Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Πάλι "λάθος" από τις ΗΠΑ για την "ανεξάρτητη Κρήτη"...

Φαίνεται ότι όσο περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο ανακαλύπτεται στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, τόσο περισσότερο θα πληθαίνουν τα "λάθη", ειδικά στις ΗΠΑ που θα αναφέρουν την Κρήτη ως "ανεξάρτητο κράτος". Τώρα, ήταν η σιερά της Motorola να αναγράψει ότι η Κρήτη είναι ανεξάρτητο κράτος σε μιά δημοσίευσή της που ζητούσε άτομα να εργαστούν, όχι στην Ελλάδα ή στην περιοχή της Ελλάδας που.....
λέγεται Κρήτη, αλλά στο ανεξάρτητο κράτος της Κρήτης! θεωρεί...ανεξάρτητο κράτος την Κρήτη!

Έτσι η εταιρεία στην ιστοσελίδα ευρέσεως εργασίας δημοσίευσε ότι αναζητούσε υπαλλήλους για την Ισπανία, την Ιταλία, το Μπαχρέϊν και την … Κρήτη, η οποία κατά την εταιρεία, πάντα, αποτελεί φαίνεται ανεξάρτητο κράτος.

Πριν από λίγο κατόπιν καταιγιστικών διαμαρτυριών από Έλληνες αναγνώστες (οι οποίοι και ενημέρωσαν σχετικά το defencenet.gr) η Motorola απέσυρε την δημοσίευση.

Θυμίζουμε ότι ορισμένοι διαδίδουν...σκόπιμα ότι 2012 λήγει η συνθήκη της Κρήτης που λέει ότι το νησί προσαρτάται για 100 χρόνια στην Ελλάδα και με την πάροδο των 100 χρόνων οι πολίτες του νησιού θα ψηφίσουν για το εάν θέλουν να συνεχίσουν να είναι στο Ελληνικό κράτος! Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην συνθήκη προσάρτησης.

Πάντως ανάλογο λάθος είχε γίνει και σε ενημερωτικό σημείωμα του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, γνωστό ως FAQ (Frequently Asked Questions), όπου οι Αμερικανοί συμπεριλαμβάνουν τη λίστα των χωρών που κάνουν δεκτές αυτές τις προσωρινές δηλώσεις εκτελωνισμού προϊόντων και ανάμεσα σε 90 αναγραφόμενες χώρες υπάρχει και η αναφορά στην... Κρήτη ως ανεξάρτητο κράτος

Θυμίζουμε και την πρόσφατη αποκάλυψη του defencenet.gr για τα υπονοούμενα Γ.Παπανδρέου στην Κρήτη, λίγο πριν ανατραπεί.!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_9076.html

O «πολύς» Πέτρος Ευθυμίου, καταγγέλλει για λογαριασμό της Χίλλαρη, τον Βλαδίμηρο Πούτιν και τις εκλογές στη Ρωσία

Η υποκρισία, σε όλο της το μεγαλείο.

Σε δηλώσεις του στο BBC και σε άλλα διεθνή ΜΜΕ, υπαλλήλων του made in usa administration, o υπουργός του Σημίτη, ο ΠΑΣΟΚος που οδήγησε με την ψήφο του τη χώρα στην υποτέλεια και στην κατοχή από δυνάμεις πέραν των εθνικών συνόρων, ο πολιτικός που ενεχειρίασε μαζί με την «σοσιαλιστική» του παρέα την λαϊκή εντολή στο ΔΝΤ στην τρόϊκα και τους διεθνείς τοκογλύφους, «άνοιξε το σοσιαλιστικό του στόμα», και....
εξαπέλυσε μύδρους κατά της νομιμότητας των εκλογών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ως εκπρόσωπος του γνωστού και μη εξαιρετέου για τον ρόλο του, Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΟΣΑ), βασιλικώτερος του βασιλέως της κυρίας του κυρίου με το στίγμα της Λεβίνσκυ, της Χίλαρη Κλίντον, κατακεραύνωσε τους Ρώσσους και τον Πούτιν, μιλώντας για δημοκρατικές διαδικασίες και δημοκρατία.

Χωρίς καμία διάθεση να γίνουμε απολογητές των επιλογών του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας, του υπενθυμίζουμε αυτό που λέει ο Λαός μας: Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί. Και εσύ Ευθυμίου, παρέα με τους «εκσυγχρονιστές συντρόφους σου», μιλάς για σχοινί και αγχόνη, σε έναν Λαό, για του οποίου την θανατική καταδίκη δι’ απαγχονισμού, πρωτοστάτησες. Έτσι λοιπόν η απάντηση που σου δίνουμε ως Έλληνες προς έλληνα, δεν μπορεί παρά να είναι ένα απλό άνοιγμα των χεριών, κοινώς φασκέλωμα.

Πατριωτικό Μέτωπο
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/o_5077.html

Στην Γαλλία ετοιμάζονται για έξοδο από το… Ευρώ!


Πληθαίνουν στην Γαλλία οι φωνές που μιλούν πια ανοικτά για την πιθανότητα εξόδου μιας χώρας από το ευρώ και συνεπακόλουθης κατάρρευσης της Ευρωζώνης.
«Η έξοδος από το ευρώ, μια εκδοχή που ποτέ μέχρι την κατάρρευση της Ελλάδας δεν παρουσιάστηκε στα σοβαρά από κανέναν, έχει εισέλθει πλέον στη σφαίρα του πιθανού» αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημερινό της δημοσίευμα η γαλλική Les Echos. H οικονομική εφημερίδα παραθέτει στη σημερινή της έκδοση σχεδιαγράμματα, συνεντεύξεις και μια μελέτη του ινστιτούτου Montaigne για τις καταστροφικές επιπτώσεις μιας επιστροφής της Γαλλίας (!) στο εθνικό νόμισμα.
Και δεν είναι μόνον η κορυφαία γαλλική εφημερίδα που αναφέρεται σε ενδεχόμενο διάσπασης της Ευρωζώνης.
Και η Le Monde, στο οικονομικό της ένθετο, φιλοξενεί άρθρα γνώμης και αναλύσεις οικονομολόγων που αναφέρονται σε σενάρια κατάρρευσης της ευρωζώνης υπό το φως των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Χαρακτηριστικό είναι πως το γαλλικό Ινστιτούτο Ερευνών συνέταξε μελέτη για τις επιπτώσεις που θα είχε μια ενδεχόμενη έξοδος της Γαλλίας από το κοινό νόμισμα.
Τα συμπεράσματα της έρευνας έδειξαν πως μια τέτοια εξέλιξη θα στερούσε έως και το 20% του ΑΕΠ της Γαλλίας σε ορίζοντα 10 ετών ενώ το ίδιο διάστημα ο κάθε πολίτης θα έχανε κατά μέσο όρο 9.000 ευρώ. Επίσης θα χάνονταν συνολικά πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας.
Πέραν αυτών, μια έξοδος της δεύτερης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας από το ευρώ θα οδηγούσε σε … καταστροφή το κοινό νόμισμα. Τότε αυτομάτως η Γαλλία θα έχανε κι άλλους «πόντους ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας της καθώς το «νέο φράγκο» θα δεχόταν μια υποτίμηση περί το 20% έναντι της τωρινής αξίας του ευρώ, αλλά τα εθνικά νομίσματα χωρών όπως η Ισπανία και την Ιταλία θα ήταν ακόμα πιο υποτιμημένα.
‘Ενα έως -το πολύ- δύο χρόνια ζωής έδωσε στη σημερινή μορφή της ευρωζώνης ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, Τόμας Μάγιερ, μιλώντας χθες μέσω τηλεδιάσκεψης σε συνέδριο του «Economist» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Μεταφέροντας ξεκάθαρα το στίγμα των προθέσεων και των απόψεων του Βερολίνου, οι οποίες, όπως διεφάνη, κάθε άλλο παρά αποκλείουν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και τη διάσπαση της νομισματικής ένωσης, ο κ. Μάγιερ εκτίμησε ότι οι εξελίξεις στην Ιταλία θα καθορίσουν τα πάντα. Προέβλεψε επίσης πως αν οι αποφάσεις της πρόσφατης ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής αποδειχθούν στην πράξη αναποτελεσματικές, τότε το πιθανότερο είναι να οδηγηθούμε ως τα τέλη του 2013 σε μια μικρότερη Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ) όπου θα συμμετέχουν η Γερμανία, η Γαλλία και λίγες ακόμα χώρες με ευέλικτες οικονομίες. «Ολλανδία, Φινλανδία, Βερολίνο, Φρανκφούρτη κάνουν ό,τι μπορούν για να κινηθούμε προς ΟΝΕ ενός σκληρού νομίσματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε με νόημα: «Για κάποια κράτη αυτό το εγχείρημα θα είναι πολύ δύσκολο και μπορεί να μην τα καταφέρουν». Αναφερόμενος στην Ελλάδα, εκτίμησε ότι αν βγει κάποια στιγμή εκτός ευρώ, οι εταίροι της θα τη βοηθήσουν.

Σχεδιάγραμμα της Echos για τις συνέπειες της εξόδου από το Ευρώ

Ελεύθερος Τύπος – Πρώτο Θέμα

http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/blog-post_249.html

Ετοιμάζουν "σούπερ-στρατιώτη", με τη χορήγηση φαρμάκων στον εγκέφαλο!

Το ρεπορτάζ των Sunday Times θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Είναι όμως μια αποκρουστική πραγματικότητα.
Σύμφωνα μ΄ αυτό το ρεπορτάζ “επιστήμονες εργάζονται για να δημιουργήσουν ένα...
ατρόμητο “σούπερ”-στρατιώτη” τον οποίο προσπαθούν να δημιουργήσουν με τη χρήση έξυπνων φαρμάκων που θα εμποδίζουν τους μαχητές να ....
πανικοβάλλονται και να φοβούνται!!!
Αμερικανοί επιστήμονες είναι έτοιμοι να αρχίσουν κλινικές δοκιμές.Με τα φάρμακα οι επιστήμονες θα επιχειρήσουν να “μπλοκάρουν” τις εγκεφαλικές λειτουργίες που προκαλούν το φόβο!
Οι επικριτές αυτών των πειραματισμών και των σχεδίων ωστόσο, εκφράζουν ήδη την ανησυχία του για τις πιθανές ιατρικές και ηθικές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της απειλής δημιουργίας ψυχωτικών στρατιωτικών που θα στερούνται κάθε αναστολής.
Επικεφαλής του προγράμματος είναι ο συνταγματάρχης Christian Macedonia (!!!) και το υποστηρίζει λέγοντας ότι “έτσι οι στρατιώτες θα γίνουν πιο ασφαλείς στο πεδίο της μάχης, καθώς και λιγότερο επιρρεπείς να πίνουν και και να κάνουν χρήση ναρκωτικών σε συνθήκες, όπως αυτής της διαταραχή μετατραυματικού στρες”.
Αρνήθηκε να αποκαλύψει ποια φάρμακα έχουν επιλεγεί για να δοκιμαστούν.
Φάρμακα έχουν χρησιμοποιηθεί και παλαιότερα για να αυξήσουν την απόδοση των στρατιωτών και να μειώσουν το μετατραυματικό στρες. Πολλοί βετεράνοι του πολέμου του Βιετνάμ, για παράδειγμα, πήραν πραζοσίνη, ένα φάρμακο για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, που οι επιστήμονες ανακάλυψαν τυχαία ότι τους βοήθησε να μειώσουν τους εφιάλτες τους.
Ο Steven Rose, ομότιμος καθηγητής βιολογικών επιστημών στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και μέλος της ομάδας εργασίας, δήλωσε: «Το έργο αυτό είναι μυστηριώδες. Η ιδέα ότι μπορείς να παρέμβεις στο μυαλό των ανθρώπων με αυτό τον τρόπο είναι παρατραβηγμένο και αμφίβολης επιτυχίας, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα κάποια από τα σχέδια αυτά να αποδώσουν καρπούς και πρέπει να τα πάρουμε στα σοβαρά. "
Ο Simon Wessely, ψυχίατρος στο κέντρο King s College για τη στρατιωτική έρευνα στην υγεία και σύμβουλος του υπουργείου Άμυνας, δήλωσε: «Θα πρέπει να υπάρχουν ηθικά ζητήματα, εάν θέλουμε πραγματικά να να μπλοκάρουμε τραυματικές μνήμες, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην αισθάνονται άσχημα για αυτά που έχουν κάνει. "
http://stoncosmomou.blogspot.com

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/12/blog-post_1300.html

ΣΚΑΙ ΚΑΙ Αεροψεκασμοί

Μετά από τα μεηλ που στείλατε ζητώντας να επαναληφθεί Η ΕΚΠΟΜΠΉ του ΣΚΑΙ για το HAARP και τους ΧΗΜΙΚΟΎς ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΎς πήραμε την εξής απάντηση:

Το συγκεκριμένο επεισόδιο θα μεταδοθεί σε επανάληψη την Πέμπτη 29/12 στις 19:45.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον,
Τμήμα Προγράμματος

Διαδώστε το για να ενημερωθούν ΟΛΟΙ! 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/12/blog-post_7934.html

Το μεγάλο μυστικό του Ε9 και η νέα φοροεπιδρομή σε ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες

Μία απίστευτη ιστορία ελληνικής φορολογικής τρέλας με πρωταγωνιστές την Unisystems, τον «χορηγό» του δημοσίου και το υπουργείο οικονομικών.

Ας ξεκινήσουμε από την είδηση που ενδιαφέρει τους περισσότερους:
 το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στο να ανακοινώσει παράταση τουλάχιστον ενός μήνα στη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των εντύπων Ε9 μέσω των οποίων οι Έλληνες ιδιοκτήτες καλούνται να διορθώσουν τα λάθη τόσο στο φετινό όσο και στα προηγούμενα έντυπα με τη χρήση των οποίων δηλώνουν την ακίνητη περιουσία τους.  

Ο λόγος της παράτασης είναι προφανής: 
μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα ουσιαστικά όλοι οι Έλληνες πρέπει να ελέγξουν με ποιο τρόπο έχει αποτυπωθεί η περιουσιακή τους κατάσταση στα ηλεκτρονικά αρχεία της εφορίας καθώς με βάση αυτή την εικόνα, θα υπολογιστούν τέσσερις φόροι: το ΕΤΑΚ του 2009, ο ΦΑΠ του 2010, ο ΦΑΠ του 2011 και η έκτακτη εισφορά στα ακίνητα.  

Πέρα από την είδηση, υπάρχει όμως και πλούσιο παρασκήνιο,
 φορολογικό αλλά και επιχειρηματικό. Αν δεν υπήρχε αυτό το παρασκήνιο, ίσως σήμερα να μην ήμασταν όλοι υποχρεωμένοι να πληρώνουμε εκατοντάδες και χιλιάδες ευρώ στη ΔΕΗ για το περίφημο χαράτσι.

Διαβάστε το λόγο και θα το διαπιστώσετε.  


Όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, στο υπουργείο Οικονομικών είχε τεθεί για πρώτη φορά σε λειτουργία το περίφημο «
ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο». Τι ήταν αυτό; Μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων με καταχωρημένα τα στοιχεία όλων των ιδιοκτησιών στη χώρα ανά ιδιοκτήτη. Πατούσε δηλαδή ο έφορος τον ΑΦΜ του τάδε, και έβλεπε ποιες ιδιοκτησίες έχει στο όνομά του. Χρόνια χρειάστηκε για να δημιουργηθεί αυτό το περιουσιολόγιο. Και κόπος από την πλευρά των φορολογουμένων οι οποίοι κλήθηκαν τουλάχιστον δύο φορές να υποβάλλουν ξανά και ξανά τα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας τους. 

Το 
περιουσιολόγιο λειτούργησε για πρώτη φορά –με προβλήματα- μέσα στο 2009 και το ελληνικό δημόσιο κατάφερε για πρώτη φορά να εισπράξει το περίφημο ΕΤΑΚ (Ενιαίο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας). Ένας τέλος το οποίο ζητούσε από όλους τους Έλληνες να πληρώσουν ένα χαμηλό ποσό το οποίο να αντιστοιχεί στο 0,1% της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας τους. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς λίγο πριν τις εκλογές του 2009 και το υπουργείο Οικονομικών έβαλε στα ταμεία του αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Ποια ήταν η μόνη δουλειά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ανέλαβε μετά τον Οκτώβριο; Απλώς να κρατά τη βάση δεδομένων ενημερωμένη έτσι ώστε να μπορέσει να επαναλάβει την είσπραξη του φόρου και τα επόμενα χρόνια. 


Αποδείχτηκε, όμως, ότι ούτε αυτό δεν έκανε. Ύστερα από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις έμπλεξε στην ιστορία την εταιρεία 
Unisystems του επιχειρηματία Θ. Φέσσα (γνωστός στους περισσότερους από τη θητεία του στον ΣΕΒ και από την εταιρεία πληροφορικής Infoquest). 

Και τελικά η συγκεκριμένη εταιρεία, με απευθείας ανάθεση, κλήθηκε ουσιαστικά να κάνει τη δουλειά του υπουργείου Οικονομικών.
 Δηλαδή, να καταχωρήσει στο σύστημα τα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων που έλειπαν από τη βάση δεδομένων. Ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο το οποίο δεν ενημερώνεται κάθε χρόνο και σωστά, παύει να είναι ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο. Αν για χρονικό διάστημα 2-3 ετών δεν ενσωματώνονται τα στοιχεία για τις αγοραπωλησίες, τις γονικές παροχές και τις κληρονομιές, είναι φυσικό το σύστημα να μην γνωρίζει πλέον ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης ενός ακινήτου. 

Αυτό και έγινε στην πράξη. 
Το Ελεγκτικό Συμβούλιο δεν ενέκρινε την απευθείας ανάθεση που επιχείρησε το υπουργείο Οικονομικών στην Unisystems. O χρόνος πέρασε και το περιουσιολόγιο έμεινε χωρίς ενημέρωση από το 2008. 

Για να ξεφύγει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το υπουργείο Οικονομικών κατέφυγε στην βοήθεια της Εθνικής Τράπεζας. Η Εθνική λειτουργεί αυτή τη στιγμή ως «χορηγός» του κράτους. Αυτή έχει συμβληθεί με την εταιρεία Unisystems προκειμένου να ξεκινήσει το «χτίσιμο» του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου. 


Εδώ και μερικές εβδομάδες, 
το υπουργείο Οικονομικών –για την ακρίβεια η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων- ξανάρχισε να συνεργάζεται με την Unisystems προκειμένου να χτίσουν το περιουσιολόγιο. Κατέληξαν στην ανάπτυξη μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής την οποία εδώ και λίγες ημέρες πρακτικά καλείται να χρησιμοποιήσει όλη η Ελλάδα. Μέσω αυτής της εφαρμογής: 

Υποβάλλεται το έντυπο Ε9 –ηλεκτρονικά- της φορολογικής δήλωσης του 2011. Με αυτό τον τρόπο, πρέπει να περαστούν όλες οι μεταβολές που επήλθαν στην ακίνητη περιουσία την 1η Ιανουαρίου 2011: 


Διορθώνονται τα λάθη που έγιναν κατά την καταχώρηση των προηγούμενων εντύπων Ε9. 


Οριστικοποιείται η εικόνα της περιουσιακής κατάστασης για τον κάθε φορολογούμενο. 

 Στην πράξη, όλοι οι φορολογούμενοι που δεν έχουν ακόμη παραλάβει το εκκαθαριστικό του ΕΤΑΚ έτους 2009 θα πρέπει να «επισκεφτούν» την εφαρμογή για να διαπιστώσουν με ποια στοιχεία θα κληθούν να πληρώσουν. 

Και στο σημείο αυτό έρχονται οι καταγγελίες των λογιστών οι οποίοι καλούνται αυτές τις ημέρες να κάνουν τη δουλειά. Τι λένε; Ότι, στην πράξη, οι φορολογούμενοι μέσω των λογιστών τους, καλούνται να κάνουν αυτό που δεν έκανε το υπουργείο Οικονομικών και η εταιρεία Unisystems. Να ενημερώσουν την ηλεκτρονική βάση δεδομένων και να διορθώσουν τα λάθη. 
Μάλιστα, οι λογιστές συνειδητοποιούν ότι αν δεν διορθώσουν τα λάθη στα προηγούμενα έντυπα Ε9 (δηλαδή των ετών 2009 και 2010) δεν μπορούν να υποβάλλουν τη δήλωση για το έτος 2011

Για μια ακόμη φορά, το… μπαλάκι πετάγεται στον πολίτη ο οποίος καλείται να φτιάξει αυτό που έπρεπε να έχει φτιάξει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου στη συνέχεια να φορολογηθεί. Με τα στοιχεία που θα συμπληρώσει τώρα, θα υπολογιστεί το ΕΤΑΚ του 2009, ο ΦΑΠ του 2010, ο ΦΑΠ του 2011 και η έκτακτη εισφορά στην ακίνητη περιουσία.



Αρίστος Οικονομίδης
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/12/9_13.html

ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΨΑΛΜΩΔΙΑ ΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ:"ΜΑΤΙΑ ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ"! Η ΤΑΙΝΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ


Δείτε τα βίντεο!
ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ Stanley Kubrick ΠΕΘΑΝΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο Μonast ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ...ΣΧΕΔΙΟ ΜΠΛΕ ΑΚΤΙΝΑ???
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ??
ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ..ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ...
 
 
Τα γυρίσματα διήρκεσαν σχεδόν δύο χρόνια, κάτω από υπερβολική ασφάλεια και μυστικότητα.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΙ..ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΚΗΝΕΣ!!!
ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΜΕΝΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ...ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΗΜΙΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ..
4 μέρες πριν πεθάνει είχε προβληθεί το τελικό μοντάζ της ταινίας, αλλά ο Todd Field έχει πει ότι εξακολουθούσε να εργάζεται πάνω σε αυτό.

Αυτή η εξέταση έγινε, ημέρα Τρίτη, στο κτίριο της Time Warner στη Νέα Υόρκη. Ο Κιούμπρικ έστειλε courier παραδωσης του φιλμ. Αμέσως μετά την προβολή, η εκτύπωση έγινε εσπευσμένα πίσω στην Αγγλία από τον ίδιο courier.
Η Warner δεν έλαβε καμία εκτύπωση εκείνη την ημέρα. Μόνο 4 άτομα (Η Cruises και 2 Warner execs-Terry Semel και Bob Daly), ήταν παρόντες στην προβολή.
Γνωρίζουμε Michael Herr ήταν στο σπίτι του Κιούμπρικ αργότερα την ίδια ημέρα και ζήτησε να δει την ταινία. Kubrick του λέει ότι η ταινία δεν είναι έτοιμη ακόμα.
Μετά την προβολή του Κιούμπρικ λέει ο Terry Semel: η τελική μείωση θα ηταν 2 ώρες και 19 λεπτά. Αυτό που είδα εκείνο το βράδυ ήταν 2 ώρες και 39 λεπτά.

 
OΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ..Ο ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΨΑΛΜΩΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ!!!!
OΡΙΣΤΕ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΨΑΛΜΩΔΙΑ:
 

"Zisa Domnului catre ucenicii sai...Porunca noua dau voua...Domnului sa ne rugam pentru mila, viata, pacea, sanatatea, mantuirea, cercetarea, lasarea si iertarea pacatelor robilor lui Dumnezeu. Inchinatori, miluitori si binefacatori ai sfantului lacasului acestuia."
"Ο Ιησους κάλεσε τους μαθητές του να δώσει σε αυτους νέα εντολή του Θεού για ναπροσευχηθούν στον Κύριο για το έλεος, τη ζωή, την ειρήνη, την υγεία, τη σωτηρία,την αναζήτηση και τη συγχώρεση των αμαρτιών των δουλων του Θεού. Αυτοί που προσεύχονται, να έχουν το έλεος του Θεου και να ευεργετουν τον ιερο αυτο χώρο!"
ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ...Ο ΥΜΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΨΑΛΜΩΔΙΑ!
ΔΗΛΑΔΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΣΕ ΣΑΤΑΝΙΚΟ!
ΕΤΣΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ,ΑΚΟΥΕΙ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ...ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ...
ΠΑΡὈΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ...
ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ..
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ...
ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ!
ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ..ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ!
O ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ..ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ...ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΡΟΥΦΙΑΝΕΨΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ,ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ...
ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ...
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ...
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ..ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΨΑΓΜΕΝΕΣ,ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΠΟΠΤΗ ΟΦΘΑΛΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ!



ΧΑΣΤΟΥΚΙ από την Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών: ΔΕΝ κόβουμε κανένα ρεύμα

Σημαντική απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης συνδέσμων εργοληπτών δημοσίων έργων (που εκτελούν τις εντολές της ΔΕΗ για τη διακοπή ρεύματος) μετά από έγκαιρη και πολύ αποτελεσματική παρέμβαση της τοπικής πρωτοβουλίας ενάντια στα χαράτσια Δράμας, όπου συνεδρίαζαν χθες τα προεδρεία των συνδέσμων τους.

Οι ενέργειες των συναγωνιστών έγιναν μετά από επικοινωνία, ειδοποίηση τους και συνεννόηση με τους Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια (Αθήνα) που με τη.....
σειρά τους είχαν ενημερωθεί από την πολύ ενεργή ομάδα του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου για την συνεδρίαση της Δράμας. Είναι ανάγκη να αξιοποιήσουμε αυτή την πολύ σημαντική εξέλιξη, αποσπώντας σε ολες τις περιοχές της χώρας αντίστοιχες αποφάσεις από τους τοπικούς συνδέσμους, μιας κι οι πρόεδροι τους ήδη συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή.

Καταλαβαίνουμε ότι σε συνδυασμό με την ανάλογη απόφαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ υλοποίησης του εκβιασμού της. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Δράμα
10 Δεκεμβρίου 2011
Συνδιάσκεψη Προεδρείων
Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων
στη Δράμα

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, έχοντας υπ΄όψιν την επιβολή Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) μέσω της Δ.Ε.Η. Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην παραπάνω εισφορά η οποία πλήττει άμεσα τα λαϊκά εισοδήματα, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους φορείς που είναι αντίθετοι στην εισφορά και δεν θα συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια κατακερματίζει τους συμπολίτες μας.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας και οποιαδήποτε συμμετοχή σε εργασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχής.

anti-ntp

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_72.html

Οικονομική ανάπτυξη χωρίς ανατροπή του πολιτικού συστήματος, ξεχάστε την.


Καλά πιστεύει στ’ αλήθεια κανείς ότι υπάρχει ποτέ περίπτωση να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη με αυτό το πολιτικοοικονομικό σύστημα; Αυτό το κλειστό σύστημα της διαπλοκής μεταξύ ορισμένων κρατικοδίαιτων ολιγαρχών και των ενεργούμενων πολιτικών τους εντολοδόχων, υποστηριζόμενοι όλοι αυτοί από έναν μεγάλο αριθμό κρατικοδίαιτων παρασίτων που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα;

Μήπως άραγε αυτό το ίδιο το καθεστώς, δεν μας έφτασε στη σημερινή υπερχρέωση της χώρας και στην καταστροφή κάθε παραγωγικής ικμάδας της; Πως λοιπόν μπορούμε να περιμένουμε ότι ξαφνικά αυτό το ίδιο το κρατικοδίαιτο,  διαπλεκόμενο και ερμητικά κλειστό πολιτικοοικονομικό σύστημα, θα απαρνηθεί τον εαυτό του;

Καμία οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να αναμένει κανείς από αυτό το πολιτικοοικονομικό καθεστώς και ο λόγος είναι απλός. Για να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη, θα πρέπει αυτό το ίδιο το κλειστό καθεστώς που κατέχει την εξουσία και ελέγχει τη ροή του χρήματος, αφενός να ανοίξει τη δημοκρατία στο λαό, αφετέρου να άρει τα διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια και να απελευθερώσει τη ροή του χρήματος, ώστε να πέσει ζεστό και πολύ χρήμα στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο στην ίδια πάντα κλειστή ολιχαρχία.

Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, τότε  θα επέλθουν ταχύτατα κοινωνικές ανακατατάξεις με συνέπεια την άνοδο στην κοινωνική κλίμακα και στην εξουσία νέων παραγωγικών κοινωνικών δυνάμεων και νέων δημιουργικών προσωπικοτήτων. Όμως, αυτή η κοινωνική αναδιάταξη, θα έχει ως μοιραία συνέπεια την πλήρη εξαφάνιση του σημερινού εξουσιαστικού συστήματος.

Εσείς τι λέτε; Αν ήσασταν μέλη αυτού του πολιτικοοικονομικού συστήματος, θα θέλατε να χάσετε την εξουσία σας και τα οφέλη της; Όχι βέβαια. Ποτέ κανένα εξουσιαστικό καθεστώς στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν αυτοκαταργήθηκε. Όλα τα κλειστά καθεστώτα όταν κινδύνευσαν έγιναν πιο αυταρχικά και τελικά απομακρύνθηκαν μόνο μετά από ανατροπή τους.
Άρα, οικονομική ανάπτυξη χωρίς ανατροπές δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί στη χώρα μας.

Η συνεχής όμως μείωση των εισοδημάτων, η μείωση των ατομικών περιουσιών και η προϊούσα εξαθλίωσή, αναπόφευκτα θα οδηγήσει το λαό στο μονοπάτι της εξέγερσης και συνακόλουθα, της ανεξέλεγκτης κατάρρευσης του καθεστώτος.
 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/12/blog-post_9845.html

Απάντηση στον ….Τσάμπα!


Απάντηση-στον-Τσάμπα
Μία από τις χειρότερες διαφημιστικές καμπάνιες όλων των εποχών..
Αφορμή για την παρέμβασή μου αυτή μου δίνει μια από τις πιο ελεεινές διαφημίσεις που είδα ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Γνωστή και μεγάλη γερμανικών συμφερόντων αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών προσπαθεί με έναν βομβαρδισμό μηνυμάτων να μας περάσει το μήνυμα πως εμείς οι Έλληνες είμαστε οι γνήσιοι εκφραστές της κακογουστιάς και της κλεψιάς.

Αναρωτιέμαι και φυσικά θα αναρωτιέστε και εσείς για το σκεπτικό του πιο ελεεινού θεάματος αυτής της καμπάνιας όπου ένας αντιπαθέστατος και φυσιογνωμικά τσαμπατζής ξεπερνά το ένα μετά το άλλο τα όρια της γυφτιάς. Αλήθεια τι περιμένουν οι γερμανοί ιδιοκτήτες της εταιρείας από τους έλληνες καταναλωτές; Nα ταυτιστούν με ένα αηδιαστικό τύπο, που ρουφά ξεδιάντροπα από 15 καλαμάκια τα ξένα ποτά ενός ζευγαριού, δηλαδή ..κλέβει ή να ταυτιστούν με ένα ανθρωποειδές που τρίβεται πάνω σε έναν μποντιμπιλντερά για να του κλέψει αντηλιακό .

Η καμπάνια περιλαμβάνει και μια ραδιοφωνική διαφήμιση, που πρέπει να είναι η χειρότερη όλων των εποχών. Ο έλληνας τσάμπας βρίσκεται στην τουαλέτα και σκίζει τις σελίδες του τηλεφωνικού καταλόγου για να τις χρησιμοποιήσει για χαρτί υγείας. Η όλη διαφήμιση λόγω ραδιοφώνου (έλλειψη εικόνας συνοδεύεται με πολλά πλούσια ..ηχητικά εφέ).

Πολλοί, είναι φυσικό να μου πουν πως η έλλειψη αγωγής, οικογενειακής, κοινωνικής, πολιτικής δημιούργησε αυτή την εικόνα του νεοέλληνα. Όταν είναι άθλια ἡ οικογενειακή μας ζωή, όταν ἡ κοινωνική και ἡ πολιτική μας συμπεριφορά κινούνται στο τιμητικό επίπεδο του αίσχους, είναι φυσικό κάποιοι, επικυρίαρχοι σωτήρες να μας πάρουν είδηση και να μας συμπεριφέρονται ανάλογα, από τη στιγμή που κάναμε εμείς οι ίδιοι βούκινο το χάλι μας.

Πόσοι άραγε από τους σημερινούς μας πολιτικούς έχουν πάρει σωστή πολιτική αγωγή. Πόσοι άραγε έχουν μπει στον κόπο να διαβάσουν τον «Πρός Δημόνικον» λόγο του Ισοκράτη, ένα σοφό παράδειγμα παραινετικού και διδακτικού λόγου για ζητήματα ηθικής της καθημερινής ζωής.

Οι περισσότεροι νέοι, πολιτικοί ή μη, τρέφονται με τηλεοπτικά σκουπίδια αδυνατώντας να συντάξουν ακόμη και ένα απλό κείμενο ή να εκφραστούν με απλές προτάσεις.

Τελικά τι κάναμε όλα αυτά τα χρόνια από την μεγάλη αλλαγή του 81 και μετά; Αρχίσαμε να καλοζούμε δυτικά με δανεικά έξω από τις αρχές μας; Ή μήπως δεν είχαμε καθόλου αρχές; Πως αλλοιωθήκαμε έτσι σαν λαός και λειτουργούμε με ζωώδη ένστικτα ωφελιμιστικά και αμοραλιστικά; Αυτό που μας λένε δηλαδή οι σύγχρονοι απόγονοι των Ούννων είναι πως από ραγιάδες μετατραπήκαμε σε γενίτσαρους, φάγαμε τις σάρκες μας και πρέπει τώρα να ξαναγυρίσουμε στην προτεραία κατάσταση; Αρνούμαι να το δεχτώ, αρνούμαι να το πιστέψω.

Για μένα να είσαι Έλληνας δεν είναι ζήτημα καταγωγής, είναι ζήτημα όρθιας στάσης. Ορθής συμπεριφοράς. Ζήτημα σεβασμού προς τον συνάνθρωπο, προς τον γύρω μας χώρο. Και αν ακόμη πολλές φορές διαπιστώνουμε πως γύρω μας τα πάντα είναι βεβηλωμένα, πως οι συνέλληνές μας συμπεριφέρονται σαν ένας ανάγωγος ἤ ψοφοδεής λαός, αν μετατρέψαμε τον τόπο μας σε τόπο απορριμμάτων είναι πια καιρός να τα ανατρέψουμε όλα αυτά, μαζί με την πολιτική που τα υπαγόρευσε. Να φέρουμε ένα μήνυμα ελπίδας.

Γιατί σε μια ευνομούμενη πολιτεία, σε μια γνήσια δημοκρατία η παιδεία, σαν αγωγή δεν αποσκοπεί στην δημιουργία μηχανικών αλλά ευγενών εγκεφάλων.


Δεν παραδίνομαι, ρε!!


Δεν παραδίνομαι
ΟΧΙ καθάρματα. ΟΧΙ κλεφταράδες. ΟΧΙ πουλημένοι.
Αγόρασα σπίτι. Και μεγάλο αυτοκίνητο.
Πήγα διακοπές στη Χαλκιδική. Στη Σάμο. Και στην Κέρκυρα.
Εκδρομές στο Πήλιο. Στα Ζαγόρια. Και στο Καρπενήσι.
Πήγα σε ταβέρνες. Και στα μπουζούκια.
Εστειλα τα παιδιά μου φροντιστήριο. Και στα αγγλικά.
Τάδινα χαρτιλίκι. Τάκανα δώρα Χριστούγεννα. Στα γενέθλια.

Ξόδεψα...το παραδέχομαι...


Αγόρασα εγγλέζικη καπαρντίνα. Ιταλικό παπούτσι.
Εβραϊκά λεμόνια. Πατάτες απ'την Τουρκία. Ψάρι Νορβηγίας.
After save. Κολώνιες. Σαμπουάν. Αρωματικό σαπούνι.

Ξόδεψα...το παραδέχομαι...


Κέρασα αγιορείτικο κρασί στην Ειρήνη. Κοιμήθηκα μαζί της σε ακριβό ξενοδοχείο.
Κάλεσα στο σπίτι μου τους φίλους μου. Να φάμε και να πιούμε.
Να γλεντήσουμε. Να αγαπηθούμε.

Ξόδεψα...το παραδέχομαι...


Δεν έκλεψα. Δεν άρπαξα. Δεν εξαπάτησα.
ΕΣΕΝΑ, ρε αρχίδι, τί σε νοιάζει ;;!!
Γιατί μού λες πως έζησα πάνω από τις δυνάμεις μου;;
Γιατί με θεωρείς καταστροφέα της Χώρας;;


ΞΕΡΩ, γιατί...
Με θέλεις φτωχό και φτηνό.
Να δουλεύω για πέντε ευρώ. Να ψωμολυσώ.
Νάμαι δούλος σου. Σκυλί σου.
Νάμαι ένα τίποτα.
Χωρίς αξιοπρέπεια. Χωρίς φωνή. Χωρίς δικαιώματα.
Να γυρίσω στις γκαζόλαμπες. Στις ξυλόσομπες. Στις στάχτες.

Θέλεις το παιδί μου σκλάβο νέας γενιάς.
Αμόρφωτο. Χωρίς Ελπίδα. Χωρίς Μέλλον.

Με θέλεις στο σκοτάδι και στην πείνα.
Στο κλιν και στο πράσινο σαπούνι.
Να κόβω βεντούζες, αντί νάχω γιατρό.
Νάμαι στον ποδαρόδρομο, αντί νάχω συγκοινωνίες.
Να τρώω ρεβύθια και ρέγγα.
Με θέλεις ζωντανό-νεκρό.
Να δουλεύω για σένα. Τα κέρδη σου. Τις Ελβετίες σου.
Με θέλεις στο συσσίτιο.
Να χορταίνω με δυστυχίες.
Τις δικές μου και των άλλων.


ΟΧΙ καθάρματα. ΟΧΙ κλεφταράδες. ΟΧΙ πουλημένοι.
ΟΧΙ...κυβερνητικοί. Πράσινοι, γαλάζιοι και μαύροι.
ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ.


Μπορεί να με ξεπαστρέψετε...
Την Πατρίδα μου να καταστρέψετε...
Θάμαι παντού. Συνεχώς μπροστά σας.
Μόνος και με Αλλους.
Και Νεκρός θάμαι Εχθρός σας...

Πολιτικό Κοράκι

Ισπανός ακαδημαϊκός διατηρεί ειδησεογραφική σελίδα στα αρχαιοελληνικά!

site στα αρχαία Ελληνικά
Ο Ισπανός καθηγητής Χουάν Κοντέρχ
έχει site στα αρχαία Ελληνικά!
Καλά διαβάσατε. Ο Ισπανός καθηγητής κ. Χουάν Κοντέρχ , που διδάσκει Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά στο Πανεπιστήμιο St.Andrews της Σκωτίας, είναι ο δημιουργός της σελίδας Akropolis World News , στην οποία μπορείτε να βρείτε άρθρα για την επικαιρότητα γραμμένα σε άπταιστα Αρχαία Ελληνικά!

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η κίνηση αυτή ήταν η απάντησή του στις 3 ιστοσελίδες που ήδη ανεβάζουν ειδήσεις στα Λατινικά. Μάλιστα όπως ο ίδιος γράφει στην ιστοσελίδα του: "Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τη γλώσσα του Θουκυδίδη και του Πλάτωνα να χρησιμοποιείται για σημερινά θέματα".

Στη συνομιλία που είχαμε μαζί του, μεταξύ άλλων , έδειξε να νοσταλγεί τα φοιτητικά του χρόνια και μας εξομολογήθηκε πως ακόμα και σήμερα ορισμένες φορές πιάνει βιβλία που είχε ως φοιτητής και τους ρίχνει ένα "ξεσκόνισμα". Η αναπόλησή του κατέληξε με την φράση "Θεωρώ εν τέλει ότι ο συνδυασμός Τεχνών και Επιστημών αποτελεί τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό εκπαίδευσης και μόρφωσης"

Ο κ. Κοντερχ απολογείται μου δεν μιλάει Νεοελληνικά. Όταν επισκέπτεται τη χώρα μας μιλάει αργά στα αρχαία, ενώ αρκετές φορές χρησιμοποιεί σύγχρονο λεξικό για τα άρθρα του, καθώς όπως υποστηρίζει: "Ποιος τον 5ο π.Χ. αιώνα θα μπορούσε να φανταστεί λέξεις όπως αεροπλάνο, ομόλογο, τανκς". Στόχος της σελίδας είναι και η εξάσκηση φοιτητών της Αρχαιοελληνικής διεθνώς, οι οποίοι αποτελούν και την βασική πηγή επισκεπτών της σελίδας.

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε για να δείτε το εγχείρημα του Ισπανού καθηγητή δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τη σελίδα του, www.akwn.net . Ο ίδιος αυτό το διάστημα ασχολείται με την συγγραφή τεσσάρων βιβλίων, το πρώτο εκ των οποίων θα είναι βιβλίο Γραμματικής των Αρχαίων Ελληνικών και αν όλα πάνε καλά θα είναι διαθέσιμο τον Φεβρουάριο.

από In-fo-Stires

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ---ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΣτΕ

ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΣτΕ
Στις 2 Δεκεμβρίου 2011 που εκδικαζόταν στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του νόμου για το χαράτσι της ΔΕΗ παρευρεθήκαμε εγώ και η κόρη μου, μαζί με πολλούς άλλους συνΈλληνες, κυρίως για να ακούσουμε τις αιτιάσεις του δημοσίου, αφού οι πολύ βάσιμες και ουσιαστικά ακατάρριπτες θέσεις των προσφευγόντων ήταν ήδη γνωστές. Και ο λόγος που είχε ενδιαφέρον η τοποθέτηση και αιτίαση του δημοσίου ήταν διότι στην προσπάθεια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ήταν μαθηματικά σίγουρο ότι θα έλεγαν και πραγματικές βλέψεις και στόχους της δοσιλογικής διορισμένης κυβέρνησης, την οποία ανερυθρίαστα είχαν το θράσος να έρθουν να εκπροσωπήσουν οι δικηγόροι αυτοί. Δικηγόροι που σημειωτέον πληρώνουμε εμείς αδρότατα για να δίνουν κάλυψη στους κατά συρροή έσχατους προδότες, δηλωσίες, δοσιλόγους και εγκληματίες δολοφόνους του κοινού ποινικού δικαίου που καπηλεύονται τους Θεσμούς μας και ασελγούν στην Δημοκρατία μας.

Και βεβαίως τα ‘μαργαριτάρια’ βγήκαν, γιατί κανένας εγκληματίας δεν μπορεί να αποκρύψει τον λόγο και απώτερο σκοπό πίσω από το έγκλημα του όταν στριμωχθεί στην γωνία. Και σε αυτή την περίπτωση ομολογουμένως τόσο οι εκπρόσωποι των δικηγορικών συλλόγων ( Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας ) όσο και των δήμων και συνδικαλιστικών φορέων και συλλόγων καθώς και ιδιωτών έκαναν εξαιρετική δουλειά, παρ’ όλο που στην μέχρι τώρα πείρα μου σχετικά με άλλα ζωτικότατα θέματα που αφορούν τον Ελληνικό Λαό, είχα διαπιστώσει το αντίθετο.

Η εξαιρετική αυτή επίδοση των δικηγόρων κατά του χαρατσιού ( μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Π. Παυλόπουλος, ο οποίος μάλιστα αγόρευσε ) καταδεικνύει δύο πράγματα εξ ίσου αναντίρρητα και σαφή : αφ’ ενός, ότι επί του θέματος του χαρατσιού της ΔΕΗ παίζεται το bras de fer ανάμεσα στον Ελληνικό Λαό και τους απανταχού δοσιλόγους και αφ’ ετέρου, ότι επειδή ο Ελληνικός Λαός ήδη έχει επιδείξει μία τεράστια δύναμη η οποία φαίνεται εξαιρετικά πιθανό να εκφραστεί, ο κάθε ένας που θέλει να αποσοβήσει το στίγμα του λαμόγιου / προδότη, να χριστεί αντιστασιακός και / ή σύμμαχος του Ελληνικού Λαού ώστε να έχει ζωή και μέλλον στην νέα εποχή ( που ΔΕΝ θα είναι η Νέα Τάξη ), έχει σπεύσει να δηλώσει ενεργά ( είτε επιφανειακά είτε όχι ) αντίθεση στο χαράτσι αυτό. Αυτό το βλέπουμε τόσο στο θέμα της επικοινωνιακής πολιτικής του αρχηγού της ΓΕΝΟΠ Φωτόπουλου ( ο οποίος παρευρισκόταν στην δίκη αλλά δεν παρέστη, έκανε όμως την παρουσία του γνωστή και αισθητή ) όσο και στην επιλογή του Π. Παυλόπουλου ( ο οποίος είναι και πολιτικός και κατ’ ουσίαν κυβερνητικός και πρωτεργάτης της τωρινής κατάστασης ως μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή και της στήριξης της τωρινής διορισμένης και μη εκλεγμένης πραξικοπηματικής κυβέρνησης Παπαδήμου μέσω του κόμματος του και του αρχηγού του / ψήφου του ) που αντικειμενικά ήταν υψηλής ποιότητος για τα δεδομένα των Ελληνικών δικαστηρίων.

Δεν θα υπεισέλθω παραπάνω στις αγορεύσεις των προσφευγόντων διότι το περιεχόμενο αυτών εύκολα ανευρίσκεται με μία απλή ανάγνωση των προσφυγών τους. Εκεί που πρόκειται να εστιάσω είναι στο τί ειπώθηκε από την πλευρά του δημοσίου, στην προσπάθεια των τριών δικηγόρων που δεν ντράπηκαν να το εκπροσωπήσουν σε αυτή την περίπτωση ( διότι δεν εκπροσωπούν πραγματικά το Δημόσιο αλλά τα συμφέροντα αυτών που υπηρετούν οι διορισμένοι δηλωσίες – δοσίλογοι προδότες ). Σε τρεις αγορεύσεις που όχι μόνο δεν είχαν συνοχή αλλά ήταν και πλήρεις αβασίμων, εώλων και αίολων ισχυρισμών και αιτιάσεων, στον παρατηρητή που δεν θα κουραζόταν από την μακρηγορία τους και την ασυναρτησία τους, η επιχειρηματολογία τους είχε ως εξής :

1. κάθε νόμος, αφού είναι νόμος πρέπει να ακολουθείται
2. όλοι έχουν ήδη πληρώσει το χαράτσι άρα δεν τίθεται λόγος ακύρωσης του (!)
3. εάν ακυρωθεί το χαράτσι θα μπεί άλλο σκληρότερο μέτρο
4. το χαράτσι είναι η επιβεβαίωση της αξίας της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων Πολιτών (!)
5. το χαράτσι είναι ανταποδοτικό διότι επιτρέπει στους Έλληνες Πολίτες να κρατήσουν την ιδιωτική τους περιουσία ώστε αυτή να μην δημευθεί υπέρ των δανειστών.


Τα επιχειρήματα τους περί χαρακτηρισμού του χαρατσιού ως τέλος και όχι φόρο, κλπ είναι ήσσονος σημασίας και δεν υπεισέρχομαι διότι ούτως ή άλλως ήταν και αστεία, αφού ισχυρίστηκαν ότι και φόρος να χαρακτηρίζεται έχουν δικαίωμα να τον επιβάλλουν όπως θέλουν.

Από τα επιχειρήματα όμως που έβαλα σε λίστα προκύπτει το εξής, κάτι που άμεσα το κατάλαβε και ο πρόεδρος του ΣτΕ όπως θα παραθέσω παρά κάτω : ότι το χαράτσι είναι ουσιαστικά το ενοίκιο που μας επιβάλλουν να πληρώσουμε για να μην κατασχεθούν οι περιουσίες μας ( δηλ. οι ιδιωτικές περιουσίες των Ελλήνων Πολιτών ) υπέρ των δανειστών, του Μνημονίου, των κατοχικών δυνάμεων. Δηλαδή, ότι η … ‘ανταπόδοση’ του χαρατσιού έγκειται στο ότι θα έχεις και θα έχω το δικαίωμα να κρατήσεις και να κρατήσω όχι μόνο το σπίτι σου και σπίτι μου αλλά και το δικαίωμα να μένεις καν σε σπίτι ( αφού το πληρώνουν και οι ενοικιαστές / χρήστες ), να στεγάζεις την όποια επιχείρηση σου εάν το πληρώσεις, για ένα βεβαίως χρόνο, εκτός εάν εντός του χρόνου χρειαστούν να σου ζητήσουν και άλλα χρήματα οπότε θα σε ξαναχαρατσώσουν πρίν να μπεί ο νέος χρόνος.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ που το ‘έπιασε’ αυτό ρώτησε τότε τον δικηγόρο του δημοσίου « εγγυάται το Δημόσιο ότι με την πληρωμή του χαρατσιού για το 2011 και 2012 μόνο όπως ισχυρίζεσθε θα εξασφαλίσει και τις αξίες και την ακεραιότητα / αποφυγή κινδύνου για τις ιδιωτικές περιουσίες και θα αποφύγετε την χρεοκοπία για την αποφυγή της οποίας ισχυρίζεσθε ότι επιβάλλατε το χαράτσι;».

Στην ερώτηση αυτή ο δικηγόρος του δημοσίου απάντησε « όχι βέβαια απλώς έτσι πρέπει να γίνει γιατί αυτός είναι ο νόμος» και μετά ψέλλισε και κάτι περί μεγάλης προσπάθειας της ‘κυβέρνησης’ να αποφύγει χρεοκοπίες, κλπ.

Άρα, είναι εμφανές ότι αποδοχή πληρωμής του χαρατσιού είναι επίσης αποδοχή ότι ουσιαστικά οι περιουσίες μας και το Δικαίωμα μας σε στέγη δεν μας ανήκουν και ανά πάσα στιγμή δεχόμαστε να μας κατασχεθεί η περιουσία μας υπέρ των δανειστών προς αποφυγή ‘χρεοκοπίας’.

ΣΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ Ή ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ / ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΔΕΗ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΑΠΕΜΠΟΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΕΓΗΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΣΗ.

Από τις εξαιρέσεις του νόμου αυτού φαίνεται και ποιος πλήττεται και ποιος θα κρατήσει τα δικαιώματα του αυτά : όσοι έχουν στην κατοχή τους διατηρητέα ( τύπου Τσοχατζόπουλου, κλπ ), εκκλησίες, ΜΚΟ και ιδρύματα αλλά και βιομήχανοι, κλπ.. Δηλαδή, δικαίωμα στην περιουσία και τη στέγη / εργασία έχει είτε ο 80% και πάνω ανάπηρος ( δηλαδή άνθρωπος που δεν τους απειλεί ) είτε όποιος ανήκει στους κύκλους τους. Διότι σημειωτέον εγκύκλιοι / απαλλαγές κατά περίπτωση δεν άρουν τον χαρακτηρισμό ενός ανέργου ή απόρου ως υπόχρεου του νόμου ( και άρα στερούμενου το δικαίωμα της ιδιοκτησίας εάν αιτηθεί απαλλαγή εμμέσως όμως αναγνωρίζοντας την εγκυρότητα του νόμου ) απλώς τον εξαιρεί από την καταβολή των χρημάτων, όχι την χρεωστική σχέση.

Συνεπώς, είναι σαφές ότι είναι μέγα λάθος η πληρωμή του χαρατσιού ούτως ή άλλως, πόσω μάλλον εν αναμονή εκδόσεως της αποφάσεως από το ΣτΕ επ’ αυτού, κάτι που δεν θα γίνει νωρίτερα από το τέλος Ιανουαρίου.

Γιατί τόσος χρόνος μέχρι την έκδοση αποφάσεως όταν πρόκειται για θέμα τέτοιας μείζονος σημασίας σε κάθε επίπεδο ;

Η απάντηση είναι απλή : διότι κατ’ αρχάς θα προσπαθήσουν να φοβίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες να τους δώσουν ζεστό χρήμα, το οποίο βέβαια δεν θα επιστρέψουν ποτέ ακόμα και στην περίπτωση έκδοσης ακυρωτικής αποφάσεως καθώς θα το ‘συμψηφίσουν’ με χίλια μύρια άλλα ‘έκτακτα’ της εφορίας, και κατά δεύτερον το ίδιο το ΣτΕ θέλει να δει πόσο το ‘παίρνει’ να εκδώσει φιλοκυβερνητική απόφαση. Για αυτό εξ άλλου δεν έχει εκδοθεί επισήμως και η απόφαση επί του Μνημονίου, έστω και αυτή που δοκιμαστικά διέρρευσαν στα ΜΜΕ.

Στο χέρι μας λοιπόν είναι να μην επιτρέψουμε στο ΣτΕ να βγάλει έστω και στο παραμικρό φιλοκυβερνητική απόφαση και επίσης να δείξουμε στους διορισμένους δηλωσίες – δοσίλογους ότι δεν έχουν καμμία εξουσία που να αναγνωρίζεται από τον Ελληνικό Λαό :

1. δεν πληρώνουμε το χαράτσι, μόνο το ρεύμα
2. δηλώνουμε επισήμως ένσταση και μη αναγνώριση του νόμου τόσο στην ΔΕΗ όσο και στην ΔΟΥ ( είτε άμεσα τώρα είτε σε περίπτωση που η ΔΟΥ μας στείλει πρόσκληση πληρωμής )
3. ασφαλίζουμε τα ερμάρια όπου βρίσκονται οι ‘χελώνες’ της ΔΕΗ όσον αφορά την προσβασιμότητα συνεργείων σε αυτές
4. οργανωνόμαστε στις γειτονιές μας επί του θέματος ώστε να μην υπάρχει εύκολη δυνατότητα ύπαρξης συνεργείων διακοπής στην περιοχή μας αλλά και να υπάρχει δυνατότητα άμεσης επανασύνδεσης του ρεύματος στα σπίτια και τις επιχειρήσεις μας με ομάδες συμπολιτών μας που γνωρίζουν ασφαλώς πώς να το κάνουν
5. επικαλούμαστε επισήμως το άρθρο 120Σ για τις πράξεις μας και την απαξίωση της διορισμένης ‘κυβερνήσεως’ τόσο με ετικέτα επί της χελώνας και την ένδειξη « ρεύμα πληρωμένο, απαγορεύεται η διακοπή» αλλά και με κάποια γενικότερη ένδειξη του 120Σ στο σπίτι μας όπως π.χ. κάτω από την Σημαία μας εάν την έχουμε μονίμως στον ιστό.

Με τις ενδείξεις αυτές κατοχυρώνουμε την Συνταγματικότητα μας και είμαστε και καθ’ όλα νόμιμοι βάσει και διεθνούς και κοινοτικού και εγχωρίου Δικαίου.

Το παρόν άρθρο μας το έστειλε η Όλγα Γ. Γεριτσίδου από το Human support

Η αποτυχία του πολιτικού συστήματος οδηγεί στο γουδί...

αποτυχία του πολιτικού συστήματος
μετατρέποντας την Δημοκρατία, σε αχαλίνωτη κομματοκρατία...
Οι στάχτες από την τραγωδία της μαρτυρικής Κύπρου μας το 1974, εγκαθίδρυσαν στην Ελλάδα την δημοκρατία. Οι πρωταίτιοι της δικτατορίας και ο υπεύθυνος της Τουρκικής εισβολής στη Κύπρο, δικτάτορας Ιωαννίδης «πέρασαν» τις πύλες του Κορυδαλλού, καταδικασθέντες από την νεογέννητη δημοκρατία μας.

Πρώτος Πρωθυπουργός της νεοσύστατης Δημοκρατίας μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που επί των ημερών του «χτυπάει» την Κύπρο ο Αττίλας 2, στις 14 Αυγούστου 1974 και χάνεται το 38% της Μεγαλονήσου, χωρίς να πέσει μια ντουφεκιά. Μένει απαθής και αφήνει αβοήθητη την Κύπρο στις ορέξεις των αιμοσταγών γειτόνων μας. Αυτός ο πρώτος Πρωθυπουργός της Ελλάδος, μετά την δικτατορία των Συνταγματαρχών, λέει το ιστορικά, πλέον, κατακριτέο, «η Κύπρος κείται μακράν».

Επιπρόσθετα, καταγράφεται ως «επίτευγμα» της Δημοκρατίας μας και του Κωνσταντίνου Καραμανλή η αναθεώρηση του Συντάγματος του 1952 που επεξεργάσθηκε η Ε΄ Αναθεωρητική βουλή, τον Ιούνιο του 1975, όταν και ορίσθηκε ως πολίτευμα της Ελλάδος, η προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Ο χρόνος που κύλισε από τότε μέχρι σήμερα αποδεικνύει πως το αναθεωρημένο Σύνταγμα του 1975, όπως και όλα τα άλλα αναθεωρημένα Συντάγματα, ήταν τελείως διάτρητα και ελλιπή και επέτρεψαν στα πολιτικά κόμματα της πατρίδος μας να τα χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες προς όφελός τους, αλλά και κατά των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της.

Όλοι όσοι διατελέσαν Πρωθυπουργοί αυτής της χώρας έχουν τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος μας. Μεταχειρίστηκαν τα αναθεωρημένα Συντάγματα, όχι για την δημιουργία και την προάσπιση θεσμών και νόμων μιας υγιούς δημοκρατίας, αλλά τα προσάρμοζαν σύμφωνα με το προσωπικό και το κομματικό τους συμφέρον. Δημιούργησαν ένα άκρατο πελατειακό κράτος που υφάρπαζε την ψήφο του άμοιρου και ανυποψίαστου ψηφοφόρου, υποτίθεται για καλύτερες ημέρες, μετατρέποντας την Δημοκρατία, σε αχαλίνωτη κομματοκρατία. Όλα τα κόμματα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) κυβέρνησαν τον τόπο, από όλες τις βαθμίδες εξουσίας, με την στρατηγική μέθοδο της πλήρους ατιμωρησίας γιατί «κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει». Έτσι βλέπουμε, όλα αυτά τα χρόνια με αηδία, αγανάκτηση και οργή να μην υπάρχουν ένοχοι για όλα τα σκάνδαλα που διέπραξαν οι πολιτικοί μας κατά των συμφερόντων του λαού και της χώρας.

Συνεχιστής, αυτής της ζοφερής κατάστασης και η κυβέρνηση Παπανδρέου συνεπικουρούμενη από τον Γιώργο Καρατζαφέρη και την Ντόρα Μπακογιάννη, που εφάρμοσε την πολιτική των σκληρών μέτρων του μνημονίου και επί δυο χρόνια τώρα έχει παντελώς αποτύχει. Όλα τα οικονομικά μέτρα τα οποία έλαβε, οδήγησαν την οικονομία στην απόλυτη ύφεση και εξαθλίωσαν τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και όλους εκείνους τους έντιμους φορολογικά Έλληνες πολίτες.

Απ’ την άλλη τους φορολογικά ασυνεπείς δεν τους άγγιξαν γιατί δεν μπόρεσαν να τους ελέγξουν από τη στιγμή που ποτέ δεν θεράπευσαν τις διαχρονικές παθογένειες του κράτους που οι ίδιοι δημιούργησαν στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Η φοροδιαφυγή οργιάζει γιατί δεν υπάρχει φοροεισπρακτικός μηχανισμός και εάν υπήρχε κατά το ελάχιστο, έχει και αυτός καταρρεύσει. Η φοροκλοπή στις ημέρες μας, ανθεί και γι΄ αυτό έχουμε μεγάλη υστέρηση στα φορολογικά έσοδα του Δημοσίου με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταποκριθούν οι σημερινοί κυβερνώντες στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει προς την τρόικα. Η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 18% και τα λουκέτα στα μαγαζιά είναι ένα φαινόμενο καθημερινό. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την κάθετη πτώση των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία και τον άμεσο κίνδυνο των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Η Ελληνική κοινωνία είναι, πλέον, σε πλήρη κατάρρευση.

Το εισόδημα των Ελλήνων έχει μειωθεί δραστικά και οι πολίτες καταναλώνουν τα πλέον απαραίτητα αγαθά. Πολλά Ελληνόπουλα υποσιτίζονται και λιποθυμούν στα σχολεία. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αποταμίευσης από πλευράς νοικοκυριών, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν πιθανές αυριανές δυσκολίες. Νεαρά άτομα δεσμεύονται από την οικονομική ανέχεια και δεν παντρεύονται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μείζον δημογραφικό ζήτημα. Σε λίγα χρόνια η πατρίδα μας θα είναι μια χώρα εξαθλιωμένων γερόντων.

Μέσα, λοιπόν, σε αυτή την καταχνιά, μας προέκυψε η κυβέρνηση Παπαδήμου, δηλαδή η συγκυβέρνηση «του σοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ, «της αντιμνημονιακής» ΝΔ και «των υπερπατριωτών» του ΛΑΟΣ, που συμμετέχουν αυτής της κυβερνήσεως βεβαίως για να «μας σώσουν».

Αυτή η 50μελής μνημονιακή κυβέρνηση, που εν πολλοίς είναι η ίδια κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, θα εξυπηρετήσει κατά την θητεία της τα συμφέροντα των δανειστών μας μέχρις ότου να καεί και το τελευταίο περιθώριο λίπους που υπάρχει ακόμη στο πετσί των Ελλήνων πολιτών.
Αυτή η κυβέρνηση των χονδροειδών αντιπροέδρων, Βενιζέλου και Πάγκαλου, των Βορίδη,  Παπακωνσταντίνου, Σηφουνάκη, Παπουτσή, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοϊδη, Λοβέρδου, Γεωργιάδη, Ροντούλη, Γεωργίου, Αβραμόπουλου, Δήμα και όλων των άλλων καλόπαιδων, ευχαριστιέται κάθε φορά που ανακοινώνονται νέα αντισυνταγματικά και ληστρικά μέτρα κατά του λαού μας.
Αυτή η κυβέρνηση θα απεμπολήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τα μνημόνια και από την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, που τι ακριβώς αναφέρει, κανένας δεν γνωρίζει.

Σε αντίθεση με τους δικούς μας ματαιόδοξους πολιτικούς που μια υπουργική καρέκλα πιάνουν τρεις, στην γειτονική μας Ιταλία, την πτώση Μπερλουσκόνι, διαδέχτηκε 12μελής κυβέρνηση τεχνοκρατών που σκοπό έχουν την πραγματική ανάκαμψη της χώρας τους και του λαού τους. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Μόντι, αρνήθηκε να παίρνει την οικονομική αποζημίωση του Πρωθυπουργού αλλά και του Υπουργού Οικονομικών μέχρι η χώρα να ανακάμψει από την ύφεση, που σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με τη δική μας βαθιά και εξωπραγματική. Η Ιταλίδα Υπουργός Κοινωνικών υποθέσεων, Έλσα Φορνέρο, έκλαψε με λυγμούς, μόλις ανακοίνωνε τα μέτρα λιτότητας και στην λέξη «θυσία», ενώ δεν μπόρεσε να συνεχίσει την συμπλήρωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

Ωστόσο, οι δικοί μας παχυδερμικοί, αριβίστες πολιτικοί, που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν πλέον ελεύθεροι, καθημερινά ποδοπατούν το Ελληνικό Σύνταγμα, τάχατες «εν ονόματι του Ελληνικού λαού» και παραβιάζουν κατάφορα τα δικαιώματα ενός υπερήφανου λαού.

Και ερωτώ ευθέως τον Ελληνικό λαό:
Πότε ήταν πιο σκληρή και πιο αιμοσταγής δικτατορία; Εκείνη της περιόδου της επταετίας ή η σημερινή;

Εκείνοι καταδικάσθηκαν σε ισόβια κάθειρξη. Για τους σημερινούς, που εξαθλιώνουν ένα λαό και τον κάνουν από νοικοκύρη, επαίτη με την ταυτόχρονη εκχώρηση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων, που έχουν παραδώσει σε Γερμανική κατοχή την πατρίδα μας δεχόμενοι Γερμανούς επικυρίαρχους να διαχειρίζονται τα οικονομικά μας, τι να πούμε; Ποια θα πρέπει να είναι αλήθεια, η ετυμηγορία του Ελληνικού λαού;

Ο Ελληνικός λαός δυστυχεί αλλά υπομένει. Όμως, θα πρέπει να είναι όλοι σίγουροι πως δεν ξεχνά και πολύ σύντομα θα υλοποιήσει όσα πριν ένα χρόνο δήλωνε ο Λοβέρδος στις 3 Οκτωβρίου 2010 σε συνέντευξή του:
«Νέο Γουδί εάν αποτύχουμε».

Ναι κ. Λοβέρδε, έχετε ήδη αποτύχει και σύντομα θα στηθεί ΝΕΟ ΓΟΥΔΙ για να εξαγνιστεί από τα αμαρτήματά σας ο Ελληνικός λαός και η Ελλάδα μας!


Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Οργιάζουν οι φήμες για παραίτηση Βενιζέλου στο τέλος Ιανουαρίου

Οργιάζουν οι φήμες για παραίτηση Βενιζέλου στο τέλος Ιανουαρίου Οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την πορεία της οικονομίας ανάγκασαν τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να παραδεχτεί ότι «δυστυχώς όλες οι θεμελιώδεις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές προγνώσεις του αρχικού προγράμματος - του μνημονίου - δεν επιβεβαιώθηκαν. Είμαι εξουθενωμένος, μένω εδώ από εθνικό καθήκον».


Η δήλωση αυτή του υπουργού Οικονομικών είναι πασίδηλο ότι υποδηλώνει τις προθέσεις του σχετικά με τις κινήσεις του στο αμέσως προσεχές διάστημα.

«Αν θέλετε να σας περιγράψω τους πεντέμισι-έξι μήνες που είμαι στο υπουργείο Οικονομικών, πρόκειται για μια διαρκή, εναγώνια προσπάθεια, για ένα θρίλερ, προκειμένου να κρατηθούμε όρθιοι» εξομολογήθηκε ο κ. Βενιζέλος. Συνεπώς -όπως τουλάχιστον υπογραμμίζουν στενοί του συνεργάτες- έφτασε η ώρα να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα έλθουν σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει ο κ. Παπανδρέου.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης έχει ήδη καταλήξει για το πώς θα κινηθεί και όπως φαίνεται αυτές οι κινήσεις θα είναι σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Κύκλοι προσκείμενοι στο περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών επιμένουν ότι αυτές οι δηλώσεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από το προμήνυμα των όσων θα συμβούν στο πολιτικό σκηνικό αμέσως μετά τις μέρες των εορτών και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το «κούρεμα» των ομολόγων.

Ο κ. Βενιζέλος θα περιμένει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου οπότε και θα ολοκληρωθεί το PSI και αμέσως μετά θα κινηθεί φεύγοντας πρωτίστως από το κυβερνητικό σχήμα και οργανώνοντας τις επόμενες κινήσεις του με στόχο την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ.


Πάνος Ρασσιάς

 http://anti-ntp.blogspot.com/2011/12/blog-post_2386.html

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

7.4.2004. Το Διάγγελμα του ΟΧΙ για το φασιστοειδές σχέδιο Αναν

(Κ) Πρόεδρος Παπαδόπουλος – Διάγγελμα (ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ)
ΚΥΠΕ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ-Κύπρος – 07/04/2004 22:23:57
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2004

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες,

Αυτές της εξαιρετικής ιστορικής σημασίας συνθήκες, νιώθω υποχρέωσή μου να απευθυνθώ σ΄ εσάς: στον Κυρίαρχο Κυπριακό Λαό. Κάθε λαός διαμορφώνει και γράφει τη δική του ιστορία. Άλλοτε με....
απελευθερωτικούς και κοινωνικούς αγώνες, άλλοτε με δημοκρατικές διαδικασίες διά της ψήφου του. Τώρα καλείται ο Κυπριακός Λαός, καλούμαστε ο καθένας χωριστά και συλλογικά, να γράψουμε την ιστορία του μέλλοντος της Κύπρου.

Η πατρίδα μας, διέρχεται τις πιο δραματικές ώρες της μακραίωνης ιστορίας της. Ώρες καθοριστικές όχι μόνο για το παρόν και τη δική μας γενεά, αλλά και για το μέλλον και τις γενεές που θα έρθουν. Οι αποφάσεις που θα πάρουμε εμείς σήμερα, διαμορφώνουν και καθορίζουν τις τύχες και τα πεπρωμένα και των επερχόμενων γενεών.

Είμαι πεπεισμένος ότι ολόκληρη η πολιτική ηγεσία του τόπου, αλλά και η κάθε μιά και ο καθένας από σας, έχει πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της απόφασης που καλούμαστε να πάρουμε στο Δημοψήφισμα της 24ης του Απρίλη, και ότι συμμερίζεστε το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνουμε με την ψήφο μας. Αυτή η απόφαση ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον Κυπριακό Λαό. Ελπίζω οι ξένοι φίλοι μας να σεβαστούν το λαό και την Κυπριακή Δημοκρατία. Ελπίζω να κατανοήσουν ότι παρεμβάσεις και πιέσεις προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του Κυπριακού λαού, είναι αντίθετες προς ρητή πρόνοια του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και, τελικά, καταλήγουν αντιπαραγωγικές.

Η κρισιμότητα των αποφάσεων που καλούμαστε να πάρουμε συλλογικά, αλλά και ατομικά, δεν μας επιτρέπει να αποδυθούμε σε συναγωνισμό για το ποιός είναι περισσότερο ή λιγότερο πατριώτης. Όλοι έχουμε τον ίδιο στόχο και όλοι έχουμε την ίδια έγνοια για το μέλλον της πατρίδας μας.

Υπάρχουν διαφορές στις εκτιμήσεις, στην ανάλυση των περίπλοκων και, εν πολλοίς, δυσνόητων προνοιών του Σχεδίου Ανάν και των βραχυπρόθεσμων και μακροχρόνιων αποτελεσμάτων του. Καλώ όλους να λειτουργήσουμε σε πνεύμα αλληλοσεβασμού, χωρίς φανατισμό και προπηλακισμούς.

Δεν πρόκειται για πολιτικές εκλογές όπου τα Κόμματα καταμετρούν τη δύναμή τους. Δεν θα αναμετρηθούν τα Κόμματα μεταξύ τους. Θα αναμετρηθούμε με την ιστορία.

Η διαφύλαξη λοιπόν της ενότητας μας είναι ύψιστο χρέος προς την πατρίδα μας. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οφείλουμε να το σεβαστούμε και η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει μονιασμένους και δυνατούς. Η Κύπρος θα μας χρειαστεί όλους. Δεν περισσεύει κανένας.

Σέβομαι και εκτιμώ κάθε καλόβουλη και ειλικρινή άποψη και προσπαθώ να την κρίνω με αντικειμενικότητα και να την σταθμίσω, χωρίς προκαταλήψεις, και ανεπηρέαστος από δογματισμούς ή συναισθηματική φόρτιση.

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκλεγμένος εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής κοινότητας φέρω το αυξημένο βάρος της ευθύνης της διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων και το χρέος να δηλώσω δημόσια, με ειλικρίνεια και παρρησία τη δική μου αποτίμηση της κατάληξης και την δική μου απόφαση. Χωρίς καμιά προσπάθεια επιβολής της δικής μου επιλογής και θέλησης αλλά ως καθοδήγηση και συνεκτίμηση από σας. Η τελική απόφαση ήταν πάντα και παραμένει δική σας. Η ετυμηγορία σας θα εκφραστεί στο Δημοψήφισμα της 24ης του Απρίλη.

Από την ημέρα που επέστρεψα από τη Λουκέρνη, αφιέρωσα όλο μου το χρόνο για να μελετήσω με τους συνεργάτες μου και τους λειτουργούς του Κράτους το τελικό Σχέδιο Ανάν, σε όλες του τις πτυχές. Άκουσα απόψεις, εκτιμήσεις και αναλύσεις. Παρακολούθησα με προσοχή τον δημόσιο διάλογο που έχει αναπτυχθεί και τα επιχειρήματα που οι διάφορες πλευρές παρέθεσαν. Έχω ζητήσει και έλαβα γνωμοδοτήσεις ξένων διεθνολόγων και συνταγματολόγων πάνω σε συγκεκριμένες πτυχές και πρόνοιες του Σχεδίου. Αξιολόγησα τις δηλώσεις διεθνών παραγόντων με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και αντικειμενικότητα. Αξιολόγησα τις εκτιμήσεις Ελλαδικών Κομμάτων και ξένων Κυβερνήσεων με τις οποίες επικοινώνησα. Αναμένω και θα μελετήσω με προσοχή τις τελικές αποφάσεις των πολιτικών Κομμάτων της Κύπρου, τα οποία σέβομαι και εκτιμώ για την προσφορά τους στον τόπο. Κριτήριο της αξιολόγησής μου ήταν ένα και μοναδικό: η εξυπηρέτηση των συμφερόντων και δικαιωμάτων του Κυπριακού Λαού στο σύνολό του, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Αυτό μου επιβάλλει η συνείδησή μου. Αυτό απαιτεί το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο οποίο με τη ψήφο σας με εκλέξατε.

Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,

Όταν πριν από ένα χρόνο, ζήτησα τη ψήφο σου, ανέλαβα την δέσμευση ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, σε κάθε επίπεδο και από κάθε βήμα που προσφέρεται, για να πετύχω, βελτιώσεις στην, τότε, εκδοχή του Σχεδίου Ανάν, με στόχο να καταστεί λειτουργικό και, άρα, βιώσιμο. Δεσμεύτηκα ότι οι απαιτήσεις μας για βελτιώσεις θα ήσαν εντός των παραμέτρων του Σχεδίου και δεν θα ανέτρεπαν την γενική φιλοσοφία του Σχεδίου, ούτε θα ανέτρεπαν ουσιώδεις και βασικές πρόνοιές του ή συμβιβασμούς που είχαν συμφωνηθεί στις συνομιλίες που είχαν προηγηθεί της εκλογής μου.

Δεσμεύτηκα, ακόμη, ότι θα επεδίωκα λύση που θα διασφάλιζε τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων αλλά και των Τουρκοκυπρίων, στα πλαίσια μιας επανενωμένης Κύπρου.

Συνεπής στην πάγια πολιτική του Εθνικού Συμβουλίου, ότι η δική μας πλευρά επιδίωκε δικοινοτικές διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και ανταποκρινόμενος σε συνεχείς παραινέσεις της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, δεν έπαυσα να επιζητώ και να πιέζω για επανάληψη της πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα με βάση το Σχέδιο Ανάν και κάτω από τις προϋποθέσεις που είχαν συμφωνηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο.

Τελικά, ο Γενικός Γραμματέας μας κάλεσε στη Νέα Υόρκη στις 10 Φεβρουαρίου του 2004, για να συμφωνήσουμε σε νέα διαδικασία διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων, θέτοντας ως όρο για την ανάληψη νέας πρωτοβουλίας, την αποδοχή διαιτητικού ρόλου του Γενικού Γραμματέα.

Αν δεν ανταποκρινόμουνα θετικά στην πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα θα ενεργούσα αντίθετα με την πάγια πολιτική του Εθνικού Συμβουλίου και θα ήμουνα ασυνεπής στην πάγια θέση μας ότι επιδιώκουμε λύση του προβλήματος με συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Με τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των, αριθμητικά, μεγαλύτερων πολιτικών δυνάμεων που με συνόδευσαν στη Νέα Υόρκη και με τη σύμφωνη γνώμη της, τότε, Κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας, δεχτήκαμε αυτή την αλλαγή της διαδικασίας. Προσωπικά, δέχτηκα αυτή τη νέα διαδικασία, εφόσον στη διαιτητική απόφαση του Γενικού Γραμματέα, ο λαός της Κύπρου με την άμεση και προσωπική ψήφο του καθενός σε Δημοψήφισμα, θα είχε τον τελευταίο λόγο.

Μετά από εκτίμηση της πλειοψηφίας του Εθνικού Συμβουλίου, ότι η από μέρους μας υποβολή μαξιμαλιστικών θέσεων θα οδηγούσε σε επικρίσεις κατά της πλευράς μας, υποβάλαμε συναινετικές προτάσεις που εξυπηρετούσαν και τις δύο Κοινότητες. Διατηρήσαμε το δικαίωμα να εγείρουμε πρόσθετα θέματα, σχετικά με το εδαφικό, τις περιουσίες και την επιστροφή των εκτοπισμένων, αν η Τουρκοκυπριακή πλευρά ήγειρε τέτοια θέματα. Όντως η Τουρκοκυπριακή πλευρά ήγειρε τέτοια θέματα και η δική μας πλευρά, με έγγραφα της, ήγειρε τις ανταπαιτήσεις της, τόσο στην εδαφική πτυχή όσο και για τα δικαιώματα εκτοπισμένων και περιουσιών.

Περιοριστήκαμε στον ελάχιστο αλλά πολύ σημαντικό στόχο: στην επανένωση της πατρίδας μας και του λαού μας. Επιδιώξαμε θεσμικές αλλαγές που, από τη μια, θα ενίσχυαν τη λειτουργικότητα της λύσης και από την άλλη θα δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για επανένωση θεσμών και λειτουργιών.

Η αρνητική στάση και οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Τουρκικής πλευράς, αλλά και η ανοχή που τα Ηνωμένα Έθνη επέδειξαν για απαιτήσεις της εκτός των παραμέτρων του Σχεδίου Ανάν, δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, παρά τη δική μας καλή θέληση.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ασκώντας τη διαιτητική αρμοδιότητα του, κατάρτισε το Πέμπτο Σχέδιο Ανάν, χωρίς να προϋπάρξει συμφωνία των μερών σε οποιοδήποτε από τα θέματα που είχαν εγερθεί στις διαπραγματεύσεις, στη Λευκωσία και στην Ελβετία.

Στο Πέμπτο Σχέδιο Ανάν, περιέχονται βελτιώσεις σε σύγκριση με το Τρίτο και Τέταρτο Σχέδιο Ανάν. Αυτές οι βελτιώσεις δεν ικανοποιούν τις ελάχιστες απαιτήσεις που είχαμε υποβάλει. Ούτε όσο αφορά τη λειτουργικότητα του Σχεδίου, ούτε όσο αφορά την ετοιμότητα εφαρμογής του από την επόμενη των δημοψηφισμάτων, ούτε όσο αφορά την ουσιαστική επανένωση της πατρίδας μας στο οικονομικό, δημοσιονομικό και νομισματικό τομέα.

Αυτή δεν είναι η ώρα ούτε η ευκαιρία να προβώ σε λεπτομερή ανάλυση του Σχεδίου Ανάν. Αυτό θα γίνει στις επόμενες μέρες και μέχρι την διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων.

Νομίζω, όμως, ότι είναι χρήσιμο να αναφερθώ, εν είδει παραδειγμάτων, σε μερικές πτυχές που φαίνεται να σας προβληματίζουν. Δεν θα επιχειρήσω ούτε «δαιμονοποίηση» ούτε εξωραϊσμό του Σχεδίου Ανάν. Δεν δέχομαι, όμως, τον ισχυρισμό ότι όποιος επισημαίνει αδυναμίες του Σχεδίου, αναγκαστικά, επιδίδεται σε παραπληροφόρηση ή ότι αυτό δεν είναι αντικειμενική ενημέρωση του Λαού.

Οι προτάσεις μας για διασφάλιση της λειτουργικότητας, δεν περιορίζονταν και δεν εξαντλούνταν στη σύνθεση του Προεδρικού Συμβουλίου ή στην ίδρυση και λειτουργία Πρωτόδικου Δικαστηρίου ή στη Συμφωνία Συνεργασίας για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίθετα, επεκτείνοντο και κάλυπταν και τους επτά τομείς των προτάσεών μας, δηλαδή, τη νομοθεσία, την Κεντρική Τράπεζα, την κοινή νομισματική και δημοσιονομική πολιτική, τη σμίκρυνση των χρονικών περιόδων ανάκτησης περιουσίας, την σμίκρυνση των μεταβατικών περιόδων, τη διοικητική διάρθρωση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, την εκλογή των μελών των Κοινοβουλευτικών Οργάνων, τη νομοθεσία και τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων από διοικητικά όργανα, την εδαφική πτυχή, το θέμα των αγνοουμένων, το θέμα της Καρπασίας και άλλα. Θέλω να τονίσω εμφαντικά, ότι όλες οι απαιτήσεις μας, που υποβλήθηκαν με πλήρη τεκμηρίωση, ήσαν εντός των παραμέτρων του Σχεδίου Ανάν και δεν αφαιρούσαν δικαιώματα που το Σχέδιο Ανάν παρείχε στους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας.

Αντίθετα, η Τουρκική πλευρά υπέβαλε 11 απαιτήσεις, που επηρεάζουν αρνητικά τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων και οι οποίες υιοθετούνται, όλες, στο τελικό κείμενο του Σχεδίου Ανάν.

Τώρα καλούμαστε να κρίνουμε κατά πόσο το τελικό Σχέδιο Ανάν ικανοποιεί τους ελάχιστους στόχους που έχουμε θέσει. Με αντικειμενικότητα και με αίσθημα ευθύνης, καλούμαστε να κρίνουμε εάν επιτυγχάνεται η επανένωση της πατρίδας μας σε ένα ομόσπονδο κράτος που θάναι λειτουργικό, βιώσιμο, θα διασφαλίζει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και θα δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας και οικονομικής ευημερίας τόσο για τους Ελληνοκύπριους, όσο και για τους Τουρκοκύπριους.

Κατά πόσο οι πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν, όπως έχουν οριστικά διαμορφωθεί μας επιτρέπουν να μετέχουμε ενεργητικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να αξιοποιήσουμε τα οφέλη που θα προκύψουν.

Με πόνο ψυχής καταλήγω στη διαπίστωση ότι ακόμα και με την πιο ελαστική, την πιο επιεική κρίση, το τελικό Σχέδιο Ανάν δεν ικανοποιεί τους ελάχιστους στόχους που θέσαμε. Οι ουσιαστικότερες των προτάσεών μας δεν έγιναν αποδεκτές. Ακόμη και στις πρόνοιες που έχουν βελτιωθεί, διαπιστώνουμε λειτουργικές δυσκολίες, περίπλοκες διαδικασίες και επικίνδυνες ασάφειες.

Η πιο βασική και θεμελιώδης ανησυχία και αγωνία μου για το μέλλον της πατρίδας μας εστιάζεται στα εξής:-

Η Τουρκοκυπριακή κοινότητα αποκτά όλα τα βασικά αιτήματα που διεκδίκησε, από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της λύσης. Για την ακρίβεια, 24 ώρες μετά την διεξαγωγή των Δημοψηφισμάτων.

Παραμένει, ακόμα, αβέβαιο και ασαφές αν θα υπάρξει επικύρωση της Συνθήκης από το Τουρκικό Κοινοβούλιο, πριν τεθεί σε εφαρμογή η Ιδρυτική Συμφωνία.

Αναγνωρίζεται η οντότητά της ως «νόμιμο συνιστών Κράτος». Διαγράφεται η εισβολή και η κατοχή. Οι κάτοχοι της Τουρκοκυπριακής υπηκοότητας, γίνονται αποδεκτοί ως νόμιμοι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Τουρκοκύπριοι εξασφαλίζουν ισότιμη συμμετοχή στη διοίκηση του νέου Ομοσπονδιακού Κράτους, με το καθεστώς των ισότιμων «συμπροέδρων» και ισότιμη και ισάριθμη συμμετοχή των εκπροσώπων του Τουρκοκυπριακού συνιστώντος Κράτους, στο Συμβούλιο, στην Επιτροπή και σε όλες τις ειδικές Επιτροπές και Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντίθετα, όλα και όσα προσδοκεί να αποκτήσει η Ελληνοκυπριακή κοινότητα, έστω και από μια κακή και οδυνηρή λύση, παραπέμπονται χωρίς εγγυήσεις στο μέλλον και εξαρτώνται από την καλή πίστη της Τουρκίας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει. Υπόκεινται ακόμη, στην προϋπόθεση ότι όλα θα λειτουργήσουν ομαλά.

Με λίγα λόγια «αγοράζουμε ελπίδα», με μόνο αντάλλαγμα και διασφάλιση την καλή θέληση της Τουρκικής πλευράς να τηρήσει τη συμφωνία.

Η επιστροφή των κατεχόμενων δικών μας εδαφών, θα γίνει σε περίοδο μεταξύ τρεισήμισι μηνών και τρεισήμισι χρόνων, από την υπογραφή της λύσης, χωρίς καμία εγγύηση ότι αυτό θα εφαρμοστεί. Η πρότασή μας όπως υπαχθούν τα εδάφη αυτά υπό τον έλεγχο της Ειρηνευτικής Δύναμης και όχι του τουρκικού στρατού, έχει απορριφθεί.

Η απόκτηση περιουσιών ή αποζημιώσεων το συντομότερο που θα γίνει, είναι σε περίοδο 3 χρόνων μετά την υπογραφή της λύσης και 5 χρόνων ή, περισσότερων, κατά απόφαση του Συμβουλίου Περιουσιών, και μέσα από μια περίπλοκη διαδικασία με πολλές ασάφειες και δυσμενείς οικονομικές πρόνοιες για την πλευρά μας. Το κόστος των αποζημιώσεων θα κληθούν να καταβάλουν στο μεγαλύτερο του μέρος, οι Ελληνοκύπριοι. Εγείρονται σοβαρά ερωτήματα αν το Ομοσπονδιακό Κράτος που θα εγγυηθεί το ένα τρίτο των αποζημιώσεων, θα έχει το τεκμήριο έγκυρου εγγυητή για να μην σημειωθεί πτώση στην αξία των Ομολόγων, όπως έγινε με το Χρηματιστήριο. Το ίδιο ισχύει και για τον Οργανισμό δανειοδότησης με υποθήκη για απόκτηση των περιουσιών Ελληνοκυπρίων που δεν θα επιστραφούν από Τουρκοκύπριους.

Πρόσφατα έχει αναχθεί σε μεγάλο θέμα και παρουσιάζεται ως σημαντική παραχώρηση προς τους Ελληνοκυπρίους, η ευχέρεια απόκτησης δευτερεύουσας κατοικίας στο Τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος.

Ασφαλώς αυτό το δικαίωμα, θα είχε μεγάλη σημασία, αν ήταν αυτόματο και γενικό.

Δυστυχώς οι πρόνοιες του σχετικού Συνταγματικού Νόμου και της Πράξης Προσαρμογής που θα εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθορίζουν ότι αυτό το δικαίωμα δεν είναι αυτόματο.

Αντίθετα, το Τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος έχει δικαίωμα και ευχέρεια, με δικό του νόμο, να ρυθμίζει και να περιορίζει αυτό το δικαίωμα για μια δεκαπενταετία ή μέχρις ότου το ακαθάριστο εθνικό προϊόν του Τουρκοκυπριακού συνιστώντος κράτους φθάσει στο 85% του κατά κεφαλή εισοδήματος του Ελληνοκυπριακού συνιστώντος κράτους.

Η επιστροφή των προσφύγων υπό Τουρκοκυπριακή διοίκηση προβλέπεται να γίνει με τέτοια χρονοδιαγράμματα και ποσοστώσεις που δεν δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας, για να μπορέσουν με βεβαιότητα οι πρόσφυγες μας να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα, και να έχουν βεβαιότητα ότι θα έχουν ασφάλεια ή ότι θα έχουν σχολεία για τα 3, 10 ή 20 παιδιά τους. Και δυστυχώς δεν αποκτούν όλοι οι πρόσφυγές μας το αναφαίρετο δικαίωμα της επιστροφής. Επιπλέον, οι Ελληνοκύπριοι που θα ζουν στο Τουρκοκυπριακό συνιστών Κράτος θα στερούνται των πολιτικών τους δικαιωμάτων, και του δικαιώματος ψήφου για την Γερουσία, κατά παράβαση κάθε δημοκρατικής αρχής.

Με το τελικό Σχέδιο Ανάν δεν ικανοποιήθηκαν οι Κύπριοι αλλά ικανοποιήθηκε απόλυτα η επιδίωξη της Τουρκίας να ελέγχει και να κηδεμονεύει την Κύπρο. Παραμένουν στην ουσία όλοι οι έποικοι, ενώ μετά από 19 χρόνια, εμφανής είναι η πιθανότητα της κατάργησης της παρέκκλισης του 5% Ελλήνων και Τούρκων υπηκόων που θα μπορούν να εγκατασταθούν στην Κύπρο, με ορατό τον κίνδυνο για νόμιμο μαζικό εποικισμό της Κύπρου από την Τουρκία. Διότι η συνέχιση της διασφάλισης του 5%, μετά τα 19 χρόνια, θα εξαρτάται από την έγκριση νόμου από το Προεδρικό Συμβούλιο, τη Βουλή και τη Γερουσία, όπου χρειάζεται και η συναίνεση των αντίστοιχων Τουρκοκυπριακών μελών αυτών των οργάνων.

Η παραμονή έστω και μικρού αριθμού Τουρκικών στρατευμάτων μόνιμα στην Κύπρο, με διευρυμένα παρεμβατικά δικαιώματα στο Ελληνοκυπριακό κρατίδιο χωρίς εγγυητικούς μηχανισμούς, ενώ εμείς θα έχουμε διαλύσει την Εθνική Φρουρά, δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας για τους Ελληνοκυπρίους. Τόσο ο εποικισμός όσο και η συνεχής παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, δεν εξυπηρετεί βέβαια ούτε τους Ελληνοκύπριους ούτε τους Τουρκοκύπριους, παρά μόνο την Τουρκία.

Μέσα από προσεκτική μελέτη των οικονομικών πτυχών του Σχεδίου Ανάν, διαπιστώνουμε ότι είναι αμφίβολη η οικονομική βιωσιμότητά του. Η εφαρμογή των σχετικών προνοιών συνεπάγεται δυσβάστακτες οικονομικές επιπτώσεις για τους Ελληνοκύπριους, ενώ η όλη δομή του Σχεδίου θα οδηγήσει, αν όχι σε κατάρρευση της Κυπριακής οικονομίας, σίγουρα σε σοβαρή οικονομική κρίση και επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο των Ελληνοκυπρίων που με τόσες θυσίες οικοδομήσαμε.

Οι λειτουργικές αδυναμίες του Σχεδίου θέτουν, μεταξύ άλλων, σε κίνδυνο την ομαλή δραστηριότητα και συμμετοχή της Κύπρου, με μια φωνή, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενώ με πολλές θυσίες οι Ελληνοκύπριοι κατέκτησαν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ εύκολα μπορεί να οδηγηθούμε σε «αδρανοποίηση» της ένταξης μέχρι την υιοθέτηση όλων των απαραίτητων ομοσπονδιακών και περιφερειακών νομοτυπικών μέτρων ή της απώλειας των ωφελημάτων της ένταξης ή της αντιμετώπισης εμποδίων στη συμμετοχή της Κύπρου στην ΟΝΕ και τους άλλους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Με άλλα λόγια, το Σχέδιο Ανάν δεν καταλύει την de facto διχοτόμηση, αλλά, αντίθετα τη νομιμοποιεί και την εμβαθύνει. Το ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι αν θέλουμε τη λύση και επανένωση της πατρίδας μας. Διότι σε αυτό το ερώτημα, η καθολική απάντηση είναι «ναι». Το πραγματικό ερώτημα είναι εάν το Σχέδιο Ανάν επιφέρει την επανένωση ή αν διαιωνίζει τη διαίρεση και, μάλιστα, με τη συγκατάθεση και υπογραφή μας.

Το Σχέδιο Ανάν, δεν οδηγεί στην επανένωση των δύο Κοινοτήτων αλλά αντίθετα προωθεί το μόνιμο διαχωρισμό με περιορισμούς στη διακίνηση, εγκατάσταση, στο δικαίωμα κτήσεως περιουσίας, στην άσκηση πολιτικών δικαιωμάτων και των άλλων χωριστικών στοιχείων του.

Ενώ η ενοποίηση της οικονομίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ενοποιητική δυναμική, με κοινούς οικονομικούς στόχους, κοινά οικονομικά προβλήματα, κοινούς αγώνες και ακόμη μελλοντικά οργάνωση των εργαζομένων σε κοινές συντεχνίες, κάτι που εξυπηρετούσε την Κύπρο, τελικά επιβλήθηκε χωριστή οικονομία. Δεν θα υπάρχει κοινή νομισματική, δημοσιονομική πολιτική και δεν θα επιτρέπονται επενδύσεις Ελληνοκυπριακών Επιχειρήσεων στο Τουρκοκυπριακό συνιστών Κράτος.

Ο στόχος της επανένωσης της πατρίδας μας και του λαού της, δεν επιτυγχάνεται. Με την μετατροπή των διαιρετικών προνοιών του Σχεδίου σε πρωτογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκλείπει ακόμη και η αμυδρή ελπίδα για εξέλιξη και βελτίωση μελλοντικά της λύσης. Ο στόχος της Τουρκοκυπριακής πλευράς για δύο λαούς, με δύο κράτη που θα ζουν χωριστά και απλά θα συνεργάζονται, επιτυγχάνεται απόλυτα.

Είναι σωστό ότι η διαδικασία διαπραγματεύσεων συνεπάγεται συμβιβασμούς. Μειώνοντας το χάσμα των διαφορετικών επιδιώξεων και των διαφορών. Μια διαδικασία «πάρε – δώσε».

Υπάρχουν πολλές πτυχές και πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν, για τις οποίες δεν είμαι ικανοποιημένος από τους συμβιβασμούς που επιβλήθηκαν, χωρίς κάν να προηγηθεί διαπραγμάτευση και με πλήρη παραγνώριση των δικών μας τεκμηριωμένων απαιτήσεων.

Δεν είμαι ικανοποιημένος, για παράδειγμα, από την μείωση του αριθμού των εκτοπισμένων που θα επιστρέψουν.

Δεν είμαι ικανοποιημένος από τις ποιοτικές και ποσοστιαίες μειώσεις στα περιουσιακά δικαιώματα των νομίμων ιδιοκτητών περιουσιών στα κατεχόμενα.

Αυτά αποτελούν δυσμενέστερες πρόνοιες από αυτές που υπήρχαν στο Σχέδιο Ανάν Τρία ή στο Σχέδιο Ανάν Τέσσερα που το Εθνικό Συμβούλιο έκρινε ότι δεν ήταν αποδεκτό ως λύση, αλλά μόνο ως βάση για διαπραγμάτευση, με στόχο τη βελτίωση αυτών των προνοιών. Τώρα αυτές οι πρόνοιες έχουν γίνει δυσμενέστερες για τους Ελληνοκύπριους.

Μας ζητούν να δεχτούμε αυτές τις πιο δυσμενείς προσαρμογές, μέσα στο πνεύμα του συμβιβασμού. Μας λένε ότι δεν μπορεί να προκύψει λύση, αν δεν γίνουν τέτοιοι οδυνηροί συμβιβασμοί, και ότι πρέπει να βρεθεί η μέση λύση.

Όμως, υπάρχουν θέματα αρχών και ανθρώπινων δικαιωμάτων όπου η «μέση λύση» δεν συνιστά την σωστή απάντηση. Η ολοφάνερη και σωστή αρχή δεν είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης να μοιραστεί την περιουσία του με τον παράνομο εισβολέα ή να διεκδικήσει αποζημιώσεις για την αποστέρηση της περιουσίας του, που, μάλιστα, σε τελευταία ανάλυση, θα τις καταβάλει ο ίδιος, αφού το ένα τρίτο των αποζημιώσεων θα το εγγυηθεί το Ομοσπονδιακό Κράτος, οι πόροι του οποίου θα προέρχονται κατά τα εννέα δέκατα από Ελληνοκύπριους και μόνο το ένα δέκατο από τους Τουρκοκύπριους.

Το Σχέδιο Ανάν προνοεί ότι, μετά τα 19 χρόνια ή μέχρι την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όποιο συμβεί πρώτο, οι κατοικούντες αντίστοιχα, σε κάθε ένα από τα δυό συνιστώντα κράτη οι οποίοι δεν έχουν ως μητρική γλώσσα την επίσημη γλώσσα του άλλου συνιστώντος Κράτους, δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού εκείνου του συνιστώντος Κράτους. Δηλαδή οι ομιλούντες την ελληνική γλώσσα σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν το 1/3 του συνολικού πληθυσμού του τουρκοκυπριακού κρατιδίου.

Αυτό αν και είναι θετικό, εν τούτοις αξίζει να αναφερθεί ότι στα προηγούμενα Σχέδια Ανάν δεν υπήρχε ούτε ο χρονικός ούτε ο ποσοστιαίος περιορισμός του ενός τρίτου, από την στιγμή που η Τουρκία θα καθίστατο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθετα, σύμφωνα με το Σχέδιο Ανάν, τώρα στο ένα τρίτο της έκτασης γης που θα μπορούν να αποκτήσουν οι Ελληνοκύπριοι στο Τουρκοκυπριακό συνιστών Κράτος (και, αντίστοιχα, οι Τουρκοκύπριοι στο Ελληνοκυπριακό συνιστών Κράτος) προστίθεται και το κριτήριο «της αξίας» του ενός τρίτου και η προϋπόθεση ότι από αυτό το ένα τρίτο, εξαιρούνται οι περιουσίες στις οποίες δικαιούται ο σημερινός Τουρκοκύπριος χρήστης.

Οι πιο σοβαρές ανησυχίες και προβληματισμοί μου για το Σχέδιο Ανάν, δεν εστιάζονται στους συμβιβασμούς που προτάθηκαν ή επιβλήθηκαν, που πολλοί κρίνουν ως άδικους για την πλευρά μας.

Άλλωστε, εδώ και πολύ χρόνο, έχω πει ότι η οποιαδήποτε λύση που θα εξευρεθεί κάτω από τη σκιά και τα τετελεσμένα της εισβολής και της παρουσίας 35,000 Τουρκικού στρατού στην Κύπρο, δεν μπορούσε να είναι δίκαιη. Αυτό το τίμημα, είμαστε έτοιμοι να το καταβάλουμε προκειμένου να βρεθεί λύση στο Κυπριακό. Αν, όμως, δεν μπορούσε να είναι δίκαιη η λύση, έπρεπε, να επιδιώξουμε να είναι τουλάχιστο λειτουργική ώστε να είναι βιώσιμη.

Χωρίς λειτουργικότητα, χωρίς αποτελεσματική διαδικασία για επίλυση των αδιεξόδων σε ένα καθεστώς όπου οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με βάση ισοτιμίας, δηλαδή 50% με 50%, παρέχεται σε κάθε πλευρά η ευχέρεια και η δυνατότητα να δημιουργούν αδιέξοδα που θα οδηγούν σε παράλυση τις διοικητικές λειτουργίες του κράτους.

Μια παράλυση, που όταν συνεχίζεται, αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε διάλυση της κρατικής λειτουργίας, προτού κάν εφαρμοστεί η «νέα κατάσταση πραγμάτων», το νέο Κράτος.

Να θυμούμαστε πάντα, ότι εμείς δίνουμε από την επόμενη των δημοψηφισμάτων όλα και όσα επιδιώκει η Τουρκοκύπριοι, και το Κράτος μας καταλύεται, ενώ εμείς θα αναμένουμε να εξασφαλίσουμε τα δικά μας ανταλλάγματα, όπως, επιστροφή εδαφών, περιουσίες και εγκατάσταση, στο μέλλον.

Από τριάμισυ χρόνια για επιστροφή κατεχόμενων εδαφών, σε πέντε χρόνια για την επανάκτηση περιουσίας ή αποζημίωσης για περιουσία στο Τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος και από τρία μέχρι 19 χρόνια για σταδιακή επιστροφή στο Τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος. Στο μεταξύ η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει εξαφανιστεί 24 ώρες μετά τα Δημοψηφίσματα.

Οι σοβαρές ανησυχίες μου δεν είναι γι’ αυτά τα άδικα και αβέβαια.

Οι ανησυχίες μου εστιάζονται και οφείλονται στην αβεβαιότητα για τη νέα Κύπρο που θα προκύψει από αυτό το Σχέδιο Ανάν.

Από την ευχέρεια και την δυνατότητα του νέου κράτους να εγκαθιδρυθεί και να λειτουργήσει. Από την ικανότητα του να διαδραματίσει τον σωστό ρόλο του μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως εποικοδομητικό μέλος και όχι ως ενοχλητικός συνεταίρος. Από την ανησυχία μου αν το νέο καθεστώς θα μπορεί, λόγω των αδιεξόδων στη λήψη αποφάσεων, να έχει ρόλο και λόγο στα Ηνωμένα Έθνη και άλλα διεθνή βήματα.

Από την αγωνία μου αν η Κυβέρνηση του Ομοσπονδιακού κράτους, θα μπορεί να διασφαλίσει στους πολίτες του την οικονομική δυνατότητα και τις ευκαιρίες για ευημερία, ευμάρεια, ειρήνη και ασφάλεια σε ένα κράτος δικαίου, δημοκρατίας, συναίνεσης, που θα σέβεται και θα προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε πολίτη.

Αντί αυτού, το Σχέδιο Ανάν, απαιτεί από μένα να απευθύνω επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία να ζητώ να καταστεί η Ιδρυτική Συμφωνία πρωτογενές Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι που να εμποδίζεται ο κάθε Κύπριος πολίτης να διεκδικήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα του από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ακόμα, απαιτεί, να απευθύνω άλλη επιστολή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία να απαιτώ, απόσυρση όλων των προσφυγών που πολίτες κατέθεσαν και εκκρεμούν σε αυτό το Δικαστήριο.

Δεν είναι δυνατό ούτε θεωρώ ότι μου είναι επιτρεπτό, ως θεματοφύλακας των ανθρώπινων δικαιωμάτων του κάθε πολίτη, να προβώ σε τέτοια ενέργεια που, στην ουσία, θα αφαιρεί από τον πολίτη το δικαίωμα να διεκδικήσει τα ανθρώπινα δικαιώματα του που είναι κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες που έχει επικυρώσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Με την ίδια υπευθυνότητα που πρέπει να αξιολογήσουμε τους κινδύνους από την υιοθέτηση του Σχεδίου Ανάν, πρέπει να μελετήσουμε και τις πιθανές επιπτώσεις από την απόρριψή του. Δεν συμμερίζομαι τις υπερβολές και τους εκβιασμούς που οι υποστηρικτές του Σχεδίου προβάλλουν στο λαό. Πρέπει νάμαστε έντιμοι και ειλικρινείς έναντι του λαού.

Λογικά υποβάλλεται το ερώτημα, ποιές θα είναι οι συνέπειες αν ο Λαός στο δημοψήφισμα ψηφίσει «όχι».

Αν ο κυρίαρχος λαός με τη ψήφο του απορρίψει το Σχέδιο, σε μία εβδομάδα η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταστεί πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα πετύχουμε ένα στρατηγικό στόχο που από κοινού θέσαμε για να αναβαθμίσουμε και να θωρακίσουμε πολιτικά την Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι δογματισμός και υποδηλεί άγνοια των κανόνων της διεθνούς πολιτικής, η άποψη ότι αυτή θάναι η τελευταία πρωτοβουλία για λύση του Κυπριακού. Οι βασικοί παράμετροι που επέφεραν αυτή την πρωτοβουλία θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά την 25η Απριλίου. Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θάναι δεδομένη. Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας επίσης θα συνεχιστεί και έτσι η Άγκυρα θα βρίσκεται υπό συνεχή αξιολόγηση για την υιοθέτηση και εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Το διεθνές ενδιαφέρον για εξομάλυνση και ειρήνευση της περιοχής μας θα συνεχίσει να υπάρχει.

Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για αναγνώριση του ψευδοκράτους, από χώρες που έχουν σημασία. Όπως είναι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί αυτές, έχουν, ήδη, υπογράψει με την Κυπριακή Δημοκρατία τη Συνθήκη Ένταξης που απαγορεύει τέτοια αναγνώριση. Όσα δε λέγονται για διεθνή απομόνωση αποτελούν εκβιασμό άνευ περιεχομένου. Η Κύπρος θάναι η μόνη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με αναβαθμισμένο ρόλο αλλά και ευθύνες. Δεν θα επαναπαυθούμε, όμως, με την ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για την επίλυση του Κυπριακού. Η ιστορία δεν τελειώνει την 1η Μαϊου. Θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για λύση και να προωθούμε μέτρα στήριξης των συμπατριωτών μας Τουρκοκυπρίων.

Απευθυνόμενος στους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους, θέλω να υπογραμμίσω την πραγματική μας έγνοια για μια λύση που να εξυπηρετεί και τα δικά τους συμφέροντα. Ουδέποτε απέβλεψα σε φαλκίδευση ή στέρηση των δικαιωμάτων τους. Οι προτάσεις που κατέθεσα στις συνομιλίες και τα μέτρα στήριξής τους που εξήγγειλα πριν από ένα περίπου χρόνο, αποτελούν απτή απόδειξη. Αυτή μου η στάση πηγάζει από την ειλικρινή μου πεποίθηση, ότι ο σεβασμός της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων τους, η παραχώρηση σ΄ αυτούς ακόμη περισσοτέρων δικαιωμάτων για να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια, η αναγνώριση και η ισοτιμία τους, η ισομερής πρόοδος και ευημερία τους, αποτελούν θεμελιακές προϋποθέσεις για την ειρήνη και την ομαλότητα στην Κύπρο. Γι΄ αυτό και θα αποτελούν μόνιμο στόχο της πολιτικής μας. Εμείς δεν έχουμε ένσταση, αντίθετα υποστηρίζουμε τις προσδοκίες της Τουρκίας για καθορισμό σύντομης ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Διότι μια Τουρκία που θα βρίσκεται στη διαδικασία ενταξιακών συνομιλιών, θα βρίσκεται κάτω από συνεχή πίεση, και δική μας, να αποδεικνύει συνεχώς ότι συμπεριφέρεται σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είμαστε πάντα έτοιμοι για μετάλλαξη του σημερινού Κράτους σε Ομοσπονδία που θα διέπεται καθοριστικά από δημοκρατικές αρχές και από πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εγγύηση για την ειλικρίνεια αυτών των προσανατολισμών μας αποτελεί η ένταξή μας στον πολιτικό σύστημα και τις αρχές δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η εγγύηση καλύπτει αξιόπιστα και τους Τουρκοκυπρίους και τις ανάγκες ασφάλειας της Τουρκίας.

Εκείνο που ζητώ από τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους να κατανοήσουν είναι ότι, όσο δεν δέχομαι να καταπατηθούν τα δικά τους δικαιώματα και συμφέροντα, άλλο τόσο οφείλω να υπερασπιστώ τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων.

Τις πιθανές συνέπειες από την απόρριψη του Σχεδίου, πρέπει να τις αντιπαραθέσουμε με τους κινδύνους που εμπερικλείει το Σχέδιο Ανάν όπως τους προανέφερα. Θα πρέπει ακόμη να μας προβληματίσει το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε με την αποδοχή ενός Σχεδίου που αδικεί τον Κυπριακό Ελληνισμό και δεν παρέχει σοβαρά εχέγγυα λειτουργικότητας και βιωσιμότητας. Καλούμαστε να καταλύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία, το μόνο έρεισμα ασφάλειας του λαού μας και εγγύηση της ιστορικής μας φυσιογνωμίας. Να καταλύσουμε την διεθνώς αναγνωρισμένη κρατική μας οντότητα ακριβώς στη στιγμή που ενισχύεται, η διεθνής πολιτική της βαρύτητα, με την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οφείλουμε να εκτιμήσουμε με σοβαρότητα τους κινδύνους από μια πιθανή κατάρρευση της νέας κατάστασης πραγμάτων, γιατί τα δεδομένα που θα δημιουργηθούν δεν θα είναι αναστρέψιμα. Κατάρρευση του Ομόσπονδου Κράτους θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σ΄ αυτό που όλοι θέλουμε να αποφύγουμε: στη διχοτόμηση μέσα από τη διεθνή αναγνώριση των δύο συνιστώντων Κρατών.

Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,

Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκλεγμένος εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας, ανέλαβα τη βαριά ευθύνη της διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων. Αισθάνομαι βαρύ το χρέος να δηλώσω δημόσια, με ειλικρίνεια και παρρησία τη δική μου αποτίμηση και τη δική μου απόφαση.

Ανέλαβα εξουσία, με εντολή όπως διαπραγματευθώ λύση του Κυπριακού προβλήματος βάσει του Σχεδίου Ανάν, όχι όμως και με εντολή να προσυπογράψω οποιαδήποτε λύση ήθελε προκύψει από τις διαπραγματεύσεις.

Εντολή συμμετοχής στη διακυβέρνηση της χώρας, βάσει του νέου Συντάγματος το οποίο θα προκύψει, δεν έχω, ούτε θα μπορούσε να μου είχε ανατεθεί τέτοια εντολή. Ούτε έχω εντολή να προσυπογράψω οποιοδήποτε νέο Σύνταγμα, το οποίο θα τεθεί προς κρίση από το λαό. Μόνο Πρόεδρος, στον οποίο ρητά παρέχεται εντολή να θέσει την προτεινόμενη μεταμόρφωση της Πολιτείας σε δημοψήφισμα, δικαιούται να προσυπογράψει το νέο Σύνταγμα, ως αντικείμενο κρίσης από το λαό. Πέραν τούτου, εντολή του λαού είναι απαραίτητη για την άσκηση της συμπροεδρίας στη διακυβέρνηση της χώρας με τους προτεινόμενους νέους Θεσμούς.

Τα συναισθήματά μου δεν είναι διαφορετικά από τα δικά σας. Στην υπηρεσία σας έχω τάξει τον εαυτό μου και πριν αλλά ιδιαιτέρως από την ανάδειξή μου στην προεδρία της Κυπριακής Πολιτείας. Στόχος και γνώμονας της κάθε πράξης μου είναι το συμφέρον του λαού και τίποτε άλλο, με αφοσίωση και πλήρη ανάληψη των ευθυνών μου και με παρρησία λόγου και έργου. Η τελική απόφαση ήταν πάντα και παραμένει δική σας. Η ετυμηγορία σας θα εκφραστεί στο Δημοψήφισμα της 24ης του Απρίλη.

Συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα αλλά και με πλήρη συναίσθηση της ιστορικότητας των στιγμών και το βάρος της ευθύνης που μου αναλογεί, λυπούμαι ειλικρινά, γιατί δεν μπορώ να αποδεχθώ και να υπογράψω το Σχέδιο Ανάν όπως, τελικά, διαμορφώθηκε.

Παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «Κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Στις 24 Απριλίου θα τοποθετηθείτε με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν. Θα αποφασίσετε για το παρόν και το μέλλον της Κύπρου. Για τη γενιά μας, αλλά και τις γενιές που θα έρθουν μετά από εμάς.

Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας.

Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα.

Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση.

Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας.

Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.

Ελληνικέ Κυπριακέ Λαέ,

Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ.

Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν.

Σε καλώ να πείς στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ.

Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, στο παρόν και το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας, σε καλώ να μην υποθηκεύσεις το μέλλον στην πολιτική βούληση της Τουρκίας. Να προασπιστείς την Κυπριακή Δημοκρατία, λέγοντας ΟΧΙ στη κατάλυσή της. Να συστρατευτείς για μια νέα πιο ελπιδοφόρα πορεία επανένωσης της πατρίδας μας μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καλή Ανάσταση σε όλους!

pamet-thessaloniki
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_8587.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters