν θα υπάρχει το φαινόμενο των κορακιών και δεύτερον ότι οι Γερμανοί έχουν στα χέρια τους τη ρευστότητα δηλαδή το μετρητό που εσύ δεν έχεις.

Έτσι αγαπητέ πιστούχε εσύ θα έχεις χάσει το σπίτι σου αλλά δεν θα έχεις εξοφλήσει το δάνειο… Θα συνεχίσεις να είσαι υπόδουλος στη Τράπεζα…

Γιατί το ακίνητό σου θα έχει πουληθεί για 150 χιλιάδες ενώ εσύ έχεις δάνειο 200 χιλιάδες… Μαθηματικά λοιπόν χρωστάς και 50 χιλιάδες στη Γερμανική επαναλαμβάνω πια Τράπεζα…

Αυτό το χρέος του υπολοίπου των 50 χιλιάδων είναι λογιστικό και όχι πραγματικό γιατί ήδη από την αρχική πώληση των Ελληνικών τραπεζών στις Γερμανικές αυτό έχει συνυπολογισθεί
Θυμόσαστε που είπαμε παραπάνω για το βρώμικο κομμάτι που ανέλαβε το δημόσιο… έ αυτό είναι…

Όμως αυτές οι 50 χιλιάδες που εσύ εξακολουθείς να χρωστάς η Γερμανική τράπεζα θα τις αποδώσει στο Ελληνικό δημόσιο… Το δημόσιο θα τις αγοράσει και εσύ θα χρωστάς πια στο Δημόσιο τις 50 χιλιάδες…

Εκεί σε αυτό το σημείο θα γίνει η μεγάλη σφαγή… είναι τότε που για την εξόφληση αυτού του ποσού θα μειωθούν συντάξεις, θα περικοπούν μισθοί και άλλα.


ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ…


SociaLMagazinE

conspiracyfeeds

Chemtrails και γενετική τροποποίηση

Αυτό δεν είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας είναι η πραγματικότητα. Το ατομικό DNA μας και το DNA σχεδόν όλων των έμβιων όντων του πλανήτη έχουν τροποποιηθεί με τρόπο που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε, μέσα από τη διαδικασία οριζόντιας ή πλάγιας μεταφοράς γονιδίων από τον κλάδο της βιοτεχνολογίας και των δραστηριοτήτων της γεωμηχανικής.
Οριζόντια μεταφορά γονιδίων είναι η θέση του γενετικού υλικού από έναν οργανισμό σε έναν άλλο που δεν είναι απόγονος του: Η διαδικασία αυτή είναι η πιο κοινή μεταξύ των βακτηρίων.
http://www.biologyreference.com/knowledge/Population_genetics.html
Η οριζόντια μεταφορά γονιδίων χρησιμοποιείται στον τομέα της γενετικής μηχανικής στο εργαστήριο και μερικές φορές επίσης συμβαίνει στη φύση. Όταν η φύση κυριαρχεί, όμως, κάποια πράγματα απλά δεν μπορούν να συμβούν, όπως η διασταύρωση μιας ντομάτας με ένα ψάρι. Στο εργαστήριο, ωστόσο, η καταφυγή στην οριζόντια τεχνητή μεταφορά γονιδίων, είναι δυνατή.
Η γενετική μηχανική περιλαμβάνει το σχεδιασμό των τεχνητών κατασκευών για να ξεπεραστούν τα εμπόδια των ειδών και να εισβάλει στα γονιδιώματα. Με άλλα λόγια, ενισχύει την οριζόντια μεταφορά γονιδίων, με άμεση μεταφορά γενετικού υλικού σε μη συνδεδεμένα είδη. Τα τεχνητά κατασκευάσματα DΝΑ ή τυπικά διαγονιδιακών περιέχουν γενετικό υλικό των βακτηρίων, ιών, και άλλων παρασίτων που προκαλούν γενετικές ασθένειες, όπως τα γονίδια αντίστασης σε αντιβιοτικά κάνοντας τις μολυσματικές ασθένειες αθεράπευτες.
http://online.sfsu.edu/rone/GEessays/horizgenetransfer.html
Τα αποτελέσματα αυτών των πειραμάτων είναι εγγενώς ασταθές και έχουν εκδοθεί χωρίς κανέναν έλεγχο στη διατροφική μας αλυσίδα και την παγκόσμια γεωργική αγορά.
Η γενετική μηχανική στο εργαστήριο είναι ανακριβής και επεμβατική. Γονίδια-"απατεώνων" εισάγονται μέσα σε ένα γονιδίωμα για τη δημιουργία ενός διαγονιδιακού οργανισμού που μπορεί να εξαπλωθεί παντού, συνήθως με τη μορφή αναδιαταχθέντα ή ελαττωματικού, μεταλλάσσοντας το γονιδίωμα του ξενιστή. Έχουν την τάση να κινούνται και να αναδιοργανώνουν περαιτέρω, από τη στιγμή που περιλαμβάνονται σε ένα άλλο DNA, και έτσι από την αστάθεια των γονιδίων προκύπτει ένα σημαντικό πρόβλημα.
Υπάρχουν νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα φυτά που καλλιεργούνται στο εμπόριο εδώ και χρόνια έχουν αναδιοργανωθεί.
Η αστάθεια των γονιδίων σημαίνει ότι η αρχική γραμμή τους έχει μετατραπεί σε κάτι άλλο και αυτή η διασταυρούμενη είχε αξιολογηθεί ως "ασφαλή", ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι.
Η οριζόντια μεταφορά γονιδίων στο εργαστήριο είναι εντελώς ξένη προς τη φύση και η δημιουργία αφύσικων γενετικών μεταλλάξεων που προκύπτουν από τη συγχώνευση των ειδών δεν πρέπει να περάσουν.
Πώς είναι δυνατόν;
Οι αεροψεκασμοί και ρύποι όπως βαρέα μέταλλα μπορούν να ευνοήσουν την οριζόντια μεταφορά γονιδίων. Ακόμα και η παρουσία των αντιβιοτικών μπορεί να αυξήσει τη συχνότητα της οριζόντιας μεταφοράς γονιδίου 10-10000 φορές.
http://online.sfsu.edu/rone/GEessays/horizgenetransfer.html
Ποια είναι τα συστατικά των αιωρούμενων σωματιδίων που συνήθως συμμετέχουν στα προγράμματα γεωμηχανικής; Σωστά μαντέψατε: βαρέα μέταλλα όπως βάριο.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που επιβάλλονται από αυτές τις χημικές ουσίες βιολογικής δραστηριότητας;
Είναι απλό αυτό που κάνει ο τομέας της γενετικής μηχανικής: Τα βακτήρια που φέρουν γονίδια είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Ως εκ τούτου, τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο πιο ισχυρά για να μπορέσουν να αυξήσουν την οριζόντια μεταφορά γονιδίων.
Η Monsanto έχει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που καλύπτει το αβιοτικό στρες που προκαλείται από αυτούς τους ρύπους της γεωμηχανικής, υπερβολική ζέστη ή ξηρασία: Είναι ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κατάλληλο για όλες τις καλλιέργειες, από τα μήλα μέχρι και τα κολοκυθάκια.
Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσθέτουμε περισσότερο καύσιμο σε έναν κόσμο που ήδη καίει εκτός ελέγχου; Η βιομηχανία της βιοτεχνολογίας, μαζί με την κυβέρνηση, φαίνεται να σκέφτονται έτσι.
Μπορείτε να δείτε πού οδηγεί αυτό; Γενετικές μεταλλάξεις της Monsanto είναι ήδη επιρρεπείς στην οριζόντια μεταφορά γονιδίων. Συνδυάστε αυτό το χαρακτηριστικό με το σπρέι αεροζόλ της γεωμηχανικής που θα διευκολύνουν τη δυνατότητα μεταφοράς και έχετε τα βασικά συστατικά για το τι μπορεί να οριστεί ως μία "γενετική σούπα σάντουιτς". Βάτραχοι με πέντε πόδια; Αγελάδες χωρίς ουρά; Όλο και περισσότερο, θα δούμε αυτά τα εκτρώματα. Θα δούμε, επίσης, όλο και πιο άγνωστες ασθένειες, οι οποίες δεν θα μπορούν να αντιμετωπίζονται με συμβατικά ιατρικά πρότυπα.
Η απόκτηση του ξένου DNA με οριζόντια μεταφορά από ανεξάρτητους φορείς είναι μία από τις κύριες πηγές διακύμανσης που οδηγεί σε νέα στελέχη παθογόνων βακτηριδίων.
Ετοιμαστείτε, γιατί τρέχουμε προς μια μεγάλη άβυσσοι! Κρατήστε άθικτο DNA σας όπως μπορείτε, αποφεύγοντας μεταλλαγμένα τρόφιμα, και με τη διάδοση πληροφοριών.
Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αγνοηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή οι μεταλλάξεις, ασθένειες και γενετικές διαταραχές, και προβλήματα υγείας μπορούν μόνο να αυξηθούν με την εξάπλωση των διαγονιδιακών οργανισμών.
Ήρθε η ώρα να θέσουμε ένα τέλος στον θάνατο που μας ετοιμάζουν.
Αποκάλυψη

Ας κάνουν την αφή στα καζίνο του Λας Βέγκας ...

Ας κάνουν την αφή στα καζίνο του Λας ΒέγκαςO Χρήστος Σούτος γράφει στο sport-fm.gr για την απόφαση της εκετελεστικής επιτρποής της ΔΟΕ για το άθλημα της πάλης. Όπως έγινε γνωστό εδώ και λίγες μέρες η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ αποφάσισε την αποβολή του αθλήματος της πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Μια απόφαση βαθιά και επικίνδυνα ανιστόρητη. Πραγματικά ψάχνω τους λόγους που ώθησαν την ΔΟΕ στην λήψη της...

Η ενέργεια αυτή στρέφεται, ξεκάθαρα, εναντίον του ελληνικού στοιχείου των Αγώνων, που υποτίθεται, σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο, πως διέπονται από τις αρχές του Ολυμπιακού πνεύματος, όπως αυτό μεταφέρθηκε από τους αρχαίους Έλληνες ανά τους αιώνες και είχε στο μυαλό και στην καρδιά του ο αναβιώτης του θεσμού στις μέρες μας βαρώνος Πιέρ ντε Κουμπερτέν. Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια απόφαση προσβάλει και πλήττει τις ιστορικές μνήμες και παραδόσεις, τις γνώσεις, τα ολυμπιακά ιδεώδη και είναι σε κάθε περίπτωση ανεπίτρεπτη. Κάποιος πρέπει να πει στους λεγόμενους Αθάνατους της ΔΟΕ ότι είναι αγράμματοι, ανιστόρητοι και ανίδεοι.

Πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το έκτρωμα αυτό στην παγκόσμια κοινότητα του αθλητισμού. Εξηγήσεις που επιβάλλεται να ζητηθούν από την ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή, της οποίας ο ιστορικός ρόλος είναι να αποτελεί τον θεματοφύλακα των στοιχείων εκείνων που κάνουν τους αγώνες το λίκνο της ειρήνης, της προσφοράς, της ευγενούς άμιλλας και της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των λαών. Ιδανικά που απλόχερα πρόσφεραν οι αρχαίοι Έλληνες στους επόμενους πολιτισμούς και μέσω των αγώνων αυτών.

Σαφώς και στην σημερινή εποχή της απόλυτης εμπορευματοποίησης των πάντων δεν θα περίμενε κανείς οι αθλητές να αγωνίζονται για την τιμή τους και το κλαδί ελιάς που προσφερόταν στους νικητές της αρχαιότητας. Σαφώς και στο παρελθόν έχουμε γίνει μάρτυρες διαδικασιών που επιβάλλονται στη ΔΟΕ από τα παχυλά συμβόλαια των χορηγών της που καμία σχέση δεν έχουν με τους αντίστοιχους της αρχαίας Ελλάδας. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι του να αποφασίζουν τα παχύδερμα της ΔΟΕ να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με την πραγματική ιστορία των Αγώνων η απόσταση είναι μεγάλη.

Η πάλη, το ακόντιο, τα άλματα, οι ρίψεις και τα αγωνίσματα του δρόμου έχουν τις ρίζες τους στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ηρακλής Παγκράτης, ο προστάτης της πάλης με το ιερό του στο σημερινό Παγκράτι, εξ και το όνομα της περιοχής, δεν φαντάζομαι να είναι γνωστός ούτε στην ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή αν κρίνω από τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα μέχρι τώρα. Από το 776 π. Χ και τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες τα αγωνίσματα αυτά είναι παρόντα μέχρι τις μέρες μας.

Και έρχεται τώρα η ΔΟΕ να αποβάλει την πάλη λες και πρόκειται για κάποιο άθλημα που δοκιμάστηκε η συμμετοχή του και απέτυχε. Άραγε οι " φωστήρες" της ΔΟΕ γνωρίζουν ότι η τελετή αφής στην αρχαία Ολυμπία που με τόσο καμάρι παρακολουθούν πραγματοποιείται στην αρχαία παλαίστρα, δηλαδή στο χώρο του αθλήματος της πάλης που θέλουν να καταργήσουν;
Αφού λοιπόν, η πάλη αποτελεί βάρος για τους Αγώνες και μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο άθλημα που θα επιβάλλουν οι χορηγοί και τα νέα ανοίγματα των αγορών, κυρίως προς ανατολάς, ας κάνουν την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία δεν είναι μια απλώς αναμμένη δάδα, αλλά αποτελεί το βασικό και ιερό σύμβολο των Ολυμπιακών ιδανικών, στα καζίνο του Λας Βέγκας ή στο προαύλιο του εργοστασίου ενός εκ των χορηγών, φαντάζομαι αυτού που θα πλειοδοτήσει προσφέροντας τα περισσότερα,και αντί για ιέρειες της τελετής ας βάλουν τον υπάλληλο του μήνα να την ανάψει χρησιμοποιώντας τον αναπτήρα του.

Και ερχόμαστε στην ελληνική επιτροπή τώρα. Κύριε Καπράλο και υπόλοιποι υπεύθυνοι φροντίστε, συντόμως, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που πηγάζουν από τη θέση σας. Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση σας είναι τουλάχιστον αστεία. Αντί για μια απλή εκδήλωση συμπαράστασης στην ομοσπονδία πάλης να τονίσετε στους ομολόγους σας στην ΔΟΕ ότι θα απαγορεύσετε την είσοδο τους στην αρχαία Ολυμπία και δεν θα πραγματοποιήσετε την τελετή αφής αν εμμείνουν σε αυτήν την απόφαση τραγέλαφο.

Δεν είστε στις θέσεις που είστε για να εκφράζετε την συμπόνια σας αλλά για να φυλάτε Θερμοπύλες του Ολυμπιακού πολιτισμού που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης και ψυχής. Ανάλογη πρωτοβουλία πρέπει να αναλάβει και η κυβέρνηση. Στην Ελλάδα του μνημονίου και της οικονομικής εξαθλίωσης που αυτό έχει επιφέρει λίγα πράγματα μας κάνουν ακόμα περήφανους. Κάθε τέσσερα χρόνια η πατρίδα μας γίνεται το κέντρο του κόσμου, η σημαία μας κυματίζει δίπλα σε αυτή των Αγώνων, η αποστολή μας, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, ανοίγει και κλείνει τους Αγώνες. Σκεφτείτε όλα αυτά και πράξτε αναλόγως.


www.sport-fm.gr
http://epanastasi-gr.blogspot.com/2013/02/blog-post_4627.html
kerberos-hellas

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ. MEGA-άσκηση αεράμυνας - Καλύπτει όλη την ευρωπαϊκή Ρωσία - Τι περιμένουν;


Η Ρωσία αθόρυβα μεν ουσιαστικά δε, εξελίσσεται όχι απλώς στη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της Ευρώπης, αλλά σε μια τεράστιας ισχύος στρατιωτική μηχανή που δεν έχει αντίπαλο στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Την ίδια ώρα που οι ευρωπαϊκέ δυνάμεις αφοπλίζονται με συνεχείς μειώσεις της ισχύος των ενόπλων δυνάμεων τους, η Ρωσία στήνει μια πολεμική μηχανή που δεν έχει όμοιά της στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Σε μια τεράστια από πλευράς έκτασης περιοχή η οποία εκτείνεται δυτικά του Ουραλίων από το Nizhny Novgorod  (400 χλμ. ανατολικά της Μόσχας) μέχρι την περιφέρεια του Kaliningrad (σχεδόν 1100 χλμ. δυτικά της Μόσχας)..
 και από το Murmansk στο βορά (βρέχεται από τη θάλασσα του Barents)  μέχρι το Belgorod στο νότο, η ρωσική Αεροπορία  πραγματοποιεί μια τη μεγαλύτερη άσκηση αεράμυνας των τελευταίων ετών.
Η έκταση αυτή καλύπτει πρακτικά όλη την ευρωπαϊκή Ρωσία και αφορά την εξάσκηση των δυνάμεων αεράμυνας της ρωσικής Ομοσπονδίας έναντι οποιαδήποτε απειλής η οποία θα μπορούσε να προέλθει είτε από τη Δύση.
Σε αυτή μετέχει το σύνολο των αντιαεροπορικών συστημάτων της ρωσικής Αεράμυνας με κυρίαρχα συστήματα τα S-300 και S-400 ενώ από πλευράς Αεροπορίας συμμετέχουν μαχητικά Su-27 και MiG-31.
Όπως έγινε γνωστό στην άσκηση συμπεριλήφθηκαν και αναβαθμισμένα αντιαεροπορικά συστήματα S-300 τα οποία κατέρριψαν εικονικούς στόχους μαχητικούς αεροσκαφών σε ασκήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη «δυτική περιφέρεια» όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το  ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς ξεκίνησε η άσκηση αλλά ούτε και το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί.
Όπως έγινε γνωστό χειριστές επίγειων σταθμών ραντάρ και ιπτάμενων αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου κατάφεραν να εγκλωβίζουν δεκάδες στόχους ταυτόχρονα παρουσία ισχυρών ηλεκτρονικών παρεμβολών και παρεμβολών επικοινωνιών παρέχοντας δεδομένα  στοχοποίησης στα πληρώματα των S-300 τα οποία έλαβαν τους στόχους τους στα δικά τους ραντάρ μέσω προηγμένων ζ3εύξεων.
Το ρόλο του εχθρού ανέλαβαν να παίξουν αεροσκάφη Su-27 και MiG-31.
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/02/mega.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters