Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης. Μα γιατί αργεί τόσο να γίνει;

Τρία χρόνια τώρα έχουμε εστιάσει τα κραξίματα (γιατί ο σύγχρονος τρόπος αντίστασης είναι απλά το κράξιμο από ότι καταλαβαίνω) σε δυο παράγοντες του πολιτεύματος. Τη κυβέρνηση και το λαό. Μούντζα στη κυβέρνηση, γιουχάρισμα στην απραξία μας. Ανίκανος ή προδότης ο τάδέ Πρωθυπουργός, ανίκανοι ή προδότες οι τάδε υπουργοί. Στο ναό της δημοκρατίας που είναι φυσικά το Κοινοβούλιο έχουμε κάνει τις απόλυτες εκπτώσεις λέγοντας ξερά. Το μπουρδέλο! Ο δε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κάτι σαν εικόνισμα που και λέξη να πει κάποιος μπορεί να πάει μέσα λόγω βλασφημίας στα θεία!

Η μούτζα προς τη φάτσα μας συνοδεύεται πάντα από την ίδια φράση. Να! αφού τους ψήφισες. Ποιους ψήφισε όμως ο ελληνικός λαός; Τους τρεις καμπαλέρος; Αν δεν κάνω λάθος στις εκλογές ο λαός επέλεξε 300, όχι 3. Ο αληθινός ξεφτιλισμός της δημοκρατίας δεν είναι μόνο το γεγονός πως ο αρχηγός τρελάθηκε και τα δίνει όλα τσάμπα, κι οι δυο συνεταίροι λένε ναι σε όλα. Είναι πως εκείνα τα δυο 00 που περισσεύουν τα θεωρούμε ανούσια λόγου. Ντε φάκτο παπαγάλους των 3, εφόσον ανήκουν στη συμπολίτευση και φωνή βοώντος εν τη ερήμω αν ανήκουν στην αντιπολίτευση.

Στην ουσία η δημοκρατία μας πλέον έχει πάρει την εξής μορφή. Πολίτες ψηφίζουν 300 άτομα και κάποιο κόμμα πλειοψηφεί ή γίνεται ένας συνασπισμός και σχηματίζεται μια κυβέρνηση. Σ΄αυτό το σημείο οι κυβερνώντες ενημερώνουν τους βουλευτές τους πως, μια στιγμή πάμε να κάνουμε διαπραγματεύσεις με την ουσιαστική κυβέρνηση που είναι η Τρόικα και θα σας ενημερώσουμε μόλις αποφασίσει τι θα πρέπει να κάνουμε. Μπλα, μπλα, μπλα... Η Τρόικα αποφάσισε να κόψουμε τα κεφάλια στο μισό πληθυσμό επί του παρόντος και σε μια δεύτερη φάση θα κόψουμε και τα υπόλοιπα. Τότε οι βουλευτές λένε ένα ξεψυχισμένο, μα...κακό δεν είναι αυτό; Σκάσε λέει η κυβέρνηση, αν δε σ΄αρέσει να πας σπίτι σου ηλίθιε. Όσοι βγάζουν λοιπόν το σκασμό παίρνουν το τσαντάκι τους κατεβαίνουν στη ψηφοφορία και παρακολουθούμε μια καταμέτρηση ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΝΑΙ ΟΧΙ και στο τέλος μετά τα μεσάνυχτα μια συζήτησης φαστ φουντ δυο τριών ημερών το πολύ, ο νυσταγμένος Πρόεδρος λέει.

ΝΑΙ είπε η πλειοψηφία των βουλευτών (στ' @ρχίδια μας τι είπα οι υπόλοιποι συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μας ψήφισαν) και τα μέτρα ψηφίστηκαν. Σηκώνονται όρθιοι οι "νικητές" χειροκροτάνε όπως τα παιδάκια στη παιδική χαρά και πάνε σπίτια τους. Ούτε σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν περνάει πλέον από το μυαλό μας πως θα γίνει μια έκπληξη. Δέκα - είκοσι άτομα βρε αδερφέ που θα πουν ΟΧΙ. Που θα αντιδράσουν γερά, με τσαμπουκά. Θα φωνάξουν. Τι λες ρε, εγώ πήρα τόσες χιλιάδες ψήφους από ανθρώπους που τους υποσχέθηκα το τάδε πράγμα, τους διαβεβαίωσα για το τάδε πως θα γυρίσω σπίτι μου σαν απατεώνας; Κιχ. Λες και ο ρόλος ενός βουλευτή είναι να τσοντάρει στις ψήφους για να βγάλει τον αρχηγό του κόμματός του. Λες και οι εκλογές είναι εσωτερική υπόθεση ανάδειξης αρχηγού κι όχι Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και η ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.

Κι εμείς τα κοιτάμε όλα αυτά και λέμε, εντάξει μωρέ και τι να γίνει. Και το χειρότερο. Εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρων πάνε στη κάλπη με ακριβώς αυτή τη νοοτροπία. Λες κι είναι μέλη ενός κόμματος κι όχι πολίτες ενός κράτους.... Και μου λέτε εμένα πως αυτό όλο το πράγμα είναι δημοκρατία.

Εγώ ειλικρινά δεν έχω καταλάβει ακόμα γιατί δεν το γυρνάμε σε αμερικανικό στυλ. Να επιλέγουν πέντε δέκα πολυεθνικές μια φάτσα που θα χρηματοδοτήσουν, και να τη στέλνουν στον ανάλογο Λευκό Οίκο να παριστάνει το Πρόεδρο. Αφού έτσι κι αλλιώς το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η Τρόικα, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης , οι Τράπεζες και οι πολυεθνικές αποφασίζουν τι θα γίνει και στα οικονομικά μας, και στη κρατική μας περιουσία, και στα κεφάλαια που έχουμε ή δεν έχουμε, και για τα φιλέτα της επικράτειας, και για τους εργαζόμενους και για το πόσες επικύψεις πρέπει να κάνουμε ημερησίως.

Γιατί το παιδεύουμε πλέον το θέμα με περιττές διαδικασίες με τη νέα τάξη πραγμάτων; Πλάκα κάνουμε; Ολα λειτουργούν υπό τους νόμους της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης, επί μέρους κυβερνήσεις γιατί βγάζουμε; Αφού ο Πρωθυπουργός είναι απλά ο Κυβερνήτης της Πολιτείας της Ελλάδας. Οι υπόλοιποι γιατί μιλάνε; ΗΠΑ αυτοί ΗΠΕ εμείς κι ο λαός χωρισμένος όπως ακριβώς πρέπει.

Πέντε δέκα οικογένειες σε χλιδάτους ουρανοξύστες να παίζουν παιχνίδι και τα ερείπια από κάτω στα σκαλιά να ψάχνουν τα σκουπίδια για φαί. Να κάνουμε τη Γουολ Στρητ μας και τα γκέτο μας, να έχουν επί τέλους τη χλιδή που τους αρμόζει οι καρχαρίες και το σκουπιδότοπο που ανήκουν οι κατιμάδες της πυραμίδας. Ολα όμορφα, τακτοποιημένα μήπως και φτιάξουμε κι ένα Χόλυγουντ να έχουν και τα κορίτσια μας τη δυνατότητα να ονειρεύονται να γίνουν στάρλετ ρε γαμώτο!



Ιστορίες Συνωμοσίας

http://www.ramnousia.com/2012/10/hnwmenes-politeies-eyrwphs.html#.UImzNq7P3X8

Όταν οι καθηγητές γίνονται σούργελα τότε οι μαθητές κάνουν το χρέος τους : Κατεβάζουν την Τουρκική σημαία.

Τι να πρωτοσχολιάσουμε; την πρόκληση των καθηγητών : να ανεβάσουν την τουρκική σημαία στον ιστό "για να θίξουν (τάχα!) την τουρκική αποστολή που αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο" (φοβερή δικαιολογία!!) ή την επιλογή τους να συμμετέχει και η Τουρκία στο κοινό project; ή τις απειλές τους ότι θα τιμωρηθούν οι μαθητές αν δεν....
επιστρέψουν την Τουρκική σημαία Τη λύση στις κρίσιμες στιγμές πάντα έδιναν και πάντα θα δίνουν ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ. Κι όπως φαίνεται στο απόσπασμα που ακολουθεί, οι ανήλικοι μαθητές στην Κύπρο ΕΙΝΑΙ παλικάρια με γνήσια, απροσκύνητη, Ελληνική ψυχή. Και γι αυτό τους ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΟΛΟΘΕΡΜΑ! Εξ άλλου υπήρξαν κι άλλοι μαθητές που έδειξαν το "δρόμο για τη Λευτεριά": Σάλος προκλήθηκε στο 7ο Λύκειο Πολεμιδιών, όταν μαθητές κατέβασαν την τουρκική σημαία η οποία βρισκόταν έξω από τον καθηγητικό σύλλογο και ανέβηκε στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Project Comenius. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την συνεργασία σχολείων από την Τουρκία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Κύπρο και την Βουλγαρία. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και καθηγητές οι οποίοι ταξιδεύουν με μαθητές στις χώρες που προαναφέραμε. Το περιστατικό έγινε την Δευτέρα το πρωί, όταν μαθητές, έκπληκτοι αντίκρισαν μεταξύ άλλων σημαιών την τουρκική, έξω από τον καθηγητικό σύλλογο του σχολείου τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, η τουρκική αποστολή αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο, επικαλούμενη πολιτικούς λόγους, δείχνοντας έμπρακτα για άλλη μια φορά, ότι δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε σε αυτό το επίπεδο. Μαθητές, μη μπορώντας να βλέπουν την τουρκική σημαία στο σχολείο τους, την αφαίρεσαν. Λίγο αργότερα, δέχθηκαν απειλές από καθηγητές, ότι θα αποβληθούν αν δεν επιστρέψουν τη σημαία. Σημειώνεται ότι οι καθηγητές του σχολείου υποστήριξαν ότι ανέβασαν τη σημαία προκειμένου να θίξουν την τουρκική αποστολή η οποία αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4752.html

Η Γερμανία αποκάλυψε πού φυλάει το χρυσό της

Η Bundesbank, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, αποκάλυψε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα μυστικά της: σχεδόν οι μισές ράβδοι χρυσού που της ανήκουν --συνολικού βάρους 3.400 τόνων--, βρίσκονται στη Νέα Υόρκη.


Η αποκάλυψη αυτή, που έγινε από την Μπούντεσμπανκ κατ' αποκλειστικότητα στο Γερμανικό Πρακτορείο, έπεται συζητήσεων εντός της χώρας σχετικά με το γιατί ο χρυσός δεν επαναπατρίζεται στην έδρα της κεντρικής τράπεζας στη Φρανκφούρτη και γιατί δεν διενεργούνται τακτικά έλεγχοι, "μήπως κάτι 'πονηρό' συμβεί με τον χρυσό της Γερμανίας στη Νέα Υόρκη".

O Καρλ-Λούντβιχ Τίλε, στέλεχος της κεντρικής τράπεζας, αποκάλυψε ότι οι 1.536 τόννοι χρυσού της Γερμανίας φυλάσσονται, χωρίς καταβολή ενοικίου, σε θυρίδες του υποκαταστήματος της Fed (Ομοσπονδιακής Κεντρικής τράπεζας) στη Νέα Υόρκη, ενώ με τους ίδιους όρους άλλοι 374 τόννοι φυλάσσονται σε θυρίδες της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας. Αντιθέτως, η Τράπεζα της Αγγλίας έχει ζητήσει να της καταβάλλεται μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως για να φυλά 450 τόννους γερμανικού χρυσού.

Εντός των γερμανικών συνόρων παραμένουν 1.036 τόννοι γερμανικού χρυσού, δεδομένου ότι συνολικώς το γερμανικό δημόσιο έχει στην ιδιοκτησία του 3.396 τόννους του πολυτίμου μετάλλου. Αυτή η ποσότητα χρυσού αποτιμάται πλέον από την Παγκόσμια Τράπεζα στα 143 δισεκατομμύρια ευρώ--αξία λίγο μικρότερη από το ΑΕΠ του Πακιστάν.

Ο Τίλε χαρακτήρισε σήμερα "αλλόκοτες" τις αιτιάσεις ότι ο εκτός συνόρων γερμανικός χρυσός μπορεί να πέσει σε ξένα χέρια. "Αμέσως μετά το 2000 επαναπατρίσαμε 930 τόννους χρυσού από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη, λιώσαμε αυτήν την ποσότητα του πολύτιμου μετάλλου δημιουργώντας νέες ράβδους του. . . δεν μάς έλειπε κατά την παραλαβή ούτε ένα γραμμάριο".

Για τον γερμανικό χρυσό στη Νέα Υόρκη ο αξιωματούχος αποκάλυψε ότι "θα μειωθεί μέσα στην τριετία ελαφρά η φυλασσόμενη ποσότητά του". "Κάθε χρόνο τα ερχόμενα τρία θα επαναπατρίσουμε 50 τόννους χρυσού μας και, αφού τους λιώσουμε, θα δημιουργήσουμε νέες ράβδους"

To F-16 της Ομάδος ''ΖΕΥΣ'''' χτυπάει'' και σκορπά ρίγη συγκίνησης στους Θεσσαλονικείς (video)


Ενα F-16  της ομάδος ''ΖΕΥΣ ''με χειριστή το Σμηναγό Μανώλη Καραχάλιο (ΦΏΤΟ)

''αναστάτωσε'' τη συμπρωτεύουσα με τους εκκωφαντικούς ελιγμούς του
. Ωστόσο ήταν εξοπλισμένο με κάμερα εντός της καμπίνας, η οποία προσφέρει μια απίστευτη θέα της Θεσσαλονίκης 
 
ΔΕΊΤΕ ΤΟ VIDEO>>
που έχει την τιμητική της αυτές τις μέρες....Ρίγη συγκίνησης στους Θεσσαλονικείς ,αλλά και χειροκροτήματα ενθουσιασμού ,σημαίες αναστάτωσαν το κέντρο της Θεσσαλινίκης όταν τα καρντάσια έβλεπαν To μαχητικό F-16 της Ομάδος ΖΕΥΣ να ελίσσεται και να βουτά πάνω από τον Πύργο τον Λευκό ....

Το μαχητικό βρέθηκε στην «Νύμφη του Θερμαϊκού» με αφορμή τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Τσατσοπουλε, παιδι μου Μια φορά θα το πω. Δεν θα το επαναλάβω. Πρόσεξε. Δεν εισαι Συγγραφέας... ΜΑΛΑΚΑΣ εισαι!

Μιχαλολιάκε παιδί μου: Δεν είσαι Ολυμπιακός! Φασίστας είσαι!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει εδώ και αρκετή ώρα ένα σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου ως απάντηση σε όσα είπε ο Νίκος Μιχαλολιάκος για τις στολές της Χρυσής Αυγής.

Οταν στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο για τις μπλούζες της Χρυσής Αυγής που έχουν γραμμένα επάνω συνθήματα όπως «Να ξεβρομίσει ο τόπος», «να πάρουμε τους δρόμους», ο κ.Μιχαλολιάκος απάντησε: «Όπου βλέπεις να φοράνε ομοιόμορφες φανέλες δίπλα στο γήπεδο του Ολυμπιακού είναι τάγματα εφόδου; Γιατί δεν απαντάς ρε χριστιανέ του Θεού; Άσε τη σάλτσα, ωχ! Παρακάτω θα πηγαίνεις γιατί δεν μπορείς να σταθείς πουθενά!».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος έγραψε λοιπόν στην προσωπική του σελίδα στο facebook: "Μιχαλολιάκε. Ακου με, παιδί μου. Ακου με προσεχτικά. Επειδή ξέρω ότι σε απασχολεί. Το μπέρδεμα με τις φανέλες. Στου Καραϊσκάκη. Πρόσεξέ με, παιδί μου. Μια φορά θα το πω. Δεν θα το επαναλάβω. Πρόσεξε. Δεν είσαι Ολυμπιακός. Φασίστας είσαι."


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2243.html

Κάποιου του σερβίρισαν ένα πιάτο με σκατά κι άρχισε να διαμαρτύρεται επειδή βρήκε μια τρίχα!

Το γνωστό ρητό θυμίζει ο Φ. Κουβέλης, που έχει καταπιεί αμάσητη τη λαίλαπα των 13,5 δισ. ευρώ και «κόλλησε» όχι στα εργασιακά, αλλά σε μερικά από τα εργασιακά, που αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα. Ωστόσο, το «κόλλημα» του Κουβέλη έχει καταστεί μείζον πολιτικό ζήτημα και, όπως παρουσιάζεται, απειλεί τη συνοχή της συγκυβέρνησης των τριών.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να δούμε τι έχει ήδη αποδεχτεί η ΔΗΜΑΡ; 13,5 δισ. είν’ αυτά, δεν είναι στραγάλια. Κι απ’ αυτά, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος (πάνω από 9 δισ.) θα εφαρμοστούν άμεσα (2012-13). Σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για εφιάλτη. Μολονότι το πακέτο δεν έχει παρουσιαστεί ακόμη επίσημα, παραθέτουμε μια επιλογή από μέτρα, όπως η ίδια η συγκυβέρνηση τα έχει διαρρεύσει στα ΜΜΕ, στα οποία κυριαρχούν σκληρές επιθέσεις σε μισθολογικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζόμενων και συνταξιούχων:

– Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια.

– Μειώσεις στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής) κατά ποσοστά από 3% μέχρι 12%.

– Μείωση των εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων κατά 23% και αναδρομική κράτηση με χαράτσι 3% στις συντάξεις για όσους έχουν ήδη εισπράξει το εφάπαξ.

– Κατάργηση των υπολειμμάτων δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος αδείας για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και όλους τους συνταξιούχους.

– Μείωση της σύνταξης-φιλανθρωπικό βοήθημα του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ το μήνα.

– Χορήγηση του ΕΚΑΣ μόνο στους άνω των 64 ετών.

– Απολύσεις (με διάφορους τρόπους) 2.000 δημόσιων υπαλλήλων το 2012 και 25.000 το 2013.

– Αναστολή μέχρι το 2016 μιας σειράς επιδομάτων των εργαζόμενων στο δημόσιο.

– Αναδρομική κατάργηση φοροαπαλλαγών για τα εισοδήματα του 2012.

– Πλήρης καταβαράθρωση του συστήματος ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, ώστε οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους.

– Μείωση των επιστροφών ΦΠΑ στους αγρότες στο 6%.

– Υποχρεωτικές (διά νόμου) μεταθέσεις καθηγητών και συγχωνεύσεις σχολείων.

Να γιατί μιλάμε για ένα πιάτο με σκατά, που τα έχει ήδη φάει ο Κουβέλης, αλλά διαμαρτύρεται γιατί στην τελευταία μπουκιά βρήκε μια τρίχα.

Πρόκειται πράγματι για πολιτική κρίση κορυφών ή απλώς για ένα ακόμη –το κορυφαίο– επεισόδιο στο σίριαλ «Οι κόκκινες γραμμές»; Συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν ισχύει είτε το ένα είτε το άλλο. Ισχύουν ταυτόχρονα και τα δύο, με το ένα να τροφοδοτεί το άλλο. Εξηγούμαστε.

Το φάντασμα του Μιχελογιαννάκη κυνηγά τον Κουβέλη. Μπορεί ο βουλευτής Ηρακλείου να είναι ένας επαγγελματίας χειροκροτητής, που αρχικά εκστασιαζόταν με τον Γιωργάκη, μετά εξασφάλισε την επανεκλογή του χειροκροτώντας τον Κουβέλη και τώρα είναι έτοιμος να χειροκροτήσει τον Τσίπρα, όμως σημασία δεν έχει το πρόσωπο, αλλά αυτά που λέει. Ο Μιχελογιαννάκης την έκανε ήδη, ενώ με το καπέλο στο χέρι βρίσκονται ο Βουδούρης και ο Μουτσινάς, γνωστοί επίσης αλεξιπτωτιστές και καριερίστες. Αρα, ο Κουβέλης και οι πιστοί βουλευτές και συνεργάτες του θα έχουν έτσι κι αλλιώς πρόβλημα, αφού ο ανεξαρτοποιηθείς Μιχελογιαννάκης και οι άλλοι δύο δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν ολόκληρο το πακέτο. Κάπως πρέπει να ισοφαρίσουν (να δείξουν ότι ισοφαρίζουν) και επέλεξαν τον τσακωμό «περί όνου σκιάς», για να χρησιμοποιήσουμε τη φράση του Στουρνάρα, ώστε να δείξουν μια σκιά «αντίστασης» στις εισηγήσεις της τρόικας και στην «υποχωρητικότητα» των δύο άλλων εταίρων της κυβέρνησης.

Αυτοί οι χειρισμοί, όμως, σε καταστάσεις κρίσιμες και πολιτικά φορτισμένες έχουν πάντοτε παρενέργειες. Ο Βενιζέλος, για παράδειγμα, αντιμετωπίζει πιο χοντρό πρόβλημα από τον Κουβέλη. Οχι τόσο επειδή ο Παραστατίδης και ο Κασσής δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν τα μέτρα, όσο γιατί το ΠΑΣΟΚ κατρακυλά και ο ίδιος βάλλεται πανταχόθεν, με αποτέλεσμα να φορτώνεται το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος από την πολιτική της συγκυβέρνησης, γιατί αυτός είναι που έχει τους περισσότερους πολιτικούς αντιπάλους, σε σχέση με τον Σαμαρά και τον Κουβέλη. Αν λοιπόν ο Κουβέλης «την κάνει», ο Βενιζέλος θα έχει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα.

Πρόβλημα, όμως, θα έχει και ο Σαμαράς. Οχι τόσο επειδή μπορεί να βρεθούν ένας-δυο Σταυρογιάννηδες ακόμη, όσο γιατί θα δει την κυβέρνησή του να τρίζει. Ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ο Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ της περιόδου Παπαδήμου. Τότε το πρόβλημα ήταν καθαρά πολιτικό και όχι αριθμητικό, διότι η κυβερνητική πλειοψηφία ήταν πολύ άνετη και χωρίς τους βουλευτές του Καρατζαφέρη. Τώρα, όμως, η κυβερνητική πλειοψηφία είναι εύθραυστη. Χωρίς τον Κουβέλη κατεβαίνει στους 160 βουλευτές και μ’ ένα ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα της διάλυσης, που κάθε άλλο παρά εμπιστοσύνη εμπνέει, παρά τη δεδομένη νομιμοφροσύνη του Βενιζέλου, του Λοβέρδου, του Χρυσοχοΐδη. Ολοι αυτοί, όμως, δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τον εαυτό τους και ελάχιστους άλλους. Και το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Βενιζέλος, αν μείνει μόνος με τον Σαμαρά και δει το ΠΑΣΟΚ να κατρακυλά δημοσκοπικά σε ακόμη πιο μικρά μονοψήφια ποσοστά σε σχέση μ’ αυτά που βρίσκεται σήμερα.

Πρέπει, λοιπόν, πάση θυσία να σωθεί η τρικομματική μορφή της συγκυβέρνησης. Αυτό το θέλουν και οι τρεις εταίροι, όταν όμως οι ιδιαίτερες επιδιώξεις του καθενός αποκλίνουν, μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει η στραβή και μετά να τρέχουν και να μην προλαβαίνουν.

Η αλήθεια είναι ότι ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα υποτίμησαν τα ζόρια του Κουβέλη. Θυμόμαστε όλοι πολύ καλά ότι από τις σεπτεμβριανές ακόμα συσκέψεις του τρίο ξεφτίλα στο Μαξίμου ο Στουρνάρας έβγαινε και έλεγε ότι το πακέτο έχει κλείσει και μόνο κάποιες ασήμαντες λεπτομέρειες μένουν. Επί της ουσίας είχε δίκιο, από άποψη πολιτικού χειρισμού, όμως, αυτές οι δηλώσεις αποτελούσαν φτύσιμο για τον Κουβέλη και τον Βενιζέλο. Εβγαιναν οι τελευταίοι και έκαναν δηλώσεις περί συνεχιζόμενης σκληρής διαπραγμάτευσης (έπαιζαν το γνωστό θέατρο), ο Σαμαράς δεν έλεγε τίποτα κι άφηνε το Στουρνάρα με δηλώσεις στο πόδι έξω από το Μαξίμου, με non papers και με διαρροές συνεργατών του ν’ αδειάζει τους δυο συνεταίρους που το έπαιζαν σκληροί διαπραγματευτές.

Ακόμα και στην τελευταία φάση, ο Σαμαράς υποτίμησε τον Κουβέλη και το θέατρό του. Βγήκε ο ίδιος από τις Βρυξέλλες (μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής) και δήλωσε, ότι η συμφωνία είναι τελειωμένη, ενώ θέματα όπως το εργασιακό είναι «διαδικαστικό πρόβλημα», το οποίο μάλιστα «τίθεται σε μια ευρύτερη κουβέντα, σε μια διαπραγμάτευση που γίνεται με την τρόικα. Και τελικά θα περάσουν όλα εκείνα τα οποία πρέπει να περάσουν». Οταν την περασμένη Τρίτη ο Κουβέλης έδωσε την τελευταία δραματική παράστασή του, για πρώτη φορά ο Σαμαράς έσπασε την παράδοση και έκανε δηλώσεις μετά από σύσκεψη των τριών, καταλήγοντας με την κορόνα ότι «θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε!», που άφηνε να φανεί ότι θα προχωρήσει ακόμα και χωρίς τον Κουβέλη. Ενώ, την Τετάρτη το μεσημέρι στη Βουλή ο Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι η συμφωνία έκλεισε, ότι η τρόικα έκανε «δυο σημαντικές υποχωρήσεις στο εργασιακό» (αυτό κι αν ήταν φτύσιμο για τον Κουβέλη) και πως κάθε παραπέρα συζήτηση είναι «περί όνου σκιάς».

Λογικό ήταν, μετά απ’ αυτή τη σκληρή στάση των Σαμαρά-Στουρνάρα ο Κουβέλης να μη βάλει την ουρά στα σκέλια. Μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης εξακολουθούσε να λέει πως δεν ψηφίζει τις τρεις συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τα εργασιακά, οι οποίες στην πραγματικότητα είναι μόνο μία (αποζημίωση λόγω απόλυσης), δεδομένου ότι στη διά νόμου κατάργηση της ΕΓΣΣΕ έχει ήδη συμφωνήσει. Παράλληλα, όμως, είχε ξαμολύσει έμπιστα στελέχη του (Παπαδόπουλος, Χατζησωκράτης, Τσούκαλης, Μπίστης) στα ραδιόφωνα να λένε πως η ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση και δεν πρόκειται να τη ρίξει. Ταυτόχρονα, οργίαζε το παρασκήνιο με επισκέψεις του Χατζησωκράτη στο Μαξίμου και συνομιλίες με τον Σταμάτη, καθώς και με τριγωνικές τηλεφωνικές επικοινωνίες Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, με τον δεύτερο να παίζει το ρόλο του ειρηνοποιού. Είναι φανερό ότι ο Κουβέλης αισθάνεται χολωμένος με τον Σαμαρά, αλλά κι ο Σαμαράς δεν μπορεί ν’ αβαντάρει μόνο τον Κουβέλη, όταν ο Βενιζέλος «πονάει» περισσότερο.

Τη στιγμή που η «Κ» φεύγει για το τυπογραφείο (Πέμπτη μεσημέρι), το παρασκήνιο ανάμεσα στους τρεις πόλους της συγκυβέρνησης οργιάζει. Ολοι θέλουν το κυβερνητικό εγχείρημα να συνεχιστεί και ψάχνουν να βρουν μια φόρμουλα απεμπλοκής από το «κόλλημα» του Κουβέλη, ώστε και το αντιλαϊκό-αντεργατικό πακέτο να ψηφιστεί και ο Κουβέλης… να φάει τα σκατά χωρίς την τρίχα. Οι συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες είναι να τα καταφέρουν.

ΚΟΝΤΡΑ/ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΗ

 http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17874&pos=4&cat_id=48

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4708.html

Περίεργες συμπτώσεις, ύποπτες ΄΄διαρροές΄

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ ...

Tου “Αλιέως”

Περίεργες συμπτώσεις, ύποπτες ΄΄διαρροές΄΄ . Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, στη φάση της κρίσης που οι Financial Times κάνουν λόγο για συμφωνία πακέτο με πρωτοφανείς όρους, που τροποποιείται το πλαίσιο αποκρατικοποιήσεων και δρομολογούνται οι εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της ενέργειας.

Περίεργες ΄΄διαρροές΄΄ θέλουν την Gazprom να έχει υποβάλλει την σαφώς καλύτερη προσφορά όσον αφορά στον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ.

Το περίεργο είναι, πως η πηγή των ΄΄διαρροών΄΄ τοποθετείται στο ίδιο το υπουργείο Ανάπτυξης (τα τελευταία δύο χρόνια πολλά ακούγονται και περισσότερα φημολογούνται για διάφορες υπηρεσίες και παράγοντες του ΥΠΕΚΑ) δεδομένης μάλιστα της εντονότατης παρασκηνιακής αντιπαράθεσης εμπλεκόμενων συμφερόντων. Για την πρόθεση των Ρώσων να ΄΄χτυπήσουν΄΄ με κάθε τίμημα τον διαγωνισμό γνωρίζει αρκετά η πιάτσα, έχουν μάλιστα δοθεί διάφορες ερμηνείες της κίνησης τους αλλά και της στάσης των Αθηνών και βέβαια όσων άλλων ενδιαφέρονται διακαώς να μπουν στο παιχνίδι. Ο Lobbystas.gr έχει αναφερθεί πλειστάκις στα ισραηλινά συμφέροντα, τους αμερικανούς ενδιάμεσους, τους έλληνες μεσάζοντες λεπτομερώς και με ονόματα.

Το γιατί επιλέγεται η συγκεκριμένη συγκυρία για την ΄΄διαρροή΄΄ της υπενθύμισης του ρωσικού ενδιαφέροντος και του υψηλότατου τιμήματος (περί τα δύο δισ. ευρώ) όταν οι αντίπερα δυνάμεις καιροφυλακτούν είναι ένα εύλογο ερώτημα. Που εάν

κρίνουμε από το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους δανειστές και τους αποικιοκρατικούς όρους, που επιβάλλονται στη χώρα θα απαντηθεί σύντομα.

Καλά ενημερωμένη πηγή από τη Λευκωσία μας έλεγε, ότι η Gazprom προχωρά ταχύτατα στην ενίσχυση των υποδομών της στην Κύπρο χρονομισθώνοντας ένα επιβλητικό νεόδμητο κτηρίου στο κέντρο της πόλης.
--

http://lobbystasgr.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3941.html#more

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1480.html

ΒΡΕ, ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ(!) ΣΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ ΚΑΙ ΠΟΖΑΡΕΙ…

Μαζί με άλλους… “επιφανείς” πολιτικούς, όπως ο Τζέφρι και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου(!), η πρώην υπουργός του δεκατιανού και της φωτοτυπίας, Άννα Διαμαντοπούλου κέρδισε την θέση του Fisher Family Fellow για το Φθινόπωρο του 2012, κάτι που ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο εχθές Τρίτη 23 Οκτώβρη. Η «δουλειά» για την κυρία Διαμαντοπούλου ξεκίνησε άμεσα καθώς στις 24 Οκτώβρη γνώρισε και συνομίλησε με τους φοιτητές του Harvard Kennedy School.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Harvard και συγκεκριμένα της Σχολής Kennedy, η πρώην υπουργός θα είναι επισκέπτης για όλο τον μήνα και θα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο μεταφέροντας τις εμπειρίες και τις γνώσεις της από την πορεία της ως πολιτικός στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Κάθε εβδομάδα ένα σεμινάριο θα οργανώνεται και θα διεξάγεται από την κυρια Διαμαντοπούλου στο Harvard Kennedy School, με θέμα τις απαραίτητες αλλαγές στην ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, τις ρίζες της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη αλλά και τις καθοριστικές μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό σύστημα.

Η πρώτη της δημόσια ομιλία ανοιχτή για όλο το κοινό του Πανεπιστημίου του Harvard -και όχι μόνο για την σχολή Kennedy- έγινε την Τρίτη στις 6μμ τοπική ώρα στο Wiener Auditorium.

Ο επόμενος επισκέπτης –ομιλητής για τον μήνα Νοέμβριο που θα αντικαταστήσει την κυρία Διαμαντοπούλου είναι ο πρώην πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ Sir David Manning.

makeleio.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1249.html

Climategate: 30 χρόνια μεθόδευσης, μαγειρέματος και παραπληροφόρησης

http://joannenova.com.au/global-warming/climategate-30-year-timeline/
http://jonova.s3.amazonaws.com/climategate/history/climategate_timeline_banner.pdf
και στο  climategate timeline banner . Μεγάλα αρχεία, αλλά αν έχετε αντοχή, αξίζουν.

και ό,τι άλλο θα θέλατε να ξέρετε για το Climategate

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι το κλίμα αλλάζει από καταβολής κόσμου. Κυρίως λόγω ήλιου, τροχιάς γης, και τεκτονικών δραστηριοτήτων της γης. Οι αλλαγές στο κλίμα σαφώς και έχουν επίδραση στην ζωή στον πλανήτη, και σίγουρα η ζωή στον πλανήτη επιδρά στο κλίμα. Είναι όμως όλα θέμα τάξεων μεγέθους, αλληλεπιδράσεων και αιτίας και αποτελέσματος.



Το λυπηρό είναι ότι 30 χρόνια "πολιτικής" στο θέμα, σίγουρα έκανε ζημιά και στην επιστήμη, αφού οι επιστήμονες έγιναν μάλλον αλχημιστές, αστρολόγοι και Νοστράδαμοι.  Το να κοιτάς αποτελέσματα που διαψεύδουν μία θεωρία, έστω κι αν την έχει παραγγείλει το αφεντικό, και να λες είναι λάθος τα αποτελέσματα... Κάτι δεν πάει καλά...

Πολλά έπαιξαν για την απάτη.  Πολλοί είχαν κίνητρα, πολλοί χρηματοδότησαν, πολλοί φάνηκαν παπαγάλοι με το αζημίωτο, αλλά με το "cui bono", "ποιός ωφελείται", "follow  the money", και με το ποιός σταθερά προωθεί και συντονίζει, μερικοί ένοχοι είναι πιο ένοχοι από άλλους...
 Εκτός εάν είναι βαλτοί, αλλά δεν νομίζω...

Η προπαγάνδα, δεν καθορίζει την πολιτική, την ακολουθεί, την εξυπηρετεί. Η προπαγάνδα για την «Κλιματική Αλλαγή» δεν καθορίζει την Πολιτική, η πολιτική καθορίζει την «Κλιματική Αλλαγή».


 http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/climategate-30.html

Καμμένος σε Σαμαρά: Θέλετε να δώσετε το Ελληνικό σε εφοπλιστές που σας χρηματοδότησαν

Μια σημαντική καταγγελία που αφορά την προεκλογική χρηματοδότηση του Αντώνη Σαμαρά από Έλληνες εφοπλιστές με αντάλλαγμα τη μελλοντική παραχώρηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού έκανε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ.Πάνος Καμμένος. 
Σύμφωνα με τα πρακτικά που δημοσιεύονται στο επίσημο site της Βουλής, ο κ. Καμμένος διατύπωσε την...
καταγγελία του ως εξής:
Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το Ελληνικό στο οποίο βιαστήκατε να βγάλετε τους βατραχανθρώπους του Λιμενικού, να βγάλετε και να αλλάξετε όλη την παραλία, να τουμπάρετε κάθε περιβαλλοντική μελέτη που υπήρχε σε σχέση με τον αιγιαλό και την παραλία και να τη δώσετε σε εταιρεία του Κατάρ που από πίσω είναι Έλληνες εφοπλιστές, που σας χρηματοδότησαν πριν τις εκλογές. Αν βγούμε ψεύτες, θα ζητήσουμε συγγνώμη, αλλά έτσι είναι. Μέχρι και τα σχέδια φέρατε, τα οποία δεν τα φέρατε για να ψηφίσει η Βουλή, τα φέρνετε σε τροπολογία που αύριο θα συζητήσουμε κι ακόμα δεν την ξέρουμε. Αυτό είναι το ξεπούλημα. 
Υποθέτω ότι μέσα στις επόμενες μέρες ο κ.Καμμένος θα επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του προσκομίζοντας στοιχεία με συγκεκριμένα ονόματα εφοπλιστών και συγκεκριμένα "δρομολόγια" χρημάτων. Για ακόμα μια φορά, η αξιοπιστία του κ.Καμμένου θα δοκιμαστεί... 
Από το "press-gr", μέσω "Σίβυλλα"

Τραπεζική διακυβέρνηση: Η Νέα Τάξη, το «Μεγάλο Κόλπο» και η «Τελική Λύση»

Πριν δυο χρόνια, στην απαρχή της βαθιάς κρίσης, μιλώντας με ένα υψηλόβαθμο στέλεχος Γαλλικής Τράπεζας που δραστηριοποιείται στη χώρα μας, τον ρώτησα το εξής απλό:

«Τώρα που ο κόσμος δυσκολεύεται να υποστηρίξει τα δάνεια του, τι σκέφτεστε να κάνετε; Μήπως αρχίσετε να κάνετε κατασχέσεις ακινήτων που είναι υποθηκευμένα;»

Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη:

«Αν χωρίς ρευστότητα οι Τράπεζες προχωρούσαν σε κατασχέσεις ακινήτων θα σήμανε την κατάρρευση της Τραπεζικής αγοράς. Δεν μπορεί μια Τράπεζα να πάρει ακίνητα αν δεν έχει ρευστό. Θα ήταν καταστροφικό και ούτε που το σκεφτόμαστε».

Σήμερα, με την αναχρηματοδότηση των Τραπεζών να προχωρά κανονικά μέσα από τα μνημόνια και τους πολίτες της χώρας να εξαθλιώνονται για να εξασφαλιστεί αυτή, οι Τράπεζες επανακάμπτουν και αποκτούν την πολυπόθητη ρευστότητα.

Μέχρι και πρότινος, οι Τράπεζες παρακαλούσαν τους δανειολήπτες να προσέρχονται στα οικεία καταστήματα για να κάνουν διακανονισμούς καταβάλλοντας μικροποσά, προκειμένου να εμφανίζουν κίνηση οι καρτέλες τους. Και όλοι χαρήκαμε, γιατί θεωρήσαμε ότι γλυτώσαμε τα χειρότερα.

Αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, οι δανειολήπτες αισθάνθηκαν έναν διαφορετικό άνεμο να φυσά απ την πλευρά των Τραπεζών. Τα τηλεφωνήματα δεν ήταν πλέον από εισπρακτικές εταιρείες μόνο αλλά και από δικηγορικά γραφεία.
Οι δικηγόροι των Τραπεζών εξηγούν στους δανειολήπτες ότι αν δεν ανταποκριθούν στις δανειακές τους συμβατικές υποχρεώσεις, οι Τράπεζες θα αναγκαστούν να καταγγείλουν τις δανειακές συμβάσεις πετυχαίνοντας δικαστικά να κάνουν το συνολικό ποσό ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΤΟ!
Πολλοί δανειολήπτες που δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έλαβαν στην πορεία και έγγραφα εξώδικα, με τα οποία ενημερώνονταν από τις Τράπεζες για τον άμεσο κίνδυνο να καταπέσει η δανειακή τους σύμβαση.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση μιλάει για την ανάγκη εκταμίευσης της «δόσης» για να σωθεί η χώρα στη ζώνη του ευρώ! Και όπως όλοι γνωρίζουμε, σχεδιάζει μέτρα που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους πολίτες σε απόλυτη αδυναμία να υποστηρίξουν τις δανειακές τους συμβάσεις με τις Τράπεζες. Γιατί αν σήμερα το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών δεν μπορεί…, φανταστείτε τι θα συμβεί μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων.

Και ως του θαύματος ανοίγει η συζήτηση για την κατάργηση του νόμου που απαγορεύει στις Τράπεζες να κατάσχουν την πρώτη και κύρια κατοικία των δανειοληπτών τους!

Οι Τράπεζες επανακάμπτουν αποκτώντας ρευστότητα απ τον ιδρώτα του λαού, γιατί έτσι το σχεδίασαν οι κρατούντες. Και ο υποστηρικτικός τους μηχανισμός των μεγάλων ΜΜΕ που είτε ανήκουν σε Τραπεζίτες είτε διαπλέκονται με αυτούς εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα τους με δάνεια, με τον ίδιο τρόπο που διαπλέκονται με την εξουσία εξασφαλίζοντας ασυλία στην μη καταβολή των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, όχι απλά δεν μιλά για τις δραματικές εξελίξεις και το «μεγάλο κόλπο» που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά κάνουν ότι είναι δυνατόν να πείσουν τις μάζες ότι δίχως τη δόση η χώρα θα καταστραφεί.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια, ότι σε θέσεις κλειδιά των κυβερνήσεων σε αυτή την κρίση βρέθηκαν πρόσωπα που προέρχονται από το Τραπεζικό σύστημα. Αυτοί ξέρουν πώς να υλοποιήσουν το «μεγάλο κόλπο» για να φτάσουμε στην «τελική λύση». Οι πολιτικοί μαθαίνουν και εκπαιδεύονται…

Φτάσαμε λοιπόν στο παρά πέντε.

Το προσεχές έτος θα καταργηθεί η απαγόρευση της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας και θα ξεκινήσει το τσουνάμι της κατάσχεσης περιουσιών που σήμερα αν και επιτρέπονται δεν γίνονται ακόμα για τους λόγους που προανέφερα.

Εύλογα βέβαια αναρωτιέται κανείς: Και τι θα τα κάνουν οι Τράπεζες τα σπίτια (και όχι μόνο); Σε ποιους θα τα πουλήσουν; Ποιος έχει χρήματα να αγοράσει σπίτι σήμερα; Και πόσο λογικό είναι να πετάξουν οι Τράπεζες στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και χιλιάδες επαγγελματίες (απ τις επιχειρήσεις τους) για να μείνουν όλα αυτά άδεια κι έρημα χωρίς να μπορούν οι Τράπεζες να κερδίσουν ρευστό από αυτά;
Πολύ λογική απορία.

Πριν λίγες μέρες κάποιοι μπορεί να διάβασαν μια είδηση που πέρασε στα ψιλά…
Ο Λάτσης πούλησε την Τράπεζα του (Eurobank) στην Εθνική και αποχώρησε οριστικά απ το Τραπεζικό σύστημα που είναι στις μέρες μας «υψηλού ρίσκου». Και στράφηκε σε επενδύσεις real estate!!!

Σε μια εποχή που δεν κουνιέται φύλλο στην αγορά ακινήτων ο Λάτσης στρέφεται σε αυτήν!
Και τι θα κάνει; Θα κτίζει σπίτια να τα πουλάει στους πολίτες που δεν μπορούν να αποπληρώσουν το δάνειο της πρώτης κατοικίας που ήδη τους βαραίνει;

Μα είναι τρελός αυτός ο Λάτσης;

Το πιο πιθανό λοιπόν, είναι πως ο Λάτσης και άλλοι που ετοιμάζονται να παίξουν δυνατά στο χώρο της αγοράς ακινήτων, ούτε τρελοί είναι ούτε άσχετοι. Μάλλον έξυπνοι είναι και με εξασφαλισμένες πληροφορίες για ότι πρόκειται να συμβεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Αφού λοιπόν άνοιξε η συζήτηση για να επιτραπεί η κατάσχεση και της πρώτης κατοικίας και με δεδομένο ότι οι δανειολήπτες θα βρεθούν μετά την εφαρμογή ακόμα πιο σκληρών μέτρων σε ακόμα μεγαλύτερη αδυναμία να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, οδηγούμαστε στη διαμόρφωση μιας κατάστασης που θα φέρει τις Τράπεζες (πιθανόν και το Δημόσιο έναντι οφειλετών) σε απόλυτα πλεονεκτική θέση.

Κάθε Βορίδης που εμφανίζεται και λέει:
«είμαι υπέρ της κατάσχεσης και της πρώτης κατοικίας», δεν είναι απλά ένας κακός άνθρωπος που δεν λυπάται τους κακόμοιρους μικροϊδιοκτήτες. Είναι ο «λαγός» που τον αμολούν στο ξέφωτο ενός σκοτεινού δάσους για να παίξει συγκεκριμένο παιχνίδι πληρώνοντας το τίμημα που του αναλογεί σε εκείνους που του εξασφάλισαν την πολιτική του ανέλκυση. Τον κάθε «Βορίδη» τον έβαλαν στα σπίτια μας και τον μετέτρεψαν από φιλοχουντικό κατακάθι σε μορφή της σύγχρονης πολιτικής ζωής του τόπου, οι καναλάρχες που όπως περιέγραψα πιο πάνω διατηρούν αρρήκτους δεσμούς με το Τραπεζικό κατεστημένο της χώρας.

Αύριο, η υποτιθέμενη «εθνοσωτήριος κυβέρνηση» θα βγει μπροστά και θα αναγγείλει μέτρα προστασίας των δανειοληπτών που κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, επειδή η κακιά Τρόικα θα έχει πετύχει την κατάργηση του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Και θα νομοθετήσουν ένα σύστημα «εγγύησης» της πρώτης κατοικίας στο οποίο θα λαμβάνουν μέρος οι φιλεύσπλαχνες Τράπεζες με κάποιες ακόμα πιο φιλεύσπλαχνες μεγάλες (κι όταν λέω «μεγάλες» εννοώ ΜΕΓΑΛΕΣ!!!) Εταιρείες Real Estate!

Οι Τράπεζες θα καταγγέλλουν τις δανειακές συμβάσεις και θα κάνουν όλο το ανατοκισμένο ποσό άμεσα απαιτητό. Στη συνέχεια και εφόσον θα υπάρχει αδυναμία καταβολής του από τους δανειολήπτες θα τους καλούν για να τους προτείνουν την κατά το νόμο… εναλλακτική λύση για να μην βρεθούν στο δρόμο.

Εκεί θα εμφανίζεται η Εταιρεία (του Λάτση επί παραδείγματι) και θα παριστάνει τον «εγγυητή» του ποσού που απαιτεί η Τράπεζα, έναντι μηνιαίου μισθώματος που θα συμφωνείται για να παραμένει ο δανειολήπτης στο σπίτι του με την ψευδαίσθηση ότι κάποτε μπορεί να επανακτήσει τον τίτλο του υποθηκευμένου του ακινήτου.

Οι τράπεζες (τους) θα εξασφαλίζουν εγγυήσεις για το ποσό και οι εταιρείες αυτές θα κονομάνε τρελά κατέχοντας στο χαρτοφυλάκιο τους χιλιάδες τίτλους ακινήτων που κάποτε ανήκαν στους απλούς μεροκαματιάρηδες πολίτες.

Το ίδιο ακριβώς μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί (και θα εφαρμοστεί) για υποχρεώσεις έναντι της Εφορίας, των Ασφαλιστικών Ταμείων κ.α.

Οι πιο αδύναμοι, που θα αθετούν τους όρους της «εγγύησης» που παρέχει η Εταιρεία θα πετιούνται στο δρόμο ή στην καλύτερη περίπτωση θα υπογράφουν τη δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας ή και θα αναγκάζονται να παραχωρήσουν κάποιο χωραφάκι ή οικόπεδο που έχουν κληρονομήσει στο χωριό απ τους γονείς τους.

Στη Νέα Τάξη πραγμάτων, που ευαγγελίζονται οι θιασώτες της «παγκόσμιας διακυβέρνησης» η ιδιοκτησία θα είναι προνόμιο λίγων και εκλεκτών και η οριακή επιβίωση καθημερινός Γολγοθάς των πολλών και αδύναμων.

Μιλάμε για τον απόλυτο έλεγχο των μαζών, που εξαθλιωμένες θα άγονται και θα φέρονται από κυβερνήσεις που θα φροντίζουν για την «δημοκρατική ομαλότητα» και θα επαίρονται για τις δικλείδες ασφαλείας που βάζουν για να έχουμε ένα πιάτο φαγητό, στοιχειώδη παιδεία (επικίνδυνο πράγμα η παιδεία ενός λαού για εκείνους που θέλουν να τον ελέγχουν) και στοιχειώδη δημόσια υγεία.

Αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν ως «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», τότε σίγουρα το σύστημα έχει πετύχει τους σκοπούς του και οι ελπίδες να αντιδράσουμε ως κοινωνία είναι απειροελάχιστες.

Νομίζω ότι οι διαφαινόμενες εξελίξεις δίνουν μια απάντηση στην πρεμούρα των κρατούντων να πείσει την κοινή γνώμη ότι η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι πρωτεύον Εθνικός στόχος.

Και μη χειρότερα…


Φώτης Αργυρίου


http://kostasxan.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1797.html

Τί σκαλίζουν τρία χρόνια τώρα οἱ Τοῦρκοι κάτω ἀπὸ τὴν Ἁγία Σοφία;

Νὰ γιατί ἐπιβάλλεται νὰ «σκαλίζουμε» τὸν τουρκικὸ Τύπο, ὅσο εἶναι αὐτὸ δυνατόν, σὲ καθημερινὴ βᾶσι, ὥστε νὰ «ἀνακαλύπτουμε» ἐξόχως σημαντικὰ θέματα, ποὺ μᾶς ἀφοροῦν ἀμέσως, ὡς Ἕλληνες, ἀλλὰ ποὺ οἱ ... παλιοφυλλάδες καὶ τὰ κατευθυνόμενα κανάλια τηλεσυσκοτίσεως, ἔχουν ἐντολὴ πάντοτε νὰ ἀποφεύγουν!

Δὲν ἐπιτρέπει ἡ Νέα Τάξη Πραγμάτων, μὲ κανένα τρόπο, πιστέψτε μας, νὰ "ξυπνήση", ὁ μέσος Ἕλλην! Γιὰ αὐτοὺς τοὺς λόγους, πρέπει νὰ ἀναζητοῦμε καὶ νὰ ψάχνουμε, χωρὶς νὰ ἐφησυχάζουμε, σὲ ὅτι μᾶς "σερβίρεται". Φοβοῦνται τὸν ὑποψιασμό μας καὶ τὴν ἐγρήγορσή μας! (Ὁ πρόλογος κρίνεται ἀπαραίτητος)


Δὲν εἶναι καθόλου γνωστὸ στὴν Ἑλλάδα, ὅτι οἱ Τουρκαλάδες, ἐδῶ καὶ τρία χρόνια περίπου, κάνουν ἕναν πεισματικὸ ἀγῶνα-ψάξιμο, στὰ ἔγκατα τῆς Ἁγίας Σοφίας, στὴν Κωνσταντινούπολή μας! Βεβαίως δὲν λένε καθόλου, τί ἀκριβῶς βρὲ ἀδελφέ, ψάχνουν ἐκεῖ κάτω!


Πρὸ ἡμερῶν ὅμως, ὁ ἐκπρόσωπος τῆς ἐρευνητικῆς αὐτῆς ὁμάδος, ὀνόματι Κουτσὶ Ἀλκιλί, ὁμολόγησε ὅτι ὁ στόχος τῆς ἐρεύνης τους, εἶναι ἡ ἀνεύρεση τοῦ γνωστοῦ ἀπὸ τὴν παράδοση, "κρυφοῦ δωματίου", τῆς Ἁγίας Σοφίας! Αὐτό, δὲν εἶναι παρά, ὁ μυστηριώδης χῶρος, στὸν ὁποῖο λέγεται ὅτι εἰσῆλθε, ὁ τελευταῖος ἱερέας ποὺ τέλεσε τὴν θεία λειτουργία, λίγες ὧρες πρὸ τῆς πτώσεως τῆς βασιλευούσης, ἀπὸ τὶς ἄτακτες καὶ αἱμοσταγεῖς ὀρδὲς τῶν Τούρκων.


Ἐκεῖ κατὰ τὴν παράδοση πάντα, ὁ ἱερέας ἐξαφανίσθηκε, ἀλλὰ κρατώντας τὸ Ἅγιο Δισκοπότηρο! Αὐτὸ "κοπανιοῦνται" οἱ Τοῦρκοι ἐρευνητὲς νὰ ἀνακαλύψουν, ἀφοῦ πιστεύεται πῶς περιβάλλεται ἀπὸ ἕναν μῦθο(;) γιὰ συγκεκριμένες ὑπερβατικές του ἰδιότητες! Μάλιστα! Πολὺ ἐνδιαφέρον γιὰ ὅλους μας!

Καὶ τώρα οἱ ἀγαπημένες μας ἐρωτήσεις! Ὑπάρχει ὑπουργεῖο Πολιτισμοῦ ἐν Ἑλλάδι; Ἔχει ἡγεσία; Διαβάζει αὐτὴ ἡ ἡγεσία, μήπως, τουρκικὸ τύπο; Μήπως περὶ "ἄλλα τυρβάζει";


Μπαίνει στὸν κόπο, ἡ πρεσβεία μας στὴν Ἄγκυρα νὰ ἐνημερώνη, κατὰ θέματα καὶ ἁρμοδιότητες, τὰ ὑπουργεῖα ἐδῶ, γιὰ τὸ τί "παίζεται" στὴν Τουρκία, ποῦ μᾶς ἀφορᾷ; Ὥστε νὰ ἐνεργοῦμε ἀναλόγως, ἄν, λέμε ἄν, εἴμαστε ἐπὶ τέλους σοβαροὶ καὶ "πονᾶμε" τὴν ἔνδοξη ἱστορία μας;


Ποῦ εἶσθε κύριοι βουλευτές; "Ὑπάρχετε"; Καὶ ἂν ναί, τί κάνετε γιὰ ὅλα αὐτὰ τὰ ζητήματα, ποῦ καῖνε κάθε ἡμέρα; Μελετᾶτε τὸν τουρκικὸ Τύπο; Μπαίνετε στὸν "κόπο" νὰ μάθετε ἐπὶ καθημερινῆς βάσεως, τί μᾶς σέρνουν καὶ πῶς μᾶς "σκάβουν τὸν λάκκο" λ.χ., στὸν σκοπιανὸ τύπο; Ἢ στὸν ἀλβανικό; Ἢ στὸν βουλγαρικό;


Ἐμεῖς σᾶς στείλαμε(...) ἐκεῖ στὸ Κοινοβούλιο, γιὰ νὰ ὑπερασπίζεσθε σαφῶς καὶ τὰ Ἐθνικὰ Θέματα!

Ἐσεῖς ὅμως τί κάνετε; Μὲ τί ἀσχολεῖσθε;


«'Ιωάννης Καποδίστριας»

 http://ethniki-eteria.blogspot.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2966.html

Αφιέρωμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο

α) Βαγγέλης Βενιζέλος, ο προικοθήρας που “πόνεσε” τους φτωχούς Έλληνες. Ο «γαλαζοαίματος», που για χάρη τους «κυλίστηκε» στον σοσιαλισμό, λέει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στις 30/06/2011.
“Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά με την ελληνική οικονομία, θα ήταν για γέλια. Ανέλαβε ο γνωστός Βαγγέλης Βενιζέλος να “σώσει” την ελληνική οικονομία …Ανέλαβε ο σώγαμπρος του Μπακατσέλου να μας βάλει σε αναπτυξιακή πορεία …Ο άσχετος δικηγόρος, που, επειδή τα “παίρνει” γρήγορα, θα μάθει τα οικονομικά της τελευταίας στιγμής, για να μας “σώσει”. Ένας δήθεν διαπρεπής συνταγματολόγος ανέλαβε να μας “σώσει” σε ένα αντικείμενο, το οποίο δεν κατέχει.
… Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι όλα τα αντισυνταγματικά “ξεράσματα”, τα οποία πληρώνουμε σήμερα ως λαός και εν πολλοίς μάς οδήγησαν στο σημερινό χάλι, δικά του “επιτεύγματα” είναι. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ή ο νόμος περί βασικού μετόχου φέρουν την επιστημονική “υπογραφή” του. Αυτά κατάφερε στον τομέα της εξειδίκευσής του. Γι’ αυτόν τον λόγο λέμε δήθεν διαπρεπής.
Το πρώτο πράγμα, που πρέπει να ερμηνεύσουμε, είναι η “εικόνα” του στον κόσμο. Γιατί ο κόσμος —ακόμα κι αυτός που δεν τον συμπαθεί— τον θεωρεί έξυπνο; Είναι πράγματι έξυπνος ή αυτή είναι μια “αγορασμένη” πανάκριβη “εικόνα”, την οποία κάποιοι φρόντισαν να του την προσφέρουν απλόχερα; Ο Βενιζέλος είναι πραγματικά έξυπνος ή απλά κάποιους τρίτους τους συμφέρει να τον εμφανίζουν σαν έξυπνο; Ο Βενιζέλος είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, η οποία απαιτεί ειδικές γνώσεις στην ανάλυσή της. Δεν είναι αυτό το οποίο φαίνεται και σίγουρα δεν είναι αυτό το οποίο θα ήθελε και ο ίδιος να είναι …Κατ’ αρχήν δεν είναι ο ηγέτης, που έχει φυσικά χαρακτηριστικά ηγέτη.
Οι φίλοι του μιλάνε για έναν δεινό ρήτορα, ο οποίος κατατροπώνει τους συνομιλητές του. Οι ίδιοι μιλάνε για έναν άριστο επιστήμονα, ο οποίος κατέχει πλήθος γνώσεων. Οι ίδιοι μιλάνε για έναν γενναίο άνθρωπο, ο οποίος, μπροστά στην επίτευξη ενός στόχου, δεν φοβάται τίποτε. Όλα αυτά δεν ισχύουν σε απόλυτα μεγέθη και εκεί όπου ισχύουν έχουν μια πολύ συγκεκριμένη εξήγηση.
Ο Βενιζέλος είναι η απόλυτη απόδειξη ότι το πραγματικό θεμέλιο της διάκρισης ενός ατόμου μέσα στην κοινωνία είναι η σωστή επιλογή του στον επαγγελματικό τομέα. Ο Βενιζέλος έφτασε εδώ όπου έφτασε, επειδή διάλεξε το μοναδικό επάγγελμα που του ταιριάζει και μπορούσε να του αποδώσει διάκριση. Ό,τι άλλο κι αν έκανε, δεν θα ξέφευγε από τη μετριότητα του “έξυπνου” του καφενείου της γειτονιάς …Του θρασύδειλου εξυπνάκια, που τσακίζει λιοντάρια όταν αυτά λείπουν και που λέει καμιά μαλ…. για να περάσει η ώρα, όταν αυτά εμφανίζονται μπροστά του.
Ο Βενιζέλος είναι γεννημένος δικηγόρος. Ίσως, λόγω οικογενειακής παράδοσης, αλλά σίγουρα ιδανικός …Προσοχή …”Δικηγόρος”, όχι “νομικός”. Η έννοια του “δικηγόρου” συνδέεται με συμπεριφορές, ενώ η έννοια του “νομικού” συνδέεται με γνώσεις και ικανότητες. Ο Βενιζέλος είναι γεννημένος δικηγόρος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι προσκολλάται πάνω σε κάποιον και εκείνου το μέγεθος “δανείζεται”. Εκείνου το κεφάλαιο διαχειρίζεται και εκείνου τις εντολές εκτελεί εκ του ασφαλούς, εφόσον αυτός φέρει την ευθύνη. Όλη του η επιτυχία, δηλαδή, στηρίζεται στις καλές επιλογές “πελατών”.
Αυτό είναι λογικό να συμβαίνει. Ο δικηγόρος ενός “θηρίου” είναι “θηρίο” και ο ίδιος, ακόμα κι αν ο ίδιος προσωπικά είναι ένας δειλός άνθρωπος. Άλλο πράγμα είναι ν’ αντιπροσωπεύεις τα συμφέροντα ενός Βαρδινογιάννη, για παράδειγμα, και ν’ απειλείς τον αντίπαλό σου με τα δικά του μέσα και άλλο πράγμα είναι ν’ αντιπροσωπεύεις τα συμφέροντα ενός ανέργου ηλεκτροσυγκολλητή της ναυπηγοεπισκευαστικής και ν’ απειλείς τον αντίπαλό σου με πνιγμό από τα δάκρυα του πελάτη σου.
Όταν είσαι δικηγόρος με καλές επιλογές, τα πάντα είναι εύκολα. “Υψώνεσαι”, χωρίς να χρειαστεί να “σκαρφαλώσεις”. Μπορείς ν’ απειλείς χωρίς κόστος. Μπορείς να φωνάζεις, χωρίς να κινδυνεύεις. Πάντα κάποιος άλλος θα “καθαρίσει” για εσένα και στη χειρότερη περίπτωση δεν έχεις εσύ ευθύνη για τις “εντολές” του πελάτη σου. Με λίγα λόγια μπορείς να ζεις σαν “λιοντάρι”, άσχετα αν στο προσωπικό επίπεδο είσαι ένας “λαγός”. Είσαι πάντα ο “άντ’ αυτού”. Στην πραγματικότητα είσαι υπεύθυνος μόνον για να διαλέξεις το κουστούμι σου και να μάθεις να δένεις τη γραβάτα σου.
Όπως αντιλαμβανόμαστε το ιδανικό για έναν τέτοιο δικηγόρο είναι ν’ αποκτήσει μόνιμη σχέση με τον ιδανικό πελάτη του. Η μέγιστη επιτυχία ενός δικηγόρου, δηλαδή, είναι αυτή, την οποία “πέτυχε” στη ζωή του ο Βαγγέλης. Ο Βαγγέλης, ως Θεσσαλονικιός δικηγόρος, απέκτησε συγγενική σχέση με τον Θεσσαλονικιό εκείνον, ο οποίος θα ήταν ο ιδανικός πελάτης ενός δικηγόρου της Θεσσαλονίκης. Ο Βαγγέλης “παντρεύτηκε” τον πιο ισχυρό παράγοντα της Θεσσαλονίκης …”Παντρεύτηκε” τον Μπακατσέλο και απλά —κάπου-κάπου— κοιμάται με την κόρη του.
Από εκεί και πέρα ήταν εύκολα τα πράγματα γι’ αυτόν. Εκπαιδευμένος ως δικηγόρος —όπως ήταν—, κατόρθωσε και “μονιμοποίησε” τη δανεική ισχύ του. Έτσι “κατέβηκε” στην Αθήνα να παραστήσει τον παράγοντα. Ο πεθερός συνεννοήθηκε με τον Λαμπράκη και έτσι κάποιοι ισχυροί παράγοντες της εξουσίας περίμεναν τον χοντρό του Βαρδάρη στην πρωτεύουσα. Όλη του η “επιτυχία” σε τέτοια τηλεφωνήματα οφείλεται. Πάντα κάποιοι φροντίζουν να παίρνουν τηλέφωνο, για να μην μένει στην απ’ έξω το φαγανό “παιδί”. Αυτήν την επιτυχία τη διαχειρίζεται εύκολα, γιατί ακριβώς είναι δικηγόρος. Απλά τη διαχειρίζεται με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση από έναν κοινό δικηγόρο, ο οποίος δεν είναι “γαμπρός”.
Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του Βαγγέλη …Το μυστικό, το οποίο βασίζεται στη σιγουριά του και του προσφέρει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση. Αυτή η αυτοπεποίθηση ήταν πάντα η δύναμη του Βαγγέλη. Πάντα φερόταν και μιλούσε με την αυτοπεποίθηση του σώγαμπρου του Μπακατσέλου, που δεν υπολόγιζε κανέναν. Στη συνέχεια μιλούσε με την αυτοπεποίθηση του “σώγαμπρου” του ΔΟΛ και επίσης δεν υπολόγιζε κανέναν. Ο μοναδικός στόχος, που του απέμενε, ήταν να γίνει “σώγαμπρος” στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά όμως τα επιτυγχάνει με τα ίδια προσόντα. Δεν βελτιώνεται, κάθε φορά που “ανεβαίνει” επίπεδο.
Ακριβώς, επειδή μιλάμε για διαχείριση έτοιμης “επιτυχίας”, αναζητούμε την αξία των προσόντων, που πρέπει να έχει ένας τέτοιος άνθρωπος …Τα προσόντα εκείνα, στα οποία αναφέρονται οι φίλοι και θαυμαστές του Βαγγέλη και τα οποία στην πραγματικότητα δεν είναι προσόντα του Βαγγέλη …Είναι τα τυπικά προσόντα ενός δικηγόρου …Του δικηγόρου, ο οποίος είναι ένας καλός “ηθοποιός”, που πρέπει να ενεργεί ανάλογα με τα συμφέροντα του πελάτη του. Αν ο πελάτης θέλει “αγριάδες”, ο δικηγόρος του παριστάνει τον “άγριο”. Αν ο πελάτης θέλει “γλυκάδες”, ο δικηγόρος του παριστάνει το “σερμπέτι”. Το ζητούμενο είναι να “πιάνει” καλά τον “ρόλο” του.
Άρα τι ψάχνουμε να βρούμε στην περίπτωση του Βενιζέλου; Τα προσόντα όχι ενός ισχυρού άνδρα, αλλά τα προσόντα ενός ηθοποιού. Ποια είναι τα προσόντα ενός ηθοποιού; Μπορεί ένας ηθοποιός να είναι τραυλός και να θέλει να παίξει τον ρόλο του απολογούμενου Ορέστη; Μπορεί ένας ηθοποιός να είναι αλλήθωρος και να παίρνει το ύφος εκείνο, που απαιτεί ο ρόλος του τιμωρού Οδυσσέα; Μπορεί ένας μικρόσωμος ηθοποιός να παίξει τον ρόλο του Αίαντα; Μπορεί ένας άσχημος ηθοποιός να παίξει τον ρόλο του Αχιλλέα; Τα πάντα, δηλαδή, ανάγονται στις ιδιομορφίες του ρόλου, που καλείται κάποιος να ενσαρκώσει.
Ο Βενιζέλος για ποια προσόντα του είναι γνωστός; Θεωρείται πληθωρική προσωπικότητα, αλλά αυτό δεν προκύπτει από το μέχρι τώρα έργο του. Ο Βενιζέλος στη μέχρι τώρα μακρόχρονη πολιτική σταδιοδρομία του δεν άφησε έργο. Δεν τον θυμούνται πουθενά για τις καινοτόμες ιδέες του σε κάποιο υπουργείο. Οι ιδέες απαιτούν γνώσεις και ο Βενιζέλος δεν έχει τέτοιες. Ιδέες έχουν μόνον τα αφεντικά και “εντολείς” του. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι ο Βενιζέλος στην πορεία του να μην αφήνει “ίχνη”. Αν και υπέρβαρος, αφήνει ίχνη γάτας. Πέρα από κάποια ψίχουλα από μπουγάτσες, δεν έχει αφήσει τίποτε πίσω του.

Ο Βενιζέλος έχει μια απλή ευφράδεια λόγου και αυτή είναι που τον διακρίνει. Είναι ρήτορας της “τάβλας” …Έξυπνος του τραπεζιού. Μπορεί να ξεκινήσει να μιλάει και να μην σταματάει, μόνο και μόνο επειδή μπορεί να το κάνει και όχι επειδή έχει κάτι να πει. Μπορεί να μιλάει ακατάπαυστα, χωρίς να λέει απολύτως τίποτε. Σε μια συζήτηση μαζί του προλαβαίνεις να πας τουαλέτα και να γυρίσεις, χωρίς να χάσεις τίποτε στο ενδιάμεσο. Ούτε από τον ίδιο θα λείψεις ούτε θα χάσεις τίποτε. Ποτέ δεν θα σου πει …κάθησε ν’ ακούσεις το πιο “σημαντικό”… και ποτέ δεν θα αισθανθείς ότι όσο έλειπες ειπώθηκε αυτό το “σημαντικό” και άρα κάτι έχασες. Από τον “θόρυβο” φεύγεις και στον “θόρυβο” γυρνάς.
Μιλάμε για θαύμα “ρητορικής”. Μπορείς να τον διακόψεις, ο ίδιος να ξεχάσει τι έλεγε και παρ’ όλ’ αυτά να συνεχίσει να μιλάει χωρίς κανένα πρόβλημα. Γιατί; Γιατί αυτά, τα οποία λέει, δεν συνδέονται μεταξύ τους. Δεν έχουν ως στόχο να καταλήξουν κάπου. Είναι απλά κουβέντες, που στόχο τους έχουν απλά ν’ ακούγονται ωραία στον “χρόνο” που του διατίθεται να μιλήσει …Κουβέντες, οι οποίες μπορούν να “κολλήσουν” η μία πίσω από την άλλη, εφόσον δεν οδηγούν κάπου συγκεκριμένα. “Κολλάνε” η μία πίσω από την άλλη, επειδή απλά μπορούν …Κουβέντα, η οποία μοιάζει με αναίτια ποδηλασία στην έρημο. Όπου και να στρίψεις, το ίδιο είναι. 
Αυτό είναι το “θαύμα” το Βενιζέλου. Μπορεί να “υπνωτίσει” τον αντίπαλό του …Να τον κάνει να ξεχάσει το θέμα της συζήτησης και να κερδίσει εντυπώσεις από καλά επιλεγμένες —για λόγους εντυπωσιασμού— λέξεις ή προτάσεις. Εκμεταλλεύεται, δηλαδή, την τεχνική τού λόγου εις βάρος της ουσίας, που είναι ο ίδιος ο λόγος. Τι θέλουμε να πούμε; Σοφός είναι ο άνθρωπος εκείνος, ο οποίος έχει να πει κάτι σημαντικό. Ακόμα και μουγκός να είναι, καλά θα τα “πει”, γιατί θα βρει τρόπο να τα “πει”. Το ιδανικό για έναν τέτοιο άνθρωπο είναι εκτός από τις όμορφες σκέψεις να μπορεί να μιλάει κι όμορφα. Η τεχνική του λόγου —η ομιλία δηλαδή— είναι η “κορνίζα” ενός πίνακα, που είναι η σκέψη. Ιδανικό είναι η τέλεια σκέψη να πλαισιώνεται από τέλειο λόγο, όπως ιδανικό είναι ένας καλός πίνακας να πλαισιώνεται από μια καλή κορνίζα.
Τι γίνεται όμως, όταν αυτά τα δύο δεν συνεργάζονται; Τι γίνεται, για παράδειγμα, όταν έχουμε έναν τέλειο πίνακα και μια κακή κορνίζα να τον πλαισιώνει; Τίποτε σημαντικό, εφόσον ο πίνακας είναι αυτός που αξίζει. Απλά αδικείται, χωρίς να χάνει το μεγαλείο του. Η Τζοκόντα θα παραμένει Τζοκόντα και χωρίς καθόλου κορνίζα. Σε ρολό να σου τη δείξουν και πάλι θα τη θαυμάσεις. Το αντίθετο όμως είναι τραγικό. Να έχουμε μια εξαιρετικής αισθητικής κορνίζα και έναν πίνακα της πλάκας. Μια κορνίζα, για παράδειγμα, βαριάς βυζαντινής τεχνοτροπίας και έναν πίνακα με μια μουντζούρα. Εδώ δεν μιλάμε για απλό πρόβλημα …Μιλάμε για καραγκιοζιλίκι.
Σ’ αυτήν τη δεύτερη περίπτωση ανήκει ο Βενιζέλος. Μιλάει εξαιρετικά, αλλά ποτέ δεν μας είπε οτιδήποτε, το οποίο να είναι “εξαιρετικό” …Ποτέ. Είναι όμως τυχερός, γιατί αυτή η αδυναμία του ποτέ δεν του “κόστισε”. Η τύχη του είναι ότι ζει στην εποχή της τηλεόρασης. Λίγες δεκαετίες νωρίτερα να γεννιόταν και δεν θα μπορούσε να κάνει καριέρα αυτού του επιπέδου. Γιατί; Γιατί δεν έχει τα προσόντα, τα οποία δίνουν καριέρα ηγέτη. Δεν έχει γνώσεις, για να παράγει λύσεις για την κοινωνία. Δεν έχει επαφή με τον κόσμο, για να τον “γοητεύσει”. Δεν θα πει ποτέ κάτι τόσο σημαντικό, ώστε να το αναπαράγουν οι μάζες και να “μεγεθύνουν” αυτόν που το σκέφτηκε. Έτσι όμως γεννιούνται οι ηγέτες. Τους γνωρίζουν τα πλήθη πριν τα γνωρίσουν οι ίδιοι έναν προς έναν.

Εκεί ποντάρει ο πονηρός Βαγγέλης. Υπολογίζει στο να είναι ο τηλεθεατής αρκετά χαϊβάνι, ώστε να νομίζει ότι ο Βαγγέλης απευθύνεται προσωπικά στον ίδιο και σε κανέναν άλλο. Αυτό του δίνει την υπεροχή του δικηγόρου …Την υπεροχή αυτού, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί να λειτουργεί και σαν “μυστικοσύμβουλος” …Αυτού, ο οποίος θα σου κλείσει το “μάτι”, για να μην καταλάβει τίποτε ο διπλανός. Αυτού, ο οποίος δήθεν θα “σκύψει” στο αυτί σου και θα σου “πει” μυστικά τι σε συμφέρει να κάνεις …Την υπεροχή αυτού, ο οποίος, λόγω θέσης, γνωρίζει πράγματα και τα “μοιράζεται” με ένα κοινό, το οποίο απλά δεν γνωρίζει …Ο παράδεισος του δικηγόρου …Να γνωρίζει πράγματα, τα οποία ο απέναντί του αγνοεί και να τον “δουλεύει” …Αυτό, που κάνει ο Βενιζέλος με τους πολίτες μέσω της τηλεόρασης του αγαπημένου του ΔΟΛ. Αυτό είναι που του έδωσε την υπεροχή…..
… Ο Λαμπράκης τον έβαλε στα σπίτια μας και όχι το έργο του ή οι γνώσεις του. Ο κολλητός φίλος του πεθερού του.
Ο Μπένι όμως δεν τους απογόητευσε. Έπαιξε τον ρόλο του τέλεια. Τον έπαιξε, γιατί ήταν καλός “ηθοποιός” …Πολύ καλός “ηθοποιός” και γι’ αυτό αφήσαμε για το τέλος το βασικότερο “προσόν” αυτού του καλού “ηθοποιού” …Το προσόν εκείνο, το οποίο έχει σχέση με το ύφος του και τη νοοτροπία του. Ο Βαγγέλας δείχνει φοβερός και τρομερός. Δείχνει άμεμπτος και αυστηρός. Δείχνει επιθετικός. Όλα αυτά είναι θέατρο. Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν είναι πραγματικό. Ο κόσμος τον φοβάται και τον υπολογίζει, γιατί απλά δεν τον γνωρίζει. Τον νομίζει τρομερό, ενώ είναι ένας θρασύδειλος …Γνωστός θρασύδειλος.
Γιατί λέμε γνωστός; Γιατί έχει αποκαλυφθεί η δειλία του. Γιατί ο Βενιζέλος είχε την ατυχία σ’ αυτήν τη ζωή να πέσει πάνω στην οικογένεια των Παπανδρέου …Την οικογένεια εκείνη, η οποία καθημερινά αποδεικνύεται ως η “κατάρα” της ζωής του …Μια οικογένεια ανθρώπων, που είναι απόλυτα όμοιοι με τον ίδιο …Μια οικογένεια βλάκων και δειλών, οι οποίοι όμως έχουν μεγαλύτερες “πλάτες” από τις δικές του. Όσο καλές κι αν είναι οι “πλάτες” του πεθερού του, δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές της αμερικανικής πρεσβείας. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό. Γιατί; Γιατί, όσες φορές και να συγκρουστεί μαζί τους, θα χάσει. Ο βλάκας θα χάσει από τον βλάκα. Ο δειλός θα χάσει από τον δειλό.
Αυτή είναι και η μεγάλη πλάκα με τον Βενιζέλο. Το “μέτρο” της ζωής του το έχουν καθορίσει οι Παπανδρέου. Αν το “μέτρο” της εξυπνάδας του το καθόρισε ο Γιώργος Παπανδρέου, τότε το “μέτρο” της γενναιότητάς του το καθόρισε ο Νίκος Παπανδρέου. Ο Νίκος απέδειξε ότι ο Βενιζέλος είναι ένα δειλό ανθρωπάκι. Ένα ανθρωπάκι, που, αν σηκώσεις το χέρι σου και τον απειλήσεις με μερικές καρπαζιές, θα τα “κάνει” πάνω του. Το ύφος και το στυλ υπάρχει μόνον για όσο διάστημα “πιάνει” …Αν τον φοβάσαι γι’ αυτό που είναι …Αν τον φοβάσαι που είναι υπουργός …Αν τον φοβάσαι που είναι γαμπρός του πλούσιου Μπακατσέλου. Αν αυτά δεν πιάσουν, αλλάζει το τροπάριο. Ο χοντρός γίνεται δειλός μέχρι γελοιότητας.
Αυτήν η εκκωφαντική δρασυδειλία του Βενιζέλου δεν είναι τυχαία. Απλά, για να την αντιληφθεί κάποιος στην ουσία της, θα πρέπει να γνωρίζει το κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο γαλουχήθηκε ο Βενιζέλος. Ο Βενιζέλος κουβαλάει πάνω του ολόκληρη την παθολογία της μεγαλοαστικής τάξης της Θεσσαλονίκης …Της πιο αυθεντικής μεγαλοαστικής τάξης της χώρας …Αυτών, οι οποίοι ήταν μεγαλοαστοί από τον καιρό ακόμα που οι Αθηναίοι έβοσκαν πρόβατα στην Κηφισίας.
Αν δεν γνωρίζεις τους μεγαλοαστούς της Θεσσαλονίκης, την “πατάς” πολύ εύκολα. Σε τρομάζουν και σε κάνουν να αισθάνεσαι δειλός, ασήμαντος, ανήθικος και μικρός μπροστά τους. Όλοι τους ηθικολόγοι άμεμπτου ηθικής με τη “βούλα” του Αγίου Όρους. Στο ίδιο σταυροκόπημα καταφέρνουν και ακουμπούν καί τα κεφάλια τους καί τα γόνατά τους. Όλοι τους γενναίοι “μακεδονομάχοι”, που, ανάλογα με τις ανάγκες των καιρών, παρουσιάζονται σαν “βουλγαροφάγοι”, “τουρκοφάγοι” κλπ.. Όλοι τους βαθύτατα Έλληνες με άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας. Όλοι τους άξιοι, αλλά “αδικημένοι” από την “άτιμη” την Αθήνα.
Αυτά όλα, όμως, είναι ένας ρόλος. Έχουν μάθει να παίζουν έναν ρόλο και τον παίζουν καλά. Τρώνε “παντεσπάνι” από τον ρόλο αυτόν …Τον ρόλο του επαγγελματία “δικηγόρου” της Βορείου Ελλάδας. Στην πραγματικότητα συμβαίνουν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά τα οποία φαίνονται. Αυτοί, οι οποίοι εμφανίζονται σαν γενναίοι, είναι τραγικά δειλοί. Αυτοί, οι οποίοι δίνουν λύσεις σε όλα τα “προβλήματα” των εργαζομένων, ποτέ δεν δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι όλοι τους κρατικοδίαιτοι. Αυτοί, οι οποίοι εμφανίζονται σαν αυτοδημιούργητοι και άξιοι στη ζωή τους, έχουν διακριθεί μόνον με μέσον. Το “μέσον” κυριαρχεί στο σύνολο των αστικών δραστηριοτήτων στη Θεσσαλονίκη. Ένα φαινόμενο με πολύ μεγαλύτερη ένταση ακόμα και από την Αθήνα.
Η αναξιοκρατία βασιλεύει στη Θεσσαλονίκη, γιατί απλούστατα ισχυρή τάξη της Θεσσαλονίκης είναι η μεγαλοαστική και όχι η κεφαλαιοκρατία …Η μεγαλοαστική, με σκληρό πυρήνα της τους πανεπιστημιακούς. Έναν πραγματικά πολυμελή πυρήνα, εφόσον στη Θεσσαλονίκη οι πανεπιστημιακοί είναι πιο πολλοί κι από τις πέτρες. Πιο πολλοί ακόμα και από τους σερβιτόρους, που είναι το βασικό επάγγελμα της πόλης. Αυτοί οι πανεπιστημιακοί είναι η μάστιγα της πόλης και βασικό αίτιο της υπολειτουργίας των πάντων.
Αυτοί είναι που καταδικάζουν τη Θεσσαλονίκη στη χαμηλή “πτήση” της μπουγάτσας και του φραπέ. Γιατί; Γιατί μόνον σε μια τέτοια “νοσηρή” κατάσταση μπορούν να παραμένουν κυρίαρχοι της πόλης. Η πραγματική οικονομική ανάπτυξη όλους αυτούς τους θίγει, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα χάσουν ως κοινωνική τάξη τα πρωτεία. Θα χάσουν τη μάχη απέναντι στην τοπική κεφαλαιοκρατία. Θα χάσουν τα προνόμια, τα οποία απολαμβάνουν ελέω Αθήνας, αν αυτή η κεφαλαιοκρατία αρχίσει τις συγκρούσεις μ’ αυτήν.
Ακριβώς, επειδή προοδεύουν μονίμως με “στημένο” τρόπο και με τις “πλάτες” άλλων, έχουν αναπτύξει μια επίσης μόνιμη συμπεριφορά. Μια συμπεριφορά, η οποία καλύπτει την ανάγκη τους για άμυνα απέναντι στον οποιονδήποτε τους αμφισβητεί. Η αυστηρή εικόνα που δείχνουν είναι ένα “κέλυφος”, το οποίο κρύβει μια πραγματικότητα, η οποία δεν έχει σχέση μ’ αυτό που φαίνεται. Έχουν ανάγκη να παριστάνουν τους αυστηρούς, τους απρόσιτους και τους ενάρετους, για να μην κρίνονται. Όσο πιο ανάξιοι είναι, τόσο πιο πολύ “κρύβονται”. Γνωρίζουν ότι από τον λόγο και τα έργα κρίνεσαι και φροντίζουν να τη “βγάζουν” σιωπηλοί, χωρίς να κάνουν τίποτε.
Η ανασφάλειά τους, δηλαδή, καθορίζει το μοντέλο της συμπεριφοράς τους. “Μιλάνε” με διάσημα ρητά, όχι επειδή είναι μορφωμένοι, αλλά επειδή επιδιώκουν την ασφάλεια, την οποία μπορεί να προσφέρει μια τέτοια πρακτική. Κρίνουν αυστηρά τους συνεργάτες τους, όχι επειδή είναι δίκαιοι, αλλά επειδή θέλουν να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να “μετακινήσουν” τις ευθύνες μακριά από τους ίδιους. Ποτέ δεν φταίνε οι ίδιοι, αλλά οι ανάξιοι συνεργάτες τους, οι οποίοι δεν συνέλαβαν το “όραμά” τους. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι απρόσιτοι και αυστηροί με τους συνεργάτες τους.
Ταυτόχρονα, όμως, είναι κι απίστευτα σκληροί απέναντι σε όσους θεωρούν “κατώτερους”. Έχοντας “προσκυνήσει” για τη θέση τους, αλίμονο σε όποιον βρεθεί υπό την εξουσία τους. Αυτός είναι που θα “πληρώσει” τη δική τους ταπείνωση. Αλίμονο σ’ αυτόν ο οποίος θα έχει την ατυχία να έχει διευθυντή, καθηγητή ή υπουργό μεγαλοαστό της Θεσσαλονίκης. Θα τα “δει” όλα. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια της αδυναμίας χρησιμοποιούν τρίτους για την επιβεβαίωση της αξίας τους. Έχουν ανάγκη την “έξωθεν” καλή μαρτυρία ενός κόμματος, ενός συλλόγου ή ενός Μητροπολίτη, γιατί δεν μπορούν ν’ αποδείξουν τίποτε μόνοι τους. Δεν μπορούν με τη δουλειά τους να δικαιολογήσουν ούτε το ύφος τους ούτε τον μισθό τους.
Μιλάμε για έναν άλλο κόσμο. Έναν ξεχωριστό κόσμο, απόλυτα “σφραγισμένο”. Μόνοι τους κρίνουν τα μέλη τους και εκεί τελειώνει η κρίση. Όλοι οι άλλοι απλά δεν έχουν λόγο. Οι μεγαλοαστοί της Θεσσαλονίκης μόνον μεταξύ τους κρίνονται. Όσο και ν’ αποτύχουν στην καριέρα τους, θα κριθούν ευνοϊκά από τους ομοίους τους, για να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία της βασίλισσας της μπουγάτσας. Από εκεί και πέρα μια βόλτα στο Άγιο Όρος, για να “ξαναφορτιστούν” …και πάλι έτοιμοι …Σαν “καινούργιοι” …Σαν να μην εκτέθηκαν ποτέ …Σαν να μην απέτυχαν ποτέ.
Τα πάντα στημένα …Στημένα, με έναν τρόπο μοναδικό στην Ελλάδα. Μόνον στη Θεσσαλονίκη οι πάντες προέρχονται από την ίδια “δεξαμενή” προσώπων. Δεν υπάρχουν εκεί κοινωνικές ή ταξικές ή ιδεολογικές συγκρούσεις, που να “παράγουν” πρόσωπα σε διαφορετικούς χώρους. Ένας είναι ο χώρος που παράγει πρόσωπα και αυτός είναι ο μεγαλοαστικός της Θεσσαλονίκης. Ο νικητής χώρος, που “καταπίνει” τα πάντα για λογαριασμό του. Μόνον στη Θεσσαλονίκη θα μπορούσαν να είναι “σοσιαλιστές” άνθρωποι σαν τον Βενιζέλο, τον Μπουτάρη, τον Καστανίδη ή τον Παπαθεμελή.
Μιλάμε για σουρεαλιστική κατάσταση. Θρησκόληπτοι σοσιαλιστές ή “γαλαζοαίματοι” σοσιαλιστές, οι οποίοι βλέπουν όλο τον κόσμο είτε σαν “αμαρτωλούς” είτε σαν “κατώτερους”, μόνον στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν. Γιατί; Γιατί μόνον εκεί οι ίδιοι άνθρωποι μοιράζονται μεταξύ τους τα πάντα. Αυτό είναι το “επάγγελμα” της μεγαλοαστικής τάξης της Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό προσκυνά μονίμως την Αθήνα. Πρώτα στα “γόνατα” και με κλάματα μέχρι να πάρουμε την “υψηλή” δημόσια ή κομματική θέση και μετά “όρθιοι” να παριστάνουμε τους άμωμους κριτές …Τους άμωμους “εργολάβους” και υπερασπιστές συμφερόντων όπου κι αν μας τοποθετήσουν. Πρώτα παρακαλάμε την Αθήνα, για να βολευτούμε στους μηχανισμούς και στους παραμηχανισμούς της και κατόπιν την “πολεμάμε”, για να δικαιολογούμε την ύπαρξή μας. Αν υπάρχουν και μερικά διαμερίσματα, να εισπράττουμε και κανένα ενοίκιο, εκτός από έξυπνοι είμαστε και μύστες της ελεύθερης οικονομίας. 
Γι’ αυτό λέμε ότι, αν δεν τους γνωρίζεις, είναι πολύ εύκολο να σε εντυπωσιάσουν με την ηθοποιία τους. Αν όμως τους γνωρίζεις, κάνεις αυτό το οποίο κάνει και η Αθήνα. Δεν τους υπολογίζεις. Γιατί; Γιατί όλα αυτά είναι ένα θέατρο. Είναι πολύ μικροί και πολύ δειλοί για να σε απειλήσουν. Είναι πολύ Παπαθεμελήδες και πολύ Βενιζέλοι για να σε απειλήσουν. Το αντίθετο βέβαια είναι πολύ εύκολο. Είναι πολύ εύκολο να τους τρομοκρατήσεις. Μια κρατική θέση ή μια σίγουρη προαγωγή ν’ απειληθεί και οι “γενναίοι” του Βορρά πέφτουν στα γόνατα.
Αυτήν την “παθολογία” φέρει και ο Βενιζέλος. Αν δεν τον γνωρίζεις, το πιο πιθανό είναι να βγάλεις λάθος συμπεράσματα. Νομίζεις ότι είναι σπουδαίος πολιτικός, ενώ αυτός είναι σημαντικός ηθοποιός. Νομίζεις ότι εκφέρει μεγαλόπνοες σκέψεις, ενώ αυτός απλά διαβάζει με θεατρικό “στόμφο” ό,τι σκονάκι τού δίνουν οι εκάστοτε ισχυροί. Αν ο Πρέκας ήταν μεγαλοαστός πολιτικός από τη Θεσσαλονίκη, θα ήταν διάσημος υπουργός. Βενιζέλος, Καστανίδης, Τσοχατζόπουλος και Πρέκας θα έκαναν έναν πολύ καλό “θίασο”. Γι’ αυτόν τον λόγο απαιτείται γνώση, για να μην εξαχθούν τα λάθος συμπεράσματα σε όλα τα επίπεδα. Έτσι λειτουργεί η μεγαλοαστική τάξη της Θεσσαλονίκης και έτσι λειτουργεί το γνήσιο “τέκνο” της ο Βενιζέλος.
…Ο Βενιζέλος, που “πονά” τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα …Ο Βενιζέλος, που απλά, για να “διδάξει” τη φορολογική συνείδηση στους Έλληνες, θέλει να φορολογήσει τους εργαζόμενους των 600 ευρώ …Ο Βενιζέλος, που θέλει να σώσει τον ιδιωτικό τομέα και βέβαια να μας δώσει την ανάπτυξη …Την αειφόρο ανάπτυξη, αν συνυπολογίσουμε την “εξυπνάδα” του …Ο Πρέκας της πολιτικής …Ο Σαλονικιός γίγαντας …Ο κρατικοδίαιτος …από τότε που υπάρχει. Από τότε που υπάρχει είναι κρατικοδίαιτος. Εμείς τον ταΐζουμε από τότε που υπάρχει. Στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει βγάλει ούτε δραχμή ούτε ευρώ.
Ποτέ στη ζωή του δεν έφαγε ούτε μία μπουκιά ψωμί από την ελεύθερη αγορά. Ποτέ δεν ανταγωνίστηκε κάποιον άλλον ιδιώτη για την επιβίωσή του. Από τότε που τελείωσε το Πανεπιστήμιο, ο ελληνικός λαός έχει αναλάβει το πλούσιο “συσσίτιό” του. Ο γενναίος κι έξυπνος Μπένι γνωρίζουμε πάντα πού βρίσκεται την πρώτη και τη δεκατηπέμπτη ημέρα τού κάθε μήνα …Πάντα “κρεμασμένος” σε κάποιον γκισέ δημόσιου ταμείου …Απλά πράγματα. Ο πεθερός, αντί να τον βάλει να πουλάει χέστρες και μπιντέδες σε κάποιο παράρτημα του Βαρδάρη, μας τον “φόρτωσε” να τον πληρώνουμε εμείς, για να κάνει δουλειές με το δημόσιο ο ίδιος.
Με αυτήν την έξυπνη κίνηση μετέτρεψε τον γαμπρό του σε δικό του “εργαλείο” με δικά μας έξοδα. Από εκεί και πέρα η πορεία του είναι κλασική για τα “ήθη και τα έθιμα” της Θεσσαλονίκης. Ως Θεσσαλονικιός μεγαλοαστός, που σέβεται τον εαυτό του, βολεύτηκε στο Πανεπιστήμιο με τον γνωστό τρόπο της “Φτωχομάνας”. “Φυσά” ο Βαρδάρης εκεί όπου “σημαδεύουν” οι Μπακατσέλοι και ανοίγουν οι “πόρτες” για να βολεύει τα παιδιά της. Απέκτησε τη “σιγουριά” του δημόσιου μισθού και μετά ήταν έτοιμος να “πετάξει”, για να σώσει και εμάς.
Όλη του η ζωή είναι ένα διαρκές “σπρώξιμο”. Περνάει τα πάντα με bypass. Έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο …μια νύχτα χωρίς καθόλου “φεγγάρι”. Μπορεί επιστημονικές “εγγυήσεις” να μην κατέθεσε για τη θέση του, αλλά το υφάκι τού Πανεπιστημιακού το είχε από τότε που έγλειφε τους καθηγητές του. Ως εκ τούτου όπου και ν’ αναζητήσεις μια καλή επιστημονική γνώμη για τον “έγκριτο” συνταγματολόγο, δεν θα τη βρεις.
Δεν “υπάρχει” κανένας επιστήμονας με το όνομα Βενιζέλος στην επιστημονική κοινότητα της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει ως επιστήμονας σε καμία επιστημονική κοινότητα. Δεν διαθέτει κανένα στοιχείο από εκείνα που καθιστούν τους επιστήμονες έγκριτους και διακεκριμένους. Μόνον στους διαδρόμους του ΔΟΛ είναι “έγκριτος” και “διακεκριμένος” επιστήμονας. Μόνον στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ είναι διάσημος επιστήμονας. Δεν θα μπορούσε να είναι διακεκριμένος επιστήμονας. Αντικειμενικά δεν υπάρχουν οι δυνατότητες να είναι τέτοιος.
Η διάκριση στην επιστήμη απαιτεί χρόνο, αίμα και άπειρο κόπο και η δημόσια ζωή του Βενιζέλου δεν αφήνει περιθώρια για παρεξηγήσεις. Πώς θα μπορούσε να είναι “διακεκριμένος”, όταν από την ηλικία των 36 ετών και μετά βρίσκεται διαρκώς σε υπουργικές θέσεις; Δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτά τα οποία όλοι γνωρίζουμε ότι έκανε και τα οποία δεν ήταν επιστημονικά. Δεν είχε τον χρόνο να γίνει διακεκριμένος επιστήμονας, εφόσον αποφάσισε να γίνει διακεκριμένος ΠΑΣΟΚΟΣ. Στην κυριολεξία είναι παντελώς άσχετος με τη νομική επιστήμη. Παπαρολόγος της δεκάρας. Ποιος ξέρει ποιοι φοιτητές και με ποια ανταλλάγματα γράφουν τις “επιστημονικές” εργασίες του.
Αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά, τα οποία νομίζουμε για τον ίδιο, είναι μια εικόνα. Μια εικόνα ψευδής και βέβαια πανάκριβη. Όταν λοιπόν προσπαθείς να καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει σε μια τόσο παραπλανητική εικόνα, πρέπει να φτάσεις στον “πυρήνα” της. Πρέπει να αποδομήσεις την προσωπικότητα και άρα πρέπει να φτάσεις στα θεμέλιά της. Πρέπει να ξετυλίξεις το νήμα μιας ζωής και να φτάσεις στις αρχές της. Απλά πράγματα, τα οποία βρίσκονται εύκολα με ένα κομπιουτεράκι. Ο Βενιζέλος γεννήθηκε το 1957. Το 1980 και άρα σε ηλικία 23 ετών έγιναν όλα τα “θαύματα” μαζί. Παντρεύτηκε την κόρη του Μπακατσέλου και ως δια “μαγείας” αναγορεύεται Διδάκτορας Νομικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου και “εκλέγεται” μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ; Σε ηλικία 23 ετών. Τυχαίο; Δεν νομίζω.!!
Αυτό ήταν το θεμέλιο της ζωής του. Ο Βενιζέλος στην πραγματικότητα “γεννήθηκε” το 1980 …Ο Βενιζέλος ως συγγενής του Μπακατσέλου. “Βάπτιση” ήταν ο γάμος του. Πάνω σ’ αυτόν τον γάμο έχτισε ολόκληρη τη ζωή του. Βρήκε την ευκαιρία της ζωής του και δεν θα την άφηνε χαμένη. Από είκοσι χρονών έκανε πρόβες “γαμπρικού”. Την είχε “χτυπήσει” την πλούσια “νύφη” και δεν θα την άφηνε να πάει χαμένη για παροδικούς έρωτες. Πώς να την αφήσει άλλωστε με τη δική του οικογενειακή παράδοση; Δικηγόρο πατέρα είχε. Πονηρό δικηγόρο, αν σκεφτεί κάποιος ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας του τού αφαιρέθηκε η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.
….
Γρήγορα και άμεσα. Όπως περίπου δίνονται οι “προίκες” των κοριτσιών της “καλής” κοινωνίας. Σε ηλικία 23 ετών παντρεμένος διδάκτορας ήταν ο Βαγγέλας. Μάλλον όμως μυστικό το κρατούσε αυτό το γεγονός από τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης ή τις καθαρίστριες των υπουργείων της Αθήνας. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί πολλές από αυτές ορκίζονται ότι ο Βαγγέλας είναι ένας χοντρός Στρος Καν. Είναι και πονηρούλης ο χοντρός. Είναι και πονηρούλης ο “μικροπαντρεμένος”. Δεν είναι ανέκδοτο με τον Τοτό. Είναι και καυλιάρης ο μπουχέσας. Λογικό είναι αυτό. Όταν στα είκοσί σου παριστάνεις τον πενηντάρη, για να είσαι αρεστός στον πεθερό, στα πενήντα θα παριστάνεις τον εικοσάρη, για να καλύψεις τη ζημιά. Όταν στα είκοσί σου “ευνουχίζεσαι” για το συμφέρον, φυσικό είναι να έχεις την τύχη των ευνούχων και άρα να γίνεις τόφαλος.
Αποκτώντας λοιπόν την πανεπιστημιακή ιδιότητα, χωρίς να έχει τα απαραίτητα “πιστοποιητικά”, μετέτρεψε την ίδια αυτή ιδιότητα σε “πιστοποιητικό” για να διευκολυνθεί στη στρατιωτική του θητεία. Την εποχή που οι συνομήλικοί του πήγαιναν στρατό για περισσότερα από δύο χρόνια, ο έξυπνος χοντρός πήγε ίσα-ίσα για να βγει τις απαραίτητες φωτογραφίες στο Κέντρο Κατάταξης. Εκμεταλλεύτηκε μια ευνοϊκή διάταξη του νόμου, που είχαν φτιάξει οι ΠΑΣΟΚΟΙ για τέτοιες περιπτώσεις “πανεπιστημιακών”. Μετά ελάχιστοι τον “είδαν” στο χακί και ακόμα λιγότεροι τον “θυμούνται” φαντάρο. Πώς να τον δουν άλλωστε. Έκανε θητεία στην απόλυτη “βασιλεία” του ΠΑΣΟΚ ως εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε μερικές δεκαετίες αργότερα να μπει σαν “στρατάρχης” μέσα στο Υπουργείο Αμύνης. Ο “Ναπολέων” σε καμπουρόχοντρη έκδοση.
Αφού προόδευσε σαν “επιστήμονας” και έλυσε με συνοπτικές διαδικασίες τις εκκρεμότητες με τη στρατιωτική του θητεία, θεώρησε ότι τις υπηρεσίες του εκτός από την επιστήμη τις έχει ανάγκη και η κοινωνία. Ένας άνθρωπος, ο οποίος στα 23 του είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, είναι θέμα χρόνου ν’ ανέβει “επίπεδο”. Στην ηλικία των 36 ετών έγινε βουλευτής. Μετά την πρόοδό του σαν “επιστήμονας” και τη λαμπρή στρατιωτική του “φωτογράφηση” ήταν θέμα χρόνου να δοκιμάσει την τύχη του και ως πολιτικός. Άλλωστε αυτή η “ανάγκη” του να “υπηρετήσει” την κοινωνία τον “έσπρωξε” στον σοσιαλισμό. 

Με τον Βενιζέλο, δηλαδή, έχει συμβεί ένα μοναδικό παράδοξο για την πολιτική ιστορία της Θεσσαλονίκης. Η πρόοδος του Βενιζέλου δεν έχει τη συνηθισμένη “φορά” για τη Θεσσαλονίκη. Ο Βενιζέλος εξ’ αντανακλάσεως είναι ισχυρός στη Θεσσαλονίκη. Δεν ήταν ο ισχυρός της Θεσσαλονίκης, ο οποίος στη συνέχεια “κατέβηκε” στην Αθήνα, όπως γίνεται συνήθως. Ήταν ο τίποτας της Θεσσαλονίκης, που “φτιάχτηκε” στην Αθήνα και “επέστρεψε” στη Θεσσαλονίκη, για να γίνει ισχυρός. Με τα “μαχαίρια” της Αθήνας “έκοψε” τη “μπουγάτσα” της Θεσσαλονίκης.

Επειδή μάλιστα είναι έμπειρος πλέον “δολοφόνος” και γνωρίζει τους κινδύνους που ελλοχεύουν και σήμερα, προσπαθεί και πάλι να πάρει προκαταβολικά τα μέτρα του. Γνωρίζει ότι πάμε για γενικό ξεπούλημα του πλούτου και του μέλλοντος των Ελλήνων. Επειδή το γνωρίζει και επειδή θα εμπλακεί σ’ αυτό και ο ίδιος ως Υπουργός Οικονομικών, ζητάει και πάλι “προκαταβολικά” την ασφάλειά του. Είναι ο πρώτος και ο μόνος υπουργός, ο οποίος σε συνέντευξή του ζήτησε να γίνει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μην κινδυνεύουν οι πολιτικοί, οι οποίοι θα υπογράψουν τις ιδιωτικοποιήσεις και άρα το ξεπούλημα. Πού το “δήλωσε”; Στο αγαπημένο του Βήμα …Στο “μαγαζί” των συνενόχων του.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Αυτοί, οι οποίοι τον “κατέβασαν” στην Αθήνα, για να τον “δοξάσουν”, είναι οι ίδιοι που επωφελήθηκαν από το πολιτικό του “έργο” ως εθνικοί εργολάβοι. Αυτοί έβαζαν πάντα τις “πλάτες”, για να μας “δουλεύει” ο χοντρός. Αυτοί ήταν η δύναμη πίσω από την αυτοπεποίθησή του. Αυτός ήταν ο ρόλος του. Με τις “πλάτες” του ΔΟΛ και του Μπόμπολα και την αυτοπεποίθηση που αυτές συνεπάγονται έπαιζε το παιχνίδι της διαπλοκής.
Από τη στιγμή που τα “νομοθετήματα” τού τα έδιναν οι διαπλεκόμενοι σε “ραβασάκια”, για να τα “περνάει” ως υπουργός, έπρεπε να τα υπερασπίζεται “επικοινωνιακά”. Επικοινωνιακός ήταν ο κύριος ρόλος του και όχι νομικός. Αυτή ήταν η κύρια δουλειά του, εφόσον το “νομοθετικό” του έργο το είχαν αναλάβει οι δικηγόροι των “διαπλεκομένων”. Δουλειά του ήταν να εμφανίζεται στα κανάλια με τον τρόπο που περιγράψαμε …Με τον τρόπο εκείνον, που μετατρέπει τον τηλεθεατή σε ευκολόπιστο “χαϊβάνι”. Δουλειά του ήταν με μια “ψευδεπίφαση” επιστημονικότητας να δικαιολογεί εγκλήματα.
Έτσι τον θυμόμαστε. Τον θυμόμαστε να προσπαθεί με “χαρισματικό” τρόπο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν ένα πρωτοπαλίκαρο του εγκληματία Σημίτη …Πρωτοπαλίκαρο του Σημίτη, ο οποίος κατέστρεψε τη χώρα και την οδήγησε στη σημερινή αθλιότητα …Βασικό μέλος μιας κυβέρνησης, το οποίο καθημερινά μετέτρεπε τον Συνταγματικό Νόμο σε “πατσαβούρα”. Είχε πραγματικά ανάγκη εκείνη η κυβέρνηση την ευφράδεια του Βενιζέλου. Έπρεπε να δικαιολογηθούν οι απευθείας αναθέσεις των Ολυμπιακών, τα “χρηματιστήρια”, οι νόμοι περί βασικών μετόχων ή οι νόμοι περί ευθύνης υπουργών …Όταν καθημερινά παραβιαζόταν το μισό Σύνταγμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα “διαπλεκόμενα”.
Τότε διακρίθηκε ο συνταγματολόγος Βενιζέλος. Όπου είχαν συμφέροντα τα διαπλεκόμενα, “νομοθετούσε” ο “επιστήμονας-νομοθέτης” Βαγγέλης. ΜΜΕ, ενέργεια κλπ.. Όπου υπήρχε γκρίνια κι αμφισβήτηση του κόσμου για τις πολιτικές του “εκσυγχρονιστικού” ΠΑΣΟΚ, έβγαινε ο “επιστήμονας-δικηγόρος” Βαγγέλης, για να “εξηγήσει” στα χαϊβάνια. “Έμπαινε” στα σπίτια του κόσμου, για να “θολώσει” την κατάσταση.
Όσο πιο πολύ “θόλωνε” τις καταστάσεις, τόσο πιο “διαπρεπής” γινόταν …”Διαπρεπής” του συγκροτήματος του Λαμπράκη …Διαπρεπής στην τηλεόραση, εφόσον, εξ’ όσων γνωρίζουμε, σε κανένα Πανεπιστήμιο του κόσμου και σε καμία επιστημονική κοινότητα δεν είναι γνωστός ως επιστήμονας. Αυτήν την ικανότητά του θέλουν τώρα και γι’ αυτόν τον λόγο τον τοποθέτησαν στη θέση του υπουργού οικονομικών της Τρόικας.
…..
Αυτός ο ατιμώρητος εγκληματίας εμφανίζεται σήμερα σαν ο κατάλληλος να μας σώσει από το “έγκλημα”. Στην πραγματικότητα έβαλαν τον “δολοφόνο” να μεριμνήσει για τα της “κηδείας”. Αρκεί κάποιος να σκεφτεί ότι το σημερινό δυσβάστακτο χρέος είναι αποτέλεσμα των συνεχών αναχρηματοδοτήσεων του τεράστιου χρέους των Ολυμπιακών Αγώνων και θα καταλάβει πόσο αληθές μπορεί να είναι αυτό. Αναχρηματοδότηση της σπατάλης, στην οποία ο Βενιζέλος πρωταγωνίστησε ως Υπουργός Πολιτισμού στην πιο αμαρτωλή περίοδο του υπουργείου …Της σπατάλης, που, χάρη στους νόμους του Υπουργού Δικαιοσύνης Βενιζέλου, μπορούσε ο Υπουργός Πολιτισμού Βενιζέλος να μοιράζει —χωρίς να διατρέχει κίνδυνο τιμωρίας— απ’ ευθείας έργα και άρα δισεκατομμύρια στη διαπλοκή.

Ο Βενιζέλος θα πρέπει να γνωρίζει ότι όλα αυτά κάποτε θα πληρωθούν. Όσο κι αν “θωράκισε” νομικά το “άλλοθί” του, στο τέλος θα υπερισχύσει το Σύνταγμα της Δημοκρατίας και το δίκιο του λαού. Παραγραφή και “ανεύθυνα” σε κόλπα και διαφθορές, που αγγίζουν την προδοσία, δεν μπορούν να υπάρξουν. Κάποτε θα ανοίξει ο “φάκελος” των Ολυμπιακών Αγώνων και τότε δεν θα του αρέσει καθόλου …Θα βρεθούν οι ευθύνες του …Θα βρεθούν τα δισεκατομμύρια, τα οποία μοίρασε σε “κολλητούς” και “προστάτες” …Θα βρεθούν και τα δικά του κλοπιμαία. Δεν είναι δυνατόν να μας δουλεύει ο χοντρός. Από τότε που υπάρχει σ’ αυτήν τη ζωή με δημόσιο μισθό είναι. Πώς βρέθηκε με αυτήν την τεράστια περιουσία, όταν μάλιστα είναι γνωστή η πολυτελής ζωής που απολαμβάνει; 
Το γνωστό κόλπο Μητσοτάκη με την “προίκα” της Μαρίκας δεν πιάνει πάντα. Πόση “προίκα” πήρε και πότε την πήρε; Δεν ταιριάζουν τα νούμερα και οι ημερομηνίες. Όταν δηλώνει στο Πόθεν Έσχες του άπειρα περιουσιακά στοιχεία και καταλήγει σε 3 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεων, ευνόητο είναι ότι έχει κρυμμένα και καταχωνιασμένα πολλά παραπάνω. Όλα αυτά κάποτε θα βρεθούν. Δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Όπως ο χρόνος της ζωής του δεν δικαιολογεί επιστημονικές “διακρίσεις”, έτσι δεν δικαιολογεί και μεγάλους πλουτισμούς. Τα χρήματα αφήνουν ίχνη και αλίμονο σ’ αυτούς οι οποίοι “λερώνονται” σε συνθήκες “Αργεντινής”.

Οι χοντροί είναι η χαρά των όχλων. Το “κερασάκι” στα λιντσαρίσματα. Δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τον όχλο και αν πέσουν δεν μπορούν να σηκωθούν. Μιλάμε για υπερθέαμα. Αλλού οι κοιλιές, αλλού οι κώλοι. Αλλού τα φανελάκια κι αλλού τα σώβρακα. Μπορείς να τους χτυπάς, να φεύγεις και να ξαναγυρνάς για να τους ξαναχτυπήσεις. Αυτά μπορεί πλέον να τα “οραματιστεί” κάποιος, χωρίς καν να κλείσει τα “μάτια” του. Αν σκεφτεί κάποιος ότι καθημερινά όλο και περισσότεροι Έλληνες τα “οραματίζονται” μπορεί να είναι σίγουρος ότι μιλάμε για αυτοεκπληρούμενη “προφητεία”.
Τα παράσιτα θα έχουν το τέλος που τους αρμόζει και ο Βενιζέλος είναι ένα τέτοιο παράσιτο …Άχρηστο, πολυδάπανο, παράνομο και “στρογγυλό” …Αέρας κοπανιστός …που απλά βρομάει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ”
Αποσπάσματα από άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε εδώ
β) Να δούμε τώρα πως παρουσιάζει ο ίδιος ο Ε. Βενιζέλος τον εαυτό του :    
Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠαΣοΚ  
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957. Είναι παντρεμένος από το 1980 με τη Βασιλική Αποστ. Μπακατσέλου, δικηγόρο με την οποία έχει μία κόρη, απόφοιτη Νομικής του ΑΠΘ.
Αμέσως μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, το Σεπτέμβριο του 1974, εισάγεται στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και διετέλεσε μέλος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής και των Συμβουλίων της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος.
Αποφοίτησε από τη Νομική το 1978 και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού ΙΙ.
Το 1980 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Νομικής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου το 1984 εκλέχθηκε υφηγητής και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου. Παράλληλα άσκησε το λειτούργημα του δικηγόρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στον Άρειο Πάγο. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και μέλος της Επιτροπής Τοπικής Ραδιοφωνίας (ανεξάρτητη αρχή αρμόδια για την εποπτεία των ραδιοφωνικών σταθμών). Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό βιβλίων και μελετών στο πεδίο του συνταγματικού δικαίου και της πολιτικής επιστήμης.
Τον Οκτώβριο του 1993 εκλέχθηκε βουλευτής της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Εκλέχθηκε πάλι βουλευτής στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009. Διετέλεσε σε διάφορες περιόδους και στη συνέχεια του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε Υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Υπουργός Δικαιοσύνης, Υπουργός Πολιτισμού και Υπουργός Ανάπτυξης (Ενέργειας, Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τουρισμού και Τεχνολογίας). Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ο εισηγητής της εκτεταμένης Αναθεώρησης του Ελληνικού Συντάγματος που άρχισε το 1996 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2001. 
Ως Υπουργός Πολιτισμού, για δεύτερη φορά από το Νοέμβριο του 2001 έως και τον Μάρτιο του 2004, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αρμόδιος για το συντονισμό της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Το Νοέμβριο του 2007 ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ανέλαβε τα καθήκοντα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου  μέχρι την προκήρυξη των εκλογών της 4.10.2009.
Διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά το διάστημα 7.10.2009 – 16.06.2011
Στις 16.06.2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών έως τις 19.03.2012
Στις 18.03.2012 εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
γ) Τι λέει η wikipedia;
Το 1990 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και εκλέγεται συνεχώς βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης από το 1993, 1996, 2000, 2004, 2007, 2009. Υπεράσπισε επιτυχώς τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1989. Έχει καταλάβει πλήθος κυβερνητικών και άλλων θέσεων:
  • Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (2011-2012)
  • Υπουργός Οικονομικών (2011-2012)
  • Υπουργός Εθνικής Άμυνας (2009-2011)
  • Υπουργός Πολιτισμού (1996-1999 και 2000-2004)
  • Υπουργός Ανάπτυξης (1999-2000)
  • Υπουργός Δικαιοσύνης (1996)
  • Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (1995-1996)
  • Υπουργός Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος (1994-1995)
  • Υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος (1993-1994)
Είναι επίσης μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν ο εισηγητής της Αναθεώρησης του Ελληνικού Συντάγματος που άρχισε το 1996 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2001. Εισηγήθηκε νομοθετικό έργο στους τομείς των μέσων ενημέρωσης, της δικαιοσύνης, της ενέργειας, του πολιτισμού κ.ά.
δ) Τι λένε οι άλλοι;  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει μηνυθεί από εκατοντάδες πολίτες  για έσχατη προδοσία, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για γενοκτονία και άλλα πολλά. Δείτε στην συνέχεια μερικές μόνο από τις μηνύσεις αλλά και μερικές ενδιαφέρουσες αναρτήσεις που τον αφορούν :
Και μερικά βίντεο :
Ο Ε. Βενιζέλος και οι πολίτες …







Η Ελβίνα Βενιζέλου και όλοι οι άνθρωποι του προέδρου



http://justiceforgreece.wordpress.com 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters