Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Επαναγορά χρέους: Το έγκλημα των κυβερνώντων γιγαντώνεται


Αυτές τις ημέρες βγήκε στο φως της δημοσιότητας η συζήτηση περί επαναγοράς χρέους της χώρας μας. Επειδή, κάτι τέτοιο ουσιαστικά σημαίνει παράταση χρόνου για τους κυβερνώντες, αλλά και υποθήκευση των πάντων στους πρόθυμους δανειστές, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως αυτά τα πράγματα δεν ανακοινώνονται πριν γίνουν. Και δεν ανακοινώνονται επειδή μία τέτοια κίνηση μόνο ζημίες μπορεί να επιφέρει σε εκείνον που επαναγοράζει το χρέος του. Επομένως, για να ανακοινώνονται κάτι άλλο συμβαίνει.
Φυσικά η αντικατάσταση των ανοιχτών δανείων μας με ενυπόθηκα είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για την παροχή έκπτωσης 20%, αλλά δεν φτάνει για να δικαιολογήσει τέτοιου είδους ενέργειες. Πάντως, η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας άρχισε, με πρώτο τον ΟΠΑΠ, στον οποίο γίνεται η επίθεση με τα φρουτάκια. Η ΔΕΗ έτσι και αλλιώς βάλλεται από τα ΜΜΕ με σκάνδαλα και ένα σωρό άλλα που θα βγούν στη φόρα από τους ειδικούς πράκτορες του ΔΝΤ που θα τα δίνουν στους δημοσιογράφους.
Εκείνο που πρέπει να προσεχτεί είναι το ΠΔΕ. Αντιγράφω κάτι από ένα άρθρο που πρέπει να ψαχτεί.
Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
Όπως γνωρίζουμε, ο κρατικός προϋπολογισμός περιλαμβάνει δύο «σκέλη»: τον Τακτικό Προϋπολογισμό (ΤΠ) και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Οτιδήποτε χρεώνει κάποιος δημόσιος φορέας (Υπουργείο κτλ.) στον Τακτικό Προϋπολογισμό, πρέπει να εγγραφεί σε κάποιον ΚΑΕ (Κωδικός Αριθμός Εξόδου) και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αντίθετα, ότι χρεώνει κάποιος φορέας στο ΠΔΕ, εγγράφεται σε κάποια ΣΑΕ (Συλλογική Απόφαση Έργου) και δεν ανήκει στη «δημοσιευτέα ύλη» της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Το ποιά ακριβώς είναι τα «νομικά πρόσωπα» (Κρατικά ΝΠΙΔ και Α.Ε. του Δημοσίου στην πλειοψηφία τους), στα οποία τελικά καταλήγουν τα χρήματα του ΠΔΕ, υπάρχει μόνο σε εσωτερικά έγγραφα κάθε Υπουργείου, τα οποία δεν δίνονται στη δημοσιότητα (είναι σχεδόν αδύνατον να τα βρει κάποιος πολίτης). Αρκετοί Πολίτες όμως, όταν ακούν τη λέξη «Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», νομίζουν ότι πρόκειται για χρήματα που οδηγούνται αποκλειστικά σε δημόσια έργα. Στην πραγματικότητα βέβαια, ένα μεγάλο μέρος του ΠΔΕ αποτελεί τη μισθοδοσία των κρατικών «λειτουργών», οι οποίοι απασχολούνται στα Κρατικά ΝΠΙΔ και στις Α.Ε. του Δημοσίου (πιστεύεται ότι οι διαδικασίες εδώ δεν είναι τόσο διαφανείς, ενώ εξυπηρετούνται άλλοι, μάλλον «παραπολιτικοί» σκοποί).
Με την επαναγορά του χρέους, η Ελλάδα αναγνωριζει χρέη ανύπαρκτα που έχουν πληρωθεί 3 και 4 φορες όπως έχει αποδείξει ο οικονομολόγος Δ. Καζάκης…
Όποιος κάνει τέτοιο έγκλημα σε βάρος του τόπου αξίζει τα βασανιστήρια του Τορκεμάδα. Ασφαλώς και δεν περιμένω από τα δύο μεγάλα κομματα να πουν κάτι διαφορετικό αλλά είναι σημαντικό εμείς οι πολίτες να γνωρίζουμε τι ακριβως συμβαίνει, τι συμπαιγνία εξελίσσεται, εις όφελος ποιων και με ποια δραματικά αποτελέσματα για την πατρίδα…
Η αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους σημαίνει υποθήκευση των πλουτοπαραγωγών πηγών της χώρας. Το δάνειο από το ΔΝΤ είχε υποθηκεύσει τη δημόσια περιουσία σε ύψος 110 δισ. ευρώ.. Αυτό εδώ είναι χειρότερο. Υποθηκεύει τα πάντα, για ένα χρέος του οποίου το μεγαλύτερο μέρος έχει αποπληρωθεί ήδη και ίσως αρκετές φορές...
Και για να κατανοήσουμε το μέγεθος της απάτης που γίνεται εις βάρος μας, αλλά και του ξεπουλήματός μας ως χώρας και ως πολιτών, πρέπει να γνωρίζουμε πως αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο επιμήκυνσης των δανείων διάσωσης προς την Ελλάδα και την Ιρλανδία στα 30 χρόνια, γράφει το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές από χώρες της ευρωζώνης. Μάλιστα, 30 χρόνια θα πληρώνουμε επειδή οι κυβερνώντες μας είναι "ανοιχτοχέρηδες" και "κοσμοπολίτες", που δεν θέλουν να ανησυχήσουν οι επενδυτές, αλλά ταυτόχρονα δεν τους ενδιαφέρει καθόλου εάν εξαθλιωθούν οι πολίτες, δηλαδή όλοι εμείς.... Επαναγορά χρέους σημαίνει πολλά άσχημα, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε πως με την μέθοδο αυτή η χώρα τοποθετείται στη κατάψυξη για τριάντα (30) χρόνια!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στο σχέδιο επαναγοράς του χρέους με μια βασική προϋπόθεση. Με την υπογραφή της συμφωνίας και τον δανεισμό, η Ελλάδα χάνει την οικονομική της αυτοτέλεια. Όχι όπως τώρα με τους Τροϊκανούς, αλλά χειρότερα. Με συνεχείς ελέγχους σε μισθούς και συντάξεις, περικοπές όπου θα θεωρούν οι ξένοι ότι πρέπει να γίνει, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, πώληση ακινήτων – φιλέτων και εταιρειών, πώληση της ΔΕΗ κ.λπ.
Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένα οικονομικό διευθυντήριο το οποίο με επικεφαλής τη γερμανική κυβέρνηση θα έχει την πραγματική διακυβέρνηση του κράτους. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία δεκάρα στον προϋπολογισμό. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δε θα υφίσταται και θα μπορεί να συντάσσει τον Προϋπολογισμό το Διευθυντήριο – και επισήμως, επειδή ανεπισήμως το κάνει ήδη.
Πώς θα γίνει, όμως, αυτό καθώς δεν τον προβλέπει το Σύνταγμα; Εδώ είναι και το μεγάλο κόλπο. Η κυβέρνηση πάει σε εκλογές έχοντας τη λύση στην τσέπη της, χωρίς όμως τις δραματικές λεπτομέρειες. Η επόμενη Βουλή είναι αναθεωρητική, αλλάζουν βασικά σημεία του Συντάγματος και ο Γερμανός κυρίαρχος έρχεται χωρίς πρόβλημα.
Αυτό είναι το κρυφό σχέδιο που απεργάζονται στις Βρυξελλες και το Νταβός, ένα σχέδιο που έχει και μια μικρή λεπτομέρεια. Με την υπογραφή της συμφωνίας δανεισμού από το EFSF η Ελλάδα θα είναι υποχρεωμένη να υπογράψει ένα πολύ σκληρό Μνημόνιο το οποίο φυσικά θα κληθεί να υλοποιήσει το ξένο διευθυντήριο.
Με απλά λόγια, το "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" το διαγράφουμε και επισήμως, αφού θα είμαστε ένα διαχειριστικό πακέτο, ένας χώρος που θα πρέπει να αποδίδει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο, όσα θα απαιτούν οι δανειστές και οι επικυρίαρχοι οικονομικοί κυβερνήτες μας...

Και όμως, υπάρχει λύση
Υπάρχει μία ακόμη πιό χρήσιμη λύση. Διότι όπως και να το κάνουμε, ο δανεισμός πάντα μειώνει το βιωτικό επίπεδο αυτού που πέρνει ένα δάνειο, όσο χαμηλό και νάναι το επιτόκιο.
Και η πιό χρήσιμη λύση από αυτήν που προτείνει πάλι εδώ η δεσποτική μας κομματοκρατία έχει να κάνει με την νόμιμη διαγραφή του χρέους. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία ομάδα δικηγόρων, που όμως να καταλαβαίνουν το πως πραγματικά λειτουργούν οι τράπεζες.
Υπάρχει λοιπόν πραγματικό χρήμα που το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δανείζουν στην Ελλάδα; Όχι.
Τα δάνεια που υπογράφει εδώ και χρόνια η δεσποτική μας κομματοκρατία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν είναι παρά οι υπογραφές τους πάνω σε χαρτιά. Δεν είναι πραγματικό χρήμα που βγαίνει από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ γιά να πάει στην Ελλάδα.
Το μόνο πραγματικό χρήμα είναι αυτό που η Ελλάδα πληρώνει πίσω στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Άρα, πως μπορεί να υπάρχει πραγματικό δάνειο χωρίς να υπάρχει πραγματικό χρήμα από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ προς την Ελλάδα.
Η επαναγορά του χρέους από την Ελλάδα είναι άλλη μία, μί ακόμη εκροή πραγματικού χρήματος από την Ελλάδα. Άλλη μία εκροή πραγματικού χρήματος, έναντι του πλασματικού χρήματος που το ΔΝΤ και η ΕΚΤ ‘δανείζουν’ στην Ελλάδα.
Παρακαλώ πολύ, μην ακούτε τι σας λέω μόνον επειδή σας το λέω. Ψάξτε το μόνοι σας…
Η λύση βρίσκεται στην άρνηση πληρωμής χρέους, αφού πρώτα αυτό ορισθεί (και αποδειχθεί) ως επαχθές. Όλοι οι πολιτικοί μας γνωρίζουν πως το χρέος είναι απεχθές, όλοι γνωρίζουν πως μπορούν να αρνηθούν την πληρωμή του επειδή κάτι τέτοιο θα σήμαινε την καταστροφή του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της χώρας, θα πυροδοτούσε σειρά εξεγέρσεων και θα επέβαλε την εξαθλίωση σε όσους ζούνε στον "χώρο" Ελλάδα, που ίσως να ονομαστεί και σε "ομοσπονδιακό κρατίδιο της Ελλάδας".
Υπάρχουν και ιστορικά προηγούμενα που είναι ικανά να στηρίξουν επαρκέστατα την άρνηση πληρωμής χρέους της χώρας μας. Εάν οι κυβερνώντες επιμείνουν στην "τάση" τους να δίνουν οτιδήποτε τους ζητηθεί και να υποθηκεύουν τα πάντα, διαχειριζόμενοι την χώρα ως προσωπική τους περιουσία, πολύ φοβούμαι πως λίαν συντόμως αυτή η χώρα θα τους ανταποδώσει στο μέγιστο βαθμό τα όσα έχουν κάνει (και συνεχίζουν να κάνουν) εις βάρος της...

Πηγή

Στημένη απ' το ΠΑΣΟΚ η έλευση των λαθραίων στην Αθήνα!!!! Η ΝΔ απέδειξε με στοιχεία τη σύνδεση ΠΑΣΟΚ-Ραγκούση-Φόρουμ Μεταναστών

«Θα έπρεπε ο κ. Πεταλωτής, πριν τοποθετηθεί, να είναι πιο προσεκτικός. Ας μάθει, λοιπόν την αλήθεια:
Το “ταξίδι αναψυχής” των μεταναστών συνεχίζεται ανεμπόδιστα, με την ευγενική χορηγία της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Όμως πλέον, προκύπτει μείζον πολιτικό θέμα από.....
τις αποκαλύψεις σχετικά με τη διασύνδεση της κυβέρνησης Παπανδρέου με το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών που σχεδίασε και διοργάνωσε την περιοδεία των μεταναστών.
Γιατί πέραν της χρηματοδότησης της οργάνωσης -μέσω του Υπουργείου Απασχόλησης– που αποκαλύφθηκε σήμερα, η διασύνδεση της κυβέρνησης με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών κ. Αχμέτ Μοαβία, προκύπτει και από την κάλυψη των ταξιδιών του –μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών του κ. Ραγκούση- και σε μέρη πέραν της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Παπανδρέου, οφείλουν πλέον άμεσα να απαντήσουν, τόσο για την εμπλοκή τους στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν, όσο και για την πραγματική τους σχέση της με το Φόρουμ και τον Πρόεδρό του».
Επισυνάπτεται η απόφαση επιχορήγησης του ΥΠ.ΕΣ.
--------

http://dexiextrem.blogspot.com/2011/01/blog-post_2022.html

Το μνημόνιο απέτυχε. Τώρα ολοταχώς για πτώχευση…



Η ίδια πλέον η Τρόϊκα ομολογεί με τον πανικό της και τις ανήσυχες κινήσεις της για εξεύρεση άλλης λύσης στο ελληνικό οικονομικό πρόβλημα, ότι το μνημόνιο απέτυχε. Οι λύσεις που ακούγονται, είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τα ευρωομόλογα, ο δανεισμός της χώρας για επαναγορά ομολόγων με ένα «κούρεμα» κάποιου ποσοστού και φυσικά η αναδιάρθρωση του χρέους, δηλαδή η επίσημη πτώχευση της χώρας.

Όλες αυτές οι προτάσεις γίνονται κυρίως από την πλευρά της ΕΕ, για τον απλούστατο λόγο ότι το μνημόνιο απέτυχε από τα πρώτα του κιόλας βήματα. Ήδη ακούσαμε από την ΕΕ να λένε ότι πρότειναν στον κ. Παπανδρέου από την αρχή, κατ’ ευθείαν την αναδιάρθρωση χρέους και εκείνος το απέρριψε.

Αναρωτιόμαστε: Αν τελικά οδηγηθούμε στην αναδιάρθρωση, τότε προς τι η αρχική άρνηση του κ. Παπανδρέου; Προς τι, η επιλογή του μνημονίου, ο τυρανισμός του ελληνικού λαού για εξόφληση κάποιων τοκογλύφων που διασφάλισαν ήδη τις απαιτήσεις τους;;

Εμείς από την αρχή είχαμε προτείνει, αμέσως παύση πληρωμών, ακόμα και με έξοδο από το ΕΥΡΩ. Ούτε μνημόνια, ούτε απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας, ούτε υποθήκευση της περιουσίας μας σε ξένους πιστωτές.

Το μόνο θετικό που αποδίδουμε στην ελληνική κυβέρνηση είναι,…. ότι έδειξε προς τους ξένους πως είναι «καλό παιδί» και δεν είναι «τσαμπουκάς», κάτι που θα εκνεύριζε το διεθνές κεφάλαιο. Θα μπορούσαμε να την κατανοήσουμε ή και να την επιδοκιμάσουμε ως προς την επιλογή της αυτή, για διατήρηση του κύρους της χώρας και τη σοβαρότητά της στις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Τώρα όμως που και οι ίδιοι οι ξένοι αντιλαμβάνονται, ότι παρά την «νομιμοφροσύνη» της ελληνικής κυβέρνησης, παρά την αξιοπερίεργη ανοχή και καρτερικότητα του λαού και πάλι δεν διαφαίνονται αποτελέσματα, μήπως ήρθε, έστω τώρα, η ώρα της αναδιάρθρωσης (πτώχευσης);; Όμως, για να έχει κάποιο απτό αποτέλεσμα μια αναδιάρθρωση χρέους για την Ελλάδα, θα πρέπει αφενός το «κούρεμα» του χρέους να προσεγγίσει το 50%, αφετέρου να υπάρξει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του υπολοίπου χρέους και μάλιστα με ανεκτά επιτόκια.

Διαφορετικά, μειώσεις του 10%, του 20%, ακόμα και του 30%, που ακούγονται δεν οδηγούν πουθενά. Απλά επιμηκύνουν το πρόβλημα.

Εδώ χρειαζόμαστε οριστική λύση.

Δεν είναι θέμα επιβράβευσης της όποιας “μαγκιάς” μας, αλλά, εδώ που φτάσαμε, θέμα επιβίωσης της χώρας και του λαού μας.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_4643.html

Στις 30 Ιανουαρίου γιορτάζουν τους τρεις μεγίστους φωστήρες των ελληνικών γραμμάτων!


* Ιωάννης ο Χρυσόστομος

* ο Μέγας Βασίλειος

* Γρηγόριος Νανζιαζηνός

Αυτούς τους τρεις που διέσωσαν τα ελληνικά γράμματα και τα παρέδωσαν σε μας τους νεότερους! Η γιορτή αυτή μας δίνει την ευκαιρία να αναφερθούμε στο περιβόητο κατασκεύασμα των «ελληνοχριστιανικών Ιδεωδών» και να δούμε κατά πόσον κάτι τέτοιο μπορεί πράγματι να υπάρξει. Μαθαίνουμε - και για κάποιους αποτελεί και ιδεολόγημα - ότι «Η Ορθοδοξία είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας των Ελλήνων»..., «Χριστιανική Εκκλησία και Ελληνικό Έθνος είναι έννοιες αλληλοσυμπληρούμενες», Πατρίδα θρησκεία οικογένεια και κάτι παρόμοια.
Αξίζει, λοιπόν, να δούμε πόσο αληθεύουν αυτά τα «σλόγκαν». Και, για τούτο, ας γυρίσουμε πίσω στις ρίζες, στην εποχή όπου ο Χριστιανισμός καθιερώθηκε ως επίσημη θρησκεία του Βυζαντινού κράτους, και θεμελιώθηκε η συνύπαρξη κοσμικής και θρησκευτικής εξουσίας. Πλοηγός σ' αυτό το ταξίδι θα είναι ο γνωστός Έλληνας λογοτέχνης και αρθρογράφος Μάριος Πλωρίτης. Και επειδή οι αλήθειες πρέπει να λέγονται, ας ακούσουμε τι έχει να μας πει, έτσι για να προβληματιστούμε λιγάκι:

Η Ιστορία, γράφει στο βήμα των Αθηνών, αρχίζει με μια γοερή αντίφαση: Οι Βυζαντινοί ένιωθαν συνεχιστές των αρχαίων Ελλήνων, διατηρούσαν πάμπολλα έθιμά τους, μιλούσαν τη γλώσσα τους, οι λόγιοί τους μελετούσαν την αρχαία Γραμματεία, τη «συντηρούσαν» αντιγράφοντας τα κείμενά της. Απ' την άλλη, όμως, αποστρέφονταν την Ελλάδα και τους Έλληνες, επειδή τους ταύτιζαν με την επάρατη ειδωλολατρία, τον εχθρό και αλλοτινό διώκτη της χριστιανικής θρησκείας. Έτσι, έγιναν αυτοί διώκτες ανελέητοι των παλιών διωκτών τους. Και, φυσικά, πρωταρχικό ρόλο στο μίσος κατά «παντός του ελληνικού» και στον λυσσαλέο κατατρεγμό του, έπαιξε η Εκκλησία, που ήταν ο φορέας και λειτουργός της νέας θρησκείας και ο μοναδικός σχεδόν πνευματικός οδηγητής των Βυζαντινών. Η πρώτη τους κίνηση ήταν να καταστρέψουν τους ναούς και τα αγάλματα των Ελλήνων στερώντας, έτσι, τον κόσμο από ανεπανάληπτα δημιουργήματα της αρχαίας τέχνης, για να μη μείνει ίχνος από τη «βδελυρή θρησκεία των ειδώλων».
Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος, πρωτοστάτησε στην πυρπόληση της βιβλιοθήκης του Σεραπείου, με τους 42.000 τόμους της μοναδικής κιβωτού της αρχαίας γνώσης και λογοτεχνίας... Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α' κατάργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο πολύς Ιουστινιανός έκλεισε τις φιλοσοφικές σχολές της Αθήνας... Και να ήταν μόνο τα άψυχα; Οι πρόδρομοι των σημερινών ζηλωτών επιδόθηκαν σε φοβερούς διωγμούς και σφαγές των «εθνικών», που τις ομολογούν και οι χριστιανοί χρονικογράφοι... Ο ελληνολάτρης αυτοκράτορας Ιουλιανός όχι μόνο συκοφαντήθηκε και αναθεματίσθηκε σαν «αποστάτης» και «παραβάτης» αλλά και δολοφονήθηκε από χριστιανό, ενώ πολεμούσε εναντίον των Περσών... Ο ανεψιός και διάδοχος του πατριάρχη Θεόφιλου, ο Κύριλλος, θεωρείται ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της σπουδαίας νεοπλατωνικής φιλοσόφου Υπατίας... Και η Σύνοδος της Νικαίας αναθεμάτιζε όσους «μελετούσαν διεξοδικώς τα ελληνικά μαθήματα»... Ακόμα και το όνομα «Έλλην» πήρε νόημα υβριστικό και αποκρουστικό. Το Βυζάντιο «πολέμιον υπελάμβανε (θεωρούσε εχθρικό) το των Ελλήνων όνομα, καθ' όσον ανέκαθεν το όνομα τούτο εταυτίσθη μετά της εννοίας του ειδωλολάτρου», γράφει ο κάθε άλλο παρά «αντίχριστος», βέβαια ιστορικός Κωνσταντίνος Παπαρηγόπουλος. «Ανόσιους, μυσαρούς, παμμίαρους» αποκαλούσαν τους Έλληνες οι αυτοκρατορικοί νόμοι και οι εκκλησιαστικοί πατέρες.
Ο Αθανάσιος κατακεραύνωνε τους «μιαρούς» Έλληνες... ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός στηλίτευσε την «κίβδηλον ποίησιν» των αρχαίων... και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος θεωρούσε πως Χριστιανισμός και Ελληνισμός είναι ασυμβίβαστοι, διαφωνώντας με τους νυν ελληνοχριστιανικούς κήρυκες... «Το όνομα Έλλην κατήντησε θρησκευτικόν και ελέγετο περί μη χριστιανών και αν ακόμη ούτοι ήσαν Σαρακηνοί», λέει στην εκδοθείσα το 1933 «Ιστορία του Βυζαντινού Κράτους» ο ιστορικός Αμαντος. Ακόμα και κορυφαίοι διανοητές, όπως ο πατριάρχης Φώτιος (9ος αιώνας) έγραφε πως οι Ρώσοι, προτού εκχριστιανισθούν, είχαν «ελληνικήν και άθεον δόξαν», ενώ ο «πλατωνιστής» Μιχαήλ Ψελλός (11ος αιώνας) έλεγε πως οι Κινέζοι ήταν «Έλληνες το δόγμα»!!! Και όταν, το 968, απεσταλμένοι του Πάπα εγχείρισαν στον αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά γράμματα του Ποντίφικα με την προσφώνηση «αυτοκράτωρ των Ελλήνων», ο Φωκάς τους έριξε στη φυλακή! Εναι αλήθεια πως, από τον 10ο και, περισσότερο, από τον 13ο αιώνα, οι βυζαντινοί ανθρωπιστές προσπάθησαν να ξαναδώσουν στα ονόματα «Ελλάς» και «Έλληνες» την παλιά τους αίγλη, και διεκδίκησαν την πνευματική «κληρονομιά» της Αθήνας. Ωστόσο, αυτή η «αποκατάσταση» δεν εξάλειψε τον (κληρικό προπάντων) ανθελληνισμό ως το τέλος της αυτοκρατορίας.
Ο μέγας λογοθέτης (πρωθυπουργός) του Ανδρόνικου Β' Παλαιολόγου, Θεόδωρος Μετοχίτης (αρχές 14ου αιώνα), θεωρούσε τους Έλληνες «εχθρούς του κράτους» και ευχόταν να «εξολοθρευθούν με την βοήθειαν του Θεού», ενώ ο προοδευτικός θεολόγος Βαρλαάμ (14ος αιώνας) θα κατηγορηθεί, ανάμεσα στ' άλλα, και σαν «ελληνομανής». Και ο Γεννάδιος Σχολάριος (ο κατοπινός πρώτος πατριάρχης της Οθωμανοκρατίας), όταν ρωτήθηκε, τρία χρόνια πριν απ' την Άλωση, αν είναι Έλλην, απάντησε με αποστροφή: «... αν με ρωτήσει κανείς τι είμαι απαντώ, Χριστιανός είμαι». Και ο ιστορικός Παύλος Καλλιγάς στο βιβλίο του «Μεσαιωνικός βίος του Ελληνικού Έθνους» λέγει: «Αυτούς τους διώκοντας τον Χριστιανισμόν Τούρκους, αποκαλεί η Εκκλησία "νέους Έλληνας", διότι το όνομα Έλλην ήτο τότε συνώνυμον τω αντιχρίστω... Οι περισωθέντες επίσημοι αναθεματισμοί του ελληνικού ονόματος, αποδεικνύουν ότι οι ακαταλόγιστοι εκείνοι άνθρωποι ενόσουν (έπασχαν από) αληθή ελληνοφοβίαν».... Ο βυζαντινός ιερός πόλεμος κατά των Ελλήνων, που κράτησε έντεκα αιώνες, απόδειξε πόσο τυφλώνει ο δογματικός φανατισμός, αλλά και πόσο ανέσπερη αλκή έχει ο ελληνικός πολιτισμός, αφού κατόρθωσε να επιβιώσει ακόμα κι όταν τον μαχόταν ανένδοτα η πιο κραταιή (μαζί με τον αυτοκράτορα) δύναμη του Βυζαντίου, η ιεραρχία...

Αυτά από τον Μάριο Πλωρίτη.

Οι τρεις Ιεράρχες, μας λένε, διέσωσαν τα ελληνικά γράμματα!!! Από ποιους τα διέσωσαν; Και πώς; Αφού η ελληνική γλώσσα ήταν, τότε, η επίσημη γλώσσα του γνωστού κόσμου! Πώς όμως υπερασπίστηκαν τον ελληνισμό όταν ο Μέγας Βασίλειος γράφει στο έργο του «εις τον Προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον»: «Μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων... τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν».

Και ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος γράφει στην ομιλία του εις Άγιον Ιωάννην τον Ευαγγελιστήν: «Αν κοιτάξεις στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) θα δεις, τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας (των Ελλήνων φιλοσόφων!), όλα δε είναι γεμάτα ακαθαρσίες και πύον, και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν από σκουλίκιαν... Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, παίρνοντας από τους φιλοσόφους τους... Εμείς όμως, δεν παραιτούμαστε από την μάχη εναντίον τους».

Τόση ήταν η αγάπη τους προς τους Έλληνες και την Ελλάδα που ο Χρυσόστομος συμβουλεύει τους χριστιανούς στον λόγο του «Περί Κενοδοξίας και πώς δει τους Γονείς Ανατρέφειν τα Τέκνα»: «Κανένας δεν πρέπει να δίνει στα παιδιά του ονόματα των ελλήνων προγόνων του, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά να δίνει τα ονόματα των δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης». Ιδού και η απάντηση σε όσους απορούν γιατί δεν μπορούν να δώσουν όνομα στα παιδιά τους που δεν περιλαμβάνεται στας εκκλησιαστικάς δέλτους!

Είναι όμως και ο Γρηγόριος Νανζιαζηνός: «Η μητέρα μου πρόσεχε να μη φιλήσουν τα χείλη μου Ελληνικά χείλη, να μην αγγίξουν τα χέρια μου Ελληνικά χέρια και ούτε Ελληνικά τραγούδια να ΜΟΛΥΝΟΥΝ τα αυτιά και την γλώσσα μου».

Αυτά, λοιπόν, επειδή οι αλήθειες πρέπει να λέγονται.

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

"Ως συμβαίνειν, διαιρεθήναι τα πλήθη και τους
μεν Ιωαννίτας λέγεσθαι, τους δε Βασιλείτας,
Γρηγορίτας τους λοιπούς"
(Patrologia Graeca)

Γιώργος Φ. Αγιομυργιαννάκης

Toν 11o αιώνα μόνο ξύλο που δεν έπαιξαν οι ιερωμένοι και οι θεολογούντες,
για το ποιος είναι καλύτερος Ιεράρχης από τους τρεις γνωστούς προστάτες.

Έτσι για να μην τσακώνονται οι χριστιανοί, πήγαν και οι τρείς μαζί στα
όνειρα του μητροπολίτη Ευχα'ι'τών Ιωάννη Μαυρόποδα παρακαλώντας τον να.....
σταματήσει ο τριχασμός των πιστών.
Κατόπιν τούτου, ο δεσπότης κάθησε και έγραψε κατά παραγγελία τους ύμνους
για τους τρεις Ιεράρχες.
Έτσι καθιερώθηκε και η σχετική θρησκευτική γιορτή.
Αλλά πότε συνδέθηκε με τα ελληνικά γράμματα και έγινε σχολική γιορτή?

'Ηδη από τη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους επικρατεί ο "ελληνοχριστιανικός πολιτισμός" του Ζαμπέλιου και δειλά δειλά άρχισε να φαίνεται η σύνδεση των τριών Ιεραρχών με την ελληνική παιδεία.
Οταν δε Παπαρρηγόπουλος εκφωνεί το 1883 το λόγο για το μνημόσυνο των ευεργετών του Πανεπιστημίου, μιλώντας για τους ευεργέτες δεν εννοεί αυτούς που έκαναν δωρεές, όπως ο Μαυροκορδάτος, αλλά τους Πατέρες της Εκκλησίας και μάλιστα τους τρεις "μεγίστους φωστήρας".

Το 1935-36 έγινε Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση
Δεμερτζή και το 1945 στην κυβέρνηση Βούλγαρη, ο Δημήτριος Μπαλάνος (1877-1959),
ο οποίος ήταν και καθηγητής θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και ακαδημα'ι'κός.
Ο άνθρωπος αυτός είχε μια έντονη παρουσία στη στήριξη του "ελληνοχριστιανικού
πολιτισμού" με ομιλίες με δημοσιεύματα και τη συγγραφική του δραστηριότητα.

Στις 30 Ιανουαρίου 1948 εκφωνεί τον πανηγυρικό κατά τη διάρκεια του εορτασμού των τριών Ιεραρχών στο πανεπιστήμιο και " εζητήθη να δηλωθεί ο εν τω προσώπω των αρμονικός συνδυασμός κλασσικής παιδείας και χριστιανικού κηρύγματος"
Έτσι αναγνωρίζονται ως "υποδειγματικοί εκπρόσωποι του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού" και καθιερώνονται ως προστάτες των γραμμάτων και της Παιδείας.

Η προτροπή του Μπαλάνου γίνεται ασμένως δεκτή λόγω των συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου που βρίσκεται στην κορύφωσή του και της απαραίτητης αποκήρυξης της αθε'ί'ας του κομμουνισμού.
Βέβαια και πριν τον Μπαλάνο, άλλος ένας καθηγητής πανεπιστημίου, ο Παναγιώτης Μπρατσιώτης (1889-1982) από το 1939, μιλούσε για εθνική παρακμή και παρότρυνε το ελληνικό κατεστημένο να λύσει όλα τα κοινωνικά προβληματα με τις διδαχές των Τριών Ιεραρχών
Μπλεγμένος με τις παραεκκλησιαστικές οργανώσεις "Απόστολος Παύλος","ΑγΒασίλειος",
"Ζωή" και "Χριστιανικός Κοινωνικός Κύκλος", κατορθώνει με τις εισηγήσεις του, να μπει ο ελληνοχριστιανιμός στο σύνταγμα του 1952, που ήταν η βάση της πολιτικής οργάνωσης της μετεμφυλιακής περιόδου.

Το 1955-56 ο Μπρατσιώτης γίνεται πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και φτιάχνει το λάβαρο που απεικονίζει τους Τρείς Ιεράρχες και το τοποθετεί στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου παρουσία του βασιλέως Παύλου...
Μέχρι τότε, το Πανεπιστήμιο διέθετε ένα άλλο λάβαρο το οποίο απεικόνιζε τη θεά Αθηνά, θεά της σοφίας και της γνώσης που ήταν έργο του ζωγράφου Ν. Γκύζη.

Το ελληνοχριστιανικό αυτό λάβαρο παρέμεινε στην αίθουσα αυτή μέχρι το 1987 που μεταφέρθηκε από τον πρύτανη Μιχ. Σταθόπουλο στο μουσείου του Πανεπιστημίου.

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_5946.html

Νόμιμοι φυγόστρατοι οι περισσότερο πολιτικοί μας - Με λίγα χιλιάρικα "υπηρέτησαν" την πατρίδα...

ImageΈνα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το που υπηρέτησαν και κυρίως αν υπηρέτησαν την πατρίδα οι κορυφαίοι πολιτικοί μας, δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Τα όσα περιέχονται είναι ελάχιστα τιμητικά για την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών ηγετών μας, αφού διαπιστώνεται ότι ήταν κοινή τακτική με λίγες χιλιάδες δραχμές να εξαγοράζουν είτε ολόκληρη είτε τμήμα της θητείας τους. Πως περιμένουμε να φροντίσουν την ασφάλεια της χώρας; Με την ίδια λογική που περιμένουμε από ανθρώπους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχουν εργαστεί ποτέ στην ζωή τους, να φτιάξουν την....

ελληνική οικονομία...
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ-Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ
1952:Παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Ήταν και ανυπότακτος. Τοποθετήθηκε στη Σχολή Πληροφορίων και εκπαιδεύτηκε ως ανακριτής αιχμαλώτων. Το 1953 απολύθηκε έχοντας τακτοποιήσει και τη ποινή της διετούς πρόσθετης υπηρεσίας που του είχε επιβληθεί .

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-Πρωθυπουργός
ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ
1978: Παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979,έχοντας περάσει και από τη Λήμνο.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ-Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
ΝΑΥΤΗΣ
1976 Ιούλιο παρουσιάστηκε στο ΠΝ,τον Οκτώβριο απολύθηκε,πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ –Πρώην πρωθυπουργός
ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ
1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα –προσέξτε- διαχειριστής. Στο ΠΝ έμαθε ότι έχει πλατυποδία. Κάτι είναι κι αυτό.


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΥΕΘΑ
ΓΙΩΤΑΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΤΤΩΝ ΚΙΛΩΝ
1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω «παχυσαρκίας». Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.


ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ-Πρώην ΥΕΘΑ
ΑΠΑΛΛΑΓΗ

Το 1968 κηρύχτηκε ανυπότακτος,το 1972 έχασε την ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 με 29.000 δρχ. εξαγόρασε 29 μήνες θητείας. Επανήλθε στις ΕΔ όμως. Ως υπουργός!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ
1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σ΄ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του
διαχειριστή φύλαγε ένα φάρο στον Πειραιά.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΣΤΗΣ
1978 Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου. Πήγε Λήμνο στο 285 ΤΕ,έχοντας «φάει» ήδη 20 μέρες φυλακή. Δυο χρόνια μετά πέρασε και μία εκπαίδευση στο χειρισμό αντιαρματικών 75-76 χιλιοστών.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ-πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ
Πήρε πτυχίο βοηθού νοσοκόμου κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Ν.Κακλαμάνης που παρουσιάστηκε στο ΠΝ το 1972. Κι όμως έκανε θητεία σε πλοίο

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κοινωνία ευημερούσας παρανομίας

http://www.styx.gr

Ως «ελληνόφωνoς ορθόδοξος» –όπως μου υπενθύμισε ότι είμαι, η πολυδιαφημισμένη από τον ΣΚΑΕΙ εκπομπή του για το «1821»- θέλω να μοιραστούμε –ω συμπατριώτες- μερικές επίκαιρες σκέψεις:

Με αφορμή και την κατάληψη από τους καθοδηγημένους από κομματική έκφανση λαθρομετανάστες –έστω παράνομους μετανάστες- αλλά οπωσδήποτε όχι οτιδήποτε άλλο, θέλω να υπενθυμίσω και:

Προσπαθούμε να αναστήσουμε την πεθαμένη υπόθεση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, σε μια χώρα που δεν λειτουργεί ο νόμος, εκτός αν νεότερος νόμος έτσι ορίσει.

Αλλιώς εκτός από τους λαθρέμπορους ναρκωτικών και πάσης άλλης φύσης λαθρέμπορους θα μπορούσε να καταστούν οιονεί ακαδημαϊκοί πολίτες και πάσης φύσης αναξιοπαθούντες.

Όλα εξ ονόματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Αλλά αντί να νοιάζονται όλες αυτές οι εκφάνσεις της προόδου για τα δικαιώματα των χιλιάδων ή μήπως πλέον αλλοδαπών «εισβολέων» μήπως θα ‘πρεπε να ασχοληθούν με τα δικαιώματα των ημεδαπών, της αδικημένης πλέον πλειοψηφίας; Που ως πότε θα παραμένει σιωπηλή;

Κι αναφέρομαι ενδεικτικά και μόνο,

# στους χιλιάδες που καθημερινά από τα αξημέρωτα συνωθούνται έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ για ένα χαρτάκι προτεραιότητας,

# στους χιλιάδες νέους που περιμένουν ένα σημάδι από τα γραφεία εύρεσης εργασίας,

# στους απόμαχους που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τις συντάξεις που εγκρίνουν ως μόνη λύση Γερμανοί αξιωματούχοι κι ας είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας,

# σ΄όλους εκείνους που συγκεντρώνουν τα πεταμένα λαχανικά όταν τελειώσουν οι λαϊκές,

# σ΄όλους εκείνους που προσπαθούν να επιβιώσουν χάρη στην φιλανθρωπία κάποιων οργανώσεων…

Ας βγει λοιπόν μπροστά κάποια από τις πάμπολλες «μη κυβερνητικές οργανώσεις» (αφού μας πουν από που επιχορηγούνται άραγε), λοιπόν, για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ημεδαπών ανέργων, αστέγων κλπ ημεδαπών αναξιοπαθούντων.

Θα ήθελα να γράψω ότι ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ανεξαιρέτως, έχουν ευθύνες, αφού δεν επιτρέπουν να γίνουν έλεγχοι στα ταμεία τους. Μα αφού χρηματοδοτούνται από όλους εμάς, (ή μάλλον ΚΑΙ από εμάς) γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να μάθουμε τι γίνονται τα χρήματά μας;

Επειδή τα μόνα αναξιοπαθούντα δεν είναι τα κόμματα – επειδή κυκλοφορούν πάλι τα «ελεήμονα κουπόνια υποταγής»- λες και δεν τα φτάνει η άφθονη κρατική επιχορήγηση … Κι από την άλλη δεν θέλουν ούτε κουβέντα να γίνει για οικονομικό έλεγχο στα ταμεία τους. Μπας κι αποκαλυφθεί ότι λάβαιναν και θολές επιχορηγήσεις –αν γίνονται παρόμοιες εγγραφές ή μάλλον αν τηρούνται καν βιβλία…

Θα ήθελα να γράψω για την Δικαιοσύνη, που μπορεί και κινείται μόνο με βάση το πλαίσιο που της καθορίζουν οι εκλεγμένοι, πάει η ανεξαρτησία των εξουσιών. Αφού συνταγματικά είναι απαλλαγμένοι ευθυνών οι βουλευτάδες.

Αλλά ποιος ακούει κάποιους που έστω νομίζουν ότι κάνουν νουνεχείς σκέψεις; Γράψε κάτι για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου. Μου τηλεφωνούν φίλοι και γνωστοί. Γράψε κάτι για την αδικία εναντίον των συνταξιούχων. Δεν πλήρωναν εισφορές για τις συντάξεις τους στα Ταμεία τους; Τι έπαθαν όσοι τους τις κατακρατούσαν;

Πείτε μου έστω ένα όνομα, από εκείνα που βαρύγδουπα ακούστηκαν ότι φοροδιαφεύγουν να τιμωρήθηκε και να πλήρωσε πρόστιμο. Την γλίτωσαν με την περαίωση…

Λαϊκή επιταγή είναι η παραδειγματική τιμωρία των καταχραστών. Και η επιστροφή των κλεμμένων.

Σε μια χώρα λοιπόν, που όλοι για κάποιο λόγο είναι υπεράνω του νόμου ας μην μας κοροϊδεύουν με συνθήματα όπως «πρώτα ο πολίτης», χωρίς να αναφέρονται σε ποιον από τους πολίτες αναφέρονται ή μάλλον σε ποια κοινωνική τάξη, επειδή πάλι, είναι ξεκάθαρο το τοπίο και σ’ αυτόν το τομέα πια.

Κι ας σταματήσει ο ΔΙΑΣ να κάνει τη θορυβώδη εμφάνισή του στις κεντρικές λεωφόρους και να περνάνε που και που από τα απομονωμένα δρομάκια του Κρυονερίου πχ και των άλλων απομονωμένων συνοικιών, που τα μικρά σπιτάκια είναι τόσο ευάλωτα και πρόσφορα στην «επίσκεψη» των «αναξιοπαθούντων αλλοδαπών» που τα ρημάζουν.

Κι αυτό το χρέος…

Το ότι, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός, αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης και προβληματισμού η διεύρυνση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών, έχει τη σημασία του. Έστω κι αν ο ΓΑΠ ο ελάσσων υπεραμύνθηκε ότι δεν πρόκειται να αναδιαρθρώσουμε το χρέος. Οι Γερμανοί επιμένουν πως πρέπει να προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση του χρέους, όπως μας είχαν προτείνει απ’ την αρχή και την αρνήθηκαν εκείνοι, οι οποίοι προφανώς, αλλού, άλλα είχαν υποσχεθεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης έκαναν γαργάρα τη δήλωση Σόιμπλε, ότι η Γερμανία είχε προτείνει στην κυβέρνηση ΓΑΠ την αναδιάρθρωση χρέους πριν την υπογραφή του μνημονίου. Αλλά είναι προφανές πλέον ότι ο ΓΑΠ είχε αναλάβει άλλες υποχρεώσεις.

Όπως έγραψε κι ο Γιώργος Δελαστίκ, «η κυβέρνηση και η ΕΕ συνεργάστηκαν για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό. Έστησαν το παραμύθι με τη δήθεν απειλούμενη χρεοκοπία, προκειμένου να παραλύσουν τις αντιδράσεις του τρομοκρατημένου ελληνικού λαού, πετυχαίνοντας έτσι να τον μετατρέψουν σε «πειραματόζωο» πανευρωπαϊκής χρησιμότητας».

Η κοροϊδία που παίζεται πίσω από την πλάτη του λαού, οδηγεί σε συμπεράσματα ότι κάποιοι πρέπει να μιλήσουν για "Γουδή".

Τι πρέπει να πούμε δηλαδή, πως μας χρειάζεται ένας λοχίας; Σε ράντζο πέθανε ο Πλαστήρας. Αλλά, τι απέδειξε το πραξικόπημα των πρακτόρων συνταγματαρχών; Εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία για να ξεπουλήσουν την Κύπρο, αφού πρώτα, λίγδωσαν κι αυτοί. Εξέλιπε γαρ και το ενδεχόμενο αυτό.

Ποια είναι η ελπίδα που απομένει;

Καθώς επικρατεί πλήρης και γενική απαξίωσηπου την παρακολουθούμε καθημερινά. Καθώς οι καλοπληρωμένοι παπαγάλοι, καυγαδίζουν με τους υπεράνω κριτικής πολιτικούς που δεν τιμωρούνται ούτε από τους ψηφοφόρους τους. Παπαγάλοι που προτείνουν αποχή –επειδή έτσι προτείνει το σύστημα ελέγχου της ψήφου- ώστε να καταγραφούν μόνο οι κατευθυνόμενες από τις δημοσκοπήσεις. Και να δικαιωθούν οι εταιρίες.

Που πήγε το δίκηο του εργαζόμενου; Στο ταμείο ανεργίας, που δεν προλαβαίνει να «εξετάζει» αιτήσεις για επίδομα ανεργίας από τις στρατιές των ανέργων.

Που πήγε το μέλλον των νέων; Σε άλλη μία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που προετοιμάζει τη γενιά των 590 ευρώ.

Που πήγε το πάθος των συνδικαλιστών; Έσβησε στην αδράνεια αντίδρασης σε έναν αντεργατικό νόμο, που άλλες εποχές θα είχε ξεσηκώσει θύελλες.

Επειδή έχουν απαξιωθεί όλες οι αξίες, αφού όλοι φαίνεται πως έχουν ανταλλάξει μαχητικές θέσεις με αξιώματα.

Έτσι οι φόροι αυξάνονται, η τιμή των προϊόντων ανεβαίνει, μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις, αφού περικόπηκαν δεόντως, παγώνουν. Για τους γνωστούς ύποπτους το κράτος τους επιφυλάσσει την γνωστή μεταχείρηση προς όφελος των προνομιούχων που εξαργυρώνουν την ανομία με μια περαίωση.

Και γύρω μας μια γενική βουβαμάρα. Μήπως πρόκειται για τη νηνεμία πριν τη καταιγίδα; Δεν καταλαβαίνουν ότι ερεθίζουν πια οι κοκορομαχίες στη Βουλή, από τους υπερασπιστές ενός πολιτικού συστήματος που πνέει τα λοίσθια και κάνουν πως δεν το έχουν καταλάβει. Ή μήπως κάποιοι το εύχονται, μια και στην αναμπουμπούλα χαίρονται. Άσχετο αν δεν τους έχουν βγει ως τώρα οι περιπτώσεις αναταραχής.


Μετά το ξυλοφόρτωμα βουλευτή, την αποδοκιμασία πρώην πρωθυπουργού και το γιουχάισμα του αντιπροέδρου, μήπως άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι το μαχαίρι αν δεν φτάσει στο κόκαλο, θα είναι επικίνδυνη και η παρουσία τους σε κοινόχρηστους χώρους.

Ή μήπως πιστεύουν ότι ακόμα εξουσιάζουν τα πάντα γερά, μια και το σύστημα διαπλοκής τους στηρίζει απόλυτα;


http://deltio11.blogspot.com/2011/01/blog-post_8886.html

Τι προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ;


F.E.M.A και Πρόγραμμα REX 84
Τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ;

Δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, παραγγελία εκατοντάδων χιλιάδων φερέτρων και παραγγελίες προμηθειών διαφόρων ειδών, είναι μερικές από τις προετοιμασίες της F.E.M.A εδώ και αρκετό καιρό. Γιατί άραγε;
Τι είναι η F.E.M.A; F.E.M.A. (Federal Emergency Management Agency): Είναι η «Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών» και εδρεύει στο Fort Meade τoυ Maryland, στην έδρα της περιβόητης NSA…
Επίσημη αποστολή της είναι να διαχειρίζεται έκτακτες ανάγκες, όπως καταστροφές από σεισμούς, τυφώνες, τρομοκρατικές ενέργειες κλπ… Αρχικά υπό την διοίκηση της FEMA εγκρίθηκε η ίδρυση 23 στρατοπέδων κράτησης. Αυτά διεσπάρησαν σε όλη την έκταση των ΗΠΑ.
Επί πλέον, ιδρύθηκαν είκοσι συμπληρωματικά στρατόπεδα. Υπάρχουν επομένως τώρα 43 στρατόπεδα κράτησης που είναι έτοιμα σε όλη την έκταση των ΗΠΑ. Η Επιχείρηση αυτή ονομάστηκε REX-84 και υποτίθεται οτι δημιουργήθηκε με το σκεπτικό ότι, σε περίπτωση μαζικής εξόδου αλλοδαπών μεταναστών από τα σύνορα Μεξικού Αμερικής, αυτοί θα πρέπει γρήγορα να μαζευτούν και να οδηγηθούν σε κέντρα κράτησης της F.E.M.A. Το πρόγραμμα αυτό, επιτρέπει πολλά στρατόπεδα συγκέντρωσης να μετατραπούν σε φυλακές. Στην πραγματικότητα, το πρόγραμμα REX84, αποτελεί ένα τεράστιο Γκουλάγκ στο οποίο σκοπεύουν να φυλακίσουν όλους τους πολίτες που θα θεωρηθούν “εν δυνάμει ανατρεπτικοί” ( όσοι δηλαδή αντιστέκονται στη Νέα Παγκόσμια Τάξη ). Από την στιγμή που θα κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και επιβληθεί Στρατιωτικός Νόμος σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, κάθε αντιφρονών θα μετονομασθεί απλούστατα σε “εγκληματία”, “ύποπτο τρομοκράτη” και επικίνδυνο πρόσωπο για την δημόσια “τάξη και ασφάλεια”. Η κυβέρνηση, έχοντας στα χέρια της έκτακτες εξουσίες θα προσπαθήσει να επιβάλλει το νόμο χρησιμοποιώντας τις πολυάριθμες Ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες.
To REX84 έχει δύο υποπρογράμματα: Το Garden Plot, που είναι το υποπρόγραμμα για τον έλεγχο του πληθυσμού και, Το Cable Splicer , που είναι το υποπρόγραμμα κατά το οποίο, τη διακυβέρνηση των Πολιτειακών και Τοπικών κυβερνήσεων θα αναλάβει η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.
Τα Στρατόπεδα-Φυλακές Το “American’s Bulletin” το Νοέμβριο του 1992, έγραψε:
«Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μια Ντιρεκτίβα για την Εθνική Ασφάλεια, Υψηλής Διαβάθμισης (NSDD – National Security Decision Directive). Αυτή η Ντιρεκτίβα έδινε επείγουσες Οδηγίες για την ενεργοποίηση δέκα τεράστιων στρατοπέδων-φυλακών σε καίριες στρατηγικές Θέσεις σε ολόκληρη τη έκταση των ΗΠΑ. Τέσσερις από αυτές τις εγκαταστάσεις κράτησης έχουν σχεδιασθεί για την κράτηση τουλάχιστον 25.000 πολιτικών κρατουμένων.
Βρίσκονται στα εξής σημεία: Fort Chaffee, Αλάσκα Fort Drum, Στρατιωτική Περιοχή Νέας Υόρκης Indiantown, Στρατιωτική Περιοχή Πενσυλβάνιας Camp Hill, Πενσυλβάνια. Οι επιπλέον έξη εγκαταστάσεις κράτησης έκτακτης ανάγκης, όπως ονομάζονται κατ’ ευφημισμό, συγκροτήθηκαν σιωπηλά σε υπάρχουσες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ. Αυτές είναι οι εξής: Fort Benning, Γεωργία Fort Huachua, Αριζόνα Αεροπορική Βάση Elgin, Φλόριδα Oakdale, Καλιφόρνια Fort McCoy, Ουαϊόμινγκ Αεροπορική Βάση Vandenberg, Καλιφόρνια.
Όλα τα στρατόπεδα έχουν σιδηροδρομικές γραμμές και αρκετά από αυτά έχουν κοντά τους και αεροδρόμιο. Πλαστικά Φέρετρα! Η F.E.M.A από ότι φαίνεται, έχει φροντίσει όλες τις λεπτομέρειες για την επίτευξη του σχεδίου της Αμερικανικής Κυβέρνησης όποιο κι αν είναι αυτό. Σε ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στη Georgia, υπάρχουν αποθηκευμένα εκατοντάδες χιλιάδες πλαστικά φέρετρα! Κατασκευάστηκαν από την εταιρία PolyGuard Vaults η οποία περιγράφει το «προϊόν» της ως εξής: Η νεκρική κρύπτη, είναι ένα κιβώτιο, μέσα στο οποίο τοποθετούνται το φέρετρο και τα λείψανα την ώρα της ταφής. Αυτό, βοηθάει στη διατήρηση της αισθητικής του εδάφους στην τοποθεσία που βρίσκεται ο τάφος. Κατασκευάζεται με τη διαδικασία έκχυσης του καλουπιού από νερό, πολυμερή ανθεκτικά σε χημικά και είναι ΜΗ-βιοδιασπώμενο.. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 500.00 τέτοια φέρετρα! Η ερώτηση είναι εύλογη: Γιατί; Ακόμη κι αν σχεδιάζεται μαζική εξόντωση πληθυσμού, ακόμη κι αν προετοιμάζονται για κάποιο είδος φυσικής καταστροφής, γιατί η F.E.M.A έπρεπε να παραγγείλει τα αξίας εκατομυρίων δολλαρίων φέρετρα; Υπάρχουν πληροφορίες ότι η κατασκευή τους στοίχισε περίπου 110.000.000 δολλάρια. Δεν δίνει κάποιος τόσα χρήματα μόνο και μόνο για περίπτωση που «κάτι συμβεί», τα δίνει όμως όταν ξέρει ότι πρόκειται να συμβεί… Θα ακουστεί κυνικό αλλά, το πιο απλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουν μαζικούς τάφους ή πλαστικές σακούλες. Ποιος ο λόγος λοιπόν για τέτοια προληπτική μέριμνα με τόση ‘φροντίδα’ και ‘στοργή’ από την F.E.M.A, τη στιγμή μάλιστα που εκατομμύρια αμερικανών είναι άστεγοι και πεινασμένοι; Εκτός αν, παίζει ρόλο το ότι, τα αεροστεγή αυτά φέρετρα είναι ιδανικά για να μεταφέρουν θύματα πανούκλας ή βιολογικού πολέμου. Η Οργάνωση Συνεχίζεται….
Εκτός των παραπάνω, η F.E.M.A φαίνεται πως προχωράει και σε άλλου είδους λεπτομέρειες, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα οτι, ξέρει πολύ καλά τι είναι αυτό που πρόκειται να συμβεί. Μόλις στις 24/1/11, δημοσιοποίησε στο σάιτ της διαγωνισμό ανάθεσης παραγγελίας για 140.000.000 συσκευασμένα γεύματα με διάρκεια ζωής 36 μηνών! Πριν από αυτό, προμηθεύτηκε 14.000.000 κουβέρτες.
Ας δούμε τώρα και μία ακόμη ανακοίνωση της F.E.M.A: Η F.E.M.A, θα προσομοιώσει τη φύση ενός μεγάλου σεισμού στην κεντρική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στην σεισμική ζώνη της Νέας Μαδρίτης τον Μάϊο του 2011. Το σκηνικό θυμίζει μάλλον false flag operation που προφανώς θα γίνει για να δικαιολογήσει όλα τα παραπάνω, όμως τα ερωτήματα παραμένουν και είναι πολλά:
Οι τεράστιες φυλακές τι ρόλο παίζουν;
Γιατί σχεδιάστηκαν για ένα τόσο μεγάλο αριθμό κρατουμένων;
Γιατί παραμένουν σε αχρηστία;
Τι περιμένουν η μάλλον, ποιους περιμένουν;
Τα χιλιάδες πλαστικά φέρετρα για ποιους είναι;
Τι ετοιμάζουν; Τυφώνα; καταστροφικό σεισμό; Ακραίες κλιματολογικές αλλαγές; τρομοκρατική επίθεση με χημικά; Πανδημία; εξέγερση λόγω “οικονομικού κραχ ή μήπως την “τελική λύση” για τους “μη συμμορφούμενους” στην Νέα Παγκόσμια Τάξη και στον επερχόμενο Παγκόσμιο Ηγέτη;

http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_1825.html

Με λένε Ελλάδα (Βίντεο)

ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΜΙΑ συναίσθηση τής ιστορικής μου αξίας. Ήμουν φτωχή αλλά τίμια. Πολέμαγα για να μεγαλώσω. Πολέμησα για την απελευθέρωση τής Βορείου Ελλάδας στους Βαλκανικούς. Πολέμησα για τη μεγάλη ιδέα στη Μικρά Ασία. Όμως, έστω, κι' αν έσπασα τα μούτρα μου δεν το έβαλα κάτω. Πολέμησα στο Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο και αντιστεκόμουν σθεναρά. Ξυπνούσαν οι μνήμες που με συνέδεαν με το παρελθόν μου.
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ άρχισε ο ξεπεσμός μου. Ο γελοίος εμφύλιος τών αριστερών με τους δεξιούς που σφάζονταν με τα κονσερβοκούτια. Η ανοικοδόμηση με τη μέθοδο τής αντιπαροχής και τις απαίσιες πολυκατοικίες που έκαναν την Αθήνα την πιο άσχημη πρωτεύουσα τής Ευρώπης. Και τέλος, η ανικανότητα τού βασιλιά και τών πολιτικών έφεραν τον γύψο και τα βασανιστήρια τής Χούντας...

ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ '80 «Ο λαός στην εξουσία», ο Ανδρέας, το ΠΑΣΟΚ, τα λαμόγια και οι πρασι-νοφρουροί. Το περίφημο «Τσοβόλα δώσ' τα όλα!». Ο Κοσκωτάς. Ο Μητσοτάκης. Οι κοριοί και ο Μαυρίκης. Η κομπίνα τού χρηματιστηρίου το '99. Όλοι αυτοί που δεν μπήκαν φυλακή. Μαζί και οι παπαγάλοι. Ο Σημίτης με τον Κόκκαλη και τον Μπόμπολα. Οι λιμουζίνες και τα μπουζούκια σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα. Μόνο δανείζεται για να τα ρίξει στην κατανάλωση και όχι στην ανάπτυξη... Τα δανεικά και οι στρατιές τών ημέτερων δημοσίων υπαλλήλων.
ΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ στην εξουσία. Πράσινοι και... Μπλε. Διορίστε, χώστε, φάτε, όλοι αυτοί με ξεσκίσανε φιλαράκι. Οι συνδικαλιστές και οι εργατοπατέρες. Οι ληστο-τραπεζίτες. Οι χουλιγκάνοι και τα επεισόδια. Οι κουκουλοφόροι και οι αριστεροί υποστηρικτές τους, κουλτουριάρηδες τής πλάκας. Οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες στην ΕΡΤ. Οι υπουργοί και οι μίζες. Η SIEMENS, ο Τσουκάτος, ο Αλογοσκούφης, ο μπουνταλάς και άχρηστος Καραμανλής, ο Γιωργάκης ο... ταξιδευτής Οι εισαγγελείς που κοιμούνται. Οι τρομοκράτες που έπιασαν τη 17Νοέμβρη που ήταν λιγότερο τρομοκρατική από το Σύστημα που με τρομοκρατεί καθημερινά φιλαράκι. Είμαι μία βιασμένη. Μου κλωτσάνε τα ομόλογα λες και είναι σκ@τ@, μ' έχουν κάνει σκουπίδι. Με κράζουν οι Γερμανοί, με κράζουν σε όλα τα κανάλια τής γης, μέχρι και ο υπουργός οικονομικών τής Πορτογαλίας σήμερα δήλωσε "μην μας συγκρίνετε, εμείς δεν είμαστε Ελλάδα ούτε πρόκειται ποτέ να γίνουμε"! Πιάνουν το όνομά μου στο στόμα τους όλοι, διότι εγώ έγινα η πιο βρωμιάρα απ' όλους. Είναι να τρελαίνεσαι, να παραληρείς...
ΘΑ ΣΟΥ ΕΓΡΑΦΑ ΚΙ' ΑΛΛΑ! Έχω τόσα πολλά να σου πω, αλλά βιάζομαι τώρα γιατί πρέπει να δω την TV τών εργολάβων και τών εφοπλιστών που με αποβλάκωσε τελείως. Το μεσημέρι βλέπω τα κουτσομπολίστικα διότι εκεί δεν μιλάνε για μένα και ξεχνιέμαι. Βλέπω τις μοντέλες κι' αποβλακώνομαι ακόμα πιο πολύ. Κι' όμως έχω τα ωραιότερα βυζιά που είναι σαν νησιά, τα ωραιότερα μάτια που είναι σαν θάλασσες, τα ωραιότερα οπίσθια που είναι σαν βουνά, αλλά κανείς πια δεν με γουστάρει... διότι είμαι βρώμικη! Με βίασαν όλοι και συνεχίζουν να με βιάζουν...
ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ αρσενικός, ΕΝΑΣ πολιτικός, ΕΝΑΣ εισαγγελέας για να διαολοστείλει όλους αυτούς που με βιάσανε και να τους κλείσει φυλακή. Τί άλλο να σου πω φίλε; Έχω αποκάμει...
Αγαπητοί φίλοι.
Τώρα που είδατε τις φωτογραφίες και διαβάσατε το κείμενο ακούστε στο YouTube και τη... Χοντρομπαλού για να ολοκληρωθεί η εικόνα τής καταταλαιπωρημένης πατρίδας μας.
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/01/blog-post_3848.html

Ώρα για απαντήσεις κύριοι...

Είναι πλέον καιρός να εξεταστεί ο ρόλος των ΜΚΟ, ποια είναι η σχέση τους με το κράτος, ποια είναι η ιδεολογικοπολιτική τους ταυτότητα και οι επιδιώξεις τους, ποιοι είναι αυτοί που τις στελεχώνουν ποιοι και με ποια κριτήρια τις χρηματοδοτούν και ποια είναι η εμπλοκή των οργανώσεων αυτών σε αξιόποινες πράξεις. H ΝΔ (που κατέθεσε τροπολογία για το άσυλο) προχώρησε σε μια ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ καταγγελία κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου, που εγείρει πολλά ζητήματα, ιδιαίτερα μετά τα όσα εξωφρενικά έγιναν στη Νομική Σχολή Αθηνών. Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση, που ακολούθησε σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ημερήσιας εφημερίδας «Δημοκρατία», «έως τώρα γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν ενήμερη για την εκστρατεία των λαθρομεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα, ότι επέτρεψε την κατάληψη της Νομικής και ότι με τη στάση της διόγκωσε το πρόβλημα και διέσυρε κάθε έννοια έννομης τάξης.

Σήμερα, γίνεται γνωστό, από δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι και χρηματοδότης της οργάνωσης που σχεδίασε και εκτέλεσε την όλη επιχείρηση. Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών εισπράττει –μέσω του Υπουργείου Απασχόλησης– μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Επιπλέον: Στην ιστοσελίδα του επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ κ. Λαμπρινίδη υπάρχει φωτογραφία του ιδίου με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών κ. Αχμέτ Μοαβία, τον οποίο είχε προσκαλέσει στις Βρυξέλλες. Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα και να δώσει εξηγήσεις».


Η μεθόδευση αποκαλύπτεται...
Είναι πλέον σαφές, ότι το ΠΑΣΟΚ μεθοδεύει και ενορχηστρώνει και η αριστερά εκτελεί. Οι μεταξύ τους «καυγάδες», είναι μάλλον για το θεαθήναι. Σκοπός όλων τους στην ευρύτερη αριστερά, η διάλυση του εθνικού κορμού και η μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμική. Δηλαδή, θέλουν την Ελλάδα χώρο και όχι χώρα, έναν απέραντο πολυεθνικό σκουπιδοτενεκέ.
Μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής είπε: «Φυσικά είναι ξεκάθαρο ότι ο νόμος θα πρέπει να εφαρμοστεί για όλους. Εάν από την έρευνα αποδειχθούν ευθύνες και προς τους μετανάστες, εννοείται ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος.
Αλλά δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός με την ανομία, δεν υπάρχει κανένας συμψηφισμός και δεν υπάρχει καμία λογική ότι αφού έφυγαν από τη Νομική έχουν ξεχαστεί τα πάντα.
Είναι πολύ ξεκάθαρο το τι διακυβεύτηκε αυτές τις ημέρες, το τι κίνδυνος υπήρχε. Επ’ ουδενί, φυσικά, θα πρέπει να γίνει παράδειγμα προς όλους όσοι, νομίζουν ότι με εκβιασμούς, αλλά και με τη βία - γιατί οι μορφές βίας είναι διάφορες - μπορούν να εκβιάσουν την ελληνική Πολιτεία».


Ποιος ο ρόλος των ΜΚΟ;
Προσέξτε τώρα την εύστοχη ερώτηση καλού συναδέλφου στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών: «Έχετε σκεφθεί να επανεξετάσετε τον τρόπο λειτουργίας και τον ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κυρίως στο κομμάτι που αφορά στον τρόπο χρηματοδότησής τους και πού ακριβώς χρησιμοποιούν αυτά τα χρήματα;
Το λέω με αφορμή τις πληροφορίες ότι αυτές είναι που πλήρωσαν τα εισιτήρια για να μετακινηθούν αυτοί οι συγκεκριμένοι μετανάστες».
Η απάντηση, αναδεικνύει και τη συγχορδία ΠΑΣΟΚ-αριστεράς: «Πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις, ακόμη και σ’ αυτή την έξοδο από τη Νομική Σχολή, πρωτοστάτησαν και βοήθησαν παρέχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προβαίνοντας σε ευεργετικές πράξεις προς τους μετανάστες και εν γένει συνέβαλαν στην εκτόνωση της κρίσης.
Συνεπώς, το να συμψηφίζουμε γενικώς για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, πιστεύω πως αδικεί τον ίδιο τον θεσμό. Από εκεί και πέρα, και για τις ΜΚΟ ισχύουν αυτά που ισχύουν πλέον στην Ελλάδα: ότι καμία κατασπατάληση ακόμη κι ενός ευρώ δεν γίνεται ανεκτή.
Υπάρχει και θα υπάρχει πλήρης έλεγχος σε ό,τι έχει να κάνει με δημόσιο χρήμα και φυσικά απ’ αυτή τη λογική και πρακτική μας δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν και οι ΜΚΟ».


Πληρώνουμε την «ιδεολογική» ατζέντα του ΠΑΣΟΚ
Οι ιδεοληψίες του ΠΑΣΟΚ της παγκόσμιας διακυβέρνησης περί «κοινωνίας των πολιτών» και η συνεχιζόμενη παρά την κρίση αδρά χρηματοδότηση από την κυβέρνηση ή (δια της κυβέρνησης) από την ΕΕ των ΜΚΟ, οι οποίες καταστρατηγούν σε πολλές περιπτώσεις την κείμενη εθνική αλλά και κοινοτική νομοθεσία, ευνοούν φαινόμενα διασάλευσης της δημόσιας τάξης, διαφθοράς και εξαχρείωσης, αλλά και υπονόμευσης και υποκατάστασης της κρατικής εξουσίας. Αυτό το τελευταίο, θέλει πολλή, πάρα πολλή προσοχή...
Το ότι «κάποιοι» πλήρωσαν τα εισιτήρια των λαθρομεταναστών, ώστε αυτοί να μεταβούν από την Κρήτη στην Αθήνα, με σκοπό να καταλάβουν το κτίριο της Νομικής Σχολής, εγείρει πολλά ερωτήματα: που βρήκαν αυτοί που πλήρωσαν τα χρήματα, ποιος τα χορήγησε και με ποιο σκεπτικό; Που αποσκοπούν, αν όχι στην κοινωνική μηχανική και μετάλλαξη των κοινωνιών μας σε πολυπολιτισμικές, όσοι χορηγούν χρήματα σε κάποιες ΜΚΟ, οι οποίες έχουν (κεκαλυμμένα έστω) ιδεολογικοπολιτικά κίνητρα (υπό τη μάσκα ενός «δήθεν» ανθρωπισμού);


Απάντηση του υπουργείου Εργασίας στη ΝΔ
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, διαψεύδει τις αναφορές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και για παροχή μεγάλων ποσών δημοσίου χρήματος προς συγκεκριμένη οργάνωση από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την τρέχουσα περίοδο διακυβέρνησης, «χωρίς να σημαίνει ότι μια τέτοια χρηματοδότηση είναι εξ ορισμού μεμπτή»! Η ανακοίνωση κάνει μάλιστα λόγο για «ευφάνταστα σενάρια» και κατηγορεί τη ΝΔ ότι «ενέδωσε στον πειρασμό του εύκολου εντυπωσιασμού». Γίνεται δε λόγος για «έμμεση χρηματοδότηση μέσω του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ μιας οργάνωσης μέλους του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, του Ελληνο-Σουδανικού Συνδέσμου Φιλίας, την περίοδο 2005-2009 επί ΝΔ».


Ελεύθερη ώρα

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η σοβαρότατη πληροφορία που μεταφέραμε εδώ χθές http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_5241.html είναι η κορύφωση ενεργειών από την κυβέρνηση Παπανδρέου, που ως μοναδικό στόχο έχουν την ικανοποίηση των θέσεων των μεταλλαγμένων Βουλγάρων των Σκοπίων, στην πορεία των διαπραγματεύσεων στο θέμα της...
ονομασίας.
Η αρχή έγινε μόλις ο Γιώργος Παπανδρέου εκλέχτηκε πρωθυπουργός!
Η πρώτη ενέργεια υποχώρησης που έκανε, ήταν να καταργήσει το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Η δεύτερη και χειρότερη, ήταν να καταργήσει Καποδιστριακούς δήμους που είχαν ονόματα καθαρά αρχαιοελληνικά και τα οποία εκνεύριζαν τους φασίστες παραχαράκτες των Σκοπίων και τους εν Ελλάδι φίλους τους.
Έτσι ονόματα όπως: δήμος Μακεδονίδος, δήμος Βεργίνας και δήμος Αντιγονιδών στο νομό Ημαθίας, δήμος Μεγάλου Αλεξάνδρου στο νομό Πέλλας, δήμος Φιλίππων στο νομό Καβάλας, δήμος Φιλώτα στο νομό Φλώρινας και δήμος Μακεδνών στο νομό Καστοριάς…καταργήθηκαν με το πρόσχημα της συνένωσης!
Μέχρι και ο δήμος που έφερε το δοξασμένο όνομα του Ίωνα Δραγούμη, καταργήθηκε και αυτός, ίσως για να μην ενοχλεί πια τους μεταλλαγμένους Βούλγαρους γείτονες.
Πάντα με το πρόσχημα της συνένωσης και της κατάργησης και φυσικά των οικονομικών δυσκολιών του κράτους και των
…υποχρεώσεων που ανέλαβε η κυβέρνηση υπογράφοντας το μνημόνιο, συνεχίζεται μεθοδικά η αποδυνάμωση των ελληνικών θέσεων στη διαμάχη με τους μεταλλαγμένους απογόνους του τσάρου Σαμουήλ, στο θέμα της κατοχύρωσης του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και του… DNA της λέξης ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ.
Η κορύφωση των ελληνικών υποχωρήσεων, θα έρθει με την φημολογούμενη προειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης –λόγω φυσικά και των …συμβουλών των υπερατλαντικών συμμάχων- της κατάργησης του φορέα ΣΥΜΒΟΛΟ της πόλης της Θεσσαλονίκης και της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Ενός φορέα που από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, αποτελεί το καρφωμένο παλούκι στο μάτι του Πολύφημου της Σκοπιανής προπαγάνδας.
Ενός φορέα που μόνο η αναζήτηση στη google των ονομάτων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MACEDONIA παραπέμπει κατά 95% σε αυτόν!
Αυτόν τον φορέα λοιπόν που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην πολεμική διαμάχη του διαδικτύου παγκόσμια και όχι μόνο, η κυβέρνηση θα τον καταργήσει με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τις συνενώσεις του …Καλλικράτη!
Το ερώτημα είναι ένα και απλό: θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν;

http://taxalia.blogspot.com/2010/12/blog-post_980.html

Ο κόσμος θα πάρει με τις πέτρες πρώτα τα «μήντια» της ξετσίπωτης προπαγάνδας

Μερικές παρατηρήσεις για τον Ελληνικό Τύπο:
* Αν τα μέτρα του Μνημονίου, τα έπαιρνε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τα ίδια ΜΜΕ που σήμερα ψέγουν τη Αντιπολίτευση που δεν τα «προσυπογράφει», θα ξεσήκωναν τον κόσμονα γκρεμίσει την Κυβέρνηση
Τα ίδια ΜΜΕ που ζητάνε σήμερα «υπευθυνότητα», από την Αντιπολίτευση, θα έκαναν «μαθήματα κατάληψης αστυνομικών σταθμών»!
Άλλωστε, για πολύ ηπιότερα μέτρα που πρότεινε η ΝΔ τότε ξεσήκωναν τον κόσμο. Και τώρα κάνουν «τουμπεκί ψιλοκομμένο» για πολύ χειρότερα

* Σήμερα όποιος κλάδος αντιστέκεται, διασύρεται και διαπομπεύεται από τα «μήντια». Μερικοί, εδώ που τα λέμε, το αξίζουν. Άλλοι πάλι όχι. Και για τους περισσότερους τα πράγματα είναι πολύ πιο μπερδεμένα…
Αλλά το πρόβλημα εδώ, είναι ότι όταν οι ίδιοι κλάδοι ξεσηκώνονταν κι έδειχναν την ίδια αντίσταση σε παρόμοια ή πολύ ηπιότερα μέτρα, όταν τα επιχειρούσε η προηγούμενηκυβέρνηση, για τα ίδια ΜΜΕ οι εκπρόσωποι των κλάδων αυτών δεν ήταν «καθίκια» , όπως παρουσιάζονται σήμερα, ήταν… «λαϊκοί ήρωες»!
Και οι κλάδοι τους δεν ήταν τότε «εκβιαστικές συντεχνίες», όπως παρουσιάζονται σήμερα. Ήταν «λαϊκό κίνημα» που αγωνιζόταν για το δίκιο του ενάντια στην «αναλγησία» της (τότε) κυβέρνησης.
– Πώς το «λαϊκό κίνημα» μετατράπηκε ξαφνικά σε «εκβιαστικές μαφίες»; Πώς οι «λαϊκοί ήρωες» μετατράπηκαν σε «καθίκια»;
– Πώς η κυβερνητική «αναλγησία» εφαρμογής τέτοιων μέτρων, μετατράπηκε ξαφνικά σεαξιοθαύμαστη πολιτική «υπευθυνότητας» και «αποτελεσματικότητας»;
Προφανώς, άλλαξε η Κυβέρνηση, ήλθε στα πράγματα το ΠΑΣΟΚ, χόντρυναν τα μέτρα, εφαρμόζονται σήμερα πολύ χειρότερα και τα ΜΜΕ έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπό:
Είναι ενεργούμενα της πιο ξετσίπωτης και αδίστακτης προπαγάνδας.
– Της προπαγάνδας που κατεδαφίζει την κυβέρνηση, όταν το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην Αντιπολίτευση και στηρίζει με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση, όταν το ΠΑΣΟΚ την ελέγχει.
 Ξετσίπωτοι γιατί δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.
– Και αδίσταχτοι, γιατί προσπαθούν να συντρίψουν όποιον τους αντιστέκεται, ακόμα κι αν τον υμνούσαν πριν.
Δεν καταλαβαίνουν τίποτε, δεν ντρέπονται για τίποτε, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτε..
Έρχονται «τηλεοπτικοί αστέρες» που είναι γνωστό σε όλους ότι συναγελάζονταν με τον αρχι-μιζαδόρο της γνωστής Γερμανικής εταιρίας, και μιλάνε σήμερα απαξιωτικά σε «συνεντευξιαζόμενους» βουλευτές, γιατί δεν προχώρησαν την κάθαρση! Την κάθαρση από τα ανομήματα των δικών τους φίλων
Αφού είναι τόσο θρασείς, γιατί δεν κάνουν μια απλή πρόταση:
 Να ζητήσει επίσημα η Ελληνική κυβέρνηση από τη Γερμανία, να της παραδώσει όλη τη δικογραφία για τις μίζες που έδωσε η γνωστή εταιρία στην Ελλάδα. Αν δεν θέλει να παραδώσει τους γερμανούς πολίτες στην Ελληνική δικαιοσύνη, δεν πειράζει. Να μας παραδώσει, τουλάχιστον, τη δικογραφία. Να ξέρουμε ποιοί τα πήραν, πόσα πήραν, πότε τα πήραν, γιατί τα πήραν.
Και να τους «περιποιηθούμε» εδώ στη συνέχεια. Ακόμα κι αν είναι παραγεγραμμένα τα αδικήματά τους, να τους στιγματίσουμε για πάντα!
Η Γερμανική Δικαιοσύνη γνωρίζει επακριβώς ποιοί διέφθειραν ποιούς, πότε και πόσο.
Η Ελλάδα μπορεί να πιέσει και να εξασφαλίσει την δικογραφία πλήρως, σε ό,τι αφορά Έλληνες πολίτες. Μπορεί και να εκβιάσει αν θέλει. Και να έχει μαζί της ακόμα και την γερμανική κοινή γνώμη!
– Χωρίς αυτή τη δικογραφία, δεν θα υπάρξει εξιχνίαση του σκανδάλου, ούτε κάθαρση.
– Χωρίς αυτή τη δικογραφία, καμία Εξεταστική Επιτροπή δεν μπορεί να ανακαλύψει τίποτε παραπάνω, από υπόνοιες χρηματισμού, επί δικαίων και αδίκων, πάνω σε υποθέσεις που, έτσι κι αλλιώς, έχουν παραγραφεί, βάσει την Ελληνικής νομοθεσίας.
Που σε ό,τι αφορά τις παραγραφές των υπουργικών αδικημάτων είναι φαυλεπίφαυλη. Καιδεν αλλάζει διότι την προστατεύει το Σύνταγμα.
Κι όταν ψηφιζόταν το Σύνταγμά αυτό (το 2000, επί ΠΑΣΟΚ) οι ίδιοι σχολιαστές των σήμερα θρασύτατων ΜΜΕ τότε έκαναν «τουμπεκί ψιλοκομμένο»!
Και σήμερα βρίζουν βουλευτές Εξεταστικών, που δεν μπορούν να παραπέμψουν κανένα, γιατίδεν έχουν στοιχεία και γιατί ακόμα κι αν – από σπόντα – έβρισκαν κάτι, τα περισσότερα αδικήματα έχουν παραγραφεί.
Τέτοια ανθρωποφαγική υποκρισία!
– Ζητήστε τη δικογραφία από τη Γερμανία, αν έχετε τα κότσια.
Αλλά εκεί δεν είστε θρασίμια, εκεί είστε «κότες»!
Δεν τολμάτε να τη ζητήσετε.
Ίσως γιατί θα βγουν στη φόρα οι φίλοι σας.
Ίσως γιατί θα βγείτε στη φόρα κι εσείς οι ίδιοι.
Οπότε, τώρα, από τη σίγουρη κι ασφαλή θέση του των πάντων «τιμητή», βρίζετε «όποιον πάρει ο χάρος» και στοχοποιείτε βουλευτές που ξέρετε ότι δεν είχαν καμία ανάμιξη ούτε στο έγκλημα ούτε στη συγκάλυψή του.
Για να εκτονώσετε τη λαϊκή οργή που σας αφορά κι εσάς – ίσως πρωτίστως εσάς – θυσιάζετε κάθε βράδυ στις οκτώ «αποδιοπομπαίους τράγους» ή αθώα θύματα.
Να ξέρετε, όμως: Σας το είπε κάποιος προχθές και δεν σας άρεσε:
 Ο κόσμος θα πάρει με τις πέτρες πρώτα εσάς, τα «μήντια» της ξετσίπωτης προπαγάνδας.
Νομίζετε ότι η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, πάνω στην οποία καθημερινά τζογάρετε, αφορά τους άλλους. Κάνετε λάθος! Αφορά πρώτα εσάς.
Ο κόσμος βρίζει ή περιφρονεί τους πολιτικούς, πράγματι…
Αλλά το γνωστό σύνθημα: «Αλήτες, ρουφιάνοι…» δεν το φωνάζει για τους πολιτικούς.
Για άλλους το φωνάζει.
Έτσι;
ΝΖ


http://www.antinews.gr/2011/01/22/81407/
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters