Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

O "κινούμενος" Ναός του Απόλλωνα στις Βάσσες,χωρίς τις τέντες.(Βίντεο με υπότιτλους)
Σπάνιο και μοναδικό βίντεο με τον απίστευτης ομορφιάς περιστρεφόμενο Ναό του Απόλλωνα στις Βάσσες, πριν τον "σκεπάσουν" με τις....

άκρως αντιαισθητικές τέντες που δεν έχουν καμιά σχέση με τον χώρο και το μνημείο.

Ο Ναός παρουσιάζει αρκετά παράξενα και παράδοξα φαινόμενα.Το σκέπασμα του με τις τέντες κατά μερικούς ερευνητές, έχει να κάνει με την μελέτη αυτών των φαινομένων....

Δικαίως έχει χαρακτηριστεί και σαν ο δεύτερος Παρθενώνας

(Περισσότερες πληροφορίες για τον ναό,επίσης και εδώ:Ο Ναός που περιστρέφεται και ο Ναός που δονείται...)

ΒΙΣΑΛΤΗΣ/visaltis.blogspot
Είναι το πρώτο φιλμ για το ναό του επικούρειου Απόλλωνα που έχτισε ο Ικτίνος στην κορυφή ενός βουνού. Ο ναός είναι
κτισμένος κυρίως με ασβεστολιθική πέτρα και είναι χωρίς το άγαλμα του θεού Απόλλωνα. Ο σκηνοθέτης (Jean-Daniel Pollet) μαγεύτηκε και είπε ότι αυτός ο ναός υπήρξε το κέντρο του κόσμου για κείνον. Έτσι λοιπόν τον κινηματογράφησε με ρυθμό ιερής τελετουργίας και το αποτέλεσμα αντάμειψε τις προσπάθειες του.

πηγή

Financial Times: Την Πέμπτη η συνάντηση Τραπεζών, Ελλάδας - Οι τραπεζίτες ζητούν υψηλότερα επιτόκια, νέα κίνητρα και Αγγλικό δίκαιο για τα ομόλογα του PSI


XRIMANEWS.GRΗ συζήτηση για τους όρους της συμφωνίας του PSI που προβλέπει κούρεμα του ελληνικού χρέους της τάξης του 50% θα γίνει την Πέμπτη και οι τραπεζίτες έχουν ζητήσει κατ' αρχήν υψηλότερα επιτόκια, νέα κίνητρα και οπωσδήποτε τη μετατροπή του δικαίου των ομολόγων που συμμετέχουν στο PSI σε Αγγλικό από Ελληνικό, ώστε “αποτρέψουν την Αθήνα απ' το να προκαλέσει μεγαλύτερες απώλειες στους ομολογιούχους στο μέλλον”.
Το ρεπορτάζ των FT δυστυχώς επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του κυρίου Παναγιώτου στα πρόσφατα άρθρα του που δημοσίευσε στο XrimaNews.gr “Ελληνικό το δώρο της Μέρκελ στις τράπεζες για το κούρεμα;”και “ Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μυστικό της “ελληνικής κρίσης”.

Αν η κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίσει την πολιτική Παπανδρέου και παραχωρήσει το ελληνικό δίκαιο των ομολόγων αποδεχόμενη έτσι την αλλαγή του σε αγγλικό τότε στην περίπτωση που η χώρα δεν αντέξει τα μέτρα ή εγκαταλειφθεί από τους εταίρους και οδηγηθεί στην πτώχευση θα υποχρεούται να αποπληρώσει το σύνολο των χρεών της σε ευρώ παρά το ότι θα έχει επιστρέψει στη δραχμή. Επιπλέον δε θα έχει πια δυνατότητα να προχωρήσει μονομερώς σε αναδιάρθρωση χρέους κάτι που έχει αυτή τη στιγμή με βάση το ισχύον δίκαιο.
Ήδη το θέμα έχει φτάσει στη βουλή με επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή κυρίου Παναγιώτη Κουρουμπλή (τον διέγραψε από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ο πρώην Πρωθυπουργός κύριος Παπανδρέου όταν δεν ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο) στον υπουργό Οικονομικών κύριο Βενιζέλο μετά από σχετική έκκληση του κυρίου Παναγιώτου σε πρόσφατο άρθρο του όπου ζητήθηκε η συνδρομή όποιων βουλευτών θέλουν να αναδείξουν το θέμα ώστε να ενημερωθεί τόσο η Βουλή όσο και ο Ελληνικός λαός.
Ωστόσο η κυβέρνηση δεν απάντησε εντός των χρονικών ορίων που όφειλε και μετέφερε την όποια απάντηση μετά την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου όταν θα έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με τους δανειστές.
Την Τετάρτη ο κύριος Κουρουμπλής θα θέσει και πάλι το θέμα στην ομιλία του στη Βουλή, όπως ενημέρωσε το XrimaNews.gr το γραφείο του βουλευτή. Δεδομένης της ύψιστης σημασίας του θέματος για την Ελλάδα γίνεται έκκληση για τη στήριξη του και από άλλους βουλευτές αλλά και από δημοσιογράφους και πολίτες. Ήδη το θέμα έχει δημοσιευτεί στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και ΝΕΤ και σε ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα από έγκριτους δημοσιογράφους.
Όποιος βουλευτής ή δημοσιογράφος επιθυμεί να λάβει τις διεθνείς εκθέσεις και τις δημοσιεύσεις των διεθνών ΜΜΕ για το θέμα που φανερώνουν τη σοβαρότητα του αλλά και επιβεβαιώνουν στο 100% όσα αναφέρονται παραπάνω μπορεί να επικοινωνήσει με το info@xrimanews.gr. Θα μοιραστούμε ό,τι έχουμε στη διάθεση μας.

XrimaNews.gr

Έφεραν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα!


Συνεχίζουμε να παραμένουμε με την εντύπωση ότι ο κ. Παπαδήμος είναι τραπεζίτης.

Συνεχίζουμε, δε, να θυμόμαστε ότι από τις ΗΠΑ μέχρι την Ιρλανδία, κι από τη Βρετανία μέχρι την Ελλάδα, οι λαοί υφίστανται τα μνημόνια, τη λιτότητα και την κάθε λογής αγριότητα, διότι πρέπει - λέει - να σωθούν οι τραπεζίτες και οι τράπεζες που κατέρρευσαν (όπως π.χ. η «Λίμαν Μπράδερς») ή απειλούνται με κατάρρευση.

Θυμόμαστε, επίσης, ότι στα χρόνια αυτά που οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα μένουν χωρίς μισθό και δουλειά, οι συνταξιούχοι χωρίς συντάξεις και τα παιδιά χωρίς βιβλία, αντιθέτως οι τράπεζες - κατά δήλωση Βενιζέλου - έχουν εισπράξει 128 δισ. ευρώ (δηλαδή μισό ΑΕΠ!) με τη μορφή πακέτων, ενισχύσεων και εγγυήσεων.

Γνωρίζουμε, επιπλέον, ότι βασικοί κάτοχοι των ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους, δηλαδή... οι τοκογλύφοι και οι κερδοσκόποι που παίζουν με το δημόσιο χρέος αφανίζοντας τον ελληνικό λαό, είναι ελληνικές και ξένες τράπεζες.

Δεν μας διαφεύγει, τέλος, ότι ο κ. Παπαδήμος ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, δηλαδή εκείνου του φορέα που δανείζει τους τραπεζίτες με 1%, για να έρχονται μετά αυτοί και να δανείζουν το κράτος με 5% και κατόπιν όλοι μαζί, ΕΚΤ, τραπεζίτες και κράτος των τραπεζιτών και των μονοπωλίων, να δανείζουν τον ελληνικό λαό με τα ληστρικά επιτόκια του 20%!

Κατόπιν όλων αυτών, δηλώνουμε καταγοητευμένοι από αυτό το... δημοσκοπικό πανηγύρι που απεφάνθη ότι ο λαός στηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου με ποσοστά της τάξης... του 127% (και μάλιστα πριν αυτή υπάρξει!), και χωρίς να θέλουμε - επ' ουδενί - να χαλάσουμε το κλίμα της απάτης (σ.σ.: συγνώμη, της «γενικής συναδέλφωσης» θέλαμε να πούμε...),

δεσμευόμαστε ότι όποιον ακούσουμε να λέει ότι «έφεραν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα»
θα τον καταγγείλουμε πάραυτα και θα τον παραπέμψουμε διά τα περαιτέρω στον υφυπουργό Αδωνι Γεωργιάδη!

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
μοντάζ Γρέκι
 
http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_7537.html

Άγριος Καυγάς Καμμένου- Τραγάκη: «Αν είσαι άντρας ρε κοντέ ,πάμε να περπατήσουμε μαζί στον Πειραιά»!

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν πριν λίγη ώρα στη Βουλή μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Γιάννη Τραγάκη. Ως βασιλικότερος του βασιλέως ο Τραγάκης είχε βγει νωρίτερα στα ραδιόφωνα, χωρίς να έχει συνεννοηθεί με κανέναν από τη Συγγρού , λέγοντας ως πρόεδρος του Πειθαρχικού της ΝΔ ότι αν ο Καμμένος δεν ψηφίσει , τότε θα διαγραφεί. Ο Πάνος άναψε και αφού διασταύρωσε ότι δεν....
είχε καμία εξουσιοδότηση ο Τραγάκης να πει κάτι τέτοιο , μόλις τον είδε στο περιστύλιο της Βουλής, τον πέρασε γενεές δεκατέσσερις ενώπιον του Παυλόπουλου : «Αν είσαι άντρας ρε κοντέ, πάμε να περπατήσουμε μαζί στον Πειραιά , να δεις πόσα γιαούρτια θα φας»!
Η γενίκευση του επεισοδίου αποτράπηκε από τους ψυχραιμότερους καθώς ο Καμένος είναι γνωστός για τον οξύθυμο χαρακτήρα του.

 
http://www.kentrinews.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_8719.html

Αν είμασταν στη δραχμή... δεν θα χανόταν η ντροπή!


Με όλα όσα γίνονται, αναρωτιέμαι:

Θα τολμούσαν οι πολιτικοί να ζητήσουν 200.000 δραχμές ετήσιο φόρο σχεδόν για κάθε ακίνητο;

Θα τολμούσε ο κ.Βενιζέλος να μαλώνει τον Βαξεβάνη που αποκάλυψε ότι η σύζυγός του διαθέτει 1.000.000.000 δρχ σε καταθέσεις;

Θα τολμούσαν να έγραφαν στον προυπολογισμό… 10.000.000 δρχ για προμήθεια ΕΙΔΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Θα τολμούσαν να έλεγαν στους Έλληνες ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως θεσμός… τους κοστίζει γύρω στα 2.000.000.000 δραχμές κάθε χρόνο και την ίδια στιγμή να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ασθενοφόρα σε όλη την Ελλάδα;http://kostasxan.blogspot.com/2011/11/blog-post_8583.html

Γιατί οι συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου προετοιμάζουν έξοδο από το ευρώ και κατάλυση του ελληικού κράτους

Ομιλία του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου σε εκδήλωση-συνέντευξη τύπου που οργανώθηκε στην ΕΣΗΕΑ στις 15.11 με πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη και συμμετοχή του ομότιμου Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Κασιμάτη
Θέλω να ευχαριστήσω τον Μίκη Θεοδωράκη για την εκτίμηση

και την εμπιστοσύνη του και να του εκφράσω τον τεράστιο και ανυπόκριτο θαυμασμό μου για το απαράμιλλο ένστικτο και τη ζωτικότητα που διαθέτει, το εφηβικό πάθος που τον διακρίνει. Προχτές του μιλούσα για τις συνέπειες των αποφάσεων της 26.10. ‘Όταν με άκουσε μούπε: «πρέπει αμέσως να κάνουμε κάτι, να δώσουμε μια συνέντευξη τύπου».

Η ιδέα ξεκίνησε πριν από δέκα μέρες. Διάβαζα έκπληκτος ένα άρθρο του New York Times, που αναφερόταν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και έγραφε περίπου ότι το ελληνικό δίκαιο στο οποίο τώρα υπάγεται συνιστά ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα έναντι του αγγλικού δικαίου. Και ότι η συμφωνία αναδιάρθρωσης ήταν περίπου λεόντεια, δεν τόλεγε έτσι, το άφηνε όμως να φανεί καθαρά, υπέρ των τραπεζών. Ξαφνιασμένος άρχισα να τηλεφωνώ στους υποτιθέμενους ειδικούς των κομμάτων και του Μνημονίου και τους αντίθετους. Φανταστείτε λοιπόν την έκπληξή μου όταν διαπίστωσα ότι τα ελληνικά κόμματα, ενάμισυ χρόνο μετά την είσοδο της χώρας σε μια φοβερή κρίση με αφορμή το χρέος, δεν διαθέτουν καμιά σοβαρή, σε βάθος γνώση των ρυθμίσεων που το αφορούν!

Είναι αλήθεια ότι μου έχει ξανατύχει. Θυμάμαι ότι στην περίοδο του Σχεδίου Ανάν ουδείς, ή σχεδόν, δεν είχε καν φυλλομετρήσει, όχι μελετήσει ένα σχέδιο που καθόριζε δια παντός το μέλλον, την ίδια την ύπαρξη κυπριακού κράτους! Επιχειρηματολογούσαν στις τηλεοράσεις χωρίς να ξέρουν τι περιείχε αυτό το σχέδιο.

Μπορείτε άλλωστε να το διαπιστώσετε και σεις αν μπείτε στο ίντερνετ. Θα βρείτε εκεί δεκάδες μελέτες για την Ελλάδα, θα δείτε εξέταση σεναρίων εξόδου ή παραμονής στο ευρώ, θα δείτε ινστιτούτα και πανεπιστήμια να δημοσιεύουν μελέτες επί μελετών, στη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, το Βέλγιο. Εμείς εδώ σχεδόν τίποτα. Προφανώς περιμένουμε να μας πουν τι θα κάνουμε!

Μετά τις 26 Οκτωβρίου, τα πάντα συζητήθηκαν σε αυτή τη χώρα εκτός από ένα: τι περιέχουν και ποιές θα είναι οι συνέπειες εφαρμογής των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Η προσφυγή στη λαϊκή βούληση που επιβάλλει το πνεύμα, αν όχι το γράμμα του Συντάγματος, παρακάμφθηκε, τρία κόμματα που αλληλλομισούνται αποφάσισαν, άραγε υπό την πίεση ποιάς ισχυρής, υπέρτερης δύναμης, διερωτάται κανείς, να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Σαμαράς έπαιξε το πολιτικό κεφάλι του κορώνα γράμματα και όλα αυτά γιατί; Για να εφαρμοσθούν οι ουσιαστικά άγνωστες στην Ελλάδα ως προς τις συνέπειές της, και μεταξύ των βουλευτών μεν, άβουλων δε, αποφάσεις της 26.10 και να ψηφισθεί από τη Βουλή, με 180 ψήφους η δεύτερη δανειακή σύμβαση.

Μας λένε ότι αν δεν εφαρμοσθούν οι αποφάσεις της 26.10 θα μας διώξουν από την ευρωζώνη. Θα επιχειρήσουμε να σας δείξουμε, εξετάζοντας τον συνδυασμό νομικών και ρυθμίσεων οικονομικής πολιτικής που επιβάλλονται στην Ελλάδα, ότι σκοπός, ή πάντως αποτέλεσμα των αποφάσεων αυτών, θα είναι ακριβώς να διευκολύνουν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Σήμερα, το χρέος είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να κόψει την Ελλάδα, μπορεί να κόψει και τους πιστωτές. Αν όμως εφαρμοσθούν τα συμφωνηθέντα, η Ελλάδα θα «αφοπλισθεί» από τα κυριότερα διαπραγματευτικά χαρτιά της.

Η συμφωνία δεν είναι φτιαγμένη για να κάνει βιώσιμη την Ελλάδα, είναι φτιαγμένη για να την οδηγήσει σε κατάσταση δουλοπάροικου, οικονομικής αποικίας των πιστωτών, που δεν θα έχει φυσικά κανένα περιθώριο να διαπραγματευθεί τη θέση της στην ΕΕ ή οτιδήποτε άλλο. Μπορεί να παραμένει ένα τύποις ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, θα έχει όμως στερηθεί από κάθε δυνατότητα άσκησης της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του. Οι πιστωτές θα έχουν γίνει ιδιοκτήτες μιας χώρας που θα μοιάζει, όλο και πιο πολύ, με ένα Μπαγκλαντές στην Ευρώπη, μια χώρα που θα διώχνει όσους ‘Ελληνες μπορούν να φύγουν.

Για να εξασφάλιζε μια τέτοια συμφωνία την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, θα έπρεπε να οδηγεί σε μια οικονομία και ένα κράτος βιώσιμα. Αυτό που κάνει η συμφωνία είναι να λύνει τα προβλήματα των πιστωτών, προτού πετάξουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ.

Καταστρέφουν για να εκβιάσουν

‘Όπως έγινε σε κάθε φάση, μέχρι τώρα, της κρίσης ο ελληνικός λαός τίθεται και πάλι ενώπιον ενός τρομοκρατικού και εκβιαστικού διλήμματος: είτε κάνουμε αυτό που μας λένε οι ξένοι, είτε οδηγούμεθα σε καταστροφή. Κανείς στην Αθήνα δεν έχει δώσει προσοχή σε αυτό που έγραψε ο Νομπελίστας Πωλ Κρούγκμαν: «κάντε αυτό που κάνουμε, όχι αυτό που σας λέμε να κάνετε». Μέχρι τώρα, κάνουμε αυτό που μας λένε να κάνουμε, αλλά οι καταστροφές όχι μόνο δεν αποφεύγονται, πλησιάζουν όλο και πιο κοντά.

Στην αρχή μας έλεγαν ότι πρέπει να γλυτώσουμε τη χρεωκοπία, τώρα μας λένε την έξοδο από το ευρώ, Κύριος οίδε τι θα πουν αύριο. Αν στην αρχή ισχυρίζονταν, όχι πολύ πειστικά, ότι η υπακοή οδηγεί στη σωτηρία, π.χ. ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2011, τώρα δεν μπαίνουν καν στον κόπο να περιγράψουν πως, π.χ., οι αποφάσεις της 26.10 θα οδηγήσουν όντως σε σωτηρία. Δεν τους απασχολεί καν να είναι ελάχιστα συνεπείς με τον εαυτό τους, ή να εξηγήσουν το βουνό από αποτυχημένες προβλέψεις και εκτιμήσεις.

Μήπως δεν θα σωζόμαστε με τις αποφάσεις του Μαίου 2010, του Μαρτίου και του Ιουλίου 2011, προτού διαπιστωθεί ότι δεν σωζόμαστε και χρειάζονται οι αποφάσεις του Οκτωβρίου; Παρεμβαίνοντας στον δημόσιο διάλογο και υποστηρίζοντας τις θέσεις της «αυτοκρατορίας των τραπεζών» και της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, εναντίον της Ευρώπης, στις 23 Οκτωβρίου, τρεις μόνο μέρες πριν τη σύνοδο κορυφής, ο κ. Παπαδήμος περιέγραφε ως καταστροφικό το κούρεμα 50%. Τώρα σχημάτισε κυβέρνηση με κύρια αποστολή να εφαρμόσει τη συνταγή που ο ίδιος χαρακτήριζε καταστροφική. Αν συνεχισθούν αυτά, φοβούμεθα ότι είναι θέμα λίγου χρόνου μια βιβλική καταστροφή του ελληνικού λαού.

Για να είναι πειστικό κάθε φορά το δίλημμα προς τον ελληνικό λαό, παίρνονται μέτρα, συνειδητά ή όχι, για να το κάνουν πραγματικό. Η ίδια η ελληνική κυβέρνηση, με τον τρόπο που χειρίσθηκε το οικονομικό πρόβλημα, έκανε ότι μπορούσε για να προκαλέσει την «επικοινωνιακή» επίθεση κατά της χώρας, στα τέλη του 2009 και, στη συνέχεια, την κερδοσκοπική επίθεση της άνοιξης του 2010. Η Τράπεζα της Ελλάδας διευκόλυνε την κερδοσκοπική επίθεση κατά των ελληνικών τίτλων τριπλασιάζοντας την προθεσμία ακάλυπτων συναλλαγών όπως αποκάλυψαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η Στατιστική Υπηρεσία κατηγορήθηκε από υψηλόβαθμα στελέχη της ότι φούσκωσε το έλλειμμα, η Αθήνα αρνήθηκε να απευθυνθεί στη Γερμανία και στη Ρωσία για βοήθεια, προκειμένου να δημιουργήσει τις συνθήκες που έφεραν τελικά το ΔΝΤ στην Ευρώπη και την Ελλάδα στο Μνημόνιο. Τότε, η Αθήνα «απειλούσε» δήθεν με το «πιστόλι» του ΔΝΤ, δηλαδή απειλούσε να αυτοκτονήσει μήπως την σκοτώσουν. Αργότερα, και ενώ ήδη είχε ωριμάσει η ιδέα ότι πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση, η Ελλάδα σαμπόταρε την υλοποίησή της. Θέμα εξόδου μιας χώρας από το ευρώ ήταν αδιανόητο πριν ένα μήνα. Εξαγγέλλοντας δημοψήφισμα με το παραπλανητικό ερώτημα «26η Οκτωβρίου ή έξοδος από το ευρώ», ο κ. Παπανδρέου εισήγαγε μόνος του το θέμα στην ευρωπαϊκή ατζέντα, όπου το διευκόλυνε να εγκατασταθεί η στάση των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων της χώρας, που απέφυγαν να απαντήσουν στα ιταμά και παράνομα ευρωπαϊκά τελεσίγραφα. Δημιούργησε δηλαδή η ίδια η Αθήνα την πολιτική συνθήκη για να γίνει κάποια στιγμή εφικτή η έξοδος, με τους όρους μάλιστα των πιστωτών και των Γερμανών. Με άλλα λόγια, προκειμένου να δικαιολογηθεί το δίλημμα «κάντε ότι σας λέμε ή θα καταστραφούμε», οργανώνεται όντως η καταστροφή, απομειώνονται τα νομικά, οικονομικά και πολιτικά διαπραγματευτικά χαρτιά της χώρας και αυξάνεται κάθε φορά το τίμημα ενός ενδεχόμενου ‘Όχι, ώστε να διστάζει να το επιλέξει ο ελληνικός λαός. Το τελικό αποτέλεσμα μιας τέτοιας πορείας δεν μπορεί να είναι παρά ο εθνικός όλεθρος. Δεν θέλουμε τώρα να κάνουμε δίκη προθέσεων ή ψυχανάλυση των πρωταγωνιστών, για όποιο λόγο όμως κι αν το κάνουν, αυτό ακριβώς κάνουν οι αρμόδιοι, διεθνείς και εγχώριοι, που εκπονούν σχέδια σωτηρίας της Ελλάδας εδώ και ενάμισυ χρόνο.

Στην αρχή μας είπαν μνημόνιο ή χρεωκοπία, σήμερα έχουμε μνημόνιο και χρεωκοπία. Αυτό που συζητάμε πλέον δεν είναι πως θα αποφύγουμε μια ήδη συντελεσθείσα χρεωκοπία, αλλά τους όρους της. Τώρα μας λένε 26η Οκτωβρίου ή θάνατος. Πολύ φοβούμεθα ότι αν τους ακολουθήσουμε θα έχουμε «και 26η Οκτωβρίου και θάνατο». ‘Όχι μόνο θα φύγουμε από το ευρώ, αλλά και θα τεθούμε προ του διλήμματος να κάνουμε μια επανάσταση κατά όλου του διεθνούς συστήματος, που δεν είναι βέβαιο ότι θέλουμε και ότι μπορούμε, ή ότι θα την κερδίσουμε, ή να αποδεχθούμε το τέλος του ελληνικού κράτους.

Προκειμένου να αποφασίσουμε αν πρέπει ή δεν πρέπει να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, πρέπει να εξετάσουμε κατ’ αρχήν τις συνέπειες αυτής της εφαρμογής. Στις 15 μέρες όμως που ακολούθησαν τη σύναψη των συμφωνιών αυτών, η Ελλάδα έχει συζητήσει τα πάντα, εκτός από το πραγματικό αποτέλεσμα της ενδεχόμενης εφαρμογής των συμφωνιών αυτών.

Οι συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου

Οι συμφωνίες αυτές εμπεριέχουν μια σειρά κρίσιμων ρυθμίσεων δικαίου και οικονομικής πολιτικής, οι οποίες δεν έχουν τύχει πλήρους επεξεργασίας ακόμα και τις αγνοούμε στην τελική τους μορφή, όχι όμως ως προς την κατεύθυνσή τους. Εφαρμοζόμενες, θα στερήσουν την Ελλάδα από κρίσιμα διαπραγματευτικά χαρτιά, που ακόμα διαθέτει, θα την αλυσοδέσουν με τρόπο μη αντιστρέψιμο, που θα χρειάζεται πλέον καθολική ρήξη για να επιβιώσει. Με άλλα λόγια, η 26η Οκτωβρίου, προβλέπει μια δραματική επιδείνωση των όρων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους και ολοκληρώνει την πορεία μετάβασης της Ελλάδας από ένα σχετικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος σε μια ιδιόμορφη οικονομική αποικία.

Η ψήφιση της δεύτερης δανειακής σύμβασης από τη Βουλή, και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία, σε συνδυασμό με τη συμφωνία αναδιάρθρωσης θα οδηγήσει στην υπαγωγή του συνόλου του ελληνικού χρέους από τη δικαιοδοσία του ελληνικού δικαίου στη δικαιοδοσία του πολύ δυσμενέστερου αγγλικού. ‘Όπως σημειώνουν όλοι οι ξένοι και ‘Ελληνες ειδικοί που έχουν αρθρογραφήσει επ’ αυτού, περιλαμβανομένης και σχετικής μελέτης του Πανεπιστημίου Duke των ΗΠΑ, η υπαγωγή του χρέους στο ελληνικό δίκαιο είναι ένα ισχυρότατο διαπραγματευτικό χαρτί, είδος «ατομικού όπλου» στους πολέμους χρέους. Επιτρέπει στην ελληνική Βουλή να καθορίσει εκείνη τους όρους αποπληρωμής των ομολόγων. Της επιτρέπει επίσης, αν η χώρα αποφασίσει ή αναγκαστεί να πάει σε εθνικό νόμισμα, ή αν διαλυθεί το ευρώ, να καθορίσει κυρίαρχα την ισοτιμία αποπληρωμής των ομολόγων και να πληθωρίσει το χρέος της μαζί με το νόμισμά της. Η Ελλάδα δεν επιθυμεί πιθανώς να φύγει από το ευρώ για να εφαρμόσει αυτή τη μέθοδο, μπορεί όμως να απειλήσει ότι θα το πράξει, ώστε να αποσπάσει τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους που έχει απελπιστικά ανάγκη. Σήμερα, και σε ότι αφορά το χρέος, η παραμονή ή έξοδος της χώρας από το ευρώ είναι όπλο στα χέρια της Αθήνας, αύριο θα είναι όπλο στα χέρια των πιστωτών της, που, αφού διασφαλίσουν με την 26η Οκτωβρίου τα συμφέροντα των τραπεζών θα αποφασίσουν αν θα την κρατήσουν ή όχι εντός ευρωζώνης. Μια ευρωζώνη άλλωστε που κινδυνεύει ήδη είτε να μην υπάρχει, είτε να μετατραπεί οριστικά σε φυλακή των εθνών και των λαών. Σήμερα άλλωστε συνιστά ρεαλιστική πιθανότητα τόσο η αποβολή της Ελλάδας, όσο και η διάλυση του ευρώ.

Αν τώρα η Ελλάδα έχει ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα για μια καλή, βιώσιμη συμφωνία αναδιάρθρωσης, δεν θα έχει κανένα τέτοιο όπλο σε περίπτωση επικύρωσης της δεύτερης δανειακής σύμβασης. Σύμφωνα με τους όρους της πρώτης δανειακής σύμβασης, που θα επικυρωθεί μαζί με τη δεύτερη, η Ελλάδα δεν μπορεί να πειράξει το υπόλοιπο, παλαιότερο χρέος της, αν γίνει αναδιάρθρωση θα γίνει μόνο με τους όρους των συμβαλλομένων στην πρώτη δανειακή. Το λέμε αυτό γιατί τώρα, ακόμα, η πρώτη δανειακή σύμβαση είναι νομικά ανυπόστατη και κατά το ελληνικό και κατά το διεθνές δίκαιο και πολιτικά αμφισβητήσιμη γιατί δεν έχει ψηφισθεί από τη Βουλή. Θα γίνει όμως νομικά έγκυρη με τυχόν ψήφιση, αλλά και η δικαιοδοσία για την εξέταση προσφυγών κατά της εγκυρότητας της σύμβασης θα φύγει από τα ελληνικά δικαστήρια και θα πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Οι συνέπειες των νομικών ρυθμίσεων

Ποια σημασία έχουν αυτές οι νομικές ρυθμίσεις; Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει το χρέος της. Η 26η Οκτωβρίου θα καταρρεύσει, όπως και η 21η Ιουλίου και όλα τα προηγούμενα σχέδια σωτηρίας. Το πραγματικό κούρεμα που προβλέπει υπολογίζεται στο 28% και από αυτό μεγάλο μέρος είναι στα χέρια ελληνικών και κυπριακών τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων. Αυτή τη στιγμή η αγορά υπολογίζει πιθανώς σε 35% την αξία του ελληνικού χρέους, θα χρειαζόταν κούρεμα τουλάχιστο 80% για να θεωρήσουν όντως αξιόχρεη οι αγορές την Ελλάδα.

Κατά τον Σόρος η κατάρρευση της συμφωνίας θα γίνει σε μία ημέρα έως τρεις μήνες. Δύο σύμβουλοι της γερμανικής κυβέρνησης ήδη έκαναν δηλώσεις λέγοντας ότι η συμφωνία δεν είναι επαρκής, αλλά αν είναι έτσι γιατί να την εφαρμόσουμε;. Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά πρωτοφανούς στα παγκόσμια χρονικά ύφεσης. Αλλά και οι ίδιοι οι συντάκτες των αποφάσεων τι λένε; ‘Ότι θα φέρουν το ελληνικό χρέος στο 120% το 2020. Η πρόβλεψη αυτή στερείται σοβαρότητας όπως και όλες οι προηγούμενες που διαψεύστηκαν παταγωδώς, πολύ περισσότερο όταν δεν ξέρουμε αν σε ένα χρόνο από σήμερα θα υπάρχει ΕΕ και δεν θα έχει ξεσπάσει παγκόσμια οικονομική κρίση χειρότερη από το 1929. ‘Αλλωστε, η συμφωνία της 26.10 επιβάλλει τη συνέχιση της ίδιας οικονομικής πολιτικής που οργανώνει την ύφεση και τη διάλυση της ελληνικής οικονομίας. Ακόμα όμως κι αν επιβεβαιωθούν αυτή τη φορά, τι σημαίνει αυτό; ‘Ότι το 2020 θα έχουμε χρέος που δεν θα είναι βιώσιμο. Με 120% μπήκαμε στο μνημόνιο και καμία από τις συμφωνίες δεν περιέχει ρήτρα που να εξασφαλίζει την Ελλάδα σε περίπτωση που οι υπολογισμοί πέσουν έξω! Επιπλέον, η επικύρωση της δανειακής σύμβασης απαγορεύει πρακτικά στην Ελλάδα να δανειστεί από οποιονδήποτε άλλο και να αναζητήσει αλλού συμμάχους, αφού υποθηκεύει το σύνολο της περιουσίας της.

Από την καταστροφή στη λεηλασία

Συνοψίζοντας μέχρις εδώ. Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου αφαιρεί από την Ελλάδα το κύριο διαπραγματευτικό της χαρτί και την αλυσοδένει ακόμα πιο σφιχτά στην πανθομολογούμενη, και από τους ξένους, καταστροφική πορεία που συνεχίζει ενάμισυ χρόνο τώρα. Οργανώνει μια αποτυχία, ακριβέστερα μια καταστροφή. Αλλά δεν περιορίζεται σε αυτό: Οργανώνει και το ποιος θα ωφεληθεί από αυτή!

Αυτό το κάνει μέσω των όρων ήδη της πρώτης δανειακής, που θα αποκτήσουν αυξημένη νομική ισχύ με την ψήφιση της δεύτερης. Ειδικότερα, με την υποθήκευση όλης της τωρινής και μελλοντικής περιουσίας του ελληνικού κράτους, που προβλέπει, σε συνδυασμό μάλιστα με την πρόβλεψη του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου για εκποίηση σε τρέχουσες τιμές, που είναι δέκα ή εκατό φορές πιο κάτω από τις πραγματικές. Αυτό σημαίνει το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας και των τραπεζών που θα κρατικοποιηθούν λόγω αναδιάρθρωσης και των όποιων ορυκτών και υποθαλάσσιων πόρων τυχόν ανακαλυφθούν. Εξ ου ίσως και το εντονότατο διεθνές ενδιαφέρον ορισμένων πλευρών για την ορθή, ίσως όμως όχι πολύ επίκαιρη ιδέα ανακήρυξης ελληνικής ΑΟΖ, με την ελπίδα, μεταξύ άλλων, ότι σε αυτούς θα περιέλθουν τελικά οι πόροι της. ‘Όχι μόνο η δημόσια, αλλά και η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων θα χαθεί, και λόγω της ανάγκης να την εκποιήσουν για να αποφύγουν την ατομική τους καταστροφή και λόγω συνειδητά ανέφικτων δημοσιονομικών στόχων που τίθενται και οι οποίοι ήδη οδηγούν στην εξόντωση όσων δηλώνουν στη χώρα μας το εισόδημα και την περιουσία τους. Ακόμα και οι διαπλεκόμενοι θα εξαφανισθούν και αντικατασταθούν από ξένους, όταν θα έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους.

Δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο σε όλα αυτά και τίποτα μη αναμενόμενο, αφού αυτές τις συμβάσεις και τις αποφάσεις τις καταρτίζει το International Institute of Finance του κ. Νταλάρα, δηλαδή η «Διεθνής του Χρήματος», η παγκόσμια ένωση των τραπεζών, το πολύ πολύ λαμβάνοντας υπόψιν της και τις γνώμες της γερμανικής και αμερικανικής κυβέρνησης. Αν πιστέψουμε το περιοδικό Επίκαιρα, που δεν διαψεύστηκε, η πρώτη δανειακή σύμβαση καταρτίστηκε από το ίδιο δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου, που κατήρτισε και το σχέδιο Ανάν, που προέβλεπε την κατάλυση του κυπριακού κράτους ως μέσο επίλυσης του κυπριακού.

Μακάρι να μας διαψεύσουν οι κυβερνώντες, για να προλάβουμε άλλωστε, να προειδοποιήσουμε, να αποτρέψουμε δίνουμε σήμερα αυτή τη συνέντευξη. Είναι όμως γεγονός ότι τα πρόσωπα δεν είναι αυτά που θα μας καθησύχαζαν. Σήμερα η εφημερίδα Μοντ, σε ένα άρθρο από αυτά που συνήθως απηχούν το Μέγαρο των Ηλυσίων, υπογραμμίζει ότι η πολιτική εξουσία στην Ευρώπη περιέρχεται στα χέρια της Goldman Sachs, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον κ. Παπαδήμο, τον κ. Μόντι και τον κ. Ντράγκι, επικεφαλής της ΕΚΤ. Στο άρθρο υπογραμμίζεται η συνενοχή Παπαδήμου στο μαγείρεμα, μαζί με την Goldman, των στοιχείων που επέτρεψαν την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ, ενώ γίνεται αναφορά και στον άλλο πρώην υπάλληλο της μεγαλύτερης τράπεζας στον κόσμο, τον κ. Χριστοδούλου, που, αφού διέπρεψε σε τιτλοποιήσεις με τη Goldman από τη θέση του στην Εθνική Τράπεζα, ανταμοίφθηκε τοποθετούμενος επικεφαλής του ελληνικού οργανισμού διαχείρισης του χρέους. Προτού καν η νέα κυβέρνηση πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Παπαδήμος συνεργάσθηκε με τον κ. Χριστοδούλου και τον έστειλε στον κ. Νταλάρα του IIF να φτιάξει τη συμφωνία αναδιάρθρωσης. Προς τι τέτοια πρεμούρα; Δύο χρόνια περιμένει να ρυθμισθεί το πρόβλημα χρέους. Πρέπει να ρυθμισθεί σε είκοσι μέρες, προτού κανείς καταλάβει τι γίνεται, χωρίς να δοθεί η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να ενημερωθεί σε βάθος και να αποφασίσει κυρίαρχα; Είναι αυτοί κατάλληλοι άνθρωποι για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της Ελλάδας;

Αυτό που κάνουν στη πραγματικότητα οι πιστωτές στην Ελλάδα είναι η κλασική μέθοδος του τοκογλύφου από καταβολής χρήματος. Με αυτόν τον τρόπο καταστράφηκαν εκατομμύρια επιχειρήσεις στον κόσμο που δανείστηκαν, χαρτοπαίκτες που κατέφυγαν στα κοράκια που περιμένουν στην κουζίνα της λέσχης την ώρα τους, άνθρωποι που έπαιξαν στο χρηματιστήριο, φτωχοί αγρότες που χρεώθηκαν στους κοτζαμπάσηδες και έγιναν δουλοπάροικοι. Στην περίπτωσή μας είναι ένας ολόκληρος λαός και μια χώρα που έχουν γίνει αντικείμενο «τοκογλυφικού ιμπεριαλισμού» και ένα κράτος που θα απομείνει μεν τυπικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο, ένα άδειο κουκούλι χωρίς καμιά εξουσία δε.

Δεν θα περιγράψουμε τι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια, αρκετά είπαμε, γιατί βέβαια κάποια στιγμή στην πορεία αυτή είναι πιθανό η ομαλότητα να διακοπεί και η χώρα να μπει στον κύκλο του αίματος. Αν η «Αυτοκρατορία του Χρήματος» έχει προγραμματίσει τη διάλυση της ΕΕ και τη μετάβαση σε αυταρχικά καθεστώτα, πιθανώς οργανώνοντας αιματηρές προβοκάτσιες ή πολέμους, καθεστώτα ίσως απαραίτητα για ένα πρόγραμμα μαζικής φτωχοποίησης των ευρωπαϊκών λαών, τότε, δυστυχώς, η χώρα μας προσφέρεται ως πειραματόζωο, με τις δομές και τις ηγεσίες που διαθέτει. Δεν το γνωρίζουμε, αλλά δεν το αποκλείουμε, το αντίθετο, έχουμε ισχυρές ενδείξεις. Επειδή όμως στον πυρήνα αυτής της Αυτοκρατορίας είναι τραπεζίτες, προτού αρχίσουν τα μεγάλα δράματα και οι περιπέτειες, σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, θέλουν πιθανώς να έχουν ήδη στο χρηματοκιβώτιό τους τίτλους ιδιοκτησίας της Ελλάδας και να έχουν εξασφαλίσει, κατά τον καλύτερο τρόπο, τις τράπεζές τους.

Ακόμα, τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, μπορούμε ίσως να προλάβουμε την καταστροφή. Δεν έχει ακόμα συντελεσθεί. Μετά θα καταβληθεί πολύ μεγάλο κόστος με αμφίβολα αποτελέσματα. Είναι εθνική ανάγκη η χώρα να αποκτήσει επειγόντως εθνική διαπραγματευτική γραμμή διεκδικώντας ένα βιώσιμο σχέδιο αναδιάρθρωσης και ανάταξης της οικονομίας της, να υπερασπιστεί διεθνώς τον εαυτό της και την ευρωπαϊκή ιδέα με τρόπο συγκεκριμένο, να ετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα και τα σενάρια, να ετοιμάσει την διατροφική, ενεργειακή, αμυντική της επάρκεια για τουλάχιστο μερικούς μήνες, αναζητώντας επειγόντως αξιόπιστους συμμάχους εντός και εκτός ΕΕ. Θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στη διεκδίκηση ευρωπαϊκής λύσης για το σύνολο του ευρωπαϊκού προβλήματος χρέους, που έχει γίνει ο μοχλός για τη διάλυση της ΕΕ, του επανελέγχου του συστήματος χρηματοδότησης της ευρωπαϊκής οικονομίας και ενός νέου, αναπτυξιακού New Deal για την Ευρώπη. Αλλά πρέπει ταυτόχρονα και να εκπονήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να επιβιώσει ότι κι αν συμβεί. Για ποιο λόγο π.χ. καταστράφηκαν συστηματικά οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία; Ποιος αποφάσισε και γιατί σε τέτοιες στιγμές την πρωτοφανή καρατόμηση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων; Πρέπει άμεσα να σταματήσει η καταστροφή των διαπραγματευτικών πλεονεκτημάτων της χώρας. Πρέπει πάση θυσία και άμεσα να διακοπεί η πορεία προς τον εθνικό όλεθρο που εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2010 και της οποίας μείζων σταθμός θα είναι η προβλεπόμενη συμφωνία αναδιάρθρωσης και η επικύρωση της δεύτερης δανειακής σύμβασης.

Πηγή
 http://ideopigi.blogspot.com/2011/11/26.html#ixzz1dtzzi2QS

ΟΧΙ στην ψήφο εμπιστοσύνης. Ο διορισμός του πρωθυπουργού είναι παράνομος. Σεβασμός στο Σύνταγμα της Ελλάδας!

Έχουν γράψει και άλλοι ιστολόγοι, γράφουμε κι εμείς για να εμπεδωθεί το μέγεθος του εμπαιγμού. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, το Σύνταγμα έχει γίνει κουρέλι!

Σύντομη αναδρομή:
Ο Γ. Α. Παπανδρέου, κατηγορείται για παραβιάσεις βασικών άρθρων του Συντάγματος της Ελλάδας, που διέπραξε όσο ήταν πρωθυπουργός. Η κύρια αιτία των παραβιάσεων αυτών...
ήταν (και είναι) η παράνομη αποδοχή και εφαρμογή από την κυβέρνησή του τού Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης, που αμφότερα περιέχουν απαράδεκτες και αντισυνταγματικές αξιώσεις στους όρους τους, που εναντιώνονται στα συμφέροντα της χώρας και προσβάλλουν την ελληνική κοινωνία.

Για αυτές τις αντιδημοκρατικές και παράνομες πρακτικές του, αλλά και για το γεγονός ότι δεν υπερασπίστηκε, ως όφειλε, την ακεραιότητα της χώρας έχει μηνυθεί από αρκετούς ενεργούς πολίτες. Μάλιστα, ένας εξ αυτών, ο χειρούργος - ογκολόγος κ. Δημήτρης Αντωνίου τον έχει μηνύσει με τη βάσιμη κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Εκτός από τις προαναφερόμενες ενέργειες, αγανακτισμένοι πολίτες σε όλη την Ελλάδα διαδήλωναν και διαδηλώνουν την αντίθεσή τους στο Μνημόνιο («Πάρτε τι Μνημόνιο και φύγετε από εδώ. Ουστ!») και στους άδικους, παράλογους και αντισυνταγματικούς νόμους που το συνοδεύουν, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα.

Η σημερινή κατάσταση:
Ενώ οι αγώνες του λαού κατάφεραν τελικά να οδηγήσουν σε παραίτηση τον Παπανδρέου και την Κυβέρνησή του. Αυτό που ακολούθησε είναι το λιγότερο εξοργιστικό. Παραδόξως, προέκυψε «Κυβέρνηση Συνεργασίας» με πρωθυπουργό ένα πρόσωπο που δεν είναι πολιτικός (κατά δήλωσή του) και κυρίως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ βουλευτής, όπως ρητά απαιτείται από τις ανάλογες διατάξεις του Συντάγματος (βλ. Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρ. 37 και 38). Επαναλαμβάνουμε, στο Σύνταγμα προβλέπεται ότι πρωθυπουργός της χώρας μπορεί να γίνει μόνο ένας ή μία εκ των εκλεγμένων βουλευτών του κοινοβουλίου.

Με άλλα λόγια, ο νυν Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Παπαδήμος, έχει διοριστεί παράνομα. Συνεπώς, αν η Βουλή του εμπιστευτεί τη διακυβέρνηση της χώρας, διακινδυνεύει να προσβάλει τον ανώτερο θεσμό του πολιτεύματος μαζί με το ίδιο το πολίτευμα, μέσω της παράκαμψη του Συντάγματος: που είναι ο θεμελιώδης κανόνας δικαίου που καθορίζει, μεταξύ άλλων, τη μορφή και τη λειτουργία του πολιτεύματος.

Η νομιμότητα πρέπει επιτέλους να αποκατασταθεί για να επανέλθει η εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Εκλογές τώρα! Τα όρια της υπομονής της κοινωνίας έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Ο εμπαιγμός της πρέπει να σταματήσει. Η επίκληση της κομματική πειθαρχίας δεν θα γίνει αποδεκτή. Οι βουλευτές οφείλουν να υπακούσουν στο Σύνταγμα της Ελλάδας. Πρέπει να υπερασπιστούν το πολίτευμα, την Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Οι Έλληνες δεν θα συνεργαστούν με μια αντισυνταγματική κυβέρνηση, που διορίστηκε για να εφαρμόσει αντισυνταγματικά μνημόνια και νόμους. Οι πολίτες υποχρεούνται να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία με κάθε μέσο. Και θα το πράξουν, όπως το έπραξαν μέχρι σήμερα, ενωμένοι και όχι κομματισμένοι – δηλ. κομματιασμένοι.

http://massmedia-gr.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_9361.html

ΒΑΣΙΚΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ «ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ» (ΕΕΤΗΔΕ)

ΝΟΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.oxidiodia.gr):

ΒΑΣΙΚΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ «ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ» (ΕΕΤΗΔΕ)

Οι ενέργειες που ακολουθούν έχουν βοηθητικό χαρακτήρα. Υπενθυμίζουμε ότι ο βασικός τρόπος για να πολεμήσουμε τα κάθε είδους «χαράτσια» είναι η ...
έμπρακτη ακύρωσή τους μέσα από τη συλλογική δράση.

Επίσης, κατά την άποψή μας, οι παρακάτω ενέργειες μπορούν, για τον περιορισμό των εξόδων, να γίνουν και ομαδικά.
1Ο ΒΗΜΑ
Α) Πληρώνουμε σε ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών τράπεζας (ΑΤΜ) το υπόλοιπο ποσό εκτός από το ΕΕΤΗΔΕ (επειδή –τελείως παράνομα- το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αρνείται να το εισπράξει).
Β) Καταθέτουμε στη ΔΕΗ της περιοχής μας (ή στα γραφεία τυχόν άλλου προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος, τον οποίο χρησιμοποιούμε), παίρνοντας αριθμό πρωτοκόλλου, ένα έγγραφο συνταγμένο από εμάς, όπου εξηγούμε γραπτώς ότι δεν πληρώσαμε το ΕΕΤΗΔΕ επειδή δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα και επειδή είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, ενώ αντίθετα πληρώσαμε τον υπόλοιπο λογαριασμό (ρεύμα, δημοτικά τέλη, ΕΡΤ), επισυνάπτουμε δε σε αυτό φωτοτυπία του λογαριασμού και της απόδειξης πληρωμής του μηχανήματος ΑΤΜ,
Γ) Αν η ΔΕΗ (ή ο άλλος προμηθευτής ρεύματος) αρνηθεί να παραλάβει το παραπάνω έγγραφο, το στέλνουμε με δικαστικό επιμελητή (κόστος 30 έως 50 ευρώ).
2Ο ΒΗΜΑ
Καταθέτουμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητάμε να απαγορευθεί η διακοπή ρεύματος λόγω μη πληρωμής του ΕΕΤΗΔΕ. Για να είμαστε καλυμμένοι μέχρι τη δίκη, ζητάμε προσωρινή διαταγή με το ίδιο περιεχόμενο.
Αρμόδιο δικαστήριο κατά μία άποψη –η οποία μάλλον είναι η σωστότερη- είναι πάντοτε το Μονομελές Πρωτοδικείο της περιφέρειας όπου βρίσκεται το ακίνητο, ενώ κατά άλλη άποψη είναι άλλοτε το Ειρηνοδικείο (όταν το οφειλόμενο ΕΕΤΗΔΕ είναι μέχρι και 20.000 ευρώ) και άλλοτε το Μονομελές Πρωτοδικείο (όταν το ποσό είναι άνω των 20.000 ευρώ). Στο Ειρηνοδικείο όλες οι ενέργειες μπορούν να γίνουν από τον ίδιο τον αιτούντα, χωρίς δικηγόρο.
Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί εκ μέρους είτε του ιδιοκτήτη είτε του ενοικιαστή, αφού αυτός θα υποστεί τις συνέπειες της διακοπής ρεύματος, είτε και των δύο. Ανάλογα με τον ποιος την υποβάλλει, θα γίνονται και οι απαραίτητες αλλαγές.
Ένα προτεινόμενο κείμενο είναι το εξής:
 
ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ……………..
(Ασφαλιστικά Μέτρα)
Α Ι Τ Η Σ Η
Του …………………………………………….., κατοίκου ………………………….
ΚΑΤΑ
Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε.» (ΔΕΗ), που εδρεύει στην Αθήνα (Χαλκοκονδύλη 30) και εκπροσωπείται νόμιμα. (ή κατά του άλλου προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος).
___________________________
Έχω υπογράψει σύμβαση παροχής ηλεκτρικού με την ανωτέρω εταιρεία, βάσει της οποίας είναι υποχρεωμένη να μου παρέχει, με την καταβολή εκ μέρους μου του σχετικού ανταλλάγματος, το δημόσιο αυτό αγαθό.
Στις …………………… έλαβα ταχυδρομικά τον υπ’ αριθ. ……………… λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, στον οποίο περιλαμβάνεται και η απαίτηση να πληρώσω μέχρι τις ………………….. το παράνομο και αντισυνταγματικό ΕΕΤΗΔΕ, ύψους ……………… ευρώ, το οποίο αφορά το ακίνητό μου …………… (ακολουθεί σύντομη αναφορά της ταυτότητας του ακινήτου μας), υπό την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Α._ Αυτή η απαίτηση και αυτή η απειλή είναι παράνομες για τους εξής λόγους:
Ι. Κατ’ αρχάς, καθίσταται σαφές ότι ο προορισμός των εσόδων, που θα εισπραχθούν από την επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε, εντοπίζεται στην εξυπηρέτηση δημοσιονομικών στόχων, μη άμεσα συναρτωμένων με την παροχή κάποιας ειδικής ωφελείας στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, με συνέπεια να αποκαλύπτεται ευχερώς ο αληθής χαρακτήρας της εν λόγω δημοσιονομικής επιβαρύνσεως, η οποία συνιστά αναντίρρητα φόρο επί της περιουσίας και όχι «τέλος». Ως εκ τούτου, νομίμως και βασίμως τίθεται υπό τη βάσανο των συνταγματικών αρχών και κανόνων, που αναπτύσσονται αναλυτικώς κατωτέρω.
ΙΙ. Το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δεν πρέπει να αξιολογηθεί κατά τρόπο αυτόνομο, αλλά συνδυαστικώς και συνολικώς, ήτοι σε συνάρτηση με τις συνολικές φορολογικές επιβαρύνσεις της ακίνητης περιουσίας, που δημιουργούν υπέρμετρη φορολογική πίεση σε αυτή, απειλούσα την ιδία την ουσία της και καταλήγουσα, ουσιαστικώς, σε σταδιακή δήμευση αυτής. Πολλώ δε μάλλον, αφ’ ης στιγμής η φορολόγηση της κατοχής της ακίνητης περιουσίας δεν πραγματοποιείται αποκλειστικώς στην περίπτωση, που αυτή παράγει εισόδημα, ώστε και η αναλογούσα σε αυτή φορολογική επιβάρυνση να καταβάλλεται ακριβώς από ένα μέρος των εισοδημάτων αυτών, παρά ο νομοθέτης αρκείται, άνευ ετέρου, στην κατοχή αυτής. Περαιτέρω, προσβολή του δικαιώματος ιδιοκτησίας επέρχεται και διά του εξαναγκασμού του ιδιοκτήτη – φορολογουμένου να προβεί σε εκποίηση της περιουσίας του αυτής, ώστε να καταφέρει να αντεπεξέλθει στην καταβολή των φόρων, που συνδέονται με αυτή, ιδίως σε περίοδο οξυτάτης οικονομικής υφέσεως, που χαρακτηρίζεται από τεραστία έλλειψη ρευστότητας. Κατά τον τρόπο δε αυτό, σημειώνεται παραβίαση των διατάξεων των άρθρων 17 του Συντάγματος και 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της Ε.Σ.Δ.Α..
ΙΙΙ. Όπως προβλέπεται στη διάταξη του άρθρου 53§2 του Ν. 4021/2011, για τον υπολογισμό του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. λαμβάνεται υπ’ όψιν το εμβαδό της δομημένης επιφανείας, το ύψος της τιμής ζώνης και η παλαιότητα του ακινήτου, όπως αυτά αναγράφονται στο λογαριασμό της Δ.Ε.Η. ή των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος, με βάση τα οποία υπολογίστηκε κατά τη 17-09-2011 το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας της παρ. 1 του άρθρου 24 του Ν. 2130/1993, καθώς και συντελεστής προσαύξησης αντιστρόφως ανάλογος προς την παλαιότητα του ακινήτου και συντελεστής προσδιορισμού του τέλους σε ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο σύμφωνα με τους πίνακες, που παρατίθενται στην ως άνω διάταξη. Κατά συνέπεια, η φορολογική βάση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δεν καθορίζεται ευθέως από τον Νόμο, αλλά κατά παραπομπή στη μέθοδο υπολογισμού, την οποία χρησιμοποιεί η Δ.Ε.Η. και, κατ’ επέκταση, οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για το Τ.Α.Π. Το δε γεγονός αυτό συνιστά κατ’ εξουσιοδότηση προσδιορισμό ενός ουσιώδους στοιχείου του φόρου και, μάλιστα, ούτε καν από την κανονιστικώς δρώσα διοίκηση, αλλά από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, με αποτέλεσμα να παραβιάζονται οι συνταγματικές διατάξεις του άρθρου 78§§1,4 .
IV. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53§§8-11 του Ν. 4021/2011, τόσο η βεβαίωση, όσο και η είσπραξη του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ανατίθεται στη Δ.Ε.Η. και στους λοιπούς εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, ρητώς χορηγείται στα ανωτέρω πρόσωπα το δικαίωμα, σε περίπτωση μη καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., να προβούν σε διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος. Κατά τον τρόπο, όμως, αυτό μια κατ’ εξοχήν έκφανση της δημοσίας εξουσίας και της κρατικής κυριαρχίας, όπως είναι η βεβαίωση και είσπραξη ενός φόρου επί του κεφαλαίου, ανατίθεται σε ιδιωτικές ανώνυμες εταιρείες, που ουδόλως συνιστούν, ασφαλώς, όργανα της εκτελεστικής εξουσίας, κατά πρόδηλη παραβίαση των διατάξεων των άρθρων 26§2 και 1§3 του Συντάγματος, συνδυαστικώς ερμηνευομένων.
V. Επιπλέον, το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. επιβάλλεται αδιακρίτως σε όλους τους ιδιοκτήτες «δομημένων επιφανειών», χωρίς να συνεκτιμά περαιτέρω ουσιώδεις παράγοντες, που προσδιορίζουν την αληθινή φοροδοτική τους ικανότητα. Ειδικότερα, κατ’ αρχάς, δεν λαμβάνει καθ’ όλου υπ’ όψιν την παραγωγή ή όχι εισοδήματος από την ακίνητη αυτή ιδιοκτησία και, περαιτέρω, το ύψος του εισοδήματος αυτού. Περαιτέρω, για τη διάγνωση της πραγματικής φοροδοτικής ικανότητας του ιδιοκτήτη δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν ούτε το εν γένει αποκτώμενο εξ αυτού εισόδημα, ώστε να εξακριβώνεται η πραγματική δυνατότητά του να καταβάλει τον φόρο, που αντιστοιχεί στην ακίνητη περιουσία του, αλλά και συνολικώς τους φόρους που του αναλογούν. Επιπροσθέτως, για τον υπολογισμό του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. λαμβάνονται υπ’ όψιν μόνο η επιφάνεια του ακινήτου, η τιμή ζώνης αυτού (η οποία, μάλιστα, καθορίζεται με κατ’ εξουσιοδότηση του Νόμου εκδοθείσες Υ.Α.) και η παλαιότητα αυτού. Αντιθέτως, δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν άλλοι ουσιώδεις προσδιοριστικοί παράγοντες, όπως ο συντελεστής ορόφου ή ο συντελεστής εμπορικότητας, οι οποίοι, βεβαίως, διαφοροποιούν την αξία των ακινήτων, γι’ αυτό και λαμβάνονται υπ’ όψιν και στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων (άρθρο 41 Ν. 1249/1982). Εκ των ανωτέρω διαπιστώνεται η παραβίαση των διατάξεων του άρθρου 4§§1,5 του Συντάγματος. Τέλος, το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. αποτελεί τη δεύτερη φορολογική επιβάρυνση της κατοχής της ακίνητης περιουσίας μέσα στο ίδιο οικονομικό έτος (2011), καθώς, όσοι έχουν ακίνητη περιουσία άνω των διακοσίων χιλιάδων (200.000) Ευρώ επιβαρύνονται και με τον Φ.Α.Π. (άρθρα 27 επ. Ν. 3842/2010), με συνέπεια να σημειώνεται παραβίαση και της αρχής της απαγορεύσεως της διπλής φορολογίας, ήτοι της απαγορεύσεως εκ νέου φορολογήσεως της ιδίας φορολογητέας ύλης για την ιδία αιτία.
VI. Στη διάταξη του άρθρου 53§11 του Ν. 4021/2011 προβλέπεται ως επιπρόσθετη «κύρωση» για την περίπτωση, στην οποία ο φορολογούμενος δεν προβαίνει σε καταβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο ακίνητο, στο οποίο αφορά ο φόρος. Επαπειλείται, δηλαδή - χωρίς, μάλιστα, να προβλέπεται τούτο στον Κ.Ε.Δ.Ε., υπό τη μορφή αναγκαστικού μέτρου εισπράξεως – η διακοπή της παροχής ενός κοινωνικού αγαθού, προκειμένου να επιτευχθεί ο εξαναγκασμός του φορολογουμένου να συμμορφωθεί προς την υποχρέωση καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. Πρόκειται, δε, αναντίρρητα, για μια μορφή ψυχολογικής βίας, η οποία προσλαμβάνει μείζονες διαστάσεις απαξίας όταν απευθύνεται σε πρόσωπα οικονομικώς εξαθλιωμένα ή αντιμετωπίζοντα άλλους αντικειμενικούς λόγους αδυναμίας καταβολής (π.χ. ασθενείς). Έτσι, διά του «μηχανισμού» της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στους αδυνατούντες να καταβάλουν την προδήλως αντισυνταγματική και επαχθεστάτη αυτή φορολογική επιβάρυνση προσβάλλεται ευθέως η ιδία η αξία του ανθρώπου, καθώς τίθεται προ του κινδύνου να στερηθεί ένα ζωτικό αγαθό, απαραίτητο για τη διαβίωσή του. Έτσι, όμως, υποβιβάζεται το επίπεδό του κάτω των ορίων του στοιχειωδώς ανεκτού και τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η υγεία, αλλά και η ιδία η επιβίωση αυτού. Ουδείς λόγος για διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μπορεί να γίνει στην περίπτωση αυτή, με αποτέλεσμα να θίγεται ουσιωδώς ο ίδιος ο πυρήνας της διατάξεως του άρθρου 2§1 του Συντάγματος.
VII. Περαιτέρω, διά των διατάξεων του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011 επιφέρεται συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση της Πολιτείας στον συμβατικό δεσμό μεταξύ των ανωνύμων εταιρειών, που παρέχουν το ηλεκτρικό ρεύμα, και των αντισυμβαλλομένων τους ιδιωτών. Δεν θεσπίζεται, μάλιστα, μόνο μια επιπρόσθετη οικονομική υποχρέωση για τον πολίτη, αλλά και προβλέπεται ρητή και ιδιαιτέρως επαχθής κύρωση, ήτοι η διακοπή της ηλεκτροδοτήσεως. Η μεταγενέστερη, δε, αυτή νομοθετική τροποποίηση των υφισταμένων ιδιωτικών συμβάσεων ουδόλως εντάσσεται στις επιτρεπτές εξαιρέσεις αποκλίσεως από τις επιταγές του άρθρου 5§1 του Συντάγματος, καθώς πουθενά στις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011 δεν γίνεται αναφορά σε μη νομίμους ή βλαπτικούς όρους των ανωτέρω συμβάσεων, οι οποίοι δικαιολογούν την επέμβαση αυτή Ανεπίτρεπτη επέμβαση σε ιδιωτικής φύσεως συμβατικό δεσμό επέρχεται και ένα δεύτερο επίπεδο, αυτό της σχέσεως μεταξύ ιδιοκτήτη – εκμισθωτή της «δομημένης επιφανείας» και μισθωτή αυτής, καθώς ορίζεται ως«υπόχρεος» για την καταβολή του τέλους του ακινήτου ο «χρήστης» αυτού. Μάλιστα, ρητώς προβλέπεται ότι, σε περίπτωση, που ο μισθωτής καταβάλει το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., τότε το καταβληθέν ποσό συμψηφίζεται αυτοδικαίως με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα.
VIII. Τέλος, η επιβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. άνευ οποιασδήποτε συναρτήσεώς του είτε με το παραγόμενο εκ της ιδιοκτησίας αυτής εισόδημα είτε με το εν γένει αποκτώμενο εισόδημα του φορολογουμένου, συνιστά, κατ’ ουσίαν, θέσπιση τεκμηρίου. Με μόνη τη συνεκτίμηση αντικειμενικών παραγόντων - οι οποίοι, μάλιστα, λόγω της άκρως περιοριστικής αναφοράς τους, δεν συμπεριλαμβάνουν όλα τα δυνατά προσδιοριστικά της αξίας κριτήρια -, όπως είναι το εμβαδό του ακινήτου, η τιμή ζώνης και η παλαιότητα, καταλογίζεται μια φορολογική επιβάρυνση, που στερεί από τον φορολογούμενο τη δυνατότητα ανταποδείξεως. Έτσι, όμως, δεν προσβάλλεται μόνο η αρχή της φορολογική ισότητας υπό την έννοια της απαιτήσεως φορολογήσεως με βάση την πραγματική φοροδοτική ικανότητα, αλλά και το δικαίωμα δικαστικής προστασίας (άρθρο 20§1 Συντ. και άρθρο 6§1 Ε.Σ.Δ.Α.), λόγω της καθιερώσεως του αμαχήτου αυτού τεκμηρίου.
Για τους λόγους αυτούς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, όπως και άλλοι φορείς, έχει ζητήσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας την ακύρωση της επιβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. ως παράνομου και αντισυνταγματικού.
Β._ Επιπλέον, αδυνατώ να καταβάλω το ΕΕΤΗΔΕ, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, της μείωσης των μισθών, της ανεργίας, της πληρωμής σειράς νέων φόρων, της αύξησης όλων των λογαριασμών και προϊόντων κ.ο.κ.
Γ._ Τέλος, σημειώνω ότι δεν αρνήθηκα να καταβάλω τα υπόλοιπα ποσά πλην του ΕΕΤΗΔΕ, δηλαδή την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, τα δημοτικά τέλη και την εισφορά υπέρ της ΕΡΤ. Αντίθετα, τα κατέβαλα νόμιμα στην ανωτέρω εταιρεία, μέσω ΑΤΜ της Τράπεζας …………… στις ……………. Παρόλα αυτά, η εταιρεία εξακολουθεί να με απειλεί με οριστική διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Δ._ Επίκειται λοιπόν άμεσος κίνδυνος να προβεί η ανωτέρω εταιρεία σε παράνομη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, με σκοπό τον παράνομο εξαναγκασμό μου στην καταβολή του παράνομου ΕΕΤΗΔΕ.
Από τη διακοπή αυτή θα υποστώ τεράστια ζημιά …… (περιγράφονται οι δυσμενείς συνέπειες που θα υπάρξουν για τον καθένα).
Ε._ Θα πρέπει λοιπόν να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα και να ρυθμιστεί προσωρινά η κατάσταση και μάλιστα να εκδοθεί προσωρινή διαταγή μέχρι τη συζήτηση της παρούσας αίτησής μου.
Για τους λόγους αυτού
Ζητώ
Να γίνει δεκτή η παρούσα μου. Να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα. Να απαγορευθεί στην ανωτέρω εταιρεία να προβεί σε διακοπή ρεύματος στο προαναφερόμενο ακίνητό μου λόγω μη πληρωμής του ΕΕΤΗΔΕ. Να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με το παραπάνω περιεχόμενο. Να καταδικασθεί η εταιρεία στη δικαστική μου δαπάνη.
…………….. (τόπος), ………………. (ημερομηνία)
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
 
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_7630.html

Έσβησε την Ελλάδα η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Έσβησε την Ελλάδα η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ
του Κώστα Χαρδαβέλλα

Η παντοδύναμη λέσχη Μπίλντερμπεργκ (μέλη της οποίας είναι ο Γ.Παπανδρέου και πολλοί άλλοι Έλληνες πολιτικοί) στην τελευταία της συνεδρίαση προ διμήνου έσβησε από το χάρτη της ευρωζώνης την Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι νεκρή». Αυτό αποφάσισαν τα γνωστά και άγνωστα μέλη της Μπίλντερμπεργκ στην τελευταία της συνεδρίαση και τα συμπεράσματά τους διοχετεύθηκαν μέσα από μυστικές ατραπούς σε κυβερνήσεις, μεγάλες κεντρικές τράπεζες σε Ευρώπη Ασία και Αμερική και σε επενδυτικούς ομίλους.

Οι οικονομικοί εγκέφαλοι της Λέσχης μίλησαν σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις για την ελληνική οικονομία που μοιάζει με πυραμίδα, ή με τα γνωστά «αεροπλανάκια» που έχουν στήσει στο παρελθόν μεγάλοι απατεώνες σε βαλκανικές χώρες(κυρίως Αλβανία) για να αρπάξουν τα χρήματα των καταθετών.
Ιδιαίτερα ο Ολλανδός πρώην υπουργός Οικονομικών Βίλεν Φερμέεν στην ομιλία του στη λέσχη τόνισε ότι ήδη έχουν μπει σε ισχύ σχέδια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη καθώς οι μεγάλοι τραπεζίτες έχουν διαπιστώσει ότι ουδέποτε η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της και πάντως η έξοδος της από το ευρώ θα κοστίσει λιγότερο στην οικονομία της Ευρώπης απ' ότι η παραμονή της.
Βεβαίως όλα αυτά είναι σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία με κάθε τρόπο κρατάει μυστική την έκθεση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.
 
 http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_1915.html

Αλβανός ιστορικός, Arben Puto: «Η Ελλάδα επιδιώκει την επιστροφή της Βορείου Ηπείρου»

Σχόλιο: Πολύ μοχθηρή-σατανική μορφή εξωτερικά, ο ιστορικός
Η άποψη του Puto είναι η επικρατούσα στην Αλβανική κοινή γνώμη, η οποία φαίνεται να βρίσκεται σε "μαύρα μεσάνυχτα" για τη στάση της επίσημης Ελλάδας επί του θέματος. Μακάρι όσα εικάζει ο "ιστορικός" να ήταν αληθή.

(ακολουθεί μετάφραση του άρθρου της αλβανικής εφημερίδας Shqip όπως το δημοσίευσε η σελίδα Βαλκανικό Περισκόπιο)
 
Ο ιστορικός ,Arben Puto (φωτο) παρουσίασε το βιβλίο του “Lufta italo-greke. Diktatorë dhe Kuisilingë”/ «Ελληνο-Ιταλικός πόλεμος. Δικτάτορες και Κουίσλιγκ» σε εκδήλωση του Μεσογειακού Πανεπιστημίου της Αλβανίας.

Το βιβλίο

Είναι ένα βιβλίο το αναφέρεται στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο κατά την περίοδο, Οκτώβριος 1940-Απρίλιος 1941, κατά την οποία, σύμφωνα με το συγγραφέα, δεν έτυχε της ανάλογης ιστορικής μελέτης και καταγραφής, με το δεδομένο ότι η Αλβανία συμμετέχει άμεσα σε αυτά τα γεγονότα.

«Εκτός από θύμα της ιταλικής επιθετικότητας, έπεσε και θύμα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία. Αυτό το γεγονός δημιουργεί την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο ελληνο-ιταλικός πόλεμος στα αλβανικά πλαίσια. Η επίθεση των Ιταλών έγινε από την αλβανική επικράτεια και η Αλβανία κατέστη το πεδίο των μαχών» σημειώνει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας στον πρόλογό του.

Η ελληνική μειονότητα και οι όροι προσδιορισμού της

Ένα σημαντικό μέρος της έρευνάς του ο συγγραφέας αναφέρεται στην ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου την οποία προσπαθεί να σκιαγραφήσει.

«Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο κατέστη δυνατή μια συμβιβαστική φόρμουλα, σύμφωνα με την οποία η έννοια της μειονότητας σχετίζεται με δύο κριτήρια: το υποκειμενικό και το αντικειμενικό. Κατά συνέπεια η έκφραση της βούλησης του ατόμου (η υποκειμενική εκδοχή) δεν είναι αρκετή, δεν αποτελεί λύση. Σε ορισμένες περιπτώσεις το άτομα δεν μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την αληθινή εθνικότητά του.

Αυτό μπορεί να συμβεί και συμβαίνει με επιχορηγήσεις επί επιχορηγήσεων στα άτομα αυτά και οι αρχές είναι υποχρεωμένες να καταγράψουν την έκφρασή τους.
Αναπόφευκτη συνέπεια της εφαρμογής των υποκειμενικών κριτηρίων ( η έκφραση της βούλησης του ατόμου) θα είναι η τεχνητή αύξηση της μειονότητας που δεν αντιστοιχεί στην πραγματική διάστασή της στον τόπο.

Η ελληνική πλευρά ζητά να γίνει όλο και πιο μεγάλος ο αριθμός της ελληνικής μειονότητας στο Νότο, δυσανάλογα με την υπάρχουσα πλειοψηφία.

Έτσι η ελληνική αντιπροσωπεία στη Διάσκεψη για την Ειρήνη, το έτος 1946, παρείχε τον αριθμό από 300 έως 400 χιλιάδες (Έλληνες της Βορείου Ηπείρου).

Τώρα μετά από τόσα χρόνια θα πρέπει να είναι πολύ περισσότεροι, ως αποτέλεσμα της φυσικής αύξησης του πληθυσμού.

Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε τα επόμενα αποτελέσματα και ιδίως της τελευταίας απογραφής του 1989.
Στο συνολικό πληθυσμό τα άτομα μη αλβανικής υπηκοότητας ανέρχονταν σε 64.816, των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία ήταν Έλληνες.

Οξύ πρόβλημα η απογραφή του πληθυσμού

Η εθνικότητα αποτελεί ένα οξύ πρόβλημα στην απογραφή του πληθυσμού. Και η μόνη εγγύηση που παρέχεται από αυτήν είναι ο συνδυασμός των δύο κριτηρίων, του υποκειμενικού και του αντικειμενικού.

Το αίτημα να μην περιληφθεί το δικαίωμα της έκφρασης της βούλησης του ατόμου της μειονότητας είναι παράνομο.

Δεν αναγνωρίζονται τα δικαιώματα σημαίνει ότι αποκρύπτεται στην πλειοψηφία η ύπαρξη της μειονότητας.
Αυτό θα αποτελούσε όχι μόνον παραβίαση του Συντάγματος αλλά και της ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων, που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1993 και επικυρώθηκε από το Κοινοβούλιο της Αλβανίας το 1999.

Η άποψη του άλλου μέρους του καθορισμού της εθνικότητας βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στη βούληση του προσώπου (υποκειμενικά κριτήρια), αγνοώντας την πραγματικότητα που αναφέρονται σε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το πρόσωπο (αντικειμενικά κριτήρια), αυτή επίσης είναι παράνομη και προκατειλημμένη.

Πολλές πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί για να δείξουν ότι ο στόχος τους είναι η τεχνητή αύξηση της ελληνική μειονότητας.

Ο Έλληνας πρόξενος στην Κορυτσά προέτρεψε τους κατοίκους «να μην διστάζουν να λένε ότι είναι Έλληνες». Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Ομόνοια» στην πόλη αυτή, ο οποίος έσπασε τους τάφους της Μπομποστίτσας, απαίτησε να καθοριστούν οι κάτοικοι ως Έλληνες βλάχοι.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του κόμματος ΚΕΑΔ, καθόρισε ως υπέρβαση των αιτημάτων για συγκεκριμένα στοιχεία του απογραφόμενου, όπως είναι η σχέση με τη χώρα, η γλώσσα που ομιλείται στην οικογένεια. Σύμφωνα με αυτόν αυτά θα αποτελούσαν παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, του απορρήτου της ιδιωτικής ζωής του ατόμου.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και ένα άτομο αλβανικής υπηκοότητας μπορεί να εκφράσει τον εαυτό του ως Έλληνα. Αυτή είναι είναι η λογική της εκστρατείας για την αύξηση του αριθμού της (ελληνικής) μειονότητας.

Όλα αυτά βρίσκονται στον απόηχο του Μητσοτάκη που είχε επισημάνει ότι «η αλβανική κρατική παρέμβαση καταργεί το δικαίωμα των πολιτών της να δηλώσουν ως εθνική ταυτότητα αυτήν την οποία θέλουν».

Έτσι, στόχος τους είναι να αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων μειονοτικών μέσα από διάφορες εθνικότητες ακόμη και της αλβανικής»

(Στη συνέχεια του άρθρου επισημαίνεται ότι τουλάχιστον 4.000 αιτήσεις εκκρεμούν στα αλβανικά δικαστήρια, όπου Αλβανοί πολίτες ζητούν να καθοριστούν ως Έλληνες και τις αντιδράσεις που υπήρχαν σε αυτήν την εξέλιξη)

Επιδιώκεται παρόμοια κατάσταση με το  Κοσσυφοπέδιο

Η αλβανική κοινή γνώμη έχει εκφράσει την ανησυχία της και αυτή δεν είναι «εθνικιστική υστερία».

Είναι εύλογη η ανησυχία της όταν τίθεται εμπρός της ο στόχος της επιστροφής της Βορείου Ηπείρου, αφού θα αποδειχθεί ότι η ελληνική παρουσία έχει κυρίαρχη θέση στην νότιο Αλβανία.

Όλα αυτά μας φέρνουν πίσω στο πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914 που προέβλεπε τον περιορισμό των αλβανικών εδαφών στο ανατολικό μέρος της χώρας. Αυτή είναι και η θέση Μητσοτάκη που θέτει ένα σχέδιο παρόμοιο με εκείνο του Κοσσυφοπεδίου, στο οποίο βρισκόταν η αλβανική μειονότητα στο ζυγό της Σερβίας.

Και γιατί η ελληνική κυβέρνηση θέλει αύξηση της ελληνικής μειονότητας;
Γιατί η ελληνική κυβέρνηση θα απαιτήσει τα ίδια δικαιώματα για την μειονότητά της όπως είχε ζητήσει η Αλβανία από την Γιουγκοσλαβία. Αλλά οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου είναι 2 εκατομμύρια. Θα πρέπει λοιπόν η κατάσταση να εξισορροπηθεί . Συνεπώς πρέπει να έχουμε αύξηση του αριθμού της ελληνικής μειονότητας…
 
http://borioipirotika.blogspot.com/2011/11/arben-puto.html

Wikileaks: O Καρατζαφέρης θέλει ένωση με τη ΝΔ, άνοιγμα στις ΗΠΑ, στην ελληνική εβραϊκή κοινότητα και στους μετανάστες

Το XrimaNews.gr αποκαλύπτει εμπιστευτικό έγγραφο των Wikileaks με ημερομηνία 28/09/2009 το οποίο θα παρέμενε απόρρητο μέχρι τις 28/09/19, δηλαδή για 10 χρόνια και όπου αναφέρεται μία μυστική πολιτική στρατηγική του ΛΑΟΣ και του προέδρου του Γιώργου Καρατζαφέρη η οποία μάλλον θα εκπλήξει πολλούς. Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στη διάθεση του το XrimaNews.gr, “ο Πρόεδρος (του ΛΑΟΣ) Γιώργος Καρατζαφέρης κατάλαβε πως η αυξημένη πολιτική δύναμη σήμαινε ότι το κόμμα έπρεπε να απομακρυνθεί από τις προηγούμενες υπερεθνικές και αντισημιτικές ρητορικές του …
 
Ο Καρατζαφέρης θέλει να κάνει θετικές κινήσεις προς την εβραϊκή ελληνική κοινότητα, να αυξήσει την επαφή του με Αμερικανούς αξιωματούχους, έχει μειώσει τη σκληρή στάση του απέναντι στους μετανάστες και δεσμεύεται σε αντιρατσιστικές δηλώσεις”. Το έγγραφο συνεχίζει αναφέροντας ότι ο κύριος Καρατζαφέρης έχει ως “τελικό στόχο” (ultimate goal) την “ένωση του ΛΑΟΣ με τη ΝΔ σε μία ευρεία κεντροδεξιά συμμαχία” και θα συνεχίσει να πιέζει τους βουλευτές της ΝΔ προς αυτήν την κατεύθυνση.

(Σημείωση: στο πάνω μέρος του εγγράφου φαίνεται το DECL (Declassified): 2019/09/28, δηλαδή το έγγραφο κανονικά θα αποχαρακτηριζόταν από απόρρητο σε δέκα χρόνια).

1greek

 http://greeknation.blogspot.com/2011/11/wikileaks-o.html

Άρθρο του Φαήλου, που φωτογράφισε ως ακροδεξιό σταγονίδιο ο κ. Χατζηγάκης. Τα χάλια μας τα μαύρα!

Άλλο οι βούρτσες κι άλλο ο φιλελευθερισμός


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη


Είμαι σκληροπυρηνικός, το παραδέχομαι. Καλύτερα από το μαλακοπυρηνικός. Υπάρχουν πράγματα στα οποία είμαι αδιάλλακτος, στον πυρήνα των ιδεών μου, στον σεβασμό στους ήρωες και στα σύμβολα, στην πίστη στον Αρχηγό μου. Είμαι αδιάφορος στην επιτήδευση, την θεωρώ δείγμα ελαττώματος χαρακτήρα. Οι κομψευόμενοι μου προκαλούν θυμηδία και χλεύη.
Αγαπώ τους αληθινούς χωριάτες, είναι ντόμπροι, δουλευταράδες, φιλόξενοι, ωραίοι Έλληνες. Τους τσομπάνους όμως που παριστάνουν με το μπλέϊζερ τους «αστούς» στο Κολωνάκι και γλείφουν την καθεστωτική αριστερά με τα φουλάρια, τους υπολήπτομαι λιγότερο κι από αδέσποτο σκύλο, αν κι αδικώ τους σκύλους. Δεν θα κρίνω ποτέ κάποιον από την ηλικία, το φύλο, την εμφάνιση, την κοινωνική τάξη. Τον κρίνω από την ελευθεροφροσύνη, τον πατριωτισμό του και την συνέπεια.

Σιχαίνομαι τους ρουσφετολόγους, όσους κοπροσκύλιασαν μια ζωή στο Δημόσιο Πρυτανείο, έζησαν μια ζωή χλιδάτη, κερασμένη από το Λαό κι ανάλωναν την ενέργεια τους στο να χώνουν την «πελατεία» τους σε θέσεις κι αργομισθίες, ροκανίζοντας το δημόσιο ταμείο και πουλώντας στους χαχόλους αέρα κοπανιστό. Ντενεκέδες ξεγάνωτοι, που, αν προσπαθήσεις να θυμηθείς, για να τους συνδέσεις με μια ιδέα ή μια πράξη της προκοπής, θα ξύνεις το κεφάλι σου στην αιωνιότητα. Η επιτύμβια πλάκα τους θα γράψει «Ενθάδε κείται ο Ρούλης, πέρασε και δεν ακούμπησε».

Έχω περάσει όλη την εφηβεία μου και την ως τώρα ενήλικη ζωή μου στα κινήματα αλληλεγγύης για τους αγωνιζόμενους λαούς της περιοχής μας. Φταίει λίγο κι ο «Μικρόκοσμος» του Χικμέτ. Ακούστε το από τη Μαρία Δημητριάδη. Το 1982, όταν ο Ισραηλινός Στρατός πολιορκούσε την Βηρυτό, μαθητής της τρίτης λυκείου, ήμουν από τις λίγες χιλιάδες τρελούς Έλληνες που πήγαμε στα τότε γραφεία του PLO, Βασ. Σοφίας 25, και υπέγραψα δήλωση να πάω εθελοντής. Εφηβικός ρομαντισμός βασισμένος στο φυσικό αίσθημα δικαίου. Η πολιορκία έληξε με την αποχώρηση των φενταγίν της Φατάχ με ελληνικά πλοία, και ο παλαιστινιακός λαός δεν χρειάστηκε την ανύπαρκτη πολεμική εμπειρία μας. Σήμερα υποστηρίζω με νύχια και με δόντια τον άξονα Αθήνα, Λευκωσία, Τελ Αβίβ, γιατί αυτό επιβάλλει το κοινό εθνικό συμφέρον μας. Οι Παλαιστίνιοι που υποδέχθηκαν τον Ερντογάν με πανώ «καλώς ήρθες νέε Πορθητή», ας βρουν συμμάχους στον ισλαμοφασισμό. Δεν θα πάρω. 

Πολιτικά αλλά αργότερα και σαν μαχόμενος δικηγόρος, πάντα αμισθί, έκανα ότι μπορούσα για το κουρδικό και το αρμενικό ζήτημα. Με τ’ αρμενάκια μαζί σε πορείες, καλοί Έλληνες πολίτες αλλά και πιστοί στο όραμα του Τασνάκ, της Αρμενικής Επαναστατικής Ομοσπονδίας. Θαρραλέοι και πείσμονες στο αγώνα, φίλοι, που τους ανταπέδωσα την συντροφική αγάπη και τίμησα τις κοινές μας ιδέες, συντάσσοντας το 1994 την Εισηγητική Έκθεση και την πρόταση Νόμου με την οποία η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων το 1996 αναγνώρισε την 24η Απριλίου ως ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία. Γιατί έτσι τιμάς τις ιδέες και τους φίλους, με πράξεις ορατές κι όχι με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Ποιος το πρότεινε, ποιος ήταν ο σημαιοφόρος; Ποιος έφερε σε πέρας την πολιτική πρωτοβουλία; Ποιος άλλος; Ο Αντώνης Σαμαράς.

 Και πάντα μα πάντα πρώτος στην καρδιά μου ο αγώνας του Λαού μας στην Κύπρο, στην γη του Ευαγόρα και του Μιχαλάκη Καραολή κι ότι αφορά την αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού. Εκεί, κοντά στην αποτρόπαια αγχόνη που πήρε τον Ιάκωβο Πατάτσο, τον Ανδρέα Δημητρίου και τους συντρόφους τους, κυματίζει η Σημαία του μοναδικού αντιαποικιακού αγώνα στην Ευρώπη, μαζί με των Ιρλανδών του Σιν Φέϊν κι η Σημαία αυτού του αγώνα είναι γαλανόλευκη. Εκεί στα Φυλακισμένα Μνήματα, στον Αχυρώνα του Λιοπετριού και σ’ ένα ταπεινό λαγούμι στο Μαχαιρά, εκεί που ο φλεγόμενος Αυξεντίου, ο αρχηγός των αρχηγών, κυκλωμένος από χιλιάδες, είπε στον Αυγουστή Ευσταθίου: «Μη φοβάσαι ρε μισκή, μη φοβάσαι»! Γιατί, αδέρφια, για μένα είναι αξεχώριστα αυτά. Δεν μπορείς να μιλάς για το δίκιο των άλλων και ν’ αφήνεις ν΄αδικείται ο δικός σου λαός. Τότε είσαι υποκριτής, ψευτοπροοδευτικό κνώδαλο. 

Πάντα, στην σκέψη κάθε αληθινού πατριώτη κι όχι τηλεοπτικού πατριδέμπορα, πρώτη θέση έχουν όσα αφορούν το μέτωπο αντιπαράθεσης με τον τουρκικό ισλαμοφασισμό ή όποιον άλλο επιβουλεύεται την ελευθερία και την ευημερία του Λαού μας, από κυβερνήσεις ως Μνημόνια. Έχω φίλους που χάσανε την ζωή τους σε αυτά τα μετερίζια. Τον Θεόφιλο Γεωργιάδη, αδερφό και συνεργάτη, επίσης παλιό καταδρομέα, αυτό μας ένωσε, τον σκότωσαν τα όργανα της ΜΙΤ το 1994, μόλις γύρισε από το πρώτο διεθνές συνέδριο για το κουρδικό, που οργάνωσε στις Βρυξέλλες.
 Τον Κανί Γιλμάζ, κάποτε υπεύθυνο Ευρώπης του ΕΑΜ Κουρδιστάν, που κάποτε περάσαμε ώρες στην Φρανκφούρτη και την Αθήνα συζητώντας, τον σκότωσαν με εμπρηστική βόμβα στο Ερμπίλ πριν λίγα χρόνια. Ο Σαλμάν, από τα βασανιστήρια της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, όταν βγήκε στο βουνό, του έπεφτε το όπλο απ’ τα χέρια. Ήρθε στην Ελλάδα κι ύστερα πήγε στη Γερμανία για θεραπεία σε ειδικό κέντρο για θύματα βασανιστηρίων. Ένας από τους πολλούς που υπερασπίστηκα, για τα συνήθη «εγκλήματα» του διωκόμενου χωρίς χαρτιά, με μόνη αμοιβή μια θερμή χειραψία και λέξεις μιας άγνωστης γλώσσας. 

Ένα βράδυ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουρδιστάν, στο στάδιο της Άιντραχτ, διέσχισε πάνω σε κορμιά όλη την κερκίδα για να πέσει στην αγκαλιά μου. Η Ρόζι, συνεργάτης του αρχηγού της, που ο ακροδεξιός όχλος έκαψε δυο φορές το πατρικό της. Από μεγαλοαστική οικογένεια, θα μπορούσε να ζει στο αντίστοιχο Κολωνάκι και από το πανεπιστήμιο βρέθηκε στη φυλακή, μετά στο βουνό και στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Μ’ ένα αδερφό νεκρό, η καλή μου Ρόζι, εξόριστη στην Ιταλία πια, που θα μπορούσε να κάνει μαθήματα αξιοπρέπειας στον συρφετό των μορφονιών, νεοσσών και ραμολιμέντων, που υποδύονται τους «προοδευτικούς», τους «φιλελεύθερους» και κομπάζουν για την τζούφια προσφορά τους και τις …θυσίες τους.

Λοιπόν, αδέρφια, γιατί σας τα γράφω αυτά; Γιατί δεν μπορείς να είσαι πατριώτης και να μην είσαι δημοκράτης και διεθνιστής. Δεν μπορείς να υποδύεσαι τον φιλελεύθερο και να είσαι ατζέντης της διαπλοκής, να παριστάνεις τον ανησυχούντα και να είσαι οπαδός της νεοφιλελεύθερης ανθρωποφαγίας, να έχεις πιάσει μούχλα από τις παρακάμαρες, όπου ξημεροβραδιάζεσαι. Άλλο οι βούρτσες κι άλλο ο φιλελευθερισμός. Κι ότι πιο πολύτιμο είναι ο Λαός. Όχι η «αστική ευπρέπεια» της παρασιτικής τάξης, που υποδύεται την αστική, όχι η παρφουμαρισμένη υποταγή τζιτζιφιόγκων, που πολιτεύονται ως Γκρούεζες του 1950 και καμώνονται τους θυσιασμένους τιμητές. Ο Λαός και μόνο ο Λαός. Οι Έλληνες. Σήμερα διακυβεύεται η Ελευθερία και η ευημερία τους. Εγώ είμαι με αυτούς, τους πολλούς, με τον Αρχηγό μου, που ελεύθερα επέλεξα. Είμαι με τις ιδέες του Ελληνικού Τρόπου, που ξεχωρίζουν το φιλελεύθερο πνεύμα από την δουλοπρεπή κομψευόμενη ανοησία.

Δημοσιεύεται στην σημερινή «Δημοκρατία»
 
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/blog-post_3640.html

ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΑ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΡΕΥΣΤΟ
Στη λύση του νέου δανεισμού, αυτή τη φορά από την Τράπεζα Αττικής, φαίνεται ότι κατέφυγαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες. Όπως δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής, η...

προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση για το δεύτερο εξάμηνο του 2011 δεν έχει καταβληθεί με αποτέλεσμα τα ήδη καταχρεωμένα κόμματα να αδυνατούν να καταβάλουν ακόμη και τη μισθοδοσία του προσωπικού, με τις σχετικές καθυστερήσεις στη Ν.Δ. να φθάνουν στον ένα μήνα. Ως αποτέλεσμα, συνεχίζεται η πάγια τακτική του παρελθόντος, αυτή της «προείσπραξης» εσόδων μέσω δανεισμού με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που πλειστάκις στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ του περιορισμού της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα. Σε ανακοίνωση του κόμματος, εγείρεται και ζήτημα διαφάνειας, καθώς στη μεν Τράπεζα Αττικής ισχυρό ρόλο έχει το Τεχνικό Επιμελητήριο ενώ, ούτως ή άλλως, ουδεμία βεβαιότητα μπορεί να υπάρξει για το ύψος και τη διάρκεια της πραγματικής χρηματοδότησης που δικαιούνται τα κόμματα σε βάθος χρόνου. «ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. λαμβάνουν σήμερα δάνεια έναντι μελλοντικών επιχορηγήσεων με βάση τα ποσοστά που είχαν το 2009, 43% και 33% αντίστοιχα... Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αν γίνουν αύριο εκλογές, τα δύο κόμματα θα έχουν αυτά τα ποσοστά;» σημείωνε χαρακτηριστικά στέλεχος της Συμμαχίας.
πηγη
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συναλλαγή των κομμάτων με τις τράπεζες, σε αυτή τη συγκυρία, είναι προβληματική, «δεδομένου ότι επίκεινται καθοριστικές πολιτικές αποφάσεις για το μέλλον των τραπεζών», με αφορμή το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, ύψους 50% και του τρόπου στήριξης των ελληνικών τραπεζών με κοινές ή προνομιούχες μετοχές. Παράλληλα, ζητείται από τη νέα κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει αν, σε ποιο ύψος και με ποιες εγγυήσεις υπήρξε όντως δανεισμός κομμάτων από την Τράπεζα Αττικής και προτείνεται η υιοθέτηση νομοθετικής ρύθμισης που να απαγορεύει τον δανεισμό των κομμάτων από το τραπεζικό σύστημα με εγγύηση μελλοντικές χρηματοδοτήσεις.

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_6368.html

Γιατί ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Καταστροφή της Παγκόσμιας Οικονομίας και η Δημιουργία ενός Μεγαλύτερου Ισραήλ- Και η Εγκαθίδρυση Μίας Παγκόσμιας Απολυταρχικής Κυβέρνησης
Του Saman Mohammadi (The Excavator) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
"Ως αποτέλεσμα αυτής της αδυσώπητης προπαγάνδας εναντίον του Ιράν, η συζήτηση δεν είναι τώρα για το «Αν πραγματικά έχει το Ιράν ένα πρόγραμμα πυρηνικών όπλων» ή ακόμα και «Αν έχει, πώς μπορεί αυτό να είναι μια απειλή για κάθε κράτος του κόσμου που έχει πυρηνικά, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, το οποίο θα μπορούσε να εξαλείψει το Ιράν σε μια στιγμή», αλλά, μάλλον, η συζήτηση είναι για «τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο θα ξεκινήσει μια επίθεση» και το «ποιος πρέπει να ξεκινήσει την επίθεση», και το «πόσο μακριά μπορεί να πάει η Δύση στην επίθεση στο Ιράν, προκειμένου να αποφευχθούν αντίποινα».
Ακόμη και εκείνοι που είναι εναντίον μιας επίθεσης δεν είναι εναντίον της, επειδή δεν υπάρχει απολύτως καμία ηθική, πρακτική ή νομική δικαιολογία για αυτό, αλλά είναι εναντίον εξαιτίας των συνεπειών που μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να φέρει. Δεν ανησυχούν τόσο πολύ για τη μαζική απώλεια ανθρώπινων ζωών που μια τέτοια σύγκρουση θα φέρει στην περιοχή, αλλά ανησυχούν ότι αυτό θα οδηγήσει την τιμή του πετρελαίου στα ύψη και θα κάνει ανυπολόγιστη ζημιά σε μία ήδη πολύ ασταθή παγκόσμια οικονομία"-. Damian Lataan - Γιατί πόλεμος κατά του Ιράν; (3η Σεπτεμβρίου του 2010).
"Με λίγα λόγια, για το Ισραήλ μια επίθεση εναντίον του Ιράν και των άλλων εχθρών του Ισραήλ με το πρόσχημα ότι προδικάζεται μία άμεση απειλή για την ύπαρξή του θα είναι η αποφασιστική κίνηση που θα φέρει την συνειδητοποίηση του απόλυτου φινάλε του Σιωνισμού. Τη δημιουργία ενός Μεγαλύτερου Ισραήλ.
Η επικείμενη σύγκρουση δεν είναι επειδή το Ιράν αποτελεί απειλή. Πρόκειται για το ίδιο το Ισραήλ που θέλει να ξεφορτωθεί όλους τους εχθρούς του, στους χώρους που θα ήθελε να προσαρτήσει ως μέρος της υλοποίησης της δημιουργίας ενός μόνιμου Μεγαλύτερου έθνους του Ισραήλ με εύφορη γη, δικούς του υδάτινους πόρους και ζωτικό χώρο. Ο πόλεμος είναι το πρόσχημα"- Damian Lataan: "Οι ΗΠΑ και η Εμμονή του Ισραήλ με το Ιράν - Οι πραγματικοί λόγοι" (6 Νοεμβρίου 2011).
"Ο νόμος είναι ό, τι οι άνθρωποι καθορίζουν να είναι." - David Ben-Gurion, πρώτος πρωθυπουργός του Ισραήλ.
"Πριν από την ίδρυση του κράτους, την παραμονή της δημιουργίας του, τα κύρια συμφέροντα μας ήταν η αυτοάμυνα. Σε μεγάλο βαθμό, η δημιουργία του κράτους ήταν μια πράξη αυτοάμυνας. . . . Πολλοί πιστεύουν ότι είμαστε ακόμα στο ίδιο στάδιο. Αλλά τώρα το ζήτημα είναι κατάκτηση, όχι η αυτοάμυνα."- David Ben-Gurion.
Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη που έχουν πολλοί άνθρωποι, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα επιτεθεί στο Ιράν ή δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ να επιτεθεί, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων που θα ακολουθήσουν.
Οι τιμές του πετρελαίου θα ανέλθουν σε αστρονομικά επίπεδα, το παγκόσμιο εμπόριο θα μειωθεί, και τα ποσοστά της φτώχειας στον κόσμο θα αυξηθούν ραγδαία, καθώς η παγκόσμια οικονομία διέρχεται μία στασιμότητα.
Οι άνθρωποι ρωτούν: Ποιος θέλει να δει αυτό το εφιαλτικό σενάριο να ξεδιπλώνεται;
Η απάντηση είναι σαφής: Η πλουτοκρατική ελίτ της Δύσης.
Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Jim Tucker ανέφερε τον Ιούνιο του 2010 ότι όσοι μυστικά συμμετείχαν στην ετήσια σύνοδο της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ήθελαν η Αμερική να επιτεθεί στο Ιράν.
Όσον αφορά το Ιράν, ο Τάκερ, δήλωσε ότι πολλά μέλη της Μπίλντερμπεργκ, όπως ο Μπρεζίνσκι, ήταν υπέρ των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στο Ιράν και είχαν «κλίνει προς τον πόλεμο», αν και το 100 τοις εκατό των μελών δεν υποστήριζε την επίθεση.
"Ορισμένοι από αυτούς στην Ευρώπη λένε όχι δεν πρέπει να το κάνουμε, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς είναι υπέρ των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στο Ιράν", δήλωσε ο Τάκερ, προσθέτοντας ότι «Έχουν σε μεγάλο βαθμό κλίνει προς την κατεύθυνση να δώσουν πράσινο φως για μια επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν».
Μια επίθεση στο Ιράν θα αποτελέσει μια ευπρόσδεκτη απόσπαση της προσοχής του κόσμου για την αποτυχία των παγκοσμιοποιητών σε άλλους τομείς και θα τους επιτρέψει να κερδοσκοπήσουν, επεσήμανε ο Tucker.
Οι αδιάφοροι για την κοινωνία ελίτ, οι οποίοι συμμετέχουν σε μυστικές διασκέψεις για να συζητήσουν τα σκοτεινά σχέδιά τους, επιθυμούν την καταστροφή της παγκόσμιας οικονομίας, διότι η καταστροφή και το χάος θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν πολλά από τα μακροπρόθεσμα πολιτικά σχέδιά τους και τους παγκόσμιους στόχους τους:
Η δημιουργία μιας παγκόσμιας αυταρχικής κυβέρνησης με εξουσία πάνω στη ζωή και το θάνατο σε όλα τα έθνη. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα βασίζεται στο κράτος δικαίου και τη θέληση του λαού. Θα ξεφυτρώσει μέσω της εξαπάτησης, της κρατικής τρομοκρατίας, των παγκοσμίων πολέμων, της οικονομικής ύφεσης, και άλλων ενορχηστρωμένων παγκόσμιων κρίσεων.
Πρέπει να υπάρχει αύξηση της μαζικής πείνας και της παγκόσμιας φτώχειας για να επιταχυνθεί η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού. Το τέλος του βιομηχανικού πολιτισμού, της υλικής ανάπτυξης και της απεριόριστης οικονομικής ανάπτυξης. Αυτό δεν γίνεται για το καλό του πλανήτη και το περιβάλλον, αλλά για να εξασφαλιστεί η εξουσία και τα κέρδη στα χέρια μιας μικρής παγκόσμιας ελίτ. Αυτή η ελίτ θέλει να ελέγχει τη μοίρα της ανθρωπότητας και του πλανήτη. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνει από ό, τι με την καταστροφή των μεσαίων τάξεων και αναγκάζοντας τους ανθρώπους να ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, διότι τότε οι σκέψεις τους δεν θα στοχεύουν στην γνώση και την επανάσταση, αλλά στην εξασφάλιση του επόμενου γεύματος. Αντί να αγωνίζονται να αλλάξουν το σύστημα, θα εξαπατούν τον γείτονά τους και θα λεηλατούν τα καταστήματα για να επιβιώσουν σαν τα πεινασμένα σκυλιά.
Οι banksters της νέας παγκόσμιας τάξης και οι παγκόσμιοι φασίστες βλέπουν το παγκόσμιο χάος, σαν τη πύλη προς το όνειρό τους: την αποδοχή από τον κόσμο μιας παγκόσμιας απολυταρχικής κυβέρνηση που θα ανήκει πλήρως και θα ελέγχεται από αυτούς.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν αφελώς ότι η χειραγωγούμενη από τους banksters της νέας παγκόσμιας τάξης κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα ξεκινήσει ένα παγκόσμιο πόλεμο στη Μέση Ανατολή, επειδή δεν θα της αρέσει η οικονομική ύφεση.
Αλλά αν είσαι η κυρίαρχη ελίτ που τα έχεις κάνει μαντάρα, εξαπατώντας εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, και διαπράττοντας εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, γιατί να μην σου αρέσει ο πόλεμος;
Μπορούν να κάνουν τεράστια κέρδη από το πόλεμο, να χρησιμοποιήσουν το αστυνομικό κράτος για να συντρίψουν τη διαφωνία κατά της Wall Street και της κυβέρνησης, και να οδηγήσουν το κόσμο σε μια νέα ολοκληρωτική σκοτεινή εποχή αφού αποτεφρωθούν και θαφτούν όλα τα πτώματα.
Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ακριβώς σαν την διαταγή που δίνει ο γιατρός του θανάτου.
Εκείνοι που αγαπούν τον θάνατο, την αισχροκέρδεια του πολέμου, την ανθρώπινη δυστυχία, τη βία, το χάος, την εξουσία, και την μία παγκόσμια φασιστική κυβέρνηση, πιστεύουν ότι ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος είναι καλός και αναγκαίος.
Έτσι, εκείνοι οι ψυχοπαθείς με την εξουσία στην Αμερική και τη Δύση θα απολαύσουν αυτή τη δεκαετία του μαζικού θανάτου.
Δεν θέλω να φύγει το Ισραήλ έξω από την εικόνα.
Τι θα κερδίσουν οι μανιακοί και μαζικοί δολοφόνοι στο Τελ Αβίβ με την επίθεση στο Ιράν και την ανατίναξη ολόκληρης της περιοχής; Με μία λέξη: έδαφος.
Ο Damian Lataan λέει ότι η πολιτική ελίτ του Ισραήλ θέλει να αναπτυχθεί περαιτέρω το Ισραήλ και να καταστρέψει το Παλαιστινιακό εθνικιστικό κίνημα. Στο άρθρο του, "Οι ΗΠΑ και η Εμμονή του Ισραήλ με το Ιράν - Οι πραγματικοί λόγοι", ο Lataan γράφει:
«Η πραγματική εμμονή του Ισραήλ είναι η δημιουργία ενός Μεγαλύτερου Ισραήλ και η καταστροφή αυτών που εμποδίζουν τα επεκτατικά όνειρά του. Η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και η Χεζμπολάχ στο Λίβανο, όπου και οι δύο υποστηρίζονται από το Ιράν.
Το casus belli για οποιαδήποτε ισραηλινή / αμερικάνικη επίθεση στο Ιράν είναι ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικά όπλα με τα οποία σκοπεύει να «εξαφανίσει το Ισραήλ από τον χάρτη». Το ότι «το Ιράν έχει πρόγραμμα για πυρηνικά όπλα» και το ότι «θα εξαφανίσει το Ισραήλ από τον χάρτη» είναι δύο μόνιμα επιχειρήματα που έχουν πάει χέρι-χέρι με την προπαγάνδα και τη ρητορική των Σιωνιστών του Ισραήλ και των νεοσυντηρητικών συμμάχων τους στις ΗΠΑ και, μάλιστα, σε όλο τον κόσμο για χρόνια. "
Το πρόβλημα με τα επεκτατικά σχέδια του Ισραήλ είναι ότι εκατομμύρια Λιβανέζοι και Παλαιστίνιοι κάθονται στο έδαφος που το Ισραήλ θέλει να αρπάξει για τον εαυτό του.
Τι κρίμα. Τόσες εκτάσεις, και κανένας Ισραηλινός σε αυτές! Κάτι πρέπει να γίνει.
Για να επιτευχθεί ένα "Μεγαλύτερο Ισραήλ," οι μανιακοί στο Ισραήλ επαναλαμβάνουν αυτά τα ψέματα στον κόσμο:
Το Ιράν απειλεί να μας σβήσει από το χάρτη. Είναι άγριοι και τρομοκράτες. Δεν μπορούμε να τους εμπιστευθούμε να έχουν μια πυρηνική βόμβα. Το Ιράν κατασκευάζει πυρηνική βόμβα και θα τη χρησιμοποιήσει εναντίον μας. Παρακαλώ, να μας βοηθήσετε. Παρακαλούμε, την Αμερική. Παρακαλούμε, την Ευρώπη. Να μην μας εγκαταλείψετε όπως κάνατε το 1939. Παρακαλώ, να μας βοηθήσετε. Είμαστε μόνοι και φοβισμένοι, και δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Αγαπάμε την ειρήνη και ποτέ δεν ξεκινήσαμε έναν πόλεμο. Δεν καταλαβαίνουμε αυτούς τους άγριους που είναι γύρω μας. Παρακαλώ, να μας βοηθήσετε. Η 9 / 11 έγινε από θρησκόληπτους φανατικούς και μουσουλμάνους εξτρεμιστές που απειλούν τον Δυτικό Πολιτισμό. Εμείς στο Ισραήλ είμαστε στην πρώτη γραμμή σε αυτόν τον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Αγωνιζόμαστε ηρωικά για να υπερασπιστούμε τις αξίες του δυτικού κόσμου. Είμαστε αθώοι. Είμαστε θύματα. Είμαστε καλοί. Εμείς δεν είμαστε βάρβαροι σαν κι αυτούς. Εμείς δεν κάνουμε αγώνα για τη γη και το νερό, για την δύναμη, και τον πλούτο. Όποιος τα λέει διαφορετικά είναι ένας αντισημίτης! Ένας εξτρεμιστής! Ένας ρατσιστής! Ένας τρομοκράτης! Ένας συμπαθών των Ναζί!
Τα μαντρόσκυλα της εξαπάτησης του Ισραήλ, οι νεοσυντηρητικοί, και η ελεγχόμενη από τους Σιωνιστές μεγάλη μερίδα των Δυτικών μέσων ενημέρωσης έχει δώσει στο Ισραήλ το πλεονέκτημα που τα πιο βάρβαρα και άνομα έθνη της ιστορίας δεν είχαν: καλές δημόσιες σχέσεις.
Δεν υπάρχει τίποτα σαν την φήμη σε αυτόν τον κόσμο. Μπορεί να σώσει ή να καταστρέψει τα έθνη, και να μετατρέψει τα άτομα σε θεούς ή τέρατα.
Η φασιστική ελίτ της νέας παγκόσμιας τάξης και οι εγκληματίες πολέμου στο Ισραήλ γνωρίζουν ότι η φήμη τους βυθίζεται. Κανείς δεν πιστεύει τα ψέματά τους πια.
Και οι δύο πλευρές θέλουν να επιτεθούν στο Ιράν και να αρχίσει ο Γ ' Παγκόσμιος Πόλεμος για διαφορετικούς λόγους, κανένας από αυτούς όμως δεν δικαιολογείται από το νόμο ή την ηθική.
Ο πόλεμος χωρίς πρόκληση, ο πόλεμος για τη γη και την εξουσία, είναι βάρβαρος και Σύνδεσμοςαδικαιολόγητος.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: Prison Planet
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters